Tillsammans når vi toppen!

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Tillsammans når vi toppen!"

Transkript

1 1 Barn- och utbildningsförvaltningen Tillsammans når vi toppen! Årsredovisning 2015 Skolområde VÄST

2 2 Årsberättelse 2015 Skolområde VÄST Vi har följande verksamhet och service ni till kommuninnevånarna Skolområde VÄST bedriver verksamhet i Rumskulla. Pelarne, Djursdala, Gullringen, Södra Vi och Vimmerby tätort. I området finns åtta olika förskolor från en avdelning till fyra avdelningar. Tre av förskolorna finns i tätorten. Det är Stenshult, Bullerbyn och Norrgården. Det är 285 barn placerade Skol- och fritidsverksamhet finns i Rumskulla, Djursdala, Gullringen, Södra Vi och på Astrid Lindgrens skola. Det är 281 barn placerade på fritidshemmen, elevantalet varierar på skolorna från 25 elever i Djursdala till 583 på Astrid Lindgrens skola. Skolområdet har sammanlagt 811 elever. Det är en ökning med 67 elever sen årsskiftet 2014/2015. Det finns ett stort antal barn och elever med annat modersmål i området och då främst på förskolorna Bullerbyn och Norrgården samt på Astrid Lindgrens skola. På skolan har 33 % av eleverna annat modersmål och det finns ca.30 olika modersmål. Det finns en internationell klass på skolområde VÄST som under slutet av året blivit fyra grupper. Ledningen består av områdeschef, sex rektorer/förskolechefer samt administration. Allt finns samlat på Astrid Lindgrens skola. För att förbättra servicen till kommuninvånarna har förskolan, fritidshemmet och skolan en dialog med föräldrarna om mål, uppdrag och resultat. Förskolan fortsätter arbetet med pedagogisk dokumentation. Skolan har lärportalen Infomentor, där kan föräldrarna se pedagogisk dokumentation och måluppfyllelse. Viktiga händelser under året Kompetensutveckling i förskolan genom VÄST kvällar. Under våren kompetensutveckling kring barn som väcker funderingar och webbaserad förläsning med Ulrika Aspeflo logoped och specialpedagog. Karin Rosvall föreläste om kommunikation och förhållningssätt i förskolan under hösten..feedbackdagen i mars där samtliga verksamheter visar goda exempel för varandra. Kompetensutveckling i grundskolan genom Stefan Hertz Konstruktivt ledarskap i klassrummet utgå från dina styrkor. Introduktion och genomförande av PRIO på ytterskolorna. Kompetensutveckling genom SPSM för personal i förskola och grundskola. Hur vi ser på barn/elever med särskilda behov. Matematiklyftet införs på hösten där samtliga pedagoger som undervisar i matematik deltar.

3 3 Utbyggnad av fiber till skolorna. I första läget Astrid Lindgrens skola. Ett ökat antal asylsökande i slutet av året. Det blir fyra grupper med förberedelseklasser. Utdelningen av Alma priset till PRAESA där Astrid Lindgrens skola fk-6 var delaktiga. En lyckad kick-off (Källängsparken) vid höstterminens start där 150 av skolområdets personal deltog. Åtstramningar i budget och beslut om nedläggning av förskolan Körsbärskullen samt Djursdala och Brännebro skola. Arbetsmiljöverket gör stickprov på förskolan Norrgården. Hela grundskolan granskas och man besöker Södra Vi, Brännebro och Astrid Lindgrens skola. Ekonomiskt utfall, jämförelse med budget Skolområde VÄST kommer att visa på ett negativt resultat. Hela budgeten omfattar kr. Bokslutet i nuläget visar på Underskottet är fördelat på personalkostnader och datakostnader i samband med fiberuppkoppling till Astrid Lindgren skolan. Personalkostnaderna är till största delen elevassistenter på grundskolan , personal grundskolan , personal förskolan och ledarutbildning skolledare Vi har ett växande behov av elever med särskilda behov som kräver akuta lösningar med elevassistent. Vi har ett krav att varje elev har rätt att få sina behov tillgodosedda. Alternativet kan bli anmälningar till Skolinspektionen. Extra personal grundskolan beror på svårigheter att följa timplan och ge garanterad undervisning på småskolorna. Förskolan kämpade med ett stort underskott under våren och lyckades nästan hämta hem det mesta under hösten genom tuffa besparingar. Vi har fyra chefer som går rektorsutbildning samt sju chefer som deltar i kommunens chefsutbildning.

4 4 Nyckeltal förskolan Mål 2015 Utfall 2015 Har målet uppnåtts? (använd symbol och/eller orden nedan) Nöjda föräldrar 8,5 9,1 Målet nått Nöjda medarbetare 8,5 8,5 Målet nått Kritik från skolinspektionen 0 0 Målet nått Symboler för hur målet uppnåtts: Målet nått Nära målet Målet ej uppnått Analys Föräldrarna som har svarat på enkäten är mycket nöjda med förskolan. Problemet är att få fler föräldrar som fyller i enkäten, främst de med annat modersmål. Enkätperioden kommer att förlängas och bli från 18/1 till 15/5. Då kan man fylla i enkäten vid utvecklingssamtalen. Medarbetarna har också ett högt värde på enkäten. Vi har mycket motiverade medarbetare trots tuffa besparingar i verksamheten och hög arbetsbelastning. Kulturgarantin och tjänstegarantin är genomförd i förskolan. Utvärdering av verksamhetsmålen: Pedagogisk dokumentation fortsätter. Personalen saknar mobilt bredband för att fullt ut kunna använda ipads vid dokumentationen. VÄST kvällarna med kompetensutveckling är uppskattade. Utbildningen i pedagogisk dokumentation och LOTUS har fortsatt. Under hösten har man haft föreläsning om kommunikation och förhållningssätt i förskolan. Mötestillfälle för förskola, fritidshem och skola har anordnats. Representant för förskolan har en träff per termin med områdeschef för att diskutera likabehandlingsfrågor. En stor diskussionsfråga är när man ska skriva incidentrapporter i förskolan. Vi kommer att fortsätta med den diskussionen. Eva har det som en del i rektorsutbildningen.

5 5 Nyckeltal grundskolan Mål 2015 Utfall 2015 Har målet uppnåtts? (använd symbol och/eller orden nedan) Nöjda föräldrar 8.3 8,1 Nära målet Nöjda elever 8.7 8,6 Målet nått Nöjda medarbetare 8.5 8,6 Målet nått Meritvärde åk Målet ej uppnått Meritvärde åk 9 flickor Målet ej uppnått Meritvärde åk 9 pojkar Målet ej uppnått Andel >målnivå åk 3 NP -SV 90 % 74 % Målet ej uppnått Andel >målnivå åk 3 NP -MA 85 % 64 % Målet ej uppnått Andel >målnivå åk 6 NP -SV 100 % 92 % Nära målet Andel >målnivå åk 6 NP -MA 100 % 88 % Nära målet Andel >målnivå åk 6 NP -EN 95 % 89 % Nära målet Betyg genomsnitt åk 6 - SV 15,4 12,3 Målet ej uppnått Betyg genomsnitt åk 6 - MA 15 12,1 Målet ej uppnått Betyg genomsnitt åk 6 - EN 13 12,1 Nära målet Andel behöriga till NV/TK 92 % 66 % Målet ej uppnått Andel behöriga till EK/HU/SH 92 % 70 % Målet ej uppnått Andel behöriga till EST 92 % 77 % Målet ej uppnått Andel behöriga till YRK 92 % 79 % Målet ej uppnått Andel ej behöriga till gy 8 % 21 % Målet ej uppnått Kritik från skolinspektionen 0 0 Målet nått Analys Enkäterna i Mod, Ansvar och Fantasi visar på fortsatt goda resultat, vi hade ställt höga mål och nästan lyckats nå dem. Det vi måste förbättra är andelen svar från föräldrar. Det kunde vara mycket fler. Våren 2016 kommer enkäten att vara ute från den 18 januari till den 15 maj. Det medför att föräldrar har möjlighet att svara på enkäten vid t.ex. utvecklingssamtal. Elevresultaten i åk 9 har klart försämrats. Det är särskilt pojkarna som har ett lågt meritvärde. Vi har flera elever som har F i nästan alla ämnen, Andelen höga betyg är lågt. Det har varit svårt att rekrytera Ma/No lärare. Klasserna har haft många olika vikarier, Diskussion om att öka möjligheten att läsa NO i temaveckor. Andelen behöriga till gymnasiet är oroväckande. Trots lovskola med väldigt motiverade elever har man ändå inte nått ända fram. Vi fortsätter med lovskola samt ny SYO som kan handleda eleverna i deras val. Åk 6 har ganska goda resultat, Det är för liten betygsspridning och det måste prioriteras mer för att nå de högre betygen. I åk 3 har det blivit lägre resultat. Matematiklyftet och det ökade timtalet i matematik har inte gett något resultat ännu. Vi fortsätter med BRAVKOD och olika lässtrategier i svenska. Det gäller att hålla i och hålla ut.

6 6 Kulturgarantin och tjänstegarantin är genomförda i grundskolan. Simning Simkunnigheten för åk 5 är 81 % godkända. (2014 var det 83 %) Målet är 100 %. Andelen inflyttade elever från andra länder gör att vi får fler som inte klarar målet. I simplanen för grundskolan är det inlagt extra simundervisning för elever som inte når målen. SKL:s enkät för åk 5 och åk 8. Åk 5 har något lägre värden än 2013 men ligger fortfarande högt. Åk 8 har gjort ett rejält lyft och har det bästa resultatet sen vi började mätningarna. Vi ser att våra elever är väldigt trygga. Det som vi måste förbättra är att motivera eleverna och få dem att känna nyfikenhet och lust i skolarbetet. Utvärdering av verksamhetsmålen: Fler pedagoger använder Infomentor. Sambedömning sker vid rättning av nationella prov. Metoden Fonomix används i förskoleklassen. Fritidshemmen tydliggör målen för sin verksamhet för vårdnadshavare och elever. Representant för grundskolan har en träff per termin med områdeschef för att diskutera likabehandlingsfrågor. Specialpedagogerna i skolområde VÄST (från förskola till åk 9) träffas varje månad under områdeschefens ledning. Nyckeltal övergripande Mål 2015 Utfall 2015 Har målet uppnåtts? (använd symbol och/eller orden nedan) Organisation och ledarskap 8,5 8,4 Målet nått Medarbetare och kompetens 8,8 8,7 Målet nått Arbetsklimat och trivsel 8,3 8,0 Målet ej uppnått Medarbetarenkät 8,5 8,6 Målet nått Sjukfrånvaro 4,0 % 4,66 Målet ej uppnått Klagomålshantering 6 Incidentrapporter 128 Analys Den psykosociala enkäten för skolområde VÄST är mycket positiv. Vi hade ett högt värde 2014 och har nästan lyckats hålla samma höga värde. En framgångsfaktor är förskolechefernas och rektorernas pedagogiska ledarskap. De har aktivt deltagit i verksamheten på förskolor och grundskolor. Det har skett genom schemalagda besök och utvärdering med pedagogerna. I PRIO arbetet finns prioriterat att utveckla besök mellan pedagogerna.

7 7 Sjukfrånvaron är lägre än 2014 (5,27 %). Sjukfrånvaron för kvinnor är 4,98 % (2014 5,75 %) och män 2,75 % ( %). Vi har inte nått målet och har fortfarande högre än 2013 (4,26 %). Psykosociala enkäten visar på hög arbetsbelastning och stora barngrupper Vi införde Klagomålshantering i januari Det har inkommit 6 st. på skolområde VÄST. Nu känns det att vi har en bra rutin att hantera klagomål. Sammanställning av incidentrapporer på skolområde VÄST under 2015 är 11 i förskolan och 117 i grundskolan. I förskolan har vi en intensiv diskussion om när vi ska skriva rapporter. Utvärdering av verksamhetsmålen: Goda exempel visas på en feedback dag. Personalens kompetens används i kompetensutveckling. Vi har haft uppföljningssamtal med nya medarbetare. Grundskolans personal i likabehandlingsteamen har en träff per termin med områdeschefen. Diskussion kring hanteringen av incidentrapporter samt tips till varandra. Internationella klassen Astrid Lindgrens skola har haft en internationell klass i många år speciellt för kvotflyktingar. Hösten 2015 blev det en kraftig ökning med asylsökande. Det blev fyra grupper. Det innebar att mer personal fick anställas och det blev ett utökat lokalbehov. Ulla Borre Berg är samordnare för verksamheten. I nuläget är det 46 elever placerade. Grankotten som verksamheten bedrivits i är utdömd. I nuläget är en grupp på gymnasiet och tre grupper i klassrum på åk 7-9 Astrid Lindgren skolan. Det är ett akut behov av lokaler. Eleverna som anlänt under hösten är motiverade och vill lära sig snabbt. Efter 8 veckor får de en klassplacering och deltar i vissa ämnen. Från och med januari 2016 kommer alla nyinskrivna att kartläggas och personalen får utbildning i Kalmar den 18 januari. Det är för att placeringen ska bli så bra som möjligt. Antalet barn/elever med annat modersmål har ökat. I nuläget är 97 förskolebarn med annat modersmål (25 olika språk) och i grundskolan 355 elever med annat modersmål (38 olika språk). Vi har i nuläget undervisning i albanska, arabiska, dari, polska, spanska, kurmanji, bosniska, nederländska. Tyska och ryska blir det i början av Förväntad utveckling Matematiklyftet fortsätter under våren. Vi kommer även att fortsätta satsningen i engelska där vi fått EU bidrag. På sikt borde dessa satsningar medföra högre måluppfyllelse i matematik och engelska. Vi försöker förbättra svarsfrekvensen i enkäten Mod, Ansvar och Fantasi för föräldrar genom att ha en längre svarsperiod. Då kan man använda den vid utvecklingssamtalen.

8 8 Skolområde VÄST kommer att försvinna i omorganisationen. Förskolan kommer att bilda en enhet med en verksamhetschef förskola och grundskolan kommer att bilda en enhet med en verksamhetschef grundskola. I budget beslutet ligger att förskolan Körsbärskullen försvinner. Bullerbyns förskola och Körsbärskullens förskola flyttar till Norrskenet, som blir en förskola med tre avdelningar. Norrskenet och Norrgården blir tillsammans en förskola på sex avdelningar 1 april Förskolan har stora besparingar framför sig vilket medför att det blir svårt att nå våra verksamhetsmål med pedagogisk dokumentation. Förskolecheferna gör en riskbedömning. I budget beslutet ligger även förändrad skolstruktur där Brännebro skola och fritidshem bildar en gemensam enhet med Södra Vi hösten Djursdala skola och fritidshem bildar en gemensam enhet med Astrid Lindgrens skola. Det finns en tidsplan och riskbedömning för denna process. Skulle folkomröstningen den 21 februari 2016 medföra en förändring får vi förhålla oss till det. Grundskolan har även stora besparingar att genomföra främst när det gäller elevassistenter. Arbetsmiljöverket kommer att redovisa sin granskning av Barn- och utbildning den 5 februari. Det här kommer att ge en handledning hur renoveringen av Astrid Lindgrens skola blir. Lokalbristen för förberedelseklasserna löses genom att Paviljong placeras på Astrid Lindgrens skola. Fortsättning av fiber och mobilt bredband till ytterskolor och förskolor. Vimmerby Skrivet av: Tomas Svensson Områdeschef

Årsredovisning Skolområde VÄST 2014

Årsredovisning Skolområde VÄST 2014 1 Årsredovisning Skolområde VÄST 2014 2 Årsberättelse 2014 SKOLOMRÅDE VÄST Beskriv kortfattat vilken typ av verksamhet och service ni har till kommuninnevånarna Skolområde VÄST bedriver verksamhet i Rumskulla.

Läs mer

Tillsammans når vi toppen!

Tillsammans når vi toppen! Barn- och utbildningsförvaltningen Tillsammans når vi toppen! Årsredovisning 2015 Astrid Lindgrens skola Årsberättelse 2015 Beskriv kortfattat vilken typ av verksamhet och service ni har till kommuninnevånarna

Läs mer

Tillsammans når vi toppen!

Tillsammans når vi toppen! Dnr 2016/33 Id 19978 Barn- och utbildningsförvaltningen Tillsammans når vi toppen! Årsredovisning 2015 Skolområde Öst Skolområde ÖST bedriver, på uppdrag av barn- och utbildningsnämnden, pedagogiska verksamheter

Läs mer

Områdesplan omfattande verksamhetsmål och indikatorer för skolområde VÄST för 2015 med sikte mot juni 2016

Områdesplan omfattande verksamhetsmål och indikatorer för skolområde VÄST för 2015 med sikte mot juni 2016 1 Områdesplan omfattande verksamhetsmål och indikatorer för skolområde VÄST för 2015 med sikte mot juni 2016 Verksamhetsbeskrivning Skolområde VÄST bedriver på uppdrag av barn- och utbildningsnämnden pedagogiska

Läs mer

Grundskolor skolområde VÄST Astrid Lindgrens skola F-6 Brännebro skola F-6 Gullringen Djursdala skola F-6 Rumskulla skola F-6 Södra Vi skola F-6

Grundskolor skolområde VÄST Astrid Lindgrens skola F-6 Brännebro skola F-6 Gullringen Djursdala skola F-6 Rumskulla skola F-6 Södra Vi skola F-6 Grundskolor skolområde VÄST Astrid Lindgrens skola F-6 Brännebro skola F-6 Gullringen Djursdala skola F-6 Rumskulla skola F-6 Södra Vi skola F-6 Genom att ha fokus på uppdraget och att ha höga förväntningar.

Läs mer

Tillsammans når vi toppen!

Tillsammans når vi toppen! Barn- och utbildningsförvaltningen Dnr 2016/33, id 19986 Tillsammans når vi toppen! Årsredovisning 2015 Norrgårdens förskola, Björkkullens förskola, Backsippans förskola och Mosippans förskola Årsberättelse

Läs mer

Astrid Lindgrens skola AAstirid LIndgresn skola DOKUMENTNAMN

Astrid Lindgrens skola AAstirid LIndgresn skola DOKUMENTNAMN AAstirid LIndgresn skola DOKUMENTNAMN skolan Vi vet vart vi ska. Vi utvärderar, analyserar och förändrar. Utnyttja alla våra sinnen. Lär oss på olika sätt. Är tydliga! Gör våra elever medvetna om målen.

Läs mer

Handlingsplan för Djursdala skola och fritidshem 2015/2016. Upprättad i juni 2015

Handlingsplan för Djursdala skola och fritidshem 2015/2016. Upprättad i juni 2015 Handlingsplan för Djursdala skola och fritidshem 2015/2016 Upprättad i juni 2015 Vi ska bli bäst! 2017 ska Vimmerby vara bland de tio bästa skolkommunerna. För Vimmerby kommuns barn och elever innebär

Läs mer

Verksamhetsplan. Vimarskolan Åk 7-9 2015/2016

Verksamhetsplan. Vimarskolan Åk 7-9 2015/2016 Vimarskolan Åk 7-9 Tillsammans når vi toppen! Förbättringsområden inom förskola och grundskola enligt Nämndsplanen för styrning av barn- och utbildningsförvaltningen 2014 Nämndsplanen för styrningen av

Läs mer

Tillsammans når vi toppen!

Tillsammans når vi toppen! Tillsammans når vi toppen! Årsredovisning 2015 Förskolan Bullerbyn, Körsbärskullens förskola, Rumskulla förskola, Stenshults förskola. Årsberättelse 2015 SKOLOMRÅDE VÄST Förskolan Bullerbyn, Körsbärskullens

Läs mer

Verksamhetsplan Grundsärskola/ fritidshem 2014/2015

Verksamhetsplan Grundsärskola/ fritidshem 2014/2015 Tillsammans når vi toppen! Tre prioriterade utvecklingsområden för skolområde ÖST Höja måluppfyllelse och resultat Nationella prov Betyg Enkätresultat Elevhälsa VÄRDEGRUNDSARBETE Förebyggande arbete Samordna

Läs mer

Områdesplan Skolområde Öst 2015. Dnr 2015/50 Id 18660

Områdesplan Skolområde Öst 2015. Dnr 2015/50 Id 18660 Områdesplan Skolområde Öst 2015 Dnr 2015/50 Id 18660 2 Tillsammans når vi toppen! Tre prioriterade utvecklingsområden för skolområde ÖST Höja måluppfyllelse och resultat Nationella prov Betyg Enkätresultat

Läs mer

Genom att ha fokus på uppdraget och att ha höga förväntningar. Genom nyfikenhet och att ta tillvara andras idéer.

Genom att ha fokus på uppdraget och att ha höga förväntningar. Genom nyfikenhet och att ta tillvara andras idéer. Genom att ha fokus på uppdraget och att ha höga förväntningar. Genom nyfikenhet och att ta tillvara andras idéer. Genom att lyfta fram goda exempel och fira framgångar. Genom att skapa en gemensam plattform

Läs mer

Tillsammans når vi toppen!

Tillsammans når vi toppen! Dmr 2016/33 Id 19993 Barn- och utbildningsförvaltningen Tillsammans når vi toppen! Årsredovisning 2015 Vimarskolan F-6 och Fritidshem Grundskoleverksamhet, Förskoleklass årskurs 6, med uppdraget att alla

Läs mer

Barn- och utbildningsförvaltningen Verksamhetsplan 2016

Barn- och utbildningsförvaltningen Verksamhetsplan 2016 Barn- och utbildningsförvaltningen Verksamhetsplan 2016 Södra Vi skola och Tallbackens fritidshem Djursdala skola och fritidshem Innehållsförteckning INNEHÅLLSFÖRTECKNING... 2 STYRKORT... 3 INLEDNING...

Läs mer

Genom att ha fokus på uppdraget och att ha höga förväntningar. Genom nyfikenhet och att ta tillvara andras idéer.

Genom att ha fokus på uppdraget och att ha höga förväntningar. Genom nyfikenhet och att ta tillvara andras idéer. Genom att ha fokus på uppdraget och att ha höga förväntningar. Genom nyfikenhet och att ta tillvara andras idéer. Genom att lyfta fram goda exempel och fira framgångar. Genom att skapa en gemensam plattform

Läs mer

Verksamhetsplan Vimarskolan åk 7-9 2014/2015

Verksamhetsplan Vimarskolan åk 7-9 2014/2015 Tillsammans når vi toppen! Tre prioriterade utvecklingsområden för skolområde ÖST Höja måluppfyllelse och resultat Nationella prov Betyg Enkätresultat Elevhälsa VÄRDEGRUNDSARBETE Förebyggande arbete Samordna

Läs mer

Verksamhetsplan fritidshem VÄST

Verksamhetsplan fritidshem VÄST Genom att ha fokus på uppdraget och ha höga förväntningar. Genom nyfikenhet och att ta tillvara andras idéer. Genom att lyfta fram goda exempel och fira framgångar. Genom att skapa en gemensam plattform

Läs mer

Verksamhetsplan för Brännebro skola 2013/2014

Verksamhetsplan för Brännebro skola 2013/2014 Det är roligt att få lagom utmaningar. Då vill man göra sitt bästa. Det är roligt att lära sig nya saker. Vi lär av varandra. Det är roligt att känna att man lyckas. Det gör man när man får utvecklas i

Läs mer

Verksamhetsrapport Valla skola

Verksamhetsrapport Valla skola Verksamhetsrapport V skola Rektor: Ann-Britt Eriksson : 2017-09-07 www.katrineholm.se 2 (9) Vår handläggare Verksamhetsrapport för V skola september 2017 V skola är en kommunal grundskola i Katrineholms

Läs mer

Tillsammans når vi toppen!

Tillsammans når vi toppen! Dnr 2016/33 Id 19990 Barn- och utbildningsförvaltningen Tillsammans når vi toppen! Årsredovisning 2015 Förskolorna Lunden, Kotten och Junibacken Förskola för barn från 1 till 5 år. Öppettider 05.15-18.30

Läs mer

BOKSLUT 2009 BARN- OCH UTBILDNINGSFÖRVALTNINGEN. torsdag, 2010 mars 18

BOKSLUT 2009 BARN- OCH UTBILDNINGSFÖRVALTNINGEN. torsdag, 2010 mars 18 BOKSLUT 2009 BARN- OCH UTBILDNINGSFÖRVALTNINGEN Organisation Resultat Måluppfyllelse Kompetensutveckling God ekonomisk hushållning Likvärdighet IUP med skriftliga omdömen Nätverk Inspektioner Go BOKSLUT

Läs mer

Tillsammans når vi toppen!

Tillsammans når vi toppen! Dnr 2016/33 Id 19994 Tillsammans når vi toppen! Årsredovisning 2015 Vimarskolan åk 7-9 och Grundsärskolan Vimarskolan, grundskoleverksamhet åk 7-9, ligger i centralorten och hade 247 elever inskrivna i

Läs mer

Verksamhetsplan Vimarskolan Förskoleklass - åk 6/fritidshem

Verksamhetsplan Vimarskolan Förskoleklass - åk 6/fritidshem Vimarskolan Förskoleklass - åk 6/fritidshem Vi har höga förväntningar på våra barn/elever och på oss själva! Vi synliggör hela lärmiljön. Vi uppmuntrar nyfikenhet och vetgirighet genom att arbeta med

Läs mer

Tillsammans når vi toppen!

Tillsammans når vi toppen! Dmr 2016/33 Id 19991 Barn- och utbildningsförvaltningen Tillsammans når vi toppen! Årsredovisning 2015 Förskolorna Snövit, Skogsbacken och Katthult Förskola för barn från 1 till 5 år. Öppettider 05.30-18.30

Läs mer

Utvecklingsplan. Tingbergsskolan Förskoleklass, grundskola 1 6, fritidshem Läsåret 2017/2018. Upprättat:

Utvecklingsplan. Tingbergsskolan Förskoleklass, grundskola 1 6, fritidshem Läsåret 2017/2018. Upprättat: Upprättat: 170904 Utvecklingsplan Tingbergsskolan Förskoleklass, grundskola 1 6, fritidshem Läsåret 2017/2018 Det Systematiska Kvalitéts Arbetet (SKA) på Tingbergsskolan Ett systematiskt kvalitetsarbete

Läs mer

STORFORS KOMMUN. Kroppaskolan Årskurs 1 3

STORFORS KOMMUN. Kroppaskolan Årskurs 1 3 STORFORS KOMMUN Kroppaskolan Årskurs 1 3 Lokal arbetsplan Läsåret 2016-2017 Inledning: Kroppaskolan ligger i Storfors tätort och innefattar förskoleklass årskurs 3 samt fritidshem. Skolan har totalt 136

Läs mer

Kvalitetsrapport för Knutsbo/Junibacken skolområde läsåret

Kvalitetsrapport för Knutsbo/Junibacken skolområde läsåret 0 Kvalitetsrapport för Knutsbo/Junibacken skolområde läsåret 2015-2016 GÄLLANDE FÖR VERKSAMHETEN I Junibackens skola förskoleklass grundskola åk 1-6 fritidshem Ansvarig rektor Åsa Strömberg 1 Innehåll

Läs mer

Kvalitetsredovisning och verksamhetsplan för Tällbergs skola

Kvalitetsredovisning och verksamhetsplan för Tällbergs skola Kvalitetsredovisning och verksamhetsplan för Tällbergs skola Kvalitetsredovisning 2013/2014 Varje huvudman inom skolväsendet ska på huvudmannanivå systematiskt och kontinuerligt planera, följa upp och

Läs mer

Barn- och utbildningsförvaltningen Verksamhetsplan 2016

Barn- och utbildningsförvaltningen Verksamhetsplan 2016 Barn- och utbildningsförvaltningen Verksamhetsplan 2016 Norrängens förskola, Rumskulla förskola, Stenshults förskola. Innehållsförteckning INNEHÅLLSFÖRTECKNING... 2 STYRKORT... 3 INLEDNING 4-5 EKONOMI

Läs mer

Barn- och utbildningsförvaltningen Verksamhetsplan 2016

Barn- och utbildningsförvaltningen Verksamhetsplan 2016 Barn- och utbildningsförvaltningen Verksamhetsplan 2016 Norrgårdens förskola, Björkkullens förskola, Backsippans förskola, Mosippans förskola och Gullvivans förskola Innehållsförteckning INNEHÅLLSFÖRTECKNING...

Läs mer

Verksamhetsplan. Vimarskolan Förskoleklass - åk 6/Fritidshem 2014/2015

Verksamhetsplan. Vimarskolan Förskoleklass - åk 6/Fritidshem 2014/2015 Vimarskolan Förskoleklass - åk 6/Fritidshem Tillsammans når vi toppen! Tre prioriterade utvecklingsområden för skolområde ÖST Höja måluppfyllelse och resultat Nationella prov Betyg Enkätresultat Elevhälsa

Läs mer

VERKSAMHETSPLAN Skogsängsskolan läsår 14/15

VERKSAMHETSPLAN Skogsängsskolan läsår 14/15 Barn- och utbildningsnämndens mål KUNSKAPER Andel elever med högsta betyget A och B ska öka. Andelen elever med betyget A och B på enheten ska vara högre vt 2015 jämfört med vt 2014 2015 ska minst 85%

Läs mer

Budget 2018 samt plan för ekonomin åren FÖR- OCH GRUNDSKOLEVERKSAMHET

Budget 2018 samt plan för ekonomin åren FÖR- OCH GRUNDSKOLEVERKSAMHET Budget 2018 samt plan för ekonomin åren 2019-2020 FÖR- OCH GRUNDSKOLEVERKSAMHET Innehållsförteckning VERKSAMHETERNA... 3 Driftbudget... 3 Verksamhetsbeskrivning... 3 Förändringar i verksamheten... 3 Framtid...

Läs mer

Handlingsplan för Södra Vi skola och Tallbackens fritidshem 2015/2016. Upprättad i juni 2015

Handlingsplan för Södra Vi skola och Tallbackens fritidshem 2015/2016. Upprättad i juni 2015 Handlingsplan för Södra Vi skola och Tallbackens fritidshem 2015/2016 Upprättad i juni 2015 Vi ska bli bäst! 2017 ska Vimmerby vara bland de tio bästa skolkommunerna. För Vimmerby kommuns barn och elever

Läs mer

Systematiskt kvalitetsarbete Pajala kommun 2013 -

Systematiskt kvalitetsarbete Pajala kommun 2013 - 1 Systematiskt kvalitetsarbete Pajala kommun 2013 - Systematiskt kvalitetsarbete och inflytande behandlas i ett gemensamt kapitel, kap 4, i skollagen (2010:800). Bestämmelserna gäller för samtliga skolformer

Läs mer

Dnr 2018/39/043 Id Barn- och utbildningsförvaltningen. Årsredovisning Frödinge skola och Tuna skola

Dnr 2018/39/043 Id Barn- och utbildningsförvaltningen. Årsredovisning Frödinge skola och Tuna skola Dnr 2018/39/043 Id 23156 Barn- och utbildningsförvaltningen Innehållsförteckning INNEHÅLLSFÖRTECKNING... 2 INLEDNING... 3 VOLYMER... 4 BESKRIVNING AV NÄMNDPLANENS INDIKATORER... 4 EKONOMI I BALANS... 5

Läs mer

Kvalitetsanalys för Boo Gårds skola läsåret 2014/15

Kvalitetsanalys för Boo Gårds skola läsåret 2014/15 Datum 150904 1 (9) Kvalitetsanalys för Boo Gårds skola läsåret 2014/15 Varje skola har enligt skollagen ansvar för att systematiskt och kontinuerligt planera, följa upp och utveckla utbildningen. Denna

Läs mer

Kvalitetsuppföljning grundskola 2017/2018 Hede-och Tanumskolan Förskoleklass-årskurs 6

Kvalitetsuppföljning grundskola 2017/2018 Hede-och Tanumskolan Förskoleklass-årskurs 6 Kvalitetsuppföljning grundskola 2017/2018 Hede-och Tanumskolan Förskoleklass-årskurs 6 Lärande Verksamhetens måluppfyllelse Svenska Studieresultat ämnesprov grundskolan Betyg Antal elever Antal elever

Läs mer

Verksamhetsplan. Skola och fritidshem i Frödinge 2013/2014

Verksamhetsplan. Skola och fritidshem i Frödinge 2013/2014 Skola och fritidshem i Vi har höga förväntningar på oss själva och barnen/eleverna. Vi erbjuder barnen en god pedagogisk verksamhet, där omsorg, fostran och lärande bildar en helhet. Vi synliggör hela

Läs mer

Kvalitetsrapport Hagabackens skola

Kvalitetsrapport Hagabackens skola 2016-06-02 Kvalitetsrapport 2015-2016 Hagabackens skola 1 1. GRUNDFAKTA 2 2. RESULTAT 2.1 Normer och värden Påstående: Årets res. Årets res. Förra året Förra året inte alls/ ganska dåligt % ganska bra/

Läs mer

Verksamhetsplan 2014 Vimmerby gymnasium

Verksamhetsplan 2014 Vimmerby gymnasium Vimmerby gymnasium Skolan har en kompetent och engagerad personal som arbetar i lag med gemensamt fokus på elevernas studier. Målet är att eleven tillsammans med skolans lärare och övrig personal skall

Läs mer

Resultatprofil. Ängbyskolan. Läsåret 2016/2017

Resultatprofil. Ängbyskolan. Läsåret 2016/2017 Resultatprofil Ängbyskolan Läsåret 2016/2017 Vad är en resultatprofil I resultatprofilen redovisas respektive skolas organisation, antal elever och pedagogisk personal, resultat som uppnåtts hos eleverna

Läs mer

Kvalitetsanalys för Boo Gårds skola läsåret 2013/14

Kvalitetsanalys för Boo Gårds skola läsåret 2013/14 Datum 140826 1 (8) Kvalitetsanalys för Boo Gårds skola läsåret 2013/14 Varje skola har enligt skollagen ansvar för att systematiskt och kontinuerligt planera, följa upp och utveckla utbildningen. Denna

Läs mer

Verksamhetsplan 2018

Verksamhetsplan 2018 Barn- och utbildningsförvaltningen LC Datum: 2018-02-21 Dnr: 2018/120.600 Id: 23328 1 (9) Verksamhetsplan 2018 Norrängens förskola och Stenshults förskola Kommunal styrning och nämndplan Med kommunens

Läs mer

Dnr 2014/16 Id Barn- och utbildningsförvaltningen. Årsberättelse Barn- och utbildningsnämnden

Dnr 2014/16 Id Barn- och utbildningsförvaltningen. Årsberättelse Barn- och utbildningsnämnden Dnr /16 Id 18632 Barn- och utbildningsförvaltningen Årsberättelse Årsberättelse Årsberättelse barn och utbildningsnämnden har ansvar för alla utbildningsfrågor; från förskola till högskola. Inom nämndens

Läs mer

Kvalitetsrapport för Fredriksbergsskolan läsåret

Kvalitetsrapport för Fredriksbergsskolan läsåret 0 Kvalitetsrapport för Fredriksbergsskolan läsåret 2015-2016 GÄLLANDE FÖR VERKSAMHETEN I förskoleklass grundskola åk 1-9 fritidshem Ansvarig rektor Kristin Hägglund 1 2 Innehåll Styrkort 2015-2016... 1

Läs mer

Verksamhetsplan för Norrgårdens förskola 2013/2014

Verksamhetsplan för Norrgårdens förskola 2013/2014 Norrgårdens förskola - en lärande och mångkulturell förskola med fokus på språk Vi ser varje barns utvecklingsmöjligheter i lärandet och i det sociala samspelet Vi utmanar barnens nyfikenhet genom att

Läs mer

Barn- och utbildningsförvaltningen Verksamhetsplan 2018

Barn- och utbildningsförvaltningen Verksamhetsplan 2018 Barn- och utbildningsförvaltningen Verksamhetsplan 2018 Kommunal styrning och nämndplan Med kommunens värdeord ANSVAR, MOD och FANTASI i tankar och arbetssätt ska alla verksamheter inom kommunen arbeta

Läs mer

SYSTEMATISKT KVALITETSARBETE FÖR VAD SKOLA LÄSÅRET

SYSTEMATISKT KVALITETSARBETE FÖR VAD SKOLA LÄSÅRET SYSTEMATISKT KVALITETSARBETE FÖR VAD SKOLA LÄSÅRET 2016-2017 TRYGGHET OCH STUDIERO -Vi kommer att fortsätta ha en hög vuxennärvaro på raster, vid bussar och vid olika aktiviteter så att eleverna känner

Läs mer

Kvalitetsarbete för grundskolan Vasaskolan period 1 juli-sept 2013.

Kvalitetsarbete för grundskolan Vasaskolan period 1 juli-sept 2013. Kvalitetsarbete för grundskolan Vasaskolan period 1 juli-sept 2013. 1 Systematiskt kvalitetsarbete Enligt Skollagen (SFS 2010:800) ska varje huvudman inom skolväsendet på huvudmannanivå systematiskt och

Läs mer

LOKAL ARBETSPLAN 2014

LOKAL ARBETSPLAN 2014 LOKAL ARBETSPLAN 2014 GRUNDSKOLA: Skederids skola 1. UNDERLAG - Självvärdering, riktad till pedagoger. - Våga Visa-enkäten riktad till barn/elever och föräldrar. - Skolans andra underlag. Pedagoger Övergripande

Läs mer

Kvalitetsredovisning läsåret 2013/14 Insjöns skola och förskoleklass.

Kvalitetsredovisning läsåret 2013/14 Insjöns skola och förskoleklass. Kvalitetsredovisning läsåret 2013/14 Insjöns skola och förskoleklass. Varje huvudman inom skolväsendet ska på huvudmannanivå systematiskt och kontinuerligt planera, följa upp och utveckla utbildningen.

Läs mer

Kvalitetsredovisning och verksamhetsplan för Djura skola

Kvalitetsredovisning och verksamhetsplan för Djura skola Kvalitetsredovisning och verksamhetsplan för Djura skola Kvalitetsredovisning 215/216 Verksamheter inom skolväsendet ska på huvudmanna- och enhetsnivå systematiskt och kontinuerligt planera, följa upp

Läs mer

KVALITETSRAPPORT 2014

KVALITETSRAPPORT 2014 KVALITETSRAPPORT 2014 GRUNDSKOLA Götlunda skola Nybyholmsskolan Medåkers skola 2015-02-20 INNEHÅLL VERKSAMHETSCHEFEN HAR ORDET 5 NORMER OCH VÄRDEN 7 PLANEN MOT KRÄNKANDE BEHANDLING OCH LIKABEHANDLINGSPLANEN...

Läs mer

Dokumentation av systematiskt kvalitetsarbete Förskoleklass / Grundskolan / Grundsärskolan. Lyrfågelskolan 4-9 2014

Dokumentation av systematiskt kvalitetsarbete Förskoleklass / Grundskolan / Grundsärskolan. Lyrfågelskolan 4-9 2014 Dokumentation av systematiskt kvalitetsarbete Förskoleklass / Grundskolan / Grundsärskolan Lyrfågelskolan 4-9 2014 Innehållsförteckning KVALITÉTSARBETE... 3 Redovisning av aktuella kunskapsresultat...

Läs mer

Melleruds Södra Melleruds Kommun Systematiskt kvalitetsarbete 2014

Melleruds Södra Melleruds Kommun Systematiskt kvalitetsarbete 2014 Melleruds Södra Melleruds Kommun Systematiskt kvalitetsarbete 04 MELLERUD 5.0. ROBERT OLSSON FÖRSKOLECHEF/REKTOR Bokslut 04 År / Tkr Bokslut 03 Bokslut 04 Budget 04 Avvikelse Intäkter 35 78 388 393 Kommunbidrag

Läs mer

Dnr 2018/39/043 Id Barn- och utbildningsförvaltningen. Årsredovisning Brännebro skola och Storebro skola

Dnr 2018/39/043 Id Barn- och utbildningsförvaltningen. Årsredovisning Brännebro skola och Storebro skola Dnr 2018/39/043 Id 23165 Barn- och utbildningsförvaltningen Innehållsförteckning INNEHÅLLSFÖRTECKNING... 1 INLEDNING... 3 VIKTIGA HÄNDELSER UNDER ÅRET:... 3 BRÄNNEBRO SKOLA OCH BRÄNNÄSSLANS FRITIDSHEM...

Läs mer

Kvalitetsarbete för grundskolan Smedby skola period 4 (april juni), läsåret

Kvalitetsarbete för grundskolan Smedby skola period 4 (april juni), läsåret Kvalitetsarbete för grundskolan Smedby skola period 4 (april juni), läsåret 2013-2014 1 Systematiskt kvalitetsarbete Enligt Skollagen (SFS 2010:800) ska varje huvudman inom skolväsendet på huvudmannanivå

Läs mer

Uppdrag, nuläge och mål

Uppdrag, nuläge och mål Uppdrag, nuläge och mål Nämndens uppdrag utgör kommunens styrelse för det offentliga skolväsendet för barn och ungdom avseende förskoleklass, grundskola och grundsärskola. Vidare ansvarar man för den förskoleverksamhet

Läs mer

Kvalitetsuppföljning grundskola 2017/18 Skolområde 1

Kvalitetsuppföljning grundskola 2017/18 Skolområde 1 Kvalitetsuppföljning grundskola 2017/18 Skolområde 1 Lärande Studieresultat ämnesprov grundskolan Antal elever Antal elever som har: Procent Svenska Nått målen i ämnesprovet* Åk 3 10 7 70 % Svenska Åk

Läs mer

Systematiskt kvalitetsarbete Sektor barn och utbildning i Munkedals kommun

Systematiskt kvalitetsarbete Sektor barn och utbildning i Munkedals kommun 2015-12-18 Systematiskt kvalitetsarbete Sektor barn och utbildning i Munkedals kommun Läsår 2014-2015 Ann-Catrin Göthlin Sektorchef Barn och utbildning Sida 2 av 10 Skolans verksamhet måste utvecklas så

Läs mer

Dnr 2016/33 /043 Id Barn- och utbildningsförvaltningen BS/BSF. Årsredovisning Barn- och utbildningsnämnden

Dnr 2016/33 /043 Id Barn- och utbildningsförvaltningen BS/BSF. Årsredovisning Barn- och utbildningsnämnden Dnr 2016/33 /043 Id 20016 Barn- och utbildningsförvaltningen BS/BSF Årsredovisning 2015 Innehållsförteckning INNEHÅLLSFÖRTECKNING... 2 INLEDNING... 3 VOLYMER... 4 VIKTIGA HÄNDELSER UNDER ÅRET... 5 FÖRSKOLA

Läs mer

Uppföljning av jämställdhets- och mångfaldsprogram

Uppföljning av jämställdhets- och mångfaldsprogram Handläggare Datum Carina Petersson 2019-02-15 Lillian Alverö Uppföljning av jämställdhets- och mångfaldsprogram år 2018 Del 1: Uppföljning av jämställdhets- och mångfaldsarbete för barn och ungdomar Mål:

Läs mer

Prioriterade utvecklingsområden för Rebbelberga rektorsområde verksamhetsåret 2014/2015 samt kompetensutvecklingsplan

Prioriterade utvecklingsområden för Rebbelberga rektorsområde verksamhetsåret 2014/2015 samt kompetensutvecklingsplan 2014-06-30 Prioriterade utvecklingsområden för Rebbelberga rektorsområde verksamhetsåret 2014/2015 samt kompetensutvecklingsplan I Kunskapsstaden Ängelholm möter du en förskola och skola som vilar på vetenskaplig

Läs mer

Systematiskt Kvalitetsarbete Mörtviksskolan

Systematiskt Kvalitetsarbete Mörtviksskolan Systematiskt Kvalitetsarbete Mörtviksskolan 2017-2018 Systematiskt kvalitetsarbete Skola Våra elever är morgondagens världsmedborgare och vi utvecklar därför elevernas kommunikativa förmåga, kreativitet

Läs mer

Kvalitetsrapport Vedevågs skola

Kvalitetsrapport Vedevågs skola Kvalitetsrapport Vedevågs skola 2015-2016 1 Innehåll 1. GRUNDFAKTA... 4 2. RESULTAT... 5 2.1 Normer och värden... 5 2.2 Måluppfyllelse i arbetet med kursplanernas mål... 6 2.3 Elevinflytande och demokrati

Läs mer

Dnr 2017/39/043 Id Barn- och utbildningsförvaltningen. Årsredovisning Rumskulla skola och fritidshem

Dnr 2017/39/043 Id Barn- och utbildningsförvaltningen. Årsredovisning Rumskulla skola och fritidshem Dnr 2017/39/043 Id 23161 Barn- och utbildningsförvaltningen Årsredovisning 2017 och fritidshem Innehållsförteckning INNEHÅLLSFÖRTECKNING... 2 INLEDNING... 3 VOLYMER... 4 BESKRIVNING AV NÄMNDPLANENS INDIKATORER...

Läs mer

KVALITETSSAMMANFATTNING NORREVÅNGSSKOLAN 7-9 LÄSÅR

KVALITETSSAMMANFATTNING NORREVÅNGSSKOLAN 7-9 LÄSÅR 1. Kunskaper Styrkan för Norrevångsskolan är att vi är en skola där eleverna känner sig trygga och trivs. Enligt medarbetarenkät som görs varje år trivs även personalen på skolan. På skolan finns det ca

Läs mer

Budget 2020 och plan för ekonomin FÖR- OCH GRUNDSKOLEVERKSAMHET

Budget 2020 och plan för ekonomin FÖR- OCH GRUNDSKOLEVERKSAMHET Budget 2020 och plan för ekonomin 2021-2023 FÖR- OCH GRUNDSKOLEVERKSAMHET Innehållsförteckning 1 VERKSAMHETERNA... 3 1.1 Driftbudget... 3 1.2 Verksamhetsbeskrivning... 3 1.3 Förändringar i verksamheten...

Läs mer

Barn- och utbildningsförvaltningen Verksamhetsplan 2016

Barn- och utbildningsförvaltningen Verksamhetsplan 2016 Barn- och utbildningsförvaltningen Verksamhetsplan 2016 Innehållsförteckning INNEHÅLLSFÖRTECKNING... 2 STYRKORT... 3 INLEDNING... 4 EKONOMI I BALANS... 5 UTVECKLINGSBEHOV... 5 TJÄNSTER AV HÖG KVALITET...

Läs mer

SYSTEMATISKT KVALITETSARBETE FÖR VADS SKOLA LÄSÅRET

SYSTEMATISKT KVALITETSARBETE FÖR VADS SKOLA LÄSÅRET SYSTEMATISKT KVALITETSARBETE FÖR VADS SKOLA LÄSÅRET 2018-2019 TRYGGHET OCH STUDIERO - De rutiner vi har som bygger på Skollagen samt trivselregler och hög vuxennärvaro fungerar väl, både enligt lärare,

Läs mer

Karlbergsskolan RO Läsårsplan

Karlbergsskolan RO Läsårsplan L ÄSÅR 2015/2016 Karlbergsskolan RO Läsårsplan Innehållsförteckning Vårt rektorsområde... 3 Vision... 3 Nationella mål... 4 Prioriterade mål och indikatorer... 4 Karlbergsskolan RO, Läsårsplan 2(8) Vårt

Läs mer

Delårsbokslut Barn och utbildning

Delårsbokslut Barn och utbildning Delårsbokslut 2019 Barn och utbildning Delårsbokslut 2019 2(8) Innehållsförteckning Viktiga händelser... 5 Ekonomiskt utfall/finansiell analys... 5 Framtiden... 6 Målområden... 6 Attraktiv kommun... 6

Läs mer

Skolors och förskolors systematiska kvalitetsarbete. vägledning och struktur

Skolors och förskolors systematiska kvalitetsarbete. vägledning och struktur Skolors och förskolors systematiska kvalitetsarbete vägledning och struktur Det gemensamma systematiska kvalitetsarbetet på Lidingö En viktig utgångspunkt i allt kvalitetsarbete är att barnets bästa sätts

Läs mer

Kvalitetsrapport Ramshyttans skola

Kvalitetsrapport Ramshyttans skola 2016-06-02 Kvalitetsrapport 2015-2016 Ramshyttans skola 1 1. GRUNDFAKTA 2 2. RESULTAT 2.1 Normer och värden Påstående: Årets res. Årets res. Förra året Förra året inte alls/ ganska dåligt % ganska bra/

Läs mer

Rådaskolan Kvalitetsredovisning 2015

Rådaskolan Kvalitetsredovisning 2015 Rådaskolan Kvalitetsredovisning 2015 Innehållsförteckning Råda... 2 Råda Resultaträkning Bokslut 2015 Beskrivning Utfall 2014 Utfall 2015 Budget 2015 Avvik Råda Intäkter -841-2 072-800 1 272 Personal kostnader

Läs mer

Kvalitetsarbete för Stjärnsunds förskola/fritidshem period 3 (jan mars), läsåret 2014.

Kvalitetsarbete för Stjärnsunds förskola/fritidshem period 3 (jan mars), läsåret 2014. Kvalitetsarbete för Stjärnsunds förskola/fritidshem period 3 (jan mars), läsåret 2014. 1 Systematiskt kvalitetsarbete Enligt Skollagen (SFS 2010:800) ska varje huvudman inom skolväsendet på huvudmannanivå

Läs mer

Kvalitetsarbete för grundskolan (Jonsboskolan) period 4 (april juni), läsåret 2013/2014.

Kvalitetsarbete för grundskolan (Jonsboskolan) period 4 (april juni), läsåret 2013/2014. Kvalitetsarbete för grundskolan (Jonsboskolan) period 4 (april juni), läsåret 2013/2014. 1 Systematiskt kvalitetsarbete Enligt Skollagen (SFS 2010:800) ska varje huvudman inom skolväsendet på huvudmannanivå

Läs mer

Kvalitetsredovisning och verksamhetsplan för Åkerö F-6 skolenhet

Kvalitetsredovisning och verksamhetsplan för Åkerö F-6 skolenhet Kvalitetsredovisning och verksamhetsplan för Åkerö F-6 skolenhet Kvalitetsredovisning 2014/2015 Verksamheter inom skolväsendet ska på huvudmanna- och enhetsnivå systematiskt och kontinuerligt planera,

Läs mer

Matte i πteå. Piteå kommun 2015-02-13

Matte i πteå. Piteå kommun 2015-02-13 2015 Matte i πteå Piteå kommun 2015-02-13 Bakgrund Svenska elevers kunskaper i matematik har försämrats under senare år. Försämringen märks i att andelen elever som uppnår det lägsta betyget ökar och

Läs mer

Kvalitetsarbete för förskolan Älgen period 3 (jan mars), läsåret

Kvalitetsarbete för förskolan Älgen period 3 (jan mars), läsåret Kvalitetsarbete för förskolan Älgen period 3 (jan mars), läsåret 2013-2014. 1 Systematiskt kvalitetsarbete Enligt Skollagen (SFS 2010:800) ska varje huvudman inom skolväsendet på huvudmannanivå systematiskt

Läs mer

Systematiskt kvalitetsarbete år 2015

Systematiskt kvalitetsarbete år 2015 januari 2016 Mörtviksskolan Systematiskt kvalitetsarbete år 2015 Systematiskt kvalitetsarbete Skola I Mörtviksskolan pågår ett aktivt arbete för att främja alla elevers trygghet och lärande. Genom att

Läs mer

Kvalitetsarbete för förskolan Förskolan Björkbacken period 2 (okt-dec), läsåret

Kvalitetsarbete för förskolan Förskolan Björkbacken period 2 (okt-dec), läsåret Kvalitetsarbete för förskolan Förskolan Björkbacken period 2 (okt-dec), läsåret 2014-2015 1 Systematiskt kvalitetsarbete Enligt Skollagen (SFS 2010:800) ska varje huvudman inom skolväsendet på huvuvdmannanivå

Läs mer

LÄSÅR 2014/2015. Läsårsplan 2014/2015. Innehållsförteckning. Hammarbacksskolan RO. Vårt rektorsområde... 3

LÄSÅR 2014/2015. Läsårsplan 2014/2015. Innehållsförteckning. Hammarbacksskolan RO. Vårt rektorsområde... 3 LÄSÅR 2014/2015 Hammarbacksskolan RO Läsårsplan 2014/2015 Innehållsförteckning Vårt rektorsområde... 3 Verksamhetsidé... 3 Vision... 3 Nationella mål... 3 Prioriterade mål och indikatorer... 3 Hammarbacksskolan

Läs mer

LOKAL ARBETSPLAN 2013/14

LOKAL ARBETSPLAN 2013/14 LOKAL ARBETSPLAN 2013/14 FÖRSKOLA: Svanberga förskola 1. UNDERLAG - Våga Visa-enkäten riktad till föräldrar - Självvärdering, riktad till pedagoger Fyll i diagrammet Övergripande Stimulerande lärande 100

Läs mer

LOVISEDALSSKOLAN Utvärdering av mål och resultat

LOVISEDALSSKOLAN Utvärdering av mål och resultat LOVISEDALSSKOLAN 2013 Utvärdering av mål och resultat 2012-13 Innehåll 1. Förskolan... 3 2. Grundskolan... 4 2.1 Egna mål... 4 2.2 Analys av resultat i matematik... 5 2.3 Analys av resultat i läs- och

Läs mer

Budget 2015 samt plan för ekonomin åren FÖR- OCH GRUNDSKOLEVERKSAMHET

Budget 2015 samt plan för ekonomin åren FÖR- OCH GRUNDSKOLEVERKSAMHET Budget 2015 samt plan för ekonomin åren 2016-2017 FÖR- OCH GRUNDSKOLEVERKSAMHET VERKSAMHETERNA Driftbudget Tkr Utfall 2013 Prognos 2014 Budget 2015 Plan 2016 Plan 2017 Intäkter 50 498 48 247 49 113 49

Läs mer

Kompletterande information till tjänsteskrivelsen, Dnr 2016/10, id 19965

Kompletterande information till tjänsteskrivelsen, Dnr 2016/10, id 19965 Barn- och utbildningsförvaltningen BS 2016-02-10 Diarienummer 2016/10/041 1(1) Kompletterande information till tjänsteskrivelsen, Dnr 2016/10, id 19965 Ärendet B. Återställande av underskott i förskolan

Läs mer

Barn- och utbildningsnämndens plan för systematisk kvalitetsarbete

Barn- och utbildningsnämndens plan för systematisk kvalitetsarbete Barn- och utbildningsnämndens plan för systematisk kvalitetsarbete Barn- och utbildningsförvaltningen Dan Christoffersson, utvecklingschef Barn- och utbildningsnämnden 2016-12-14 97 Tjörn Möjligheternas

Läs mer

Uppdragsplan 2014. För Barn- och ungdomsnämnden. BUN 2013/1809 Antagen av Barn- och ungdomsnämnden 2013-12-18

Uppdragsplan 2014. För Barn- och ungdomsnämnden. BUN 2013/1809 Antagen av Barn- och ungdomsnämnden 2013-12-18 Uppdragsplan 2014 För Barn- och ungdomsnämnden BUN 2013/1809 Antagen av Barn- och ungdomsnämnden 2013-12-18 Kunskapens Norrköping Kunskapsstaden Norrköping ansvarar för barns, ungdomars och vuxnas skolgång.

Läs mer

Färsingaskolan. Lokal arbetsplan för Färsingaskolan

Färsingaskolan. Lokal arbetsplan för Färsingaskolan Färsingaskolan Lokal arbetsplan för Färsingaskolan 2013 Inledning Från och med augusti 2013 har Sandbäcksskolan åk 4-9 flyttat till Färsingaskolan som nu är en 4-9 skola med ca 400 elever. Verksamheten

Läs mer

Kvalitetsredovisning för förskola, förskoleklass, grundskola, skolbarnsomsorg och särskola 2005

Kvalitetsredovisning för förskola, förskoleklass, grundskola, skolbarnsomsorg och särskola 2005 Avdelningen förskola-skola Enskede-Årsta stadsdelsförvaltning Handläggare: Katarina Höök Tfn: 508 14 021 Tjänsteutlåtande Sid 1 (6) 2006-05-30 Enskede-Årsta stadsdelsnämnd Kvalitetsredovisning för förskola,

Läs mer

Kvalitetsrapport för Knutsbo/Junibacken skolområde läsåret

Kvalitetsrapport för Knutsbo/Junibacken skolområde läsåret 0 Kvalitetsrapport för Knutsbo/Junibacken skolområde läsåret 2015-16 GÄLLANDE FÖR VERKSAMHETEN I Knutsbo skola grundskola åk 1-4 fritidshem Ansvarig rektor Åsa Strömberg 1 Innehåll Styrkort 2016-2017...

Läs mer

LOKAL ARBETSPLAN 2014

LOKAL ARBETSPLAN 2014 LOKAL ARBETSPLAN 2014 FÖRSKOLA: Edsbro förskola 1. UNDERLAG - Våga Visa-enkäten riktad till vårdnadshavare - Självvärdering, riktad till pedagoger Fyll i diagrammet Övergripande Stimulerande lärande 100

Läs mer

Återrapportering av utbildningspolitiskt program

Återrapportering av utbildningspolitiskt program TJÄNSTESKRIVELSE Handläggare Datum Ärendebeteckning Emad Soukiyh 2013-02-04 BUN 2012/1305 53101 Barn- och ungdomsnämnden Återrapportering av utbildningspolitiskt program 2012 Förslag till beslut Barn-

Läs mer

Verksamhetsplan för: Bullerbyns förskola,hattstugans förskola, Rumskulla förskola, Körsbärskullens förskola och Stenshults förskola 2014-2015

Verksamhetsplan för: Bullerbyns förskola,hattstugans förskola, Rumskulla förskola, Körsbärskullens förskola och Stenshults förskola 2014-2015 Verksamhetsplan för: Bullerbyns förskola,hattstugans förskola, Rumskulla förskola, Körsbärskullens förskola och Stenshults förskola 2014-2015 Verksamheten skall vara rolig, trygg och lärorik för alla

Läs mer

Budget 2019 samt plan för ekonomin åren FÖR- OCH GRUNDSKOLEVERKSAMHET

Budget 2019 samt plan för ekonomin åren FÖR- OCH GRUNDSKOLEVERKSAMHET Budget 2019 samt plan för ekonomin åren 2020-2021 FÖR- OCH GRUNDSKOLEVERKSAMHET Innehållsförteckning VERKSAMHETERNA... 3 Driftbudget... 3 Verksamhetsbeskrivning... 3 Förändringar i verksamheten... 3 Framtid...

Läs mer

Tranängskolans fritidshem. Kvalitetsanalys 16/17

Tranängskolans fritidshem. Kvalitetsanalys 16/17 Tranängskolans fritidshem Kvalitetsanalys 16/17 Innehållsförteckning 1 Förutsättningar förskola, fritidshem och skola... 3 2 Resultatet av årets verksamhet... 5 2.1 Verksamhetens resultat... 5 2.1.1 Förändrat

Läs mer

Kvalitetsarbete för förskolan Ekorren period 3 (jan mars), läsåret 2014.

Kvalitetsarbete för förskolan Ekorren period 3 (jan mars), läsåret 2014. Kvalitetsarbete för förskolan Ekorren period 3 (jan mars), läsåret 2014. 1 Systematiskt kvalitetsarbete Enligt Skollagen (SFS 2010:800) ska varje huvudman inom skolväsendet på huvudmannanivå systematiskt

Läs mer