PROTOKOLL. Fritidsnämnden 16 juni 2005

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "PROTOKOLL. Fritidsnämnden 16 juni 2005"

Transkript

1 Fritidsnämnden 16 juni 2005 Plats och tid för sammanträdet Beslutande Övriga deltagare Utses att justera Justeringens plats och tid Karbyskolans matsal, Brottby, torsdagen den 16 juni 2005, kl Jörgen Hellberg (fp) ordförande Lars Carlsson (c) Ray Idermark (m) Göran Seveson (m) Tommy Schiött (m) Ulrika Erlandsson (kd) Tommy Eckelöv (s) Sven Ljungberg (s), ers. Maria Nilsson (s) Bertil Olsson (m) Kenneth Bylund (s) Jan-Åke Bredberg, fritidschef Lars Lundkvist, fritidsintendent Agneta Fleischer, enhetschef Marie-Louise Bornholm, nämndsekreterare Anna-Karin Andersson, representant för föräldraföreningen i Karby Marie Linghag, representant för Karby Tennisklubb Åke Uddén, representant för Brottby SK Jenny Bengtsson, fritidsgårdsföreståndare Sven Ljungberg Fritidskontoret, Vallentuna, den 22 juni 2005 Sekreterare Marie-Louise Bornholm Paragrafer Ordförande Jörgen Hellberg Justerande Sven Ljungberg BEVIS Justeringen har tillkännagivits genom anslag Organ Fritidsnämnden Sammanträdesdatum 16 juni 2005 Datum för anslags uppsättande 23 juni 2005 Datum för anslags nedtagande 14 juli 2005 Förvaringsplats för protokollet Fritidskontoret, Vallentuna Underskrift 1 (24)

2 Innehållsförteckning: Sid. Avtackning...3 Luftavfuktare Vallentuna ishall...4 Motion. Badhus/Äventyrsbad i Vallentuna...5 Motion om att anlägga motionsspår i Bällstaberg...8 Motion. Barnombudsman i kommunen...10 Förslag till ändring av åldersgräns för Karbygårdens öppna kvällsverksamhet...13 IF Vallentuna BK Ishockeys ekonomiska situation...14 Tidigareläggande av gamla grus till konstgräs - information...16 Anmälningar och rapporter...18 Information och diskussion om föreningens verksamhet och ekonomi, Vallentuna Tennisklubb...19 Detaljplan för cirkulationsplats och förskola vid Uthamravägen, Vallentuna...21 Information angående Karbygården (24)

3 Avtackning FN 51 Ordförande Jörgen Hellberg (fp) öppnar mötet med att överlämna blommor och avtacka Agneta Fleischer, som kommer att sluta sin anställning under sommaren. Ordförande talar varmt om Agnetas insatser vid Novas tillblivelse och önskar henne all lycka i framtiden. Agneta tackar fritidsnämnden för blommorna och de gångna åren. 3 (24)

4 Luftavfuktare Vallentuna ishall FN 52 Dnr Beslut Fritidsnämnden beslutar att anlita Garnsvikens Fukt- & Energiteknik AB som entreprenör för kompletterande installation av luftavfuktningsaggregat till ishallen. Ärendet Fritidskontoret har i sin investeringsram kr avsatta för en komplettering av A-hallens luftavfuktare. Befintlig avfuktare har inte kapacitet att under alla förhållanden förhindra kondens på byggnadsdelar kring isbanan. Två av tre tillfrågade entreprenörer har inkommit med anbud. Förfrågningsunderlaget är upprättat med funktionskrav och visst materialval, en s.k. rambeskrivning. De entreprenörer, som inkommit med anbud, är Garnsvikens Fukt- & Energiteknik samt Munthers AB. Garnsvikens Fukt- & Energiteknik AB Munthers AB = kr = kr Fritidskontoret har beslutat att anlita Garnsvikens Fukt- & Energiteknik AB som entreprenör för kompletterande installation av luftavfuktningsaggregat till ishallen. Arbetsutskottets förslag Arbetsutskottet beslutade den 26 maj 2005, 53, föreslå fritidsnämnden att anlita Garnsvikens Fukt- & Energiteknik AB som entreprenör för kompletterande installation av luftavfuktningsaggregat till ishallen. Beslutsgång vid fritidsnämndens sammanträde Fritidsnämnden beslutar enligt arbetsutskottets förslag. 4 (24)

5 Motion. Badhus/Äventyrsbad i Vallentuna FN 53 Dnr Beslut Fritidsnämnden beslutar att avslå motionen mot bakgrund av det pågående arbetet med att etablera en simhall i centrala Vallentuna. Ärendet Socialdemokraterna i Vallentuna har inkommit med ovanstående motion till kommunfullmäktige, som har skickat motionen på remiss till fritidsnämnden och samhällsbyggnadsnämnden. Svar på motionen skall vara kommunstyrelsen tillhanda den 3 augusti Motionen lyder: Vi Socialdemokrater i Vallentuna har i mer än 20 års tid drivit på för att Vallentuna ska få en egen simhall. Nu när kommunens ekonomi är någorlunda stabil vill vi att kommunen snabbt kommer igång med projektering av ett badhus/äventyrsbad i Vallentuna kommun. Ett badhus i Vallentuna är en angelägen och efterlängtad komplettering av det lokala kultur- och fritidsutbudet. Det är en naturlig del av utvecklingen i ett starkt växande Vallentuna, särskilt nu när planeringen av ett nytt centralt Vallentuna pågår. Vi anser det naturligt att en anläggning av detta slag ägs och drivs av kommunen själv. Vi ska vara herre i eget hus och oavsett vem som driver badet kommer kommunen att få betala ett underskott mellan avgifter och faktiska kostnader. Då ska det kapitalvärdet som anläggningen representerar vara kommunens egendom. Vi vill se ett badhus som en del av renoveringen av Kvarnbadet. En ombyggnad av Kvarnbadet till ett inomhusbad har många fördelar, ekonomiskt eftersom mycket är redan på plats, vi kan på detta vis hålla en kortare tidsplan för bygget, och läget är redan väl känt bland invånarna i Vallentuna och grannkommuner som badområde. På sikt kan det också bli möjligt att utnyttja Vallentunasjön i samband med badet. När Väsbyvägen blir överdäckad kommer Kvarnbadet att få betydligt närmare anknytning till Vallentuna Centrum än i dag. En central placering är av lika stor vikt som ett kommunalt ägande. Ett avgörande skäl till att vi väljer Kvarnbadet som placering är att vi inte anser det ekonomiskt försvarbart att ha bad öppet på två ställen i kommunen. En sommar som 2004 skulle vi behöva ha inomhusbadet öppet hela sommaren. Sådant är bara möjligt om vi kan samordna personal och driftkostnader med utomhusbadet. Dessutom ser vi att Kvarnbadet ändå måste restaureras. Skulle vi satsa på ett inomhusbad på annan plats är vi oroliga för att en sådan upprustning av Kvarnbadet inte blir av. Det skulle kunna leda till att Kvarnbadet så småningom läggs ned. 5 (24)

6 Forts. 53 Allt som allt ser vi Socialdemokrater i Vallentuna endast fördelar av ett kommunalägt badhus/äventyrsbad i Vallentuna. Vi föreslår att ett inomhusbad byggs i anslutning till Kvarnbadet inom en femårsperiod. Vallentuna den 31 januari 2005 SOCIALDEMOKRATERNA I VALLENTUNA Hans Strandin Tommy Eckelöv Fritidskontorets tjänsteutlåtande Fritidschef Jan-Åke Bredberg informerar att man, efter diskussion med motionärerna, enats om att avvakta med att besvara motionen tills efter det extrainkallade kommunfullmäktige den 7 juni då beslut om försäljning av centrum och ett eventuellt badhus i Tellusområdet skall tas. Yrkande vid arbetsutskottets sammanträde Tommy Eckelöv (s) föreslår att arbetsutskottet, i avvaktan på kommunfullmäktiges beslut rörande försäljning av centrum och ett eventuellt badhus i Tellusområdet, utan eget ställningstagande överlämna ärendet till fritidsnämnden. Arbetsutskottets förslag Arbetsutskottet beslutade den 2 juni 2005, 54, enligt Tommy Eckelövs (s) förslag, föreslå fritidsnämnden att i avvaktan på kommunfullmäktiges beslut rörande försäljning av centrum och ett eventuellt badhus i Tellusområdet, utan eget ställningstagande överlämna ärendet till fritidsnämnden. Yrkande vid fritidsnämndens sammanträde Ordförande Jörgen Hellberg (fp) yrkar att motionen avslås mot bakgrund av det pågående arbetet med att etablera en simhall i centrala Vallentuna. Tommy Eckelöv (s) yrkar bifall till motionen. Ray Idermark (m) och Lars Carlsson (c) yrkar bifall till ordförandes förslag. Beslutsgång vid fritidsnämndens sammanträde Efter ställda propositioner mellan ordförandes och s-parties förslag finner ordföranden att fritidsnämnden beslutar enligt ordförandes förslag. 6 (24)

7 Forts. 53 Reservation vid fritidsnämndens sammanträde Tommy Eckelöv (s) reserverar sig mot fritidsnämndens beslut till förmån för s-parties yrkande. 7 (24)

8 Motion om att anlägga motionsspår i Bällstaberg FN 54 Dnr Beslut Fritidsnämnden beslutar att godkänna fritidskontorets tjänsteskrivelse och som eget yttrande överlämna denna till kommunstyrelsen. Ärendet Socialdemokraterna i Vallentuna har inkommit med ovanstående motion till kommunfullmäktige, som har skickat motionen på remiss till fritidsnämnden. Svar på motionen skall vara kommunstyrelsen tillhanda den 3 augusti Motionen lyder: Expansionen i Vallentuna är en av landets högsta och då särskilt i kommunens södra delar. Många nya bostadsområden har under de senaste åren tillkommit i denna del av kommunen och i och med detta många nya kommuninnevånare. En ny skola, Bällstaberg, har byggts för att kunna tillgodose att nyinflyttade barn får tillgång till undervisning. Området vid skolan har visat sig vara populärt hos en del ungdomar och tyvärr har en del skadegörelser inom området skett. Ett sätt att minimera detta är att få fler vuxna till området på tider då skolan inte är öppen. En spårcentral med motionsspår av olika längder skulle kunna vara ett sätt, och om ett elljusspår anläggs kan detta innebära fler vuxna på kvällar. Motionsspåren skulle även vara en tillgång för skolans hela verksamhet, inte bara i idrottsundervisningen. En viktig fråga som debatteras i Sverige idag är folkhälsofrågor. Andelen överviktiga ökar och samtidigt ökar sjukskrivningar på grund av utbrändhet. Ett sätt att mota denna utveckling är att ge människor tillgång och närhet till möjligheten att motionera. Idag ligger närmaste spårcentral inom kommunen vid ishallen, vilket innebär att tiden att ta sig dit i regel är längre än den tid motionen i sig tar. Många av innevånarna i södra Vallentuna använder idag Gävsjövägen som en port till naturen och som motionsled. Denna väg är smal och vissa delar är krokig med dålig sikt vilket innebär att olycksrisken är påtaglig. Jag föreslår kommunfullmäktige besluta att anlägga en spårcentral med ett elljusspår vid Bällstabergsskolan, Vallentuna kommun. Vallentuna den 5 april 2005 SOCIALDEMOKRATERNA I VALLENTUNA Tomas Bogren 8 (24)

9 Forts. 54 Fritidskontorets tjänsteutlåtande Fritidskontoret är positivt till anläggandet av ett motionsspår i Bällstaberg och i anslutning till Bällstabergsskolan förutsatt att erforderliga investeringsmedel anvisas och att fritidsnämnden kompenseras för eventuella kapitaltjänstkostnader. Frågan om elbelysning föreslås aktualiseras i ett senare skede då man vet i vilken omfattning motionsspåret används. Vissa förberedelser för en kommande elbelysning såsom dragning av jordkabel o.d. bör dock göras i samband med anläggande av spåret. Fritidskontorets förslag Fritidsnämnden beslutar att godkänna fritidskontorets tjänsteskrivelse och som eget yttrande överlämna denna till kommunstyrelsen. Yrkanden vid arbetsutskottets sammanträde Tommy Eckelöv (s) yrkade bifall till motionen. Ordförande Jörgen Hellberg (fp) yrkade bifall till fritidskontorets förslag. Arbetsutskottets förslag Arbetsutskottet beslutade den 2 juni 2005, 55, föreslå fritidsnämnden att godkänna fritidskontorets tjänsteskrivelse och som eget yttrande överlämna denna till kommunstyrelsen. Reservation vid arbetsutskottets sammanträde Tommy Eckelöv reserverade sig mot arbetsutskottets beslut till förmån för sitt eget bifallsyrkande. Yrkanden vid fritidsnämndens sammanträde Tommy Eckelöv vidhåller sitt tidigare yrkande. Ordförande Jörgen Hellberg (fp) yrkar bifall till arbetsutskottets förslag. Beslutsgång vid fritidsnämndens sammanträde Efter ställda propositioner mellan ordförandes och Tommy Eckelövs yrkanden finner ordförande att fritidsnämnden beslutar enligt arbetsutskottets förslag. Reservation vid fritidsnämndens sammanträde Tommy Eckelöv reserverar sig mot fritidsnämndens beslut till förmån för sitt eget bifallsyrkande. 9 (24)

10 Motion. Barnombudsman i kommunen FN 55 Dnr Beslut Fritidsnämnden beslutar att godkänna fritidskontorets tjänsteskrivelse och som eget yttrande överlämna denna till kommunstyrelsen. Ärendet Socialdemokraterna i Vallentuna har inkommit med ovanstående motion till kommunfullmäktige, som har skickat motionen på remiss till bl.a. fritidsnämnden. Svar på motionen skall vara kommunstyrelsen tillhanda den 3 augusti Motionen lyder: Den 20 november 1989 antog FN:s generalförsamling Konventionen om barnets rättigheter (barnkonventionen). Konventionen är ett folkrättsligt dokument som är juridiskt bindande för de stater som anslutit sig beslutar Sveriges riksdag att ratificera barnkonventionen och den börjar gälla den 2 september samma år. Eftersom många av de verksamheter som berör barn och ungdomar finns på lokal nivå, ska barnkonventionen tillämpas av beslutsfattare i kommunen. Riksdagen antog 1999 en nationell strategi för att förverkliga barnkonventionen i Sverige. För kommuner innebär det att man bör erbjuda utbildning och fortbildning om barnkonventionen att man bör inrätta system för att tydliggöra barnperspektivet i beslutsprocesser. Många kommuner och landsting har påbörjat arbetet med att genomföra barnkonventionen och politiker och tjänstemän har då konstaterat att barnkonventionen är ett utmärkt verktyg till mer genomtänkta beslut och ett tydligare barnperspektiv. Det är hög tid för Vallentuna att ta tag i arbetet med att genomföra barnkonventionen i Vallentuna. Den rättigheten har Vallentunas barn. Eftersom mycket av arbetet handlar om att ändra vuxnas attityder och gamla traditioner kan det säkert ta både mycket tid och klipska idéer att se till att också Vallentuna följer barnkonventionen på ett medvetet vis. Många kommuner har prövat olika modeller och det tycks oss som om tillsättande av en tjänsteman som har till uppgift att fokusera och hjälpa alla att följa barnkonventionen är en effektiv modell. Det finns flera olika modeller till barnbokslut att kopiera och anpassa efter vår kommunala struktur. Det är ett bra sätt att tydliggöra barnperspektivet i beslutsprocesser. Jag föreslår därför att Vallentuna kommun tillsätter en egen barnombudsman 10 (24)

11 Forts. 55 att barnombudsmannen får till uppgift att ta fram en modell för barnbokslut som ska användas i samtliga nämnder och styrelser i samband med det årliga bokslutet. Vallentuna den 7 mars 2005 Karin Dahl-Strandin Hans Strandin Fritidskontorets förslag Kommunfullmäktige antog kommunens barn- och ungdomspolitiska handlingsprogram Programmet bygger till stor del på barnkonventionens olika artiklar och kommunplanens inriktningsmål och åtaganden under rubriken Barn och Ungdom är till stor del hämtade från detta handlingsprogram. I samband med sjösättningen av det Barn- och Ungdomspolitiska Handlingsprogrammet genomfördes en utbildning av personal och politiker. Dessutom arrangerades speciella barn- och ungdomsdagar med fokus på handlingsprogrammet och barnkonventionen. Ett Tryggare Vallentuna startades 2001 med hänvisning till handlingsprogrammet mål Barn och ungdomars rätt till skydd och trygghet. Mötesplatserna Nova, Karbygården och närområdesverksamheterna i Bällstaberg och Ekeby/Hammarbacken har också sitt ursprung i handlingsprogrammet. Fritidskontorets tjänsteutlåtande För att stärka fokus på barn- och ungdomsperspektivet (barnkonventionen) i kommunens verksamhet föreslås att det Barn- och Ungdomspolitiska Handlingsprogrammet revideras och ligger till grund för detta arbete, att innehållet i handlingsprogrammet på lämpligt sätt integreras i den nya planeringsmodellen för kommunplanearbetet samt att modeller för dialogen mellan nämnder/förvaltningar och målgruppen barn och ungdomar tas fram. För att detta arbete skall fungera på ett bra sätt krävs en resurs för samordning av arbetet inom kommunen och med målgruppen (barn och ungdomar). Möjligheten att inrymma denna funktion som en del i en befintlig tjänst bör i första hand utredas. Fritidskontorets förslag Fritidsnämnden beslutar att godkänna fritidskontorets tjänsteskrivelse och som eget yttrande överlämna denna till kommunstyrelsen. 11 (24)

12 Forts. 55 Yrkanden vid arbetsutskottets sammanträde Tommy Eckelöv (s) yrkade bifall till motionen. Ordförande Jörgen Hellberg (fp) yrkade bifall till fritidskontorets förslag. Arbetsutskottets förslag Arbetsutskottet beslutade den 2 juni 2005, 56, föreslå fritidsnämnden att godkänna fritidskontorets tjänsteskrivelse och som eget yttrande överlämna denna till kommunstyrelsen. Reservation vid arbetsutskottes sammanträde Tommy Eckelöv reserverade sig mot arbetsutskottets beslut till förmån för sitt eget yrkande. Yrkande vid fritidsnämndens sammanträde Tommy Eckelöv (s) yrkar bifall till motionen i enlighet med yrkande i arbetsutskottet. Ordförande Jörgen Hellberg (fp) yrkar bifall till arbetsutskottets förslag. Beslutsgång vid fritidsnämndens sammanträde Efter ställda propositioner mellan ordförandes och Tommy Eckelövs yrkanden finns ordförande att fritidsnämnden beslutar enligt arbetsutskottets förslag. Reservation vid fritidsnämndens sammanträde Tommy Eckelöv reserverar sig mot fritidsnämndens beslut till förmån för sitt eget yrkande. 12 (24)

13 Förslag till ändring av åldersgräns för Karbygårdens öppna kvällsverksamhet FN 56 Fritidsnämndens beslut Fritidsnämnden beslutar att den övre åldersgränsen för målgruppen till Karbygårdens öppna kvällsverksamhet ändras till 18 år. Ärendet Huvudsyftet med att införa åldersgränser för huvudmålgrupperna i fritidsnämndens öppna verksamheter är att kunna skapa en trivsam miljö och erbjuda verksamheter som tilltalar ungdomarna. Åldersgrupperna för de olika målgrupperna är.. närområdesverksamheten i Bällstaberg och Ekeby/Hammarbacksområdet år. öppen eftermiddagsverksamhet på Karbygården år (högstadiet). Karbyskolan bedriver egen inskriven omsorgsverksamhet upp till 12 år. öppen kvällsverksamhet på Karbygården år. öppen fritidsverksamhet på Nova år. Fritidskontorets tjänsteutlåtande Under senare tid har en sänkning av den övre åldersgränsen (20 år) till Karbygårdens öppna kvällsverksamhet diskuterats inom förvaltningen eftersom det visat sig svårt att ordna en meningsfull verksamhet för en så bred målgrupp. Med anledning härav föreslår fritidskontoret att den övre åldersgränsen för kvällsverksamheten på Karbygården sänks till 18 år. Äldre ungdomar hänvisas till Nova där man erbjuder en bättre anpassad verksamhet för dessa ungdomar. Fritidskontorets förslag Fritidsnämnden beslutar att den övre åldersgränsen för målgruppen till Karbygårdens öppna kvällsverksamhet ändras till 18 år. Arbetsutskottets förslag Arbetsutskottet beslutade den 2 juni, 57, föreslå fritidsnämnden att den övre åldersgränsen för målgruppen till Karbygårdens öppna kvällsverksamhet skall ändras till 18 år. Beslutsgång vid fritidsnämndens sammanträde Fritidsnämnden beslutar enligt arbetsutskottets förslag. 13 (24)

14 IF Vallentuna BK Ishockeys ekonomiska situation FN 57 Dnr Beslut Fritidsnämnden beslutar att föreningens skuld till kommunen skall vara reglerad senast den 30 juni 2005, att, om så ej skett överlämnas skulden till Kronofogdemyndigheten med begäran om kvalificerad utredning samt att, om reglering ej skett den 31 juli 2005 dras istiderna för seniorverksamheten (A-laget) in från den 1 augusti Ärendet Fritidsnämnden beslutade den 23 september 2003 ( 76) att följande åtgärder skall vidtas då IF Vallentuna BK Ishockey ej fullföljer sina ekonomiska åtaganden mot kommunen: Skuldbelopp överstigande 100 tkr översänds till Kronofogdemyndigheten för indrivning med begäran om kvalificerad utredning. Föreningens istider för seniorverksamhet (A-laget) dras in vid följande tidpunkter: - Den 15 december (efter avslutad höstomgång). - Efter avslutad våromgång (februari april beroende på slutspel). - Den 1 augusti (före start av höstomgång). Föreningens skuld till kommunen är f.n. 245 tkr. Anledningen till att fritidskontoret avvaktat med att överlämna skulden till Kronofogdemyndigheten i enlighet med ovannämnda beslut är att föreningens styrelse under den gångna säsongen gjort stora ansträngningar för att klara ut sin ekonomiska situation där de ekonomiska mellanhavandena mellan föreningen och de bolag man har upplåtelseavtal med ingått som en viktig del. Fritidskontoret har klargjort för föreningens styrelse att den aktuella skulden till kommunen måste regleras snarast. Om så ej sker kommer ovannämnda åtgärder att vidtas, d.v.s. att skulden överlämnas till Kronofogdemyndigheten och att som ett nästa steg dra in istiderna för seniorverksamheten (A-laget) från den 1 augusti Fritidskontorets förslag : Fritidsnämnden beslutar att föreningens skuld till kommunen skall vara reglerad senast den 30 juni 2005, att, om så ej skett överlämnas skulden till Kronofogdemyndigheten med begäran om kvalificerad utredning samt 14 (24)

15 Forts. 57 att, om reglering ej skett den 31 juli 2005 dras istiderna för seniorverksamheten (A-laget) in från den 1 augusti Yrkande vid arbetsutskottets sammanträde Ordförande Jörgen Hellberg (fp) yrkar bifall till fritidskontorets förslag. Arbetsutskottets förslag Arbetsutskottet beslutade den 16 juni 2005, 61, enligt fritidskontorets förslag. Beslutsgång vid fritidsnämndens sammanträde Fritidsnämnden beslutar enligt arbetsutskottets förslag. 15 (24)

16 Tidigareläggande av gamla grus till konstgräs - information FN 58 Dnr Ärendet Fritidsintendent Lars Lundkvist informerar från möte med fotbollsföreningar : Fritidskontoret har fått fritidsnämndens uppdrag att efterhöra om det finns ett gemensamt synsätt angående ett tidigareläggande av gamla grus till en konstgräsbelagd elvamannaplan främst med anledning av att träningsförutsättningarna är ytterst begränsade då det endast finns en vinterfotbollsplan tillgänglig i kommunen. Frågan har initierats av Vallentuna Bollklubb, som inte kan erbjuda sina ungdomslag de träningsmöjligheter som klubbmedlemmarna anser vore önskvärt. Samtliga företrädare framförde att de delar Vallentuna Bollklubbs synsätt, då träningsförutsättningarna för flertalet av föreningarnas ungdomslag är nästintill obefintliga under perioden januari t.o.m. april. Dessutom framfördes att fotbollsklubbarna även får begränsat med tid i sporthallarna eftersom hallidrotterna ges företräde under rubricerad period. Föreningsföreträdarna var överens om att en framtida konstgräsplan skall ligga på Vallentuna IP där det finns tillgång till omklädningsrum maskiner, personal m.m., vilket är en förutsättning för att kunna hålla planen snöfri utan eluppvärmning. Vidare framfördes en oro över åverkan om planen skulle placeras utanför idrottsplatsens område. Samtliga deltagare blev medvetna om det orealistiska i att anlägga en eluppvärmd vinterplan med tanke på de höga energikostnader, som skulle drabba såväl kommunen som föreningarna. Om planen placeras på IP bör det vara möjligt att transportera bort snön med hjälp av snöslunga och traktor. Samtliga närvarande föreningsrepresentanter ställer sig positiva till att erlägga en årlig hyra till kommunen motsvarande en tredjedel av kommunens kapitaltjänstkostnad för den aktuella investeringskostnaden. Ett önskemål är att konstgräs-/vinterfotbollsplanen skall vara färdigställd under 2006 eller allra senast Efterföljande diskussioner om möjligheterna att anlägga en eventuellt uppvärmd konstgräsplan mynnade ut i att mötesdeltagarna blev medvetna om det orealistiska i en sådan önskan med tanke på de energi- 16 (24)

17 Forts. 58 kostnader som skulle drabba såväl kommunen som föreningarna. Om planen placeras på IP bör det vara möjligt att transportera bort snön med hjälp av snöslunga och traktor och då istället ta merkostnaden för komplettering av gummigranulat, som uppskattningsvis endast är en tiondel av energikostnaden för en eluppvärmd plan. Arbetsutskottets beslut Arbetsutskottet uppdrog den 16 juni 2005, 62, till fritidskontoret att till nästkommande sammanträde med arbetsutskottet skriva fram ett beslutsförslag. Information vid fritidsnämndens sammanträde Fritidsintendent Lars Lundkvist informerar fritidsnämnden om ärendet i enlighet med informationen, som gavs vid arbetsutskottets sammanträde. Ordförande Jörgen Hellberg (fp) tackar för informationen. 17 (24)

18 Anmälningar och rapporter FN 59 Meddelas och läggs till handlingarna. 1. Verksamhetsberättelser Inlämnade verksamhetsberättelser för 2004 Cantaton Vallentuna Karate Club 2. Kurser FSKF, Föreningen Storstockholms Kultur- och Fritidschefer, inbjuder förtroendevalda i kommunala nämnder, förtroendevalda inom idrottsrörelsen och tjänstemän i kommuner och idrottsorganisationer till ett seminarium, Styra eller Stötta, onsdagen den 19 oktober 2005, kl , på Stockholms Stadion. Kostnad: 400 kr. Anmälan senast den 3 oktober. Övriga ärenden delges i protokoll. 18 (24)

19 Information och diskussion om föreningens verksamhet och ekonomi, Vallentuna Tennisklubb FN 60 Dnr Beslut Fritidsnämnden beslutar att uppdra till fritidschefen att besluta om förskottsutbetalning av höstens aktivitets- och hyresbidrag med maximalt 60 tkr. Ärendet - Information och diskussion Arbetsutskottet beslutade den 7 april 2005, 35, att uppdra till fritidschef Jan-Åke Bredberg att till lämpligt tillfälle inbjuda hela klubbens styrelse till ett möte med arbetsutskottet. Därav har klubbens styrelse inbjudits till arbetsutskottets sammanträde den 16 juni Ärendets behandling vid arbetsutskottets sammanträde Fritidschef Jan-Åke Bredberg inlededde med att tala om varför klubben inbjudits till mötet, nämligen att fritidsnämnden önskar information om ekonomi, verksamhetsledare etc. Klubbens ordförande, Johan Liberson, berättade att föreningen fått en ny styrelse efter ett extra årsmöte den 9 juni. Anledningen till att han kom ensam var att man inte hunnit konstituera den nya styrelsen. Johan Liberson konstaterade, att det överlag blivit lättare att engagera ideella krafter till klubbens styrelsearbete, vilket är glädjande. Klubbens verksamhet har ökat, vilket gör att ekonomin fortsätter att förbättras. Detta innebär bl.a. att man kan hålla amorteringsplanen för tennishallen på 120 tkr per år. Ett problem är att hallen behöver rustas upp, vilket kommer att belasta klubbens ekonomi. Mest akut är golv och tak. Det är svårt att kombinera en bra verksamhetsledare med en duktig administratör i en och samma person. På detta område arbetar man på att stärka upp den administrativa delen. Bl.a. kommer fakturering och fakturaövervakning att läggas ut externt fr.o.m. i höst. Ett annat problem är att hålla medlemsregistret à jour och att se till att alla betalar sin medlemsavgift. Denna kontroll kommer att bli avsevärt enklare till hösten då tennishallen utrustas med ett nytt låssystem, som endast ger medlemmar tillträde. Liksom tidigare år har klubben problem med likviditeten under juni och juli månad och hemställer därför om ett förskott på hyresbidrag och lokalt aktivitetsstöd på maximalt 60 tkr. 19 (24)

20 Forts. 60 Johan Liberson ställde också frågan om idrottsplatsens vaktmästare skulle kunna hjälpa klubben vid speciella tillfällen. Fritidsintendent Lars Lundkvist svarade, att vaktmästarna inte har möjlighet att göra några speciella hjälpinsatser mer än att som tidigare ploga parkeringen. Ordförande Jörgen Hellberg (fp) tackade för informationen och sade att det är glädjande att föreningens verksamhet och ekonomi utvecklas positivt. Dessutom informerade ordförande om att föreningens hemställan om förskott på maximalt 60 tkr skulle tas upp på dagens arbetsutskott och fritidsnämnd. Klubbens ordförande Johan Liberson skall snarast meddela fritidschefen om det begärda förskottets storlek. Arbetsutskottets förslag Arbetsutskottet beslutade den 16 juni 2005, 66, föreslå fritidsnämnden besluta att uppdra åt fritidschefen att besluta om förskottsutbetalning av höstens aktivitets- och hyresbidrag till ett belopp av maximalt 60 tkr efter det att klubben inkommit med ansökan om definitivt belopp. Beslutsgång vid fritidsnämndens sammanträde Fritidsnämnden beslutar enligt arbetsutskottets förslag. 20 (24)

21 Detaljplan för cirkulationsplats och förskola vid Uthamravägen, Vallentuna FN 61 Dnr Beslut Fritidsnämnden beslutar vidhålla sitt tidigare yttrande, d.v.s. att uttala att man inte har något att erinra mot planen eftersom den inte innebär några störningar för det rörliga friluftslivet samt att påtala vikten av att det markerade området för en mellanhall i anslutning till skolan bibehålls. Ärendet Planområdet är beläget söder om Lovisedalsskolan och avgränsas i norr mot skolan, i väster av ett skogsområdet och i söder av ett mindre skogsparti mot bostadsbebyggelse. Syftet med detaljplanen är att möjliggöra byggande av en förskola i anslutning till Lovisedalsskolan med ny infart från det nya läget på Uthamravägen samt att möjliggöra en cirkulationsplats vid mötet mellan Uthamravägen och Stockholmsvägen. Eventuella synpunkter på detaljplanen och gatukostnadsutredningen skall vara samhällsbyggnadsnämnden tillhanda senast den 15 juli Fritidskontorets förslag Någon ändring i planen har inte skett varför fritidskontoret föreslår att fritidsnämnden vidhåller sitt tidigare yttrande. Arbetsutskottets förslag Arbetsutskottet beslutade den 16 juni 2005, 63, föreslå fritidsnämnden uttala, att eftersom någon ändring i planen inte har skett, vidhålla sitt tidigare yttrande. Beslutsgång vid fritidsnämndens sammanträde Fritidsnämnden beslutar enligt arbetsutskottets förslag. Ärendets tidigare behandling Fritidsnämnden yttrade sig den 21 april 2005, 34, över ärendet (samrådsförfarande) och uttalade då att man inte hade något att erinra mot planen eftersom den inte innebär några störningar för det rörliga friluftslivet. Vidare beslutade fritidsnämnden att påtala vikten av att det markerade området för en mellanhall i anslutning till skolan bibehålls. 21 (24)

22 Information angående Karbygården FN 62 Information och diskussion Ordförande Jörgen Hellberg (fp) hälsar välkommen och informerar om att fritidsnämnden förlagt sitt sammanträde till Karbyskolan bl.a. för att framföra sitt tack till föräldraföreningen m.fl. för det engagemang man visar för ungdomarna i Brottby, det stöd man varit åt Karbygårdens personal under den senaste tidens problem och för att diskutera det fortsatta samarbetet. Jörgen Hellberg informerar vidare om att fritidsnämnden har tagit beslut om att målgruppen för Karbygården skall vara år. Äldre ungdomar hänvisas till Nova. Jenny Bengtsson, föreståndare på Karbygården, berättar om det fina samarbetet med föräldraföreningen, som bildat en lördagsgrupp med 12 föräldrapar, vilka håller gården öppen lördagar kl Ungdomarna är väldigt glada för detta och det kommer lika många som under en vanlig kväll, d.v.s. ca 65 stycken. I höst skall man bjuda in polisen, ungdomsfältarna och representanter från socialkontoret till en utbildningskväll för föräldragruppen. De två gånger lördagsgruppen hittills haft verksamhet i klubbens lokaler har Jenny varit med och hjälpt föräldrarna tillrätta. Hon kommer även i höst att vara med någon gång så att föräldrarna känner sig varma i kläderna. Anna-Karin Andersson, representant för föräldraföreningen, undrar hur det är med försäkringar då föräldrarna har hand om ungdomarna i kommunens lokaler. Enhetschef Agneta Fleischer svarar att i och med att det är ett samarbete mellan föräldraföreningen och fritidsförvaltningen så gäller kommunens försäkringar. Åke Uddén, representant för Brottby SK, berättar klubben: Är ortens äldsta förening, startade Har 18 fotbollslag f.n. Har även skidor och innebandy på programmet. Eftersom det är kommunens enda förening med skidor så prioriterar fritidsförvaltningen skidspåren vid ÖIP. Ett problem är att klubbens medlemmar anser att kommunen satsar allt på verksamheterna i Vallentuna och inte i Brottby/ Karby. Har inte några problem med fritidsnämnden eller kontoret. Jobbar ju även inom förvaltningen. Positivt att fritidsnämnden inbjudit till denna träff trist att inte flera kom. 22 (24)

23 Forts. 62 Fritidsintendent Lars Lundkvist informerar att man haft ett IP-råd i Karby under 20 år och att det finns många ideella krafter som ställer upp på ett fantastiskt sätt. Förutom idrottsplats, sporthall och fritidsgård finns också kanotled och vandringsled i området. Åke Uddén och Göran Seveson (m) tycker att den gamla Brottbyandan håller på att försvinna genom att befolkningen och omsättningen på människor ökar. Föräldravandringarna fungerar tyvärr inte så bra som förr. Man har svårt att veta när, var och med vem man ska gå. Anna-Karin Andersson meddelar, att man kallar föräldrar från samma klass vid varje tillfälle, men att det är långt från alla som kommer. Till hösten kommer man att lägga ut listor på hemsidan med information om vilka som kallats till resp. lördag. Var föräldravandrarna skall gå talar man inte om förrän det är dags att gå eftersom det inte är meningen att ungdomarna skall veta detta innan. Jörgen Hellberg meddelar, att det eventuellt kan bli en utökning av fältverksamheten från hösten. Marie Linghag, representant för Karby Tennisklubb, informerar att tennishallen och fiket används till mycket mer än tennis och att det är många barn som vistas där även i helgerna, Karby TK är med i Handslaget och skall fortsätta vara det även i höst, tyvärr har man drabbats av förstörelse och många småstölder inne i lokalen. Betr. klotter så målar klubben om själva. Marie vet dock inte om förstörelse anmäls men anser att så borde göras. Hon kommer att ta upp detta med styrelsen. Göran Seveson påpekar, att det inte sker bara skadegörelse utan det sker även mycket småstölder man slangar bensin, tar radioapparater ur bilar m.m. Åke Uddén tycker att klottret har ökat oacceptabelt mycket även på fritidsförvaltningens lokaler. Allt klotter på skolan och IP anmäls och dokumenteras. Lars Lundkvist påpekar vikten av att all skadegörelse anmäls och att skadorna dokumenteras (fotograferas). Det är en hel del skadegörelse i Karby. Det är viktigt att denna och allt annat bus anmäls så att vi får en rättvisande bild av den aktuella situationen. Jörgen Hellberg informerar om att diskussionen kommer att fortsätta i fritidsnämnden om hur man från nämndens sida kan stödja alla de 23 (24)

24 Forts. 62 goda initiativ, som tas av de lokala föreningarna, och hur nämnden på bästa sätt kan samverka med föreningarna i fortsättningen. Jörgen Hellberg tackar för visat intresse och intressant information. Därefter tackar han fritidsnämnden för ett trevligt halvår och önskar alla en trevlig sommar. Fritidschef Jan-Åke Bredberg tackar fritidsnämnden för det första halvåret 2005 och önskar alla en fin sommar och välkomna tillbaka med nya krafter i höst. 24 (24)

Jan-Åke Bredberg, fritidschef Agneta Fleischer, enhetschef, 11-12 Marie-Louise Bornholm, förvaltningssekreterare

Jan-Åke Bredberg, fritidschef Agneta Fleischer, enhetschef, 11-12 Marie-Louise Bornholm, förvaltningssekreterare Fritidsnämnden 24 februari 2005 Plats och tid för sammanträdet Beslutande Övriga deltagare Frösundarummet, Socialkontoret, Tuna torg 15, Vallentuna, torsdagen den 24 februari 2005, kl. 19.00-21.35 Jörgen

Läs mer

Fritidsintendent Lars Lundkvist Förvaltningssekreterare Marie-Louise Bornholm. Fritidskontoret, Vallentuna, den 17 januari 2003

Fritidsintendent Lars Lundkvist Förvaltningssekreterare Marie-Louise Bornholm. Fritidskontoret, Vallentuna, den 17 januari 2003 Fritidsnämndens arbetsutskott 14 januari 2003 Plats och tid för sammanträdet Beslutande Mörbyrummet, Fritidskontoret, Tuna torg 15, Vallentuna tisdagen den 14 januari 2003 kl 08.00-09.50 Jörgen Hellberg

Läs mer

PROTOKOLL. Fritidsnämnden 17 mars 2005

PROTOKOLL. Fritidsnämnden 17 mars 2005 Fritidsnämnden 17 mars 2005 Plats och tid för sammanträdet Beslutande Övriga deltagare Utses att justera Justeringens plats och tid Frösundarummet, Socialkontoret, Tuna torg 15, Vallentuna, torsdagen den

Läs mer

PROTOKOLL. Fritidsnämnden 2007-11-22

PROTOKOLL. Fritidsnämnden 2007-11-22 Fritidsnämnden 2007-11-22 Plats och tid för sammanträdet Beslutande Markim-Orkesta IF:s klubbstuga, Orkestaplanen, Vallentuna, torsdagen den 22 november 2007, kl. 19.00-21.00 Marge Aab Svensson (m), ordförande

Läs mer

PROTOKOLL. Fritidsnämndens arbetsutskott 4 maj 2006. Plats och tid för sammanträdet

PROTOKOLL. Fritidsnämndens arbetsutskott 4 maj 2006. Plats och tid för sammanträdet Fritidsnämndens arbetsutskott 4 maj 2006 Plats och tid för sammanträdet Mörbyrummet, Fritidskontoret Tuna torg 15, Vallentuna, torsdagen den 4 maj 2006, kl. 07.30-11.40 Beslutande Jörgen Hellberg (fp)

Läs mer

KALLELSE. 1. Justerande:... Fritidsnämnden 28 januari 2003

KALLELSE. 1. Justerande:... Fritidsnämnden 28 januari 2003 Fritidsnämnden 28 januari 2003 Plats och tid för sammanträdet Mörbyrummet, Fritidskontoret, Tuna torg 15, Vallentuna tisdagen den 28 januari 2003 kl 19.00 Kallade tjänstemän Fritidschef Jan-Åke Bredberg

Läs mer

Jörgen Hellberg (fp) ordförande Lars Carlsson (c) Tommy Eckelöv (s)

Jörgen Hellberg (fp) ordförande Lars Carlsson (c) Tommy Eckelöv (s) Fritidsnämndens arbetsutskott 15 januari 2004 Plats och tid för sammanträdet Mörbyrummet, Fritidskontoret Tuna torg 15, Vallentuna torsdagen den 15 januari 2004, kl. 07.30-09.15 Beslutande Jörgen Hellberg

Läs mer

Jan-Åke Bredberg, fritidschef Lars Lundkvist, fritidsintendent Jessica Kauppi, enhetschef Marie-Louise Bornholm, nämndsekreterare

Jan-Åke Bredberg, fritidschef Lars Lundkvist, fritidsintendent Jessica Kauppi, enhetschef Marie-Louise Bornholm, nämndsekreterare Fritidsnämnden 18 maj 2006 Plats och tid för sammanträdet Kallade tjänstemän Övriga Brottby SK:s klubblokal på Össeby IP, Brottby, torsdagen den 18 maj 2006, kl. 19.00 Jan-Åke Bredberg, fritidschef Lars

Läs mer

Fritidschef Jan-Åke Bredberg Fritidsintendent Lars Lundkvist Förvaltningssekreterare Marie-Louise Bornholm. Fritidskontoret, Vallentuna, den

Fritidschef Jan-Åke Bredberg Fritidsintendent Lars Lundkvist Förvaltningssekreterare Marie-Louise Bornholm. Fritidskontoret, Vallentuna, den Fritidsnämndens arbetsutskott 12 april 2002 Plats och tid för sammanträdet Beslutande Mörbyrummet, Fritidskontoret, Tuna torg 15, Vallentuna fredagen den 12 april 2002 kl 07.30-08.35 Ray Idermark (m),

Läs mer

Jörgen Hellberg (fp) ordförande Lars Carlsson (c) Tommy Eckelöv (s)

Jörgen Hellberg (fp) ordförande Lars Carlsson (c) Tommy Eckelöv (s) Fritidsnämndens arbetsutskott 31 oktober 2003 Plats och tid för sammanträdet Mörbyrummet, Fritidskontoret Tuna torg 15, Vallentuna fredagen den 31 oktober 2003 kl. 07.30-10.45 Beslutande Jörgen Hellberg

Läs mer

Marge Aab Svensson (m), ordförande Karin Unnerstad (fp) Tommy Eckelöv (s) Jan-Åke Bredberg, fritidschef Marie-Louise Bornholm, nämndsekreterare

Marge Aab Svensson (m), ordförande Karin Unnerstad (fp) Tommy Eckelöv (s) Jan-Åke Bredberg, fritidschef Marie-Louise Bornholm, nämndsekreterare Fritidsnämndens arbetsutskott 16 april 2007 Plats och tid för sammanträdet Beslutande Mörbyrummet, Fritidskontoret Tuna torg 15, Vallentuna, måndagen den 16 april 2007, kl. 08.00-10.00 Marge Aab Svensson

Läs mer

PROTOKOLL. Fritidsnämnden 15 december 2005

PROTOKOLL. Fritidsnämnden 15 december 2005 Fritidsnämnden 15 december 2005 Plats och tid för sammanträdet Beslutande Övriga deltagare Utses att justera Justeringens plats och tid Lindholmens gård, Vallentuna, torsdagen den 15 december 2005, kl.

Läs mer

PROTOKOLL. Fritidsnämndens arbetsutskott 2008-05-26. Plats och tid för sammanträdet

PROTOKOLL. Fritidsnämndens arbetsutskott 2008-05-26. Plats och tid för sammanträdet Fritidsnämndens arbetsutskott 2008-05-26 Plats och tid för sammanträdet Mörbyrummet, Fritidskontoret Tuna torg 15, Vallentuna, måndagen den 26 maj 2008, kl. 07.30-08.50 Beslutande Per-Olof Björkman (fp),

Läs mer

Jörgen Hellberg (fp) ordförande Lars Carlsson (c) Tommy Eckelöv (s)

Jörgen Hellberg (fp) ordförande Lars Carlsson (c) Tommy Eckelöv (s) Fritidsnämndens arbetsutskott 18 mars 2004 Plats och tid för sammanträdet Mörbyrummet, Fritidskontoret Tuna torg 15, Vallentuna, torsdagen den 18 mars 2004 kl. 18.00-19.00 Beslutande Jörgen Hellberg (fp)

Läs mer

PROTOKOLL. Fritidsnämnden 1 oktober 2002

PROTOKOLL. Fritidsnämnden 1 oktober 2002 Fritidsnämnden 1 oktober 2002 Plats och tid för sammanträdet Beslutande Mörbyrummet, Fritidskontoret, Tuna torg 15, Vallentuna, tisdagen den 1 oktober 2002 kl 19.00-20.50 Ray Idermark (m), ordf Göran Seveson

Läs mer

Förvaltningschef Roland Beijer Nämndsekreterare Cecilia Arrgård Controller Annika Hellberg. Barn- och ungdomsförvaltningen, Vallentuna

Förvaltningschef Roland Beijer Nämndsekreterare Cecilia Arrgård Controller Annika Hellberg. Barn- och ungdomsförvaltningen, Vallentuna Barn- och ungdomsnämndens arbetsutskott 14 december 2004 Plats och tid för sammanträdet Beslutande Ersättare Övriga deltagare Utses att justera Justeringens plats och tid Barn- och ungdomsförvaltningen,

Läs mer

KALLELSE. 1. Justerande:... Fritidsnämnden 28 september 2006

KALLELSE. 1. Justerande:... Fritidsnämnden 28 september 2006 Fritidsnämnden 28 september 2006 Plats och tid för sammanträdet Kallade tjänstemän Övriga deltagare Vallentuna Scoutkårs av NSF lokal, Åby Scoutgård, Åbyholmsvägen Vallentuna (lokalen ligger bakom brandstationen,

Läs mer

VALLENTUNA KOMMUN Sammanträdesprotokoll 1 (13)

VALLENTUNA KOMMUN Sammanträdesprotokoll 1 (13) VALLENTUNA KOMMUN Sammanträdesprotokoll 1 (13) Plats och tid ande Mörbyrummet, Fritidsförvaltningen, Torggatan 15, Vallentuna. Torsdagen den 5 april 2012 kl 09.05 10.20. Ledamöter: Åke Uddén (C) Roger

Läs mer

Bällstarummet, Tuna torg 1, 2 tr, Vallentuna torsdagen den 16 september 2010, kl

Bällstarummet, Tuna torg 1, 2 tr, Vallentuna torsdagen den 16 september 2010, kl Utbildningsnämnden 2010-09-16 Plats och tid för sammanträdet Bällstarummet, Tuna torg 1, 2 tr, Vallentuna torsdagen den 16 september 2010, kl. 19.00-20.30 Beslutande Ersättare Elisabeth Rydström (C),ordförande

Läs mer

Mörbyrummet, Fritidskontoret, Tuna torg 15, Vallentuna, måndagen den 17 mars 2008, kl. 18.00

Mörbyrummet, Fritidskontoret, Tuna torg 15, Vallentuna, måndagen den 17 mars 2008, kl. 18.00 Fritidsnämndens arbetsutskott 2008-03-17 Plats och tid för sammanträdet Mörbyrummet, Fritidskontoret, Tuna torg 15, Vallentuna, måndagen den 17 mars 2008, kl. 18.00 Kallade tjänstemän Jan-Åke Bredberg,

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Fritidsnämnden 2009-05-12 1 Plats och tid: Fritidskontorets sammanträdesrum, kl 14.00-17.15 ande: Ibrahim Candemir (KD) vice ordförande, ersättare för Sidsel Waern Karl-Mats Bodestad (M) Christian Aldenäs

Läs mer

Jörgen Hellberg (fp) ordförande Lars Carlsson (c) Tommy Eckelöv (s)

Jörgen Hellberg (fp) ordförande Lars Carlsson (c) Tommy Eckelöv (s) Fritidsnämndens arbetsutskott 1 december 2005 Plats och tid för sammanträdet Mörbyrummet, Fritidskontoret Tuna torg 15, Vallentuna, torsdagen den 1 december 2005, kl. 07.30-09.40 Beslutande Jörgen Hellberg

Läs mer

PROTOKOLL. Fritidsnämnden 10 december 2002

PROTOKOLL. Fritidsnämnden 10 december 2002 Fritidsnämnden 10 december 2002 Plats och tid för sammanträdet ande Ersättare Övriga deltagare Utses att justera Justeringens plats och tid Lindholmens gård, Vallentuna, tisdagen den 10 november 2002 kl

Läs mer

PROTOKOLL. Fritidsnämndens arbetsutskott 8 mars 2002

PROTOKOLL. Fritidsnämndens arbetsutskott 8 mars 2002 Fritidsnämndens arbetsutskott 8 mars 2002 Plats och tid för sammanträdet ande Mörbyrummet, Fritidskontoret, Tuna torg 15, Vallentuna fredagen den 8 mars 2002 kl 08.00-09.20 Ray Idermark (m), ordf Göran

Läs mer

OBS! OBS! s-gruppen samlas på fritidskontoret kl. 18.30. KALLELSE. Den borgerliga gruppen samlas på fritidskontoret kl. 18.15. 1. Justerande:...

OBS! OBS! s-gruppen samlas på fritidskontoret kl. 18.30. KALLELSE. Den borgerliga gruppen samlas på fritidskontoret kl. 18.15. 1. Justerande:... Fritidsnämnden 2009-01-26 Plats och tid för sammanträdet Kallade tjänstemän Frösundarummet, socialkontoret, Tuna torg 15, Vallentuna, måndagen den 26 januari 2009, kl. 19.00 Jan-Åke Bredberg, fritidschef

Läs mer

Jan-Åke Bredberg, fritidschef Lars Lundkvist, fritidsintendent Marie-Louise Bornholm, förvaltningssekreterare

Jan-Åke Bredberg, fritidschef Lars Lundkvist, fritidsintendent Marie-Louise Bornholm, förvaltningssekreterare Fritidsnämnden 6 november 2001 Plats och tid för sammanträdet Beslutande Övriga deltagare Bällstarummet, Kommunalhuset, Tuna torg 1, Vallentuna, tisdagen den 6 november 2001 kl 20.30-21.30 Ray Idermark

Läs mer

PROTOKOLL. Fritidsnämnden 28 september 2006

PROTOKOLL. Fritidsnämnden 28 september 2006 Fritidsnämnden 28 september 2006 Plats och tid för sammanträdet Beslutande Övriga deltagare Utses att justera Justeringens plats och tid Åby Scoutgård, Åbyholmsvägen, Vallentuna, torsdagen den 28 september

Läs mer

Fritidskontoret, Tuna torg 15, Vallentuna tisdagen den 15 september 1998 kl 19.00-21.45

Fritidskontoret, Tuna torg 15, Vallentuna tisdagen den 15 september 1998 kl 19.00-21.45 AB VALLENTUNA KOMMUN Fritidsnämnden 1998-09-15 1(14) Plats och tid för sammanträdet Beslutande Övriga deltagare Utses att justera Justeringens plats och tid Fritidskontoret, Tuna torg 15, Vallentuna tisdagen

Läs mer

Fritidskontoret, Tuna torg 15, Vallentuna tisdagen den 19 januari 1999 kl

Fritidskontoret, Tuna torg 15, Vallentuna tisdagen den 19 januari 1999 kl AB VALLENTUNA KOMMUN Fritidsnämnden 1999-01-19 1(13) Plats och tid för sammanträdet Beslutande Övriga deltagare Utses att justera Justeringens plats och tid Fritidskontoret, Tuna torg 15, Vallentuna tisdagen

Läs mer

Förvaltningskontoret, kl. 17.30 19.45

Förvaltningskontoret, kl. 17.30 19.45 1 (11) Plats och tid Förvaltningskontoret, kl. 17.30 19.45 Beslutande Carl-Göran Svensson (c) Madli-Ann Pohla (m) Staffan Olzon (fp) Christer Grankvist (s) Maria Andersson (s) tjänstgör för Lennart Månsson

Läs mer

PROTOKOLL. Fritidsnämnden 27 januari 2005

PROTOKOLL. Fritidsnämnden 27 januari 2005 Fritidsnämnden 27 januari 2005 Plats och tid för sammanträdet Beslutande Övriga deltagare Utses att justera Justeringens plats och tid Mörbyrummet, Fritidskontoret, Tuna torg 15, Vallentuna, torsdagen

Läs mer

Jörgen Hellberg (fp) ordförande Lars Carlsson (c) Tommy Eckelöv (s)

Jörgen Hellberg (fp) ordförande Lars Carlsson (c) Tommy Eckelöv (s) Fritidsnämndens arbetsutskott 13 maj 2004 Plats och tid för sammanträdet Mörbyrummet, Fritidskontoret Tuna torg 15, Vallentuna, torsdagen den 13 maj 2004, kl. 13.30-15.40 Beslutande Jörgen Hellberg (fp)

Läs mer

Vallentuna Teater, Vallentuna måndagen den 12 oktober 1998 kl 19 00-19 30. Se bifogad närvarolista

Vallentuna Teater, Vallentuna måndagen den 12 oktober 1998 kl 19 00-19 30. Se bifogad närvarolista AB VALLENTUNA KOMMUN Kommunfullmäktige 1998-10-12 1(12) Plats och tid för sammanträdet Beslutande Övriga deltagare Utses att justera Justeringens plats och tid Vallentuna Teater, Vallentuna måndagen den

Läs mer

PROTOKOLL. Fritidsnämnden 21 oktober 2003

PROTOKOLL. Fritidsnämnden 21 oktober 2003 Fritidsnämnden 21 oktober 2003 Plats och tid för sammanträdet Beslutande Övriga deltagare Utses att justera Justeringens plats och tid Mörbyrummet, Fritidskontoret, Tuna torg 15, Vallentuna, tisdagen den

Läs mer

Fritidsnämnden Sammanträdesdatum Blad 2009-03-23 21. Plats och tid Backasalen, Södergatan 28, Höör kl 18.30 20.30. Tony Johansson

Fritidsnämnden Sammanträdesdatum Blad 2009-03-23 21. Plats och tid Backasalen, Södergatan 28, Höör kl 18.30 20.30. Tony Johansson 2009-03-23 21 Plats och tid Backasalen, Södergatan 28, Höör kl 18.30 20.30 Beslutande Övriga närvarande Utses att justera Christer Olsson (m) ordförande Axel Paulsson (c) 1:e vice ordförande Jill Andersson

Läs mer

VALLENTUNA KOMMUN Sammanträdesprotokoll 1 (17)

VALLENTUNA KOMMUN Sammanträdesprotokoll 1 (17) VALLENTUNA KOMMUN Sammanträdesprotokoll 1 (17) Plats och tid Mörbyrummet, fritidsförvaltningen, Vallentuna, kl 09.00 10.45. ande Åke Uddén (C), ordförande, Roger Gadde (M), Tommy Eckelöv (S). Ersättare

Läs mer

Bällstarummet, Tuna torg 1, 2 tr, Vallentuna, torsdagen den 6 mars kl

Bällstarummet, Tuna torg 1, 2 tr, Vallentuna, torsdagen den 6 mars kl Utbildningsnämnden 2008-03-06 Plats och tid för sammanträdet Bällstarummet, Tuna torg 1, 2 tr, Vallentuna, torsdagen den 6 mars kl. 19.00 19.50 Beslutande Ersättare Övriga deltagare Utses att justera Elisabeth

Läs mer

PROTOKOLL. Fritidsnämnden 29 januari Mörbyrummet, Fritidskontoret, Tuna torg 15, Vallentuna, torsdagen den 29 januari 2004 kl

PROTOKOLL. Fritidsnämnden 29 januari Mörbyrummet, Fritidskontoret, Tuna torg 15, Vallentuna, torsdagen den 29 januari 2004 kl Fritidsnämnden 29 januari 2004 Plats och tid för sammanträdet Beslutande Ersättare Övriga deltagare Utses att justera Justeringens plats och tid Mörbyrummet, Fritidskontoret, Tuna torg 15, Vallentuna,

Läs mer

Samling utanför entrén till fritidskontoret torsdagen den 22 maj 2003 kl 15.00 för rundresa till fritidsnämndens anläggningar

Samling utanför entrén till fritidskontoret torsdagen den 22 maj 2003 kl 15.00 för rundresa till fritidsnämndens anläggningar Fritidsnämnden 22 maj 2003 Plats och tid för sammanträdet Samling utanför entrén till fritidskontoret torsdagen den 22 maj 2003 kl 15.00 för rundresa till fritidsnämndens anläggningar Fritidsnämndens ordinarie

Läs mer

PROTOKOLL. Fritidsnämnden 2000-11-14. Mörbyrummet, Fritidskontoret, Tuna torg 15, Vallentuna, tisdagen den 14 november 2000 kl 19.00-21.

PROTOKOLL. Fritidsnämnden 2000-11-14. Mörbyrummet, Fritidskontoret, Tuna torg 15, Vallentuna, tisdagen den 14 november 2000 kl 19.00-21. Fritidsnämnden 2000-11-14 Plats och tid för sammanträdet Beslutande Övriga deltagare Utses att justera Mörbyrummet, Fritidskontoret, Tuna torg 15, Vallentuna, tisdagen den 14 november 2000 kl 19.00-21.20

Läs mer

VALLENTUNA KOMMUN Sammanträdesprotokoll 1 (15)

VALLENTUNA KOMMUN Sammanträdesprotokoll 1 (15) VALLENTUNA KOMMUN Sammanträdesprotokoll 1 (15) Plats och tid Mörbyrummet, 08:45 12:00 Beslutande Åke Uddén (C), ordförande Roger Gadde (M) Tommy Eckelöv (S) Övriga närvarande Mats Lennerthsson, fritidschef

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Utbildningsnämndens kultur- och fritidsutskott

Sammanträdesprotokoll Utbildningsnämndens kultur- och fritidsutskott Sammanträdesprotokoll Tid och plats Beslutande Övriga deltagande 2013-01-17, Kommunhuset, Sk Fagerhultsrummet Kl. 15.00-16.35 Björn Zorec (FP) - ordförande Arne Silfvergren (S) - andre vice ordförande

Läs mer

Barn- och utbildningsförvaltningen, kl

Barn- och utbildningsförvaltningen, kl Plats och tid Barn- och utbildningsförvaltningen, kl. 17.00 18.45 Beslutande Enligt särskild förteckning, sidan 2 Övriga närvarande Enligt särskild förteckning, sidan 2 Utses att justera Justeringens plats

Läs mer

Jan-Åke Bredberg, fritidschef Lars Lundkvist, fritidsintendent Marie-Louise Bornholm, förvaltningssekreterare

Jan-Åke Bredberg, fritidschef Lars Lundkvist, fritidsintendent Marie-Louise Bornholm, förvaltningssekreterare Fritidsnämnden 25 maj 2004 Plats och tid för sammanträdet Beslutande Övriga deltagare Utses att justera Justeringens plats och tid Mörbyrummet, Fritidskontoret, Tuna torg 15, Vallentuna, tisdagen den 25

Läs mer

PROTOKOLL. Fritidsnämnden 2008-06-09

PROTOKOLL. Fritidsnämnden 2008-06-09 Fritidsnämnden 2008-06-09 Plats och tid för sammanträdet Beslutande Övriga deltagare Utses att justera Mörbyrummet, Fritidskontoret, Tuna torg 15, Vallentuna, måndagen den 9 juni 2008, kl. 18.00-20.00

Läs mer

PROTOKOLL. Kommunstyrelsen 2000-06-19

PROTOKOLL. Kommunstyrelsen 2000-06-19 Kommunstyrelsen 2000-06-19 Plats och tid för sammanträdet Beslutande Övriga deltagare Utses att justera Justeringens plats och tid Bällstarummet, Kommunalhuset, Vallentuna måndagen den 19 juni, kl 11.00-11.25

Läs mer

Förvaltningschef Roland Beijer Nämndsekreterare Cecilia Arrgård Controller Annika Hellberg. Karin Dahl-Strandin (s)

Förvaltningschef Roland Beijer Nämndsekreterare Cecilia Arrgård Controller Annika Hellberg. Karin Dahl-Strandin (s) Barn- och ungdomsnämndens arbetsutskott 2006-01-10 Plats och tid för sammanträdet Beslutande Ersättare Övriga deltagare Utses att justera Barn- och ungdomsförvaltningen, Tuna torg 2, 1 tr, Vallentuna tisdagen

Läs mer

KALLELSE. Nygårds Värdshus, Täby kyrkby, måndagen den 8 december 2008, kl (middag kl )

KALLELSE. Nygårds Värdshus, Täby kyrkby, måndagen den 8 december 2008, kl (middag kl ) Fritidsnämnden 2008-12-08 Plats och tid för sammanträdet Nygårds Värdshus, Täby kyrkby, måndagen den 8 december 2008, kl. 17.00 (middag kl. 18.30) Du har väl inte glömt att anmäla dig till fritidsnämndens

Läs mer

VALLENTUNA KOMMUN Sammanträdesprotokoll 20 (21)

VALLENTUNA KOMMUN Sammanträdesprotokoll 20 (21) Sammanträdesprotokoll 20 (21) Fritidsnämndens arbetsutskott 2015-02-05 17 Underhåll av anläggningar under vinterhalvår Beslut Arbetsutskottet beslutar att föreslå att: Fritidsnämnden beslutar om prioriteringar

Läs mer

Kultur- och fritidsnämnden. Kultur- och fritidsnämndens kansli. Ordförandes signatur Justerandes signatur Utdragsbestyrkande

Kultur- och fritidsnämnden. Kultur- och fritidsnämndens kansli. Ordförandes signatur Justerandes signatur Utdragsbestyrkande 1(12) Plats och tid Svedala kommunhus, Naverlönnsalen, onsdagen den 8 februari 2017 kl 18:30 ande Ledamöter Se närvarolista på sida 2 Tjänstgörande ersättare Se närvarolista på sida 2 Övriga närvarande

Läs mer

Protokollet förvaras på kultur- och fritidsförvaltningen

Protokollet förvaras på kultur- och fritidsförvaltningen SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Sida 1(2) Plats och tid Höken, vån 3, Folkets Hus, Ludvika, tisdagen den 15 maj 2018, kl 9.00-10.15 Beslutande ledamöter Sten G Johansson (V) Susanne Andersson (S)

Läs mer

Fritidschef Jan-Åke Bredberg Fritidsintendent Lars Lundkvist Förvaltningssekreterare Marie-Louise Bornholm Enhetschef Agneta Fleischer, punkt 2

Fritidschef Jan-Åke Bredberg Fritidsintendent Lars Lundkvist Förvaltningssekreterare Marie-Louise Bornholm Enhetschef Agneta Fleischer, punkt 2 Fritidsnämnden 26 augusti 2003 Plats och tid för sammanträdet Mörbyrummet, Fritidskontoret, Tuna torg 15, Vallentuna tisdagen den 26 augusti 2003 kl. 19.00 Kallade tjänstemän Fritidschef Jan-Åke Bredberg

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Kommunstyrelsens arbetsutskott 2010-08-18 1 (9) Plats och tid Sammanträdesrum Häverö, kl 09.00-09.55 ande Övriga deltagande Kjell Jansson (M), ordförande Berit Jansson (C) Hans Andersson (FP) Olle Jansson

Läs mer

Protokoll. Kultur- och fritidsnämnden 2010-05-25. Omedelbar justering

Protokoll. Kultur- och fritidsnämnden 2010-05-25. Omedelbar justering Kultur- och fritidsnämnden Omedelbar justering 46 Kultur- och fritidsnämnden sammanträde 46. Angående laglighetsprövning enligt kommunallagen av beslut 2010-02-23, 16; Besparingar 2009-2011 på kultur-

Läs mer

Bällstarummet, Kommunalhuset, Vallentuna tisdagen den 24 april 2001 kl 19.00 20.40

Bällstarummet, Kommunalhuset, Vallentuna tisdagen den 24 april 2001 kl 19.00 20.40 Plats och tid för sammanträdet Beslutande Övriga deltagare Utses att justera Justeringens plats och tid Bällstarummet, Kommunalhuset, Vallentuna tisdagen den 24 april 2001 kl 19.00 20.40 Lars Rundgren

Läs mer

PROTOKOLL. Fritidsnämnden 26 oktober 2006

PROTOKOLL. Fritidsnämnden 26 oktober 2006 Fritidsnämnden 26 oktober 2006 Plats och tid för sammanträdet Beslutande Övriga deltagare Utses att justera Justeringens plats och tid Össeby-Garns Skytteförenings paviljong, Vallentuna, torsdagen den

Läs mer

Jerker Sjögren (kd) ordförande Hans Temrin (fp), vice ordf Sandor Heveus (m) Jan Erik Gyllenram (m) Johan Liberson (m)

Jerker Sjögren (kd) ordförande Hans Temrin (fp), vice ordf Sandor Heveus (m) Jan Erik Gyllenram (m) Johan Liberson (m) Barn- och ungdomsnämnden 2003-04-29 Plats och tid för sammanträdet Barn- och ungdomsförvaltningen, Tuna torg 2, 1 tr, Vallentuna tisdagen den 29 april 2003 kl 19:00-22:00 Beslutande Jerker Sjögren (kd)

Läs mer

Sävsjö kommun SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum Kultur- och fritidsnämnden 2010-12-09

Sävsjö kommun SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum Kultur- och fritidsnämnden 2010-12-09 1 Plats och tid Vrigstad Värdshus, torsdag den 9 december 2010, kl. 14.00 16.00 ande Ordinarie ledamöter: Sten-Åke Claesson, ordförande (c) Elisabeth Jonasson, 1:e vice ordf. (kd) Susanne Sjögren, 2:e

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag 47 Plats och tid Bibliotekets sammanträdesrum, 2010-11-01, kl 13.15-16.15 Beslutande Enar Moberg (S), ordförande, jäv 45 Irene Gustavsson (S) ordf 45 Weikko Niskanen (S) Lars Eriksson (V) Christer Häggqvist

Läs mer

Socialnämndens arbetsutskott

Socialnämndens arbetsutskott 1 Plats och tid: Stadshuset, sammanträdesrum blå, 2012-08-28, kl 13:15 Beslutande: Anders Malm (M) tj ordförande Mikael von Krassow (S) Katarina Nilsson (KD) Tony Asp (S) tj ersättare för Gun-Inger Sjögren

Läs mer

Kultur- och fritidsnämnden

Kultur- och fritidsnämnden Kultur- och fritidsnämnden 2012-04-16 13 Plats och tid Bibliotekets sammanträdesrum, 2012-04-16, kl 13.15-17.30 Beslutande Birgitta Borg (FP), ordförande Titti Hansson (C) ers Kenneth Eriksson (C) Gunilla

Läs mer

Bällstarummet, Tuna torg 1, 2 tr, Vallentuna, torsdagen den 18 mars 2010, kl

Bällstarummet, Tuna torg 1, 2 tr, Vallentuna, torsdagen den 18 mars 2010, kl Utbildningsnämnden 2010-03-18 Plats och tid för sammanträdet Bällstarummet, Tuna torg 1, 2 tr, Vallentuna, torsdagen den 18 mars 2010, kl. 19.00 21.10 Beslutande Ersättare Elisabeth Rydström (C),ordförande

Läs mer

Bällstarummet, Tuna torg 1, 2 tr, Vallentuna torsdagen den 29 januari 2009, kl. 19.00 21.40. Maj Birgersson (kd) 1-16

Bällstarummet, Tuna torg 1, 2 tr, Vallentuna torsdagen den 29 januari 2009, kl. 19.00 21.40. Maj Birgersson (kd) 1-16 Utbildningsnämnden 2009-01-29 Plats och tid för sammanträdet Bällstarummet, Tuna torg 1, 2 tr, Vallentuna torsdagen den 29 januari 2009, kl. 19.00 21.40 Beslutande Elisabeth Rydström (c),ordförande Jörgen

Läs mer

Sävsjö kommun SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum Kultur- och fritidsnämnden 2012-03-15

Sävsjö kommun SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum Kultur- och fritidsnämnden 2012-03-15 1 Plats och tid Kommunalhuset, Sävsjö, torsdag den 15 mars 2012 kl. 14.00-15.50 ande Ordinarie ledamöter: Lars-Ejert Steifeldt (m), ordförande Susanne Sjögren, 2:e vice ordf. (s) Olivia Fransson (kd) Sven

Läs mer

Sävsjö kommun SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum Kultur- och fritidsnämnden

Sävsjö kommun SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum Kultur- och fritidsnämnden 1 Plats och tid Kommunalhuset, Sävsjö, torsdag den 25 oktober 2012 kl. 14.00-15.30 ande Ordinarie ledamöter: Lars-Ejert Steifeldt (M), ordförande Ing-Marie Arwidsson (KD), 1:e vice ordf. Susanne Sjögren(S),

Läs mer

Förvaltningskontoret, kl

Förvaltningskontoret, kl 1 (13) Plats och tid Förvaltningskontoret, kl. 16.30 19.00 Beslutande Carl-Göran Svensson (c) Madli-Ann Pohla (m) Stefan Ahlbeck(fp) Christer Grankvist (s) Lennart Månsson (s) Övriga närvarande Martin

Läs mer

Kommunkontoret, sessionssalen onsdag 6 oktober 2004, klockan. Eva Olsson (fp) ers f Kenneth Carlsson (fp) Rune Månsson (s) Magnus Malm (m)

Kommunkontoret, sessionssalen onsdag 6 oktober 2004, klockan. Eva Olsson (fp) ers f Kenneth Carlsson (fp) Rune Månsson (s) Magnus Malm (m) 1(1) Plats och tid: 13.00 16.30 Kommunkontoret, sessionssalen onsdag 6 oktober 2004, klockan Beslutande: Närvarande ej tjänstgörande ersättare Olle Hagström Bo Johansson Zaid Långström (s) ordf Ann Marie

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag 2007-08-09 1(13) Plats och tid Nämndrummet, Skillingehus Kl 14.00-16.20 Beslutande Jan Andersson (c) Gunnel Elg (kd) Christer Holmgren, tjg. ers. för Sofie Larsson (m) Sören Ståhlgren (s) Sonja Kling (s)

Läs mer

Lilian Glav (fp), ersättare Birgitta Karlsson (kd), ersättare. Anne Saaristo, socialchef Nina Thompson, förvaltningssekreterare

Lilian Glav (fp), ersättare Birgitta Karlsson (kd), ersättare. Anne Saaristo, socialchef Nina Thompson, förvaltningssekreterare Socialnämnden 2007-04-19 Plats och tid för sammanträdet Beslutande Övriga deltagare Utses att justera Justeringens plats och tid Frösundarummet, Socialförvaltningen, Tuna torg 15, Vallentuna torsdagen

Läs mer

KALLELSE. Fritidsnämnden 25 maj Mörbyrummet, Fritidskontoret, Tuna torg 15, Vallentuna, tisdagen den 25 maj 2004, kl

KALLELSE. Fritidsnämnden 25 maj Mörbyrummet, Fritidskontoret, Tuna torg 15, Vallentuna, tisdagen den 25 maj 2004, kl Fritidsnämnden 25 maj 2005 Plats och tid för sammanträdet Kallade tjänstemän Mörbyrummet, Fritidskontoret, Tuna torg 15, Vallentuna, tisdagen den 25 maj 2004, kl. 19.00 Jan-Åke Bredberg, fritidschef Lars

Läs mer

Krister Uddén (c), icke tjänstgörande ersättare Utbildnings- och arbetsmarknadschef Roland Beijer Administrativ chef Anna Liss-Daniels

Krister Uddén (c), icke tjänstgörande ersättare Utbildnings- och arbetsmarknadschef Roland Beijer Administrativ chef Anna Liss-Daniels Plats och tid för sammanträdet Beslutande Övriga deltagare Utses att justera Justeringens plats och tid Bällstarummet, Kommunalhuset, Vallentuna tisdagen den 20 februari kl 19.00-20.15 Lars Rundgren (m),

Läs mer

Orvar Andersson (KD) Bodil Olsson (M) Maria Sundqvist (S) Peter Söderlund (L)

Orvar Andersson (KD) Bodil Olsson (M) Maria Sundqvist (S) Peter Söderlund (L) Sida 1 (16) Plats och tid Socialtjänsten, måndagen den 17 december 2018 kl 15:00-16:00 ande Bengt Andersson (C), Ordförande Siw Malmsten (L), 1:e vice ordförande Susanne Johansson (S) Jan Hanna (S) Bengt

Läs mer

PROTOKOLL. Fritidsnämnden 2000-10-10. Mörbyrummet, Fritidskontoret, Tuna torg 15, Vallentuna, tisdagen den 10 oktober 2000 kl 19.00-21.

PROTOKOLL. Fritidsnämnden 2000-10-10. Mörbyrummet, Fritidskontoret, Tuna torg 15, Vallentuna, tisdagen den 10 oktober 2000 kl 19.00-21. Fritidsnämnden 2000-10-10 Plats och tid för sammanträdet Beslutande Övriga deltagare Utses att justera Mörbyrummet, Fritidskontoret, Tuna torg 15, Vallentuna, tisdagen den 10 oktober 2000 kl 19.00-21.15

Läs mer

Kommunstyrelsens arbetsutskott

Kommunstyrelsens arbetsutskott Plats och tid Sessionssalen, kommunhuset i Hultsfred 5 december 2017 kl. 08:30-12.10 ande Lars Rosander, C Åke Nilsson, KD Åke Bergh, M Rosie Folkesson, S Tomas Söreling, S Övriga deltagande Lars Rönnlund,

Läs mer

Marge Aab Svensson (m), ordförande Per-Olof Björkman (fp) Tommy Eckelöv (s)

Marge Aab Svensson (m), ordförande Per-Olof Björkman (fp) Tommy Eckelöv (s) Fritidsnämndens arbetsutskott 2007-11-22 Plats och tid för sammanträdet Mörbyrummet, Fritidskontoret Tuna torg 15, Vallentuna, torsdagen den 22 november 2007, kl. 17.00-18.30 Beslutande Marge Aab Svensson

Läs mer

Karin Dahl-Strandin (s) Barn- och ungdomsförvaltningen, Vallentuna. BEVIS Justeringen har tillkännagivits genom anslag

Karin Dahl-Strandin (s) Barn- och ungdomsförvaltningen, Vallentuna. BEVIS Justeringen har tillkännagivits genom anslag Barn- och ungdomsnämndens arbetsutskott Datum 2003-04-22 Plats och tid för sammanträdet Barn- och ungdomsförvaltningen, Tuna torg 2, 1 tr, Vallentuna tisdagen den 22 april 2003 kl 17:00-19:00 Jerker Sjögren

Läs mer

Kultur- och fritidsnämnden

Kultur- och fritidsnämnden Kultur- och fritidsnämnden 2009-10-05 55 Plats och tid Bibliotekets sammanträdesrum, 2009-10-05, kl 13.15-16.30 Beslutande Enar Moberg (S), ordförande Irene Gustavsson (S) Weikko Niskanen (S) Lars Eriksson

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kultur- och fritidsnämnden 2010-11-24 Sida 1 (12) Plats och tid Norrabergskyrkan, Askersund kl. 13.00-15.00 Beslutande Övriga deltagande Lennart Andersson (s) ordförande Rolf Arvidsson (s) Gun-Britt Borelius

Läs mer

Vallentuna teater, Vallentuna måndagen den 16 december 2002 kl

Vallentuna teater, Vallentuna måndagen den 16 december 2002 kl Kommunstyrelsen 16 december 2002 Plats och tid för sammanträdet Vallentuna teater, Vallentuna måndagen den 16 december 2002 kl 17.00-18.45 Beslutande Ersättare Sten-Åke Adlivankin (m), ordförande Marie-Louise

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Fritidsnämnden 2009-03-10 1 Plats och tid: Fritidskontorets sammanträdesrum, kl 14.00-17.00 ande: Övriga deltagande: Sidsel Waern (M), ordförande Karl-Mats Bodestad (M) Ingvar Widerberg (C) Tommy Sörensen

Läs mer

Kommunfullmäktige 2006-01-26. Se bifogad deltagarlista. Se bifogad deltagarlista. Se bifogad deltagarlista.... Virve Svedlund

Kommunfullmäktige 2006-01-26. Se bifogad deltagarlista. Se bifogad deltagarlista. Se bifogad deltagarlista.... Virve Svedlund SALA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 Plats och tid Vallaskolans aula, kl 19.00-20.55 Beslutande Se bifogad deltagarlista. Närvarande ersättare Se bifogad deltagarlista. Övriga deltagande Se bifogad deltagarlista.

Läs mer

Bällstarummet, Tuna torg 1, 2 tr, Vallentuna, torsdagen den 17 juni 2010, kl

Bällstarummet, Tuna torg 1, 2 tr, Vallentuna, torsdagen den 17 juni 2010, kl Utbildningsnämnden 2010-06-17 Plats och tid för sammanträdet Bällstarummet, Tuna torg 1, 2 tr, Vallentuna, torsdagen den 17 juni 2010, kl. 19.00 20.20 Beslutande Ersättare Karin Unnerstad (FP) Anders Idermark

Läs mer

Sävsjö kommun SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum Kultur- och fritidsnämnden 2009-01-29

Sävsjö kommun SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum Kultur- och fritidsnämnden 2009-01-29 1 Plats och tid Kommunalhuset, Sävsjö, torsdag den 29 januari 2009, kl. 14.30-17.05 ande Ordinarie ledamöter: Sten-Åke Claesson, ordförande (c) Elisabeth Jonasson, 1:e vice ordf. (kd) Susanne Sjögren,

Läs mer

VALLENTUNA KOMMUN Sammanträdesprotokoll 1 (12)

VALLENTUNA KOMMUN Sammanträdesprotokoll 1 (12) VALLENTUNA KOMMUN Sammanträdesprotokoll 1 (12) Plats och tid Bällstarummet, kommunalhuset, Vallentuna, Kl. 19.00-19.53 ande Ersättare Övriga närvarande Raimo Vuojärvi (M) ordförande, Hans Heneby (M), Jenny

Läs mer

Elisabeth Rydström(c), ordförande Jörgen Hellberg (fp), vice ordförande Ing-Marie Elfström (s), ledamot

Elisabeth Rydström(c), ordförande Jörgen Hellberg (fp), vice ordförande Ing-Marie Elfström (s), ledamot Utbildningsnämndens arbetsutskott 2008-09-30 Plats och tid för sammanträdet Beslutande Ersättare Övriga deltagare Utses att justera Rolands rum, Barn- och ungdomsförvaltningen, Tuna torg 2, 1 tr, Vallentuna,

Läs mer

Rickard Gutenberg (m), ordförande Per-Olof Björkman (fp) Tommy Eckelöv (s)

Rickard Gutenberg (m), ordförande Per-Olof Björkman (fp) Tommy Eckelöv (s) Fritidsnämndens arbetsutskott 2008-03-17 Plats och tid för sammanträdet Mörbyrummet, Fritidskontoret Tuna torg 15, Vallentuna, måndagen den 17 mars 2008, kl. 18.00-19.00 Beslutande Rickard Gutenberg (m),

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kultur- och fritidsnämnden 2019-06-19 1 () Plats och tid KS-salen, Kommunhuset, klockan 15.00 15.40 Vissa personuppgifter kan vara raderade p g a gällande lag. Beslutande Hanna Lostelius (C) ordf Owe Nilsson

Läs mer

Sävsjö kommun SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum Kultur- och fritidsnämnden

Sävsjö kommun SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum Kultur- och fritidsnämnden 1 Plats och tid Sävsjö Camping och Kommunalhuset, onsdag den 26 augusti kl.14.00 18.00 Beslutande Ordinarie ledamöter: Susanne Sjögren (S), ordförande Fredrik Håkansson (KD), 1:e vice ordf. Maini Karlsson

Läs mer

Behandlade ärenden. 1 Kommitté elitutmärkelse och ledarstipendium. 2 Hässleholms Freeflow Football Club: Ansökan om bidrag.

Behandlade ärenden. 1 Kommitté elitutmärkelse och ledarstipendium. 2 Hässleholms Freeflow Football Club: Ansökan om bidrag. 1 Fritidsnämnden 2010-01-27 Behandlade ärenden 1 Kommitté elitutmärkelse och ledarstipendium. 2 Hässleholms Freeflow Football Club: Ansökan om bidrag. 3 Budgetbokslut per 2009-12-31. 4 Uppföljning av verksamhetsmål

Läs mer

VALLENTUNA KOMMUN Sammanträdesprotokoll 1 (12)

VALLENTUNA KOMMUN Sammanträdesprotokoll 1 (12) VALLENTUNA KOMMUN Sammanträdesprotokoll 1 (12) Plats och tid Stora mötesrummet, Kulturhuset, Vallentuna, kl. 18:30 19:30 ande Sofia Segergren (C), ordförande, Roger Gadde (M), Brian Tomaszewski (M) (ersätter

Läs mer

Utbildningschef Roland Beijer Ekonomiadmin. chef Annika Hellberg Enhetschef kvalitet och utveckling Eva Lod 92-98 Nämndsekreterare Lotta Lann

Utbildningschef Roland Beijer Ekonomiadmin. chef Annika Hellberg Enhetschef kvalitet och utveckling Eva Lod 92-98 Nämndsekreterare Lotta Lann Barn- och ungdomsnämndens arbetsutskott 2009-08-18 Plats och tid för sammanträdet ande Ersättare Övriga deltagare Utses att justera Justeringens plats och tid Vargmötet, Barn- och ungdomsförvaltningen,

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kultur- och fritidsnämnden 2018-12-12 1 () Plats och tid Kulturhuset, Hallstahammar, klockan 15.00 16.10. Beslutande Thure Andersen (S) ordf Anna-Karin Folkesson (S) Lennart Ahlström (S) Lennart Andersson

Läs mer

VALLENTUNA KOMMUN Sammanträdesprotokoll 1 (12)

VALLENTUNA KOMMUN Sammanträdesprotokoll 1 (12) VALLENTUNA KOMMUN Sammanträdesprotokoll 1 (12) Plats och tid Frösundarummet, 19.00 21.00 ande Ersättare Övriga närvarande Åke Uddén (C), ordförande, Roger Gadde (M), Kjell Lindqvist (M), Tommy Schiött

Läs mer

PROTOKOLL. Fritidsnämnden 19 februari 2007

PROTOKOLL. Fritidsnämnden 19 februari 2007 Fritidsnämnden 19 februari 2007 Plats och tid för sammanträdet Beslutande Övriga deltagare Utses att justera Mörbyrummet, Fritidskontoret, Tuna torg 15, Vallentuna, måndagen den 19 februari 2007, kl. 19.00-21.00

Läs mer

Therése Lakatos Utdragsbestyrkande

Therése Lakatos Utdragsbestyrkande 1 (5) Plats och tid Fritidskontoret, Järnvägsgatan 20, Gislaved, klockan 15.30 16.30 Beslutande Maria Gullberg Lorentsson (M), ordf. Glenn Gustafsson (M) Urban Nilsson (C) Linus Håkansson (KD) Lars Park

Läs mer

PROTOKOLL Kommunstyrelsen

PROTOKOLL Kommunstyrelsen PROTOKOLL Kommunstyrelsen Sammanträdesdatum 2014-02-24 Sida 1 (6) Paragrafer 23-25 Plats och tid Kommunhuset i Klippan, Sessionssalen, kl. 17.00-17.30 Beslutande Bengt Svensson (M), ordförande Carl-Axel

Läs mer

Grundskolekontoret, Vallentuna tisdagen den 16/ Sten-Åke Adlivankin (m), ordförande Jerker Sjögren (kd) Agneta Westerberg (s)

Grundskolekontoret, Vallentuna tisdagen den 16/ Sten-Åke Adlivankin (m), ordförande Jerker Sjögren (kd) Agneta Westerberg (s) Grundskolenämndens arbetsutskott 2001-01-16 Plats och tid för sammanträdet Beslutande Övriga deltagare Utses att justera Justeringens plats och tid Grundskolekontoret, Vallentuna tisdagen den 16/1 2001

Läs mer

Sessionssalen, Hultsfred kl

Sessionssalen, Hultsfred kl Sammanträdesprotokoll 1 (9) Plats och tid Sessionssalen, Hultsfred kl. 08.30-12.30 Beslutande Lars Rosander, C Åke Nilsson, KD Åke Bergh, M Mattias Wärnsberg, S Övriga deltagande Lars-Erik Rönnlund, kommunchef

Läs mer

Barn- och ungdomsförvaltningen, Vallentuna. BEVIS Justeringen har tillkännagivits genom anslag Barn- och ungdomsnämnden

Barn- och ungdomsförvaltningen, Vallentuna. BEVIS Justeringen har tillkännagivits genom anslag Barn- och ungdomsnämnden Barn- och ungdomsnämnden 2010-02-09 Plats och tid för sammanträdet Beslutande Ersättare Övriga deltagare Utses att justera Justeringens plats och tid Sekreterare Ordförande Justerande Bällstarummet, Tuna

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 Plats och tid: Stadshuset, sammanträdesrum 429, Onsdagen den 28 oktober 2009 kl 08.30 10.25 Beslutande: Lennart Engström (KD),tjg ordförande Göran Larsson (M) Liss Böcker (C) Eva Kullenberg (FP), tjg

Läs mer