Välkommen till Solbågens förskola

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Välkommen till Solbågens förskola"

Transkript

1 Välkommen till Solbågens förskola 2013/2014

2 Om vår förskola Solbågens förskola tillhör lärområde nord i lärande och kulturförvaltningen i Hudiksvalls kommun. Förvaltningschef är Ingela Rauhala och verksamhetschef för förskolan är Annika Gabrielsson. Ansvarig för verksamheten är förskolechef Lotta Andersson-Damberg. Förskolan har fyra avdelningar, Fjärilen och Nyckelpigan för de yngsta barnen samt Trollsländan och Myggan för de äldsta barnen. Solbågens förskola har IT-profil och är utrustad med smartboard och lärplattor på varje avdelning. Förskolan flyttade in i nybyggda lokaler under 2012/13. Vi lägger stor vikt vid att se och bekräfta varje barn, uppmuntra och stötta dem, lyssna och finnas till hands. Vi månar om att skapa en öppen dialog och en tillitsfull relation till er föräldrar. Det är viktigt att ni känner er trygga för att barnen ska göra detsamma. Vi strävar efter att utforma lärmiljöer som inspirerar barnens entreprenöriella förmågor som nyfikenhet och kreativitet och som stimulerar till lust att lära. Vi vill att verksamheten på förskolan ska ge barnen positiva upplevelser och erfarenheter av matematik, naturvetenskap, teknik och tekniska hjälpmedel. De äldsta barnen kommer under hösten att delta i Knatteorkester. Vi använder oss av pedagogisk dokumentation för att synliggöra och följa barnens utveckling och lärande. Barnen är själva delaktiga i att dokumentera sina upptäckter och nya erfarenheter vilket gör att de får syn på och blir medvetna om sitt eget lärande.

3 Värdegrund Solbågens förskola ska vara en arbetsplats för barn och vuxna där alla kan känna glädje, känna sig trygga och där ingen ska bli utsatt för diskriminering eller annan kränkande behandling. Förskolan präglas av en varm och positiv atmosfär med respekt för människors olikheter och behov. Alla barn är välkomna till vår förskola och alla ska känna sig sedda och trygga. Alla barn har rätt att känna sig respekterade av barn och vuxna, vara med i gemenskapen och möta vuxna med ett ödmjukt och lyhört förhållningssätt. Alla på förskolan ska verka för en god hälsa och trygghet genom att utveckla goda relationer mellan förskola och hem, alla föräldrar ska känna tillit till förskolan. På Solbågens förskola tar all personal ett gemensamt ansvar för alla barn. Våra strävansmål Förskolans läroplan (Lpfö98) styr vår verksamhet. Förskolan ska lägga grunden för ett livslångt lärande. Verksamheten ska vara rolig, trygg och lärorik för alla barn som deltar. Förskolan ska stimulera barns utveckling och lärande samt erbjuda en trygg omsorg. Verksamheten ska utgå från en helhetssyn på barnet och barnets behov och utformas så att omsorg, utveckling och lärande bildar en helhet. I samarbete med hemmen ska barnens utveckling till ansvarskännande människor och samhällsmedlemmar främjas.

4 Förskolan skall sträva efter att varje barn bl a Utvecklar sin identitet och känner trygghet i den. Utvecklar sin nyfikenhet och sin lust samt förmåga att leka och lära. Utvecklar självständighet och tillit till sin egen förmåga. Utvecklar sin förmåga att lyssna, reflektera och ge uttryck för egna uppfattningar och försöker förstå andras perspektiv. Utvecklar nyanserat talspråk, ordförråd och begrepp samt sin förmåga att leka med ord, berätta, uttrycka tankar, ställa frågor, argumentera och kommunicera med andra. Utvecklar intresse för skriftspråk samt förståelse för symboler och deras kommunikativa funktioner. Utvecklar sin förståelse för rum, form, läge och riktning och grundläggande egenskaper hos mängder, antal, ordning och talbegrepp samt för mätning, tid och förändring. Så här arbetar vi: Barnen lär genom leken, så hela dagen ska vara lek- och lustbetonad. Vi ger tid till lek där barnen övar sig i samarbete, instruktioner, turtagning och att lyssna på varandra. Genom leken tar barnet olika roller och får förståelse för sina egna och andra människors känslor. Även fantasi, nyfikenhet, kreativitet och självständighet utvecklas i barnens lek. Vi samtalar med barnen om att det är viktigt att vi alla tar hänsyn till varandra och hjälper varandra. Vi ger barnen möjlighet att försöka lösa sina konflikter själva, barnen får med ord beskriva vad de känner och får därmed en inblick i vad andra känner. Vi uppmuntrar barnen att prova på att klara av saker själva utifrån ålder och mognad. Vi försöker fånga barnens intresse för att kunna ge dem fler utmaningar så deras nyfikenhet och lust att lära blir större.

5 Språkutveckling Under hela dagen och vid planerade samlingar/aktiviteter stimuleras språket, vi pedagoger använder ett rikt ordförråd, förklarar nya ord och benämner allt som sker med ord och begrepp. Vi sätter ord på känslor och tar vara på alla vardagliga stunder för dialog ex. vid påklädning och utevistelse. Vi sjunger sånger, rimmar och ramsar, berättar sagor och läser böcker. Språket utvecklas i lek och socialt samspel, barnen lär sig att kommunicera och att lyssna på andra. Vi delar in barnen i mindre grupper så att de får mer utrymme för samtal och dialog. Vi ger barnen tid att tänka efter för att uttrycka sig. Vi använder oss av materialet Före Bornholm för att stimulera barns språkutveckling och använder tecken och bilder som stöd för att tydliggöra kommunikation med barnen. TRAS betyder tidig registrering av språkutveckling, och innebär en kartläggning av barns språkutveckling genom observationer. Vi använder oss av TRAS i förskolan, för att tidigt upptäcka barn med försenad eller avvikande språkutveckling. Med hjälp av TRAS är det lättare att veta vilket stöd barnen behöver för att utveckla språket. Personalen har gått en utbildning i att använda TRAS. Matematik, naturvetenskap och teknik Vi arbetar med matematik både planerat och i vardagen. Vi pratar om vilken dag det är, vi använder månadsburkar och veckodockor för att konkret visa barnen månader, år och veckodagar. Vi använder medvetet många matematiska begrepp. Vi räknar vilka kompisar som är här och vilka som saknas. Vid påklädningen räknar vi fingrar och benämner färger. Vi använder olika material på ett lekfullt sätt för att förstå matematiska begrepp som t.ex. antal och geometriska former. Vi stimulerar till bygglek där teknik, jämförelser och begrepp som längd, höjd, storlek kommer in. Vi arbetar i olika grupper med att utforska naturvetenskap och teknik. Barnen får lära sig att använda smartboard och lärplatta som ett naturligt tekniskt hjälpmedel.

6 Utelek Vi anser att utelek är lika viktig som innelek och barnet övar sin fin- och grovmotorik genom att cykla, klättra, springa, gunga och leka i sandlådan. Vårt motto är det finns inget dåligt väder bara dåliga kläder. Mulleverksamhet för de äldsta barnen Vi vill att barnen ska lära sig trivas i naturen och vara aktsamma om den. Barnen ska bli nyfikna på vad som finns i naturen och hur det ser ut där. Naturen ger bra motorisk träning och man lär sig behärska sin kropp. Vi försöker förmedla att man trivs ute i alla väder och vi leker och har roligt tillsammans. Naturligtvis hälsar Mulle på. Traditioner Vi firar påsk, midsommar, lucia, jul, förskolans dag och har en avslutningsfest på våren för de barn som slutar. Daglig verksamhet och rutiner 6.30 Förskolan öppnar gemensamt på en avdelning 7.30 Övriga avdelningar öppnar 8.00 Frukost. Vi vill att de barn som ska äta frukost kommer i god tid så att vi får en lugn och bra start på dagen. På förmiddagen har vi aktiviteter, lek, samling och äter frukt /11.15 Lunch och vila, därefter ofta utevistelse Mellanmål I slutet av dagen arbetar avdelningarna ihop Förskolan stänger.

7 Schema och närvarotider Föräldrar ansvarar för att lämna schema för barnets närvarotid genom e-tjänsten på Familj eller skriftligt på blankett. Om tillsynsbehovet förändras ska nytt schema registreras, minst en månad i förväg eller så fort ändringen blir känd, som underlag för verksamhetens planering. Barnets närvarotid baseras på förälders arbetstid och studietid. Sovtid på grund av skiftarbete, restid och självstudietid får räknas in. Alla tre-, fyra- och femåringar har rätt till avgiftsfri pedagogisk verksamhet i förskolan som omfattar minst 525 timmars om året från och med 1 september till och med 31 maj. Barn utan omsorgsbehov vars föräldrar inte arbetar eller studerar är välkomna till förskolan 3 timmar varje dag. Utvecklingssamtal En naturlig del av förskoleverksamheten är utvecklingssamtalet som är ett bra sätt för pedagoger och vårdnadshavare att mötas för att tala om barnet och verksamheten på förskolan. Läroplanen för förskolan, Lpfö98, ligger till grund för samtalet. Vi har utvecklingssamtal på vårterminen. Vi erbjuder även ett samtal på höstterminen om behov finns. För barnen som går över till förskoleklass sker trepartssamtal mellan barn, förälder, förskolan och förskoleklassen. Utrustningslista Alla kläder + skor som barnet har på förskolan ska vara märkta med barnets namn. Beroende på årstid behöver barnen utöver sin dagliga klädsel ha: Stövlar, regnkläder och extra kläder på barnets hylla Godkänd hjälm Blöjor Vid sjukdom Ring alltid till förskolan när barnet har blivit sjuk och kom även ihåg att ringa och friskanmäla ert barn, senast kl.7:00 dagen då barnet kommer tillbaka.

8 Smitta i förskolan Smittsamma sjukdomar är den vanligaste orsaken till att barn inte kan vara i förskolan. Hur smitta kan begränsas och förebyggas följer förskolan Socialstyrelsens rekommendationer. Den beskriver vad en infektion innebär både för det enskilda barnet i en grupp och för hela gruppen. En tumregel är att hålla barnet hemma 48 timmar efter sista symtom vid magsjuka, tills ögonen inte varar vid ögoninflammation samt ett dygn feberfri utan febernedsättande medicin. I övrigt är det barnets allmäntillstånd som är det avgörande. För att vara på förskolan, måste man orka delta i de aktiviteter som pågår. Samarbetspartners Förskoleteamet är kommunövergripande och arbetar för samtliga förskolebarn i åldern 1-5 år. Uppdraget är i huvudsak att ge personalen stöd, specialpedagogisk handledning och konsultation. Vårdnadshavares medgivande krävs då handledning gäller enskilt barn. Specialpedagoger inom tal och språk, syn och hörsel samt neuropsykiatriska funktionshinder, NPF Psykologgruppen SoF Social och fritid PRC Pedagogiskt Resurs Centrum BVC Barnavårdscentralen Barn- och familjehälsan Sekretess och anmälningsplikt Sekretess gäller förskoleverksamheten för uppgift om enskilds personliga förhållande om det inte står klart att uppgiften kan röjas utan att den som uppgiften rör eller någon honom/henne närstående lider men. I fråga om uppgift i allmän handling gäller sekretess i högst sjuttio år. (Sekretesslagen kap 7, 38 ) Anmälningsplikt till socialnämnden gäller enligt Socialtjänstlagen (SoL) kap 14, 1. Där står följande: var och en som får kännedom om att en minderårig misshandlas i hemmet eller annars behandlas där på ett sådant sätt att det är fara för hans/hennes hälsa eller utveckling. Denna skyldighet gäller alla anställda inom förskolan. Det är sedan socialtjänstens uppgift att utreda eventuella behov och att åtgärda.

9 Solbågens förskola Fjärilen: Mona Larsson Kathrine Nordmark Nyckelpigan: Anna Svensson Ingrid Westlund Pernilla Sahlin Trollsländan: Annette Östlin Ann Norin Ny personal Myggan: Sara Humla Mari Svedberg Julia Andersson tel; , e-post, tel; , tel; , tel; , Kök Ann-Louise Hellsten tel; Adress Solbågens förskola, Gymnasievägen 4B, Hudiksvall E-post Förskolechef Lotta Andersson Damberg, tfn , E-post; Administratör Monica Fredriksson, tfn 19229

2016/2017. Verksamhetsbeskrivning Sandvalla förskola

2016/2017. Verksamhetsbeskrivning Sandvalla förskola 2016/2017 Verksamhetsbeskrivning Sandvalla förskola Förskolans uppdrag Förskolan ska lägga grunden för ett livslångt lärande. Förskolan har en egen läroplan (Lpfö98) som styr verksamheten. Verksamheten

Läs mer

2016/2017. Verksamhetsbeskrivning Nyponrosens förskola

2016/2017. Verksamhetsbeskrivning Nyponrosens förskola 2016/2017 Verksamhetsbeskrivning Nyponrosens förskola Förskolans uppdrag Förskolan ska lägga grunden för ett livslångt lärande. Förskolan har en egen läroplan (Lpfö98) som styr verksamheten. Verksamheten

Läs mer

2018/2019. Verksamhetsbeskrivning Sandvalla förskola

2018/2019. Verksamhetsbeskrivning Sandvalla förskola 2018/2019 Verksamhetsbeskrivning Sandvalla förskola Förskolans uppdrag Förskolan ska lägga grunden för ett livslångt lärande. Förskolan har en egen läroplan (Lpfö98, rev 2016) som styr verksamheten. Verksamheten

Läs mer

Välkommen till Sandvalla förskola

Välkommen till Sandvalla förskola Välkommen till Sandvalla förskola 2011/2012 Om vår förskola Sandvalla förskola tillhör lärområde Nord i Lärande- och Kulturförvaltningen i Hudiksvalls kommun. Förvaltningschef är Ingela Rauhala och verksamhetschef

Läs mer

Verksamhetsbeskrivning Solbågens förskola. Certifierad enligt Qualis kvalitetssäkringssystem

Verksamhetsbeskrivning Solbågens förskola. Certifierad enligt Qualis kvalitetssäkringssystem Verksamhetsbeskrivning Solbågens förskola Certifierad enligt Qualis kvalitetssäkringssystem 2015/2016 Kvalitetscertifierad förskola Solbågens förskola är certifierad enligt Qualis kvalitetssäkringssystem.

Läs mer

Välkommen till Norrgårdens förskola

Välkommen till Norrgårdens förskola Välkommen till Norrgårdens förskola 2012/2013 Förskolan har en egen läroplan (Lpfö98) som styr vår verksamhet. Förskolan ska lägga grunden för ett livslångt lärande. Verksamheten ska vara rolig, trygg

Läs mer

Välkommen till Varvets förskola

Välkommen till Varvets förskola Välkommen till Varvets förskola 2010/2011 Förskolan har en egen läroplan (Lpfö98) som styr vår verksamhet. Förskolan ska lägga grunden för ett livslångt lärande och vara en god pedagogisk verksamhet där

Läs mer

Välkommen till Killingens förskola

Välkommen till Killingens förskola Välkommen till Killingens förskola 2012/2013 Förskolan har en egen läroplan (Lpfö98) som styr vår verksamhet. Förskolan ska lägga grunden för ett livslångt lärande och vara en god pedagogisk verksamhet

Läs mer

2016/2017. Verksamhetsbeskrivning Kristinebergs förskola

2016/2017. Verksamhetsbeskrivning Kristinebergs förskola 2016/2017 Verksamhetsbeskrivning Kristinebergs förskola Förskolans uppdrag Förskolan ska lägga grunden för ett livslångt lärande. Förskolan har en egen läroplan (Lpfö98) som styr verksamheten. Verksamheten

Läs mer

Välkommen till Solbågens förskola

Välkommen till Solbågens förskola Välkommen till Solbågens förskola 2011/2012 Om vår förskola Solbågens förskola tillhör lärområde nord i lärande och kulturförvaltningen i Hudiksvalls kommun. Förvaltningschef är Ingela Rauhala och verksamhetschef

Läs mer

Välkommen till Solbågens förskola

Välkommen till Solbågens förskola Välkommen till Solbågens förskola 2012/2013 Om vår förskola Solbågens förskola tillhör lärområde nord i lärande och kulturförvaltningen i Hudiksvalls kommun. Förvaltningschef är Ingela Rauhala och verksamhetschef

Läs mer

Välkommen till Dellens förskola

Välkommen till Dellens förskola Välkommen till Dellens förskola 2014-2015 Förskolan har en egen läroplan (Lpfö98) som styr vår verksamhet. Förskolan ska lägga grunden för ett livslångt lärande och vara en god pedagogisk verksamhet där

Läs mer

Välkommen till Vesslans förskola

Välkommen till Vesslans förskola Välkommen till Vesslans förskola 2015 Förskolan har en egen läroplan (Lpfö98) som styr vår verksamhet. Förskolan ska lägga grunden för ett livslångt lärande och vara en god pedagogisk verksamhet där omsorg,

Läs mer

Välkommen till Smedjans förskola

Välkommen till Smedjans förskola Välkommen till Smedjans förskola 2012-2013 Om vår förskola Smedjans förskola Smedjegatan 3 820 60 Delsbo Förskolans telefonnummer: Kontor: 0650-199 66 Fax: 0650-199 67 Myrstacken: 0650-199 68 Nyckelpigan:

Läs mer

Välkommen till Kristinebergs förskola

Välkommen till Kristinebergs förskola Välkommen till Kristinebergs förskola 2011/2012 Om vår förskola Kristinebergs förskola tillhör lärområde Nord i Lärande och Kulturförvaltningen i Hudiksvalls kommun. Förvaltningschef är Ingela Rauhala

Läs mer

Välkommen till Norrgårdens förskola

Välkommen till Norrgårdens förskola Välkommen till Norrgårdens förskola 2011/2012 Förskolan har en egen läroplan (Lpfö98) som styr vår verksamhet. Förskolan ska lägga grunden för ett livslångt lärande. Verksamheten ska vara rolig, trygg

Läs mer

Välkommen till. Malsta förskola

Välkommen till. Malsta förskola Välkommen till Malsta förskola 2013/2014 Förskolan har en egen läroplan (Lpfö98/10) som styr vår verksamhet. Förskolan ska lägga grunden för ett livslångt lärande och vara en god pedagogisk verksamhet

Läs mer

Verksamhetsbeskrivning Sandvalla förskola. Kvalitetscertifierad enligt Qualis kvalitetssäkringssystem

Verksamhetsbeskrivning Sandvalla förskola. Kvalitetscertifierad enligt Qualis kvalitetssäkringssystem Verksamhetsbeskrivning Sandvalla förskola Kvalitetscertifierad enligt Qualis kvalitetssäkringssystem 2015/2016 Kvalitetscertifierad förskola Sandvalla förskola är certifierad enligt Qualis kvalitetssäkringssystem.

Läs mer

Välkommen till Malsta förskola

Välkommen till Malsta förskola Välkommen till Malsta förskola 2010/2011 Förskolan har en egen läroplan (Lpfö98) som styr vår verksamhet. Förskolan ska lägga grunden för ett livslångt lärande och vara en god pedagogisk verksamhet där

Läs mer

Välkommen till Killingens förskola

Välkommen till Killingens förskola Välkommen till Killingens förskola 2013/2014 Förskolan har en egen läroplan (Lpfö98) som styr vår verksamhet. Förskolan ska lägga grunden för ett livslångt lärande och vara en god pedagogisk verksamhet

Läs mer

Välkommen till Bullerbyns förskola

Välkommen till Bullerbyns förskola Välkommen till Bullerbyns förskola 2011/2012 Förskolan har en egen läroplan (Lpfö98) som styr vår verksamhet. Förskolan ska lägga grunden för ett livslångt lärande och vara en god pedagogisk verksamhet

Läs mer

Välkommen till föräldrakooperativet Klockargården

Välkommen till föräldrakooperativet Klockargården Välkommen till föräldrakooperativet Klockargården 2011 2 Om vår förskola Förskolan som startade 1 april 1991 är ett föräldrakooperativ. Den drivs som en ekonomisk förening och är politiskt och religiöst

Läs mer

2019/2020. Verksamhetsbeskrivning Solbågens förskola

2019/2020. Verksamhetsbeskrivning Solbågens förskola 2019/2020 Verksamhetsbeskrivning Solbågens förskola Förskolans uppdrag Förskolan ska lägga grunden för ett livslångt lärande. Förskolan har en egen läroplan (Lpfö98, rev 2016), som styr vår verksamhet.

Läs mer

Välkommen till Nyponrosens förskola. Certifierad enligt Qualis kvalitetssäkringssystem

Välkommen till Nyponrosens förskola. Certifierad enligt Qualis kvalitetssäkringssystem Välkommen till Nyponrosens förskola Certifierad enligt Qualis kvalitetssäkringssystem 2012/2013 Kvalitetscertifierad förskola Nyponrosens förskola är certifierad enligt Qualis kvalitetssäkringssystem.

Läs mer

Välkommen till Åviks förskola

Välkommen till Åviks förskola Välkommen till Åviks förskola 2013-2014 Förskolan har en egen läroplan (Lpfö98) som styr vår verksamhet. Förskolan ska lägga grunden för ett livslångt lärande och vara en god pedagogisk verksamhet där

Läs mer

Välkommen till Håstaby förskola

Välkommen till Håstaby förskola Välkommen till Håstaby förskola 2012-2013 Förskolan har en egen läroplan (Lpfö98) som styr vår verksamhet. Förskolan ska lägga grunden för ett livslångt lärande och vara en god pedagogisk verksamhet där

Läs mer

2019/2020. Verksamhetsbeskrivning Solbågens förskola

2019/2020. Verksamhetsbeskrivning Solbågens förskola 2019/2020 Verksamhetsbeskrivning Solbågens förskola Förskolans uppdrag Förskolan ska lägga grunden för ett livslångt lärande. Förskolan har en egen läroplan (Lpfö 18), som styr vår verksamhet. Verksamheten

Läs mer

Välkommen till Fridhems förskola

Välkommen till Fridhems förskola Välkommen till Fridhems förskola 2013-2014 Förskolan har en egen läroplan (Lpfö98) som styr vår verksamhet. Förskolan ska lägga grunden för ett livslångt lärande och vara en god pedagogisk verksamhet där

Läs mer

Välkommen till Brunnsnäs förskola

Välkommen till Brunnsnäs förskola Välkommen till Brunnsnäs förskola 2012/2013 Förskolan har en egen läroplan (Lpfö98) som styr vår verksamhet. Förskolan ska lägga grunden för ett livslångt lärande. Verksamheten ska vara rolig, trygg och

Läs mer

Välkommen till 2012/2013

Välkommen till 2012/2013 Välkommen till 2012/2013 Stömne förskola tillhör västra rektorsområdet i Hudiksvalls kommun. Den ligger i direkt anslutning till Ede skola med närhet till badhus, bibliotek, skog, skidspår och skridskobana.

Läs mer

Välkommen till Hasselbackens förskola

Välkommen till Hasselbackens förskola Välkommen till Hasselbackens förskola 2011/2012 Förskolan har en egen läroplan (Lpfö98) som styr vår verksamhet. Förskolan ska lägga grunden för ett livslångt lärande och vara en god pedagogisk verksamhet

Läs mer

Välkommen till Håstahöjdens förskola

Välkommen till Håstahöjdens förskola Välkommen till Håstahöjdens förskola 2012/2013 Förskolan har en egen läroplan (Lpfö 98, reviderad 2010) som styr vår verksamhet. Förskolan ska lägga grunden för ett livslångt lärande och vara en god pedagogisk

Läs mer

Välkommen till Åviks förskola

Välkommen till Åviks förskola Välkommen till Åviks förskola 2011/2012 Förskolan har en egen läroplan (Lpfö98) som styr vår verksamhet. Förskolan ska lägga grunden för ett livslångt lärande och vara en god pedagogisk verksamhet där

Läs mer

Välkommen till Bullerbyns förskola

Välkommen till Bullerbyns förskola Välkommen till Bullerbyns förskola 2012-2013 Förskolan har en egen läroplan (Lpfö98) som styr vår verksamhet. Förskolan ska lägga grunden för ett livslångt lärande och vara en god pedagogisk verksamhet

Läs mer

Verksamhetsbeskrivning Hasselbackens förskola

Verksamhetsbeskrivning Hasselbackens förskola Verksamhetsbeskrivning Hasselbackens förskola 2014/2015 Förskolans uppdrag Förskolan har en egen läroplan (Lpfö98) som styr vår verksamhet. Förskolan ska lägga grunden för ett livslångt lärande. Verksamheten

Läs mer

2016/2017. Verksamhetsbeskrivning Solbågens förskola

2016/2017. Verksamhetsbeskrivning Solbågens förskola 2016/2017 Verksamhetsbeskrivning Solbågens förskola Förskolans uppdrag Förskolan har en egen läroplan (Lpfö98, rev 2010), som styr vår verksamhet. Förskolan ska lägga grunden för ett livslångt lärande.

Läs mer

Verksamhetsbeskrivning Norrgårdens förskola

Verksamhetsbeskrivning Norrgårdens förskola Verksamhetsbeskrivning Norrgårdens förskola 2014/2015 Förskolans uppdrag Förskolan har en egen läroplan (Lpfö98) som styr vår verksamhet. Förskolan ska lägga grunden för ett livslångt lärande. Verksamheten

Läs mer

Välkommen till Fridhems förskola

Välkommen till Fridhems förskola Välkommen till Fridhems förskola 2012/2013 Förskolan har en egen läroplan (Lpfö98, reviderad 2010) som styr vår verksamhet. Förskolan ska lägga grunden för ett livslångt lärande och vara en god pedagogisk

Läs mer

Välkommen till Bullerbyns förskola

Välkommen till Bullerbyns förskola Välkommen till Bullerbyns förskola 2013-2014 Förskolan har en egen läroplan (Lpfö98) som styr vår verksamhet. Förskolan ska lägga grunden för ett livslångt lärande och vara en god pedagogisk verksamhet

Läs mer

2019/2020. Verksamhetsbeskrivning Kristinebergs förskola

2019/2020. Verksamhetsbeskrivning Kristinebergs förskola 2019/2020 Verksamhetsbeskrivning Kristinebergs förskola Förskolans uppdrag Förskolan ska lägga grunden för ett livslångt lärande. Förskolan har en egen läroplan (Lpfö18) som styr verksamheten. Verksamheten

Läs mer

2015/2016. Verksamhetsbeskrivning Norrgårdens förskola

2015/2016. Verksamhetsbeskrivning Norrgårdens förskola 2015/2016 Verksamhetsbeskrivning Norrgårdens förskola Förskolans uppdrag Förskolan har en egen läroplan (Lpfö98), reviderad 2010, som styr vår verksamhet. Förskolan ska lägga grunden för ett livslångt

Läs mer

Välkommen till Björkbergs förskola. Certifierad enligt Qualis kvalitetssäkringssystem

Välkommen till Björkbergs förskola. Certifierad enligt Qualis kvalitetssäkringssystem Välkommen till Björkbergs förskola Certifierad enligt Qualis kvalitetssäkringssystem 2014/2015 Förskolans uppdrag Förskolan har en egen läroplan Lpfö98 som styr vår verksamhet. Förskolan ska lägga grunden

Läs mer

Välkommen till Linfröets förskola

Välkommen till Linfröets förskola Välkommen till Linfröets förskola 2013-2014 Förskolan har en egen läroplan (Lpfö98) som styr vår verksamhet. Förskolan ska lägga grunden för ett livslångt lärande och vara en god pedagogisk verksamhet

Läs mer

Välkommen till Kristinebergs förskola. Certifierad enligt Qualis kvalitetssäkringssystem

Välkommen till Kristinebergs förskola. Certifierad enligt Qualis kvalitetssäkringssystem Välkommen till Kristinebergs förskola Certifierad enligt Qualis kvalitetssäkringssystem 2012/2013 Kvalitetscertifierad förskola Kristinebergs förskola är certifierad enligt Qualis kvalitetssäkringssystem.

Läs mer

Välkommen till Hällans förskola

Välkommen till Hällans förskola Välkommen till Hällans förskola 2012/2013 Förskolan har en egen läroplan (Lpfö-98/-10) som styr vår verksamhet. Förskolan ska lägga grunden för ett livslångt lärande och vara en god pedagogisk verksamhet

Läs mer

Verksamhetsbeskrivning Bullerbyns förskola

Verksamhetsbeskrivning Bullerbyns förskola Verksamhetsbeskrivning Bullerbyns förskola 2015-2016 Förskolan har en egen läroplan (Lpfö98) som styr vår verksamhet. Förskolan ska lägga grunden för ett livslångt lärande och vara en god pedagogisk verksamhet

Läs mer

Välkommen till I Ur och Skur Åkrestigens förskola

Välkommen till I Ur och Skur Åkrestigens förskola Välkommen till I Ur och Skur Åkrestigens förskola 2011-2012 Förskolan har en egen läroplan (Lpfö98) som styr vår verksamhet. Förskolan ska lägga grunden för ett livslångt lärande och vara en god pedagogisk

Läs mer

Välkommen till Vesslans förskola

Välkommen till Vesslans förskola Välkommen till Vesslans förskola 2011/2012 Förskolan har en egen läroplan (Lpfö98) som styr vår verksamhet. Förskolan ska lägga grunden för ett livslångt lärande och vara en god pedagogisk verksamhet där

Läs mer

2015/2016. Verksamhetsbeskrivning Brunnsnäs förskola

2015/2016. Verksamhetsbeskrivning Brunnsnäs förskola 2015/2016 Verksamhetsbeskrivning Brunnsnäs förskola Förskolans uppdrag Förskolan har en egen läroplan (Lpfö98), reviderad 2010, som styr vår verksamhet. Förskolan ska lägga grunden för ett livslångt lärande.

Läs mer

Verksamhetsbeskrivning Svågadalens förskola 2019/2020

Verksamhetsbeskrivning Svågadalens förskola 2019/2020 Verksamhetsbeskrivning Svågadalens förskola 2019/2020 Förskolans uppdrag Förskolan har en egen läroplan (Lpfö18) som styr verksamheten. Förskolan ska lägga grunden för ett livslångt lärande. Verksamheten

Läs mer

Verksamhetsbeskrivning Bullerbyns förskola

Verksamhetsbeskrivning Bullerbyns förskola Verksamhetsbeskrivning Bullerbyns förskola 2018/2019 Förskolan har en egen läroplan (Lpfö98) som styr vår verksamhet. Förskolan ska lägga grunden för ett livslångt lärande och vara en god pedagogisk verksamhet

Läs mer

1 (5) Verksamhetsbeskrivning Stömne förskola

1 (5) Verksamhetsbeskrivning Stömne förskola 1 (5) Verksamhetsbeskrivning Stömne förskola 2014/2015 2 (5) Förskolans uppdrag Förskolan har en egen läroplan (Lpfö98) som styr vår verksamhet. Förskolan ska lägga grunden för ett livslångt lärande. Verksamheten

Läs mer

2011-2012. Välkommen till Edsta förskola

2011-2012. Välkommen till Edsta förskola 2011-2012 Välkommen till Edsta förskola Förskolan har en egen läroplan (Lpfö98), sommaren 2011 kommer vi att få en ny läroplan. Vi kommer att under vårterminen-11 arbeta in den nya läroplanens innehåll.

Läs mer

Välkommen till Björkhyddans förskola

Välkommen till Björkhyddans förskola Välkommen till Björkhyddans förskola Björkhyddans förskola Björkhyddans förskola består av fyra avdelningar: Biet, Humlan, Sländan och Myran. Björkhyddan har ett eget kök och en stor härlig lekhall i mitten.

Läs mer

Välkommen till Björkbergs Förskola

Välkommen till Björkbergs Förskola Välkommen till Björkbergs Förskola 2013-2014 Förskolan Förskolan som bildar det första steget i samhällets utbildningssystem fick 1998 sin första läroplan Lpfö 98 reviderad 2010. Förskolan ska lägga grunden

Läs mer

2015/2016. Verksamhetsbeskrivning Hasselbackens förskola

2015/2016. Verksamhetsbeskrivning Hasselbackens förskola 2015/2016 Verksamhetsbeskrivning Hasselbackens förskola Förskolans uppdrag Förskolan har en egen läroplan (Lpfö98), reviderad 2010, som styr vår verksamhet. Förskolan ska lägga grunden för ett livslångt

Läs mer

Verksamhetsbeskrivning Killingens förskola

Verksamhetsbeskrivning Killingens förskola Verksamhetsbeskrivning Killingens förskola 2014/2015 Förskolans uppdrag Förskolan har en egen läroplan (Lpfö98) som styr vår verksamhet. Förskolan ska lägga grunden för ett livslångt lärande. Verksamheten

Läs mer

Välkommen till Linfröets förskola

Välkommen till Linfröets förskola Välkommen till Linfröets förskola 2011-2012 Förskolan har en egen läroplan (Lpfö98) som styr vår verksamhet. Förskolan ska lägga grunden för ett livslångt lärande och vara en god pedagogisk verksamhet

Läs mer

Välkommen till Malsta förskola

Välkommen till Malsta förskola Välkommen till Malsta förskola 2015/2016 Förskolans uppdrag Förskolan har en egen läroplan (Lpfö98) som styr vår verksamhet. Förskolan ska lägga grunden för ett livslångt lärande. Verksamheten ska vara

Läs mer

Lokal arbetsplan la sa r 2014/15

Lokal arbetsplan la sa r 2014/15 Lokal arbetsplan la sa r 2014/15 Förskolan Bäcken Sunne kommun Postadress Besöksadress Telefon och fax Internet Giro och org nr Sunne Kommun Sunne RO växel www.sunne.se 744-2684 bankgiro 40. Skäggebergsskolan

Läs mer

Välkommen Kålhagens förskola Natt och Dag

Välkommen Kålhagens förskola Natt och Dag Välkommen Kålhagens förskola Natt och Dag 2013-2014 Förskolan arbetar efter den ny reviderade läroplanen 2010, den styr vår verksamhet. Förskolan ska lägga grunden för ett livslångt lärande och vara en

Läs mer

2015/2016. Verksamhetsbeskrivning Edsta förskola

2015/2016. Verksamhetsbeskrivning Edsta förskola 2015/2016 Verksamhetsbeskrivning Edsta förskola Förskolans uppdrag Förskolan har en egen läroplan (Lpfö98), reviderad 2010, som styr vår verksamhet. Förskolan ska lägga grunden för ett livslångt lärande.

Läs mer

2015/2016. Verksamhetsbeskrivning Håstahöjdens förskola

2015/2016. Verksamhetsbeskrivning Håstahöjdens förskola 2015/2016 Verksamhetsbeskrivning Håstahöjdens förskola Förskolans uppdrag Förskolan har en egen läroplan (Lpfö98), reviderad 2010, som styr vår verksamhet. Förskolan ska lägga grunden för ett livslångt

Läs mer

Verksamhetsbeskrivning Fridhems förskola

Verksamhetsbeskrivning Fridhems förskola Verksamhetsbeskrivning Fridhems förskola 2014/2015 Förskolans uppdrag Förskolan har en egen läroplan (Lpfö98) som styr vår verksamhet. Förskolan ska lägga grunden för ett livslångt lärande. Verksamheten

Läs mer

2015/2016. Verksamhetsbeskrivning Asplundens förskola

2015/2016. Verksamhetsbeskrivning Asplundens förskola 2015/2016 Verksamhetsbeskrivning Asplundens förskola Förskolans uppdrag Förskolan har en egen läroplan (Lpfö98), reviderad 2010, som styr vår verksamhet. Förskolan ska lägga grunden för ett livslångt lärande.

Läs mer

Verksamhetsbeskrivning Njutångers förskola

Verksamhetsbeskrivning Njutångers förskola Verksamhetsbeskrivning Njutångers förskola 2014/2015 Förskolans uppdrag Förskolan har en egen läroplan (Lpfö98) som styr vår verksamhet. Förskolan ska lägga grunden för ett livslångt lärande. Verksamheten

Läs mer

Verksamhetsbeskrivning Brunnsnäs förskola

Verksamhetsbeskrivning Brunnsnäs förskola Verksamhetsbeskrivning Brunnsnäs förskola 2014/2015 Förskolans uppdrag Förskolan har en egen läroplan (Lpfö98) som styr vår verksamhet. Förskolan ska lägga grunden för ett livslångt lärande. Verksamheten

Läs mer

Verksamhetsbeskrivning Bullerbyns förskola

Verksamhetsbeskrivning Bullerbyns förskola Verksamhetsbeskrivning Bullerbyns förskola 2016/2017 Förskolan har en egen läroplan (Lpfö98) som styr vår verksamhet. Förskolan ska lägga grunden för ett livslångt lärande och vara en god pedagogisk verksamhet

Läs mer

Förskoleavdelningen. Lokal Arbetsplan för Kotten

Förskoleavdelningen. Lokal Arbetsplan för Kotten Förskoleavdelningen Lokal Arbetsplan för Kotten 2016-2017 Innehållsförteckning: 1. Förskolans värdegrund 3 2. Mål och riktlinjer 4 2.1 Normer och värden 4 2.2 Utveckling och lärande 5-6 2.3 Barns inflytande

Läs mer

Välkommen till Njutångers förskola 2013/2014

Välkommen till Njutångers förskola 2013/2014 Välkommen till Njutångers förskola 2013/2014 Förskolan har en egen läroplan (Lpfö98) rev. 2011 som styr vår verksamhet. Förskolan ska lägga grunden för ett livslångt lärande och vara en god pedagogisk

Läs mer

Välkommen till förskolan Norrgården

Välkommen till förskolan Norrgården BILDNINGSFÖRVALTNINGEN Förskolan Norrgården Välkommen till förskolan Norrgården Information till dig som har ett barn som ska börja hos oss. Läs om introduktion, föräldrasamverkan och rutiner. Hitta kontaktuppgifter

Läs mer

ARBETSPLAN FÖRSKOLAN EKBACKEN

ARBETSPLAN FÖRSKOLAN EKBACKEN ARBETSPLAN FÖRSKOLAN EKBACKEN Inledning Förskolan regleras i skollagen och har Skolverket som tillsynsmyndighet. Sedan 1 augusti, 1998, finns en läroplan för förskolan, Lpfö 98. Läroplanen är utformad

Läs mer

Verksamhetsbeskrivning Enångers förskola

Verksamhetsbeskrivning Enångers förskola Verksamhetsbeskrivning Enångers förskola 2014/2015 Förskolans uppdrag Förskolan har en egen läroplan, Lpfö98, reviderad 2010, som styr verksamheten. Förskolan ska lägga grunden för ett livslångt lärande

Läs mer

Verksamhetsbeskrivning Smedjans förskola

Verksamhetsbeskrivning Smedjans förskola Verksamhetsbeskrivning Smedjans förskola 2014/2015 2 (9) Förskolans uppdrag Förskolan har en egen läroplan (Lpfö98) som styr vår verksamhet. Förskolan ska lägga grunden för ett livslångt lärande. Verksamheten

Läs mer

1 (7) Verksamhetsbeskrivning Åviks förskola

1 (7) Verksamhetsbeskrivning Åviks förskola 1 (7) Verksamhetsbeskrivning Åviks förskola 2015/2016 2 (7) Förskolans uppdrag Förskolan har en egen läroplan (Lpfö98) som styr vår verksamhet. Förskolan ska lägga grunden för ett livslångt lärande. Verksamheten

Läs mer

Arbetsplan för Förskolan Vitsippan 2018/2019. Avdelning Månskenet

Arbetsplan för Förskolan Vitsippan 2018/2019. Avdelning Månskenet Arbetsplan för Förskolan Vitsippan 2018/2019 Avdelning Månskenet Välkommen till Månskenet Förskolan ska sträva efter att främja alla barns utveckling och lärande samt en livslång lust att lära. Verksamheten

Läs mer

VÄLKOMMEN TILL SÖDERBRINKENS FÖRSKOLA

VÄLKOMMEN TILL SÖDERBRINKENS FÖRSKOLA VÄLKOMMEN TILL SÖDERBRINKENS FÖRSKOLA Söderbrinkens förskola består av 2 avdelningar. Solen för barn 1-3 år samt Månen för barn 3-5 år. Här finns plats för ca 35 barn. Vår adress: Söderbrinkens förskola

Läs mer

Verksamhetsbeskrivning Kålhagens förskola Nattis

Verksamhetsbeskrivning Kålhagens förskola Nattis Verksamhetsbeskrivning Kålhagens förskola Nattis 2014/2015 Förskolans uppdrag Förskolan har en egen läroplan (Lpfö98) som styr vår verksamhet. Förskolan ska lägga grunden för ett livslångt lärande. Verksamheten

Läs mer

Verksamhetsbeskrivning I Ur och Skur förskola

Verksamhetsbeskrivning I Ur och Skur förskola Verksamhetsbeskrivning I Ur och Skur förskola 2015/2016 Förskolans uppdrag Förskolan har en egen läroplan (Lpfö98) som styr vår verksamhet. Förskolan ska lägga grunden för ett livslångt lärande. Verksamheten

Läs mer

1 (8) Verksamhetsbeskrivning Smedjans förskola

1 (8) Verksamhetsbeskrivning Smedjans förskola 1 (8) Verksamhetsbeskrivning Smedjans förskola 2015/2016 2 (8) Förskolans uppdrag Förskolan har en egen läroplan (Lpfö98) som styr vår verksamhet. Förskolan ska lägga grunden för ett livslångt lärande.

Läs mer

Välkommen till Hällans förskola

Välkommen till Hällans förskola Välkommen till Hällans förskola 2013/2014 Förskolan har en egen läroplan (Lpfö-98_10) som styr vår verksamhet. Förskolan ska lägga grunden för ett livslångt lärande och vara en god pedagogisk verksamhet

Läs mer

Lokal arbetsplan för Solstrålen 2013/2014. Vår vision

Lokal arbetsplan för Solstrålen 2013/2014. Vår vision Lokal arbetsplan för Solstrålen 2013/2014 Vår vision På förskolan Solstrålen ska vi arbeta för att få trygga barn som är glada, positiva, har upptäckarglädje och trivs tillsammans med varandra och oss

Läs mer

2015 ARBETSPLAN & MÅL

2015 ARBETSPLAN & MÅL 2015 ARBETSPLAN & MÅL FÖRSKOLAN BARNEN I DÖSHULT Frida Rosenström Lena Andersen Maja Månsson 2 Prioriterade mål 2015 SOCIALA UTVECKLINGEN Att barnen lär sig ta hänsyn till andra människor och att utveckla

Läs mer

Avdelning Blå. Handlingsplan för Markhedens Förskola 2015/ Sid 1 (17) V A L B O F Ö R S K O L E E N H E T. Tfn (vx),

Avdelning Blå. Handlingsplan för Markhedens Förskola 2015/ Sid 1 (17) V A L B O F Ö R S K O L E E N H E T. Tfn (vx), 2011-10-17 Sid 1 (17) Handlingsplan för Markhedens Förskola Avdelning Blå 2015/2016 V A L B O F Ö R S K O L E E N H E T Tfn 026-178000 (vx), 026-17 (dir) www.gavle.se Sid 2 (17) 2.1 NORMER OCH VÄRDEN Mål

Läs mer

Lokal Arbetsplan för Sörgården 2014-2015

Lokal Arbetsplan för Sörgården 2014-2015 Förskoleavdelningen Lokal Arbetsplan för Sörgården 2014-2015 Innehållsförteckning: 1. Förskolans värdegrund sida 3. 2. Mål och riktlinjer sida 3 2.1 Normer och värden sida 3 2.2 Utveckling och lärande

Läs mer

2016/2017. Verksamhetsbeskrivning Njutångers förskola

2016/2017. Verksamhetsbeskrivning Njutångers förskola 2016/2017 Verksamhetsbeskrivning Njutångers förskola Förskolans uppdrag Förskolan har en egen läroplan (Lpfö98), reviderad 2010, som styr vår verksamhet. Förskolan ska lägga grunden för ett livslångt lärande.

Läs mer

Sida 1(7) Lokal arbetsplan. Lövåsens förskola

Sida 1(7) Lokal arbetsplan. Lövåsens förskola 1(7) Lokal arbetsplan Lövåsens förskola 2010/2011 2 Innehållsförteckning Inledning 3 2.1 Normer och värden 3 Mål 3 3 2.2 Utveckling och lärande 3 Mål 3 4 2.3 Barns inflytande 4 Mål 4 4 2.4 Förskola och

Läs mer

Avdelningen Gula. Handlingsplan för Markhedens Förskola 2013/ Sid 1 (14) V A L B O F Ö R S K O L E E N H E T

Avdelningen Gula. Handlingsplan för Markhedens Förskola 2013/ Sid 1 (14) V A L B O F Ö R S K O L E E N H E T 2011-10-17 Sid 1 (14) Handlingsplan för Markhedens Förskola Avdelningen Gula 2013/2014 V A L B O F Ö R S K O L E E N H E T Tfn 026-178000 (vx), 026-17 (dir) www.gavle.se Sid 2 (14) 2.1 NORMER OCH VÄRDEN

Läs mer

Verksamhetsbeskrivning. Håstaby förskola

Verksamhetsbeskrivning. Håstaby förskola Verksamhetsbeskrivning Håstaby förskola 2015/2016 Förskolans uppdrag Förskolan har en egen läroplan (Lpfö98) som styr vår verksamhet. Förskolan ska lägga grunden för ett livslångt lärande. Verksamheten

Läs mer

Handlingsplan för Ulvsätersgårdens förskola, läsåret: 2016/2017.

Handlingsplan för Ulvsätersgårdens förskola, läsåret: 2016/2017. Handlingsplan för Ulvsätersgårdens förskola, läsåret: 2016/2017. 2.1 NORMER OCH VÄRDEN Mål för likabehandlingsarbetet utvecklar: öppenhet, respekt, solidaritet och ansvar, förmåga att ta hänsyn till och

Läs mer

Vår vision. Vi utbildar barn för framtiden genom att se barnens unika förmågor samt tillsammans främja en hållbar utveckling.

Vår vision. Vi utbildar barn för framtiden genom att se barnens unika förmågor samt tillsammans främja en hållbar utveckling. Vår vision Vi utbildar barn för framtiden genom att se barnens unika förmågor samt tillsammans främja en hållbar utveckling Kvarnens förskola Lokal arbetsplan läsåret 2017-2018 Vår vision Vi utbildar barn

Läs mer

2015/2016. Verksamhetsbeskrivning Njutångers förskola

2015/2016. Verksamhetsbeskrivning Njutångers förskola 2015/2016 Verksamhetsbeskrivning Njutångers förskola Förskolans uppdrag Förskolan har en egen läroplan (Lpfö98), reviderad 2010, som styr vår verksamhet. Förskolan ska lägga grunden för ett livslångt lärande.

Läs mer

Gruppens sammansättning 19 barn 4 barn födda barn födda barn födda 2015

Gruppens sammansättning 19 barn 4 barn födda barn födda barn födda 2015 Arbetsplan för Snöflingan 2016/2017 På Snöflingan arbetar vi alltid utifrån läroplanen, den finns med som en röd tråd i allt vi gör och planerar. Eftersom vi har en ny grupp med ny personal och många nya

Läs mer

Systematiskt kvalitetsarbete ht12/vt13 Rönnbäret

Systematiskt kvalitetsarbete ht12/vt13 Rönnbäret Läroplanens mål 1.1 Normer och värden. Förskolan skall aktivt och medvetet påverka och stimulera barnen att utveckla förståelse för vårt samhälles gemensamma demokratiska värderingar och efterhand omfatta

Läs mer

Lyckans mål 2016/2017

Lyckans mål 2016/2017 Lyckans mål 2016/2017 Innehållsförteckning Vårt tema- I böckernas värld 2 Matematik 3 Språk 4 Förskola-Hem 5 Värdegrundsarbete 6 Teknik-Naturvetenskap 7 Vårt tema Vårt tema för verksamhetsåret 2016/2017

Läs mer

Verksamhetsbeskrivning SKOGSGLÄNTANS FÖRSKOLA Idenor

Verksamhetsbeskrivning SKOGSGLÄNTANS FÖRSKOLA Idenor Verksamhetsbeskrivning SKOGSGLÄNTANS FÖRSKOLA Idenor 2015/2016 Förskolans uppdrag Förskolan har en egen läroplan (Lpfö98) som styr vår verksamhet. Förskolan ska lägga grunden för ett livslångt lärande.

Läs mer

Handlingsplan för. Nya Lurbergsgården

Handlingsplan för. Nya Lurbergsgården Sid 1 (13) Handlingsplan för Nya Lurbergsgården X X X F Ö R S K O L E E N H E T Tfn 026-178000 (vx), 026-17 (dir) www.gavle.se Sid 2 (13) 2.1 NORMER OCH VÄRDEN Mål för likabehandlingsarbetet Mål Förskolan

Läs mer

Välkommen till Vindpustens förskola

Välkommen till Vindpustens förskola Välkommen till Vindpustens förskola 2012/2013 Om vår förskola Vindpustens förskola tillhör lärområde syd i Lärande och Kulturförvaltningen i Hudiksvalls kommun. Förvaltningschef är Ingela Rauhala och verksamhetschef

Läs mer

2016/2017. Verksamhetsbeskrivning Björkbergs förskola

2016/2017. Verksamhetsbeskrivning Björkbergs förskola 2016/2017 Verksamhetsbeskrivning Björkbergs förskola Förskolans uppdrag Förskolan har en egen läroplan (Lpfö98, rev 2010), som styr vår verksamhet. Förskolan ska lägga grunden för ett livslångt lärande.

Läs mer

1 (8) Verksamhetsbeskrivning Smedjans förskola

1 (8) Verksamhetsbeskrivning Smedjans förskola 1 (8) Verksamhetsbeskrivning Smedjans förskola 2018/2019 2 (8) Förskolans uppdrag Förskolan har en egen läroplan (Lpfö98) som styr vår verksamhet. Förskolan ska lägga grunden för ett livslångt lärande.

Läs mer