KALLELSE. Fritidsnämnden 16 december Mörbyrummet, Fritidskontoret, Tuna torg 15, Vallentuna tisdagen den 16 december 2003 kl. 19.

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "KALLELSE. Fritidsnämnden 16 december 2003. Mörbyrummet, Fritidskontoret, Tuna torg 15, Vallentuna tisdagen den 16 december 2003 kl. 19."

Transkript

1 Fritidsnämnden 16 december 2003 Plats och tid för sammanträdet Mörbyrummet, Fritidskontoret, Tuna torg 15, Vallentuna tisdagen den 16 december 2003 kl OBS! Efter fritidsnämndens sammanträde kommer vi att äta en enkel middag på fritidskontoret. Anmälan till denna middag ber jag att få senast fredag den 12 december kl. 12 då jag måste definitivboka beställningen. Marie-Louise Bornholm tfn Kallade tjänstemän Jan-Åke Bredberg, fritidschef Lars Lundkvist, fritidsintendent Marie-Louise Bornholm, förvaltningssekreterare Vallentuna den 9 december 2003 Jörgen Hellberg Ordförande Jan-Åke Bredberg Fritidschef 1. Justerande:... 1 (12)

2 Innehållsförteckning: Sid. 1. Justerande: Höjning av hyran för replokalerna i Ekebyskolan Information angående problem med isen i ishall B Budgetuppföljning Detaljplan för Fågelsångens företagspark Prenumeration på KommunAktuellt Värmepump på Vallentuna IP Vattenutsläpp från Kvarnbadet ut i Vallentunasjön Föreningsbidrag Anmälningar och rapporter Övriga ev. ärenden (12)

3 2. Höjning av hyran för replokalerna i Ekebyskolan Dnr Arbetsutskottets förslag Arbetsutskottet föreslår att hyran för replokalerna i Ekebyskolan fr.o.m. den 1 januari 2004 skall höjas med 200 kr./månad och band. Fritidsförvaltningen har sammanlagt fem replokaler i Ekebyskolan och tre i Ormstaskolan. Innan Nova öppnades var två av lokalerna i Ekebyskolan fullt utrustade och användes till nybörjare, som inte bildat egen grupp eller inte haft möjlighet att köpa egen utrustning. Eftersom denna verksamhet kräver att det alltid finns personal som kan hjälpa till flyttades den med till Nova. I Ekebyskolan finns det därför numera fem replokaler att hyra för band med egen utrustning. Det har under hösten även inretts ett rum, som banden kan träffas och fika i. Dessutom har larmsystemet gjorts om så att banden kan komma och gå med egna larmbrickor/nycklar. Banden i Ekebyskolan och Ormstaskolan betalar f.n. 400 kr./månad. Replokalerna i Ekebyskolan har högre standard än de i Ormstaskolan, där banden själva sköter städningen. Städningen av de allmänna utrymmena i Ekebyskolan ingår i hyran. Fr.o.m. årsskiftet 2003/04 kommer fritidsförvaltningen att betala hyra för replokalerna och uppehållsrummet och del i de gemensamma utrymmena (korridorer, toaletter) samt för städningen av de samnyttjade ytorna. Internhyran för replokalerna inkl. städning i Ekebyskolan kommer att ligga i nivån 115 tkr/per år från Fritidskontoret föreslår att hyran för banden i Ekebyskolan höjs med 200 kr./månad och band (från 400:- till 600:-). Intäkterna för replokalerna höjs då från kr./år till kr./år. Studiefrämjandet i Södra Roslagen kommer att erbjuda alla musikgrupper ett bidrag med 200 kr./månad och band under förutsättning att grupperna bildar studiecirklar. Övriga band får själva betala hyreshöjningen. Fritidskontorets förslag Fritidskontoret föreslår att hyran för replokalerna i Ekebyskolan fr.o.m. den 1 januari 2004 skall höjas med 200 kr./månad och band. Arbetsutskottet beslutade den 2 december 2003, 83 att föreslå fritidsnämnden besluta att hyran för replokalerna i Ekebyskolan fr.o.m. den 1 januari 2004 skall höjas med 200 kr./månad och band. 3 (12)

4 3. Information angående problem med isen i ishall B Information Fritidsintendent Lars Lundkvist informerar om de isproblem. som finns i B-hallen i form av längsgående sprickbildningar i isen. Orsakerna härtill är troligtvis att isoleringsmaterialet, frigolit, ger ett värmeläckage i skarvarna samt att frigoliten vittrat sönder. Sprickbildningen är konstant men varierar i djup främst beroende på förändringar av istemperaturen. Fritidskontoret anser det nödvändigt att till kommande issäsong åtgärda problemet men konstaterar att det innebär omfattande kostnader och arbete. Ordförande Jörgen Hellberg tackar för informationen och uppdrar åt Lars Lundkvist att redogöra för ärendet även vid fritidsnämndens sammanträde den 16 december. Arbetsutskottet informerades om ärendet den 2 december 2003, (12)

5 4. Budgetuppföljning 2003 Formatted: Bullets and Numbering Dnr Arbetsutskottets förslag Fritidsnämnden beslutar att godkänna och översända nämndens budgetuppföljning t.o.m. oktober 2003 till kommunstyrelsen. Kommunstyrelsen har beslutat att alla nämnder varje månad skall inkomma med en budgetuppföljning. Förbrukningen av nämndens driftsbudget efter 10 månaders verksamhet är 75 % och ligger väl under riktvärdet, som är 83 %. Anledningen till denna differens är ojämnheter i penningflödet, vilka inte går att periodisera. Budgetutfallet för hela året pekar mot ett mindre överskott. Fritidskontorets förslag Fritidsnämnden beslutar att godkänna och översända nämndens budgetuppföljning t.o.m. oktober 2003 till kommunstyrelsen. Arbetsutskottet beslutade den 2 december 2003, 87 att föreslå fritidsnämnden besluta att översända nämndens budgetuppföljning t.o.m. oktober 2003 till kommunstyrelsen. Handlingar i ärendet Budgetuppföljning t.o.m. oktober (12)

6 5. Detaljplan för Fågelsångens företagspark Formatted: Bullets and Numbering Dnr Arbetsutskottets förslag Fritidsnämnden beslutar uttala, att man inte har något att erinra mot ovanstående detaljplan eftersom området inte innebär några störningar för det rörliga friluftslivet. Detaljplan för Fågelsångens företagspark, omfattande Bällsta 2:392 och del av Bällsta 2:18, 2:19 m.fl. fastigheter i Vallentuna kommun, har upprättats. Planområdet gränsar i söder till Bällstabergsvägen, i öster till Arningevägen och i norr till bostadsområdena Solgårdsgärde och Kullaberg. Befintlig bebyggelse består av Disktekniks anläggning i den norra delen av planområdet. I övrigt är planområdet obebyggt. Syftet med detaljplanen är att planlägga området för många olika sorters verksamheter av prydlig karaktär. Området föreslås för kontor och handel med skrymmande varor. I kontorsbebyggelsen får förutom kontor inrymmas lokaler för produktion och lager kopplat till kontorsverksamhet. I större delen av planområdet får även inrymmas lokaler för kultur, fritid, idrott och utbildning samt hotell- och konferensverksamhet i kontorsbebyggelsen. Inom mindre del av område för handel föreslås möjlighet att uppföra bensinstation i kombination med livsmedelsförsäljning i smärre omfattning. I övrigt får inte livsmedelsförsäljning förekomma. Planen utgör en etapp av utbyggnaden av Bällstabergsområdet. Del av Bällsta 2:19 och 2:250 föreslås i planen som allmän platsmark och kommer att tillföras kommunägd fastighet. Eventuella synpunkter skall vara samhällsbyggnadsnämnden tillhanda senast den 22 december Fritidskontorets förslag Fritidsnämnden beslutar uttala, att man inte har något att erinra mot ovanstående detaljplan eftersom området inte innebär några störningar för det rörliga friluftslivet. Arbetsutskottet beslutade den 2 december 2003, 88 att föreslå fritidsnämnden uttala, att man inte har något att erinra mot ovanstående detaljplan eftersom området inte innebär några störningar för det rörliga friluftslivet. 6 (12)

7 6. Prenumeration på KommunAktuellt 2004 Formatted: Bullets and Numbering Dnr Arbetsutskottets förslag Fritidsnämnden beslutar att prenumerera på KommunAktuellt till nämndens ledamöter och ersättare, dock inte till dem som på annat sätt erhåller tidningen eller avsäger sig densamma. Fritidsnämnden har under de senaste åren prenumererat på KommunAktuellt till nämndens ledamöter och ersättare, dock inte till dem som på annat sätt erhåller tidningen eller avsäger sig densamma. Dessutom har tidskriften funnits att tillgå på fritidskontoret. Kommunledningskontoret kommer under 2004 att prenumerera på tidskriften till kommunfullmäktiges ledamöter, kommunstyrelsens ledamöter och ersättare samt till ordförande i alla nämnder och syrelser. En helårsprenumeration (40 nummer) kommer 2004 att kosta 525 kronor exkl. moms. Fritidskontorets förslag Fritidsnämnden beslutar att prenumerera på KommunAktuellt till nämndens ledamöter och ersättare, dock inte till dem som på annat sätt erhåller tidningen eller avsäger sig densamma. Arbetsutskottet beslutade den 2 december 2003, 89 att föreslå fritidsnämnden besluta att prenumerera på KommunAktuellt till nämndens ledamöter och ersättare, dock inte till dem som på annat sätt erhåller tidningen eller avsäger sig densamma. 7 (12)

8 7. Värmepump på Vallentuna IP Fritidsintendent Lars Lundkvist informerar om att värmepumpen på Vallentuna IP har slutbesiktats. Investeringen har gjorts för att möjliggöra värmeåtervinning från kylanläggningen för isbanan och på så sätt minska energiförbrukningen för uppvärmning och varmvattenproduktion på Vallentuna IP. Fritidskontoret konstaterar efter det att värmepumpen varit i drift under fyra månader, att energiförbrukningen gått ner med kwh jämfört mot föregående år och att den uppskattade besparingen på kwh/år torde kunna uppnås. Med de kraftiga elkostnadsökningar som drabbat kommunen de senaste åren är motsvarande sänkning av elenergiförbrukningen i och med värmepumpens tillkomst oerhört betydelsefull för anläggningssidans driftekonomi. Ordförande Jörgen Hellberg (fp) tackar för informationen och uppdrar till fritidskontoret att redovisa ärendet även för fritidsnämnden. Arbetsutskottet informerades om ärendet den 2 december 2003, (12)

9 8. Vattenutsläpp från Kvarnbadet ut i Vallentunasjön Ordförande Jörgen Hellberg (fp) frågar om vilka rutiner som tillämpas i samband med rengöring av Kvarnbadets bassänger inför badsäsong samt i samband med backspolning och rengöring av filterelementen i reningsverket då badet är i drift. Fritidsintendent Lars Lundkvist informerar om att vattnet i såväl den stora bassängen som i mellanbassängen inte tappas ur efter avslutad säsong utan tappas ur under våren efterföljande år. Vattnet behålls i bassängerna under vintern eftersom isen skapar ett utjämningsförhållande för bassängväggarna, vilka annars skulle drabbas av sättningar i samband med extrem kyla. Vattnet släpps sedan ut i dagvattenledningen från Norr- och Sörgården, vilken mynnar ut i sjön. Därefter rengörs bassängbottnar och väggar med högtrycksspolning och enbart varmt vatten. Beträffande backspolning och rengöring av filterelementen i reningsbassängen i maskinrummet så sker detta under normala driftförhållanden två gånger/vecka och då som regel på morgonen. Avloppet från reningsbassängen i maskinrummet är kopplat till samma dagvattenledning som badbassängerna. Det vatten, som släpps ut i sjön och som kommer från Kvarnbadet, är vatten som varit stillastående under ca ½ år (bassängvattnet) eller det renade vattnet i filterbehållaren, som släpps ut i sjön efter backspolning ca 6 m 3. Detta har inte någon kemisk eller negativ påverkan på miljön i sjön. Ordförande Jörgen Hellberg (fp) tackar för bra information och framför att den också skall ges på fritidsnämndens sammanträde. Arbetsutskottet informerades om ärendet den 2 december 2003, (12)

10 9. Föreningsbidrag 2004 Dnr Arbetsutskottets förslag Fritidsnämnden beslutar enligt arbetsutskottets förslag. Fritidsnämnden har att besluta om följande bidrag för år 2004: Aktivitetsbidrag Handikappbidrag (till föreningar som integrerar handikappade i sin ordinarie verksamhet) ingår i aktivitetsbidraget Hyresbidrag Ledarutbildningsbidrag Grundbidrag till handikappföreningar Bidrag speciella ändamål Fritidskontorets förslag att de olika bidragsbeloppen för år 2004 skall vara oförändrade, d v s: 1. Aktivitetsbidraget: 24 kr/sammankomst, 3,50 kr/deltagare. Integrering av handikappade i ordinarie verksamhet tilläggsbidrag: 35 kr/sammankomst i det fall en handikappad deltar och 53 kr/sammankomst i det fall två handikappade ingår. Integrering handikappade i verksamhet (2-10 dagar, 6 tim/dag): 137 kr/handikappad och dag. 2. Hyresbidrag: 54 kr/sammankomst. 3. Ledarutbildningsbidrag: Grundbelopp kr/ förening samt 8 kr/föregående år redovisade sammankomster. 4. Grundbidrag till handikappföreningar: 132 kr/handikappad medlem och år för 1-10 medlemmar, >11 medlemmar 95 kr/handikappad medlem och år. Arbetsutskottet beslutade den 2 december 2003, 92 enligt fritidskontorets förslag, d.v.s. att de olika bidragsbeloppen för år 2004 skall vara oförändrade. 10 (12)

11 10. Anmälningar och rapporter Meddelas och läggs till handlingarna. 1. Arbetsutskottets protokoll Arbetsutskottets protokoll från den 31 oktober Se pärm. 2. Nybildad förening Föreningen Ramsta Ponnyvänner har fr.o.m. den 26 november 2003 godkänts som bidragsberättigad förening. 3. Verksamhetsberättelser Inlämnade verksamhetsberättelser för 2001/02 Vallentuna Badmintonförening 2002/03 Vallentuna Badmintonförening Övriga ärenden delges i protokoll. 11 (12)

12 11. Övriga ev. ärenden 12 (12)

Jörgen Hellberg (fp) ordförande Lars Carlsson (c), 83-86 Tommy Eckelöv (s)

Jörgen Hellberg (fp) ordförande Lars Carlsson (c), 83-86 Tommy Eckelöv (s) Fritidsnämndens arbetsutskott 2 december 2003 Plats och tid för sammanträdet Mörbyrummet, Fritidskontoret Tuna torg 15, Vallentuna tisdagen den 2 december 2003 kl. 07.30-10.25 Beslutande Jörgen Hellberg

Läs mer

PROTOKOLL. Fritidsnämnden 16 december 2003

PROTOKOLL. Fritidsnämnden 16 december 2003 Fritidsnämnden 16 december 2003 Plats och tid för sammanträdet ande Övriga deltagare Utses att justera Justeringens plats och tid Mörbyrummet, Fritidskontoret, Tuna torg 15, Vallentuna, tisdagen den 16

Läs mer

Fritidschef Jan-Åke Bredberg Fritidsintendent Lars Lundkvist Förvaltningssekreterare Marie-Louise Bornholm Enhetschef Agneta Fleischer, punkt 2

Fritidschef Jan-Åke Bredberg Fritidsintendent Lars Lundkvist Förvaltningssekreterare Marie-Louise Bornholm Enhetschef Agneta Fleischer, punkt 2 Fritidsnämnden 26 augusti 2003 Plats och tid för sammanträdet Mörbyrummet, Fritidskontoret, Tuna torg 15, Vallentuna tisdagen den 26 augusti 2003 kl. 19.00 Kallade tjänstemän Fritidschef Jan-Åke Bredberg

Läs mer

OBS! Tiden KALLELSE. Justerande:... Handikapprådet 2002-05-16

OBS! Tiden KALLELSE. Justerande:... Handikapprådet 2002-05-16 Handikapprådet 2002-05-16 Plats och tid för sammanträdet Kallade tjänstemän Svedjan, Fabriksvägen 1 A, Vallentuna torsdagen den 16 maj 2002 kl 19.00 Handikappföreningarna träffas kl 18.00 Anhörig- och

Läs mer

OBS! OBS! s-gruppen samlas på fritidskontoret kl. 18.30. KALLELSE. Den borgerliga gruppen samlas på fritidskontoret kl. 18.15. 1. Justerande:...

OBS! OBS! s-gruppen samlas på fritidskontoret kl. 18.30. KALLELSE. Den borgerliga gruppen samlas på fritidskontoret kl. 18.15. 1. Justerande:... Fritidsnämnden 2009-01-26 Plats och tid för sammanträdet Kallade tjänstemän Frösundarummet, socialkontoret, Tuna torg 15, Vallentuna, måndagen den 26 januari 2009, kl. 19.00 Jan-Åke Bredberg, fritidschef

Läs mer

Jörgen Hellberg (fp) ordförande Lars Carlsson (c) Tommy Eckelöv (s)

Jörgen Hellberg (fp) ordförande Lars Carlsson (c) Tommy Eckelöv (s) Fritidsnämndens arbetsutskott 1 december 2005 Plats och tid för sammanträdet Mörbyrummet, Fritidskontoret Tuna torg 15, Vallentuna, torsdagen den 1 december 2005, kl. 07.30-09.40 Beslutande Jörgen Hellberg

Läs mer

PROTOKOLL. Fritidsnämnden 15 december 2005

PROTOKOLL. Fritidsnämnden 15 december 2005 Fritidsnämnden 15 december 2005 Plats och tid för sammanträdet Beslutande Övriga deltagare Utses att justera Justeringens plats och tid Lindholmens gård, Vallentuna, torsdagen den 15 december 2005, kl.

Läs mer

KALLELSE. Fritidsnämnden 19 mars 2002. Mörbyrummet, Fritidskontoret, Tuna torg 15, Vallentuna, tisdagen den 19 mars 2002 kl 19.00

KALLELSE. Fritidsnämnden 19 mars 2002. Mörbyrummet, Fritidskontoret, Tuna torg 15, Vallentuna, tisdagen den 19 mars 2002 kl 19.00 Fritidsnämnden 19 mars 2002 Plats och tid för sammanträdet Mörbyrummet, Fritidskontoret, Tuna torg 15, Vallentuna, tisdagen den 19 mars 2002 kl 19.00 Kallade tjänstemän Fritidschef Jan-Åke Bredberg Fritidsintendent

Läs mer

Marge Aab Svensson (m), ordförande Per-Olof Björkman (fp) Tommy Eckelöv (s)

Marge Aab Svensson (m), ordförande Per-Olof Björkman (fp) Tommy Eckelöv (s) Fritidsnämndens arbetsutskott 2007-11-22 Plats och tid för sammanträdet Mörbyrummet, Fritidskontoret Tuna torg 15, Vallentuna, torsdagen den 22 november 2007, kl. 17.00-18.30 Beslutande Marge Aab Svensson

Läs mer

PROTOKOLL. Fritidsnämnden 21 oktober 2003

PROTOKOLL. Fritidsnämnden 21 oktober 2003 Fritidsnämnden 21 oktober 2003 Plats och tid för sammanträdet Beslutande Övriga deltagare Utses att justera Justeringens plats och tid Mörbyrummet, Fritidskontoret, Tuna torg 15, Vallentuna, tisdagen den

Läs mer

KALLELSE. 1. Justerande:... Fritidsnämnden 28 januari 2003

KALLELSE. 1. Justerande:... Fritidsnämnden 28 januari 2003 Fritidsnämnden 28 januari 2003 Plats och tid för sammanträdet Mörbyrummet, Fritidskontoret, Tuna torg 15, Vallentuna tisdagen den 28 januari 2003 kl 19.00 Kallade tjänstemän Fritidschef Jan-Åke Bredberg

Läs mer

Fritidsintendent Lars Lundkvist Förvaltningssekreterare Marie-Louise Bornholm. Fritidskontoret, Vallentuna, den 17 januari 2003

Fritidsintendent Lars Lundkvist Förvaltningssekreterare Marie-Louise Bornholm. Fritidskontoret, Vallentuna, den 17 januari 2003 Fritidsnämndens arbetsutskott 14 januari 2003 Plats och tid för sammanträdet Beslutande Mörbyrummet, Fritidskontoret, Tuna torg 15, Vallentuna tisdagen den 14 januari 2003 kl 08.00-09.50 Jörgen Hellberg

Läs mer

Fritidschef Jan-Åke Bredberg Fritidsintendent Lars Lundkvist Förvaltningssekreterare Marie-Louise Bornholm. Fritidskontoret, Vallentuna, den

Fritidschef Jan-Åke Bredberg Fritidsintendent Lars Lundkvist Förvaltningssekreterare Marie-Louise Bornholm. Fritidskontoret, Vallentuna, den Fritidsnämndens arbetsutskott 12 april 2002 Plats och tid för sammanträdet Beslutande Mörbyrummet, Fritidskontoret, Tuna torg 15, Vallentuna fredagen den 12 april 2002 kl 07.30-08.35 Ray Idermark (m),

Läs mer

VALLENTUNA KOMMUN Sammanträdesprotokoll 1 (19)

VALLENTUNA KOMMUN Sammanträdesprotokoll 1 (19) VALLENTUNA KOMMUN Sammanträdesprotokoll 1 (19) Plats och tid Lilla mötesrummet, Kulturhuset, Vallentuna, kl 08.00 09.35 ande Åke Uddén (C), ordförande Roger Gadde (M) Jerri Bergström (S) Övriga närvarande

Läs mer

PROTOKOLL. Fritidsnämndens arbetsutskott 8 mars 2002

PROTOKOLL. Fritidsnämndens arbetsutskott 8 mars 2002 Fritidsnämndens arbetsutskott 8 mars 2002 Plats och tid för sammanträdet ande Mörbyrummet, Fritidskontoret, Tuna torg 15, Vallentuna fredagen den 8 mars 2002 kl 08.00-09.20 Ray Idermark (m), ordf Göran

Läs mer

PROTOKOLL. Fritidsnämnden 28 september 2006

PROTOKOLL. Fritidsnämnden 28 september 2006 Fritidsnämnden 28 september 2006 Plats och tid för sammanträdet Beslutande Övriga deltagare Utses att justera Justeringens plats och tid Åby Scoutgård, Åbyholmsvägen, Vallentuna, torsdagen den 28 september

Läs mer

Rickard Gutenberg (m), ordförande Per-Olof Björkman (fp) Tommy Eckelöv (s)

Rickard Gutenberg (m), ordförande Per-Olof Björkman (fp) Tommy Eckelöv (s) Fritidsnämndens arbetsutskott 2008-09-04 Plats och tid för sammanträdet Mörbyrummet, Fritidskontoret Tuna torg 15, Vallentuna, torsdagen den 4 september 2008, kl. 08.30-15.00 Beslutande Rickard Gutenberg

Läs mer

Samling utanför entrén till fritidskontoret torsdagen den 22 maj 2003 kl 15.00 för rundresa till fritidsnämndens anläggningar

Samling utanför entrén till fritidskontoret torsdagen den 22 maj 2003 kl 15.00 för rundresa till fritidsnämndens anläggningar Fritidsnämnden 22 maj 2003 Plats och tid för sammanträdet Samling utanför entrén till fritidskontoret torsdagen den 22 maj 2003 kl 15.00 för rundresa till fritidsnämndens anläggningar Fritidsnämndens ordinarie

Läs mer

VALLENTUNA KOMMUN Sammanträdesprotokoll 1 (9)

VALLENTUNA KOMMUN Sammanträdesprotokoll 1 (9) VALLENTUNA KOMMUN Sammanträdesprotokoll 1 (9) Plats och tid Beslutande Mörbyrummet, Fritidsförvaltningen, Torggatan 15, Vallentuna Kl 09:00 10.45 Åke Uddén, ordförande (C) Roger Gadde (M) Tommy Eckelöv

Läs mer

Granskning av likställighetsprincipen avseende föreningsstöd och evenemangsbidrag

Granskning av likställighetsprincipen avseende föreningsstöd och evenemangsbidrag Revisionsrapport Granskning av likställighetsprincipen avseende föreningsstöd och evenemangsbidrag Katrineholms kommun Februari 2010 Christina Norrgård Innehållsförteckning 1 Sammanfattande bedömning och

Läs mer

KALLELSE. Fritidsnämnden 25 maj Mörbyrummet, Fritidskontoret, Tuna torg 15, Vallentuna, tisdagen den 25 maj 2004, kl

KALLELSE. Fritidsnämnden 25 maj Mörbyrummet, Fritidskontoret, Tuna torg 15, Vallentuna, tisdagen den 25 maj 2004, kl Fritidsnämnden 25 maj 2005 Plats och tid för sammanträdet Kallade tjänstemän Mörbyrummet, Fritidskontoret, Tuna torg 15, Vallentuna, tisdagen den 25 maj 2004, kl. 19.00 Jan-Åke Bredberg, fritidschef Lars

Läs mer

Kultur- och Fritidsförvaltningen

Kultur- och Fritidsförvaltningen Föreningsbidrag Ideella föreningar Gällande from. 2005-01-01 Kultur- och Fritidsförvaltningen Innehållsförteckning Sidan Allmänna bestämmelser 3 Verksamhetsbidrag 6 Hyresbidrag 8 Driftbidrag 9 Särskilda

Läs mer

KALLELSE. Nygårds Värdshus, Täby kyrkby, måndagen den 8 december 2008, kl (middag kl )

KALLELSE. Nygårds Värdshus, Täby kyrkby, måndagen den 8 december 2008, kl (middag kl ) Fritidsnämnden 2008-12-08 Plats och tid för sammanträdet Nygårds Värdshus, Täby kyrkby, måndagen den 8 december 2008, kl. 17.00 (middag kl. 18.30) Du har väl inte glömt att anmäla dig till fritidsnämndens

Läs mer

Genomgång av handlingar kl 17.30. Bo Weiåker, socialchef Dick Andersson, enhetschef Agneta Sandström, administrativ chef

Genomgång av handlingar kl 17.30. Bo Weiåker, socialchef Dick Andersson, enhetschef Agneta Sandström, administrativ chef Socialnämnden 4 mars 2003 Plats och tid för sammanträdet Frösundarummet, Socialförvaltningen, Tuna torg 15, Vallentuna tisdag 4 mars 2003 kl 18 30. Genomgång av handlingar kl 17.30. Kallade tjänstemän

Läs mer

VALLENTUNA KOMMUN Dokumenthanteringsplan 2007-11-22

VALLENTUNA KOMMUN Dokumenthanteringsplan 2007-11-22 1 MYNDIGHET AVDELNING/KONTOR FASTSTÄLLELSEDATUM Fritidsnämnden Fritidskontoret 1992-04-07 Bilaga AU 98/2007 Reviderad 2007 FRITIDSCHEF Arbetskopia protokoll, Efter 1 år till nämndsekreterare Fritidschef

Läs mer

Del av Grålös 4:56 m fl, Skee Centrum Triangeln Upprättad 2015-09-17 Reviderad 2015-11-19

Del av Grålös 4:56 m fl, Skee Centrum Triangeln Upprättad 2015-09-17 Reviderad 2015-11-19 Akt nr 1486-P157 Upphävande av detaljplan för Del av Grålös 4:56 m fl, Skee Centrum Triangeln Upprättad 2015-09-17 Reviderad 2015-11-19 Antagen av MBN: 2015-11-19 Laga kraft: 2015-12-23 Dnr MBN/2015-0572

Läs mer

Jan-Åke Bredberg, fritidschef Lars Lundkvist, fritidsintendent. Fritidskontoret, Vallentuna

Jan-Åke Bredberg, fritidschef Lars Lundkvist, fritidsintendent. Fritidskontoret, Vallentuna Fritidsnämnden 2000-12-12 Plats och tid för sammanträdet Beslutande Övriga deltagare Lindholmens gård, Vallentuna, tisdagen den 12 december 2000 kl 18.00-19.30 Ray Idermark (m), ordf Kjell Björn (m), ers

Läs mer

Jan-Åke Bredberg, fritidschef Lars Lundkvist, fritidsintendent Jessica Kauppi, enhetschef Marie-Louise Bornholm, nämndsekreterare

Jan-Åke Bredberg, fritidschef Lars Lundkvist, fritidsintendent Jessica Kauppi, enhetschef Marie-Louise Bornholm, nämndsekreterare Fritidsnämnden 18 maj 2006 Plats och tid för sammanträdet Kallade tjänstemän Övriga Brottby SK:s klubblokal på Össeby IP, Brottby, torsdagen den 18 maj 2006, kl. 19.00 Jan-Åke Bredberg, fritidschef Lars

Läs mer

Jörgen Hellberg (fp) ordförande Lars Carlsson (c) Tommy Eckelöv (s)

Jörgen Hellberg (fp) ordförande Lars Carlsson (c) Tommy Eckelöv (s) Fritidsnämndens arbetsutskott 13 maj 2004 Plats och tid för sammanträdet Mörbyrummet, Fritidskontoret Tuna torg 15, Vallentuna, torsdagen den 13 maj 2004, kl. 13.30-15.40 Beslutande Jörgen Hellberg (fp)

Läs mer

Jörgen Hellberg (fp) ordförande Lars Carlsson (c) Tommy Eckelöv (s)

Jörgen Hellberg (fp) ordförande Lars Carlsson (c) Tommy Eckelöv (s) Fritidsnämndens arbetsutskott 15 januari 2004 Plats och tid för sammanträdet Mörbyrummet, Fritidskontoret Tuna torg 15, Vallentuna torsdagen den 15 januari 2004, kl. 07.30-09.15 Beslutande Jörgen Hellberg

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll Kultur- och fritidsnämnden 2011-08-23 52 (62) Plats och tid Kommunhuset Vingåker, tisdagen den 23 augusti 2011, kl. 17.30-18.45 Beslutande Robert Skoglund (S) ordf Gerd Johansson (KD) tjänstg ers 43 Kent

Läs mer

Tjänsteskrivelse Revidering av riktlinjer bidrag speciella ändamål, stycke 3.3.1 om driftsbidrag

Tjänsteskrivelse Revidering av riktlinjer bidrag speciella ändamål, stycke 3.3.1 om driftsbidrag VALLENTUNA KOMMUN TJÄNSTESKRIVELSE FRITIDSFÖRVALTNING 2013-01-18 DNR FN 2013.007 ÅSA BORGLUND SID 1/3 FÖRENINGSSAMORDNARE 08-587 851 69 ASA.BORGLUND@VALLENTUNA.SE FRITIDSNÄMNDEN Tjänsteskrivelse Revidering

Läs mer

Jörgen Hellberg (fp) ordförande Lars Carlsson (c) Tommy Eckelöv (s)

Jörgen Hellberg (fp) ordförande Lars Carlsson (c) Tommy Eckelöv (s) Fritidsnämndens arbetsutskott 31 oktober 2003 Plats och tid för sammanträdet Mörbyrummet, Fritidskontoret Tuna torg 15, Vallentuna fredagen den 31 oktober 2003 kl. 07.30-10.45 Beslutande Jörgen Hellberg

Läs mer

PROTOKOLL. Fritidsnämndens arbetsutskott 2008-05-26. Plats och tid för sammanträdet

PROTOKOLL. Fritidsnämndens arbetsutskott 2008-05-26. Plats och tid för sammanträdet Fritidsnämndens arbetsutskott 2008-05-26 Plats och tid för sammanträdet Mörbyrummet, Fritidskontoret Tuna torg 15, Vallentuna, måndagen den 26 maj 2008, kl. 07.30-08.50 Beslutande Per-Olof Björkman (fp),

Läs mer

Servicenämnden. Motion Jonas Lövgren (M) - Ang uppsamling av avrinnande regnvatten UTDRAG. Dnr SFN 2013/0021

Servicenämnden. Motion Jonas Lövgren (M) - Ang uppsamling av avrinnande regnvatten UTDRAG. Dnr SFN 2013/0021 UTDRAG 1 (2) Sammanträdesdatum 2013-01-30 Servicenämnden 10 Motion Jonas Lövgren (M) - Ang uppsamling av avrinnande regnvatten Dnr SFN 2013/0021 Handlingar Serviceförvaltningens skrivelse 2013-01-15 inkl

Läs mer

Politiskt valda ledamöter Gunnel Orselius-Dahl (fp) KS Ulf Lundström (s) SN Anne Spetz (c) KN Ewa Thorin (m) SBN Jerker Sjögren () FN

Politiskt valda ledamöter Gunnel Orselius-Dahl (fp) KS Ulf Lundström (s) SN Anne Spetz (c) KN Ewa Thorin (m) SBN Jerker Sjögren () FN Pensionärsrådet 2009-08-18 Plats och tid för sammanträdet Beslutande Ersättare Övriga deltagare Frösundarummet, Socialförvaltningen, Tuna torg 11, Vallentuna Tisdagen den 18 augusti kl. 13.15-15.30. Politiskt

Läs mer

VAD TYCKER DE ÄLDRE OM ÄLDREOMSORGEN? - SÄRSKILT BOENDE I HÖGANÄS KOMMUN 2013

VAD TYCKER DE ÄLDRE OM ÄLDREOMSORGEN? - SÄRSKILT BOENDE I HÖGANÄS KOMMUN 2013 SÄRSKILT BOENDE - 2013 1 (13) VAD TYCKER DE ÄLDRE OM ÄLDREOMSORGEN? Vad tycker de äldre om äldreomsorgen är en rikstäckande undersökning av äldres uppfattning om kvaliteten i hemtjänst och äldreboenden.

Läs mer

Frånvarande Vallentuna Tennisklubb Vallentuna Konståkning Bällsta FF. 1. Föregående anteckningar (godkänns)

Frånvarande Vallentuna Tennisklubb Vallentuna Konståkning Bällsta FF. 1. Föregående anteckningar (godkänns) SID 1/5 Minnesanteckningar Vallentuna IP-råd 9 dec 2014 Deltagande Vallentuna Damfotboll, Linda Kransén samt Anders Bydén VBK fotboll, Janne Söderström samt Lasse Lundkvist Vallentuna Friidrottsklubb,

Läs mer

VALLENTUNA KOMMUN Sammanträdesprotokoll 17 (21)

VALLENTUNA KOMMUN Sammanträdesprotokoll 17 (21) Sammanträdesprotokoll 17 (21) Fritidsnämndens arbetsutskott 2015-02-05 14 Bidragsbelopp 2015 (FN 2015.013) Beslut Arbetsutskottet beslutar att föreslå att: Fritidsnämnden fastställer bidragsbeloppen för

Läs mer

Antal svarande i kommunen 32 Andel svarande i kommunen, procent 43 Kategorier ångest? Mycket dåligt Totalt Nej. Någorlunda. Mycket gott.

Antal svarande i kommunen 32 Andel svarande i kommunen, procent 43 Kategorier ångest? Mycket dåligt Totalt Nej. Någorlunda. Mycket gott. Resultat för särskilt boende 203, per kön, åldersgrupp, hälsotillstånd, 863 Hällefors F Hur bedömer du ditt allmänna hälsotillstånd? F2 Har du besvär av ängslan, oro eller ångest? gott gott Någorlunda

Läs mer

Arbetsrätt. Ola Brinnen April 2016

Arbetsrätt. Ola Brinnen April 2016 Arbetsrätt Ola Brinnen April 2016 1 Dagens agenda 1. Olika anställningsformer i LAS 2. Skärpta åtgärder mot missbruk av tidsbegränsade anställningar 3. Anställningens upphörande p.g.a personliga skäl 4.

Läs mer

Tjänsteskrivelse Underhåll av utomhusanläggningar under vinterhalvåret

Tjänsteskrivelse Underhåll av utomhusanläggningar under vinterhalvåret INGELA JANSSON SID 1/5 ENHETSCHEF IDROTT OCH FRILUFT INGELA.JANSSON@VALLENTUNA.SE FN Tjänsteskrivelse Underhåll av utomhusanläggningar under vinterhalvåret Förslag till beslut Förvaltningen föreslår fritidsnämnden

Läs mer

Välkommen till Sollentunamoderaterna!

Välkommen till Sollentunamoderaterna! Nymedlemsinformation Utgåva 1/2012 Välkommen till Sollentunamoderaterna! Vi vill hälsa dig varmt välkommen till Sollentunamoderaterna! Vi är en del av ett parti som ständigt försöker förnya oss och utveckla

Läs mer

MÖJLIGHETERNAS TÄBY Idrott och fritid

MÖJLIGHETERNAS TÄBY Idrott och fritid MÖJLIGHETERNAS TÄBY Idrott och fritid Socialdemokraterna i Täby HUR SER DET UT I TÄBY? Det behövs rejäla upprustningar av Täby lokaler och anläggningar för fritidsaktiviteter. Inte minst är sportcentrum,

Läs mer

PROTOKOLL FRÅN SAMMANTRÄDE MED FRITIDSNÄMNDEN. Plats och tid: Årydssalen i Rådhuset 08:15 10:45, ajournering 09:15 09:35

PROTOKOLL FRÅN SAMMANTRÄDE MED FRITIDSNÄMNDEN. Plats och tid: Årydssalen i Rådhuset 08:15 10:45, ajournering 09:15 09:35 KARLSHAMNS KOMMUN PROTOKOLL 182 (198) PROTOKOLL FRÅN SAMMANTRÄDE MED FRITIDSNÄMNDEN Plats och tid: Årydssalen i Rådhuset 08:15 10:45, ajournering 09:15 09:35 Deltagande: Närvarande ledamot och ersättare

Läs mer

Motion om möjlighet till avfallssortering på allmänna platser. KS 2014-24

Motion om möjlighet till avfallssortering på allmänna platser. KS 2014-24 kommunstyrelsens arbetsutskott i Falkenberg 2014-06-10 192 Motion om möjlighet till avfallssortering på allmänna platser. KS 2014-24 KS, KF Beslut Arbetsutskottet föreslår kommunstyrelsen tillstyrka kommunfullmäktige

Läs mer

Vatten 2014 Priser fr o m 140101

Vatten 2014 Priser fr o m 140101 Vatten 2014 Priser fr o m 140101 Mälarenergi finns nära kunderna i Mälardalen. Vi levererar el, värme, vatten, kyla och snabba kommunikationslösningar. Vi har erfarenheten, viljan och förmågan att ge dig

Läs mer

BESLUTSUNDERLAG. Socialnämnden 2015-11-04. 47 Sammanträdesdagar för socialnämnden 2016 Beslutsunderlag

BESLUTSUNDERLAG. Socialnämnden 2015-11-04. 47 Sammanträdesdagar för socialnämnden 2016 Beslutsunderlag BESLUTSUNDERLAG 2015-11-04 Socialnämnden Ärende Beslutsunderlag 47 Sammanträdesdagar för socialnämnden 2016 Beslutsunderlag 48 Vägledning, boende för ensamkommande flyktingbarn Beslutsunderlag Tjänsteskrivelse

Läs mer

Borgerliggrupp träffas kl 18:00

Borgerliggrupp träffas kl 18:00 Barn- och ungdomsnämnden Datum 2003-05-27 Plats och tid för sammanträdet Barn- och ungdomsförvaltningen, Tuna torg 2, 1 tr, Vallentuna tisdagen den 27 maj 2003 kl 19:00 Borgerliggrupp träffas kl 18:00

Läs mer

Angarnsrummet, Tuna torg 1, 2 tr, Vallentuna torsdagen den 1 september kl. 19.00 Förvaltningschef Roland Beijer Nämndsekreterare Cecilia Arrgård

Angarnsrummet, Tuna torg 1, 2 tr, Vallentuna torsdagen den 1 september kl. 19.00 Förvaltningschef Roland Beijer Nämndsekreterare Cecilia Arrgård Utbildningsnämnden 2005-09-01 Plats och tid för sammanträdet Kallade tjänstemän Angarnsrummet, Tuna torg 1, 2 tr, Vallentuna torsdagen den 1 september kl. 19.00 Förvaltningschef Roland Beijer Nämndsekreterare

Läs mer

Program för Våren 2015

Program för Våren 2015 Program för Våren 2015 Säkert vårtecken M/S Lagaholm Föreningslokal / Besöksadress Doktorsstigen 2 312 31 Laholm Öppet, Måndag - Torsdag 09.30-13.30 Kansliet: 0430-10088 E-post ordförande:claes@surfia.nu

Läs mer

Tillsyn enl. 26 LSS, Balsta gruppbostad

Tillsyn enl. 26 LSS, Balsta gruppbostad 1(6) Ramona Persson 0155-26 40 27 Vuxennämnden i Eskilstuna kommun 631 86 ESKILSTUNA Tillsyn enl. 26 LSS, Balsta gruppbostad BESLUT Länsstyrelsen beslutar att avsluta ärendet utan ytterligare åtgärder.

Läs mer

Valletuna Teater, Vallentuna måndagen den 23 maj kl 19.00. Kommundirektör Kjell Johansson Sekreterare Marianne Sarberg. Vallentuna den 10 maj 2005

Valletuna Teater, Vallentuna måndagen den 23 maj kl 19.00. Kommundirektör Kjell Johansson Sekreterare Marianne Sarberg. Vallentuna den 10 maj 2005 Kommunfullmäktige 23 maj 2005 Plats och tid för sammanträdet Valletuna Teater, Vallentuna måndagen den 23 maj kl 19.00 Kommunfullmäktiges presidium träffas samma dag kl 18.45 Kallade tjänstemän Kommundirektör

Läs mer

Vatten 2016 Priser fr o m 160101

Vatten 2016 Priser fr o m 160101 Vatten 2016 Priser fr o m 160101 Mälarenergi finns nära kunderna i Mälardalen. Vi levererar el, värme, vatten, kyla och snabba kommunikationslösningar. Vi har erfarenheten, viljan och förmågan att ge dig

Läs mer

Förvaltningschef Roland Beijer Vik. nämndsekreterare Lotta Lann Redovisningsekonom Pia Kron. Barn- och ungdomsförvaltningen, Vallentuna

Förvaltningschef Roland Beijer Vik. nämndsekreterare Lotta Lann Redovisningsekonom Pia Kron. Barn- och ungdomsförvaltningen, Vallentuna Barn- och ungdomsnämndens arbetsutskott 2007-03-13 Plats och tid för sammanträdet ande Ersättare Övriga deltagare Barn- och ungdomsförvaltningen, Tuna torg 2, 1 tr, Vallentuna tisdagen den kl. 08.30 11.15

Läs mer

All-Aktivitetshus i gamla skjortfabriken

All-Aktivitetshus i gamla skjortfabriken All-Aktivitetshus i gamla skjortfabriken I skjortan ska det finnas plats för lek och allvar, idrott, kultur och samhällsbyggare. Där möts unga och gamla, från Vadsbro och Afrikas horn. Där vaknar nya intressen,

Läs mer

KULTUR- OCH FRITIDSNÄMNDEN. Ärende 7

KULTUR- OCH FRITIDSNÄMNDEN. Ärende 7 KULTUR- OCH FRITIDSNÄMNDEN Ärende 7 Postadress: Kultur- och fritidsnämnden, 651 84 Karlstad Besöksadress: Västra torggatan 26 www.karlstad.se Tel: 054-540 00 00 Fax: 054-18 67 84 E-post: kulturochfritidsforvaltningen@karlstad.se

Läs mer

Fredrik Rönning (S), ordförande Ingemar Hellström (S) Lotta Gunnarsson (M)

Fredrik Rönning (S), ordförande Ingemar Hellström (S) Lotta Gunnarsson (M) Teknik- och fritidsutskottet 2015-12-17 Plats och tid Tekniska kontoret, klockan 08.30-11.30 Beslutande Fredrik Rönning (S), ordförande Ingemar Hellström (S) Lotta Gunnarsson (M) Övriga deltagare Sören

Läs mer

Fritidskontoret, Tuna torg 15, Vallentuna tisdagen den 19 januari 1999 kl

Fritidskontoret, Tuna torg 15, Vallentuna tisdagen den 19 januari 1999 kl AB VALLENTUNA KOMMUN Fritidsnämnden 1999-01-19 1(13) Plats och tid för sammanträdet Beslutande Övriga deltagare Utses att justera Justeringens plats och tid Fritidskontoret, Tuna torg 15, Vallentuna tisdagen

Läs mer

Fritidsnämnden. Justerande... ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag.

Fritidsnämnden. Justerande... ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. 1 (17) Plats och tid Fritidskontoret, Järnvägsgatan 20, Gislaved, klockan 14.00 17.00 Beslutande Maria Gullberg Lorentsson (M), ordf. Glenn Gustafsson (M) Urban Nilsson (C) Lars Park (FP) Linus Håkansson

Läs mer

Kanslichef. Ärende Beteckning Sida

Kanslichef. Ärende Beteckning Sida Kommunstyrelsen 2012-02-28 Plats: Lilla sessionssalen, Medborgarhuset, Arlöv Tid: 2012-03-05 kl. 18:30 Vid eventuellt förhinder var god meddela Er ersättare. Denna kallelse utgår även till ersättarna för

Läs mer

Bällstarummet, Tuna torg 1, 2 tr, Vallentuna tisdagen den 27 mars 2007 kl. 19.00-21.15

Bällstarummet, Tuna torg 1, 2 tr, Vallentuna tisdagen den 27 mars 2007 kl. 19.00-21.15 Barn- och ungdomsnämnden 2007-03-27 Plats och tid för sammanträdet Bällstarummet, Tuna torg 1, 2 tr, Vallentuna tisdagen den 27 mars 2007 kl. 19.00-21.15 Beslutande Ersättare Raimo Vuojärvi (m) ordförande

Läs mer

Mörbyrummet, Fritidskontoret, Tuna torg 15, Vallentuna, måndagen den 17 mars 2008, kl. 18.00

Mörbyrummet, Fritidskontoret, Tuna torg 15, Vallentuna, måndagen den 17 mars 2008, kl. 18.00 Fritidsnämndens arbetsutskott 2008-03-17 Plats och tid för sammanträdet Mörbyrummet, Fritidskontoret, Tuna torg 15, Vallentuna, måndagen den 17 mars 2008, kl. 18.00 Kallade tjänstemän Jan-Åke Bredberg,

Läs mer

Kommunstyrelsen. Ärende 6

Kommunstyrelsen. Ärende 6 Kommunstyrelsen Ärende 6 Samhällsbyggnad Mattias Persson 0571-28114 mattias.persson@eda.se TJÄNSTESKRIVELSE Datum 2016-04-13 Sida 12) Tillbyggnad av fastigheten Deldalen 1 i Åmotfors Beredning Beredning

Läs mer

Mats Lennerthson, fritidschef Åsa Borglund, föreningssamordnare Mikael Göransson, ekonom Siobhán Górny, nämndsekreterare

Mats Lennerthson, fritidschef Åsa Borglund, föreningssamordnare Mikael Göransson, ekonom Siobhán Górny, nämndsekreterare KALLELSE FRITIDSNÄMNDEN 2012-09-13 Tid och plats 19.00 Frösundarummet, Torggatan 11, Vallentuna Kallade tjänstemän Mats Lennerthson, fritidschef Åsa Borglund, föreningssamordnare Mikael Göransson, ekonom

Läs mer

Kommunstyrelsens planutskott

Kommunstyrelsens planutskott Kommunstyrelsens planutskott Tid Tisdagen den 27 januari 2015 kl. 10:00-11:50 Plats KS-salen, stadshuset Omfattning 1-6 ande Jonas Lövgren (M) Dzenita Abaza (S) Johan Persson (S) Anders Andersson (C) Bertil

Läs mer

VA-TAXA 2015 FÖR MUNKEDAL KOMMUNS ALLMÄNNA VATTEN- OCH AVLOPPSANLÄGGNINGAR

VA-TAXA 2015 FÖR MUNKEDAL KOMMUNS ALLMÄNNA VATTEN- OCH AVLOPPSANLÄGGNINGAR Dnr 2014-485 VA-TAXA 2015 FÖR MUNKEDAL KOMMUNS ALLMÄNNA VATTEN- OCH AVLOPPSANLÄGGNINGAR Taxa 2015 avseende anläggningsavgifter antagen av kommunfullmäktige 2014-12-17, 99 Taxa 2015 avseende brukningsavgifter

Läs mer

Gerd Lundin Kultur- och fritidskontoret, 2007-03-27, kl 17.00. Siw Persson. Gerd Lundin ANSLAG/BEVIS

Gerd Lundin Kultur- och fritidskontoret, 2007-03-27, kl 17.00. Siw Persson. Gerd Lundin ANSLAG/BEVIS 1 (19) Plats och tid Lilla Vik, kl 15.00-17.20 Beslutande Övriga närvarande Karin Fellström-Arnoldsson (m) Göran Thorén (s), ordförande 24 Margreth Bengtsson (c) Gerd Lundin (s) Inga Olsson (m) Clas-Göran

Läs mer

Hej alla glada föräldrar!

Hej alla glada föräldrar! Hej alla glada föräldrar! Vintern både kom och gick på en och samma vecka! Från djup snö och pulkaåkning till regn, is och gummistövlar. Nu är den första veckan på vårterminen i årskurs 1 avklarad, det

Läs mer

PROTOKOLL. Fritidsnämnden 27 januari 2005

PROTOKOLL. Fritidsnämnden 27 januari 2005 Fritidsnämnden 27 januari 2005 Plats och tid för sammanträdet Beslutande Övriga deltagare Utses att justera Justeringens plats och tid Mörbyrummet, Fritidskontoret, Tuna torg 15, Vallentuna, torsdagen

Läs mer

KALLELSE. Justerande:... Kulturnämnden 31 maj 2005. Frösundarummet, Socialkontoret, Tuna torg 11, Vallentuna tisdagen den 31 maj 2005, kl. 19.

KALLELSE. Justerande:... Kulturnämnden 31 maj 2005. Frösundarummet, Socialkontoret, Tuna torg 11, Vallentuna tisdagen den 31 maj 2005, kl. 19. Kulturnämnden 31 maj 2005 Plats och tid för sammanträdet Frösundarummet, Socialkontoret, Tuna torg 11, Vallentuna tisdagen den 31 maj 2005, kl. 19.00 Kallade tjänstemän Pernilla Järveroth, kommunantikvarie,

Läs mer

Kulturhuset Valfisken, Simrishamn kl 17.00-20.00

Kulturhuset Valfisken, Simrishamn kl 17.00-20.00 1 (16) Plats och tid Kulturhuset Valfisken, Simrishamn kl 17.00-20.00 Beslutande Övriga närvarande Utses att justera Justeringens plats och tid Underskrifter Organ Karin Fellström-Arnoldsson (m) Göran

Läs mer

PROTOKOLL. Socialnämnden 2008-09-16. Plats och tid för sammanträdet

PROTOKOLL. Socialnämnden 2008-09-16. Plats och tid för sammanträdet Plats och tid för sammanträdet Beslutande Frösundarummet, Socialförvaltningen, Tuna torg 15, Vallentuna tisdagen den 16 september 2008 kl 18.30 20.05 Gunnel Orselius-Dahl (fp), ordförande Huido Mesilane

Läs mer

Kommunkontoret, Karpen kl. 15.05 18.00

Kommunkontoret, Karpen kl. 15.05 18.00 Plats och tid Kommunkontoret, Karpen kl. 15.05 18.00 1 (17) Beslutande Ulrika Thulin (s), ordförande Sven-Erik Sjöstrand (v), 1:e vice ordförande Arnold Andréasson (c), 2:e vice ordförande Lars Svensson

Läs mer

PROTOKOLL. Fritidsnämnden 29 januari Mörbyrummet, Fritidskontoret, Tuna torg 15, Vallentuna, torsdagen den 29 januari 2004 kl

PROTOKOLL. Fritidsnämnden 29 januari Mörbyrummet, Fritidskontoret, Tuna torg 15, Vallentuna, torsdagen den 29 januari 2004 kl Fritidsnämnden 29 januari 2004 Plats och tid för sammanträdet Beslutande Ersättare Övriga deltagare Utses att justera Justeringens plats och tid Mörbyrummet, Fritidskontoret, Tuna torg 15, Vallentuna,

Läs mer

Regler - Föreningsbidrag och bidrag till arrangemang Kultur- och fritidsnämnden

Regler - Föreningsbidrag och bidrag till arrangemang Kultur- och fritidsnämnden 2014-02-18 Regler - Föreningsbidrag och bidrag till arrangemang Kultur- och fritidsnämnden Kultur- och fritidsnämndens uppdrag är att bidra till kommuninvånarnas hälsa och välbefinnande. Vi vet att en

Läs mer

Handläggare Olar Skinnars 08-550 219 96 ola r.skinna rs@sodertalje.se. Förskolebussar - utvärdering och framtida användning

Handläggare Olar Skinnars 08-550 219 96 ola r.skinna rs@sodertalje.se. Förskolebussar - utvärdering och framtida användning Södertälle U kommun l (2) 2009-04-02 Tjänsteskrivelse Dnr LIN 09/42 Kontor Utbildningskontoret Handläggare Olar Skinnars 08-550 219 96 ola r.skinna rs@sodertalje.se Utbildningsnämnden Förskolebussar -

Läs mer

KULTURFÖRVALTNING 2013-05-03 DNR KN 2013.017 LINNEA SKOG SID 1/1 VIK. KOMMUNANTIKVARIE LINNEA.SKOG@VALLENTUNA.SE

KULTURFÖRVALTNING 2013-05-03 DNR KN 2013.017 LINNEA SKOG SID 1/1 VIK. KOMMUNANTIKVARIE LINNEA.SKOG@VALLENTUNA.SE Ärende 5 VALLENTUNA KOMMUN TJÄNSTESKRIVELSE KULTURFÖRVALTNING 2013-05-03 DNR KN 2013.017 LINNEA SKOG SID 1/1 VIK. KOMMUNANTIKVARIE LINNEA.SKOG@VALLENTUNA.SE KN Tjänsteskrivelse Gatunamn inom Bällstaberg

Läs mer

Riktlinjer för bidrag till föreningslivet 2015 -

Riktlinjer för bidrag till föreningslivet 2015 - Riktlinjer för bidrag till föreningslivet 2015 - Allmän målsättning Målsättningen med Tidaholms kommuns bidrag till föreningar är att främja: ett rikt och varierat föreningsliv i hela kommunen ge främst

Läs mer

Kulturförvaltningen, Tuna torg 11, 1tr, Vallentuna tisdagen den 9 december kl 17.00 18.30

Kulturförvaltningen, Tuna torg 11, 1tr, Vallentuna tisdagen den 9 december kl 17.00 18.30 Kulturnämndens arbetsutskott 9 december 2003 Plats och tid för sammanträdet Beslutande Kulturförvaltningen, Tuna torg 11, 1tr, Vallentuna tisdagen den 9 december kl 17.00 18.30 Lars-Bertil Ohlsson (kd),

Läs mer

ECKERÖ info Februari 2015 Nr 2 SAMHÄLLSINFORMATION

ECKERÖ info Februari 2015 Nr 2 SAMHÄLLSINFORMATION ECKERÖ info Februari 2015 Nr 2 SAMHÄLLSINFORMATION Eckerö på Ålands solsida! BIBLIO TEKETS Ö PPETTIDER MÅNDAGAR 17.00-20.00 O NSDAGAR 17.00-20.00 ÅTERVINNINGSCENTRALENS ÖPPETTIDER: TISDAGAR 18.00-20.00

Läs mer

SOMMARKONFERENS OCH TRÄNINGSCAMP 5 7 AUGUSTI 2016 i GRÄNNA

SOMMARKONFERENS OCH TRÄNINGSCAMP 5 7 AUGUSTI 2016 i GRÄNNA SOMMARKONFERENS OCH TRÄNINGSCAMP 5 7 AUGUSTI 2016 i GRÄNNA Smålands Brottningsförbund inbjuder samtliga Smålandsklubbar till Sommarkonferens för föreningsledare, och träningscamp för knatte, pojk, ungdom,

Läs mer

Bällstarummet, Tuna torg 1, 2 tr, Vallentuna tisdagen den 19 oktober 2004 kl 19:00. Borgerliggrupp kl 18:00. Utbildning för nämnden kl 14:00

Bällstarummet, Tuna torg 1, 2 tr, Vallentuna tisdagen den 19 oktober 2004 kl 19:00. Borgerliggrupp kl 18:00. Utbildning för nämnden kl 14:00 Barn- och ungdomsnämnden 19 oktober 2004 Plats och tid för sammanträdet Bällstarummet, Tuna torg 1, 2 tr, Vallentuna tisdagen den 19 oktober 2004 kl 19:00 Borgerliggrupp kl 18:00 Utbildning för nämnden

Läs mer

Ann-Britt Uhrbom, sekreterare Annika Larsson, kommunchef Lars Gladh, konsult, 49 Bo Klamfelt, ekonomichef, 54

Ann-Britt Uhrbom, sekreterare Annika Larsson, kommunchef Lars Gladh, konsult, 49 Bo Klamfelt, ekonomichef, 54 Kommunstyrelsen 2010-06-01 1 Plats och tid Sammanträdesrummet Mästaren, kl. 18:00-20:00 Beslutande Övriga deltagande Claes Jägevall (FP) Ann-Britt Danielsson (M) PeO Andersson (M) Siw Malmsten (FP) Claes-Gunnar

Läs mer

PROTOKOLL Socialnämnden 2003-03-04

PROTOKOLL Socialnämnden 2003-03-04 Socialnämnden 2003-03-04 Plats och tid för sammanträdet ande Övriga deltagare Utses att justera Justeringens plats och tid Frösundarummet, Socialförvaltningen, Tuna torg 15, Vallentuna Tisdag den 4 mars

Läs mer

Motion 7 Motion 8 Motion 9 Motion 10. med utlåtanden

Motion 7 Motion 8 Motion 9 Motion 10. med utlåtanden Motion 7 Motion 8 Motion 9 Motion 10 med utlåtanden 23 Motion 7 Motion angående: Kontaktuppgifter på Eniro.se, Hitta.se m fl. Mitt förslag är att på riksnivå (eller delegerat till någon regional Hgf) utse

Läs mer

PROTOKOLL. Fritidsnämnden 2008-06-09

PROTOKOLL. Fritidsnämnden 2008-06-09 Fritidsnämnden 2008-06-09 Plats och tid för sammanträdet Beslutande Övriga deltagare Utses att justera Mörbyrummet, Fritidskontoret, Tuna torg 15, Vallentuna, måndagen den 9 juni 2008, kl. 18.00-20.00

Läs mer

Översyn av kriterierna för bidrag till föreningar med mera

Översyn av kriterierna för bidrag till föreningar med mera Sida 1(5) Datum 2015-04-09 Referens Dnr Kultur- och utbildningsförvaltningen Annika Wernborg, Magdalena Ramsing Kultur- och utbildningsutskottet Översyn av kriterierna för bidrag till föreningar med mera

Läs mer

Bidragsregler 2016. Reviderad av kultur- och fritidsnämnden 2015-06-16, 36, dnr KFN 2015/58 Dokumentkategori: Styrdokument Dokumenttyp: Regel

Bidragsregler 2016. Reviderad av kultur- och fritidsnämnden 2015-06-16, 36, dnr KFN 2015/58 Dokumentkategori: Styrdokument Dokumenttyp: Regel Bidragsregler 2016 Reviderad av kultur- och fritidsnämnden 2015-06-16, 36, dnr KFN 2015/58 Dokumentkategori: Styrdokument Dokumenttyp: Regel Innehållsförteckning Allmänna regler för erhållande av bidrag

Läs mer

Kommunhuset, Sessionssalen, 2012-11-21, kl 13.00-15.50. Margareta Ottosson, FUB

Kommunhuset, Sessionssalen, 2012-11-21, kl 13.00-15.50. Margareta Ottosson, FUB Sammanträdesprotokoll 1(11) Plats och tid Kommunhuset, Sessionssalen,, kl 13.00-15.50 Beslutande Gunilla Aronsson, ordf. Anders Nilsson, Epilepsiföreningen Monica Bergh, SOC Lennart Davidsson, MoB Elsy

Läs mer

Nyhetsbrev april 2016. Nyhetsbrev april 2016 [1]

Nyhetsbrev april 2016. Nyhetsbrev april 2016 [1] Nyhetsbrev april 2016 Nyhetsbrev april 2016 [1] ORDFÖRANDE HAR ORDET HÖSTEN 2016 Även om vi har en härlig vår och sommar framför oss så blickar vi redan framåt för att utveckla verksamheten. Till hösten

Läs mer

Kultur- och fritidsnämndens protokoll 2014-02-25

Kultur- och fritidsnämndens protokoll 2014-02-25 Datum: Tisdagen den 25 februari 2014 Tid: 18.00 19.25 Plats: Östra Roten, kommunhuset i Lilla Edet Paragrafer: 11-21 Utses att justera: Anna-Lee Alenmalm (M) Underskrifter: Sekreterare Ordförande Justerare

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Tekniska nämnden 2011-05-23 1 (11) Plats och tid Kommunhuset, KS-salen, klockan 14.15 15.50 Vissa personuppgifter kan vara raderade p g a personuppgiftslagen eller offentlighets- och sekretesslagen. Beslutande

Läs mer

Minnesanteckningar från Vallentuna IP-råd 2013-06-04

Minnesanteckningar från Vallentuna IP-råd 2013-06-04 SID 1/5 Minnesanteckningar från Vallentuna IP-råd 2013-06-04 Närvarande: Mattias Staaf, Vallentuna Damfotboll Johan Svärd, VBK Fotboll Lars Lundkvist, VBK Fotboll Håkan Björk, Ormsta HC Jerri Bergström,

Läs mer

Andel (%) små barn 0-3 år av inskrivna barn

Andel (%) små barn 0-3 år av inskrivna barn Andel små barn 0-3 år av inskrivna barn Andel små barn 0-3 år, 56 57 55 54 55 55 55 55 55 av inskrivna barn 56 55 56 53 54 52 56 54 55 54 55 55 52 53 54 54 54 55 Andel (%) små barn 0-3 år av inskrivna

Läs mer

Arbetsutskottet överlämnar ärendet till kommunstyrelsen utan eget ställningstagande.

Arbetsutskottet överlämnar ärendet till kommunstyrelsen utan eget ställningstagande. Kommunstyrelsens arbetsutskott 10 Utdrag ur PROTOKOLL OJUSTERAT 2016-01-18 Bildande av dotterbolag till Knivstabostäder AB KS-2015/646 Beslut Arbetsutskottet överlämnar ärendet till kommunstyrelsen utan

Läs mer

Sänkta förmedlingsavgifter för Bostadsförmedlingen i Stockholm AB

Sänkta förmedlingsavgifter för Bostadsförmedlingen i Stockholm AB Utlåtande 2013:85 RV (Dnr 316-324/2013) Sänkta förmedlingsavgifter för Bostadsförmedlingen i Stockholm AB Kommunstyrelsen föreslår att kommunfullmäktige beslutar följande. 1. Förmedlingsavgiften tas bort

Läs mer

MINNESANTECKNINGAR FRÅN MEDBORGARTRÄFF I KISA 23 SEPTEMBER 2013.

MINNESANTECKNINGAR FRÅN MEDBORGARTRÄFF I KISA 23 SEPTEMBER 2013. MINNESANTECKNINGAR FRÅN MEDBORGARTRÄFF I KISA 23 SEPTEMBER 2013. Datum: 2013-09-23 Tid: 19.00 20.30 Plats: Folkets Hus Deltagare: 15 Kommunalrådet Pia Tingvall hälsar välkommen till Medborgarträffen i

Läs mer

KALLELSE. 1. Justerande:... Fritidsnämnden 28 september 2006

KALLELSE. 1. Justerande:... Fritidsnämnden 28 september 2006 Fritidsnämnden 28 september 2006 Plats och tid för sammanträdet Kallade tjänstemän Övriga deltagare Vallentuna Scoutkårs av NSF lokal, Åby Scoutgård, Åbyholmsvägen Vallentuna (lokalen ligger bakom brandstationen,

Läs mer

FÖRENINGSSTADGAR PO-Skåne

FÖRENINGSSTADGAR PO-Skåne FÖRENINGSSTADGAR PO-Skåne 1 Stadgarna är våra regler som vi måste följa. De talar om hur man skall göra i olika situationer. De skall vara en hjälp i arbetet för att få en bra och stark organisation. I

Läs mer