VERKSAMHETSBERÄTTELSE

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "VERKSAMHETSBERÄTTELSE"

Transkript

1 ST inom Försäkringskassan Sektion Västra Götaland/Halland VERKSAMHETSBERÄTTELSE Styrelsen för ST-FK sektion 14 Västra Götaland/Halland lämnar följande verksamhetsberättelse för 2012 Verksamheten i Västra Götaland/Halland Det mesta av partsarbetet utförs numera på avdelningsnivå med de olika kanalledningarna och huvudkontoret samt på arbetsplatserna av våra arbetsplatsombud. Inom vår sektionsstyrelse organiserar vi oss så att vi har en områdesansvarig för varje Lokalt försäkringscenter (LFC), Nationellt försäkringscenter (NFC), Kundcenter (KC), Kontorsservice (KS), Lokalkontor/Servicekontor (LK/SK) och Tidig bedömning (TB). Områdesansvariga har tillsammans med arbetsplatsombuden ansvar för partsarbetet på varje arbetsplats. Sektionsstyrelsen har i uppdrag att arbeta med löneförhandlingar samt att stötta enskilda medlemmar utifrån den av avdelningsstyrelsen fastställda delegationsordningen. De partsfrågor sektionen arbetat med under 2012 har framförallt handlat om lönerevisionerna från 1 oktober 2011 och från 1 oktober Arbetet med lönerevisionen 2011 pågick från januari till och med maj månad, och lönerevisionen 2012 från oktober till januari I linje med hur sektionsstyrelser förväntas arbeta enligt avdelningen riktlinjer, stadgar och delegationsordning så har sektionsstyrelsen även år 2012 lagt stor tid och kraft på det interna arbetet. Sektionsstyrelsen har arbetat med att få representation på samtliga arbetsplatser, samt att få fler medlemmar att vilja ta ett förtroendeuppdrag. Från och med i år har vår sektion utökats med ytterligare ett center: Kundcenter för partners i Göteborg. Vi har lagt lite extra energi här för att stötta nya arbetsplatsombud, träffa medarbetare och för att göra sektionen synlig även här. Som ett led i vår strävan att vara det medlemsnära facket har vår ordförande och vice ordförande under hösten 2012 hunnit besöka ungefär hälften av våra arbetsplatser för att träffa arbetsplatsombud, ST:s arbetsmiljöombud, och plats- och områdeschefer för att diskutera fackliga frågor, främst med inriktning arbetsmiljö. Medlemsmöten har då också hållits med inriktning på arbetsmiljö och lönerevision. Vår tidning VäSTnytt är ytterligare en kanal för att fånga upp det som händer i vår sektion och som är aktuellt för våra medlemmar. Under 2012 har vi haft fem träffar på totalt sex dagar, för arbetsplatsombuden. Syftet har varit att utbilda och att stärka ombuden i den fackliga rollen samt att ha en arena för företrädare från våra olika arbetsplatser att träffas, utbyta erfarenheter och få ny kunskap.

2 2 Under året har de allra flesta av styrelsens möten hållits på central plats i Göteborg. Detta dels för att underlätta för ledamöterna att ta sig till mötena, dels av miljöhänsyn övervägande delen av våra ledamöter kan ta sig till Göteborg med kollektiva transportmedel. Arbetsmiljöfrågorna finns framförallt i en egen organisation med ett huvudskyddsombud. Inom sektionsstyrelsen har vi valt att bevaka frågorna genom Yvonne Gullberg som arbetsmiljöansvarig. Styrelsen Styrelsen, som under 2012 har haft 9 protokollförda styrelsemöten, har haft följande sammansättning och uppdragsfördelning under året: Annika Rydbäck Yvonne Gullberg Johan Almén Anita Löfgren Barbro Thannlund Lena Jonsson Marie-Louise Andersson Marita Brimstad Ordförande Områdesansvarig LFC Hisingen Områdesansvarig LFC Uddevalla Områdesansvarig LFC Borås Områdesansvarig NFC City Vice ordförande Arbetsmiljöansvarig Ansvarig Ellösstugan Områdesansvarig LFC Centrum Områdesansvarig LFC Gamlestan Områdesansvarig LK/SK Kassör IFA grupp Studieorganisatör Informationssekreterare Områdesansvarig LFC Skövde Områdesansvarig LFC Trollhättan Administratör IFA-Grupp Områdesansvarig NFC Gårda Områdesansvarig KS IFA-ansvarig Sekreterare Områdesansvarig LFC Varberg Områdesansvarig LFC Halmstad Områdesansvarig KC Lidköping Områdesansvarig KC Partner från september

3 3 Tina Granlund Ibich Manav Sanna Meronen IFA-grupp Områdesansvarig Tidig Bedömning Göteborg Administratör april till augusti Områdesansvarig KC Partner april till augusti Administratör fr om november Under året bytte styrelseledamoten Ibich Manav arbetsuppgifter, detta fick till konsekvens att han organisatoriskt flyttades över till en annan sektion. För övrigt har styrelsen varit intakt. Årsmötet beslutade att styrelsen efter årsmötet 2012 ska bestå av 11 ledamöter. Årsmötet beslutade också att ge styrelsen i uppdrag att till höstens representantskapsmöte utreda frågan om ytterligare neddragning av antalet ledamöter var befogat. Höstmötet i november 2012 beslöt att inte i nuläget ändra antalet styrelseledamöter. Medlemmar I december 2012 hade sektionen i Västra Götaland/Halland 1210 aktiva medlemmar Under året har vi haft medlemsmöten på de allra flesta av alla våra arbetsplatser. Medlemmarna bjöds också in till årsmötet den 16 mars i Göteborg som förutom sedvanliga årsmötesförhandlingar innehöll en föreläsning om Fairtrade. Rekryteringar I görligaste mån skickar områdesansvarig eller arbetsplatsombud ett Grattis till Intervjun brev till alla som intervjuas för nya tjänster. Vid nyanställningar träffar arbetsplatsombudet eller områdesansvarige de nyanställda och lämnar information om ST och erbjuder också ett medlemskap i ST. Styrelsen har utsett en arbetsgrupp som särskilt bevakar området Rekrytering. Vi har under 2012 värvat 174 nya medlemmar. Arbetsplatsombud Sektionen har under året fått ett antal nya arbetsplatsombud (AO). Av olika skäl har också en del av våra gamla ombud slutat. I december 2012 var vi 44 AO. Alla nya arbetsplatsombud har fått en mentor som ska hjälpa och stötta dem under sin första tid som ombud. Vi har under året haft fyra enskilda AO-dagar samt en tvådagars ao-konferens. Under AO-dagarna har fokus varit på aktuella fackliga frågor som avtal, löner och arbetsplatsombudens roll.

4 4 Samverkan med arbetsgivaren Inom varje center har områdesansvarig haft ansvar för att se till att ST har representanter i samverkansgruppen. Detta ansvar har vi även haft för Lokalkontor/servicekontor och kontorsservice. De områdesansvariga har ansvaret för att stödja arbetsplatsombuden i deras fackliga arbete. Områdesansvariga sköter också enskilda medlemsärenden samt vissa andra typer av förhandlingar. Studier/kurser/konferenser Sektionsstyrelsen hade under våren en tvådagars planeringskonferens på Hotel Bogesund i Ulricehamn. Ca 30 arbetsplatsombud deltog på vår tvådagarskonferens i november. Konferensen hölls på Bohusgården i Uddevalla. Föreläsare på konferensens första dag var Sylvia Hansson från Sensus som hade ett retorikpass kopplat till lönesamtal. Ombudsman Carina Olsson från ST regionen informerade om Avtal På konferensens andra dag hade vi medverkan från LFC Västs chef Lars Arvidsson och NFC:s VO chef Jan Andersson. De berättade om sina ansvarsområden angående nutid och framtid. En del av tiden användes också för att vi skulle få möjlighet att både ställa frågor till cheferna men också delge dem våra synpunkter. Vår sektionsordförande Annika Rydbäck hade ett pass om aktuella fackliga frågor såsom lönerevisionen och rekryteringar. Efter ett sedvanligt representantskapsmöte avslutades första kvällen med en bussresa till Nordens Ark där vi förutom middag också fick en guidad tur och kunde uppleva de nattaktiva djuren i en mörk och stängd djurpark. ST:s region Väst har haft en omfattande studieverksamhet och flera av våra arbetsplatsombud har deltagit i grundutbildningarna. Ett flertal medlemsutbildningar och föreläsningar för medlemmar har tagits fram av Studieförbundet Sensus och är kostnadsfria eller subventionerade för ST:s medlemmar. Både våra nyvalda arbetsplatsombud och ledamöter i sektionsstyrelsen har haft möjlighet att gå utbildningar anordnade av vår avdelningsstyrelse. Deltagande i avdelningsstyrelsens konferenser och möten Avdelningskonferens för samtliga sektionsstyrelser i landet hölls den oktober på Hotel Winn i Haninge.

5 5 Ombudsmötet som är avdelningens högsta beslutande organ, ägde rum den 19 november. Där har sektionen två ledamöter. Alla ordförandena i sektionsstyrelserna ingår i avdelningsstyrelsen. Informationsverksamhet På hemsidan förmedlar vi all facklig medlemsinformation. Medlemstidningen VäSTnytt, som kom ut vid 8 tillfällen under året ligger på Hemsidan och mail med länk till sidan skickas ut som påminnelse när ett nytt nummer kommer ut. Facklig information har därutöver getts vid arbetsplatsombudsträffar, medlemsmöten, årsmöte och i APT. Via länkar i vår medlemstidning och på vår hemsida kan bl. a ST-förbundets och TCOs hemsidor nås för information och medlemsservice. Revisorer Ordinarie revisorer har under året varit Eva Waldenström och Christina Thorn. Slutord Det är dags att summera 2012 års verksamhet i vår sektion. Den påbörjade omorganisationen inom NFC har fortsatt under året och många av våra medlemmar har fått byta kontor för att följa sitt ärendeslag. Tandvården är ett ärendeslag som på sikt kommer att flyttas från Göteborg och många söker därför nytt arbete, både internt och externt. Eftersom man då inte ersättningsrekryterar blir tandvårdsenheten mer och mer sårbar, trycket på de som är kvar blir stort, likaså otryggheten för vad som ska hända på sikt. Handläggningen av aktivitetsstöd kommer att flyttas från NFC City inom en snar framtid och medlemmarna här upplever en stor otrygghet. Nya ärendeslag tillkommer och en del medarbetare har därför fått möjlighet att byta till dessa. Det är mycket som är oklart och vi får många samtal från oroliga medlemmar som undrar vad som är beslutat och vad som kommer att hända. Personalrörligheten, framförallt inom Göteborgsregionen har ökat markant. Många lämnar, eller söker sig vidare inom organisationen, och det leder till en oerhörd press på de som är kvar. Det positiva är dock att det på de flesta ställen finns möjlighet till både ersättningsrekrytering och nyrekrytering, men även detta ställer stora krav på de medarbetare som finns kvar och som får dra lasset innan de nya kommer igång. Både inom sektions- och avdelningsstyrelsen lyfter vi frågan till arbetsgivaren om att rörligheten inte är på en rimlig nivå och att man måste fundera på vad det beror på. Det innebär att de förtroendevalda i Göteborgsområdet ägnar en stor del av sin fackliga tid åt att delta i rekryteringsprocessen och informera nyanställda om ST. Ett arbete som resulterat i många nya medlemmar.

6 6 Liksom tidigare år har de varit mycket övertid, framförallt inom NFC och KC. Även på LFC har det varit hårt tryck med en hel del övertid, speciellt då inom TB. Vi måste då bevaka att inte övertidsuttaget överstiger det lagstadgade och att enskilda överenskommelser görs om det finns behov av att överstiga det avtalade timantalet, vilket har skett vid några tillfällen. De medlemmar som arbetar på våra Kundcenter har en speciell situation med ständig bevakning och kontroll. Det upplevs som stressande av många medarbetare och leder även här till en hög personalomsättning. Man har också på kundcenter svårare än på många andra ställen i organisationen att exempelvis utnyttja sin rätt till flextid och friskvård. Det hårda trycket gör också att de fackligt förtroendevalda upplever att det blir svårare och svårare att kombinera arbetets krav och det fackliga uppdraget, det är svårt att få avlastning för att klara av uppgiften. Här har sektionsstyrelsen en viktig uppgift att stötta arbetsplatsombuden i diskussion med arbetsgivaren om vikten av att det ges förutsättningar att utföra uppdraget på ett bra sätt. Vi har under året avslutat den sista lönerevisionen för Avtal och revisionsförhandlingarna för Avtal 2012 pågår. Inför årets lönerevision gick avdelningsstyrelsen ut med en enkät till samtliga medlemmar för att kunna ta ställning till vilken modell vi ska använda oss av i lönerevisionen. En övervägande majoritet ville ha fortsatt traditionell förhandling vilket innebär att sektionens arbete är att genomföra individförhandlingar med områdes- och platscheferna. Känslan inom vår sektionsstyrelse är att det blir allt svårare att känna sig som jämbördig förhandlingspart, en fråga som också diskuteras i avdelningsstyrelsen. Sektionsstyrelsen har arbetat med att försöka öka antalet förtroendevalda på våra arbetsplatser, att fortbilda våra förtroendevalda i fackliga frågor samt att möta medlemmarnas önskemål om att finnas ute på arbetsplatserna oftare. Vår sektionsstyrelse har fördelat arbetet så att det är framförallt ordföranden som ska vara ute och besöka kontoren, en så kallad utlokaliserad fackexpedition. Under hösten har därför vår ordförande, i år tillsammans med vice ordförande, besökt ett stort antal kontor. Att vara ute på kontoren är ett viktigt arbete, då det innebär kontakt med medlemmar och icke medlemmar. Man får också en tid att samtala i lugn och ro med våra arbetsplatsombud, något som känns väldigt värdefullt. Medlemsmötena samt de mer personliga mötena ger oss i sektionsstyrelsen mer klarhet i vad medlemmarna anser vara prioriterade fackliga frågor för oss att arbeta med. Det ger oss också en bra möjlighet att förklara vår politik samt att återkoppla hur vi har arbetat i vissa frågor och hur vi tänkt oss att arbeta med andra frågor. Det är också viktigt att träffa områdes- och platschef för att få information om hur denne ser på personalfrågor, arbetsmiljö och inte minst de fackligt förtroendevaldas möjlighet att utföra sitt uppdrag. Sektionsstyrelsen 2012 Annika Rydbäck Sanna Meronen Ibich Manav t om Anita Löfgren Barbro Thannlund Johan Almén

7 7 Yvonne Gullberg Lena Jonsson Marie-Louise Andersson Marita Brimstad Tina Granlund

VERKSAMHETSBERÄTTELSE

VERKSAMHETSBERÄTTELSE ST inom Försäkringskassan Sektion Västra Götaland/Halland VERKSAMHETSBERÄTTELSE Styrelsen för ST-FK sektion 14 Västra Götaland/Halland lämnar följande verksamhetsberättelse för 2014 Verksamheten i Västra

Läs mer

Ordföranden Annika Rydbäck hälsade välkomna och förklarade mötet öppnat.

Ordföranden Annika Rydbäck hälsade välkomna och förklarade mötet öppnat. Protokoll nr 7 2012 STYRELSEMÖTE Plats: NFC City Datum: tisdagen den 4september 2012 Närvarande Lena Jonsson, LFC Skövde Barbro Thannlund, NFC Gårda Annika Rydbäck, LFC Borås Johan Almén, LFC Skövde Marita

Läs mer

Vid genomgång av protokoll beslöts att ändra skrivelsen i 13 D) Beslut att AO ska ansvara för rekrytering i Göteborg.

Vid genomgång av protokoll beslöts att ändra skrivelsen i 13 D) Beslut att AO ska ansvara för rekrytering i Göteborg. Protokoll nr 1 2013 STYRELSEMÖTE Plats: LFC Borås Datum: onsdagen den 23 januari 2013 Närvarande Lena Jonsson, LFC Skövde Barbro Thannlund, NFC Gårda Annika Rydbäck, LFC Borås Johan Almén, LFC Skövde Marita

Läs mer

Protokoll Styrelsemöte för ST avdelning 102 sektion 14. Tisdag den 11 november 2014. Plats: BF City Göteborg

Protokoll Styrelsemöte för ST avdelning 102 sektion 14. Tisdag den 11 november 2014. Plats: BF City Göteborg 1 Protokoll Styrelsemöte för ST avdelning 102 sektion 14 Nr 9 2014 Tisdag den 11 november 2014 Plats: BF City Göteborg Närvarande: Annika Rydbäck, LFC Borås Johan Almén, LFC Skövde Marita Brimstad, KC

Läs mer

Protokoll Styrelsemöte för ST avdelning 102 sektion 14 2014-05-07 Falkenbergs Strandbad

Protokoll Styrelsemöte för ST avdelning 102 sektion 14 2014-05-07 Falkenbergs Strandbad 1 Protokoll Styrelsemöte för ST avdelning 102 sektion 14 2014-05-07 Falkenbergs Strandbad Nr 4 2014 Närvarande: Annika Rydbäck, LFC Borås ej med 1-4, 6-8 Johan Almén, LFC Skövde Barbro Thannlund, NFC Gårda

Läs mer

Protokoll Styrelsemöte för ST avdelning 102 sektion 14. Tisdag den 16 december 2014. Plats: Försäkringskassan Skövde, i de nya lokalerna

Protokoll Styrelsemöte för ST avdelning 102 sektion 14. Tisdag den 16 december 2014. Plats: Försäkringskassan Skövde, i de nya lokalerna 1 Protokoll Styrelsemöte för ST avdelning 102 sektion 14 Nr10 2014 Tisdag den 16 december 2014 Plats: Försäkringskassan Skövde, i de nya lokalerna Närvarande: Annika Rydbäck, LFC Borås Johan Almén, LFC

Läs mer

Ordföranden Annika Rydbäck hälsade välkomna och förklarade mötet öppnat.

Ordföranden Annika Rydbäck hälsade välkomna och förklarade mötet öppnat. Protokoll nr 10 2012 STYRELSEMÖTE Plats: LFC Skövde Datum: tisdagen den 19 december 2012 Närvarande Lena Jonsson, LFC Skövde Barbro Thannlund, NFC Gårda Annika Rydbäck, LFC Borås Johan Almén, LFC Skövde

Läs mer

Protokoll Styrelsemöte för ST avdelning 102 sektion 14. Onsdagen 17 juni 2015 Tid 09:30-15:45. Plats: Försäkringskassan, BFK City, Göteborg

Protokoll Styrelsemöte för ST avdelning 102 sektion 14. Onsdagen 17 juni 2015 Tid 09:30-15:45. Plats: Försäkringskassan, BFK City, Göteborg 1 Protokoll Styrelsemöte för ST avdelning 102 sektion 14 Nr 7 2015 Onsdagen 17 juni 2015 Tid 09:30-15:45 Plats: Försäkringskassan, BFK City, Göteborg Närvarande: Frånvarande: Annika Rydbäck, SF Borås Johan

Läs mer

Delegationsordning och uppdragsbeskrivningar

Delegationsordning och uppdragsbeskrivningar 2016-04-27 Avdelning 229 Delegationsordning och uppdragsbeskrivningar Delegationsordning (Sidorna 41-54 i STs stadgar) Sektionsstyrelsen (Sidorna 55-65 i STs stadgar) Vid eventuella oklarheter ska avdelningsstyrelsen

Läs mer

Protokoll Styrelsemöte för ST avdelning 102 sektion 14. Onsdag den 28 januari 2015. Plats: Försäkringskassan, Centrumkontoret, Göteborg

Protokoll Styrelsemöte för ST avdelning 102 sektion 14. Onsdag den 28 januari 2015. Plats: Försäkringskassan, Centrumkontoret, Göteborg 1 Protokoll Styrelsemöte för ST avdelning 102 sektion 14 Nr1 2015 Onsdag den 28 januari 2015 Plats: Försäkringskassan, Centrumkontoret, Göteborg Närvarande: Förhinder: Gäst Annika Rydbäck, SF Borås Johan

Läs mer

Verksamhetsberättelse 2011

Verksamhetsberättelse 2011 Vision Bromma sdf INLEDNING Den 2 september 2011 bytte SKTF namn till Vision och sektionen i Bromma bytte därmed även namn till Vision Bromma sdf vid ett medlemsmöte den 9 november 2011. Under 2011 har

Läs mer

Vision Stockholms stads avdelningsstyrelse är motpart till arbetsgivaren på kommunövergripande

Vision Stockholms stads avdelningsstyrelse är motpart till arbetsgivaren på kommunövergripande / Sektion 01/ Rinkeby-Kista Verksamhetsberättelse 2016 Vision Rinkeby-Kista Avdelning 300 sektion 01 Vision är en vertikal fackförening som i första hand organiserar tjänstemän på alla nivåer i stadens

Läs mer

Information till ST- Försäkringskassans medlemmar i Västra Götaland/Halland. Nr 2-2012-03-02

Information till ST- Försäkringskassans medlemmar i Västra Götaland/Halland. Nr 2-2012-03-02 VÄ NYTT Information till ST- Försäkringskassans medlemmar i Västra Götaland/Halland Nr 2-2012-03-02 I detta nummer bl. a Inbjudan till årsmöte 28 mars Bohusgatan Göteborg kl 18.00 Läs mer på sidan 3 Ordföranden

Läs mer

Arbetet med Avtal 2013 har startat upp. Läs mer på sidan 5 vad det innebär.

Arbetet med Avtal 2013 har startat upp. Läs mer på sidan 5 vad det innebär. VÄ NYTT Information till ST- Försäkringskassans medlemmar i Västra Götaland/Halland Nr 2 2013-03-01 Arbetet med Avtal 2013 har startat upp. Läs mer på sidan 5 vad det innebär. Ordföranden har ordet sidan

Läs mer

Information till ST- Försäkringskassans medlemmar i Västra Götaland/Halland. Nr 2-2014-02-18 6 MARS KL 18.00 - ÅRSMÖTE 26 MARS KL 18.

Information till ST- Försäkringskassans medlemmar i Västra Götaland/Halland. Nr 2-2014-02-18 6 MARS KL 18.00 - ÅRSMÖTE 26 MARS KL 18. VÄSTNYTT Information till ST- Försäkringskassans medlemmar i Västra Götaland/Halland Nr 2-2014-02-18 6 MARS KL 18.00 - ÅRSMÖTE 26 MARS KL 18.00 - ÅRS VÄLKOMMEN TILL ÅRSMÖTE! 26 mars kl 18.00 på Bohusgatan

Läs mer

Förteckning över sektionens reglementen, riktlinjer och lokal arbetsordning

Förteckning över sektionens reglementen, riktlinjer och lokal arbetsordning ST- Försäkringskassan Sektion 102-14 Västra Götaland/Halland Förteckning över sektionens reglementen, riktlinjer och lokal arbetsordning Uppdragsreglemente Riktlinjer för intern representation Riktlinjer

Läs mer

VERKSAMHETSBERÄTTELSE 2014

VERKSAMHETSBERÄTTELSE 2014 ST inom Migrationsverket Sektion Väst VERKSAMHETSBERÄTTELSE 2014 Verksamhetsberättelse för ST inom Migrationsverket, Sektion Väst, för tiden 2014-03-01 2014-12-31. Årsmötet ägde rum den 28 februari 2014

Läs mer

Bli förtroendevald! Valberedningen har ett särskilt ansvar att beakta jämställdhetsperspektivet i nyrekrytering av förtroendevalda.

Bli förtroendevald! Valberedningen har ett särskilt ansvar att beakta jämställdhetsperspektivet i nyrekrytering av förtroendevalda. Västra Skaraborg IF Metall ska aktivt arbeta med att rekrytera fler kvinnor till fackliga uppdrag i hela organisationen. Valberedningen har ett särskilt ansvar att beakta jämställdhetsperspektivet i nyrekrytering

Läs mer

Dnr 2014/4 ST inom Arbetsförmedlingen Sektion Göteborg Halland. Protokoll nr 4. konstitueringsmöte 140408-10 Plats: Hotel Grand Borås

Dnr 2014/4 ST inom Arbetsförmedlingen Sektion Göteborg Halland. Protokoll nr 4. konstitueringsmöte 140408-10 Plats: Hotel Grand Borås Protokoll nr 4 konstitueringsmöte 140408-10 Plats: Hotel Grand Borås Ordförande Anders Wikström Af Bygg/Fackexp Vice ordförande Lotta Andersson Af Bygg, förhinder Kassör Christina Vari Af Hylte Sekreterare

Läs mer

ST inom Sveriges Domstolar En snabbguide för dig som är arbetsplatsombud eller styrelseledamot i en klubb

ST inom Sveriges Domstolar En snabbguide för dig som är arbetsplatsombud eller styrelseledamot i en klubb ST inom Sveriges Domstolar En snabbguide för dig som är arbetsplatsombud eller styrelseledamot i en klubb 2019-03-04 Innehållsförteckning Arbetsplatsombud 3-4 Värvningshandboken 5-6 Checklista 7 Förberedande

Läs mer

Verksamhetsberättelse 2015 Alingsåsavdelningen

Verksamhetsberättelse 2015 Alingsåsavdelningen Verksamhetsberättelse 2015 Alingsåsavdelningen Vision 2015 Avdelning 094 Avdelningens förtroendevalda arbetade under året med att förnya och förbättra det lokala fackliga arbetet. Styrelsen har tagit fram

Läs mer

ST inom Sveriges Domstolar En snabbguide för dig som är arbetsplatsombud eller styrelseledamot i en klubb

ST inom Sveriges Domstolar En snabbguide för dig som är arbetsplatsombud eller styrelseledamot i en klubb ST inom Sveriges Domstolar En snabbguide för dig som är arbetsplatsombud eller styrelseledamot i en klubb 2019-03-04 Innehållsförteckning Arbetsplatsombud 3-4 Värvningshandboken 5-7 Checklista 8 Förberedande

Läs mer

1. Mötets öppnande Anders hälsar välkommen och förklarar mötet öppnat.

1. Mötets öppnande Anders hälsar välkommen och förklarar mötet öppnat. Protokoll nr 11 Styrelsemöte 131017+18 Plats: Varberg Ordförande Anders Wikström Af Bygg Vice ordf. Lotta Andersson Af Bygg Kassör Christina Vari Af Hylte Sekreterare Kerstin Bernehag Af City Studieorganisatör

Läs mer

ST inom åklagarväsendet Protokoll nr 8-2009 Sid. 1 (6)

ST inom åklagarväsendet Protokoll nr 8-2009 Sid. 1 (6) Sid. 1 (6) 1 bilaga Protokoll fört vid avdelningsstyrelsens sammanträde den 11-12 november 2009 i Stockholm (EBMs lokaler) Närvarande Margaretha Hofvenstam Ordförande Veronica Yng Gisslin Vice ordförande

Läs mer

Verksamhetsberättelse 2016 Alingsåsavdelningen

Verksamhetsberättelse 2016 Alingsåsavdelningen Verksamhetsberättelse 2016 Alingsåsavdelningen Vision 2016 Avdelning 094 Avdelningens förtroendevalda arbetade under året med att förnya och förbättra det lokala fackliga arbetet. Styrelsen har tagit fram

Läs mer

ST inom Försäkringskassan 2012-10-26 Avdelning 102

ST inom Försäkringskassan 2012-10-26 Avdelning 102 FÖRHANDLINGSANSVARIGA VID REVISION 2012-10-01 Detta är den ansvarsfördelning som görs av avdelningsstyrelsen. Ansvaret handlar om att vara den person som arbetsgivaren tar kontakt med inför kallelse till

Läs mer

Verksamhetsberättelse sektion 06 2013

Verksamhetsberättelse sektion 06 2013 Region Skåne Verksamhetsberättelse sektion 06 2013 Region Skåne Sektionen har att ansvara för medlemmarna inom förvaltningarna Skånes Universitetssjukhus, lasarettet i Landskrona och lasarettet i Trelleborg.

Läs mer

VERKSAMHETSPLAN 2016

VERKSAMHETSPLAN 2016 VERKSAMHETSPLAN 2016 INRIKTNING AV VISIONS VERKSAMHET fastställd av förbundsmötet 2014 Vision driver rätten till kollektivavtal som medel för ett starkt inflytande över villkoren för våra medlemmar. Vision

Läs mer

1 Öppnande Mattias hälsade alla välkomna till dagens styrelsemöte, och förklarade mötet för öppnat.

1 Öppnande Mattias hälsade alla välkomna till dagens styrelsemöte, och förklarade mötet för öppnat. 1(5) ST inom Försäkringskassan SEKTION 22, VÄSTERNORRLAND Styrelsemöte 2009-03-31 08.45-16.00 Plats LFC Sundsvall Ledamöter Ordförande Kristina Erbell Rose-Mari Forsman- Andersson Delvis närvarande Sekreterare

Läs mer

Plats: Borlänge, Blå rummet Tid: 10.00-15.00 Lämnat återbud: Helena, Lennart, Herman, Joakim och Linda

Plats: Borlänge, Blå rummet Tid: 10.00-15.00 Lämnat återbud: Helena, Lennart, Herman, Joakim och Linda Protokoll styrelsemöte 2013-04-23 Plats: Borlänge, Blå rummet Tid: 10.00-15.00 Lämnat återbud: Helena, Lennart, Herman, Joakim och Linda 1) Mötets öppnande Mikke förklarar mötet öppnat 2) Närvarande Staffan,

Läs mer

VERKSAMHETSBERÄTTELSE 2014

VERKSAMHETSBERÄTTELSE 2014 ST inom Migrationsverket Avdelningsstyrelsen VERKSAMHETSBERÄTTELSE 2014 ST inom Migrationsverket avger följande berättelse för verksamhetsåret 2014. Denna berättelse utgör tillsammans med verksamhetsberättelserna

Läs mer

Hänt i veckan - aktivitetsrapport från avdelningsstyrelsen till sektionerna

Hänt i veckan - aktivitetsrapport från avdelningsstyrelsen till sektionerna Hänt i veckan - aktivitetsrapport från avdelningsstyrelsen till sektionerna Nr: 5/2012 Omfattar perioden 30 januari - 3 februari samt kompletteringar från 26 och 27 januari Komplettering från 26 januari

Läs mer

Verksamhetsplan 2017 sektion 37 idrottsförvaltningen

Verksamhetsplan 2017 sektion 37 idrottsförvaltningen Stockholms stad Sekt: idrottsförvaltningen Verksamhetsplan 2017 sektion 37 idrottsförvaltningen INLEDNING Sektion 37 inom Vision Stockholmsavdelningen verkar för att öka medlemmarnas själv- och medbestämmande

Läs mer

Information till ST- Försäkringskassans medlemmar i Västra Götaland/Halland. Nr 4 2014-06-03

Information till ST- Försäkringskassans medlemmar i Västra Götaland/Halland. Nr 4 2014-06-03 VÄSTNYTT Information till ST- Försäkringskassans medlemmar i Västra Götaland/Halland Nr 4 2014-06-03 Vi vill önska våra medlemmar en skön sommar med denna fina bild från West Pride Agneta Karlsson (Försäkringskassan),

Läs mer

1 Mötets öppnande. 3 Fastställande av dagordningen. ST 2012/3 ST inom Arbetsförmedlingen Sektion Göteborg/Halland

1 Mötets öppnande. 3 Fastställande av dagordningen. ST 2012/3 ST inom Arbetsförmedlingen Sektion Göteborg/Halland Protokoll nr 3 Sektion Göteborg Halland styrelsemöte 2012-05-09 Plats: AF City Göteborg Ordförande Anders Wikström fackexp. Vice ordf. Lotta Andersson Af Bygg Kassör Oscar Vilotti fackexp Sekreterare Kerstin

Läs mer

1. Mötets öppnande Ordförande, Anders Wikström, hälsar alla välkomna och förklarar mötet på Af Halmstad för öppnat.

1. Mötets öppnande Ordförande, Anders Wikström, hälsar alla välkomna och förklarar mötet på Af Halmstad för öppnat. Protokoll nr 6 sektion Göteborg Halland styrelsemöte 2012-08-22 Plats: AF Halmstad Ordförande Anders Wikström Fackexp Vice ordf. Lotta Andersson Af Bygg(förhindrad) Kassör Oscar Vilotti Fackexp (förhindrad)

Läs mer

1 Öppnande Ordförande hälsade alla välkomna till Örebro och ett speciellt välkommen till de nya styrelseledamöterna och förklarade mötet öppnat.

1 Öppnande Ordförande hälsade alla välkomna till Örebro och ett speciellt välkommen till de nya styrelseledamöterna och förklarade mötet öppnat. ST FK Protokoll 2 Sektion 16 Styrelsemöte 2017-03-07 Närvarande:, ordförande Jonas Zettergren 1 Öppnande Ordförande hälsade alla välkomna till Örebro och ett speciellt välkommen till de nya styrelseledamöterna

Läs mer

Verksamhetsberättelse för Lärarförbundets lokalavdelning i Gnesta

Verksamhetsberättelse för Lärarförbundets lokalavdelning i Gnesta Gnesta lokalavdelning 2015-02-17 Verksamhetsberättelse 2015-01-01 2015-12-31 för Lärarförbundets lokalavdelning i Gnesta Styrelsen (ordförande) (studieorganisatör) Karin Gustavsson-Rydberg (sekreterare)

Läs mer

Så här går det till att välja förtroendevalda till uppdrag inom ST inom Sveriges Domstolar

Så här går det till att välja förtroendevalda till uppdrag inom ST inom Sveriges Domstolar ST inom Sveriges Domstolar Så här går det till att välja förtroendevalda till uppdrag inom ST inom Sveriges Domstolar För att tydliggöra hur valen i vår fackliga organisation går till på olika nivåer och

Läs mer

Verksamhetsberättelse. ST Umeåsektionen. ST inom Arbetsförmedlingen, Umeåsektionen.

Verksamhetsberättelse. ST Umeåsektionen. ST inom Arbetsförmedlingen, Umeåsektionen. Verksamhetsberättelse 2011 ST Umeåsektionen ST inom Arbetsförmedlingen, Umeåsektionen. VERKSAMHETSBERÄTTELSE 2011 Styrelse, revisorer och parts- och arbetsgrupper. Styrelsen har haft 9 protokollförda sammanträden

Läs mer

VERKSAMHETSBERÄTTELSE 2016

VERKSAMHETSBERÄTTELSE 2016 ST inom Migrationsverket Sektion Nord VERKSAMHETSBERÄTTELSE 2016 Verksamhetsberättelse för ST inom Migrationsverket, sektion Nord för tiden 2016-01-01 2016-12-31. Årsmötet ägde rum den 16 februari 2016.

Läs mer

Bromma sdf Verksamhetsplan 2012

Bromma sdf Verksamhetsplan 2012 Vision INLEDNING Vision är det ledande fackförbundet för offentligt anställda i Sverige och Vision är en del av Vision Stockholms Stad som är avdelningen för alla som arbetar med välfärdstjänster eller

Läs mer

IF Metall Cirka 440 000 medlemmars på cirka 13 500 arbetsplatser Medlemsavgift i snitt 1,7 procent

IF Metall Cirka 440 000 medlemmars på cirka 13 500 arbetsplatser Medlemsavgift i snitt 1,7 procent IF Metall Cirka 440 000 medlemmars på cirka 13 500 arbetsplatser Medlemsavgift i snitt 1,7 procent Kongress var 3e år - 300 valda ombud från avdelningarna. - Högst beslutande organ. - Beslutar om mål och

Läs mer

Verksamhetsberättelse Migrationsverket ST sektion Stockholm Perioden

Verksamhetsberättelse Migrationsverket ST sektion Stockholm Perioden Verksamhetsberättelse Migrationsverket ST sektion Stockholm Perioden 2016-01-01-2016-12-31 SAMMANFATTNING Året 2016 har präglats av efterdyningarna av hösten 2015 med den då extremt höga inströmningen

Läs mer

ST inom Försäkringskassan Avdelning 102 Sektion 12 Skåne, Styrelsen

ST inom Försäkringskassan Avdelning 102 Sektion 12 Skåne, Styrelsen ST inom Försäkringskassan Avdelning 102 Sektion 12 Skåne, Styrelsen Styrelseprotokoll nr 106 Datum 2011-04-14--15 Närvarande Frånvarande Johan Ahlfors Fredrik Andersson Lars Olsson Claes Petterson Johanna

Läs mer

Medlemsinfo för ST inom Försäkringskassan

Medlemsinfo för ST inom Försäkringskassan Medlemsinfo för ST inom Försäkringskassan Innehåll: - Avtal 2013 - Aktuella frågor för förhandling och samverkan - Summering av Hänt i veckan - Interna aktiviteter på gång - Mejladress till förbundet AVTAL

Läs mer

Verksamhetsberättelse sektion

Verksamhetsberättelse sektion Verksamhetsberättelse sektion 06 2016 Sektionen har att ansvara för medlemmarna inom förvaltning Skånes Universitetssjukvård förutom vårdcentralerna inom division 5, medlemmarna inom förvaltning Sund som

Läs mer

Förteckning över sektionens reglementen, riktlinjer och lokal arbetsordning

Förteckning över sektionens reglementen, riktlinjer och lokal arbetsordning ST- Försäkringskassan Sektion 102-14 Västra Götaland/Halland Förteckning över sektionens reglementen, riktlinjer och lokal arbetsordning Uppdragsreglemente Riktlinjer för intern representation Riktlinjer

Läs mer

inom åklagarväsendet Protokoll nr 2-2009 i Pernilla Kallers utevaro 1 Öppnande Margaretha Hofvenstam hälsar alla välkomna och förklarar mötet öppnat

inom åklagarväsendet Protokoll nr 2-2009 i Pernilla Kallers utevaro 1 Öppnande Margaretha Hofvenstam hälsar alla välkomna och förklarar mötet öppnat inom åklagarväsendet Protokoll nr 2-2009 1 bilaga Protokoll fört vid avdelningsstyrelsens sammanträde på Fackförbundet ST i Stockholm den 10 11 mars 2009 Närvarande Ledamöter Margaretha Hofvenstam Elsebeth

Läs mer

Vice ordförande, ersätter ordföranden som sammankallande eller förhandlare.

Vice ordförande, ersätter ordföranden som sammankallande eller förhandlare. LOKAL AKADEMIKERFÖRENING - FÖRTROENDEVALD Att ha ett uppdrag som förtroendevald innebär att du fått medlemmarnas förtroende att företräda dem på arbetsplatsen. Din viktigaste uppgift är därför att ta tillvara

Läs mer

STRATEGI DOKUMENT FÖR MÅLUPPFYLLELSE (VERKSAMHETSPLAN)

STRATEGI DOKUMENT FÖR MÅLUPPFYLLELSE (VERKSAMHETSPLAN) STRATEGI DOKUMENT FÖR MÅLUPPFYLLELSE (VERKSAMHETSPLAN) KOMMUNAL SEKTION ÖST 2015 Förslag till arbetsmetoder/aktiviteter för måluppfyllelse för 2015 Sida 1 av 9 Verksamhetsplan för sektion Öst Vision Viktiga

Läs mer

VERKSAMHETSPLAN 2017 FÖR VISION GÖTEBORG

VERKSAMHETSPLAN 2017 FÖR VISION GÖTEBORG VERKSAMHETSPLAN 2017 FÖR VISION GÖTEBORG INLEDNING OCH ÖVERGRIPANDE MÅL Vår verksamhetsplan för 2017 grundar sig i rapporten Vi är Vision och de hjärtefrågor som förbundsmötet 2016 beslutade om. Vi har

Läs mer

Verksamhetsberättelse 2018

Verksamhetsberättelse 2018 Verksamhetsberättelse 2018 Sektion 15 Landstingsavdelningen i Stockholm 2018-02-06 Sektion 15 har medlemmar vid Hälso- och sjukvårdsförvaltningen (HSF), Landstingsstyrelsens förvaltning (LSF), Patientnämndens

Läs mer

ST inom Försäkringskassan Avdelning 102 Sektion 12 Skåne, Styrelsen

ST inom Försäkringskassan Avdelning 102 Sektion 12 Skåne, Styrelsen ST inom Försäkringskassan Avdelning 102 Sektion 12 Skåne, Styrelsen Styrelseprotokoll nr 120 Datum 2012-08-27/28 Närvarande Johanna Ryderling Johan Ahlfors Eva Sjölund Cecilia Ström Emma Thulin Dag 2 Johanna

Läs mer

Verksamhetsberättelse 2013

Verksamhetsberättelse 2013 Verksamhetsberättelse 2013 SEKTIONENS ORGANISATION Ordförande - Saime Civas (huvudskyddsombud Farsta, huvudförhandlare) Ledamot - Beatrice Kantén (studieorganisatör, informatör, webbredaktör, sekreterare,

Läs mer

Instruktioner för förtroendevalda inom Saco-S föreningen vid Högskolan Dalarna 1

Instruktioner för förtroendevalda inom Saco-S föreningen vid Högskolan Dalarna 1 Högskolan Dalarna Instruktioner för förtroendevalda inom Saco-S föreningen vid Högskolan Dalarna 1 Saco-S föreningen vid Högskolan Dalarna ska i sin verksamhet driva Saco-S fackliga politik och fullgöra

Läs mer

MOTIONER TILL REPRESENTANTSKAP 2014

MOTIONER TILL REPRESENTANTSKAP 2014 MOTIONER TILL REPRESENTANTSKAP 2014 A Städning i offentliga lokaler Motionär: Anna Fjellman, Konsument och medborgarservice När en städfirma upphandlas för att städa på våra arbetsplatser som kontor, skolor

Läs mer

VERKSAMHETSBERÄTTELSE SEKTION STOCKHOLM MITT

VERKSAMHETSBERÄTTELSE SEKTION STOCKHOLM MITT VERKSAMHETSBERÄTTELSE SEKTION STOCKHOLM MITT 2015 Organisation Sektionen omfattar stadsdelarna Östermalm, Norrmalm, Kungsholmen, Bromma, Hässelby-Vällingby, Spånga-Tensta, Rinkeby-Kista, Temabo, privat

Läs mer

ST inom Arbetsförmedlingen Sektion Västra Svealand

ST inom Arbetsförmedlingen Sektion Västra Svealand ST Arbetsförmedlingen Protokoll 2013-11-28 Tid: 09:00-15:00 Plats: Videokonferens Lämnat återbud: Mikke Sandberg, Jonas Hed 1) Mötets öppnande 2) Närvarande: Johan Eklund, Ann-Kristin Kallesgården, Marita

Läs mer

VP2017 inspel av olika slag en del rena hur och andra vad.

VP2017 inspel av olika slag en del rena hur och andra vad. VP2017 inspel av olika slag en del rena hur och andra vad. Chefsfrågor: Stadens budget 2017 att vi verkar för en satsning på chefers villkor i kvinnodominerade sektorer(förskola och äldreomsorg) som ett

Läs mer

Verksamhetsplan Vision Farsta-Skarpnäck Farsta Skarpnäck Sektion 15 INLEDNING

Verksamhetsplan Vision Farsta-Skarpnäck Farsta Skarpnäck Sektion 15 INLEDNING Verksamhetsplan 2013 Vision Farsta-Skarpnäck INLEDNING Vision är det ledande fackförbundet för offentligt anställda i Sverige och Vision Stockholms Stad är avdelningen för alla som arbetar med välfärdstjänster

Läs mer

Verksamhetsberättelse sektion SUS 2017

Verksamhetsberättelse sektion SUS 2017 Verksamhetsberättelse sektion SUS 2017 Sektionen har att ansvara för medlemmarna inom förvaltning Skånes Universitetssjukvård. Styrelsen har under verksamhetsåret 2017 haft följande sammansättning: Ordinarie

Läs mer

Protokoll från konstituerande styrelsemöte den 2009-04-02

Protokoll från konstituerande styrelsemöte den 2009-04-02 Protokoll från konstituerande styrelsemöte den 2009-04-02 Närvarande Styrelseledamöter Ersättare Frånvarande Ulrika Borre 1 Val av sekreterare och justerare Ulrika väljs till mötets sekreterare. Sandra

Läs mer

Verksamhetsberättelse sektion SUS 2018

Verksamhetsberättelse sektion SUS 2018 Verksamhetsberättelse sektion SUS 2018, Sektion SUS Sektionen har att ansvara för medlemmarna inom förvaltning Skånes Universitetssjukvård. Styrelsen har under verksamhetsåret 2018 haft följande sammansättning:

Läs mer

ST inom arbetsförmedlingen Karlstadssektionen. Sammanfattning av styrelsemöte för ST inom Arbetsförmedlingen Karlstadsektionen 2010-05-12

ST inom arbetsförmedlingen Karlstadssektionen. Sammanfattning av styrelsemöte för ST inom Arbetsförmedlingen Karlstadsektionen 2010-05-12 ST inom arbetsförmedlingen Karlstadssektionen Sammanfattning av styrelsemöte för ST inom Arbetsförmedlingen Karlstadsektionen 2010-05-12 Plats: Arbetsförmedlingen Karlstad Närvarande: Susanne Linde Husbom

Läs mer

VERKSAMHETSPLAN 2016 FÖR VISION GÖTEBORG

VERKSAMHETSPLAN 2016 FÖR VISION GÖTEBORG VERKSAMHETSPLAN 2016 FÖR VISION GÖTEBORG INLEDNING OCH ÖVERGRIPANDE MÅL Vår verksamhetsplan för 2016 grundar sig i rapporten Vi bygger Vision nu tar vi nästa steg! och de hjärtefrågor som förbundsmötet

Läs mer

Dagordning vid årsmötet med Fackförbundet ST avd 221, sektion 01 Onsdagen den 14 mars 2018 kl 15.30, sal L, Undervisningshuset, Ultuna

Dagordning vid årsmötet med Fackförbundet ST avd 221, sektion 01 Onsdagen den 14 mars 2018 kl 15.30, sal L, Undervisningshuset, Ultuna FACKFÖRBUNDET ST Avdelning 221 Sektion 01 Dagordning vid årsmötet med Fackförbundet ST avd 221, sektion 01 Onsdagen den 14 mars 2018 kl 15.30, sal L, Undervisningshuset, Ultuna 1 Mötets öppnande 2 Fråga

Läs mer

Uppdragsbeskrivning. ST inom Sveriges Domstolar

Uppdragsbeskrivning. ST inom Sveriges Domstolar ST inom Sveriges Domstolar Uppdragsbeskrivning I detta dokument ges en beskrivning av arbetsuppgifterna i avdelningsstyrelsen, för klubbar, arbetsplatsombud, postmottagare och skyddsombud 2011-11-10 Reviderad

Läs mer

Bromma sdf Verksamhetsplan 2014

Bromma sdf Verksamhetsplan 2014 Vision Bromma sdf INLEDNING Vision är det ledande fackförbundet för offentligt anställda i Sverige och Vision Stockholms Stad är avdelningen för alla som arbetar med välfärdstjänster eller till stöd för

Läs mer

ST inom Försäkringskassan SEKTION 29, JÄMTLAND/VÄSTERNORRLAND. ÅRSMÖTE 26 mars 2013

ST inom Försäkringskassan SEKTION 29, JÄMTLAND/VÄSTERNORRLAND. ÅRSMÖTE 26 mars 2013 ST inom Försäkringskassan SEKTION 29, JÄMTLAND/VÄSTERNORRLAND ÅRSMÖTE 26 mars 2013 ÅRSMÖTE 2013 Årsmöte den 26 mars 2013, kl. 17.00 Plats: Försäkringskassan Östersund Fyrvallavägen 3 i klassrum 2000 och

Läs mer

Verksamhetsplan 2014 Sektion Södra Mälardalen Östergötland

Verksamhetsplan 2014 Sektion Södra Mälardalen Östergötland Verksamhetsplan 2014 Sid 2(6) Verksamhetsplan 2014 Förslag till verksamhetsplan verksamhetsåret 2014 Verksamhetsplanen för sektion Södra Mälardalen Östergötland tar sin utgångspunkt i förbundets verksamhetsplan,

Läs mer

Verksamhetsberättelse för år 2015

Verksamhetsberättelse för år 2015 Verksamhetsberättelse för år 2015 Vision Trelleborg 007 Verksamhetsåret 2015-01-01-2015-12-31 Styrelsen Styrelsen har under år 2015 bestått av: Sanja Culjak, Ordförande Pia Caräng, Vice ordförande Martin

Läs mer

VERKSAMHETSBERÄTTELSE för verksamhetsåret 2013

VERKSAMHETSBERÄTTELSE för verksamhetsåret 2013 002 Lundaavdelningen 1(5) VERKSAMHETSBERÄTTELSE för verksamhetsåret 2013 Till grund för Lundaavdelningens verksamhetsplanering finns förbundsmötets beslut och avdelningsstyrelsens tolkning av dessa. På

Läs mer

Protokoll sektion ST Västra Svealand styrelsemöte 2013-04-10

Protokoll sektion ST Västra Svealand styrelsemöte 2013-04-10 Protokoll sektion ST Västra Svealand styrelsemöte 2013-04-10 Plats: Dala-Husby Tid: 09.00-15.00 Lämnat återbud: Christer, Marita, Ann Kristin 1) Mötets öppnande Staffan hälsar alla välkomna till första

Läs mer

Förhandlingsverksamheten

Förhandlingsverksamheten Förhandlingsverksamheten Avtalsförhandlingarna sköter Ledarna centralt. Det så kallade Ledaravtalet har fortfarande diskuterats och ifrågasatts om det fungerar som det var tänkt ute bland våra medlemmar.

Läs mer

Kallelse till årsmöte för Företagarna Åtvidaberg

Kallelse till årsmöte för Företagarna Åtvidaberg 1 (8) Kallelse till årsmöte för Företagarna Åtvidaberg Åtvidaberg 2014-02-12 Dag: 2014-03-08 Tid: 17.00 Plats: Åtvidabergs Hotell & Restaurang, Klinta Förslag till dagordning 1. Årsmötets öppnande 2. Val

Läs mer

Hänt i veckan - aktivitetsrapport från avdelningsstyrelsen till sektionerna

Hänt i veckan - aktivitetsrapport från avdelningsstyrelsen till sektionerna Hänt i veckan - aktivitetsrapport från avdelningsstyrelsen till sektionerna Nr: 19/2013 Omfattar perioden 3 september 9 september --------------------------------------------------------------------------------------------------------

Läs mer

2 Val av mötessekreterare och justeringsperson Sandra Bergsten utsågs till mötessekreterare och Tina Iveslätt till justeringsperson.

2 Val av mötessekreterare och justeringsperson Sandra Bergsten utsågs till mötessekreterare och Tina Iveslätt till justeringsperson. Protokoll 214/06 STYRELSEMÖTE Tid: Torsdagen den 31 oktober 09.00-11.00 Plats: Kalmar Holken och Växjö UB3018 Närvarande: Annika Aronsson Anna Asplund Persson Sandra Bergsten Birgitta Johansson, från 5

Läs mer

VERKSAMHETSBERÄTTELSE 2017

VERKSAMHETSBERÄTTELSE 2017 ST inom Migrationsverket Sektion Nord VERKSAMHETSBERÄTTELSE 2017 Verksamhetsberättelse för ST inom Migrationsverket, sektion Nord för tiden 2017-01-01 2017-12-31. Årsmötet ägde rum den 16 februari 2017.

Läs mer

Handbok för arbetsplatsombud

Handbok för arbetsplatsombud Välkommen som arbetsplatsombud för Arbetsplatsombudets kännedom om institutionens/enhetens verksamhet och medlemmarnas villkor är en tillgång för att bättre ta tillvara medlemmarnas intressen. Ombudets

Läs mer

Rådslag om våra löner.

Rådslag om våra löner. VÄ NYTT Information till ST- Försäkringskassans medlemmar i Västra Götaland/Halland Nr 7-2011-11-08 Rådslag om våra löner. Nu börjar det. Hur vill du förbättra villkoren i ditt jobb och vad vill du ha

Läs mer

Malmö Stads Psykologförening

Malmö Stads Psykologförening Verksamhetsberättelse för Malmö Stads Psykologförening Styrelseledamöter och uppdrag Till styrelse för verksamhetsåret 2016 valdes Anna Tidman till ordförande, Daniela Musazzi till sekreterare, Dorina

Läs mer

Styrelsearbete i lokalförening 2015-04-29

Styrelsearbete i lokalförening 2015-04-29 Styrelsearbete i lokalförening 2015-04-29 Detta dokument innehåller förslag på hur det grundläggande arbetet inom STHFs lokalföreningar kan bedrivas. Inledningsvis hänvisas i första hand till Stadgar för

Läs mer

Förtroendevald i avdelningsstyrelser och på arbetsplatser

Förtroendevald i avdelningsstyrelser och på arbetsplatser Förtroendevald i avdelningsstyrelser och på arbetsplatser Fastställd av förbundsstyrelsen 12 november 2015 2 [11] Innehållsförteckning Förtroendevald i avdelningsstyrelser och på arbetsplatser... 3 I Lärarförbundets

Läs mer

Sammanfattande rapport av chefsenkät 2014

Sammanfattande rapport av chefsenkät 2014 Innehåll 1. Bakgrund... 2 Syfte... 2 Sammanfattning... 2 2. Om enkäten... 2 Svarsfrekvens... 3 3. Om de svarande... 4 Verksamhetsområden... 4 4. Hur nöjd är du med ditt medlemskap idag?... 5 5. Tycker

Läs mer

Verksamhetsplan 2016

Verksamhetsplan 2016 Verksamhetsplan 2016 Medlemsmöte 4 november 2015 på SF Visions framtidsidé är ett arbetsliv där alla får plats och behövs, som ger möjlighet till gemenskap och utveckling! Vision kommunavdelningen i Jönköping

Läs mer

Hänt i veckan - aktivitetsrapport från avdelningsstyrelsen till sektionerna

Hänt i veckan - aktivitetsrapport från avdelningsstyrelsen till sektionerna Hänt i veckan - aktivitetsrapport från avdelningsstyrelsen till sektionerna Nr: 40/2011 Omfattar perioden den 31 okt - 4 nov 2011 samt en komplettering från den 24 oktober Komplettering från den 24 oktober

Läs mer

VERKSAMHETSPLAN 2015 FÖR VISION GÖTEBORG

VERKSAMHETSPLAN 2015 FÖR VISION GÖTEBORG VERKSAMHETSPLAN 2015 FÖR VISION GÖTEBORG INLEDNING Vår verksamhetsplan för 2015 grundar sig i rapporten Vi bygger Vision nu tar vi nästa steg! och de hjärtefrågor som förbundsmötet 2014 beslutade om. Vi

Läs mer

Riktlinjer fastställda av avdelningsstyrelsen 2008-01-23.

Riktlinjer fastställda av avdelningsstyrelsen 2008-01-23. ST inom migrationsområdet Avdelningsstyrelsen Skyddsombud inom ST Riktlinjer fastställda av avdelningsstyrelsen 2008-01-23. Uppdraget som skyddsombud är ett fackligt uppdrag och ett skyddsombud har förtroendemans

Läs mer

Kontaktombud. inom privat sjukvård

Kontaktombud. inom privat sjukvård Kontaktombud inom privat sjukvård Kontaktombud är ett av de fackliga förtroendeuppdrag som finns inom Sveriges läkarförbund. Våra förtroendevalda är viktiga eftersom de företräder läkarna i relationen

Läs mer

Vision Göteborg, Valutskottet

Vision Göteborg, Valutskottet Hej medlem! Till Vision Göteborgs Klubbar F.v.b. till medlemmar inom respektive område Det är återigen dags för nominering av personer till Vision Göteborgs avdelningsstyrelse, även revisorer och ledamöter

Läs mer

Jean-Marc Orliaguet Ingvar Gustavsson Sandra Arvidsson Annika Palmdin Peter Hedborg Ulrika Borre. Erik Lindblom Sandra Malentacchi

Jean-Marc Orliaguet Ingvar Gustavsson Sandra Arvidsson Annika Palmdin Peter Hedborg Ulrika Borre. Erik Lindblom Sandra Malentacchi Protokoll från konstituerande styrelsemöte den 2010-04-19 Närvarande Styrelseledamöter Ersättare Jean-Marc Orliaguet Sandra Arvidsson Ulrika Borre 1 Val av sekreterare och justerare Ulrika väljs till mötets

Läs mer

Styrelsemöte Gävle 2011-11-29

Styrelsemöte Gävle 2011-11-29 Styrelsemöte Gävle 2011-11-29 Deltagande: Mikael Sandberg, Roger Linde, Gunnel Wegård, Anna- Kristin Kallesgården, Johan Eklund, Marita Myrberg, Gunilla Ekman, Samuel Edsmyr, Åsa Jacobs, Lars-Göran Ståhl

Läs mer

Det var en fröjd att läsa din inlämningsuppgift! Jag har nu godkänt den med A i betyg.

Det var en fröjd att läsa din inlämningsuppgift! Jag har nu godkänt den med A i betyg. Inlämningsuppgift Allmän kommentar: Hej Emilie! Det var en fröjd att läsa din inlämningsuppgift! Jag har nu godkänt den med A i betyg. Hoppas att du har anmält dig till steg 2 och 3, om inte så är det

Läs mer

1 Mötets öppnande Tillförordnad ordförande, Susanne Rosander, öppnar mötet och hälsar alla välkomna.

1 Mötets öppnande Tillförordnad ordförande, Susanne Rosander, öppnar mötet och hälsar alla välkomna. Protokoll representantskap 2014 1 Mötets öppnande Tillförordnad ordförande, Susanne Rosander, öppnar mötet och hälsar alla välkomna. 2 Fastställande av röstlängd Mötet beslutar att röstlängden fastställas

Läs mer

Inkomna motioner till Sektion Nords årsmöte 2019

Inkomna motioner till Sektion Nords årsmöte 2019 Inkomna motioner till s årsmöte 2019 Nedan finns inskickade motioner från medlemmarna till s årsmöte 2019. Medlemmarna har skickat in motionerna genom en mall som är utskickad enligt gällande rutin. Motionstexten

Läs mer

Normalstadgar för avdelningar

Normalstadgar för avdelningar Normalstadgar för avdelningar 2016-03-02 Normalstadgar för avdelningar syftar till att utgöra ett stöd för avdelningens egna stadgar och förbundets stadgar är överordnade avdelningens stadgar. Dessa reviderade

Läs mer

ST inom Sveriges Domstolar. Uppdragsbeskrivning

ST inom Sveriges Domstolar. Uppdragsbeskrivning ST inom Sveriges Domstolar Uppdragsbeskrivning I detta dokument ges en beskrivning av arbetsuppgifterna i avdelningsstyrelsen, för klubbar, arbetsplatsombud, postmottagare och skyddsombud 2011-11-10 Reviderad

Läs mer

Verksamhetsberättelse 2011

Verksamhetsberättelse 2011 Verksamhetsberättelse 20 Härmed lämnas redogörelse för föreningens verksamhet under ovanstående period. Föreningens styrelse har under verksamhetsåret 20 haft följande sammansättning: Ordförande Marinette

Läs mer