Värdeutlåtande. Norsholms Gårdsområde 1:178

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Värdeutlåtande. Norsholms Gårdsområde 1:178"

Transkript

1 Värdeutlåtande avseende fastigheten Norsholms Gårdsområde 1: FORUM FASTIGHETSEKONOMI AB

2 Norsholms Gårdsområde 1:178 2(22) UPPDRAG Uppdragsgivare Viking Hereford Beef AB, i konkurs C/O Advokatfirman Delphi Box Linköping genom Magnus Nedstrand Syfte Värderingsobjekt Att utföra beskrivning samt bedöma värderingsobjektets marknadsvärde och att utgöra underlag för exekutiv försäljning samt interna beslut. Norsholms Gårdsområde 1:178 i. Värdetidpunkt Värdetidpunkt är februari Förutsättningar För inventarier har separat förteckning upprättas. Vissa av de inventarier som syns på fotografier i detta utlåtande kan därmed anses vara lös egendom och ingår därmed inte i det bedömda marknadsvärdet. Vid osäkerhet bör detta undersökas grundligt via upprättad inventarielista. För uppdraget gäller bilagda Allmänna villkor för värdeutlåtande. Alla intäkter är angivna exklusive mervärdesskatt. Kostnaderna inkluderar mervärdesskatt endast för bostäder och för lokaler där ej mervärdesskattepliktig verksamhet bedrivs. Underlag - Besiktning av värderingsobjektet av undertecknad tillsammans med Lennart Andersson. - Utdrag ur fastighetsdatasystemet (FDS). - Taxeringsuppgifter. - Muntliga uppgifter om omsättning från Britta Andersson. - Utdrag ur detaljplan. - Förteckning över handlingar hos. - Skriftlig presentation från Företagsförmedlingen, utan datum. - Byggnadsritningar. - Marknadsinformation. - Kartmaterial.

3 Norsholms Gårdsområde 1:178 3(22) BESKRIVNING Lagfaren ägare Viking Hereford Beef AB (Org.nr ) Fastighetstyp Läge Restaurangfastighet med möjlighet till livsmedelshantering (slakteri). Värderingsobjektet är beläget utmed Göta Kanal inom Norsholms samhälle mellan Linköping och Norrköping. Avståndet till Norrköping är ca 17 km och till Linköping är avståndet ca 25 km. Närmsta samhälle är Kimstad (ca 5 km) samt Skärblacka (ca 10 km). Gatuadressen är Slussvägen 5 i Norsholm. Näromgivningen utgörs av Göta Kanal samt ett mindre antal industrifastigheter, butiks- och lokalfastigheter samt övervägande småhusbebyggelse. Utbudet av servicefunktioner inom samhället är begränsat och omfattar främst en livsmedelsbutik (ICA Nära) samt ett vandrarhem. Kollektiva kommunikationer finns i format av landsvägsbussar. Trafikleder, E4:an, nås på relativt nära avstånd och med god tillgänglighet. Planförhållanden Värderingsobjektet omfattas ej av detaljplan. För området finns en sedan 2009 upprättat förslag till detaljplan men detta har inte blivit beslutat och godtaget. Planförslaget finns att hämta på Norrköping kommuns hemsida.

4 Norsholms Gårdsområde 1:178 4(22) Servitut, samfälligheter, inteckningar etc. Eventuella servitut, nyttjanderätter, gemensamhetsanläggningar, samfälligheter och inteckningar etc. framgår översiktligt av bilagda utdrag ur fastighetsdatasystemet (FDS). Värderingsobjektet har andel i gemensamhetsanläggningen Norsholm GA:4 med ändamål vägförening. Värderingsobjektets andelstal är angivet till 200 av totalt andelar. Utdrag från FDS avseende Norsholm GA:4 redovisas som separat dokument. Det pågår en lantmäteriförrättning som enligt uppgift från Lantmäteriet avser gemensamhetsanläggningen/vägföreningen och ett eventuellt framtida upphörande. Förrättningen påverkar således inte direkt värderingsobjektets areal eller fastighetsbildning. Uthyrningsbara areor De uthyrningsbara areorna fördelade på lokaltyp och antalet enheter per lokaltyp framgår av tabellen. Lokaltyp Uthyrningsbar area m² % Restauranger Summa Areauppgifterna härrör från muntlig uppgift från Britta Andersson. Kontrollmätning har ej utförts. Utöver areorna i tabellen finns uteplatser och hårdgjorda ytor som ej redovisas med area. Tomtbeskrivning Värderingsobjektets areal uppgår till kvm. Befintlig bebyggelse upptar ca % av tomten. Den obebyggda delen utgörs av grusade kör- och parkeringsytor samt gräsmattor och mindre del planteringar. Tomten är inte inhägnad. Byggnadsbeskrivning Värderingsobjektet är bebyggt med en specialanpassad byggnad för restaurang- och slakteriändamål i 2 våningar. Byggnaden är uppförd Några större om- och tillbyggnader har inte gjorts. Under 2015 sattes markiser upp på fasaden mot Göta Kanal. Ett trädäck om ca 50 kvm uppfördes under 2012/2013 med tryckimpregnerat trä. Den befintliga stenlagda uteplatsen har under senare år utökats med stenlagd yta om ca 70 kvm. Invändigt har styckningsrummet utökats genom att golvyta från butiksdelen tagits i anspråk.

5 Norsholms Gårdsområde 1:178 5(22) Byggnaden är grundlagd på gjuten, självbärande, betongplatta som är pålad med stålrör. Stommen utgörs av trä med bjälklag i främst trä. Ytterväggarna är av träkonstruktion och fasaderna är klädda med stående träpanel. Fönstren är av isolerglastyp. Taket är täckt med betongpannor samt inslag av plåt på takkupor. Hängoch stuprör av plåt. Uppvärmningen sker via vattenradiatorer på övre plan samt vattenburen golvvärme på nedre plan kopplade till ventilationssystemet. Ventilationen utgörs av mekanisk till- och frånluft med värmeåtervinning samt tillskottsvärme från elpatroner. Befintliga kompressorer är kopplade till värmesystemet. Det finns även separat varmvattenberedare. Varmvattenberedarna är anpassade för att leverera högtempererat varmvatten med hänsyn till livsmedelskrav. Det finns en hiss i trapphuset av typen platthiss med kapacitet på 400 kg. Byggnaden är ansluten till nät för el och kommunalt vatten. Avloppet hanteras via avloppsbrunn belägen på angränsande mark, utrustade med 2 st. kvarnar, och därifrån trycks avloppet till kommunalt reningsverk inom Norsholm. Brunnar för fettavskiljare finns i mark på fastigheten. Brandlarm och rörelsedetektorer är monterade. Bredband är anslutet. Byggnaden inrymmer på nedre plan en butiks- och serveringsyta, tillagningskök samt lokaler för slakteriverksamhet. På övre plan finns ett större serveringsrum, ett kontorsrum, toaletter samt apparatrum med bland annat ventilationsaggregat och kompressorer.

6 Norsholms Gårdsområde 1:178 6(22) Byggnadens underhållsskick är mycket gott. Något akut underhållsbehov med risk för byggnadens konstruktion bedöms inte föreligga. Det förutsätts att OVK-besiktningen är godkänd vid slutbesiktningen men det är inte känt om OVK-besiktning har skett därefter. Butiken på nedre plan omfattar en kyldisk som är kopplad till byggnadens kylsystem. Det finns el- och avlopp anslutet och draget genom golvet. Golvet är belagt med klinker och väggarna är målade. Utgång finns till plattlagd markyta mot Göta Kanal och på dörrarna finns automatisk dörröppnare monterad. I del av butiken finns sittplatser för ett mindre antal gäster. Tillagningsdelen är inrett enligt storköksstandard och omfattar tillagningsdel med ventilationskåpa i taket. Samtliga golvytor är belagda med fogfritt golv, halkfritt och med uppvik på väggarna. Väggarna är klädda med kakel. I tillagningsdelen finns det 2 st. större golvbrunnar samt 1 st. mindre.

7 Norsholms Gårdsområde 1:178 7(22) Det finns ett fast monterat kylrum av modell Huurre med egen fläkt och styrenhet.

8 Norsholms Gårdsområde 1:178 8(22) 3 st. fristående frysar har monterats vid senare tillfälle och dessa är kopplade till egen kompressor. Köksdelen omfattar även ett mottagningsrum med tvättfat och luftridå över dörren, ett separat rotfruktsrum med egen kylanläggning och golvbrunn samt ett separat diskrum med ventilation i taket.

9 Norsholms Gårdsområde 1:178 9(22) Styckningslokalen omfattar ett styckningsrum med kylbafflar i taket och egen 3-fasel. Även här är golvet av fogfri typ och väggarna är klädda med kakel. Ytterväggarna har extra isolering med luftspalt. Inom styckningsrummet finns en mörningskyl, ett kylrum för färdigförpackade varor samt ett frysrum. Samtliga dessa har egna ventilationsaggregat. Det finns även ett mindre saltrum/kylrum med egen fläkt. På nedre plan finns även ett mindre städrum med golvvärmekopplingar samt en handikappanpassad toalett med wc och tvättställ. Toaletten har golv belagt med klinker och väggar klädda med målad väv.

10 Norsholms Gårdsområde 1:178 10(22) På över plan finns ett mindre personalrum med trinettenhet, 2 st. omklädningsrum (herrar och damer) med wc och duschmöjligheter samt 1 st. wc och 1 st. handikappanpassad wc för gäster. Här finns även en större matsal med plats för sittande samt ett mindre kontorsrum som kan göras om till grupprum. Samtliga rum utom våtutrymmen har parkettgolv av typen skeppsgolv och bröstpanel av trä på väggarna. Från matsalen nås en balkong med smidesräcke och trall av tryckimpregnerat trä. I matsalen finns en öppen spis med egen rökgasfläkt och möjlighet till forcerad ventilation.

11 Norsholms Gårdsområde 1:178 11(22) På övre plan finns apparatrum som är uppfört på gjutet betonggolv som bärs upp av stålpelare i slakteriavdelningen. I apparatrummet finns ventilationsanläggning med återvinning, kompressorer i kassettsystem som är kopplade till återvinningen samt varmvattenberedare, med extra elpatroner, för kök och verksamhet. Det finns även en mindre varmvattenberedare (Nibe). På nedre plan på byggnadens baksida finns ett kylförråd med inlastningsport och en betongplatta på mark utanför porten. Förrådet rymmer även ett kylt soprum och har avloppsbrunn i golvet. På taket till förrådet står kylaggregaten. HYRESINTÄKTER OCH KOSTNADER Hyror Samtliga lokaler har nyttjats av fastighetsägaren. Därmed saknas uppgifter om aktuella hyresnivåer för värderingsobjektet. Därmed får en bedömning av marknadsmässig hyresnivå ske som grund för värdebedömningen. Den bedömda hyresnivån avser sk. triplenethyra och förutsätter att hyresgästen står kostnader för värme, el, VA och renhållning såväl som stora delar av det löpande och periodiska underhållet.

12 Norsholms Gårdsområde 1:178 12(22) Enligt muntlig uppgift från Britta Andersson har omsättningen totalt i ägande bolag nått ca tkr. Av detta bedömer hon att ca 30 % kan räknas bort och det avser omsättning i de två butiker som sålt de i värderingsobjektet förädlade varorna. Det innebär att en total omsättning om minst tkr kan härledas till värderingsobjektet och avser då dels restaurangförsäljning men även slakteri och förädling av köttråvara för distribution till annan försäljare. Brittas åsikt är att främst slakteriverksamheten kan utökas och då främst avseende högre beläggning under större delen av året. En ökad omsättning avseende slakteriverksamheten leder därmed till en högre hyresbetalningsförmåga. Enligt information från SHR:s hyresundersökning för 2011 kan en möjlig hyresnivå för restauranger, snabbmat, caféer och dylikt indikeras med en övre kvartil på ca 10 % av omsättningen och ett medianvärde på ca 7 %. Baserat på uppgifter i årsredovisningar, nedladdade från internet, för åren kan följande uppställning göras över bolagets omsättning, kostnadsnivåer etc. Uppställningen är mycket schematisk och kan inte ligga till grund för annan analys eller prognosarbete, utan syftet är enbart att ligga till grund för en indikation av en möjlig hyresbetalningsförmåga inom ramarna för detta uppdrag.

13 Norsholms Gårdsområde 1:178 13(22) Efter avdrag om 30 % avseende de två butikernas omsättning kan följande uppställning göras över den möjliga hyresbetalningsförmågan Hyresbetalningsförmågan kan därmed indikeras till ca kr, vilket motsvarar drygt 800 kr/kvm. Denna nivå får anses varar rimlig med hänsyn till byggnadens utformning, goda skick och standard. Som ett underlag för värdebedömningen redovisas värderingsobjektets bedömda marknadshyror i bilagd tabell (Hyresgästspecifikation). Hyrorna kan sammanfattas enligt tabellen. Lokaltyp Total Aktuell hyra Marknadsarea Totalt hyra Totalt m² kr/m² kr kr/m² kr Restauranger Genomsnitt / Summa Vakans / Hyresrisk Drift och underhåll Inget åsättande av vakans/hyresrisk har gjorts då den mest sannolika köparen är en s.k. egenanvändare men har beaktats vid val av direktavkastningskrav. Kostnaderna för drift och underhåll är baserade på erfarenhetsmässiga grunder och avser kostnader som belöper på fastighetsägaren och exkluderar kostnader som betalas av hyresgästen. Kostnaderna avser sk. triplenethyra och förutsätter att hyresgästen står kostnader för värme, el, VA och renhållning såväl som stora delar av det löpande och periodiska underhållet. Kostnaderna bedöms komma att utvecklas med inflationen. Kostnadsbedömningen framgår av tabellen.

14 Norsholms Gårdsområde 1:178 14(22) Lokaltyp D&UH Drift & löp. UH Periodiskt Totalt Admin. Övr. UH kr/m² tkr kr/m² kr/m² kr/m² Restauranger Genomsnitt/Summa I kostnaderna ingår ej kostnader för eftersatt underhåll eller hyresgästanpassningar som beaktas genom separata engångskostnader. Observera att det periodiska underhållet skall ses som ett årligt genomsnitt. Hänsyn har tagits till värderingsobjektets faktiska och förväntade framtida grad av mervärdeskatteregistrering. Vid vakanser väljer vi ibland att tillfälligt hålla ned kostnaden. Fastighetsskatt etc Gällande taxeringsvärden samt nuvarande fastighetsskatt och/eller kommunal fastighetsavgift framgår av tabellen. Taxeringsvärde, tkr Fastighets- Mark Byggnad Totalt skatt, tkr Lokaler Summa Värderingsobjektet är taxerat med typkod 325 (Hyreshusenhet, huvudsakligen lokaler). Värdeår är För lokaler och industri utgår fastighetsskatt uppgående till taxeringsvärdet multiplicerat med skattesatsen (f.n. 1 % för lokaler och 0,5 % för industri). Taxeringsvärdet förutsätts förändras vid de tillfällen regelverket medger detta och i linje med översiktligt bedömd fastighetsprisutveckling. Nuvarande skattesatser förutsätts gälla under hela kalkylperioden. Driftnetto Bedömda intäkter och kostnader ger driftnetto enligt tabellen. Driftnetto kr/m² kr Aktuell hyra Drift & underhåll Fastighetsskatt Driftnetto år 1 (helår) Driftnetto, normaliserat Initialt driftnetto är omräknat till helår utifrån det momentana läget. Det normaliserade driftnettot är räknat på marknadshyra, långsiktig vakans och långsiktig fastighetsskatt etc. samt utan hänsyn till eventuellt extraordinärt underhåll.

15 Norsholms Gårdsområde 1:178 15(22) VÄRDERING Metodtillämpning Syftet med värderingen är att bedöma värderingsobjektets marknadsvärde. Med marknadsvärde avses det mest sannolika priset vid en normal försäljning av värderingsobjektet på den öppna marknaden. Marknadsvärdet bedöms med en marknadsanpassad flerårig avkastningsanalys, dvs. en analys av förväntade framtida betalningsströmmar där alla indata (hyror, vakans/hyresrisk, drift- och underhållskostnader, fastighetsskatt etc, direktavkastningskrav, kalkylränta mm) ges värden som överensstämmer med de bedömningar marknaden kan antas göra under rådande marknadssituation. Som grund för våra bedömningar om marknadens direktavkastningskrav mm ligger ortsprisanalyser av gjorda jämförbara fastighetsköp. Marknadsanalys Allmänt Sveriges ekonomi är stark och har under de senaste åren haft en hög BNP-tillväxt, sjunkande arbetslöshet och stigande inflation. Under 2016 utvecklades ekonomin positivt även om tillväxttakten bromsade in något. I omvärlden råder stor osäkerhet avseende det ekonomisk-politiska läget, bl.a. till följd av Brexit-omröstningen och maktskiftet i USA, vilket skapat oroligheter på de finansiella marknaderna. Osäkerheten är därför stor gällande konjunkturutvecklingen i omvärlden. Riksbanken har dock bedömt att den globala konjunkturen fortsätter att förbättras, men i en långsammare takt. För att bibehålla den stigande inflationstrenden, valde Riksbanken i december att låta reporäntan vara oförändrad på -0,50 %. Enligt Riksbanken har sannolikheten för en räntesänkning framöver ökat som ett resultat av den ökade osäkerheten i omvärlden. Under hösten steg statsobligationsräntorna, en utveckling som har hållit i sig under inledningen av Kronkursen har fortsatt försvagas och kreditutlåningen till företag och hushåll växer. Utlåningsräntorna är fortfarande låga, även om de stigit under den senaste tiden. Börsutvecklingen var stark under slutet av 2016, trots politisk turbulens. Fastighetsaktierna har dock sedan toppnoteringen i början av september sjunkit.

16 Norsholms Gårdsområde 1:178 16(22) Konjunkturinstitutet läser månadsvis av det ekonomiska läget hos företag och hushåll i Sverige och sammanställer resultaten i Konjunkturbarometern. Enligt rapporten förbättrades det allmänna konjunkturläget under hösten, och det var framförallt hushållen tillsammans med tillverkningsindustrin som förmedlade en alltmer positiv syn på ekonomin. Fastighetsmarknaden Tillgången på kapital är god trots att bankerna blivit något mer restriktiva i utlåningen. Bankernas utlåningsmarginaler har ökat samtidigt som utlåningsräntan har stigit, vilket sammantaget resulterat i högre lånekostnader. Institutionerna är kapitalstarka och turbulensen på de globala marknaderna har resulterat att fler utländska aktörer riktat sig mot den svenska marknaden. En stark ekonomi och låga räntor gynnar bostadsbyggandet. Prognosen för 2016 är att ca bostäder (varav i flerbostadshus) påbörjas, vilket är ca 30 % fler än Trots ett högt bostadsbyggande ökar befolkningen i en snabbare takt vilket bidragit till de senaste årens stigande bostadspriser. Marknadens avkastningskrav på fastighetsinvesteringar har under ett antal år gradvis sjunkit och är på många orter nere på rekordlåga nivåer. Detta gäller framförallt för objekt i de större städerna och i tillväxtregionerna. En successiv utvidgning till andra delmarknader kan dock tydligt noteras. KPI steg med närmare 1,2 % i oktober vilket medför att merparten av lokalhyrorna stiger med motsvarande nivå, en nivåökning som inte har skett på fem år. Fastigheter är för närvarande, generellt sett, ett av de mest intressanta tillgångsslagen att investera i och konkurrensen är stor om de fastighetsobjekt som kommer ut på marknaden. Transaktionsvolymen uppgick under 2016 till ca 219 miljarder kr (transaktioner större än 40 miljoner kr), vilket överstiger rekordåren 2014 och Bostäder utgör det största segmentet med ca 35 % av transaktionsvolymen, därefter kommer kontor och industri med drygt 20 % vardera. Hyresmarknaden Kontorshyresnivåerna utvecklas positivt och då särskilt för moderna, yteffektiva, bra belägna och gröna kontorslokaler. Detta gäller i synnerhet i storstadsområdena och i regionstäderna där topphyresnivåerna gradvis skjuts uppåt. Det är också framförallt där det byggts moderna kontorshus under de senaste åren. Det äldre kontorsbeståndet tappar i attraktionskraft.

17 Norsholms Gårdsområde 1:178 17(22) Butikshyrorna runt om i landet har under en tid haft en svag eller negativ hyresutveckling. Det som dock kan tala för en kommande uppgång är att handelns försäljningsvolymer ökar, främst inom sällanköpsvaruhandeln. Samtidigt befinner sig e-handeln i en stark tillväxtfas där omsättningen på nätet fortsätter att öka vilket skulle kunna ha motsatt effekt på hyresutvecklingen för butikslokaler. Hyresnivåerna har stigit något för moderna logistiklokaler samt för industrilokaler i storstadsområdena. I övrigt har hyresnivån generellt sett legat relativt stilla under ett antal år. Marknad avseende värderingsobjektet Restauranger Under 2015 omsatte livsmedelsbranschen 261 miljarder kr och restaurangbranschen 99 miljoner kr, vilket motsvarar ca kr per person och månad eller 18 % av den totala hushållskonsumtionen. Försäljningstillväxten för restauranger var fem gånger så hög än för livsmedel (försäljning av alkoholhaltiga drycker ingår i restauranger). Det finns dock regionala skillnader där befolkningen i storstadsregionerna lägger mer pengar på restaurangmat medan omsättningen i livsmedel är högre för befolkningen utanför storstadsregionerna. Totalt omsätter dock livsmedel och restaurangmat i storstadsregionerna ca kr mer per person och månad än i övriga landet. Sett under många år, är det en tydlig trend att allt mer pengar läggs på restaurangmat. Livsmedelsbranschen är mindre konjunkturkänslig än restaurangbranschen som är mer beroende av omvärldsfaktorer. Sedan restaurangmomsen sänktes 2012 har tillväxten tilltagit. Mellan januari och oktober 2016 ökade omsättningen i restaurangbranschen med 7,4 %. Bäst har det gått för trafiknära restauranger och lunch & kvällsrestauranger, med en tillväxt på 13,3 % respektive 9 %. Kaféer, snabbmatsrestauranger och nöjesrestauranger & barer hade samtliga delbranscher en tillväxt omkring 7 %. Sämst omsättningstillväxt hade hotellrestauranger (2,3 %) och personalrestauranger (-4,3 %).

18 Norsholms Gårdsområde 1:178 18(22) Ortspris Antalet försäljningar av liknande fastigheter bedöms vara mycket få, om ens några. Ett ortsprismaterial har dock sökts inom de närmaste kommunerna i Östergötland och Södermanland och då avseende typkod 322 (restaurang och/eller hotell), typkod 325 (huvudsakligen lokaler) och typkod 422 (industrienhet, livsmedelsindustri). Efter viss gallring har följande sålda fastigheteter hittats Att notera är att Ödeshög 5:12 såldes av tidigare ägare i samband med att denne uppför ny byggnad för sin fortsatta tillverkning av konfektyrer. Dessutom såldes Orrekulla 1:43 (Villa Solliden) av tidigare ägare/restauratörer men köparna har troligen för avsikt att inte driva rörelsen vidare. Fastigheterna i ortsprismaterialet, bland vilka orena köp kan finnas, har köpts till priser mellan ca och ca kr/kvm. Direktavkastningarna är svåra att bedöma då bakomliggande information saknas, samt att för många av objekten har köparen troligen för avsikt att bedriva egen verksamhet. Det innebär att priset/betalningsviljan styrs av andra parametrar än rent fastighetsekonomiska. Värderingsobjektet bedöms ha mycket låg, eller ingen, jämförbarhet med ortspriset. Direktavkastningen för liknande verksamheter är svår att bedöma då det är brist på jämförbara objekt, och även sålda objekt över huvud taget, i Norsholm. Viss härledning kan ske utifrån våra bedömda nivåer i Norrköping respektive Linköping.

19 Norsholms Gårdsområde 1:178 19(22) För industrifastigheter i A-läge i Norrköping är vår bedömning ett intervall mellan ca 6,75-7,50 % och i Linköping något lägre, ca 6,25-7,25 %. I C-läge (övriga kommunen) är vår bedömning ca 8,25-8,85 % i Norrköping respektive ca 7,50-8,85 % för Linköping. För restauranger är vår bedömning i A-läge i Norrköping ca 5,85-6,75 % medan motsvarande läge i Linköping ligger inom ca 5,50-6,50 %. För restauranger i C-läge bedömer vi intervallet till ca 8,50-9,50 % för Norrköping och ca 7,75-9,0 % för Linköping. En stor del av alla fastighetsförvärv sker numera i bolagsform innebärande att köpeskillingen inte blir offentlig via lagfarten. Vidare sker många fastighetsförvärv i portföljform. Detta innebär var för sig och sammantaget att information om köpeskillingar för de enskilda fastigheterna och portföljerna får sökas direkt från initierade parter eller andra tillförlitliga källor. Omdöme om värderingsobjektet Värderingsobjektets makroläge får anses vara perifert då avståndet till större orter som Norrköping och Linköping är relativt långt. Däremot får mikroläget utmed Göta Kanal och med närhet till E- 4:an anses vara gott för ändamålet. Byggnadens underhållskick innebär att inga omfattande underhållsåtgärder behöver vidtas under den närmaste framtiden. Enligt erhållna ritningar finns ett beviljat bygglov för en tillbyggnad i 2 plan med inriktning mot rökeri och lagerutrymmen i bottenplan samt servering/grupprum och personalutrymmen på övre plan. Den mest sannolike köparen av värderingsobjektet är en s.k. egenanvändare. Sammantaget innebär värderingsobjektets ändamålsenliga utformning med butiks-/serveringsyta, ytor för storkök samt ytor för slakteriverksamhet och en byggnad i gott skick att värderingsobjektet bedöms vara relativt attraktivt på marknaden. Det goda läget utmed Göta Kanal kan bidra till ett högre värde medan det mer perifera läget för fordonsbundna gäster kan medföra ett något lägre värde.

20 Norsholms Gårdsområde 1:178 20(22) Kassaflödesanalys Metoden innebär en analys av de framtida betalningsströmmar som en förvaltning av värderingsobjektet kan antas generera. Ett avkastningsbaserat nuvärde framräknas utgående från kalkylperiodens driftnetton efter investeringar och restvärdet (dvs. det totala kapitalet vid kalkylslut). I förekommande fall görs olika värdetillägg eller värdeavdrag. Som beräkningshjälp användes en kassaflödeskalkyl. Kalkylens indata och utdata framgår nedan. Kalkylränta / Direktavkastningskrav Kassaflödesindata Direktavkastning restvärde 7,85 % - Restauranger 7,85 % Kalkylränta på totalt kapital 9,91 % Inflation/KPI: 1,5% 2017, och därefter 2% per år. Kalkylperiod: Cirka 5 år ( ) Kalkylräntan motsvarar marknadens krav på total avkastning och består av realränta, kompensation för inflation samt risktillägg. Kalkylräntans storlek beror på marknadens krav på risktillägg vilket varierar med värderingsobjektets typ, läge, alternativa användningsmöjligheter, hyresgäst- och kontraktssammansättning mm. Restvärdet vid kalkylslut beräknas utifrån ett bedömt direktavkastningskrav på det prognostiserade driftnettot vid kalkylslut. Värdetillägg / Värdeavdrag Då ett framtida uppförande av den uppritade tillbyggnaden måste vara motiverad av en väl genomarbetat budget om ökad omsättning görs inget värdetillägg då marknadsvärdet av byggrätten som sådan bedöms vara låg, om ens någon.

21 Norsholms Gårdsområde 1:178 21(22) Nyckeltal Kassaflödeskalkylen ger med givna förutsättningar resultat enligt tabellen. Nyckeltal Marknadsvärde kr - Nuvärde av restvärde kr - Nuvärde av driftnetton kr Direktavkastning, år 1 7,88 % Direktavkastning vid kalkylslut 7,85 % Värde kr/m² kr/m² Värde/taxeringsvärde 7,76 Direktavkastningen är beräknad på kalkylresultatet med justering för eventuella värdetillägg och värdeavdrag. Känslighetsanalys För att bättre kunna bedöma osäkerheten i värdebedömningen har vi låtit en av parametrarna; marknadshyra för lokaler, vakansgrad, drift och underhåll, inflation, kalkylränta och direktavkastningskrav vid kalkylslut förändras när övriga faktorer är oförändrade. Förändring av indata och av avkastningsvärdet framgår av tabellen. Parameter Ändring indata Värdeförändring enhet antal tkr % Marknadshyra för lokaler (ej bostäder) % Vakansgrad %-enheter Drift & underhåll kr/kvm Inflation %-enheter Kalk.ränta & Direktavk. vid kalk.slut %-enheter Kalk.ränta & Direktavk. vid kalk.slut %-enheter

22 Norsholms Gårdsområde 1:178 22(22) MARKNADSVÄRDE Marknadsvärdet av fastigheten Norsholms Gårdsområde 1:178 i bedöms vid värdetidpunkten februari 2017 till: Fyra miljoner femhundratusen kronor [ kr ] Norrköping FORUM FASTIGHETSEKONOMI AB OBS! Notera värderingsförutsättningarna under Förutsättningar ovan. Hans Westin Civilekonom Separata dokument; A. Aktförteckning B. Gemensamhetsanläggning Norsholm GA:4 Bilagor i detta dokument; 1. Kassaflödeskalkyl 2. Hyresgästspecifikation 3. Utdrag ur fastighetsdatasystemet (FDS) 4. Karta 5. Ritningar 6. Allmänna villkor för värdeutlåtande

23 Norsholms Gårdsområde 1:178 Bilaga 1 1(1) KASSAFLÖDESKALKYL Kalkylresultat Värdetidpunkt februari 2017 (kalkylstart ) Nuvärde av driftnetton (tkr) Nuvärde av restvärde (tkr) SUMMA (tkr) MARKNADSVÄRDE (avrundat) (tkr) Kassaflöde ÅR 2017 del Bedömd helårsinflation 1,50 2,00 2,00 2,00 2,00 kr/m² 2017 Hyror, lokaler Ers. Fastighetsskatt Effektiv hyra Drift & Löpande underhåll Periodiskt underhåll Fastighetsskatt etc Kostnader Driftnetto Nyckeltal Initialt driftnetto, helår (tkr) 354 Restvärde kalkylslut (tkr) Norm. driftnetto, helår (tkr) 354 Värdeförändring (snitt %/år) 2,0 Kalkylränta driftnetton, snitt (%) 9,91 Kalkylränta restvärde (%) 9,91 Marknadsvärde kr/m² Direktavkastning, initial, % 7,88 Marknadsvärde/taxeringsvärde (V/T) 7,76 Direktavkastning vid kalkylslut, % 7,85

24 Norsholms Gårdsområde 1:178 Bilaga 2 1(1) HYRESGÄSTSPECIFIKATION Hyresgäst etc. Lokal- Total Bedömd marknadshyra typ area Exkl. tillägg Totalt exkl. f-skatt Totalt m² kr kr/m² kr kr/m² kr kr/m² Not Hela byggnaden Restaur Summor / Genomsnitt

25 Norsholms Gårdsområde 1:178 Bilaga 3 1(3)

26 Norsholms Gårdsområde 1:178 Bilaga 3 2(3)

27 Norsholms Gårdsområde 1:178 Bilaga 3 3(3)

28 Norsholms Gårdsområde 1:178 Bilaga 4 1(1) Fastighetskarta med gränser och byggnad

29 Norsholms Gårdsområde 1:178 Bilaga 5 1(4) Ritning befintlig byggnad, bottenplan

30 Norsholms Gårdsområde 1:178 Bilaga 5 2(4) Ritning befintlig byggnad, övre plan

31 Norsholms Gårdsområde 1:178 Bilaga 5 3(4) Ritning befintlig byggnad samt planerad tillbyggnad

32 Norsholms Gårdsområde 1:178 Bilaga 5 4(4) Ritning befintlig byggnad och planerad tillbyggnad, övre plan

33 Norsholms Gårdsområde 1:178 Bilaga 6 1(1)

34 VÅRA KONTOR Stockholm Kungsgatan 29, Box 7044, Stockholm Tel Göteborg Drottninggatan 36, Göteborg Tel Malmö Baltzarsgatan 18, Malmö Tel Norrköping Kungsgatan 56 C, Norrköping Tel Nyköping Västra Kvarngatan 64, Nyköping Tel Umeå Svidjevägen 8, Röbäck Tel Västerås Stora Gatan 16, Västerås Tel Östersund Kyrkgatan 60, Östersund Tel

Kortfattat värdeutlåtande

Kortfattat värdeutlåtande Kortfattat värdeutlåtande Lavetten 38, Foto från maj 2016 Uppdragsgivare Syfte Förutsättningar Fastighetstyp Värderingsobjekt Malmöhus Invest AB genom Mattias Bertilsson. Att bedöma värderingsobjektets

Läs mer

Kortfattat värdeutlåtande

Kortfattat värdeutlåtande Kortfattat värdeutlåtande Trävaran 3, Uppdragsgivare Syfte Förutsättningar Fastighetstyp Värderingsobjekt Malmöhus Invest AB genom Mattias Bertilsson. Att bedöma värderingsobjektets marknadsvärde och att

Läs mer

Kortfattat värdeutlåtande (Förhandsvärdering)

Kortfattat värdeutlåtande (Förhandsvärdering) Kortfattat värdeutlåtande (Förhandsvärdering) Trävaran 12, Uppdragsgivare Syfte Förutsättningar Malmöhus Invest AB genom Mattias Bertilsson. Att bedöma värderingsobjektets marknadsvärde och att utgöra

Läs mer

Utkast till Värdeutlåtande. Ösby 1:567 och 1:78

Utkast till Värdeutlåtande. Ösby 1:567 och 1:78 Utkast till Värdeutlåtande avseende ofri bebyggelse inom del av fastigheterna Ösby 1:567 och 1:78 2018-02-15 FORUM FASTIGHETSEKONOMI AB Ösby 1:567 och 1:78 2(17) UPPDRAG Uppdragsgivare Syfte Värderingsobjekt

Läs mer

Värdeutlåtande. Klagstorp 7:97

Värdeutlåtande. Klagstorp 7:97 Värdeutlåtande avseende fastigheten Klagstorp 7:97 2017-10-26 FORUM FASTIGHETSEKONOMI AB Klagstorp 7:97 2(16) UPPDRAG Uppdragsgivare Trelleborgs Kommun genom Victor Rosengren Syfte Värderingsobjekt Att

Läs mer

30 april 2014. Objektbeskrivning Industrifastigheten Göteborg Majorna 721:88 i Fiskhamnen

30 april 2014. Objektbeskrivning Industrifastigheten Göteborg Majorna 721:88 i Fiskhamnen 30 april 2014 Objektbeskrivning Industrifastigheten Göteborg Majorna 721:88 i Fiskhamnen 1 30 april 2014 Processen Avsikten med detta informationsmemorandum och tillhörande bilagor är att intresserade

Läs mer

Värdeutlåtande. Snigelhuset 4

Värdeutlåtande. Snigelhuset 4 Värdeutlåtande avseende tomträtten till fastigheten Snigelhuset 4 2017-05-03 FORUM FASTIGHETSEKONOMI AB Tomträtten till Snigelhuset 4 2(15) UPPDRAG Uppdragsgivare REAL Holding i Sverige AB Box 5008 102

Läs mer

Värdeutlåtande. Ekebo 8:12-13

Värdeutlåtande. Ekebo 8:12-13 Värdeutlåtande avseende fastigheten Ekebo 8:12-13 2016-03-09 FORUM FASTIGHETSEKONOMI AB Ekebo 8:12-13 2(15) UPPDRAG Uppdragsgivare Kontoret för samhällsbyggnad genom Triantafillos Bakiris Syfte Värderingsobjekt

Läs mer

Fastighetsköp Köp av kommunhuset på Centralvägen 18

Fastighetsköp Köp av kommunhuset på Centralvägen 18 Sida 1 av 4 Handläggare Tjänsteskrivelse Diarienummer Daniel Wallin Datum KS-2019/233 Ekonom 2019-03-10 Dan-Erik Pettersson Ekonomichef Kommunstyrelsen Fastighetsköp Köp av kommunhuset på Centralvägen

Läs mer

Värdeutlåtande. Göteborgs kommun FORUM FASTIGHETSEKONOMI AB. Avseende byggnad på ofri grund inom fastigheten. Tuve 11:105

Värdeutlåtande. Göteborgs kommun FORUM FASTIGHETSEKONOMI AB. Avseende byggnad på ofri grund inom fastigheten. Tuve 11:105 Värdeutlåtande Avseende byggnad på ofri grund inom fastigheten Tuve 11:105 FORUM FASTIGHETSEKONOMI AB Byggnad på ofri grund inom Tuve 11:105 2(9) UPPDRAG Uppdragsgivare Göteborgs Stad Idrott & Förening

Läs mer

Beskrivning och värdering. Södra Ämterud 1:389

Beskrivning och värdering. Södra Ämterud 1:389 Beskrivning och värdering avseende fastigheten Södra Ämterud 1:389 Eda kommun Uppdragsgivarens dnr: Uppdragstagarens uppdragsnr: 407814 FORUM FASTIGHETSEKONOMI AB Södra Ämterud 1:389 2016-05-30 Sida 1

Läs mer

Värdeutlåtande. Sicklaön 269:1. (KKV-huset) Nacka kommun FORUM FASTIGHETSEKONOMI AB. avseende del av fastigheten

Värdeutlåtande. Sicklaön 269:1. (KKV-huset) Nacka kommun FORUM FASTIGHETSEKONOMI AB. avseende del av fastigheten Värdeutlåtande avseende del av fastigheten Sicklaön 269:1 (KKV-huset) 2016-03-29 FORUM FASTIGHETSEKONOMI AB Del av Sicklaön 269:1 (KKV-huset) 2(16) UPPDRAG Uppdragsgivare Syfte Värderingsobjekt genom Jenny

Läs mer

Värdeutlåtande. Hammarby-Smedby 1:451

Värdeutlåtande. Hammarby-Smedby 1:451 Värdeutlåtande avseende fastigheten Hammarby-Smedby 1:451 2016-03-09 FORUM FASTIGHETSEKONOMI AB Hammarby-Smedby 1:451 2(14) UPPDRAG Uppdragsgivare Kontoret för samhällsbyggnad genom Triantafillos Bakiris

Läs mer

27 april 2014. Objektbeskrivning Industrifastighet Partille Mellby 11:27

27 april 2014. Objektbeskrivning Industrifastighet Partille Mellby 11:27 27 april 2014 Objektbeskrivning Industrifastighet Partille Mellby 11:27 1 27 april 2014 Processen Avsikten med detta informationsmemorandum och tillhörande bilagor är att intresserade parter ska beredas

Läs mer

Byggnadens beskrivning: Byggnadsår 1973. Byggnadens beskrivning: Byggnadsår 1999.

Byggnadens beskrivning: Byggnadsår 1973. Byggnadens beskrivning: Byggnadsår 1999. INDUSTRIFASTIGHET - HALMSTAD - WILHELMSFÄLT Fastighet Fastigheten Halmstad FILEN 6 Adress Beskrivning Tomt Byggnader Montörgatan 4, 302 60 Halmstad. Belägen i Halmstad kommun och Martin Luther församling.

Läs mer

Kungsgatan 16. Blandfastighet i Centrala Åmål

Kungsgatan 16. Blandfastighet i Centrala Åmål Kungsgatan 16 Blandfastighet i Centrala Åmål 2/12 INNEHÅLLSFÖRTECKNING Sammanfattning 3 Försäljningsprocess 4 Karta och läge 5 Objektsbeskrivning 6 Lokaler 7 Ekonomisk information 8 Bilder 10 Allmänna

Läs mer

Kungsgatan 36. Blandfastighet i Centrala Trollhättan

Kungsgatan 36. Blandfastighet i Centrala Trollhättan Kungsgatan 36 Blandfastighet i Centrala Trollhättan 2/12 INNEHÅLLSFÖRTECKNING Sammanfattning 3 Försäljningsprocess 4 Karta och läge 5 Objektsbeskrivning 6 Lokaler 7 Ekonomisk information 8 Bilder 10 Allmänna

Läs mer

Beskrivning och värdering. Håvdsjö 1:63

Beskrivning och värdering. Håvdsjö 1:63 Beskrivning och värdering avseende fastigheten Håvdsjö 1:63 Bräcke kommun Uppdragsgivarens dnr: Håvdsjö 1:63 2019 03 19 Sida 1 av 15 Bräcke kommun SAMMANFATTNING Värderingsobjektet Härjedalen Håvdsjö 1:63

Läs mer

Norra Förmansvägen 24 A-B. butiksfastighet Birsta, Sundsvall

Norra Förmansvägen 24 A-B. butiksfastighet Birsta, Sundsvall Norra Förmansvägen 24 A-B butiksfastighet Birsta, Sundsvall 2/12 INNEHÅLLSFÖRTECKNING Sammanfattning 3 Försäljningsprocess 4 Karta och läge 5 Objektsbeskrivning 6 Lokaler 7 Ekonomisk information 8 Bilder

Läs mer

Segersbyvägen 15. butiksfastighet eriksberg, Norsborg

Segersbyvägen 15. butiksfastighet eriksberg, Norsborg Segersbyvägen 15 butiksfastighet eriksberg, Norsborg 2/12 INNEHÅLLSFÖRTECKNING Sammanfattning 3 Försäljningsprocess 4 Karta och läge 5 Objektsbeskrivning 6 Lokaler 7 Ekonomisk information 8 Bilder 10 Allmänna

Läs mer

OBJEKTBESKRIVNING. VärderingsInstitutet ÅRE MYCKELGÅRD 7:4 SOCITETSHUSET. avseende fastigheten

OBJEKTBESKRIVNING. VärderingsInstitutet ÅRE MYCKELGÅRD 7:4 SOCITETSHUSET. avseende fastigheten VärderingsInstitutet OBJEKTBESKRIVNING avseende fastigheten ÅRE MYCKELGÅRD 7:4 SOCITETSHUSET Värderingsinstitutet Södra Norrland AB www.fastighetsvarde.se Tel 0650/99500, 060/101650 OBJEKTBESKRIVNING Värderingsobjekt:

Läs mer

Ledungsvägen 10A-C samt Hemmeslövsvägen 52A-D, Båstad. Belägen i Båstad kommun och Båstad-Östra Karups Församling. Skattesats 32,49.

Ledungsvägen 10A-C samt Hemmeslövsvägen 52A-D, Båstad. Belägen i Båstad kommun och Båstad-Östra Karups Församling. Skattesats 32,49. LEDUNGSVÄGEN 10 A-C HEMMESLÖVSVÄGEN 52 A-D Fastighet Fastigheten Båstad Eskilstorp 5:16 och 5:21 Adress Beskrivning Tomt Ledungsvägen 10A-C samt Hemmeslövsvägen 52A-D, 269 96 Båstad. Belägen i Båstad kommun

Läs mer

OBJEKTBESKRIVNING. VärderingsInstitutet BRÄCKE BRÄCKE 5:7. avseende fastigheten

OBJEKTBESKRIVNING. VärderingsInstitutet BRÄCKE BRÄCKE 5:7. avseende fastigheten VärderingsInstitutet OBJEKTBESKRIVNING avseende fastigheten BRÄCKE BRÄCKE 5:7 Värderingsinstitutet Södra Norrland AB www.fastighetsvarde.se Tel 0650/99500, 060/101650 OBJEKTBESKRIVNING Objekt: Fastigheten

Läs mer

Offerdal Landön 8:2 FÖRSÄLJNINGSPROSPEKT

Offerdal Landön 8:2 FÖRSÄLJNINGSPROSPEKT Offerdal Landön 8:2 FÖRSÄLJNINGSPROSPEKT MAJ 2010 BUDGIVNING Öppen budgivning vid försäljning av fastigheten Offerdal Landön 8:2 De intressenter som inkommit med skriftligt anbud på lägst 975 000:-, senast

Läs mer

VÄRDEUTLÅTANDE. Tomträtten till Norrköping Händelö 2:24

VÄRDEUTLÅTANDE. Tomträtten till Norrköping Händelö 2:24 VÄRDEUTLÅTANDE Tomträtten till Norrköping Händelö 2:24 2019-02-14 2(9) Tomträtten Norrköping Händelö 2:24 VBnr 19052/ F-200-19-05 1. UPPDRAGSBESKRIVNING 1.1 Värderingsobjekt Tomträtten till Norrköping

Läs mer

Fastigheten. Agne 16. Köping Kommun

Fastigheten. Agne 16. Köping Kommun Fastigheten Agne 16 Köping Kommun Sammanfattning Agne 16 Fastighetsbeteckning Agne 16 Kommun Köping Adress Scheelegatan 25 Upplåtelseform Äganderätt Lagfaren ägare Nb Nordiska Byggsystem AB Byggår 1943

Läs mer

SECOND OPINION/ FAIRNESS OPINION

SECOND OPINION/ FAIRNESS OPINION SECOND OPINION/ FAIRNESS OPINION PORTEN 16 - NORRKÖPING VALVET 1 NORRKÖPING DÖRREN 12 & 14 NORRKÖPING PLYSAREN 13 NORRKÖPING RÖKEN 12 - NORRKÖPING OKTOBER 2014 1 1 Uppdrag Av D. Carnegie & Co AB, genom

Läs mer

Offerdal Landön 8:2 FÖRSÄLJNINGSPROSPEKT

Offerdal Landön 8:2 FÖRSÄLJNINGSPROSPEKT Offerdal Landön 8:2 FÖRSÄLJNINGSPROSPEKT MAJ 2010 S A M M A N F A T T N I N G Värderingsobjekt: Offerdal Landön 8:2 Adress: Landön 417A, B 419A,B 421A,B 830 51 Offerdal Typ: Mindre flerbostadsfastighet

Läs mer

VÄRDEINTYG. Malmö, 2015-06-29 Widehov Konsult AB. Fredrik Widehov Av Samhällsbyggarna auktoriserad fastighetsvärderare

VÄRDEINTYG. Malmö, 2015-06-29 Widehov Konsult AB. Fredrik Widehov Av Samhällsbyggarna auktoriserad fastighetsvärderare VÄRDEINTYG På uppdrag av Queenswall AB, genom Göran Månsson, har Widehov Konsult AB utfört en marknadsvärdering av fastigheten Ängelholm Norra Varalöv 31:11, se bilagor. Med begreppet marknadsvärde avses

Läs mer

KNIVSTA - INDUSTRIFASTIGHET MED TVÅ UTHYRDA BYGGNADER OM TOTALT 1 200 KVM

KNIVSTA - INDUSTRIFASTIGHET MED TVÅ UTHYRDA BYGGNADER OM TOTALT 1 200 KVM KNIVSTA - INDUSTRIFASTIGHET MED TVÅ UTHYRDA BYGGNADER OM TOTALT 1 200 KVM Fastighet Fastigheten Knivsta Gredelby 1:32 Adress Hyvelgatan 39, 741 71 Knivsta. Belägen i Knivsta kommun och Knivsta församling.

Läs mer

KOMMERSIELL FASTIGHET - ÖSTHAMMAR

KOMMERSIELL FASTIGHET - ÖSTHAMMAR KOMMERSIELL FASTIGHET - ÖSTHAMMAR Fastighet Fastigheten Östhammar Morkarla 4:2 Adress Beskrivning Kommersiell fastighet Tomt Morkarla 108, 748 91 Österbybruk. Belägen i Östhammar kommun och Dannemorabygden

Läs mer

Norrtälje merkurius 1

Norrtälje merkurius 1 Rosengren kommersiella fastigheter AUGUSTI 2014 1 r Norrtälje merkurius 1 Rosengren kommersiella fastigheter AUGUSTI 2014 2 Norrtälje merkurius 1 innehåll sammanfattning... 3 ekonomisk information...4

Läs mer

Värdebedömning avseende fastigheten Sicklaön 397:2, Nacka kommun

Värdebedömning avseende fastigheten Sicklaön 397:2, Nacka kommun Värdebedömning avseende fastigheten Sicklaön 397:2, Nacka kommun Stockholm 2016-08-26 FS Fastighetsstrategi AB Anders Almqvist 1 (38) Värdeutlåtande avseende fastigheten Sicklaön 397:2 Nacka kommun 2016-08-26

Läs mer

Föllinge Ottsjön 1:61 och 1:63

Föllinge Ottsjön 1:61 och 1:63 Föllinge Ottsjön 1:61 och 1:63 FÖRSÄLJNINGSPROSPEKT MAJ 2010 BUDGIVNING Öppen budgivning vid försäljning av fastigheten Föllinge Ottsjön 1:61, 1:63 De intressenter som inkommit med skriftligt anbud på

Läs mer

ISOLATORVÄGEN 10, VÄSTERÅS

ISOLATORVÄGEN 10, VÄSTERÅS TUNBYTORP 17 ISOLATORVÄGEN 10, VÄSTERÅS 31449.doc Tunbytorp 17, beskrivning.pdf VLMT Näringsfastigheter AB Tel 021-30 92 50 Box 2064 Mobil 070-212 92 50 720 02 VÄSTERÅS E-mail johnny@vlmt.se Hemsida www.vlmt.se

Läs mer

0 östi 2 3. Tjänsteutlåtande. Försäljning av fastigheterna Hacksta 2:151 & 2:159. Sammanfattning. Beslutsförslag. Bakgrund

0 östi 2 3. Tjänsteutlåtande. Försäljning av fastigheterna Hacksta 2:151 & 2:159. Sammanfattning. Beslutsförslag. Bakgrund Tjänsteutlåtande 0 östi 2 3. Ekonomienheten Till Kommunfullmäktige Datum 2015-03-22/ 1-*^ 10\S"-O T-L Dnr KF 2015/ Försäljning av fastigheterna Hacksta 2:151 & 2:159 Sammanfattning Armada Fastighets AB

Läs mer

Bergsgatan 11A-D, 313 31 Oskarström. Marknadsvärdebedömning December 2012

Bergsgatan 11A-D, 313 31 Oskarström. Marknadsvärdebedömning December 2012 VärderingsInstitutet HALMSTAD ROSEN 8 Bergsgatan 11A-D, 313 31 Oskarström Marknadsvärdebedömning December 2012 ------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Läs mer

HOVGÅRDEN 3:15, SURAHAMMAR

HOVGÅRDEN 3:15, SURAHAMMAR HOVGÅRDEN 3:15, SURAHAMMAR SLUSSVÄGEN 5, SURAHAMMAR 31718.doc Hovgården, beskrivning.pdf VLMT Näringsfastigheter AB Tel 021-30 92 50 Box 2064 Mobil 070-212 92 50 720 02 VÄSTERÅS E-mail johnny@vlmt.se Hemsida

Läs mer

HSB BRF ÖRNTORP GRÄNGESBERG

HSB BRF ÖRNTORP GRÄNGESBERG VÄRDEUTLÅTANDE avseende HSB BRF ÖRNTORP GRÄNGESBERG Värderingsinstitutet Södra Norrland AB Tel 0650-99500, 060-101650, 026-102904 www.fastighetsvarde.se info@fastighetsvarde.se VÄRDEUTLÅTANDE sida 1 (4)

Läs mer

Värdeutlåtande. Marknadsvärdebedömning. av Lager/butik. Bagaren 4 Industrigatan 8 Gällivare F Bild. Luleå

Värdeutlåtande. Marknadsvärdebedömning. av Lager/butik. Bagaren 4 Industrigatan 8 Gällivare F Bild. Luleå Värdeutlåtande av Lager/butik Bagaren 4 Industrigatan 8 Gällivare F-2645-18-25 Bild Luleå 181221 Kyrkbacksvägen 8, 791 33 Falun www.bryggan.se Telefon 023-125 00 INNEHÅLL - Sammanfattning - Objektsbeskrivning

Läs mer

Värdeutlåtande. avseende markvärdet för. Skarpnäs 6:2. Nacka kommun

Värdeutlåtande. avseende markvärdet för. Skarpnäs 6:2. Nacka kommun Värdeutlåtande avseende markvärdet för Skarpnäs 6:2 2013-06-28 Skarpnäs 6:2 2(5) UPPDRAG Uppdragsgivare Syfte Värdetidpunkt Underlag genom Ulrika Almqvist. Syftet med uppdraget är att bedöma det marknadsvärde

Läs mer

CENTRAL BUTIK-LOKAL-KONTORSFASTIGHET LAXÅ

CENTRAL BUTIK-LOKAL-KONTORSFASTIGHET LAXÅ CENTRAL BUTIK-LOKAL-KONTORSFASTIGHET LAXÅ Fastigheten Laxå Bjursnäs 1:255 SKOLGATAN 20, 695 30 Laxå. Belägen i Laxå kommun och Ramundeboda församling. Skattesats 34,71. Centrumfastighet butik-lokaler vid

Läs mer

Del av Fastigheten Skellefteå Ersmark 78:2 Fabriksvägen 6, Ersmark. Skellefteå Kommun. Mäklarringen Kommersiellt Sida 1

Del av Fastigheten Skellefteå Ersmark 78:2 Fabriksvägen 6, Ersmark. Skellefteå Kommun. Mäklarringen Kommersiellt Sida 1 Del av Fastigheten Skellefteå Ersmark 78:2 Fabriksvägen 6, Ersmark Skellefteå Kommun Mäklarringen Kommersiellt Sida 1 Sammanfattning Del av Skellefteå Ersmark 78:2 Fastighetsbeteckningar Del av Ersmark

Läs mer

BOSTADSFASTIGHET - VÄRNAMO - OVANFÖR VIADUKTEN

BOSTADSFASTIGHET - VÄRNAMO - OVANFÖR VIADUKTEN BOSTADSFASTIGHET - VÄRNAMO - OVANFÖR VIADUKTEN Fastigheten Värnamo Trälleborg 1 Fredsgatan 3, 331 52 Värnamo. Belägen i Värnamo kommun och Värnamo församling. Skattesats 33,54. Välskött hyresfastighet

Läs mer

FÖRSÄLJNINGSPROSPEKT FASTIGHETER I BÅTSKÄRSNÄS

FÖRSÄLJNINGSPROSPEKT FASTIGHETER I BÅTSKÄRSNÄS FÖRSÄLJNINGSPROSPEKT FASTIGHETER I BÅTSKÄRSNÄS BAKGRUND Försäljningsprocess Intressenter välkomnas att lämna bud baserade på detta prospekt. Buden skall vara skriftliga och eventuella villkor för buden

Läs mer

HOVGÅRDEN 3:15, SURAHAMMAR

HOVGÅRDEN 3:15, SURAHAMMAR HOVGÅRDEN 3:15, SURAHAMMAR SLUSSVÄGEN 5, SURAHAMMAR 31466.doc Hovgården, beskrivning.pdf VLMT Näringsfastigheter AB Tel 021-30 92 50 Box 2064 Mobil 070-212 92 50 720 02 VÄSTERÅS E-mail johnny@vlmt.se Hemsida

Läs mer

Investeringsbeslut Heden 24:12

Investeringsbeslut Heden 24:12 STYRELSEHANDLING nr 12 Investeringsbeslut Heden 24:12 Beslut Denna handling kan innehålla sekretessbelagd information. Den kan lämnas ut på begäran efter sekretessprövning. Begäran om investeringsram om-

Läs mer

Fastighetsbeskrivning. Magasinet i Gislaved AB med fastigheten Henja 10:7 Gislaveds kommun

Fastighetsbeskrivning. Magasinet i Gislaved AB med fastigheten Henja 10:7 Gislaveds kommun Fastighetsbeskrivning Magasinet i Gislaved AB med fastigheten Henja 10:7 Gislaveds kommun 1 Innehåll Inledande information 3 Förvärvserbjudande 4 Förutsättningar för bud 5 Fakta om fastigheten 6-7 Bilder

Läs mer

INDUSTRIFASTIGHETEN VÄSTANSJÖ 2:28 I SMEDJEBACKEN

INDUSTRIFASTIGHETEN VÄSTANSJÖ 2:28 I SMEDJEBACKEN INDUSTRIFASTIGHETEN VÄSTANSJÖ 2:28 I SMEDJEBACKEN ATLASVÄGEN 1, VILMORENS INDUSTRIOMRÅDE 31714.doc Componenta, beskrivning.pdf VLMT Näringsfastigheter AB Tel 021-30 92 50 Box 2064 Mobil 070-212 92 50 720

Läs mer

Brogatan 28, 313 32 Oskarström. Marknadsvärdebedömning December 2012

Brogatan 28, 313 32 Oskarström. Marknadsvärdebedömning December 2012 VärderingsInstitutet HALMSTAD TRIANGELN 1 Brogatan 28, 313 32 Oskarström Marknadsvärdebedömning December 2012 ------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Läs mer

Värdeutlåtande. Nedra Runby 4:2

Värdeutlåtande. Nedra Runby 4:2 Värdeutlåtande avseende fastigheten Nedra Runby 4:2 2014 04 22 FORUM FASTIGHETSEKONOMI AB Nedra Runby 4:2 2(15) UPPDRAG Uppdragsgivare Kontoret för samhällsbyggnad genom Anne Sophie Arbegard Syfte Värderingsobjekt

Läs mer

FLERBOSTADSHUS - HELSINGBORG - SÖDER

FLERBOSTADSHUS - HELSINGBORG - SÖDER FLERBOSTADSHUS - HELSINGBORG - SÖDER Fastighet Fastigheten Helsingborg Malen 15 Adress Beskrivning Södra Stenbocksgatan 114, 252 44 Helsingborg. Belägen i Helsingborg kommun och Helsingborgs Gustav Adolf

Läs mer

Norrtälje merkurius 2

Norrtälje merkurius 2 Rosengren kommersiella fastigheter augusti 2014 1 r Norrtälje merkurius 2 Rosengren kommersiella fastigheter augusti 2014 2 Norrtälje merkurius 2 innehåll sammanfattning... 3 ekonomisk information...4

Läs mer

Rosengren kommersiella fastigheter augusti 2014 1. Norrtälje Görla 9:20

Rosengren kommersiella fastigheter augusti 2014 1. Norrtälje Görla 9:20 Rosengren kommersiella fastigheter augusti 2014 1 r Norrtälje Görla 9:20 Rosengren kommersiella fastigheter augusti 2014 2 Norrtälje Görla 9:20 innehåll sammanfattning... 3 ekonomisk information...4 hyresgästlista...5

Läs mer

Tomträtten Malmö Kullen 6

Tomträtten Malmö Kullen 6 Tomträtten Malmö Kullen 6 Tärnögatan 2 Östra hamnen Copyright Dettadokument är till idé, text & layoutskyddat enligt lagen om upphovsrätt Vitec Mäklarsystem AB Välskött industrifastighet i Malmö hamn.

Läs mer

FASTIGHET KÅLLTORP 127:2 GÖTEBORG

FASTIGHET KÅLLTORP 127:2 GÖTEBORG FÖRSÄLJNINGSPROSPEKT FASTIGHET KÅLLTORP 127:2 GÖTEBORG Vy mot Systembolagets entré SAMMANFATTNING Fastighetsbeteckning Kålltorp 127:2 Upplåtelseform Äganderätt Kommun Göteborg Ägare K/S Göteborg Retail

Läs mer

VÄRDEUTLÅTANDE. VärderingsInstitutet SUNDSVALL ANUNDGÅRD 3:47. avseende fastigheten

VÄRDEUTLÅTANDE. VärderingsInstitutet SUNDSVALL ANUNDGÅRD 3:47. avseende fastigheten VärderingsInstitutet VÄRDEUTLÅTANDE avseende fastigheten SUNDSVALL ANUNDGÅRD 3:47 Värderingsinstitutet Södra Norrland AB www.fastighetsvarde.se Tel 0650/99500, 060/101650 VÄRDEUTLÅTANDE sida 1 (6) Värderingsobjekt:

Läs mer

Värdeutlåtande i samband med kreditgivning

Värdeutlåtande i samband med kreditgivning Värdeutlåtande i samband med kreditgivning Publicerad i september 2012 Gemensam rekommendation från Svenska Bankföreningen och Aspect (Sektionen För Fastighetsvärdering). Regeringsgatan 38, Box 7603 SE-103

Läs mer

Förväntade byggrättsvärden för lokaler i Väsby Sjöstad

Förväntade byggrättsvärden för lokaler i Väsby Sjöstad Förväntade byggrättsvärden för lokaler i Väsby Sjöstad 1.1 Marknadsförutsättningar för kommersiella lokaler i Väsby Sjöstad Nedan sammanställs hur olika typer av lokalslag i området Väsby Sjöstads klassificeras

Läs mer

KATA 23, HAMMARBYGATAN 6B VÄSTERMALM, VÄSTERÅS

KATA 23, HAMMARBYGATAN 6B VÄSTERMALM, VÄSTERÅS BOSTADSHYRESHUS KATA 23, HAMMARBYGATAN 6B VÄSTERMALM, VÄSTERÅS 31610.doc Kata 23, beskrivning.pdf VLMT Näringsfastigheter AB Tel 021-30 92 50 Box 2064 Mobil 070-212 92 50 720 02 VÄSTERÅS E-mail johnny@vlmt.se

Läs mer

KOMMERSIELL FASTIGHET - ÖSTHAMMAR - FILM

KOMMERSIELL FASTIGHET - ÖSTHAMMAR - FILM KOMMERSIELL FASTIGHET - ÖSTHAMMAR - FILM Fastighet Fastigheten Östhammar Film 1:20 Adress Beskrivning Kommersiell fastighet Tomt Byggnader Film Kyrkby 9, 748 92 Österbybruk. Belägen i Östhammar kommun

Läs mer

Företagsbeskrivning. Bo Bra i Mullsjö AB

Företagsbeskrivning. Bo Bra i Mullsjö AB Företagsbeskrivning Bo Bra i Mullsjö AB 1 Innehåll Inledande information 3 Förvärvserbjudande 4 Förutsättningar för bud 5 Sammanfattning 6-7 Generell bolagsinformation 8 Mullsjö Sjöryd 1:319 och 1:409

Läs mer

KATA 22, HAMMARBYGATAN 6A VÄSTERMALM, VÄSTERÅS

KATA 22, HAMMARBYGATAN 6A VÄSTERMALM, VÄSTERÅS BOSTADSHYRESHUS KATA 22, HAMMARBYGATAN 6A VÄSTERMALM, VÄSTERÅS 31609.doc Kata 22, beskrivning.pdf VLMT Näringsfastigheter AB Tel 021-30 92 50 Box 2064 Mobil 070-212 92 50 720 02 VÄSTERÅS E-mail johnny@vlmt.se

Läs mer

Bertwig MARKNADS VÄRDERING. D Mindre gott. advokat Bengt Loquist il \. Strelowgatan Il. \ 62145 Visby

Bertwig MARKNADS VÄRDERING. D Mindre gott. advokat Bengt Loquist il \. Strelowgatan Il. \ 62145 Visby FA STIG H ETS FORM ED LING MARKNADS VÄRDERING advokat Bengt Loquist il \. Strelowgatan Il 1/ \ 62145 Visby Stjarnby 1 Objekt Objekttyp Fastigheten Bro Tors 1:4 i Väskinde församling Bro Tors 130a, 621

Läs mer

BRF Forsbackahus nr 1

BRF Forsbackahus nr 1 VärderingsInstitutet VÄRDEUTLÅTANDE avseende BRF Forsbackahus nr 1 Bostadsrättslägenhet nr 203664001 0025 Värderingsinstitutet Norra AB Tel 0650-99500, 060-101650, 026-102904 www.fastighetsvarde.se info@fastighetsvarde.se

Läs mer

Föllinge Skärvången 1:242

Föllinge Skärvången 1:242 Föllinge Skärvången 1:242 FÖRSÄLJNINGSPROSPEKT MAJ 2010 BUDGIVNING Öppen budgivning vid försäljning av fastigheten Föllinge Skärvången 1:242 De intressenter som inkommit med skriftligt anbud på lägst 650

Läs mer

Välkommen till. Gimsbärke 324 OLLE ANDERSSON. Gimsbärke 324. Fastigheten kommer att avyttras via bolagsförsäljning. INTRODUKTION

Välkommen till. Gimsbärke 324 OLLE ANDERSSON. Gimsbärke 324. Fastigheten kommer att avyttras via bolagsförsäljning. INTRODUKTION GIMSBÄRKE 324 INTRODUKTION Välkommen till Gimsbärke 324 Fastigheten kommer att avyttras via bolagsförsäljning. OLLE ANDERSSON Ansvarig fastighetsmäklare Tel: 0243-800 35 Mobil: 070-511 40 36 Olle Andersson

Läs mer

OBJEKTBESKRIVNING. VärderingsInstitutet ÄLVKARLEBY VÄSTANÅN 12:76. Värderingsinstitutet Södra Norrland AB Tel 0650-99500, 060-101650, 026-102904

OBJEKTBESKRIVNING. VärderingsInstitutet ÄLVKARLEBY VÄSTANÅN 12:76. Värderingsinstitutet Södra Norrland AB Tel 0650-99500, 060-101650, 026-102904 VärderingsInstitutet OBJEKTBESKRIVNING avseende fastigheten ÄLVKARLEBY VÄSTANÅN 12:76 Värderingsinstitutet Södra Norrland AB Tel 0650-99500, 060-101650, 026-102904 www.fastighetsvarde.se info@fastighetsvarde.se

Läs mer

BRANTHOVDAGATAN 27, VÄSTERÅS

BRANTHOVDAGATAN 27, VÄSTERÅS VIKINGATIDEN 2 BRANTHOVDAGATAN 27, VÄSTERÅS 31425.doc Vikingatiden 2, beskrivning.pdf VLMT Näringsfastigheter AB Tel 021-30 92 50 Box 2064 Mobil 070-212 92 50 720 02 VÄSTERÅS E-mail johnny@vlmt.se Hemsida

Läs mer

Fastighetsbeskrivning, augusti 2017 OSBY VERKSTADEN 1

Fastighetsbeskrivning, augusti 2017 OSBY VERKSTADEN 1 Fastighetsbeskrivning, augusti 2017 OSBY VERKSTADEN 1 INLEDANDE INFORMATION OSBY VERKSTADEN 1 Avsikten med denna Fastighetsbeskrivning är att intresserade parter ska beredas möjlighet att genomföra en

Läs mer

VÄRDEUTLÅTANDE. Fastigheten Karlsborg Vätternvyn 2 Småhustomt

VÄRDEUTLÅTANDE. Fastigheten Karlsborg Vätternvyn 2 Småhustomt F-253-19-14 VÄRDEUTLÅTANDE Fastigheten Karlsborg Vätternvyn 2 Småhustomt 2019-02-18 V19015 VÄRDERINGSBYRÅN Org nr: 556720-5678 Styrelsens säte: Kalmar Tel BE 070-51 121 93 2(3) Karlsborg Vätternvyn 2 Vnr

Läs mer

Utlåtande. Skarpnäs 5:4

Utlåtande. Skarpnäs 5:4 Utlåtande avseende markvärdet tillrörande fastigheten Skarpnäs 5:4 i Nacka kommun 2 UPPDRAG/BESKRIVNING Uppdragsgivare Bakgrund/syfte Värdetidpunkt Förutsättningar Underlag Nacka kommun Gällande avgäldsperiod

Läs mer

ÄNGELHOLMSVÄGEN 4 NIKLASGÅRDEN

ÄNGELHOLMSVÄGEN 4 NIKLASGÅRDEN ÄNGELHOLMSVÄGEN 4 NIKLASGÅRDEN Fastighet Fastigheten Båstad Pilen 31 Adress Ängelholmsvägen 4, 269 31 Båstad. Belägen i Båstad kommun och Båstad-Östra Karup församling. Skattesats 32,55. Beskrivning Ängelholmsvägen

Läs mer

ringsjövägen 44 butiksfastighet Centrala Hörby

ringsjövägen 44 butiksfastighet Centrala Hörby ringsjövägen 44 butiksfastighet Centrala Hörby 2/12 INNEHÅLLSFÖRTECKNING Sammanfattning 3 Försäljningsprocess 4 Karta och läge 5 Objektsbeskrivning 6 Lokaler 7 Ekonomisk information 8 Bilder 10 Allmänna

Läs mer

Presenattion av Fastigheten Falkenberg Kärreberg 3:21

Presenattion av Fastigheten Falkenberg Kärreberg 3:21 Presenattion av Fastigheten Falkenberg Kärreberg 3:21 1 (1) Brogatan 12 Vessigebro Falkenberg Anders Carlsson Varberg & Falkenbergs Fastighetsbyrå AB Tel: 0340-84260 : 0346-84200 BESKRIVNING sammandrag

Läs mer

Välkommen! Östra Kyrkogatan 131

Välkommen! Östra Kyrkogatan 131 Välkommen! Östra Kyrkogatan 131 BOSTADSFASTIGHET - UMEÅ - HAGA/SANDBACKA Fastigheten Umeå Sandgård 5 Östra Kyrkogatan 131 A/B, 903 46 Umeå. Belägen i Umeå kommun och Umeå Stadsförs. Skattesats 35,40. Välskött

Läs mer

Värdering och beskrivning Lgh nr Brf Södra Skogen Karlsborgs kommun

Värdering och beskrivning Lgh nr Brf Södra Skogen Karlsborgs kommun F-1400-19-14 Värdering och beskrivning Lgh nr 1-1-012 Brf Södra Skogen Karlsborgs kommun 2019-07-03 V19054 VÄRDERINGSBYRÅN Org nr: 556720-5678 Styrelsens säte: Kalmar Tel BE 070-51 121 93 2(4) Brf S Skogen

Läs mer

Värdering och beskrivning Lgh nr RB Brf Jönköpingshus nr 10 i Jönköping Jönköpings kommun

Värdering och beskrivning Lgh nr RB Brf Jönköpingshus nr 10 i Jönköping Jönköpings kommun F-74-19-06 Värdering och beskrivning Lgh nr 215010001-0056 RB Brf Jönköpingshus nr 10 i Jönköping Jönköpings kommun 2019-02-07 V19003 VÄRDERINGSBYRÅN Org nr: 556720-5678 Styrelsens säte: Kalmar Tel BE

Läs mer

Beskrivning och värdering. Tjärnebacka 1:2

Beskrivning och värdering. Tjärnebacka 1:2 Beskrivning och värdering avseende fastigheten Tjärnebacka 1:2 Arvika kommun Uppdragsgivarens dnr: Uppdragstagarens uppdragsnr: 412921 Tjärnebacka 1:2 2018-07-11 Sida 1 av 8 Arvika kommun SAMMANFATTNING

Läs mer

SÄLJES/UTHYRES. Fastigheten Vallentuna-Ekeby 2:249 Vallentuna kommun. Mäklare i samverkan, kontakta:

SÄLJES/UTHYRES. Fastigheten Vallentuna-Ekeby 2:249 Vallentuna kommun. Mäklare i samverkan, kontakta: Sid 1 (9) SÄLJES/UTHYRES Fastigheten Vallentuna-Ekeby 2:249 Vallentuna kommun Mäklare i samverkan, kontakta: NIAB Partner Sverige AB angående köp av fastighet - 070-591 82 36 tommie.cervin@niabpartner.se

Läs mer

EKONOMISK PLAN FÖR BOSTADSRÄTTSFÖRENINGEN SOLVÄNDAN I UPPLANDS VÄSBY, STOCKHOLMS LÄN. ORGANISATIONSNUMMER: 769626-7405

EKONOMISK PLAN FÖR BOSTADSRÄTTSFÖRENINGEN SOLVÄNDAN I UPPLANDS VÄSBY, STOCKHOLMS LÄN. ORGANISATIONSNUMMER: 769626-7405 EKONOMISK PLAN FÖR BOSTADSRÄTTSFÖRENINGEN SOLVÄNDAN I UPPLANDS VÄSBY, STOCKHOLMS LÄN. ORGANISATIONSNUMMER: 769626-7405 Innehållsförteckning A. Allmänna förutsättningar B. Beskrivning av fastigheten C.

Läs mer

Fastigheten Simrishamn Hammenhög 103:3

Fastigheten Simrishamn Hammenhög 103:3 Fastigheten Simrishamn Hammenhög 103:3 Skolgatan 20,Hammenhög Copyright Detta dokument är till idé, text & layoutskyddat enligt lagen om upphovsrätt Vitec Mäklarsystem AB Ståtlig fastighet på Österlen

Läs mer

HUMLEGÅRDEN FASTIGHETER AB DELÅRSRAPPORT JANUARI JUNI 1999

HUMLEGÅRDEN FASTIGHETER AB DELÅRSRAPPORT JANUARI JUNI 1999 HUMLEGÅRDEN FASTIGHETER AB DELÅRSRAPPORT JANUARI JUNI 1999 PERIODEN I SAMMANDRAG Fortsatt stark hyresmarknad för kommersiella lokaler i Stockholm. Periodens hyresintäkter ökade till 72,9 miljoner kronor

Läs mer

FÖRSÄLJNINGSPROSPEKT KROKOM LAXSJÖ 2:105. Krokom Laxsjö 2: st lägenheter med total boarea om ca 368 m². Total areal uppgår till m²

FÖRSÄLJNINGSPROSPEKT KROKOM LAXSJÖ 2:105. Krokom Laxsjö 2: st lägenheter med total boarea om ca 368 m². Total areal uppgår till m² 7 st lägenheter med total boarea om ca 368 m². Total areal uppgår till 3 478 m² Fastigheten ligger i ett område med samlad bostadsbebyggelse i Laxsjö 3 st bostadsbyggnader samt en förrådsbyggnad Fiber

Läs mer

INDUSTRIFASTIGHET - EKSJÖ

INDUSTRIFASTIGHET - EKSJÖ INDUSTRIFASTIGHET - EKSJÖ Fastighet Fastigheten Eksjö Björnstorp 1:123 Adress Beskrivning Industrifastighet Tomt Byggnader Kolarvägen 4, 575 92 Hult. Belägen i Eksjö kommun och Hult församling. Skattesats

Läs mer

SKINNSKATTEBERGS FOLKHÖGSKOLA

SKINNSKATTEBERGS FOLKHÖGSKOLA SKINNSKATTEBERGS FOLKHÖGSKOLA VÄTTERSKOGA 4:106, HELMERS STIG 1-4, SKINNSKATTEBERG 31640.doc Skinnskattebergs Folkhögskola, beskrivning.pdf VLMT Näringsfastigheter AB Tel 021-30 92 50 Box 2064 Mobil 070-212

Läs mer

Fastighetsbeskrivning, December Rydaholms Plåtslageri och Mekaniska Verkstad AB

Fastighetsbeskrivning, December Rydaholms Plåtslageri och Mekaniska Verkstad AB Fastighetsbeskrivning, December 2016 Rydaholms Plåtslageri och Mekaniska Verkstad AB INLEDANDE INFORMATION Rydaholms Plåtslageri och Mekaniska Verkstad AB Avsikten med denna Fastighetsbeskrivning är att

Läs mer

ꜜ rosengren. kommersiella fastigheter. Oxelösund. Humlen 11

ꜜ rosengren. kommersiella fastigheter. Oxelösund. Humlen 11 Rosengren kommersiella fastigheter november 2013 1 rosengren kommersiella fastigheter Oxelösund Humlen 11 Kontorsfastigheter Industrifastigheter Bostadsfastigheter Byggrätter Fastighetsbolag Bostadsrättsombildning

Läs mer

Godkännande av Strängnäs Fastighets AB:s köp av fastigheten Håkon 1

Godkännande av Strängnäs Fastighets AB:s köp av fastigheten Håkon 1 KF 23:1 KF 23:2 KF 23:3 TJÄNSTEUTLÅTANDE Stabsavdelningen Handläggare Josefin Winnfors 0152-291 61 Kommunstyrelsen Dnr KS/2017:167-107 2017-03-14 1/2 Godkännande av Strängnäs Fastighets AB:s köp av fastigheten

Läs mer

NACKA SICKLAÖN 374:5.

NACKA SICKLAÖN 374:5. NACKA SICKLAÖN 374:5. NACKA SICKLAÖN 374:5 STUBBSUNDSVÄGEN 11 VÄLEXPONERAD KONTORSFASTIGHET MED ETT SKYLTMÄSSIGT STRATEGISKT LÄGE MELLAN SALTSJÖBADSLEDEN OCH SALTSJÖBANAN. BRA EXPONERINGSLÄGE VAKANT BRA

Läs mer

Presentation av Fastigheten Varberg Hjulet 4

Presentation av Fastigheten Varberg Hjulet 4 Presentation av Fastigheten Varberg Hjulet 4 Copyright Dettadokument är till idé, text & layoutskyddat enligt lagen om upphovsrätt -Svensk FastighetsData AB Hammervägen 5 Stormhall Varberg För mer information,

Läs mer

Aktuellt på Malmös bostadsmarknad

Aktuellt på Malmös bostadsmarknad Aktuellt på Malmös bostadsmarknad Stadskontoret Upprättad Datum: Version: Ansvarig: Förvaltning: Enhet: 2008.09.02 1.0 Anna Bjärenlöv Stadskontoret Strategisk utveckling Detta PM avser att kortfattat redogöra

Läs mer

Folkareds Cementgjuteri

Folkareds Cementgjuteri Folkareds Cementgjuteri VARBERG FOLKARED 1:24 Industrifastighet med utrustning för specialcementgjutning men även lämpad för annan verksamhet såsom t.ex. mekanisk verkstad, bilverkstad, snickeri, maskinstation

Läs mer

KONTORSFASTIGHETEN PHYLLIS 1

KONTORSFASTIGHETEN PHYLLIS 1 KONTORSFASTIGHETEN PHYLLIS 1 HÅLLGATAN 4, VÄSTERÅS 31482.doc Phyllis 1,. beskrivning.pdf VLMT Näringsfastigheter AB Tel 021-30 92 50 Box 2064 Mobil 070-212 92 50 720 02 VÄSTERÅS E-mail johnny@vlmt.se Hemsida

Läs mer

Beskrivning och värdering Fastighet

Beskrivning och värdering Fastighet 2016-03-10 1(4) KFM:s dnr: F-323-16-07 Beskrivning och värdering Fastighet Fastighetsbeteckning Hallarp 1:20 Kommun Ljungby Adress Församling Annerstad Höje Skogslyckan 1, 340 12 Annerstad Fastigheten

Läs mer

presenterat av FöretagsFörmedlingen AB företag och näringsfastigheter

presenterat av FöretagsFörmedlingen AB företag och näringsfastigheter Britta och Lennarts Nära Kött presenterat av FöretagsFörmedlingen AB företag och näringsfastigheter 1 Introduktion I början av 2005 föddes tanken att sälja den egna gårdens kvalitetskött direkt till kund

Läs mer

Bedömning av bostadsrätt. Sammanfattning

Bedömning av bostadsrätt. Sammanfattning Sida 1 / 6 Adress: Förening: Organisationsnr: Värderingsdatum: Kärrhöksgatan 9B HSB Brf Kranskötaren i 757200-9194 Kommun: Bostadsyta: Andelstal: 63,5 m² 1,26% Räkenskapsår: 2008 Sammanfattning Sid Marknadsvärde

Läs mer

Aktieägarbrev hösten 2009 Offentliga Fastigheter Holding I AB

Aktieägarbrev hösten 2009 Offentliga Fastigheter Holding I AB Aktieägarbrev hösten 2009 Offentliga Fastigheter Holding I AB > 1 700 aktieägare i Norge > 700 aktieägare i Sverige Etatbygg Holding II AS (Norge) Offentliga Fastigheter Holding I AB (Sverige) Regementsfastigheter

Läs mer

Fastighetsbeskrivning, oktober Profax Fastighets AB

Fastighetsbeskrivning, oktober Profax Fastighets AB Fastighetsbeskrivning, oktober 2016 Profax Fastighets AB INLEDANDE INFORMATION Profax Fastighets AB Avsikten med denna Fastighetsbeskrivning är att intresserade parter ska beredas möjlighet att genomföra

Läs mer

VÄRDEUTLÅTANDE. Ödeshög Särimner 8. VÄRDERINGSBYRÅN Kaggensgatan Kalmar

VÄRDEUTLÅTANDE. Ödeshög Särimner 8. VÄRDERINGSBYRÅN Kaggensgatan Kalmar VÄRDEUTLÅTANDE Ödeshög Särimner 8 VÄRDERINGSBYRÅN Kaggensgatan 17 392 32 Kalmar www.varderingsbyran.se 2(4) Ödeshög Särimner 8 VB nr:19254 F-1383-19-05 VÄRDERING OCH BESKRIVNING ALLMÄNT Värderingsobjekt:

Läs mer