Anbudsförfrågan utbildning av ledare och medarbetare i callcenterverksamhet.

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Anbudsförfrågan utbildning av ledare och medarbetare i callcenterverksamhet."

Transkript

1 Stockholm den 29 december 2011 Anbudsförfrågan utbildning av ledare och medarbetare i callcenterverksamhet. 1. Bakgrund Previa bedriver projektet ALERT (Arbete för Lärande och Engagemang som Resulterar i Trivsel och färre sjukskrivningar) med stöd från Europeiska Socialfonden. Projektet syftar till att öka kunskaperna kring hur hög sjukfrånvaro kan förebyggas. I projektet deltar Skurups kommun och företagen JM Bygg och Teleresurs AB. Projektet har genomfört en mobiliseringsfas som identifierat behoven av utveckling avseende såväl fysisk som psykosocial arbetsmiljö. Detta har resulterat i en aktivitetsplan med såväl gemensamma som företagsspecifika aktiviteter för de deltagande verksamheterna. För företaget Teleresurs består de företagsspecifika aktiviteterna bl a av ett omfattande utbildningsprogram som vänder sig till såväl ledare som medarbetare. Denna anbudsförfrågan avser dessa aktiviteter. 2. Teleresurs AB Teleresurs ingår i koncernen Resurs Holding och erbjuder tjänster inom områdena kundtjänst, ordermottagning, försäljning, telemarketing och växelhantering. Företaget har ca 130 anställda varav merparten på huvudkontoret i Helsingborg. En filial med ca 30 medarbetare finns även i Västerås. 3. Utbildningsprogram Utbildningsprogrammet vänder sig till tre olika målgrupper, chefer, kvalitets- och utbildningsansvariga samt kommunikatörer/handläggare. Ett övergripande mål är att programmet ska bidra till att minska medarbetarnas mentala belastning under arbetsdagen. Detta baseras på att vi under mobiliseringsfasen identifierat att Teleresurs medarbetare upplever att de inte har krafter kvar efter en arbetsdag och inte hinner återhämta sig mellan arbetspassen, vilket också hänger ihop med en hög sjukfrånvaro. Utbildningen ska involvera medarbetare på alla nivåer i organisationen för att säkra att insatsen går i linje med verksamhetens mål och att resultaten tas tillvara efter insatserna.

2 3.1 Utbildning för chefer (uppskattat till 6 dagar) Denna utbildning syftar till att skapa förutsättningar för chefer med personalansvar att bedriva ett motiverande och coachande ledarskap som främjar hälsa och trivsel. Leverantören kommer få ta del av den förstudie som påvisar faktorer som av medarbetarna upplevs som viktiga i ledarskapet, så som lyhörda och vänliga ledare, schemaläggning och gemenskap. Parallellt med denna utbildning kommer cheferna att delta i ett ledarutvecklingsprogram med inriktning på hälsofrämjande ledarskap som utförs av AB Previa (se bilaga). Innehållet som här efterfrågas ska därför inriktas mer på grundläggande chefs-/ledarskap Deltagare Vi utgår här från att det framför allt är de chefer som inom Teleresurs benämns som gruppchefer som kommer att delta i utbildningen men även andra chefer kan bli aktuella. Innehållet anpassas dock framför allt efter gruppchefernas behov. Gruppcheferna ansvarar för ca anställda och är organisatoriskt underställda den operativa chefen som rapporterar direkt till VD. Många har arbetat en längre tid som chef men ej tidigare genomgått utbildning. Medelåldern är relativt låg och man genomgår en omfattande organisations- och kulturförändring i företaget Ledningsgruppens delaktighet För att säkerställa att det finns förutsättningar att ta tillvara resultatet av utbildningen skall utbildningen på lämpligt sätt involvera Teleresurs ledningsgrupp. Syftet är att skapa samsyn mellan deltagande chefer och deras chefer kring synsätt, eventuella förändringar och handlingsplaner. Ledningsgruppen har möjlighet att avsätta 8 timmar för delaktighet i utbildningen plus eventuell interntid i samband med hemuppgifter. I anbudet ska beskrivas på vilket sätt ledningsgruppen ska involveras för bästa resultat Samordning med övriga aktiviteter Leverantören skall involvera kursledarna från Previas utbildning i hälsofrämjande ledarskap för att säkerställa att utbildningarna på bästa sätt kompletterar varandra och för att om möjligt skapa synergieffekter.

3 3.2 Utbildning för kvalitets- och utbildningsgruppen (uppskattat till 4 dagar) Denna utbildning syftar till att skapa förutsättningar för medarbetarna i kvalitets- och utbildningsgruppen att bidra till att kommunikatörerna/handläggarna löpande utvecklas i sin yrkesroll. Det ska även bidra till att ge deltagarna verktyg för att förbättra sin egen arbetsmetodik i syfte att skapa en effektiv grupp som mår bra och trivs med sitt arbete Deltagare Kvalitets- och utbildningsgruppen ansvarar för kvaliteten i Teleresurs uppdrag samt utbildning av kommunikatörerna. I praktiken innebär det att de dels ser till att medarbetarna får den produkt- och systemkunskap som krävs för att hantera de inkommande samtalen och dels arbetar med exempelvis medlyssning för att säkerställa och utveckla kvaliteten vad gäller service och försäljning. De har viss kundkontakt samt en roll som ledare och coach i utbildningsgruppen men utan personalansvar. 3.3 Utbildning för kommunikatörer/handläggare (uppskattat till 2 dagar) Denna aktivitet syftar till att skapa utveckling i arbetsrollen genom att ge medarbetarna ökade kunskaper och verktyg som bidrar till såväl ökad kvalitet i arbetet som minskad stress under arbetsdagen. Målet är att deltagarna efter utbildningen ska känna sig säkrare i sin yrkesroll och olika kundsituationer. Bakgrundsidén bygger på att skapa förutsättningar att själv kunna påverka hur man hanterar den stress man utsätts för Deltagare Kommunikatörer/handläggarnas arbetsuppgifter består av att framför allt svara i telefon för att hantera olika företags kundtjänstärenden, men även att besvara mail, chatt och andra förekommande arbetsuppgifter i uppdragen. Man har höga krav på att leverera såväl hög kvalitet (service och försäljning) som hög kvantitet (stort antal samtal) vilket kan upplevas som oförenligt och skapa stress. 4. Utbildningarnas innehåll och upplägg Utbildningarna skall vara uppdelade på flera tillfällen och varvas med hemuppgifter. Innehållet skall bestå av såväl teori som praktiska övningar. I anbudet skall en idéskiss på upplägg och exempel på hemuppgifter och övningar som efter upphandlingen detaljanpassas efter företagets behov. En viktig del för att resultatet ska kunna tas tillvara efter utbildningen är att det finns en samsyn och förståelse för sammanhanget när det gäller förhållningsätt och prioriteringar. Vi vill därför att det ska finnas en tydlig röd tråd genom hela programmet för de olika grupperna i organisationen. Hur detta ska uppnås skall redovisas i anbudet. Som en del i detta ser vi det som en fördel om en och samma, eller kanske ett team av två kursledare kan åta sig samtliga utbildningar för att få en övergripande kunskap om bolaget.

4 5. Kursledare De kursledare som anlitas för uppdraget skall ha stor erfarenhet av såväl telefonförsäljning som utveckling av ledare. En fördel är om kursledaren/ledarna även har specifik erfarenhet från callcenterverksamhet. Till anbudet skall CVn på aktuella kursledare samt den kursutvärdering som ni vanligtvis använder bifogas. Vi vill även se aktuella kursledares genomsnittsbetyg på dennes senast 5 genomförda kurser. 6. Utvärdering Som komplement till leverantörens egna utvärdering kommer Previa att ta fram ett paket med diskussionsfrågor samt ett kort enkätformulär. Dessa kommer att belysa frågor kopplat till utbildningens koppling till verksamhetsmålen samt förutsättningar och utmaningar att ta tillvara på de nya kunskaperna när man är tillbaka på arbetsplatsen. Som leverantör åtar ni er att avsätta tid (beräknat till ca minuter) av utbildningen för att gå igenom dessa frågeställningar. Ni åtar er också att sammanställa resultatet (ex. skriva ner noteringar från blädderblock, komplettera med en kortfattad sammanfattning av hur ni uppfattat diskussionerna samt bifoga ifyllda enkäter) och översända detta till Previa. 7. Tid och plats Utbildningarna ska genomföras under perioden februari/mars till augusti/början av september. Leverantören skall kunna påvisa att det finns resurser för att påbörja och slutföra programmet under den här perioden. Exakta datum och tider överenskommes i samband med tecknandet av avtal. 8. Prissättning Vi önskar att priserna redovisas för kursledare per dag för hela gruppen, litteratur per styck (redovisa även om kursmaterialet krävs till samtliga deltagare för att användas i genomförandet av utbildningen eller om det räcker med ett antal referensex. som gruppen kan dela på för att kunna referera till efter utbildningen) och lokal per dag för de respektive utbildningarna. Grupperna i ledarutbildningen och utbildningen för kvalitets- och utbildningsgruppen kommer att vara <10 personer. Grupperna för handläggare och kommunikatörer beräknar vi till ca personer.

5 9. Fakturering Fakturor ska ställas till: AB Previa Box Strömsund Referens: ALERT På alla fakturor ska följande framgå följande: Vad fakturan avser Vart och när arbetet har utförts Vem/vilka som deltagit i arbetet Betalningsvillkor är 30 dgr netto. Samtliga priser ska redovisas exklusive lagstadgad moms. 10. Deltagarrapportering Deltagare i aktiviteten ska redovisas med namn, personnummer och antal timmar aktiviteten pågått. Om deltagaren har avbrutit aktiviteten ska orsak noteras. Uppgifterna kommer att rapporteras till SCB som ansvarar för statistiken i utvärderingen av socialfondsprogrammet. Personer som ej vill lämna ut sitt personnummer kan ej heller delta i aktiviteten. 11. Jämställdhet och tillgänglighet I Alert-projektet, liksom i alla andra projekt som är medfinansierade av Svenska ESF-rådet, har vi ett särskilt fokus på jämställdhet och tillgänglighet. Med jämställdhet menar vi jämställdhet mellan könen. Leverantörer av tjänst till Alertprojektet skall i anbudet ge exempel på hur genusperspektivet kommer att lyftas i workshops, seminarier, utbildningar och utbildningsmaterial. Med tillgänglighet menar vi tillgänglighet till lokaler och till information. Leverantör av tjänst till Alert-projektet skall sträva efter att alla, oavsett funktionshinder, har möjlighet att delta i workshops, seminarier och utbildningar på lika villkor, samt att likaledes kunna inhämta informationen i ett utbildningsmaterial. Projektledningen tar på sig ansvaret att informera leverantören om deltagares kända funktionshinder för att underlätta för leverantören att leva upp till tillgänglighetskravet. 12. Offentliggörande av finansiering från Socialfonden Projekt som finansieras av Socialfonden är skyldiga att informera om (offentliggöra) denna finansiering. Skyltar och dekaler med EU-logotypen ska sättas upp på de platser där projektet bedrivs. Den ska också finnas med på allt material som framställs inom ramen för projektet. Deltagarna ska även muntligen i samband med aktiviteter informeras om att projektet finansieras av Europeiska Socialfonden. Logotyp kan hämtas och dekaler kan beställas kostnadsfritt på.

6 13. Material Material som framställs för Alert-projektet ska skickas över digitalt eller som kopia för arkivering till: AB Previa Helena Eneroth Scheelevägen Lund Alternativt till mail: 14. Övriga villkor Leverantören skall inneha F-skattsedel och ha god ekonomisk soliditet. Som leverantör till ALERT-projektet förbinder ni er till att följa ovanstående krav avseende rapportering och offentliggörande. Om Europeiska Socialfonden ej godkänner kostnaden pga att dessa krav inte fullföljts blir ni som leverantör återbetalningsskyldiga mot ALERTprojektet. Återbetalningen avser då hela det fakturerade beloppet som ej godkänts av ESF. 15. Frågor Frågor kring anbudet besvaras av Charlotta Ringmar, tel: , Helena Eneroth, tel: , Anbudstid Anbudet skickas per mail till samt senast den 10/ Med vänliga hälsningar AB Previa, ALERT Charlotta Ringmar / Helena Eneroth

Anbudsförfrågan processledarutbildning samt processtöd.

Anbudsförfrågan processledarutbildning samt processtöd. Skurup den 30 januari 2012 Anbudsförfrågan processledarutbildning samt processtöd. 1. Bakgrund Previa bedriver projektet ALERT (Arbete för Lärande och Engagemang som Resulterar i Trivsel och färre sjukskrivningar)

Läs mer

Utbildningar Hälsa, arbetsmiljö, ledarskap och organisation

Utbildningar Hälsa, arbetsmiljö, ledarskap och organisation Utbildningar 2017 Hälsa, arbetsmiljö, ledarskap och organisation Vad skulle hända om alla chefer blev lite bättre Genom att på ett positivt sätt vägleda medarbetarna genom att förstärka beteenden som skapar

Läs mer

Offertförfrågan avseende utvärdering av projektet Utsikt & Insikt

Offertförfrågan avseende utvärdering av projektet Utsikt & Insikt 2012-02-20 Dnr: 2011-3030028. Offertförfrågan avseende utvärdering av projektet Utsikt & Insikt Härmed inbjuds ni att inkomma med offert på uppföljning och lärande utvärdering av ESF-projektet Utsikt &

Läs mer

Utbildningar 2015. Hälsa, arbetsmiljö, ledarskap och organisation

Utbildningar 2015. Hälsa, arbetsmiljö, ledarskap och organisation Utbildningar 2015 Hälsa, arbetsmiljö, ledarskap och organisation Vad skulle hända om alla chefer blev lite bättre Genom att på ett positivt sätt vägleda medarbetarna genom att förstärka beteenden som skapar

Läs mer

Offertförfrågan avseende utvärdering av projektet Nyckeln i Låset

Offertförfrågan avseende utvärdering av projektet Nyckeln i Låset 2012-02-15 Dnr: 2011-3090046. Offertförfrågan avseende utvärdering av projektet Nyckeln i Låset Härmed inbjuds ni att inkomma med offert på en uppföljning och lärande utvärdering av ESF-projektet Nyckeln

Läs mer

Tillsynsutveckling i Väst

Tillsynsutveckling i Väst Välj utbildningar! Projektet erbjuder: Utbildningar som ska stärka individ och arbetsplats. Utbildningarnas innehåll och upplägg har arbetats fram i samråd med representanter från era arbetsplatser, en

Läs mer

Arbetsmiljö- och hälsastrategi

Arbetsmiljö- och hälsastrategi Datum Arbetsmiljö- och hälsastrategi Antagen av kommunstyrelsen 2016 Antagen av: Kommunstyrelsen 2016-04-05, 73 Dokumentägare: Personalavdelningen Ersätter dokument: Dokumentnamn: Arbetsmiljö- och hälsastrategi

Läs mer

Direktupphandling Projektledning Guldfesten

Direktupphandling Projektledning Guldfesten Handläggare Datum Linda Petersson 15 2015-03-25 Offertförfrågan till direktupphandling Direktupphandling Projektledning Guldfesten Allmänna föreskrifter Ni inbjuds inkomma med offert avseende projektledning

Läs mer

Se bilaga Upplägg för dagen Värdegrund och arbetsplatskultur Uppdraget genomförs på plats i Skaraborg, Sjuhärad och Fyrbodal.

Se bilaga Upplägg för dagen Värdegrund och arbetsplatskultur Uppdraget genomförs på plats i Skaraborg, Sjuhärad och Fyrbodal. KRAVSPECIFIKATION Uppdrag och syfte: Anbudet gäller det tredje utbildningstillfället i KOMPETENSNAVET utvecklingsprogram. Syftet med föreläsningen är att deltagarna ska få kunskap om kopplingen mellan

Läs mer

ANBUDSINBJUDAN. Avtalsperiod: IDC West Sweden AB skall ha rätt att göra avrop från avtalet.

ANBUDSINBJUDAN. Avtalsperiod: IDC West Sweden AB skall ha rätt att göra avrop från avtalet. ANBUDSINBJUDAN Projektet KOMPETENSNAVET välkomnar föreläsare att lämna anbud för ramavtal gällande Best Practice som innebär en inspirationsföreläsning på 2 timmar. Bifogat förfrågningsunderlag innehåller

Läs mer

Att stärka arbetet inom och lärandet mellan arbetsmarknadsenheter Processledarutbildning Dag 1

Att stärka arbetet inom och lärandet mellan arbetsmarknadsenheter Processledarutbildning Dag 1 Att stärka arbetet inom och lärandet mellan arbetsmarknadsenheter Processledarutbildning Dag 1 Bakgrunden - sammanfattad i fem punkter De kommunala arbetsmarknadsenheterna står inför stora utmaningar och

Läs mer

3. Kravspecifikation. Förfrågningsunderlag. Upphandlande organisation Avtalsvillkor Uppdragets omfattning

3. Kravspecifikation. Förfrågningsunderlag. Upphandlande organisation Avtalsvillkor Uppdragets omfattning Förfrågningsunderlag 2015-02-11 Upphandlande organisation Skatteverket Upphandling Bemötandeutbildning Maj Välimaa 13144496-15/21 Symbolförklaring: Sista anbudsdag: 2015-03-05 23:59 Texten/frågan innehåller

Läs mer

Gruppdynamik och hur den påverkar attityder. Resultat hos den enskilde och gruppen kopplat till potentiell utvecklingsnivå hos medarbetarna

Gruppdynamik och hur den påverkar attityder. Resultat hos den enskilde och gruppen kopplat till potentiell utvecklingsnivå hos medarbetarna ANBUDSINBJUDAN ANGÅENDE Boosta ditt ledarskap 1.1 Upphandlande organisation På Limhamns ekonomiska förening. 1.2 Bakgrund På Limhamn är ett samarbete mellan Malmö stad, fastighetsägare, handel, näringsliv

Läs mer

DigIT. Analys och planeringsfasen. Information och lathundar. Till chef och koordinator

DigIT. Analys och planeringsfasen. Information och lathundar. Till chef och koordinator DigIT Analys och planeringsfasen Information och lathundar Till chef och koordinator 2017-10-01 Innehåll Information kring förankring och kartläggning med DigIT:s analys- och planeringsfas material från

Läs mer

Välkomna till Fokusgrupp i Projektet CREARE VIVERE. finansierat av Europeiska Socialfonden ÅRJÄNGS KOMMUN

Välkomna till Fokusgrupp i Projektet CREARE VIVERE. finansierat av Europeiska Socialfonden ÅRJÄNGS KOMMUN Välkomna till Fokusgrupp i Projektet CREARE VIVERE finansierat av Europeiska Socialfonden ÅRJÄNGS KOMMUN Bakgrunden till Creare Vivere Ökat tryck på kommunala verksamheter. Högre krav från medborgarna

Läs mer

Företag med friska medarbetare utmärks av mer utvecklat arbete avseende:

Företag med friska medarbetare utmärks av mer utvecklat arbete avseende: Företag med friska medarbetare utmärks av mer utvecklat arbete avseende: Ledarskap Kompetensförsörjning Tydliga karriärvägar Man ansträngde sig för att de anställda skulle passa in i gruppen Utbildning

Läs mer

Handlingsplan för fritidsgårdsverksamheten i Västerås år

Handlingsplan för fritidsgårdsverksamheten i Västerås år Handlingsplan för fritidsgårdsverksamheten i Västerås år 2014 2019 Fritidsgårdsverksamheten i Västerås är en verksamhet att vara stolt över. Varje vecka besöker tusentals ungdomar våra fritidsgårdar, för

Läs mer

Upphandlingsunderlag av projektledningsgrupp för genomförandefasen i LiA, januari 2012 juni 2013

Upphandlingsunderlag av projektledningsgrupp för genomförandefasen i LiA, januari 2012 juni 2013 Upphandlingsunderlag av projektledningsgrupp för genomförandefasen i LiA, januari 2012 juni 2013 Inledning Ljungskile folkhögskola är projektägare och inbjuder intresserade företag och organisationer att

Läs mer

Diarienummer Dokumenttyp Fastställd/upprättad Ansvarig

Diarienummer Dokumenttyp Fastställd/upprättad Ansvarig Bilaga 2 Kravspecifikation kompetensutvecklingstjänster Upphandling av Utbildningssamordning och kompetensutveckling ESF-projekt Gnesta Företagsutveckling Gnesta kommun Diarienummer Dokumenttyp Fastställd/upprättad

Läs mer

Så kan du arbeta med medarbetarenkäten. Guide för chefer i Göteborgs Stad

Så kan du arbeta med medarbetarenkäten. Guide för chefer i Göteborgs Stad Så kan du arbeta med medarbetarenkäten Guide för chefer i Göteborgs Stad Till dig som är chef i Göteborgs Stad Medarbetarenkäten är ett redskap för dig som chef. Resultaten levererar förstås inte hela

Läs mer

ANBUDSINBJUDAN MARKNADSFÖRING I DIGITALA OCH SOCIALA KANALERFÖR ESF PROJEKTET KUL 3.0

ANBUDSINBJUDAN MARKNADSFÖRING I DIGITALA OCH SOCIALA KANALERFÖR ESF PROJEKTET KUL 3.0 ANBUDSINBJUDAN MARKNADSFÖRING I DIGITALA OCH SOCIALA KANALERFÖR ESF PROJEKTET KUL 3.0 1. UPPDRAGSBESKRIVNING 1.1 Upphandlande organisation PÅ Limhamns Ekonomiska förening. Bakgrund På Limhamn är ett samarbete

Läs mer

Denna upphandling avser Ånge kommuns löpande behov av konsultstöd för organisations- och verksamhetsutveckling omfattande:

Denna upphandling avser Ånge kommuns löpande behov av konsultstöd för organisations- och verksamhetsutveckling omfattande: Vår beteckning Dnr Ks 18/44 Anbudsförfrågan Verksamhetskonsulter Allmänt Denna upphandling avser Ånge kommuns löpande behov av konsultstöd för organisations- och verksamhetsutveckling omfattande: Utredning

Läs mer

Förfrågningsunderlag Föredragshållare till Seminarium för ESF projektet KUL PÅ LIMHAMN

Förfrågningsunderlag Föredragshållare till Seminarium för ESF projektet KUL PÅ LIMHAMN Förfrågningsunderlag Föredragshållare till Seminarium för ESF projektet KUL PÅ LIMHAMN 1. UPPHANDLINGSFORMALIA 1.1 Upphandlande myndighet PÅ Limhamns Ekonomiska förening. 1.2 Upphandlingsform Förenklad

Läs mer

VÄSTERÅS STADS FRITIDSGÅRSPLAN

VÄSTERÅS STADS FRITIDSGÅRSPLAN Program Policy Handlingsplan Riktlinje Antagen av 2014-11-20 VÄSTERÅS STADS FRITIDSGÅRSPLAN 2014-2019 Innehållsförteckning Handlingsplan fritidsgårdsverksamheten i Västerås år 2014 2019... 3 Vision och

Läs mer

Anbudsförfrågan avseende: Kursanordnare ESF projekt - Kompetensförsörjning för företag inom besöksnäringen i Dalarna

Anbudsförfrågan avseende: Kursanordnare ESF projekt - Kompetensförsörjning för företag inom besöksnäringen i Dalarna 2013-11-10 Dnr: 2011-3060046 Anbudsförfrågan avseende: Kursanordnare ESF projekt - Kompetensförsörjning för företag inom besöksnäringen i Dalarna Härmed inbjuds ni att lämna anbud på de kurser som ESF-projektet

Läs mer

Förfrågningsunderlag Kompetensutvecklingsinsatser i form av utbildning för ESF projektet KUL PÅ LIMHAMN

Förfrågningsunderlag Kompetensutvecklingsinsatser i form av utbildning för ESF projektet KUL PÅ LIMHAMN Förfrågningsunderlag Kompetensutvecklingsinsatser i form av utbildning för ESF projektet KUL PÅ LIMHAMN 1. UPPHANDLINGSFORMALIA 1.1 Upphandlande myndighet PÅ Limhamns Ekonomiska förening. 1.2 Upphandlingsform

Läs mer

Suntarbetslivs arbetsmiljöutbildning. Gemensam bas för chefer och skyddsombud

Suntarbetslivs arbetsmiljöutbildning. Gemensam bas för chefer och skyddsombud Suntarbetslivs arbetsmiljöutbildning Gemensam bas för chefer och skyddsombud Varsågod en kostnadsfri utbildning för bättre arbetsmiljö! Som delaktig i arbetsmiljöarbetet finns stora möjligheter att påverka

Läs mer

Ledarutveckling för ökad samsyn

Ledarutveckling för ökad samsyn Samsyn Struktur Glädje Ledarutveckling för ökad samsyn Webbaserat program för dig i politiskt styrd organisation som vill öka samsynen i verksamheten Platsoberoende ledarskapsprogram för chefer, arbets-

Läs mer

Engagerade Medarbetare är tungan på vågen för lönsamhet

Engagerade Medarbetare är tungan på vågen för lönsamhet Engagerade Medarbetare är tungan på vågen för lönsamhet Syftet med att arbeta med Engagerade Medarbetare är att förtydliga mål hela vägen från organisationens ledning, via grupperna och slutligen individens

Läs mer

Det är Arbetsgivarverkets, OFR/S,P,O, Saco-S och Sekos utgångspunkt att

Det är Arbetsgivarverkets, OFR/S,P,O, Saco-S och Sekos utgångspunkt att Partsgemensam avsiktsförklaring för det statliga avtalsområdet De centrala parterna inom det statliga avtalsområdet, Arbetsgivarverket, OFR/S,P,O, Saco-S och Seko ser det som angeläget att bidra till att

Läs mer

och LEDARSKAPS- CHEFS- PROGRAM

och LEDARSKAPS- CHEFS- PROGRAM och LEDARSKAPS- CHEFS- PROGRAM 2012-2013 Chefs- och ledarskapsprogram i Sigtuna kommun 2012-2013 I Sigtuna möts flygplats, storstad och landsbygd. Här finns historien, nutiden och framtiden. Kommunen växer

Läs mer

Ramavtal Oberoende konsulttjänster för administrativa IT-system område ekonomi

Ramavtal Oberoende konsulttjänster för administrativa IT-system område ekonomi Ramavtal Oberoende konsulttjänster för administrativa IT-system område ekonomi 1/5 Ramavtalsbilaga 7: Frågor och svar i upphandlingen av statligt ramavtal avseende oberoende konsulttjänster för administrativa

Läs mer

Utvecklingsarbete. Ett stöd för att informera. och inspirera. med vägledningsprogrammet Att göra ett bra jobb SVENSKA KOMMUNFÖRBUNDET KOMMUNFÖRBUNDET

Utvecklingsarbete. Ett stöd för att informera. och inspirera. med vägledningsprogrammet Att göra ett bra jobb SVENSKA KOMMUNFÖRBUNDET KOMMUNFÖRBUNDET Utvecklingsarbete med vägledningsprogrammet Att göra ett bra jobb Ett stöd för att informera och inspirera KOMMUNFÖRBUNDET SKÅNE SVENSKA KOMMUNFÖRBUNDET Innehåll Materialet 4 Del 1 Varför utvecklingsarbete?

Läs mer

ANBUDSINBJUDAN HJÄRT OCH LUNGRÄDDNINGSKURS FÖR ESF PROJEKTET KUL 3.0

ANBUDSINBJUDAN HJÄRT OCH LUNGRÄDDNINGSKURS FÖR ESF PROJEKTET KUL 3.0 ANBUDSINBJUDAN HJÄRT OCH LUNGRÄDDNINGSKURS FÖR ESF PROJEKTET KUL 3.0 1. UPPDRAGSBESKRIVNING 1.1 Upphandlande organisation PÅ Limhamns Ekonomiska förening. Bakgrund På Limhamn är ett samarbete mellan Malmö

Läs mer

TILL DIG SOM ÄR CHEF.

TILL DIG SOM ÄR CHEF. TILL DIG SOM ÄR CHEF. Vi ska skapa en. e s l e v e l p p u v i t i s po Till dig som arbetar eller söker arbete som chef i Söderköpings kommun. LEDARSKAPET- EN NYCKEL TILL FRAMGÅNG Du som är eller vill

Läs mer

Starta kompetensutvecklingen med interna förändringsledare och genomför själv en kompetensanalys med ett hälsoperspektiv.

Starta kompetensutvecklingen med interna förändringsledare och genomför själv en kompetensanalys med ett hälsoperspektiv. Inspirationsguide Starta kompetensutvecklingen med interna förändringsledare och genomför själv en kompetensanalys med ett hälsoperspektiv. Inspirationsguiden är ett självinstruerande verktyg som leder

Läs mer

Arbeta med HPI Arbetsplatsprofil en handledning

Arbeta med HPI Arbetsplatsprofil en handledning Arbeta med HPI Arbetsplatsprofil en handledning Sida 1 av 8 Arbeta med HPI Arbetsplatsprofil en handledning Innehåll 1. Marknadsföring, införsäljning och planering... 2 1.1 HPI Arbetsplatsprofil innehåller

Läs mer

ANBUDSINBJUDAN SEMINARIUM ATT LEDA OCH UTVECKLA EN IDEELL FÖRENING FÖR ESF PROJEKTET KUL 3.0

ANBUDSINBJUDAN SEMINARIUM ATT LEDA OCH UTVECKLA EN IDEELL FÖRENING FÖR ESF PROJEKTET KUL 3.0 ANBUDSINBJUDAN SEMINARIUM ATT LEDA OCH UTVECKLA EN IDEELL FÖRENING FÖR ESF PROJEKTET KUL 3.0 1. UPPDRAGSBESKRIVNING 1.1 Upphandlande organisation PÅ Limhamns Ekonomiska förening. Bakgrund På Limhamn är

Läs mer

Chefens uppdrag. - att ha fokus på resultaten!

Chefens uppdrag. - att ha fokus på resultaten! Chefens uppdrag - att ha fokus på resultaten! Vad är resultatet? Håll ögonen på bollen och spelet! Vad ska chefen göra? Öka värdet av arbetet och verksamhetens resultat, genom att - Koordinera och utveckla

Läs mer

Så skickar ni elektroniska fakturor till JM AB. Basware Corporation Copyright Basware Corporation All rights reserved

Så skickar ni elektroniska fakturor till JM AB. Basware Corporation Copyright Basware Corporation All rights reserved Så skickar ni elektroniska fakturor till Basware Corporation Copyright Basware Corporation All rights reserved Information till leverantörer 2 (5) Bästa leverantör, kan ta emot e-fakturor via Basware.

Läs mer

Systematiskt arbetsmiljöarbete på arbetsplatsnivå rutin inom barn- och utbildningsförvaltningen Mer information finns i ledningsverktyget.

Systematiskt arbetsmiljöarbete på arbetsplatsnivå rutin inom barn- och utbildningsförvaltningen Mer information finns i ledningsverktyget. Rutin systematiskt arbetsmiljöarbete 1 (5) 2013-03-14 Systematiskt arbetsmiljöarbete på arbetsplatsnivå rutin inom barn- och utbildningsförvaltningen Mer information finns i ledningsverktyget. Med systematiskt

Läs mer

De i upphandlingen angivna kvantiteterna är beställarens ungefärliga behov kan variera och således över- eller underskridas.

De i upphandlingen angivna kvantiteterna är beställarens ungefärliga behov kan variera och således över- eller underskridas. 1 Parter Upphandlande myndighet och enheter är i detta avtal kallad beställaren. Leverantör: Företagsnamn, Organisationsnummer Leverantörens kontaktperson Avtalsfrågor: Sakfrågor: Beställaren: Örnsköldsviks

Läs mer

Här redovisar vi en kort sammanfattning av resultatet. Har du frågor om undersökningen?

Här redovisar vi en kort sammanfattning av resultatet. Har du frågor om undersökningen? MEDARBETARBAROMETERN RESULTAT 2014 Hej! I slutet av år 2014 fick alla våra medarbetare med månadslön möjlighet att fylla i den årliga medarbetarenkäten. Syftet med undersökningen är att man anonymt ska

Läs mer

PLR i samarbete med. PAS Card AB. för tillverkning av ID06 kort

PLR i samarbete med. PAS Card AB. för tillverkning av ID06 kort PLR i samarbete med för tillverkning av ID06 kort Förutsättningar för tillverkning av ID06 kort hos i samarbete med PLR: Kontroll av medlemskap hos PLR Kontroll att företag och organisationsnummer stämmer

Läs mer

Underlag vid medarbetarsamtal

Underlag vid medarbetarsamtal Datum Dnr 1(5) 2015-01-21 Underlag vid medarbetarsamtal Mallar inför och under medarbetarsamtal Enheten för personal och kompetens 2015-01-21 Postadress: Besöksadress: Telefon: 08-519 540 00 Box 50007

Läs mer

Tidiga insatser för att minska sjukfrånvaro

Tidiga insatser för att minska sjukfrånvaro Tidiga insatser för att minska sjukfrånvaro www.uppdragpsykiskhalsa.se 2018-03-14 Överenskommelse om stöd till riktade insatser inom området psykisk hälsa 2018 Gemensamt ansvarstagande Samverkan och samordning

Läs mer

för förskolechefer Hur säkerställer du att din nyanställda förskolechef utvecklar ledarskapet och verksamheten?

för förskolechefer Hur säkerställer du att din nyanställda förskolechef utvecklar ledarskapet och verksamheten? L Ö S N I N G S F O K U S E R A T O C H H Ä L S O F R Ä M J A N D E GONGGÅNG för förskolechefer Hur säkerställer du att din nyanställda förskolechef utvecklar ledarskapet och verksamheten? Vad är GongGång

Läs mer

ANSÖKAN OM GODKÄNNANDE FÖR VÅRDVAL ALLMÄN BARN- OCH UNGDOMSTANDVÅRD NORRBOTTENS LÄN

ANSÖKAN OM GODKÄNNANDE FÖR VÅRDVAL ALLMÄN BARN- OCH UNGDOMSTANDVÅRD NORRBOTTENS LÄN 1(6) ANSÖKAN OM GODKÄNNANDE FÖR VÅRDVAL ALLMÄN BARN- OCH UNGDOMSTANDVÅRD NORRBOTTENS LÄN Ansökan gäller för externa vårdgivare. Leverantörsuppgifter Leverantör som ansöker om godkännande för flera enheter

Läs mer

CHEFEN SÄGER SITT. Sveriges Ingenjörers Chefsbarometer en undersökning om ingenjörschefernas arbetsmiljö, karriär och ledarskap.

CHEFEN SÄGER SITT. Sveriges Ingenjörers Chefsbarometer en undersökning om ingenjörschefernas arbetsmiljö, karriär och ledarskap. CHEFEN SÄGER SITT Sveriges Ingenjörers Chefsbarometer en undersökning om ingenjörschefernas arbetsmiljö, karriär och ledarskap Februari 2014 Innehåll Sammanfattning Sveriges Ingenjörers chefsmedlemmar

Läs mer

Ledarutveckling över gränserna

Ledarutveckling över gränserna Handlingsplan för jämställdhet i (ESF projekt 2011-3030037) Bakgrund Vi vill genom olika ledarutvecklingsinsatser ge deltagarna större möjlighet till en framtida karriär som chef. Programmet genomförs

Läs mer

Anbudsförfrågan Extern utvärdering av strukturfondsprojekt

Anbudsförfrågan Extern utvärdering av strukturfondsprojekt Anbudsförfrågan Extern utvärdering av strukturfondsprojekt Stiftelsen Inova i Wermland är en företagsinkubator som stödjer utvecklingen av unika affärsidéer till växande aktiebolag. Inova är en del av

Läs mer

ipool Survey Snabb och enkel medarbetarundersökning direkt i ipool

ipool Survey Snabb och enkel medarbetarundersökning direkt i ipool ipool Survey Frågor Du bestämmer vilka frågor du vill ställa och under vilken period. Resultat Vi skickar ut enkäten till dina anställda via ipool och sammanställer resultatet när svarsperioden är slut.

Läs mer

Villkor för betalkurser anordnade av Civilförsvarsförbundet

Villkor för betalkurser anordnade av Civilförsvarsförbundet Civil AB 2015/1 Villkor för betalkurser anordnade av Civilförsvarsförbundet fr o m 2015-04-01 Obs! Gällande priser är alltid de priser som framgår av prislistan. Priser anges exklusive moms. Fakturering

Läs mer

ANBUDSFÖRFRÅGAN UTVÄRDERING PROJEKT

ANBUDSFÖRFRÅGAN UTVÄRDERING PROJEKT ANBUDSFÖRFRÅGAN UTVÄRDERING PROJEKT 1 Orientering av uppdraget 1.1 Upphandlande organisation och beställare Sjuhärads samordningsförbund Projekt POINT Österlånggatan 74 503 37 Borås Sjuhärads samordningsförbund

Läs mer

Analys Syfte och Mål:

Analys Syfte och Mål: Analys Syfte och Mål: Det är ett sviktande befolkningsunderlag i vår region och det geografiska läget är ett gemensamt problem. Det upplevs som svårt att rekrytera och behålla ledarkompetens. Det är få

Läs mer

Handlingsplan för särskilda insatser för att främja god arbetsmiljö inom VS dnr

Handlingsplan för särskilda insatser för att främja god arbetsmiljö inom VS dnr Handlingsplan för särskilda insatser för att främja god arbetsmiljö inom VS 2017-2018 dnr 248-17 Inom VS ska råda god arbetsmiljö och innebörden av det formulerades av VS medarbetare vid en gemensam aktivitet

Läs mer

Arbetsmiljöverkstad Organisatorisk och social arbetsmiljö

Arbetsmiljöverkstad Organisatorisk och social arbetsmiljö Arbetsmiljöverkstad Organisatorisk och social arbetsmiljö 2 Målet med dagen är att Få en inblick i och förståelse för OSA Förstå hur dessa frågor kan integreras i ett systematiskt arbetsmiljöarbete Få

Läs mer

DigIT. Analys och planeringsfasen. Information och lathundar. Till chef och koordinator 2016

DigIT. Analys och planeringsfasen. Information och lathundar. Till chef och koordinator 2016 DigIT Analys och planeringsfasen Information och lathundar Till chef och koordinator 2016 Innehåll 1. Information kring förankring och kartläggning i DigIT:s analys- och planeringsfas... 2 2. Workshop

Läs mer

LINKÖPINGS PERSONALPOLITISKA PROGRAM

LINKÖPINGS PERSONALPOLITISKA PROGRAM LINKÖPINGS PERSONALPOLITISKA PROGRAM 2 >> Hos oss finns Sveriges viktigaste jobb >> Linköping där idéer blir verklighet Linköpings kommun är en av regionens största arbetsgivare och har en bredd bland

Läs mer

Ledarutveckling över gränserna

Ledarutveckling över gränserna Handlingsplan för tillgänglighetsarbete i (ESF projekt 2011-3030037) Bakgrund Vi vill genom olika ledarutvecklingsinsatser ge deltagarna större möjlighet till en framtida karriär som chef. Traineeprogrammet

Läs mer

Arbetsmiljöverket Osund konkurrens Lantbruksmässa: Borgeby Fältdagar 2017

Arbetsmiljöverket Osund konkurrens Lantbruksmässa: Borgeby Fältdagar 2017 Arbetsmiljöverket Osund konkurrens Lantbruksmässa: Borgeby Fältdagar 217 Innehåll Om undersökningen Bakgrund och syfte Genomförande Resultat Beställare/Upphandlare Anbudsgivare/Arbetsgivare Arbetstagare

Läs mer

2 Krav på leverantör Stöd- och tilläggstjänster, Företagshälsan NLL. Dnr: Ansvarig: Josefine Barsk

2 Krav på leverantör Stöd- och tilläggstjänster, Företagshälsan NLL. Dnr: Ansvarig: Josefine Barsk 2 Krav på leverantör 2014 Stöd- och tilläggstjänster, Ansvarig: Josefine Barsk 1 INNEHÅLLSFÖRTECKNING 1 KRAV PÅ LEVERANTÖR 4 1.1 INTYG OCH BEVIS ANGÅENDE LEVERANTÖR 4 1.2 LEVERANTÖRENS EKONOMISKA STÄLLNING

Läs mer

Ett hållbart arbetsliv Till dig som medarbetare/chef i Falkenbergs kommun

Ett hållbart arbetsliv Till dig som medarbetare/chef i Falkenbergs kommun l 2014-04-01 Policy om Ett hållbart arbetsliv Till dig som medarbetare/chef i Falkenbergs kommun Inledning: Du som medarbetare/chef är kommunens viktigaste resurs, tillsammans växer vi för en hållbar framtid!

Läs mer

Medarbetarpolicy för Samhall AB

Medarbetarpolicy för Samhall AB Medarbetarpolicy för Samhall AB Medarbetarpolicyn beskriver hur det ska vara att arbeta i Samhall och vad som förväntas av medarbetare och chefer i företaget. Arbetet styrs genom riktlinjer, förhållningssätt,

Läs mer

Hur vi arbetat med jämställdhet under den aktuella perioden

Hur vi arbetat med jämställdhet under den aktuella perioden Lägesrapport genomförande Projektnamn: HP1 genomförande Diarienummer: 2008-3020462 Period: januari 1. Verksamhet i projektet Aktiviteter som genomförts under den aktuella perioden Tio personer från Wiederströms

Läs mer

Medarbetarpolicy för Samhall AB. Beslutad av styrelsen

Medarbetarpolicy för Samhall AB. Beslutad av styrelsen Medarbetarpolicy för Samhall AB Beslutad av styrelsen 2016-12-15 Medarbetarpolicyn beskriver hur det ska vara att arbeta i Samhall och vad som förväntas av medarbetare och chefer i företaget. Arbetet styrs

Läs mer

Fördjupande Ledarskap 3 dagar

Fördjupande Ledarskap 3 dagar Fördjupande Ledarskap 3 dagar Nercia Utbildning AB I Sverige finns ca 1600 utbildningsföretag med olika utbud av program och kurser, de flesta med ett redan färdigt upplägg som sedan anpassas efter kunden.

Läs mer

Bilaga. Utvecklingssamtal. vid Umeå universitet. Mall till stöd för utvecklingssamtal. Personalenheten 2012-03-30

Bilaga. Utvecklingssamtal. vid Umeå universitet. Mall till stöd för utvecklingssamtal. Personalenheten 2012-03-30 Bilaga Utvecklingssamtal vid Umeå universitet Mall till stöd för utvecklingssamtal Personalenheten 2012-03-30 Genomföra och dokumentera Genomför dina samtal utifrån tre tidsperspektiv Tillbakablick Nuläge

Läs mer

Personalpolitiskt Program

Personalpolitiskt Program Personalpolitiskt Program Landskrona kommuns personalpolitiska målsättning Kommunens personalpolitik är ett strategiskt medel för att kunna ge kommunens invånare omvårdnad, utbildning och övrig samhällsservice

Läs mer

Leverantör av Tolktjänster

Leverantör av Tolktjänster Koncerninköp Per Löwhagen Inköpare 0704 200302 per.lowhagen@swepro.se Datum 2009-12-08 Diarienr 0902010 1 (7) Leverantör av Tolktjänster Kompletterande förfrågningsunderlag 4, KFU 4 Fråga 1: Ni vill ha

Läs mer

ESF-projekt Arbetshoppet

ESF-projekt Arbetshoppet Sida 1 (8) ESF-projekt Arbetshoppet Checklista och rutinbeskrivning för deltagare. Sökväg: www.linkoping.se/arbetshoppet Sid Vad När/Hur Ansvarig 2 Roller och ansvar- Närvarorapportering Projektadministratör

Läs mer

Systematiskt arbetsmiljöarbete. Glasmästeri Fasad Bilglas Ramverkstäder

Systematiskt arbetsmiljöarbete. Glasmästeri Fasad Bilglas Ramverkstäder Systematiskt arbetsmiljöarbete Glasmästeri Fasad Bilglas Ramverkstäder Glasklart! Bra arbetsmiljö ger ökad lönsamhet. Ett systematiskt arbetsmiljöarbete - SAM - ger ökad vinst genom minskade kostnader

Läs mer

Inspirationsguide 3. Växtkraft Mål 3. Dokumentation av handlingsplan. En vägledning för att utföra en kompetensanalys med ett hälsoperspektiv

Inspirationsguide 3. Växtkraft Mål 3. Dokumentation av handlingsplan. En vägledning för att utföra en kompetensanalys med ett hälsoperspektiv Inspirationsguide 3 Dokumentation av handlingsplan Växtkraft Mål 3 En vägledning för att utföra en kompetensanalys med ett hälsoperspektiv 1. DOKUMENTATION... 3 SAMMANSTÄLLNING AV HANDLINGSPLAN... 3 PROCESSEN

Läs mer

Socialdemokraterna i Region Skåne tillsammans med Kommunal avdelning Skåne. Personalpolitik för Region Skåne 2010-2014

Socialdemokraterna i Region Skåne tillsammans med Kommunal avdelning Skåne. Personalpolitik för Region Skåne 2010-2014 Socialdemokraterna i Region Skåne tillsammans med Kommunal avdelning Skåne Personalpolitik för Region Skåne 2010-2014 Vår personal, verksamhetens viktigaste resurs Medarbetarna i Region Skåne gör varje

Läs mer

Rapport 2017:6 En vitbok om kvinnors arbetsmiljö

Rapport 2017:6 En vitbok om kvinnors arbetsmiljö Rapport 2017:6 En vitbok om kvinnors arbetsmiljö Organisera för en jämställd arbetsmiljö från ord till handling En vitbok från Arbetsmiljöverkets regeringsuppdrag Kvinnors arbetsmiljö 2011-2016. Innehåll

Läs mer

Handlingsplan för fritidsgårdsverksamheten och öppen fritidsverksamhet för 10- till 12-åringar i Västerås för åren

Handlingsplan för fritidsgårdsverksamheten och öppen fritidsverksamhet för 10- till 12-åringar i Västerås för åren TJÄNSTEUTLÅTANDE Datum 2018-01-17 Sida 1 (2) Diarienr GSN 2018/00182-1.3.6 Barn- och utbildningsförvaltningen Torbjörn Berggren Epost: torbjorn.berggren@vasteras.se Kopia till Grundskolenämnden Handlingsplan

Läs mer

Lägesrapport (förprojektering och genomförandeprojekt)

Lägesrapport (förprojektering och genomförandeprojekt) 1(6) (förprojektering och genomförandeprojekt) Projektnamn: Utveckling mot arbete (UMA) Diarienummer: 2009-3060219 Redovisningsperiod (samma som blanketten Ansökan om utbetalning): mars 2011 1. Verksamheten

Läs mer

Ö verenskommelse mellan Fo rela sare och SISU Idrottsutbildarna Stockholm

Ö verenskommelse mellan Fo rela sare och SISU Idrottsutbildarna Stockholm Ö verenskommelse mellan Fo rela sare och SISU Idrottsutbildarna Stockholm Här kan du läsa om vilka förväntningar vi som utbildningsorganisation har på dig i egenskap av föreläsare hos oss, samt vad du

Läs mer

ANBUDSFÖRFRÅGAN UTVÄRDERING SPACE

ANBUDSFÖRFRÅGAN UTVÄRDERING SPACE ANBUDSFÖRFRÅGAN UTVÄRDERING SPACE 1 Orientering av uppdraget 1.1 Upphandlande organisation och beställare Sjuhärads samordningsförbund Projekt SPACE Österlånggatan 74 503 37 Borås Sjuhärads samordningsförbund

Läs mer

Information och handledning för utvecklingssamtal och lönesamtal

Information och handledning för utvecklingssamtal och lönesamtal 2013-09-25 Personalavdelningen Information och handledning för utvecklingssamtal och lönesamtal 1 (7) Utvecklingssamtal Utvecklingssamtal ska vara ett återkommande samtal som sker i dialog mellan medarbetare

Läs mer

MEDARBETAR- BAROMETERN RESULTAT 2015

MEDARBETAR- BAROMETERN RESULTAT 2015 MEDARBETAR- BAROMETERN RESULTAT 2015 Hej! I slutet av år 2015 fick alla våra medarbetare med månadslön möjlighet att fylla i den årliga medarbetarenkäten. Syftet med undersökningen är att man anonymt ska

Läs mer

Lärande skapar utveckling!

Lärande skapar utveckling! Lärande skapar utveckling! strategisk kompetensförsörjning Genom kunskap om företagets vision och affärsidé känner vi ökat engagemang vilket också är en grund för att vilja lära nytt. Ett jämställt samhälle

Läs mer

Förfrågningsunderlag, upphandling

Förfrågningsunderlag, upphandling Förfrågningsunderlag, upphandling Kartläggning gällande civilsamhället 1. Inledning Social Ekonomi Övre Norrland, som hädanefter benämns som SEÖN, inbjuder härmed till en upphandling av kartläggning gällande

Läs mer

FRÅGA. Vad är det bästa med ditt jobb? (Svara med ett ord)

FRÅGA. Vad är det bästa med ditt jobb? (Svara med ett ord) FRÅGA Vad är det bästa med ditt jobb? (Svara med ett ord) FRÅGA Känner du till Suntarbetsliv sedan tidigare? Ja Ja, något Nej Vet inte Undertecknad av parterna augusti 2016 Våra grundprinciper Att jobba

Läs mer

De i upphandlingen angivna kvantiteterna är beställarens ungefärliga behov kan variera och således över- eller underskridas.

De i upphandlingen angivna kvantiteterna är beställarens ungefärliga behov kan variera och således över- eller underskridas. 1 Parter Mellan nedanstående parter, leverantör och beställare, har följande avtal träffats. Leverantör: Företagsnamn, Organisationsnummer Leverantörens kontaktperson Avtalsfrågor: Beställaren: Örnsköldsviks

Läs mer

Bedömningsunderlag 2010. - Östersunds kommuns övergripande kvalitetspris 2010 2010-06-07. Uppgifter om sökande enhet/arbetsplats

Bedömningsunderlag 2010. - Östersunds kommuns övergripande kvalitetspris 2010 2010-06-07. Uppgifter om sökande enhet/arbetsplats 2010-06-07 Bedömningsunderlag 2010 - Östersunds kommuns övergripande kvalitetspris 2010 Uppgifter om sökande enhet/arbetsplats Enhet/arbetsplats: Bygg & Projektering Chef för enheten/kontaktperson: Bo

Läs mer

Offertförfrågan avseende utbildning i livsmedelshygien

Offertförfrågan avseende utbildning i livsmedelshygien OFFERTFÖRFRÅGAN 1(5) Kontaktperson Landsbygdsavdelningen Eva Rolander 010-224 16 08 eva.rolander@lansstyrelsen.se Offertförfrågan avseende utbildning i livsmedelshygien Landsbygdsavdelningen vid Länsstyrelsen

Läs mer

INBJUDAN ATT LÄMNA ANBUD

INBJUDAN ATT LÄMNA ANBUD INBJUDAN ATT LÄMNA ANBUD Ni inbjuds härmed att lämna anbud vad gäller: Utvärderare i genomförandefasen För projektet Hållbar Industriell Utveckling som finansieras av Europeiska Regionala utvecklingsfonden,

Läs mer

Inledande text UPPHANDLING AV REKLAMBYRÅTJÄNSTER

Inledande text UPPHANDLING AV REKLAMBYRÅTJÄNSTER Inledande text UPPHANDLING AV REKLAMBYRÅTJÄNSTER Kommunförbundet Västernorrland inbjuder leverantörer att lämna anbud för upphandling av reklambyråtjänster i enlighet med angivna förutsättningar i detta

Läs mer

Uppdrag Psykisk Hälsa. Stress, sjukskrivning och psykisk ohälsa

Uppdrag Psykisk Hälsa. Stress, sjukskrivning och psykisk ohälsa Uppdrag Psykisk Hälsa Stress, sjukskrivning och psykisk ohälsa 2017-12-11 Överenskommelse om stöd till riktade insatser inom området psykisk hälsa 2017 Gemensamt ansvarstagande Samverkan och samordning

Läs mer

Information om ledarskapskursen. Ledarskap för att motivera grupper

Information om ledarskapskursen. Ledarskap för att motivera grupper 2014-05-13 Information om ledarskapskursen Ledarskap för att motivera grupper VÄLKOMMEN Varmt välkommen till kursen Ledarskap för motivera grupper! I det följande beskrivs kursens mål, innehåll, arbetsformer

Läs mer

Arbetsmiljöverket Osund konkurrens Elmässan: Umeå 2017

Arbetsmiljöverket Osund konkurrens Elmässan: Umeå 2017 Arbetsmiljöverket Osund konkurrens Elmässan: Umeå 217 Innehåll Om undersökningen Bakgrund och syfte Genomförande Resultat Beställare/Upphandlare Anbudsgivare/Arbetsgivare Arbetstagare Slutsats Bilaga:

Läs mer

Förfrågningsunderlag. Förstudie Teknikindustrin. LULEÅ NÄRINGSLIV AB Kyrkogatan 13 972 32 Luleå. www.luleanaringsliv.se

Förfrågningsunderlag. Förstudie Teknikindustrin. LULEÅ NÄRINGSLIV AB Kyrkogatan 13 972 32 Luleå. www.luleanaringsliv.se Förfrågningsunderlag Förstudie Teknikindustrin LULEÅ NÄRINGSLIV AB Kyrkogatan 13 972 32 Luleå www.luleanaringsliv.se 1 Allmänt 1.1 Om Luleå Näringsliv AB Luleå Näringsliv AB är ett näringslivsbolag ägt

Läs mer

Medarbetarundersökning Sept. 2010

Medarbetarundersökning Sept. 2010 Medarbetarundersökning Sept.. BAKGRUNDSFAKTA Besvarad av: Ej besvarad av: Vilken avdelning arbetar du på? Telefonsälj Kalmar (%) Telefonsälj/Fältsälj Stockholm Utvecklingsavdelningen Teknik (%) CR (%)

Läs mer

Grundläggande psykoterapiutbildning ( steg 1 ), motsvarande 45 HÖGSKOLEPOÄNG med inriktning kognitiv beteendeterapi (KBT)

Grundläggande psykoterapiutbildning ( steg 1 ), motsvarande 45 HÖGSKOLEPOÄNG med inriktning kognitiv beteendeterapi (KBT) Ansökan (sida 1-6) till Grundläggande psykoterapiutbildning ( steg 1 ), motsvarande 45 HÖGSKOLEPOÄNG med inriktning kognitiv beteendeterapi (KBT) HT 2011 VT 2013 Person- och adressuppgifter Namn Personnummer

Läs mer

Ett projekt medfinansierat av ESF i samverkan mellan GRkommunerna, Försäkringskassan och Västra Götalandsregionen.

Ett projekt medfinansierat av ESF i samverkan mellan GRkommunerna, Försäkringskassan och Västra Götalandsregionen. Ett projekt medfinansierat av ESF i samverkan mellan GRkommunerna, Försäkringskassan och Västra Götalandsregionen. Projektperiod: 1 april 2017 31 januari 2020 6 mån analys och planering 24 mån genomförande

Läs mer

Vilka vill ni ha som föreläsare? beräknad cirkatid två veckor

Vilka vill ni ha som föreläsare? beräknad cirkatid två veckor Steg 1 Ni ska skicka ut minst tre offertförfrågningar till varje kurs. Vilka vill ni ha som föreläsare? Fundera över om ni i personalgruppen känner någon duktig föreläsare till någon av kurserna ni behöver.

Läs mer

Upphandling av undersökningar av miljögifter och metaller i fisk

Upphandling av undersökningar av miljögifter och metaller i fisk LOGGO AVTAL Upphandling av undersökningar av miljögifter och metaller i fisk Avtal 1. ALLMÄNT 1.1. Avtalsparter Detta avtal upprättas av?? vattenvårdsförbund. Beställare?? vattenvårdsförbund Adress:??

Läs mer

Råd och stöd kring sällsynta diagnoser

Råd och stöd kring sällsynta diagnoser Sid 1 (12) 2016-02-25 Dnr UPP 2016/38 Anbudsinbjudan och förfrågningsunderlag Råd och stöd kring sällsynta diagnoser Innehållsförteckning Sid ANBUDSINBJUDAN 3 FÖRFRÅGNINGSUNDERLAG 1 Krav på leverantören

Läs mer

Landsbygdsnätverket 2014-2020

Landsbygdsnätverket 2014-2020 Landsbygdsnätverket 2014-2020 Erfarenheter utbyts. Information sprids. Kontakter knyts. Samarbeten uppstår. Lärande exempel analyseras och sprids. Metoder utvecklas och sprids. De organisationer och myndigheter

Läs mer