Komma i kontakt med hjälp av snabbmeddelanden

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Komma i kontakt med hjälp av snabbmeddelanden"

Transkript

1 SNABBSTARTSGUIDE LYNC 2010 Bygga upp kontaktlistan Lägg till personer i listan Kontakter om du kommer att kontakta dem ofta eller om du bara vill hålla ordning på dem. 1. I huvudfönstret i Lync anger du personens namn eller e-postadress i sökfältet. 2. I sökresultatet högerklickar du på personen. 3. (Frivilligt) Om du kommer att kontakta personen ofta klickar du på Fäst i Vanliga kontakter. 4. Lägg till dem i en grupp genom att klicka på Lägg till i kontaktlistan och klicka sedan på gruppnamnet. Om du inte har skapat grupper än klickar du på Lägg till i ny grupp och ger gruppen ett namn. Du kan lägga till fler kontakter i gruppen senare. Om du vill importera kontakter och synkronisera kontaktlistor kanske Lync Server 2010 måste konfigureras. Kontakta ditt suppotteam om vilka alternativ som är tillgängliga för din specifika datormiljö. Så här tar du bort eller raderar en kontakt: I kontaktlistan högerklickar du på den kontakt som du vill ta bort och klickar sedan på Ta bort från kontaktlistan. Komma i kontakt med hjälp av snabbmeddelanden Om du vill påbörja en snabbmeddelandekonversation med en person eller med en grupp från listan Kontakter gör du så här: 1. I kontaktlistan i Lyncs huvudfönster dubbelklickar du på den kontakt som du vill snabbmeddela. Därefter öppnas ett konversationsfönster. 2. Skriv in ditt meddelande längst ned i konversationsfönstret och klicka sedan på Retur-tangenten om du vill skicka ditt meddelande.

2 När den andra personen har tagit emot ditt meddelande kan hen eller hon skriva in ett svarsmeddelande till dig. Du kan se när personen håller på att skriva ett meddelande eftersom ett litet meddelande visas som indikerar att de skriver. Med ikonerna för Teckensnitt och Uttryckssymboler längst ned i konversationsfönstret kan du ändra teckensnitt, betoning, färg eller annan formatering, samt lägga till en uttryckssymbol till ditt meddelande. (Uttryckssymbolerna i Lync är förinställda och kan inte utökas eller ändras) Du kan även kopiera text, tabeller eller länkar från andra Microsoft Office-program och klistra in dem i ditt snabbmeddelande. Du kan inte klistra in skärmbilder, foton eller andra grafikobjekt direkt i konversationsfönstret, men du kan dela grafikobjekt från konversationsfönstret så här: Klicka på Dela och klicka sedan på Skrivbord. Allt som visas på din skärm kommer sedan att visas för de andra snabbmeddelandekonversationen. Klicka på Dela, följt av Ny whiteboard och klicka därefter på Infoga bild-knappen längst ned i whiteboarden. Bläddra sedan till bilden du vill visa och dubbelklicka på den. Eftersom snabbmeddelanden är avsedda som en snabb och informell kommunikationsmetod stavningskontrolleras inte text i Lyncsnabbmeddelanden. Om du vill veta mer om hur du skickar ett snabbmeddelande går du till Skapa och skicka ett snabbmeddelande. Gör så här om du vill bjuda in ytterligare personer till en konversation med snabbmeddeladen: 1. I huvudfönstret i Lync drar du ett kontaktnamn från kontaktlistan och släpper det i konversationsfönstret. Om du vill lägga till kontakter utanför företaget (som du inte kan skicka snabbmeddelanden till) i konversationen via e-post går du till konversationsfönstret och klickar på Personalternativ-menyn och sedan på Bjud in via e-post. 2. Om du vill ansluta klickar du på en länk i e-postmeddelandet (externa användare kan ansluta till konversationen oavsett om de har Lync installerat eller inte). Om du vill besvara ett snabbmeddelande dubbelklickar du på den inkommande aviseringen och klickar därefter var som helst i textrutan längst ned (i området med teckensnitt- och uttryckssymbolikonerna). Sedan skriver du in ditt svar och trycker på Retur-tangenten.

3 TIPS Om du inte har ställt in dina meddelanden så att aviseringar inte visas när du är i Stör ej-läget kommer Lync som standard att alltid skicka både en visuell avisering och en ljudavisering när någon försöker att nå dig via snabbmeddelande. Trots detta kan du ibland inte lägga märke till en snabbmeddelandeförfrågan. Om du vill vara säker på att dina aviseringar är lättupptäckta rekommenderar vi att du gör så här: Ange att Lync alltid finns i förgrunden av skärmen. Om du vill ange detta klickar du på pilen i listrutan bredvid Alternativ-knappen och klickar därefter på Verktyg och sedan på Alltid överst. Om du använder dig av flera bildskärmar rekommenderar vi att du gör det till en vana att flytta huvudfönstret i Lync till den skärm du använder för tillfället. Kontrollera att volymen är uppskruvad på datorhögtalarna och på andra ljudenheter. Kontrollera att ljudaviseringar är inställda i Lync. Om du vill göra detta klickar du på alternativverktyget och därefter på Ringsignaler och ljud. Sedan markerar du Spela upp ljud i Lync (även ringsignaler för inkommande samtal och aviseringar om snabbmeddelanden) och kontrollera att de andra kryssrutorna i panelen inte är markerade. Överväg att välja ett mer distinkt eller utmärkande aviseringsljud än det som är standard. Gör så här: 1. Klicka på Alternativknappen och sedan på Ringsignaler och ljud, följt av knappen Ljudinställningar och klicka därefter på fliken Ljud. 2. Drag skjutreglaget i visningspanelen för programhändelser ner till Microsoft Lync 2010-listorna. 3. Klicka på Inkommande snabbmeddelande. I ljudpanelen längst ned i fönstret borde det stå COMMUNICATOR_iminvite. 4. Klicka sedan på pilen i listrutan bredvid och lyssna igenom några av de andra ljuden i listan. 5. När du hittar ett ljud som du vill använda för inkommande snabbmeddelandeaviseringar klickar du på Använd. I visningspanelen för programhändelser borde det nu stå Inkommande snabbmeddelande och ljudpanelen borde visa namnet på den.wav-fil du valde. (Du kan även spela in din egen.wav-fil för det här ändamålet och därefter bläddra till filen för att markera den som din snabbmeddelandeavisering).

4 Hitta rätt person Sökrutan är det första stället du går till när du vill hitta de personer du behöver kontakta. 1. I huvudfönstret i Lync går du till kontaktlistan och börjar skriva en persons namn i sökrutan. Resultaten visas under sökfältet. 2. (Frivilligt) Gör något av följande: Om personen du söker efter visas bland resultaten dubbelklickar du på kontakten om du vill skicka ett snabbmeddelande. Om du vill lägga till kontakten i kontaktlistan pekar du på kontakten, klickar på knappen Lägg till i Kontakter och väljer sedan lämplig kontaktgrupp. Ringa ett röstsamtal Du kan starta ett telefonsamtal med en enkel klickning. 1. I kontaktlistan eller bland sökrtesultaten pekar du på kontakten och klickar sedan på knappen Ring upp.

5 Ett nytt konversationsfönster öppnas. Starta ett konferenssamtal Så här gör du om du vill ringa flera kontakter: 1. I kontaktlistan trycker du på och håller ned Ctrl och klickar sedan på de kontakter du vill ringa. 2. Högerklicka på någon av de markerade kontakterna och klicka på Starta ett konferenssamtal. Besvara ett samtal När du får ett samtal visas en avisering om inkommande samtal i det nedre högra hörnet på datorskärmen. Gör något av följande: 1. Om du vill besvara samtalet klickar du var som helst i aviseringen om inkommande samtal. 2. Om du vill omdirigera det till ett annat nummer klickar du på Omdirigera och väljer sedan ett nummer. 3. Om du vill skicka samtalet till telefonsvararen klickar du på Neka.

6 Bjuda in andra personer till konversationen Om du vill bjuda in andra personer till en konversation som redan pågår gör du följande: 1. Klicka på Personalternativ i konversationsfönstret. 2. Klicka på Bjud in via namn eller telefonnummer, klicka på den kontakt du vill använda eller söka efter och klicka sedan på OK. (Om någon endast är tillgänglig per telefon anger du telefonnumret.) Lägga till video i en konversation Om du har konfigurerat en webbkamera kan du välja låta din kontakt se dig medan du pratar. Information om hur du konfigurerar en webbkamera finns i det tidigare avsnittet, "Ansluta en webbkamera". 1. Klicka på knappen Video i konversationsfönstret. Videosamtalet startar. Du kan fortsätta att skicka snabbmeddelanden till samtalets mottagare och även till andra kontakter. OBS! När du accepterar någons inkommande videosamtal kan personen endast se dig om du lägger till video från din sida av konversationen. Schemalägga ett onlinemöte eller konferenssamtal Schemalägg ett onlinemöte eller konferenssamtal i meddelande- och samarbetsklienten Microsoft i Outlook med hjälp av tillägget för onlinemöten i Microsoft Lync Tillägget för onlinemöten i Lync 2010 installeras automatiskt när Lync 2010 installeras. VIKTIGT! Lync stöder både onlinemöten och konferenssamtal. En mötesförfrågan används för båda syftena. Om du vill skapa en onlinemötes- eller konferenssamtalsförfrågan i Outlook gör du följande:

7 I Outlooks kalender går du till fliken Start och klickar på Nytt onlinemöte (i Microsoft Outlook 2010) eller Onlinemöte (Microsoft Outlook 2007). Ändra mötesåtkomst och presentatörsalternativ Standardalternativen för onlinemöten passar bäst för mindre konferenssamtal eller vid delning och samarbete med personer inom samma organisation. Om du schemalägger ett onlinemöte med personer utanför organisationen eller om mötet är ovanligt stort väljer du alternativ för följande i dialogrutan Alternativ för onlinemöte: Vilka ska vänta i lobbyn innan de släpps in till mötet? Vem ska vara presentatör under mötet? Gör följande om du vill ange alternativ för åtkomst och presentatörer: 1. I mötesförfrågan går du till fliken Möte och klickar på Alternativ för möte i gruppen Onlinemöte. 2. I dialogrutan Alternativ för onlinemöte markerar du kryssrutan Anpassa åtkomst och definiera presentatörer för det här mötet.

8 Starta ett icke-schemalagt möte Gör så här om du vill starta ett icke-schemalagt möte med hjälp av kommandot Möte nu: 1. Klicka på pilen Visa meny i huvudfönstret i Lync och klicka sedan på Möte nu. 2. Klicka på knappen Personalternativ i gruppkonversationsfönstret och gör sedan något av följande: Om du vill bjuda in personer från din kontaktlista klickar du på Bjud in via namn eller telefonnummer, anger ett telefonnummer eller markerar en eller flera kontakter och klickar på OK. Klicka på Bjud in via e-post och fyll i mötesförfrågan om du vill bjuda in andra genom att skicka e-post. Ansluta till ett schemalagt onlinemöte eller konferenssamtal Så här ansluter du till ett schemalagt möte eller konferenssamtal: 1. Öppna i Outlook-kalendern det möte du vill ansluta till. 2. Klicka på Anslut till onlinemöte i mötesförfrågan.

9 Ansluta till ett icke-schemalagt möte Du kan bjudas in till ett icke-schemalagt möte, ett Möte nu-möte, eller till ett möte som redan pågår. Klicka på Anslut i meddelandet som visas i meddelandefältet längst till höger i aktivitetsfönstret. Dela skrivbordet med andra Gör så här om du vill dela skrivbordet med andra: 1. Öppna Lync och dubbelklicka på en kontakts namn i kontaktlistan. 2. När konversationsfönstret öppnas klickar du på Dela -menyn. 3. Om du bara har en skärm klickar du på Skrivbord. Annars väljer du vilken bildskärm eller vilka bildskärmar som ska delas. Ett fält där det står Du delar visas högst upp på skärmen.

10 4. (Frivilligt) Om du vill se hur skärmen ser ut för deltagarna klickar du på Förhandsgranska. När du vill stänga förhandsgranskningen klickar du på Dölj scen. 5. När du vill avsluta delningen klickar du på knappen Avsluta delning i delningsfältet överst på skärmen. Dela ett program 1. I konversationsfönstret klickar du på Dela-menyn och sedan på Program. 2. Dubbelklicka på det program du vill visa i dialogrutan Dela program. Ett fält där det står Du delar visas högst upp på skärmen. 3. (Frivilligt) Om du vill se hur skärmen ser ut för deltagarna klickar du på Förhandsgranska. När du vill stänga förhandsgranskningen klickar du på Dölj scen. 4. Klicka på Avsluta delning i delningsfältet när du vill sluta dela.

11 Dela en PowerPoint-presentation 1. I konversationsfönstret klickar du på Dela-menyn och sedan på PowerPoint-presentation. 2. I dialogrutan Dela PowerPoint dubbelklickar du på den PowerPoint-presentation som du vill dela. När innehållet har förberetts för presentationen och överförts kan de andra deltagarna se presentationen. OBS! Du kan göra anteckningar i presentationen med hjälp av anteckningsverktygen längst ned till vänster i presentationen. Ett fält där det står Du delar visas högst upp på skärmen. 5. (Frivilligt) Om du vill se hur skärmen ser ut för deltagarna klickar du på Förhandsgranska. När du vill stänga förhandsgranskningen klickar du på Dölj scen. 6. Klicka på Avsluta delning i delningsfältet när du vill sluta dela. Skapa en whiteboard-tavla 1. I konversationsfönstret klickar du på Dela-menyn och klickar sedan på Ny whiteboard. 2. Om du vill börja skriva eller rita på whiteboard-tavlan använder du anteckningsverktygen längst ned till vänster på whiteboard-tavlan.

12 Ge andra kontrollen 1. När du delar skrivbordet, bildskärmarna eller ett program klickar du på Ge kontroll-menyn i delningsfältet. 2. Klicka på Acceptera automatiskt kontrollbegäranden om du vill ge kontroll till alla eller klicka på namnet på en person underdeltagare. 3. I dialogrutan Lync där du bekräftar att du vill ge andra kontroll klickar du på OK. 4. När du vill ta tillbaka kontrollen trycker du på Ctrl+Alt+Blanksteg. Om Acceptera automatiskt kontrollbegäranden är markerat klickar du på det alternativet för att avmarkera det. För mer information om Lync 2010 gå in på följande länk: r=0&bld=7577&bldver=4415

GUIDE FÖR ATT ARBETA SMARTARE I LYNC 2010

GUIDE FÖR ATT ARBETA SMARTARE I LYNC 2010 GUIDE FÖR ATT ARBETA SMARTARE I LYNC 2010 Låta andra få veta vad du gör I Microsoft Lync 2010 anges din närvaro automatiskt utifrån dina aktiviteter eller kalendern i Microsoft Outlook, men du kan ange

Läs mer

ANVÄNDARMANUAL CELLIP LYNC 2013- KLIENT

ANVÄNDARMANUAL CELLIP LYNC 2013- KLIENT INNEHÅLLSFÖRTECKNING Innehållsförteckning... 1 Användarmanual Cellips webbgränssnitt... 2 1. Skicka meddelande, hantera kontakter och status... 2 1.1. Lägg till kontakt... 2 1.2. Visa ett kontaktkort...

Läs mer

Lathund för Lyncanvändare

Lathund för Lyncanvändare Lathund för Lyncanvändare Sida 1 Innehållsförteckning Ytterligare hjälp?... 3 Support... 3 Microsoft Lync 2010... 4 Starta Microsoft Lync:... 4 Knappöversikt... 5 Konfigurera ljud och video... 5 Ljudenhet...

Läs mer

Vad är OmniTouch 8660 My Teamwork?

Vad är OmniTouch 8660 My Teamwork? OMNITOUCH 8660 MY TEAMWORK 6.1 SNABBSTARTSGUIDE Vad är OmniTouch 8660 My Teamwork? I OmniTouch 8660 My Teamwork Unified Conferencing and Collaboration kombineras närvaromedvetna snabbmeddelanden med möjligheten

Läs mer

Arbetshäfte Office 365 introduktion till Lync 2010

Arbetshäfte Office 365 introduktion till Lync 2010 Arbetshäfte Office 365 introduktion till Lync 2010 1 Innehåll Arbetshäfte Office 365 introduktion till Lync 2010... 1 Komma i kontakt med andra... 4 Introduktion... 4 Favoriter... 4 Skapa grupper... 5

Läs mer

Externa deltagare i Lync

Externa deltagare i Lync Externa deltagare i Lync Du kan använda Lync för chatt, samtal och onlinemöten med externa deltagare. Beroende på vilken programvara de externa deltagarna har kan de chatta och se delade dokument eller

Läs mer

Skype för företag utbildningsmaterial för PC

Skype för företag utbildningsmaterial för PC Skype för företag utbildningsmaterial för PC Upplägget av utbildning i Skype för företag för PC Utbildningen innehåller följande avsnitt gärna med paus mellan avsnitten Inloggning och inställningar för

Läs mer

Kom igång med. Redigerad

Kom igång med. Redigerad Kom igång med Redigerad 2012-09-18 Komma igång med Lync... 3 Inloggningsuppgifter... 3 Effektivare kommunikation... 4 Samtal till och från kontorsnumret... 5 Svarsgrupp... 5 Inställningar för samtalsflöden...

Läs mer

IT arbetsplats. Lync. Manual för Lync 2013. Västra Götalandsregionen

IT arbetsplats. Lync. Manual för Lync 2013. Västra Götalandsregionen IT arbetsplats Lync Manual för Lync 2013 Västra Götalandsregionen 1 Innehåll Allmänt om Lync... 3 Behörighet... 3 Råd för Lync användare... 3 Starta Lync och logga in... 4 Inställningar så att Lync startar

Läs mer

Innehåll. ADRESS S:t Eriksgatan 33. 112 39 Stockholm TEL 08-410 23 410 EPOST info@learningpoint.se WEBB www.learningpoint.se ORG NR 556792-1126

Innehåll. ADRESS S:t Eriksgatan 33. 112 39 Stockholm TEL 08-410 23 410 EPOST info@learningpoint.se WEBB www.learningpoint.se ORG NR 556792-1126 Lync 2013 1 Innehåll LYNC - EN KORT INTRODUKTION... 2 STARTA OCH AVSLUTA LYNC... 2 HITTA EN KONTAKT... 3 FÄSTA EN KONTAKT... 3 Skapa en grupp... 3 Lägga till en kontakt i en grupp... 4 CHATTA... 4 Gruppkonversation

Läs mer

Använda Office 365 på en iphone eller en ipad

Använda Office 365 på en iphone eller en ipad Använda Office 365 på en iphone eller en ipad Snabbstartsguide Kontrollera e-post Konfigurera din iphone eller ipad så att du kan skicka och ta emot e-post från ditt Office 365-konto. Kontrollera din kalender

Läs mer

En guide för nya användare

En guide för nya användare 1(16) IT-avdelningen 2015-02-05 En guide för nya användare Komma igång När kan jag börja använda Lync Hur startar jag Lync? Hur loggar jag in i Lync? Kontakta och kommunicera med andra användare Hur söker

Läs mer

Lathund för Svenskt Näringsliv

Lathund för Svenskt Näringsliv Lathund för Svenskt Näringsliv Lync 2013 för iphone Innehållsförteckning Lync 2013 i iphone... 3 Installera appen... 3 Lyncs huvud-vy... 5 Mer-knappen... 5 Status... 6 Snabbmeddelanden... 7 Skicka snabbmeddelande...

Läs mer

Office 365 - Skype för företag

Office 365 - Skype för företag Office 365 - Skype för företag Innehåll Logga in på Skype för företag... 2 Kontakter och grupper... 3 Interna kontakter... 3 Externa kontakter... 4 Hantera kontakter... 5 Skapa grupp... 6 Hantera grupper...

Läs mer

Lync 2013 utbildningsmaterial för PC

Lync 2013 utbildningsmaterial för PC Lync 2013 utbildningsmaterial för PC Upplägget av utbildning i Lync 2013 för PC Vi kommer att gå igenom följande avsnitt med paus mellan avsnitten Inloggning och inställningar för ljud- och videoenheter

Läs mer

Microsoft Apps Användarhandbok

Microsoft Apps Användarhandbok Microsoft Apps Användarhandbok Utgåva 1 2 Om Microsoft Apps Om Microsoft Apps Med Microsoft Apps får du tillgång till Microsofts affärsappar på en Nokia Belletelefon som har programversion 111.030.0609.

Läs mer

VIDEOKONFERENS MED SKYPE FÖR FÖRETAG

VIDEOKONFERENS MED SKYPE FÖR FÖRETAG VIDEOKONFERENS MED SKYPE FÖR FÖRETAG Starta Skype för företag På datorerna i SFV:s möteslokaler finns Skype för företag och vanliga Skype installerade. Starta Skype för företag genom att klicka på ikonen

Läs mer

Använda Office 365 på en Android-telefon

Använda Office 365 på en Android-telefon Använda Office 365 på en Android-telefon Snabbstartsguide Kontrollera e-post Ställ in din Android-telefon så att du kan skicka och ta emot e-post från ditt Office 365-konto. Kontrollera din kalender var

Läs mer

Lathund för Svenskt Näringsliv

Lathund för Svenskt Näringsliv Lathund för Svenskt Näringsliv Lync 2013 Lync 2013... 4 Vad är Lync?... 4 Programfönstret... 4 Vyn Konversationer... 5 Vyn kalender... 5 Kontakter... 6 Lägga till kontakt... 6 Skapa en ny grupp i Lync...

Läs mer

Lync 2013 utbildningsmaterial för Mac

Lync 2013 utbildningsmaterial för Mac Lync 2013 utbildningsmaterial för Mac Upplägget av utbildning i Lync för Mac Vi kommer att gå igenom följande avsnitt med paus mellan avsnitten Inloggning och inställningar för ljud- och videoenheter Lyncsamtal,

Läs mer

Lync 2013 - konferenssystem

Lync 2013 - konferenssystem Lync 2013 - konferenssystem En del av Microsoft Office 2013 Handledning Februari 2014 - Christina Bodén 1 Innehåll Första start Snabb-Lync startfönstret Inställningar Lägg till profilbild Starta ett samtal

Läs mer

Interaktiv utbildning i Lync

Interaktiv utbildning i Lync Lexicons Lync e-learning är effektiv och lättillgänglig Målet med Lexicons interaktiva Lync-utbildning är att lära dig snabbt förstå och använda Microsoft Lync 2010 för att kommunicera och mötas, samt

Läs mer

Lync 2013 utbildningsmaterial för iphone

Lync 2013 utbildningsmaterial för iphone Lync 2013 utbildningsmaterial för iphone Upplägget av utbildning i Lync för iphone Vi kommer att gå igenom följande avsnitt med paus mellan avsnitten Installera Lync, inloggning och inställningar för ljudoch

Läs mer

Interaktiv utbildning i Lync

Interaktiv utbildning i Lync Lexicons Lync e-learning är effektiv och lättillgänglig Målet med Lexicons interaktiva Lync-utbildning är att lära dig snabbt förstå och använda Microsoft Lync 2013 för att kommunicera och mötas, samt

Läs mer

Novell Messenger 3.0.1 mobil snabbstart

Novell Messenger 3.0.1 mobil snabbstart Novell Messenger 3.0.1 mobil snabbstart Maj 2015 Novell Messenger 3.0.1 och senare kan användas på mobila enheter med ios, Android BlackBerry. Du kan vara inloggad på Messenger från olika platser på samma

Läs mer

Kom igång med. Windows 8. www.datautb.se DATAUTB MORIN AB

Kom igång med. Windows 8. www.datautb.se DATAUTB MORIN AB Kom igång med Windows 8 www.datautb.se DATAUTB MORIN AB Innehållsförteckning Grunderna i Windows.... 1 Miljön i Windows 8... 2 Startskärmen... 2 Zooma... 2 Snabbknappar... 3 Sök... 4 Dela... 4 Start...

Läs mer

Låta någon annan hantera din e-post och kalender

Låta någon annan hantera din e-post och kalender Låta någon annan hantera din e-post och kalender På samma sätt som du kan låta assistent sköta din vanliga post kan du i Microsoft Office Outlook låta en annan person, som kallas för ombud, ta emot och

Läs mer

Manual för Aktiv Ungdoms e-post (Zimbra)

Manual för Aktiv Ungdoms e-post (Zimbra) Manual för Aktiv Ungdoms e-post (Zimbra) fr.o.m 10 juni 2011 Introduktion... 2 Inloggning... 2 E-post... 3 Samla e-posten i konversationer eller som separata meddelanden... 3 Skicka e-post... 3 Adresslistor...

Läs mer

E-post. A. Windows Mail. Öppna alternativ. Placera ikonen på skrivbordet.

E-post. A. Windows Mail. Öppna alternativ. Placera ikonen på skrivbordet. E-post A. Windows Mail Öppna alternativ Klicka på startknappen Startmenyn öppnas Klicka på Alla Program Leta reda på Windows Mail Dubbelklicka Windows Mail öppnas. Om ikonen ligger i Start-menyn Klicka

Läs mer

KALLA TILL DISTANSMÖTE VIA MICROSOFT LYNC, KLIENT SAMORDNAD VÅRD- OCH OMSORGSPLANERING

KALLA TILL DISTANSMÖTE VIA MICROSOFT LYNC, KLIENT SAMORDNAD VÅRD- OCH OMSORGSPLANERING KALLA TILL DISTANSMÖTE VIA MICROSOFT LYNC, KLIENT SAMORDNAD VÅRD- OCH OMSORGSPLANERING Innehåll sid. Distansmöte via video 3 Inför mötet Inför mötet, inloggning på dator 4 5 Inställningar i Microsoft Lync

Läs mer

Huvudfönstret för GroupWise

Huvudfönstret för GroupWise Huvudfönstret för Det mesta arbetet i utförs i huvudfönster. Huvudfönstrets olika delar beskrivs nedan. HUVUDMENY visas längst upp i och innehåller menypunkter: Arkiv, Redigera, Visa, Åtgärder, Verktyg,

Läs mer

Office365 for educations Snabbguide. https://portal.micorosft.com

Office365 for educations Snabbguide. https://portal.micorosft.com Office365 for educations Snabbguide https://portal.micorosft.com Innehåll 1. Logga in:... 4 1. Outlook- E-post... 5 2.1 E-post inställningar... 6 2.1.1 Signatur... 6 2.1.2 Dolda kopior... 6 2.1.3 Bilagor...

Läs mer

Använda Office 365 på en Windows Phone

Använda Office 365 på en Windows Phone Använda Office 365 på en Windows Phone Snabbstartsguide Kontrollera e-post Ställ in din Windows Phone så att du kan skicka och ta emot e- post från ditt Office 365-konto. Kontrollera din kalender var du

Läs mer

GITS. Kalla till Skype-möte med Outlook Web App. Gemensam IT samordningsfunktion 49 kommuner i Västra Götaland och Västra Götalandsregionen

GITS. Kalla till Skype-möte med Outlook Web App. Gemensam IT samordningsfunktion 49 kommuner i Västra Götaland och Västra Götalandsregionen Kalla till Skype-möte med Outlook Web App 2018-01-02 Version 1.0 Innehåll sid. Distansmöte via video 3 Inför mötet 4 Inloggning på datorn 5 Inställningar i Skype, ljud 6 Inställningar videokamera 9 Skapa

Läs mer

Cisco Unified Personal Communicator

Cisco Unified Personal Communicator Frequently Asked Questions Cisco Unified Personal Communicator Grundläggande information 2 Tillgänglighet: 4 Kontakter 6 Chattsessioner 8 Chatt 10 Samtal 12 Överföra, parkera och vidarekoppla samtal 14

Läs mer

Arbetshäfte Office 365 en första introduktion

Arbetshäfte Office 365 en första introduktion Arbetshäfte Office 365 en första introduktion Innehåll En introduktion för att bekanta sig med O365... 2 Skapa din profil... 2 Övning:... 3 2. Kontakter... 4 Lägg till kontakt och grupp... 4 Övning:...

Läs mer

Telefonist i 3Växel webb.

Telefonist i 3Växel webb. Telefonist. När du ska arbeta som telefonist i 3Växel Webb rekommenderar vi att du använder någon av webbläsarna Chrome, Firefox eller Safari. För att kunna svara på samtal som kommer till växelnumret

Läs mer

Kalender. Snabbstartsguide. Schemalägga ett Lync-möte Ordna ett personligt möte eller hoppa över resan och träffas online med Lync 2013.

Kalender. Snabbstartsguide. Schemalägga ett Lync-möte Ordna ett personligt möte eller hoppa över resan och träffas online med Lync 2013. Kalender Snabbstartsguide Schemalägga ett Lync-möte Ordna ett personligt möte eller hoppa över resan och träffas online med Lync 2013. Växla vy Använd den kalendervy som passar bäst för ditt arbetsflöde.

Läs mer

GITS. Kalla till Skype-möte med OUTLOOK KLIENT. Gemensam IT samordningsfunktion 49 kommuner i Västra Götaland och Västra Götalandsregionen

GITS. Kalla till Skype-möte med OUTLOOK KLIENT. Gemensam IT samordningsfunktion 49 kommuner i Västra Götaland och Västra Götalandsregionen Kalla till Skype-möte med OUTLOOK KLIENT 2018-01-02 Version 1.0 Innehåll sid. Distansmöte via video 2 Inför mötet 4 Inloggning på datorn 5 Inställningar - ljud 6 Inställningar videokamera 9 Skapa kallelse

Läs mer

Välj bort om du vill. 96 Internet och e-post. 2. Mail-programmet finns i datorn. 1. Skriv mail i sökrutan. Windows Live Mail i Aktivitetsfältet.

Välj bort om du vill. 96 Internet och e-post. 2. Mail-programmet finns i datorn. 1. Skriv mail i sökrutan. Windows Live Mail i Aktivitetsfältet. Välj bort om du vill Om du är nöjd med att ha din e-post på nätet, kan du lugnt hoppa över detta avsnitt. Har du tid och tycker att det är roligt, kan du testa att använda e-postprogrammet Windows Live

Läs mer

Sidpanelen och gadgetar De är nya. De är smarta. Lär dig hur du använder dem.

Sidpanelen och gadgetar De är nya. De är smarta. Lär dig hur du använder dem. Kap 03.indd 444 KAPITEL TRE Sidpanelen och gadgetar De är nya. De är smarta. Lär dig hur du använder dem. Gadgetar och den nya Sidpanelen är nog mina favoriter bland de nya funktionerna i Windows Vista.

Läs mer

3Växel Softphone i datorn.

3Växel Softphone i datorn. 3Växel Softphone. För att använda Softphone i dator och mobil samt i fasta IP-telefoner behöver du skaffa tilläggstjänsten Softphone. När du har det kan du använda alla IP-telefonitjänster på ett och samma

Läs mer

INSPIRA. Microsoft. PowerPoint Grunder

INSPIRA. Microsoft. PowerPoint Grunder INSPIRA Microsoft PowerPoint Grunder Del. ClipArt och bilder 78 6. Diagram 87 7. Organisationsschema 98 8. Tabeller 0 9. Bildspel 0. Praktiska övningar 6 CLIPART OCH BILDER CLIPART OCH BILDER Infoga ClipArt

Läs mer

Snabbstartsguide INSTALLATION OCH ANVÄNDNING AV CISCO TELEFONSTYRNING OCH PRESENCE 8.X MED IBM LOTUS SAMETIME

Snabbstartsguide INSTALLATION OCH ANVÄNDNING AV CISCO TELEFONSTYRNING OCH PRESENCE 8.X MED IBM LOTUS SAMETIME Snabbstartsguide INSTALLATION OCH ANVÄNDNING AV CISCO TELEFONSTYRNING OCH PRESENCE 8.X MED IBM LOTUS SAMETIME 1 Installation av insticksprogrammet Cisco Telefonstyrning och Presence 2 Konfigurera insticksprogrammet

Läs mer

KALLA TILL SKYPE VIDEOMÖTE VIA OUTLOOK KLIENT SAMORDNAD VÅRD- OCH OMSORGSPLANERING

KALLA TILL SKYPE VIDEOMÖTE VIA OUTLOOK KLIENT SAMORDNAD VÅRD- OCH OMSORGSPLANERING KALLA TILL SKYPE VIDEOMÖTE VIA OUTLOOK KLIENT SAMORDNAD VÅRD- OCH OMSORGSPLANERING Innehåll sid. Distansmöte via video 3 Inför mötet Inloggning på datorn 4 5 Inställningar i Skype, ljud 6 Inställningar

Läs mer

KALLA TILL SKYPE VIDEOMÖTE VIA OUTLOOK KLIENT SAMORDNAD VÅRD- OCH OMSORGSPLANERING

KALLA TILL SKYPE VIDEOMÖTE VIA OUTLOOK KLIENT SAMORDNAD VÅRD- OCH OMSORGSPLANERING KALLA TILL SKYPE VIDEOMÖTE VIA OUTLOOK KLIENT SAMORDNAD VÅRD- OCH OMSORGSPLANERING Innehåll sid. Distansmöte via video 3 Inför mötet Inloggning på datorn 4 5 Inställningar i Skype, ljud 6 Inställningar

Läs mer

Snabbguide MiTeam. Innehållsförteckning

Snabbguide MiTeam. Innehållsförteckning Snabbguide MiTeam Chatta, dela dokument och delta i möten för ett bättre samarbete både internt och externt Med MiTeam kan du starta och delta i chattar och strömmar. En chatt är mellan två personer och

Läs mer

Lathund Google Kalender (i webbläsare)

Lathund Google Kalender (i webbläsare) Lathund Google Kalender (i webbläsare) För att komma till Google Kalender skriver du www.calendar.google.com i webbläsaren. För att logga in skriver du förnamn.efternamn@zonline.se och sedan ditt lösenord.

Läs mer

KALLA TILL SKYPE VIDEOMÖTE VIA OUTLOOK WEB APP SAMORDNAD VÅRD- OCH OMSORGSPLANERING

KALLA TILL SKYPE VIDEOMÖTE VIA OUTLOOK WEB APP SAMORDNAD VÅRD- OCH OMSORGSPLANERING KALLA TILL SKYPE VIDEOMÖTE VIA OUTLOOK WEB APP SAMORDNAD VÅRD- OCH OMSORGSPLANERING Innehåll sid. Distansmöte via video 3 Inför mötet Inloggning på datorn 4 5 Inställningar i Skype, ljud 6 Inställningar

Läs mer

Outlook 2007. Axxell Utbildning Ab

Outlook 2007. Axxell Utbildning Ab Outlook 2007 Axxell Utbildning Ab 2 Innehåll Vad är Outlook 2007?... 3 Skicka ett nytt meddelande... 7 Bifoga en fil till meddelandet... 8 Öppna, läs och besvara ett e-postmeddelande... 9 Adressboken i

Läs mer

Lync 2013 utbildningsmaterial för Android 4

Lync 2013 utbildningsmaterial för Android 4 Lync 2013 utbildningsmaterial för Android 4 Upplägget av utbildning i Lync för Android 4 Vi kommer att gå igenom följande avsnitt med paus mellan avsnitten Installera Lync, inloggning och inställningar

Läs mer

Migrera till PowerPoint 2010

Migrera till PowerPoint 2010 I den här guiden Microsoft Microsoft PowerPoint 2010 skiljer sig rent utseendemässigt mycket, så vi har skapat den här guiden för att hjälpa dig att snabbare lära dig programmet. Här kan du läsa om de

Läs mer

Information om webbmöte via Skype

Information om webbmöte via Skype Information om webbmöte via Skype Skype för företag är en del av Office 2013/Office 365 och ger dig möjlighet att via datorn chatta och ha digitala administrativa möten med eller utan video. Röst- och

Läs mer

Grunderna i Outlook. Identifiera gränssnittsobjekt som du kan använda för att utföra vanliga uppgifter.

Grunderna i Outlook. Identifiera gränssnittsobjekt som du kan använda för att utföra vanliga uppgifter. Grunderna i Outlook Outlook är ett kraftfullt verktyg som hjälper dig att hantera e-post, kontakter, kalendrar och uppgifter. Det är viktigt att du förstår grunderna i programmet så att du kan använda

Läs mer

Användarmanual TextAppen Online

Användarmanual TextAppen Online Användarmanual TextAppen Online Innehåll Innehåll... 2 Registera dig... 3 Logga in på Textappen online... 5 Samtal... 6 Ringa samtal... 6 Avsluta samtal... 7 Spara samtal... 7 Besvara samtal... 8 Ringa

Läs mer

Conferencing. Novell. Conferencing 1.0. novdocx (sv) 6 April 2007 STARTA CONFERENCING-KLIENTEN: LOGGA IN: Juli 2007. Conferencing Snabbstartguide

Conferencing. Novell. Conferencing 1.0. novdocx (sv) 6 April 2007 STARTA CONFERENCING-KLIENTEN: LOGGA IN: Juli 2007. Conferencing Snabbstartguide Conferencing Snabbstartguide Novell Conferencing 1.0 Juli 2007 SNABBSTART www.novell.com Conferencing Novell Conferencing använder Conferencing-teknologi. Termen "Conferencing" i det här bladet avser alla

Läs mer

Guide till att använda Audacity för uttalsövningar

Guide till att använda Audacity för uttalsövningar Guide till att använda Audacity för uttalsövningar Victoria Johansson Humlabbet, SOL-center, Lund IT-pedagog@sol.lu.se 28 mars 2006 1 Inledning Audacity är ett program som kan användas för att spela in

Läs mer

Beställning till Husfoto. Handledning

Beställning till Husfoto. Handledning Beställning till Husfoto Handledning Datum: 13 mars 2012 Innehåll Inställningar... 2 Så här gör du en beställning... 4 Så här hämtar du materialet... 7 Hur sparas filerna?... 8 Support...11 Kortkommandon

Läs mer

Mobil snabbstart av GroupWise Messenger 18

Mobil snabbstart av GroupWise Messenger 18 Mobil snabbstart av GroupWise Messenger 18 November 2017 Mobil snabbstart av GroupWise Messenger GroupWise Messenger finns tillgängligt för dina mobila enheter med ios, Android BlackBerry. Du kan vara

Läs mer

Miljön i Windows Vista

Miljön i Windows Vista 1 Miljön i Windows Vista Windows Aero Windows Aero (Aero Glass), som det nya utseendet eller gränssnittet heter i Vista, påminner mycket om glas och har en snygg genomskinlig design. Det är enklare att

Läs mer

Skoladmin kom igång! Innehåll

Skoladmin kom igång! Innehåll Skoladmin kom igång! Välkommen till nya Skoladmin! Det har skett lite förändringar i själva verktyget där du skapar nya kurser och lägger upp nyheter. Du kommer att känna igen all information som läggs

Läs mer

Inställningstips. Visuella anpassningar Windows 10 2015-08-06

Inställningstips. Visuella anpassningar Windows 10 2015-08-06 Inställningstips Visuella anpassningar Windows 10 2015-08-06 Innehåll Inledning... 3 Anpassa bildskärmen... 4 Ändra storlek för text, appar och andra objekt... 4 Ändra muspekare och markör... 6 Egenskaper

Läs mer

GroupWise 6.5 för Malmö Högskola av Mikael Carlsson

GroupWise 6.5 för Malmö Högskola av Mikael Carlsson GroupWise 6.5 för Malmö Högskola av Mikael Carlsson Kursdokumentation GroupWise för användare Sidan 1 av 25 Skicka e-post med GroupWise 3 Adressboken 4 Bilaga 5 Skapa vidarebefodran i GroupWise 6 Ta bort

Läs mer

För att komma åt din webmail gör du som tidigare, startar din webläsare och skriver "epost.tierp.se" i adressfältet.

För att komma åt din webmail gör du som tidigare, startar din webläsare och skriver epost.tierp.se i adressfältet. Outlook Webmail Innehåll Outlook Webmail... 3 Inloggning... 3 Navigeringsfönstret... 4 E-post... 5 Skapa och skicka meddelande... 6 Ange alternativ för meddelanden... 6 Adressboken... 7 Kontrollera stavning...

Läs mer

FirstClass Hur du använder FirstClass.

FirstClass Hur du använder FirstClass. OPEN TEXT FirstClass Hur du använder FirstClass. Mars 2008 Peter Gustafsson, Skf Logga in på FirstClass För att starta FirstClass, dubbelklicka på FirstClass ikonen på skrivbordet eller på start-menyn.

Läs mer

Google Apps till Office 365 för företag

Google Apps till Office 365 för företag Google Apps till Office 365 för företag Uppgradera Office 365 för företag ser annorlunda ut än Google Apps, så när du loggar in visas den här vyn som hjälper dig att komma igång. Efter de första veckorna

Läs mer

JoicePhone Installationsmanual

JoicePhone Installationsmanual JoicePhone Installationsmanual - 1 - Innehållsförteckning Krav på hårdvara...2 Installation av program...2 Hur man använder JoicePhone...9 Användargränssnitt...10 Att ringa samal...12 Lägga till kontakter...12

Läs mer

FirstClass Klient 7.0 Manual

FirstClass Klient 7.0 Manual av Sven E Carlsson FirstClass Klient 7.0 Manual till MS Windows FirstClass FAQ... 2 Knappar på Skrivbord och Mailbox... 3 Förkortningar i FirstClass manualen... 4 Koppla upp... 4 Läsa meddelande... 5 Skapa

Läs mer

visas en röd cirkel. Har de valt en sluttid visas den intill aktivitetens namn. Om din kollega just nu är upptagen i telefonsamtal visas en röd lur.

visas en röd cirkel. Har de valt en sluttid visas den intill aktivitetens namn. Om din kollega just nu är upptagen i telefonsamtal visas en röd lur. i Softphone När du öppnar 3FrontOffice Softphone visas fliken Kontakter med dina favoriter. Via denna flik kan du söka efter kontakter och visa information om dem. Du kan även ringa, skicka meddelanden,

Läs mer

INNEHÅLLSFÖRTECKNING... 1 INLEDNING... 2 1. ORDBOKEN I VERKTYGSLISTEN... 3 2. ORDBOKEN... 3

INNEHÅLLSFÖRTECKNING... 1 INLEDNING... 2 1. ORDBOKEN I VERKTYGSLISTEN... 3 2. ORDBOKEN... 3 Ordboken 1 Innehållsförteckning INNEHÅLLSFÖRTECKNING... 1 INLEDNING... 2 1. ORDBOKEN I VERKTYGSLISTEN... 3 2. ORDBOKEN... 3 MINIMERA OCH STÄNG... 3 SÖKFÄLT... 4 SÖKRESULTAT... 4 Resultat... 4 Ordklassfärger...

Läs mer

> Guide till Min webmail

> Guide till Min webmail > Guide till Min webmail Skriv och skicka e-post. Klicka på ikonen Skicka nytt meddelande.. Fältet Avsändare : Här visas vilken e-postadress som kommer att stå som avsändare i ditt mail.. Fältet Mottagare

Läs mer

Övningsuppgifter med E-postklienten MS live Inloggning

Övningsuppgifter med E-postklienten MS live Inloggning Övningsuppgifter med E-postklienten MS live Inloggning Adressen till webbklienten live.com skrivs in i webbläsarens adressfält Skriv in hela din e-postadress Utseendet på det här området används av Microsoft

Läs mer

Kom igång med Telia Touchpoint Softphone

Kom igång med Telia Touchpoint Softphone Kom igång med Telia Touchpoint Softphone Din guide till installation och användning av de viktigaste funktionerna. TSP-3718_2-1505 Installera Här får du en enkel guide till hur du installerar Touchpoint

Läs mer

Windows 8.1, hur gör jag?

Windows 8.1, hur gör jag? 2014 Windows 8.1, hur gör jag? Tor Stenberg Piteå Kommun 2014-03-28 1 av 13 Innehåll Hur jobbar jag med Windows 8.1... 2 Logga in... 2 Skrivbordet och programportal... 2 Logga ut och stänga datorn... 3

Läs mer

Manual för lokalredaktörer villaagarna.se

Manual för lokalredaktörer villaagarna.se Manual för lokalredaktörer villaagarna.se Version 2 Villaägarnas Riksförbund Sollentuna 2011 Innehåll Redigera befintlig sida... 3 Skriva text eller klistra in kopierad text... 5 Rubriker i brödtext...

Läs mer

Användarhandbok för WebEx Meeting Center med mötesrum för samarbete (CMR-moln)

Användarhandbok för WebEx Meeting Center med mötesrum för samarbete (CMR-moln) Användarhandbok för WebEx Meeting Center med mötesrum för samarbete (CMR-moln) Först publicerad: 1 aug 2014 Senast ändrad: 1 aug 2014 Americas Headquarters Cisco Systems, Inc. 170 West Tasman Drive San

Läs mer

Komma igång med OneD. Allt på en plats

Komma igång med OneD. Allt på en plats Komma igång med OneD Allt på en plats I Windows 8.1 och Windows RT 8.1 kan du enkelt spara dina filer på OneDrive så att du kan nå dem från alla dina enheter, till exempel din dator, surfplatta eller telefon.

Läs mer

FIRSTCLASS. Innehåll:

FIRSTCLASS. Innehåll: FIRSTCLASS Innehåll: Hämta klient...2 Installera klient...2 Konfigurera klient...2 Koppla upp...3 Skrivbordet...3 Mailbox...3 Presentation...3 Skapa ett nytt meddelande...4 Söka mottagare för nytt meddelande...4

Läs mer

Interaktiv skrivtavla Lintex ebeam

Interaktiv skrivtavla Lintex ebeam Interaktiv skrivtavla Lintex ebeam Paletten Pennan Kalibrera tavlan Öppna Powerpoint direkt via paletten Öppna Scrapbooken (lektionsplaneraren) Pilen bredvid tangentbordsknappen visar att det finns fler

Läs mer

Skype för Samsung TV. Komma igång med Skype 2. Logga in med ett befintligt konto 3. Så här loggar du in med ansiktsidentifiering 4

Skype för Samsung TV. Komma igång med Skype 2. Logga in med ett befintligt konto 3. Så här loggar du in med ansiktsidentifiering 4 Komma igång med Skype Logga in med ett befintligt konto 3 Så här loggar du in med ansiktsidentifiering 4 Ansiktsidentifiering 5 Skype för Samsung TV Skapa nytt konto 6 Bildskärm 7 Lägga till kontakt 8

Läs mer

Schemalägga ett personligt möte

Schemalägga ett personligt möte Instruktion 1(5) Datum 2014-03-28 IT-Tekniker Fredrik Jönsson 0410-73 32 74 fredrik.jonsson@trelleborg.se Instruktion för resursbokning i Outlook IT-avdelningen har tagit beslut om att resursbokning i

Läs mer

Webbmejlens gränssnitt

Webbmejlens gränssnitt SoftIT Webbmejl Denna manual ger dig information om hur du använder ditt e-postkonto via webbläsaren. Webbmejlen når du via vår hemsida http://www.softit.se. Välj sedan webbmejl från menyn eller gå via

Läs mer

Max Walter SKYPE FÖR MAC OS X

Max Walter SKYPE FÖR MAC OS X Max Walter SKYPE FÖR MAC OS X Del KOM IGÅNG MED SKYPE 6. Ring till andra på Internet... 6 7. Telefonkonferenser... 8. Chatta... 9. Filer... 9 0. Videosamtal.... Personifiera Skype... 6. Ändra användarstatus...

Läs mer

Vanliga frågor för Cisco UC Integration för Microsoft Lync 8.6 och Voice and Video Firmware 8.6 för Cisco Virtualization Experience Client 6215

Vanliga frågor för Cisco UC Integration för Microsoft Lync 8.6 och Voice and Video Firmware 8.6 för Cisco Virtualization Experience Client 6215 Frequently Asked Questions Vanliga frågor för Cisco UC Integration för Microsoft Lync 8.6 och Voice and Video Firmware 8.6 för Cisco Virtualization Experience Client 6215 Vanliga frågor och svar 2 Grundläggande

Läs mer

Mer om Outlook. Extratexter till kapitel 4 Mejla. I avsnittet lär du dig: vad Outlook idag är och kan användas till

Mer om Outlook. Extratexter till kapitel 4 Mejla. I avsnittet lär du dig: vad Outlook idag är och kan användas till B Mer om Outlook Extratexter till kapitel Mejla B 8 I avsnittet lär du dig: vad Outlook idag är och kan användas till hur Kalendern är uppbyggd och fungerar att använda funktionen Uppgifter hur du kan

Läs mer

Snabbguide. Välkommen! Metod 1. Snabbguide 1/13 2012-01-30

Snabbguide. Välkommen! Metod 1. Snabbguide 1/13 2012-01-30 Snabbguide 1/13 Snabbguide Välkommen! Web Apps är en nyhet i Microsoft SharePoint Online, som ingår i Microsoft Office 365. Web Apps är bantade versioner av Microsoft Office Word, PowerPoint, Excel och

Läs mer

SENIORER SENIORER. Grundläggande IT för. Windows 7. Grundläggande IT för. Windows 7. Eva Ansell Marianne Ahlgren. Eva Ansell Marianne Ahlgren

SENIORER SENIORER. Grundläggande IT för. Windows 7. Grundläggande IT för. Windows 7. Eva Ansell Marianne Ahlgren. Eva Ansell Marianne Ahlgren 600 IT för seniorer Windows 7.qxp 2011-06-0 10:27 Sida 1 Eva Ansell Marianne Ahlgren Eva Ansell Marianne Ahlgren Grundläggande IT för SENIORER Windows 7 Det här är en bok för dig som behöver grundläggande

Läs mer

Umgås på nätet KAPITEL 6. Chatta via webbläsaren

Umgås på nätet KAPITEL 6. Chatta via webbläsaren KAPITEL 6 Umgås på nätet Internet håller alltmer på att utvecklas till en parallellvärld med vår vanliga tillvaro. Man spelar spel över nätet, bygger upp virtuella världar med virtuella prylar och virtuella

Läs mer

Kom igång. Readyonet Lathund för enkelt admin. Logga in Skriv in adressen till din webbsida följt av /login. Exempel: www.minsajt.

Kom igång. Readyonet Lathund för enkelt admin. Logga in Skriv in adressen till din webbsida följt av /login. Exempel: www.minsajt. Kom igång Logga in Skriv in adressen till din webbsida följt av /login. Exempel: www.minsajt.se/login Nu dyker en ruta upp på skärmen. Fyll i ditt användarnamn och lösenord och klicka på "logga in". Nu

Läs mer

Manual för lokalredaktörer villaagarna.se

Manual för lokalredaktörer villaagarna.se Manual för lokalredaktörer villaagarna.se Version 1 Villaägarnas Riksförbund Sollentuna 2011 Postadress Besöksdress Telefon Fax E-post Hemsida Box 7118, 192 07 Sollentuna Johan Berndes väg 8-10 010-750

Läs mer

En guide för nya användare

En guide för nya användare 1(23) IT-avdelningen 2016-06-23 En guide för nya användare Komma igång Vad är Skype for Business? När kan jag börja använda Skype for Business? Installera Skype for Business? Finns Skype for Business till

Läs mer

Workshop om Outlook. Outlook klient och Outlook Web App 2014-01-28 Christina Bodén och Eva Eriksson

Workshop om Outlook. Outlook klient och Outlook Web App 2014-01-28 Christina Bodén och Eva Eriksson Workshop om Outlook Outlook klient och Outlook Web App 2014-01-28 Christina Bodén och Eva Eriksson Två vägar in till eposten Outlook Web App - epost.varmdo.se Används på webben Upplevs av många som enklare

Läs mer

Calisto P240-M. USB-telefonlur ANVÄNDARHANDBOK

Calisto P240-M. USB-telefonlur ANVÄNDARHANDBOK TM Calisto P240-M USB-telefonlur ANVÄNDARHANDBOK Välkommen Grattis till valet av din nya Plantronics-produkt. I den här användarhandboken finns anvisningar om hur du ställer in och använder Plantronics

Läs mer

Dialect Unified MAC-klient

Dialect Unified MAC-klient Dialect Unified MAC-klient Med Dialect Unified MAC-klient når du företagets växelfunktioner. Du kan sätta hänvisningar, logga in och ut ur grupper och t ex flytta samtal till en kollega du får tillgång

Läs mer

Outlook Web App 2013

Outlook Web App 2013 Outlook Web App 2013 Boka egen tid Boka egen möten tid Vyer Schemaläggning Gruppkalender Dela kalender Semester Britt Tågmark britt.tagmark@gmail.com Senast ändrad 2014-12-25 Innehåll Logga ut... 1 Öppna

Läs mer

FÖRETAGETS GRAFISKA PROFIL

FÖRETAGETS GRAFISKA PROFIL FÖRETAGETS GRAFISKA PROFIL och Microsoft Office 1 Innehållsförteckning Förord... 2 Företagets grafiska profil... 2 Färger... 2 Fonter (teckensnitt)... 2 Var börjar man? - PowerPoint... 2 Börja med att

Läs mer

LabelLogic. Bruksanvisning. www.planglow.com info@planglow.com. Innehåll. Label Choices. Data Library. Print Centre. Design Centre

LabelLogic. Bruksanvisning. www.planglow.com info@planglow.com. Innehåll. Label Choices. Data Library. Print Centre. Design Centre www.planglow.com info@planglow.com Innehåll Label Choices Så här lägger du till en etikett Data Library Så här lägger du till smörgåsinformation Print Centre Så här skriver du ut etiketter Design Centre

Läs mer

Handhavande manual problemhantering

Handhavande manual problemhantering av Handhavande manual problemhantering 1(9) av Flytta dina dokument från H: till OneDrive I och med att Norrtälje kommun går över till Office 365 för skolverksamheten så kommer den egna lagringsplatsen

Läs mer