PROTOKOLL. Fritidsnämnden 28 september 2006

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "PROTOKOLL. Fritidsnämnden 28 september 2006"

Transkript

1 Fritidsnämnden 28 september 2006 Plats och tid för sammanträdet Beslutande Övriga deltagare Utses att justera Justeringens plats och tid Åby Scoutgård, Åbyholmsvägen, Vallentuna, torsdagen den 28 september 2006, kl Jörgen Hellberg (fp) ordförande Lars Carlsson (c) Ray Idermark (m) Nasrin Kabiry (m) Tommy Schiött (m) Ulrika Erlandsson (kd) Tommy Eckelöv (s) Sven Ljungberg (s) Maria Nilsson (s) Per-Olov Björkman (fp) Carolina Pettersson (c) Jan-Åke Bredberg, fritidschef Lars Lundkvist, fritidsintendent Jessica Kauppi, enhetschef Inger Karlsson, ekonomiansvarig, 59 Marie-Louise Bornholm, nämndsekreterare Bo Richter, VD för Vallentuna Centrumfastigheter, 61 Urban Bornholm, Anders Östling, Peter Kallträsk och Erika Broo, Vallentuna Scoutkår av NSF, 60 Tommy Eckelöv Fritidskontoret, Vallentuna, den 4 oktober 2006 Sekreterare Marie-Louise Bornholm Paragrafer Ordförande Jörgen Hellberg Justerande Tommy Eckelöv BEVIS Justeringen har tillkännagivits genom anslag Organ Fritidsnämnden Sammanträdesdatum 28 september 2006 Datum för anslags uppsättande 5 oktober 2006 Datum för anslags nedtagande 26 oktober 2006 Förvaringsplats för protokollet Fritidskontoret, Vallentuna Underskrift 1 (18)

2 Innehållsförteckning: Delårsbokslut...3 Information från och diskussion med representanter för Vallentuna Scoutkår av NSF Nykterhetsrörelsens Scoutförbund...4 Vallentuna Skateboardklubb skateboardanläggning...5 Uppföljning av Vallentuna Ridklubbs verksamhet information och diskussion...6 Ansökan om dispens från bidragsnormerna för barn under 7 år, Täby Galopps Ponnyklubb...8 Ny- och tillbyggnad av paviljonger vid Vallentuna IP...10 Belysning mellan den nya bensinstationen mellan rondellen vid Arningeledens slut och motionsspåret...11 Inredning av sammanträdesrum på Nova...12 Dispens från bidragsnormerna för barn under 7 år...13 Ansökan om aktivitetsstöd VT 2006, Vallentuna Schackklubb...15 Standarden på IP-spåren, belysningar m.m. ersättning till Vallentuna/ Össeby OL...16 Anmälningar och rapporter...17 Ungdomsstyrelsen beviljat medel till projekt på Nova...18 Sid. 2 (18)

3 Delårsbokslut FN 59 Dnr Fritidsnämndens beslut Fritidsnämnden beslutar att delårsbokslutet per den 31 augusti godkänns samt därefter läggs till handlingarna. Alla nämnder skall till kommunfullmäktige redovisa delårsbokslut per den 31 augusti enligt fastställd mall. Fritidschef Jan-Åke Bredberg och ekonomiansvarig Inger Karlsson redovisar fritidsnämndens delårsbokslut per den 31 augusti (se bilaga). Prognosen visar inte på några avvikelser mot budget. Fritidskontorets förslag Fritidskontoret föreslår att redovisat delårsbokslut per den 31 augusti godkänns och därefter läggs till handlingarna. Ordförande Jörgen Hellberg (fp) tackar förvaltningen för ett väl genomfört arbete. Arbetsutskottets förslag Arbetsutskottet beslutade den 20 september 2006, 59, att föreslå fritidsnämnden godkänna delårsbokslutet per den 31 augusti samt att därefter lägga det till handlingarna. Fritidsnämnden beslutar enligt arbetsutskottets förslag. Handlingar i ärendet VaSaRu-rapport tertial 2 år (18)

4 Information från och diskussion med representanter för Vallentuna Scoutkår av NSF Nykterhetsrörelsens Scoutförbund FN 60 Dnr Fritidsnämndens beslut Fritidsnämnden beslutar att uppdra till fritidskontoret att ta reda på när scouternas lokal skall rivas, att diskutera med scoutkåren om vilken sorts lokaler man önskar sig för den fortsatta verksamheten samt att därefter rapportera ärendet till fritidsnämnden. Information Föreningens representanter, Urban Bornholm (ordförande), Anders Östling, Peter Kallträsk och Erika Broo berättar om verksamheten: Scoutkåren har funnits i Vallentuna i 51 år och har ca 75 medlemmar i varierande åldrar från 8 år. Man har hyrt Åby Scoutgård sedan slutet av 1970-talet då lokalen man då hade brann. De ungefärliga hyreskostnaderna uträknade på årsbasis är: Kallhyra kr, el kr, olja ca kr, vatten/avlopp ca kr. Kostnaden för olja varierar mycket beroende på när oljan behöver fyllas på. Det kommunala hyresbidraget ger ca kr tillbaka till kåren. Scouterna har reparerat och fräschat upp lokalerna väldigt mycket och även byggt om dem för att passa verksamheten. Även utomhus på den stora tomten har man röjt och försökt hålla ordning. Huset passar verksamheten väldigt bra och tomten är fantastisk. Den är så stor att den räcker utmärkt väl för de yngsta för att de skall tycka att de är ute i storskogen då det är mörkt. Dessutom är närheten till Vallentuna IP med dess spår och stora skogar mycket bra för verksamheten. Tyvärr kommer kommunen att inom några år att riva huset för att bygga bostäder på tomten. Var scouterna då skall ta vägen har man ingen aning om i dagsläget men man hoppas att kommunen skall ha möjlighet att hjälpa till på något sätt. Förslag Ordförande Jörgen Hellberg (fp) tackar för informationen och föreslår att fritidskontoret ges i uppdrag att ta reda på när scouternas lokal skall rivas, att diskutera med scoutkåren om vilken sorts lokaler man önskar sig för den fortsatta verksamheten samt att därefter rapportera ärendet till arbetsutskottet. Fritidsnämnden beslutar enligt ordförandes förslag. 4 (18)

5 Vallentuna Skateboardklubb skateboardanläggning FN 61 Dnr Beslut Fritidsnämnden beslutar att förorda alternativ 2 för en sporthall kombinerad med skateboardlokal i Tellusområdet. Arbetsutskottet beslutade den 4 maj 2006, 39, att uppdra till fritidskontoret att undersöka möjligheten att tills vidare anvisa klubben i första hand en plats ute vid Vallentuna IP, i andra hand vid någon annan kommunal anläggning. Arbetsutskottet beslutade vidare den 20 september 2006, 62, att inbjuda Bo Richter till fritidsnämndens septembersammanträde för att berätta om idéer och kostnader för detta projekt. Fritidskontorets tjänsteutlåtande Fritidsintendent Lars Lundkvist anser att förutsättningar för de skateboardåkande ungdomarna att bedriva sin verksamhet måste ordnas. Det senaste, och kanske bästa, alternativet är i anslutning till den tilltänkta sporthallen i Tellusområdet, inte minst med tanke på närheten till Nova och dess personal. Hallen kommer troligtvis inte att bli så stor som tänkt, vilket i så fall skulle kunna ge plats för t.ex. skateboardåkning. Information vid fritidsnämndens sammanträde Bo Richter informerar om möjliga lösningar för en sporthall och skateboardlokal i Tellusområdet. Av denna information framgår att det är möjligt att anlägga en mindre sporthall med planmått 18x34 m (alternativ 1) (mellanhall = 18x36 m), som kan utökas till att rymma både en fullmåttshall (20x40 m) och en skateboardlokal med måtten ca 12x20 m (alternativ 2). Förslag Ordförande Jörgen Hellberg (fp) tackar för informationen och konstaterar att alternativ 1 inte helt uppfyller uppdraget att förhyra en mellanhall och föreslår med anledning därav att fritidsnämnden skall besluta förorda alternativ 2 då man också lyckas lösa problemet med en skateboardlokal. Fritidsnämnden beslutar enligt ordförandes förslag. 5 (18)

6 Uppföljning av Vallentuna Ridklubbs verksamhet information och diskussion FN 62 Dnr Fritidsnämndens beslut Fritidsnämnden beslutar att uppdra till fritidskontoret att fortsätta bereda ärendet, att uppmana klubben att snarast kalla till ett föreningsmöte för att vid detta informera medlemmarna om klubbens svåra situation samt att uppdra till arbetsutskottet, att efter klubbens föreningsmöte, besluta om eventuell utbetalning av sökt förskott (100 tkr) på höstens aktivitets- och hyresbidrag. Information vid arbetsutskottets sammanträde den 20 september 2006, 58 Vallentuna Ridklubbs representanter Lennart Tannlund, Leena Lundin, Johan Mossling och Malin Isaksson - informerar bl.a. om klubbens svåra ekonomiska situation. För att klara upp denna skulle man behöva ett nytt lån med kommunal borgen på 1 mkr att betalas på 10 år. Klubben arbetar hårt med att minska sina kostnader och öka intäkterna, men anledningarna till den dåliga ekonomin är många och det tar tid att komma tillrätta med dem. Fritidsintendent Lars Lundkvist framförde vikten av att man håller ett föreningsmöte för att informera samtliga medlemmar om det allvarliga ekonomiska läget. Lars Carlsson (c) framförde att det behövs ytterligare underlag för att ta ställning till vilka åtgärder som är lämpliga. Ordförande Jörgen Hellberg (fp) framförde att kommunstyrelsen är ytterst restriktiv med att lämna kommunal borgen. Ett sätt att akut hjälpa föreningen skulle kunna vara att fritidsnämnden, efter ansökan från föreningen, beslutar om förskottsutbetalning av höstens bidrag. Jörgen Hellberg ansåg också, att en rapport från ett medlemsmöte skall ges till arbetsutskottet. Information vid arbetsutskottets sammanträde den 28 september 2006 Fritidsintendent Lars Lundkvist rapporterade vid arbetsutskottets sammanträde den 28 september 2006, 72, från möte med TuFa, vilka är fastighetsägare. TuFa:s representant har informerats om klubbens problem med fuktskadorna i ridhusbotten och åtagit sig att utföra olika underhållsåtgärder enligt en upprättad plan. Dessutom skall TuFa utföra en grundlig besiktning av anläggningen tillsammans 6 (18)

7 Forts. 62 med en expert från Svenska Ridsportförbundet. Rensning av brunnarna utanför ridhuset pågår. Fritidskontorets information vid arbetsutskottets och fritidsnämndens sammanträden den 28 september 2006 Den 27 september 2006 inkom klubben med en skrivelse i vilken man ansöker om förtida utbetalning av aktivitets- och hyresbidrag för höstterminen 2006 med 100 tkr. För sin verksamhet under höstterminen 2005 erhöll klubben kr i aktivitetsstöd och kr i hyresbidrag. Fritidschef Jan-Åke Bredberg informerar att han har diskuterat klubbens ekonomi med klubbens ordförande Lennart Tannlund. Jan-Åke Bredberg konstaterar att antalet medlemmar och aktiviteter i princip halverats sedan Likviditeten i föreningen visar på ett underskott vid årets slut på ca 202 tkr och i bolaget på ca 495 tkr. Det mest akuta problemet för ögonblicket är skatte- och momsskulder på ca 150 tkr, varav hälften finns hos Kronofogdemyndigheten. Enligt Jan- Åke Bredberg måste föreningen öka sitt medlemsantal rejält för att dels få in mera medlemsavgifter och dels öka antalet aktiviteter. Arbetsutskottets förslag Arbetsutskottet beslutade den 28 september 2006, 72, enligt ordförande Jörgen Hellbergs (fp) förslag, att föreslå fritidsnämnden besluta att uppdra till fritidskontoret att fortsätta bereda ärendet, att uppmana klubben att snarast kalla till ett föreningsmöte för att vid detta informera medlemmarna om klubbens svåra situation samt att uppdra till arbetsutskottet, att efter klubbens föreningsmöte, besluta om eventuell utbetalning av sökt förskott (100 tkr) på höstens aktivitets- och hyresbidrag. Fritidsnämnden beslutar enligt arbetsutskottets förslag. s tidigare behandling Arbetsutskottet beslutade den 20 september 2006, 58, att uppdra till fritidskontoret att, efter diskussioner med klubben och samhällsbyggnadsförvaltningen, bereda frågan om fuktskadorna i ridhusbotten. tas upp på arbetsutskottets oktobersammanträde. 7 (18)

8 Ansökan om dispens från bidragsnormerna för barn under 7 år, Täby Galopps Ponnyklubb FN 63 Dnr Fritidsnämndens beslut Fritidsnämnden beslutar att avslå Täby Galopps Ponnyklubbs ansökan i konsekvens med övriga ridklubbars avslag. Vidare beslutar fritidsnämnden att avslå klubbens begäran om ett enhetsbidrag eftersom det inte finns någon bidragsform motsvarande detta. Fritidsnämnden beslutade den 26 augusti 2004, 61, att avslå Täby Galopps Ponnyklubbs ansökan om dispens från bidragsnormerna för barn i åldern 4-7 år. Den 5 augusti 2006 inkom klubben med begäran om ny prövning av detta beslut. Anledningen härtill är att man endast har ponnys i verksamheten och att även de små barnen vill rida och pyssla med hästar. Om dispensansökan inte skulle bifallas ansöker man om ett enhetsbidrag för denna grupp av barn. Andra föreningar, som tidigare begärt dispens för barn under 7 år, är bl.a. Ramsta Ponnyvänner och Vallentuna Ridklubb. Av dessa har fritidsnämnden endast beviljat Vallentuna Ridklubbs ansökan, vilken dock drogs tillbaka den 25 maj 2004, 33, dels eftersom klubben inte sökt bidrag för dessa åldersgrupper och dels för att andra ridklubbar inte erhållit dispens. Fritidskontorets förslag Fritidskontoret föreslår att fritidsnämnden beslutar avslå Täby Galopps Ponnyklubbs ansökan i konsekvens med övriga ridklubbars avslag. Huvudsyftet med att fritidsnämnden tidigare beviljat dispenser är för att förhindra att vissa föreningar skulle drabbas alltför hårt i samband med förändringar av bidragsnormerna. Fritidskontorets förslag Fritidskontoret föreslår att fritidsnämnden beslutar avslå Täby Galopps Ponnyklubbs ansökan i konsekvens med övriga ridklubbars avslag. Eftersom det inte finns någon bidragsform motsvarande enhetsbidrag föreslår fritidskontoret att även denna begäran avslås. Arbetsutskottets förslag Arbetsutskottet beslutade den 20 september 2006, 60, att, i konsekvens med övriga ridklubbars avslag, föreslå fritidsnämnden besluta 8 (18)

9 Forts. 63 avslå Täby Galopps Ponnyklubbs ansökan om dispens från bidragsnormerna för barn under 7 år samt att även avslå begäran om någon bidragsform motsvarande enhetsbidrag eftersom kommunens bidragsnormer inte medger något sådant bidrag. Fritidsnämnden beslutar enligt arbetsutskottets förslag. 9 (18)

10 Ny- och tillbyggnad av paviljonger vid Vallentuna IP FN 64 Dnr Fritidsnämndens beslut Fritidsnämnden beslutar att avsluta ärendet. Fritidsintendent Lars Lundkvist informerade vid arbetsutskottets sammanträde den 14 februari 2005, 24, om att Vallentuna BK Damfotboll planerade att ställa upp en ny paviljong intill den gamla fotbollspaviljongen samt att Vallentuna Bollklubb planerade att bygga ut sin nuvarande paviljong på Vallentuna IP. Lars Lundkvist framförde att trångboddheten var stor på Vallentuna IP och att klubbarna själva skulle stå för alla kostnader. Eftersom fritidsnämnden är huvudman för idrottsplatsområdet har nämnden att fatta beslut i ärendet. Fritidskontoret lovade återkomma i ärendet och presentera ett komplett förslag med erforderliga dokument. Fritidskontorets tjänsteutlåtande Lars Lundkvist informerar att herrarna har sökt bidrag för uppförande av en paviljong. Denna ansökan har dock avslagits. Damerna däremot har kommit över ett par billiga baracker, vilka man ställt tillsammans med den gamla. Man har även installerat luftvärmepump, vilket gör att kommunen inte får några extra elkostnader. Av detta har det blivit en väldigt fin och bra klubbarack. Fritidskontoret anser att ärendet därmed är avslutat. Förslag vid fritidsnämndens sammanträde Ordförande Jörgen Hellberg (fp) tackar för informationen och föreslår att fritidsnämnden beslutar enligt arbetsutskottets förslag. Arbetsutskottets förslag Arbetsutskottet beslutade den 20 september 2006, 61, föreslå fritidsnämnden besluta att avsluta ärendet. Fritidsnämnden beslutar enligt arbetsutskottets förslag. 10 (18)

11 Belysning mellan den nya bensinstationen mellan rondellen vid Arningeledens slut och motionsspåret FN 65 Dnr Fritidsintendent Lars Lundkvist informerar att det i nuläget inte finns någon belysning planerad på anslutningsspåret mellan den nya bensinstationen och den nydragna delen av elljusspåret. Lars Carlsson (c) anser att denna del av belysningen bör ingå i exploateringen. Fritidskontorets tjänsteutlåtande vid fritidsnämndens sammanträde Fritidsintendent Lars Lundkvist informerar att anslutningsbelysning mellan den nya bensinstationen och den nydragna delen av elljusspåret inte ingår i exploateringen. Lars Lundkvist informerar vidare att det är osäkert om det kommer att anläggas någon parkeringsyta i anslutning till bensinstationen. Fritidskontoret fortsätter att bevaka frågan. Ordförande Jörgen Hellberg (fp) tackar för informationen. s tidigare behandling Arbetsutskottet beslutade den 20 september 2006, 63, enligt ordförande Jörgen Hellbergs (fp) förslag, att uppdra till fritidskontoret att utreda om anslutningsbelysning från bensinstationen till det nydragna spåret ingår i exploateringen samt att redovisa ärendet vid fritidsnämndens sammanträde. 11 (18)

12 Inredning av sammanträdesrum på Nova FN 66 Dnr Fritidsnämndens beslut Fritidsnämnden beslutar att lägga ärendet till handlingarna. Fritidsnämnden beslutade den 24 februari 2005, 20, i enlighet med Tommy Eckelöv (s) föreslag att uppdra till fritidschefen att till nämnden redovisa förslag på hur den oinredda ytan (drygt 100 m 2 ) på Nova skulle kunna inredas till möteslokal. Fritidskontorets tjänsteutlåtande Enhetschef Jessica Kauppi redogör för att fastighetsägaren anser att en ombyggnation enligt ovan skulle bli orimligt kostsam. Vidare önskar personalen på Nova att man istället för möteslokal skall kunna använda lokalen till dans, konstutställningar, live etc. Arbetsutskottets förslag Arbetsutskottet beslutade den 20 september 2006, 64, föreslå fritidsnämnden besluta att ärendet avslutas och läggs till handlingarna. Förslag vid fritidsnämndens sammanträde Ordförande Jörgen Hellberg (fp) tackar för informationen och anser därmed ärendet avslutat. Fritidsnämnden beslutar enligt ordförandes förslag. 12 (18)

13 Dispens från bidragsnormerna för barn under 7 år FN 67 Dnr Fritidsnämndens beslut Fritidsnämnden beslutar dra tillbaka Vallentuna 4H:s och Friluftsfrämjandet Södra Roslagens dispenser från bidragsnormerna för barn under 7 år eftersom klubbarna har väldigt ringa verksamhet för dessa åldrar. Vallentuna 4H och Friluftsfrämjandet Södra Roslagen är för närvarande de enda föreningarna, som beviljats dispens från bidragsnormerna vad gäller barn under 7 år. Fritidsnämndens arbetsutskott beslutade den 13 maj 2004, 42, att till fritidskontoret återremittera frågan för vidare utredning om dispenser för barn under 7 år till dessa föreningar. Fritidskontorets tjänsteutlåtande Friluftsfrämjandet Södra Roslagen har verksamhet i Vallentuna, Täby och Vaxholm. Alla dessa tre kommuner har 7 år som undre gräns för bidrag. Varken Täby eller Vaxholm har beviljat föreningen någon dispens. Vid kontakt med föreningarna efter arbetsutskottets sammanträde den 20 september har följande framkommit: Vallentuna 4H har för närvarande inte någon verksamhet för barn i åldern 3-6 år. Avsikten är dock att man skall starta ett Mini 4H för dessa åldrar. Friluftsfrämjandet Södra Roslagens verksamhet vänder sig främst till barn från 6 år. Man har haft en Knytte-grupp (12 barn i åldern 3-6 år, som träffats 10 gånger). Denna grupp har man inte sökt bidrag för, trots att man skulle kunnat. Deltagarna i Knytte-gruppen kommer till våren att delta i Mulle-verksamheten och är då ännu under 7 år. Tankar finns också på att man skall starta barnskridskoskola för 5-åringar och äldre i Vallentuna. Fritidskontorets förslag vid arbetsutskottets sammanträde den 28 september 2006, 73 I enlighet med Lars Carlssons (c) förslag och arbetsutskottets beslut den 20 september 2006, 67, har ärendet varit återremitterat till fritidskontoret för närmare utredning om konsekvenser för Vallentuna 4H och Friluftsfrämjandet Södra Roslagen om dispensen från bidragsnormerna för barn under 7 år dras tillbaka. 13 (18)

14 Forts. 67 Fritidskontorets tjänsteutlåtande Eftersom Vallentuna 4H för närvarande inte har någon verksamhet för de aktuella åldrarna och Friluftsfrämjandet Södra Roslagen har väldigt ringa verksamhet, som man dessutom inte sökt bidrag för, föreslår fritidskontoret att klubbarnas dispenser från bidragsnormerna för barn under 7 år dras tillbaka. Arbetsutskottets förslag Arbetsutskottet beslutade den 28 september 2006, 73, i enlighet med fritidskontorets förslag, d.v.s. att föreslå fritidsnämnden besluta att dra tillbaka Vallentuna 4H:s och Friluftsfrämjandet Södra Roslagens dispenser från bidragsnormerna för barn under 7 år eftersom klubbarna har väldigt ringa verksamhet för dessa åldrar. Fritidsnämnden beslutar enligt arbetsutskottets förslag. 14 (18)

15 Ansökan om aktivitetsstöd VT 2006, Vallentuna Schackklubb FN 68 Dnr Fritidsnämndens beslut Fritidsnämnden beslutar att bevilja schackklubbens bidragsansökan men att föreningen skall uppmärksammas på att detta är ett undantag från normerna, vilket inte kan accepteras flera gånger. Ansökan om aktivitetsstöd för vårterminen skall vara fritidskontoret tillhanda senast den 15 augusti. Vallentuna Schackklubb har den 18 september 2006 inkommit med sin ansökan. Klubben förklarar den sena ansökan med att man bytt kassör och att därvid vissa uppgifter har fallit mellan stolarna. Man har nu börjat komma in i rutinerna och lovar att detta inte skall upprepa sig. Klubben har en god och växande juniorschackverksamhet men de ekonomiska medlen är små varför man vädjar till fritidsnämnden att, trots den för sent inkomna ansökan, bevilja klubben det sökta bidraget. Vallentuna Schackklubb har 84 medlemmar i åldern 7-20 år (fördelat på 11 flickor och 73 pojkar). Totalt har klubben sökt för 58 aktiviteter med 547 deltagare, vilket skulle ge ett kommunalt aktivitetsstöd med kr. Fritidskontorets förslag Fritidskontoret föreslår att schackklubbens bidragsansökan beviljas men att föreningen uppmärksammas på att detta är ett undantag från normerna, vilket inte kan accepteras flera gånger. Arbetsutskottets förslag Arbetsutskottet beslutade den 20 september 2006, 69, att föreslå fritidsnämnden besluta bevilja schackklubbens bidragsansökan men att föreningen skall uppmärksammas på att detta är ett undantag från normerna, vilket inte kan accepteras flera gånger. Fritidsnämnden beslutar enligt arbetsutskottets förslag. 15 (18)

16 Standarden på IP-spåren, belysningar m.m. ersättning till Vallentuna/ Össeby OL FN 69 Dnr Fritidsnämndens beslut Fritidsnämnden beslutar ersätta Vallentuna/ Össeby OL med kr (tas ur bidrag speciella ändamål) och tackar klubben för ett mycket väl utfört arbete. Vid fritidsnämndens sammanträde den 11 september 2005, 81, informerade fritidschef Jan-Åke Bredberg om att Vallentuna/Össeby OL åtagit sig att ta fram förslag till ett 2 km långt motionsspår i Bällstabergsområdet med anslutning till motionsspåren vid Vallentuna IP samt att undersöka möjligheten att förlänga 7,2-kilometersspåret (gamla milspåret) med någon kilometer. Klubben har i brev daterat den 15 september 2006 förklarat att detta uppdrag är klart och önskar erhålla ett bidrag på kr för sitt arbete, som tagit ungefär 96 timmar i anspråk. Dessutom har man haft kostnader för bl.a. framtagning av kartor, OH-bilder och rapporter. Klubben förklarar vidare, att man gärna hjälper till med en fortsättning av spårprojektet och att man även gärna arbetar med genomförandet av spårförändringar. Fritidskontorets förslag Fritidskontoret föreslår att fritidsnämnden beslutar ersätta Vallentuna/ Össeby OL med kr (tas ur bidrag speciella ändamål) för ett mycket väl utfört arbete. Arbetsutskottets förslag Arbetsutskottet beslutade den 20 september 2006, 70, föreslå fritidsnämnden besluta att ersätta Vallentuna/Össeby OL med kr (tas ur bidrag speciella ändamål) för ett mycket väl utfört arbete. Fritidsnämnden beslutar enligt arbetsutskottets förslag. 16 (18)

17 Anmälningar och rapporter FN 70 Meddelas och läggs till handlingarna. 1. Arbetsutskottets protokoll Arbetsutskottets protokoll från den 17 augusti Se pärm. 2. Personal Följande anställningar har gjorts: Se pärm. 3. Verksamhetsberättelser Inlämnade verksamhetsberättelser för 2005 Bällsta FF GoIF Kåre Vallentuna BK Damfotboll Vallentuna Ridklubb Vallentuna Tennisklubb 4. Nybildad förening Ronin Do Vallentuna IF (kampsport) är fr.o.m. den 8 september 2006 godkänd som förening utan föreningsbidrag. Övriga ärenden delges i protokoll. 17 (18)

18 Ungdomsstyrelsen beviljat medel till projekt på Nova FN 71 Dnr Information Enhetschef Jessica Kauppi informerar att fritidskontoret hos Ungdomsstyrelsen har ansökt om medel för att under ett år anställa en socialpedagog/socionom till Nova. Projektet har till syfte att hitta former för att sammanlänka Novas uppdrag som innebär att huset skall vara en attraktiv kulturscen för kommunens ungdomar samt en trygg och utvecklande mötesplats för ungdomar i riskzon. Ungdomsstyrelsen har i beslut den 20 september 2006 beviljat medel om 530 tkr. Medlen är avsatta för anställning av en socialpedagog/ socionom, extern utvärdering samt kompetensutveckling för personalen. Projektet kommer att starta så snart tjänsten tillsatts. Ordförande Jörgen Hellberg (fp) tackar för den glada informationen. 18 (18)

KALLELSE. 1. Justerande:... Fritidsnämnden 28 september 2006

KALLELSE. 1. Justerande:... Fritidsnämnden 28 september 2006 Fritidsnämnden 28 september 2006 Plats och tid för sammanträdet Kallade tjänstemän Övriga deltagare Vallentuna Scoutkårs av NSF lokal, Åby Scoutgård, Åbyholmsvägen Vallentuna (lokalen ligger bakom brandstationen,

Läs mer

PROTOKOLL. Fritidsnämnden 15 december 2005

PROTOKOLL. Fritidsnämnden 15 december 2005 Fritidsnämnden 15 december 2005 Plats och tid för sammanträdet Beslutande Övriga deltagare Utses att justera Justeringens plats och tid Lindholmens gård, Vallentuna, torsdagen den 15 december 2005, kl.

Läs mer

Jörgen Hellberg (fp) ordförande Lars Carlsson (c) Tommy Eckelöv (s)

Jörgen Hellberg (fp) ordförande Lars Carlsson (c) Tommy Eckelöv (s) Fritidsnämndens arbetsutskott 1 december 2005 Plats och tid för sammanträdet Mörbyrummet, Fritidskontoret Tuna torg 15, Vallentuna, torsdagen den 1 december 2005, kl. 07.30-09.40 Beslutande Jörgen Hellberg

Läs mer

Fritidschef Jan-Åke Bredberg Fritidsintendent Lars Lundkvist Förvaltningssekreterare Marie-Louise Bornholm. Fritidskontoret, Vallentuna, den

Fritidschef Jan-Åke Bredberg Fritidsintendent Lars Lundkvist Förvaltningssekreterare Marie-Louise Bornholm. Fritidskontoret, Vallentuna, den Fritidsnämndens arbetsutskott 12 april 2002 Plats och tid för sammanträdet Beslutande Mörbyrummet, Fritidskontoret, Tuna torg 15, Vallentuna fredagen den 12 april 2002 kl 07.30-08.35 Ray Idermark (m),

Läs mer

PROTOKOLL. Fritidsnämndens arbetsutskott 8 mars 2002

PROTOKOLL. Fritidsnämndens arbetsutskott 8 mars 2002 Fritidsnämndens arbetsutskott 8 mars 2002 Plats och tid för sammanträdet ande Mörbyrummet, Fritidskontoret, Tuna torg 15, Vallentuna fredagen den 8 mars 2002 kl 08.00-09.20 Ray Idermark (m), ordf Göran

Läs mer

PROTOKOLL. Fritidsnämnden 21 oktober 2003

PROTOKOLL. Fritidsnämnden 21 oktober 2003 Fritidsnämnden 21 oktober 2003 Plats och tid för sammanträdet Beslutande Övriga deltagare Utses att justera Justeringens plats och tid Mörbyrummet, Fritidskontoret, Tuna torg 15, Vallentuna, tisdagen den

Läs mer

Marge Aab Svensson (m), ordförande Per-Olof Björkman (fp) Tommy Eckelöv (s)

Marge Aab Svensson (m), ordförande Per-Olof Björkman (fp) Tommy Eckelöv (s) Fritidsnämndens arbetsutskott 2007-11-22 Plats och tid för sammanträdet Mörbyrummet, Fritidskontoret Tuna torg 15, Vallentuna, torsdagen den 22 november 2007, kl. 17.00-18.30 Beslutande Marge Aab Svensson

Läs mer

Jörgen Hellberg (fp) ordförande Lars Carlsson (c) Tommy Eckelöv (s)

Jörgen Hellberg (fp) ordförande Lars Carlsson (c) Tommy Eckelöv (s) Fritidsnämndens arbetsutskott 15 januari 2004 Plats och tid för sammanträdet Mörbyrummet, Fritidskontoret Tuna torg 15, Vallentuna torsdagen den 15 januari 2004, kl. 07.30-09.15 Beslutande Jörgen Hellberg

Läs mer

Jan-Åke Bredberg, fritidschef Agneta Fleischer, enhetschef, 11-12 Marie-Louise Bornholm, förvaltningssekreterare

Jan-Åke Bredberg, fritidschef Agneta Fleischer, enhetschef, 11-12 Marie-Louise Bornholm, förvaltningssekreterare Fritidsnämnden 24 februari 2005 Plats och tid för sammanträdet Beslutande Övriga deltagare Frösundarummet, Socialkontoret, Tuna torg 15, Vallentuna, torsdagen den 24 februari 2005, kl. 19.00-21.35 Jörgen

Läs mer

Rickard Gutenberg (m), ordförande Per-Olof Björkman (fp) Tommy Eckelöv (s)

Rickard Gutenberg (m), ordförande Per-Olof Björkman (fp) Tommy Eckelöv (s) Fritidsnämndens arbetsutskott 2008-09-04 Plats och tid för sammanträdet Mörbyrummet, Fritidskontoret Tuna torg 15, Vallentuna, torsdagen den 4 september 2008, kl. 08.30-15.00 Beslutande Rickard Gutenberg

Läs mer

OBS! OBS! s-gruppen samlas på fritidskontoret kl. 18.30. KALLELSE. Den borgerliga gruppen samlas på fritidskontoret kl. 18.15. 1. Justerande:...

OBS! OBS! s-gruppen samlas på fritidskontoret kl. 18.30. KALLELSE. Den borgerliga gruppen samlas på fritidskontoret kl. 18.15. 1. Justerande:... Fritidsnämnden 2009-01-26 Plats och tid för sammanträdet Kallade tjänstemän Frösundarummet, socialkontoret, Tuna torg 15, Vallentuna, måndagen den 26 januari 2009, kl. 19.00 Jan-Åke Bredberg, fritidschef

Läs mer

Fritidsintendent Lars Lundkvist Förvaltningssekreterare Marie-Louise Bornholm. Fritidskontoret, Vallentuna, den 17 januari 2003

Fritidsintendent Lars Lundkvist Förvaltningssekreterare Marie-Louise Bornholm. Fritidskontoret, Vallentuna, den 17 januari 2003 Fritidsnämndens arbetsutskott 14 januari 2003 Plats och tid för sammanträdet Beslutande Mörbyrummet, Fritidskontoret, Tuna torg 15, Vallentuna tisdagen den 14 januari 2003 kl 08.00-09.50 Jörgen Hellberg

Läs mer

Fritidschef Jan-Åke Bredberg Fritidsintendent Lars Lundkvist Förvaltningssekreterare Marie-Louise Bornholm Enhetschef Agneta Fleischer, punkt 2

Fritidschef Jan-Åke Bredberg Fritidsintendent Lars Lundkvist Förvaltningssekreterare Marie-Louise Bornholm Enhetschef Agneta Fleischer, punkt 2 Fritidsnämnden 26 augusti 2003 Plats och tid för sammanträdet Mörbyrummet, Fritidskontoret, Tuna torg 15, Vallentuna tisdagen den 26 augusti 2003 kl. 19.00 Kallade tjänstemän Fritidschef Jan-Åke Bredberg

Läs mer

VALLENTUNA KOMMUN Sammanträdesprotokoll 1 (9)

VALLENTUNA KOMMUN Sammanträdesprotokoll 1 (9) VALLENTUNA KOMMUN Sammanträdesprotokoll 1 (9) Plats och tid Beslutande Mörbyrummet, Fritidsförvaltningen, Torggatan 15, Vallentuna Kl 09:00 10.45 Åke Uddén, ordförande (C) Roger Gadde (M) Tommy Eckelöv

Läs mer

PROTOKOLL. Fritidsnämnden 17 mars 2005

PROTOKOLL. Fritidsnämnden 17 mars 2005 Fritidsnämnden 17 mars 2005 Plats och tid för sammanträdet Beslutande Övriga deltagare Utses att justera Justeringens plats och tid Frösundarummet, Socialkontoret, Tuna torg 15, Vallentuna, torsdagen den

Läs mer

PROTOKOLL. Fritidsnämndens arbetsutskott 4 maj 2006. Plats och tid för sammanträdet

PROTOKOLL. Fritidsnämndens arbetsutskott 4 maj 2006. Plats och tid för sammanträdet Fritidsnämndens arbetsutskott 4 maj 2006 Plats och tid för sammanträdet Mörbyrummet, Fritidskontoret Tuna torg 15, Vallentuna, torsdagen den 4 maj 2006, kl. 07.30-11.40 Beslutande Jörgen Hellberg (fp)

Läs mer

Lars Haraldsson, chef för Miljö och bygglov Margareta Stensaeus Linder, nämndsekreterare. Samhällsbyggnadsförvaltningen, Vallentuna

Lars Haraldsson, chef för Miljö och bygglov Margareta Stensaeus Linder, nämndsekreterare. Samhällsbyggnadsförvaltningen, Vallentuna arbetsutskott 17 oktober 2006 Plats och tid för sammanträdet Beslutande Övriga deltagare Utses att justera Justeringens plats och tid Angarnsrummet, Tunahuset Tuna torg 2, Vallentuna tisdagen den 17 oktober

Läs mer

Jan-Åke Bredberg, fritidschef Lars Lundkvist, fritidsintendent Jessica Kauppi, enhetschef Marie-Louise Bornholm, nämndsekreterare

Jan-Åke Bredberg, fritidschef Lars Lundkvist, fritidsintendent Jessica Kauppi, enhetschef Marie-Louise Bornholm, nämndsekreterare Fritidsnämnden 18 maj 2006 Plats och tid för sammanträdet Kallade tjänstemän Övriga Brottby SK:s klubblokal på Össeby IP, Brottby, torsdagen den 18 maj 2006, kl. 19.00 Jan-Åke Bredberg, fritidschef Lars

Läs mer

KALLELSE. Fritidsnämnden 16 december 2003. Mörbyrummet, Fritidskontoret, Tuna torg 15, Vallentuna tisdagen den 16 december 2003 kl. 19.

KALLELSE. Fritidsnämnden 16 december 2003. Mörbyrummet, Fritidskontoret, Tuna torg 15, Vallentuna tisdagen den 16 december 2003 kl. 19. Fritidsnämnden 16 december 2003 Plats och tid för sammanträdet Mörbyrummet, Fritidskontoret, Tuna torg 15, Vallentuna tisdagen den 16 december 2003 kl. 19.00 OBS! Efter fritidsnämndens sammanträde kommer

Läs mer

PROTOKOLL. Fritidsnämnden 2007-11-22

PROTOKOLL. Fritidsnämnden 2007-11-22 Fritidsnämnden 2007-11-22 Plats och tid för sammanträdet Beslutande Markim-Orkesta IF:s klubbstuga, Orkestaplanen, Vallentuna, torsdagen den 22 november 2007, kl. 19.00-21.00 Marge Aab Svensson (m), ordförande

Läs mer

Jörgen Hellberg (fp) ordförande Lars Carlsson (c) Tommy Eckelöv (s)

Jörgen Hellberg (fp) ordförande Lars Carlsson (c) Tommy Eckelöv (s) Fritidsnämndens arbetsutskott 31 oktober 2003 Plats och tid för sammanträdet Mörbyrummet, Fritidskontoret Tuna torg 15, Vallentuna fredagen den 31 oktober 2003 kl. 07.30-10.45 Beslutande Jörgen Hellberg

Läs mer

Sävsjö kommun SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum Kultur- och fritidsnämnden 2012-04-26

Sävsjö kommun SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum Kultur- och fritidsnämnden 2012-04-26 1 Plats och tid Kommunalhuset, Sävsjö, torsdag den 26 april 2012 kl. 14.00-15.40 ande Ordinarie ledamöter: Lars-Ejert Steifeldt (M), ordförande Ing-Marie Arwidsson (KD), 1:e vice ordf. Susanne Sjögren,

Läs mer

Jörgen Hellberg (fp) ordförande Lars Carlsson (c) Tommy Eckelöv (s)

Jörgen Hellberg (fp) ordförande Lars Carlsson (c) Tommy Eckelöv (s) Fritidsnämndens arbetsutskott 13 maj 2004 Plats och tid för sammanträdet Mörbyrummet, Fritidskontoret Tuna torg 15, Vallentuna, torsdagen den 13 maj 2004, kl. 13.30-15.40 Beslutande Jörgen Hellberg (fp)

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll Kultur- och fritidsnämnden 2011-08-23 52 (62) Plats och tid Kommunhuset Vingåker, tisdagen den 23 augusti 2011, kl. 17.30-18.45 Beslutande Robert Skoglund (S) ordf Gerd Johansson (KD) tjänstg ers 43 Kent

Läs mer

PROTOKOLL. Kommunstyrelsen 16 juni 2003

PROTOKOLL. Kommunstyrelsen 16 juni 2003 Kommunstyrelsen 16 juni 2003 Plats och tid för sammanträdet Beslutande Vallentuna Teater, Vallentuna måndagen den 16 juni kl 14.00-14:35 Sten-Åke Adlivankin (m), ordförande Lars Rundgren (m) Bo Ivgren

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum 2015-06-10 1 (9) Plats och tid Kommunhuset, Östhammar 8:30-12:15 Beslutande Jonas Lennström (S) Lisa Norén (S) Anna Frisk (S) Angelica Örneholm (S) Ann Söderberg Jansson (C) Anne-Charlotte

Läs mer

KALLELSE. Fritidsnämnden 19 mars 2002. Mörbyrummet, Fritidskontoret, Tuna torg 15, Vallentuna, tisdagen den 19 mars 2002 kl 19.00

KALLELSE. Fritidsnämnden 19 mars 2002. Mörbyrummet, Fritidskontoret, Tuna torg 15, Vallentuna, tisdagen den 19 mars 2002 kl 19.00 Fritidsnämnden 19 mars 2002 Plats och tid för sammanträdet Mörbyrummet, Fritidskontoret, Tuna torg 15, Vallentuna, tisdagen den 19 mars 2002 kl 19.00 Kallade tjänstemän Fritidschef Jan-Åke Bredberg Fritidsintendent

Läs mer

FILIPSTADS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Blad Kultur- och föreningsutskottet 20 augusti 2008 1 (8 )

FILIPSTADS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Blad Kultur- och föreningsutskottet 20 augusti 2008 1 (8 ) Kultur- och föreningsutskottet 20 augusti 2008 1 (8 ) Plats och tid: Nämndhuset kl. 9.00-11.30 Beslutande: Torbjörn Parling, ordförande Bengt-Olov Persson Ersättare: Övriga deltagande: Inger Johansson

Läs mer

Kommunkontoret, Karpen kl. 15.00 16.43

Kommunkontoret, Karpen kl. 15.00 16.43 Plats och tid Kommunkontoret, Karpen kl. 15.00 16.43 1 (11) Beslutande Ulrika Thulin (s), ordförande Sven-Erik Sjöstrand (v), 1:e vice ordförande Arnold Andréasson (c), 2:e vice ordförande Lars Svensson

Läs mer

Anslag / Bevis Justeringen har tillkännagetts genom anslag

Anslag / Bevis Justeringen har tillkännagetts genom anslag Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Blad Kommunstyrelsens arbetsutskott - delegering 2010-09-20 27 Plats och tid Förvaltningsbyggnaden Arvidsjaur klockan 13.00-14.30. Beslutande Jerry Johansson (s),

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum 2006-11-21 1 Organ Kultur- och fritidsnämnden Plats och tid Fritidskontoret, Gnosjö tisdagen den 21 november 2006 kl. 18.00 19.30 Beslutande Rolf Davidsson (m) ordförande Stig Axelsson (s) vice ordförande

Läs mer

Sammanträdesdatum Kommunstyrelsens arbetsutskott 2005-09-08 1. Underskrifter Sekreterare Paragrafer 198-206 Jytte Grundberg

Sammanträdesdatum Kommunstyrelsens arbetsutskott 2005-09-08 1. Underskrifter Sekreterare Paragrafer 198-206 Jytte Grundberg SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunstyrelsens arbetsutskott 2005-09-08 1. Blad Plats och tid Beslutande Brandstationen, Kållekärr Eva Bertilsson-Styvén (s) ordförande Benny Andersson (s) Hans Kristensson (fp)

Läs mer

Kultur- och fritidsnämndens protokoll 2015-03-03

Kultur- och fritidsnämndens protokoll 2015-03-03 Datum: Tisdagen den 3 mars 2015 Tid: 18.00 21.00 Plats: Östra Roten, kommunhuset i Lilla Edet Paragrafer: 17, omedelbar justering Utses att justera: Carina Andersson (C) Underskrifter: Sekreterare Ordförande

Läs mer

Hultsfreds kommun SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (22)

Hultsfreds kommun SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (22) Hultsfreds kommun SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (22) Plats och tid Kommunhuset, Hultsfred kl. 08.30-11.30 Beslutande Bo Bergman Jonny Bengtsson Lars Ekvall Lars Rosander Göran Berglund Övriga deltagande Magnus

Läs mer

Behandlade ärenden. 54 Justering av målbeskrivning för fritidsnämnden.

Behandlade ärenden. 54 Justering av målbeskrivning för fritidsnämnden. 1 Behandlade ärenden 52 Budgetuppföljning per 2010-08-31. 53 Delårsuppföljning per 2010-08-31. 54 Justering av målbeskrivning för fritidsnämnden. 55 Planeringsramar 2011. 56 Ansökan från Jägerborgs IF.

Läs mer

PROTOKOLL. Fritidsnämnden 29 januari Mörbyrummet, Fritidskontoret, Tuna torg 15, Vallentuna, torsdagen den 29 januari 2004 kl

PROTOKOLL. Fritidsnämnden 29 januari Mörbyrummet, Fritidskontoret, Tuna torg 15, Vallentuna, torsdagen den 29 januari 2004 kl Fritidsnämnden 29 januari 2004 Plats och tid för sammanträdet Beslutande Ersättare Övriga deltagare Utses att justera Justeringens plats och tid Mörbyrummet, Fritidskontoret, Tuna torg 15, Vallentuna,

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Tekniska nämnden 2011-05-23 1 (11) Plats och tid Kommunhuset, KS-salen, klockan 14.15 15.50 Vissa personuppgifter kan vara raderade p g a personuppgiftslagen eller offentlighets- och sekretesslagen. Beslutande

Läs mer

Ordföranden: Sekreterare: Protokollet förvaras på kommunkontoret

Ordföranden: Sekreterare: Protokollet förvaras på kommunkontoret 1(11) 2005-04-25 Plats och tid: Sessionsalen, kommunhuset i Färgelanda 2005-04-25 kl. 14.00 16.10 Beslutande: Owe Magnusson (s) Ann Blomberg (c) Karl-Erik Johansson (c) Diana Hjoberg (s) Roger Martinsson

Läs mer

Sävsjö kommun SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum Kultur- och fritidsnämnden 2014-12-09

Sävsjö kommun SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum Kultur- och fritidsnämnden 2014-12-09 1 Plats och tid Kommunalhuset, Sävsjö, tisdag den 9 december 2014 kl. 14.30-16.30 ande Ordinarie ledamöter: Lars-Ejert Steifeldt (M), ordförande Ing-Marie Arwidsson (KD), 1:e vice ordf. Susanne Sjögren

Läs mer

J^^É.t Måns Nilsson (S)

J^^É.t Måns Nilsson (S) NORRTÄLJE KOMMUN Utbildningsnämndens arbetsutskott SAMMANTRADESPROTOKOLL Plats och tid ande Sammanträdesrum Ununge, Kommunhuset Ankaret Estunavägen 12, Norrtälje kl. 16.00-16.25 Louise Branting (C), ordförande

Läs mer

Vård- och Omsorgsnämnden 2003-04-24 1 (10) Ann Svensson Hans Nilsson Klas-Gunnar Appel (s) Från kl 14.00 Britt-Marie Kärngren (s)

Vård- och Omsorgsnämnden 2003-04-24 1 (10) Ann Svensson Hans Nilsson Klas-Gunnar Appel (s) Från kl 14.00 Britt-Marie Kärngren (s) Vård- och Omsorgsnämnden 2003-04-24 1 (10) Plats och tid Beslutande Socialpsykiatrins dagcentral Gnistan, Biblioteksgatan, kl 13.15-16.30 Sören Carlsson (s) Ann Svensson (s) Hans Nilsson (fp) Klas-Gunnar

Läs mer

Underskrifter Sekreterare Paragraf 42-56 Birgith Åhs. Ewa-Lena Svensson. BEVIS Justeringen har tillkännagivits genom anslag

Underskrifter Sekreterare Paragraf 42-56 Birgith Åhs. Ewa-Lena Svensson. BEVIS Justeringen har tillkännagivits genom anslag TJÖRNS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Blad Kultur- och fritidsnämnden 2000-06-19 1 Plats och tid Akvarellmuseet kl 18.00-20.15 Beslutande Övriga deltagande Utses att justera Allan Axelsson (m) ordf Solveig

Läs mer

PROTOKOLL. Socialnämnden 2008-09-16. Plats och tid för sammanträdet

PROTOKOLL. Socialnämnden 2008-09-16. Plats och tid för sammanträdet Plats och tid för sammanträdet Beslutande Frösundarummet, Socialförvaltningen, Tuna torg 15, Vallentuna tisdagen den 16 september 2008 kl 18.30 20.05 Gunnel Orselius-Dahl (fp), ordförande Huido Mesilane

Läs mer

Protokoll. Kultur- och fritidsnämnden 2012-02-20. Omedelbar justering

Protokoll. Kultur- och fritidsnämnden 2012-02-20. Omedelbar justering Protokoll Kultur- och fritidsnämnden 2012-02-20 Omedelbar justering 1 Kultur- och fritidsnämndens sammanträde 2012-02-20 1. Årsredovisning för år 2011 kommunversion 2. Årsredovisning för år 2011 nämndversion

Läs mer

Vård- och omsorgsförvaltningen, Partille, den 24 november 2009...... Pia Karlsson... Uppsättande: 2009-11-25 Nedtagande: 2009-12-16...

Vård- och omsorgsförvaltningen, Partille, den 24 november 2009...... Pia Karlsson... Uppsättande: 2009-11-25 Nedtagande: 2009-12-16... 1 KS-rummet, Kommunhuset, Partille kl 18:00 20.20 Plats och tid 124-140 Pia Karlsson (FP) Margareta Lewander (M) Tom Ekwall (M) Anette Nord (KD) Leif Andersson (S) Susanne Carlsson (S) Margareta Björner

Läs mer

Tommy Eriksson (s), Erkki Pokela (s), Marianne Ström (fp), Thomas Nyvell (mp), Kurt Jonsson (kd)

Tommy Eriksson (s), Erkki Pokela (s), Marianne Ström (fp), Thomas Nyvell (mp), Kurt Jonsson (kd) BYGGNADSNÄMNDEN 2014-04-01 1 Plats och tid AVA-huset, plan 3, rum 611. Kl. 15.00-16.00 Beslutande Erik Liljencrantz, ordförande (m), Marie-Louise Karlsson, 1:e vice ordförande (s), Bertil Carlsson, 2:e

Läs mer

M U L L S J Ö K O M M U N Kommunfullmäktige

M U L L S J Ö K O M M U N Kommunfullmäktige 1 Plats och tid s sessionssal kl. 18.30-19.15 ande Enligt till protokollet bilagd uppropslista Övriga närvarande Tage Dalteg, kommunchef och sekreterare Utses att justera Justeringens plats och tid Anders

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Allmänna utskottet

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Allmänna utskottet 1(15) Plats och tid Töllstorp, kl. 14.00-15.30 Beslutande Nicklas Huuva (KD), ordförande Bengt-Göran Johansson (S), 1:e vice ordförande Karolina Sköld (C), 2:e vice ordförande Rolf Davidsson (M) Stig Axelsson

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Servicenämnden 2015-10-22 1-10

Sammanträdesprotokoll Servicenämnden 2015-10-22 1-10 Servicenämnden 2015-10-22 1-10 Plats och tid Neden, kl. 13:30 16:00 Beslutande Ersättare ej tjänstgörande Övriga deltagare Utses att justera Harald Lagerstedt (C) Lennart Johansson (S) Göran Dahl (M) Jan

Läs mer

Per-Inge Pettersson. Anslag/Bevis Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Kommunstyrelsens arbetsutskott

Per-Inge Pettersson. Anslag/Bevis Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Kommunstyrelsens arbetsutskott 1(12) Plats och tid Sessionssalen, kommunhuset i Hultsfred kl. 08.30-9.40 Beslutande Kira Berg, s Pia Rydh, v Per-Inge Pettersson, c Jonny Bengtsson, s Åke Nilsson, kd Övriga deltagande Sven Carlsson,

Läs mer

Mats Oscarsson (S) för Eric Böwes (MP) Tjänstemän Kommundirektör Göran Wigert Administrativ chef Andriette Ivarsson. Underskrifter Paragrafer 104-109

Mats Oscarsson (S) för Eric Böwes (MP) Tjänstemän Kommundirektör Göran Wigert Administrativ chef Andriette Ivarsson. Underskrifter Paragrafer 104-109 1(1) Plats och tid Kommunhuset, kl. 13:00-15.15 Beslutande Ledamöter Ulrika Liljeberg (C), ordförande Anne-Lie Stenberg (M), 1:e vice ordförande Lars-Erik Jansson (S), 2:e vice ordförande Kenneth Dahlström

Läs mer

Ekliden Virserum 20 oktober 2015 kl. 08.30-12.45. Lars Rosander, C Åke Nilsson, KD Per-Inge Pettersson, C, ej 197 Rosie Folkesson, S Tomas Söreling, S

Ekliden Virserum 20 oktober 2015 kl. 08.30-12.45. Lars Rosander, C Åke Nilsson, KD Per-Inge Pettersson, C, ej 197 Rosie Folkesson, S Tomas Söreling, S Plats och tid Ekliden Virserum 20 oktober 2015 kl. 08.30-12.45 Beslutande Lars Rosander, C Åke Nilsson, KD Per-Inge Pettersson, C, ej 197 Rosie Folkesson, S Tomas Söreling, S Övriga deltagande Lars Rönnlund,

Läs mer

Gunnel Orselius-Dahl (fp), ordförande Michael Saltas (kd) Mauritz Lindroth (s)

Gunnel Orselius-Dahl (fp), ordförande Michael Saltas (kd) Mauritz Lindroth (s) Socialnämndens arbetsutskott 24 mars 2004 Plats och tid för sammanträdet Beslutande Övriga deltagare Utses att justera Justeringens plats och tid Frösundarummet, Socialförvaltningen, Tuna torg 15, Vallentuna

Läs mer

Socialnämnden 2011-10-12

Socialnämnden 2011-10-12 Socialnämnden 2011-10-12 250 Delgivning av protokoll... 2 251 Delegationsbeslut... 3 252 Budgetuppföljning... 4 253 Sammanställning av uppsökande verksamhet under 2011, personer födda 1931... 5 254 Kommunens

Läs mer

Kommunkontoret torsdag 12 mars 2015 kl 09.00. Sekreterare Paragrafer 8-17 ANSLAG/BEVIS

Kommunkontoret torsdag 12 mars 2015 kl 09.00. Sekreterare Paragrafer 8-17 ANSLAG/BEVIS SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (11) Plats och tid Kommunkontoret, Heby, kl 09.00 16.15 Beslutande Leif Nilsson (S), ordförande Ulf Fahlstad (LP) Maire Lautakoski (S) Pär Rickman (S) Sven Erik Eriksson (KD) Utses

Läs mer

... Helena Andrén.... Torbjörn Karlsson.... Benny Holgerson BEVIS

... Helena Andrén.... Torbjörn Karlsson.... Benny Holgerson BEVIS SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Tekniska nämnden 2008-02-19 1 (13) Plats och tid Konferensrummet, Västergården, Askersund, 2008-02-19, kl. 15.00 17.40. Beslutande Torbjörn Karlsson (s), ordförande Kurt Andersson

Läs mer

Socialkontoret, Löjtnant Granlunds väg 16, 281 52 Hässleholm

Socialkontoret, Löjtnant Granlunds väg 16, 281 52 Hässleholm Socialnämnden 2004-06-15 1 (15) Plats och tid Kasern Möller kl 15.00 16.30 Beslutande Ersättare Övriga deltagande Utses att justera Gunnel Persson (s) ordförande Sven-Erik Andersson (c) 1:e vice ordförande

Läs mer

Hultsfreds kommun SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (20)

Hultsfreds kommun SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (20) Hultsfreds kommun SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (20) Plats och tid Kommunhuset, Hultsfred kl. 08.30-11.10 Beslutande Bo Bergman Lars Hagberg Göran Berglund Lars Rosander Lennart Beijer Övriga deltagande Sven

Läs mer

Sessionssalen, Hultsfred 2014-04-28 kl. 13.00-15.55. Britt Olsson, sekreterare. Mattias Wärnsberg

Sessionssalen, Hultsfred 2014-04-28 kl. 13.00-15.55. Britt Olsson, sekreterare. Mattias Wärnsberg Sammanträdesprotokoll 1 (17) Plats och tid Sessionssalen, Hultsfred kl. 13.00-15.55 Beslutande Lars Rosander, C Åke Nilsson, KD Åke Bergh, M Mattias Wärnsberg, S Tomas Söreling, S Övriga deltagande Britt

Läs mer

Kommunkontoret i Bergsjö. Torsdag 23 februari 2012 kl. 08:15-11:35.

Kommunkontoret i Bergsjö. Torsdag 23 februari 2012 kl. 08:15-11:35. NORDANSTIGS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum 1 (14) Sida Plats och tid Kommunkontoret i Bergsjö. Torsdag 23 februari 2012 kl. 08:15-11:35. Beslutande Monica Olsson (S) Ordförande Stig Eng

Läs mer

Servicenämnden 2014-12-10 1(11)

Servicenämnden 2014-12-10 1(11) Servicenämnden 2014-12-10 1(11) Plats och tid Beslutande Kilenegården kl. 13.00-15.00 med ajournering kl. 13.20-13.25 och kl. 13.30-13.35 Lennart Lämgren (FP), ordförande Bertil Jonasson (C) Hans-Inge

Läs mer

Underskrifter Sekreterare Paragrafer Siw Lidström 39-47. Ordförande Björn Berglund. Justerande Christer Berglund

Underskrifter Sekreterare Paragrafer Siw Lidström 39-47. Ordförande Björn Berglund. Justerande Christer Berglund Sammanträdesdatum Sida 2011-05-09 55 Plats och tid ande Övriga deltagande Sammanträdesrummet Lokal på Lillbrogatan 5 f d Lundins Skor, Piteå kl 09:00 15:45 Björn Berglund, s, ordförande Christer Berglund,

Läs mer

Plats och tid Kommunkontoret, Skärhamn, kl. 08.30 10.45

Plats och tid Kommunkontoret, Skärhamn, kl. 08.30 10.45 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunstyrelsens arbetsutskott 2007-01-11 1 Plats och tid Kommunkontoret, Skärhamn, kl. 08.30 10.45 Sida Beslutande Eva Bertilsson-Styvén (s) ordf Benny Andersson (s) Martin Johansen

Läs mer

Utbildningsnämnden 2011-05-24 1. Norrtäljesalen, Kommunhuset Ankaret Estunavägen 14, Norrtälje kl 10.00-12.00, 13.30-14.30, 14.30-15.00, 15.30-16.

Utbildningsnämnden 2011-05-24 1. Norrtäljesalen, Kommunhuset Ankaret Estunavägen 14, Norrtälje kl 10.00-12.00, 13.30-14.30, 14.30-15.00, 15.30-16. Utbildningsnämnden 2011-05-24 1 Plats och tid Norrtäljesalen, Kommunhuset Ankaret Estunavägen 14, Norrtälje kl 10.00-12.00, 13.30-14.30, 14.30-15.00, 15.30-16.30 Närvarande och beslutande Enligt förteckning

Läs mer

PROTOKOLL. Fritidsnämnden 1 oktober 2002

PROTOKOLL. Fritidsnämnden 1 oktober 2002 Fritidsnämnden 1 oktober 2002 Plats och tid för sammanträdet Beslutande Mörbyrummet, Fritidskontoret, Tuna torg 15, Vallentuna, tisdagen den 1 oktober 2002 kl 19.00-20.50 Ray Idermark (m), ordf Göran Seveson

Läs mer

Anslag/bevis Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag.

Anslag/bevis Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Sida 1 av 18 Plats och tid Lessebo kommunkontor tisdagen den 5 november 2013, kl. 13.30-16.30 ande Monica Widnemark (s) ordf. Evert Nilsson (s), 2:e vice ordf. Göran Borg (s) Tommy Truedsson (s) Örjan

Läs mer

Barn- och utbildningsnämnden Sammanträdesdatum Blad 2012-11-19 121 Plats och tid Kommunhuset, kl 19.00-21.30

Barn- och utbildningsnämnden Sammanträdesdatum Blad 2012-11-19 121 Plats och tid Kommunhuset, kl 19.00-21.30 2012-11-19 121 Plats och tid Kommunhuset, kl 19.00-21.30 Beslutande Övriga deltagare Björn Andreasson, (m), ordförande Ingemar Kristensson, (m), ledamot Johan Svanberg, (m), ledamot Brita Edholm, (fp),

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Plats och tid Stadshuset, rum 1, kl 15.00-15.55 Beslutande Bengt Andersson (s) ordf 14-20 Lars Olsson (c) 1:e v ordf, ordf 13 Urban Widmark (m) Margareta Axelsson (s) Lennart Westdahl (s) Margareta Sundin

Läs mer

Socialnämndens arbetsutskott 2002-09-10

Socialnämndens arbetsutskott 2002-09-10 Plats och tid Listerbysalen, Stadshuset, Ronneby, kl 13.00-17.00 Beslutande ordförande Närvarande ersättare Anders Johansson (s) Yvonne Skärheden (m) Ingrid Karlsson (s) Kristina Valtersson (c) Ally Karlsson

Läs mer

PROTOKOLL 1(15) 2008-02-11. Ralph Forsberg, kommunchef, föredragande Lilian Johansson, kommunsekreterare. Justerare: Anita Backman Eilert Isaksson

PROTOKOLL 1(15) 2008-02-11. Ralph Forsberg, kommunchef, föredragande Lilian Johansson, kommunsekreterare. Justerare: Anita Backman Eilert Isaksson PROTOKOLL 1(15) Tid: Kl 13:00-13:40 Plats: Forsen (A-Salen) Ledamöter: Se närvarolista Övriga: Ralph Forsberg, kommunchef, föredragande Lilian Johansson, kommunsekreterare Justeringsdag: 2008-02-18 Paragrafer:

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Fritidsnämnden

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Fritidsnämnden 1(15) Fritidsnämnden Sammanträdesdatum 2016-03-17 Plats och tid Vissö i Kommunhuset i Gislaved, klockan 14.00-16.00 Beslutande Tommy Stensson (S), ordf. Gun Bysmed (SD) ersätter Emanuel Larsson (KD) Hersi

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2015-10-15 1 (5) Plats och tid Storbrunn, Östhammar 14:40-16:05 Beslutande Jonas Lennström (S) Angelica Örneholm (S) Katarina Ståhlbrand (C) Anna Frisk (S) Maria Nyström (KD) Mats Olsson (SD) Övriga deltagande

Läs mer

PROTOKOLL Barn- och utbildningsnämnden

PROTOKOLL Barn- och utbildningsnämnden 1 (5) Paragrafer 90 Plats och tid Kommunhuset i Klippan, kl. 18.30 Beslutande Övriga närvarande Utses att justera Rune Persson (S), ordförande Cecilia Örnemark (MP) Maria Sjöberg (S) Thomas Thorné (S)

Läs mer

Karl-Heinz Dahlin (m) Jörgen Hellberg (fp) Gunnar Sehlberg (kd) Adnan Adawi (s)

Karl-Heinz Dahlin (m) Jörgen Hellberg (fp) Gunnar Sehlberg (kd) Adnan Adawi (s) Tekniska nämnden Plats och tid för sammanträdet Beslutande Ej tjänstgörande ersättare Övriga deltagare Utses att justera Justeringens plats och tid Angarnsrummet Tunahuset, Tuna torg 2, Vallentuna tisdagen

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(20) Kultur- och fritidsnämndens arbetsutskott Sammanträdesdatum 2015-10-01

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(20) Kultur- och fritidsnämndens arbetsutskott Sammanträdesdatum 2015-10-01 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(20) Tid Torsdag 1 oktober 2015, kl. 13.15 17.00, ajournering 14.50 15.15 Plats Svansjörummet Beslutande MBP Ylva Höglund FP Niklas Herneryd MP Lo Göthberg Larsson S Thord Harrysson

Läs mer

Barnomsorgsförvaltningen, Vallentuna. Elisabeth Fagerlund (c) BEVIS. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Barnomsorgsnämnden

Barnomsorgsförvaltningen, Vallentuna. Elisabeth Fagerlund (c) BEVIS. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Barnomsorgsnämnden AB VALLENTUNA KOMMUN Barnomsorgsnämnden 1998-10-22 1 Plats och tid för sammanträdet Södra Roslagens förskolor AB, Kusin Vitamin, Runristarvägen 2A, Vallentuna, torsdagen den 22 oktober 1998, kl. 19.30-22.10

Läs mer

Ingela Wikander (KD), ordförande Maud Henningsson (M) Carola Eriksson (S) Pär Jansson (C) Gunilla Hamrin (S)

Ingela Wikander (KD), ordförande Maud Henningsson (M) Carola Eriksson (S) Pär Jansson (C) Gunilla Hamrin (S) FRITIDSFRÅGOR - SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (8) Plats och tid Kommunkontoret, Heby kl 09.00 11.00 Beslutande Ingela Wikander (KD), ordförande Maud Henningsson (M) Carola Eriksson (S) Pär Jansson (C) Gunilla

Läs mer

VALLENTUNA KOMMUN Sammanträdesprotokoll 1 (20)

VALLENTUNA KOMMUN Sammanträdesprotokoll 1 (20) VALLENTUNA KOMMUN Sammanträdesprotokoll 1 (20) Plats och tid Frösundarummet, 16.00-17.20 Beslutande Gunnel Orselius-Dahl (FP), ordförande, Marie-Louise Löwenbeck (M), Ing- Marie Elfström (S) Ersättare

Läs mer

Underskrifter Sekreterare Paragrafer 246 263 Inger Bergfors. Justerande. Kommunstyrelsens arbetsutskott, Hörby kommun

Underskrifter Sekreterare Paragrafer 246 263 Inger Bergfors. Justerande. Kommunstyrelsens arbetsutskott, Hörby kommun 2012-09-05 1(22) Plats och tid Kommunhuset, Ringsjövägen 4, kl. 08.30 11.40 Beslutande Övriga deltagande Utses att justera Justeringens plats och tid Lars Ahlkvist (M) ordförande Pelle Skerup (M) Kjell-Åke

Läs mer

Kultur- och fritidsnämndens protokoll 2014-02-25

Kultur- och fritidsnämndens protokoll 2014-02-25 Datum: Tisdagen den 25 februari 2014 Tid: 18.00 19.25 Plats: Östra Roten, kommunhuset i Lilla Edet Paragrafer: 11-21 Utses att justera: Anna-Lee Alenmalm (M) Underskrifter: Sekreterare Ordförande Justerare

Läs mer

Justeringens plats Kommunhuset och tid 2009-05-04 kl 16.30 Paragrafer 28-34 sekr 12-17 Underskrifter Sekreterare:... Ordförande:... Justerande:...

Justeringens plats Kommunhuset och tid 2009-05-04 kl 16.30 Paragrafer 28-34 sekr 12-17 Underskrifter Sekreterare:... Ordförande:... Justerande:... 2009-04-27 35 Plats och tid Kommunhuset, kl 19.00-21.28 Beslutande Övriga deltagare Utses justera Brita Edholm, (fp), ordförande Anna Palm, (m), 1:e vice ordförande Johan Svanberg, (m), tjg ersättare Gunilla

Läs mer

PROTOKOLL. Sammanträdesdatum 2013-08-27 KOMMUNSTYRELSENS BILDNINGSUTSKOTT

PROTOKOLL. Sammanträdesdatum 2013-08-27 KOMMUNSTYRELSENS BILDNINGSUTSKOTT STENUNGSUNDS KOMMUN Tid 13:00-16:00 KOMMUNSTYRELSENS BILDNINGSUTSKOTT Plats Kommunhuset, Skeppet Ledamöter Erik Söderberg (FP) ordförande Carola Granell (S) vice ordförande Helen Andersson (M) Katja Nikula

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 Samhällsbyggnadsnämnden. Sammanträdesdatum 2013-09-10. Lars Wingerup (S) Berth Karlsson (S) Hans Glawing (M)

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 Samhällsbyggnadsnämnden. Sammanträdesdatum 2013-09-10. Lars Wingerup (S) Berth Karlsson (S) Hans Glawing (M) Plats och tid Oskarshamnssalen, kl. 9:00-12:15 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 Beslutande Mathias R Karlsson (S) Ordförande Gunilla C Johansson (M) 1:e vice ordförande Matti Wahlström (V) 2:e vice ordförande

Läs mer

Maj-Britt Tönners. ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Samhällsbyggnadsnämnden 2007-06-20 2007-06-25

Maj-Britt Tönners. ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Samhällsbyggnadsnämnden 2007-06-20 2007-06-25 LJUSDALS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Datum Blad 1 Samhällsbyggnadsnämnden 2007-06-20 Plats och tid Ljusdalssalen, Förvaltningshuset, Ljusdal Klockan 09.00 12.00 Beslutande John Nyman, ordförande Tommy

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Plats och tid Stadshuset, rum 1, kl 17.30-17.50 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2002-04-29 1 Beslutande Ersättare Övriga deltagande Utses att justera Justeringens plats/tid Bengt Andersson (s) ordf Lars Olsson (c)

Läs mer

BARN- OCH UTBILDNINGSNÄMNDEN 2008-09-03 1

BARN- OCH UTBILDNINGSNÄMNDEN 2008-09-03 1 BARN- OCH UTBILDNINGSNÄMNDEN 2008-09-03 1 Plats och Tid Norrtull, kl 08.00 11.50 Beslutande Kjell Kaså (c), ordförande Ann-Louise Svensson (c) Gun-Britt Larsson (fp) Michael Karlsson (s), v ordf Laila

Läs mer

Samhällsbyggnadsförvaltningen, Vallentuna 2002-08-29. BEVIS Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Samhällsbyggnadsnämnden

Samhällsbyggnadsförvaltningen, Vallentuna 2002-08-29. BEVIS Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Samhällsbyggnadsnämnden Samhällsbyggnadsnämnden 29 augusti 2002 Plats och tid för sammanträdet Beslutande Ersättare Övriga deltagare Utses att justera Justeringens plats och tid Angarnsrummet, Tunahuset, Tuna torg 2, Vallentuna

Läs mer

Kultur- och fritidsnämnden 2012-09-03 36

Kultur- och fritidsnämnden 2012-09-03 36 36 Plats och tid Bibliotekets sammanträdesrum, 2012-09-03, kl 13.15-16.40 Beslutande Enar Moberg (S), ordförande Monica Sundberg (S) Tommy Botström (S) Gunilla Österberg (M) Kenneth Eriksson (C) Birgitta

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Kultur- och fritidsnämnden 2005-12-15

Sammanträdesprotokoll Kultur- och fritidsnämnden 2005-12-15 2005-12-15 Plats och tid Brunnsparken, Örebro, torsdagen den 15 december 2005 kl. 17.00 18.00 Beslutande Marianne Arvidsson (s) Maria Rönnbäck (c) Liselott Rehnman (s) Göran Larsson (kd) Thomas Bäck (s)

Läs mer

SJÖBO KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 116 Kommunstyrelsen 2012-08-15

SJÖBO KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 116 Kommunstyrelsen 2012-08-15 Plats och tid Kommunhuset i Sjöbo onsdagen den 15 augusti 2012 kl. 13.30-16.00. Beslutande Ledamöter Stefan Lundgren, ordförande Kent Ivan Andersson Wiggo Wrangborg Cecilia Rosenqvist Perry Ulrika Axelsson

Läs mer

Vård- och omsorgsnämnden Sammanträdesdatum Sida Vård- och omsorgsnämnden 2009-10-22 1

Vård- och omsorgsnämnden Sammanträdesdatum Sida Vård- och omsorgsnämnden 2009-10-22 1 Vård- och omsorgsnämnden 2009-10-22 1 Plats och Tid sammanträdesrum Norrtull 2009-10-22 kl 08.00-11.45 Beslutande Anne Sörqvist (C) ordförande Gunnar Dahlstrand (C) Terttu Martinsson (C) Torbjörn Kock

Läs mer

Kommunkontoret i Bergsjö. Torsdag 26 april 2012 kl. 08:15-12:15.

Kommunkontoret i Bergsjö. Torsdag 26 april 2012 kl. 08:15-12:15. NORDANSTIGS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum 1 (23) Sida Plats och tid Kommunkontoret i Bergsjö. Torsdag 26 april 2012 kl. 08:15-12:15. Beslutande Monica Olsson (S) Ordförande Stig Eng (C)

Läs mer

Plats och tid: Stadshuset, sammanträdesrum Blå, 2010-10-19 kl 13:15 15:20, ajournering kl 14:00 14:20

Plats och tid: Stadshuset, sammanträdesrum Blå, 2010-10-19 kl 13:15 15:20, ajournering kl 14:00 14:20 1 Plats och tid: Stadshuset, sammanträdesrum Blå, 2010-10-19 kl 13:15 15:20, ajournering kl 14:00 14:20 Beslutande: Jan-Olof Sewring (M) ordförande Carin Olsson (C) Mikael von Krassow (S) Christian Juntunen

Läs mer

Kommunkontoret onsdag 27 januari 2016 kl 09.00. Sekreterare Paragrafer 1-7 ANSLAG/BEVIS

Kommunkontoret onsdag 27 januari 2016 kl 09.00. Sekreterare Paragrafer 1-7 ANSLAG/BEVIS SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (8) Plats och tid Kommunkontoret, Heby, kl 09.30 12.00 Beslutande Leif Nilsson (S), ordförande Ulf Fahlstad (LP) Maire Lautakoski (S) Larry Tallroth (S) Sven Erik Eriksson (KD)

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Socialnämnden SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 (16) Plats och tid Rådhuset, Askersund, den 24 augusti 2010 kl 13.00-15.40 Beslutande Siv Ahlstrand, ordförande (S) Johan Calais (S) Gun-Britt Bourelius (S) i

Läs mer

Stefan Brandberg, förvaltningschef Joakim Lundin, enhetschef Ungdom Annette Carlsson Haddad, ekonom Eva Emanuelsson, nämndsekreterare

Stefan Brandberg, förvaltningschef Joakim Lundin, enhetschef Ungdom Annette Carlsson Haddad, ekonom Eva Emanuelsson, nämndsekreterare Fritidsnämnd 2010-01-25 1/15 Plats och sammanträdestid Beslutare Ungdomens Hus, Sandgatan 9, Enköping kl 17:00 21.45 Monica Hallgren (C) Carina Sjöberg (S) Tore Ohlsson (M) Nils Vaernholt (M) Berit Andersson

Läs mer

VALLENTUNA KOMMUN Sammanträdesprotokoll 1 (19)

VALLENTUNA KOMMUN Sammanträdesprotokoll 1 (19) VALLENTUNA KOMMUN Sammanträdesprotokoll 1 (19) Plats och tid Lilla mötesrummet, Kulturhuset, Vallentuna, kl 08.00 09.35 ande Åke Uddén (C), ordförande Roger Gadde (M) Jerri Bergström (S) Övriga närvarande

Läs mer

Protokoll. Kultur- och fritidsnämnden 2011-09-13. Omedelbar justering

Protokoll. Kultur- och fritidsnämnden 2011-09-13. Omedelbar justering Protokoll Kultur- och fritidsnämnden Omedelbar justering 43 Kultur- och fritidsnämndens sammanträde 43. Budget 2012-2014 44. Delårsbokslut 2011 45. Kultur- och fritidsnämndens bidrag till ideella föreningar

Läs mer

Carola Gunnarsson (c) Hans Eljansbo (m) Sickan Palm (kd) Tommy Johansson (s) Åke Hedvall (s) Lars Alderfors (fpl) Maila Pettersson (sp)

Carola Gunnarsson (c) Hans Eljansbo (m) Sickan Palm (kd) Tommy Johansson (s) Åke Hedvall (s) Lars Alderfors (fpl) Maila Pettersson (sp) SALA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (9) Plats och tid Gustaf Adolfssalen, kl 13.30 16.15 Beslutande Närvarande ersättare Carola Gunnarsson (c) Hans Eljansbo (m) Sickan Palm (kd) Tommy Johansson (s) Åke

Läs mer

MULLSJÖ KOMMUN Socialnämnden

MULLSJÖ KOMMUN Socialnämnden Socialnämnden Sammanträdesdag 2015-02-10 Innehåll 20 Verksamhet med personligt ombud... 28 21 Tillkommande/utgående ärenden och godkännande av föredragningslista... 29 22 Överföring av ram mellan programområden...

Läs mer