PROTOKOLL. Fritidsnämndens arbetsutskott 3 juni 2004

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "PROTOKOLL. Fritidsnämndens arbetsutskott 3 juni 2004"

Transkript

1 Fritidsnämndens arbetsutskott 3 juni 2004 Plats och tid för sammanträdet Mörbyrummet, Fritidskontoret Tuna torg 15, Vallentuna, torsdagen den 3 juni 2004, kl Beslutande Jörgen Hellberg (fp) ordförande Tommy Eckelöv (s) Övriga deltagare Jan-Åke Bredberg, fritidschef Lars Lundkvist, fritidsintendent Utses att justera Tommy Eckelöv Justeringens plats och tid Fritidskontoret, Vallentuna, den 8 juni 2004 Sekreterare Jan-Åke Bredberg Paragrafer Ordförande Jörgen Hellberg Justerande Tommy Eckelöv 1 (11)

2 Innehållsförteckning: Problem med ishall B:s banbädd...3 Arrendeavtal för Veda Ridcenter, Vallentuna Ridklubb...5 Utveckling av regionalt motorsportcentrum...6 Detaljplan för området Nyby, omfattande delar av Vallentuna-Nyby 1:3 och 1:6 samt Vallentuna-Ekeby 2:154 m.fl. fastigheter i Vallentuna kommun...7 Program för arbetsutskottets sammanträde den 12 augusti...8 Plan för centrumområdet i Vallentuna...9 Bidrag till Vallentuna Styrketräningsförening...10 Sid. 2 (11)

3 Problem med ishall B:s banbädd Formatted: Indent: Left: 0 cm, Hanging: 0,6 cm, Tabs: 0,6 cm, List tab AU 53 Dnr Beslut Arbetsutskottet beslutar att fritidskontoret till kommunstyrelsen även redovisar alternativet med en betongplatta eftersom detta utförande möjliggör användning av ishallen under perioden april till mitten av september när ishallen normalt är isfri. Under säsongen har det uppstått omfattande sprickbildningar i B-hallens is. För att få klarhet i orsaken till denna sprickbildning och vilka eventuella åtgärder som krävs för att åtgärda problemet, har en expert inkallats. Experten, Hans Tönnerfors, Scandiakonsult, konstaterar i sin rapport att banbäddens konstruktion avviker från ett normalt utförande, vilket gör den mer känslig för temperaturväxlingar och ytbelastning. Detta har lett till att banbäddens isolering har skadats. För att komma tillrätta med problemet måste hela banbädden, ner till och med isoleringsskiktet, tas bort och ersättas med en ny, som är uppbyggd på ett sådant sätt att sprickbildningarna elimineras och att den tål nödvändig belastning av exempelvis ismaskin. Kostnaden för de rekommenderade åtgärderna uppskattas till mellan 1,8 och 2 mkr, vilket skulle ge en kapitaltjänstkostnad på ca 160 tkr räknad på 20 års avskrivning. För att undvika personskador och säkerställa driften av ishallen är det angeläget att problemet åtgärdas innan nästa issäsong, som startar i oktober månad. Efter underhandsdiskussioner mellan fritidsnämndens och kommunstyrelsens ordföranden har fritidskontoret fått i uppdrag att påbörja en upphandlingsprocess för att vinna tid. Arbetet med att ta fram ett förfrågningsunderlag pågår. Ambitionen är att offertförfarandet skall vara genomfört och utvärderat före kommunstyrelsens sammanträde den 7 juni. Vid arbetsutskottets sammanträde den 3 juni 2004 meddelar fritidschef Jan-Åke Bredberg att förfrågningsunderlag har skickats till sex intressenter och att offerter har inkommit från två vid anbudstidens utgång den 1 juni. Efter genomgång av anbuden konstateras att kostnaden för anläggande av en ny banbädd med samma ytskikt som idag, d.v.s. stenmjöl, är tkr och med ett ytskikt i betong tkr. 3 (11)

4 Forts. 53 En genomgång av för- resp. nackdelarna med de olika ytskikten visar följande: - Livslängden för de olika alternativen bedöms vara likvärdiga. - Driftsäkerheten bedöms också vara likvärdig då anläggningen är uppfryst. d.v.s. under issäsong. - Stenmjölsbädden är känslig för åverkan i icke uppfryst skick då den inte kan nyttjas till någon verksamhet utan ett skyddande golv. - Betongytan kan spricka vid tjälskjutning (permafrost) och vid markförskjutningar. Användbarhet Den avgörande skillnaden mellan ytskikten är nyttjandegrad och flexibilitet i användandet av ishallen. Stenmjölsbädden möjliggör verksamhet endast då banbädden är uppfryst, vilket idag är ca 5,5 månader per år. Betongytan möjliggör däremot ett åretruntnyttjande. Avskrivningstid I konsekvens med avskrivningstiden för ishall A föreslås motsvarande avskrivningstid för banbädden i ishall B, d.v.s. 33 år. Arbetsutskottet beslutar att fritidskontoret till kommunstyrelsen även redovisar alternativet med en betongplatta eftersom detta utförande möjliggör användning av ishallen under perioden april till mitten av september när ishallen normalt är isfri. s tidigare behandling Fritidsnämnden beslutade den 27 april 2004, 23, att hos kommunstyrelsen hemställa om att fritidsnämnden beviljas erforderliga investeringsmedel för en omläggning av isbädden i ishall B under 2004, att kommunstyrelsen uppdrar åt fritidsnämnden att snarast genomföra en anbudsförfrågan och redovisa resultatet på kommunstyrelsens sammanträde den 7 juni samt att kommunstyrelsen kompenserar fritidsnämnden för kapitaltjänstkostnaderna. 4 (11)

5 Arrendeavtal för Veda Ridcenter, Vallentuna Ridklubb AU 54 Dnr Beslut Arbetsutskottet beslutar att återremittera ärendet till fritidskontoret med uppdrag att skriva in den ovan redovisade hyres-/arrendekonstruktionen under punkt 6, Arrendeavgiften. Vidare beslutar arbetsutskottet att uppdra till fritidschefen att omgående förhandla med ridklubbens representanter med ambitionen att ett nytt avtal skall vara tecknat och godkänt vid fritidsnämndens junisammanträde. Vallentuna Ridklubb har tagit del av fritidsnämndens förslag till arrendeavtal (beslut den 18 mars 2004, 9) och har inkommit med förslag till ändringar. Samhällsbyggnadsförvaltningen har kompletterat arrendeavtalet med ett förslag till indexklausul för uppräkning av arrendet. Fritidschef Jan-Åke Bredberg redovisar ett förslag till en ny hyres-/arrendekonstruktion för Veda Ridcenter, i vilket den rörliga bidragsdelen utgör en större del än tidigare och på ett bättre sätt stimulerar till ökad verksamhet för den bidragsberättigade ungdomsverksamheten. Vidare har avtalet kompletterats med en indexklausul för uppräkning av arrendet, vilket bygger på konsumentprisindex. Yrkande Ordförande Jörgen Hellberg (fp) föreslår att ärendet skall återremitteras till fritidskontoret med uppdrag att skriva in den ovan redovisade hyres-/arrendekonstruktionen under punkt 6, Arrendeavgiften. Vidare föreslår ordförande att fritidschefen omgående skall förhandla med ridklubbens representanter med ambitionen att ett nytt avtal skall vara tecknat och godkänt vid fritidsnämndens junisammanträde. Arbetsutskottet beslutar enligt ordförandes förslag. s tidigare behandling Arbetsutskottet beslutade den 27 april 2004, 39, att återremittera ärendet till fritidskontoret för fortsatta diskussioner med klubben. 5 (11)

6 Utveckling av regionalt motorsportcentrum AU 55 Dnr Arbetsutskottets förslag Fritidsnämnden beslutar uttala att Vallentuna kommun inte kan erbjuda lämplig plats för streetracingtävlingar. Stockholms idrottsnämnd har vänt sig till KSL (Kommunförbundet Stockholms Län) för att försöka finna en regional lösning på problematiken med illegala streetracingtävlingar. KSL:s styrelse har remitterat frågan till länets kommuner för att inhämta deras syn på problemet och eventuella förslag till en permanent lösning. Kommunstyrelsen har vidareremitterat ärendet till fritidsnämnden för förslag till yttrande. Fritidschef Jan-Åke Bredberg har varit i kontakt med bl.a. Stockholms idrottsförvaltning för att diskutera lösningar på detta problem. Utifrån dessa diskussioner konstateras att de vägsträckor, som krävs för denna verksamhet, inte går att finna i Vallentuna kommun samt att kommunens läge inte är tillräckligt centralt i regionen för att vara ett alternativ till denna illegala verksamhet. Arbetsutskottet beslutar uttala att Vallentuna kommun inte kan erbjuda lämplig plats för streetracingtävlingar. 6 (11)

7 Detaljplan för området Nyby, omfattande delar av Vallentuna-Nyby 1:3 och 1:6 samt Vallentuna-Ekeby 2:154 m.fl. fastigheter i Vallentuna kommun AU 56 Dnr Arbetsutskottets förslag Fritidsnämnden beslutar uttala, att man inte har något att erinra mot detaljplan för området Nyby m.fl. fastigheter i Vallentuna kommun eftersom området inte innebär några störningar för det rörliga friluftslivet. Planområdet är beläget i nordvästra delen av Vallentuna tätort, ca 2,5 km nordväst om Vallentuna centrum. Det begränsas i väster av Vargmötets/Rosendals arbetsområde, i norr av en kraftledning och naturmark, i öster av bostadsområdet Västanberga samt i söder av befintliga småhus i Ekeby, Dragonvreten och Rosendal. Syftet med detaljplanen är att möjliggöra en utbyggnad av Nybyområdet till ett naturnära bostadsområde samt att förlänga Ekebyvägen till Tallhammarsvägen och därmed skapa en lokal förbindelselänk. Bebyggelsen består av 213 bostäder i form av småhus. Delar av fastigheterna Vallentuna-Nyby 1:3 och 1:6 utgör allmän platsmark (vägmark och naturområde) och kommer att tillföras kommunägd fastighet. Eventuella synpunkter skall vara samhällsbyggnadsnämnden tillhanda senast den 22 juni Fritidskontorets förslag Fritidsnämnden beslutar uttala, att man inte har något att erinra mot ovanstående detaljplan eftersom området inte innebär några störningar för det rörliga friluftslivet. Arbetsutskottet beslutar enligt fritidskontorets förslag. 7 (11)

8 Program för arbetsutskottets sammanträde den 12 augusti AU 57 Arbetsutskottets beslut Arbetsutskottet beslutar om följande program för arbetsutskottets heldagssammanträde den 12 augusti med start kl på fritidskontoret: Träff med Vallentuna Karate Club samt behandling av övriga aktuella ärenden. Besök på någon föreningsdriven idrottsplats. Diskussion om den vidare hanteringen av kommunfullmäktiges inriktningsmål och åtaganden för planperioden Redovisning och diskussion om fritidskontorets förslag till plan för IP-området med alternativa placeringar för en simhall och olika dragningar av Lindholmsvägen. Redovisning och diskussion om förslag till reviderad plan och organisation för Tryggare Vallentuna. Utvecklingsplan för Nova och närområdesverksamheten. Redovisning av reviderad organisation på förvaltningens driftenhet. Arbetsutskottet beslutade den 27 april 2004, 36, att arbetsutskottets sammanträde den 12 augusti 2004 skall vara ett heldagssammanträde. Fritidschef Jan-Åke Bredberg redovisar programförslag enligt följande (start på fritidskontoret kl ): Träff med Vallentuna Karate Club samt behandling av övriga aktuella ärenden. Besök på någon föreningsdriven idrottsplats. Diskussion om den vidare hanteringen av kommunfullmäktiges inriktningsmål och åtaganden för planperioden Redovisning och diskussion om fritidskontorets förslag till plan för IP-området med alternativa placeringar för en simhall och olika dragningar av Lindholmsvägen. Redovisning och diskussion om förslag till reviderad plan och organisation för Tryggare Vallentuna. Utvecklingsplan för Nova och närområdesverksamheten. Redovisning av reviderad organisation på förvaltningens driftenhet. Arbetsutskottet beslutar enligt fritidskontorets förslag. 8 (11)

9 Plan för centrumområdet i Vallentuna AU 58 Dnr Beslut Arbetsutskottet beslutar att ärendet skall tas upp vid arbetsutskottets heldagssammanträde den 12 augusti 2004 samt att anmäla detta på fritidsnämndens nästkommande sammanträde. Ordförande Jörgen Hellberg redovisar en del av programskiss för centrumområdet, omfattande Vallentuna IP. Fritidschef Jan-Åke Bredberg redovisar de synpunkter fritidskontoret lämnat till projektledaren Kristina Berglund. Då oklarhet råder om det fortsatta arbetet med centrumplanen uppdras åt fritidschefen att till nästa arbetsutskott redovisa detta samt att ta fram ett programförslag för Vallentuna IP-området. Underlag för fritidschefens arbete i detta ärende se bilaga. Fritidschef Jan-Åke Bredberg meddelar tidsschemat för centrumprocessen. Det pågående arbetet är en förstudie för det formella samråds- och planarbetet för att kommunmedborgarna skall kunna påverka förslaget. Detta skede med utställning kommer att pågå under sommaren. Därefter startar den formella planprocessen. Fritidskontoret kommer att ta fram förslag till en detaljerad plan för IP-området utifrån de olika dragningar av Lindholmsvägen som aktualiserats i centrumutredningen. Tanken är att kontorets förslag skall tas upp vid fritidsnämndens augustisammanträde. Ordförande Jörgen Hellberg (fp) tackar för informationen och föreslår att detta skall tas upp vid arbetsutskottets heldagssammanträde den 12 augusti 2004 samt att ärendet skall anmälas på fritidsnämndens nästkommande sammanträde. Arbetsutskottet beslutar enligt ordförandes förslag. s tidigare behandling Fritidsnämnden beslutade den 25 maj 2004, 45, att uppdra till fritidskontoret att vid nästa sammanträde med arbetsutskottet redovisa riktlinjerna för hur arbetet med centrumplaneringen skall tillgå samt att bereda ärendet till fritidsnämndens nästkommande sammanträde. 9 (11)

10 Bidrag till Vallentuna Styrketräningsförening AU 59 Dnr Arbetsutskottets förslag Fritidsnämnden beslutar att bidraget till Vallentuna Styrketräningsförening under 2004 skall utgå med 34 tkr (oförändrat). Vallentuna Styrketräningsförening (VSTF) hyr en lokal för sin verksamhet i Hammarbacksskolan. Föreningen har utrustat lokalen och svarar för städning och underhåll av densamma. VSTF har ca 300 aktiva medlemmar varav ett 60-tal är ungdomar mellan 15 och 20 år. Föreningen betalar full hyra för sin verksamhetslokal, 134 tkr per år, och söker inga kommunala föreningsbidrag. Anledningen till att föreningen inte sökt några kommunala bidrag för sin ungdomsverksamhet är att denna inte till alla delar passar in på kommunens bidragsnormer. Fritidsförvaltningens förslag VSTF är en välskött förening, som bedriver styrketräningsverksamhet främst på motionsnivå. Medlemmarna städar lokalen och svarar för enklare underhåll. Föreningen har dessutom utrustat lokalen på egen bekostnad. Andra idrottsföreningar i kommunen och skolan får disponera styrketräningslokalen efter överenskommelse med föreningen. VSTF är kommunens enda styrketräningsförening och det är ur flera aspekter värdefullt att denna verksamhet finns i kommunen. Trots att verksamheten inte till alla delar passar in i kommunens normer för föreningsbidrag bör föreningen erhålla visst ekonomiskt stöd, dels för den ungdomsverksamhet man bedriver, dels för att man låter andra föreningar och skolan disponera lokalen och dels för att man sköter städning och underhåll. Bidragets storlek, vilket bör omprövas varje år, beräknas utifrån.. - antalet aktiva ungdomar i verksamheten, - skolans och andra föreningars möjlighet att disponera lokalen, - att städning och lokalunderhåll utförs av föreningen. Föreningen skall också på lämpligt sätt informera sina medlemmar om de etiska regler som gäller för idrottsrörelsen i allmänhet och styrketräningssporten i synnerhet. För år 2003 förslås bidraget bli 34 tkr. Fritidschef Jan-Åke Bredberg meddelar vid arbetsutskottets sammanträde den 3 juni 2004, att han varit i kontakt med representanter för 10 (11)

11 Forts. 59 föreningens styrelse för att diskutera verksamheten och konstaterar att denna fungerar på samma sätt som under Med anledning härav föreslår fritidschefen att bidraget till Vallentuna Styrketräningsförening under 2004 utgår med 34 tkr (oförändrat). Arbetsutskottet beslutar enligt fritidschefens förslag. s tidigare handläggning Fritidsnämnden beslutade den 17 juni 2003, 57, att för år 2003 bevilja Vallentuna Styrketräningsförening ett bidrag med 34 tkr. Bidragets storlek, skall omprövas varje år och beräknas utifrån.. - antalet aktiva ungdomar i verksamheten, - skolans och andra föreningars möjlighet att disponera lokalen, - att städning och lokalunderhåll utförs av föreningen. Dessutom beslutade fritidsnämnden att föreningen på lämpligt sätt skall informera sina medlemmar om de etiska regler som gäller för idrottsrörelsen i allmänhet och styrketräningssporten i synnerhet. 11 (11)

PROTOKOLL. Fritidsnämndens arbetsutskott Plats och tid för sammanträdet

PROTOKOLL. Fritidsnämndens arbetsutskott Plats och tid för sammanträdet Fritidsnämndens arbetsutskott 2008-05-05 Plats och tid för sammanträdet Mörbyrummet, Fritidskontoret Tuna torg 15, Vallentuna, måndagen den 5 maj 2008, kl. 08.30-10.30 Beslutande Rickard Gutenberg (m),

Läs mer

Jörgen Hellberg (fp) ordförande Lars Carlsson (c) Tommy Eckelöv (s)

Jörgen Hellberg (fp) ordförande Lars Carlsson (c) Tommy Eckelöv (s) Fritidsnämndens arbetsutskott 15 januari 2004 Plats och tid för sammanträdet Mörbyrummet, Fritidskontoret Tuna torg 15, Vallentuna torsdagen den 15 januari 2004, kl. 07.30-09.15 Beslutande Jörgen Hellberg

Läs mer

Jörgen Hellberg (fp) ordförande Lars Carlsson (c) Tommy Eckelöv (s)

Jörgen Hellberg (fp) ordförande Lars Carlsson (c) Tommy Eckelöv (s) Fritidsnämndens arbetsutskott 18 mars 2004 Plats och tid för sammanträdet Mörbyrummet, Fritidskontoret Tuna torg 15, Vallentuna, torsdagen den 18 mars 2004 kl. 18.00-19.00 Beslutande Jörgen Hellberg (fp)

Läs mer

Fritidsintendent Lars Lundkvist Förvaltningssekreterare Marie-Louise Bornholm. Fritidskontoret, Vallentuna, den 17 januari 2003

Fritidsintendent Lars Lundkvist Förvaltningssekreterare Marie-Louise Bornholm. Fritidskontoret, Vallentuna, den 17 januari 2003 Fritidsnämndens arbetsutskott 14 januari 2003 Plats och tid för sammanträdet Beslutande Mörbyrummet, Fritidskontoret, Tuna torg 15, Vallentuna tisdagen den 14 januari 2003 kl 08.00-09.50 Jörgen Hellberg

Läs mer

Jörgen Hellberg (fp) ordförande Lars Carlsson (c) Tommy Eckelöv (s)

Jörgen Hellberg (fp) ordförande Lars Carlsson (c) Tommy Eckelöv (s) Fritidsnämndens arbetsutskott 31 oktober 2003 Plats och tid för sammanträdet Mörbyrummet, Fritidskontoret Tuna torg 15, Vallentuna fredagen den 31 oktober 2003 kl. 07.30-10.45 Beslutande Jörgen Hellberg

Läs mer

Utbildningschef Roland Beijer Controller Anna Liss-Daniels. Barn- och ungdomsförvaltningen, Vallentuna

Utbildningschef Roland Beijer Controller Anna Liss-Daniels. Barn- och ungdomsförvaltningen, Vallentuna L Utbildningsämndens arbetsutskott 8 juni 2004 Plats och tid för sammanträdet Beslutande Ersättare Övriga deltagare Kragstarummet, Kommunalhuset, Vallentuna tisdagen den 8 juni 2004 kl 08.15 09.20 Elisabeth

Läs mer

KALLELSE. 1. Justerande:... Fritidsnämnden 28 januari 2003

KALLELSE. 1. Justerande:... Fritidsnämnden 28 januari 2003 Fritidsnämnden 28 januari 2003 Plats och tid för sammanträdet Mörbyrummet, Fritidskontoret, Tuna torg 15, Vallentuna tisdagen den 28 januari 2003 kl 19.00 Kallade tjänstemän Fritidschef Jan-Åke Bredberg

Läs mer

Samling utanför entrén till fritidskontoret torsdagen den 22 maj 2003 kl 15.00 för rundresa till fritidsnämndens anläggningar

Samling utanför entrén till fritidskontoret torsdagen den 22 maj 2003 kl 15.00 för rundresa till fritidsnämndens anläggningar Fritidsnämnden 22 maj 2003 Plats och tid för sammanträdet Samling utanför entrén till fritidskontoret torsdagen den 22 maj 2003 kl 15.00 för rundresa till fritidsnämndens anläggningar Fritidsnämndens ordinarie

Läs mer

Marge Aab Svensson (m), ordförande Per-Olof Björkman (fp) Tommy Eckelöv (s)

Marge Aab Svensson (m), ordförande Per-Olof Björkman (fp) Tommy Eckelöv (s) Fritidsnämndens arbetsutskott 2007-11-22 Plats och tid för sammanträdet Mörbyrummet, Fritidskontoret Tuna torg 15, Vallentuna, torsdagen den 22 november 2007, kl. 17.00-18.30 Beslutande Marge Aab Svensson

Läs mer

Marge Aab Svensson (m), ordförande Karin Unnerstad (fp) Tommy Eckelöv (s) Jan-Åke Bredberg, fritidschef Marie-Louise Bornholm, nämndsekreterare

Marge Aab Svensson (m), ordförande Karin Unnerstad (fp) Tommy Eckelöv (s) Jan-Åke Bredberg, fritidschef Marie-Louise Bornholm, nämndsekreterare Fritidsnämndens arbetsutskott 16 april 2007 Plats och tid för sammanträdet Beslutande Mörbyrummet, Fritidskontoret Tuna torg 15, Vallentuna, måndagen den 16 april 2007, kl. 08.00-10.00 Marge Aab Svensson

Läs mer

Jörgen Hellberg (fp) ordförande Lars Carlsson (c) Tommy Eckelöv (s)

Jörgen Hellberg (fp) ordförande Lars Carlsson (c) Tommy Eckelöv (s) Fritidsnämndens arbetsutskott 13 maj 2004 Plats och tid för sammanträdet Mörbyrummet, Fritidskontoret Tuna torg 15, Vallentuna, torsdagen den 13 maj 2004, kl. 13.30-15.40 Beslutande Jörgen Hellberg (fp)

Läs mer

Jan-Åke Bredberg, fritidschef Lars Lundkvist, fritidsintendent Marie-Louise Bornholm, förvaltningssekreterare

Jan-Åke Bredberg, fritidschef Lars Lundkvist, fritidsintendent Marie-Louise Bornholm, förvaltningssekreterare Fritidsnämnden 25 maj 2004 Plats och tid för sammanträdet Beslutande Övriga deltagare Utses att justera Justeringens plats och tid Mörbyrummet, Fritidskontoret, Tuna torg 15, Vallentuna, tisdagen den 25

Läs mer

PROTOKOLL. Fritidsnämndens arbetsutskott 2008-05-26. Plats och tid för sammanträdet

PROTOKOLL. Fritidsnämndens arbetsutskott 2008-05-26. Plats och tid för sammanträdet Fritidsnämndens arbetsutskott 2008-05-26 Plats och tid för sammanträdet Mörbyrummet, Fritidskontoret Tuna torg 15, Vallentuna, måndagen den 26 maj 2008, kl. 07.30-08.50 Beslutande Per-Olof Björkman (fp),

Läs mer

KALLELSE. Fritidsnämnden 25 maj Mörbyrummet, Fritidskontoret, Tuna torg 15, Vallentuna, tisdagen den 25 maj 2004, kl

KALLELSE. Fritidsnämnden 25 maj Mörbyrummet, Fritidskontoret, Tuna torg 15, Vallentuna, tisdagen den 25 maj 2004, kl Fritidsnämnden 25 maj 2005 Plats och tid för sammanträdet Kallade tjänstemän Mörbyrummet, Fritidskontoret, Tuna torg 15, Vallentuna, tisdagen den 25 maj 2004, kl. 19.00 Jan-Åke Bredberg, fritidschef Lars

Läs mer

PROTOKOLL. Fritidsnämndens arbetsutskott 4 maj 2006. Plats och tid för sammanträdet

PROTOKOLL. Fritidsnämndens arbetsutskott 4 maj 2006. Plats och tid för sammanträdet Fritidsnämndens arbetsutskott 4 maj 2006 Plats och tid för sammanträdet Mörbyrummet, Fritidskontoret Tuna torg 15, Vallentuna, torsdagen den 4 maj 2006, kl. 07.30-11.40 Beslutande Jörgen Hellberg (fp)

Läs mer

OBS! OBS! s-gruppen samlas på fritidskontoret kl. 18.30. KALLELSE. Den borgerliga gruppen samlas på fritidskontoret kl. 18.15. 1. Justerande:...

OBS! OBS! s-gruppen samlas på fritidskontoret kl. 18.30. KALLELSE. Den borgerliga gruppen samlas på fritidskontoret kl. 18.15. 1. Justerande:... Fritidsnämnden 2009-01-26 Plats och tid för sammanträdet Kallade tjänstemän Frösundarummet, socialkontoret, Tuna torg 15, Vallentuna, måndagen den 26 januari 2009, kl. 19.00 Jan-Åke Bredberg, fritidschef

Läs mer

Jörgen Hellberg (fp) ordförande Lars Carlsson (c) Tommy Eckelöv (s)

Jörgen Hellberg (fp) ordförande Lars Carlsson (c) Tommy Eckelöv (s) Fritidsnämndens arbetsutskott 1 december 2005 Plats och tid för sammanträdet Mörbyrummet, Fritidskontoret Tuna torg 15, Vallentuna, torsdagen den 1 december 2005, kl. 07.30-09.40 Beslutande Jörgen Hellberg

Läs mer

VALLENTUNA KOMMUN Sammanträdesprotokoll 1 (15)

VALLENTUNA KOMMUN Sammanträdesprotokoll 1 (15) VALLENTUNA KOMMUN Sammanträdesprotokoll 1 (15) Plats och tid Mörbyrummet, 08:45 12:00 Beslutande Åke Uddén (C), ordförande Roger Gadde (M) Tommy Eckelöv (S) Övriga närvarande Mats Lennerthsson, fritidschef

Läs mer

Fritidschef Jan-Åke Bredberg Fritidsintendent Lars Lundkvist Förvaltningssekreterare Marie-Louise Bornholm. Fritidskontoret, Vallentuna, den

Fritidschef Jan-Åke Bredberg Fritidsintendent Lars Lundkvist Förvaltningssekreterare Marie-Louise Bornholm. Fritidskontoret, Vallentuna, den Fritidsnämndens arbetsutskott 12 april 2002 Plats och tid för sammanträdet Beslutande Mörbyrummet, Fritidskontoret, Tuna torg 15, Vallentuna fredagen den 12 april 2002 kl 07.30-08.35 Ray Idermark (m),

Läs mer

Fritidskontoret, Tuna torg 15, Vallentuna tisdagen den 15 september 1998 kl 19.00-21.45

Fritidskontoret, Tuna torg 15, Vallentuna tisdagen den 15 september 1998 kl 19.00-21.45 AB VALLENTUNA KOMMUN Fritidsnämnden 1998-09-15 1(14) Plats och tid för sammanträdet Beslutande Övriga deltagare Utses att justera Justeringens plats och tid Fritidskontoret, Tuna torg 15, Vallentuna tisdagen

Läs mer

PROTOKOLL. Fritidsnämndens arbetsutskott 12 augusti Plats och tid för sammanträdet

PROTOKOLL. Fritidsnämndens arbetsutskott 12 augusti Plats och tid för sammanträdet Fritidsnämndens arbetsutskott 12 augusti 2004 Plats och tid för sammanträdet Mörbyrummet, Fritidskontoret Tuna torg 15, Vallentuna, torsdagen den 12 augusti 2004 kl. 08.00-16.30 Beslutande Jörgen Hellberg

Läs mer

PROTOKOLL. Fritidsnämnden 29 januari Mörbyrummet, Fritidskontoret, Tuna torg 15, Vallentuna, torsdagen den 29 januari 2004 kl

PROTOKOLL. Fritidsnämnden 29 januari Mörbyrummet, Fritidskontoret, Tuna torg 15, Vallentuna, torsdagen den 29 januari 2004 kl Fritidsnämnden 29 januari 2004 Plats och tid för sammanträdet Beslutande Ersättare Övriga deltagare Utses att justera Justeringens plats och tid Mörbyrummet, Fritidskontoret, Tuna torg 15, Vallentuna,

Läs mer

Bällstarummet, Tuna torg 1, 2 tr, Vallentuna tisdagen den 15 juni 2004 kl Förvaltningschef Roland Beijer Administrativ chef Anna Liss-Daniels

Bällstarummet, Tuna torg 1, 2 tr, Vallentuna tisdagen den 15 juni 2004 kl Förvaltningschef Roland Beijer Administrativ chef Anna Liss-Daniels Utbildningsnämnden 15 juni 2004 Plats och tid för sammanträdet Kallade tjänstemän Bällstarummet, Tuna torg 1, 2 tr, Vallentuna tisdagen den 15 juni 2004 kl 19.00 Förvaltningschef Roland Beijer Administrativ

Läs mer

KALLELSE. 1. Justerande:... Fritidsnämnden 28 september 2006

KALLELSE. 1. Justerande:... Fritidsnämnden 28 september 2006 Fritidsnämnden 28 september 2006 Plats och tid för sammanträdet Kallade tjänstemän Övriga deltagare Vallentuna Scoutkårs av NSF lokal, Åby Scoutgård, Åbyholmsvägen Vallentuna (lokalen ligger bakom brandstationen,

Läs mer

Jan-Åke Bredberg, fritidschef Agneta Fleischer, enhetschef, 11-12 Marie-Louise Bornholm, förvaltningssekreterare

Jan-Åke Bredberg, fritidschef Agneta Fleischer, enhetschef, 11-12 Marie-Louise Bornholm, förvaltningssekreterare Fritidsnämnden 24 februari 2005 Plats och tid för sammanträdet Beslutande Övriga deltagare Frösundarummet, Socialkontoret, Tuna torg 15, Vallentuna, torsdagen den 24 februari 2005, kl. 19.00-21.35 Jörgen

Läs mer

PROTOKOLL. Fritidsnämnden 17 mars 2005

PROTOKOLL. Fritidsnämnden 17 mars 2005 Fritidsnämnden 17 mars 2005 Plats och tid för sammanträdet Beslutande Övriga deltagare Utses att justera Justeringens plats och tid Frösundarummet, Socialkontoret, Tuna torg 15, Vallentuna, torsdagen den

Läs mer

Jörgen Hellberg (fp) ordförande Lars Carlsson (c), 83-86 Tommy Eckelöv (s)

Jörgen Hellberg (fp) ordförande Lars Carlsson (c), 83-86 Tommy Eckelöv (s) Fritidsnämndens arbetsutskott 2 december 2003 Plats och tid för sammanträdet Mörbyrummet, Fritidskontoret Tuna torg 15, Vallentuna tisdagen den 2 december 2003 kl. 07.30-10.25 Beslutande Jörgen Hellberg

Läs mer

Mörbyrummet, Fritidskontoret, Tuna torg 15, Vallentuna, måndagen den 17 mars 2008, kl. 18.00

Mörbyrummet, Fritidskontoret, Tuna torg 15, Vallentuna, måndagen den 17 mars 2008, kl. 18.00 Fritidsnämndens arbetsutskott 2008-03-17 Plats och tid för sammanträdet Mörbyrummet, Fritidskontoret, Tuna torg 15, Vallentuna, måndagen den 17 mars 2008, kl. 18.00 Kallade tjänstemän Jan-Åke Bredberg,

Läs mer

Fritidschef Jan-Åke Bredberg Fritidsintendent Lars Lundkvist Förvaltningssekreterare Marie-Louise Bornholm

Fritidschef Jan-Åke Bredberg Fritidsintendent Lars Lundkvist Förvaltningssekreterare Marie-Louise Bornholm Fritidsnämnden 22 maj 2003 Plats och tid för sammanträdet Beslutande Ersättare Övriga deltagare Utses att justera Justeringens plats och tid Mörbyrummet, Fritidskontoret, Tuna torg 15, Vallentuna, torsdagen

Läs mer

KALLELSE. Fritidsnämnden 16 december 2003. Mörbyrummet, Fritidskontoret, Tuna torg 15, Vallentuna tisdagen den 16 december 2003 kl. 19.

KALLELSE. Fritidsnämnden 16 december 2003. Mörbyrummet, Fritidskontoret, Tuna torg 15, Vallentuna tisdagen den 16 december 2003 kl. 19. Fritidsnämnden 16 december 2003 Plats och tid för sammanträdet Mörbyrummet, Fritidskontoret, Tuna torg 15, Vallentuna tisdagen den 16 december 2003 kl. 19.00 OBS! Efter fritidsnämndens sammanträde kommer

Läs mer

Rickard Gutenberg (m), ordförande Per-Olof Björkman (fp) Tommy Eckelöv (s)

Rickard Gutenberg (m), ordförande Per-Olof Björkman (fp) Tommy Eckelöv (s) Fritidsnämndens arbetsutskott 2008-03-17 Plats och tid för sammanträdet Mörbyrummet, Fritidskontoret Tuna torg 15, Vallentuna, måndagen den 17 mars 2008, kl. 18.00-19.00 Beslutande Rickard Gutenberg (m),

Läs mer

PROTOKOLL. Fritidsnämnden 2007-11-22

PROTOKOLL. Fritidsnämnden 2007-11-22 Fritidsnämnden 2007-11-22 Plats och tid för sammanträdet Beslutande Markim-Orkesta IF:s klubbstuga, Orkestaplanen, Vallentuna, torsdagen den 22 november 2007, kl. 19.00-21.00 Marge Aab Svensson (m), ordförande

Läs mer

PROTOKOLL. Fritidsnämnden 19 februari 2007

PROTOKOLL. Fritidsnämnden 19 februari 2007 Fritidsnämnden 19 februari 2007 Plats och tid för sammanträdet Beslutande Övriga deltagare Utses att justera Mörbyrummet, Fritidskontoret, Tuna torg 15, Vallentuna, måndagen den 19 februari 2007, kl. 19.00-21.00

Läs mer

Jan-Åke Bredberg, fritidschef Lars Lundkvist, fritidsintendent Jessica Kauppi, enhetschef Marie-Louise Bornholm, nämndsekreterare

Jan-Åke Bredberg, fritidschef Lars Lundkvist, fritidsintendent Jessica Kauppi, enhetschef Marie-Louise Bornholm, nämndsekreterare Fritidsnämnden 18 maj 2006 Plats och tid för sammanträdet Kallade tjänstemän Övriga Brottby SK:s klubblokal på Össeby IP, Brottby, torsdagen den 18 maj 2006, kl. 19.00 Jan-Åke Bredberg, fritidschef Lars

Läs mer

Bällstarummet, Tuna torg 1, 2 tr, Vallentuna torsdagen den 29 januari 2009, kl. 19.00 21.40. Maj Birgersson (kd) 1-16

Bällstarummet, Tuna torg 1, 2 tr, Vallentuna torsdagen den 29 januari 2009, kl. 19.00 21.40. Maj Birgersson (kd) 1-16 Utbildningsnämnden 2009-01-29 Plats och tid för sammanträdet Bällstarummet, Tuna torg 1, 2 tr, Vallentuna torsdagen den 29 januari 2009, kl. 19.00 21.40 Beslutande Elisabeth Rydström (c),ordförande Jörgen

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Kommunstyrelsens arbetsutskott 2012-04-25 1 (13) Plats och tid Sammanträdesrum Häverö, kl 09.00-10.10 ande Kjell Jansson (M), ordförande Mats Hultin (M) Berit Jansson (C) Elisabeth Björk (S) Kerstin Bergström

Läs mer

KALLELSE. Nygårds Värdshus, Täby kyrkby, måndagen den 8 december 2008, kl (middag kl )

KALLELSE. Nygårds Värdshus, Täby kyrkby, måndagen den 8 december 2008, kl (middag kl ) Fritidsnämnden 2008-12-08 Plats och tid för sammanträdet Nygårds Värdshus, Täby kyrkby, måndagen den 8 december 2008, kl. 17.00 (middag kl. 18.30) Du har väl inte glömt att anmäla dig till fritidsnämndens

Läs mer

PROTOKOLL. Fritidsnämnden 10 december 2002

PROTOKOLL. Fritidsnämnden 10 december 2002 Fritidsnämnden 10 december 2002 Plats och tid för sammanträdet ande Ersättare Övriga deltagare Utses att justera Justeringens plats och tid Lindholmens gård, Vallentuna, tisdagen den 10 november 2002 kl

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Kommunstyrelsens arbetsutskott 2010-08-18 1 (9) Plats och tid Sammanträdesrum Häverö, kl 09.00-09.55 ande Övriga deltagande Kjell Jansson (M), ordförande Berit Jansson (C) Hans Andersson (FP) Olle Jansson

Läs mer

PROTOKOLL. Kulturnämndens arbetsutskott 8 juni 2004

PROTOKOLL. Kulturnämndens arbetsutskott 8 juni 2004 Kulturnämndens arbetsutskott 8 juni 2004 Plats och tid för sammanträdet Beslutande Övriga deltagare Utses att justera Justeringens plats och tid Kulturförvaltningen, Tuna torg 11, 1 tr, Vallentuna tisdagen

Läs mer

PROTOKOLL. Fritidsnämnden 27 januari 2005

PROTOKOLL. Fritidsnämnden 27 januari 2005 Fritidsnämnden 27 januari 2005 Plats och tid för sammanträdet Beslutande Övriga deltagare Utses att justera Justeringens plats och tid Mörbyrummet, Fritidskontoret, Tuna torg 15, Vallentuna, torsdagen

Läs mer

PROTOKOLL. Fritidsnämnden 2008-06-09

PROTOKOLL. Fritidsnämnden 2008-06-09 Fritidsnämnden 2008-06-09 Plats och tid för sammanträdet Beslutande Övriga deltagare Utses att justera Mörbyrummet, Fritidskontoret, Tuna torg 15, Vallentuna, måndagen den 9 juni 2008, kl. 18.00-20.00

Läs mer

Jörgen Hellberg (fp) ordförande Lars Carlsson (c) Tommy Eckelöv (s) Ylva Reinholts, Stockholms Läns 4H, 11

Jörgen Hellberg (fp) ordförande Lars Carlsson (c) Tommy Eckelöv (s) Ylva Reinholts, Stockholms Läns 4H, 11 Fritidsnämndens arbetsutskott 3 mars 2004 Plats och tid för sammanträdet Mörbyrummet, Fritidskontoret Tuna torg 15, Vallentuna tisdagen den 3 mars 2004 kl. 07.30-12.15 Beslutande Jörgen Hellberg (fp) ordförande

Läs mer

PROTOKOLL. Fritidsnämnden 15 december 2005

PROTOKOLL. Fritidsnämnden 15 december 2005 Fritidsnämnden 15 december 2005 Plats och tid för sammanträdet Beslutande Övriga deltagare Utses att justera Justeringens plats och tid Lindholmens gård, Vallentuna, torsdagen den 15 december 2005, kl.

Läs mer

PROTOKOLL. Myndighetsnämnden för teknik och miljö arbetsutskott. 27 april 2006

PROTOKOLL. Myndighetsnämnden för teknik och miljö arbetsutskott. 27 april 2006 arbetsutskott 27 april 2006 Plats och tid för sammanträdet Beslutande Övriga deltagare Utses att justera Justeringens plats och tid Angarnsrummet, Tunahuset Tuna torg 2, Vallentuna torsdagen den 27 april

Läs mer

Socialnämndens arbetsutskott

Socialnämndens arbetsutskott VALLENTUNA KOMMUN Sammanträdesprotokoll Socialnämndens arbetsutskott 2017-02-07 16 Byggnation av gruppboende enligt LSS (SN 2016.103) Beslut Arbetsutskottet beslutar att föreslå att: Socialnämnden beslutar

Läs mer

Förvaltningschef Roland Beijer Nämndsekreterare Cecilia Arrgård Controller Annika Hellberg. Barn- och ungdomsförvaltningen, Vallentuna

Förvaltningschef Roland Beijer Nämndsekreterare Cecilia Arrgård Controller Annika Hellberg. Barn- och ungdomsförvaltningen, Vallentuna Barn- och ungdomsnämndens arbetsutskott 14 december 2004 Plats och tid för sammanträdet Beslutande Ersättare Övriga deltagare Utses att justera Justeringens plats och tid Barn- och ungdomsförvaltningen,

Läs mer

PROTOKOLL. Fritidsnämnden 18 mars 2004

PROTOKOLL. Fritidsnämnden 18 mars 2004 Fritidsnämnden 18 mars 2004 Plats och tid för sammanträdet Beslutande Övriga deltagare Utses att justera Justeringens plats och tid Mörbyrummet, Fritidskontoret, Tuna torg 15, Vallentuna, torsdagen den

Läs mer

Sävsjö kommun SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum Kultur- och fritidsnämnden 2009-01-29

Sävsjö kommun SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum Kultur- och fritidsnämnden 2009-01-29 1 Plats och tid Kommunalhuset, Sävsjö, torsdag den 29 januari 2009, kl. 14.30-17.05 ande Ordinarie ledamöter: Sten-Åke Claesson, ordförande (c) Elisabeth Jonasson, 1:e vice ordf. (kd) Susanne Sjögren,

Läs mer

PROTOKOLL. Fritidsnämndens arbetsutskott 8 mars 2002

PROTOKOLL. Fritidsnämndens arbetsutskott 8 mars 2002 Fritidsnämndens arbetsutskott 8 mars 2002 Plats och tid för sammanträdet ande Mörbyrummet, Fritidskontoret, Tuna torg 15, Vallentuna fredagen den 8 mars 2002 kl 08.00-09.20 Ray Idermark (m), ordf Göran

Läs mer

Bällstarummet, Tuna torg 1, Vallentuna OBS! Byte av lokal torsdagen den 22 maj 2003 kl 19.00 OBS! Handikappföreningarna träffas kl 18.

Bällstarummet, Tuna torg 1, Vallentuna OBS! Byte av lokal torsdagen den 22 maj 2003 kl 19.00 OBS! Handikappföreningarna träffas kl 18. Handikapprådet 2003-05-22 Plats och tid för sammanträdet Kallade tjänstemän Bällstarummet, Tuna torg 1, Vallentuna OBS! Byte av lokal torsdagen den 22 maj 2003 kl 19.00 OBS! Handikappföreningarna träffas

Läs mer

Angarnsrummet, Tuna torg 1, 2 tr, Vallentuna torsdagen den 17 november kl

Angarnsrummet, Tuna torg 1, 2 tr, Vallentuna torsdagen den 17 november kl Utbildningsnämnden 2005-11-17 Plats och tid för sammanträdet Angarnsrummet, Tuna torg 1, 2 tr, Vallentuna torsdagen den 17 november kl.19.00 21.00 ande Ersättare Övriga deltagare Utses att justera Elisabeth

Läs mer

PROTOKOLL. Fritidsnämnden 26 oktober 2006

PROTOKOLL. Fritidsnämnden 26 oktober 2006 Fritidsnämnden 26 oktober 2006 Plats och tid för sammanträdet Beslutande Övriga deltagare Utses att justera Justeringens plats och tid Össeby-Garns Skytteförenings paviljong, Vallentuna, torsdagen den

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll 2006-05-16 1 Organ Kommunstyrelsens arbetsutskott Plats och tid Kommunhuset, Gnosjö, kl 08.00-16.00 Beslutande Christer Gustafsson (kd), ordförande Bertil Nilsson (m) Inga-Lill Andersson Hjelm (s) Myrna

Läs mer

PROTOKOLL. Fritidsnämnden 1 oktober 2002

PROTOKOLL. Fritidsnämnden 1 oktober 2002 Fritidsnämnden 1 oktober 2002 Plats och tid för sammanträdet Beslutande Mörbyrummet, Fritidskontoret, Tuna torg 15, Vallentuna, tisdagen den 1 oktober 2002 kl 19.00-20.50 Ray Idermark (m), ordf Göran Seveson

Läs mer

Samhällsbyggnadsförvaltningen, Vallentuna. BEVIS Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Samhällsbyggnadsnämnden

Samhällsbyggnadsförvaltningen, Vallentuna. BEVIS Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Samhällsbyggnadsnämnden Samhällsbyggnadsnämnden 19 september 2006 Plats och tid för sammanträdet Beslutande Ersättare Övriga deltagare Utses att justera Angarnsrummet, Tunahuset Tuna torg 2, Vallentuna tisdagen den 19 september

Läs mer

Justerande... KALLELSE. Barn- och ungdomsnämnden 5 februari 2002

Justerande... KALLELSE. Barn- och ungdomsnämnden 5 februari 2002 KALLELSE Barn- och ungdomsnämnden 5 februari 2002 Plats och tid för sammanträdet Kallade tjänstemän Bällstarummet, Tuna torg 1, 2 tr, Vallentuna Tisdag 5 februari 2002 kl 19.00 Göran Nydahl, förvaltningschef

Läs mer

Bällstarummet, Tuna torg 1, 2 tr, Vallentuna torsdagen den 16 september 2010, kl

Bällstarummet, Tuna torg 1, 2 tr, Vallentuna torsdagen den 16 september 2010, kl Utbildningsnämnden 2010-09-16 Plats och tid för sammanträdet Bällstarummet, Tuna torg 1, 2 tr, Vallentuna torsdagen den 16 september 2010, kl. 19.00-20.30 Beslutande Ersättare Elisabeth Rydström (C),ordförande

Läs mer

Behandlade ärenden. 14 Verksamhetsberättelse 2010 med resultat. 18 Studiebesök/utbildningar för fritidsnämnden 2011.

Behandlade ärenden. 14 Verksamhetsberättelse 2010 med resultat. 18 Studiebesök/utbildningar för fritidsnämnden 2011. 1 Behandlade ärenden 14 Verksamhetsberättelse 2010 med resultat. 15 Kompletteringsbudget 2011. 16 Skötselbidrag 2011. 17 Förändringar i bidrags- och uthyrningsnormer. 18 Studiebesök/utbildningar för fritidsnämnden

Läs mer

PROTOKOLL. Fritidsnämnden 28 september 2006

PROTOKOLL. Fritidsnämnden 28 september 2006 Fritidsnämnden 28 september 2006 Plats och tid för sammanträdet Beslutande Övriga deltagare Utses att justera Justeringens plats och tid Åby Scoutgård, Åbyholmsvägen, Vallentuna, torsdagen den 28 september

Läs mer

Carola Gunnarsson (c) Hans Eljansbo (m) Christer Eriksson (c) Tommy Johansson (s) Åke Hedvall (s)

Carola Gunnarsson (c) Hans Eljansbo (m) Christer Eriksson (c) Tommy Johansson (s) Åke Hedvall (s) SALA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (15) Plats och tid Gustaf Adolfssalen, kl 13.30 17.10 Beslutande Närvarande ersättare Närvarande representant Carola Gunnarsson (c) Hans Eljansbo (m) Christer Eriksson

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Fritidsnämnden 2009-05-12 1 Plats och tid: Fritidskontorets sammanträdesrum, kl 14.00-17.15 ande: Ibrahim Candemir (KD) vice ordförande, ersättare för Sidsel Waern Karl-Mats Bodestad (M) Christian Aldenäs

Läs mer

Sammanträdesrum UKF, kommunhuset i Lomma Tid Onsdagen den 18 juni 2014, 15.00-17.30

Sammanträdesrum UKF, kommunhuset i Lomma Tid Onsdagen den 18 juni 2014, 15.00-17.30 Sammanträdesdatum s. 1 (12) Plats Sammanträdesrum UKF, kommunhuset i Lomma Tid Onsdagen den 18 juni 2014, 15.00-17.30 Beslutande Robert Wenglén (M) Yvonne Andreasson (FP) Richard Jerneborg (M) Mozghan

Läs mer

Grundskolechef Göran Nydahl Bitr utv led Elsie-Britt Rosengren Ekonom Annika Hellberg, punkt 3. Grundskolekontoret, Vallentuna

Grundskolechef Göran Nydahl Bitr utv led Elsie-Britt Rosengren Ekonom Annika Hellberg, punkt 3. Grundskolekontoret, Vallentuna Grundskolenämndens arbetsutskott 2001-11-27 Plats och tid för sammanträdet Beslutande Övriga deltagare Utses att justera Justeringens plats och tid Grundskolekontoret, Vallentuna tisdagen den 27 november

Läs mer

KALLELSE. 1. Justerande:... Barn- och ungdomsnämnden

KALLELSE. 1. Justerande:... Barn- och ungdomsnämnden Barn- och ungdomsnämnden 2009-03-03 Plats och tid för sammanträdet Kallade tjänstemän Bällstarummet, Tuna torg 1, 2 tr, Vallentuna tisdagen den 3 mars, kl. 19.00 Utbildningschef Roland Beijer Ekonomiadmin.

Läs mer

VALLENTUNA KOMMUN Sammanträdesprotokoll 1 (13)

VALLENTUNA KOMMUN Sammanträdesprotokoll 1 (13) VALLENTUNA KOMMUN Sammanträdesprotokoll 1 (13) Plats och tid ande Mörbyrummet, Fritidsförvaltningen, Torggatan 15, Vallentuna. Torsdagen den 5 april 2012 kl 09.05 10.20. Ledamöter: Åke Uddén (C) Roger

Läs mer

Rickard Gutenberg (m), ordförande Per-Olof Björkman (fp) Tommy Eckelöv (s)

Rickard Gutenberg (m), ordförande Per-Olof Björkman (fp) Tommy Eckelöv (s) Fritidsnämndens arbetsutskott 2009-01-12 Plats och tid för sammanträdet Mörbyrummet, Fritidskontoret Tuna torg 15, Vallentuna, måndagen den 12 januari 2009, kl. 07.30-09.50 Beslutande Rickard Gutenberg

Läs mer

Leif Bertilson (m), Rolf Lindblad (s), Marianne Afzelius, förvaltningschef Louise Westin, Camilla Hagen. Förskoleförvaltningen, Vallentuna

Leif Bertilson (m), Rolf Lindblad (s), Marianne Afzelius, förvaltningschef Louise Westin, Camilla Hagen. Förskoleförvaltningen, Vallentuna Förskolenämnden 2000-03-07 Plats och tid för sammanträdet Beslutande Övriga deltagare Utses att justera senast 2000-03-21 Justeringens plats Bällstarummet, Kommunalhuset, Tuna torg 1, Vallentuna tisdag

Läs mer

Kultur- och fritidsnämnden

Kultur- och fritidsnämnden Kultur- och fritidsnämnden 2012-04-16 13 Plats och tid Bibliotekets sammanträdesrum, 2012-04-16, kl 13.15-17.30 Beslutande Birgitta Borg (FP), ordförande Titti Hansson (C) ers Kenneth Eriksson (C) Gunilla

Läs mer

Bällstarummet, Kommunalhuset, Vallentuna måndagen den 3 november 2003 kl

Bällstarummet, Kommunalhuset, Vallentuna måndagen den 3 november 2003 kl Kommunstyrelsen 3 november 2003 Plats och tid för sammanträdet Bällstarummet, Kommunalhuset, Vallentuna måndagen den 3 november 2003 kl 17.00 17.15 Beslutande Sten-Åke Adlivankin (m), ordförande Ove Hahn

Läs mer

Rickard Gutenberg (m), ordförande Per-Olof Björkman (fp) Tommy Eckelöv (s)

Rickard Gutenberg (m), ordförande Per-Olof Björkman (fp) Tommy Eckelöv (s) Fritidsnämndens arbetsutskott 2008-09-04 Plats och tid för sammanträdet Mörbyrummet, Fritidskontoret Tuna torg 15, Vallentuna, torsdagen den 4 september 2008, kl. 08.30-15.00 Beslutande Rickard Gutenberg

Läs mer

Spånga IP, utbyte av ispist. Inriktnings- och genomförandebeslut.

Spånga IP, utbyte av ispist. Inriktnings- och genomförandebeslut. Sida 1 (6) 2017-06-07 Fsk dnr 4.3-259/2017 Idf dnr 08.03.01/626/2017 Handläggare fastighetskontoret Åke Söderberg Projekt- och upphandlingsavdelningen 08-508 26 009 ake.soderberg@stockholm.se Handläggare

Läs mer

PROTOKOLL 1(5) Sammanträdesdatum 2008-02-19

PROTOKOLL 1(5) Sammanträdesdatum 2008-02-19 1(5) Plats och tid: C-salen, Medborgarhuset, Alafors, kl 08:30-09:00 Beslutande och tjänstgörande ersättare: Närvarande ersättare och övriga deltagande: Elaine Björkman (s), ordf Jan Skog (m) Thor Eliasson

Läs mer

Elisabeth Rydström(c), ordförande Jörgen Hellberg (fp), vice ordförande Ing-Marie Elfström (s), ledamot

Elisabeth Rydström(c), ordförande Jörgen Hellberg (fp), vice ordförande Ing-Marie Elfström (s), ledamot Utbildningsnämndens arbetsutskott 2008-09-30 Plats och tid för sammanträdet Beslutande Ersättare Övriga deltagare Utses att justera Rolands rum, Barn- och ungdomsförvaltningen, Tuna torg 2, 1 tr, Vallentuna,

Läs mer

Trollbäckens idrottsplats, Skolvägen 33, Tyresö Måndagen den 11 juni 2007, kl Verksamhetsinformation Hanvikens SK.

Trollbäckens idrottsplats, Skolvägen 33, Tyresö Måndagen den 11 juni 2007, kl Verksamhetsinformation Hanvikens SK. Kultur- och fritidsnämnden Plats och tid : Trollbäckens idrottsplats, Skolvägen 33, Tyresö Måndagen den 11 juni 2007, kl 19.00-19.55 28 Verksamhetsinformation Hanvikens SK Informationen noteras. Vid sammanträdet

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Kommunstyrelsens arbetsutskott 2011-01-12 1 (5) Plats och tid Sammanträdesrum Häverö, kl 09.00-9.45 ande Kjell Jansson (M), ordförande (ej 1 på grund av jäv) Berit Jansson (C) ordförande ( 1) Elisabeth

Läs mer

Sammanträdesdatum Arbetsutskott (1) 38 KS/2015:207. Beslutsunderlag Beslutsunderlag med förslag till avtal

Sammanträdesdatum Arbetsutskott (1) 38 KS/2015:207. Beslutsunderlag Beslutsunderlag med förslag till avtal Mjölby Kommun PROTOKOLLSUTDRAG Sammanträdesdatum Arbetsutskott 2019-02-04 1 (1) Sida 38 KS/2015:207 Förlängning av Ramavtal för ungdomshälsor i Östergötland Sammanfattning Sedan 1 juli 2015 finns ett ramavtal

Läs mer

46 Vittsjö GIK, ansökan om elitbidrag 2011 och Hästveda Bridgeklubb, ansökan om fri lokalhyra.

46 Vittsjö GIK, ansökan om elitbidrag 2011 och Hästveda Bridgeklubb, ansökan om fri lokalhyra. SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 0(11) 2011-11-23 Behandlade ärenden 45 Budgetuppföljning per 2011-10-31. 46 Vittsjö GIK, ansökan om elitbidrag 2011 och 2012. 47 Hästveda Bridgeklubb, ansökan om fri lokalhyra. 48

Läs mer

Fritidskontoret, Tuna torg 15, Vallentuna tisdagen den 19 januari 1999 kl

Fritidskontoret, Tuna torg 15, Vallentuna tisdagen den 19 januari 1999 kl AB VALLENTUNA KOMMUN Fritidsnämnden 1999-01-19 1(13) Plats och tid för sammanträdet Beslutande Övriga deltagare Utses att justera Justeringens plats och tid Fritidskontoret, Tuna torg 15, Vallentuna tisdagen

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Kommunstyrelsens kultur- och fritidsutskott

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Kommunstyrelsens kultur- och fritidsutskott Innehåll Upprop Val av justerare Justeringens tid och plats 49 Godkännande av ärendelista 2018/1045 4 50 Renovering av bro vid vandringsled, Mullsjö 2018/1253 5 kommun (Noabron) 51 Inköp av utrustning,

Läs mer

Förslag till riktlinjer för markanvisningar och exploateringsavtal Antagande

Förslag till riktlinjer för markanvisningar och exploateringsavtal Antagande Kommunfullmäktige Utdrag ur SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum 2015-06-09 Sid 54 Dnr KS 2015-306 Dpl 23 Förslag till riktlinjer för markanvisningar och exploateringsavtal Antagande Enligt ny lagstiftning

Läs mer

ANLÄGGNINGSARRENDE för VEDA RIDCENTER

ANLÄGGNINGSARRENDE för VEDA RIDCENTER REVIDERAT FÖRSLAG FRITIDSNÄMNDEN Föreslagna ändringar är markerade med fet stil Mellan Vallentuna Fritidsnämnd, nedan kallad Kommunen, och Vallentuna Ridklubb, nedan kallad Ridklubben, har träffats följande

Läs mer

Underskrifter Sekreterare Paragrafer Birgith Åhs. Ordförande Eva Bertilsson-Styvén (s) Justerande. Bo Bertelsen (ka) BEVIS

Underskrifter Sekreterare Paragrafer Birgith Åhs. Ordförande Eva Bertilsson-Styvén (s) Justerande. Bo Bertelsen (ka) BEVIS SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunstyrelsens arbetsutskott 2005-11-24 1. Plats och tid Stora Tjörnsalen, 14.00 17.30 Blad Beslutande Eva Bertilsson-Styvén (s), ordf Reidun Lorentzon (kd) vice ordf Benny Andersson

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kultur- och fritidsnämnden 2019-06-19 1 () Plats och tid KS-salen, Kommunhuset, klockan 15.00 15.40 Vissa personuppgifter kan vara raderade p g a gällande lag. Beslutande Hanna Lostelius (C) ordf Owe Nilsson

Läs mer

Therése Lakatos Utdragsbestyrkande

Therése Lakatos Utdragsbestyrkande 1 (5) Plats och tid Fritidskontoret, Järnvägsgatan 20, Gislaved, klockan 15.30 16.30 Beslutande Maria Gullberg Lorentsson (M), ordf. Glenn Gustafsson (M) Urban Nilsson (C) Linus Håkansson (KD) Lars Park

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum 2005-11-22 1 Organ Kultur- och fritidsnämnden Plats och tid Biblioteket, Gnosjö tisdagen den 22 november 2005 kl. 18.00-19.00 Beslutande Stig Axelsson (s) ordförande Rita Bergström (m) Gunlög Lindén (kd)

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Kommunstyrelsens arbetsutskott 2011-09-14 1 (10) Plats och tid Sammanträdesrum Häverö, kl 09.00-11.00 ande Kjell Jansson (M), ordförande Mats Hultin (M) Berit Jansson (C) Elisabeth Björk (S) Olle Jansson

Läs mer

Kultur- och fritidsnämnden

Kultur- och fritidsnämnden Kultur- och fritidsnämnden 2009-10-05 55 Plats och tid Bibliotekets sammanträdesrum, 2009-10-05, kl 13.15-16.30 Beslutande Enar Moberg (S), ordförande Irene Gustavsson (S) Weikko Niskanen (S) Lars Eriksson

Läs mer

Berit Jacobsson, Kårsta PRO Carl-Erik Wikström, Attunda SPF Ulla Ahlsén, Vallentuna PRO Åke T Carlestam, KOM SPF

Berit Jacobsson, Kårsta PRO Carl-Erik Wikström, Attunda SPF Ulla Ahlsén, Vallentuna PRO Åke T Carlestam, KOM SPF Pensionärsrådet 2002-02-26 Plats och tid för sammanträdet ande Ersättare Övriga deltagare Utses att justera Justeringens plats och tid Frösundarummet, Socialförvaltningen, Tuna torg 11, Vallentuna Tisdagen

Läs mer

Lindholmens gård, Vallentuna tisdagen den 11 december kl Grundskolechef Göran Nydahl Bitr utv led Elsie-Britt Rosengren

Lindholmens gård, Vallentuna tisdagen den 11 december kl Grundskolechef Göran Nydahl Bitr utv led Elsie-Britt Rosengren Grundskolenämnden 2001-12-11 Plats och tid för sammanträdet Kallade tjänstemän KTK:s representant Lindholmens gård, Vallentuna tisdagen den 11 december kl 18.00 Grundskolechef Göran Nydahl Bitr utv led

Läs mer

KALLELSE. Justerande:... Handikapprådet

KALLELSE. Justerande:... Handikapprådet Handikapprådet 2004-05-13 Plats och tid för sammanträdet Kallade tjänstemän Bällstarummet, Tuna torg 1, Vallentuna torsdagen den 13 maj 2004 kl. 19.00 21.00 Handikappföreningarna träffas kl. 18.00 Anhörig-

Läs mer

Hultsfreds kommun SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (10)

Hultsfreds kommun SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (10) Hultsfreds kommun SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (10) Plats och tid Kommunhuset, Hultsfred 2001- kl. 08.30-10.30 Beslutande Bo Bergman Jonny Bengtsson Sivert Bergström Åke Nilsson Lennart Beijer Övriga deltagande

Läs mer

Tjänsteskrivelse Avtal för mobil idrottsanläggning, IP Skogen

Tjänsteskrivelse Avtal för mobil idrottsanläggning, IP Skogen VALLENTUNA KOMMUN TJÄNSTESKRIVELSE FRITIDSFÖRVALTNING 2014-11-18 DNR FN 2014.082 INGELA JANSSON SID 1/2 ENHETSCHEF IDROTT OCH FRILUFT INGELA.JANSSON@VALLENTUNA.SE FN Tjänsteskrivelse Avtal för mobil idrottsanläggning,

Läs mer

VALLENTUNA KOMMUN Sammanträdesprotokoll 1 (17)

VALLENTUNA KOMMUN Sammanträdesprotokoll 1 (17) VALLENTUNA KOMMUN Sammanträdesprotokoll 1 (17) Plats och tid Mörbyrummet, fritidsförvaltningen, Vallentuna, kl 09.00 10.45. ande Åke Uddén (C), ordförande, Roger Gadde (M), Tommy Eckelöv (S). Ersättare

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Fritidsnämnden 2009-03-10 1 Plats och tid: Fritidskontorets sammanträdesrum, kl 14.00-17.00 ande: Övriga deltagande: Sidsel Waern (M), ordförande Karl-Mats Bodestad (M) Ingvar Widerberg (C) Tommy Sörensen

Läs mer

PROTOKOLL. Kommunstyrelsen 2000-06-19

PROTOKOLL. Kommunstyrelsen 2000-06-19 Kommunstyrelsen 2000-06-19 Plats och tid för sammanträdet Beslutande Övriga deltagare Utses att justera Justeringens plats och tid Bällstarummet, Kommunalhuset, Vallentuna måndagen den 19 juni, kl 11.00-11.25

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL KOMMUNSTYRELSENS ARBETSUTSKOTT Datum Sid 2004-02-04 1. Lars Olsson (c) ordf Lena Wallentheim (s) Bo-Anders Thornberg (m)

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL KOMMUNSTYRELSENS ARBETSUTSKOTT Datum Sid 2004-02-04 1. Lars Olsson (c) ordf Lena Wallentheim (s) Bo-Anders Thornberg (m) 2004-02-04 1 Plats och tid Stadshuset, rum 2, kl 09.45-11.20 Beslutande Övriga deltagande Utses att justera Lars Olsson (c) ordf Lena Wallentheim (s) Bo-Anders Thornberg (m) Kanslichef Per Hildingson Utvecklingschef

Läs mer

Sävsjö kommun SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum Kultur- och fritidsnämnden 2014-08-27

Sävsjö kommun SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum Kultur- och fritidsnämnden 2014-08-27 1 Plats och tid Kommunalhuset, Sävsjö, onsdag den 27 augusti 2014 kl. 14.00-16.45 ande Ordinarie ledamöter: Lars-Ejert Steifeldt (M), ordförande Ing-Marie Arwidsson (KD), 1:e vice ordf. Susanne Sjögren

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Kommunstyrelsens arbetsutskott 2010-10-27 1 (14) Plats och tid Sammanträdesrum Häverö, kl 09.00-10.05 ande Övriga deltagande Kjell Jansson (M), ordförande Berit Jansson (C) Hans Andersson (FP) Olle Jansson

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Tekniska nämnden 2007-06-18 1 (15) Plats och tid Konferensrummet, Västergården, Askersund, 2007-06-18 kl. 15.00 17.00. Beslutande Torbjörn Karlsson (s), ordförande Kurt Andersson

Läs mer