Kommunfullmäktige

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Kommunfullmäktige 2015-02-23"

Transkript

1 Kommunfullmäktige Plats och tid Förvaltningshuset, Smedjebacken klockan Beslutande Carin Runeson ordf (S) Aulikki Gåsfors (S) Göran Engström (C) Fredrik Rönning (S) Monica Georgsson (S) Jan Tholerus (C) Ingemar Hellström (S) Vanja Larsson (V) Håkan Jansson (C) Solweig Nyrede (S) Christer Larsson (V) Sven-Erik Danielsson (C) Thomas Björnhager (S) Calle Morgården (MP) Mildred Eggen (C) Helena Andersson (S) Yvonne Johansson (MP) Jari Antell (FP) Sven Gåsfors (S) Jan-Erik Lind (MP) Johan Persson (SD) Lena Ludvigsson-Olafsen (S) Lotta Gunnarsson (M) Tobias Johansson (SD) Leif Nilsson (S) Gertrud Jernberg-Zernig(M) Einar Ågren (SD) Hans Jansson (S) Håkan Berggren (M) Bengt Norrlén (S) Birgitta Ericsson Granqvist (M) Monica Forsgren (S) Kristina Karlsson (M) Kjell Midér (S) Georg Schuisky (M) Övriga deltagare Ewa Dagwall kanslichef, sekreterare Utses att justera Vanja Larsson (V) och Håkan Berggren (M) Justeringens plats och tid Förvaltningshuset, onsdag den 25 februari 2015, klockan Underskrifter Sekreterare Paragrafer Ordförande Justerande Anslag/Bevis Protokollet från kommunfullmäktige den är justerat och tillkännagivet genom anslag. Anslås under tiden Protokollet förvaras i förvaltningshuset. Underskrift Ewa Dagwall

2 Kommunfullmäktige Innehållsförteckning Ärendemening 42 Budgetuppföljning från respektive nämnd/styrelse 43 Motion angående Uvbergets utsiktsplats 44 Medborgarförslag om parkeringsplatser m.m. i Söderbärke 45 Motion angående uppförande av skolmodul i Hagge istället för uppvärmt bad vid Prästa 46 VA-verksamhetsområde i Larsbo 47 VA-verksamhetsområde på Lillängsvägen i Torrbo 48 Nya föreskrifter om avfall 49 Förslag till förändring av frister för sotning/rengöring samt Brandskyddskontroll 50 Bredbandsstrategi 51 Pensionsreglemente 52 Motion om införande av genuskunskap i högstadieskolor 53 Motion om öppna sammanträden (C) 54 Medborgarförslag om inrättande av ett uppmuntranspris 55 Val av ledamot och ersättare i Falun-Borlänge Regionen 56 Val av oppositionsråd 57 Val av 16 huvudmän i Norrbärke Sparbank 58 Nominering av ledamot till styrelsen för Coompanion Dalarna 59 Val av ombud till Kolbäcksåns Vattenförbund 60 Val av god man i lantmäteriförrättningen 61 Val av 1 ersättare till miljö-och byggnadsnämnden 62 Avsägelse 63 Delgivningar

3 Kommunfullmäktige Kf 42 Budgetuppföljning från respektive nämnd/styrelse Fredrik Rönning (S) presenterar preliminärt bokslut års resultat uppgår till + 1,5 mkr gentemot budgetens beräknade resultat på + 5,7 mkr, en avvikelse på 4,2 mkr. Nämndernas avvikelser -1,6 mkr. Budgetuppföljning januari 2015 från kommunstyrelsen, familje- och utbildningsnämnden, Västerbergslagens kulturskola, omsorgsnämnden, kulturnämnden, miljö- och byggnadsnämnden, Smedjebacken Energi AB, Bärkehus AB, VBU och revisionen. Kommunstyrelsens underskott för 2014 är i huvudsak beroende på de ökade kostnaderna för linjetrafiken samt höga utbildningskostnader för räddningstjänsten. Budget 2015 kommer att vara i balans. Familje- och utbildningsnämnden redovisar ett underskott på 2,9 mkr för Framförallt är det kostnaderna på IFO som är höga i förhållande till budget 4,4 mkr, dels försörjningsstöd men även placeringar av barn- och unga. Utbildningsverksamheten redovisar plusresultat med 1,5 mkr. Kulturskolan redovisar ett plus på ca 200,0 tkr för Smedjebacken och beräknar att hålla budgetramarna Antalet elever är 973 varav 234 från Smedjebacken. VBU redovisar + 1,2 mkr för Smedjebackens andel Omsorgsnämnden redovisar ett underskott på 0,5 mkr för 2014 framförallt relaterat till ökade kostnader för äldreomsorgen. Hemtjänsten i Smedjebackens tätort har samlokaliserats till Allégatan 3, projektering pågår för nytt särskilt boende på Allégården och installation av 300 nyckelfria system som kommer att registrera brukartid. Trygghetslarmen är ännu ej utbytta. Kulturnämnden redovisar 200 kronor i plusresultat. Räknar även att hålla budgeten i balans Miljö- och byggnadsnämnden kommer att redovisa ett underskott på -800,0 tkr beroende på ökade kostnader för bostadsanpassningsbidrag samt högre kostnader för ATL-nämnden. Dialogmöten som en del i översiktsplanarbetet har påbörjats. Länsstyrelsen arbete med Malingsbo-Kloten området kommer att avslutas 2016 och allt tyder på att nuvarande inriktning kommer att kvarstå. Arbetet med upprättande av vattenplan pågår. Gemensamt och utvidgat skyddsområde för vattentäkterna i Östansbo och Snöån pågår.

4 Kommunfullmäktige Forts. Både SEAB och Bärkehus beräknar ett resultat bättre än budget. Budget 2015 för Bärkehus redovisar ett beräknat resultat på 2,5 mkr. Under året kommer stambyten att fortsätta på Malmgatan och Hedgatan kommer att rustas utvändigt. SEAB har ett beräknat budgetresultat 2015 på 1,2 mkr. De största investeringarna under året är byte av tre turbiner i Kolbäcksån ca 8,5 mkr och kommer att göras augusti-september. 5,7 mkr är avsatta för avloppsledningsutbyte. Revisionen redovisar ett överskott på 133,0 tkr. Under 2015 kommer granskning ske av omsorgen samt integrationen i samverkan med revisionen i Ludvika. Seminarium om internkontroll den 3 mars. att godkänna informationen.

5 Kommunfullmäktige Kommunstyrelsen Teknik- och fritidsutskottet Kf 43 Ks 25 Tfu 15 Dnr Motion angående Uvbergets utsiktsplats Från Miljöpartiet de Gröna föreligger motion angående Uvbergets utsiktsplats. Bil Motionären föreslår att kommunen ser över vilka åtgärder som kan vidtas för att göra Uvberget till en mer intressant och välbesökt plats för förbipasserande och andra intresserade. Teknik- och fritidsutskottets förslag till kommunstyrelsen: att bifalla motionen. Kommunstyrelsens förslag till kommunfullmäktige: att bifalla motionen. Carl-Gustaf Morgården (MP) yrkar bifall till motionen. att bifalla motionen.

6 Kommunfullmäktige Kommunstyrelsen Teknik- och fritidsutskottet Kf 44 Ks 26 Tfu 17 Dnr Medborgarförslag om parkeringsplatser m.m. i Söderbärke Ärendebeskrivning Medborgarförslag har inlämnats om att kommunen borde förvärva del av mark från ICA-fastigheten i Söderbärke för att anlägga parkeringsplatser. Den aktuella ytan ligger mellan befintlig parkering och vattentornet. Det föreslås också att på ovanstående mark skapa en offentlig toalett i centrala Söderbärke. Bil Teknik- och fritidsutskottets förslag till kommunstyrelsen: att med hänvisning till att det redan idag finns tillgång till offentlig toalett i centrala Söderbärke vid kiosken samt att det är stor parkeringsyta vid aktivitetshallen anse att medborgarförslaget är besvarat. Kommunstyrelsens förslag till kommunfullmäktige: att med hänvisning till att det redan idag finns tillgång till offentlig toalett i centrala Söderbärke vid kiosken samt att det är stor parkeringsyta vid aktivitetshallen anse att medborgarförslaget är besvarat. att med hänvisning till att det redan idag finns tillgång till offentlig toalett i centrala Söderbärke vid kiosken samt att det är stor parkeringsyta vid aktivitetshallen anse att medborgarförslaget är besvarat.

7 Kommunfullmäktige Kommunstyrelsen Teknik- och fritidsutskottet Kf 45 Ks 28 Tfu 20 Dnr Motion angående uppförande av skolmodul i Hagge istället för uppvärmt bad vid Prästa Ärendebeskrivning Lotta Gunnarsson (M), Göran Engström (C) och Calle Morgården (MP) har inlämnat motionsskrivelse om att kommunfullmäktige omprövar och avsätter medel för skolmodul/-er i Hagge före skolstarten ht Finansiering föreslås ske genom att investeringsutrymmet för varmbadet reduceras. Bil Kommunstyrelsen beslöt att remittera ärendet till tekniska kontoret för yttrande. Kommunfullmäktige beslöt att anvisa 300,0 tkr för uppförande av temporära lokaler i Hagge skola och att finansiering sker inom 2014 års investeringsbudget och beviljade medel för ombyggnad tekniska kontoret 1,0 mkr. Teknik- och fritidsutskottets förslag till kommunstyrelsen: att med hänvisning till att föreslagen åtgärd redan är verkställd anse motionsskrivelsen besvarad. Kommunstyrelsens förslag till kommunfullmäktige: att med hänvisning till att föreslagen åtgärd redan är verkställd anse motionsskrivelsen besvarad. att med hänvisning till att föreslagen åtgärd redan är verkställd anse motionsskrivelsen besvarad.

8 Kommunfullmäktige Kommunstyrelsen Kommunstyrelsens arbetsutskott Kf 46 Ks 29 Au 2 Dnr VA-verksamhetsområde i Larsbo Ärendebeskrivning Kommunfullmäktige antog 2007 en VA-strategi för Smedjebackens kommun, reviderad där det bland annat framgick att utbyggnad av kommunalt vatten och avlopp ska göras där det ger den effektivaste miljöoch samhällsnyttan i förhållande till nedlagda kostnader. En inventering genomfördes och en områdesindelning för utbyggnad av vatten och avlopp upprättades. I samband med utbyggnad ska det upprättas verksamhetsområden för vatten och avlopp. Enligt kommunens reviderade VA-strategi tillhör Larsbo tidplan för utbyggnad inom 1-7 år. Från kretsloppsgruppen föreligger ett förslag till avgränsning som underlag för bildandet av VA-verksamhetsområde för spillvatten i Larsbo. Bil Skriftligt informationsmaterial har sänts ut till fastighetsägare i området. Inom VA-verksamhetsområde gäller de bestämmelser om anslutning, avgifter m.m. som framgår av lag (2006:412) om allmänna vattentjänster. Miljö- och byggnadsnämnden beslöt : att godkänna förslaget till avgränsning och bildande av VA-verksamhetsområde för spillvatten i Larsbo, att med hänvisning till allmänintresset och för skydd av Larsboån och dess avrinningsområde, bedöma att undantag från omfattningen av det föreslagna VA-verksamhetsområdet inte bör medges, samt att överlämna områdesförslaget till kommunfullmäktige för antagande. Arbetsutskottets förslag till kommunstyrelsen: att anta områdesförslaget för VA-verksamhet i Larsbo i enlighet med miljö- och byggnadsnämndens beslut.

9 Kommunfullmäktige Kommunstyrelsen Forts. Kommunstyrelsens förslag till kommunfullmäktige: att anta områdesförslaget för VA-verksamhet i Larsbo i enlighet med miljö- och byggnadsnämndens beslut. Lena Ludvigsson-Olafsen (S), Leif Nilsson (S), Jan Tholerus (C), Göran Engström (C) och Christer Larsson (V) yrkar bifall till kommunstyrelsens förslag. Johan Persson (SD) yrkar återremiss av ärendet för genomförande av boendeförfrågan i området. Vid framställd proposition om ärendet ska avgöras vid dagens sammanträde eller återremitteras förklarar ordföranden att ärendet ska avgöras vid dagens sammanträde. att anta områdesförslaget för VA-verksamhet i Larsbo i enlighet med miljö- och byggnadsnämndens beslut.

10 Kommunfullmäktige Kommunstyrelsen Kommunstyrelsens arbetsutskott Kf 47 Ks 30 Au 3 Dnr VA-verksamhetsområde på Lillängsvägen i Torrbo Ärendebeskrivning Kommunfullmäktige antog 2007 en VA-strategi för Smedjebackens kommun, reviderad där det bland annat framgick att utbyggnad av kommunalt vatten och avlopp ska göras där det ger den effektivaste miljöoch samhällsnyttan i förhållande till nedlagda kostnader. En inventering genomfördes och en områdesindelning för utbyggnad av vatten och avlopp upprättades. I samband med utbyggnad ska det upprättas verksamhetsområden för vatten och avlopp. Enligt kommunens reviderade VA-strategi tillhör Torrbo tidplan för utbyggnad inom 1-7 år. Från kretsloppsgruppen föreligger ett förslag till avgränsning som underlag för bildandet av VA-verksamhetsområde för dricks- och spillvatten på Lillängsvägen i Torrbo. Bil Skriftligt informationsmaterial har sänts ut till fastighetsägare i området. Inom VA-verksamhetsområde gäller de bestämmelser om anslutning, avgifter m.m. som framgår av lag (2006:412) om allmänna vattentjänster. Miljö- och byggnadsnämnden beslöt : att godkänna förslaget till avgränsning och bildande av VA-verksamhetsområde för dricks- och spillvatten på Lillängsvägen i Torrbo att med hänvisning till allmänintresset, närheten till sjön Barken och kommunala VA-system, bedöma att undantag från omfattningen av det föreslagna VA-verksamhetsområdet inte bör medges, samt att överlämna områdesförslaget till kommunfullmäktige för antagande. Arbetsutskottets förslag till kommunstyrelsen: att anta områdesförslaget för VA-verksamhet på Lillängsvägen i Torrbo i enlighet med miljö- och byggnadsnämndens beslut.

11 Kommunfullmäktige Kommunstyrelsen Forts. Kommunstyrelsens förslag till kommunfullmäktige: att anta områdesförslaget för VA-verksamhet på Lillängsvägen i Torrbo i enlighet med miljö- och byggnadsnämndens beslut. Lena Ludvigsson-Olafsen (S), Leif Nilsson (S) och Göran Engström (C) yrkar bifall till kommunstyrelsens förslag. Johan Persson (SD) yrkar återremiss av ärendet för genomförande av boendeförfrågan i området. Vid framställd proposition om ärendet ska avgöras vid dagens sammanträde eller återremitteras förklarar ordföranden att ärendet ska avgöras vid dagens sammanträde. att anta områdesförslaget för VA-verksamhet på Lillängsvägen i Torrbo i enlighet med miljö- och byggnadsnämndens beslut.

12 Kommunfullmäktige Kommunstyrelsen Kommunstyrelsens arbetsutskott Kf 48 Ks 31 Au 4 Dnr Nya föreskrifter om avfall Ärendebeskrivning För varje kommun ska det enligt 15 kap 11 Miljöbalken finnas en renhållningsordning som ska innehålla en avfallsplan samt de föreskrifter om hantering av avfall som gäller för kommunen. Samarbetsorganet DalaAvfall har under i samråd med miljökontoren i länet initierat och drivit arbetet med att ta fram en gemensam mall för föreskrifter. Målsättningen har varit att skapa gemensamma förutsättningar i Dalarna (så långt som möjligt), få till en tydlig koppling till avfallsplanen och dess ledstjärnor samt strävan uppåt i avfallstrappan. Fastighetsägarens respektive renhållarens ansvar ska tydliggöras och föreskrifterna ska vara lättlästa och enkla at använda. Föreskrifter om hantering av hushållsavfall för Smedjebackens kommun har varit ute på samråd och synpunkter har beaktats och arbetats in i föreskrifterna. Miljö- och byggnadsnämnden beslöt : att godkänna föreslaget till Föreskrifter om hantering av hushållsavfall för Smedjebackens kommun daterad , samt att överlämna förslaget till kommunfullmäktige för antagande. Arbetsutskottets förslag till kommunstyrelsen: att anta förslag till föreskrifter om hantering av hushållsavfall för Smedjebackens kommun. Kommunstyrelsens förslag till kommunfullmäktige: att anta förslag till föreskrifter om hantering av hushållsavfall för Smedjebackens kommun.

13 Kommunfullmäktige Forts. att anta förslag till föreskrifter om hantering av hushållsavfall för Smedjebackens kommun.

14 Kommunfullmäktige Kommunstyrelsen Kommunstyrelsens arbetsutskott Kf 49 Ks 33 Au 6 Dnr Förslag till förändring av frister för sotning/rengöring samt Brandskyddskontroll Ärendebeskrivning Myndigheten för samhällsskydd och beredskap (MSB), ger ut föreskrifter om bland annat vilket objekt som ska omfattas av lagens krav på sotning och brandskyddskontroll och inom vilka intervaller brandskyddskontrollen ska utföras. Kommunerna bestämmer hur ofta sotning ska ske. Den 1 januari 2015 började MSB:s nya föreskrifter om rengöring (sotning) och brandskyddskontroll, MSBFS 2014:6, att gälla. Förslag på nya frister gällande sotning (rengöring), samt brandskyddskontroll har upprättats. Bil Miljö- och byggnadsnämnden beslöt att tillstyrka förslaget till frister för sotning och brandskyddskontroll och överlämna förslaget till kommunfullmäktige för fastställande. Arbetsutskottets förslag till kommunstyrelsen: att fastställa förslag till förändring av frister för sotning/rengöring samt brandskyddskontroll. Kommunstyrelsens förslag till kommunfullmäktige: att fastställa förslag till förändring av frister för sotning/rengöring samt brandskyddskontroll. att fastställa förslag till förändring av frister för sotning/rengöring samt brandskyddskontroll.

15 Kommunfullmäktige Kommunstyrelsen Kommunstyrelsens arbetsutskott Kf 50 Ks 34 Au 7 Dnr Bredbandsstrategi Ärendebeskrivning Förslag till bredbandsstrategi har upprättats. Bil Syftet med bredbandsstrategin är att på en övergripande nivå fastställa en långsiktig strategi för utvecklingen av infrastrukturen för bredband i Smedjebackens kommun. Arbetsutskottets förslag till kommunstyrelsen: Frågan lämnas öppen. Kommunstyrelsens förslag till kommunfullmäktige: att fastställa föreliggande förslag till bredbandsstrategi för Ingemar Hellström(S) föreslår ändring i bredbandsstrategin: Under punkt Övergripande strategier, första punkten får följande lydelse: Utbyggnaden av bredband ska i första hand fokuseras på fibernät då denna teknik är en grundförutsättning för såväl fasta som mobila bredbandsnät i framtiden. Bredbandsnäten ska kunna tillgodose både befintligt och framtida behov av kapacitet och tillgänglighet. Punkt 4 får följande lydelse: Kommunen ska verka för att de bredbandsnät som byggs ut i kommunen är öppna för alla tjänsteleverantörer. Göran Engström (C) yrkar bifall till förslaget. att fastställa föreliggande förslag till bredbandsstrategi för Bil

16 Kommunfullmäktige Kommunstyrelsen Kommunstyrelsens arbetsutskott Kf 51 Ks 39 Au 13 Dnr Pensionsreglemente Sveriges Kommuners och Landstings styrelse har den 20 oktober 2013 antagit förslag till bestämmelser om omställningsstöd och pension till förtroendevalda (OPF-KL) för att kunna tillämpas på förtroendevalda som nytillträder ett eller flera uppdrag efter valet 2014 eller senare. Bestämmelserna gäller i vissa delar även för förtroendevalda som i tidigare uppdrag inte har omfattats av PBF, PRF-KL eller andra pensionsbestämmelser för förtroendevalda. Den parlamentariska grupp som tillsattes för att bl.a. se över pensionsreglementet föreslår att kommunfullmäktige antar förslaget till bestämmelser om omställningsstöd och pension för förtroendevalda OPF-KL med tillhörande bilaga samt kommentarer. Bil Kommunstyrelsen beslöt att återremittera ärendet för ytterligare handläggning. Arbetsutskottets förslag till kommunstyrelsen: Frågan lämnas öppen. Kommunstyrelsens förslag till kommunfullmäktige: att kommunstyrelsen är kommunens pensionsmyndighet att vid rätt till aktiva omställningsinsatser har man möjlighet att få stöd upp till 2 inkomstbasbelopp samt att kommunstyrelsen har att godkänna insatsen att ge kommunstyrelsen i uppdrag att ta fram anvisningar hur skriftlig ansökan ska ske enligt 8 omställningsstöd att ge kommunstyrelsen i uppdrag att hantera pensionsbehållningen i enlighet med 6.

17 Kommunfullmäktige Kommunstyrelsen Forts. att ge kommunstyrelsen i uppdrag att ta fram anvisningar hur skriftlig ansökan ska ske när pensionen ska tas ut enligt 8 pensionsbestämmelserna samt ansökan om utbetalning av sjukpension, efterlevande-och familjeskydd enligt 16. att kommunstyrelsen är kommunens pensionsmyndighet att vid rätt till aktiva omställningsinsatser har man möjlighet att få stöd upp till 2 inkomstbasbelopp samt att kommunstyrelsen har att godkänna insatsen att ge kommunstyrelsen i uppdrag att ta fram anvisningar hur skriftlig ansökan ska ske enligt 8 omställningsstöd att ge kommunstyrelsen i uppdrag att hantera pensionsbehållningen i enlighet med 6 att ge kommunstyrelsen i uppdrag att ta fram anvisningar hur skriftlig ansökan ska ske när pensionen ska tas ut enligt 8 pensionsbestämmelserna samt ansökan om utbetalning av sjukpension, efterlevande-och familjeskydd enligt 16.

18 Kommunfullmäktige Kommunstyrelsen Kommunstyrelsens arbetsutskott Kf 52 Ks 43 Au 17 Dnr Motion om införande av genuskunskap i högstadieskolor Ärendebeskrivning Vanja Karlsson (V) har till kommunfullmäktige inlämnat en motionsskrivelse med förslag att ämnet Genuskunskap, som handlar om ett sunt mänskligt förhållande mellan män/kvinnor, hetero/homosexuella, invandrare/svenskar, förs in som ett ämne på högstadiet i Smedjebacken. Detta i syfte att upplysa barn och ungdomar i tidig ålder om hur man bör förhålla sig i mellanmänskliga relationer. Kommunstyrelsen beslöt att remittera motionsskrivelsen till familje-och utbildningsnämnden för yttrande. Förvaltningscheferna för familje- och utbildningsförvaltningen skriver i yttrande till nämnden att enligt 10 kap 4 Skollagen, ska undervisningen omfatta följande ämnen: - bild - engelska - hem- och konsumentkunskap - idrott och hälsa - matematik - musik - naturorienterande ämnen: biologi, fysik och kemi - samhällsorienterande ämnen: geografi, historia, religionskunskap och samhällskunskap - slöjd - svenska eller svenska som andra språk - teknik Vidare ska det finnas elevens val och skolans val. Undervisningen i elevens val ska syfta till att fördjupa och bredda elevens kunskaper i ett eller flera ämnen. Skolans val får omfatta ett lokalt tillval, om Statens skolverk har godkänt en plan för undervisningen. Genuskunskap som motionen beskriver finns redan i flera av de ordinarie ämnena i Smedjebackens kommuns skolor. Familje- och utbildningsnämnden beslöt att med det svar som förvaltningscheferna upprättat anses motionen besvarad.

19 Kommunfullmäktige Kommunstyrelsen Kommunstyrelsens arbetsutskott Forts Arbetsutskottets förslag till kommunstyrelsen: att med hänvisning till familje- och utbildningsnämndens beslut, anse motionen besvarad. Kommunstyrelsens förslag till kommunfullmäktige: att med hänvisning till familje- och utbildningsnämndens beslut, anse motionen besvarad. Vanja Larsson (V) och Jari Antell (FP) yrkar bifall till kommunstyrelsens förslag. att med hänvisning till familje- och utbildningsnämndens beslut, anse motionen besvarad.

20 Kommunfullmäktige Kommunstyrelsen Kommunstyrelsens arbetsutskott Kf 53 Ks 44 Au 18 Dnr Motion om öppna sammanträden (C) Ärendebeskrivning Jan Tholerus (C) har till kommunfullmäktige inlämnat en motionsskrivelse om att kommunfullmäktige ska besluta om att medge styrelser och nämnder rätt att sammanträden ska vara offentliga samt att kontakt ska tas med kommuner som tillämpar öppna styrelser och nämnder för att dra lärdom av deras erfarenheter. Bil Kommunstyrelsen beslöt att remittera ärendet till kansliavdelningen för handläggning. Kansliavdelningen utredde frågan i samband med att likalydande motion hade inlämnats. Bil Fredrik Rönning (S) yrkar bifall till förslaget att kontakt tas med kommuner som tillämpar öppna styrelser och nämnder för att dra lärdom av deras erfarenheter och avslag till förslaget att medge styrelser och nämnder besluta att sammanträden ska vara offentliga. Göran Engström (C) yrkar bifall till motionsskrivelsen i dess helhet. Arbetsutskottets förslag till kommunstyrelsen efter framställd proposition: att bifalla motionsskrivelsens förslag att kontakt tas med kommuner som tillämpar öppna styrelser och nämnder för att dra lärdom av deras erfarenheter och avslag till förslaget att medge styrelser och nämnder besluta att sammanträden ska vara offentliga. Göran Engström (C) yrkar bifall till motionen. Fredrik Rönning (S) yrkar bifall till arbetsutskottets förslag.

21 Kommunfullmäktige Kommunstyrelsen Forts. Kommunstyrelsen förslag till kommunfullmäktige efter framställd proposition: att bifalla motionsskrivelsens förslag att kontakt tas med kommuner som tillämpar öppna styrelser och nämnder för att dra lärdom av deras erfarenheter och avslag till förslaget att medge styrelser och nämnder besluta att sammanträden ska vara offentliga. Mot beslutet reserverar sig Göran Engström (C). Fredrik Rönning (S) yrkar bifall till kommunstyrelsens förslag. Jan Tholerus (C) och Jan-Erik Lind (MP) yrkar bifall till motionsskrivelsen. efter framställd proposition: att bifalla motionsskrivelsens förslag att kontakt tas med kommuner som tillämpar öppna styrelser och nämnder för att dra lärdom av deras erfarenheter och avslag till förslaget att medge styrelser och nämnder besluta att sammanträden ska vara offentliga. Votering begärs. Följande voteringsproposition godkännes. Den som biträder Fredrik Rönning (S) förslag röstar ja; den det ej vill; röstar nej; vinner nej har kommunfullmäktige beslutat att biträda Jan Tholerus (C) förslag och bifalla motionsskrivelsen. Vid voteringen avges 25 ja-röster och 10 nej-röster enligt särskild voteringslista. Kommunfullmäktige har således beslutat: att bifalla motionsskrivelsens förslag att kontakt tas med kommuner som tillämpar öppna styrelser och nämnder för att dra lärdom av deras erfarenheter och avslag till förslaget att medge styrelser och nämnder besluta att sammanträden ska vara offentliga. Mot beslutet reserverar sig Göran Engström (C), Jan Tholerus (C), Håkan Jansson (C), Sven-Erik Danielsson (C) och Mildred Eggen (C).

22 Kommunfullmäktige Kommunstyrelsen Kommunstyrelsens arbetsutskott Kf 54 Ks 45 Au 19 Dnr Medborgarförslag om inrättande av ett uppmuntranspris Ärendebeskrivning Ett medborgarförslag inlämnades till kommunfullmäktige om inrättande av ett uppmuntranspris. Bil Uppmuntranspriset skulle årligen delas ut till en eldsjäl inom föreningslivet. Priset skulle bestå av ett diplom och en penningsumma och delas ut under festliga förhållanden. Kanslichefens har upprättat följande yttrande: I samband med den årliga företagsgalan som arrangeras av utvecklingsenheten delas ett flertal olika utmärkelser ut; Årets företag, årets köpman, årets förening, årets kommunprofil samt årets kommunanställd. Med hänvisning till att det redan idag finns utmärkelser som inkluderar det som medborgarförslaget innehåller föreslås att inget uppmuntranspris inrättas. Fredrik Rönning (S) yrkar avslag på medborgarförslaget om inrättande av ett uppmuntranspris. Göran Engström (C) yrkar bifall. Arbetsutskottets förslag till kommunstyrelsen efter framställd proposition: att anse medborgarförslaget besvarat. Fredrik Rönning (S) yrkar bifall till arbetsutskottets förslag. Göran Engström (C) yrkar bifall till medborgarförslaget. Kommunstyrelsen förslag till kommunfullmäktige efter framställd proposition: att anse medborgarförslaget besvarat. Mot beslutet reserverar sig Göran Engström (C).

23 Kommunfullmäktige Forts. Fredrik Rönning (S) yrkar bifall till kommunstyrelsens förslag. Göran Engström (C) yrkar bifall till medborgarförslaget. efter framställd proposition: att anse medborgarförslaget besvarat.

24 Kommunfullmäktige Kf 55 Dnr Val av ledamot och ersättare i Falun-Borlänge Regionen att utse Fredrik Rönning (S) som ordinarie och Jan Tholerus (C) som ersättare i Falun-Borlänge Regionen perioden

25 Kommunfullmäktige Kf 56 Dnr Val av oppositionsråd att utse Lotta Gunnarsson (M) som oppositionsråd för perioden

26 Kommunfullmäktige Kf 57 Dnr Val av 16 huvudmän i Norrbärke Sparbank att utse följande huvudmän i Norrbärke Sparbank: Hans Jansson Roland Nilsson Maria Nilsson Bengt Norrlén Mona Hyttsten Thomas Björnhager Solweig Nyrede Calle Morgården Bo Änsth Robert Göransson Sven-Erik Danielsson Lars-Göran Johansson Birgitta Ericsson- Granqvist Lotta Gunnarsson Christina Brunell Pia Johansson

27 Kommunfullmäktige Kf 58 Dnr Nominering av ledamot till styrelsen för Coompanion Dalarna att nominera Leif Nilsson (S) som ledamot till styrelsen för Coompanion Dalarna.

28 Kommunfullmäktige Kf 59 Dnr Val av ombud till Kolbäcksåns Vattenförbund att utse Lena Ludvigsson-Olafsen som ombud till Kolbäcksåns Vattenförbund.

29 Kommunfullmäktige Kf 60 Dnr Val av god man i lantmäteriförrättningen att utse Hans Gunnarsson (M) till god man i lantmäteriförrättningen.

30 Kommunfullmäktige Kf 61 Dnr Val av 1 ersättare till miljö-och byggnadsnämnden att utse Amanda Vikman (MP) som ersättare i miljö-och byggnadsnämnden.

31 Kommunfullmäktige Kf 62 Dnr Avsägelse Avsägelse har inkommit från Dan Pettersson (SD) som ledamot i kommunstyrelsen. att godkänna avsägelsen att som ny ledamot i kommunstyrelsen utse Tobias Johansson (SD) och som ny ersättare utse Johan Persson (SD).

32 Kommunfullmäktige Kf 63 Delgivningar Omsorgsnämndens beslut Rapportering icke verkställda beslut och avbrott enligt 4 kapitlet 1 socialtjänstlagen (SoL) samt 9 LSS avseende 4:e kvartalet Familje-och utbildningsnämndens beslut avseende rapportering icke verkställda beslut och avbrott enligt 4 kap SoL 4:e kvartalet 2014 IFO. Förvaltningsrättens beslut gällande laglighetsprövning enligt Kommunallagen. Förvaltningsrätten avvisar överklagandet. Överklagat beslut: Kommunfullmäktige gällande avgränsning och bildande av VAverksamhetsområde i Sörbo-Kalvnäset.

Kommunfullmäktige 2014-09-08

Kommunfullmäktige 2014-09-08 Kommunfullmäktige 2014-09-08 Plats och tid Förvaltningshuset, Smedjebacken klockan 18.00 21.00 Beslutande Carin Runeson ordf. (S) Rågher Thelin (S) Calle Morgården (MP) Leif Nilsson (S) Anders Karlsson

Läs mer

Kommunfullmäktige 2015-06-22

Kommunfullmäktige 2015-06-22 Kommunfullmäktige 2015-06-22 Plats och tid Förvaltningshuset, Smedjebacken klockan 18.00 20.30 Beslutande Carin Runeson ordf. (S) Kjell Midér (S) Bjarne Magnusson (C) Fredrik Rönning (S) Monica Georgsson

Läs mer

Kommunfullmäktige

Kommunfullmäktige Kommunfullmäktige 2013-02-18 Plats och tid Förvaltningshuset, klockan 18.00 21.30 Beslutande Carin Runeson ordf. (S) Andreas Boström (S) Boris Norrlén (M) Leif Nilsson (S) Kerstin Junker (S) 1-2 Göran

Läs mer

Kommunfullmäktige 2016-02-22

Kommunfullmäktige 2016-02-22 Kommunfullmäktige 2016-02-22 Plats och tid Förvaltningshuset, Smedjebacken klockan 18.00 22.00 Beslutande Carin Runeson ordf. (S) Kjell Midér (S) Göran Engström (C) Fredrik Rönning (S) Sven Gåsfors (S)

Läs mer

Kommunstyrelsen 2013-05-07

Kommunstyrelsen 2013-05-07 Kommunstyrelsen 2013-05-07 Plats och tid Förvaltningshuset, klockan 08.30-10.00 Beslutande Leif Nilsson (S) ordf. Ingemar Hellström (S) Fredrik Rönning (S) Monica Georgsson (S) Kjell Midér (S) Anders Karlsson

Läs mer

Kommunfullmäktige 2012-06-05

Kommunfullmäktige 2012-06-05 Kommunfullmäktige 2012-06-05 Plats och tid Förvaltningshuset, klockan 18.00 21.30 Beslutande Carin Runeson ordf. (S) Monica Forsgren (S) Göran Engström (C) Leif Nilsson (S) Rågher Thelin (S) Mildred Eggen

Läs mer

Kommunfullmäktige 2009-11-23

Kommunfullmäktige 2009-11-23 Kommunfullmäktige 2009-11-23 Plats och tid Förvaltningshuset, klockan 18.00 23.00 Beslutande Leif Nilsson (S) Ola Larsen (S) Anders Lindblom (C) Carin Runeson (S) Ing-Britt Bergström (S) Birgitta Bolin

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Plats och tid Stadshuset, rum 1, kl 17.30-17.50 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2002-04-29 1 Beslutande Ersättare Övriga deltagande Utses att justera Justeringens plats/tid Bengt Andersson (s) ordf Lars Olsson (c)

Läs mer

Kommunfullmäktige 2014-02-24

Kommunfullmäktige 2014-02-24 Kommunfullmäktige 2014-02-24 Plats och tid Vads bystuga, Vad klockan 18.00 20.30 Beslutande Carin Runeson ordf. (S) Rågher Thelin (S) Göran Engström (C) Leif Nilsson (S) Anders Karlsson (S) Jan Tholerus

Läs mer

Kommunfullmäktige 2013-04-22

Kommunfullmäktige 2013-04-22 Kommunfullmäktige 2013-04-22 Plats och tid Förvaltningshuset, klockan 18.00 20.30 Beslutande Carin Runeson ordf. (S) Monica Forsgren (S) Boris Norrlén (M) Leif Nilsson (S) Rågher Thelin (S) Göran Engström

Läs mer

Kommunfullmäktige 2012-09-17

Kommunfullmäktige 2012-09-17 Kommunfullmäktige 2012-09-17 Plats och tid Förvaltningshuset, klockan 18.00 20.15 Beslutande Carin Runeson ordf. (S) Frank Norgren (S) Patrick Nyman (C) Leif Nilsson (S) Monica Forsgren (S) Calle Morgården

Läs mer

KOMMUNFULLMÄKTIGE Sammanträdesdatum Sida 2009-06-17 1-21

KOMMUNFULLMÄKTIGE Sammanträdesdatum Sida 2009-06-17 1-21 2009-06-17 1-21 Plats och Tid Stadshuset 18.30-19.35 Beslutande Enl bilagd förteckning, sid 2 Övriga deltagande Kommunsekreterare Irene Larsson Kommunutredare Ida Rådman Utses att justera Justeringens

Läs mer

Fredrik Rönning (S), ordförande Ingemar Hellström (S) Lotta Gunnarsson (M)

Fredrik Rönning (S), ordförande Ingemar Hellström (S) Lotta Gunnarsson (M) Teknik- och fritidsutskottet 2015-12-17 Plats och tid Tekniska kontoret, klockan 08.30-11.30 Beslutande Fredrik Rönning (S), ordförande Ingemar Hellström (S) Lotta Gunnarsson (M) Övriga deltagare Sören

Läs mer

Kommunfullmäktige 2011-09-19

Kommunfullmäktige 2011-09-19 Kommunfullmäktige 2011-09-19 Plats och tid Förvaltningshuset, klockan 18.00 20.00 Beslutande Bengt Norrlén ordf (S) Håkan Svensson (S) Göran Engström (C) Leif Nilsson (S) Solweig Nyrede (S) Jan Tholerus

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Plats och tid Stadshuset, rum 1, kl 15.00-15.55 Beslutande Bengt Andersson (s) ordf 14-20 Lars Olsson (c) 1:e v ordf, ordf 13 Urban Widmark (m) Margareta Axelsson (s) Lennart Westdahl (s) Margareta Sundin

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdag. MULLSJÖ KOMMUN Kommunstyrelsens tekniska utskott 2014-08-15. Innehåll. 101 Antagande av städentreprenad...

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdag. MULLSJÖ KOMMUN Kommunstyrelsens tekniska utskott 2014-08-15. Innehåll. 101 Antagande av städentreprenad... Kommunstyrelsens tekniska utskott Sammanträdesdag 2014-08-15 Innehåll 101 Antagande av städentreprenad... 136 2014-08-15 135 Plats och tid Bjurbäcksrummet kl. 09.00-09.25 ande Thore Thorstensson, ordf.

Läs mer

Kommunfullmäktige 2009-02-23

Kommunfullmäktige 2009-02-23 Kommunfullmäktige 2009-02-23 Plats och tid Förvaltningshuset, klockan 18.00 19.40 Beslutande Leif Nilsson (s) Håkan Svensson (s) Göran Engström (c) Carin Runeson (s) Märta Hansson (s) Birgitta Bolin (c)

Läs mer

KOMMUNFULLMÄKTIGE Sammanträdesdatum Sida 2007-01-31 1-18

KOMMUNFULLMÄKTIGE Sammanträdesdatum Sida 2007-01-31 1-18 2007-01-31 1-18 Plats och Tid Stadshuset 18.30-19.55 Beslutande Enl bilagd förteckning, sid 2 Övriga deltagande Kanslichef Kenneth Olander Kommunsekr Irene Larsson Utses att justera Justeringens plats

Läs mer

Kommunstyrelsen 2013-04-09

Kommunstyrelsen 2013-04-09 Kommunstyrelsen 2013-04-09 Plats och tid Förvaltningshuset, klockan 08.30-13.00 Beslutande Leif Nilsson (S) ordf. Ingemar Hellström (S) Fredrik Rönning (S) Helena Andersson (S) Kjell Midér (S) Hans Jansson

Läs mer

BURLÖVS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunstyrelsen Sammanträdesdatum 2015-08-24 Sida 1 (5)

BURLÖVS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunstyrelsen Sammanträdesdatum 2015-08-24 Sida 1 (5) Kommunstyrelsen Sammanträdesdatum 2015-08-24 Sida 1 (5) Plats och tid Beslutande Stora sessionsalen, Medborgarhuset, Arlöv kl. 17.30 18.00 Katja Larsson (S), ordf. Kent Wollmér (S) Lars Johnson (M) Hans-Åke

Läs mer

Calle Morgården (MP) och Lotta Gunnarsson (M)

Calle Morgården (MP) och Lotta Gunnarsson (M) 1(16) Plats och tid Kommunhuset, sessionssalen, måndagen den 16 september 2019 kl 18:00-19:45 Beslutande Ledamöter Se närvarolista på sida 2 Ersättare Se närvarolista på sida 2 Övriga närvarande Se närvarolista

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Kommunfullmäktige 2003-12-15 1 (16) Plats och tid Folkets Hus, Askersund, 2003-12-15 kl. 19.00-19.30. Beslutande Utses att justera Ordinarie ledamöter Bo Trygg (s) Eva Arvidsson

Läs mer

John Andersson (S), tjänstgörande 7-8 Per-Olov Långström (S) Helena Giliusson (M) Per Erik Hellström (SD)

John Andersson (S), tjänstgörande 7-8 Per-Olov Långström (S) Helena Giliusson (M) Per Erik Hellström (SD) 1(12) Plats och tid Kommunhuset, sammanträdesrum 1, tisdagen den 8 januari 2019 kl 08:30-09:45 Beslutande Fredrik Rönning (S), ordförande Ingemar Hellström (S) Solweig Nyrede (S) Johan Eriksson (S) Helena

Läs mer

Kommunstyrelsen

Kommunstyrelsen Kommunstyrelsen 2013-10-08 Plats och tid Räddningstjänsten, klockan 08.30-11.30 Beslutande Leif Nilsson (S) ordf. Ingemar Hellström (S) Fredrik Rönning (S) Hans Jansson (S) Kjell Midér (S) Monica Georgsson

Läs mer

Marita Nilsson, M (ej 130) Lars Eriksson, S Liv Pettersson, S

Marita Nilsson, M (ej 130) Lars Eriksson, S Liv Pettersson, S 1(16) Plats och tid Kommunkontoret, Foxen, den 4 december kl 14.00-15.45 Beslutande Ledamöter Agneta Nilsson, KD, ordf Marita Arvidsson, C Margareta Nilsson, M Mikael Olsson, M Jessica Danielsson, Fp Susanne

Läs mer

PROTOKOLL. Kommunstyrelsen 16 juni 2003

PROTOKOLL. Kommunstyrelsen 16 juni 2003 Kommunstyrelsen 16 juni 2003 Plats och tid för sammanträdet Beslutande Vallentuna Teater, Vallentuna måndagen den 16 juni kl 14.00-14:35 Sten-Åke Adlivankin (m), ordförande Lars Rundgren (m) Bo Ivgren

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Kommunfullmäktige 2007-05-28 1 (26) Plats och tid Folkets Hus, Askersund, 2007-05-28 kl. 19.00-20.40. Beslutande Ordinarie ledamöter Bo Trygg (s) Siv Ahlstrand (s) Per Eriksson

Läs mer

Kommunstyrelsen

Kommunstyrelsen Kommunstyrelsen 2011-02-21 Plats och tid Förvaltningshuset, klockan 17.00 17.30 Beslutande Leif Nilsson (S), ordf. Ingemar Hellström (S) Fredrik Rönning (S) Kerstin Junker (S) Kjell Midér (S) Hans Jansson

Läs mer

KOMMUNSTYRELSEN 2001-12-19. Beslutsärenden

KOMMUNSTYRELSEN 2001-12-19. Beslutsärenden KOMMUNSTYRELSEN 2001-12-19 Beslutsärenden KS 1 Personuppgiftslagen (PUL) 2 Vårgården 3 Yttrande över trafikförsörjningsplan 2002/2003 4 Upphandling av skolskjutsar 5 Delegationsärenden 6 Meddelanden KF

Läs mer

Stora sammanträdesrummet, Björkarna

Stora sammanträdesrummet, Björkarna SOCIALNÄMNDEN Tid och plats Tisdag 23 september 2014 kl. 10:00 12:30 Stora sammanträdesrummet, Björkarna Beslutande Övriga deltagare Åke Gustavsson (S), Ordförande Ann Louise Brodén (S) Ann Mari Uppvall

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll 2010-06-14 1(11) Tid och plats: BESLUTANDE Ledamöter: kl. 13.00 15.45, Fotbollens Hus Annika Engelbrektsson (S), ordf. Birgitta Höijer (C) Bjarne Rasmussen (S) Marianne Högberg (S) Ove Gunnarsson (S) Ulf

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Kommunstyrelsens arbetsutskott 2010-05-05 1 (26) Plats och tid Sammanträdesrum Häverö, kl 09.00-9.35. ande Kjell Jansson (M), ordförande Berit Jansson (C) Hans Andersson (FP) Olle Jansson (S) Hanna Stymne

Läs mer

Bengt Gustafson (M) Pierre Månsson (FP) Sven Nilsson (C) Kalle Heise (MP) Heléne Fritzon (S) Anders Svensson (S) Niclas Nilsson (SD)

Bengt Gustafson (M) Pierre Månsson (FP) Sven Nilsson (C) Kalle Heise (MP) Heléne Fritzon (S) Anders Svensson (S) Niclas Nilsson (SD) KRISTIANSTADS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Kommunstyrelsens arbetsutskott 2010-11-24 1 (9) Plats och tid Rådhusets 2:a våning kl 10.00 11.05 Beslutande Bengt Gustafson (M) Pierre Månsson

Läs mer

Lotta Hellström (M), ordförande Jenny Önnevik (S) Christer Broman (V) Gudrun Bengtsson (SD) Samuel Jarenil (S)

Lotta Hellström (M), ordförande Jenny Önnevik (S) Christer Broman (V) Gudrun Bengtsson (SD) Samuel Jarenil (S) 1(20) Plats och tid A-salen, kl. 9.00 11.20 Beslutande Ledamöter Lotta Hellström (M), ordförande Jenny Önnevik (S) Christer Broman (V) Gudrun Bengtsson (SD) Samuel Jarenil (S) Övriga närvarande Ersättare

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (21) 2015-09-09. Sessionssalen, Stadshuset Dag och tid Onsdagen den 9 september 2015 kl 14.15-17.00

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (21) 2015-09-09. Sessionssalen, Stadshuset Dag och tid Onsdagen den 9 september 2015 kl 14.15-17.00 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (21) Plats Sessionssalen, Stadshuset Dag och tid Onsdagen den 9 september 2015 kl 14.15-17.00 ande Åsa Bergkvist (S) Lars Handegard (V) Torbjörn Tomtlund (M) Gunnar Grahn (S) 91-97

Läs mer

Stora Salen, Rådhuset, kl. 18.00 20.10

Stora Salen, Rådhuset, kl. 18.00 20.10 1 Kommunfullmäktige Plats och tid Stora Salen, Rådhuset, kl. 18.00 20.10 Beslutande Enligt särskild förteckning, sidan 2-3 Övriga närvarande Enligt särskild förteckning, sidan 3 Utses att justera Justeringens

Läs mer

Fredrik Axelsson (M) Pierre Månsson (FP) Sven Nilsson (C) Kalle Heise (MP) Henry Larsson (S Anders Sensson (S) Niclas Nilsson (SD)

Fredrik Axelsson (M) Pierre Månsson (FP) Sven Nilsson (C) Kalle Heise (MP) Henry Larsson (S Anders Sensson (S) Niclas Nilsson (SD) KRISTIANSTADS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Kommunstyrelsens arbetsutskott 2011-10-26 (10) Plats och tid Björkhemsvägen 13, Kristianstad kl 10.00 11.15 Beslutande Fredrik Axelsson (M)

Läs mer

Kommunfullmäktige

Kommunfullmäktige Kommunfullmäktige 2014-11-17 Plats och tid Förvaltningshuset, Smedjebacken klockan 18.00 22.00 Beslutande Göran Engström ordf.(c) 1-2 Kjell Midér (S) Christer Larsson (V) Carin Runeson ordf (S) 3-21 Monica

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Information har skett genom anslag.

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Information har skett genom anslag. SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (1) Plats och tid Rådhus Skåne rum 109, kl. 13:00 17.15 ande Sven Nilsson (C) Agneta Wandefors-Hörström (S) Bengt Lindner (L) Elek Oksenfeld (S) Kamilla Danielsson (L) Catarina

Läs mer

KOMMUNSTYRELSEN Sammanträdesdatum Sida 2008-04-08 1

KOMMUNSTYRELSEN Sammanträdesdatum Sida 2008-04-08 1 2008-04-08 1 Plats och Tid Stadshuset 13.30-15.40 Beslutande Kurt Svensson (c), ordförande Kjell Kaså (c) Stellan Andersson (c) i st f Anne Sörqvist (c) Thomas Olson (fp) i st f Thomas Fridlund (c) Ulla-Britt

Läs mer

Lennart Nilsson (C) Ola Carlsson (M) Lennarth Svensson (FP) Utses att justera: Ola Carlsson Paragrafer: 18-22. Sekreterare. Ordförande.

Lennart Nilsson (C) Ola Carlsson (M) Lennarth Svensson (FP) Utses att justera: Ola Carlsson Paragrafer: 18-22. Sekreterare. Ordförande. Plats och tid: Grön, 2014-04-24, kl. 13:15-15.30 Beslutande: Ragnar Steen (M) Lennart Nilsson (C) Ola Carlsson (M) Lennarth Svensson (FP) Ersättare: Christer Hansson (S) Övriga närvarande: Lena Östblom,

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Socialnämnden SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 (16) Plats och tid Rådhuset, Askersund, den 24 augusti 2010 kl 13.00-15.40 Beslutande Siv Ahlstrand, ordförande (S) Johan Calais (S) Gun-Britt Bourelius (S) i

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Utbildningsnämnden

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Utbildningsnämnden 1(16) Plats och tid Näringslivscenter i Osby klockan 13.00-16.35 ande ledamöter Mats Ernstsson (C) Ingmar Bernthsson (S) Pontus Plantman (M) Monica Svensson (S) Roland Anvegård (KD) Carl Folke Jacobson

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Kommunfullmäktige 2004-11-29 1 (19) Plats och tid Folkets Hus, Askersund, 2004-11-29 kl. 19.00-22.30. Beslutande Ordinarie ledamöter Bo Trygg (s) Eva Arvidsson (s) Siv Ahlstrand

Läs mer

Kommunhuset, Ringsjövägen 4, Hörby Måndagen den 2 april 2012, klockan 13.00 16.50

Kommunhuset, Ringsjövägen 4, Hörby Måndagen den 2 april 2012, klockan 13.00 16.50 2012-04-02 1(19) Plats och tid Beslutande Övriga deltagande Utses att justera Justeringens plats och tid Kommunhuset, Ringsjövägen 4, Hörby Måndagen den 2 april 2012, klockan 13.00 16.50 Maria Danielsson

Läs mer

Teknik- och fritidsutskottet 2013-12-03. Leif Nilsson, ordförande (S) Ingemar Hellström (S)

Teknik- och fritidsutskottet 2013-12-03. Leif Nilsson, ordförande (S) Ingemar Hellström (S) Teknik- och fritidsutskottet 2013-12-03 Plats och tid Tekniska kontoret, klockan 13.00-16.30 Beslutande Leif Nilsson, ordförande (S) Ingemar Hellström (S) Övriga deltagare Per-Olow Dahlström, teknisk chef

Läs mer

Leif Nilsson (S), ordf. Ingemar Hellström, (S) Håkan Berggren (M)

Leif Nilsson (S), ordf. Ingemar Hellström, (S) Håkan Berggren (M) Teknik- och fritidsutskottet 2011-01-20 Plats och tid Tekniska kontoret, klockan 08.30 12.00 Beslutande Leif Nilsson (S), ordf. Ingemar Hellström, (S) Håkan Berggren (M) Övriga deltagare Per-Olow Dahlström,

Läs mer

Kommunfullmäktige Sammanträdesdatum 2012-02-20 1 (17)

Kommunfullmäktige Sammanträdesdatum 2012-02-20 1 (17) 2012-02-20 1 (17) Plats och tid Beslutande Sessionssalen, Kommunkontoret, Surahammar Måndag 20 februari 2012 klockan 18.00 19.30 Christina Waster Jansson (S),Ordf, Olle Thorell (S) tom 24 Britt-Inger Fröberg

Läs mer

Kommunledningskontoret, Skillingaryd

Kommunledningskontoret, Skillingaryd Kommunfullmäktige 2005-08-29 1 (12) Plats och tid Centrumlokalerna, Vaggeryd, måndagen den 29 augusti 2005 klockan 18.30-21.15 Beslutande Enligt bilagda förteckning Övriga närvarande Bengt-Olof Magnusson,

Läs mer

Kommunfullmäktige 2010-01-25 1. Kommunhuset, måndag 25 januari 2010, kl. 19.00-21.20

Kommunfullmäktige 2010-01-25 1. Kommunhuset, måndag 25 januari 2010, kl. 19.00-21.20 Kommunfullmäktige 2010-01-25 1 Plats och tid Beslutande Kommunhuset, måndag 25 januari 2010, kl. 19.00-21.20 Lars-Åke Bergman (S) Berit Bergman (S) Markku Julin (MP) Bengt Sjöberg (M) Karl-Johan Gustafson

Läs mer

Kallelse med föredragningslista

Kallelse med föredragningslista Tomelilla kommun Familjenämnden Ledamöter kallas Ersättare underrättas Tid: onsdagen den 25 februari 2015 kl. 08.30 Plats: Svea Hund i kommunhuset Kallelse med föredragningslista Ärenden 1 Val av justerare

Läs mer

Kommunstyrelsen 2010-12-07

Kommunstyrelsen 2010-12-07 Kommunstyrelsen 2010-12-07 Plats och tid Förvaltningshuset, klockan 08.30 09.30 Beslutande Leif Nilsson (S), ordf. Ingemar Hellström (S) Solweig Nyrede (S) Andreas Boström (S) Kjell Midér (S) Ola Larsen

Läs mer

Onsdagen den 26 oktober 2011 i Kommunfullmäktiges sessionssal Nya Folkets hus, klockan 17:00-17:20

Onsdagen den 26 oktober 2011 i Kommunfullmäktiges sessionssal Nya Folkets hus, klockan 17:00-17:20 Sammanträdesprotokoll 1 (6) Plats och tid Onsdagen den 26 oktober 2011 i s sessionssal Nya Folkets hus, klockan 17:00-17:20 Beslutande Anders Ohlsson (S), ordförande Maria Karlsson (S),2:e vice ordförande

Läs mer

v ordf Andreas Vänerlöv (kd)

v ordf Andreas Vänerlöv (kd) Sida Barn- och ungdomsnämnden 2003-06-23 1 ( 18) Plats och tid Kommunhuset, kl 15.00 21.45 Beslutande Enligt närvarolista Övriga deltagande Enligt närvarolista Utses att justera v ordf Andreas Vänerlöv

Läs mer

Socialkontoret, kl.15.00-16.05

Socialkontoret, kl.15.00-16.05 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (9) Plats och tid ande Tjänstgörande ersättare Övriga närvarande Ersättare Socialkontoret, kl.15.00-16.05 Lena Nilsson (S) ordförande Sven-Erik Andersson (C) 1:e vice ordförande

Läs mer

Kommunkontoret, Nedre Fryken, onsdag 30 november 2011, kl 15.00-18.05

Kommunkontoret, Nedre Fryken, onsdag 30 november 2011, kl 15.00-18.05 1(15) Plats och tid ande Ledamöter Tjg ersättare Kommunkontoret, Nedre Fryken, onsdag 30 november 2011, kl 15.00-18.05 Peter Krööse (c), ordförande Anita Karmteg (fp) Annika Bjelvert (m) Eva Hammar (mp)

Läs mer

Kommunkontoret i Bergsjö. Torsdag 23 februari 2012 kl. 08:15-11:35.

Kommunkontoret i Bergsjö. Torsdag 23 februari 2012 kl. 08:15-11:35. NORDANSTIGS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum 1 (14) Sida Plats och tid Kommunkontoret i Bergsjö. Torsdag 23 februari 2012 kl. 08:15-11:35. Beslutande Monica Olsson (S) Ordförande Stig Eng

Läs mer

TOMELILLA KOMMUN Familjenämnden

TOMELILLA KOMMUN Familjenämnden : Plats och tid Svea Hund i kommunhuset, den, kl. 0-11.30 Beslutande Anders Throbäck (S), ordförande Sara Anheden (S) Carola Lindgren (M) Lars-Ove Hägerroth (M), ersättare för Daniel Persson (M) Eva Olsson

Läs mer

Anslås under tiden 2010-04-06 2010-05-01

Anslås under tiden 2010-04-06 2010-05-01 Barn- och utbildningsnämnden 2010-03-25 Plats och tid Barn- och utbildningsförvaltningen, klockan 08.00 11.00 Beslutande Monica Forsgren (S) v ordförande Thomas Björnhager (S) Andreas Boström (S) Jenny

Läs mer

PROTOKOLL Kommunstyrelsens arbetsutskott

PROTOKOLL Kommunstyrelsens arbetsutskott 1 (16) Paragrafer 63-74 Plats och tid Kommunhuset i Klippan, Sessionssalen, kl. 13.30-15.55 Beslutande Kenneth Dådring (M), ordförande Carl-Axel Wilhelmsson (C), 1:e vice ordförande Bodil Andersson (KD)

Läs mer

ÅSTORPS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida

ÅSTORPS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum 16 Plats och tid Björnekullasalen kl. 18.00 20.30 Beslutande Ronny Sandberg (s) ordförande Hans-Ingvar Jönsson (c) Gösta Hellman (m) Gull-Britt Svensson (s) Jan Nilsson (s) Per-Arne Håkansson

Läs mer

SMEDJEBACKENS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Teknik- och fritidsutskottet 2015-02-19

SMEDJEBACKENS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Teknik- och fritidsutskottet 2015-02-19 Teknik- och fritidsutskottet 2015-02-19 Plats och tid Tekniska kontoret, klockan 08.30-11.30 Beslutande Fredrik Rönning (S), ordförande Ingemar Hellström (S) Lotta Gunnarsson (M) Övriga deltagare Per-Olow

Läs mer

ANSLAG/BEVIS. Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Organ

ANSLAG/BEVIS. Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Organ Socialnämnd 2015.03.18 1 Plats och tid Stora sammanträdesrummet vårdcentralen kl 14.00-17.16 ande Övriga deltagande Justerare Ulf Genitz (C) ordförande Fredrik Pettersson (S) Mikael Hernborg (S) Jan Sahlström

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Information har skett genom anslag.

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Information har skett genom anslag. SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (1) Plats och tid Rådhus Skåne, kl. 10:00-11:10. Beslutande Pierre Månsson (FP) Kalle Heise (MP) Anders Svensson (S) Fredrik Axelsson (M) Heléne Fritzon (S) Niclas Nilsson (SD)

Läs mer

KOMMUNFULLMÄKTIGE Sammanträdesdatum Sida 2010-10-27 1-17

KOMMUNFULLMÄKTIGE Sammanträdesdatum Sida 2010-10-27 1-17 2010-10-27 1-17 Plats och Tid Stadshuset 18.30-19.00 Beslutande Enl bilagd förteckning, sid 2 Övriga deltagande Kommunsekreterare Irene Larsson Kommunutredare Ida Rådman Kommunchef Svante Melander Utses

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Socialnämnden 2010-03-30 21 Plats och tid Hjernet, 2010-03-30 kl 13.00-14.00 Beslutande Monica Anderssson (S), ordförande Elis Karlsson (S), ersättare för Mosad Saker (S) 19-22 Mosad Saker (S), 23-24 Maritha

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum KUMLA KOMMUN Sammanträdesprotokoll Plats och tid Hardemo bygdegård, Kumla, måndagen den 18 juni 2001 klockan 18.30 20.05 Beslutande Samtliga ledamöter utom Tjänstgörande ersättare Annica Eriksson (s) Gudrun

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum KUMLA KOMMUN Sammanträdesprotokoll Plats Kumla Folkets Hus, Teatern Tid Måndagen den 22 maj 2006 kl 18.30 19.30 Beslutande Se bilaga 1 Övriga deltagare Se bilaga 1 Utses att justera protokollet Sten Persson

Läs mer

Solweig Nyrede och Birgitta Eriksson Granqvist

Solweig Nyrede och Birgitta Eriksson Granqvist 1(15) Plats och tid Sessionssalen, måndagen den 24 april 2017, klockah 18:00-21:00 Beslutande Ledamöter Se närvarolista på sida 2 Ersättare Se närvarolista på sida 2 Övriga närvarande Se närvarolista på

Läs mer

Sammanträdesdatum Kommunstyrelsen 2004-01-19 1. ( 5 ) KS040119

Sammanträdesdatum Kommunstyrelsen 2004-01-19 1. ( 5 ) KS040119 Kommunstyrelsen 2004-01-19 1. ( 5 ) Plats och tid: Folkets Hus, D-salen, kl. 15.00 17.15 Beslutande: Robert Mörk (s), ordförande Bjarne Rasmussen (s) Frans Maretta (s), ers för Annica Blomgren (s) Ahti

Läs mer

Nämnd/Styrelse Sammanträdesdatum Sid Kommunfullmäktige 2009-11-26 1. Se bilagd upprops- och voteringslista

Nämnd/Styrelse Sammanträdesdatum Sid Kommunfullmäktige 2009-11-26 1. Se bilagd upprops- och voteringslista Nämnd/Styrelse Sammanträdesdatum Sid Kommunfullmäktige 2009-11-26 1 Plats och tid Torsdag 26 november 2009 kl 17.00-20.00 Beslutande Se bilagd upprops- och voteringslista Övriga deltagande Utses att justera

Läs mer

Kommunstyrelsen

Kommunstyrelsen Kommunstyrelsen 2012-08-14 Plats och tid Förvaltningshuset, klockan 08.30 10.30 Beslutande Leif Nilsson (S) ordf. Ingemar Hellström (S) Fredrik Rönning (S) Mi Abrahamsson (S) Kjell Midér (S) Hans Jansson

Läs mer

Tidaholms museum kl 15:00-17:15

Tidaholms museum kl 15:00-17:15 1 (12) Plats och tid Tidaholms museum kl 15:00-17:15 Paragrafer 25-33 BESLUTANDE Ledamöter Namn Anna-Karin Skatt (S) Bengt Karlsson (S) Monica Staadig (S) Ulla Brissman (S) Håkan Joelsson (S) Thomas Settergren

Läs mer

Ordförande... Pierre Månsson 421-431, 433-436 Fredrik Axelsson 432. ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Information har skett genom anslag.

Ordförande... Pierre Månsson 421-431, 433-436 Fredrik Axelsson 432. ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Information har skett genom anslag. KRISTIANSTADS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Kommunstyrelsens arbetsutskott 2011-11-23 1 (20) Plats och tid Björkhemsvägen 13, Kristianstad kl 10.00 11.30 Beslutande Fredrik Axelsson (M)

Läs mer

Socialnämnden Sammanträdesdatum Nr Sida 2014-10-07 A9 1(14)

Socialnämnden Sammanträdesdatum Nr Sida 2014-10-07 A9 1(14) 2014-10-07 A9 1(14) Plats och tid Tjäderns sammanträdesrum, kommunkontoret kl 09.00 16.15. Beslutande Peter Jansson, C, ordförande Kerstin Eriksson, M Ann-Christin Thander-Nord, M Mattias Vernberg, C Peter

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Information har skett genom anslag.

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Information har skett genom anslag. SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (1) Plats och tid Bäckaskogs slott, Kristianstad, klockan 13.00-15.45. ande Bo Silverbern, Ordförande (M) Elsa Christersson (Mp) Bo Larsson (Sd) Sylvia Olander (M) Marianne Eriksson,

Läs mer

Innehållsförteckning. Protokoll Kommunfullmäktige

Innehållsförteckning. Protokoll Kommunfullmäktige Protokoll Kommunfullmäktige Innehållsförteckning Ärenden behandlade på kommunfullmäktiges sammanträde 2013-04-08 12 Information om Patientnämndens verksamhet. 13 Essunga Ryttarförening ansöker om ändring

Läs mer

Kommunfullmäktige Sammanträdesdatum 2011-10-03 1 (18)

Kommunfullmäktige Sammanträdesdatum 2011-10-03 1 (18) 1 (18) Plats och tid Beslutande Sessionssalen, Kommunkontoret, Surahammar Måndag 3 oktober, 2011 klockan 18.00 18.45 Christina Waster Jansson (S), Ordf. Britt-Inger Fröberg (S) Tobias Nordlander (S) Kerstin

Läs mer

Leif Nilsson (S), ordf. Ingemar Hellström (S) Håkan Berggren (M)

Leif Nilsson (S), ordf. Ingemar Hellström (S) Håkan Berggren (M) Teknik- och fritidsutskottet 2010-02-18 Plats och tid Tekniska kontoret, klockan 08.30 12.30 Beslutande Leif Nilsson (S), ordf. Ingemar Hellström (S) Håkan Berggren (M) Övriga deltagare Mona Hyttsten,

Läs mer

Teknik- och fritidsutskottet 2015-04-28. Fredrik Rönning (S), ordförande Ingemar Hellström (S) Lotta Gunnarsson (M)

Teknik- och fritidsutskottet 2015-04-28. Fredrik Rönning (S), ordförande Ingemar Hellström (S) Lotta Gunnarsson (M) Teknik- och fritidsutskottet 2015-04-28 Plats och tid Tekniska kontoret, klockan 08.30-12.00 Beslutande Fredrik Rönning (S), ordförande Ingemar Hellström (S) Lotta Gunnarsson (M) Övriga deltagare Sören

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll 1(26) Plats Tid Stadshuset kl 17.30--19.15 Sammanträdet ajournerades i fem minuter, kl 17.50-17.55, 126 Sammanträdesprotokoll Ledamöter Mattias Adolfsson (fp), ordförande Richard Svärd (m), 1:e v ordförande

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (12) 2011-01-25. Socialkontoret, kl.15.00-15.55

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (12) 2011-01-25. Socialkontoret, kl.15.00-15.55 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (12) Plats och tid ande Tjänstgörande ersättare Övriga närvarande Ersättare Socialkontoret, kl.15.00-15.55 Robin Gustavsson (kd) ordförande Sven-Erik Andersson (c) 1:e vice ordförande

Läs mer

Peter Johansson (M) Pierre Månsson (FP) Sven Nilsson (C) Kalle Heise (MP) Henry Larsson Anders Sensson (S) Niclas Nilsson (SD)

Peter Johansson (M) Pierre Månsson (FP) Sven Nilsson (C) Kalle Heise (MP) Henry Larsson Anders Sensson (S) Niclas Nilsson (SD) KRISTIANSTADS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Kommunstyrelsens arbetsutskott 2011-05-04 1 (20) Plats och tid Rådhusets 2:a våning kl 10.00 Beslutande Peter Johansson (M) Pierre Månsson (FP)

Läs mer

Kommunstyrelsen 2002-05-27 1 (21) Kommunhuset, rum 293, kl 13.15-15.15

Kommunstyrelsen 2002-05-27 1 (21) Kommunhuset, rum 293, kl 13.15-15.15 Kommunstyrelsen 2002-05-27 1 (21) Plats och tid Kommunhuset, rum 293, kl 13.15-15.15 Beslutande Benita Vikström Göte Eriksson Torbritt Bökman, ej 79 Mayvor Lundberg Kerstin Eriksson Catharina Fredriksson

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 (24) Omsorgsnämnden

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 (24) Omsorgsnämnden Plats och sammanträdestid Beslutare Kommunfullmäktigesalen kl. 09:00 15.45 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 (24) Leif Andersson (S), Roger Persson (S) Anna-Lena Carlsson (C), Elisabeth Johansson (C), tjänstgörande

Läs mer

INNEHÅLLSFÖRTECKNING

INNEHÅLLSFÖRTECKNING INNEHÅLLSFÖRTECKNING 63 Besöksmål Vätterbäckar och industrihistoriskt museum -en förstudie information... 103 64 Parkeringsplatser vid Kärrsgårdens äldreboende och Habo Vårdcentrum... 104 65 Alléskolan

Läs mer

PROTOKOLL Omsorgsnämnden 2016-04-20

PROTOKOLL Omsorgsnämnden 2016-04-20 sid 1 av 22 Plats och tid: Rådhussalen, klockan 13:30 16:00 Beslutande: Leif Håkansson Ordförande (S) Iréne Ahlstrand-Mårlind Ledamot (M) Berith Gustavsson (jäv 64) Vice ordförande (S) Tommy Alm (tom 66)

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Plats och tid Stadshuset, rum 1, kl 15.00-15.35 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2005-01-12 1 Beslutande Ersättare Övriga deltagande Utses att justera Justeringens plats/tid Bengt Andersson (s) ordf Lars Olsson (c)

Läs mer

Kommunfullmäktige 2010-02-22

Kommunfullmäktige 2010-02-22 Kommunfullmäktige 2010-02-22 Plats och tid Förvaltningshuset, klockan 18.00 19.00 Beslutande Leif Nilsson (S) Kjell Midér (S) Calle Morgården (MP) Carin Runeson (S) Monica Forsgren (S) Anna-Sofia Philipson

Läs mer

Kommunfullmäktige 2010-02-18 1. Se bifogad närvarolista! Per Borg, kommunchef Gun Nilsson, sekreterare. Underskrifter Sekreterare Paragrafer 1-7

Kommunfullmäktige 2010-02-18 1. Se bifogad närvarolista! Per Borg, kommunchef Gun Nilsson, sekreterare. Underskrifter Sekreterare Paragrafer 1-7 Kommunfullmäktige 2010-02-18 1 Plats och tid Forum, Hyltebruk, kl 18.30-20.30 Beslutande Se bifogad närvarolista! Övriga deltagande Per Borg, kommunchef Gun Nilsson, sekreterare Utses att justera Bengt

Läs mer

KOMMUNFULLMÄKTIGE Sammanträdesdatum Sida 2009-01-28 1-18

KOMMUNFULLMÄKTIGE Sammanträdesdatum Sida 2009-01-28 1-18 2009-01-28 1-18 Plats och Tid Stadshuset 18.30-19.30 Beslutande Enl bilagd förteckning, sid 2 Övriga deltagande Tf kommunchef Jeanette Lämmel Kommunsekr Irene Larsson Kommunutredare Ida Rådman Utses att

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 (17) Omsorgsnämnden

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 (17) Omsorgsnämnden Plats och sammanträdestid Beslutare Beatebergsgården, Terapilokalen kl. 13:00 17:00 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 (17) Leif Andersson (S), Roger Persson (S), tjänstgörande ersättare Anna-Lena Carlsson (C),

Läs mer

Kansli- och utvecklingsenheten

Kansli- och utvecklingsenheten 1(14) Plats och tid Sessionssalen, kommunhuset, kl. 9.00 14.35 Beslutande Ledamöter Se närvarolista sidan 2 Tjänstgörande ersättare Se närvarolista sidan 2 Övriga närvarande Ersättare Se närvarolista sidan

Läs mer

Leif Nilsson (S), ordf. Ingemar Hellström (S) Håkan Berggren (M)

Leif Nilsson (S), ordf. Ingemar Hellström (S) Håkan Berggren (M) Teknik- och fritidsutskottet 2009-12-10 Plats och tid Tekniska kontoret, klockan 08.30-12.15 Beslutande Leif Nilsson (S), ordf. Ingemar Hellström (S) Håkan Berggren (M) Övriga deltagare Mona Hyttsten,

Läs mer

Vård- och omsorgsförvaltningen, Partille, den 24 november 2009...... Pia Karlsson... Uppsättande: 2009-11-25 Nedtagande: 2009-12-16...

Vård- och omsorgsförvaltningen, Partille, den 24 november 2009...... Pia Karlsson... Uppsättande: 2009-11-25 Nedtagande: 2009-12-16... 1 KS-rummet, Kommunhuset, Partille kl 18:00 20.20 Plats och tid 124-140 Pia Karlsson (FP) Margareta Lewander (M) Tom Ekwall (M) Anette Nord (KD) Leif Andersson (S) Susanne Carlsson (S) Margareta Björner

Läs mer

SJÖBO KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 116 Kommunstyrelsen 2012-08-15

SJÖBO KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 116 Kommunstyrelsen 2012-08-15 Plats och tid Kommunhuset i Sjöbo onsdagen den 15 augusti 2012 kl. 13.30-16.00. Beslutande Ledamöter Stefan Lundgren, ordförande Kent Ivan Andersson Wiggo Wrangborg Cecilia Rosenqvist Perry Ulrika Axelsson

Läs mer

Fredrik Axelsson (M) Pierre Månsson (FP) Sven Nilsson (C) Kalle Heise (MP) Heléne Fritzon (S Anders Sensson (S) Niclas Nilsson (SD)

Fredrik Axelsson (M) Pierre Månsson (FP) Sven Nilsson (C) Kalle Heise (MP) Heléne Fritzon (S Anders Sensson (S) Niclas Nilsson (SD) KRISTIANSTADS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Kommunstyrelsens arbetsutskott 2011-11-02 (8) Plats och tid Björkhemsvägen 13, Kristianstad kl 10.00 11.15 Beslutande Fredrik Axelsson (M) Pierre

Läs mer

BURLÖVS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunfullmäktige Sammanträdesdatum 2009-05-18 Sida 1 (17)

BURLÖVS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunfullmäktige Sammanträdesdatum 2009-05-18 Sida 1 (17) Kommunfullmäktige Sammanträdesdatum 2009-05-18 Sida 1 (17) Plats och tid Stora Sessionssalen, Medborgarhuset, Arlöv kl. 18:00 19:30 Beslutande Enligt förteckning sid 2 Övriga deltagande Lars-Olle Olsson

Läs mer

Lars-Erik Granholm (KOSA), ordf. Sven-Inge Persson (S) Bengt Andersson (S) Gunnar Östberg (KOSA) Håkan Forslind (C) Erik Bergman (M) Peter Vogt (M)

Lars-Erik Granholm (KOSA), ordf. Sven-Inge Persson (S) Bengt Andersson (S) Gunnar Östberg (KOSA) Håkan Forslind (C) Erik Bergman (M) Peter Vogt (M) Tekniska nämnden 2015-06-11 1 (12) Plats och tid Tekniska kontoret Djurås, kl. 13.00-14.00 Beslutande Ledamöter Lars-Erik Granholm (KOSA), ordf. Sven-Inge Persson (S) Bengt Andersson (S) Gunnar Östberg

Läs mer

Nämnd/Styrelse Sammanträdesdatum Sid Kommunfullmäktige 2009-04-23 1. Se bilagd förteckning

Nämnd/Styrelse Sammanträdesdatum Sid Kommunfullmäktige 2009-04-23 1. Se bilagd förteckning Nämnd/Styrelse Sammanträdesdatum Sid Kommunfullmäktige 2009-04-23 1 Plats och tid Torsdag 23 april 2009 19.00-20.55 Beslutande Se bilagd förteckning Övriga deltagande Utses att justera Justeringens plats

Läs mer