Jörgen Hellberg (fp) ordförande Lars Carlsson (c) Tommy Eckelöv (s) Ylva Reinholts, Stockholms Läns 4H, 11

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Jörgen Hellberg (fp) ordförande Lars Carlsson (c) Tommy Eckelöv (s) Ylva Reinholts, Stockholms Läns 4H, 11"

Transkript

1 Fritidsnämndens arbetsutskott 3 mars 2004 Plats och tid för sammanträdet Mörbyrummet, Fritidskontoret Tuna torg 15, Vallentuna tisdagen den 3 mars 2004 kl Beslutande Jörgen Hellberg (fp) ordförande Lars Carlsson (c) Tommy Eckelöv (s) Övriga deltagare Utses att justera Jan-Åke Bredberg, fritidschef Lars Lundkvist, fritidsintendent Marie-Louise Bornholm, förvaltningssekreterare Lennart Tillborg, produktionschef samhällsbyggnadsförvaltningen, Anette Magnusson, ordf. Vallentuna 4H, 11 Malin Wiman, klubbledare Vallentuna 4H, 11 Lillemor Wiman, föreståndare Vallentuna Djur-, Natur- och Musikförskola, 11 Ylva Reinholts, Stockholms Läns 4H, 11 Tommy Eckelöv Justeringens plats och tid Fritidskontoret, Vallentuna den 8 mars 2004 Sekreterare Marie-Louise Bornholm Paragrafer 9-20 Ordförande Jörgen Hellberg Justerande Tommy Eckelöv 1 (19)

2 Innehållsförteckning: Sid. Budgetuppföljning Upphandling av ny rinkbelysning ishall A...4 Information från Vallentuna 4H...5 Uppsägning av hyresavtal för Veda Ridcenter, Vallentuna Ridklubb...7 Förslag till investeringsbudget 2004 och plan 2005, Ansökan om kartbidrag, Vallentuna/Össeby OL...10 Bidrag speciella ändamål Kontroll av bidragsansökningar HT Ansökan om dispens från bidragsnormerna för barn under 7 år...16 Ändrade kopieringstaxor för icke Vallentuna-föreningar...17 Flyttning av fritidsnämndens majsammanträde samt extra arbetsutskott i mars...18 IF Vallentuna BK Ishockeys skuld till kommunen (19)

3 Budgetuppföljning 2004 AU 9 Dnr Arbetsutskottets förslag Fritidsnämnden beslutar att godkänna och översända nämndens budgetuppföljning för januari 2004 till kommunstyrelsen. Kommunstyrelsen har beslutat att alla nämnder varje månad skall inkomma med en budgetuppföljning. Fritidskontoret redovisar nämndens budgetuppföljning för januari 2004, vilken följer uppgjord budgetplan. Fritidskontorets förslag Fritidsnämnden beslutar att godkänna och översända nämndens budgetuppföljning för januari 2004 till kommunstyrelsen. Arbetsutskottet beslutar enligt fritidskontorets förslag. Handlingar i ärendet Fritidsnämndens budgetuppföljning för januari (19)

4 Upphandling av ny rinkbelysning ishall A AU 10 Dnr Beslut Arbetsutskottet beslutar att uppdra åt fritidsintendent Lars Lundkvist att anlita Ljus & Kraft i Vallentuna AB Elinstallationer i enlighet med gällande ramavtal med ett maximerat budgetpris på kr. Fritidskontoret har i sin investeringsbudget år 2003 och 2004 totalt kr till planerat underhåll (utbyte av belysning i de bägge ishallarna). B-hallens armaturer utbyttes sommaren 2003 till en kostnad av kr med ett medelbelysningsvärde på 400 lux fördelat på fyra ramper med 96 armaturer, vilket kostade ca kr/armatur. Beträffande belysningen i A-hallen gäller helt andra förutsättningar eftersom ett medelbelysningsvärde på lux skall uppnås, vilket är Svenska Hockeyförbundets krav fr.o.m. säsongen 2004/2005 för att uppnå en godkänd arenacertifiering. Detta innebär att ett nytt skensystem måste installeras med förutsättningar för åtta ramper och föreslagna 238 armaturer (av märket Thorn) för att fördela ljuset så att föreskrivet medelluxvärde kan uppnås. Detta innebär en kostnad på ca kr/armatur. Vidare har beaktats, att det skall finnas olika belysningssteg, så att det är möjligt att välja mellan tränings- och matchbelysning, för att på så sätt ha möjlighet att påverka driftskostnaderna beroende på isaktivitet. Fritidskontorets förslag Fritidskontoret föreslår att arbetsutskottet beslutar att uppdra åt fritidsintendent Lars Lundkvist att anlita Ljus & Kraft i Vallentuna AB Elinstallationer i enlighet med gällande ramavtal med ett maximerat budgetpris på kr. Arbetsutskottet beslutar enligt fritidskontorets förslag. 4 (19)

5 Information från Vallentuna 4H AU 11 Dnr Beslut Arbetsutskottet beslutar att återremittera ärendet till fritidskontoret för vidare utredning om alternativa placeringar av 4H-verksamheten. Fritidschef Jan-Åke Bredberg inleder med att informera om de olika delar ärendet rör, nämligen ansökan om ett extra verksamhetsbidrag med kr/år, upprustning och utbyggnad av 4H-gården samt dispens för åldersgruppen 4-7 år. Klubbledaren, Malin Wiman, beskriver verksamheten: Dagisverksamhet omfattande 27 barn, som har daglig verksamhet på gården och som finansierar halva klubbledarens lön. Barnens föräldrar ställer ideellt upp som djurskötare under helger. En begränsande faktor för verksamheten är att man endast har råd med en anställd ledare. Klubben utbildar kontinuerligt ungdomar, som kan biträda klubbledaren med både djurskötsel och barn- och ungdomsverksamhet. Klubben tar emot skoltrötta elever, som dels får delta i djurskötsel m.m. och dels får hjälp med läxläsning. Övrig tid bedriver man föreningsverksamhet för klubbens ca 100 medlemmar. Gården besöks dessutom av intresserad allmänhet. Studiebesök från främst Storstockholmsområdet men även från andra delar av Sverige och utlandet. Gårdens hästar utgör den viktigaste delen av verksamheten genom att många ungdomar ges möjlighet att rida och köra häst till en lägre kostnad än i de traditionella ridskolorna. För att klara ekonomin söker klubben ständigt bidrag ur fonder och stiftelser. Två ungdomar, som under ett år varit mest aktiva i föreningens verksamhet, belönas med en utvecklingsresa till Tunisien tillsammans med 4H-ungdomar från hela Sverige. Representanten från Stockholms Läns 4H, Ylva Reinholts, berättar att 4H-verksamheten i Stockholms län finansieras på flera olika sätt. Unikt för Vallentuna är, att man bedriver dagisverksamhet i samverkan med gården. Tommy Eckelöv (s) undrar om klubben funderat över någon annan placering av gården dels eftersom utrymmet är begränsat runt gården och dels närheten till bostäder. 5 (19)

6 Forts. 11 Malin Wiman berättar att sådana diskussioner har förts med fritidskontoret men att något lämpligt alternativ inte har gått att hitta bl.a. för att dagisverksamheten måste finnas i anslutning till gården. Alla grannar är väldigt positiva till verksamheten och tar hand om rymlingar från gården. Lennart Tillborg, produktionschef samhällsbyggnadsförvaltningen, redovisar ett miniförslag till utbyggnad och upprustning av 4H-gården, vilket tagits fram i samråd med representanter för föreningen och fritidskontoret. Kostnaden för dessa åtgärder är beräknad till 1,1 mkr, vilket omräknat i internhyra innebär 130 tkr/år exkl. kostnader för el och vatten. Ordf. Jörgen Hellberg (fp) frågar om Vallentuna kyrkas maskinhall skulle kunna vara ett tänkbart lokalalternativ. Klubbens representanter svarar, att detta skulle kunna vara ett bra alternativ. Fritidschef Jan-Åke Bredberg konstaterar att föreningen klarar den nuvarande verksamheten inom sina ekonomiska ramar och frågar om föreningens bidragsansökan om 450 tkr/år innebär en utökning av verksamheten. Klubbens representanter svarar, att bidraget skulle innebära en utökning av verksamheten. Ordf. Jörgen Hellberg tackar för en intressant diskussion och informerar om att fritidsnämnden kommer att ta upp ärendet vid sitt möte den 18 mars. Ordf. Jörgen Hellberg föreslår att ärendet återremitteras till fritidskontoret för vidare utredning om alternativa placeringar av 4H-verksamheten. Arbetsutskottet beslutar enligt ordförandes förslag. Handlingar i ärendet TunaFastigheters skrivelse Utgiftsbedömning samt internpris gällande ändring och tillbyggnad av 4H-gården. 6 (19)

7 Uppsägning av hyresavtal för Veda Ridcenter, Vallentuna Ridklubb AU 12 Dnr Arbetsutskottets förslag Fritidsnämnden beslutar att godkänna förslaget till anläggningsarrende och uppdrar åt fritidschefen att diskutera detta med Vallentuna Ridklubb. Vallentuna Ridklubb har sagt upp hyresavtalet gällande Veda Ridcenter till avtalstidens slut, 31 december 2003, för villkorsändring och allmän översyn av avtalets innehåll. Ett förslag till reviderat hyresavtal håller på att tas fram i nära samarbete med samhällsbyggnadsförvaltningen. Lennart Tillborg, produktionschef samhällsbyggnadsförvaltningen, och fritidschef Jan-Åke Bredberg redovisar förslag till reviderat anläggningsarrende för Veda Ridcenter. Ordf. Jörgen Hellberg (fp) föreslår att arbetsutskottet godkänner förslaget till anläggningsarrende och uppdrar åt fritidschefen att diskutera detta med Vallentuna Ridklubb Arbetsutskottet beslutar enligt ordförandes förslag. s tidigare behandling Arbetsutskottet beslutade den 15 januari 2004, 5, att uppdra till fritidschef Jan-Åke Bredberg att utarbeta förslag till ett nytt hyresavtal med Vallentuna Ridklubb. Handlingar i ärendet Anläggningsarrende för Veda Ridcenter. 7 (19)

8 Förslag till investeringsbudget 2004 och plan 2005, 2006 AU 13 Dnr Arbetsutskottets förslag Fritidsnämnden beslutar att godkänna förslaget till reviderad investeringsbudget 2004 innebärande.. att 150 tkr avsätts till reinvesteringar fritidsanläggningar och att 250 tkr avsätts till inventarier till Nova ungdomens hus. Fritidsnämnden beslutar vidare.. att ett eventuellt underskott i 2004 års bokslut skall täckas i 2005 års investeringsram. Fritidsnämndens investeringsram för 2004 är tkr och för 2005 och tkr per år. Av 2004 års ram är projekt för sammanlagt tkr beslutade. Det finns dessutom behov av ytterligare investeringsmedel till Nova ungdomens hus för inköp av bl.a. scen och stolar till arrangemangslokalen till en beräknad kostnad av ca 250 tkr. Från investeringsbudgeten 2003 återstår 219 tkr för anläggande av en frilufts- och idrottspark väster om Snapptuna. Detta belopp kommer att ombudgeteras till Skulle 2004 års bokslut ge ett underskott finns utrymme att täcka detta i 2005 års investeringsbudget. Fritidsnämndens investeringsram för 2004, inkl. nämnda ombudgetering på 219 tkr, är alltså tkr och förslås disponeras enligt följande: Projekt 2004 Budget Rev. budget 2004 Belysning VIP 300 tkr ca 550 tkr Traktor 400 tkr 400 tkr Stamledning 400 tkr ca 300 tkr Reinvest. fritidsanläggn. 300 tkr 150 tkr Disponibla medel 100 tkr Inventarier till Nova (ej beslutade) 250 tkr Frilufts- och idrottspark (ombudg.) 219 tkr ca 219 tkr* Summa: tkr ca tkr * Investeringarna genomförs i den omfattning de praktiska och ekonomiska förutsättningarna medger. 8 (19)

9 Forts. 13 Investeringsramar 2005 och 2006 är tkr per år. Följande projekt är uppbokade: Reinvest. fritidsanläggn. 300 tkr 300 tkr Ungdomens Hus 200 tkr 200 tkr Täckning av ev. underskott 2004? Ej uppbokade medel 500 tkr Fritidskontorets förslag Fritidsnämnden beslutar att godkänna fritidskontorets förslag till reviderad investeringsbudget 2004 innebärande.. att 150 tkr avsätts till reinvesteringar fritidsanläggningar och att 250 tkr avsätts till inventarier till Nova ungdomens hus. Fritidsnämnden beslutar vidare.. att ett eventuellt underskott i 2004 års bokslut skall täckas i 2005 års investeringsram. Arbetsutskottet beslutar enligt fritidskontorets förslag. 9 (19)

10 Ansökan om kartbidrag, Vallentuna/Össeby OL AU 14 Dnr Arbetsutskottets förslag Fritidsnämnden beslutar att Vallentuna/Össeby OL 2004 beviljas ett bidrag på :- till medlemsavgift i Norrkartor Vallentuna/Össeby OL ansöker i brev den 8 januari 2004 om ett kartbidrag på totalt :-. Det sökta bidraget består av två delar: * Årsavgift för 2004 i kartföreningen Norrkartor :- * Interna kartkostnader bestående av - anpassning av kartmaterial för utbildning och ungdomsverksamhet - uppgradering av programvara för O-CAD, kartprogram 9.000:- Vallentuna/Össeby OL är en ideell idrottsförening med 260 medlemmar, varav 125 stycken aktiva. Föreningens verksamhet består i huvudsak av orienteringsidrott i Vallentuna kommun. För verksamheten är klubben beroende av ett bra kartmaterial. Genom medlemskapet i Norrkartor, som består av 14 orienteringsklubbar i norra Stockholm, kan man med samlad kraft se till att framställa och revidera tävlingskartor med hög kvalitet till en relativt låg kostnad. I klubben uppkommer det även interna kartkostnader för att anpassa kartmaterialet för utbildning och ungdomsverksamhet. Dessutom sker det ständigt teknisk utveckling och en uppgradering av programvaror i kartprogrammen är därför nödvändig. Klubben erhöll :- till medlemsavgift i Norrkartor. Fritidskontorets tjänsteutlåtande Fritidskontoret föreslår, att Vallentuna/Össeby OL 2004 beviljas ett bidrag på :- till medlemsavgift i Norrkartor. Yrkande Ordf. Jörgen Hellberg (fp) yrkar bifall till fritidskontorets förslag. Lars Carlsson (c) yrkar att Vallentuna/Össeby OL skall erhålla hela det sökta bidraget på :-. Fritidschef Jan-Åke Bredberg anser, i likhet med 2003 års ansökan, att huvuddelen av de sökta 9.000:- utgör material för föreningens 10 (19)

11 Forts. 14 ordinarie verksamhet och bör täckas av bl.a. aktivitetsstödet (statligt och kommunalt). Lars Carlsson yrkar härefter att ärendet skall bordläggas. Ordf. Jörgen Hellberg ställer proposition på om ärendet skall avgöras vid dagens sammanträde eller bordläggas och finner att ärendet skall avgöras vid dagens sammanträde. Tommy Eckelöv (s) avstår från beslut angående bidragets storlek. Efter ställda propositioner mellan ordförandes och Lars Carlssons yrkanden beslutar arbetsutskottet, med ordförandes utslagsröst, att bevilja Vallentuna/Össeby OL ett bidrag med :-. Arbetsutskottet beslutar enligt ordförandes förslag. Reservation Lars Carlsson (c) lämnar skriftlig reservation. 11 (19)

12 Bidrag speciella ändamål 2004 AU 15 Dnr Arbetsutskottets förslag Fritidsnämnden beslutar att följande föreningsbidrag för 2004 skall reserveras under bidrag speciella ändamål : * GoIF Kåre :- * Markim-Orkesta IF :- * Frösunda SK :- Vidare beslutar fritidsnämnden att kartbidraget till Vallentuna/Össeby OL (gällande medlemsavgift till Norrkartor) årligen beslutas på samma sätt som ovannämnda bidrag till föreningsägda idrottsplatser. Fritidsnämnden reserverar varje år medel till de föreningsägda idrottsplatserna Kårevallen, Kämpavallen/Orkestaplanen och Björkvallen. Fritidskontorets förslag För att kompensera för ökade driftkostnader (bl.a. el) föreslår fritidskontoret, att bidraget för föreningsägda idrottsplatser höjs med 5.000:-/förening för Fritidsnämnden beslutar att följande föreningsbidrag skall reserveras under bidrag speciella ändamål : * GoIF Kåre :- (2003: :-) * Markim-Orkesta IF :- (2003: :-) * Frösunda SK :- (2003: :-) Återstående medel härefter på kontot bidrag speciella ändamål är :-. Yrkande Ordf. Jörgen Hellberg (fp) yrkar bifall till fritidskontorets förslag med tillägg att kartbidraget till Vallentuna/Össeby OL (gällande medlemsavgift till Norrkartor) årligen beslutas på samma sätt som ovannämnda bidrag till föreningsägda idrottsplatser. Lars Carlsson yrkar avslag på fritidskontorets förslag till höjning av bidragen till föreningsägda idrottsplatser med hänvisning till att Vallentuna/Össeby OL:s ansökan inte beviljades i sin helhet. Efter ställda propositioner mellan de två yrkandena finner ordföranden att arbetsutskottet beslutar enligt ordförandes förslag. Arbetsutskottet beslutar enligt ordförandes förslag. 12 (19)

13 Forts. 15 Reservation Lars Carlsson (c) lämnar skriftlig reservation. 13 (19)

14 Kontroll av bidragsansökningar HT 2002 AU 16 Dnr Arbetsutskottets förslag Fritidsnämnden beslutar att Vallentuna Karate Club, till följd av styrelsens förfarande, förbrukat sitt förtroendekapital hos kommunen och därmed avstängs från rätten att uppbära kommunala föreningsbidrag och att disponera kommunala verksamhetslokaler fr.o.m. vecka 17/2004, att utbetalda kommunala bidrag för verksamhetsåret 2002 skall återbetalas till kommunen (46.723:-), att detta beslut skall gälla tills dess missförhållandena i föreningen visats ha upphört, att föreningen därefter, hos fritidsnämnden, får ansöka om att åter bli godkänd som bidragsberättigad förening samt att uppdra åt fritidschefen att överlämna utredningsunderlaget till polisen för vidare utredning. Kontroll utförs efter varje ansökningstillfälle av tre föreningars ansökningar om bidrag. De för HT 2002 kontrollerade föreningarna är Karby Tennisklubb, Vallentuna Innebandyklubb och Vallentuna Karate Club. Kvar att redovisa är Vallentuna Karate Club: Underlaget i Vallentuna Karate Clubs ansökan om föreningsbidrag för höstterminen 2002 uppvisar olika brister av en art och omfattning som enligt fritidskontorets uppfattning är oacceptabelt. Utredningen visar också att föreningen inte varit uppbyggd och ej heller fungerat på det demokratiska sätt, som anges i normerna för kommunens föreningsbidrag, föreningens egna stadgar eller Riksidrottsförbundets normalstadgar. Avsaknaden av en ordnad kassabokföring och bristerna i underlaget för de ekonomiska transaktionerna har gjort det omöjligt att få en uppfattning om föreningens ekonomiska hantering. Det ekonomiska underlaget har granskats av en revisor från Öhrlings Revisionsbyrå, som redovisar resultatet i bifogad PM. Fritidskontorets förslag Fritidsnämnden beslutar att Vallentuna Karate Club, till följd av styrelsens förfarande, förbrukat sitt förtroendekapital hos kommunen och därmed avstängs från rätten att uppbära kommunala föreningsbidrag och att disponera kommunala verksamhetslokaler fr.o.m. vecka 17/2004, 14 (19)

15 Forts. 16 att utbetalda kommunala bidrag för verksamhetsåret 2002 skall återbetalas till kommunen (46.723:-), att detta beslut skall gälla tills dess missförhållandena i föreningen visats ha upphört, att föreningen därefter, hos fritidsnämnden, får ansöka om att åter bli godkänd som bidragsberättigad förening samt att uppdra åt fritidschefen att överlämna utredningsunderlaget till polisen för vidare utredning. Arbetsutskottet beslutar enligt fritidskontorets förslag. s tidigare behandling Kontrollen av Karby Tennisklubb och Vallentuna Innebandyklubb redovisades vid fritidsnämndens sammanträde den 17 juni 2003, (19)

16 Ansökan om dispens från bidragsnormerna för barn under 7 år AU 17 Dnr Beslut Arbetsutskottet beslutar uppdra åt fritidschef Jan-Åke Bredberg att informera Ramsta Ponnyvänner om de principdiskussioner, som pågår inom fritidsnämnden rörande dispens för åldersgruppen under 7 år. tas upp på arbetsutskottets sammanträde den 13 maj. Vid föregående arbetsutskott beslutades att fritidskontoret skulle redovisa de föreningar, som erhållit dispens från åldersgränsen <7 år och utifrån detta ha en diskussion runt principerna för denna dispensmöjlighet. Redovisning av tidigare beviljade dispenser vad gäller barn i åldrarna 4-7 år: Vallentuna Ridklubb (fritidsnämndens beslut den 16 juni 1998, 42). Antal barn 4-7 år: 10 st. Dessa barn deltar i grupper en gång per vecka tillsammans med andra åldrar. Klubben har ej sökt bidrag för dessa barn eftersom den, som f.n. har hand om ansökningarna, ej haft vetskap om den av fritidsnämnden beviljade dispensen. Friluftsfrämjandet (fritidsnämndens beslut den 17 februari 1998, 7). Antal barn 4-7 år: 30 st., som klubben erhåller föreningsbidrag för. Dessa barn utgör i princip hela föreningens underlag för att söka bidrag från fritidsnämnden. Övriga verksamheter sker inom barn- och ungdomsförvaltningen och berättigar därmed inte till bidrag från fritidsnämnden. År 2003 erhöll föreningen 3.269:- i aktivitetsstöd och 1.429:- i ledarutbildningsbidrag. Vallentuna 4H-klubb (fritidsnämndens beslut den 21 april 1998, 26). Antal barn 4-7 år: 27 st. Barnen har egna grupper, som har aktiviteter ca 1 gång/vecka. Om klubbens dispens dras in förlorar man ca :-/år (2003 erhöll klubben :- i kommunalt aktivitetsstöd). Även Ramsta Ponnyvänner har inkommit med ansökan om dispensansökan. Antal barn 3-7 år: 32. Arbetsutskottet beslutar uppdra åt fritidschef Jan-Åke Bredberg att informera Ramsta Ponnyvänner om de principdiskussioner, som pågår inom fritidsnämnden rörande dispens för åldersgruppen under 7 år. tas upp på arbetsutskottets sammanträde den 13 maj. 16 (19)

17 Ändrade kopieringstaxor för icke Vallentuna-föreningar AU 18 Dnr Arbetsutskottets förslag Fritidsnämnden beslutar att föreningar icke hemmahörande i Vallentuna skall erlägga samma taxa som företag/privatpersoner, f.n. 2:-/ kopia. Föreningar och allmänhet har möjlighet att använda fritidskontorets kopiator. Kostnaden är f.n. 40:-/100 kopior för föreningar, 2:-/kopia för företag och privatpersoner samt 4:-/adressark eller overhead. Fritidskontorets tjänsteutlåtande Fritidskontoret har uppmärksammat att kopieringsservicen utnyttjas även av föreningar från andra kommuner än Vallentuna. Med anledning härav föreslår fritidskontoret att föreningar icke hemmahörande i Vallentuna skall erlägga samma taxa som företag/privatpersoner, d.v.s. 2:-/kopia. Arbetsutskottet beslutar enligt fritidskontorets förslag. 17 (19)

18 Flyttning av fritidsnämndens majsammanträde samt extra arbetsutskott i mars AU 19 Beslut Arbetsutskottet beslutar att hålla ett extra sammanträde den 18 mars kl för att besluta om upphandling av stamledning till ishall A samt för beslut om entreprenör till Kvarnbadets kiosk och grill samt att inbjuda Hans Tönnefors, Skandiakonsult, till fritidsnämndens sammanträde den 18 mars kl för att informera om problemen med rörbädden i ishall B och föreslå olika åtgärder för att komma tillrätta med dessa. Arbetsutskottets förslag Fritidsnämnden beslutar att flytta majsammanträdet till tisdagen den 25 maj kl Ordförande Jörgen Hellberg (fp) önskar flytta fritidsnämndens majsammanträde till tisdagen den 25 maj kl Fritidschef Jan-Åke Bredberg föreslår att arbetsutskottet skall hålla ett extra sammanträde i anslutning till fritidsnämndens sammanträde den 18 mars kl , för att besluta om upphandling av stamledning till ishall A samt för beslut om entreprenör till Kvarnbadets kiosk och grill. Fritidsintendent Lars Lundkvist föreslår att konsulten Hans Tönnefors, Skandiakonsult, skall inbjudas till fritidsnämndens sammanträde den 18 mars kl för att informera om problemen med rörbädden i ishall B och föreslå olika åtgärder för att komma tillrätta med dessa. Arbetsutskottet beslutar enligt fritidschefens och fritidsintendentens förslag samt att föreslå fritidsnämnden besluta enligt ordförandes förslag. 18 (19)

19 IF Vallentuna BK Ishockeys skuld till kommunen AU 20 Beslut Arbetsutskottet beslutar att föreningens aktuella skuldsituation skall redovisas vid arbetsutskottets extra sammanträde den 18 mars. Fråga Tommy Eckelöv (s) ställer frågan hur stor IF Vallentuna BK Ishockeys skuld till kommunen är f.n. Fritidschef Jan-Åke Bredberg meddelar, att en påminnelse skickades i januari på ett skuldbelopp om drygt kr. Det aktuella skuldläget har inte kontrollerats. Arbetsutskottet beslutar att föreningens aktuella skuldsituation skall redovisas vid arbetsutskottets extra sammanträde den 18 mars. 19 (19)

PROTOKOLL. Fritidsnämnden 18 mars 2004

PROTOKOLL. Fritidsnämnden 18 mars 2004 Fritidsnämnden 18 mars 2004 Plats och tid för sammanträdet Beslutande Övriga deltagare Utses att justera Justeringens plats och tid Mörbyrummet, Fritidskontoret, Tuna torg 15, Vallentuna, torsdagen den

Läs mer

Jörgen Hellberg (fp) ordförande Lars Carlsson (c) Tommy Eckelöv (s)

Jörgen Hellberg (fp) ordförande Lars Carlsson (c) Tommy Eckelöv (s) Fritidsnämndens arbetsutskott 13 maj 2004 Plats och tid för sammanträdet Mörbyrummet, Fritidskontoret Tuna torg 15, Vallentuna, torsdagen den 13 maj 2004, kl. 13.30-15.40 Beslutande Jörgen Hellberg (fp)

Läs mer

Fritidsintendent Lars Lundkvist Förvaltningssekreterare Marie-Louise Bornholm. Fritidskontoret, Vallentuna, den 17 januari 2003

Fritidsintendent Lars Lundkvist Förvaltningssekreterare Marie-Louise Bornholm. Fritidskontoret, Vallentuna, den 17 januari 2003 Fritidsnämndens arbetsutskott 14 januari 2003 Plats och tid för sammanträdet Beslutande Mörbyrummet, Fritidskontoret, Tuna torg 15, Vallentuna tisdagen den 14 januari 2003 kl 08.00-09.50 Jörgen Hellberg

Läs mer

Jörgen Hellberg (fp) ordförande Lars Carlsson (c) Tommy Eckelöv (s)

Jörgen Hellberg (fp) ordförande Lars Carlsson (c) Tommy Eckelöv (s) Fritidsnämndens arbetsutskott 15 januari 2004 Plats och tid för sammanträdet Mörbyrummet, Fritidskontoret Tuna torg 15, Vallentuna torsdagen den 15 januari 2004, kl. 07.30-09.15 Beslutande Jörgen Hellberg

Läs mer

Jörgen Hellberg (fp) ordförande Lars Carlsson (c) Tommy Eckelöv (s)

Jörgen Hellberg (fp) ordförande Lars Carlsson (c) Tommy Eckelöv (s) Fritidsnämndens arbetsutskott 18 mars 2004 Plats och tid för sammanträdet Mörbyrummet, Fritidskontoret Tuna torg 15, Vallentuna, torsdagen den 18 mars 2004 kl. 18.00-19.00 Beslutande Jörgen Hellberg (fp)

Läs mer

Jörgen Hellberg (fp) ordförande Lars Carlsson (c) Tommy Eckelöv (s)

Jörgen Hellberg (fp) ordförande Lars Carlsson (c) Tommy Eckelöv (s) Fritidsnämndens arbetsutskott 31 oktober 2003 Plats och tid för sammanträdet Mörbyrummet, Fritidskontoret Tuna torg 15, Vallentuna fredagen den 31 oktober 2003 kl. 07.30-10.45 Beslutande Jörgen Hellberg

Läs mer

KALLELSE. 1. Justerande:... Fritidsnämnden 28 januari 2003

KALLELSE. 1. Justerande:... Fritidsnämnden 28 januari 2003 Fritidsnämnden 28 januari 2003 Plats och tid för sammanträdet Mörbyrummet, Fritidskontoret, Tuna torg 15, Vallentuna tisdagen den 28 januari 2003 kl 19.00 Kallade tjänstemän Fritidschef Jan-Åke Bredberg

Läs mer

KALLELSE. Fritidsnämnden 25 maj Mörbyrummet, Fritidskontoret, Tuna torg 15, Vallentuna, tisdagen den 25 maj 2004, kl

KALLELSE. Fritidsnämnden 25 maj Mörbyrummet, Fritidskontoret, Tuna torg 15, Vallentuna, tisdagen den 25 maj 2004, kl Fritidsnämnden 25 maj 2005 Plats och tid för sammanträdet Kallade tjänstemän Mörbyrummet, Fritidskontoret, Tuna torg 15, Vallentuna, tisdagen den 25 maj 2004, kl. 19.00 Jan-Åke Bredberg, fritidschef Lars

Läs mer

Jan-Åke Bredberg, fritidschef Agneta Fleischer, enhetschef, 11-12 Marie-Louise Bornholm, förvaltningssekreterare

Jan-Åke Bredberg, fritidschef Agneta Fleischer, enhetschef, 11-12 Marie-Louise Bornholm, förvaltningssekreterare Fritidsnämnden 24 februari 2005 Plats och tid för sammanträdet Beslutande Övriga deltagare Frösundarummet, Socialkontoret, Tuna torg 15, Vallentuna, torsdagen den 24 februari 2005, kl. 19.00-21.35 Jörgen

Läs mer

KALLELSE. 1. Justerande:... Fritidsnämnden 28 september 2006

KALLELSE. 1. Justerande:... Fritidsnämnden 28 september 2006 Fritidsnämnden 28 september 2006 Plats och tid för sammanträdet Kallade tjänstemän Övriga deltagare Vallentuna Scoutkårs av NSF lokal, Åby Scoutgård, Åbyholmsvägen Vallentuna (lokalen ligger bakom brandstationen,

Läs mer

Fritidschef Jan-Åke Bredberg Fritidsintendent Lars Lundkvist Förvaltningssekreterare Marie-Louise Bornholm. Fritidskontoret, Vallentuna, den

Fritidschef Jan-Åke Bredberg Fritidsintendent Lars Lundkvist Förvaltningssekreterare Marie-Louise Bornholm. Fritidskontoret, Vallentuna, den Fritidsnämndens arbetsutskott 12 april 2002 Plats och tid för sammanträdet Beslutande Mörbyrummet, Fritidskontoret, Tuna torg 15, Vallentuna fredagen den 12 april 2002 kl 07.30-08.35 Ray Idermark (m),

Läs mer

Jan-Åke Bredberg, fritidschef Lars Lundkvist, fritidsintendent Marie-Louise Bornholm, förvaltningssekreterare

Jan-Åke Bredberg, fritidschef Lars Lundkvist, fritidsintendent Marie-Louise Bornholm, förvaltningssekreterare Fritidsnämnden 25 maj 2004 Plats och tid för sammanträdet Beslutande Övriga deltagare Utses att justera Justeringens plats och tid Mörbyrummet, Fritidskontoret, Tuna torg 15, Vallentuna, tisdagen den 25

Läs mer

PROTOKOLL. Fritidsnämndens arbetsutskott 8 mars 2002

PROTOKOLL. Fritidsnämndens arbetsutskott 8 mars 2002 Fritidsnämndens arbetsutskott 8 mars 2002 Plats och tid för sammanträdet ande Mörbyrummet, Fritidskontoret, Tuna torg 15, Vallentuna fredagen den 8 mars 2002 kl 08.00-09.20 Ray Idermark (m), ordf Göran

Läs mer

PROTOKOLL. Fritidsnämnden 2007-11-22

PROTOKOLL. Fritidsnämnden 2007-11-22 Fritidsnämnden 2007-11-22 Plats och tid för sammanträdet Beslutande Markim-Orkesta IF:s klubbstuga, Orkestaplanen, Vallentuna, torsdagen den 22 november 2007, kl. 19.00-21.00 Marge Aab Svensson (m), ordförande

Läs mer

Marge Aab Svensson (m), ordförande Karin Unnerstad (fp) Tommy Eckelöv (s) Jan-Åke Bredberg, fritidschef Marie-Louise Bornholm, nämndsekreterare

Marge Aab Svensson (m), ordförande Karin Unnerstad (fp) Tommy Eckelöv (s) Jan-Åke Bredberg, fritidschef Marie-Louise Bornholm, nämndsekreterare Fritidsnämndens arbetsutskott 16 april 2007 Plats och tid för sammanträdet Beslutande Mörbyrummet, Fritidskontoret Tuna torg 15, Vallentuna, måndagen den 16 april 2007, kl. 08.00-10.00 Marge Aab Svensson

Läs mer

Samling utanför entrén till fritidskontoret torsdagen den 22 maj 2003 kl 15.00 för rundresa till fritidsnämndens anläggningar

Samling utanför entrén till fritidskontoret torsdagen den 22 maj 2003 kl 15.00 för rundresa till fritidsnämndens anläggningar Fritidsnämnden 22 maj 2003 Plats och tid för sammanträdet Samling utanför entrén till fritidskontoret torsdagen den 22 maj 2003 kl 15.00 för rundresa till fritidsnämndens anläggningar Fritidsnämndens ordinarie

Läs mer

Mörbyrummet, Fritidskontoret, Tuna torg 15, Vallentuna, måndagen den 17 mars 2008, kl. 18.00

Mörbyrummet, Fritidskontoret, Tuna torg 15, Vallentuna, måndagen den 17 mars 2008, kl. 18.00 Fritidsnämndens arbetsutskott 2008-03-17 Plats och tid för sammanträdet Mörbyrummet, Fritidskontoret, Tuna torg 15, Vallentuna, måndagen den 17 mars 2008, kl. 18.00 Kallade tjänstemän Jan-Åke Bredberg,

Läs mer

Jörgen Hellberg (fp) ordförande Lars Carlsson (c) Tommy Eckelöv (s)

Jörgen Hellberg (fp) ordförande Lars Carlsson (c) Tommy Eckelöv (s) Fritidsnämndens arbetsutskott 1 december 2005 Plats och tid för sammanträdet Mörbyrummet, Fritidskontoret Tuna torg 15, Vallentuna, torsdagen den 1 december 2005, kl. 07.30-09.40 Beslutande Jörgen Hellberg

Läs mer

Marge Aab Svensson (m), ordförande Per-Olof Björkman (fp) Tommy Eckelöv (s)

Marge Aab Svensson (m), ordförande Per-Olof Björkman (fp) Tommy Eckelöv (s) Fritidsnämndens arbetsutskott 2007-11-22 Plats och tid för sammanträdet Mörbyrummet, Fritidskontoret Tuna torg 15, Vallentuna, torsdagen den 22 november 2007, kl. 17.00-18.30 Beslutande Marge Aab Svensson

Läs mer

OBS! OBS! s-gruppen samlas på fritidskontoret kl. 18.30. KALLELSE. Den borgerliga gruppen samlas på fritidskontoret kl. 18.15. 1. Justerande:...

OBS! OBS! s-gruppen samlas på fritidskontoret kl. 18.30. KALLELSE. Den borgerliga gruppen samlas på fritidskontoret kl. 18.15. 1. Justerande:... Fritidsnämnden 2009-01-26 Plats och tid för sammanträdet Kallade tjänstemän Frösundarummet, socialkontoret, Tuna torg 15, Vallentuna, måndagen den 26 januari 2009, kl. 19.00 Jan-Åke Bredberg, fritidschef

Läs mer

PROTOKOLL. Fritidsnämnden 17 mars 2005

PROTOKOLL. Fritidsnämnden 17 mars 2005 Fritidsnämnden 17 mars 2005 Plats och tid för sammanträdet Beslutande Övriga deltagare Utses att justera Justeringens plats och tid Frösundarummet, Socialkontoret, Tuna torg 15, Vallentuna, torsdagen den

Läs mer

PROTOKOLL. Fritidsnämnden 1 oktober 2002

PROTOKOLL. Fritidsnämnden 1 oktober 2002 Fritidsnämnden 1 oktober 2002 Plats och tid för sammanträdet Beslutande Mörbyrummet, Fritidskontoret, Tuna torg 15, Vallentuna, tisdagen den 1 oktober 2002 kl 19.00-20.50 Ray Idermark (m), ordf Göran Seveson

Läs mer

PROTOKOLL. Fritidsnämndens arbetsutskott 4 maj 2006. Plats och tid för sammanträdet

PROTOKOLL. Fritidsnämndens arbetsutskott 4 maj 2006. Plats och tid för sammanträdet Fritidsnämndens arbetsutskott 4 maj 2006 Plats och tid för sammanträdet Mörbyrummet, Fritidskontoret Tuna torg 15, Vallentuna, torsdagen den 4 maj 2006, kl. 07.30-11.40 Beslutande Jörgen Hellberg (fp)

Läs mer

PROTOKOLL. Fritidsnämnden 15 december 2005

PROTOKOLL. Fritidsnämnden 15 december 2005 Fritidsnämnden 15 december 2005 Plats och tid för sammanträdet Beslutande Övriga deltagare Utses att justera Justeringens plats och tid Lindholmens gård, Vallentuna, torsdagen den 15 december 2005, kl.

Läs mer

Fritidschef Jan-Åke Bredberg Fritidsintendent Lars Lundkvist Förvaltningssekreterare Marie-Louise Bornholm Enhetschef Agneta Fleischer, punkt 2

Fritidschef Jan-Åke Bredberg Fritidsintendent Lars Lundkvist Förvaltningssekreterare Marie-Louise Bornholm Enhetschef Agneta Fleischer, punkt 2 Fritidsnämnden 26 augusti 2003 Plats och tid för sammanträdet Mörbyrummet, Fritidskontoret, Tuna torg 15, Vallentuna tisdagen den 26 augusti 2003 kl. 19.00 Kallade tjänstemän Fritidschef Jan-Åke Bredberg

Läs mer

VALLENTUNA KOMMUN Sammanträdesprotokoll 1 (17)

VALLENTUNA KOMMUN Sammanträdesprotokoll 1 (17) VALLENTUNA KOMMUN Sammanträdesprotokoll 1 (17) Plats och tid Mörbyrummet, fritidsförvaltningen, Vallentuna, kl 09.00 10.45. ande Åke Uddén (C), ordförande, Roger Gadde (M), Tommy Eckelöv (S). Ersättare

Läs mer

PROTOKOLL. Fritidsnämnden 28 september 2006

PROTOKOLL. Fritidsnämnden 28 september 2006 Fritidsnämnden 28 september 2006 Plats och tid för sammanträdet Beslutande Övriga deltagare Utses att justera Justeringens plats och tid Åby Scoutgård, Åbyholmsvägen, Vallentuna, torsdagen den 28 september

Läs mer

Jan-Åke Bredberg, fritidschef Lars Lundkvist, fritidsintendent Jessica Kauppi, enhetschef Marie-Louise Bornholm, nämndsekreterare

Jan-Åke Bredberg, fritidschef Lars Lundkvist, fritidsintendent Jessica Kauppi, enhetschef Marie-Louise Bornholm, nämndsekreterare Fritidsnämnden 18 maj 2006 Plats och tid för sammanträdet Kallade tjänstemän Övriga Brottby SK:s klubblokal på Össeby IP, Brottby, torsdagen den 18 maj 2006, kl. 19.00 Jan-Åke Bredberg, fritidschef Lars

Läs mer

PROTOKOLL. Fritidsnämndens arbetsutskott 2008-05-26. Plats och tid för sammanträdet

PROTOKOLL. Fritidsnämndens arbetsutskott 2008-05-26. Plats och tid för sammanträdet Fritidsnämndens arbetsutskott 2008-05-26 Plats och tid för sammanträdet Mörbyrummet, Fritidskontoret Tuna torg 15, Vallentuna, måndagen den 26 maj 2008, kl. 07.30-08.50 Beslutande Per-Olof Björkman (fp),

Läs mer

VALLENTUNA KOMMUN Sammanträdesprotokoll 1 (15)

VALLENTUNA KOMMUN Sammanträdesprotokoll 1 (15) VALLENTUNA KOMMUN Sammanträdesprotokoll 1 (15) Plats och tid Mörbyrummet, 08:45 12:00 Beslutande Åke Uddén (C), ordförande Roger Gadde (M) Tommy Eckelöv (S) Övriga närvarande Mats Lennerthsson, fritidschef

Läs mer

PROTOKOLL. Fritidsnämnden 29 januari Mörbyrummet, Fritidskontoret, Tuna torg 15, Vallentuna, torsdagen den 29 januari 2004 kl

PROTOKOLL. Fritidsnämnden 29 januari Mörbyrummet, Fritidskontoret, Tuna torg 15, Vallentuna, torsdagen den 29 januari 2004 kl Fritidsnämnden 29 januari 2004 Plats och tid för sammanträdet Beslutande Ersättare Övriga deltagare Utses att justera Justeringens plats och tid Mörbyrummet, Fritidskontoret, Tuna torg 15, Vallentuna,

Läs mer

PROTOKOLL. Fritidsnämnden 21 oktober 2003

PROTOKOLL. Fritidsnämnden 21 oktober 2003 Fritidsnämnden 21 oktober 2003 Plats och tid för sammanträdet Beslutande Övriga deltagare Utses att justera Justeringens plats och tid Mörbyrummet, Fritidskontoret, Tuna torg 15, Vallentuna, tisdagen den

Läs mer

Vallentuna Össeby Orienteringslöpare ansökan kartbidrag FN

Vallentuna Össeby Orienteringslöpare ansökan kartbidrag FN Vallentuna Össeby Orienteringslöpare ansökan kartbidrag 2016 7 FN 2016.042 3 VALLENTUNA KOMMUN Sammanträdesprotokoll Fritidsnämndens arbetsutskott 2016-09-01 55 Vallentuna Össeby Orienteringslöpare ansökan

Läs mer

Fritidskontoret, Tuna torg 15, Vallentuna tisdagen den 15 september 1998 kl 19.00-21.45

Fritidskontoret, Tuna torg 15, Vallentuna tisdagen den 15 september 1998 kl 19.00-21.45 AB VALLENTUNA KOMMUN Fritidsnämnden 1998-09-15 1(14) Plats och tid för sammanträdet Beslutande Övriga deltagare Utses att justera Justeringens plats och tid Fritidskontoret, Tuna torg 15, Vallentuna tisdagen

Läs mer

Rickard Gutenberg (m), ordförande Per-Olof Björkman (fp) Tommy Eckelöv (s)

Rickard Gutenberg (m), ordförande Per-Olof Björkman (fp) Tommy Eckelöv (s) Fritidsnämndens arbetsutskott 2008-03-17 Plats och tid för sammanträdet Mörbyrummet, Fritidskontoret Tuna torg 15, Vallentuna, måndagen den 17 mars 2008, kl. 18.00-19.00 Beslutande Rickard Gutenberg (m),

Läs mer

PROTOKOLL. Fritidsnämnden 10 december 2002

PROTOKOLL. Fritidsnämnden 10 december 2002 Fritidsnämnden 10 december 2002 Plats och tid för sammanträdet ande Ersättare Övriga deltagare Utses att justera Justeringens plats och tid Lindholmens gård, Vallentuna, tisdagen den 10 november 2002 kl

Läs mer

KALLELSE. Nygårds Värdshus, Täby kyrkby, måndagen den 8 december 2008, kl (middag kl )

KALLELSE. Nygårds Värdshus, Täby kyrkby, måndagen den 8 december 2008, kl (middag kl ) Fritidsnämnden 2008-12-08 Plats och tid för sammanträdet Nygårds Värdshus, Täby kyrkby, måndagen den 8 december 2008, kl. 17.00 (middag kl. 18.30) Du har väl inte glömt att anmäla dig till fritidsnämndens

Läs mer

PROTOKOLL. Fritidsnämnden 2000-11-14. Mörbyrummet, Fritidskontoret, Tuna torg 15, Vallentuna, tisdagen den 14 november 2000 kl 19.00-21.

PROTOKOLL. Fritidsnämnden 2000-11-14. Mörbyrummet, Fritidskontoret, Tuna torg 15, Vallentuna, tisdagen den 14 november 2000 kl 19.00-21. Fritidsnämnden 2000-11-14 Plats och tid för sammanträdet Beslutande Övriga deltagare Utses att justera Mörbyrummet, Fritidskontoret, Tuna torg 15, Vallentuna, tisdagen den 14 november 2000 kl 19.00-21.20

Läs mer

Förvaltningschef Roland Beijer Nämndsekreterare Cecilia Arrgård Controller Annika Hellberg. Barn- och ungdomsförvaltningen, Vallentuna

Förvaltningschef Roland Beijer Nämndsekreterare Cecilia Arrgård Controller Annika Hellberg. Barn- och ungdomsförvaltningen, Vallentuna Barn- och ungdomsnämndens arbetsutskott 14 december 2004 Plats och tid för sammanträdet Beslutande Ersättare Övriga deltagare Utses att justera Justeringens plats och tid Barn- och ungdomsförvaltningen,

Läs mer

Elisabeth Rydström(c), ordförande Jörgen Hellberg (fp), vice ordförande Ing-Marie Elfström (s), ledamot

Elisabeth Rydström(c), ordförande Jörgen Hellberg (fp), vice ordförande Ing-Marie Elfström (s), ledamot Utbildningsnämndens arbetsutskott 2008-09-30 Plats och tid för sammanträdet Beslutande Ersättare Övriga deltagare Utses att justera Rolands rum, Barn- och ungdomsförvaltningen, Tuna torg 2, 1 tr, Vallentuna,

Läs mer

PROTOKOLL. Fritidsnämnden 19 februari 2007

PROTOKOLL. Fritidsnämnden 19 februari 2007 Fritidsnämnden 19 februari 2007 Plats och tid för sammanträdet Beslutande Övriga deltagare Utses att justera Mörbyrummet, Fritidskontoret, Tuna torg 15, Vallentuna, måndagen den 19 februari 2007, kl. 19.00-21.00

Läs mer

PROTOKOLL. Fritidsnämnden 2000-10-10. Mörbyrummet, Fritidskontoret, Tuna torg 15, Vallentuna, tisdagen den 10 oktober 2000 kl 19.00-21.

PROTOKOLL. Fritidsnämnden 2000-10-10. Mörbyrummet, Fritidskontoret, Tuna torg 15, Vallentuna, tisdagen den 10 oktober 2000 kl 19.00-21. Fritidsnämnden 2000-10-10 Plats och tid för sammanträdet Beslutande Övriga deltagare Utses att justera Mörbyrummet, Fritidskontoret, Tuna torg 15, Vallentuna, tisdagen den 10 oktober 2000 kl 19.00-21.15

Läs mer

PROTOKOLL. Fritidsnämnden 27 januari 2005

PROTOKOLL. Fritidsnämnden 27 januari 2005 Fritidsnämnden 27 januari 2005 Plats och tid för sammanträdet Beslutande Övriga deltagare Utses att justera Justeringens plats och tid Mörbyrummet, Fritidskontoret, Tuna torg 15, Vallentuna, torsdagen

Läs mer

PROTOKOLL. Fritidsnämndens arbetsutskott 3 juni 2004

PROTOKOLL. Fritidsnämndens arbetsutskott 3 juni 2004 Fritidsnämndens arbetsutskott 3 juni 2004 Plats och tid för sammanträdet Mörbyrummet, Fritidskontoret Tuna torg 15, Vallentuna, torsdagen den 3 juni 2004, kl. 07.30-09.45 Beslutande Jörgen Hellberg (fp)

Läs mer

Fritidsnämnden

Fritidsnämnden 1 (15) Plats och tid Stora mötesrummet, Vallentuna kulturhus kl 18:30-19:30 ande närvarande Ej tjänstgörande ersättare Lars Carlsson (C) (ordförande) Roger Gadde (M) (vice ordförande) Tommy Schiött (M)

Läs mer

VALLENTUNA KOMMUN Sammanträdesprotokoll 1 (13)

VALLENTUNA KOMMUN Sammanträdesprotokoll 1 (13) VALLENTUNA KOMMUN Sammanträdesprotokoll 1 (13) Plats och tid ande Mörbyrummet, Fritidsförvaltningen, Torggatan 15, Vallentuna. Torsdagen den 5 april 2012 kl 09.05 10.20. Ledamöter: Åke Uddén (C) Roger

Läs mer

Förvaltningschef Roland Beijer Nämndsekreterare Cecilia Arrgård Controller Annika Hellberg. Karin Dahl-Strandin (s)

Förvaltningschef Roland Beijer Nämndsekreterare Cecilia Arrgård Controller Annika Hellberg. Karin Dahl-Strandin (s) Barn- och ungdomsnämndens arbetsutskott 2006-01-10 Plats och tid för sammanträdet Beslutande Ersättare Övriga deltagare Utses att justera Barn- och ungdomsförvaltningen, Tuna torg 2, 1 tr, Vallentuna tisdagen

Läs mer

PROTOKOLL. Fritidsnämndens arbetsutskott 12 augusti Plats och tid för sammanträdet

PROTOKOLL. Fritidsnämndens arbetsutskott 12 augusti Plats och tid för sammanträdet Fritidsnämndens arbetsutskott 12 augusti 2004 Plats och tid för sammanträdet Mörbyrummet, Fritidskontoret Tuna torg 15, Vallentuna, torsdagen den 12 augusti 2004 kl. 08.00-16.30 Beslutande Jörgen Hellberg

Läs mer

Kent Kruuse, sekr Utdragsbestyrkande

Kent Kruuse, sekr Utdragsbestyrkande 1 (15) Plats och tid Hotell Nissastigen, Gislaved, klockan 12.30 15.30 Beslutande Maria Gullberg Lorentsson (M) Glenn Gustafsson (M) Urban Nilsson (C) Linus Håkansson (KD) Tommy Stensson (S) Susanne Josefsson

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Fritidsnämnden 2009-05-12 1 Plats och tid: Fritidskontorets sammanträdesrum, kl 14.00-17.15 ande: Ibrahim Candemir (KD) vice ordförande, ersättare för Sidsel Waern Karl-Mats Bodestad (M) Christian Aldenäs

Läs mer

PROTOKOLL. Fritidsnämnden 2008-06-09

PROTOKOLL. Fritidsnämnden 2008-06-09 Fritidsnämnden 2008-06-09 Plats och tid för sammanträdet Beslutande Övriga deltagare Utses att justera Mörbyrummet, Fritidskontoret, Tuna torg 15, Vallentuna, måndagen den 9 juni 2008, kl. 18.00-20.00

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kultur- och fritidsnämnden 2018-12-12 1 () Plats och tid Kulturhuset, Hallstahammar, klockan 15.00 16.10. Beslutande Thure Andersen (S) ordf Anna-Karin Folkesson (S) Lennart Ahlström (S) Lennart Andersson

Läs mer

Christer Pellfolk (frp) Jan-Åke Bredberg, fritidschef Lars Lundkvist, fritidsintendent Marie-Louise Bornholm, förvaltningssekreterare

Christer Pellfolk (frp) Jan-Åke Bredberg, fritidschef Lars Lundkvist, fritidsintendent Marie-Louise Bornholm, förvaltningssekreterare Fritidsnämnden 2001-02-06 Plats och tid för sammanträdet Beslutande Övriga deltagare Mörbyrummet, Fritidskontoret, Tuna torg 15, Vallentuna, tisdagen den 6 februari 2001 kl 19.00-21.00 Ray Idermark (m),

Läs mer

Sävsjö kommun SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum Kultur- och fritidsnämnden 2009-01-29

Sävsjö kommun SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum Kultur- och fritidsnämnden 2009-01-29 1 Plats och tid Kommunalhuset, Sävsjö, torsdag den 29 januari 2009, kl. 14.30-17.05 ande Ordinarie ledamöter: Sten-Åke Claesson, ordförande (c) Elisabeth Jonasson, 1:e vice ordf. (kd) Susanne Sjögren,

Läs mer

ANSLAG/BEVIS. Kommunstyrelsen 2014-03-24 1(7)

ANSLAG/BEVIS. Kommunstyrelsen 2014-03-24 1(7) Kommunstyrelsen 2014-03-24 1(7) Plats och tid Kommunhuset, Nämndrummet kl 08.30-09.00 Beslutande Leif Sandberg (M), ordförande, jäv 41 Per Helsing (KD) ersättare för Charlie Weimers (KD) Thomas Otto (M)

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum: 2010-02-23 Sid: 1 Instans Kultur- och fritidsnämnden Plats och tid Töllstorpshallen, Gnosjö, kl 18.00 19.30 Beslutande Rolf Davidsson, (M) ordförande Reine Engvall (KD) 1:e vice ordförande

Läs mer

TJÖRNS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(16) (&)[16] Sammanträdesdatum 2014-12-15

TJÖRNS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(16) (&)[16] Sammanträdesdatum 2014-12-15 TJÖRNS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(16) (&)[16] 2014-12-15 Kultur- och fritidsnämnden Plats och tid Hörsalen, Nordiska Akvarellmuseet, Skärhamn kl 17:00 18:42 Utses att justera Tina Baudino (S) Justeringens

Läs mer

46 Vittsjö GIK, ansökan om elitbidrag 2011 och Hästveda Bridgeklubb, ansökan om fri lokalhyra.

46 Vittsjö GIK, ansökan om elitbidrag 2011 och Hästveda Bridgeklubb, ansökan om fri lokalhyra. SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 0(11) 2011-11-23 Behandlade ärenden 45 Budgetuppföljning per 2011-10-31. 46 Vittsjö GIK, ansökan om elitbidrag 2011 och 2012. 47 Hästveda Bridgeklubb, ansökan om fri lokalhyra. 48

Läs mer

Driftsbidrag till Vallentuna Tennisklubb, för drift av Vallentuna tennishall år FN

Driftsbidrag till Vallentuna Tennisklubb, för drift av Vallentuna tennishall år FN Driftsbidrag till Vallentuna Tennisklubb, för drift av Vallentuna tennishall år 2017-2018 6 FN 2016.030 3 Sammanträdesprotokoll Fritidsnämndens arbetsutskott 2016-09-01 52 Driftsbidrag till Vallentuna

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Kommunstyrelsens arbetsutskott 2012-04-25 1 (13) Plats och tid Sammanträdesrum Häverö, kl 09.00-10.10 ande Kjell Jansson (M), ordförande Mats Hultin (M) Berit Jansson (C) Elisabeth Björk (S) Kerstin Bergström

Läs mer

Karin Dahl-Strandin (s) Barn- och ungdomsförvaltningen, Vallentuna. BEVIS Justeringen har tillkännagivits genom anslag

Karin Dahl-Strandin (s) Barn- och ungdomsförvaltningen, Vallentuna. BEVIS Justeringen har tillkännagivits genom anslag Barn- och ungdomsnämndens arbetsutskott Datum 2003-04-22 Plats och tid för sammanträdet Barn- och ungdomsförvaltningen, Tuna torg 2, 1 tr, Vallentuna tisdagen den 22 april 2003 kl 17:00-19:00 Jerker Sjögren

Läs mer

Bidragsnormer Eslövs kommun. Barn- och ungdomsföreningar Handikappföreningar Pensionärsföreningar

Bidragsnormer Eslövs kommun. Barn- och ungdomsföreningar Handikappföreningar Pensionärsföreningar Bidragsnormer Eslövs kommun Barn- och ungdomsföreningar Handikappföreningar Pensionärsföreningar Bidragsnormer Delar ur Kultur- och fritidsnämndens mål för 2003 2006 Kultur- och fritidsaktiviteter främjar

Läs mer

Per Almström, kommunchef Karolina Hansen, sekreterare. Ulla-Britt Brandin Marianne Zackrisson. Kommunkontoret ANSLAG/BEVIS

Per Almström, kommunchef Karolina Hansen, sekreterare. Ulla-Britt Brandin Marianne Zackrisson. Kommunkontoret ANSLAG/BEVIS Plats och tid Kommunkontoret, sammanträdeslokalen Karpen, kl. 18.00 19.23, 19.32-19.45 1 (7) Beslutande Se bilaga 1 Övriga deltagande Per Almström, kommunchef Karolina Hansen, sekreterare Utses justera

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag.

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Fritidsnämnden Sammanträdesdatum 2016-02-16 Plats och tid Kommunhuset i Gislaved, tisdagen den 16 februari 2016, kl. 15.00-16.15 Beslutande Tommy Stensson (S), ordf. Susanne Josefsson (S) Rune Johansson

Läs mer

Anna Sam Utdragsbestyrkande

Anna Sam Utdragsbestyrkande 1(11) Fritidsnämnden Sammanträdesdatum 2018-04-03 Plats och tid Isabergs Ridklubb, tisdagen den 3 april 2018, kl 14.00-16.10 Beslutande Tommy Stensson (S), ordf. Malin Sjöblom (M) Jörg Neumann (M) Lotten

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kultur- och fritidsnämnden 2019-06-19 1 () Plats och tid KS-salen, Kommunhuset, klockan 15.00 15.40 Vissa personuppgifter kan vara raderade p g a gällande lag. Beslutande Hanna Lostelius (C) ordf Owe Nilsson

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll Kultur- och fritidsnämnden 2015-02-04 1 Plats och tid Stora sammanträdesrummet, biblioteket i Malung, kl. 13:0-16.30 Beslutande Åsa Hedlöf, (S) ordförande Gun Byttner (M) Erik Gustafsson (M) Carola Ivarsson

Läs mer

Rickard Gutenberg (m), ordförande Per-Olof Björkman (fp) Tommy Eckelöv (s)

Rickard Gutenberg (m), ordförande Per-Olof Björkman (fp) Tommy Eckelöv (s) Fritidsnämndens arbetsutskott 2009-01-12 Plats och tid för sammanträdet Mörbyrummet, Fritidskontoret Tuna torg 15, Vallentuna, måndagen den 12 januari 2009, kl. 07.30-09.50 Beslutande Rickard Gutenberg

Läs mer

Jan-Åke Bredberg, fritidschef Lars Lundkvist, fritidsintendent Marie-Louise Bornholm, förvaltningssekreterare

Jan-Åke Bredberg, fritidschef Lars Lundkvist, fritidsintendent Marie-Louise Bornholm, förvaltningssekreterare Fritidsnämnden 6 november 2001 Plats och tid för sammanträdet Beslutande Övriga deltagare Bällstarummet, Kommunalhuset, Tuna torg 1, Vallentuna, tisdagen den 6 november 2001 kl 20.30-21.30 Ray Idermark

Läs mer

Sävsjö kommun SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum Kultur- och fritidsnämnden

Sävsjö kommun SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum Kultur- och fritidsnämnden 1 Plats och tid Sävsjö Camping och Kommunalhuset, onsdag den 26 augusti kl.14.00 18.00 Beslutande Ordinarie ledamöter: Susanne Sjögren (S), ordförande Fredrik Håkansson (KD), 1:e vice ordf. Maini Karlsson

Läs mer

KALLELSE. Fritidsnämnden 19 mars 2002. Mörbyrummet, Fritidskontoret, Tuna torg 15, Vallentuna, tisdagen den 19 mars 2002 kl 19.00

KALLELSE. Fritidsnämnden 19 mars 2002. Mörbyrummet, Fritidskontoret, Tuna torg 15, Vallentuna, tisdagen den 19 mars 2002 kl 19.00 Fritidsnämnden 19 mars 2002 Plats och tid för sammanträdet Mörbyrummet, Fritidskontoret, Tuna torg 15, Vallentuna, tisdagen den 19 mars 2002 kl 19.00 Kallade tjänstemän Fritidschef Jan-Åke Bredberg Fritidsintendent

Läs mer

KOMMUNAL FÖRFATTNINGSSAMLING

KOMMUNAL FÖRFATTNINGSSAMLING KOMMUNAL FÖRFATTNINGSSAMLING FÖR FALKÖPINGS KOMMUN 96/KS310 805 KFS 1997:1 Bidragsnormer för föreningar med verksamhet inom kultur/fritid/idrott (Antagna av kommunfullmäktige den 27 januari 1997) (Gäller

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum 2017-12-07 1 (17) Plats och tid Sr Örskär, Kommunhuset, Östhammar, kl. 13:00-16:40 Beslutande Jonas Lennström (S) Lisa Norén (S) Hans Lagenius (S) Katarina Ståhlbrand (C) Ann Söderberg-Jansson

Läs mer

PROTOKOLL. Fritidsnämnden 26 oktober 2006

PROTOKOLL. Fritidsnämnden 26 oktober 2006 Fritidsnämnden 26 oktober 2006 Plats och tid för sammanträdet Beslutande Övriga deltagare Utses att justera Justeringens plats och tid Össeby-Garns Skytteförenings paviljong, Vallentuna, torsdagen den

Läs mer

PROTOKOLL. Fritidsnämndens arbetsutskott Plats och tid för sammanträdet

PROTOKOLL. Fritidsnämndens arbetsutskott Plats och tid för sammanträdet Fritidsnämndens arbetsutskott 2008-05-05 Plats och tid för sammanträdet Mörbyrummet, Fritidskontoret Tuna torg 15, Vallentuna, måndagen den 5 maj 2008, kl. 08.30-10.30 Beslutande Rickard Gutenberg (m),

Läs mer

Anders Ingmarsson (C), ej tjg ersättare Christian Lövquist, områdeschef, 1-14 Tommy Nilsson, områdeschef, 1-14 Kent Kruuse, sekr

Anders Ingmarsson (C), ej tjg ersättare Christian Lövquist, områdeschef, 1-14 Tommy Nilsson, områdeschef, 1-14 Kent Kruuse, sekr 1 (15) Plats och tid Fritidskontoret, Järnvägsgatan 20, Gislaved, klockan 14.00 16.30 Beslutande Maria Gullberg Lorentsson (M) Urban Nilsson (C) Tommy Stensson (S) Glenn Gustafsson (M) Linus Håkansson

Läs mer

Kultur- och fritidsnämnden (8)

Kultur- och fritidsnämnden (8) Kultur- och fritidsnämnden 2012-02-29 1(8) Plats och tid Kommunhuset, sammanträdesrummet Broka Gyl, Älmhult onsdagen den 29 februari 2012 kl 14.30-18.00. Beslutande Stefan Ferm (M), ordförande Anders Mårtensson

Läs mer

PROTOKOLL Kommunstyrelsen

PROTOKOLL Kommunstyrelsen Kommunstyrelsen 2010-03-22 Plats och tid för sammanträdet Bällstarummet, Kommunalhuset Tunatorg 1, Vallentuna Måndag den 22 mars 2010 kl 18.00-19.10 Beslutande Ersättare Justerare Örjan Lid (M), ordförande

Läs mer

Lennart Hermansson, teknik- och fritidschef, 56-60 och 62 Björn Thorsson, enhetschef, 62 1 Christian Bagan, kommunsekreterare

Lennart Hermansson, teknik- och fritidschef, 56-60 och 62 Björn Thorsson, enhetschef, 62 1 Christian Bagan, kommunsekreterare 1(10) Plats och tid Kommunhuset, lokal: Kulltorp, kl 15.00-17.20 Beslutande Nicklas Huuva (KD), ordförande Bengt-Göran Johansson (S), 1:e vice ordförande LarsÅke Magnusson (KD) ersätter Karolina Sköld

Läs mer

Arbetsutskottet Angarnsrummet, Tunahuset Tuna torg 2, Vallentuna tisdagen den 14 oktober 2008 kl. 17.00

Arbetsutskottet Angarnsrummet, Tunahuset Tuna torg 2, Vallentuna tisdagen den 14 oktober 2008 kl. 17.00 Myndighetsnämnden för teknik och miljö arbetsutskott Myndighetsnämnden för teknik och miljö Plats och tid för sammanträdet Arbetsutskottet Angarnsrummet, Tunahuset Tuna torg 2, Vallentuna tisdagen den

Läs mer

Kultur- och fritidsnämnden

Kultur- och fritidsnämnden Plats och tid Kommunalhuset, Ljungarummet, Sävsjö, onsdagen den 8 februari 2017 kl 14.00-17.30 klockan 14.00-17.30 kl17.3017.3014.0016.30 Beslutande Övriga deltagare Ordinarie ledamöter: Susanne Sjögren

Läs mer

Tjänsteskrivelse Ansökan om bidrag för gräsklippare och garage, Frösunda SK

Tjänsteskrivelse Ansökan om bidrag för gräsklippare och garage, Frösunda SK Ärende 5 TJÄNSTESKRIVELSE FRITIDSFÖRVALTNING 2012-09-02 DNR FN 2012.048 ÅSA BORGLUND SID 1/3 FÖRENINGSSAMORDNARE 08-587 851 69 ASA.BORGLUND@VALLENTUNA.SE FRITIDSNÄMNDEN Tjänsteskrivelse Ansökan om bidrag

Läs mer

Fritidskontoret, Tuna torg 15, Vallentuna tisdagen den 19 januari 1999 kl

Fritidskontoret, Tuna torg 15, Vallentuna tisdagen den 19 januari 1999 kl AB VALLENTUNA KOMMUN Fritidsnämnden 1999-01-19 1(13) Plats och tid för sammanträdet Beslutande Övriga deltagare Utses att justera Justeringens plats och tid Fritidskontoret, Tuna torg 15, Vallentuna tisdagen

Läs mer

Fritidsnämndens arbetsutskott

Fritidsnämndens arbetsutskott 1 (9) Plats och tid Lilla mötesrummet kl 08:30-09:30 ande närvarande Lars Carlsson (C) (ordförande), Roger Gadde (M) (vice ordförande), Jerri Bergström (S) Övriga närvarande Mir Grebäck von Melen (Nämndsekreterare),

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum: Sid: 1 Instans Plats och tid Töllstorpshallen, Gnosjö, kl 18.00 19.30 Beslutande Rolf Davidsson, (M) ordförande Stig Axelsson, (S) 2:e vice ordförande Alf Carlsnäs, (KD) Ann-Carin Jonsson

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Kommunstyrelsens arbetsutskott 2010-10-27 1 (14) Plats och tid Sammanträdesrum Häverö, kl 09.00-10.05 ande Övriga deltagande Kjell Jansson (M), ordförande Berit Jansson (C) Hans Andersson (FP) Olle Jansson

Läs mer

Anslag/bevis Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag.

Anslag/bevis Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Sida 1 av 12 Plats och tid Lessebo kommunkontor, tisdagen den 7 maj 2013, kl. 15.00 15.45 ande Monica Widnemark, (s) ordf. Evert Nilsson (s), 2:e vice ordf. Göran Borg (s) Jan O Eriksson (s) Annette Severinsson-Åstrand

Läs mer

KALLELSE. Fritidsnämnden 16 december 2003. Mörbyrummet, Fritidskontoret, Tuna torg 15, Vallentuna tisdagen den 16 december 2003 kl. 19.

KALLELSE. Fritidsnämnden 16 december 2003. Mörbyrummet, Fritidskontoret, Tuna torg 15, Vallentuna tisdagen den 16 december 2003 kl. 19. Fritidsnämnden 16 december 2003 Plats och tid för sammanträdet Mörbyrummet, Fritidskontoret, Tuna torg 15, Vallentuna tisdagen den 16 december 2003 kl. 19.00 OBS! Efter fritidsnämndens sammanträde kommer

Läs mer

Jörgen Hellberg (fp) ordförande Lars Carlsson (c), 83-86 Tommy Eckelöv (s)

Jörgen Hellberg (fp) ordförande Lars Carlsson (c), 83-86 Tommy Eckelöv (s) Fritidsnämndens arbetsutskott 2 december 2003 Plats och tid för sammanträdet Mörbyrummet, Fritidskontoret Tuna torg 15, Vallentuna tisdagen den 2 december 2003 kl. 07.30-10.25 Beslutande Jörgen Hellberg

Läs mer

BIDRAGSNORMER. FASTSTÄLLDA AV KOMMUNFULLMÄKTIGE att gälla fr. o m 1984-01-01. Reviderad enligt kommunfullmäktiges beslut december 1986.

BIDRAGSNORMER. FASTSTÄLLDA AV KOMMUNFULLMÄKTIGE att gälla fr. o m 1984-01-01. Reviderad enligt kommunfullmäktiges beslut december 1986. BIDRAGSNORMER FASTSTÄLLDA AV KOMMUNFULLMÄKTIGE att gälla fr. o m 1984-01-01. Reviderad enligt kommunfullmäktiges beslut december 1986. Reviderad att gälla fr.o.m. 1991 Reviderad att gälla fr.o.m. 1993

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Sammanträdesdatum Räddningsnämndens arbetsutskott. Plats och tid: Stadshuset, 429, kl 08:30-09:00

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Sammanträdesdatum Räddningsnämndens arbetsutskott. Plats och tid: Stadshuset, 429, kl 08:30-09:00 1 Plats och tid: Stadshuset, 429, 2013-08-21 kl 08:30-09:00 Beslutande: Övriga närvarande: Åsa Herbst (M) Liss Böcker (C) BrittMarie Hansson (S) Göran Larsson (M) Eva Kullenberg (FP) Ola Carlsson (M) Lennart

Läs mer

Riktlinjer för bidrag ur bygdemedel

Riktlinjer för bidrag ur bygdemedel Kommunstyrelsen 2010 12 06 239 587 Plan och tillväxtutskottet 2010 11 22 113 239 Dnr 10.591 806 decks16 Riktlinjer för bidrag ur bygdemedel Ärendebeskrivning Länsstyrelsen har i skrivelse 2010 03 03 anfört

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Fritidsnämnden 2009-03-10 1 Plats och tid: Fritidskontorets sammanträdesrum, kl 14.00-17.00 ande: Övriga deltagande: Sidsel Waern (M), ordförande Karl-Mats Bodestad (M) Ingvar Widerberg (C) Tommy Sörensen

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum 2005-11-22 1 Organ Kultur- och fritidsnämnden Plats och tid Biblioteket, Gnosjö tisdagen den 22 november 2005 kl. 18.00-19.00 Beslutande Stig Axelsson (s) ordförande Rita Bergström (m) Gunlög Lindén (kd)

Läs mer

Sammanträdesdatum Blad Kommunstyrelsens teknikutskott 14 april 2010 1 (9) Plats och tid: Kommunstyrelsens sammanträdesrum 385 kl 13.30-15.

Sammanträdesdatum Blad Kommunstyrelsens teknikutskott 14 april 2010 1 (9) Plats och tid: Kommunstyrelsens sammanträdesrum 385 kl 13.30-15. Kommunstyrelsens teknikutskott 14 april 2010 1 (9) Plats och tid: Kommunstyrelsens sammanträdesrum 385 kl 13.30-15.00 Beslutande: Per Gruvberger, ordf Peter Johansson Bo Olsson Annika Johansson Urban Granfeldt

Läs mer

Rickard Gutenberg (m), ordförande Per-Olof Björkman (fp) Tommy Eckelöv (s)

Rickard Gutenberg (m), ordförande Per-Olof Björkman (fp) Tommy Eckelöv (s) Fritidsnämndens arbetsutskott 2008-09-04 Plats och tid för sammanträdet Mörbyrummet, Fritidskontoret Tuna torg 15, Vallentuna, torsdagen den 4 september 2008, kl. 08.30-15.00 Beslutande Rickard Gutenberg

Läs mer

Fritidschef Jan-Åke Bredberg Fritidsintendent Lars Lundkvist Förvaltningssekreterare Marie-Louise Bornholm

Fritidschef Jan-Åke Bredberg Fritidsintendent Lars Lundkvist Förvaltningssekreterare Marie-Louise Bornholm Fritidsnämnden 22 maj 2003 Plats och tid för sammanträdet Beslutande Ersättare Övriga deltagare Utses att justera Justeringens plats och tid Mörbyrummet, Fritidskontoret, Tuna torg 15, Vallentuna, torsdagen

Läs mer

ESLÖVS KOMMUNS FÖRFATTNINGSSAMLING NR

ESLÖVS KOMMUNS FÖRFATTNINGSSAMLING NR ESLÖVS KOMMUNS FÖRFATTNINGSSAMLING NR 18 BIDRAGSNORMER FÖR BARN- OCH UNGDOMS- FÖRENINGAR SAMT PENSIONÄRS- OCH HANDIKAPPFÖRENINGAR Antagna av kommunfullmäktige 2005-11-28 att gälla fr o m 2006-01-01 Delar

Läs mer

Behandlade ärenden. 33 Ansökan från OK Torfinn om lokalbidrag. 34 Ansökan från Ignaberga IF om tilläggsanslag.

Behandlade ärenden. 33 Ansökan från OK Torfinn om lokalbidrag. 34 Ansökan från Ignaberga IF om tilläggsanslag. 1 Behandlade ärenden 28 Budgetuppföljning per 2011-07-31. 29 Vandrarhemmet Hässleholmsgården. 30 Sösdala simhall justering avtal. 31 Elitbidrag. 32 Taxor konstgräsplaner. 33 Ansökan från OK Torfinn om

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Fritidsnämnden

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Fritidsnämnden 1(15) Fritidsnämnden Sammanträdesdatum 2016-03-17 Plats och tid Vissö i Kommunhuset i Gislaved, klockan 14.00-16.00 Beslutande Tommy Stensson (S), ordf. Gun Bysmed (SD) ersätter Emanuel Larsson (KD) Hersi

Läs mer