Hänt i veckan - aktivitetsrapport från avdelningsstyrelsen till sektionerna

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Hänt i veckan - aktivitetsrapport från avdelningsstyrelsen till sektionerna"

Transkript

1 Hänt i veckan - aktivitetsrapport från avdelningsstyrelsen till sektionerna Nr: 28/2010 Omfattar perioden: 30 aug - 3 sept 2010 samt kompletteringar från den 25 och 26 augusti Kompletteringar från den 25 augusti GD-träff (Siv Norlin deltog) Vid denna första träff efter sommaren gjordes en kortare avstämning av läget. Ledningen är självklart mycket glad för att verksamheten gått så pass bra som den gjort under sommaren. Vi diskuterade också situationen inom sjukförsäkringskedjan och återvändarna. En grupp som drabbats särskilt hårt är utförsäkrade med fortsatt behov av sjukpenning som saknar SGI. Styrgrupp Lönesystem (Siv Norlin deltog) En översyn av lönesystemet pågår i syfte att ta ställning till om upphandling ska göras. Inrapporteringssystemet, Min Tid, omfattas inte. Styrgruppen hade en genomgång av status i projektet. Vid en särskild träff med facken den 13 september ska deras krav behandlas. HR-samverkan (Johnny Estius, Siv Norlin och huvudskyddsombudet Christina Eklöf deltog) Brott mot MBL och samverkansavtalet inför upphandling av utbildning m m Arbetsgivaren hade gått ut i en upphandling av bl a lärarledda utbildningar till IT samt ledarskaps- och grupputvecklingsinsatser utan att dessförinnan iaktta sina skyldigheter enligt MBL 38 och samverkansavtalet. Vi fick vid det här mötet ett tydligt löfte från Kompetensforum att detta inte ska upprepas. ST ifrågasatte upphandling av ledarskapsutbildning just nu, eftersom ett strategiskt arbete om FKs ledarskap m m ska påbörjas. Det man kommer fram till i det arbetet måste vara vägledande i utbildnings- och utvecklingssammanhang. Arbetsgivaren menade att upphandlingen har gjorts så bred att det inte ska bli några problem med den saken. Arbetsgivaren hade tagit fram en struktur för bättre utbildningsplanering. Vi hade inga invändningar mot denna. Rökstopp? Huvudskyddsombudet hade inför mötet begärt information om vad som händer i den s k rökstoppsfrågan just nu. Arbetsgivaren meddelade att frågan återkommer efter ytterligare beredning.

2 Förlängning av tidsbegränsade anställningar ST har tidigare tagit upp problem med hur arbetsgivaren hanterar förlängningar av tidsbegränsade anställningar. Arbetsgivaren hade nu tagit fram ett dokument om hur man i fortsättningen ska se på sådana förlängningar. Vi hade inga invändningar. STs sektioner kommer att få särskild information i frågan. Upphandling av medarbetarundersökning En upphandling av medarbetarundersökning är på gång. Nuvarande avtal gäller bara t o m årets undersökning. ST framförde synpunkter bl a på hur NMI mäts med nuvarande system. Mätningen är enligt vår uppfattning inte trovärdig. På en skala från 1 till 10 betraktas t ex svaren 6-10 som helt bra. Det gör att dagens system kan ge ett bättre NMI-resultat än vad som faktiskt är fallet. Frågan återkommer vid nästa HR-samverkan. Annons vid rekrytering av chefer till servicekontoren m m En gemensam mall för annons vid rekrytering av chefer till servicekontoren godkändes. En särskild träff planeras för att diskutera hur vi fackligt ska komma bättre in i arbetet med mångfaldsplanen. Vi fick information om att FK ska delta i utbildning om hur man kan arbeta med värdegrunder inom staten. Komplettering från den 26 augusti Chefsmöte (Johnny Estius och Siv Norlin deltog) Försäkringskassans 150 högsta chefer var samlade till ett gemensamt chefsmöte. Temat för dagen var inte överraskande fortsatt information och diskussion om strategiarbetet. Adriana Lender sammanfattade inledningsvis läget med ungefär följande ord: det har varit en historiskt bra sommar för verksamheten, men det finns fortfarande svagheter som långa handläggningstider inom en del områden. Man har kontroll på ekonomin, men nivån inför år 2011 är osäker och organisationen är ansträngd. När det gäller strategiarbetet ska förändringarna ske genom små steg under kontrollerade former. Det finns inga besparingskrav i de preliminära budgetramar som nu läggs ut för höstens planeringsarbete inför år FK kommer att planera med utgångspunkten att man ska få de pengar man begärt och inte utifrån regeringens förslag som innebär kraftiga nerdragningar. Adriana Lender hade också ett avsnitt om Ledningsfrågor. Ett arbete om ledarskapsfrågor ska nu påbörjas. Vilket ledarskap vill vi ha? Vad är ledarnas uppgift och vad blir då kraven? Man måste också tas fram en övergripande uppfattning om kompetensförsörjningen på kort och lång sikt. Det är viktigt att veta vilken kompetens som behövs för att göra rätt rekryteringar.

3 30 augusti NFC-samverkan (Anne Hagberg och Peter Karlsson deltog) Ny PC-arbetsplats Återkoppling skedde från förra mötet beträffande Ny PC-arbetsplats. NFC-ledningen anser att den risk- och konsekvensanalys (ROK) som är gjord på myndighetsnivå även täcker in de problem som tagits upp i NFC-samverkan. Man ser inga större risker för produktionsbortfall i samband med införandet. Omprövningsenheten vid NFC Sundsvall Medarbetarna på Omprövningsenheten i Sundsvall kommer organisatoriskt att placeras under NFC Klara fr o m den 1 oktober. Kommande rekryteringar Åtgärdsplan för kommande rekryteringar diskuterades. Föräldraförsäkringen får 20 årsarbetare mindre än den första beräkningen visade. Dessa tillförs Återkrav istället. Bedömningen är att tillskottet på föräldraförsäkringen ändå ska räcka till ärendemängderna. Huvuddelen av tjänsterna blir tillsvidareanställningar medan BOB får övervägande tidsbegränsade anställningar. NFC 2014 Diskussion om NFC 2014 pågår. Diskussionen handlar om hur NFC ska vara organiserat inom en period om 3 till 7 år. ST kommer vid nästa samverkan att få ett bildspel om hur NFCledningen tänker sig framtiden. I dagsläget förs inga diskussioner om orter för NFC. Löner inom NFC Östersund En lägesrapport lämnades om översynen av löner inom NFC Östersund och svar på den skrivelse som kom från personalen före sommaren. ST konstaterar att frågan ligger kvar hos förhandlingschef Carina Lindström, som ska återkomma till oss med tid för diskussion. Analys pågår av lönesättningen inom hela myndigheten och ska utmynna i ett möte inom ett par veckor. Vid detta ska även frågan om lönesättningen i Östersund hanteras. Vad gäller skrivelsen framkom att Bengt Stjärnsten svarat på denna och att svaret skulle kommuniceras av ledningen på NFC Östersund. Vad vi förstått så har detta inte skett, varför vi åter ställt frågan till Bengt Stjärnsten. Återkravshandläggningen Återkrav har stora balanser som måste hanteras. Ett förslag från ledningen är att använda medarbetare i Norrköping till detta. ST bad att få återkomma i frågan efter avstämning med den tilltänkta medarbetargruppen. Försäkringspoolerna Läget i försäkringspoolerna diskuterades. Sollentunapoolen har kompetensskattats och HR vill nu ha ett utökat samarbete med ST i frågan. Vi lovade återkomma med förslag på vem/vilka från ST som ska hantera frågan.

4 1 september Extra NFC- samverkan (Anne Hagberg och Peter Karlsson deltog) Samverkan genomfördes om arbetsgivarens förslag vad gäller ansvaret för handläggningen av ärenden inom EU-familjeförmåner och Försäkringstillhörighet. Förslaget innebär att - handläggning av EU-familjeförmåner och Försäkringstillhörighet ska ske vid NFC Göteborg City, NFC Malmö och NFC Visby - enheterna för EU-familjeförmåner och Försäkringstillhörighet i Malmö tillförs NFC Malmö - enheten för EU-familjeförmåner och Försäkringstillhörighet i Sunne tillförs NFC Göteborg City - ÖresundDirekt tillförs NFC Malmö - ansvaret för Försäkringskassans delaktighet i Grensetjänsten tillförs NFC Göteborg City - ansvaret för ovan nämnda verksamheter överförs senast under sista kvartalet 2010 samt att platscheferna för NFC Malmö och NFC Göteborg City i samråd med platschefen för NFC Visby upprättar en tid- och genomförandeplan som säkerställer produktionen - verksamheten inom enheten i Haparanda ska utredas ytterligare innan något förslag läggs. ST hade inga invändningar mot förslaget, men har anmält följande frågor till kommande NFC-samverkan - tidplan för Tandvården som handläggs på NFC Visby - dimensioneringen av EU-familjeförmåner på de olika orterna samt - signaler om att det är kris inom EU-familjeförmåner och måste till mer personal. 3 September Upphandling av ledarutbildning (Siv Norlin deltog) I dagsläget har FK ett avtal om ledarskapsutbildning med Uppsala universitet. En upphandling ska göras av liknande utbildningar i framtiden. Bakgrunden är inte missnöje med Uppsala universitet utan att upphandling måste göras enligt regelverket. ST har tagit del av kravspecifikationen inför upphandlingen. Likavärde-planerna (Siv Norlin och huvudskyddsombudet Christina Eklöf deltog) Mötet hölls för att diskutera hur vi fackligt och i arbetsmiljöarbetet även kan jobba med de frågor som behandlas i mångsfaldsplanerna (likavärde-planerna). Vi var överens om att dessa frågor ofta prioriteras bort när verksamheten ska mätas mot produktionsmål och att det handlar om såväl synsätt som beteenden.

5 LFC-samverkan (Ann-Helen Engström och Anne Hagberg deltog) Inventering av tillgängligheten på servicekontoren Johan Algernon informerade. Inventeringen ska göras från perspektivet medarbetare och kunder med funktionshandikapp och vara klar i december månad. Läget under sommaren Svante Borg informerar om läget. Det har varit ett mycket ansträngt läge inom Tidig bedömning och på vissa servicekontor, men i övrigt en relativt lugn sommar. Arbetsmiljöverkets inspektioner Arbetsgivaren kommer att skriva ett gemensamt samlat myndighetssvar, som ska vara klart i oktober månad. ST kommer att få del av svaret. Personalläget för generalister En översyn pågår. Respektive OC ska se över personalläget och framtida behov. Inventeringen ska vara klar under september månad. Tidig bedömning till personliga handläggare På fråga från ST informerade Svante Borg om att man beslutat att v 37 föra över TB-ärenden över till personliga handläggare. Efter tidigare erfarenheter kommer man den här gången att välja ut ärenden på ett sådant sätt att man undviker komplicerade SGI-frågor. Den nya beslutsordningen och lönesättningen M a a den nya beslutsordningen pågår försök med att personliga handläggare även sköter föredragningen av egna ärenden. Det innebär att arbetets svårighetsgrad ökar och ST tog därför upp lönefrågan. Svante Borg menade att man måste avvakta och först se om detta arbetssätt ska permanentas. Engagemangsindex i medarbetarundersökningen Bruno Berglund informerade om att man ska ta fram ett engagemangsindex i den pågående medarbetarundersökningen. Man kommer därför att titta närmare på dessa frågor inom LFC.

Hänt i veckan - aktivitetsrapport från avdelningsstyrelsen till sektionerna

Hänt i veckan - aktivitetsrapport från avdelningsstyrelsen till sektionerna Hänt i veckan - aktivitetsrapport från avdelningsstyrelsen till sektionerna Nr: 5/2012 Omfattar perioden 30 januari - 3 februari samt kompletteringar från 26 och 27 januari Komplettering från 26 januari

Läs mer

Hänt i veckan - aktivitetsrapport från avdelningsstyrelsen till sektionerna

Hänt i veckan - aktivitetsrapport från avdelningsstyrelsen till sektionerna Hänt i veckan - aktivitetsrapport från avdelningsstyrelsen till sektionerna Nr: 40/2011 Omfattar perioden den 31 okt - 4 nov 2011 samt en komplettering från den 24 oktober Komplettering från den 24 oktober

Läs mer

Hänt i veckan - aktivitetsrapport från avdelningsstyrelsen till sektionerna

Hänt i veckan - aktivitetsrapport från avdelningsstyrelsen till sektionerna Hänt i veckan - aktivitetsrapport från avdelningsstyrelsen till sektionerna Nr: 8/2011 Omfattar perioden den 21-25 feb 2011 21 februari Samverkan Försäkringsprocesser (Ann-Helen Engström och Peter Karlsson

Läs mer

Hänt i veckan - aktivitetsrapport från avdelningsstyrelsen till sektionerna

Hänt i veckan - aktivitetsrapport från avdelningsstyrelsen till sektionerna Hänt i veckan - aktivitetsrapport från avdelningsstyrelsen till sektionerna Nr: 8/2012 Omfattar perioden 20-24 februari 20 februari Verksamhetsdag med ST (Thomas Åding deltog) Vid årsskiftet skickade Fackförbundet

Läs mer

Hänt i veckan - aktivitetsrapport från avdelningsstyrelsen till sektionerna

Hänt i veckan - aktivitetsrapport från avdelningsstyrelsen till sektionerna Hänt i veckan - aktivitetsrapport från avdelningsstyrelsen till sektionerna Nr: 4/2013 Omfattar perioden 28 januari 7 februari --------------------------------------------------------------------------------------------------------

Läs mer

Hänt i veckan - aktivitetsrapport från avdelningsstyrelsen till sektionerna

Hänt i veckan - aktivitetsrapport från avdelningsstyrelsen till sektionerna Hänt i veckan - aktivitetsrapport från avdelningsstyrelsen till sektionerna Nr: 38/2012 Omfattar perioden 10 december 19 december --------------------------------------------------------------------------------------------------------

Läs mer

Hänt i veckan - aktivitetsrapport från avdelningsstyrelsen till sektionerna

Hänt i veckan - aktivitetsrapport från avdelningsstyrelsen till sektionerna Hänt i veckan - aktivitetsrapport från avdelningsstyrelsen till sektionerna Nr: 19/2013 Omfattar perioden 3 september 9 september --------------------------------------------------------------------------------------------------------

Läs mer

ST inom Försäkringskassan 2012-10-26 Avdelning 102

ST inom Försäkringskassan 2012-10-26 Avdelning 102 FÖRHANDLINGSANSVARIGA VID REVISION 2012-10-01 Detta är den ansvarsfördelning som görs av avdelningsstyrelsen. Ansvaret handlar om att vara den person som arbetsgivaren tar kontakt med inför kallelse till

Läs mer

ST inom Försäkringskassan Avdelning 102 Sektion 12 Skåne, Styrelsen

ST inom Försäkringskassan Avdelning 102 Sektion 12 Skåne, Styrelsen ST inom Försäkringskassan Avdelning 102 Sektion 12 Skåne, Styrelsen Styrelseprotokoll nr 120 Datum 2012-08-27/28 Närvarande Johanna Ryderling Johan Ahlfors Eva Sjölund Cecilia Ström Emma Thulin Dag 2 Johanna

Läs mer

Plats: Borlänge, Blå rummet Tid: 10.00-15.00 Lämnat återbud: Helena, Lennart, Herman, Joakim och Linda

Plats: Borlänge, Blå rummet Tid: 10.00-15.00 Lämnat återbud: Helena, Lennart, Herman, Joakim och Linda Protokoll styrelsemöte 2013-04-23 Plats: Borlänge, Blå rummet Tid: 10.00-15.00 Lämnat återbud: Helena, Lennart, Herman, Joakim och Linda 1) Mötets öppnande Mikke förklarar mötet öppnat 2) Närvarande Staffan,

Läs mer

Information från samverkansarbetet

Information från samverkansarbetet Oktober 2017 Information från samverkansarbetet Våra förtroendevalda i avdelningsstyrelsen (som består mestadels av sektionsordföranden) har bland annat uppdraget att delta i samverkan i olika konstilatoner

Läs mer

ST inom Försäkringskassan 2015-05-19 Avdelning 102

ST inom Försäkringskassan 2015-05-19 Avdelning 102 BESKRIVNING AV FÖRSÄKRINGSKASSANS ORGANISATION KOPPLAD TILL ORGANISATION FÖR PARTSSAMVERKAN OCH ÖVER VILKA SEKTIONER SOM ST:S MEDLEMMAR TILLHÖR Förteckningen ska tydliggöra hur FK:s organisation är kopplad

Läs mer

Riktlinjer för lönebildning

Riktlinjer för lönebildning KOMMUNLEDNINGSKONTORET Handläggare Lind Anna Datum 2015-01-05 Diarienummer KSN-2014-1460 Kommunstyrelsen Riktlinjer för lönebildning Förslag till beslut Kommunstyrelsen föreslås besluta att anta Riktlinjer

Läs mer

1 Öppnande Mattias hälsade alla välkomna till dagens styrelsemöte, och förklarade mötet för öppnat.

1 Öppnande Mattias hälsade alla välkomna till dagens styrelsemöte, och förklarade mötet för öppnat. 1(5) ST inom Försäkringskassan SEKTION 22, VÄSTERNORRLAND Styrelsemöte 2009-03-31 08.45-16.00 Plats LFC Sundsvall Ledamöter Ordförande Kristina Erbell Rose-Mari Forsman- Andersson Delvis närvarande Sekreterare

Läs mer

Ordföranden Annika Rydbäck hälsade välkomna och förklarade mötet öppnat.

Ordföranden Annika Rydbäck hälsade välkomna och förklarade mötet öppnat. Protokoll nr 10 2012 STYRELSEMÖTE Plats: LFC Skövde Datum: tisdagen den 19 december 2012 Närvarande Lena Jonsson, LFC Skövde Barbro Thannlund, NFC Gårda Annika Rydbäck, LFC Borås Johan Almén, LFC Skövde

Läs mer

Lokal: Rum 3010 PROTOKOLL. Ordförande. Saco-S. OFR (ST) OFR (Lf) SEKO

Lokal: Rum 3010 PROTOKOLL. Ordförande. Saco-S. OFR (ST) OFR (Lf) SEKO CENTRALA SAMVERKANSGRUPPEN Sammanträdesdatum 11 november 2011 Dnr Mahr 10-2011/656 Lokal: Rum 3010 PROTOKOLL Närvarande ledamöter Arbetsgivarföreträdare: Stefan Bengtsson Kjell Gunnarsson Anna-Lena Bengmark

Läs mer

KF Ärende 37. Motion mot sexuella trakasserier

KF Ärende 37. Motion mot sexuella trakasserier KF Ärende 37 Motion mot sexuella trakasserier Tjänsteskrivelse 1 (2) 2018-11-05 KS 2018-00254 Kommunstyrelsen Handläggare Lone Atterstig Kommunfullmäktige Yttrande över motion mot sexuella trakasserier

Läs mer

Ronneby kommuns personalpolitik

Ronneby kommuns personalpolitik Ronneby kommuns personalpolitik Bakgrund Att arbeta i Ronneby kommun är ett välfärdsarbete. Vårt främsta uppdrag är att ge god service till våra medborgare. Det är därför en viktig samhällsfråga att kommunen

Läs mer

Riktlinjer för chefsanställningar

Riktlinjer för chefsanställningar KOMMUNLEDNINGSKONTORET Handläggare Lind Anna Datum 2015-01-05 Diarienummer KSN-2014-1303 Kommunstyrelsen Riktlinjer för chefsanställningar Förslag till beslut Kommunstyrelsen föreslås besluta att anta

Läs mer

Ordföranden Annika Rydbäck hälsade välkomna och förklarade mötet öppnat.

Ordföranden Annika Rydbäck hälsade välkomna och förklarade mötet öppnat. Protokoll nr 7 2012 STYRELSEMÖTE Plats: NFC City Datum: tisdagen den 4september 2012 Närvarande Lena Jonsson, LFC Skövde Barbro Thannlund, NFC Gårda Annika Rydbäck, LFC Borås Johan Almén, LFC Skövde Marita

Läs mer

Riktlinjer för hög arbetsbelastning socialkontor barn- och ungdom. Förslag till beslut Individ- och familjenämnden godkänner riktlinjen.

Riktlinjer för hög arbetsbelastning socialkontor barn- och ungdom. Förslag till beslut Individ- och familjenämnden godkänner riktlinjen. TJÄNSTEUTLÅTANDE Datum 2017-03-21 Sida 1 (1) Diarienr IFN 2017/00009-1.3.2 Sociala nämndernas förvaltning Gunilla Westberg Epost: gunilla.westberg@vasteras.se Kopia till Individ- och familjenämnden Riktlinjer

Läs mer

FÖRBEREDELSEARBETE FÖR LÖNESÄTTANDE SAMTAL

FÖRBEREDELSEARBETE FÖR LÖNESÄTTANDE SAMTAL FÖRBEREDELSEARBETE FÖR LÖNESÄTTANDE SAMTAL Förberedande lönediskussioner m.m. Detta är bra att ta upp; Presentation av lönerna för alla anställda, alla kategorier Löneläget för myndigheten/domstolen i

Läs mer

ST inom Försäkringskassan Avdelning 102 Sektion 12 Skåne, Styrelsen

ST inom Försäkringskassan Avdelning 102 Sektion 12 Skåne, Styrelsen ST inom Försäkringskassan Avdelning 102 Sektion 12 Skåne, Styrelsen Styrelseprotokoll nr 106 Datum 2011-04-14--15 Närvarande Frånvarande Johan Ahlfors Fredrik Andersson Lars Olsson Claes Petterson Johanna

Läs mer

Riktlinjer. Övertalighet

Riktlinjer. Övertalighet Riktlinjer Övertalighet FÖRORD Det är viktigt att Luleå kommuns verksamheter har ett enhetligt synsätt kring begreppet övertalighet. Min förhoppning är att dessa riktlinjer ska bli ett bra stöd i samband

Läs mer

2 Fastställande av dagordning - Förslag till dagordning har varit utsänd med kallelsen. Dagordningen fastställs efter följande ändringar.

2 Fastställande av dagordning - Förslag till dagordning har varit utsänd med kallelsen. Dagordningen fastställs efter följande ändringar. GÖTEBORGS STAD ÖSTRA GÖTEBORG FÖRVALTNINGENS SAMVERKANSGRUPP Protokoll FSG 20 2011 Ärende: Sammanträde med Förvaltningens samverkansgrupp Tid: Onsdag 16 november 2011, klockan 08.30 10.30 Plats: Förstamajgatan

Läs mer

Inlämningsuppgift. Hoppas att du anmält dig till steg 2 och 3, om inte så är det dags för det nu.

Inlämningsuppgift. Hoppas att du anmält dig till steg 2 och 3, om inte så är det dags för det nu. Inlämningsuppgift Allmän kommentar: Hej igen Daniel! Nu är din inlämningsuppgift rättad och godkänd! Du svarade mycket bra på de frågor som du kompletterade och du har överlag bra koll på det fackliga

Läs mer

SAMVERKANSAVTAL. Avtal om samverkan och medarbetarinflytande för Lernia. Lernia Samverkansavtal Sid 1 (16)

SAMVERKANSAVTAL. Avtal om samverkan och medarbetarinflytande för Lernia. Lernia Samverkansavtal Sid 1 (16) SAMVERKANSAVTAL Avtal om samverkan och medarbetarinflytande för Lernia Lernia Samverkansavtal Sid 1 (16) Innehåll 1. Gemensamma utgångspunkter... 3 2. Samverkan... 3 3. Arbetsplatsträff... 4 4. Samverkansgrupp...

Läs mer

Inlämningsuppgift. Fråga 1

Inlämningsuppgift. Fråga 1 Inlämningsuppgift Allmän kommentar: Hej Andreas! g heter Lena Danås och rättar dina uppgifter! På fråga 5a vill jag att du tar reda på lite mer om SACO-förneingar på din arbetsplats. Frågorna 7 a) och

Läs mer

Svar på skrivelse om sjukfrånvaro i Spånga- Tensta stadsdelsförvaltning

Svar på skrivelse om sjukfrånvaro i Spånga- Tensta stadsdelsförvaltning Spånga-Tensta stadsdelsförvaltning HR-avdelningen Dnr 1.6-754/2015 Sida 1 (6) 2016-02-16 Handläggare Ida Hagerum Telefon: 08-508 033 73 Till Spånga-Tensta stadsdelsnämnd Svar på skrivelse om sjukfrånvaro

Läs mer

Det var en fröjd att läsa din inlämningsuppgift! Jag har nu godkänt den med A i betyg.

Det var en fröjd att läsa din inlämningsuppgift! Jag har nu godkänt den med A i betyg. Inlämningsuppgift Allmän kommentar: Hej Emilie! Det var en fröjd att läsa din inlämningsuppgift! Jag har nu godkänt den med A i betyg. Hoppas att du har anmält dig till steg 2 och 3, om inte så är det

Läs mer

Minnesanteckningar dialogträff den 23 november 2011 om flyktingmottagandet i Fyrbodal

Minnesanteckningar dialogträff den 23 november 2011 om flyktingmottagandet i Fyrbodal Minnesanteckningar 2011-10-06 Diarienummer 851-14658-2010. 1(5) Minnesanteckningar dialogträff den 23 november 2011 om flyktingmottagandet i Fyrbodal Inledning Linda Karlsson och Margaretha Johnsson hälsade

Läs mer

Bra kompletterat! Nu är jag nöjd och då får såklart godkänt på inlämningsuppgiften.

Bra kompletterat! Nu är jag nöjd och då får såklart godkänt på inlämningsuppgiften. Inlämningsuppgift Allmän kommentar: Hej igen Edin, Bra kompletterat! Nu är jag nöjd och då får såklart godkänt på inlämningsuppgiften. Hörde att du drillats av Lena och Krille i veckan så det klart att

Läs mer

Pysslingen förskolor Medarbetarundersökning 2013. Gläntan Antal svar: 22 st Svarsfrekvens: 100 procent

Pysslingen förskolor Medarbetarundersökning 2013. Gläntan Antal svar: 22 st Svarsfrekvens: 100 procent Medarbetarundersökning Antal svar: st Svarsfrekvens: procent Presentation Om undersökningen Resultat - NMI, Ledarskap, Engagemang och Attraktivitet Index per frågeområde Resultat per fråga Verksamhetsspecifika

Läs mer

Lönen är ersättning för utfört arbete och bestäms dels vid anställningens början, dels vid återkommande löneöversyner.

Lönen är ersättning för utfört arbete och bestäms dels vid anställningens början, dels vid återkommande löneöversyner. Övertorneå kommun LÖNEPOLICY Inledning Denna lönepolicy utgör en gemensam värdegrund för lönesättande chefer i Övertorneå kommun och skall bidra till kontinuitet och samsyn i lönebildningsfrågorna. n utgår

Läs mer

PROTOKOLL LSG, IFO-FH

PROTOKOLL LSG, IFO-FH 1/5 Tid: kl. 8.30 11.40 Plats: Sessionssalen, AT 14 Närvarande: För arbetsgivaren: Ordförande, Arne Wiik Angelica Winter, områdeschef Christina Karlsson, områdeschef Birgitta Degerström, områdeschef För

Läs mer

ST inom Sveriges Domstolar

ST inom Sveriges Domstolar ST inom Sveriges Domstolar Veckobrev till alla medlemmar; nr 2 2018 2018-03-09 Hänt sen sist! Eftersom det var ett tag sedan brevet kom så blir det tyvärr ganska långt denna gång. Hoppas på bättre kontinuitet

Läs mer

medarbetarsamtalet Medarbetaren i samverkan Samverkansavtalet bygger på delaktighet, dialog och möten

medarbetarsamtalet Medarbetaren i samverkan Samverkansavtalet bygger på delaktighet, dialog och möten Medarbetaren i samverkan medarbetarsamtalet Malmö högskolas samverkansavtal med Dnr Mahr 19-2012/488 har verksamheten och medarbetarna i fokus. Det ställer krav på ledarskap och medarbetarskap, två begrepp

Läs mer

Information om FK Sida 1

Information om FK Sida 1 Information om FK Sida 1 Omprövningar - organisation Omprövningar att handläggas på tre NFC: Sjukfrånvaro, handikapp och arbetsrelaterat i Stockholm Sjukfrånvaro, handikapp och arbetsrelaterat i Norrköping

Läs mer

Medarbetarundersökning Göteborgs Stad 2014

Medarbetarundersökning Göteborgs Stad 2014 Medarbetarundersökning Göteborgs Stad 2014 Precis som i förra årets medarbetarundersökning är det 2014 en gemensam enkät för chefer och medarbetare. Detta innebär att du svarar på frågorna i enkäten utifrån

Läs mer

Lönestatistik 2010-06-01. efter lönerevisionstillfället 2010-01-01. Anställda inom Försäkringskassan

Lönestatistik 2010-06-01. efter lönerevisionstillfället 2010-01-01. Anställda inom Försäkringskassan Lönestatistik 2010-06-01 efter lönerevisionstillfället 2010-01-01 Anställda inom Försäkringskassan Partsgemensam lönestatistik Lönestatistikens syfte och användning Denna statistik syftar till att ge en

Läs mer

Protokoll från förvaltningsgruppen

Protokoll från förvaltningsgruppen Protokoll Sida 1 (5) 2015-05-12 Protokoll från förvaltningsgruppen Närvarande Förvaltningen Maria Mannerholm stadsdelsdirektör Ingrid Widebäck avdelningschef social omsorg Yvonne Goldberg avdelningschef

Läs mer

EXCELLENS PASSION HANDLINGSKRAFT. Utvecklingssamtal i praktiken Riktlinjer och råd för både medarbetare och chefer

EXCELLENS PASSION HANDLINGSKRAFT. Utvecklingssamtal i praktiken Riktlinjer och råd för både medarbetare och chefer EXCELLENS PASSION HANDLINGSKRAFT Utvecklingssamtal i praktiken Riktlinjer och råd för både medarbetare och chefer Inledning och läsanvisning I detta dokument finns KI:s riktlinjer beträffande utvecklingssamtal

Läs mer

Sektionsstyrelsemöte per telefon 11 juni 2013

Sektionsstyrelsemöte per telefon 11 juni 2013 Sektionsstyrelsemöte per telefon 11 juni 2013 Närvarande: Rolf Carlsson Jan Hamrén Ida Tideholt Lilian Litzell Thomas Zemturis 1. Öppnande Rolf hälsade alla välkomna till detta telefonmöte och öppnade

Läs mer

1 Öppnande Ordförande hälsade alla välkomna till Örebro och ett speciellt välkommen till de nya styrelseledamöterna och förklarade mötet öppnat.

1 Öppnande Ordförande hälsade alla välkomna till Örebro och ett speciellt välkommen till de nya styrelseledamöterna och förklarade mötet öppnat. ST FK Protokoll 2 Sektion 16 Styrelsemöte 2017-03-07 Närvarande:, ordförande Jonas Zettergren 1 Öppnande Ordförande hälsade alla välkomna till Örebro och ett speciellt välkommen till de nya styrelseledamöterna

Läs mer

HR strategi. politikerutbildning 2014. Landstingets ledningskontor

HR strategi. politikerutbildning 2014. Landstingets ledningskontor HR strategi politikerutbildning 2014 Stor bredd på verksamheter Medarbetare Här växer kunskap och människor Medarbetare Länets näst största arbetsgivare Cirka 11 000 anställda 130 olika yrkeskategorier

Läs mer

Minnesanteckningar för A3:s ledningsråd

Minnesanteckningar för A3:s ledningsråd Minnesanteckningar för A3:s ledningsråd Datum: 2016-10-25 Tid: 08.45 12.00 Lokal: C 430 Närvarande: Ann-Sofie Axelsson Lill Langelotz Margareta Ljungqvist Håkan Sundell Claes Lennartsson Marcus Lindström

Läs mer

Verksamhetsberättelse för år 2016

Verksamhetsberättelse för år 2016 Inom Tillväxtverket Verksamhetsberättelse för år 2016 Årsmöte Avdelning ST inom Tillväxtverket, hade sitt årsmöte den 17 februari 2016. Vid mötet deltog 28 medlemmar i Arjeplog, Luleå, Östersund, Örebro,

Läs mer

Förhandling om nytt samverkansavtal för ökat medarbetarinflytande

Förhandling om nytt samverkansavtal för ökat medarbetarinflytande KOMMUNLEDNINGSKONTORET Handläggare Lind Anna Datum 2018-11-28 Diarienummer KSN-2018-3483 Kommunstyrelsen Förhandling om nytt samverkansavtal för ökat medarbetarinflytande Förslag till beslut Kommunstyrelsen

Läs mer

Praktiska upplysningar

Praktiska upplysningar Praktiska upplysningar Förtroendemannautbildning Kurserna är kostnadsfria för dig om inte annat anges i inbjudan. Du som är förtroendevald deltar på betald arbetstid från arbetsgivaren enligt Förtroendemannalagen.

Läs mer

Chef i RK. Policy för chefsförsörjning i Regeringskansliet

Chef i RK. Policy för chefsförsörjning i Regeringskansliet Chef i RK Policy för chefsförsörjning i Regeringskansliet Attrahera, rekrytera och utveckla chefer Målet för Regeringskansliets verksamhet är att vara ett effektivt och kompetent instrument för regeringen

Läs mer

Mål och inriktningsdokument för budget 2018

Mål och inriktningsdokument för budget 2018 Mål och inriktningsdokument för budget 2018 Göteborgs Stad Nämnden för Intraservice Inledning Kommunfullmäktiges budget är det övergripande styrdokumentet för Göteborgs Stad. De av fullmäktige fastställda

Läs mer

Förvaltningsgruppen. Protokoll nr 1

Förvaltningsgruppen. Protokoll nr 1 Sida 1 (6) 2017-01-26 Förvaltningsgruppen Protokoll nr 1 Närvarande: Lena Holmdahl Peter Dacke Christina Berends Susanne Brinkenberg Susanne Karlsdotter Helena Aldén Kamilla Lantz Marcus Sjöberg Laila

Läs mer

6 MBL 6.1 FÖRHANDLINGSORDNING

6 MBL 6.1 FÖRHANDLINGSORDNING 1 6.1 Förhandlingsordning vid 6.1.1 MBL och dess tillämpning Allt fackligt medinflytande i gällande arbetsrättslig lagstiftning och andra för statsförvaltningen gemensamma lagar och avtal har sin grund

Läs mer

1. Mötets öppnande Ordförande, Anders Wikström, hälsar alla välkomna och förklarar mötet på Af Halmstad för öppnat.

1. Mötets öppnande Ordförande, Anders Wikström, hälsar alla välkomna och förklarar mötet på Af Halmstad för öppnat. Protokoll nr 6 sektion Göteborg Halland styrelsemöte 2012-08-22 Plats: AF Halmstad Ordförande Anders Wikström Fackexp Vice ordf. Lotta Andersson Af Bygg(förhindrad) Kassör Oscar Vilotti Fackexp (förhindrad)

Läs mer

ST inom Polisväsendet Länssektionen

ST inom Polisväsendet Länssektionen Protokoll nr 9-2011 Fört vid möte i 2011-03-11 Närvarande: Åsa Jacobsson Lena Svangren Lennart Roth Susanne Pettersson Mehrdad Athari Fard Rose-Marie Alnered Susanne Larsson Forman Heléne Hellström Mörk

Läs mer

Produktionsavdelningens lokalisering och organisation. Sammanfattning

Produktionsavdelningens lokalisering och organisation. Sammanfattning Sammanfattning 1(12) Rikskronofogden Datum Dnr Anna Sjöstrand 2018-10-16 840 21928-18/113 010-579 25 61 Produktionsavdelningens lokalisering och organisation Sammanfattning www.kronofogden.se E-postadress:

Läs mer

FALKENBERGS KOMMUN PROTOKOLL 16/12 Socialförvaltningens samverkanskommitté. Närvarande: Malin Krantz socialchef

FALKENBERGS KOMMUN PROTOKOLL 16/12 Socialförvaltningens samverkanskommitté. Närvarande: Malin Krantz socialchef FALKENBERGS KOMMUN PROTOKOLL 16/12 Socialförvaltningens samverkanskommitté Dag: 2012-11-13 Plats: Upplevelsen, stadshuset Närvarande: Malin Krantz socialchef Susanne Winroth sekreterare Heinrich Schöpf

Läs mer

Årshjul Social & Arbetsmarknad 2018

Årshjul Social & Arbetsmarknad 2018 Årshjul Social & Arbetsmarknad 2018 Mån Process Aktivitet Ansvar Jan Årsbokslut/verksamhetsberättelse 2017 Sammanställa årsberättelse/verksamhetsberättelse både ekonomi och verksamhet, indikatorer. Jan

Läs mer

ST inom åklagarväsendet Protokoll nr 8-2009 Sid. 1 (6)

ST inom åklagarväsendet Protokoll nr 8-2009 Sid. 1 (6) Sid. 1 (6) 1 bilaga Protokoll fört vid avdelningsstyrelsens sammanträde den 11-12 november 2009 i Stockholm (EBMs lokaler) Närvarande Margaretha Hofvenstam Ordförande Veronica Yng Gisslin Vice ordförande

Läs mer

Rinkeby-Kista stadsdelsnämnd Jämställdhets- och mångfaldsplan

Rinkeby-Kista stadsdelsnämnd Jämställdhets- och mångfaldsplan Rinkeby-Kista stadsdelsnämnd Sid 1 (10) 2015-12-09 Rinkeby-Kista stadsdelsnämnd Jämställdhets- och mångfaldsplan 2016 stockholm.se Sid 2 (10) Innehållsförteckning 1 Inledning... 3 2 Samverkan... 4 3 Arbetsförhållanden...

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Kommunstyrelsens arbetsgivarutskott (5) Innehållsförteckning

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Kommunstyrelsens arbetsgivarutskott (5) Innehållsförteckning arbetsgivarutskott 2017-08-21 1(5) Innehållsförteckning Sida KSAG 36/17 KS2017.0310 Verksamhetsplan 2018-2020, Arbetsgivarfrågor 3 KSAG 37/17 KS2016.0520 Månadsrapportering - arbetsgivarområdet 5 1 arbetsgivarutskott

Läs mer

Plan för lika rättigheter och möjligheter i Regeringskansliet

Plan för lika rättigheter och möjligheter i Regeringskansliet 2016-12-20 Förvaltningsavdelningen Plan för lika rättigheter och möjligheter i Regeringskansliet Innehållsförteckning 1. Inledning... 3 1.1 Denna plan... 3 1.2 Inkluderande synsätt... 3 2. Diskrimineringslagen...

Läs mer

Försäkringskassans Kundundersökning 2013:1 Ett samarbete mellan AP och KS

Försäkringskassans Kundundersökning 2013:1 Ett samarbete mellan AP och KS Försäkringskassans Kundundersökning 2013:1 Ett samarbete mellan AP och KS Rosa Fiorito KS, Henrik Lindholm APF, Helén Nilsson och Karin Ringman KS. Bakgrund och syfte Försäkringskassan har genomfört kundundersökningar

Läs mer

LÖNEPOLITIK LÖNESÄTTNING I DIALOG. Antagen av arbetsgivardelegationen den 27 april 2010. Dnr Ks/2010:375

LÖNEPOLITIK LÖNESÄTTNING I DIALOG. Antagen av arbetsgivardelegationen den 27 april 2010. Dnr Ks/2010:375 LÖNEPOLITIK LÖNESÄTTNING I DIALOG Antagen av arbetsgivardelegationen den 27 april 2010 Dnr Ks/2010:375 Fotografier på framsidan Kompisar: Foto Shayfoto Kille pluggar: Foto Anna Wahlström Fotbollsmatch:

Läs mer

Revisionsrapport Granskning av kompetensförsörjning. Härjedalens Kommun

Revisionsrapport Granskning av kompetensförsörjning. Härjedalens Kommun Revisionsrapport Granskning av kompetensförsörjning Härjedalens Kommun 27 Januari 2013 Innehåll Sammanfattning... 1 1. Inledning... 2 2. Resultat... 3 3. Revisionell bedömning... 5 Sammanfattning Uppdrag

Läs mer

Mötesplatser och information

Mötesplatser och information En väg in Arbetsmarknad- och Näringslivsdagar 16 mars 2017 Sida 1 Mötesplatser och Information Nya arbetssätt Förenklad process för nyanländ och aktör Sida 2 Regeringsuppdrag Positiv utvärdering från pilotprojekt

Läs mer

RIKTLINJER FÖR OFFENTLIGT SKYDDAT ARBETE (OSA) I VÄSTERVIKS KOMMUN. Antagen av kommunstyrelsen 2011-10-03, 280 att gälla fr o m 2011-11-01

RIKTLINJER FÖR OFFENTLIGT SKYDDAT ARBETE (OSA) I VÄSTERVIKS KOMMUN. Antagen av kommunstyrelsen 2011-10-03, 280 att gälla fr o m 2011-11-01 VÄSTERVIKS KOMMUN FÖRFATTNINGSSAMLING RIKTLINJER FÖR OFFENTLIGT SKYDDAT ARBETE (OSA) I VÄSTERVIKS KOMMUN Antagen av kommunstyrelsen 2011-10-03, 280 att gälla fr o m 2011-11-01 Bakgrund OSA står för Offentligt

Läs mer

Vid genomgång av protokoll beslöts att ändra skrivelsen i 13 D) Beslut att AO ska ansvara för rekrytering i Göteborg.

Vid genomgång av protokoll beslöts att ändra skrivelsen i 13 D) Beslut att AO ska ansvara för rekrytering i Göteborg. Protokoll nr 1 2013 STYRELSEMÖTE Plats: LFC Borås Datum: onsdagen den 23 januari 2013 Närvarande Lena Jonsson, LFC Skövde Barbro Thannlund, NFC Gårda Annika Rydbäck, LFC Borås Johan Almén, LFC Skövde Marita

Läs mer

Antagen av kommunstyrelsen 2000-10-17 147. Personalavdelningen Mariette Lindeberg-Öqvist Personalchef Dnr KS 98/53-024

Antagen av kommunstyrelsen 2000-10-17 147. Personalavdelningen Mariette Lindeberg-Öqvist Personalchef Dnr KS 98/53-024 Antagen av kommunstyrelsen 2000-10-17 147 LÖNEPOLICY Personalavdelningen Mariette Lindeberg-Öqvist Personalchef Dnr KS 98/53-024 1 INNEHÅLLSFÖRTECKNING 1 BAKGRUND...3 2 SYFTE...4 3 ÖVERGRIPANDE MÅL...4

Läs mer

Yttrande över remiss av Personalpolicy för Stockholms stad Remiss från kommunstyrelsen

Yttrande över remiss av Personalpolicy för Stockholms stad Remiss från kommunstyrelsen Sida 1 (6) 2016-05-04 Handläggare Jónína Gísladóttir Telefon: 08-508 355 12 Till Arbetsmarknadsnämnden den 17 maj 2016 Ärende 6 Yttrande över remiss av Personalpolicy för Stockholms stad Remiss från kommunstyrelsen

Läs mer

Fördelning av medel för kompetensförsörjning och utbildning

Fördelning av medel för kompetensförsörjning och utbildning Regionstyrelsen Regionledningskontoret Kristina Pesula 1 (5) Arbets- och personalutskottet Fördelning av medel för kompetensförsörjning och utbildning Ärendebeskrivning I budget 2019 för Region Stockholm,

Läs mer

HANDLEDNING INFÖR UTVECKLINGSSAMTALET

HANDLEDNING INFÖR UTVECKLINGSSAMTALET HANDLEDNING INFÖR UTVECKLINGSSAMTALET Utvecklingssamtalet är en årlig strukturerad dialog mellan chef och medarbetare med fokus på medarbetarens arbetsuppgifter, uppdrag, arbetsmiljö och kompetensutveckling.

Läs mer

MBL anvisning vid Göteborgs universitet

MBL anvisning vid Göteborgs universitet Anvisning DNR P 2016/301 Personalenheten MBL anvisning vid Göteborgs universitet Syftet med lagen om medbestämmande i arbetslivet (MBL) är att ge medarbetarna medinflytande och medbestämmande i viktiga

Läs mer

LMU, Ledar- och medarbetarbetarundersökning 2014. Karlstads kommun

LMU, Ledar- och medarbetarbetarundersökning 2014. Karlstads kommun LMU, Ledar- och medarbetarbetarundersökning 2014 Karlstads kommun Genomförd av CMA Research AB Mars 2014 Fakta om undersökningen Syfte Metod Att utveckla styrning, ledning och ge de förtroendevalda bra

Läs mer

Kundundersökningar på servicekontoren 2016 Omgång (mars) Johan Orbe Caroline Theorell

Kundundersökningar på servicekontoren 2016 Omgång (mars) Johan Orbe Caroline Theorell Kundundersökningar på servicekontoren Omgång 1 2017 (mars) Johan Orbe Caroline Theorell 2017-05-08 Om undersökningen Målgruppen är kunder på servicekontoren. Totalt 15 servicekontor deltog i undersökningen.

Läs mer

ST inom Polisväsendet Länssektionen

ST inom Polisväsendet Länssektionen Protokoll nr 7-2011 Fört vid möte i 2011-02-25 Närvarande: Åsa Jacobsson Mika Eskelinen Lena Svangren Susanne Pettersson May Hilland Lennart Roth Susanne Larsson Forman Liza Valdez, deltog ej under 7b

Läs mer

Medlemsinfo för ST inom Försäkringskassan

Medlemsinfo för ST inom Försäkringskassan Medlemsinfo för ST inom Försäkringskassan Innehåll: - Avtal 2013 - Aktuella frågor för förhandling och samverkan - Summering av Hänt i veckan - Interna aktiviteter på gång - Mejladress till förbundet AVTAL

Läs mer

Protokoll högskolans samverkansgrupp

Protokoll högskolans samverkansgrupp 1 (av 5) Malmö högskola Protokoll 2016-03-29 Dnr: LED 1.1 2016/80 Protokoll högskolans samverkansgrupp Närvarande Kerstin Tham Susanne Wallmark Anna Andersson Frida Hallqvist Naser Eftekharian Michael

Läs mer

HEJ sid 5. SÅ FUNKAR DET sid 9. SÅ HÄR NÅR DU OSS sid 17

HEJ sid 5. SÅ FUNKAR DET sid 9. SÅ HÄR NÅR DU OSS sid 17 HEJ sid 5 Vad gör vi? sid 6 Vad krävs av dig? sid 7 SÅ FUNKAR DET sid 9 Välj väg sid 10-12 Kassakort sid 13 Utbetalning sid 13 Vår e-tjänst Mina sidor (www.sekosakassa.se) sid 15 E-legitimation/BankID/Mobilt

Läs mer

Uppföljning Psykosocial enkät

Uppföljning Psykosocial enkät Uppföljning Psykosocial enkät Malin Abrahamsson HR specialist arbetsmiljö Arbetsgivarenheten 24 Augusti 2016 Reviderad 31 augusti 2016 Områden i enkäten Utifrån 66.a Organisatorisk och social arbetsmiljö

Läs mer

Syfte. Aktiv som ombud. Rekrytera. Medlemsdialog. Samverka. Coacha

Syfte. Aktiv som ombud. Rekrytera. Medlemsdialog. Samverka. Coacha 1 Vision- ombud 2 Syfte Aktiv som ombud Rekrytera Medlemsdialog Samverka Coacha 3 Mål Facklig ledare i Vision Kunskap om Vision Ha dialog med medlemmar, blivande medlemmar och nyanställda Rekrytera medlemmar

Läs mer

Lönesättning riktlinjer

Lönesättning riktlinjer Datum Reviderad 2018-01-17 Godkänd av Moa Hjertson Lönesättning riktlinjer Lönebildningen och lönesättningen på Tillväxtverket ska medverka till att målen för verksamheten uppnås och att verksamheten bedrivs

Läs mer

Din lön och din utveckling

Din lön och din utveckling Din lön och din utveckling Din lön och din utveckling Du ska få ut så mycket som möjligt av ditt arbetsliv. Det handlar om dina förutsättningar, din utveckling och din lön. Du ska ha möjlighet att få en

Läs mer

Regional strategi för arbetsgivarpolitik

Regional strategi för arbetsgivarpolitik Regional strategi för arbetsgivarpolitik Vår vision Socialdemokratisk arbetsgivarpolitik ska stärka personalens arbetsvillkor och arbetsmiljö. Det är viktigt både för den enskilde men också för kvaliteten

Läs mer

att bevilja de satsningar på personalpolitik som beskrivs i tjänsteskrivelsen daterad ,

att bevilja de satsningar på personalpolitik som beskrivs i tjänsteskrivelsen daterad , Kommunstyrelsens arbetsutskott Utdrag ur PROTOKOLL 2016-11-21 200 Ansökan av medel ur posten Aktiv personalpolitik 2017 KS-2016/756 Förslag till beslut Kommunstyrelsen beslutar att bevilja de satsningar

Läs mer

Justitieombudsmannens granskning 2013

Justitieombudsmannens granskning 2013 1 (13) Justitieombudsmannens granskning 2013 1 Sammanfattning Under 2013 kom det in 377 anmälningar mot Försäkringskassan till Justitieombudsmannen (JO) att jämföra med 416 anmälningar under 2012. Det

Läs mer

Att arbeta på FBA. Folke Bernadotteakademin Myndigheten för fred, säkerhet och utveckling

Att arbeta på FBA. Folke Bernadotteakademin Myndigheten för fred, säkerhet och utveckling Att arbeta på FBA Folke Bernadotteakademin Myndigheten för fred, säkerhet och utveckling 1 På FBA är du som medarbetare vår viktigaste tillgång. Vi vill att du ska kunna ha ett långt och utvecklande arbetsliv

Läs mer

Lönesättning riktlinjer

Lönesättning riktlinjer Datum Reviderad 2016-11-28 Godkänd av Moa Hjertson Lönesättning riktlinjer Lönebildningen och lönesättningen på Tillväxtverket ska medverka till att målen för verksamheten uppnås och att verksamheten bedrivs

Läs mer

ST inom åklagarväsendet

ST inom åklagarväsendet ST inom åklagarväsendet Protokoll nr 6-2010 1 bilaga Protokoll fört vid avdelningsstyrelsens sammanträde den 8-9 september i Stockholm (EBMs lokaler på Hantverkargatan) Närvarande Veronica Yng Gisslin

Läs mer

Handlingar till personalutskottets möte den 19 augusti 2014 i Vänersborg

Handlingar till personalutskottets möte den 19 augusti 2014 i Vänersborg Handlingar till personalutskottets möte den 19 augusti 2014 i Vänersborg FÖREDRAGNINGSLISTA Sammanträde med personalutskottet den 19 augusti 2014 Plats: Blå salongen, Residenset, Vänersborg Tid: Kl. 09.00-15.00

Läs mer

Ledaravtalet - från ord till handling. Möjligheternas avtal vägledning för en väl fungerande lokal lönebildning

Ledaravtalet - från ord till handling. Möjligheternas avtal vägledning för en väl fungerande lokal lönebildning Ledaravtalet - från ord till handling Möjligheternas avtal vägledning för en väl fungerande lokal lönebildning 2. Möjligheternas avtal Ledaravtalet kopplar ihop företagets affärsidé och mål med personlig

Läs mer

Statliga Servicekontor mer service på fler platser - SOU 2018:43

Statliga Servicekontor mer service på fler platser - SOU 2018:43 YTTRANDE Vårt ärendenr: 2018-09-14 Avdelningen för tillväxt och samhällsbyggnad Sektionen för lokal och regional utveckling Gustaf Rehnström Finansdepartementet 10333 STOCKHOLM Statliga Servicekontor mer

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag.

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(7) Plats och tid Sammanträdesrum Yxningen, Nya kommunhuset, kl 13.30 14.30 Beslutande Ledamöter Magnus Hesse, (M), ordförande Lennart Haraldsson, (S), vice ordförande Ulf Dahl,

Läs mer

ST inom Polisväsendet Länssektionen

ST inom Polisväsendet Länssektionen Protokoll nr 3-2011 Fört vid möte i 2011-01-28 Närvarande: Åsa Jacobsson Mika Eskelinen fr o m 8 Kristina Savhed Lena Svangren Susanne Pettersson May Hilland Lennart Roth, närvarade ej under 4 Mehrdad

Läs mer

Yttrande om HR-program för Göteborgs Stad, begäran om godkännande

Yttrande om HR-program för Göteborgs Stad, begäran om godkännande Yttrande S, MP, V Kommunstyrelsen Ärende 0955/17 Yttrande om HR-program för Göteborgs Stad, begäran om godkännande Göteborgs stads starkaste tillgång är dess medarbetare. Staden har ett stort ansvar att

Läs mer

Central Samverkansgrupp 36-48 Sid 1(7)

Central Samverkansgrupp 36-48 Sid 1(7) 1 SAMVERKAN Central Samverkansgrupp Protokoll 36-48 Sid 1(7) Tid: 2013-10-23 kl. 08.30-11.15 - Plats: Sessionssalen, Klippans kommun Närvarande: För arbetsgivarparten; Hans-Åke Lindvall, Ordf Gunilla Abrahamson,

Läs mer

JÄMSTÄLLDHETS OCH MÅNGFALDSPLAN FÖR KARLSTADS-HAMMARÖ GYMNASIENÄMNDS VERKSAMHETSOMRÅDE 2015-2016

JÄMSTÄLLDHETS OCH MÅNGFALDSPLAN FÖR KARLSTADS-HAMMARÖ GYMNASIENÄMNDS VERKSAMHETSOMRÅDE 2015-2016 Sid 1(6) JÄMSTÄLLDHETS OCH MÅNGFALDSPLAN FÖR KARLSTADS-HAMMARÖ GYMNASIENÄMNDS VERKSAMHETSOMRÅDE 2015-2016 För allas lika värde, rättigheter och möjligheter i jobbet Sid 2(6) 1 Inledning och bakgrund Jämställdhets-

Läs mer

2 Val av mötessekreterare och justeringsperson Sandra Bergsten utsågs till mötessekreterare och Tina Iveslätt till justeringsperson.

2 Val av mötessekreterare och justeringsperson Sandra Bergsten utsågs till mötessekreterare och Tina Iveslätt till justeringsperson. Protokoll 214/06 STYRELSEMÖTE Tid: Torsdagen den 31 oktober 09.00-11.00 Plats: Kalmar Holken och Växjö UB3018 Närvarande: Annika Aronsson Anna Asplund Persson Sandra Bergsten Birgitta Johansson, från 5

Läs mer

Vår personalpolicy Statens geotekniska institut

Vår personalpolicy Statens geotekniska institut Vår personalpolicy Statens geotekniska institut Inledande ord Statens geotekniska institut (SGI) är en kunskaps intensiv myndighet som tillsammans med kompetenta medarbetare är under ständig utveckling.

Läs mer

När syfte och mål med ett kommande samverkansavtal har formulerats kan ni gå vidare och diskutera hur samverkan ska genomföras.

När syfte och mål med ett kommande samverkansavtal har formulerats kan ni gå vidare och diskutera hur samverkan ska genomföras. 2019-03-01 1(5) Rita kartan Myndigheternas uppdrag är alltför olika för att det skulle vara möjligt för de centrala parterna att ge konkreta förslag till hur samverkan ska ske lokalt. Syftet med detta

Läs mer