Ingen måltid utan ost

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Ingen måltid utan ost"

Transkript

1 Tradition Hantverk Passion

2 Ingen måltid utan ost Inget land har så stolta osttraditioner som Italien. Redan innan vår tideräkning, då Rom var världens centrum, förekom på torget Velabrum en flitig handel med ost från provinserna. Utbudet var enormt, med praktiskt taget alla de osttyper som vi känner idag. I skrifter bevarade från denna tid återkommer den ständiga frasen: nulla caena sine caseum, ingen måltid utan ost. I dag använder man omkring 60 procent av all mjölk till osttillverkning. Det är nästan dubbelt så mycket som i Sverige. Italienarna tillverkar ungefär 400 olika sorters ost, varav ett 60-tal är registrerade som originalostar. Dessa ostar är Denominazione di Origine di Origine Protetta, vilket innebär att tillverkningen av dem är kontrollerad av särskilda ostkonsortsier och även av EU. Sedan 1892 har Castelli varit en av Italiens mest tongivande osttillverkare. Man började med Gorgonzola och idag har man en stor bredd av de anrika italienska osttyperna i sitt sortiment. Hos Castelli går ostmästaryrket i arv från generation till generation. Och även om man numer i de tyngsta arbetsmomenten tar hjälp av modern teknik, sker merparten av tillverkningen fortfarande för hand. För oss på Skånemejerier är det en ära att sedan år 2000 kunna erbjuda dessa fantastiska produkter för storhushållsmarknaden. Och för att fira vårt 10-årsjubileum tillsammans med Castelli har vi tagit fram den här lilla skriften, fylld med ostkunskap och läckra recept (dem hittar du på sista uppslaget). Låt dig väl inspireras.

3 Parmigiano Reggiano Parmigiano Reggiano är originalet när det gäller parmesanostar. En verklig prestigeost som tillverkas på i stort sett samma, arbetskrävande, sätt sedan 1300-talet. Parmigiano Reggiano betyder från Parma till Reggio och det är i regionerna Parma och Reggio Emilia som all tillverkning sker. En äkta Parmigiano Reggiano produceras på opastöriserad, skummad mjölk från kor som finns på samma gård, och som enbart äter gräs och hö från sin hemmagård. Det går åt omkring 500 liter mjölk för varje färdig ost på 35 kg, vilket också förklarar ostens unika näringsegenskaper och att den används av till exempel idrottare. Osten hjälper till med matsmältningen och 100 gram parmesan förbränns på bara 45 minuter. Sedan 1950-talet kontrolleras varje ost efter tolv månaders lagring. Om osten blir godkänd får den en särskild brännstämpel, men om den till exempel fått en luftbubbla eller spricka i sig stämplas den inte, och får då heller inte säljas som Parmigiano Reggiano. Idealiskt är att, som hos Castelli, lagra osten i 24 månader vilket ger ett torrt och smakrikt slutresultat med den rätta texturen. Med sin imponerande smakpalett kommer Parmigiano Reggiano till sin rätt i en mängd sammanhang. Avnjut gärna den handgjorda delikatessen precis som den är, tillsammans med ett noga utvalt glas vin.

4 Grana Padano Grana är samlingsnamnet för hårda italienska ostar med grynig textur. Grana Padano är den ost som tillverkas i de norditalienska regionerna Piemonte, Lombardia, Emilia-Romagna, Veneto och Trentino-Alto Adige och dess historia kan spåras tusentalet år tillbaka i tiden. Troligen skapades den av munkarna i Chiaravalle-klostret utanför Milano. På den tiden tillverkade man osten på fårmjölk, men efter hand valde man att gå över till komjölk eftersom det gav större volymer och en mer näringsrik ost. Enligt konsortiets regler får mjölken till Gran Padano hämtas från gårdar max 20 kilometer från mejeriet och efter nio månaders lagring görs en kontroll av ostens kvalitet. Blir den då godkänd kan den säljas som Grana Padano, men hos Castelli är lagringstiden 16 månader precis lagom för att få fram den rikliga smaken och den rätta torrheten. Liksom Parmigiano Reggiano är Grana Padano en så kallad digestiv-ost som förbränns snabbt och ger snabb energi. Osten är proteinrik och innehåller höga halter av kalcium, vitaminer och fosfor. Jämfört med Castellis Parmeggiano Reggiano är Grana Padano en något mildare och mindre grynig ost, men användingsområdena är lika många. Osten är utmärkt att bryta i bitar, hyvla eller riva till pasta. Gran Castelli är Castellis egen Grana. Mjölkråvaran till Gran Castelli hämtas från flera olika italienska regioner vilket gör att den inte kan ursprungsmärkas som originalost. Gran Castelli tillverkas med en hjulstorlek på ca 30 kg och lagras upp till månader. Det är en hård, smakrik ost, och tack vare den långa lagringstiden hävdar den sig mycket väl mot exempelvis en mellanlagrad Grana Padano. Gran Castelli För att underlätta ditt arbete i köket säljs Gran Castelli både som bit, flakes och färsk- respektive torriven. Och precis som med all ost av parmesankaraktär är det bara din egen fantasi som sätter gränserna för hur du vill använda den.

5 Gorgonzola På 900-talet när bönderna vallade sina får och kor nerför bergen var byn Gorgonzola utanför Milano det perfekta övernattningsstället. Bönderna var fattiga och kunde inte betala för sitt härbärge med annat än djurens mjölk, och för att ta vara på denna betalning samlade gästgiverierna ihop mjölken från de olika gästerna och tillverkade ost. Till den uppvärmda mjölken tillsätter man penicillium och löpe. Genom att använda äkta penicillium undviker man att osten blir besk i smaken vid uppvärmning. Ostmassan hälls sedan i träformar som gör osten till gorgonzolahjul som får vila i ett dygn innan de torrsaltas och läggs på träbritsar för att mogna i två månader. Under mogningsprocessen vändes och tvättas osten med största omsorg under ett flertal tillfällen, och under de två månaderna sjunker hjulens ursprungliga vikt från 20 till 12 kg. Castellis Gorgonzola är handgjord helt enligt de gamla traditionerna, vilket ger osten en härligt krämig konsistens och en distinkt karaktär med balanserad eftersmak. Gorgonzola är framförallt en matlagninsost att använda till såser, pasta, polenta och risotto. Men den gör sig också bra som dessertost eller på ostbrickan.

6 Pecorino Romano Pecorino har på senare år kommit att bli en verklig trendost inom den internationella gastronomin. I södra Europa är den lika stor som parmesan. Osten tillverkas huvudsakligen i två områden i Italien: Sardinien och Rom, och beroende på var osten tillverkas får den sin egen särprägel. De allra äldsta traditionerna av Pecorinotillverkning finns just kring Rom, där soldaterna under Romartiden fick äta av den proteinrika osten för att bli mer uthålliga i stridens hetta. Castellis Pecorino Romano görs på 100% fårmjölk från Romtrakten men också från Sardinien, där klimatet tillåter fåren att beta utomhus under hela året. Osten är torrsaltad och långlagrad i cirka tio månader, vilket ger den sin karakteristiskt aromatiska och fylliga smak med tydlig sälta. Gentemot andra varianter av Peccorino utmärker sig Peccorina Romano som en ost som passar särskilt bra som smakförhöjare i gratänger och andra rätter som tillreds i ugn.

7 Mozzarella Mozzarellan är en av de mest kända italienska ostarna runtom i världen. Men till skillnad från många av de andra italienska ostarna är Mozarellan inte kontrollerad enligt samma principer, och därför tillverkas osten idag i ett flertal länder. Mozzarella producerad på olika platser skiljer sig åt i mjölkens ursprung men också i tillverkningstekniken. En äkta italiensk Mozzarella ska vara gjord på 100 procent italiensk ko- eller buffelmjölk. Namnet Mozzarella kommer från italienskans mozzare, skära, och för att osten ska få en god smältförmåga och behålla sin vikt, skär och tänjer man ostmassan enligt en särskild metod under tillverkningen. Ett bevis på en riktigt bra Mozzarella är att ostmassan ligger i lager när man bryter upp osten. Castellis Mozzarella är gjord enligt konstens alla regler. Den är tacksam att använda i både kalla och varma rätter och går bra att frysa in. Sallader, baguetter och pizzor är bara några av klassiska användningsområdena för denna fluffiga och läckert mjälla ost.

8 Taleggio Taleggio är en kittost som produceras i trakterna kring Milano. Osten har sitt ursprung i Val Taleggio där den förr lagrades i fuktiga grottor. Lagringsplatsen är fortfarande Taleggiodalen, men grottorna har idag ersatts av lagringshus. Där styrs luftflödet och luftfuktigheten för att efterlikna grottklimatet samtidigt som man kan säkerställa en jämn, hög kvalitet. Basen i Taleggio är fet komjölk till vilken man tillsätter mjölksyrakultur och kalvlöpe. När ostmassan pressats ner i sina formar placeras den i 90-procentig luftfuktighet, vilket startar en kemisk reaktion som avlägsnar vasslen. Därefter får osten vila ett par dagar. Taleggion mognar inifrån och ut, och när jäsningsprocessen når ut till kanten får osten en rödgul hinna. När det efter cirka två månader bildats mögelsporer på utsidan är osten färdig. På en riktigt fin Taleggio är den rödgula hinnan (som skärs bort vid servering) tunn, med tydliga angrepp av mögelsporer. Det går att snabba på mognadsprocessen industriellt, men resultatet blir då en mjukare ost som saknar den typiska Taleggiokaraktären. Hos Castelli görs Taleggion på det traditionella viset och på förpackningen hittar du konsortiets stämpel. Taleggio är en utmärkt matlagningsost som smälter bra och ger en härligt fyllig smak. Den används med fördel i risotto och till polenta. Ricotta är en mild och mager färskost som vanligen tillverkas av den sista, proteinrika vasslen från produktionen av Parmigiano Reggiano och Grana Padano. Ricotta är inte helt olikt cottage cheese, men konsistensen är lättare och smaken fylligare. Rico ta Vid tillverkningen ångas vassle upp varefter man tillsätter citronsyra för att binda samman det sista skummjölksfettet. Man får då en finkornig massa som flyter upp till ytan och som silas för att bli så finkornig och torr som möjligt. För att fungera bra i matlagning ska en bra Ricotta vara riktigt torr och Castelli anses av många ha den torraste Ricottan på marknaden. Ricotta används med fördel i bakverk, till garnering på pizza tillsammans med ruccola eller som fyllning i tortelloni tillsammans med spenat. Eller vad sägs om en Ricottacrème med jordgubbssås eller en Ricotta- och Parmesantimbal med pesto och marinerade cocktailtomater?

9 Mascarpone Mascarponen har sitt ursprung i Abbiategrasso sydväst om Milano där man började tillverkade den någon gång under renässansen. Castelli gör sin Mascarpone av dubbelkokt gräddmjölk och lite citronsyra. Ofta används den gräddmjölk som skummats från mjölken vid tillverkningen av hårdostarna. Inga konserveringsmedel eller andra tillsatser får förekomma. Det är viktigt att Mascarponen är dubbelkokt för att den ska bli så kompakt i konsistensen att den tål att blandas med till exempel marsalavin eller kaffelikör i den klassiska tiramisun. Är Mascarponen enkelkokt eller innehåller förtjockningsmedel behåller den inte sin fasta form vid utspädning. Mascarpone är ett spännande alternativ till Crème Fraiche eller grädde i desserter. Med sin friskt syrliga smak är den underbar till färska bär. I Italien används den förutom i tiramisun exempelvis också i det sicilianska bakverket Cannolo.

10 Carpaccio av oxfilé med Parmigiano Reggiano Oxfilé Pesto Basilika Kryddnejlika, mald Vitlöksklyftor Parmigiano Reggiano Traditionell balsamvinäger från Modena och Reggio Emilia Pinjenötter Valnötter Olivolja Sallad Maché Ruccola Rosé Bladsallad Basilika Salvia Riv och blanda salladsbladen fluffigt. 250 g 50 g ½ 2 st 50 g 4 msk 30 g 10 g 10 cl Salta och peppra oxfilén. Linda in i plastfolie, forma till en korv och lägg i frysen. Ta ut köttet när det är genomfruset. Låt köttet halvtina och skär sedan i mycket tunna skivor. Lägg upp tre fyra skivor per tallrik. Medan köttskivorna tinar, kör samman pestoingredienserna i en mixer. Ringla en rågad sked pesto över köttskivorna. Toppa med en bukett av den blandade salladen och avsluta med att bryta över lite Parmiggiano Reggiano. Samtliga recept är beräknade för 6 personer. Saltimbocca med Gorgonzolarisotto Kalvfilé 6x1,5 cm tjocka skivor 180 g/port Parmaskinka 6 skivor Färsk Salvia Gorgonzola 150 g Olivolja till stekning Risotto, enligt anvisningar på paketet Gorgonzola 150 g Persilja, hackad 0,5 dl Schalottenlökar Färsk sparris 6 st Banka ut filéerna med lätt knuten näve. Lägg en skiva skinka på varje köttbit och två salviablad. Vik ihop dubbelt, platta till och fäst ihop med en tandpetare. Koka risottoris enligt anvisning på förpackning. När risotton är klar rör ner 150 gram Gorgonzola och den hackade persiljan. Risotton skall vara krämig. Finhacka löken. Stek löken försiktigt och krydda med lite extra salvia. Stek köttet i en stekpanna på medelhög värme ett par minuter på vardera sida. Salta och peppra. Toppa köttet med en bit Gorgonzola som får smälta. Servera med den stekt lök, sparris och skysås. Pecorinostekt lamm med örtbakad potatis Lammstek Citron (skal och saft) Vitlök, krossade Små färska potatisar med skal, klyftor Mogna tomater (skållade, skalade, urkärnade) Olivolja Smör Steklök Kvisttomater, små Rosmarinkvist Pecorinotopping Bladpersilja, finhackad Vitlök, krossad Ströbröd Pecorino Romano, nyriven 1 kg 1 st 2 klyftor 600 g 600 g 1 dl 6 msk 150 g 200 g 1 stor knippa 2 klyftor 4 msk 250 g Gnid in steken i citron, salt och peppar. Blanda persilja, två krossade vitlöksklyftor, ströbröd, olja, hälften av Peccorinon och rivet citronskal. Klappa in persiljepastan i steken, lägg steken i en smord form och stek i ca 1,5 timme i ugnen (64 grader i köttets kärna). Höj temperaturen till 200 grader de sista 15 minuterna och klicka över resterande smör. Varva potatis, tomater, två krossade vitlöksklyftor, steklök, rosmarin, resterande Peccorinon och salt och peppar i en smord ugnsfast form. Klicka på smöret och baka av i ugn på 175 grader i ca 20 min. Servera lammet i tunna skivor med potatisen och en god sallad. Bocconcini med basilika, chili, mynta och rostad parmaskinka Pärlmozzarella Chiliflakes eller färsk hackad röd chili Färsk mynta, hackad Färsk basilika, hackad Parmaskinka, strimlad rostad Olivolja 250 g 1/4 tsk 1 msk 1 msk 5 skivor 1,5 dl Blanda alla ingredienserna och rör sedan försiktigt ner Pärlmozzarellan och låt den marinera i 1 tim. Serveras rumstempererad i en sallad, som tillbehör eller drinktilltugg. Lökmarmelad Rödlök, hackad Rött vin Balsamico vinäger Syltsocker 5 dl 3 dl 2 msk 3 dl Koka ihop ingredienserna på svag värme till en kladdig marmelad. Canneloni med Riccota, lax- och kräftfärs med basilika- och solrospisto Riccota Varmrökt benfri lax Kräftstjärtar (spara några till garnering) Ägg Vitlök, hackad Vårlök, skivad Vitpeppar ev lite chili Canneloni Matlagningsgrädde Parmigiano Reggiano Färsk basilika, till garnering 400 g 400 g 150 g 2 st 1 st 100 g 12 st 5 dl 2 dl Blanda Riccota, lax, kräftstjärtar, ägg, vitlök, vårlök och vitpeppar till en slät fiskfärs. Fyll cannellonin med färsblandningen med hjälp av en spritspåse eller sked. Lägg upp i en eldfast smord form/ bläck. Häll på matlagningsgrädde och hyvla över Parmigiano Reggiano. Baka av i ugn på 175 grader i ca 25 min. Pisto (pesto utan nötter) Spenat Färsk basilika Schalottenlök, strimlad Solroskärnor Vitlöksklyfta Olivolja 200 g 10 g 200 g 2 dl 1 st 5 dl Mixa alla ingredienserna och krydda med salt och peppar. Servera två rullar cannelloni per person, toppa med Piston, några kräftstjärtar och basilikablad. Ta några drag med pepparkvarnen. Mascarponepannacotta med honung och granatäpplesirap Gelatin Grädde, 36% Mascarpone Honung Vaniljstång, urskrapad Granatäpplesirap Granatäppelsaft Syltsocker Några remsor av apelsinskal Granatäpplen, till garnering 2 blad 1 liter 4 dl 6 msk 1 tsk 2 dl 1,5 dl Lägg gelatinbladen i kallt vatten. Koka upp grädden på medelvärme under omrörning, skrapa ur vaniljstången och låt den koka med. Tillsätt Mascarpone och honung, koka under omrörning tills Mascarponen är smält. Ta av från värmen. Häll upp i portionsskålar, ställ svalt. Blanda ingredienserna till granatäppleirapen och låt koka upp. Ta bort eventuellt skum. Toppa pannacottan med sirapen och granatäpplekärnor.

11 Idé/produktion ID kommunikation. Foto Caroline Tengen. Recept Brian Mårtensen. Tryck Skånetryck. Castellis produkter marknadsförs och säljs av Skånemejerier på den svenska Storhushållsmarknaden Skånemejerier Malmö Telefon

Italienskt Osthantverk. sedan 1892

Italienskt Osthantverk. sedan 1892 Italienskt Osthantverk sedan 1892 Ostar Parmigiano Reggiano, D.O.P* Parmigiano Reggiano, D.O.P* Mästarklass! Art.nr 262477 1 kg, 30 mån. Tillverkad hantverksmässigt enligt tradition från 1400-talet. Denna

Läs mer

Mozzarella. con amore

Mozzarella. con amore Mozzarella con amore Mångsidighetens mästare Det är svårt att tänka sig en mer mångsidig ost än Mozzarella. Med sin milda, friska smak och läckra konsistens är osten perfekt i baguetter, sallader och kalla

Läs mer

Upptäck möjligheterna med COTTAGE CHEESE

Upptäck möjligheterna med COTTAGE CHEESE Upptäck möjligheterna med GRYNIG, FRISK OCH MATIG Cottage Cheese är en sorts färskost som känns igen på sin gryniga konsistens. Namnet kommer sig av att den från början gjordes ute i stugorna, av vasslen

Läs mer

Grillmackor. den perfektasommarmaten

Grillmackor. den perfektasommarmaten Grillmackor den perfektasommarmaten tio recept på nöjda gäster Det är så mycket som är bra med grillmackor! De är tacksamma att förbereda. När du gjort mackorna klara för grillning är det bara att låta

Läs mer

Matlag ETT. 24 februari 2011 hos Monica Berglund

Matlag ETT. 24 februari 2011 hos Monica Berglund Matlag ETT 24 februari 2011 hos Monica Berglund Jordgubbsbruchetta Toppad Laxcarpaccio med Sparris & Hollandaise Flamerad Oxfile med Calvadossås & Svamp och Ostsallad Chokladmousse med Chilikokta Aprikoser

Läs mer

Ingredienserna i våra recept är i första hand ekologiska råvaror med lokala producenter som leverantörer. Aioli på palsternacka 10 portioner

Ingredienserna i våra recept är i första hand ekologiska råvaror med lokala producenter som leverantörer. Aioli på palsternacka 10 portioner Aioli på palsternacka 700 g palsternacka 250 g potatis 1 st röd chili 2 st vitlöksklyftor 1 st citron(saften) 1 dl matolja 1 l grönsaksbuljong örtsalt,vitpeppar socker 1. Skala och skär palsternackan och

Läs mer

Fem fyllda favoriträtter

Fem fyllda favoriträtter 1 Fem fyllda favoriträtter Rulla in dina bästa smaker i en riktigt god köttbit - ett enkelt sätt att piffa till middagen. 1. Västerbottensostfyllda kycklinglår Västerbottensostens krämighet är perfekt

Läs mer

Fylld flankstek med fluffigt potatismos

Fylld flankstek med fluffigt potatismos KÖTT Fylld flankstek med fluffigt potatismos Kock: Jennifer Berg Tid: 120 min Portioner: 4 Perfekt middag till Alla hjärtans dag! Denna goda flankstek är fylld med italiensk provoloneost, champinjoner,

Läs mer

7 recept. #laxkorv #godarematfrånhavet

7 recept. #laxkorv #godarematfrånhavet 7 recept #laxkorv #godarematfrånhavet Laxkorv, sparris & ljummen tomatvinegrette 20 min Förrätt: 2 portioner, huvudrätt: 4 portioner Lätt 2 stora kvisttomater 50 g lagrad parmesan 1-2 msk hackade färska

Läs mer

3 dagar. Ingredienser v 7. Recept. Hej! Veckans meny: Bra att ha hemma v 7. Köp gärna med fler matvaror!

3 dagar. Ingredienser v 7. Recept. Hej! Veckans meny: Bra att ha hemma v 7. Köp gärna med fler matvaror! dagar Ingredienser v 7 Recept Kött/fisk Ca 600 gram laxfilé Ca 600 gram fläskkotlett Ca 700 gram tvådelad kycklingfilé Potatis/ris/pasta kg potatis Hej! Stekta lax med het majs- och zucchinisallad får

Läs mer

Catering med Mats Wallenius

Catering med Mats Wallenius Catering med Mats Wallenius Lönkan, 3.3 2010 Innehållsförteckning Rotfruktssoppa...3 Laxtartar...4 Nizzasallad...5 Asiatisk nudelsallad...6 Couscous sallad...7 Italiensk pastasallad...9 Gurksallad...10

Läs mer

Parmesan som ger Euphoria!

Parmesan som ger Euphoria! Parmesan som ger Euphoria! Vi är inte ett dugg långsinta. Italien gav inte Sverige en endaste poäng i Eurovision Song Contest. Men det gör inget. Vi hyllar ändå Italien och proppar kassen full med italienska

Läs mer

5 nyttiga och enkla recept i höstmörkret

5 nyttiga och enkla recept i höstmörkret 5 nyttiga och enkla recept i höstmörkret Ugnsbakad lax med råris och pestosås 4 portioner, ca 30 min, 684 kcal Laxfilé 600 g Råris 4 portioner Rödlök 1 st Babyspenat 80 g Citron ½ st Grönsaksbuljongtärning

Läs mer

Foto: Barilla. 2 Häll olivoljan i en medelvarm stekpanna. Lägg lite lax åt sidan som du sparar till garnering.

Foto: Barilla. 2 Häll olivoljan i en medelvarm stekpanna. Lägg lite lax åt sidan som du sparar till garnering. 1 Vardagslyxa med lax Lax är lättlagat och ändå lite festligt. Prova våra enkla recept! 5 Recept Farfalle med lax och rosésallad Ingredienser 4 portioner 400 g pastafjärilar 400 g kallrökt lax, i bit 1

Läs mer

ÄKTA MATGLÄDJE FAMILJE- KASSEN

ÄKTA MATGLÄDJE FAMILJE- KASSEN ÄKTA MATGLÄDJE FAMILJE- KASSEN Välkommen till en ny vecka med äkta matglädje. Denna vecka kommer vi att laga en blandning av klassiska och nya maträtter. Smaklig måltid! VECKANS MENY VECKA 50 MÅNDAG Fiskgratäng

Läs mer

3 dagar. Ingredienser v 8. Recept. Hej! Veckans meny: Bra att ha hemma v 8. Köp gärna med fler matvaror!

3 dagar. Ingredienser v 8. Recept. Hej! Veckans meny: Bra att ha hemma v 8. Köp gärna med fler matvaror! dagar Ingredienser v 8 Recept Kött/fisk 500 gram nötfärs Ca 600 gram rödspätta Ca 600 gram fläskytterfilé 2 Potatis/ris/pasta pkt pasta 2 kg potatis 2, Hej! Välkomna till en ny vecka men nya goda vardagsrätter.

Läs mer

Recept OCh X inspiration W ... ost och skaldjur. Allerums långlagrade och havets goda

Recept OCh X inspiration W ... ost och skaldjur. Allerums långlagrade och havets goda Recept OCh X inspiration W ost och skaldjur...... Allerums långlagrade och havets goda receptet på god mat............ På sensommaren och hösten är många skaldjur som bäst. Den klassiska kräftskivan är

Läs mer

Ingredienser v 26. Recept. Hej! Veckans meny: Bra att ha hemma v 26. Köp gärna med fler matvaror! Vegetarisk Matkasse

Ingredienser v 26. Recept. Hej! Veckans meny: Bra att ha hemma v 26. Köp gärna med fler matvaror! Vegetarisk Matkasse Vegetarisk Matkasse Ingredienser v 6 Recept Potatis/pasta/ris kg potatis förp pasta, Hej! Välkommen till en somrig vecka här i matkassen. Först ut på menyn har vi en superenkel och god pasta med smakrik

Läs mer

ÄKTA MATGLÄDJE FAMILJE- KASSEN

ÄKTA MATGLÄDJE FAMILJE- KASSEN ÄKTA MATGLÄDJE FAMILJE- KASSEN Välkommen till en ny vecka med äkta matglädje. Denna vecka kommer vi att laga en blandning av klassiska och nya maträtter. Smaklig måltid! VECKANS MENY VECKA 5 MÅNDAG Panerad

Läs mer

3 DAGAR VECKA 27 VECKANS MENY. Hej och välkomna till en ny härlig matvecka tillsammans med oss. Vi startar med rosmarinkryddade

3 DAGAR VECKA 27 VECKANS MENY. Hej och välkomna till en ny härlig matvecka tillsammans med oss. Vi startar med rosmarinkryddade DAGAR VECKA 7 INGREDIENSER RECEPT Hej och välkomna till en ny härlig matvecka tillsammans med oss. Vi startar med rosmarinkryddade färsbiffar med rostade rödbetor och getostkräm. Klassiska och goda smaker

Läs mer

Recept. Ingredienser v.34. Hej! Bra att ha hemma v.34. Veckans meny: Köp gärna med fler matvaror!

Recept. Ingredienser v.34. Hej! Bra att ha hemma v.34. Veckans meny: Köp gärna med fler matvaror! Ingredienser v.4 Recept Kött/fisk Ca 600 gram laxfilé Ca 600 gram kassler Potatis/ris/pasta mm kg färskpotatis förp couscous Grönsaker kruka basilika kruka persilja sötpotatisar 450 gram morötter 500 gram

Läs mer

ÄKTA MATGLÄDJE PREMIUM- KASSEN

ÄKTA MATGLÄDJE PREMIUM- KASSEN ÄKTA MATGLÄDJE PREMIUM- KASSEN Välkommen till en ny vecka med äkta matglädje. Denna vecka kommer vi att laga en blandning av klassiska och nya maträtter. Smaklig måltid! VECKANS MENY VECKA 22 MÅNDAG Jordärtskockssoppa

Läs mer

Recept. Ingredienser v 23. Hej! Veckans meny: Bra att ha hemma v 23. Vegetarisk Matkasse. Allergenförteckning!

Recept. Ingredienser v 23. Hej! Veckans meny: Bra att ha hemma v 23. Vegetarisk Matkasse. Allergenförteckning! Vegetarisk Matkasse Ingredienser v Recept Potatis/pasta/ris kg potatis förp pasta, Hej! Välkommen till en somrig vecka här i matkassen. Först ut på menyn har vi en superenkel och god pasta med smakrik

Läs mer

Entrecôte på fem festliga sätt Helstek, marinera eller lägg på grillen med en smakrik glaze. Entrecôte är mört kött som är lätt att lyckas med.

Entrecôte på fem festliga sätt Helstek, marinera eller lägg på grillen med en smakrik glaze. Entrecôte är mört kött som är lätt att lyckas med. 1 Entrecôte på fem festliga sätt Helstek, marinera eller lägg på grillen med en smakrik glaze. Entrecôte är mört kött som är lätt att lyckas med. Foto: Ulrika Pousette Helstekt kalventrecôte med salviasky

Läs mer

God ost i gott sällskap

God ost i gott sällskap God ost i gott sällskap Bland bedårande bekantskaper Goda måltider kräver ingredienser av högsta kvalitet. Det är som att komponera musik. Fel ton och det klingar falskt. På Ostkompaniet tillverkar vi

Läs mer

CAFÉKLASSIKER BAGEL FLATBREAD TARTE FLAMBÉE LIBABRÖD. med färskost

CAFÉKLASSIKER BAGEL FLATBREAD TARTE FLAMBÉE LIBABRÖD. med färskost CAFÉKLASSIKER BAGEL FLATBREAD TARTE FLAMBÉE LIBABRÖD med färskost Smakligt och snabbt Låt oss presentera ett gäng världsvana mackor (eller vad man nu ska kalla dem) att servera som fika, lunch eller när

Läs mer

Buon appetito! Enkla rätter på italienska.

Buon appetito! Enkla rätter på italienska. Buon appetito! Enkla rätter på italienska. I Italien vet man hur man njuter av livet. Och det behöver inte innebära en fyrarätters middag på lyxkrogen. På tratterior från norr till söder bjuds enkla och

Läs mer

3 DAGAR VECKA 4 VECKANS MENY. Hej! Välkomna till en ny härlig matvecka tillsammans

3 DAGAR VECKA 4 VECKANS MENY. Hej! Välkomna till en ny härlig matvecka tillsammans DAGAR VECKA 4 Hej! Välkomna till en ny härlig matvecka tillsammans med oss. Denna vecka har vi två riktigt snabblagade rätter på menyn. Wokad lövbiff med en busenkel och god sötstark sås och tonfiskpasta

Läs mer

3 dagar. Ingredienser v 34. Recept. Hej! Veckans meny: Bra att ha hemma v 34. Köp gärna med fler matvaror!

3 dagar. Ingredienser v 34. Recept. Hej! Veckans meny: Bra att ha hemma v 34. Köp gärna med fler matvaror! dagar v 4 Recept Potatis/ris/pasta 900 gram potatis pkt pasta Grönsaker gul lök vitlök chilipeppar äpplen avokado 400 gram grönkål 500 gram morötter purjolök salladshuvud 50 gram cocktailtomater broccolihuvuden,,,,

Läs mer

Recept MATGLÄDJE I KONSUMHUSET. 28 januari 2009. Italienskt - ekologiskt med Matmästare Sander Johansson. Arrangör:

Recept MATGLÄDJE I KONSUMHUSET. 28 januari 2009. Italienskt - ekologiskt med Matmästare Sander Johansson. Arrangör: Recept MATGLÄDJE I KONSUMHUSET 28 januari 2009 Italienskt - ekologiskt med Matmästare Sander Johansson Arrangör: Konsumentföreningen Norrort Optimusvägen 21 194 34 Upplands Väsby www.kf.se/norrort Crostini

Läs mer

Recept. Ingredienser v 29. Hej! Veckans meny: * Bra att ha hemma v 29. Köp gärna med fler matvaror! Ekologisk Matkasse. 3-dagar

Recept. Ingredienser v 29. Hej! Veckans meny: * Bra att ha hemma v 29. Köp gärna med fler matvaror! Ekologisk Matkasse. 3-dagar Ekologisk Matkasse -dagar Ingredienser v 9 Recept Kött/fisk Ca 800 gram fryst torskfilé 500 gram nötfärs 500 gram fryst kycklingfilé Potatis/ris/pasta kg potatis paket pasta Hej! Välkommen till en ny vecka

Läs mer

Ingredienser v.28. Recept. Veckans meny: Bra att ha hemma v.28. Köp gärna med fler matvaror! Hej!

Ingredienser v.28. Recept. Veckans meny: Bra att ha hemma v.28. Köp gärna med fler matvaror! Hej! v.28 Recept Kött/fisk Ca 600 gram kycklingfilé Ca 500 gram nötfärs Ca 550 gram falukorv Ca 500 gram laxfilé Ca 800 gram fläskkotlett 1 2 3 5 Potatis/ris/pasta mm 2 kg fast potatis 1 pkt pasta 1 pkt ris

Läs mer

Turkisk, grekisk, rysk? BRA ATT VETA OM VÅRA OLIKA SORTERS YOGHURT

Turkisk, grekisk, rysk? BRA ATT VETA OM VÅRA OLIKA SORTERS YOGHURT Turkisk, grekisk, rysk? BRA ATT VETA OM VÅRA OLIKA SORTERS YOGHURT Turkisk yoghurt Omelett 13 ägg 250 g Lindahls Turkisk Yoghurt färska örter Turkisk yoghurt har en mild smak med en behaglig syra och krämig

Läs mer

Halloumisallad, 2-4 portioner

Halloumisallad, 2-4 portioner vego l l i t t e vin HALLOUMI SALLAD! Halloumisallad, 2-4 portioner 200 g halloumi 1/2 citron 1 paket romansallad 1/2 rödlök 1 st pitabröd 2 tomater 1 knippe färsk bladpersilja 1/2 zucchini 1 gul paprika

Läs mer

Vecka 44. Råraka med räkor. Ugnsbakade bönor med kyckling. Bibimbap. Auberginerullader i tomatsås

Vecka 44. Råraka med räkor. Ugnsbakade bönor med kyckling. Bibimbap. Auberginerullader i tomatsås Vecka 44 Råraka med räkor Ugnsbakade bönor med kyckling Bibimbap Auberginerullader i tomatsås Hälsokassen är för dig som vill äta lite bättre, lite enklare. Vi har skapat en kasse med både hälsosamma,

Läs mer

Härliga helger och festligare vardag!

Härliga helger och festligare vardag! Middagstips Härliga helger och festligare vardag! Det ska vara lätt att laga god mat oavsett vilken dag i veckan det är. Prova vår nyhet Pulled Chicken Taco Style en blivande klassiker till fredagsmyset.

Läs mer

Vecka 44. Panerade fiskbiffar med picklad rödlök. Linsbiffar med klyftpotatis. Yakiniku. Tofugryta med kokosmjölk

Vecka 44. Panerade fiskbiffar med picklad rödlök. Linsbiffar med klyftpotatis. Yakiniku. Tofugryta med kokosmjölk Vecka 44 Panerade fiskbiffar med picklad rödlök Linsbiffar med klyftpotatis Yakiniku Tofugryta med kokosmjölk Ekologiska kassen är för dig som känner precis som vi, att det är viktigt med smak, gärna i

Läs mer

Klimatsmart vardag antar du utmaningen?

Klimatsmart vardag antar du utmaningen? Klimatsmart vardag antar du utmaningen? Var med och bidra till ett mer hållbart Örebro! Klimatsmart vardag hjälper dig att leva ett smartare liv. Ny klimatutmaning varje månad. Gröna veckan Hur klimatsmart

Läs mer

NordItalien 27 februari 2014

NordItalien 27 februari 2014 Matglädje MED RECEPT NordItalien 27 februari 2014 Sander g johansson matmästare Kooperativ ekonomisk förening Crostini med Polenta och Kikärter 12 portioner 4 dl kikärter 2 liter kycklingfond 2 vitlöksklyftor,

Läs mer

Ingredienser v.17. Recept. Veckans meny: Bra att ha hemma v.17. Köp gärna med fler matvaror! Hej!

Ingredienser v.17. Recept. Veckans meny: Bra att ha hemma v.17. Köp gärna med fler matvaror! Hej! v.17 Recept Kött/fisk Ca 600 gram kycklingfilé Ca 500 gram nötfärs Ca 550 gram falukorv Ca 500 gram laxfilé Ca 700-800 gram fläskkotlett 1 2 3 5 Potatis/ris/pasta mm 2 kg fast potatis 1 pkt pasta 1 pkt

Läs mer

Upptäck möjligheterna med KVARG 9,2%

Upptäck möjligheterna med KVARG 9,2% Upptäck möjligheterna med KVARG 9,2% DET PROTEINRIKA ALTERNATIVET Till skillnad från de fettsnåla kvargvarianterna ute på marknaden är Lindahls Naturell Kvarg med 9,2% en klassisk matlagningsprodukt. Den

Läs mer

Ingredienser v 4. Recept. Hej! Veckans meny: * Bra att ha hemma v 4. Köp gärna med fler matvaror! Ekologisk 3-dagar

Ingredienser v 4. Recept. Hej! Veckans meny: * Bra att ha hemma v 4. Köp gärna med fler matvaror! Ekologisk 3-dagar Ekologisk -dagar Ingredienser v 4 Recept Kött/fisk 500 gram nötfärs 800 gram fryst koljafilé förp bacon 1 Potatis/ris/pasta mm 1 kg potatis 1 förp pasta Hej! En lättlagad och god köttfärssås med creme

Läs mer

7 enkla pastasallader

7 enkla pastasallader 1 7 enkla pastasallader Pastasallad som går snabbt att göra och är lätt att ta med sig. Här hittar du sju goda varianter. 7 Recept Foto: Ingvar Eriksson Marias pasta med pesto och halloumi 300 g pasta

Läs mer

3 dagar. Ingredienser v 17. Recept. Hej! Veckans meny: * Bra att ha hemma v 17. Köp gärna med fler matvaror!

3 dagar. Ingredienser v 17. Recept. Hej! Veckans meny: * Bra att ha hemma v 17. Köp gärna med fler matvaror! 3 dagar Ingredienser v 7 Recept Kött/fisk 500 gram nötfärs Ca 650 gram kycklingfilé Ca 800 gram torskrygg 3 Hej! Den här veckan hittar du en spännande rätt med raw currysås och grönsakspasta på menyn.

Läs mer

BON APPÉTIT! Enkla rätter på franska.

BON APPÉTIT! Enkla rätter på franska. BON APPÉTIT! Enkla rätter på franska. Det franska köket förknippas ofta med tidskrävande metoder och svårfunna råvaror. Så behöver det inte alls vara. På bistron och brasseriet i Frankrike serveras ofta

Läs mer

Tsatsiki (4 portioner) 1 gurka 1 tsk salt 2 dl turkisk yoghurt 2 vitlöksklyftor 2 krm svartpeppar. Grekisk sallad (4 portioner)

Tsatsiki (4 portioner) 1 gurka 1 tsk salt 2 dl turkisk yoghurt 2 vitlöksklyftor 2 krm svartpeppar. Grekisk sallad (4 portioner) Moussaka (4 portioner) 2 st auberginer 2 gula lökar 2 vitlöksklyftor 400 gr köttfärs eller kycklingfärs 4 msk smör 1 burk krossade tomater 1 dl vispgrädde Svartpeppar Örtsalt SÅS 2 tsk kanel 2 dl grädde

Läs mer

ÄKTA MATGLÄDJE FAMILJE- KASSEN

ÄKTA MATGLÄDJE FAMILJE- KASSEN ÄKTA MATGLÄDJE FAMILJE- KASSEN Välkommen till en ny vecka med äkta matglädje. Denna vecka kommer vi att laga en blandning av klassiska och nya maträtter. Smaklig måltid! VECKANS MENY VECKA 24 MÅNDAG Citronbakad

Läs mer

Vecka 18. Ångad fisk med ratatouille och gult ris. Kikärtsbiffar. Rostat grönt med pocherade ägg. Biff med frisk bulgursallad

Vecka 18. Ångad fisk med ratatouille och gult ris. Kikärtsbiffar. Rostat grönt med pocherade ägg. Biff med frisk bulgursallad Vecka 18 Ångad fisk med ratatouille och gult ris Kikärtsbiffar Rostat grönt med pocherade ägg Biff med frisk bulgursallad Hälsokassen är för dig som vill äta lite bättre, lite enklare. Vi har skapat en

Läs mer

ÄKTA MATGLÄDJE PREMIUM- KASSEN

ÄKTA MATGLÄDJE PREMIUM- KASSEN ÄKTA MATGLÄDJE PREMIUM- KASSEN Välkommen till en ny vecka med äkta matglädje. Denna vecka kommer vi att laga en blandning av klassiska och nya maträtter. Smaklig måltid! VECKANS MENY VECKA 3 MÅNDAG Fiskpaket

Läs mer

MENY. Tomatdrink. Röd coleslaw Tzatziki. Lammstek m. örter på ratatouillebädd med ugnsbakad potatis och vitlökssmör Enbärssås. Ugnsrostade grönsaker

MENY. Tomatdrink. Röd coleslaw Tzatziki. Lammstek m. örter på ratatouillebädd med ugnsbakad potatis och vitlökssmör Enbärssås. Ugnsrostade grönsaker MENY Tomatdrink Röd coleslaw Tzatziki Lammstek m. örter på ratatouillebädd med ugnsbakad potatis och vitlökssmör Enbärssås Ugnsrostade grönsaker Äppelkaka Cheesecake m. karamelliserade körsbärstomater

Läs mer

Recept. Ingredienser v 6. Hej! Veckans meny: Bra att ha hemma v 6. Köp gärna med fler matvaror! 2 personer 4 dagar

Recept. Ingredienser v 6. Hej! Veckans meny: Bra att ha hemma v 6. Köp gärna med fler matvaror! 2 personer 4 dagar 2 personer 4 dagar v 6 Recept Kött/fisk Ca 300 gram kycklingfilé 1 förp chorizo Ca 250 gram fryst laxfilé 1 3 4 Potatis/ris/pasta 500 gram potatis 2,4 Hej! Välkommen till den här härliga februariveckan

Läs mer

ÄKTA MATGLÄDJE PREMIUM- KASSEN

ÄKTA MATGLÄDJE PREMIUM- KASSEN ÄKTA MATGLÄDJE PREMIUM- KASSEN Välkommen till en ny vecka med äkta matglädje. Denna vecka kommer vi att laga en blandning av klassiska och nya maträtter. Smaklig måltid! VECKANS MENY VECKA 50 MÅNDAG Hoisinglazad

Läs mer

Bjud på läckra sommartapas

Bjud på läckra sommartapas 1 Bjud på läckra sommartapas Piffig plockmat och smårätter med doft av medelhavet. Foto: Susanne Almers Spansk tortilla med heta vitlöksräkor Ingredienser 4 personer 8 st potatisar, fasta 1 st lök, stor,

Läs mer

Variation på lammsadel

Variation på lammsadel Variation på lammsadel Örtmarinerad lammytterfilé, lättrökt lamminnerfilé och variant på kålpudding med endive, potatis- och sparrisrulle, persiljerotspuré, samt sparrissallad med brynt smörvinägrett,

Läs mer

Pasta med krämig vitlökssås och kräftstjärtar. Kyckling tandoori. Falukorv caprese. Sötpotatis- och kikärtsgryta

Pasta med krämig vitlökssås och kräftstjärtar. Kyckling tandoori. Falukorv caprese. Sötpotatis- och kikärtsgryta Vecka 48 Pasta med krämig vitlökssås och kräftstjärtar Kyckling tandoori Falukorv caprese Sötpotatis- och kikärtsgryta Laktosfria kassen är för dig som känner som jag, att det är viktigt med smak, gärna

Läs mer

ÄKTA MATGLÄDJE FAMILJE- KASSEN

ÄKTA MATGLÄDJE FAMILJE- KASSEN ÄKTA MATGLÄDJE FAMILJE- KASSEN Välkommen till en ny vecka med äkta matglädje. Denna vecka kommer vi att laga en blandning av klassiska och nya maträtter. Smaklig måltid! VECKANS MENY VECKA 45 MÅNDAG Potatis

Läs mer

Kallt och gott på buffén. (5 recept).

Kallt och gott på buffén. (5 recept). 1 Kallt och gott på buffén. (5 recept). Sill, sikröra och lax i alla former går bra att förbereda till festen. Matjes i glas Ingredienser 8 personer 2 burk hela matjesfiléer, (200 g) 8 st potatisar, kokta

Läs mer

3 dagar. Ingredienser v 27. Recept. Hej! Veckans meny: * Bra att ha hemma v 27. Köp gärna med fler matvaror!

3 dagar. Ingredienser v 27. Recept. Hej! Veckans meny: * Bra att ha hemma v 27. Köp gärna med fler matvaror! dagar Ingredienser v 7 Recept Kött/fisk 500 gram nötfärs Ca 500 gram laxfilé Ca 700 gram fläskkarré 1 Potatis/ris/pasta 1 kg potatis 1, Hej! Somriga köttbullar med smak av gräslök och citron i krämig gräddsås

Läs mer

Importerad hårdost 62

Importerad hårdost 62 62 Dansk hårdost Danbo Smak: Distinkt smak med viss syrlighet Konsistensen är mjuk med få små hål. Har en karaktäristisk doft. Förpackning 8 kg Artikel nr 28087 Danbo krydd Smak: Smakrik ost med mycket

Läs mer

ÄKTA MATGLÄDJE PREMIUM- KASSEN

ÄKTA MATGLÄDJE PREMIUM- KASSEN ÄKTA MATGLÄDJE PREMIUM- KASSEN Välkommen till en ny vecka med äkta matglädje. Denna vecka kommer vi att laga en blandning av klassiska och nya maträtter. Smaklig måltid! VECKANS MENY VECKA 21 MÅNDAG Hoisinglazad

Läs mer

Vegetariska receptfrån Paul Svensson. var smart! servera vegetariskt

Vegetariska receptfrån Paul Svensson. var smart! servera vegetariskt Vegetariska receptfrån Paul Svensson Couscous tagine med ugnsrostade grönsaker, yoghurt och saffran fullkornscouscous grönsaksbuljong 9 dl 7,5 dl lagerblad 2 gurkmeja saffran y msk 1 g tomater 3 aubergine

Läs mer

Recept. Ingredienser v 52. Hej! Veckans meny: Bra att ha hemma v 52. Vegetarisk Matkasse. Allergenförteckning!

Recept. Ingredienser v 52. Hej! Veckans meny: Bra att ha hemma v 52. Vegetarisk Matkasse. Allergenförteckning! Vegetarisk Matkasse Ingredienser v 5 Recept Potatis/ris/pasta förp spaghetti Hej! Välkomna till en ny vecka med flera inspirerande rätter på menyn. Först ut hittar du en snabblagad bolognese på korv tillsammans

Läs mer

Enkla recept som alla gillar till vardag eller fest!

Enkla recept som alla gillar till vardag eller fest! Matinspiration & Recept från Coop Enkla recept som alla gillar till vardag eller fest! Låt Coop planera veckans middagar! Matlådan Vår Middag hjälper dig att äta mer varierat utan att du behöver lägga

Läs mer

Ingredienser v 4. Recept. Hej! Veckans meny: Bra att ha hemma v 4. Köp gärna med fler matvaror! 2 personer 4 dagar

Ingredienser v 4. Recept. Hej! Veckans meny: Bra att ha hemma v 4. Köp gärna med fler matvaror! 2 personer 4 dagar personer dagar v Recept Kött/fisk Ca 300 gram rödspättafilé Ca 300 gram kycklingfilé Ca 50 gram fryst nötfärs 1 3 Potatis/ris/pasta 500 gram potatis 1, Hej! Vi har en riktigt härlig vecka framför oss här

Läs mer

VECKANS MENY. 2 pers. Vecka 48. Måltid 1 Biffar med ljummen pastasallad. Måltid 2 Fisk med basilika & tomatsallad

VECKANS MENY. 2 pers. Vecka 48. Måltid 1 Biffar med ljummen pastasallad. Måltid 2 Fisk med basilika & tomatsallad FAMILJE- KASSEN Välkommen till en ny vecka med äkta matglädje. Denna vecka kommer vi att laga en blandning av klassiska och nya maträtter. Smaklig måltid! VECKANS MENY 2 pers. Vecka 48 Måltid 1 Biffar

Läs mer

ÄKTA MATGLÄDJE FAMILJE- KASSEN

ÄKTA MATGLÄDJE FAMILJE- KASSEN ÄKTA MATGLÄDJE FAMILJE- KASSEN Välkommen till en ny vecka med äkta matglädje. Denna vecka kommer vi att laga en blandning av klassiska och nya maträtter. Smaklig måltid! VECKANS MENY VECKA 19 MÅNDAG Thaigryta

Läs mer

150 RECEPT FRÅN NESTLÉ

150 RECEPT FRÅN NESTLÉ Recept 104-110 150 RECEPT FRÅN NESTLÉ 1 CHILI SIN CARNE 1 paket Hälsans Kök Färs 1 burk krossade tomater 1 hackad lök 2 tärnade paprikor 1 burk kidneybönor Olivolja 2 tsk chilipulver 1 tsk paprikapulver

Läs mer

Ingredienser v 21. Recept. Hej! Veckans meny: Bra att ha hemma v 21. Köp gärna med fler matvaror! Vegetarisk Matkasse

Ingredienser v 21. Recept. Hej! Veckans meny: Bra att ha hemma v 21. Köp gärna med fler matvaror! Vegetarisk Matkasse Vegetarisk Matkasse Ingredienser v 1 Recept Potatis/ris/pasta 1 förp pasta 1 förp mathavre 1 Hej! Vi inleder veckan med en riktigt snabb pastarätt med champinjoner, parmesan och spenat. En perfekt rätt

Läs mer

Alpmüsli. Dinkel med fruktsallad. Fruktsallad med granola

Alpmüsli. Dinkel med fruktsallad. Fruktsallad med granola 3 smarta frukostskålar Står macka och gröt dig upp i halsen? Testa de här fräscha frukostskålarna. Alpmüsli 1 dl vardagsmüsli, se s. xx. 2 dl lättmjölk 1 dl turkisk yoghurt färsk eller torkad frukt i bitar

Läs mer

Vecka 24. Krämig gryta med räkor. Korv med potatissallad. Kycklingpasta med salvia. Nektarinsallad med couscous och halloumi

Vecka 24. Krämig gryta med räkor. Korv med potatissallad. Kycklingpasta med salvia. Nektarinsallad med couscous och halloumi Vecka 24 Krämig gryta med räkor Korv med potatissallad Kycklingpasta med salvia Nektarinsallad med couscous och halloumi Laktosfria kassen är för dig som känner precis som vi, att det är viktigt med smak,

Läs mer

3 dagar. Ingredienser v 32. Recept. Hej! Veckans meny: * Bra att ha hemma v 32. Köp gärna med fler matvaror!

3 dagar. Ingredienser v 32. Recept. Hej! Veckans meny: * Bra att ha hemma v 32. Köp gärna med fler matvaror! 3 dagar Ingredienser v 3 Recept Kött/fisk 600 gram kycklingfilé pkt bratwurst 500 gram laxfilé 1 3 Potatis/ris/pasta 1 förp risoni Hej! Vi inleder denna augustivecka med en riktigt lättlagad och god middag.

Läs mer

Ingredienser v 37. Recept. Hej! Veckans meny: Bra att ha hemma v 37. Vegetarisk Matkasse. Allergenförteckning!

Ingredienser v 37. Recept. Hej! Veckans meny: Bra att ha hemma v 37. Vegetarisk Matkasse. Allergenförteckning! Vegetarisk Matkasse Ingredienser v 7 Recept Potatis/ris/pasta 1 förp pasta 1 förp mathavre 1 Hej! Vi inleder veckan med en riktigt snabb pastarätt med champinjoner, parmesan och spenat. En perfekt rätt

Läs mer

ÄKTA MATGLÄDJE PREMIUM- KASSEN

ÄKTA MATGLÄDJE PREMIUM- KASSEN ÄKTA MATGLÄDJE PREMIUM- KASSEN Välkommen till en ny vecka med äkta matglädje. Denna vecka kommer vi att laga en blandning av klassiska och nya maträtter. Smaklig måltid! VECKANS MENY VECKA 5 MÅNDAG Champinjongratinerad

Läs mer

ÄKTA MATGLÄDJE FAMILJE- KASSEN

ÄKTA MATGLÄDJE FAMILJE- KASSEN ÄKTA MATGLÄDJE FAMILJE- KASSEN Välkommen till en ny vecka med äkta matglädje. Denna vecka kommer vi att laga en blandning av klassiska och nya maträtter. Smaklig måltid! VECKANS MENY VECKA 15 MÅNDAG Fisk

Läs mer

Vecka 35,4 port. Nyhet! MatHems Familjematkasse! Recept. Ingredienser

Vecka 35,4 port. Nyhet! MatHems Familjematkasse! Recept. Ingredienser Vecka 3,4 port MatHems Familjematkasse! Hej! I årets sista augustikasse hittar du pestofrikadeller i tomatsås och pasta pesto med kyckling. Två väldigt barnvänliga och enkla rätter från det italienska

Läs mer

ÄKTA MATGLÄDJE LCHF- KASSEN

ÄKTA MATGLÄDJE LCHF- KASSEN ÄKTA MATGLÄDJE LCHF- KASSEN Välkommen till en ny vecka med äkta matglädje. Denna vecka kommer vi laga en blandning av klassiska och nya smaker. Smaklig måltid! VECKANS MENY VECKA 24 MÅNDAG Helstekt fisk

Läs mer

Ryds Vin- och Gourmetklubb. Meny Crostini med getostkräm respektive parmalindad halloumi

Ryds Vin- och Gourmetklubb. Meny Crostini med getostkräm respektive parmalindad halloumi Ryds Vin- och Gourmetklubb Meny 2011-11-19 Starter: Förrätt: Huvudrätt: Dessert: Crostini med getostkräm respektive parmalindad halloumi Skaldjurscocktail Getostfylld parmalindad kycklingfilé med rotfrukter

Läs mer

ÄKTA MATGLÄDJE FAMILJE- KASSEN

ÄKTA MATGLÄDJE FAMILJE- KASSEN ÄKTA MATGLÄDJE FAMILJE- KASSEN Välkommen till en ny vecka med äkta matglädje. Denna vecka kommer vi att laga en blandning av klassiska och nya maträtter. Smaklig måltid! VECKANS MENY VECKA 51 MÅNDAG Stekt

Läs mer

ÄKTA MATGLÄDJE FAMILJE- KASSEN

ÄKTA MATGLÄDJE FAMILJE- KASSEN ÄKTA MATGLÄDJE FAMILJE- KASSEN Välkommen till en ny vecka med äkta matglädje. Denna vecka kommer vi att laga en blandning av klassiska och nya maträtter. Smaklig måltid! VECKANS MENY VECKA 21 MÅNDAG Chililax

Läs mer

Ingredienser v 30. Recept. Hej! Veckans meny: Bra att ha hemma v 30. Köp gärna med fler matvaror! Vegetarisk Matkasse

Ingredienser v 30. Recept. Hej! Veckans meny: Bra att ha hemma v 30. Köp gärna med fler matvaror! Vegetarisk Matkasse Vegetarisk Matkasse Ingredienser v 0 Recept Potatis/ris/pasta kg potatis Ca kg sötpotatis, Hej! Hoppas ni har en härlig sommar med mycket grillmiddagar och picknickar ute i det gröna. Här i matkassen har

Läs mer

Vecka 19. Medeldelhavsfisk. Lotta Lundgren - Huevos Rancheros. Pasta med bacon och blomkål. Fläskytterfilé med koreansk rissallad

Vecka 19. Medeldelhavsfisk. Lotta Lundgren - Huevos Rancheros. Pasta med bacon och blomkål. Fläskytterfilé med koreansk rissallad Vecka 19 Medeldelhavsfisk Lotta Lundgren - Huevos Rancheros Pasta med bacon och blomkål Fläskytterfilé med koreansk rissallad Familjekassen är för dig som känner precis som vi, att det är viktigt med smak,

Läs mer

ÄKTA MATGLÄDJE FAMILJE- KASSEN

ÄKTA MATGLÄDJE FAMILJE- KASSEN ÄKTA MATGLÄDJE FAMILJE- KASSEN Välkommen till en ny vecka med äkta matglädje. Denna vecka kommer vi att laga en blandning av klassiska och nya maträtter. Smaklig måltid! VECKANS MENY VECKA 20 MÅNDAG Ugnsbakad

Läs mer

Vegomenyn v Recept och planering för fyra av veckans middagar.

Vegomenyn v Recept och planering för fyra av veckans middagar. Vegomenyn v. 37 39 Recept och planering för fyra av veckans middagar. 15 Recept 1 Pasta med råstekt broccoli och grana padano 400 g spaghetti 500 g broccoli 0.5 dl olivolja *2 skivade vitlöksklyftor 1

Läs mer

3 dagar. Ingredienser v 31. Recept. Hej! Veckans meny: Bra att ha hemma v 31. Köp gärna med fler matvaror!

3 dagar. Ingredienser v 31. Recept. Hej! Veckans meny: Bra att ha hemma v 31. Köp gärna med fler matvaror! dagar Ingredienser v Recept Potatis/ris/pasta förp pasta Grönsaker vitlök gul lök citroner aubergine gurka salladshuvud kruka basilika kruka persilja påse bladspenat tomat,,,,, Hej! En krämig och snabblagad

Läs mer

Underbar måltid när ljuset återvänt

Underbar måltid när ljuset återvänt Underbar måltid när ljuset återvänt Meny Starter Ostfyllda dadlar Vispad Brie med apelsin- och nejlikehonung Förrätt Pannacotta på vallon- och gräslöksost med citronräkor och brödchips Huvudrätt Fänkålsbakad

Läs mer

Recept. Ingredienser v 28. Hej! Veckans meny: Bra att ha hemma v 28. Köp gärna med fler matvaror! Originalkasse 3-dagar

Recept. Ingredienser v 28. Hej! Veckans meny: Bra att ha hemma v 28. Köp gärna med fler matvaror! Originalkasse 3-dagar Originalkasse -dagar Ingredienser v 8 Recept Kött/fisk Ca 600 gram torskfilé 500 gram nötfärs Ca 650 gram fryst minutkycklingfilé Potatis/ris/pasta förp pasta Hej! Getost- och basilikafyllda köttbullar

Läs mer

GRILLA VILT INSPIRATION OCH LÄCKRA GRILLRECEPT FÖR DIG SOM UPPSKATTAR DET GODA I LIVET

GRILLA VILT INSPIRATION OCH LÄCKRA GRILLRECEPT FÖR DIG SOM UPPSKATTAR DET GODA I LIVET GRILLA VILT INSPIRATION OCH LÄCKRA GRILLRECEPT FÖR DIG SOM UPPSKATTAR DET GODA I LIVET Grilla Vilt är något alldeles extra Receptsamlingen med grillat från åke P är här. Fullproppad med unika recept med

Läs mer

3 DAGAR VECKA 28 VECKANS MENY

3 DAGAR VECKA 28 VECKANS MENY DAGAR VECKA 8 Hej och välkomna till ännu en härlig sommarvecka med nya smarriga rätter på menyn. Skrubba rent grillgallret för här kan du grilla den honungsglazade fläskkarrén med sparris och ugnsrostad

Läs mer

Löjrom på Knäcke Vin: Louis Roederer Champagne

Löjrom på Knäcke Vin: Louis Roederer Champagne Löjrom på Knäcke Vin: Louis Roederer Champagne SVÅRIGHETSGRAD: Lättlagat TILLAGNINGSTID: Under 15 min PORTIONER: 10 st knäckebröd 1 tsk crème fraiche per bit en klick löjrom per bit (beräkna ca 100 g för

Läs mer

ÄKTA MATGLÄDJE FAMILJE- KASSEN

ÄKTA MATGLÄDJE FAMILJE- KASSEN ÄKTA MATGLÄDJE FAMILJE- KASSEN Välkommen till en ny vecka med äkta matglädje. Denna vecka kommer vi att laga en blandning av klassiska och nya maträtter. Smaklig måltid! VECKANS MENY VECKA 17 MÅNDAG Hemgjorda

Läs mer

ÄKTA MATGLÄDJE LCHF- KASSEN

ÄKTA MATGLÄDJE LCHF- KASSEN ÄKTA MATGLÄDJE LCHF- KASSEN Välkommen till en ny vecka med äkta matglädje. Denna vecka kommer vi laga en blandning av klassiska och nya smaker. Smaklig måltid! VECKANS MENY VECKA 43 MÅNDAG Färskostöverbakad

Läs mer

Risotto med Parmesan. Krämig svamprisotto. Till 8 personer behövs:

Risotto med Parmesan. Krämig svamprisotto. Till 8 personer behövs: Risotto med Parmesan 1 finhackad lök 4 matskedar olivolja 2 hela vitlökar 200 gr risottoris 1 glas vitt vin buljong 1 näve färsk timjan 100 gr smör 2 nävar riven parmesan Sätt in vitlökarna i ugnen ca

Läs mer

smaker från grekland 17 februari 2019 ABROTOS Ekologisk mat- och vinkultur ABROTOS Kooperativ ekonomisk förening

smaker från grekland 17 februari 2019 ABROTOS Ekologisk mat- och vinkultur ABROTOS Kooperativ ekonomisk förening Matglädje MED ABROTOS RECEPT 17 februari 2019 Sander g johansson matmästare ABROTOS Ekologisk mat- och vinkultur ABROTOS Kooperativ ekonomisk förening Oliver med ouzo 3 dl kalamataoliver 1 röd chilifrukt,

Läs mer

3 dagar. Ingredienser v 16. Recept. Hej! Veckans meny: Bra att ha hemma v 16. Köp gärna med fler matvaror!

3 dagar. Ingredienser v 16. Recept. Hej! Veckans meny: Bra att ha hemma v 16. Köp gärna med fler matvaror! dagar v 6 Recept Potatis/ris/pasta pkt pasta Hej! Vi inleder denna aprilvecka med en riktigt snabb pastarätt med milda goda edamamebönor, även kallat sojabönor. Edamamebönan härstammar från Östasien och

Läs mer

Krämig sallad på färskpotatis

Krämig sallad på färskpotatis Krämig sallad på färskpotatis Gör en god dressing till färskpotatisen - här är sju tips! 1 Recept Foto: Ulf Svensson Fransk potatissallad Ingredienser 6 personer 1 kg kokt potatis 1 st rödlök 2 msk kapris

Läs mer

Spätta med rödlöksgremolata. vecka 24

Spätta med rödlöksgremolata. vecka 24 Spätta med rödlöksgremolata vecka 24 inspiration Spätta med rödlöksgremolata Ett utsökt fiskrecept där rödlöksgremolata serveras som tillbehör. Den fräscha gremolatan får smak av persilja, citron och lök

Läs mer

VECKANS MENY. 4 pers. Vecka 4. Måltid 1 Laxpytt med citronkräm. Måltid 2 Korv med potatisquesadilla. Måltid 3 Köttfärslåda med tomat & ost

VECKANS MENY. 4 pers. Vecka 4. Måltid 1 Laxpytt med citronkräm. Måltid 2 Korv med potatisquesadilla. Måltid 3 Köttfärslåda med tomat & ost FAMILJE- KASSEN Välkommen till en ny vecka med äkta matglädje. Denna vecka kommer vi att laga en blandning av klassiska och nya maträtter. Smaklig måltid! VECKANS MENY 4 pers. Vecka 4 Måltid 1 Laxpytt

Läs mer

Svensk tallrik. Matlagningsgänget Hos Karin och Leif Lundborg 2 november 1996

Svensk tallrik. Matlagningsgänget Hos Karin och Leif Lundborg 2 november 1996 Meny Aperitif: Förrätt: Varmrätt: Efterrätt: Kaffe: Små goda snittar (recept saknas) Dryck: vinbål Svensk tallrik Dryck: Öl och Absolut Vodka Citron Saltimbocca, ris Dryck: Rött vin Ingefärspäron och yoghurtglass

Läs mer

ÄKTA MATGLÄDJE HUSMANS- KASSEN

ÄKTA MATGLÄDJE HUSMANS- KASSEN ÄKTA MATGLÄDJE HUSMANS- KASSEN Välkommen till en ny vecka med äkta matglädje. Denna vecka så kommer vi laga några av Sveriges mest uppskattade klassiska rätter. Smaklig måltid! VECKANS MENY VECKA 46 MÅNDAG

Läs mer

TARTE FLAMBÉE. med Tartimalin färskost

TARTE FLAMBÉE. med Tartimalin färskost TARTE FLAMBÉE med Tartimalin färskost PIZZA PÅ FRANSKA Tarte flambée, flammkuchen, pizza bianco? Ja, visst är det så att kärt barn har många namn. Tarte flambée har sitt ursprung i Alsace i det östligaste

Läs mer