ViPR finns i olika vikter från 4 kg och uppåt vilket skapar en mängd olika kombinationsmöjligheter för personer med olika nivåer och kondition.

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "ViPR finns i olika vikter från 4 kg och uppåt vilket skapar en mängd olika kombinationsmöjligheter för personer med olika nivåer och kondition."

Transkript

1 KLASSBESKRIVNINGAR GRIT SERIES: GRIT series är en förkorograferad HIT-klass (High Intensity Training) designat för att på ett effektivt sätt utmana dig fysiskt genom högintensiv intervallträning. Serierna är 30 minuter långa och uppdelade i tre grenar med olika fokus. - GRIT STRENGTH Denna GRIT-klass är designad för att bygga upp din muskelstyrka. Här använder du skivstång, viktplatta och steplåda för att öka träningseffekten. Musik och rörelser ger dig effektiv träning som förbättrar din syreupptagning, styrka och uthållighet. - GRIT PLYO Denna klass är uppbyggd på rörelser som ökar din spänst. Du använder en steplåda och ibland även en viktplatta för att öka intensiteten och belastningen. Drivande musik får dig att ta din träning till en ny nivå. Bli starkare, snabbare och mer explosiv med GRIT PLYO.

2 - GRIT CARDIO Ett intensivpass på 30 minuter som utmanar och utvecklar din styrka, kondition och uthållighet. Denna högintensiva intervallträningsklass skjuter pulsen i höjden och ger dig en strålande kondition. BODYCOMBAT Ett fartfyllt konditionspass med olika rörelser inspirerade av kampsport såsom Karate, boxning, Taekwondo, Muay thai och Tai Chi. Drivande musik och peppande instruktörer får dig att testa slag och sparkar, och på köpet blir resultatet en toppkondition. BODYPUMP Här jobbar du med skivstång och viktplattor. Passar både nybörjare och vana tränande. Du tränar upp styrka och uthållighet i hela kroppen på ett enkelt, utmanande och roligt sätt. Transformera din kropp med den beprövade formeln: THE REP Effect som är ett genombrott i styrketräningen. Med fokus på låga viktbelastningar och höga repetitioner, kommer du snabbt att arbeta upp både styrka och kondition.

3 BODYBALANCE Denna klass är en blandning av Yoga, Tai Chi och Pilatesträning och bygger flexibilitet och styrka och inger en känsla av fokus och harmoni. Kontrollerad andning, koncentration och en noggrant strukturerad serie med rörelser och poser till härlig musik skapar en holistisk träning som ger kroppen ett tillstånd av lugn och balans. BODYSTEP En modern version av step-up med ledorden energi, kraft och glädje! En energigivande träning på step-bräda som ger en befriande och levande känsla. Enkla steg och rörelser på, över och runt brädan.

4 ViPR ViPR är ett funktionellt träningsverktyg för hela kroppen. Redskapet kan användas för att träna olika kombinationer av styrka, rörlighet, balans och flexibilitet för att öka din muskelstyrka samt bränna kalorier och minska kroppsfett. ViPR finns i olika vikter från 4 kg och uppåt vilket skapar en mängd olika kombinationsmöjligheter för personer med olika nivåer och kondition. Det finns idag ca 9000 olika övningar för detta redskap, alla garanterade att skapa en unik upplevelse för användaren. Varje övning är lika anpassningsbar för deltagare på nybörjarnivå eller expertnivå. CXWORX Ett 30-minuters corepass som förbättrar din hållning och får dig att springa snabbare, lyfta tyngre, kasta längre. En utmaning för bålen! Den är idealisk för magen och rumpan samtidigt som du förbättrar din funktionell styrka och förebygger skador.

5 RPM Träning på inomhuscykel där du cyklar till rytmen av kraftfull musik. Din inspirerande tränare leder flocken genom berg, bergstoppar, tidsutmaningar och intervallträning. BODYATTACK Ett sportinspirerat konditionspass som utmanar och utvecklar din styrka, kondition och uthållighet. Denna högintensiva intervallträningsklass kombinerar atletiska aeroba rörelser med styrka och stabiliseringsövningar.

6 Coreboard Reebok Coreboard är designad för att förbättra balanssinnet, styrkan och koordinationen. Brädan är konstruerad så att den kan både vippa och vrida. Den går att ställa in i olika lägen och kan t e x användas tillsammans med medicinbollar, träningsvikter och Tubes Activio Cykel Pulsbaserad träning. Här använder vi oss av pulsband som hjälpmedel och motivator i vår cykelträning. Enkel och effektiv konditionsträning på cykel. Under minuterberoende på vilken klass du väljer (Cykel 30/Cykel 50) pumpar muskler, pedaler och musik dig till att utmana dig själv och dina egna gränser.

7 Ashatanga Yoga Ashtangayoga definieras ofta som en idrottslig, fysisk och dynamisk form av yoga. Detta är utan tvivel sant om man tänker på hur krävande och imponerande övningen är och på att den ger ökad muskelstyrka, hälsa och livskraft. Ashtangayoga är dock mycket mer än en övning som tänjer och stärker kroppen. Genom medveten andning, yogaövning, blickfokusering och koncentration kan man utveckla en god kroppskontroll, kontroll över sinnena och en medvetenhet om sitt inre. Yin Yoga Yin yoga är ingen ny yogaform, utan bygger på Tao yogans väl beprövade kinesiska övningar. Det är en lugn och meditativ yogaform där fokus ligger på kroppens yin delar som bindvävnad, leder och ligament. Det är framförallt områden kring höften, låren, bäckenbenet och nedre delen av ryggraden som man jobbar med. Man utför alla övningar på golvet och man håller varje position mellan tre till fem minuter, med musklerna avslappnade och med medveten andning för att fokusera kropp och sinne på vad som händer.

8 BARN/UNGDOM & FAMILJEYOGA Yoga anpassade för barn och ungdomar. Vi erbjuder även familjeyoga. Här tränar man tillsammans med sitt barn i lekfulla former. Med lekfulla yogarörelser, enkla andningsövningar och skön avslappning introduceras barnen till yogans magiska värld. Vi ger oss ut på yogaäventyr. Vi provar på sångmeditationer och olika koncentrationsövningar. Skapande i olika former integreras också i yogaklasserna. Allt görs med glädje, musik och lite bus.yogan hjälper barnen att släppa på stress och spänningar och erbjuder verktyg för att hantera starka känslor. Den stimulerar också deras kroppskännedom, koordination och självkänsla.vi vill ge barnen en positiv upplevelse av yogans fantastiska verktyg redan tidigt så att de naturligt kan använda sig av dem I sin vardag. Zumba & Yoga Zumba är en träningsform där de latinamerikanska rytmerna är i fokus. Blandning av styrka, kondition, intervallträning och dans. Genom den här blandningen arbetar man med hela kroppen och man behöver inte vara proffs i dans eller vältränad för att vara med på ett pass. I vårt Zumba & Yoga pass har vi endel som fokuserar sig på yogaövningar anpassade för alla.

9 Active Moves Funktionell träning har de senaste åren blivit en mycket populär träningsform, såväl bland motionärer som bland elitidrottare. Funktionell styrketräning innebär att man, förutom styrka, utvecklar rörlighet, balans och koordinationsförmåga med övningar som aktiverar många olika muskler samtidigt. Med denna träning är målet att uppnå en funktionell kropp för ett specifikt ändamål. Funktionell träning syftar till att i största mån likna vardagsrörelser eller rörelser inom den specifika idrotten för elitidrottaren. Det är sällan som rörelser i vardagen eller rörelser inom en viss idrott endast aktiverar en muskel, utan oftast är många av kroppens muskler delaktiga i olika rörelser. Kettlebell En träningsform som riktar sig till dig som har en god grundfysik. På ett funktionellt och effektivt sätt tränar du din explosivitet, styrka och uthållighet. Ett intensivt pass där du tränar med Kettlebellsklot i olika viktklasser.

10 Leg & Booty En rolig step klass där du tränar både kondition och styrka. Passet är uppbyggt i intervaller och varvas med styrka för mage, rumpa och lår. Enkla och effektiva övningar som få pulsen att öka. PowerStrike Impact Powerstrike Impact är kamsportsinspirerad träning till musik med ett begränsat antal tekniker som grundar sig på karate och kickboxning. Det är en utveckling av befintliga kampsportsklasser där man till skillnad från tidigare, utför sparkar och slag mot en fristående slagsäck. Klassen består av uppvärmning, teknik träning, drills (dvs tempohöjande serier) samt kombinationer av slag och sparkar. Utlärning sker på ett logiskt och lättillgänglig sätt så att en hög träningseffekt/-puls kan bibehållas genom hela klassen.

11 Crosstraining i sal En tuff träningsklass där vi tränar kondition och styrka i på olika sätt. Instruktören coachar och inspirerar dig till tuff och effektiv träning utan större krav på koordination. Crosstraining i gym Här får du möjlighet att tillsammans med instruktör träna olika funktionella övningar i vårt speciella funktionella träningsområde på gymmet. Ger dig styrka och explosivitet. X-FIT X-FIT är ett styrke- och konditionsprogram byggt på ständigt varierade funktionella rörelser utförda under hög intensitet. Bra & Funktionell träning. Variationen i övningarna är central. Passen varieras med tid och olika övningar: tunga lyft, lätta lyft, kroppsviktsövningar, många eller få antal repetitioner.

12 TRX, TRX Core & TRX YOGA En funktionell träningsform där du tränar med ett TRX band. Du använder din egen kroppstyngd och jobbar mot gravitationen, det ger dig styrka, flexibilitet, balans och uthållighet. I TRX Core lägger vi speciellt fokus på bål- och ryggövningar. I TRX Yoga jobbar vi med långsamma övningar och häller längre i våra positioner. Här lägger vi även in andningen som en dela v träningen. Mammaträning Kursen för dig som vill komma igång med träning efter graviditeten. Anpassad träning med och utan redskap. Finns även i kurs form här ingår även tre föreläsningstillfällen. Läs mer på vår hemsida. Vattengymnastik Vattenträning med bla vattenhantlar som ger kondition, styrka och smidighet.

13 Passet är 60 min långt och är enkelt att lära sig. Du bestämmer själv belastning och intensitet och vi avslutar med nedvarvning i poolen till lugn musik. Senior Styrka Träning eller cirkelträning för dig som är 60+/pensionär. På ett säkert, enkelt och effektivt sätt tränar du kondition, balans, rörlighet och styrka.

14 Body & Mind BODYBALANCE Ashtanga YOGA YIN Yoga TRX YOGA BARN/ UNGDOM/ FAMILJEYOGA Dans & Step BODYSTEP Zumba Fitness Och Yoga Coreboard Kondition Activio Cykel RPM BODYCOMBAT BODYATTACK GRIT PLYO GRIT CARDIO KATEGORIER

15 Styrka BODYPUMP GRIT STRENGTH Leg & Booty Power Strike Impact X-Fit Core & Funktionellt TRX / TRX Core /TRX Yoga CXWORX Core Active Moves Kettlebell Crosstraining i sal & gym X-Fit Senior Vattengymnastik

GRIT STRENGTH GRIT PLYO

GRIT STRENGTH GRIT PLYO GRIT STRENGTH LES MILLS GRIT series är designade för att på ett effektivt sätt utmana dig fysiskt genom högintensiv intervallträning. Serierna är 30 minuter långa och uppdelade i tre grenar med olika fokus.

Läs mer

PASSBESKRIVNINGar Studio rosa. 10.15 11.15 Instruktör: Tobias Karlsson

PASSBESKRIVNINGar Studio rosa. 10.15 11.15 Instruktör: Tobias Karlsson PASSBESKRIVNINGar Studio rosa Bodypump 09.00 10.00 Instruktörer: Adam Gripenblom, Michael Steenhouwer, Jennie Wall Dans 10.15 11.15 Instruktör: Tobias Karlsson GRIT Strength 11.30 12.00 Instruktör: Belmin

Läs mer

Friskvårdskompaniet erbjuder gruppträningspass som passar just dig!

Friskvårdskompaniet erbjuder gruppträningspass som passar just dig! Friskvårdskompaniet erbjuder gruppträningspass som passar just dig! Vi erbjuder över 70 gruppträningspass per vecka! Du får alltid vägledning av en instruktör så att du får ut så mycket som möjligt av

Läs mer

Fysisk aktivitet på Recept

Fysisk aktivitet på Recept Fysisk aktivitet på Recept Aktivitetshäfte för Haparanda Höstterminen 2013 Deltagande aktörer Actic Åkergatan 1 0922-150 47 953 34 Haparanda www.actic.se everybody Strandgatan 33 070-471 45 20 953 31

Läs mer

PASSBESKRIVNINGar Studio rosa

PASSBESKRIVNINGar Studio rosa PASSBESKRIVNINGar Studio rosa Bodypump 09.00 10.00 Instruktörer: Cardio Step 10.15 11.15 Instruktör: Karin Björneloo GRIT Plyo 11.30 12.00 Instruktör: Belmin Belic En rolig stepklass där du tränar kondition

Läs mer

Fysisk aktivitet på Recept

Fysisk aktivitet på Recept Fysisk aktivitet på Recept Aktivitetshäfte för Piteå Vårterminen 2013 AKTÖRER Actic Norra Björklundsvägen 4 0911-69 63 90 941 31 Öjebyn www.nautilus.com Iyengar Yogaskolan Yogahuset,prästgårdsgatan 11

Läs mer

OBS! För dagsaktuellt schema se appen eller bokningen på www.strand-fysio.se

OBS! För dagsaktuellt schema se appen eller bokningen på www.strand-fysio.se Receptionen bemannad: Kontakt: Mån-Tor: 07:30-0921-139 00 Fre: 07:30-17:00 www.strand-fysio.se Lör: -12:00 Sön: 15:30- Slussen öppen: 05:00-23:00 OBS! För dagsaktuellt schema se appen eller bokningen på

Läs mer

Summer Camp 2012. Passbeskrivningar:

Summer Camp 2012. Passbeskrivningar: Summer Camp 2012 Afrodans (22): Passbeskrivningar: Följ med på en resa genom den afrikanska kontinenten! Skönt barfotapass med enkel koreografi & grundade rörelser till afrikanska rytmer. Mycket träning

Läs mer

Fysisk aktivitet på Recept

Fysisk aktivitet på Recept Fysisk aktivitet på Recept Aktivitetshäfte för Piteå Höstterminen 2013 AKTÖRER Actic Norra Björklundsvägen 4 0911-69 63 90 941 31 Öjebyn www.nautilus.com Betty-Anne 3f. Storgatan 45 0730-80 63 22 Personlig

Läs mer

Träning för kropp och själ

Träning för kropp och själ Yoga Träning för kropp och själ Under 2000-talet har yogan snabbt gått från att vara en livsstil för få, till att bli en träningsform för många. På Hagabadet har vi ett brett utbud av yogaklasser med stor

Läs mer

Fysisk aktivitet på Recept

Fysisk aktivitet på Recept Fysisk aktivitet på Recept Aktivitetshäfte för Malmberget/Gällivare Vårterminen 2016 DELTAGANDE AKTÖRER Anna Haapaniemi tel. 070-319 81 84 happa78@hotmail.com Laponia Fysiocenter Järnvägsgatan 4 tel. 0970-233

Läs mer

Fysisk aktivitet på Recept

Fysisk aktivitet på Recept Fysisk aktivitet på Recept Aktivitetshäfte för Kalix Höstterminen 2013 DELTAGANDE AKTÖRER Diabetesföreningen Gungträskv. 6 0923-500 20 950 42 Morjärv www.diabetes.se Flow Centrumvägen 74 052 32 Kalix

Läs mer

Helhetslösningar för din gruppträning

Helhetslösningar för din gruppträning Helhetslösningar för din gruppträning Din framgång vår passion Vår passion, kunskap och erfarenhet är gruppträning. Vi är 100 % fokuserade på att ge dig och dina instruktörer den hjälp och de redskap ni

Läs mer

FaR - Fysisk aktivitet på recept Aktivitetskatalog för Degerfors

FaR - Fysisk aktivitet på recept Aktivitetskatalog för Degerfors FaR - Fysisk aktivitet på recept Aktivitetskatalog för Degerfors 2014 Folkhälsoenheten Innehåll Kontaktuppgifter... 3 Bollaktiviteter... 4 Dans... 4 Gympa... 4 Kroppskännedomsträning... 6 Ridning... 6

Läs mer

Fysisk aktivitet på Recept

Fysisk aktivitet på Recept Fysisk aktivitet på Recept Aktivitetshäfte för Piteå Vårterminen 2014 AKTÖRER Actic Norra Björklundsvägen 4 0911-69 63 90 941 31 Öjebyn www.nautilus.com Iyengar Yogaskolan Yogahuset,prästgårdsgatan 11

Läs mer

Fysisk aktivitet på Recept

Fysisk aktivitet på Recept Fysisk aktivitet på Recept Aktivitetshäfte för Kiruna Höstterminen 2015 Deltagande aktörer Actic Adolf Hedinsvägen 37 0980-702 88 981 33 Kiruna www.actic.se EnerQi Arent Grapegatan 14 0980-26 90 00 www.enerqi.cc

Läs mer

OBS! För dagsaktuellt schema se appen eller bokningen på www.strand-fysio.se

OBS! För dagsaktuellt schema se appen eller bokningen på www.strand-fysio.se Receptionen bemannad: Kontakt: Mån-Tor: 07:30-0921-139 00 Fre: 07:30-17:00 www.strand-fysio.se Lör: -12:00 (Stängt JULI) Sön: 15:30- Slussen öppen: 05:00-23:00 OBS! För dagsaktuellt schema se appen eller

Läs mer

Hälso och Träningsweekend 16-18 september

Hälso och Träningsweekend 16-18 september Hälso och Träningsweekend 16-18 september Träning, rörelse och näringsriktig god mat, i vacker fjällmiljö. En helg för att öka din hälsa och ditt välbefinnande. Fyll på med ny kunskap och motivation. Nya

Läs mer

VÄLKOMMEN till sommarens kurser på Lillsveds Idrottsfolkhögskola 17 juni 8 juli 2016

VÄLKOMMEN till sommarens kurser på Lillsveds Idrottsfolkhögskola 17 juni 8 juli 2016 VÄLKOMMEN till sommarens kurser på Lillsveds Idrottsfolkhögskola 17 juni 8 juli 2016 Utbildningar för Instruktörer, träningsintresserade m fl inom Gruppträning och Barn- & ungdom Vill du utbilda dig till

Läs mer

Gymmix gruppträning. Fotograf Mårten Neiman. Utbildningsutbud

Gymmix gruppträning. Fotograf Mårten Neiman. Utbildningsutbud gruppträning Fotograf Mårten Neiman Utbildningsutbud UTBILDNING I RÖRELSE Gymnastikförbundet är ett av de största förbunden inom Riksidrottsförbundet. Våra utbildningar sätter rörelse och ledarskap i centrum,

Läs mer

PASSBESKRIVNINGar Studio rosa

PASSBESKRIVNINGar Studio rosa PASSBESKRIVNINGar Studio rosa Bodypump 09.00 10.00 Instruktörer: Cardio Step 10.15 11.15 Instruktör: Karin Björneloo GRIT Plyo 11.30 12.00 Instruktör: Belmin Belic En rolig stepklass där du tränar kondition

Läs mer

THE WORLD S BEST CLASSES. ANYTIME.

THE WORLD S BEST CLASSES. ANYTIME. THE WORLD S BEST CLASSES. ANYTIME. Vi älskar LES MILLS Virtual Klasserna är helt fantastiska. Deltagare på LES MILLS Virtual-klass VAD ÄR LES MILLS VIRTUAL? LES MILLS Virtual tar Les Mills världsledande

Läs mer

FaR - Fysisk aktivitet på recept Aktivitetskatalog Örebro kommun

FaR - Fysisk aktivitet på recept Aktivitetskatalog Örebro kommun FaR - Fysisk aktivitet på recept Aktivitetskatalog Örebro kommun 2016 Folkhälsoenheten Innehåll Kontaktuppgifter... 3 Budo... 4 Dans... 4 Gympa... 4 Kroppskännedomsträning... 5 Styrketräning... 6 Utomhusaktiviteter...

Läs mer

Fysisk aktivitet på Recept

Fysisk aktivitet på Recept Fysisk aktivitet på Recept Aktivitetshäfte för Kalix Vårterminen 2014 DELTAGANDE AKTÖRER Diabetesföreningen Gungträskv. 6 0923-500 20 950 42 Morjärv www.diabetes.se Flow Centrumvägen 74 052 32 Kalix www.flowkalix.se

Läs mer

Vår kropp är byggd för rörelse... nu för tiden rör vi oss för lite i vardagen. Vi måste träna tre kvalitéer för att hålla oss i god form.

Vår kropp är byggd för rörelse... nu för tiden rör vi oss för lite i vardagen. Vi måste träna tre kvalitéer för att hålla oss i god form. Vår kropp är byggd för rörelse... nu för tiden rör vi oss för lite i vardagen. Vi måste träna tre kvalitéer för att hålla oss i god form. KONDITION STYRKA RÖRLIGHET Varför behöver du träna kondition? Kondition=

Läs mer

GRUPPTRÄNING HÖSTEN 2015 1 september 18 december

GRUPPTRÄNING HÖSTEN 2015 1 september 18 december GRUPPTRÄNING HÖSTEN 2015 1 september 18 december Stora salen Måndag Tisdag Onsdag Torsdag Fredag Helg 7.00 7.00-7.45 Nyhet! 06.55 ETC Tabata 30 min ETC Stilla morgon (4 tillfällen) Cirkelfys 45 min Egen

Läs mer

Fysisk aktivitet på Recept

Fysisk aktivitet på Recept Fysisk aktivitet på Recept Aktivitetshäfte för Kalix Höstterminen 2015 DELTAGANDE AKTÖRER Flow Centrumvägen 74 052 32 Kalix www.flowkalix.se Kalix Gymnastikklubb Hästholmsv. 15 0923-67 00 76 952 95 Båtskärsnäs

Läs mer

Trä ning och trä ningsplänering

Trä ning och trä ningsplänering Trä ning och trä ningsplänering Alla mår bättre av motion och för att motion och träning ska bli en del av din vardag är det viktigt att hitta något som passar dig och som du tycker är roligt. En del människor

Läs mer

Förbundets talangutvecklingstrappa Fastställd av förbundsstyrelsen den 14 juni 2010

Förbundets talangutvecklingstrappa Fastställd av förbundsstyrelsen den 14 juni 2010 Förbundets talangutvecklingstrappa Fastställd av förbundsstyrelsen den 14 juni 2010 Syftet med förbundets talangutvecklingsplan är att utbilda och utveckla våra unga karateutövare i landslaget och på karategymnasiet.

Läs mer

GRUPPTRÄNINGSSCHEMA Kvarteret Kronoberg våren 2011 Gäller vecka 2-22. Med reservation för förändringar. Måndag Tisdag Onsdag Torsdag Fredag 08.00 YOGA 45 min * * * * 09.00 PILATES 55 min 10.00 PUMP 55

Läs mer

Program & Klassbeskrivning

Program & Klassbeskrivning Program & Klassbeskrivning En fartfylld dag med fantastiska instruktörer och inspiratörer som ger dig sina bästa aktiviteter för att ge dig inspiration som räcker lääääänge! 07.00 - Registrering öppnar

Läs mer

Fysisk aktivitet på Recept

Fysisk aktivitet på Recept Fysisk aktivitet på Recept Aktivitetshäfte för Haparanda Höstterminen 2012 Deltagande aktörer Actic Åkergatan 1 0922-150 47 953 34 Haparanda www.actic.se everybody Strandgatan 33 070-471 45 20 953 31

Läs mer

Gymnastikförbundet Mitt hälsar dig välkommen till. Gymmix Träningskonvent 2014

Gymnastikförbundet Mitt hälsar dig välkommen till. Gymmix Träningskonvent 2014 Gymnastikförbundet Mitt hälsar dig välkommen till Gymmix Träningskonvent 2014 Njurundahallen, Sundsvall den 23 augusti 2014 Datum: 23 augusti 2014 Plats: Njurundahallen, Sundsvall Tid: 08.00-17.00 (Registrering

Läs mer

FaR - Fysisk aktivitet på recept Aktivitetskatalog Örebro kommun

FaR - Fysisk aktivitet på recept Aktivitetskatalog Örebro kommun FaR - Fysisk aktivitet på recept Aktivitetskatalog Örebro kommun 2014 Folkhälsoenheten Innehåll Kontaktuppgifter... 3 Budo... 4 Dans... 4 Gympa... 4 Kroppskännedomsträning... 5 Styrketräning... 6 Utomhusaktiviteter...

Läs mer

Måndag Tisdag Onsdag Torsdag Fredag Lördag Söndag C POLAR CYKEL 45 Lena Li C RPM 30 Annica L

Måndag Tisdag Onsdag Torsdag Fredag Lördag Söndag C POLAR CYKEL 45 Lena Li C RPM 30 Annica L 19.05 19.35 L* 18.55-19.25 C RPM 30 Lena 19.00-19.30 L 19.40-20.35 L N N 19.05-19.35 C POLAR CYKEL 30 Niklas 19.45-20.15 Y YOGA 30 Tove W Inga pass Dag före helgdag (Nationaldagen) 18.55-19.25 C RPM 30

Läs mer

FaR - Fysisk aktivitet på recept Aktivitetskatalog för Askersunds kommun

FaR - Fysisk aktivitet på recept Aktivitetskatalog för Askersunds kommun FaR - Fysisk aktivitet på recept Aktivitetskatalog för Askersunds kommun 2016 Folkhälsoenheten Innehåll Kontaktuppgifter... 3 Dans... 4 Gympa... 4 Kroppskännedomsträning... 4 Styrketräning... 4 Vattenaktiviteter...

Läs mer

FaR - Fysisk aktivitet på recept Aktivitetskatalog Frövi

FaR - Fysisk aktivitet på recept Aktivitetskatalog Frövi FaR - Fysisk aktivitet på recept Aktivitetskatalog Frövi 2016 Folkhälsoenheten Innehåll Kontaktuppgifter... 3 Gympa... 4 Kroppskännedomsträning... 4 Styrketräning... 5 Vattenaktiviteter... 5 För dig som

Läs mer

av den indiske yogin, Yogi Bhajan. Han inriktade sig på att utbilda yogalärare, vilka i sin tur fick

av den indiske yogin, Yogi Bhajan. Han inriktade sig på att utbilda yogalärare, vilka i sin tur fick Kundaliniyoga- vad är det? Kundaliniyoga är en kraftfull yoga som kom till väst i slutet av 1960-talet. Kundaliniyogan fördes hit av den indiske yogin, Yogi Bhajan. Han inriktade sig på att utbilda yogalärare,

Läs mer

Styrka och rörlighet grunden för ökad livskvalitet

Styrka och rörlighet grunden för ökad livskvalitet LEG. LÄKARE HANS SPRING MEDICINSK CHEF FÖR REHABZENTRUM (CENTRUM FÖR REHABILITERING) OCH SWISS OLYMPIC MEDICAL CENTER I LEUKERBAD, SCHWEIZ OCH LANDLAGSLÄKARE FÖR SCHWEIZISKA HERRLANDSLAGET I ALPIN SKIDÅKNING

Läs mer

Convent 2012 ÖSTERSUND 25 augusti 2012

Convent 2012 ÖSTERSUND 25 augusti 2012 Convent 2012 ÖSTERSUND 25 augusti 2012 Schema: Tider Hall 1 2 3 8.30-9.00 9.00-9.30 Inskrivning Gemensam uppvärmning Dans HALL 1+2 9.40-10.30 1. Funktionell styrka med core 2.E-fit Viktor 3.Afro Dance

Läs mer

Träningsguide för dig som är gravid

Träningsguide för dig som är gravid Träningsguide för dig som är gravid I dag har vi ett brett träningsutbud som erbjuder dig så många möjligheter att anpassa din träning efter lust, dagsform och andra behov, att du som väntar barn kan välja

Läs mer

FRÅN UNGDOMSBOXARE TILL PROFFSBOXARE

FRÅN UNGDOMSBOXARE TILL PROFFSBOXARE Kenneth Riggberger FRÅN UNGDOMSBOXARE TILL PROFFSBOXARE Samarbetet med Hampus Henriksson började 2010 då Hampus var 16 år. Jag kommer här att ta upp lite om fysisk träning för boxare. Nu kan jag ingen

Läs mer

Sommarschema öppna klasser from v 24, 2018.

Sommarschema öppna klasser from v 24, 2018. 20-06-14 Öppna klasser - Sans och Balans (/images/training/oppna_klasser.jpg) Läs om våra pass Vårt efterlängtade sommarschema börjar 11 juni, se nedan för en överblick. Kom när det passar dig - våra öppna

Läs mer

Vägen till milen med Metro Mode

Vägen till milen med Metro Mode Vägen till milen med Metro Mode 12 veckor till Tjejmilen 2016 Träningsprogram 1: Från 5 till 10 kilometer För dig som är ny i spåret eller som har sprungit runt 5 kilometer tidigare och nu vill ta steget

Läs mer

Pass.nu Yoga energy. Aktuellt

Pass.nu Yoga energy. Aktuellt Pass.nu Yoga energy Friskis&Svettis Yoga kommer ur Hathayogans långa tradition. Den har tagits fram och utvecklats i harmoni med vår idé och är inte kopplad till någon specifik inriktning, religion eller

Läs mer

RADIANT MORNING YOGA KURS. Möt vår nya yogainstruktör Chris Boyer Så här beskriver han kursen: Torsdagar kl. 7.00 8.00 (7 ggr)

RADIANT MORNING YOGA KURS. Möt vår nya yogainstruktör Chris Boyer Så här beskriver han kursen: Torsdagar kl. 7.00 8.00 (7 ggr) KURS RADIANT MORNING YOGA Möt vår nya yogainstruktör Chris Boyer Så här beskriver han kursen: The Five Elements of Yoga. Each week looks at a different element (Fire, Earth, WInd, Water and Sky). How each

Läs mer

Jubileumsaktiviteter 14 23 November

Jubileumsaktiviteter 14 23 November Jubileumsaktiviteter 14 23 November Under våra jubileumsdagar så kommer ordinarie träningsschema att ligga som en grund med vissa avvikelser. Vi kryddar till alla dagar med speciella jubileumsaktiviteter,

Läs mer

WORKSHOPS. Lördag 29 november 10-18. Sal 1. Sal 2 Hot Yoga. #pureyoga

WORKSHOPS. Lördag 29 november 10-18. Sal 1. Sal 2 Hot Yoga. #pureyoga WORKSHOPS Lördag 29 november 10-18 Sal 1 Sal 2 Hot Yoga Kitty SoftFlow - Pure Love Kitty Strand 10:00-11:30 (90 min) Hot yoga Mariell Ehlin 10:00-11:30 (90 min) Jivamukti Anna Hultman 11:45-13:15 (90 min)

Läs mer

Trä ningslä rä. Att ta ansvar för sin hälsa. Träning

Trä ningslä rä. Att ta ansvar för sin hälsa. Träning Trä ningslä rä Att ta ansvar för sin hälsa Människan har funnits på jorden i flera miljoner år. Denna långa tid har varit fylld av fysiskt arbete för att överleva. Jakt, vandringar, krig, jordbruk och

Läs mer

Innehållsförteckning. Version

Innehållsförteckning. Version Yoksas väg Innehållsförteckning Version... 2 Förord... 1 Definition av Yoksas väg... 1 Policy för ledare i Yoksa... 2 Policy för utövare i Yoksa... 3 Policy för förädlar & anhöriga i Yoksa... 4 Taekwondo

Läs mer

Gymnastik och kul på loven. Föräldrar- Barn gymnastik. Barr och Bom. Sport och Spark. Födelsedagskalas. Karate. Lek och Lär

Gymnastik och kul på loven. Föräldrar- Barn gymnastik. Barr och Bom. Sport och Spark. Födelsedagskalas. Karate. Lek och Lär Föräldrar- Barn gymnastik Lek och Lär Barr och Bom Sport och Spark Karate Gymnastik och kul på loven Födelsedagskalas Ta tillvara varje steg i utvecklingen. En av livets största gåvor är självförtroende

Läs mer

2015-09-14. Utvärdering Fysprofilen Regionala tester. Fredrik Johansson Fystränare SVTF Resursperson Tennis SOK

2015-09-14. Utvärdering Fysprofilen Regionala tester. Fredrik Johansson Fystränare SVTF Resursperson Tennis SOK 2015-09-14 Utvärdering Fysprofilen Regionala tester Fredrik Johansson Fystränare SVTF Resursperson Tennis SOK Utvärdering Fysprofilen Regionala tester Inledning SvTF har sedan januari 2007 utvärderat tester

Läs mer

Fysisk aktivitet på Recept

Fysisk aktivitet på Recept Fysisk aktivitet på Recept Aktivitetshäfte för Malmberget/Gällivare Vårterminen 2013 DELTAGANDE AKTÖRER Anna Haapaniemi tel. 070-319 81 84 happa78@hotmail.com Malmbergets Fysioterapi Järnvägsgatan 4 tel.

Läs mer

Mölndals AIK Friidrottsmanual Version 2016

Mölndals AIK Friidrottsmanual Version 2016 Mölndals AIK Friidrottsmanual Version 2016 Inledning Mölndals AIK har valt att ta fram en tränings och tävlingsmodell som vi kallar Mölndals AIK Friidrottsmanual. Tanken med denna är att den ska utgöra

Läs mer

IF Friskis&Svettis Örnsköldsvik Medlemsundersökning 2014

IF Friskis&Svettis Örnsköldsvik Medlemsundersökning 2014 IF Friskis&Svettis Örnsköldsvik Medlemsundersökning 2014 I vår strävan att hela tiden förbättras och utvecklas, vill vi ta till oss våra medlemmars synpunkter och åsikter, de är viktiga för vår verksamhet.

Läs mer

NYHET! Helgkurser 2 3 februari och 19 20 april Nybörjare och vana yogautövare tillsammans. Nybörjarna lär sig grunden i iyengaryoga.

NYHET! Helgkurser 2 3 februari och 19 20 april Nybörjare och vana yogautövare tillsammans. Nybörjarna lär sig grunden i iyengaryoga. NYHET! Introduktionskurs under en halvdag För dig som vill ha en kort, men ändå gedigen introduktion i iyengaryoga. Du lär dig grunderna, så du sedan kan fortsätta på nivå 1 2, om du önskar. Kursen består

Läs mer

Tack för ni kom och lyssnade på mig! Mer finns i min bok. Lycka till med er träning önskar @szacke42195

Tack för ni kom och lyssnade på mig! Mer finns i min bok. Lycka till med er träning önskar @szacke42195 Utvecklande träning mot halvmaran Svettisdagarna Tack för ni kom och lyssnade på mig! Mer finns i min bok Lycka till med er träning önskar @szacke42195 Träningsfilosofin Olika bakgrund Olika målbild Liknande

Läs mer

Goda vanor fysisk aktivitet

Goda vanor fysisk aktivitet Goda vanor fysisk aktivitet Varför ska jag röra på mig? För att må bra. Kroppens organ samt muskler och skelett påverkas positivt. Jag får ett bättre skydd mot sjukdom och smitta. Jag orkar mer i vardagen.

Läs mer

PÅ MALLORCA OSS TRÄFFAR NI UNDER TRÄNINGSVECKAN: MAJ Micael Bindefeld Pr-guru och Mallorca fantast.

PÅ MALLORCA OSS TRÄFFAR NI UNDER TRÄNINGSVECKAN: MAJ Micael Bindefeld Pr-guru och Mallorca fantast. TRÄNINGSVECKA PÅ MALLORCA 19-26 MAJ 2018 Vi bor på Sunprime Waterfront Hotel, Playa de Palma, Mallorca. OSS TRÄFFAR NI UNDER TRÄNINGSVECKAN: Martina Bonnier Damernas Världs chefredaktör. Micael Bindefeld

Läs mer

Löpning kvalitet. Aktuellt. Träningsupplevelse- profil, karaktär och målgrupp

Löpning kvalitet. Aktuellt. Träningsupplevelse- profil, karaktär och målgrupp Löpning kvalitet Löpning kvalitet är ett pass utomhus där vi primärt tränar kondition och skapar förutsättningar för effektiv, utvecklande och rolig löpning. Inom Löpning kvalitet har vi ett brett utbud:

Läs mer

Hälsoteket i Angered

Hälsoteket i Angered A K T I V I T E T S P R O G R A M V I N T ER Hälsoteket i Angered VÅR 206 25 januari 23 juni VÅ R H Ö ST S O M M A R Lina Helena Ulrika Jennifer Mageda INNEHÅLL SID Drop-in hälsa och FaR Fysisk aktivitet

Läs mer

Man behåller ett antal basövningar för att underhålla bålstabiliteten. Detta för att inte tappa basen eftersom all träning är en färskvara.

Man behåller ett antal basövningar för att underhålla bålstabiliteten. Detta för att inte tappa basen eftersom all träning är en färskvara. HEKDEEK KONCEPTET HEKDEEK konceptet är framtaget framför allt för idrotter där tyngdpunkten är på ett ben i taget. De flesta idrotter jobbar med ett ben, en arm i taget, samtidigt är det många diagonala

Läs mer

-ett sätt att må bra!

-ett sätt att må bra! -ett sätt att må bra! 2016 Bad, träning och Spa i underbar miljö Vårt genuina Badhus ligger mitt i centrala Strömstad med fantastisk utsikt över gästhamnen och den vackra skärgården. Vi är stolta över

Läs mer

VÄLKOMMEN till sommarens kurser på Lillsveds Idrottsfolkhögskola 25 juni 8 juli 2012

VÄLKOMMEN till sommarens kurser på Lillsveds Idrottsfolkhögskola 25 juni 8 juli 2012 VÄLKOMMEN till sommarens kurser på Lillsveds Idrottsfolkhögskola 25 juni 8 juli 2012 Foto: Kicki Dafgård Utbildningar för Instruktörer, träningsintresserade m fl inom Gruppträning, Trupp och Barn- & ungdom

Läs mer

Styrketräning - Grundprinciper

Styrketräning - Grundprinciper Styrketräning - Grundprinciper Kort om mig Utbildning: Idrottsvetenskap Idrottsmedicin Elittränarutbildning Andra utbildningar Uppdrag inom idrotten Baskettränare Fystränare SISU Idrottsutbildarna Väst

Läs mer

Ovningsbankens Handbollspaket Styrketräning

Ovningsbankens Handbollspaket Styrketräning Ovningsbankens Handbollspaket Styrketräning Ovningsbankens handbollspaket riktar sig i första hand till tränare men även den ambitiösa spelaren. Handbollspaketet har framställts genom flera års tränarerfarenhet

Läs mer

LEK FÖR LIVET! Sport- & lekutrustning för seniorer

LEK FÖR LIVET! Sport- & lekutrustning för seniorer Park & Lekutrustning LEK FÖR LIVET! Sport- & lekutrustning för seniorer Om Lappset Lappset är ett familjeägt företag med rötterna i finska delen av Lappland. Vi är experter på lek och tar leken på största

Läs mer

Pubertalt Praktikpass Skapat av: Cai Bäck

Pubertalt Praktikpass Skapat av: Cai Bäck Pubertalt Praktikpass Skapat av: Cai Bäck Träna för att träna 13-16år (Idrottsspecifika färdigheter, fysträning i fokus) UPPVÄRMNING 30 min Syfte: Höja musklernas temperatur, överladda fosfokreatin förrådet

Läs mer

BRAVE defy expectations

BRAVE defy expectations be BRAVE defy expectations WE BELIEVE, WE CAN, WE DO. WE HAVE A RELENTLESS DRIVE TO IMPROVE. GO HARD, BE LOUD, STAY REAL. be one of our new Heroes be world class CHANGE THE WOR LD Har du förmågan att

Läs mer

ETT ÅR MED DIN TRÄNING

ETT ÅR MED DIN TRÄNING ETT ÅR MED DIN TRÄNING Bli både större, starkare & snyggare till nästa sommar! TEXT: JOACHIM BARTOLL FOTO: JASON MATHAS Sommaren är över och de flesta av oss ser höst och vinter som en utmärkt tid att

Läs mer

Fysisk aktivitet på Recept

Fysisk aktivitet på Recept Fysisk aktivitet på Recept Aktivitetshäfte för Malmberget/Gällivare Höstterminen 2013 DELTAGANDE AKTÖRER Anna Haapaniemi tel. 070-319 81 84 happa78@hotmail.com Malmbergets Fysioterapi Järnvägsgatan 4 tel.

Läs mer

Styrketräning Vad är styrka? Hur fungerar musklerna? Varför behöver du styrka?

Styrketräning Vad är styrka? Hur fungerar musklerna? Varför behöver du styrka? Styrketräning Vad är styrka? Kroppen är en fantastisk maskin. Den anpassar sig efter mängden och typen av arbete som du utsätter den för, både fysiskt och psykiskt. Om du t ex brukar lyfta tunga vikter

Läs mer

Gruppträning 2011/2012

Gruppträning 2011/2012 Vetlanda Badhus Vecka 51 Gruppträning 2011/2012 Gymmet Varma sängen Myresjö simhall Vecka 51 salen Vetlanda Badhus Vecka 52 Gruppträning 2011/2012 Gymmet Varma sängen Myresjö simhall Vecka 52 salen Gruppträning

Läs mer

Ett gott liv för alla. Hälsoteket i Angered VÅ R. 31 augusti 4 december HÖST 2015

Ett gott liv för alla. Hälsoteket i Angered VÅ R. 31 augusti 4 december HÖST 2015 K ITE V TI TSPRO GR VINTER VÅ R Hälsoteket i Angered 3 augusti 4 december O M T S HÖST 205 MA R HÖ S www.goteborg.se A M A Ett gott liv för alla Lina Helena Jennie Jennifer Mageda Ulrika INNEHÅLL SID Välkommen

Läs mer

FaR - fysisk aktivitet på recept Aktivitetskatalog för Hällefors

FaR - fysisk aktivitet på recept Aktivitetskatalog för Hällefors FaR - fysisk aktivitet på recept Aktivitetskatalog för Hällefors 2017 Folkhälsoenheten Innehåll Kontaktuppgifter... 3 Dans... 4 Gympa... 4 Kroppskännedomsträning... 5 Styrketräning... 5 Utomhusaktiviteter...

Läs mer

TRÄNINGSDAGEN 24 NOVEMBER

TRÄNINGSDAGEN 24 NOVEMBER Välkommen till FRISKIS&SVETTIS FALKENBERG TRÄNINGSDAGEN 24 NOVEMBER Dans Fuego Spin 55 Yoga 2 Dand Afro Skivstång Junior ++ TRX Intro HIT Grundfys Bungy Pump Spin intertvall Spinning a lá 70-tal KETTLEBELLS

Läs mer

Fysisk aktivitet på Recept

Fysisk aktivitet på Recept Fysisk aktivitet på Recept Aktivitetshäfte för Kalix Vårterminen 2019 Vårterminen 2017 DELTAGANDE AKTÖRER Hjärt- och Lung Furuhedsvägen 5G 070-285 35 63 Kalix 952 31 Kalix hjart-lung.se/kalix Kalix Gymnastikklubb

Läs mer

SmartgymS TRÄNA HEMMA PROGRAM SMARTA ÖVNINGAR FÖR ATT KOMMA I FORM - HEMMA! Effektiv Träning UTAN Dyra Gymkort!

SmartgymS TRÄNA HEMMA PROGRAM SMARTA ÖVNINGAR FÖR ATT KOMMA I FORM - HEMMA! Effektiv Träning UTAN Dyra Gymkort! S TRÄNA HEMMA PROGRAM 28 SMARTA ÖVNINGAR FÖR ATT KOMMA I FORM - HEMMA! Effektiv Träning UTAN Dyra Gymkort! Kom i form hemma Vi träffar många personer som tränar mycket och som är motiverade och som har

Läs mer

Kompendium Styrka & Kondition

Kompendium Styrka & Kondition Kompendium Styrka & Kondition Kunskapsbetyget E åk 9 : Eleven kan sätta upp mål och planera träning och andra fysiska aktiviteter. Eleven kan även utvärdera aktiviteterna och föra enkla resonemang om hur

Läs mer

Vaksala SK Bilaga fysträning prepubertala barn. Nivå 1 & 2. 6-12år

Vaksala SK Bilaga fysträning prepubertala barn. Nivå 1 & 2. 6-12år Vaksala SK Bilaga fysträning prepubertala barn Nivå 1 & 2 6-12år Daterad: 2015-02-27 Reviderad: En bild med blandade Vaksala SK spelare i bakgrunden? Glädje! Sida 2 av 7 Fysträning för prepubertala barn

Läs mer

TRÄNINGSINSTRUKTIONER

TRÄNINGSINSTRUKTIONER I. Träningsinstruktioner för 10-12 år Teknik (Koordination) Åldern 10 till 12 år brukar kallas för den motoriska guldåldern, eftersom barn i den här åldern är särskilt mottagliga för inlärning av koordination

Läs mer

Fysisk aktivitet på Recept

Fysisk aktivitet på Recept Fysisk aktivitet på Recept Aktivitetshäfte för Malmberget/Gällivare Höstterminen 2012 DELTAGANDE AKTÖRER Anna Haapaniemi tel. 070-319 81 84 happa78@hotmail.com Malmbergets Fysioterapi Järnvägsgatan 4 tel.

Läs mer

Passbeskrivningar. NYHET MODUS Catrine, Stora hallen. NYHET DANS SOFT Anna & Helene, Lilla hallen. TEMA SPIN JOURNEY Karin, Spinninghallen

Passbeskrivningar. NYHET MODUS Catrine, Stora hallen. NYHET DANS SOFT Anna & Helene, Lilla hallen. TEMA SPIN JOURNEY Karin, Spinninghallen Passbeskrivningar 08.15 08.45 Incheckning, frukt 08.45 09.00 Välkommen! Samling i Stora hallen. 09.00 10.00 NYHET MODUS Catrine, Stora hallen Modus är träning som känns som träning. Övningarna är raka

Läs mer

FaR - fysisk aktivitet på recept Aktivitetskatalog för Hällefors

FaR - fysisk aktivitet på recept Aktivitetskatalog för Hällefors FaR - fysisk aktivitet på recept Aktivitetskatalog för Hällefors 2016 Folkhälsoenheten Innehåll Kontaktuppgifter... 3 Dans... 4 Gympa... 4 Kroppskännedomsträning... 5 Styrketräning... 5 Utomhusaktiviteter...

Läs mer

Affärsplan. Zumbatastic UF. Period 1 september 2012 31 maj 2013. Registreringsnummer X017908. Företagsledare Jonna Birgersson

Affärsplan. Zumbatastic UF. Period 1 september 2012 31 maj 2013. Registreringsnummer X017908. Företagsledare Jonna Birgersson Affärsplan Zumbatastic UF Period 1 september 2012 31 maj 2013 Registreringsnummer X017908 Företagsledare Jonna Birgersson Säte Staffangymnsiet Söderhamn Gävleborg Handledare Torbjörn Stenman Åsa Lemberg

Läs mer

Fysisk aktivitet på Recept

Fysisk aktivitet på Recept Fysisk aktivitet på Recept Aktivitetshäfte för Kalix Vårterminen 2017 Vårterminen 2017 DELTAGANDE AKTÖRER Flow Centrumvägen 74 052 32 Kalix flowkalix.se Hjärt- och Lung Furuhedsvägen 5G 070-285 35 63 Kalix

Läs mer

Välkommen! Mikael Widerdal

Välkommen! Mikael Widerdal Välkommen! Den här titeln du håller i din hand innehåller de bästa och mest kraftfulla mentala redskap från de 20 år som jag utbildat, coachat och föreläst för människor i hela Sverige. Den här är indelad

Läs mer

Fysisk aktivitet på Recept

Fysisk aktivitet på Recept Fysisk aktivitet på Recept Aktivitetshäfte för Luleå Höstterminen 2015 DELTAGANDE AKTÖRER Actic Pontusbadet,Bastugatan 6-8 0920-45 32 62 972 41 Luleå www.actic.se Avans SK Seletvägen 93 0920-26 02 04 975

Läs mer

Känner du dig svajig när du tränar?här får du tips på hur du bli stabil när du tränar. Du kommer få lära dig mer om hållning, tryck och core.

Känner du dig svajig när du tränar?här får du tips på hur du bli stabil när du tränar. Du kommer få lära dig mer om hållning, tryck och core. Stabilitet Känner du dig svajig när du tränar?här får du tips på hur du bli stabil när du tränar. Du kommer få lära dig mer om hållning, tryck och core. Tina Reuterswärd är ledare för jympa-, core-, flex

Läs mer

Vägen till milen med Metro Mode

Vägen till milen med Metro Mode Vägen till milen med Metro Mode 12 veckor till Tjejmilen 2016 Träningsprogram 2: Toppa formen till din snabbaste mil För dig som är van att springa milen och som nu vill förbättra din tid. Start vecka

Läs mer

BERGA. Träningsstudio. Massor av nyheter och många bra erbjudanden! Träna när du vill. Nya danspass för barn. Nyheter Hösten

BERGA. Träningsstudio. Massor av nyheter och många bra erbjudanden! Träna när du vill. Nya danspass för barn. Nyheter Hösten Träningsstudio BERGA Massor av nyheter och många bra erbjudanden! Träna när du vill med passerkort Nya danspass för barn FunkyKidz & Bliss Nyheter Hösten 2011 1 Välkommen till en inspirerande höst hos

Läs mer

Receptionen bemannad: Mån-Tor: 07:30-20:00 (07:30-17:00 i Juli)

Receptionen bemannad: Mån-Tor: 07:30-20:00 (07:30-17:00 i Juli) Receptionen bemannad: Kontakt: Mån-Tor: 07:30-20:00 (07:30-17:00 i Juli) 0921-139 00 Fre: 07:30-17:00 www.strand-fysio.se Lör: 09:00-12:00 (Stängt JULI) Sön: 15:30-19:00 Slussen öppen: 05:00-23:00 Vecka

Läs mer

PRAKTISK INFO. Yoga kan lära dig bli mer medveten om nuet, ge dig mer glädje samt inre lugn och frid.

PRAKTISK INFO. Yoga kan lära dig bli mer medveten om nuet, ge dig mer glädje samt inre lugn och frid. PRAKTISK INFO Plats bokas i Tidsbokare på hemsidan Kösystem finns, avboka plats senast en timma innan klass vid förhinder. Kom i tid, om du ej meddelat att du är sen släpps din plats till ev. drop-in-elev

Läs mer

CORE 7 MEDICINSK YOGA FÖR DIN NEDRE TRIANGEL

CORE 7 MEDICINSK YOGA FÖR DIN NEDRE TRIANGEL CORE 7 MEDICINSK YOGA FÖR DIN NEDRE TRIANGEL IMY Medicinsk Yoga utgår från ett energitänkande som säger att de flesta obalanser, krämpor och sjukdomar vi drabbas av har sitt ursprung i präglingar och blockeringar

Läs mer

om yoga, för yogis, y Det här fanzinet handlar om lite av varje- en del som ni har frågat om och en del som jag har tänkt på själv.

om yoga, för yogis, y Det här fanzinet handlar om lite av varje- en del som ni har frågat om och en del som jag har tänkt på själv. Välkommen till Jåga! Det här fanzinet handlar om lite av varje- en del som ni har frågat om och en del som jag har tänkt på själv. I det här numret så beskrivs den allra första sutran i Patanjali Yoga

Läs mer

Aktivitetskatalog. Hallstahammar och Surahammar. FaR - Fysisk aktivitet på recept

Aktivitetskatalog. Hallstahammar och Surahammar. FaR - Fysisk aktivitet på recept Aktivitetskatalog Hallstahammar och Surahammar FaR - Fysisk aktivitet på recept Innehåll REKOMMENDATIONER OM FYSISK AKTIVITET FÖR VUXNA sid 2 DET ÄR INTE BARA DEN FYSISKA AKTIVITETEN SOM RÄKNAS sid 3 FYSISK

Läs mer

Lärarmanual för Simkampen

Lärarmanual för Simkampen Lärarmanual för Simkampen Lärarmanualen är tänkt att använda som ett hjälpmedel vid simundervisningen inför Sim- kampen. Materialet innehåller ett antal övningar med skiftande svårighetsgrad och förslag

Läs mer

Explosiv styrka och snabbstyrka

Explosiv styrka och snabbstyrka Explosiv styrka och snabbstyrka Enligt träningsläran är det följande: Explosivstyrka Förmågan hos nerv - muskelsystemet att övervinna motstånd med största möjliga kontraktionshastighet och kontraktionskraft

Läs mer

9 FAKTA OM PULSTRÄNING

9 FAKTA OM PULSTRÄNING 9 FAKTA OM PULSTRÄNING 1 2 Varför pulsträning? Pulsträning hjälper dig att öka prestationen både på kortare och längre distanser. Det positiva med pulsträning är att du alltid tränar utifrån dina förutsättningar

Läs mer

Hej läsare. Jämför en vanlig gymnisse med en olympisk styrkelyftare. Hur kan styrkelyftaren lyfta sådana enorma mängder mer? Är hans muskler magiska?

Hej läsare. Jämför en vanlig gymnisse med en olympisk styrkelyftare. Hur kan styrkelyftaren lyfta sådana enorma mängder mer? Är hans muskler magiska? Hej läsare Mitt mål här först är att förklara konceptet maxstyrka. Jag vill att du noga läser igenom det här dokumentet. Gärna flera gånger. Schemat är bara ett schema, men det är när du har förståelsen

Läs mer