Fredrik Rönning (S), ordförande Ingemar Hellström (S) Lotta Gunnarsson (M)

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Fredrik Rönning (S), ordförande Ingemar Hellström (S) Lotta Gunnarsson (M)"

Transkript

1 Teknik- och fritidsutskottet Plats och tid Tekniska kontoret, klockan Beslutande Fredrik Rönning (S), ordförande Ingemar Hellström (S) Lotta Gunnarsson (M) Övriga deltagare Sören Nord, teknisk chef Erik Blomquist, trädgårsmästare Hans Törnblom, fastighetschef Lars Andersson, fritidschef Cia Ferner, VD Bärkehus - SEAB Torbjörn Arleroth, controller Bärkehus - SEAB Helena Caspersson, sekreterare Inger Lodén, upphandlare Utses att justera Lotta Gunnarsson Justeringens plats och tid Kansliavdelningen, tisdag den 22 december 2015, klockan Underskrifter Sekreterare Paragrafer Ordförande Justerande Anslag/Bevis Protokollet från teknik- och fritidsutskottet den är justerat och tillkännagivet genom anslag. Anslås under tiden Protokollet förvaras i förvaltningshuset. Underskrift

2 Teknik- och fritidsutskottet Innehållsförteckning Ärendemening 106 Budgetuppföljning tekniska kontoret 107 Budgetuppföljning bolagen 108 Driftbudget Försäljning av mark, del av Smedjebacken 3:1 110 Parkeringstillstånd nr Parkeringstillstånd nr Medborgarförslag angående förbättrad landskapsvård i Söderbärke 113 Medborgarförslag om uppsättning av solcellstak 114 Motion om översyn av internhyresfördelning och hyresstättning 115 Medborgarförslag om BMX/mountainbikebana 116 Motion om skateboard-/bmx-bana 117 Motion om kommunal policy för upphandling 118 Hyreskontrakt Landstinget hemtjänstlokaler 119 Ombyggnad av lokaler till hemtjänstorganisationen 120 Ombyggnad Allégatan Ombyggnad församlingshemmet 122 Björkbacken ensamkommande barn 123 Avtal om anläggningsdrift gällande småbåtshamnarna 124 Snöåns bystuga 125 Investeringar/underhåll/rapporter 126 Nästa möte

3 Teknik- och fritidsutskottet Tfu 106 Dnr Budgetuppföljning tekniska kontoret Tekniska chefen redovisar prognos för tekniska kontoret per Prognosen visar på ett överskott på ca kronor. Teknik- och fritidsutskottet beslutar att godkänna redovisningen.

4 Teknik- och fritidsutskottet Tfu 107 Dnr Budgetuppföljning drift bolagen VD Cia Ferner-Kny och controller Thorbjörn Arleroth redovisar budgetuppföljning och rapportering från driftenheterna på Bärkehus AB och Smedjebacken Energi & Vatten AB per Teknik- och fritidsutskottet beslutar att godkänna redovisningen.

5 Teknik- och fritidsutskottet Tfu 108 Dnr Driftbudget 2016 Tekniska kontoret har sammanställt driftbudget för år Bil För 2016 finns följande medel avsatta för underhåll: Fastigheter Gator Teknik- och fritidsutskottet beslutar att godkänna informationen.

6 Teknik- och fritidsutskottet Tfu 109 Dnr Försäljning av mark, del av Smedjebacken 3:1 Ansökan och överenskommelse om fastighetsreglering har upprättats. Smedjebackens kommun överlåter och säljer del av fastigheten Smedjebacken 3:1, på karta märkt lott 2, till förmån för fastigheten Smedjebacken 3:16. Bil Köpeskilling: kronor. Teknik- och fritidsutskottets förslag till kommunstyrelsen: Kommunstyrelsen beslutar att godkänna föreliggande förslag till ansökan och överenskommelse om fastighetsreglering att utse kommunens firmatecknare underteckna handlingarna. _

7 Teknik- och fritidsutskottet Tfu 110 Dnr Parkeringstillstånd nr Bakgrund Ansökan om parkeringstillstånd har inkommit, nr Den sökande har enligt läkarintyg ett tillfälligt handikapp och klarar en gångsträcka överstigande gränsen för att beviljas handikapptillstånd. Enligt gällande praxis beviljas handikapptillstånd enbart till personer med bestående handikapp. Gatuchefens förslag till beslut: ansökan om parkeringstillstånd avslås med anledning av att handikappet inte är bestående samt att sökande klarar en gångsträcka överstigande gränsen för att beviljas parkeringstillstånd. Teknik- och fritidsutskottet beslutar att avslå ansökan i enlighet med gatuchefens förslag.

8 Teknik- och fritidsutskottet Tfu 111 Dnr Parkeringstillstånd nr Bakgrund Ansökan om parkeringstillstånd har inkommit, nr Den sökande är rullstolsburen och söker för första gången som passagerare. Som passagerare beviljas inte parkeringstillstånd om det allmänna tillståndet gör det möjligt att sökanden blir avsläppt vid målpunkten och kan vänta där medan bilen parkeras. Gatuchefens förslag till beslut: ansökan om parkeringstillstånd avslås då sökande kan bli avsläppt vid målpunkten och invänta medan fordonet parkeras. Teknik- och fritidsutskottet beslutar att avslå ansökan i enlighet med gatuchefens förslag.

9 Teknik- och fritidsutskottet Tfu 112 Dnr Medborgarförslag angående förbättrad landskapsvård i Söderbärke Ett medborgarförslag har inlämnats med förslag att kommunen avsätter medel i form av en/ett par erfarna skogsmänniskor för att röja, gallra och i förekommande fall avverka vegetation som har vuxit sig för tät. Bil Kommunstyrelsen beslöt att remittera medborgarförslaget till tekniska kontoret för yttrande. Trädgårdsmästare Erik Blomquists yttrande: Löpande kontakt med Söderbärke Hembygdsförening har skett sedan 2014 och huvuddelen av punkterna i förslaget har genomförts i kommunens regi. De delar som inte rör kommunens mark har vidarebefordrats till berörda personer. Teknik- och fritidsutskottets förslag till kommunstyrelsen: Kommunfullmäktige beslutar att med hänvisning till tekniska kontorets yttrande anse medborgarförslaget besvarat.

10 Teknik- och fritidsutskottet Tfu 113 Dnr Medborgarförslag om uppsättning av solcellstak Ett medborgarförslag har inlämnats med förslag att kommunen ska, som mål i ett led att vara ekokommun, sätta upp ett solcellstak per år. Bil Kommunstyrelsen beslöt att remittera ärendet till tekniska kontoret för yttrande. Teknik- och fritidsutskottets förslag till kommunstyrelsen: Frågan lämnas öppen.

11 Teknik- och fritidsutskottet Tfu 114 Dnr Motion om översyn av internhyresfördelning och hyressättning (M) Lotta Gunnarsson (M) har inlämnat motionsskrivelse med förslag att nuvarande system för internhyresfördelning och hyressättning ses över med yrkande om: att den för varje budgetår beräknade hyreskostnaden fastställs, efter att kommunstyrelsen beslutat ett tydligt beräkningssätt att innan beslut tas om investeringar, som innebär ökade kostnader för en förvaltning, ska den beräknade kostnadsökningen presenteras att den ökade hyreskostnaden finansieras genom separat tillskott i framtida ramberäkningar att beslut vid behov samtidigt tas gällande nödvändiga ändringar i budgetram eller i verksamheten. Bil Kommunstyrelsen beslöt att remittera motionsskrivelsen till tekniska kontoret för yttrande. Tekniska chefens yttrande: I motionen vill man ha en översyn av systemet för internhyresfördelning och hyressättning i kommunen. Kommentar: Tekniska kontoret tillsammans med ekonomiavdelningen har för avsikt att se över internhyresmodellen i kommunen och presentera reviderad modell för kommunstyrelsen under Vid denna översyn kommer yrkande i motionen att beaktas. I dag är rutinen sådan att ökade kostnader för investeringar presenteras för respektive förvaltning innan beslut tas. Nödvändiga ändringar i budgetram samt hur rambudgeteringen sker är en fråga för politiskt beslut.

12 Teknik- och fritidsutskottet Forts Teknik- och fritidsutskottets förslag till kommunstyrelsen: Kommunfullmäktige beslutar att med hänvisning till tekniska chefens yttrande anse motionens att-satser 1 och 2 besvarade, samt att motionens att-sats 3 och 4 avslås.

13 Teknik- och fritidsutskottet Tfu 115 Dnr Medborgarförslag om BMX/mountainbikebana Ett medborgarförslag har inlämnats med förslag att kommunen ska anlägga en BMX/mountainbike-bana för barn, vuxna och ungdomar. Förslaget är att banan placeras vid Herosområdet då det är lämpligt med närhet till bad, toaletter, volleybana och parkeringsplatser. Bil Medborgarförslaget är remitterat till fritidskontoret för yttrande. Fritidschefens yttrande: Förslagsställarna föreslår att banan placeras någonstans på Herosområdet. En lämplig yta skulle kunna vara den markbit som ligger bakom ishallen (mellan ishallen och Prästavägen). Denna yta används inte idag, utan är en ren slaghackyta, den inkräktar inte heller på någon annan verksamhet inom området. Placeringen av anläggningen ligger i linje med det arbete som pågår med att få till Prästaområdet som ett attraktivt aktivitetscentrum. Kommunen är positiv till att bidra till förslagets förverkligande om det finns en förening eller grupp med aktiva som vill hjälpa till. I det fall banan blir verklighet bör någon form av nyttjanderätts-och skötselavtal upprättas, lämpligen med en förening som bildas för ändamålet. Teknik- och fritidsutskottets förslag till kommunstyrelsen: Kommunfullmäktige beslutar att med hänvisning till fritidschefens yttrande anse medborgarförslaget besvarat.

14 Teknik- och fritidsutskottet Tfu 116 Dnr Motion om skateboard-/bmx-bana Calle Morgården (MP) har inlämnat en motionsskrivelse med förslag om att möjligheterna till ett aktivitetscentrum utreds. Bil Kommunstyrelsen beslöt att remittera motionen till fritidskontoret för yttrande. Fritidschefens yttrande: Då vi idag jobbar med focus på Prästaområdet med det nya badet som utgångspunkt och även utreder möjligheter till ett utegym i anslutning till anläggningen, detta för att skapa ett attraktivt aktivitetscentrum, föreslår vi att anläggningen placeras vid Prästaområdet. I motionen föreslagen placering anses vara ett sämre alternativ. I det fall banan blir verklighet bör någon form av nyttjanderätts-och skötselavtal upprättas, lämpligen med en förening som bildas för ändamålet. Förslag från fritidskontoret är att avvakta utformningen av utegymmet vid Prästabadet och sedan utreda möjligheten till en byggnation av skatebord/bmxbana i anslutning till anläggningen. Teknik- och fritidsutskottets förslag till kommunstyrelsen: Kommunfullmäktige beslutar att med hänvisning till fritidschefens yttrande anse motionsskrivelsen besvarad.

15 Teknik- och fritidsutskottet Tfu 117 Dnr Motion om kommunal policy för upphandling (M) Lotta Gunnarsson (M) har inlämnat motionsskrivelse med yrkande om att kommunfullmäktige ska ge kommunstyrelsen i uppdrag att utarbeta en policy för kommunal upphandling. En policy som ger kommunens små lokala företag möjlighet att delta på bra villkor i kommunens upphandlingar. Bil Kommunstyrelsen beslöt att remittera motionsskrivelsen till tekniska kontoret och utvecklingsenheten för yttrande. Från upphandlare Inger Lodén föreligger yttrande. Bil Teknik- och fritidsutskottets förslag till kommunstyrelsen: Kommunfullmäktige beslutar att med hänvisning till upphandlarens yttrande anse motionsskrivelsen besvarad.

16 Teknik- och fritidsutskottet Tfu 118 Dnr Hyreskontrakt Landstinget hemtjänstlokaler Förslag till hyreskontrakt med Landstinget Dalarna har upprättats avseende lokaler för hemtjänstorganisationen (hus 01 plan 3, vårdcentralen). Bil Hyran till landstinget är kr per år. Hyreskostnaden för omsorgsförvaltningen blir kr per år. Teknik- och fritidsutskottets förslag till kommunstyrelsen: Kommunstyrelsen beslutar: att godkänna föreliggande förslag till hyreskontrakt för hemtjänstlokaler att utse kommunens firmatecknare underteckna hyreskontraktet.

17 Teknik- och fritidsutskottet Tfu 119 Dnr Ombyggnad av lokaler till hemtjänstorganisationen Anpassning av kontorslokaler på i vårdcentralen (hus 01 våning 3) har genomförts. Hemtjänsten flyttade in i lokalerna under vecka 50. Teknik och fritidsutskottet beslöt att uppdra till tekniska kontoret att vidta nödvändiga åtgärder på vårdcentralen samt att ombyggnadskostnaderna, ca 1,5 Mkr ska belasta boende för ensamkommande barn. Teknik- och fritidsutskottet beslutar att godkänna informationen.

18 Teknik- och fritidsutskottet Tfu 120 Dnr Ombyggnad Allégatan 3 Kommunstyrelsens arbetsutskott beslöt att anordna boende för ensamkommande barn/ungdomar i fastigheten på Allégatan 3. Viss ombyggnad av lokalerna krävs för att anpassas till boende för 30 personer. Beräknad ombyggnadskostnad, inkl. inventarier: 2,5 Mkr. Teknik- och fritidsutskottet beslutar att bevilja 2,5 Mkr till ombyggnation och inventarier för Allégatan 3 att finansiering sker via statliga medel för mottagande av nyanlända.

19 Teknik- och fritidsutskottet Tfu 121 Dnr Ombyggnad församlingshemmet Smedjebackens kommun har förvärvat f.d. församlingshemmet i Smedjebacken, Almen 14. Ombyggnad ska ske för att anpassa lokalerna till Björkbackens dagverksamhet. Preliminärt färdigställt senast 1 april Teknik- och fritidsutskottet beslutar att bevilja 1,5 Mkr till ombyggnad av församlingshemmet att medel för ändamålet tas från investeringsbudgeten 2016 prioriterade fastighetsåtgärder.

20 Teknik- och fritidsutskottet Tfu 122 Dnr Björkbacken ensamkommande barn I den inventering som gjorts gällande lämpliga lokaler för start av boende för ensamkommande barn/ungdomar har Björkbacken (Solhöjden) bedömts som lämplig. Kommunstyrelsens arbetsutskott beslöt att under förutsättning av att nuvarande verksamhet kan erbjudas alternativa lokaler, starta boende för ensamkommande barn/ungdomar på Björkbacken (Solhöjden). Teknik- och fritidsutskottet beslutar att meddela Bärkehus att användningsområdet för lokalerna vid Björkbacken kommer att ändras från dagverksamhet till boende för ensamkommande barn/ungdomar, samt att anpassning av lokalerna kan behövas.

21 Teknik- och fritidsutskottet Tfu 123 Dnr Smedjebackens Båtklubb Avtal om anläggningsdrift gällande småbåtshamnarna i Smedjebacken och Söderbärke Förslag till avtal om anläggningsdrift gällande småbåtshamnarna i Smedjebacken och Söderbärke har upprättats. Bil Teknik- och fritidsutskottets förslag till kommunstyrelsen: Kommunstyrelsen beslutar att godkänna avtalet om anläggningsdrift gällande småbåtshamnarna i Smedjebacken och Söderbärke att utse kommunens firmatecknare underteckna avtalet.

22 Teknik- och fritidsutskottet Tfu 124 Dnr Snöåns bystuga Kommunen äger den gamla skolan i Snöån, fastigheten Lilla Snöån 1:2, Snöåvägen 219. Snöåns byalag hyr fastigheten och använder den som bystuga. Snöå byalag erhåller kommunalt föreningsbidrag på kr/år. Avräkning sker på bidraget för ett lån till värmepump och föreningen erhåller kr per år. Nuvarande skuld är kr. Teknik- och fritidsutskottet beslöt att erbjuda Snöåns byalag övertagande av Snöåns bystuga, samt att uppdra till tekniska kontoret hitta lämpliga överlåtelsealternativ. Förslag till köpekontrakt har upprättats. Bil Köpeskilling: 1 (en) krona. Arrendeavtal för markupplåtelse ska upprättas. Teknik- och fritidsutskottets förslag till kommunstyrelsen: Kommunstyrelsen beslutar att godkänna föreliggande förslag till köpekontrakt att utse kommunens firmatecknare underteckna köpekontraktet att avskriva återstående skuld, kr, för värmepumpen.

23 Teknik- och fritidsutskottet Tfu 125 Investeringar/underhåll rapporter Upphandling - Nytt elavtal Upphandlare Inger Lodén informerar om nytt elavtal. Nytt elpris från : 56:13 öre/kwh (exkl. moms) Bil Fastighet: - Kyrkskolan Byggnationen pågår enligt plan. - VBU Smedjebacken Ny rektor på VBU för verksamheten i Smedjebacken. Tekniska kontoret har träffat den nya rektorn och de kommer att ha en fortsatt dialog gällande ombyggnationer i Folkets Hus Smedjebacken. - Förskolor Familje- och utbildningsförvaltningen har uttryckt att det finns behov av fler förskoleplatser i centrala Smedjebacken. Tekniska kontoret tittar på möjliga lösningar. Park: - Gula Berga skolgård Förslag till utformning av skolgård pågår. Trädgårdsmästare Erik Blomquist har träffat elever och lärare på Bergaskolan. En konsult håller nu på att ta fram ett förslag till utformning. 1,5 Mkr finns i budget för ändamålet. - Röjning, Moga Upphandling av röjningsarbeten i Mogaområdet ska genomföras. Teknik- och fritidsutskottet beslutar att godkänna informationen.

24 Teknik- och fritidsutskottet Tfu 126 Nästa möte Nästa möte med teknik- och fritidsutskottet hålls den 21 januari 2016, klockan

Teknik- och fritidsutskottet 2015-04-28. Fredrik Rönning (S), ordförande Ingemar Hellström (S) Lotta Gunnarsson (M)

Teknik- och fritidsutskottet 2015-04-28. Fredrik Rönning (S), ordförande Ingemar Hellström (S) Lotta Gunnarsson (M) Teknik- och fritidsutskottet 2015-04-28 Plats och tid Tekniska kontoret, klockan 08.30-12.00 Beslutande Fredrik Rönning (S), ordförande Ingemar Hellström (S) Lotta Gunnarsson (M) Övriga deltagare Sören

Läs mer

SMEDJEBACKENS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Teknik- och fritidsutskottet 2015-02-19

SMEDJEBACKENS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Teknik- och fritidsutskottet 2015-02-19 Teknik- och fritidsutskottet 2015-02-19 Plats och tid Tekniska kontoret, klockan 08.30-11.30 Beslutande Fredrik Rönning (S), ordförande Ingemar Hellström (S) Lotta Gunnarsson (M) Övriga deltagare Per-Olow

Läs mer

Teknik- och fritidsutskottet 2013-12-03. Leif Nilsson, ordförande (S) Ingemar Hellström (S)

Teknik- och fritidsutskottet 2013-12-03. Leif Nilsson, ordförande (S) Ingemar Hellström (S) Teknik- och fritidsutskottet 2013-12-03 Plats och tid Tekniska kontoret, klockan 13.00-16.30 Beslutande Leif Nilsson, ordförande (S) Ingemar Hellström (S) Övriga deltagare Per-Olow Dahlström, teknisk chef

Läs mer

Kommunfullmäktige 2016-02-22

Kommunfullmäktige 2016-02-22 Kommunfullmäktige 2016-02-22 Plats och tid Förvaltningshuset, Smedjebacken klockan 18.00 22.00 Beslutande Carin Runeson ordf. (S) Kjell Midér (S) Göran Engström (C) Fredrik Rönning (S) Sven Gåsfors (S)

Läs mer

Leif Nilsson, ordförande (S) Ingemar Hellström (S) Håkan Berggren (M)

Leif Nilsson, ordförande (S) Ingemar Hellström (S) Håkan Berggren (M) Teknik- och fritidsutskottet 2011-04-21 Plats och tid Tekniska kontoret, klockan 08.30 13.00 Beslutande Leif Nilsson, ordförande (S) Ingemar Hellström (S) Håkan Berggren (M) Övriga deltagare Per-Olow Dahlström,

Läs mer

Fredrik Rönning (S), ordförande Ingemar Hellström (S) Lotta Gunnarsson (M) Lotta Gunnarsson

Fredrik Rönning (S), ordförande Ingemar Hellström (S) Lotta Gunnarsson (M) Lotta Gunnarsson Teknik- och fritidsutskottet 2015-10-22 Plats och tid Tekniska kontoret, klockan 13.00-16.30 Beslutande Fredrik Rönning (S), ordförande Ingemar Hellström (S) Lotta Gunnarsson (M) Övriga deltagare Sören

Läs mer

Teknik- och fritidsutskottet 2014-12-18. Ingemar Hellström (S), ordförande 149-55 Håkan Berggren (M)

Teknik- och fritidsutskottet 2014-12-18. Ingemar Hellström (S), ordförande 149-55 Håkan Berggren (M) Teknik- och fritidsutskottet 2014-12-18 Plats och tid Förvaltningshuset, klockan 08.30-12.00 Beslutande Leif Nilsson (S), ordförande 140-148 Ingemar Hellström (S), ordförande 149-55 Håkan Berggren (M)

Läs mer

Fredrik Rönning (S), ordförande Ingemar Hellström (S) Lotta Gunnarsson (M) Lotta Gunnarsson

Fredrik Rönning (S), ordförande Ingemar Hellström (S) Lotta Gunnarsson (M) Lotta Gunnarsson Teknik- och fritidsutskottet 2015-11-17 Plats och tid Tekniska kontoret, klockan 08.30-10.00 Beslutande Fredrik Rönning (S), ordförande Ingemar Hellström (S) Lotta Gunnarsson (M) Övriga deltagare Sören

Läs mer

Kommunfullmäktige 2014-09-08

Kommunfullmäktige 2014-09-08 Kommunfullmäktige 2014-09-08 Plats och tid Förvaltningshuset, Smedjebacken klockan 18.00 21.00 Beslutande Carin Runeson ordf. (S) Rågher Thelin (S) Calle Morgården (MP) Leif Nilsson (S) Anders Karlsson

Läs mer

Fredrik Rönning (S), ordförande Ingemar Hellström (S) Lotta Gunnarsson (M)

Fredrik Rönning (S), ordförande Ingemar Hellström (S) Lotta Gunnarsson (M) Teknik- och fritidsutskottet 2016-02-23 Plats och tid Tekniska kontoret, klockan 13.00-15.00 Beslutande Fredrik Rönning (S), ordförande Ingemar Hellström (S) Lotta Gunnarsson (M) Övriga deltagare Sören

Läs mer

Leif Nilsson (S), ordf. Ingemar Hellström, (S) Håkan Berggren (M)

Leif Nilsson (S), ordf. Ingemar Hellström, (S) Håkan Berggren (M) Teknik- och fritidsutskottet 2011-01-20 Plats och tid Tekniska kontoret, klockan 08.30 12.00 Beslutande Leif Nilsson (S), ordf. Ingemar Hellström, (S) Håkan Berggren (M) Övriga deltagare Per-Olow Dahlström,

Läs mer

Teknik- och fritidsutskottet 2015-04-02. Fredrik Rönning (S), ordförande Ingemar Hellström (S) Lotta Gunnarsson (M)

Teknik- och fritidsutskottet 2015-04-02. Fredrik Rönning (S), ordförande Ingemar Hellström (S) Lotta Gunnarsson (M) Teknik- och fritidsutskottet 2015-04-02 Plats och tid Tekniska kontoret, klockan 08.30-12.00 Beslutande Fredrik Rönning (S), ordförande Ingemar Hellström (S) Lotta Gunnarsson (M) Övriga deltagare Per-Olow

Läs mer

Leif Nilsson, ordförande (S) Ingemar Hellström (S) Håkan Berggren (M)

Leif Nilsson, ordförande (S) Ingemar Hellström (S) Håkan Berggren (M) Teknik- och fritidsutskottet 2011-08-25 Plats och tid Tekniska kontoret, klockan 08.30 12.30 Beslutande Leif Nilsson, ordförande (S) Ingemar Hellström (S) Håkan Berggren (M) Övriga deltagare Per-Olow Dahlström,

Läs mer

Leif Nilsson (S), ordf. Ingemar Hellström (S) Håkan Berggren (M)

Leif Nilsson (S), ordf. Ingemar Hellström (S) Håkan Berggren (M) Teknik- och fritidsutskottet 2009-12-10 Plats och tid Tekniska kontoret, klockan 08.30-12.15 Beslutande Leif Nilsson (S), ordf. Ingemar Hellström (S) Håkan Berggren (M) Övriga deltagare Mona Hyttsten,

Läs mer

Leif Nilsson (S), ordf. Ingemar Hellström (S) Håkan Berggren (M)

Leif Nilsson (S), ordf. Ingemar Hellström (S) Håkan Berggren (M) Teknik- och fritidsutskottet 2010-02-18 Plats och tid Tekniska kontoret, klockan 08.30 12.30 Beslutande Leif Nilsson (S), ordf. Ingemar Hellström (S) Håkan Berggren (M) Övriga deltagare Mona Hyttsten,

Läs mer

Teknik- och fritidsutskottet 2012-04-19. Leif Nilsson, ordförande (S) Ingemar Hellström (S) ordf. Håkan Berggren (M)

Teknik- och fritidsutskottet 2012-04-19. Leif Nilsson, ordförande (S) Ingemar Hellström (S) ordf. Håkan Berggren (M) Teknik- och fritidsutskottet 2012-04-19 Plats och tid Tekniska kontoret, klockan 09.00-13.00 Beslutande Leif Nilsson, ordförande (S) Ingemar Hellström (S) ordf. Håkan Berggren (M) Övriga deltagare Per-Olow

Läs mer

Kommunstyrelsen 2013-05-07

Kommunstyrelsen 2013-05-07 Kommunstyrelsen 2013-05-07 Plats och tid Förvaltningshuset, klockan 08.30-10.00 Beslutande Leif Nilsson (S) ordf. Ingemar Hellström (S) Fredrik Rönning (S) Monica Georgsson (S) Kjell Midér (S) Anders Karlsson

Läs mer

Sammanträdesdatum Kommunstyrelsens budgetutskott 2014-11-25 1. Tobias Birgersson, ekonomistrateg. Sekreterare...Paragrafer 69-74 Erik Hansson

Sammanträdesdatum Kommunstyrelsens budgetutskott 2014-11-25 1. Tobias Birgersson, ekonomistrateg. Sekreterare...Paragrafer 69-74 Erik Hansson Kommunstyrelsens budgetutskott 2014-11-25 1 Plats och tid Kommunkontoret, Malung, kl. 13.00-15.30. Beslutande Kurt Podgorski (S) ordförande Christin Löfstrand (V) Pär Kindlund (C) Tom Martinsson (M) Christer

Läs mer

Leif Nilsson (S), ordf. Ingemar Hellström (S) Håkan Berggren (M)

Leif Nilsson (S), ordf. Ingemar Hellström (S) Håkan Berggren (M) Teknik- och fritidsutskottet 2010-11-25 Plats och tid Tekniska kontoret, klockan 08.30 12.00 Beslutande Leif Nilsson (S), ordf. Ingemar Hellström (S) Håkan Berggren (M) Övriga deltagare Per-Olow Dahlström,

Läs mer

Fredrik Rönning (S), ordförande Ingemar Hellström (S) Lotta Gunnarsson (M)

Fredrik Rönning (S), ordförande Ingemar Hellström (S) Lotta Gunnarsson (M) 1(9) Teknik- och fritidsutskottet Plats och tid Tekniska kontoret, torsdagen den 15 september 2016 kl 08:30-10.30 Beslutande Ledamöter Fredrik Rönning (S), ordförande Ingemar Hellström (S) Lotta Gunnarsson

Läs mer

Teknik- och fritidsutskottet 2014-06-24. Leif Nilsson (S), ordförande Ingemar Hellström (S) Håkan Berggren (M)

Teknik- och fritidsutskottet 2014-06-24. Leif Nilsson (S), ordförande Ingemar Hellström (S) Håkan Berggren (M) Teknik- och fritidsutskottet 2014-06-24 Plats och tid Tekniska kontoret, klockan 08.30-11.00 Beslutande Leif Nilsson (S), ordförande Ingemar Hellström (S) Håkan Berggren (M) Övriga deltagare Per-Olow Dahlström,

Läs mer

Teknik- och fritidsutskottet 2015-05-22. Fredrik Rönning (S), ordförande Ingemar Hellström (S) Calle Morgården (MP)

Teknik- och fritidsutskottet 2015-05-22. Fredrik Rönning (S), ordförande Ingemar Hellström (S) Calle Morgården (MP) Teknik- och fritidsutskottet 2015-05-22 Plats och tid Kommunhuset, klockan 08.30-10.30 Beslutande Fredrik Rönning (S), ordförande Ingemar Hellström (S) Calle Morgården (MP) Övriga deltagare Sören Nord,

Läs mer

Fredrik Rönning (S), ordförande Ingemar Hellström (S) Lotta Gunnarsson (M) Sören Nord, teknisk chef Mona Hyttsten, sekreterare

Fredrik Rönning (S), ordförande Ingemar Hellström (S) Lotta Gunnarsson (M) Sören Nord, teknisk chef Mona Hyttsten, sekreterare 1(7) Plats och tid Tekniska kontoret, måndagen den 20 mars 2017, klockan 10:30-11:15 Beslutande Ledamöter Fredrik Rönning (S), ordförande Ingemar Hellström (S) Lotta Gunnarsson (M) Övriga närvarande Sören

Läs mer

Fredrik Rönning (S), ordförande Ingemar Hellström (S) Lotta Gunnarsson (M)

Fredrik Rönning (S), ordförande Ingemar Hellström (S) Lotta Gunnarsson (M) 1(13) Plats och tid Tekniska kontoret, torsdagen den 19 januari 2017 kl 08:30 Beslutande Ledamöter Fredrik Rönning (S), ordförande Ingemar Hellström (S) Lotta Gunnarsson (M) Övriga närvarande Sören Nord,

Läs mer

Per-Inge Pettersson. Anslag/Bevis Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Kommunstyrelsens arbetsutskott

Per-Inge Pettersson. Anslag/Bevis Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Kommunstyrelsens arbetsutskott 1(12) Plats och tid Sessionssalen, kommunhuset i Hultsfred kl. 08.30-9.40 Beslutande Kira Berg, s Pia Rydh, v Per-Inge Pettersson, c Jonny Bengtsson, s Åke Nilsson, kd Övriga deltagande Sven Carlsson,

Läs mer

Kultur- och fritidsnämndens protokoll 2014-02-25

Kultur- och fritidsnämndens protokoll 2014-02-25 Datum: Tisdagen den 25 februari 2014 Tid: 18.00 19.25 Plats: Östra Roten, kommunhuset i Lilla Edet Paragrafer: 11-21 Utses att justera: Anna-Lee Alenmalm (M) Underskrifter: Sekreterare Ordförande Justerare

Läs mer

Teknik- och fritidsutskottet Leif Nilsson, ordförande (S) Håkan Berggren (M)

Teknik- och fritidsutskottet Leif Nilsson, ordförande (S) Håkan Berggren (M) Teknik- och fritidsutskottet 2011-10-21 Plats och tid Tekniska kontoret, klockan 08.30 12.30 Beslutande Leif Nilsson, ordförande (S) Håkan Berggren (M) Övriga deltagare Per-Olow Dahlström, teknisk chef

Läs mer

SJÖBO KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 116 Kommunstyrelsen 2012-08-15

SJÖBO KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 116 Kommunstyrelsen 2012-08-15 Plats och tid Kommunhuset i Sjöbo onsdagen den 15 augusti 2012 kl. 13.30-16.00. Beslutande Ledamöter Stefan Lundgren, ordförande Kent Ivan Andersson Wiggo Wrangborg Cecilia Rosenqvist Perry Ulrika Axelsson

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Kommunstyrelsens arbetsutskott 2010-05-05 1 (26) Plats och tid Sammanträdesrum Häverö, kl 09.00-9.35. ande Kjell Jansson (M), ordförande Berit Jansson (C) Hans Andersson (FP) Olle Jansson (S) Hanna Stymne

Läs mer

Fredrik Rönning (S), ordförande Ingemar Hellström (S) Lotta Gunnarsson (M) Sören Nord, teknisk chef Hans Törnblom 105 Mona Hyttsten, sekreterare

Fredrik Rönning (S), ordförande Ingemar Hellström (S) Lotta Gunnarsson (M) Sören Nord, teknisk chef Hans Törnblom 105 Mona Hyttsten, sekreterare 1(17) Plats och tid Kommunhuset, måndagen den 14 november 2016 klockan 08:30-11.00 Beslutande Ledamöter Fredrik Rönning (S), ordförande Ingemar Hellström (S) Lotta Gunnarsson (M) Övriga närvarande Sören

Läs mer

Fredrik Rönning (S), ordförande Ingemar Hellström (S) Lotta Gunnarsson (M)

Fredrik Rönning (S), ordförande Ingemar Hellström (S) Lotta Gunnarsson (M) 1(11) Plats och tid Kommunhuset, måndagen den 20 februari 2017 kl 08:30-10:00 Beslutande Ledamöter Fredrik Rönning (S), ordförande Ingemar Hellström (S) Lotta Gunnarsson (M) Övriga närvarande Sören Nord,

Läs mer

Kommunfullmäktige 2009-11-23

Kommunfullmäktige 2009-11-23 Kommunfullmäktige 2009-11-23 Plats och tid Förvaltningshuset, klockan 18.00 23.00 Beslutande Leif Nilsson (S) Ola Larsen (S) Anders Lindblom (C) Carin Runeson (S) Ing-Britt Bergström (S) Birgitta Bolin

Läs mer

77 Slutredovisning av om- och tillbyggnad av Mellbystrandsskolan och nybyggnation av idrottshall i Mellbystrand

77 Slutredovisning av om- och tillbyggnad av Mellbystrandsskolan och nybyggnation av idrottshall i Mellbystrand Servicenämnden Sammanträdesdatum 2014-08-27 Ärendelista 75 Ekonomisk månadsuppföljning 76 Svar på motion om ekologisk mat 77 Slutredovisning av om- och tillbyggnad av Mellbystrandsskolan och nybyggnation

Läs mer

Personalutskottet 2012-11-15

Personalutskottet 2012-11-15 PAJALA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(9) Plats och tid Kommunförvaltningen, 2012-11-15, kl 0900-1200 ande Jan Larsson, S Pirkko Heikkilä, V Laila Mäki, S Övriga deltagande Gösta Lindmark, administrativ

Läs mer

Kultur- och fritidsnämndens protokoll 2016-04-19

Kultur- och fritidsnämndens protokoll 2016-04-19 Datum: Tisdagen den 19 april 2016 Tid: 17.30 18.40 Plats: Östra Roten, kommunhuset i Lilla Edet Justeringsdag: Måndagen den 25 april, klockan 16.00 Paragrafer: 19-26 Utses att justera: Christian Samuelsson

Läs mer

Sävsjö kommun SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum Kultur- och fritidsnämnden 2014-12-09

Sävsjö kommun SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum Kultur- och fritidsnämnden 2014-12-09 1 Plats och tid Kommunalhuset, Sävsjö, tisdag den 9 december 2014 kl. 14.30-16.30 ande Ordinarie ledamöter: Lars-Ejert Steifeldt (M), ordförande Ing-Marie Arwidsson (KD), 1:e vice ordf. Susanne Sjögren

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll Kommunstyrelsens arbetsutskott 2015-03-24 1 Plats och tid Kommunkontoret, Malung, kl. 08:30-12:00 Beslutande Kurt Podgorski (S) ordförande Christin Löfstrand (V) Pär Kindlund (C) Tom Martinsson (M) Kristina

Läs mer

Kallelse till. Kommunfullmäktiges sammanträde 2008-06-26. kl 17.30. i PB-hallen, Folkets Hus

Kallelse till. Kommunfullmäktiges sammanträde 2008-06-26. kl 17.30. i PB-hallen, Folkets Hus Kallelse till s sammanträde kl 17.30 i PB-hallen, Folkets Hus KALLELSE 2 Ärenden Sid 1 Meddelanden om nya ledamöter och ersättare 12 2 Protokollets justering, upprop samt fastställande av dagordning 13

Läs mer

Fredrik Rönning (S), ordförande Ingemar Hellström (S) Lotta Gunnarsson (M) Sören Nord, teknisk chef Mona Hyttsten, kommunsekreterare

Fredrik Rönning (S), ordförande Ingemar Hellström (S) Lotta Gunnarsson (M) Sören Nord, teknisk chef Mona Hyttsten, kommunsekreterare 1(8) Plats och tid Tekniska kontoret, torsdag den 8 december 2016 kl 08:30-10:30 Beslutande Ledamöter Fredrik Rönning (S), ordförande Ingemar Hellström (S) Lotta Gunnarsson (M) Övriga närvarande Sören

Läs mer

Tekniska nämnden. Mona Sturesson. Utses att justera: Mona Sturesson Christer Hansson Paragrafer: 153-169. Sekreterare. Ordförande.

Tekniska nämnden. Mona Sturesson. Utses att justera: Mona Sturesson Christer Hansson Paragrafer: 153-169. Sekreterare. Ordförande. 1, Plats och tid: Stadshuset Grå, 2011-11-17, kl 17:00-19:45 Beslutande: Christer Örning (M), ordförande Jan Magnusson (FP), 1:e vice ordförande Christer Hansson (S), 2:e vice ordförande Lars Lindström

Läs mer

Teknik- och fritidsutskottet Leif Nilsson, ordförande (S) Ingemar Hellström (S) Håkan Berggren (M)

Teknik- och fritidsutskottet Leif Nilsson, ordförande (S) Ingemar Hellström (S) Håkan Berggren (M) Teknik- och fritidsutskottet 2013-02-19 Plats och tid Kansliavdelningen, Torggatan 5, klockan 8.30-11.00 Beslutande Leif Nilsson, ordförande (S) Ingemar Hellström (S) Håkan Berggren (M) Övriga deltagare

Läs mer

Teknik- och fritidsutskottet 2012-12-21. Leif Nilsson (S), ordf Ingemar Hellström (S) Håkan Berggren (M)

Teknik- och fritidsutskottet 2012-12-21. Leif Nilsson (S), ordf Ingemar Hellström (S) Håkan Berggren (M) Teknik- och fritidsutskottet 2012-12-21 Plats och tid Förvaltningshuset, klockan 08.30-12.00 Beslutande Leif Nilsson (S), ordf Ingemar Hellström (S) Håkan Berggren (M) Övriga deltagare Per-Olow Dahlström,

Läs mer

BURLÖVS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kultur och fritidsnämnden Sammanträdesdatum 2009-06-08 Sida 1 (7)

BURLÖVS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kultur och fritidsnämnden Sammanträdesdatum 2009-06-08 Sida 1 (7) Kultur och fritidsnämnden Sammanträdesdatum 2009-06-08 Sida 1 (7) Plats och tid Möllegården Kultur, kl. 19:00 20.45 Beslutande Hans-Åke Mårtensson (s) ordf Margareta Abelsson (s) 1:e vice ordf Marianne

Läs mer

Anslag / Bevis Justeringen har tillkännagetts genom anslag

Anslag / Bevis Justeringen har tillkännagetts genom anslag Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Blad Kommunstyrelsens arbetsutskott - delegering 2010-09-20 27 Plats och tid Förvaltningsbyggnaden Arvidsjaur klockan 13.00-14.30. Beslutande Jerry Johansson (s),

Läs mer

Ajournering: 14.40-14:50, 15.00-15.05

Ajournering: 14.40-14:50, 15.00-15.05 1(21) Plats och tid, aulan, kl. 08.00 Ajournering: 14.40-14:50, 15.00-15.05 Beslutande Ledamöter Anders Byquist (S) ordförande Anders Bergqvist (V) 1:e vice ordf Christina Lindberg (C 2:e vice ordf Anita

Läs mer

Sessionssalen, Hultsfred 2014-04-28 kl. 13.00-15.55. Britt Olsson, sekreterare. Mattias Wärnsberg

Sessionssalen, Hultsfred 2014-04-28 kl. 13.00-15.55. Britt Olsson, sekreterare. Mattias Wärnsberg Sammanträdesprotokoll 1 (17) Plats och tid Sessionssalen, Hultsfred kl. 13.00-15.55 Beslutande Lars Rosander, C Åke Nilsson, KD Åke Bergh, M Mattias Wärnsberg, S Tomas Söreling, S Övriga deltagande Britt

Läs mer

Sävsjö kommun SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum Kultur- och fritidsnämnden 2013-10-23

Sävsjö kommun SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum Kultur- och fritidsnämnden 2013-10-23 1 Plats och tid Kommunalhuset, Sävsjö, onsdag den 23 oktober 2013 kl. 14.00-16.00 ande Ordinarie ledamöter: Lars-Ejert Steifeldt (M), ordförande Ing-Marie Arwidsson (KD), 1:e vice ordf. Susanne Sjögren

Läs mer

Teknik- och fritidsutskottet Fredrik Rönning (S), ordförande Ingemar Hellström (S) Lotta Gunnarsson (M)

Teknik- och fritidsutskottet Fredrik Rönning (S), ordförande Ingemar Hellström (S) Lotta Gunnarsson (M) Teknik- och fritidsutskottet 2015-08-20 Plats och tid Tekniska kontoret, klockan 08.30-12.15 Beslutande Fredrik Rönning (S), ordförande Ingemar Hellström (S) Lotta Gunnarsson (M) Övriga deltagare Sören

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Blad 1 (13) Kultur- och fritidsnämnden 2011-09-20. Charlotta Krusell (S) 55-58 Alice Nordlander Bernt Johansson

Sammanträdesprotokoll Blad 1 (13) Kultur- och fritidsnämnden 2011-09-20. Charlotta Krusell (S) 55-58 Alice Nordlander Bernt Johansson Sammanträdesprotokoll Blad 1 (13) Plats och tid Ridhuset Stjärnholm, kl 14.10-16.45 Beslutande Lotta Johnsson Fornarve (V) 57-65 Ordförande Malin Björgum (S) 55-56 Ordförande Ulf Melén (M) Charlotta Krusell

Läs mer

Kommunkontoret i Bergsjö. Tisdag 3 juli 2007 kl. 08:00-11:35.

Kommunkontoret i Bergsjö. Tisdag 3 juli 2007 kl. 08:00-11:35. NORDANSTIGS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum 1 (12) Sida Plats och tid Kommunkontoret i Bergsjö. Tisdag 3 juli 2007 kl. 08:00-11:35. Beslutande Stig Eng (c) Ordförande Sven-Åke Eriksson Ove

Läs mer

Pär Edgren. Anslag/Bevis Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Barn- o utbildningsnämnden

Pär Edgren. Anslag/Bevis Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Barn- o utbildningsnämnden 1(11) Plats och tid Revelj, kommunhuset, Hultsfred kl. 09.00-11.30 ande Gunilla Abrahamsson, s Pär Edgren, m Arne Fäldt, s Gunilla Nilsson, c Carola Nilsson, s Lennart Eklund, c Runa Petersson, kd Benny

Läs mer

Anslås under tiden 2010-04-06 2010-05-01

Anslås under tiden 2010-04-06 2010-05-01 Barn- och utbildningsnämnden 2010-03-25 Plats och tid Barn- och utbildningsförvaltningen, klockan 08.00 11.00 Beslutande Monica Forsgren (S) v ordförande Thomas Björnhager (S) Andreas Boström (S) Jenny

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Information har skett genom anslag.

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Information har skett genom anslag. SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (1) Plats och tid Rådhus Skåne, kl. 10:00-11:30. Beslutande Anders Svensson (S) Sven Nilsson (C) Niclas Nilsson (SD) Pierre Månsson (FP) Peter Johansson (M) Tjänstgörande ersättare

Läs mer

Hultsfreds kommun SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (16)

Hultsfreds kommun SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (16) Hultsfreds kommun SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (16) Plats och tid Kommunhuset, Hultsfred kl. 08.30-11.00 Beslutande Bo Bergman Jonny Bengtsson Laila Ekström Lars Rosander Annelie Milton-Björk Övriga deltagande

Läs mer

Ann-Britt Uhrbom, sekreterare Annika Larsson, kommunchef Lars Gladh, konsult, 49 Bo Klamfelt, ekonomichef, 54

Ann-Britt Uhrbom, sekreterare Annika Larsson, kommunchef Lars Gladh, konsult, 49 Bo Klamfelt, ekonomichef, 54 Kommunstyrelsen 2010-06-01 1 Plats och tid Sammanträdesrummet Mästaren, kl. 18:00-20:00 Beslutande Övriga deltagande Claes Jägevall (FP) Ann-Britt Danielsson (M) PeO Andersson (M) Siw Malmsten (FP) Claes-Gunnar

Läs mer

Sävsjö kommun SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum Kommunfullmäktige 2007-02-19

Sävsjö kommun SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum Kommunfullmäktige 2007-02-19 1 Plats och tid Kommunhuset, Sävsjö, Vallsjösalen, måndagen den 19 februari 2007 klockan 19.00-20.30 ande Samtliga ordinarie ledamöter med undantag av: Harald Petersson (m), Anna Eriksson (kd), Anette

Läs mer

Anslag/bevis Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag.

Anslag/bevis Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Sida 1 av 18 Plats och tid Lessebo kommunkontor tisdagen den 5 november 2013, kl. 13.30-16.30 ande Monica Widnemark (s) ordf. Evert Nilsson (s), 2:e vice ordf. Göran Borg (s) Tommy Truedsson (s) Örjan

Läs mer

Fritidschef Jan-Åke Bredberg Fritidsintendent Lars Lundkvist Förvaltningssekreterare Marie-Louise Bornholm. Fritidskontoret, Vallentuna, den

Fritidschef Jan-Åke Bredberg Fritidsintendent Lars Lundkvist Förvaltningssekreterare Marie-Louise Bornholm. Fritidskontoret, Vallentuna, den Fritidsnämndens arbetsutskott 12 april 2002 Plats och tid för sammanträdet Beslutande Mörbyrummet, Fritidskontoret, Tuna torg 15, Vallentuna fredagen den 12 april 2002 kl 07.30-08.35 Ray Idermark (m),

Läs mer

Hans Måhagen (S), ersättare Roger Nyman (V), ersättare Pontus Wessman (MP), ersättare Eva-Lena Hellsing, t f kommunchef

Hans Måhagen (S), ersättare Roger Nyman (V), ersättare Pontus Wessman (MP), ersättare Eva-Lena Hellsing, t f kommunchef Kommunstyrelsen 2013-04-15 1 (7) Plats och tid: Kommunkontoret, Kisa 2013-04-15 klockan 10.00 17.30 Beslutande: Pia Tingvall (C), ordförande Pär-Anders Olofsson (C) Malin Svensson (M) Göran Landström (M)

Läs mer

Mikael Jonsson. Tekniska nämnden. Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Sida 0 2012-04-24. Beslutande organ

Mikael Jonsson. Tekniska nämnden. Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Sida 0 2012-04-24. Beslutande organ Sammanträdesdatum Sida 0 Beslutande organ Plats och tid Stadshuset i Mariestad, sammanträdesrum Vänersalen kl 17.00-19.45 Beslutande Ulf Andersson (S) Ordförande Evert Eklind (MAP) 2:e vice ordförande

Läs mer

Kultur- och fritidsnämnden 2015-09-16 1(10)

Kultur- och fritidsnämnden 2015-09-16 1(10) Kultur- och fritidsnämnden 2015-09-16 1(10) Plats och tid Beslutande Sammanträdesrummet Femlingen, Älmhults kommunhus. Onsdagen den 16 september 2015 kl 15.30-17.30 Anton V Härder (S), ordförande Filip

Läs mer

Kommunfullmäktige 2015-02-23

Kommunfullmäktige 2015-02-23 Kommunfullmäktige 2015-02-23 Plats och tid Förvaltningshuset, Smedjebacken klockan 18.00 21.00 Beslutande Carin Runeson ordf (S) Aulikki Gåsfors (S) Göran Engström (C) Fredrik Rönning (S) Monica Georgsson

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum 2006-11-21 1 Organ Kultur- och fritidsnämnden Plats och tid Fritidskontoret, Gnosjö tisdagen den 21 november 2006 kl. 18.00 19.30 Beslutande Rolf Davidsson (m) ordförande Stig Axelsson (s) vice ordförande

Läs mer

Folkets Hus, Boxholm 2013-04-08 kl. 19.00 20.30. Enligt bilagor sidor 15 och 16. Annika Eriksson, sekreterare Ylwa Söderström, revisor

Folkets Hus, Boxholm 2013-04-08 kl. 19.00 20.30. Enligt bilagor sidor 15 och 16. Annika Eriksson, sekreterare Ylwa Söderström, revisor 1(1) Plats och tid Beslutande Folkets Hus, Boxholm 2013-04-08 kl. 19.00 20.30 Enligt bilagor sidor 15 och 16. Övriga deltagande Annika Eriksson, sekreterare Ylwa Söderström, revisor Utses att justera Rolf

Läs mer

ÅMÅLS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum KULTUR- OCH SERVICENÄMNDEN 2006-04-19 1-14

ÅMÅLS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum KULTUR- OCH SERVICENÄMNDEN 2006-04-19 1-14 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum KULTUR- OCH SERVICENÄMNDEN 2006-04-19 1-14 Plats och tid Konferensrummet, Norrtull kl 09.00-11.40 Beslutande Gösta Nilsson (c), ordf Leif Aronsson (c) Leif

Läs mer

Leif Nilsson (S), ordf. Ingemar Hellström (S) Håkan Berggren (M) Mona Hyttsten, sekr. Per-Olow Dahlström, teknisk chef Leif Lindberg, gatuchef

Leif Nilsson (S), ordf. Ingemar Hellström (S) Håkan Berggren (M) Mona Hyttsten, sekr. Per-Olow Dahlström, teknisk chef Leif Lindberg, gatuchef Teknik- och fritidsutskottet 2010-03-16 Plats och tid Tekniska kontoret, klockan 08.30 12.30 Beslutande Leif Nilsson (S), ordf. Ingemar Hellström (S) Håkan Berggren (M) Övriga deltagare Mona Hyttsten,

Läs mer

Tekniska nämnden. Plats och tid: Stadshuset Ängelholm, Rum Grå, 2011-12-15 kl 17:00

Tekniska nämnden. Plats och tid: Stadshuset Ängelholm, Rum Grå, 2011-12-15 kl 17:00 1 Plats och tid: Stadshuset Ängelholm, Rum Grå, 2011-12-15 kl 17:00 Beslutande: Christer Örning (M), ordförande Jan Magnusson (FP), 1:e vice ordförande Christer Hansson (S), 2:e vice ordförande Lars Lindström

Läs mer

Fredrik Rönning (S), ordförande Ingemar Hellström (S) Lotta Gunnarsson (M)

Fredrik Rönning (S), ordförande Ingemar Hellström (S) Lotta Gunnarsson (M) 1(9) Plats och tid Kommunhuset, torsdag den 18 augusti 2016, klockan 08:30-10.30 Beslutande Ledamöter Fredrik Rönning (S), ordförande Ingemar Hellström (S) Lotta Gunnarsson (M) Övriga närvarande Sören

Läs mer

Kommunkontoret, Karpen kl. 15.00 18.25

Kommunkontoret, Karpen kl. 15.00 18.25 Plats och tid Kommunkontoret, Karpen kl. 15.00 18.25 1 (10) Beslutande Ulrika Thulin (s), ordförande Sven-Erik Sjöstrand (v), 1:e vice ordförande Arnold Andréasson (c), 2:e vice ordförande Lars Svensson

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Tekniska nämnden 2013-06-18 kl. 13:00 1(12)

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Tekniska nämnden 2013-06-18 kl. 13:00 1(12) Tekniska nämnden 2013-06-18 kl. 13:00 1(12) Innehåll TEN 49/13 Medborgarförslag om bättre skyltning i och omkring Helénsparken... 3 TEN 50/13 Upphandling av entreprenör för markarbeten på tre skolgårdar...

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Blad

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Blad Plats och tid Stadshuset, sammanträdesrum Kongsvinger, måndagen den 29 november 2010, kl 14.00-15.55. Beslutande Ledamöter Claes Pettersson, ordförande (S) Aina Wåhlund (S) Jan Wettmark (M) Sten Fransson

Läs mer

BURLÖVS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kultur- och fritidsnämnden Sammanträdesdatum 2014-04-14 Sida 1 (12)

BURLÖVS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kultur- och fritidsnämnden Sammanträdesdatum 2014-04-14 Sida 1 (12) Kultur- och fritidsnämnden Sammanträdesdatum 2014-04-14 Sida 1 (12) Plats och tid Lilla Sess, kl. 19.00-20.30 Beslutande Hans-Åke Mårtensson (S), ordförande Margareta Abelsson (S) Håkan Harvigsson (ALP)

Läs mer

PROTOKOLL KS ARBETSUTSKOTT

PROTOKOLL KS ARBETSUTSKOTT 2014-12-15 1 (15) NÄRVARANDE Ordförande Ledamöter Tjänstgörande ersättare Ej tjänstgörande ersättare Övriga Sekreterare Ulf Molin (C), vice ordförande Anders Ståhl (M) Anita Söderlind (M) Lennart Nilsson

Läs mer

BURLÖVS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Tekniska nämnden Sammanträdesdatum 2009-09-14 Sida 1 (23)

BURLÖVS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Tekniska nämnden Sammanträdesdatum 2009-09-14 Sida 1 (23) Tekniska nämnden Sammanträdesdatum 2009-09-14 Sida 1 (23) Plats och tid B-rummet, kl. 19:00-21.10 Beslutande Lars-Erik Wollmér(s), ordf, 158-175, 177-178 Klas Hult(s) Anita Danielsson(s) Nils Holmqvist(m),

Läs mer

Kommunstyrelsen 2013-04-09

Kommunstyrelsen 2013-04-09 Kommunstyrelsen 2013-04-09 Plats och tid Förvaltningshuset, klockan 08.30-13.00 Beslutande Leif Nilsson (S) ordf. Ingemar Hellström (S) Fredrik Rönning (S) Helena Andersson (S) Kjell Midér (S) Hans Jansson

Läs mer

SKELLEFTEÅ KOMMUN PROTOKOLL 1 (14) Fastighetsnämnden 2007-11-21

SKELLEFTEÅ KOMMUN PROTOKOLL 1 (14) Fastighetsnämnden 2007-11-21 SKELLEFTEÅ KOMMUN PROTOKOLL 1 (14) Plats och tid E 520 kl 13:15-16:00 Beslutande Stefan Bergman ordförande Britt-Marie Lundström Karl-Erik Gustavsson Margareta Lundgren Robert Ignberg Catarina Lundberg

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll 2013-01-07 1 (7) Plats och tid Gyllene salen, Apotekshuset Vingåker, måndagen den 7 januari 2013, kl. 08.30-09.40 Beslutande Raul Sevefjord (M) ordf Thommy Gustafsson (S) Övriga deltagande Helena Viklund,

Läs mer

MULLSJÖ KOMMUN Kommunstyrelsens tekniska utskott. Innehåll 2015-05-28. SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdag

MULLSJÖ KOMMUN Kommunstyrelsens tekniska utskott. Innehåll 2015-05-28. SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdag Kommunstyrelsens tekniska utskott Sammanträdesdag 2015-05-28 Innehåll 70 Tillkommande/utgående ärenden och godkännande av föredragningslista... 81 71 Anmälan av delegationsbeslut... 82 72 Delgivningar...

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Årjängs Kommun SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 Plats och tid Best Western Hotel Årjäng måndagen den 6 februari 2012 kl 16.30-18.30 Beslutande Lars Jonehög, ordf FP Kjell-Arne Ottosson C Erik Ulriksson C Henrik

Läs mer

Kultur- och fritidsnämnden 2012-09-06 1 (16)

Kultur- och fritidsnämnden 2012-09-06 1 (16) Kultur- och fritidsnämnden 2012-09-06 1 (16) Plats och tid Stadshuset kl 14:00-16:30 Paragrafer 44-56 BESLUTANDE Ledamöter Namn Anna-Karin Skatt (S) Bengt Karlsson (S) Monica Staadig (S) Ulla Brissman

Läs mer

TOMELILLA KOMMUN Familjenämnden

TOMELILLA KOMMUN Familjenämnden : Plats och tid Svea Hund i kommunhuset, den, kl. 0-11.30 Beslutande Anders Throbäck (S), ordförande Sara Anheden (S) Carola Lindgren (M) Lars-Ove Hägerroth (M), ersättare för Daniel Persson (M) Eva Olsson

Läs mer

Leif Horn, teknisk direktör Susanne Dingle, stabschef David Johannesson, VA- & avfallschef. Sofie Enander, anläggningschef Linn Tjus, nämndsekreterare

Leif Horn, teknisk direktör Susanne Dingle, stabschef David Johannesson, VA- & avfallschef. Sofie Enander, anläggningschef Linn Tjus, nämndsekreterare 1(13) Plats och tid Tekniska kontoret, kl. 19.00 21.40. Ajournering pågår mellan 20.50 21.03. Paragrafer 80 88 Beslutande Carina Erlandsson (M), ordförande Ersättare Jörgen Elfving (C) Pelle Brandt (M)

Läs mer

Annette Riesbeck (C) Fredrik Ollén (M) Joanna Stridh (C) Ann-Christin Dåderman (S) Inge Eriksson (S), ersättare för Jan Dahlquist (S)

Annette Riesbeck (C) Fredrik Ollén (M) Joanna Stridh (C) Ann-Christin Dåderman (S) Inge Eriksson (S), ersättare för Jan Dahlquist (S) 1(2) Plats och tid Kommunledningskontoret 08:30-10:15 Beslutande Annette Riesbeck (C) Fredrik Ollén (M) Joanna Stridh (C) Ann-Christin Dåderman (S) Inge Eriksson (S), ersättare för Jan Dahlquist (S) Ersättare

Läs mer

Patrik Engström (S), ordförande Tord Birgersson (V) Lennart Karlsson (M) Mikael Karlsson (KL) Mia Bergkvist (S)

Patrik Engström (S), ordförande Tord Birgersson (V) Lennart Karlsson (M) Mikael Karlsson (KL) Mia Bergkvist (S) Plats och tid Prästgatan 50, kl 13:15-15:15 Beslutande Patrik Engström (S), ordförande Tord Birgersson (V) Lennart Karlsson (M) Mikael Karlsson (KL) Mia Bergkvist (S) Övriga deltagande Erik Nordén), VD

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Tekniska servicenämnden

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Tekniska servicenämnden SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Tekniska servicenämnden 2014-06-12 1(16) Plats och tid Tekniska serviceförvaltningen Klockan 15.00-16.45 Beslutande Övr. deltagare Torbjörn Svensson (S) ordf. Elisabeth Skålberg (FP)

Läs mer

Ulrika Thulin, (s), ordförande Sven-Erik Sjöstrand (v), 1:e vice ordförande Arnold Andréasson, (c), 2:e vice ordförande

Ulrika Thulin, (s), ordförande Sven-Erik Sjöstrand (v), 1:e vice ordförande Arnold Andréasson, (c), 2:e vice ordförande Kommunkontoret, sammanträdesrummet Eken kl 13.00-16.25 1 (21) Beslutande Ulrika Thulin, (s), ordförande Sven-Erik Sjöstrand (v), 1:e vice ordförande Arnold Andréasson, (c), 2:e vice ordförande Övriga deltagande

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Tekniska nämnden 2011-05-23 1 (11) Plats och tid Kommunhuset, KS-salen, klockan 14.15 15.50 Vissa personuppgifter kan vara raderade p g a personuppgiftslagen eller offentlighets- och sekretesslagen. Beslutande

Läs mer

Leif Nilsson (S), ordf. Ingemar Hellström (S) Håkan Berggren (M)

Leif Nilsson (S), ordf. Ingemar Hellström (S) Håkan Berggren (M) Teknik- och fritidsutskottet 2010-04-29 Plats och tid Tekniska kontoret, klockan 15.00 17.30 Beslutande Leif Nilsson (S), ordf. Ingemar Hellström (S) Håkan Berggren (M) Övriga deltagare Mona Hyttsten,

Läs mer

Mikael Fröler, fastighetschef Ewy Olsson, sekreterare Yngve Englund, förvaltare 6

Mikael Fröler, fastighetschef Ewy Olsson, sekreterare Yngve Englund, förvaltare 6 1 (11) Plats och tid Fastighetskontoret, kl 8.00 11.30 Beslutande Clas Ebbeson (M) Marcus Ingelsbo (M) Lisbeth Åkestrand (M) Lars-Erik Nyström (C) Kenth Johansson (C) Agne Sahlin (S) Inga-Lill Svanberg

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdag. MULLSJÖ KOMMUN Kommunstyrelsens tekniska utskott 2014-08-15. Innehåll. 101 Antagande av städentreprenad...

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdag. MULLSJÖ KOMMUN Kommunstyrelsens tekniska utskott 2014-08-15. Innehåll. 101 Antagande av städentreprenad... Kommunstyrelsens tekniska utskott Sammanträdesdag 2014-08-15 Innehåll 101 Antagande av städentreprenad... 136 2014-08-15 135 Plats och tid Bjurbäcksrummet kl. 09.00-09.25 ande Thore Thorstensson, ordf.

Läs mer

Underskrifter Sekreterare. Lena Töppner Nilsson. Christer Hermansson

Underskrifter Sekreterare. Lena Töppner Nilsson. Christer Hermansson TJÖRNS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2015-10-15 Tjörns Måltids AB Plats och tid Styrelserummet Vallhamn kl 16:00 17.15 Utses att justera Henry Hermansson Justeringens plats och tid Kommunhuset 2015-10-21

Läs mer

Solveig Andersson kommunchef Ulrika Thorell 1:e kommunsekreterare. Jan-Åke Jansson (kd) och Torill Stjerndahl (s)

Solveig Andersson kommunchef Ulrika Thorell 1:e kommunsekreterare. Jan-Åke Jansson (kd) och Torill Stjerndahl (s) 1(20) Plats och tid Sessionssalen, kultur- och utbildningscentrum, klockan 18.00 18.35 Beslutande Ledamöter Se sidan 2 Övriga närvarande Solveig Andersson kommunchef Ulrika Thorell 1:e kommunsekreterare

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum 2016-06-02 1 (12) Plats och tid Storbrunn, Östhammar 13:00-15:15 Beslutande Jonas Lennström (S) Anna Frisk (S) Angelica Örneholm (S) Katarina Ståhlbrand (C) Maria Nyström (KD) Julia Selander

Läs mer

Sammanträdesdatum Blad Kommunstyrelsens teknikutskott 13 maj 2009 1 (10) Plats och tid: Kommunstyrelsens sammanträdesrum 385 kl 14.30-16.

Sammanträdesdatum Blad Kommunstyrelsens teknikutskott 13 maj 2009 1 (10) Plats och tid: Kommunstyrelsens sammanträdesrum 385 kl 14.30-16. Kommunstyrelsens teknikutskott 13 maj 2009 1 (10) Plats och tid: Kommunstyrelsens sammanträdesrum 385 kl 14.30-16.35 Beslutande: Per Gruvberger, ordf Peter Johansson Sune Carlsson Annika Johansson Bo Olsson

Läs mer

BURLÖVS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunstyrelsen Sammanträdesdatum 2009-06-01 Sida 1 (11)

BURLÖVS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunstyrelsen Sammanträdesdatum 2009-06-01 Sida 1 (11) Kommunstyrelsen Sammanträdesdatum 2009-06-01 Sida 1 (11) Plats och tid Beslutande Övriga deltagande Lilla Sessionssalen, Medborgarhuset, Arlöv kl. 19:00 20.20 Katja Larsson, ordförande Lars-Erik Wollmér

Läs mer

Christer Örning (M), ordförande Jan Magnusson (FP), 1:e vice ordförande Christer Hansson (S), 2:e vice ordförande Arne Jönsson (S)

Christer Örning (M), ordförande Jan Magnusson (FP), 1:e vice ordförande Christer Hansson (S), 2:e vice ordförande Arne Jönsson (S) 1 Plats och tid: ande: Övriga närvarande: Stadshuset, Ängelholms kommun, Rum: Grön 2013-09-30, kl 16:15-18:05 Christer Örning (M), ordförande Jan Magnusson (FP), 1:e vice ordförande Christer Hansson (S),

Läs mer

Lars Rosander, C Åke Nilsson, KD Åke Bergh, M Lena Hasting, S Tomas Söreling, S Lars Rönnlund, kommunchef Britt Idensjö, sekreterare

Lars Rosander, C Åke Nilsson, KD Åke Bergh, M Lena Hasting, S Tomas Söreling, S Lars Rönnlund, kommunchef Britt Idensjö, sekreterare Plats och tid Sessionssalen kommunhuset i Hultsfred 1 december 2015 kl. 08.30-12.45 Beslutande Övriga deltagande Lars Rosander, C Åke Nilsson, KD Åke Bergh, M Lena Hasting, S Tomas Söreling, S Lars Rönnlund,

Läs mer

PROTOKOLL. Fritidsnämndens arbetsutskott 8 mars 2002

PROTOKOLL. Fritidsnämndens arbetsutskott 8 mars 2002 Fritidsnämndens arbetsutskott 8 mars 2002 Plats och tid för sammanträdet ande Mörbyrummet, Fritidskontoret, Tuna torg 15, Vallentuna fredagen den 8 mars 2002 kl 08.00-09.20 Ray Idermark (m), ordf Göran

Läs mer

Kommunstyrelsen 2010-12-07

Kommunstyrelsen 2010-12-07 Kommunstyrelsen 2010-12-07 Plats och tid Förvaltningshuset, klockan 08.30 09.30 Beslutande Leif Nilsson (S), ordf. Ingemar Hellström (S) Solweig Nyrede (S) Andreas Boström (S) Kjell Midér (S) Ola Larsen

Läs mer

Fredrik Rönning (S), ordförande Helena Andersson (S) Johan Eriksson, (S), tjänstgörande ersättare Jan Tholerus (C) Lotta Gunnarsson (M)

Fredrik Rönning (S), ordförande Helena Andersson (S) Johan Eriksson, (S), tjänstgörande ersättare Jan Tholerus (C) Lotta Gunnarsson (M) 1(6) Plats och tid Sammanträdesrum 1, tisdagen den 18 juni 2019 kl 11:15 11.45 Beslutande Ledamöter Fredrik Rönning (S), ordförande Helena Andersson (S) Johan Eriksson, (S), tjänstgörande ersättare Jan

Läs mer