Brf Herden 8

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Brf Herden 8"

Transkript

1 Infrmatin till alla hyresgäster ch bstadsrättsinnehavare Juni 2011 Innehåll Föreningsstämman ny styrelse ch snart nya stadgar Höstfest? Vi behöver hjälp av aktiva medlemmar! Obligatriska ventilatinskntrllen (OVK) Dagispaviljngen försvinner Nya säkerhetsdörrar Vår försäkring mt vattenskadr Gården lite smått ch gtt Hjälp med att vattna vid entréerna mt S:t Göransgatan Namnskyltar klla att de är rätt Kntakt med föreningen ch förvaltare Anslaget på entrétavlrna Vi styrelsen, fastighetsskötaren ch fastighetsförvaltaren vill passa på att önska alla bende i Brf Herden 8 en riktigt skön smmar! Tänk på att inte berätta för tjuvar ch banditer m era semesterplaner på Facebk. Dra inte heller ner alla persienner när ni reser brt. Tydligare signal än så kan man ju inte ge den sm man inte vill ha besök av Ø Föreningsstämman ny styrelse ch snart nya stadgar Det är majriteten av de sm deltar på stämman sm beslutar. 78 medlemmar (lägenheter), varav 13 via fullmakt, deltg på vår rdinarie stämma. Det kan man kanske tycka var en gd uppslutning. Men det mtsvarar endast 36 % av föreningens alla brf-lägenheter. Av föreningens 236 lägenheter är idag 219 upplåtna med bstadsrätt. 141 familjer (219-78) har investerat stra pengar i sitt bende men avstår från att göra sin röst hörd på föreningsstämman. Man litar alltså på att en mindre del av alla bende ska rösta rätt, d.v.s. sm man själv tycker. Är inte det lite riskabelt? Besluten på en stämma kan ju i högsta grad påverka föreningen ch i slutänden ckså värdet på var ch ens lägenhet. Alla beslut på stämman blev sm valberedningen respektive styrelsen hade föreslagit. Stämman beslutade alltså att gdkänna de nya stadgarna. Nu väntar vi på att Blagsverket ska gdkänna dem innan de blir gällande. När de har gdkänts publiceras de på vår hemsida under Stadgar. De finns dck redan att läsa på hemsidan sm en del av Årsberättelsen för En knsekvens av de nya stadgarna är att underhållsansvaret för lägenhetsdörrarna (temprärt) läggs på föreningen. Syftet med detta är att vi ska köpa in nya säkerhetsdörrar på föreningens bekstnad till samtliga lägenheter sm idag har riginaldörren från 1993 kvar. Två persner lämnade styrelsen ch två nya har kmmit med. För första gången valde stämman en medlemsrevisr utöver den vanliga revisinsfirman. Valberedningen fick ckså lite nytt utseende. (1)

2 Styrelse Ola Schneider Ordförande S:t Göransgatan 98 Lena Karlssn Sekreterare S:t Göransgatan 100 Anna Allgulin Kassör Arbetargatan 27 B Andreas Löfstedt Ledamt S:t Göransgatan 96 Jakb Paulrud Ledamt S:t Göransgatan 102 Gunnar Fagerberg Suppleant S:t Göransgatan 96 Karl Jönssn Suppleant S:t Göransgatan 98 Revisrer Mazars SET Revisinsbyrå AB Giulia Frntera S:t Göransgatan 102 Valberedning Christer Sigevall Sammankallande Arbetargatan 23A Jnas Hagström S:t Göransgatan 98 Prtkllet från den rdinarie föreningsstämman finns på vår hemsida. Styrelsen kmmer direkt efter smmaren genmföra en egen planeringsdag. Har ni tips ch idéer på frågr sm ni tycker att vi ska jbba med får ni gärna höra av er till någn i styrelsen, eller till inf@brfherden.se. Vill ni själva vara med ch arbeta med någn fråga (gården? balknger? energifrågr? fester? annat?) så skriv det ckså! Ø Höstfest? Aktiva medlemmar efterlyses! Förra året arrangerade styrelsen i början av hösten en knytkalas-kväll på gården. Vi hyrde in möbler samt partytält. Var ch en tg själv med sig det man ville äta ch dricka. Vi tänkte att detta skulle kunna bli en hösttraditin ungefär sm krvgrillningen vid fntänen är en vårtraditin. Gensvaret från medlemmarna blev dck inte alls vad vi hade hppats. Vi sm var med hade trevligt denna lördagskväll men vi var inte så många. Vi uppmanar härmed bende att höra av sig till någn i styrelsen ch erbjuda sig att aktivt vara med ch delta i förberedelserna samt delta under kvällen. Datum är inte bestämt ännu. Får vi inga bende sm är med ch arrangerar blir det ingen sådan här höstfest i år. Ø Obligatriska ventilatinskntrllen (OVK) Ventilatinsfirman Ventdc AB har nu besökt alla trappuppgångar. Man fick tillträde till nästan alla lägenheter. Strt tack för att ni hjälpte till med det! Tyvärr blir vi dck inte gdkända utan att vidta en del åtgärder i flera lägenheter. Just nu inväntar vi besiktningsprtkllet för detaljerna men har fått muntliga besked m läget under tiden. Väldigt många bende har nya köksfläktar sm inte är installerade på ett krrekt sätt. Dessa måste åtgärdas för att vi ska kunna bli gdkända. Lite tråkigt är detta besked från inspektörerna eftersm vi lagt ner str energi på att infrmera m vad sm gäller vid mbyggnatin av kök ch fläkt. En tryckande fläkt (med mtr) får abslut inte anslutas direkt till fastighetens ventilatinskanaler eftersm det förstör fastighetens ventilatin. Mynningen på fastighetens (2)

3 ventilatinskanal måste ckså förses med ett dn. En sådan sm alla har i badrummets ventilatin. Vidare har vi förstått att vi innan nästa OVK m 6 år bör ha stat alla ventilatinskanaler. Det börjar bli dammigt i ventilatinsrören. Vi får återkmma efter smmaren med vad sm behöver åtgärdas i berörda lägenheter. Sedan blir det återbesiktning innan vi slutligen ska kunna kvalificera ss för att få gdkänd OVK. Ø Dagispaviljngen på gården är på väg brt Kanske har dagispaviljngen redan tagits brt när ni läser detta infbrev. Om inte så är den snart nedmnterad. På två dagar ska man få brt paviljngen. Första dagen river man allt runtmkring ch kpplar ur el, vatten ch avlpp. Andra dagen kmmer lastbilar ch lyftkran. Sedan avslutar man med att spa rent på marken samt ställa tillbaka grillen lite längre brt från fntänen. Ø Nya säkerhetsdörrar vi behöver allas kntaktuppgifter! Så frt Blagsverket har gdkänt våra nya stadgar kmmer vi ta kntakt med dörrfirman Secr för att köpa säkerhetsdörrar. Vi kmmer beställa till alla bende sm idag har kvar riginaldörren. När det sedan börjar bli dags för mntering detta blir förhppningsvis under hösten 2011 kmmer dörrfirman att ta kntakt med var ch en. Vi börjar redan nu att förbereda den stra förteckningen över lägenheter, bende ch kntaktuppgifter sm dörrfirman behöver. Därför önskar vi att alla (sm frtfarande har riginaldörren) redan nu hör av sig till styrelsen med uppgift m: 1. Lägenhetens nummer (gärna båda se på skyltarna på dörrens utsida) 2. Adress 3. Namn på ägarna 4. Telefnnummer dagtid ch kvällstid till alla ägare 5. e-pstadresser till alla ägare Maila dessa uppgifter till inf@brfherden.se senast den 1 augusti Mailadresserna är extra viktiga för då kan vi i styrelsen snabbt maila ut viktig infrmatin inför dörrmnteringen till berörda bende. Ersättning för dörr man själv köpt De bende sm på egen bekstnad köpt säkerhetsdörr via föreningens ffert kmmer att få ersättning för sina utlägg. Detta beräknas dck inte ske förrän efter smmaren ch förutsätter förstås att de nya stadgarna gdkänns av Blagsverket. Ø Föreningens försäkring mt vattenskadr Sm vi berättat i tidigare infblad ch i senaste årsberättelsen har vi återigen fått försäkringsskydd mt vattenskadr i föreningen. Tyvärr har vi frtfarande en hög självrisk på ca kr. Så frt vi uppfyllt försäkringsblagets krav på att byta ut alla ursprungliga kulventiler i samtliga lägenheter kmmer vi erbjudas nrmal självrisk (ca kr/skada) samt ckså möjlighet att få teckna kllektivt brf-tillägg för alla medlemmar. (3)

4 Tyvärr är det frtfarande några få enskilda medlemmar sm inte riktigt har velat förstå att man sm medlem inte har någt val. Man (eller tidigare ägare) har byggt m badrummen så att man nu kanske måste riva delar av badrummen för att kmma åt kulventilerna. Kulventiler får inte byggas in så att man inte kmmer åt dem eller inte kan byta ut dem. Detta är en självklarhet ch ingår i begreppet fackmannamässigt byggt. Dessutm kmmer det att uttryckligen framgå i våra nya stadgar, efter tillägg av den första stämman, att kulventilerna alltid ska vara åtkmliga. Det är alltid den nuvarande medlemmen sm har ansvaret gentemt föreningen även m det är en tidigare innehavare sm byggt m. Möjligen har medlemmen rätt att i sin tur kräva den tidigare ägaren på ersättning. Vi planerar nu att vidta juridiska åtgärder (mer krafttag alltså) mt de bende sm ännu inte ställt upp ch låtit ss byta kulventilerna på frivillig väg. Tråkigt anser vi i styrelsen, men det handlar ju m att uppfylla vårt försäkringsblags villkr så att vi ska få så låg självrisk sm möjligt i föreningen. Ø Gården tänk på detta Det är jättekul att så många använder gården. Både för lek men ckså för vila ch fika/mat. Men ta med er sprna ch kasta dem i spnedkasten. Vi har inga stra sptunnr på gården eftersm de har visat sig lcka till sig råttr. Ser ni andra sm besöker/lånar gården är det bra m ni tipsar dem m detta ckså! Be dem åtminstne att kasta sprna i någn annan papperskrg m den vid sandlådan är överfull! Om det faller ner löv etc. i fntänen finns det risk för att det övre avlppet täpps igen. Då stiger vattennivån tills bassängen är full ch vattnet rinner över kanten. Det vre bra m alla vuxna på gården kan hjälpas åt att hålla kll på detta. Man behöver bara stppa ner handen ch rensa runt silen vid det övre avlppet. Se ckså till att era små barn inte dricker av fntänens vatten. Vattnet, sm cirkulerar i fntänen, är klrerat ch innehåller algmedel. Men direkt lämpligt sm dricksvatten är det förstås inte. Ø Vattenslang till blmmrna vid entréerna mt gatan Vi har beställt vattenslangar sm ska kunna användas för att vattna blmmrna vid entréerna mt S:t Göransgatan. Slangarna kmmer att förvaras i 98:ans ch 102:ans tvättstugr ch kan enkelt kpplas till vattenutkastarna utanför dessa tvättstugr. Det är med andra rd fritt fram för frivilliga bende att hjälpa till med att vattna blmmrna vid dessa entréer. Vi räknar med att slangarna får vara kvar ch inte slingrar iväg någn mörk kväll. Alla snöspbrstar fick ju vara kvar i vintras vid alla entréer! Nästan alla i alla fall. Ø Namnskyltar på dörr ch entrétavla Vi har sm regel att namnskyltarna på dörren ch på entrétavlan ska visa 1:a-handshyresgästens efternamn respektive lägenhetsinnehavarnas efternamn. Har man ett namn sm även andra har i samma trapphus (eller att man fta får psten förväxlad) lägger vi till initialer på skyltarna. Har man eget företag får man själv skriva dit företagets namn på lägenhetsdörren, men inte på entrétavlan. Br man i andra hand får man sätta ut sitt namn på dörren, men inte på entrétavlan. I båda dessa fall bör man förstås tipsa alla att adressera c/ ägarens namn ch antal trappr. (4)

5 När man säljer lägenheten är vår rutin att fastighetsskötaren byter ut namnskyltarna i samband med det tillträdesdatum sm framgår av överlåtelsekntraktet. Klla att era namn är krrekta på lägenhetsdörren ch på entrétavlan. Behöver de krrigeras ska ni maila till styrelsen (inf@brfherden.se) ch berätta vad sm ska ändras. Det går alltså inte att själv kntakta Driftia m detta (vi följer här samma rutin sm Driftia har gentemt alla sina kunder). Ø Nytt anslag på entrétavlrna Vi hppas att ni alla lagt märke till att de viktigaste telefnnumren sm kan behövas i vår förening finns på anslaget i entrétavlan i varje prt. Det kanske kan vara bra att ha ett eget exemplar i lägenheten. Spara gärna sista sidan i detta infblad på någt bra ställe hemma i lägenheten! (Finns inte med här i webbversinen. Vi hänvisar istället till rutan nedan!) «Kntakt med föreningen m.fl. Styrelsen når du enklast via e-pst: inf@brfherden.se frsaljningar@brfherden.se mbyggnad@brfherden.se valberedningen@brfherden.se eller via telefn: för frågr: - sm rör annat än nedanstående ämnen - m överlåtelser/försäljningar av lägenheter - m mbyggnatin/renvering av lägenheter - till valberedningen (lämna meddelande så ringer vi tillbaka!) Felanmälan, Driftia AB (allt utm hissar) Vardagar kl eller inf@driftia.se Övrig tid, endast akuta fel Felanmälan, OTIS, (hissar), dygnet runt Fastighetsskötare Fredrik Axelssn, Driftia, nås via felanmälan Fastighetsförvaltare Pirj Rppnen, SBC, , pirj.rppnen@sbc.se Avgifts- ch hyresadministratin, överlåtelser mm, Vardagar SBC Kundtjänst, (kundtjanst@sbc.se) CmHem (Kabel-tv) Stckhlms Stadsmissin Fleminggatan , Kundtjänst för fastigheter med gruppavtal , Kundtjänst ch Felanmälan , inf@stadsmissinen.se , Panaxia Security (väktare) jur dygnet runt Läs även på föreningens hemsida sm innehåller mycket infrmatin. Alla viktiga telefnnummer finns ckså anslagna i alla entréer. (5)

Brf Herden 8

Brf Herden 8 Infrmatin till alla hyresgäster ch bstadsrättsinnehavare September 2012 Innehåll Besiktning av alla lägenheter måndag 17 fredag 21 september Garaget stängs helt måndag 24 september ch delvis tisdag 25

Läs mer

Brf Herden 8

Brf Herden 8 Infrmatin till alla hyresgäster ch bstadsrättsinnehavare December 2009 Innehåll Försäkringsskydd mt vattenskadr alla måste hjälpa till! Besiktning av alla lägenheter Granar i entréerna Säckar till julklappspapper

Läs mer

Brf Herden 8

Brf Herden 8 Infrmatin till alla hyresgäster ch bstadsrättsinnehavare September 2010 Innehåll Försäkring mt vattenskadr, men hög självrisk Lppisen ch Höstfesten Säkerhetsdörrar Lågt vattentryck Aktuellt på gården Dagiset

Läs mer

Brf Herden 8 www.brfherden8.se

Brf Herden 8 www.brfherden8.se Infrmatin till alla hyresgäster ch bstadsrättsinnehavare April 2010 Innehåll Besiktningen av samtliga lägenheter resultatet? Vattenskadan på Arbetargatan 27 (dagis) Våren ska firas krvgrillning trsdag

Läs mer

Vanliga frågor och svar vid renovering, reparationer och installationer (FAQ)

Vanliga frågor och svar vid renovering, reparationer och installationer (FAQ) BRF MÖRBYSKOGEN 1 Vanliga frågr ch svar vid renvering, reparatiner ch installatiner (FAQ) 2017-12-18 Utgåva 2 På följande sidr får du svar på vanliga frågr ch svar vid renvering. Om du inte hittar svaret

Läs mer

Brf Herden 8 www.brfherden.se www.sbc.se/herden8

Brf Herden 8 www.brfherden.se www.sbc.se/herden8 Infrmatin till alla hyresgäster ch bstadsrättsinnehavare Oktber 2013 Innehåll Balkngerna en lägesrapprt Källarrensning cntainer på gården helgen 9-10 nvember Kallt i lägenheten Cyklar Inget 20-årsjubileum

Läs mer

Guide för hur bildar man en kaninhoppningsklubb ansluten till SKHRF. Även innehållande kunskap om hur man håller möten

Guide för hur bildar man en kaninhoppningsklubb ansluten till SKHRF. Även innehållande kunskap om hur man håller möten Guide för hur bildar man en kaninhppningsklubb ansluten till SKHRF Även innehållande kunskap m hur man håller möten 1 2012-12-27 Hur man bildar en kaninhppningsklubb ch sedan ansluter den till förbundet

Läs mer

Installation av fiber och IPTV i Seraljen

Installation av fiber och IPTV i Seraljen Frågr ch svar Frågr ch svar Installatin av fiber ch IPTV i Seraljen Kmmer COM hem att helt försvinna eller kan man ha det i en övergångsperid? Svar: Vi kmmer att ha tillgång till CmHem under 2016 ch 2017

Läs mer

Bostadsrättsföreningen Furan 7

Bostadsrättsföreningen Furan 7 Bstadsrättsföreningen Furan 7 Det här bör du veta m föreningens benderegler Ansvar Styrelsens uppgift är att se till att föreningens löpande förvaltning tas m hand ch att verkställa de beslut sm föreningsstämman

Läs mer

Scouternas stipendier till världsscoutjamboree 2015 i Japan

Scouternas stipendier till världsscoutjamboree 2015 i Japan Scuternas stipendier till världsscutjambree 2015 i Japan Scuterna har ett antal helstipendier ch ett antal delstipendier till världsscutjambreen 2015 i Japan. Man kan läsa mer m stipendierna här. För att

Läs mer

E-postadress Telefonnummer dagtid Ev. depositionskontonr (tre siffror)

E-postadress Telefonnummer dagtid Ev. depositionskontonr (tre siffror) 851 81 Sundsvall 0771-670 670 www.blagsverket.se Nyregistrering 816 Aktieblag 1 (7) Fyll i blanketten på din datr eller texta tydligt. Underteckna blanketten ch skicka in den i riginal. Skicka till: Blagsverket

Läs mer

E-postadress Telefonnummer dagtid Ev. depositionskontonr (tre siffror)

E-postadress Telefonnummer dagtid Ev. depositionskontonr (tre siffror) 851 81 Sundsvall 0771-670 670 www.blagsverket.se Nyregistrering 864 Bankaktieblag 1 (7) Skicka till: Blagsverket 851 81 Sundsvall 1. Kntaktpersn i detta ärende Km ihåg att fylla i e-pstadress ch telefnnummer

Läs mer

Brf Herden 8 www.brfherden8.se

Brf Herden 8 www.brfherden8.se Infrmatin till alla hyresgäster ch bstadsrättsinnehavare Juni 2010 Innehåll Lppis ch Höstfest lördag 28 augusti Säkerhetsdörrar glömt att beställa? Föreningens lån på 50 miljner krnr Från stämman Vattenskadan

Läs mer

Trivselregler BRF Jordgubben 19

Trivselregler BRF Jordgubben 19 Trivselregler BRF Jrdgubben 19 Handbk för bstadsrättsmedlemmar ch hyresgäster i BRF Jrdgubben 19 Utöver rdningsreglerna så gäller föreningens stadgar den 26 januari 2017 BRF JORDGUBBEN 19 Fleminggatan

Läs mer

Protokoll: Halvårsmöte SthlmUP Stockholms Universitet, Kårsalen

Protokoll: Halvårsmöte SthlmUP Stockholms Universitet, Kårsalen Prtkll: Halvårsmöte SthlmUP 2017-10-18 Stckhlms Universitet, Kårsalen 1. Mötets öppnande - Ordförande Linnea Hjerpe hälsar alla välkmna 2. Val av mötesfunktinärer: - stämmrdförande Klara Fgelberg Skglösa

Läs mer

Styrelsens ordförande, Staffan Ahlberg, öppnade årsstämman och hälsade aktieägarna välkomna.

Styrelsens ordförande, Staffan Ahlberg, öppnade årsstämman och hälsade aktieägarna välkomna. Prtkll fört vid årsstämma med aktieägarna i Pract IT Grup AB (publ), rg nr 556494-3446, den 5 april 2006 i Kista Närvarande: Enligt förteckning i Bilaga 1, med angivande av antal aktier ch röster för envar

Läs mer

Stadgar för Datasektionen vid Luleå Tekniska Universitet Innehållsförteckning

Stadgar för Datasektionen vid Luleå Tekniska Universitet Innehållsförteckning Stadgar för Datasektinen vid Luleå Tekniska Universitet Innehållsförteckning Förrd 2 1. Föreningen 3 2. Syfte 3 3. Obundenhet 3 4. Verksamhetsåret 3 5. Medlemskap 3 6. Sektinsmöte 3 7. Årsmöte 4 8. Extra

Läs mer

OMRÅDET VÄGARNA. Styrelsen har konstaterat att vildsvinen återigen bökar runt i våra trädgårdar och på föreningens marker.

OMRÅDET VÄGARNA. Styrelsen har konstaterat att vildsvinen återigen bökar runt i våra trädgårdar och på föreningens marker. ETT ÅR ATT MINNAS Oavsett vad året har bjudit på finns det många minnen sm vi kan plcka fram ch njuta av under vinters mörka dagar. Det behöver inte alltid vara de stra händelserna sm skapar de bästa minnena.

Läs mer

Policy för personuppgiftshantering i Brf Näsbyallé

Policy för personuppgiftshantering i Brf Näsbyallé Plicy för persnuppgiftshantering i Brf Näsbyallé Antagen av styrelsen för Brf Näsbyallé 2018-10-08 Inledning ch syfte Syftet med denna plicy är att säkerställa att Brf Näsbyallé hanterar persnuppgifter

Läs mer

Brf Herden 8

Brf Herden 8 Information till alla hyresgäster och bostadsrättsinnehavare Juli 2015 Innehåll o Blomlådor utanpåliggande ej tillåtet o Blommor på balkongen vattna med förstånd o Undercentralen o Balkonger o Stämman/Styrelsen

Läs mer

Fredells Byggvaruhus Integritetspolicy

Fredells Byggvaruhus Integritetspolicy Gäller fr..m. 2018-05-25 Fredells Byggvaruhus Integritetsplicy Vi värnar m din persnliga integritet ch vill erbjuda en så hög nivå sm möjligt av dataskydd. Vår integritetsplicy förklarar hur vi samlar

Läs mer

Årsstämma 2017 Brf Henriksdalskajen

Årsstämma 2017 Brf Henriksdalskajen Brf Henriksdalskajen 2017-05-04 Årsstämma 2017 Brf Henriksdalskajen 1. STÄMMANS ÖPPNANDE Ordförande Gert välkmnar alla ch presenterar styrelsen (namn & ansvar). Närvarande lista skickas runt ch alla deltagande

Läs mer

Integritetspolicy Bokförlaget Nona

Integritetspolicy Bokförlaget Nona Integritetsplicy Bkförlaget Nna 1. Inledning På Bkförlaget Nna AB (Bkförlaget Nna) värnar vi m din persnliga integritet. Den 25 maj 2018 trädde dataskyddsförrdningen i kraft vilket innebär att dina rättigheter

Läs mer

Brf Herden 8

Brf Herden 8 Information till alla hyresgäster och bostadsrättsinnehavare Juni 2007 Innehåll Föreningsstämma ny styrelse Gården - gräsmattan mm Fontänen hjälp oss rensa övre avloppet Måsar Duvor Flaggstången Vad vet

Läs mer

Stadgar Kontakt Nässjö 20160127. Stadgar. för

Stadgar Kontakt Nässjö 20160127. Stadgar. för Stadgar Kntakt Nässjö 20160127 Stadgar för Affärsnätverket Kntakt Nässjö Stadgarna i denna lydelse antgs 20160127. 1 Syfte Syftet med nätverket är att medlemmarna ska bistå varandra i att på lika sätt

Läs mer

UTHYRNINGSPOLICY. för. Vilhelmina kommun

UTHYRNINGSPOLICY. för. Vilhelmina kommun UTHYRNINGSPOLICY för Vilhelmina kmmun Uthyrningsplicyn gäller för alla sm söker bstad hs ss Vilhelmina Bstäder ch Vilhelmina kmmun ch både nya ch befintliga kunder. Utgångspunkten för vår plicy är gällande

Läs mer

Studiebevakare för Humanistiska fakulteten (från SUS) Kandidatprogram i arbetslivskommunikation Påverkanssekreterare för lärarutbildningarna

Studiebevakare för Humanistiska fakulteten (från SUS) Kandidatprogram i arbetslivskommunikation Påverkanssekreterare för lärarutbildningarna Prtkll Datum 2012-10-25 Tid kl. 15.00 16.30 Lkal D521 (Södra huset, hus D, plan 5) Närvarande Malin Frshällen Jennifer Larsén Olivia Schlyter Anna Wallgren Alna Anderberg Studiebevakare för Humanistiska

Läs mer

INTEGRITETSPOLICY ADJURE AB

INTEGRITETSPOLICY ADJURE AB INTEGRITETSPOLICY Vi på ADJURE värnar m dig ch din persnliga integritet. Det är viktigt för ss att du ska känna dig trygg när du lämnar dina uppgifter till ss. Vi behandlar därför dina persnuppgifter på

Läs mer

Ordningsföreskrifter för Brf. Flamingo senast ändrade den 4/12-2015

Ordningsföreskrifter för Brf. Flamingo senast ändrade den 4/12-2015 Ordningsföreskrifter för Brf. Flaming senast ändrade den 4/12-2015 Anmärkning: Brättshavarens ansvar för skötsel ch nrmalt underhåll av den egna lägenheten framgår av stadgarna. Ordningsföreskrifterna

Läs mer

Ändamål och rättslig grund för behandlingen av dina personuppgifter.

Ändamål och rättslig grund för behandlingen av dina personuppgifter. GDPR Infrmatin ch behandling av persnuppgifter Genm denna infrmatinsskrift får du infrmatin m hur dina persnuppgifter behandlas av Wahlströms Bil AB Org. nr 556383 1659, med adress Södra Industrigatan

Läs mer

Brf Reveljen 1 & 11. Hedinsgatan 11, Kallskärsgatan 3, Kallskärsgatan Stockholm Hemsida:

Brf Reveljen 1 & 11. Hedinsgatan 11, Kallskärsgatan 3, Kallskärsgatan Stockholm Hemsida: Brf Reveljen 1 & 11 Hedinsgatan 11, Kallskärsgatan 3, Kallskärsgatan 5-115 33 Stockholm Hemsida: www.brfreveljen.se E-mail: brfreveljen@gmail.com Mäklarinformation version 181027 På föreningens hemsida

Läs mer

UTHYRNINGSPOLICY. för. Vilhelmina kommun

UTHYRNINGSPOLICY. för. Vilhelmina kommun UTHYRNINGSPOLICY för Vilhelmina kmmun Uthyrningsplicyn gäller för alla sm söker bstad hs ss Vilhelmina Bstäder ch Vilhelmina kmmun ch både nya ch befintliga kunder. Utgångspunkten för vår plicy är gällande

Läs mer

Plan mot diskriminering och kränkande behandling 2016

Plan mot diskriminering och kränkande behandling 2016 Södermalms stadsdelsförvaltning Sida 1 (11) Rev 2016-03-18 Plan mt diskriminering ch kränkande behandling 2016 En grundläggande mänsklig rättighet är rätten till likabehandling. Alla barn i försklan ska

Läs mer

GUIDEN TILL FÖRENINGAR PÅ FOLKUNGA. Innehåll

GUIDEN TILL FÖRENINGAR PÅ FOLKUNGA. Innehåll 2016/2017 GUIDEN TILL FÖRENINGAR PÅ FOLKUNGA Innehåll Intrduktin Vad är en förening? Varför ska man starta en förening? Hur gör man? Struktur Vad kan man göra för att få medlemmar? Att utveckla din förening

Läs mer

YRKESHÖGSKOLEUTBILDNING Medicinsk sekreterare Kristinehamn. Vårdadministratör - ett bristyrke

YRKESHÖGSKOLEUTBILDNING Medicinsk sekreterare Kristinehamn. Vårdadministratör - ett bristyrke YRKESHÖGSKOLEUTBILDNING Medicinsk sekreterare Kristinehamn Vårdadministratör - ett bristyrke Examensarbete 35 päng Författare: Anna Nilssn Handledare: Dris Karlssn Våren 2015 SAMMANFATTNING I detta examensarbete

Läs mer

Anmälan om förändring inom ägar- och ledningskretsen

Anmälan om förändring inom ägar- och ledningskretsen Anmälan m förändring inm ägar- ch ledningskretsen Enligt 2 kap. 5 b skllagen (2010:800) ska enskilda huvudmän anmäla förändringar i den krets av persner sm avses i 5 a till den sm gdkänt den enskilde sm

Läs mer

Undersökning av seniorers informationsbehov Sundsvalls kommun

Undersökning av seniorers informationsbehov Sundsvalls kommun Undersökning av senirers infrmatinsbehv Sundsvalls kmmun Impera kmmunikatin AB Innehållsförteckning Inledning... 3 Syfte... 3 Metd ch genmförande... 3 Målgrupp ch Svarsfrekvens... 3 Brtfallsredvisning...

Läs mer

Säkerhets PM Landvetter Scoutkår

Säkerhets PM Landvetter Scoutkår Landvetter Scutkår Scuterna Säkerhets PM Landvetter Scutkår Innehåll Inledning:... 2 Referensdkument:...2 Förkrtningar:... 2 Giltighet:... 2 Uppdatering av det här dkumentet:...2 Kårens säkerhetsarbete...3

Läs mer

STÄDCHECKLISTA VID FLYTTSTÄDNING

STÄDCHECKLISTA VID FLYTTSTÄDNING STÄDCHECKLISTA VID FLYTTSTÄDNING Förberedelser Töm hela bstaden på möbler, flyttkartnger ch eventuella saker sm frtfarande finns i skåp ch lådr. Eftersm biutrymmen sm garage, balkng ch förråd ckså ska

Läs mer

Anslutning av mikroproduktion

Anslutning av mikroproduktion 2015-05-06 Trllhättan Anslutning av mikrprduktin Detta gäller när man vill ansluta mikrprduktin till Trllhättan Energi Elnät ch att prducera till egen förbrukning. Följande krav förutsätter att prduktinsanläggningen

Läs mer

Integritetspolicy för givare

Integritetspolicy för givare Integritetsplicy för givare Vi vill ge dig full insyn i hur vi behandlar dina persnuppgifter ch hur du kan skydda din integritet. Varje individ har sin egen uppfattning ch syn på sin integritet. För att

Läs mer

Stadgar för Sorundanet

Stadgar för Sorundanet SORUNDANET Stadgar för partiet Srundanet Sidan 1 av 5 Stadgar för Srundanet 1 Allmänt Srundanet är ett lkalt, självständigt plitiskt parti i Nynäshamns kmmun, Stckhlms län. Srundanets syfte är: Att vara

Läs mer

Att ta emot internationella gäster på Vilda

Att ta emot internationella gäster på Vilda Att ta emt internatinella gäster på Vilda Visst är det häftigt, att ni ska få skapa årets lägerupplevelse tillsammans med scuter från ett helt annat land? Att ha internatinella scutgäster är rligt, spännande

Läs mer

FÖRKÖPSINFORMATION FÖR ALLRA TANDVÅRDSFÖRSÄKRING PREMIUM

FÖRKÖPSINFORMATION FÖR ALLRA TANDVÅRDSFÖRSÄKRING PREMIUM 1 FÖRKÖPSINFORMATION FÖR ALLRA TANDVÅRDSFÖRSÄKRING PREMIUM Dna förköpsinfrmatin innehåller sammanfattning av de viktigaste villkr avsede Allras Tandvårdsförsäkring Premium. I försäkringsbrevet, ersättningstabell,

Läs mer

Tillgänglighetsguide Lunds kommun... 1. Komma igång... 2. Översikt av Guiden... 1

Tillgänglighetsguide Lunds kommun... 1. Komma igång... 2. Översikt av Guiden... 1 Innehållsförteckning Tillgänglighetsguide Lunds kmmun... 1 Översikt av Guiden... 1 Kmma igång... 2 Sökning ch visning av tillgänglighetsinfrmatin... 2 Resultat av sökning... 3 Rapprtering av nya bjekt

Läs mer

Stadgar för Datasektionen vid Luleå Tekniska Universitet Innehållsförteckning

Stadgar för Datasektionen vid Luleå Tekniska Universitet Innehållsförteckning Stadgar för Datasektinen vid Luleå Tekniska Universitet Innehållsförteckning Förrd 2 1. Föreningen 3 2. Syfte 3 3. Obundenhet 3 4. Verksamhetsåret 3 5. Medlemskap 3 6. Sektinsmöte 3 7. Årsmöte 4 8. Extra

Läs mer

Riktlinjer för godkännande och rätt till bidrag för. Enskild förskola, fritidshem och pedagogisk omsorg

Riktlinjer för godkännande och rätt till bidrag för. Enskild förskola, fritidshem och pedagogisk omsorg 1 (5) Riktlinjer för gdkännande ch rätt till bidrag för enskild förskla, fritidshem ch pedaggisk msrg Dkumenttyp: Riktlinje Beslutad av: Barn ch utbildningsnämnden (2009 10 06 62) Gäller för: Enskild förskla,

Läs mer

Trygghetsplan för Hardemo förskolan. Likabehandlingsplan och plan mot kränkande behandling

Trygghetsplan för Hardemo förskolan. Likabehandlingsplan och plan mot kränkande behandling Trygghetsplan för Hardem försklan Likabehandlingsplan ch plan mt kränkande behandling 2018-2019 Vår visin: Hardem förskla är en plats där alla respekterar varandra. Där barn ch vuxna kan öppet framföra

Läs mer

Riktlinjer och arbetssätt för Synpunkt Höör

Riktlinjer och arbetssätt för Synpunkt Höör 2014-11-27 1 (7) Riktlinjer ch arbetssätt för Synpunkt Höör Inledning Höörs kmmun arbetar kntinuerligt med att utveckla verksamheterna utifrån medbrgarnas behv ch samhällets förändringar. Ett viktigt underlag

Läs mer

Information. ALLT ni BEHÖVER VETA OM SOCKGROSSISTENS försäljning. för SKOLKLASSER. Vi lämnar alltid ett års garanti på våra produkter

Information. ALLT ni BEHÖVER VETA OM SOCKGROSSISTENS försäljning. för SKOLKLASSER. Vi lämnar alltid ett års garanti på våra produkter Infrmatin ALLT ni BEHÖVER VETA OM SOCKGROSSISTENS försäljning Ett enkelt sätt att TJÄNA PENGAR för SKOLKLASSER ch FÖRENINGAR Vi lämnar alltid ett års garanti på våra prdukter VÄLKOMMEN till SOCKGROSSISTEN!

Läs mer

Uppdaterad information om integritetspolicy

Uppdaterad information om integritetspolicy www.fiedlerlundgren.se Uppdaterad infrmatin m integritetsplicy Integritetsplicy Vi värnar m din ch våra webbplatsbesökares integritet. Vänligen läs igenm detta dkument nga eftersm den innehåller vår Integritetsplicy

Läs mer

Stadgar för Svenska Ölfrämjandet Antagna den 26 mars 2011

Stadgar för Svenska Ölfrämjandet Antagna den 26 mars 2011 Stadgar för Svenska Ölfrämjandet Antagna den 26 mars 2011 1. Föreningens namn ch syfte Föreningens namn är Svenska Ölfrämjandet nedan kallat SÖ. Föreningens syfte är att tillvarata de svenska ölknsumenternas

Läs mer

Ansökan om insatser med stöd av socialtjänstlagen

Ansökan om insatser med stöd av socialtjänstlagen Inkmmande: Individ ch familjemsrgen Handläggare: Ansökan m insatser med stöd av scialtjänstlagen Jag ansöker m stöd i hemmet Beskrivning av vad jag behöver stöd med: Namn: Persnnummer: Telefnnummer: Du

Läs mer

BRF GJUTAREN 28 RÖRSTRANDSGATAN 8/ BIRKAGATAN 14

BRF GJUTAREN 28 RÖRSTRANDSGATAN 8/ BIRKAGATAN 14 BRF GJUTAREN 28 RÖRSTRANDSGATAN 8/ BIRKAGATAN 14 Välkmmen till vår trevliga bstadsrättsförening! Fastigheten, sm är en hörnfastighet, har två huvudentréer med separata trapphus. Med adresserna Rörstrandsgatan

Läs mer

Karlstad Pistol- och Sportskytteklubb Stadgar antagna årsmötet 2013. Stadgar

Karlstad Pistol- och Sportskytteklubb Stadgar antagna årsmötet 2013. Stadgar Karlstad Pistl- ch Sprtskytteklubb Stadgar antagna årsmötet 2013 Stadgar för Karlstads Pistl- ch Sprtskytteklubb nedan kallad föreningen, med säte i Karlstads kmmun. Föreningen är bildad 1945. Stadgarna

Läs mer

Rutin för domänvalidering. Verifiering av organisationer och ombud

Rutin för domänvalidering. Verifiering av organisationer och ombud Rutin för dmänvalidering Verifiering av rganisatiner ch mbud Rutin för dmänvalidering - verifiering av rganisatiner ch mbud.dc SITHS Plicy Authrity Innehåll Dkumentets syfte... 2 Dkumentets målgrupp...

Läs mer

Integritetspolicy. Senast uppdaterad i maj Vårt sekretessåtagande. Vi ska

Integritetspolicy. Senast uppdaterad i maj Vårt sekretessåtagande. Vi ska Integritetsplicy Senast uppdaterad i maj 2018 Vårt sekretessåtagande Vi ska se till att dina persnuppgifter lagras säkert ch knfidentiellt inte sälja dina uppgifter till tredje part ge dig sätt att när

Läs mer

Processbeskrivning fakturahantering

Processbeskrivning fakturahantering ST 2013/288-1.1 Prcessbeskrivning fakturahantering Beslutat av Charltte Byström Gäller från 2013-06-12 Innehåll Fakturahantering LNU 3 Fakturahantering 3 Prccessbeskrivning 4 Rller/ansvar 4 Arbetsmment

Läs mer

UTHYRNINGSPOLICY. Fastställd av styrelsen

UTHYRNINGSPOLICY. Fastställd av styrelsen UTHYRNINGSPOLICY Fastställd av styrelsen 2017-12-15 70 1 OSBYBOSTÄDER AB:S UTHYRNINGSPOLICY 3 2 ATT SÖKA BOSTAD HOS OSBYBOSTÄDER AB 3 2.1 GRUNDKRAV 3 2.2 KÖPOÄNG 4 2.3 KUNDBEDÖMNING OCH GRUNDKRAV FÖR UTHYRNING

Läs mer

Nya tillstånd och tydligare krav i IVO:s tillsyn från 2 januari 2019

Nya tillstånd och tydligare krav i IVO:s tillsyn från 2 januari 2019 Nya tillstånd ch tydligare krav i IVO:s tillsyn från 2 januari 2019 Vem har beslutat m att införa nya regler? Svar: Det har riksdagen gjrt. I juni 2018 antgs prpsitinen Ökade tillståndskrav ch särskilda

Läs mer

FÅ DE TJÄNSTER DU BEHÖVER VAR DU ÄN ÄR

FÅ DE TJÄNSTER DU BEHÖVER VAR DU ÄN ÄR FÅ DE TJÄNSTER DU BEHÖVER VAR DU ÄN ÄR Tjänstedirektivet ska ge knsumenterna ett större utbud, bättre valuta för pengarna ch enklare tillgång till tjänster i hela EU VARFÖR ÄR TJÄNSTEDIREKTIVETS NYA REGLER

Läs mer

Rockpanel / ROCKWOOL AB ( ROCKWOOL ) vill säkerställa din integritet online.

Rockpanel / ROCKWOOL AB ( ROCKWOOL ) vill säkerställa din integritet online. Sekretessplicy Rckpanel / ROCKWOOL AB ( ROCKWOOL ) vill säkerställa din integritet nline. Det är därför sm ROCKWOOL har regler, Binding Crprate Rules (BCRs), för dataskydd sm ska följas av alla blag sm

Läs mer

SchoolSoft 2015-05-05

SchoolSoft 2015-05-05 SchlSft 2015-05-05 Arkivering Nytt läsår Schemasystem: TimeEdit Nedan följer en lista på vad sm bör göras i SchlSft mellan två läsår. Berende på sklans sätt att arbeta kan det finnas mindre avvikelser

Läs mer

Brf Reveljen 1 & 11. Hedinsgatan 11, Kallskärsgatan 3, Kallskärsgatan 5-115 33 Stockholm Hemsida: www.brfreveljen.se E-mail: brfreveljen@gmail.

Brf Reveljen 1 & 11. Hedinsgatan 11, Kallskärsgatan 3, Kallskärsgatan 5-115 33 Stockholm Hemsida: www.brfreveljen.se E-mail: brfreveljen@gmail. Brf Reveljen 1 & 11 Hedinsgatan 11, Kallskärsgatan 3, Kallskärsgatan 5-115 33 Stockholm Hemsida: www.brfreveljen.se E-mail: brfreveljen@gmail.com Mäklarinformation version 150110 På föreningens hemsida

Läs mer

Närvarande: Claes Karlström, Petronella Karlsen, Caroline Lidman, Marie Leckström, Ann-Sophie Forsmark, Nina Rhodin, Åsa Edquist, Linnea Taxén

Närvarande: Claes Karlström, Petronella Karlsen, Caroline Lidman, Marie Leckström, Ann-Sophie Forsmark, Nina Rhodin, Åsa Edquist, Linnea Taxén STYRELSEMÖTE 2017-01-25 TID: 18.00 20:00 PLATS: CAFETERIAN, GRÖNA RIDHUSET Närvarande: Claes Karlström, Petrnella Karlsen, Carline Lidman, Marie Leckström, Ann-Sphie Frsmark, Nina Rhdin, Åsa Edquist, Linnea

Läs mer

Uppgifter som samlas in när du använder våra tjänster

Uppgifter som samlas in när du använder våra tjänster INTEGRITETSPOLICY ALFA NEON AB (556352-4908) samt övriga blag sm ägs av ALFA GROUP HOLDING AB (556502-5185) Vi på Alfa Nen värnar m dig ch din persnliga integritet. Det är viktigt för ss att du ska känna

Läs mer

SchoolSoft 2015-05-05

SchoolSoft 2015-05-05 SchlSft 2015-05-05 Arkivering Nytt läsår Schemasystem: K-Skla ch GPUntis Nedan följer en lista på vad sm bör göras i SchlSft mellan två läsår. Berende på sklans sätt att arbeta kan det finnas mindre avvikelser

Läs mer

SchoolSoft 2015-05-05

SchoolSoft 2015-05-05 SchlSft 2015-05-05 Arkivering Nytt läsår Schemasystem: Utan schemasystem, manuellt schema i SchlSft Nedan följer en lista på vad sm bör göras i SchlSft mellan två läsår. Berende på sklans sätt att arbeta

Läs mer

Utvärdering av BROs kontaktpersonsverksamhet

Utvärdering av BROs kontaktpersonsverksamhet Utvärdering av BROs kntaktpersnsverksamhet Beställare: Upplägg ch rapprt: Genmförande: Ingrid Kössler ch Kerstin Wåhleman Elise Leppänen 7-16 september 2009 Framtagen i samarbete med: www.easyresearch.se

Läs mer

SOCIAL- OCH ARBETSMARKNADSFÖRVALTNINGEN (12) Utvärdering sommarjobb 2016

SOCIAL- OCH ARBETSMARKNADSFÖRVALTNINGEN (12) Utvärdering sommarjobb 2016 2016-09-05 1 (12) Utvärdering smmarjbb 2016 Sammanfattning Uppdraget har varit att alla ungdmar i första året ch andra året i gymnasiet ska erbjudas smmarjbb 2016. Alla sm sökt i målgruppen har erbjudits

Läs mer

Vad är kompetens och vad är rätt kompetens?

Vad är kompetens och vad är rätt kompetens? Vad är kmpetens ch vad är rätt kmpetens? Det är dags att börja med att definiera detta. Om du ställer frågan vad behöver man kunna för att utföra sina arbetsuppgifter så blir det ftast lite lättare. Det

Läs mer

Brf Herden 8

Brf Herden 8 Information till alla hyresgäster och bostadsrättsinnehavare April 2007 Innehåll Föreningsstämma onsdag 23 maj 2007 Gården - nu tar vi nya tag med stora gräsmattan Installation av jordfelsbrytare erbjudande

Läs mer

Centrala Sacorådet i Malmö stad

Centrala Sacorådet i Malmö stad Centrala Sacrådet i Malmö stad Enkät m tid för det fackliga uppdraget i samverkan Enkäten har skickats ut till alla Sacs representanter i samverkansgrupper på stadsmrådesförvaltningarna ch alla Sacs samverkansrepresentanter

Läs mer

Till samtliga partier representerade med kommunalråd i Uppsala kommun

Till samtliga partier representerade med kommunalråd i Uppsala kommun 2014 04 17 Till samtliga partier representerade med kmmunalråd i Uppsala kmmun I Uppsala finns ett starkt engagemang för natur ch miljö. Naturskyddsföreningen Uppsala har över 6000 medlemmar ch vill bidra

Läs mer

G:\FOREBYGG\Förläggning\Tillfällig övernattning\instruktioner brand vid tillfälliga övernattningar.doc

G:\FOREBYGG\Förläggning\Tillfällig övernattning\instruktioner brand vid tillfälliga övernattningar.doc INSTRUKTIONER VID TILLFÄLLIG ÖVERNATTNING G:\FOREBYGG\Förläggning\Tillfällig övernattning\instruktiner brand vid tillfälliga övernattningar.dc Bakgrund När man bygger ett hus utfrmas brandskyddet utifrån

Läs mer

WOMEN IN FILM AND TELEVISION VERKSAMHETS- BERÄTTELSE

WOMEN IN FILM AND TELEVISION VERKSAMHETS- BERÄTTELSE WOMEN IN FILM AND TELEVISION VERKSAMHETS- BERÄTTELSE 2016-02-25 -- 2016-12-15 AIK FF AIK Ftbllsförening (AIK FF) bedriver ftbllsverksamhet. Verksamheten för ungdmar bedrivs direkt i föreningen medan elitverksamheten

Läs mer

Intern styrning och kontroll vid Stockholms universitet

Intern styrning och kontroll vid Stockholms universitet Revisinsrapprt Stckhlms universitet 106 91 Stckhlm Datum Dnr 2008-04-03 32-2007-0804 Intern styrning ch kntrll vid Stckhlms universitet Riksrevisinen har sm ett led i den årliga revisinen av Stckhlms universitet

Läs mer

Malltext Tredjepart- /Samarbetsavtal HSA och SITHS

Malltext Tredjepart- /Samarbetsavtal HSA och SITHS Malltext Tredjepart- /Samarbetsavtal HSA ch SITHS Malltext Tredjepart-/Samarbetsavtal HSA ch SITHS Versin 1.2 HSA ch SITHS Förvaltning 2016-11-30 Allmänt Detta dkument är framtaget sm hjälp för de rganisatiner

Läs mer

Vattenfall Innovation Awards

Vattenfall Innovation Awards Vattenfall Innvatin Awards Hantering av Uppfinnare, prcess ch tlkning av legala aspekter Tidsplan: 1. Vattenfalls (VF) utser en intern jury, bestående av ca 10 persner, sm bedömer ch beslutar m vilka idéer

Läs mer

INTEGRITETSPOLICY. Uppgifter som samlas in när du använder våra tjänster

INTEGRITETSPOLICY. Uppgifter som samlas in när du använder våra tjänster INTEGRITETSPOLICY Vi på Damaskus Maskinskydd värnar m dig ch din persnliga integritet. Det är viktigt för ss att du ska känna dig trygg när du lämnar dina uppgifter till ss. Vi behandlar därför dina persnuppgifter

Läs mer

SchoolSoft 2015-05-05

SchoolSoft 2015-05-05 SchlSft 2015-05-05 Arkivering Nytt läsår Schemasystem: NvaSchem (utan elever) Nedan följer en lista på vad sm bör göras i SchlSft mellan två läsår. Berende på sklans sätt att arbeta kan det finnas mindre

Läs mer

Förslag till ändrade rutiner för statliga ålderspensionsavgifter

Förslag till ändrade rutiner för statliga ålderspensionsavgifter 1 (7) PM Förslag till ändrade rutiner för statliga ålderspensinsavgifter Pensinsmyndigheten föreslår att: regleringsbelppet mellan statsbudgeten ch AP-fnden för statliga ålderspensinsavgifter inte fördelas

Läs mer

Likabehandlingsplan Kvännarskolan. inklusive fritidshem. läsåret 2013/2014

Likabehandlingsplan Kvännarskolan. inklusive fritidshem. läsåret 2013/2014 Likabehandlingsplan Kvännarsklan inklusive fritidshem läsåret 2013/2014 Intrduktin Det här är Kvännarsklans plan mt diskriminering ch kränkande behandling. Den beskriver vårt övergripande arbete, hur vi

Läs mer

Kvarngårdens Trygghetsplan

Kvarngårdens Trygghetsplan Kvarngårdens Trygghetsplan Likabehandlingsplan ch plan mt diskriminering ch kränkande behandling 2018-2019 Vår visin: Trygghetsarbete handlar m att skapa en förskla sm är fri från kränkande behandling,

Läs mer

CHECKLISTA FÖR ATT FLYTTSTÄDA

CHECKLISTA FÖR ATT FLYTTSTÄDA CHECKLISTA FÖR ATT FLYTTSTÄDA av www.mveria.se. Se även www.mveria.se/blgg. Förberedelser Töm hela bstaden på möbler, flyttkartnger ch eventuella saker sm frtfarande finns i skåp ch lådr. Eftersm biutrymmen

Läs mer

Kvalitetsredovisning Läsåret 2010/2011

Kvalitetsredovisning Läsåret 2010/2011 Vuxenutbildningsavdelningen S SID 1 (13) 2011-04-20 Kvalitetsredvisning Läsåret 2010/2011 Anrdnare ABF Stckhlm Vux Inledning ABF Stckhlm har sedan 2003 genmfört vuxenutbildning på grundläggande - ch gymnasial

Läs mer

FÖRKÖPSINFORMATION FÖR ALLRA TANDVÅRDSFÖRSÄKRING SKYDDA

FÖRKÖPSINFORMATION FÖR ALLRA TANDVÅRDSFÖRSÄKRING SKYDDA 1 FÖRKÖPSINFORMATION FÖR ALLRA TANDVÅRDSFÖRSÄKRING SKYDDA Denna förköpsinfrmatin innehåller en sammanfattning av de viktigaste villkren avseende Allras Tandvårdsförsäkring Skydda. I försäkringsbrevet,

Läs mer

Drift, städning och felanmälan sköts av externa företag. Telefonnr till felanmälan mm finns på namntavlan i porten det är dit man ringer vid fel.

Drift, städning och felanmälan sköts av externa företag. Telefonnr till felanmälan mm finns på namntavlan i porten det är dit man ringer vid fel. TRIVSELREGLER Brf Flaggan 9 Beckbrännarbacken 7 Det här bör du veta om föreningens Trivselregler Ansvar för ordningen Styrelsens uppgift är att ta hand om den löpande förvaltningen av föreningen och verkställa

Läs mer

Tillgänglighet för oss, tillgängligt för dig

Tillgänglighet för oss, tillgängligt för dig Tillgänglighet för ss, tillgängligt för dig Vilka är UA? Riksförbundet Unga Allergiker är en rganisatin för unga ch av unga sm finns till för att upplysa ch påverka, men framförallt för att inspirera,

Läs mer

Som specialitetsförening inom Sveriges läkarförbund avger föreningen utlåtanden i eller handlägger ärenden som förbundet hänskjuter till föreningen.

Som specialitetsförening inom Sveriges läkarförbund avger föreningen utlåtanden i eller handlägger ärenden som förbundet hänskjuter till föreningen. Svensk Förening för Klinisk Immunlgi ch Transfusinsmedicin Uppgift ch rganisatin 1 Svensk förening för klinisk immunlgi ch transfusinsmedicin är en sammanslutning av läkare med särskilt intresse för klinisk

Läs mer

Enskilda vägar efter

Enskilda vägar efter Enskilda vägar efter 1.1.2019 Allmän inf angående väglagets förvaltning enligt nya lagen m enskilda vägar 560/2018, sm trädde i kraft 1.1.2019. Kallelse till vägstämma: Vägstämman sammankallas av vägbestyrelsen,

Läs mer

STADGAR för Bostadsrättsföreningen Surkullan organisationsnummer

STADGAR för Bostadsrättsföreningen Surkullan organisationsnummer STADGAR för Bstadsrättsföreningen Surkullan rganisatinsnummer 702002-2328 OM FÖRENINGEN 1 Namn, säte ch ändamål Föreningens namn är Bstadsrättsföreningen Surkullan. Styrelsen har sitt säte i Hässelby,

Läs mer

Välkommen till Brf Holmen! Stockholm, Oktober 2014

Välkommen till Brf Holmen! Stockholm, Oktober 2014 Välkmmen till Brf Hlmen! Stckhlm, Oktber 2014 Till dig sm är medlem i Brf Hlmen i Hammarby Sjöstad har vi i styrelsen summerat en del viktig infrmatin sm vi hppas du kan ha nytta av. Vi har en hemsida

Läs mer

Föräldrar och elever i årskurs fyras syn på schackspelandet och schackfyran på Stora Hammars skola.

Föräldrar och elever i årskurs fyras syn på schackspelandet och schackfyran på Stora Hammars skola. Lärarutbildningen Shackpedaggisk kurs 7,5p Vt 2014 Föräldrar ch elever i årskurs fyras syn på schackspelandet ch schackfyran på Stra Hammars skla. Ulf Sandberg Ulf.p.sandberg@vellinge.se Syfte Jag ville

Läs mer

ShoreTel Communicator Överblick

ShoreTel Communicator Överblick ShreTel Cmmunicatr Överblick ShreTel Cmmunicatr är det enklaste sättet att kmmunicera effektivt med dina kllegr ch affärspartners. Oavsett m du är nrmal användare, telefnist eller samtalsagent i ett Cntact

Läs mer

Leverantörsbetalningar

Leverantörsbetalningar Varje år betalar Sveriges 290 kmmuner felaktigt ut hundratals miljner krnr i egentliga eller felaktiga transaktiner. Med några enkla åtgärder skulle en str del av dessa kunna undvikas! Dkumentet avser

Läs mer

Ny fastighetsmäklarlag. Vitec Mäklarsystem

Ny fastighetsmäklarlag. Vitec Mäklarsystem Ny fastighetsmäklarlag Vitec Mäklarsystem Juni 2011 Innehållsförteckning 1. Inledning... 2 2. Sammanfattning av den nya fastighetsmäklarlagen... 3 3. Jurnalplikten med checklistr... 4 4. Sidtjänster...

Läs mer

Delrapport 1 Landsbygd i centrum Juni 2014

Delrapport 1 Landsbygd i centrum Juni 2014 Delrapprt 1 Landsbygd i centrum Juni 2014 Landsbygd i centrum Beskrivning ur handlingsplan. Prjektet Landsbygd i centrum(lic) ska Utvecklingsenheten tillsammans med de 6 LUPbygderna genmföra åtgärder ch

Läs mer

ÄR DITT HEM ELSÄKERT?

ÄR DITT HEM ELSÄKERT? ÄR DITT HEM ELSÄKERT? Det här frmuläret hjälper dig att kntrllera hur elsäkert ditt hem är. Gå igenm punkterna i checklistan ch markera vad sm är bra ch vad sm behöver åtgärdas. ELCENTRALEN Elcentralen,

Läs mer

Lekar för din träningsgrupp - En lekbank för ledare där nästan ingen extra utrustning krävs, enjoy!

Lekar för din träningsgrupp - En lekbank för ledare där nästan ingen extra utrustning krävs, enjoy! Lekar för din träningsgrupp - En lekbank för ledare där nästan ingen extra utrustning krävs, enjy! Innehållsförteckning Intrduktin 3 Hur leder jag en lek på bästa sätt? 3 Namnlekar hälsa på varandra 5

Läs mer