Jörgen Hellberg (fp) ordförande Lars Carlsson (c) Tommy Eckelöv (s)

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Jörgen Hellberg (fp) ordförande Lars Carlsson (c) Tommy Eckelöv (s)"

Transkript

1 Fritidsnämndens arbetsutskott 18 mars 2004 Plats och tid för sammanträdet Mörbyrummet, Fritidskontoret Tuna torg 15, Vallentuna, torsdagen den 18 mars 2004 kl Beslutande Jörgen Hellberg (fp) ordförande Lars Carlsson (c) Tommy Eckelöv (s) Övriga deltagare Jan-Åke Bredberg, fritidschef Lars Lundkvist, fritidsintendent Marie-Louise Bornholm, förvaltningssekreterare Utses att justera Tommy Eckelöv Justeringens plats och tid Fritidskontoret, Vallentuna, den 24 mars 2004 Sekreterare Marie-Louise Bornholm Paragrafer Ordförande Jörgen Hellberg Justerande Tommy Eckelöv 1 (13)

2 Innehållsförteckning: Sid. Upphandling av stamledning i ishall A...3 Problem med ishall B:s banbädd...4 Utvärdering av inlämnade anbud på Kvarnbadets kiosk- och grillrörelse...5 Uppsägning av hyresavtal för Veda Ridcenter, Vallentuna Ridklubb...7 Kontroll av bidragsansökningar HT Begäran om kontant stöd eller direkt reducering av istidskostnader, IF Vallentuna BK Ishockey9 Budgetuppföljning IF Vallentuna BK Ishockeys skuld till kommunen (13)

3 Upphandling av stamledning i ishall A AU 21 Dnr Beslut Arbetsutskottet beslutar att anta Spice Tec för byte av stamledning i ishall A enligt företagets anbud. I fritidsnämndens investeringsbudget för 2004 finns 400 tkr upptagna för utbyte av stamledning i ishall A. Anbudsförfrågan har skickats ut. Fritidsintendent Lars Lundkvist informerar om att anbudsförfrågan har lämnats till fyra företag och att alla dessa har inkommit med anbud. Fritidskontorets förslag Efter genomgång av anbuden föreslår fritidskontoret att Spice Tec skall antas. Beslutsgång Arbetsutskottet beslutar enligt fritidskontorets förslag. 3 (13)

4 Problem med ishall B:s banbädd AU 22 Dnr Fritidsintendent Lars Lundkvist informerar om att konsulten Hans Tönnefors har anlitats för att utreda orsaken till sprickbildningen i isen och vilka åtgärder som krävs för att komma tillrätta med problemen. Beslutsgång Ordförande Jörgen Hellberg (fp) tackar för informationen och konstaterar att konsult Hans Tönnefors, Skandiaconsult, kommer att redovisa olika lösningar av problemet på fritidsnämndens sammanträde. 4 (13)

5 Utvärdering av inlämnade anbud på Kvarnbadets kiosk- och grillrörelse AU 23 Dnr Arbetsutskottets förslag Fritidsnämnden beslutar att anta Tunakrubbet, Ann-Sofie Ståhl, som entreprenör för Kvarnbadets kiosk och grill samt att anbudet skall gälla under en period av två år med möjlighet till förlängning med ett år. Av utskickade förfrågningsunderlag har följande två anbud inkommit: Bästa Caféet, Mine Abdi Tunakrubbet, Ann-Sofie Ståhl/Fia Holm I förfrågningsunderlaget har följande rangordnade utvärderingskriterier angivits: Kvalitet (koefficient 5) Kunskap och erfarenhet från jämförbara verksamheter (tillredning/ tillagning, varusortiment). Service (koefficient 4) Erfarenhet från liknande verksamhet (kundbemötande, bemanning, arbetsledning). Pris (koefficient 3) Rangordning efter beloppsstorlek. Funktion (koefficient 2) Erfarenhet från att driva en liknande rörelse (administration, ekonomi, arbetsledning). Utvärdering (betygsskala 1-5) Anbudsgivare Kvalitet Service Pris Funktion Summa Bästa Caféet 3 (15) 4 (16) 5 (15) 3 (6) 52 Tunakrubbet 5 (25) 5 (20) 2 (6) 5 (10) 61 Utifrån ovannämnda utvärdering föreslås att Tunakrubbet, Ann- Sofie Ståhl/Fia Holm, antas som entreprenör för Kvarnbadets kioskoch grillrörelse. Fritidskontorets förslag Fritidsnämnden beslutar att anta Tunakrubbet, Ann-Sofie Ståhl, som entreprenör för Kvarnbadets kiosk och grill. 5 (13)

6 Forts. 23 Lars Carlsson (c) föreslår, att anbudstiden skall läggas till i beslutet. Beslutsgång Arbetsutskottet beslutar enligt fritidskontorets förslag med Lars Carlssons tilläggsförslag, d.v.s. att anbudet skall gälla under en period av två år med möjlighet till förlängning med ett år. 6 (13)

7 Uppsägning av hyresavtal för Veda Ridcenter, Vallentuna Ridklubb AU 24 Dnr Arbetsutskottets förslag Fritidsnämnden beslutar att godkänna bilagt förslag till anläggningsarrende för Veda Ridcenter. Vallentuna Ridklubb har sagt upp hyresavtalet gällande Veda Ridcenter till avtalstidens slut, 31 december 2003, för villkorsändring och allmän översyn av avtalets innehåll. Ett förslag till reviderat hyresavtal håller på att tas fram i nära samarbete med samhällsbyggnadsförvaltningen. Lennart Tillborg, produktionschef samhällsbyggnadsförvaltningen, och fritidschef Jan-Åke Bredberg redovisade förslag till reviderat anläggningsarrende för Veda Ridcenter vid arbetsutskottets sammanträde den 3 mars 2004, 12. Fritidschef Jan-Åke Bredberg meddelar, att Vallentuna Ridklubb tagit del av avtalsförslaget och vill avvakta några dagar med sitt ställningstagande. Fritidskontorets förslag Fritidskontoret föreslår att fritidsnämnden beslutar godkänna bifogade förslag till anläggningsarrende för Veda Ridcenter. s tidigare behandling Arbetsutskottet beslutade den 3 mars 2004, 12, att uppdra till fritidschef Jan-Åke Bredberg att diskutera förslag till nytt hyresavtal med Vallentuna Ridklubb. Beslutsgång Arbetsutskottet beslutar enligt fritidskontorets förslag. Handlingar i ärendet Anläggningsarrende för Veda Ridcenter. 7 (13)

8 Kontroll av bidragsansökningar HT 2002 AU 25 Dnr Ordförande Raymond Young, Vallentuna Karate Club, har inkommit med en skrivelse, daterad den 28 februari 2004, med synpunkter på fritidschefens tjänsteskrivelse. Fritidschef Jan-Åke Bredberg lämnar sina kommenterar till Raymond Youngs skrivelse. Fritidschefen konstaterar vidare, att klubbens skrivelse inte ändrat något i kontorets tidigare ställningstagande och att förvaltningens förslag till fritidsnämnden ligger fast. Ordförande Jörgen Hellberg (fp) tackar för informationen. 8 (13)

9 Begäran om kontant stöd eller direkt reducering av istidskostnader, IF Vallentuna BK Ishockey AU 26 Dnr Arbetsutskottets förslag Fritidsnämnden beslutar att, i likhet med kommunstyrelsen uttrycka sin uppskattning över den fina verksamhet som IF Vallentuna BK Ishockey och alla andra ungdomsföreningar i Vallentuna bedriver samt att, utifrån kommunstabens och fritidsförvaltningens kommentarer, avslå föreningens bidragsansökan. IF Vallentuna BK Ishockey har tillskrivit kommunstyrelsen med begäran om ett bidrag med 350 tkr eller en motsvarande reducering av föreningens istidskostnader. Kommunstyrelsen har beslutat att: 1. Uttala sin uppskattning av den ungdomsverksamhet som klubben bedriver men samtidigt meddela, att kommunens stöd till denna verksamhet sker inom ramen för ordinarie föreningsbidrag och att något särskilt ekonomiskt bidrag inte kan medges. 2. Överlämna klubbens skrivelse till fritidsnämnden för vidare ställningstaganden. Som argument för sin framställan anger föreningen bl.a. att man.. - bekostat uppförandet av B-ishallen, - år 2003 betalat närmare 800 tkr i hyresavgifter till fritidskontoret, vilket svarar för 25 % av fritidskontorets totala hyresintäkter från föreningslivet samt - drar tusentals besökare till Vallentuna. Dessutom uttrycker föreningen en önskan om att samverka med skolan och socialförvaltningen för att kunna ta hand om ungdomar med behov av särskilt stöd. Kommunstaben skriver i sin tjänsteskrivelse: I sin framställning hänvisar Vallentuna Hockey bl.a. till att man i princip har betalat B-hallen som en anledning till den dåliga ekonomin. Kommunstaben kan konstatera att frågan kring klubbens engagemang vid tillkomsten av B-hallen och diverse investeringar i A-hallen vid Vallentuna IP har varit föremål för behandling i kommunstyrelsen och kommunfullmäktige vid flera tillfällen. Senast den 26 november 2001 behandlade kommunfullmäktige en framställning från klubben med flera olika önskemål. Fullmäktige beslutade då att B-hallen skulle anses vara betald med de avgifter som klubben dittills erlagt till kommunen men att ett fortsatt avtal skulle gälla för investeringarna i A- hallen som nyttjas exklusivt av Vallentuna Hockey. Kommunstaben 9 (13)

10 Forts. 26 anser det inte rimligt att på nytt ta upp frågan om dessa avgifter till ny diskussion. Kommunstaben anser inte heller att det är rimligt att kommunstyrelsen beviljar ett kontant stöd till Vallentuna Hockey. Klubbens dåliga ekonomi torde i första hand vara en följd av den elitinriktade verksamheten medan ungdomsverksamheten bör kunna klara sig ekonomiskt genom det normala stödet som kanaliseras via kommunens ordinarie system för föreningsbidrag. Staben ser Vallentuna Hockeys framställning som jämförbar med den från Vallentuna Volleybollklubb som kommunstyrelsen behandlade Som svar på Volleybollklubbens framställning uttalade kommunstyrelsen sin uppskattning av den ungdomsverksamhet som klubben bedriver men meddelade samtidigt att några speciella förmåner för elitverksamheten inte kan medges. Fritidskontoret instämmer till alla delar i kommunstabens uppfattningar och vill göra följande tillägg: Föreningens is- och hallkostnader till fritidsförvaltningen var sammanlagt 395 tkr (295 tkr i hall- och istidshyror och 105 tkr i veckohyror för lägerverksamhet). Dessutom har man erlagt ca 260 tkr i hyra och avgifter för den affärsdrivande verksamheten i restaurang och Take Care (100 tkr för entresolplan och ca 160 tkr i el- och vattenkostnader). Föreningens framställan om kompensation för istidshyror ligger i nivå med dess totala årskostnad för hall- och istider samt veckohyra för lägerveckor och skulle i princip innebära en nolltaxa och en positiv särbehandling, vilket inte är tillåtet. Vad gäller föreningens ambitioner att samverka med skola och socialförvaltning så kommer fritidsnämnden inom den närmaste tiden att kalla till ett föreningsmöte för att, tillsammans med Stockholms Idrottsförbund, informera om projektet Handslaget, som går ut på att föreningslivet går ut i skolorna och bedriver verksamhet. Stockholms Idrottsförbund förfogar över ca 6 mkr 2004, vilket år 2007 har ökat till 60 mkr, för denna verksamhet. Bidrag kan endast sökas av idrottsföreningar. Fritidskontorets förslag Fritidskontoret föreslår att fritidsnämnden beslutar att, i likhet med kommunstyrelsen uttrycka sin uppskattning över den fina verksamhet som IF Vallentuna BK Ishockey och alla andra ungdomsföreningar i Vallentuna bedriver samt att, utifrån kommunstabens och fritidsförvaltningens kommentarer, avslå föreningens bidragsansökan. 10 (13)

11 Forts. 26 Beslutsgång Arbetsutskottet beslutar enligt fritidskontorets förslag. 11 (13)

12 Budgetuppföljning 2004 AU 27 Dnr Arbetsutskottets förslag Fritidsnämnden beslutar att godkänna och översända nämndens budgetuppföljning för februari 2004 till kommunstyrelsen. Kommunstyrelsen har beslutat att alla nämnder varje månad skall inkomma med en budgetuppföljning. Fritidskontoret redovisar nämndens budgetuppföljning för februari 2004, vilken följer uppgjord budgetplan. Fritidskontorets förslag Fritidsnämnden beslutar att godkänna och översända nämndens budgetuppföljning för februari 2004 till kommunstyrelsen. Handlingar i ärendet Fritidsnämndens budgetuppföljning för februari (13)

13 IF Vallentuna BK Ishockeys skuld till kommunen AU 28 Dnr Fritidschef Jan-Åke Bredberg redovisar föreningens aktuella skuld, som är kr och som kommer att öka med 55 tkr till den 1 april. Skulden skall, enligt överenskommelse med klubben, vara betalad senast den 26 mars. Om så inte har skett kommer åtgärder, enligt fritidsnämndens beslut den 23 september 2003, 76, att fullföljas, nämligen: Skuldbelopp överstigande 100 tkr översänds till Kronofogdemyndigheten för indrivning med begäran om kvalificerad utredning. Föreningens istider för seniorverksamhet (A-laget) dras in vid följande tidpunkter: - Den 15 december (efter avslutad höstomgång). - Efter avslutad våromgång (februari april beroende på slutspel). - Den 1 augusti (före start av höstomgång). s tidigare behandling Arbetsutskottet beslutade den 3 mars 2004, 20 att föreningens aktuella skuldsituation skall redovisas vid arbetsutskottets extra sammanträde den 18 mars. Beslutsgång Ordförande Jörgen Hellberg (fp) tackar för informationen. 13 (13)

PROTOKOLL. Fritidsnämnden 18 mars 2004

PROTOKOLL. Fritidsnämnden 18 mars 2004 Fritidsnämnden 18 mars 2004 Plats och tid för sammanträdet Beslutande Övriga deltagare Utses att justera Justeringens plats och tid Mörbyrummet, Fritidskontoret, Tuna torg 15, Vallentuna, torsdagen den

Läs mer

Fritidsintendent Lars Lundkvist Förvaltningssekreterare Marie-Louise Bornholm. Fritidskontoret, Vallentuna, den 17 januari 2003

Fritidsintendent Lars Lundkvist Förvaltningssekreterare Marie-Louise Bornholm. Fritidskontoret, Vallentuna, den 17 januari 2003 Fritidsnämndens arbetsutskott 14 januari 2003 Plats och tid för sammanträdet Beslutande Mörbyrummet, Fritidskontoret, Tuna torg 15, Vallentuna tisdagen den 14 januari 2003 kl 08.00-09.50 Jörgen Hellberg

Läs mer

Jörgen Hellberg (fp) ordförande Lars Carlsson (c) Tommy Eckelöv (s)

Jörgen Hellberg (fp) ordförande Lars Carlsson (c) Tommy Eckelöv (s) Fritidsnämndens arbetsutskott 15 januari 2004 Plats och tid för sammanträdet Mörbyrummet, Fritidskontoret Tuna torg 15, Vallentuna torsdagen den 15 januari 2004, kl. 07.30-09.15 Beslutande Jörgen Hellberg

Läs mer

KALLELSE. 1. Justerande:... Fritidsnämnden 28 januari 2003

KALLELSE. 1. Justerande:... Fritidsnämnden 28 januari 2003 Fritidsnämnden 28 januari 2003 Plats och tid för sammanträdet Mörbyrummet, Fritidskontoret, Tuna torg 15, Vallentuna tisdagen den 28 januari 2003 kl 19.00 Kallade tjänstemän Fritidschef Jan-Åke Bredberg

Läs mer

Jörgen Hellberg (fp) ordförande Lars Carlsson (c) Tommy Eckelöv (s)

Jörgen Hellberg (fp) ordförande Lars Carlsson (c) Tommy Eckelöv (s) Fritidsnämndens arbetsutskott 13 maj 2004 Plats och tid för sammanträdet Mörbyrummet, Fritidskontoret Tuna torg 15, Vallentuna, torsdagen den 13 maj 2004, kl. 13.30-15.40 Beslutande Jörgen Hellberg (fp)

Läs mer

Jörgen Hellberg (fp) ordförande Lars Carlsson (c) Tommy Eckelöv (s)

Jörgen Hellberg (fp) ordförande Lars Carlsson (c) Tommy Eckelöv (s) Fritidsnämndens arbetsutskott 31 oktober 2003 Plats och tid för sammanträdet Mörbyrummet, Fritidskontoret Tuna torg 15, Vallentuna fredagen den 31 oktober 2003 kl. 07.30-10.45 Beslutande Jörgen Hellberg

Läs mer

PROTOKOLL. Fritidsnämndens arbetsutskott 4 maj 2006. Plats och tid för sammanträdet

PROTOKOLL. Fritidsnämndens arbetsutskott 4 maj 2006. Plats och tid för sammanträdet Fritidsnämndens arbetsutskott 4 maj 2006 Plats och tid för sammanträdet Mörbyrummet, Fritidskontoret Tuna torg 15, Vallentuna, torsdagen den 4 maj 2006, kl. 07.30-11.40 Beslutande Jörgen Hellberg (fp)

Läs mer

Jörgen Hellberg (fp) ordförande Lars Carlsson (c) Tommy Eckelöv (s) Ylva Reinholts, Stockholms Läns 4H, 11

Jörgen Hellberg (fp) ordförande Lars Carlsson (c) Tommy Eckelöv (s) Ylva Reinholts, Stockholms Läns 4H, 11 Fritidsnämndens arbetsutskott 3 mars 2004 Plats och tid för sammanträdet Mörbyrummet, Fritidskontoret Tuna torg 15, Vallentuna tisdagen den 3 mars 2004 kl. 07.30-12.15 Beslutande Jörgen Hellberg (fp) ordförande

Läs mer

PROTOKOLL. Fritidsnämnden 2007-11-22

PROTOKOLL. Fritidsnämnden 2007-11-22 Fritidsnämnden 2007-11-22 Plats och tid för sammanträdet Beslutande Markim-Orkesta IF:s klubbstuga, Orkestaplanen, Vallentuna, torsdagen den 22 november 2007, kl. 19.00-21.00 Marge Aab Svensson (m), ordförande

Läs mer

PROTOKOLL. Fritidsnämnden 17 mars 2005

PROTOKOLL. Fritidsnämnden 17 mars 2005 Fritidsnämnden 17 mars 2005 Plats och tid för sammanträdet Beslutande Övriga deltagare Utses att justera Justeringens plats och tid Frösundarummet, Socialkontoret, Tuna torg 15, Vallentuna, torsdagen den

Läs mer

Marge Aab Svensson (m), ordförande Per-Olof Björkman (fp) Tommy Eckelöv (s)

Marge Aab Svensson (m), ordförande Per-Olof Björkman (fp) Tommy Eckelöv (s) Fritidsnämndens arbetsutskott 2007-11-22 Plats och tid för sammanträdet Mörbyrummet, Fritidskontoret Tuna torg 15, Vallentuna, torsdagen den 22 november 2007, kl. 17.00-18.30 Beslutande Marge Aab Svensson

Läs mer

Jan-Åke Bredberg, fritidschef Lars Lundkvist, fritidsintendent Jessica Kauppi, enhetschef Marie-Louise Bornholm, nämndsekreterare

Jan-Åke Bredberg, fritidschef Lars Lundkvist, fritidsintendent Jessica Kauppi, enhetschef Marie-Louise Bornholm, nämndsekreterare Fritidsnämnden 18 maj 2006 Plats och tid för sammanträdet Kallade tjänstemän Övriga Brottby SK:s klubblokal på Össeby IP, Brottby, torsdagen den 18 maj 2006, kl. 19.00 Jan-Åke Bredberg, fritidschef Lars

Läs mer

KALLELSE. Fritidsnämnden 25 maj Mörbyrummet, Fritidskontoret, Tuna torg 15, Vallentuna, tisdagen den 25 maj 2004, kl

KALLELSE. Fritidsnämnden 25 maj Mörbyrummet, Fritidskontoret, Tuna torg 15, Vallentuna, tisdagen den 25 maj 2004, kl Fritidsnämnden 25 maj 2005 Plats och tid för sammanträdet Kallade tjänstemän Mörbyrummet, Fritidskontoret, Tuna torg 15, Vallentuna, tisdagen den 25 maj 2004, kl. 19.00 Jan-Åke Bredberg, fritidschef Lars

Läs mer

Samling utanför entrén till fritidskontoret torsdagen den 22 maj 2003 kl 15.00 för rundresa till fritidsnämndens anläggningar

Samling utanför entrén till fritidskontoret torsdagen den 22 maj 2003 kl 15.00 för rundresa till fritidsnämndens anläggningar Fritidsnämnden 22 maj 2003 Plats och tid för sammanträdet Samling utanför entrén till fritidskontoret torsdagen den 22 maj 2003 kl 15.00 för rundresa till fritidsnämndens anläggningar Fritidsnämndens ordinarie

Läs mer

Jan-Åke Bredberg, fritidschef Agneta Fleischer, enhetschef, 11-12 Marie-Louise Bornholm, förvaltningssekreterare

Jan-Åke Bredberg, fritidschef Agneta Fleischer, enhetschef, 11-12 Marie-Louise Bornholm, förvaltningssekreterare Fritidsnämnden 24 februari 2005 Plats och tid för sammanträdet Beslutande Övriga deltagare Frösundarummet, Socialkontoret, Tuna torg 15, Vallentuna, torsdagen den 24 februari 2005, kl. 19.00-21.35 Jörgen

Läs mer

Jan-Åke Bredberg, fritidschef Lars Lundkvist, fritidsintendent Marie-Louise Bornholm, förvaltningssekreterare

Jan-Åke Bredberg, fritidschef Lars Lundkvist, fritidsintendent Marie-Louise Bornholm, förvaltningssekreterare Fritidsnämnden 25 maj 2004 Plats och tid för sammanträdet Beslutande Övriga deltagare Utses att justera Justeringens plats och tid Mörbyrummet, Fritidskontoret, Tuna torg 15, Vallentuna, tisdagen den 25

Läs mer

PROTOKOLL. Fritidsnämnden 1 oktober 2002

PROTOKOLL. Fritidsnämnden 1 oktober 2002 Fritidsnämnden 1 oktober 2002 Plats och tid för sammanträdet Beslutande Mörbyrummet, Fritidskontoret, Tuna torg 15, Vallentuna, tisdagen den 1 oktober 2002 kl 19.00-20.50 Ray Idermark (m), ordf Göran Seveson

Läs mer

PROTOKOLL. Fritidsnämndens arbetsutskott 8 mars 2002

PROTOKOLL. Fritidsnämndens arbetsutskott 8 mars 2002 Fritidsnämndens arbetsutskott 8 mars 2002 Plats och tid för sammanträdet ande Mörbyrummet, Fritidskontoret, Tuna torg 15, Vallentuna fredagen den 8 mars 2002 kl 08.00-09.20 Ray Idermark (m), ordf Göran

Läs mer

Tjänsteskrivelse Hyresavtal för Vallentunas Ishallar

Tjänsteskrivelse Hyresavtal för Vallentunas Ishallar VALLENTUNA KOMMUN TJÄNSTESKRIVELSE FRITIDSFÖRVALTNING 2014-11-25 DNR FN 2014.086 INGELA JANSSON SID 1/3 ENHETSCHEF IDROTT OCH FRILUFT INGELA.JANSSON@VALLENTUNA.SE FRITIDSNÄMNDEN Tjänsteskrivelse Hyresavtal

Läs mer

PROTOKOLL. Fritidsnämndens arbetsutskott 3 juni 2004

PROTOKOLL. Fritidsnämndens arbetsutskott 3 juni 2004 Fritidsnämndens arbetsutskott 3 juni 2004 Plats och tid för sammanträdet Mörbyrummet, Fritidskontoret Tuna torg 15, Vallentuna, torsdagen den 3 juni 2004, kl. 07.30-09.45 Beslutande Jörgen Hellberg (fp)

Läs mer

Fritidschef Jan-Åke Bredberg Fritidsintendent Lars Lundkvist Förvaltningssekreterare Marie-Louise Bornholm. Fritidskontoret, Vallentuna, den

Fritidschef Jan-Åke Bredberg Fritidsintendent Lars Lundkvist Förvaltningssekreterare Marie-Louise Bornholm. Fritidskontoret, Vallentuna, den Fritidsnämndens arbetsutskott 12 april 2002 Plats och tid för sammanträdet Beslutande Mörbyrummet, Fritidskontoret, Tuna torg 15, Vallentuna fredagen den 12 april 2002 kl 07.30-08.35 Ray Idermark (m),

Läs mer

Jörgen Hellberg (fp) ordförande Lars Carlsson (c) Tommy Eckelöv (s)

Jörgen Hellberg (fp) ordförande Lars Carlsson (c) Tommy Eckelöv (s) Fritidsnämndens arbetsutskott 1 december 2005 Plats och tid för sammanträdet Mörbyrummet, Fritidskontoret Tuna torg 15, Vallentuna, torsdagen den 1 december 2005, kl. 07.30-09.40 Beslutande Jörgen Hellberg

Läs mer

Marge Aab Svensson (m), ordförande Karin Unnerstad (fp) Tommy Eckelöv (s) Jan-Åke Bredberg, fritidschef Marie-Louise Bornholm, nämndsekreterare

Marge Aab Svensson (m), ordförande Karin Unnerstad (fp) Tommy Eckelöv (s) Jan-Åke Bredberg, fritidschef Marie-Louise Bornholm, nämndsekreterare Fritidsnämndens arbetsutskott 16 april 2007 Plats och tid för sammanträdet Beslutande Mörbyrummet, Fritidskontoret Tuna torg 15, Vallentuna, måndagen den 16 april 2007, kl. 08.00-10.00 Marge Aab Svensson

Läs mer

KALLELSE. 1. Justerande:... Fritidsnämnden 28 september 2006

KALLELSE. 1. Justerande:... Fritidsnämnden 28 september 2006 Fritidsnämnden 28 september 2006 Plats och tid för sammanträdet Kallade tjänstemän Övriga deltagare Vallentuna Scoutkårs av NSF lokal, Åby Scoutgård, Åbyholmsvägen Vallentuna (lokalen ligger bakom brandstationen,

Läs mer

KALLELSE. Nygårds Värdshus, Täby kyrkby, måndagen den 8 december 2008, kl (middag kl )

KALLELSE. Nygårds Värdshus, Täby kyrkby, måndagen den 8 december 2008, kl (middag kl ) Fritidsnämnden 2008-12-08 Plats och tid för sammanträdet Nygårds Värdshus, Täby kyrkby, måndagen den 8 december 2008, kl. 17.00 (middag kl. 18.30) Du har väl inte glömt att anmäla dig till fritidsnämndens

Läs mer

PROTOKOLL. Fritidsnämnden 10 december 2002

PROTOKOLL. Fritidsnämnden 10 december 2002 Fritidsnämnden 10 december 2002 Plats och tid för sammanträdet ande Ersättare Övriga deltagare Utses att justera Justeringens plats och tid Lindholmens gård, Vallentuna, tisdagen den 10 november 2002 kl

Läs mer

PROTOKOLL. Fritidsnämndens arbetsutskott 2008-05-26. Plats och tid för sammanträdet

PROTOKOLL. Fritidsnämndens arbetsutskott 2008-05-26. Plats och tid för sammanträdet Fritidsnämndens arbetsutskott 2008-05-26 Plats och tid för sammanträdet Mörbyrummet, Fritidskontoret Tuna torg 15, Vallentuna, måndagen den 26 maj 2008, kl. 07.30-08.50 Beslutande Per-Olof Björkman (fp),

Läs mer

PROTOKOLL. Fritidsnämnden 26 oktober 2006

PROTOKOLL. Fritidsnämnden 26 oktober 2006 Fritidsnämnden 26 oktober 2006 Plats och tid för sammanträdet Beslutande Övriga deltagare Utses att justera Justeringens plats och tid Össeby-Garns Skytteförenings paviljong, Vallentuna, torsdagen den

Läs mer

PROTOKOLL. Fritidsnämnden 29 januari Mörbyrummet, Fritidskontoret, Tuna torg 15, Vallentuna, torsdagen den 29 januari 2004 kl

PROTOKOLL. Fritidsnämnden 29 januari Mörbyrummet, Fritidskontoret, Tuna torg 15, Vallentuna, torsdagen den 29 januari 2004 kl Fritidsnämnden 29 januari 2004 Plats och tid för sammanträdet Beslutande Ersättare Övriga deltagare Utses att justera Justeringens plats och tid Mörbyrummet, Fritidskontoret, Tuna torg 15, Vallentuna,

Läs mer

PROTOKOLL. Fritidsnämnden 19 februari 2007

PROTOKOLL. Fritidsnämnden 19 februari 2007 Fritidsnämnden 19 februari 2007 Plats och tid för sammanträdet Beslutande Övriga deltagare Utses att justera Mörbyrummet, Fritidskontoret, Tuna torg 15, Vallentuna, måndagen den 19 februari 2007, kl. 19.00-21.00

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Kommunstyrelsens arbetsutskott 2012-04-25 1 (13) Plats och tid Sammanträdesrum Häverö, kl 09.00-10.10 ande Kjell Jansson (M), ordförande Mats Hultin (M) Berit Jansson (C) Elisabeth Björk (S) Kerstin Bergström

Läs mer

Jörgen Hellberg (fp) ordförande Lars Carlsson (c), 83-86 Tommy Eckelöv (s)

Jörgen Hellberg (fp) ordförande Lars Carlsson (c), 83-86 Tommy Eckelöv (s) Fritidsnämndens arbetsutskott 2 december 2003 Plats och tid för sammanträdet Mörbyrummet, Fritidskontoret Tuna torg 15, Vallentuna tisdagen den 2 december 2003 kl. 07.30-10.25 Beslutande Jörgen Hellberg

Läs mer

Fritidschef Jan-Åke Bredberg Fritidsintendent Lars Lundkvist Förvaltningssekreterare Marie-Louise Bornholm

Fritidschef Jan-Åke Bredberg Fritidsintendent Lars Lundkvist Förvaltningssekreterare Marie-Louise Bornholm Fritidsnämnden 22 maj 2003 Plats och tid för sammanträdet Beslutande Ersättare Övriga deltagare Utses att justera Justeringens plats och tid Mörbyrummet, Fritidskontoret, Tuna torg 15, Vallentuna, torsdagen

Läs mer

PROTOKOLL. Fritidsnämndens arbetsutskott 12 augusti Plats och tid för sammanträdet

PROTOKOLL. Fritidsnämndens arbetsutskott 12 augusti Plats och tid för sammanträdet Fritidsnämndens arbetsutskott 12 augusti 2004 Plats och tid för sammanträdet Mörbyrummet, Fritidskontoret Tuna torg 15, Vallentuna, torsdagen den 12 augusti 2004 kl. 08.00-16.30 Beslutande Jörgen Hellberg

Läs mer

VALLENTUNA KOMMUN Sammanträdesprotokoll 1 (17)

VALLENTUNA KOMMUN Sammanträdesprotokoll 1 (17) VALLENTUNA KOMMUN Sammanträdesprotokoll 1 (17) Plats och tid Mörbyrummet, fritidsförvaltningen, Vallentuna, kl 09.00 10.45. ande Åke Uddén (C), ordförande, Roger Gadde (M), Tommy Eckelöv (S). Ersättare

Läs mer

PROTOKOLL. Fritidsnämnden 15 december 2005

PROTOKOLL. Fritidsnämnden 15 december 2005 Fritidsnämnden 15 december 2005 Plats och tid för sammanträdet Beslutande Övriga deltagare Utses att justera Justeringens plats och tid Lindholmens gård, Vallentuna, torsdagen den 15 december 2005, kl.

Läs mer

Fritidschef Jan-Åke Bredberg Fritidsintendent Lars Lundkvist Förvaltningssekreterare Marie-Louise Bornholm Enhetschef Agneta Fleischer, punkt 2

Fritidschef Jan-Åke Bredberg Fritidsintendent Lars Lundkvist Förvaltningssekreterare Marie-Louise Bornholm Enhetschef Agneta Fleischer, punkt 2 Fritidsnämnden 26 augusti 2003 Plats och tid för sammanträdet Mörbyrummet, Fritidskontoret, Tuna torg 15, Vallentuna tisdagen den 26 augusti 2003 kl. 19.00 Kallade tjänstemän Fritidschef Jan-Åke Bredberg

Läs mer

VALLENTUNA KOMMUN Sammanträdesprotokoll 1 (15)

VALLENTUNA KOMMUN Sammanträdesprotokoll 1 (15) VALLENTUNA KOMMUN Sammanträdesprotokoll 1 (15) Plats och tid Mörbyrummet, 08:45 12:00 Beslutande Åke Uddén (C), ordförande Roger Gadde (M) Tommy Eckelöv (S) Övriga närvarande Mats Lennerthsson, fritidschef

Läs mer

Rickard Gutenberg (m), ordförande Per-Olof Björkman (fp) Tommy Eckelöv (s)

Rickard Gutenberg (m), ordförande Per-Olof Björkman (fp) Tommy Eckelöv (s) Fritidsnämndens arbetsutskott 2008-03-17 Plats och tid för sammanträdet Mörbyrummet, Fritidskontoret Tuna torg 15, Vallentuna, måndagen den 17 mars 2008, kl. 18.00-19.00 Beslutande Rickard Gutenberg (m),

Läs mer

KALLELSE. Fritidsnämnden 16 december 2003. Mörbyrummet, Fritidskontoret, Tuna torg 15, Vallentuna tisdagen den 16 december 2003 kl. 19.

KALLELSE. Fritidsnämnden 16 december 2003. Mörbyrummet, Fritidskontoret, Tuna torg 15, Vallentuna tisdagen den 16 december 2003 kl. 19. Fritidsnämnden 16 december 2003 Plats och tid för sammanträdet Mörbyrummet, Fritidskontoret, Tuna torg 15, Vallentuna tisdagen den 16 december 2003 kl. 19.00 OBS! Efter fritidsnämndens sammanträde kommer

Läs mer

Karin Dahl-Strandin (s) Barn- och ungdomsförvaltningen, Vallentuna. BEVIS Justeringen har tillkännagivits genom anslag

Karin Dahl-Strandin (s) Barn- och ungdomsförvaltningen, Vallentuna. BEVIS Justeringen har tillkännagivits genom anslag Barn- och ungdomsnämndens arbetsutskott Datum 2003-04-22 Plats och tid för sammanträdet Barn- och ungdomsförvaltningen, Tuna torg 2, 1 tr, Vallentuna tisdagen den 22 april 2003 kl 17:00-19:00 Jerker Sjögren

Läs mer

PROTOKOLL. Fritidsnämnden 2008-06-09

PROTOKOLL. Fritidsnämnden 2008-06-09 Fritidsnämnden 2008-06-09 Plats och tid för sammanträdet Beslutande Övriga deltagare Utses att justera Mörbyrummet, Fritidskontoret, Tuna torg 15, Vallentuna, måndagen den 9 juni 2008, kl. 18.00-20.00

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Kommunstyrelsens arbetsutskott 2011-11-02 1 () Plats och tid Sammanträdesrum Häverö, kl 09.00-10.30 ande Kjell Jansson (M), ordförande Mats Hultin (M) Berit Jansson (C) Elisabeth Björk (S) Olle Jansson

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum 2017-12-07 1 (17) Plats och tid Sr Örskär, Kommunhuset, Östhammar, kl. 13:00-16:40 Beslutande Jonas Lennström (S) Lisa Norén (S) Hans Lagenius (S) Katarina Ståhlbrand (C) Ann Söderberg-Jansson

Läs mer

Förvaltningschef Roland Beijer Nämndsekreterare Cecilia Arrgård Controller Annika Hellberg. Barn- och ungdomsförvaltningen, Vallentuna

Förvaltningschef Roland Beijer Nämndsekreterare Cecilia Arrgård Controller Annika Hellberg. Barn- och ungdomsförvaltningen, Vallentuna Barn- och ungdomsnämndens arbetsutskott 14 december 2004 Plats och tid för sammanträdet Beslutande Ersättare Övriga deltagare Utses att justera Justeringens plats och tid Barn- och ungdomsförvaltningen,

Läs mer

Mörbyrummet, Fritidskontoret, Tuna torg 15, Vallentuna, måndagen den 17 mars 2008, kl. 18.00

Mörbyrummet, Fritidskontoret, Tuna torg 15, Vallentuna, måndagen den 17 mars 2008, kl. 18.00 Fritidsnämndens arbetsutskott 2008-03-17 Plats och tid för sammanträdet Mörbyrummet, Fritidskontoret, Tuna torg 15, Vallentuna, måndagen den 17 mars 2008, kl. 18.00 Kallade tjänstemän Jan-Åke Bredberg,

Läs mer

26 Dnr 2016/ KS

26 Dnr 2016/ KS Sammanträdesprotokoll sid 2 (4) 26 Dnr 2016/37-298 KS Godkännande av tilldelningsbeslut samt begäran om anvisning av medel, lokallösning för socialförvaltningens administration i fastigheten Höken. Kommunstyrelsen

Läs mer

Sekreterare Margareta Stensaeus Linder Paragrafer 27,28 omedelbar justering Ordförande. BEVIS Justeringen har tillkännagivits genom anslag

Sekreterare Margareta Stensaeus Linder Paragrafer 27,28 omedelbar justering Ordförande. BEVIS Justeringen har tillkännagivits genom anslag 2008-03-25 Plats och tid för sammanträdet Beslutande Ersättare Övriga deltagare Utses att justera Justeringens plats och tid Angarnsrummet, Tunahuset Tuna torg 2, Vallentuna tisdagen den 25 mars 2008 kl.

Läs mer

Förvaltningschef Roland Beijer Nämndsekreterare Cecilia Arrgård Controller Annika Hellberg. Karin Dahl-Strandin (s)

Förvaltningschef Roland Beijer Nämndsekreterare Cecilia Arrgård Controller Annika Hellberg. Karin Dahl-Strandin (s) Barn- och ungdomsnämndens arbetsutskott 2006-01-10 Plats och tid för sammanträdet Beslutande Ersättare Övriga deltagare Utses att justera Barn- och ungdomsförvaltningen, Tuna torg 2, 1 tr, Vallentuna tisdagen

Läs mer

Nils Gunnar Gyhlenius, (m) ersättare Gunilla Gröndahl, (v) ersättare Bo Weiåker, socialchef Dick Andersson, enhetschef Agneta Sandström, ekonom

Nils Gunnar Gyhlenius, (m) ersättare Gunilla Gröndahl, (v) ersättare Bo Weiåker, socialchef Dick Andersson, enhetschef Agneta Sandström, ekonom Socialnämnden 2000-05-09 Plats och tid för sammanträdet Beslutande Övriga deltagare Utses att justera Justeringens plats och tid Frösundarummet, Socialförvaltningen, Tuna torg 15, Vallentuna Tisdag den

Läs mer

Jan-Åke Bredberg, fritidschef Lars Lundkvist, fritidsintendent Marie-Louise Bornholm, förvaltningssekreterare

Jan-Åke Bredberg, fritidschef Lars Lundkvist, fritidsintendent Marie-Louise Bornholm, förvaltningssekreterare Fritidsnämnden 6 november 2001 Plats och tid för sammanträdet Beslutande Övriga deltagare Bällstarummet, Kommunalhuset, Tuna torg 1, Vallentuna, tisdagen den 6 november 2001 kl 20.30-21.30 Ray Idermark

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kultur- och fritidsnämnden 2018-12-12 1 () Plats och tid Kulturhuset, Hallstahammar, klockan 15.00 16.10. Beslutande Thure Andersen (S) ordf Anna-Karin Folkesson (S) Lennart Ahlström (S) Lennart Andersson

Läs mer

KOMMUNSTYRELSENS ARBETSUTSKOTT

KOMMUNSTYRELSENS ARBETSUTSKOTT Sammanträdesprotokoll sid 2 (6) Innehållsförteckning (klicka på paragrafen för att komma till den direkt) 153 Tilldelningsbeslut och begäran om anvisning av medel, förskola i Parkvillan. 154 Yttrande över

Läs mer

Anslag / Bevis Justeringen har tillkännagetts genom anslag

Anslag / Bevis Justeringen har tillkännagetts genom anslag Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Blad Kommunstyrelsens fritids- och kulturutskott - delegering 2012-05-28 13 Plats och tid Gallejaur, klockan 08.00-13.00. Beslutande Marcus Lundberg (s), ordförande

Läs mer

Bällstarummet, Kommunalhuset, Vallentuna måndagen den 3 november 2003 kl

Bällstarummet, Kommunalhuset, Vallentuna måndagen den 3 november 2003 kl Kommunstyrelsen 3 november 2003 Plats och tid för sammanträdet Bällstarummet, Kommunalhuset, Vallentuna måndagen den 3 november 2003 kl 17.00 17.15 Beslutande Sten-Åke Adlivankin (m), ordförande Ove Hahn

Läs mer

Fritidskontoret, Tuna torg 15, Vallentuna tisdagen den 19 januari 1999 kl

Fritidskontoret, Tuna torg 15, Vallentuna tisdagen den 19 januari 1999 kl AB VALLENTUNA KOMMUN Fritidsnämnden 1999-01-19 1(13) Plats och tid för sammanträdet Beslutande Övriga deltagare Utses att justera Justeringens plats och tid Fritidskontoret, Tuna torg 15, Vallentuna tisdagen

Läs mer

PROTOKOLL. Fritidsnämnden 2000-10-10. Mörbyrummet, Fritidskontoret, Tuna torg 15, Vallentuna, tisdagen den 10 oktober 2000 kl 19.00-21.

PROTOKOLL. Fritidsnämnden 2000-10-10. Mörbyrummet, Fritidskontoret, Tuna torg 15, Vallentuna, tisdagen den 10 oktober 2000 kl 19.00-21. Fritidsnämnden 2000-10-10 Plats och tid för sammanträdet Beslutande Övriga deltagare Utses att justera Mörbyrummet, Fritidskontoret, Tuna torg 15, Vallentuna, tisdagen den 10 oktober 2000 kl 19.00-21.15

Läs mer

Gunnel Orselius-Dahl (fp), ordförande Michael Saltas (kd) Mauritz Lindroth (s)

Gunnel Orselius-Dahl (fp), ordförande Michael Saltas (kd) Mauritz Lindroth (s) Socialnämndens arbetsutskott 24 maj 2004 Plats och tid för sammanträdet Beslutande Övriga deltagare Frösundarummet, Socialförvaltningen, Tuna torg 15, Vallentuna måndagen den 24 maj 2004 kl 14.00-15.45

Läs mer

Kvarnbadet avgifter 14 KS

Kvarnbadet avgifter 14 KS Kvarnbadet avgifter 14 KS 2017.008 3 Kommunstyrelsens arbetsutskott 2017-02-02 11 Kvarnbadet avgifter (KS 2017.008) Beslut Kommunstyrelsens arbetsutskott föreslår att kommunstyrelsen föreslår att kommunfullmäktige

Läs mer

Elisabeth Rydström(c), ordförande Jörgen Hellberg (fp), vice ordförande Ing-Marie Elfström (s), ledamot

Elisabeth Rydström(c), ordförande Jörgen Hellberg (fp), vice ordförande Ing-Marie Elfström (s), ledamot Utbildningsnämndens arbetsutskott 2008-09-30 Plats och tid för sammanträdet Beslutande Ersättare Övriga deltagare Utses att justera Rolands rum, Barn- och ungdomsförvaltningen, Tuna torg 2, 1 tr, Vallentuna,

Läs mer

PROTOKOLL. Fritidsnämnden 16 juni 2005

PROTOKOLL. Fritidsnämnden 16 juni 2005 Fritidsnämnden 16 juni 2005 Plats och tid för sammanträdet Beslutande Övriga deltagare Utses att justera Justeringens plats och tid Karbyskolans matsal, Brottby, torsdagen den 16 juni 2005, kl. 19.30-21.00

Läs mer

Kommunstyrelsen 2007-12-19 1 (6)

Kommunstyrelsen 2007-12-19 1 (6) Kommunstyrelsen 2007-12-19 1 (6) Plats och tid: Kommunkontoret, Astrakanen, klockan 17.30-17.35 Beslutande: Anette Åkesson (m) ordförande Bertil Mattsson (bp) Rune Andersson (c), tjg.ers. för Kurt Nilsson

Läs mer

Sammanträdesrum Fjelie, kommunhuset i Lomma

Sammanträdesrum Fjelie, kommunhuset i Lomma Sammanträdesdatum s. 1 (11) KULTUR OCH FRITIDSNÄMNDENS ARBETSUTSKOTT 2016-08-15 Plats Sammanträdesrum Fjelie, kommunhuset i Lomma Tid Måndagen den 15 augusti 2016, kl. 15.00 16.50 Beslutande Carin Hansson

Läs mer

OBS! OBS! s-gruppen samlas på fritidskontoret kl. 18.30. KALLELSE. Den borgerliga gruppen samlas på fritidskontoret kl. 18.15. 1. Justerande:...

OBS! OBS! s-gruppen samlas på fritidskontoret kl. 18.30. KALLELSE. Den borgerliga gruppen samlas på fritidskontoret kl. 18.15. 1. Justerande:... Fritidsnämnden 2009-01-26 Plats och tid för sammanträdet Kallade tjänstemän Frösundarummet, socialkontoret, Tuna torg 15, Vallentuna, måndagen den 26 januari 2009, kl. 19.00 Jan-Åke Bredberg, fritidschef

Läs mer

PROTOKOLL. Fritidsnämndens arbetsutskott Plats och tid för sammanträdet

PROTOKOLL. Fritidsnämndens arbetsutskott Plats och tid för sammanträdet Fritidsnämndens arbetsutskott 2008-05-05 Plats och tid för sammanträdet Mörbyrummet, Fritidskontoret Tuna torg 15, Vallentuna, måndagen den 5 maj 2008, kl. 08.30-10.30 Beslutande Rickard Gutenberg (m),

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Kommunstyrelsens arbetsutskott 2011-01-12 1 (5) Plats och tid Sammanträdesrum Häverö, kl 09.00-9.45 ande Kjell Jansson (M), ordförande (ej 1 på grund av jäv) Berit Jansson (C) ordförande ( 1) Elisabeth

Läs mer

Genomgång av handlingar kl 17.30. OBS! Arbetsutskottets protokoll är ännu ej justerat.

Genomgång av handlingar kl 17.30. OBS! Arbetsutskottets protokoll är ännu ej justerat. Socialnämnden 8 juni 2004 Plats och tid för sammanträdet Frösundarummet, Socialförvaltningen, Tuna torg 15, Vallentuna tisdagen den 8 juni 2004 kl 18.30. Genomgång av handlingar kl 17.30 OBS! Arbetsutskottets

Läs mer

PROTOKOLL Socialnämnden

PROTOKOLL Socialnämnden Socialnämnden 2000-12-05 Plats och tid för sammanträdet Beslutande Övriga deltagare Utses att justera Justeringens plats och tid Väsbygården, Allévägen, Vallentuna Tisdagen den 5 december 2000 kl 18.30-19.15

Läs mer

1. Justerande:... KALLELSE Socialnämnden 6 maj Frösundarummet, Socialförvaltningen, Tuna torg 15, Vallentuna tisdag den 6 maj 2003 kl

1. Justerande:... KALLELSE Socialnämnden 6 maj Frösundarummet, Socialförvaltningen, Tuna torg 15, Vallentuna tisdag den 6 maj 2003 kl Socialnämnden 6 maj 2003 Plats och tid för sammanträdet Frösundarummet, Socialförvaltningen, Tuna torg 15, Vallentuna tisdag den 6 maj 2003 kl 18.30. Genomgång av handlingar kl 17.30. Kallade tjänstemän

Läs mer

Samhällsbyggnadsförvaltningen, Vallentuna. Sekreterare Birgitta Gunolf Paragrafer 4 och 5 omedelbart justerad Ordförande

Samhällsbyggnadsförvaltningen, Vallentuna. Sekreterare Birgitta Gunolf Paragrafer 4 och 5 omedelbart justerad Ordförande Samhällsbyggnadsnämnden 13 februari 2007 Plats och tid för sammanträdet Beslutande Ersättare Övriga deltagare Utses att justera Justeringens plats och tid Angarnsrummet, Tunahuset Tuna torg 2, Vallentuna

Läs mer

Vallentuna teater, Vallentuna måndagen den 16 december 2002 kl

Vallentuna teater, Vallentuna måndagen den 16 december 2002 kl Kommunstyrelsen 16 december 2002 Plats och tid för sammanträdet Vallentuna teater, Vallentuna måndagen den 16 december 2002 kl 17.00-18.45 Beslutande Ersättare Sten-Åke Adlivankin (m), ordförande Marie-Louise

Läs mer

VALLENTUNA KOMMUN Sammanträdesprotokoll 1 (13)

VALLENTUNA KOMMUN Sammanträdesprotokoll 1 (13) VALLENTUNA KOMMUN Sammanträdesprotokoll 1 (13) Plats och tid ande Mörbyrummet, Fritidsförvaltningen, Torggatan 15, Vallentuna. Torsdagen den 5 april 2012 kl 09.05 10.20. Ledamöter: Åke Uddén (C) Roger

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Kommunstyrelsens arbetsutskott 2010-08-18 1 (9) Plats och tid Sammanträdesrum Häverö, kl 09.00-09.55 ande Övriga deltagande Kjell Jansson (M), ordförande Berit Jansson (C) Hans Andersson (FP) Olle Jansson

Läs mer

PROTOKOLL. Fritidsnämnden 21 oktober 2003

PROTOKOLL. Fritidsnämnden 21 oktober 2003 Fritidsnämnden 21 oktober 2003 Plats och tid för sammanträdet Beslutande Övriga deltagare Utses att justera Justeringens plats och tid Mörbyrummet, Fritidskontoret, Tuna torg 15, Vallentuna, tisdagen den

Läs mer

Gunnel Orselius-Dahl (fp), ordförande Marie-Louise Löwenbeck (m) Mauritz Lindroth (s) Anne Saaristo, socialchef Cecilia Stewart, adm.

Gunnel Orselius-Dahl (fp), ordförande Marie-Louise Löwenbeck (m) Mauritz Lindroth (s) Anne Saaristo, socialchef Cecilia Stewart, adm. Socialnämndens arbetsutskott 25 oktober 2007 Plats och tid för sammanträdet Beslutande Övriga deltagare Utses att justera Justeringens plats och tid Frösundarummet, Socialförvaltningen, Tuna torg 15, Vallentuna

Läs mer

PROTOKOLL. Fritidsnämnden 28 september 2006

PROTOKOLL. Fritidsnämnden 28 september 2006 Fritidsnämnden 28 september 2006 Plats och tid för sammanträdet Beslutande Övriga deltagare Utses att justera Justeringens plats och tid Åby Scoutgård, Åbyholmsvägen, Vallentuna, torsdagen den 28 september

Läs mer

kreterare Margareta Stensaeus Linder Paragrafer 1 2 omedelbar justering BEVIS Justeringen har tillkännagivits genom anslag Samhällsbyggnadsnämnden

kreterare Margareta Stensaeus Linder Paragrafer 1 2 omedelbar justering BEVIS Justeringen har tillkännagivits genom anslag Samhällsbyggnadsnämnden Samhällsbyggnadsnämnden 2010-01-26 Plats och tid för sammanträdet Beslutande Ersättare Övriga deltagare Utses att justera Justeringens plats och tid Angarnsrummet, Tunahuset Tuna torg 2, Vallentuna tisdagen

Läs mer

Mikaela Åberg (M) Hans Jörlén (C) Lennart Bång (S) Rolf Johanson, Kultur- och fritidschef Henrik Jönsson, Nämndsekreterare

Mikaela Åberg (M) Hans Jörlén (C) Lennart Bång (S) Rolf Johanson, Kultur- och fritidschef Henrik Jönsson, Nämndsekreterare Nämnd/Styrelse Sammanträdesdatum Sid kultur- och fritidsnämnden 2009-10-15 1 Plats och tid Fritidsgården Huset, torsdagen 15 okt, 2009, kl 19-20 Beslutande Anders Forsberg (M) Björn Möllersten (Fp) Stig

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Fritidsnämnden 2009-05-12 1 Plats och tid: Fritidskontorets sammanträdesrum, kl 14.00-17.15 ande: Ibrahim Candemir (KD) vice ordförande, ersättare för Sidsel Waern Karl-Mats Bodestad (M) Christian Aldenäs

Läs mer

Bällstarummet, Tuna torg 1, Vallentuna torsdagen den 4 mars 2004 kl

Bällstarummet, Tuna torg 1, Vallentuna torsdagen den 4 mars 2004 kl Handikapprådet 2004-03-04 Plats och tid för sammanträdet Bällstarummet, Tuna torg 1, Vallentuna torsdagen den 4 mars 2004 kl 19.00 21.15 ande Ersättare Politiskt valda ledamöter Marie-Louise Löwenbeck,

Läs mer

Politiskt valda ledamöter Marie-Louise Löwenbeck Birgitta Karlsson Tommy Eckelöv

Politiskt valda ledamöter Marie-Louise Löwenbeck Birgitta Karlsson Tommy Eckelöv Handikapprådet 2009-11-26 Plats och tid för sammanträdet Bällstarummet, Kommunalhuset, Tuna Torg 1, Vallentuna torsdagen den 26 november kl. 19.00 Beslutande Ersättare Politiskt valda ledamöter Marie-Louise

Läs mer

PROTOKOLL. Fritidsnämnden 2000-11-14. Mörbyrummet, Fritidskontoret, Tuna torg 15, Vallentuna, tisdagen den 14 november 2000 kl 19.00-21.

PROTOKOLL. Fritidsnämnden 2000-11-14. Mörbyrummet, Fritidskontoret, Tuna torg 15, Vallentuna, tisdagen den 14 november 2000 kl 19.00-21. Fritidsnämnden 2000-11-14 Plats och tid för sammanträdet Beslutande Övriga deltagare Utses att justera Mörbyrummet, Fritidskontoret, Tuna torg 15, Vallentuna, tisdagen den 14 november 2000 kl 19.00-21.20

Läs mer

Nämnd/Styrelse Sammanträdesdatum Sid Kultur- och fritidsnämnden 2010-02-18 1

Nämnd/Styrelse Sammanträdesdatum Sid Kultur- och fritidsnämnden 2010-02-18 1 Nämnd/Styrelse Sammanträdesdatum Sid Kultur- och fritidsnämnden 2010-02-18 1 Plats och tid Beslutande 18 feb kl 19.00 20.00 Kommunalhuset rum Bergaholm Anders Forsberg (M) Björn Möllersten (Fp) Tj ej vid

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag.

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Fritidsnämnden Sammanträdesdatum 2016-02-16 Plats och tid Kommunhuset i Gislaved, tisdagen den 16 februari 2016, kl. 15.00-16.15 Beslutande Tommy Stensson (S), ordf. Susanne Josefsson (S) Rune Johansson

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Blad 1 (6) Kommunstyrelsen 2011-06-15

Sammanträdesprotokoll Blad 1 (6) Kommunstyrelsen 2011-06-15 Sammanträdesprotokoll Blad 1 (6) Kommunstyrelsen 2011-06-15 Plats och tid kommunhuset rum 292 kl 15.00-17.20 Beslutande Olov Zakrisson (S) Catharina Fredriksson (S) Dag Bergentoft (M) Patrik Renfors (V)

Läs mer

Lennart Nilsson, Ordförande (KD) Mårten Karlsson (S) Erik Ulriksson (C) Anette Eriksson (C) Urban Johansson (L), ersättare Inge Digrell (S), ersättare

Lennart Nilsson, Ordförande (KD) Mårten Karlsson (S) Erik Ulriksson (C) Anette Eriksson (C) Urban Johansson (L), ersättare Inge Digrell (S), ersättare 1 (12) Plats och tid Hämnäs Bygdegård,, kl. 15.00 16.25 Beslutande Övriga närvarande Lennart Nilsson, Ordförande (KD) Mårten Karlsson (S) Erik Ulriksson (C) Anette Eriksson (C) Urban Johansson (L), ersättare

Läs mer

Behandlade ärenden. 1 Kommitté elitutmärkelse och ledarstipendium. 2 Hässleholms Freeflow Football Club: Ansökan om bidrag.

Behandlade ärenden. 1 Kommitté elitutmärkelse och ledarstipendium. 2 Hässleholms Freeflow Football Club: Ansökan om bidrag. 1 Fritidsnämnden 2010-01-27 Behandlade ärenden 1 Kommitté elitutmärkelse och ledarstipendium. 2 Hässleholms Freeflow Football Club: Ansökan om bidrag. 3 Budgetbokslut per 2009-12-31. 4 Uppföljning av verksamhetsmål

Läs mer

Dick Andersson, t f socialchef Ulla-Britt Ahlin, utredare Agneta Sandström, ekonom. Socialkontoret, Tuna torg 15, Vallentuna

Dick Andersson, t f socialchef Ulla-Britt Ahlin, utredare Agneta Sandström, ekonom. Socialkontoret, Tuna torg 15, Vallentuna Socialnämnden 2000-01-11 Plats och tid för sammanträdet Beslutande Övriga deltagare Frösundarummet, Socialförvaltningen, Tuna torg 15, Vallentuna Tisdag den 11 januari 2000 kl 18 30 20 00. Leif Öhman (m),

Läs mer

PROTOKOLL. Fritidsnämnden 27 januari 2005

PROTOKOLL. Fritidsnämnden 27 januari 2005 Fritidsnämnden 27 januari 2005 Plats och tid för sammanträdet Beslutande Övriga deltagare Utses att justera Justeringens plats och tid Mörbyrummet, Fritidskontoret, Tuna torg 15, Vallentuna, torsdagen

Läs mer

Therése Lakatos Utdragsbestyrkande

Therése Lakatos Utdragsbestyrkande 1 (5) Plats och tid Fritidskontoret, Järnvägsgatan 20, Gislaved, klockan 15.30 16.30 Beslutande Maria Gullberg Lorentsson (M), ordf. Glenn Gustafsson (M) Urban Nilsson (C) Linus Håkansson (KD) Lars Park

Läs mer

TOMELILLA KOMMUN Vård och omsorgsnämnden

TOMELILLA KOMMUN Vård och omsorgsnämnden : Plats och tid Svea Hund i kommunhuset, den, kl. 08.30-11.00 Beslutande Gunnel Andersson (M), ordförande Marianne Åkerblad (M) Gunvor Olsson (C) Ann Harrysson (SPI), 1:e vice ordförande Ida Bornlykke

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum 2005-11-22 1 Organ Kultur- och fritidsnämnden Plats och tid Biblioteket, Gnosjö tisdagen den 22 november 2005 kl. 18.00-19.00 Beslutande Stig Axelsson (s) ordförande Rita Bergström (m) Gunlög Lindén (kd)

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum s. 1 (11)

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum s. 1 (11) Sammanträdesdatum s. 1 (11) Plats Lomma kommunhus, sammanträdesrum Önnerup Tid Måndagen den 13 juni 2016 kl 16.00 17.25 Beslutande Alf Michelsen (M) ordförande Lennart Månsson (M) vice ordförande Gunilla

Läs mer

Tid och plats Kl 18:30 Stora mötesrummet, Kulturhuset, Vallentuna

Tid och plats Kl 18:30 Stora mötesrummet, Kulturhuset, Vallentuna K A LLELSE FRITIDSNÄMNDEN 2014-09-18 Tid och plats Kl 18:30 Stora mötesrummet, Kulturhuset, Vallentuna Kallade tjänstemän Pernilla Järveroth, kultur- och fritidschef Mikael Göransson, handläggare Åsa Borglund,

Läs mer

Fritidskontoret, Tuna torg 15, Vallentuna tisdagen den 15 september 1998 kl 19.00-21.45

Fritidskontoret, Tuna torg 15, Vallentuna tisdagen den 15 september 1998 kl 19.00-21.45 AB VALLENTUNA KOMMUN Fritidsnämnden 1998-09-15 1(14) Plats och tid för sammanträdet Beslutande Övriga deltagare Utses att justera Justeringens plats och tid Fritidskontoret, Tuna torg 15, Vallentuna tisdagen

Läs mer

Jörgen Hellberg (fp) ordförande Lars Carlsson (c) Tommy Eckelöv (s)

Jörgen Hellberg (fp) ordförande Lars Carlsson (c) Tommy Eckelöv (s) Fritidsnämndens arbetsutskott 8 september 2005 Plats och tid för sammanträdet Mörbyrummet, Fritidskontoret Tuna torg 15, Vallentuna, torsdagen den 8 september, kl. 07.30-10.00 Beslutande Jörgen Hellberg

Läs mer

Samhällsbyggnadsförvaltningen, Vallentuna. BEVIS Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Samhällsbyggnadsnämnden

Samhällsbyggnadsförvaltningen, Vallentuna. BEVIS Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Samhällsbyggnadsnämnden Samhällsbyggnadsnämnden 19 september 2006 Plats och tid för sammanträdet Beslutande Ersättare Övriga deltagare Utses att justera Angarnsrummet, Tunahuset Tuna torg 2, Vallentuna tisdagen den 19 september

Läs mer

Kommunstyrelsen 2015-04-14. Plats: Lilla Sessionsalen, Medborgarhuset, Arlöv Tid: 2015-04-20 kl. 17:00

Kommunstyrelsen 2015-04-14. Plats: Lilla Sessionsalen, Medborgarhuset, Arlöv Tid: 2015-04-20 kl. 17:00 Kallelse Kommunstyrelsen 2015-04-14 Plats: Lilla Sessionsalen, Medborgarhuset, Arlöv Tid: 2015-04-20 kl. 17:00 Denna kallelse utgår även till ersättarna för kännedom. Vid eventuellt förhinder för ledamot

Läs mer

VALLENTUNA KOMMUN Sammanträdesprotokoll 1 (12)

VALLENTUNA KOMMUN Sammanträdesprotokoll 1 (12) VALLENTUNA KOMMUN Sammanträdesprotokoll 1 (12) Plats och tid Frösundarummet, 19.00 21.00 ande Ersättare Övriga närvarande Åke Uddén (C), ordförande, Roger Gadde (M), Kjell Lindqvist (M), Tommy Schiött

Läs mer

KALLELSE. 1. Justerande:... Socialnämnden 14 juni 2005

KALLELSE. 1. Justerande:... Socialnämnden 14 juni 2005 Socialnämnden 14 juni 2005 Plats och tid för sammanträdet Frösundarummet, Socialförvaltningen, Tuna torg 15, Vallentuna tisdagen den 14 juni 2005 kl 18.30. Genomgång av handlingar kl 17.30. Kallade tjänstemän

Läs mer