Marge Aab Svensson (m), ordförande Karin Unnerstad (fp) Tommy Eckelöv (s) Jan-Åke Bredberg, fritidschef Marie-Louise Bornholm, nämndsekreterare

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Marge Aab Svensson (m), ordförande Karin Unnerstad (fp) Tommy Eckelöv (s) Jan-Åke Bredberg, fritidschef Marie-Louise Bornholm, nämndsekreterare"

Transkript

1 Fritidsnämndens arbetsutskott 16 april 2007 Plats och tid för sammanträdet Beslutande Mörbyrummet, Fritidskontoret Tuna torg 15, Vallentuna, måndagen den 16 april 2007, kl Marge Aab Svensson (m), ordförande Karin Unnerstad (fp) Tommy Eckelöv (s) Övriga deltagare Jan-Åke Bredberg, fritidschef Marie-Louise Bornholm, nämndsekreterare Utses att justera Tommy Eckelöv Justeringens plats och tid Fritidskontoret, Vallentuna, den 18 april 2007 Sekreterare Marie-Louise Bornholm Paragrafer Ordförande Marge Aab Svensson Justerande Tommy Eckelöv 1 (9)

2 Innehållsförteckning: Sid. Yttrande över förslag till KP Fråga om Karby Tennisklubb...8 Bokningssystem för idrottshallar och andra kommunala lokaler (9)

3 Yttrande över förslag till KP AU 38 Dnr Arbetsutskottets förslag Fritidsnämnden beslutar godkänna fritidskontorets yttrande över kommunstyrelsens förslag till KP innebärande.. att 450 tkr anslås till att förstärka Tryggare Vallentunas fältgrupp för att kunna stödja ungdomar med behov av särskilt stöd enskilt och i grupp samt att anslå 200 tkr för att kunna starta denna verksamhet från höstterminen 2007, att erforderliga investeringsmedel tillskjuts så att om- och utbyggnaden av Vallentuna idrottsplats får genomföras enligt Etapp 1 i fritidsnämndens förslag, d.v.s. en grus- och två konstgräsplaner samt en ny omklädningspaviljong på 200 kvm, att ca tkr anslås till ett motionsspår på 2,5 km i Bällstabergsområdet inklusive ett anslutningsspår till Vallentuna idrottsplats, att fritidsnämnden kompenseras för ökade driftkostnader för nya investeringar, internhyror, städning och tillsyn samt att vissa delar av resultatet från utredning om föreningslivets villkor i Vallentuna, som kräver beslut av kommunstyrelse och/eller kommunfullmäktige aktualiseras under senare delen av Ärendet Kommunstyrelsens arbetsutskott har remitterat förslag till kommunplan till samtliga nämnder för att lämna synpunkter på Driftramar Förslag till kommungemensamma/prioriterade mål och uppdrag samt en redovisning av hur nämnderna avser leva upp till dessa under planperioden Investeringsplan Bostadsbyggnadsprognos Befolkningsprognos Förslag till ändrade taxor Kommentar till driftram Förslaget innehåller en årlig generell uppräkning för kostnadsökningar och kompensation för volymökning. Den generella uppräkningen är 2,25 % år 2008, 2 % 2009 och Detta innebär ca 560 tkr 2008, 517 tkr 2009 och 530 tkr Denna uppräkning skall täcka inflation, lönerörelse, eventuella hyreshöjningar, höjda energitaxor och vissa kapitaltjänstkostnader. 3 (9)

4 Forts. 38 Osäkra poster är dels utfallet av lönerörelsen för Kommunal och SKTF, som sannolikt kommer att överstiga 3 % (ca 90 % av förvaltningens personal tillhör dessa organisationer) och dels kommunens elavtal, som skall omförhandlas under Vallentuna IP och Kvarnbadet förbrukar tillsammans ca 2,3 miljoner kvh per år till en kostnad av ca 1,7 mkr. Kompensation för volymökning är en positiv nyhet som fritidsnämnden arbetat för i flera år. Kompensationen beräknas utifrån den årliga befolkningsökningen för de åldergrupper som utgör respektive nämnds målgrupp. Underlaget för fritidsnämnden är ca 90 % av befolkningsökningen för gruppen 6-19 år. Denna uppräkning innebär ca 440 tkr 2008, 354 tkr 2009 och 382 tkr Anm.: Fritidsnämndens målgrupp är 7-20 år. Anledningen till beräkningsgrundens 6-19 år är befolkningsprognosens konstruktion. Aktuella projekt som påverkar driftbudgeten Tryggare Vallentuna. Ett problem i Tryggare Vallentunas verksamhet är att fältgruppen saknar resurser att kunna arbeta förebyggande och ta hand om de ungdomar man stöter på ute på gator och torg och som behöver extra stöd enskilt eller i grupp. I den nyligen redovisade utredningen om VIP:s verksamhet redovisas ett alternativt sätt att arbeta med de ungdomar som behöver särskilt stöd inom nätverket Tryggare Vallentuna. (Se fritidsnämnden dnr ) För att kunna ta hand om och arbeta med dessa ungdomar krävs, enligt fritidskontorets uppfattning, att fältgruppen förstärks med ca timmar, vilket innebär en kostnad på ca 450 tkr per år. För att ersätta VIP och kunna stödja de medlemmar, som eventuellt önskar detta, krävs en förstärkning av fältgruppen redan från höstterminen Beräknad kostnad 200 tkr. Två nya sporthallar kommer sannolikt att tas i bruk 2008, nämligen en mellanhall vid Ekebyskolan och en fullmåttshall i Tellusområdet. De nya hallarna innebär ett sammanlagt verksamhetstillskott för föreningslivet på ca timmar och ca deltagare per år. Denna verksamhetsökning innebär ökade bidragskostnader för det kommunala aktivitetsstödet med ca 180 tkr per år. Fritidsnämnden har tidigare påpekat att driftkostnadseffekterna av dessa efterlängtade anläggningar i form av internhyror, städning och tillsyn förutsätter motsvarande budgettillskott. 4 (9)

5 Forts. 38 Den planerade ombyggnaden och utvecklingen av Vallentuna IP innebär ett nettotillskott av en fullmåtts fotbollsplan och en ökning av vinterfotbollsplaner från en till två. Detta innebär ett verksamhetstillskott för föreningslivet på sammanlagt ca timmar och ca deltagare. Denna verksamhetsökning innebär ökade bidragskostnader för det kommunala aktivitetsstödet med ca 160 tkr per år. Fritidsnämnden har också i detta sammanhang påpekat att de driftkostnadsökningar som belastar fritidsnämnden i form av kapitaltjänstkostnader och underhåll (ca 100 tkr per år) förutsätter motsvarande budgettillskott. Anm.: Ovannämnda anläggningar ger tillsammans ett verksamhetstillskott på ca timmar med ca deltagare per år. Detta innebär en ökning av kommunens totala föreningsverksamhet med ca 25 %. Dessutom tillkommer all skolverksamhet på dessa anläggningar. Fritidsnämnden har påbörjat en utredning om föreningslivets villkor i Vallentuna i syfte att ta reda på hur kommunens bidrag och avgifter slår mot olika föreningsverksamheter, tillgången på olika verksamhetslokaler m.m. Dessutom skall en jämförelse göras med övriga UNO-kommuner. Utredningen skall vara klar och redovisas hösten Resultatet kan innebära förslag till förändringar, som kommer att aktualiseras i kommunstyrelsen och/eller kommunfullmäktige redan Kommungemensamma/prioriterade mål och uppdrag Fritidsnämndens åtaganden redovisas i bilaga. Kommentar till Investeringsplan Fritidsnämndens investeringsplan omfattar följande poster: Vallentuna idrottsplats ombyggnad och nya konstgräsplaner tkr år 2007 och Summa tkr. Årligt investeringsanslag tkr. Vallentuna idrottsplats ombyggnad m.m. Fritids- och samhällsbyggnadsförvaltningen har tillsammans tagit fram en plan för ombyggnad och utveckling av Vallentuna idrottsplats. Ombyggnaden är föranledd av genomförandet av Centrumplan för Vallentuna där Lindholmsvägen skall anslutas till Arningerondellen, vilket kräver vissa omdisponeringar av idrottsplatsen. I samband med detta projekt har fritidsnämnden tagit fram en plan för en fullt utbyggd 5 (9)

6 Forts. 38 idrottsplats. Tuna Fastigheter har tagit fram en plan och kostnadsberäknat projektets olika delar. (Se fritidsnämnden dnr ). Fritidsnämnden har redovisat sitt förslag till en etappvis om- och utbyggnad av idrottsplatsen enligt följande: Etapp 1 Omfattar tre fullmåttsplaner varav en grus- och två konstgräsplaner. Nuvarande omklädningspaviljong rivs och ersätts med en ny i annat läge. Denna flytt är nödvändig för att kunna anlägga tre hela planer. Kostnadsmässigt innebär förslaget en merkostnad på ca tkr i jämförelse med kostnaden för ombyggnaden förorsakad av den nya vägdragningen. Skälen till att etapp 1 bör genomföras samtidigt är att det gäller både byggnadstekniskt, verksamhet och sannolikt också ekonomi. Senare etapper Följande delar av utbyggnadsplanen kan genomföras i ett senare skede: Dubbelsidig läktare med tak tkr Parkering norr om idrottsplatsen tkr Samordnas och samnyttjas lämpligen med projekt Hagaskolan. Parkering och spårcentral vid Arningerondellen. 330 tkr Internränta tillkommer. Övriga ofinansierade projekt Motionsspår i Bällstaberg Frågan om ett motionsspår i Bällstabergsområdet har åter aktualiserats i bl.a. fritidsnämnden. Redan 2005 uppdrog kommunfullmäktige åt fritidsnämnden att redovisa ett förslag till motionsspår i Bällstabergsområdet. Föreningen Vallentuna/Össeby OL åtog sig uppdraget och har redovisat ett intressant förslag på en ca 2,5 kilometer lång slinga runt Bällstaberget med utgångspunkt från Bällstabergsskolan. Förslaget innehåller också ett anslutningsspår till spårområdet vid Vallentuna idrottsplats. Kostnadsbedömning: Ca tkr för 2,5 km elljusspår (spårkostnad ca 625 tkr och belysning med stolpar ca tkr). Anslutningsspår till Vallentuna IP ca 250 tkr. 6 (9)

7 Forts. 38 Fritidskontorets förslag Fritidsnämnden beslutar godkänna fritidskontorets yttrande över kommunstyrelsens förslag till KP innebärande.. att 450 tkr anslås till att förstärka Tryggare Vallentunas fältgrupp för att kunna stödja ungdomar med behov av särskilt stöd enskilt och i grupp samt att anslå 200 tkr för att kunna starta denna verksamhet från höstterminen 2007, att erforderliga investeringsmedel tillskjuts så att om- och utbyggnaden av Vallentuna idrottsplats får genomföras enligt Etapp 1 i fritidsnämndens förslag, d.v.s. en grus- och två konstgräsplaner samt en ny omklädningspaviljong på 200 kvm, att ca tkr anslås till ett motionsspår på 2,5 km i Bällstabergsområdet inklusive ett anslutningsspår till Vallentuna idrottsplats, att fritidsnämnden kompenseras för ökade driftkostnader för nya investeringar, internhyror, städning och tillsyn samt att vissa delar av resultatet från utredning om föreningslivets villkor i Vallentuna, som kräver beslut av kommunstyrelse och/eller kommunfullmäktige aktualiseras under senare delen av Beslutsgång vid arbetsutskottets sammanträde Arbetsutskottet beslutar enligt fritidskontorets förslag. Handlingar i ärendet Fullmäktiges förslag till gemensamma mål och uppdrag i KP med fritidsnämndens åtaganden. 7 (9)

8 Fråga om Karby Tennisklubb AU 39 Fråga Tommy Eckelöv (s) framför synpunkten att det i kommunstyrelsens skrivelse om ett eventuellt bidrag till föreningen skall framgå att detta bidrag är avsett för att täcka föreningens åtaganden gentemot banken. Detta för att undvika att kommunens borgensåtagande verkställs. 8 (9)

9 Bokningssystem för idrottshallar och andra kommunala lokaler AU 40 Information Ordförande Marge Aab Svensson (m) informerar om att man från politiskt håll överväger att genomföra en översyn av fritidsnämndens uthyrnings- och upplåtelserutiner av idrottshallar och andra lokaler. För detta arbete avser man att anlita en utomstående konsult. 9 (9)

Fritidschef Jan-Åke Bredberg Fritidsintendent Lars Lundkvist Förvaltningssekreterare Marie-Louise Bornholm. Fritidskontoret, Vallentuna, den

Fritidschef Jan-Åke Bredberg Fritidsintendent Lars Lundkvist Förvaltningssekreterare Marie-Louise Bornholm. Fritidskontoret, Vallentuna, den Fritidsnämndens arbetsutskott 12 april 2002 Plats och tid för sammanträdet Beslutande Mörbyrummet, Fritidskontoret, Tuna torg 15, Vallentuna fredagen den 12 april 2002 kl 07.30-08.35 Ray Idermark (m),

Läs mer

Fritidsintendent Lars Lundkvist Förvaltningssekreterare Marie-Louise Bornholm. Fritidskontoret, Vallentuna, den 17 januari 2003

Fritidsintendent Lars Lundkvist Förvaltningssekreterare Marie-Louise Bornholm. Fritidskontoret, Vallentuna, den 17 januari 2003 Fritidsnämndens arbetsutskott 14 januari 2003 Plats och tid för sammanträdet Beslutande Mörbyrummet, Fritidskontoret, Tuna torg 15, Vallentuna tisdagen den 14 januari 2003 kl 08.00-09.50 Jörgen Hellberg

Läs mer

Jörgen Hellberg (fp) ordförande Lars Carlsson (c) Tommy Eckelöv (s)

Jörgen Hellberg (fp) ordförande Lars Carlsson (c) Tommy Eckelöv (s) Fritidsnämndens arbetsutskott 15 januari 2004 Plats och tid för sammanträdet Mörbyrummet, Fritidskontoret Tuna torg 15, Vallentuna torsdagen den 15 januari 2004, kl. 07.30-09.15 Beslutande Jörgen Hellberg

Läs mer

PROTOKOLL. Fritidsnämndens arbetsutskott 4 maj 2006. Plats och tid för sammanträdet

PROTOKOLL. Fritidsnämndens arbetsutskott 4 maj 2006. Plats och tid för sammanträdet Fritidsnämndens arbetsutskott 4 maj 2006 Plats och tid för sammanträdet Mörbyrummet, Fritidskontoret Tuna torg 15, Vallentuna, torsdagen den 4 maj 2006, kl. 07.30-11.40 Beslutande Jörgen Hellberg (fp)

Läs mer

Marge Aab Svensson (m), ordförande Karin Unnerstad (fp) Tommy Eckelöv (s)

Marge Aab Svensson (m), ordförande Karin Unnerstad (fp) Tommy Eckelöv (s) Fritidsnämndens arbetsutskott 2 april 2007 Plats och tid för sammanträdet Mörbyrummet, Fritidskontoret Tuna torg 15, Vallentuna, måndagen den 2 april 2007, kl. 07.30-09.50 Beslutande Marge Aab Svensson

Läs mer

Jörgen Hellberg (fp) ordförande Lars Carlsson (c) Tommy Eckelöv (s)

Jörgen Hellberg (fp) ordförande Lars Carlsson (c) Tommy Eckelöv (s) Fritidsnämndens arbetsutskott 31 oktober 2003 Plats och tid för sammanträdet Mörbyrummet, Fritidskontoret Tuna torg 15, Vallentuna fredagen den 31 oktober 2003 kl. 07.30-10.45 Beslutande Jörgen Hellberg

Läs mer

OBS! OBS! s-gruppen samlas på fritidskontoret kl. 18.30. KALLELSE. Den borgerliga gruppen samlas på fritidskontoret kl. 18.15. 1. Justerande:...

OBS! OBS! s-gruppen samlas på fritidskontoret kl. 18.30. KALLELSE. Den borgerliga gruppen samlas på fritidskontoret kl. 18.15. 1. Justerande:... Fritidsnämnden 2009-01-26 Plats och tid för sammanträdet Kallade tjänstemän Frösundarummet, socialkontoret, Tuna torg 15, Vallentuna, måndagen den 26 januari 2009, kl. 19.00 Jan-Åke Bredberg, fritidschef

Läs mer

Marge Aab Svensson (m), ordförande Per-Olof Björkman (fp) Tommy Eckelöv (s)

Marge Aab Svensson (m), ordförande Per-Olof Björkman (fp) Tommy Eckelöv (s) Fritidsnämndens arbetsutskott 2007-11-22 Plats och tid för sammanträdet Mörbyrummet, Fritidskontoret Tuna torg 15, Vallentuna, torsdagen den 22 november 2007, kl. 17.00-18.30 Beslutande Marge Aab Svensson

Läs mer

PROTOKOLL. Fritidsnämnden 2007-11-22

PROTOKOLL. Fritidsnämnden 2007-11-22 Fritidsnämnden 2007-11-22 Plats och tid för sammanträdet Beslutande Markim-Orkesta IF:s klubbstuga, Orkestaplanen, Vallentuna, torsdagen den 22 november 2007, kl. 19.00-21.00 Marge Aab Svensson (m), ordförande

Läs mer

PROTOKOLL. Fritidsnämndens arbetsutskott 2008-05-26. Plats och tid för sammanträdet

PROTOKOLL. Fritidsnämndens arbetsutskott 2008-05-26. Plats och tid för sammanträdet Fritidsnämndens arbetsutskott 2008-05-26 Plats och tid för sammanträdet Mörbyrummet, Fritidskontoret Tuna torg 15, Vallentuna, måndagen den 26 maj 2008, kl. 07.30-08.50 Beslutande Per-Olof Björkman (fp),

Läs mer

Jan-Åke Bredberg, fritidschef Lars Lundkvist, fritidsintendent Jessica Kauppi, enhetschef Marie-Louise Bornholm, nämndsekreterare

Jan-Åke Bredberg, fritidschef Lars Lundkvist, fritidsintendent Jessica Kauppi, enhetschef Marie-Louise Bornholm, nämndsekreterare Fritidsnämnden 26 mars 2007 Plats och tid för sammanträdet Kallade tjänstemän Mörbyrummet, Fritidskontoret, Tuna torg 15, Vallentuna, måndagen den 26 mars 2007, kl. 19.00 Jan-Åke Bredberg, fritidschef

Läs mer

PROTOKOLL. Fritidsnämnden 1 oktober 2002

PROTOKOLL. Fritidsnämnden 1 oktober 2002 Fritidsnämnden 1 oktober 2002 Plats och tid för sammanträdet Beslutande Mörbyrummet, Fritidskontoret, Tuna torg 15, Vallentuna, tisdagen den 1 oktober 2002 kl 19.00-20.50 Ray Idermark (m), ordf Göran Seveson

Läs mer

Jörgen Hellberg (fp) ordförande Lars Carlsson (c) Tommy Eckelöv (s)

Jörgen Hellberg (fp) ordförande Lars Carlsson (c) Tommy Eckelöv (s) Fritidsnämndens arbetsutskott 13 maj 2004 Plats och tid för sammanträdet Mörbyrummet, Fritidskontoret Tuna torg 15, Vallentuna, torsdagen den 13 maj 2004, kl. 13.30-15.40 Beslutande Jörgen Hellberg (fp)

Läs mer

Jan-Åke Bredberg, fritidschef Agneta Fleischer, enhetschef, 11-12 Marie-Louise Bornholm, förvaltningssekreterare

Jan-Åke Bredberg, fritidschef Agneta Fleischer, enhetschef, 11-12 Marie-Louise Bornholm, förvaltningssekreterare Fritidsnämnden 24 februari 2005 Plats och tid för sammanträdet Beslutande Övriga deltagare Frösundarummet, Socialkontoret, Tuna torg 15, Vallentuna, torsdagen den 24 februari 2005, kl. 19.00-21.35 Jörgen

Läs mer

Karin Dahl-Strandin (s) Barn- och ungdomsförvaltningen, Vallentuna. BEVIS Justeringen har tillkännagivits genom anslag

Karin Dahl-Strandin (s) Barn- och ungdomsförvaltningen, Vallentuna. BEVIS Justeringen har tillkännagivits genom anslag Barn- och ungdomsnämndens arbetsutskott Datum 2003-04-22 Plats och tid för sammanträdet Barn- och ungdomsförvaltningen, Tuna torg 2, 1 tr, Vallentuna tisdagen den 22 april 2003 kl 17:00-19:00 Jerker Sjögren

Läs mer

Jörgen Hellberg (fp) ordförande Lars Carlsson (c) Tommy Eckelöv (s)

Jörgen Hellberg (fp) ordförande Lars Carlsson (c) Tommy Eckelöv (s) Fritidsnämndens arbetsutskott 1 december 2005 Plats och tid för sammanträdet Mörbyrummet, Fritidskontoret Tuna torg 15, Vallentuna, torsdagen den 1 december 2005, kl. 07.30-09.40 Beslutande Jörgen Hellberg

Läs mer

PROTOKOLL. Kommunstyrelsen 2000-06-19

PROTOKOLL. Kommunstyrelsen 2000-06-19 Kommunstyrelsen 2000-06-19 Plats och tid för sammanträdet Beslutande Övriga deltagare Utses att justera Justeringens plats och tid Bällstarummet, Kommunalhuset, Vallentuna måndagen den 19 juni, kl 11.00-11.25

Läs mer

PROTOKOLL. Myndighetsnämnden för teknik och miljö arbetsutskott. 27 april 2006

PROTOKOLL. Myndighetsnämnden för teknik och miljö arbetsutskott. 27 april 2006 arbetsutskott 27 april 2006 Plats och tid för sammanträdet Beslutande Övriga deltagare Utses att justera Justeringens plats och tid Angarnsrummet, Tunahuset Tuna torg 2, Vallentuna torsdagen den 27 april

Läs mer

KALLELSE. Nygårds Värdshus, Täby kyrkby, måndagen den 8 december 2008, kl (middag kl )

KALLELSE. Nygårds Värdshus, Täby kyrkby, måndagen den 8 december 2008, kl (middag kl ) Fritidsnämnden 2008-12-08 Plats och tid för sammanträdet Nygårds Värdshus, Täby kyrkby, måndagen den 8 december 2008, kl. 17.00 (middag kl. 18.30) Du har väl inte glömt att anmäla dig till fritidsnämndens

Läs mer

Elisabeth Rydström(c), ordförande Jörgen Hellberg (fp), vice ordförande Ing-Marie Elfström (s), ledamot

Elisabeth Rydström(c), ordförande Jörgen Hellberg (fp), vice ordförande Ing-Marie Elfström (s), ledamot Utbildningsnämndens arbetsutskott 2008-09-30 Plats och tid för sammanträdet Beslutande Ersättare Övriga deltagare Utses att justera Rolands rum, Barn- och ungdomsförvaltningen, Tuna torg 2, 1 tr, Vallentuna,

Läs mer

PROTOKOLL. Fritidsnämnden 19 februari 2007

PROTOKOLL. Fritidsnämnden 19 februari 2007 Fritidsnämnden 19 februari 2007 Plats och tid för sammanträdet Beslutande Övriga deltagare Utses att justera Mörbyrummet, Fritidskontoret, Tuna torg 15, Vallentuna, måndagen den 19 februari 2007, kl. 19.00-21.00

Läs mer

KALLELSE. 1. Justerande:... Fritidsnämnden 28 september 2006

KALLELSE. 1. Justerande:... Fritidsnämnden 28 september 2006 Fritidsnämnden 28 september 2006 Plats och tid för sammanträdet Kallade tjänstemän Övriga deltagare Vallentuna Scoutkårs av NSF lokal, Åby Scoutgård, Åbyholmsvägen Vallentuna (lokalen ligger bakom brandstationen,

Läs mer

KALLELSE. 1. Justerande:... Fritidsnämnden 28 januari 2003

KALLELSE. 1. Justerande:... Fritidsnämnden 28 januari 2003 Fritidsnämnden 28 januari 2003 Plats och tid för sammanträdet Mörbyrummet, Fritidskontoret, Tuna torg 15, Vallentuna tisdagen den 28 januari 2003 kl 19.00 Kallade tjänstemän Fritidschef Jan-Åke Bredberg

Läs mer

VALLENTUNA KOMMUN Sammanträdesprotokoll 1 (13)

VALLENTUNA KOMMUN Sammanträdesprotokoll 1 (13) VALLENTUNA KOMMUN Sammanträdesprotokoll 1 (13) Plats och tid ande Mörbyrummet, Fritidsförvaltningen, Torggatan 15, Vallentuna. Torsdagen den 5 april 2012 kl 09.05 10.20. Ledamöter: Åke Uddén (C) Roger

Läs mer

Mörbyrummet, Fritidskontoret, Tuna torg 15, Vallentuna, måndagen den 17 mars 2008, kl. 18.00

Mörbyrummet, Fritidskontoret, Tuna torg 15, Vallentuna, måndagen den 17 mars 2008, kl. 18.00 Fritidsnämndens arbetsutskott 2008-03-17 Plats och tid för sammanträdet Mörbyrummet, Fritidskontoret, Tuna torg 15, Vallentuna, måndagen den 17 mars 2008, kl. 18.00 Kallade tjänstemän Jan-Åke Bredberg,

Läs mer

Jörgen Hellberg (fp) ordförande Lars Carlsson (c) Tommy Eckelöv (s)

Jörgen Hellberg (fp) ordförande Lars Carlsson (c) Tommy Eckelöv (s) Fritidsnämndens arbetsutskott 18 mars 2004 Plats och tid för sammanträdet Mörbyrummet, Fritidskontoret Tuna torg 15, Vallentuna, torsdagen den 18 mars 2004 kl. 18.00-19.00 Beslutande Jörgen Hellberg (fp)

Läs mer

Förvaltningschef Roland Beijer Nämndsekreterare Cecilia Arrgård Controller Annika Hellberg. Karin Dahl-Strandin (s)

Förvaltningschef Roland Beijer Nämndsekreterare Cecilia Arrgård Controller Annika Hellberg. Karin Dahl-Strandin (s) Barn- och ungdomsnämndens arbetsutskott 2006-01-10 Plats och tid för sammanträdet Beslutande Ersättare Övriga deltagare Utses att justera Barn- och ungdomsförvaltningen, Tuna torg 2, 1 tr, Vallentuna tisdagen

Läs mer

Protokoll. Kommunstyrelsens arbetsutskott

Protokoll. Kommunstyrelsens arbetsutskott Kommunstyrelsens 117 2 117 Flerårsstrategi 2014-2016 Alingsås kommun...4 3 Plats och tid Rådslaget, Rådhuset, Alingsås kl 9.00-9.25 Paragrafer 117 Beslutande Daniel Filipsson (M), ordförande Joakim Järrebring

Läs mer

Samling utanför entrén till fritidskontoret torsdagen den 22 maj 2003 kl 15.00 för rundresa till fritidsnämndens anläggningar

Samling utanför entrén till fritidskontoret torsdagen den 22 maj 2003 kl 15.00 för rundresa till fritidsnämndens anläggningar Fritidsnämnden 22 maj 2003 Plats och tid för sammanträdet Samling utanför entrén till fritidskontoret torsdagen den 22 maj 2003 kl 15.00 för rundresa till fritidsnämndens anläggningar Fritidsnämndens ordinarie

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum s. 1 (8)

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum s. 1 (8) Plats Lomma kommunhus, Fjelie Tid 2018-03-19, kl. 15:00-17:04 Sammanträdesdatum s. 1 (8) Beslutande Övriga deltagare Utses att justera Justeringens plats och tid Carin Hansson (M) Emma Köster (M) Janina

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Kommunstyrelsens arbetsutskott 2012-04-25 1 (13) Plats och tid Sammanträdesrum Häverö, kl 09.00-10.10 ande Kjell Jansson (M), ordförande Mats Hultin (M) Berit Jansson (C) Elisabeth Björk (S) Kerstin Bergström

Läs mer

Ökade hyreskostnader för Kattegatthallen. KS

Ökade hyreskostnader för Kattegatthallen. KS Utdrag ur protokoll fört vid sammanträde med kommunstyrelsens arbetsutskott i Falkenberg FALKENBERG 2014-03-18 74 Ökade hyreskostnader för Kattegatthallen. KS 2014-57 KS Beslut Arbetsutskottet föreslår

Läs mer

Jan-Åke Bredberg, fritidschef Lars Lundkvist, fritidsintendent Marie-Louise Bornholm, förvaltningssekreterare

Jan-Åke Bredberg, fritidschef Lars Lundkvist, fritidsintendent Marie-Louise Bornholm, förvaltningssekreterare Fritidsnämnden 25 maj 2004 Plats och tid för sammanträdet Beslutande Övriga deltagare Utses att justera Justeringens plats och tid Mörbyrummet, Fritidskontoret, Tuna torg 15, Vallentuna, tisdagen den 25

Läs mer

Förvaltningschef Roland Beijer Nämndsekreterare Cecilia Arrgård Controller Annika Hellberg. Barn- och ungdomsförvaltningen, Vallentuna

Förvaltningschef Roland Beijer Nämndsekreterare Cecilia Arrgård Controller Annika Hellberg. Barn- och ungdomsförvaltningen, Vallentuna Barn- och ungdomsnämndens arbetsutskott 14 december 2004 Plats och tid för sammanträdet Beslutande Ersättare Övriga deltagare Utses att justera Justeringens plats och tid Barn- och ungdomsförvaltningen,

Läs mer

PROTOKOLL. Fritidsnämnden 26 oktober 2006

PROTOKOLL. Fritidsnämnden 26 oktober 2006 Fritidsnämnden 26 oktober 2006 Plats och tid för sammanträdet Beslutande Övriga deltagare Utses att justera Justeringens plats och tid Össeby-Garns Skytteförenings paviljong, Vallentuna, torsdagen den

Läs mer

PROTOKOLL. Fritidsnämnden 15 december 2005

PROTOKOLL. Fritidsnämnden 15 december 2005 Fritidsnämnden 15 december 2005 Plats och tid för sammanträdet Beslutande Övriga deltagare Utses att justera Justeringens plats och tid Lindholmens gård, Vallentuna, torsdagen den 15 december 2005, kl.

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum s. 1 (11)

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum s. 1 (11) Sammanträdesdatum s. 1 (11) KULTUR- OCH FRITIDSNÄMNDENS ARBETSUTSKOTT 2017-05-29 Plats Sammanträdesrum Fjelie, Kommunhuset i Lomma Tid Måndagen den 29 maj 2017 kl. 17.01 18.35 Beslutande Carin Hansson

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum s. 1 (11)

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum s. 1 (11) Sammanträdesdatum s. 1 (11) Plats Stora Sessionssalen, Kommunhuset i Lomma Tid Måndag den 23 januari 2017 kl. 19.04 20.36 Beslutande Carin Hansson (M) Emma Köster (M) Karl-Gustav Nilsson (S) Janina Pettersson

Läs mer

Sammanträdesdatum Blad Kommunstyrelsens teknikutskott 16 september 2013 1 (5) Plats och tid: Kommunstyrelsens sammanträdesrum kl 13.30-14.

Sammanträdesdatum Blad Kommunstyrelsens teknikutskott 16 september 2013 1 (5) Plats och tid: Kommunstyrelsens sammanträdesrum kl 13.30-14. Kommunstyrelsens teknikutskott 16 september 2013 1 (5) Plats och tid: Kommunstyrelsens sammanträdesrum kl 13.30-14.55 Beslutande: Per Gruvberger, ordf Ulf Söhrman Bengt-Olof Persson Ersättare: Övriga deltagande:

Läs mer

PROTOKOLL. Fritidsnämndens arbetsutskott 3 juni 2004

PROTOKOLL. Fritidsnämndens arbetsutskott 3 juni 2004 Fritidsnämndens arbetsutskott 3 juni 2004 Plats och tid för sammanträdet Mörbyrummet, Fritidskontoret Tuna torg 15, Vallentuna, torsdagen den 3 juni 2004, kl. 07.30-09.45 Beslutande Jörgen Hellberg (fp)

Läs mer

Kallelse. Kommunfullmäktige

Kallelse. Kommunfullmäktige Kallelse Kommunfullmäktige Måndagen den 14 januari 2019 RAGUNDA KOMMUN Datum 2019-01-07 Kallelse/Kungörelse Kommunfullmäktige i Ragunda kommun sammanträder måndagen den 14 januari 2019, kl. 17.00 Anders

Läs mer

PROTOKOLL. Fritidsnämndens arbetsutskott 12 augusti Plats och tid för sammanträdet

PROTOKOLL. Fritidsnämndens arbetsutskott 12 augusti Plats och tid för sammanträdet Fritidsnämndens arbetsutskott 12 augusti 2004 Plats och tid för sammanträdet Mörbyrummet, Fritidskontoret Tuna torg 15, Vallentuna, torsdagen den 12 augusti 2004 kl. 08.00-16.30 Beslutande Jörgen Hellberg

Läs mer

Lars Haraldsson, chef för Miljö och bygglov Margareta Stensaeus Linder, nämndsekreterare. Samhällsbyggnadsförvaltningen, Vallentuna

Lars Haraldsson, chef för Miljö och bygglov Margareta Stensaeus Linder, nämndsekreterare. Samhällsbyggnadsförvaltningen, Vallentuna arbetsutskott 17 oktober 2006 Plats och tid för sammanträdet Beslutande Övriga deltagare Utses att justera Justeringens plats och tid Angarnsrummet, Tunahuset Tuna torg 2, Vallentuna tisdagen den 17 oktober

Läs mer

Jan-Åke Bredberg, fritidschef Lars Lundkvist, fritidsintendent Marie-Louise Bornholm, förvaltningssekreterare

Jan-Åke Bredberg, fritidschef Lars Lundkvist, fritidsintendent Marie-Louise Bornholm, förvaltningssekreterare Fritidsnämnden 6 november 2001 Plats och tid för sammanträdet Beslutande Övriga deltagare Bällstarummet, Kommunalhuset, Tuna torg 1, Vallentuna, tisdagen den 6 november 2001 kl 20.30-21.30 Ray Idermark

Läs mer

Arbetsutskottets protokoll är ojusterat. Hämta gärna ert exemplar av förstudien i A3-format på Vallentuna bibliotek!

Arbetsutskottets protokoll är ojusterat. Hämta gärna ert exemplar av förstudien i A3-format på Vallentuna bibliotek! Kulturnämnden 4 april 2006 Plats och tid för sammanträdet Kallade tjänstemän Bällstarummet, Kommunalhuset, Tuna torg 1, Vallentuna tisdagen den 4 april 2006 kl 19.00 Ingrid Ullman, kulturchef Eleonor Åberg,

Läs mer

Kultur- och fritidsnämnden (7) kl ,

Kultur- och fritidsnämnden (7) kl , Kultur- och fritidsnämnden 2012-01-26 1(7) Plats och tid Ekebackens konferensanläggning, Markaryd, torsdagen den 26 januari 2012 kl 13.00-14.15, 18.30-19.00 Beslutande Stefan Ferm (M), ordförande Anders

Läs mer

Verksamhetsplan Fritidsnämnden 2010 2012

Verksamhetsplan Fritidsnämnden 2010 2012 Verksamhetsplan Fritidsnämnden 2010 2012 Foto: Angarnssjöängen, Fritidsförvaltningen 2009 INNEHÅLLSFÖRTECKNING Inledning... 1 Fritidsnämndens uppgift... 1 Förutsättningar för fritidsnämndens verksamhet

Läs mer

Enhetschef kvalitet och utveckling Eva Lod Ekonomiadministrativ chef Annika Hellberg Nämndsekreterare Lotta Lann. Thomas Arctaedius (S)

Enhetschef kvalitet och utveckling Eva Lod Ekonomiadministrativ chef Annika Hellberg Nämndsekreterare Lotta Lann. Thomas Arctaedius (S) Barn- och ungdomsnämndens arbetsutskott 2010-01-26 Plats och tid för sammanträdet Beslutande Ersättare Övriga deltagare Utses att justera Justeringens plats och tid Barn- och ungdomsförvaltningen, Tuna

Läs mer

Återrapportering av ungdomsverksamheten 5 FN

Återrapportering av ungdomsverksamheten 5 FN Återrapportering av ungdomsverksamheten 5 FN 2017.036 3 VALLENTUNA KOMMUN Sammanträdesprotokoll Fritidsnämndens arbetsutskott 2017-10-05 55 Återrapportering av ungdomsverksamheten (FN 2017.036) Beslut

Läs mer

Olle Wallin, samhällsbyggnadschef Lars Haraldsson, chef för Miljö och bygglov Margareta Stensaeus Linder, nämndsekreterare

Olle Wallin, samhällsbyggnadschef Lars Haraldsson, chef för Miljö och bygglov Margareta Stensaeus Linder, nämndsekreterare Myndighetsnämnden för teknik och miljö 20 februari 2007 Plats och tid för sammanträdet ande Ersättare Övriga deltagare Utses att justera Justeringens plats och tid Angarnsrummet, Tunahuset Tuna torg 2,

Läs mer

Aktiv Fritid Vallentuna

Aktiv Fritid Vallentuna Aktiv Fritid Vallentuna Föreningsmöte 14 april 2015 Fritidsnämnden Aktiv Fritid 14/4 2015 Kvällens hållpunkter 19.00 Fritidsnämnden ny mandatperiod Nämndens uppgift och planer för perioden 19.20 Kultur-

Läs mer

Vallentuna teater, Vallentuna måndagen den 16 juni 2003 kl 14:00 Kommundirektör Kjell Johansson Sekreterare Louise Steengrafe Chefsekonom Ove Olsson

Vallentuna teater, Vallentuna måndagen den 16 juni 2003 kl 14:00 Kommundirektör Kjell Johansson Sekreterare Louise Steengrafe Chefsekonom Ove Olsson Kommunstyrelsen 16 juni 2003 Plats och tid för sammanträdet Kallade tjänstemän Vallentuna teater, Vallentuna måndagen den 16 juni 2003 kl 14:00 Kommundirektör Kjell Johansson Sekreterare Louise Steengrafe

Läs mer

13131?»,10, STADSBYGGNADSFÖRVALTNINGEN

13131?»,10, STADSBYGGNADSFÖRVALTNINGEN 7 13131?»,10, STADSBYGGNADSFÖRVALTNINGEN Handläggare Datum Diarienummer Larsson Sten 2018-03-01 IFN-2018-0043 Idrott- och fritidsnämnden Behovsprogram för idrottslokaler i Rosendal Förslag till beslut

Läs mer

Annika Wallenskog, kommundirektör Shula Gladnikoff, kommunplanerare Olle Wallin, stadsbyggnadschef 52-55

Annika Wallenskog, kommundirektör Shula Gladnikoff, kommunplanerare Olle Wallin, stadsbyggnadschef 52-55 Kommunstyrelsens arbetsutskott/ 2007-06-07 Plats och tid för sammanträdet Beslutande Övriga deltagare Bällstarummet, Kommunalhuset, Vallentuna Torsdagdag den 10 maj 2007 kl 09.00-10.00 Örjan Lid (m), ordförande

Läs mer

Kultur- och fritidskontorets, utbildningskontorets och kommundelarnas kontors gemensamma tjänsteskrivelse daterad 2009-05-12, med Bilaga.

Kultur- och fritidskontorets, utbildningskontorets och kommundelarnas kontors gemensamma tjänsteskrivelse daterad 2009-05-12, med Bilaga. 1 (6) 2009-05-12 Tjänsteskrivelse Dnr KFN Dnr 09/38 UN Dnr 09/48 Jä Dnr 09/55 Kontor Kultur- och fritidskontoret Handläggare Heinz Stucki Gabriel Bozyel Björn Ohlsson Utbildningskontoret 08-550 222 41

Läs mer

Bällstarummet, Kommunalhuset, Vallentuna torsdagen den 27 november kl

Bällstarummet, Kommunalhuset, Vallentuna torsdagen den 27 november kl Handikapprådet 2008-11-28 Plats och tid för sammanträdet Bällstarummet, Kommunalhuset, Vallentuna torsdagen den 27 november kl. 19.00 ande Politiskt valda ledamöter Marie-Louise Löwenbeck Maj Birgersson

Läs mer

Medborgarförslag om byggande av en multisporthall

Medborgarförslag om byggande av en multisporthall PROTOKOLLSUTDRAG Kommunstyrelsen KS 116 Dnr KS/2018:496-037 2019-05-29 1/2 Medborgarförslag om byggande av en multisporthall Beslut Kommunstyrelsen föreslår kommunfullmäktige besluta att 1. medborgarförslaget

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(14) Teknik- och servicenämndens arbetsutskott 2014-02-06

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(14) Teknik- och servicenämndens arbetsutskott 2014-02-06 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(14) Tid Kl 13.30 15.40 Plats Vävsalen, Kinnaström Beslutande M Pär-Erik Johansson FP Ulf Eriksson MP Robert Krook, tjänstgör för Håkan Bergeld (KD) S Bo Petersson S Margrethe

Läs mer

Angarnsrummet, Tuna torg 1, 2 tr, Vallentuna torsdagen den 17 november kl

Angarnsrummet, Tuna torg 1, 2 tr, Vallentuna torsdagen den 17 november kl Utbildningsnämnden 2005-11-17 Plats och tid för sammanträdet Angarnsrummet, Tuna torg 1, 2 tr, Vallentuna torsdagen den 17 november kl.19.00 21.00 ande Ersättare Övriga deltagare Utses att justera Elisabeth

Läs mer

Jörgen Hellberg (fp) ordförande Lars Carlsson (c) Tommy Eckelöv (s) Ylva Reinholts, Stockholms Läns 4H, 11

Jörgen Hellberg (fp) ordförande Lars Carlsson (c) Tommy Eckelöv (s) Ylva Reinholts, Stockholms Läns 4H, 11 Fritidsnämndens arbetsutskott 3 mars 2004 Plats och tid för sammanträdet Mörbyrummet, Fritidskontoret Tuna torg 15, Vallentuna tisdagen den 3 mars 2004 kl. 07.30-12.15 Beslutande Jörgen Hellberg (fp) ordförande

Läs mer

Lilian Glav (fp), ersättare Birgitta Karlsson (kd), ersättare. Anne Saaristo, socialchef Nina Thompson, förvaltningssekreterare

Lilian Glav (fp), ersättare Birgitta Karlsson (kd), ersättare. Anne Saaristo, socialchef Nina Thompson, förvaltningssekreterare Socialnämnden 2007-04-19 Plats och tid för sammanträdet Beslutande Övriga deltagare Utses att justera Justeringens plats och tid Frösundarummet, Socialförvaltningen, Tuna torg 15, Vallentuna torsdagen

Läs mer

Marge Aab Svensson (m), ordförande Karin Unnerstad (fp) Tommy Eckelöv (s)

Marge Aab Svensson (m), ordförande Karin Unnerstad (fp) Tommy Eckelöv (s) Fritidsnämndens arbetsutskott 12 mars 2007 Plats och tid för sammanträdet Mörbyrummet, Fritidskontoret Tuna torg 15, Vallentuna, måndagen den 12 mars 2007, kl. 07.30-09.40 Beslutande Marge Aab Svensson

Läs mer

Kvarnbadet avgifter 14 KS

Kvarnbadet avgifter 14 KS Kvarnbadet avgifter 14 KS 2017.008 3 Kommunstyrelsens arbetsutskott 2017-02-02 11 Kvarnbadet avgifter (KS 2017.008) Beslut Kommunstyrelsens arbetsutskott föreslår att kommunstyrelsen föreslår att kommunfullmäktige

Läs mer

Jörgen Hellberg (fp) ordförande Lars Carlsson (c), 83-86 Tommy Eckelöv (s)

Jörgen Hellberg (fp) ordförande Lars Carlsson (c), 83-86 Tommy Eckelöv (s) Fritidsnämndens arbetsutskott 2 december 2003 Plats och tid för sammanträdet Mörbyrummet, Fritidskontoret Tuna torg 15, Vallentuna tisdagen den 2 december 2003 kl. 07.30-10.25 Beslutande Jörgen Hellberg

Läs mer

VALLENTUNA KOMMUN Verksamhetsberättelse 2007. Fritidsnämnden. Ordförande: Marge Aab Svensson (m) Bruttokostnad*: Antal ledamöter: Förvaltningschef:

VALLENTUNA KOMMUN Verksamhetsberättelse 2007. Fritidsnämnden. Ordförande: Marge Aab Svensson (m) Bruttokostnad*: Antal ledamöter: Förvaltningschef: VALLENTUNA KOMMUN Verksamhetsberättelse 2007 Fritidsnämnden Ordförande: Marge Aab Svensson (m) Bruttokostnad*: Antal ledamöter: Förvaltningschef: 9 Jan-Åke Bredberg Nettokostnad: Budgetavvikelse 2007-100

Läs mer

Kommunfullmäktige 2015-08-19. Plats: Stora Sessionsalen, Medborgarhuset, Arlöv Tid: 2015-08-24 kl. 18:00

Kommunfullmäktige 2015-08-19. Plats: Stora Sessionsalen, Medborgarhuset, Arlöv Tid: 2015-08-24 kl. 18:00 BURLÖVS KOMMUN Kungörelse Kommunfullmäktige 2015-08-19 Plats: Stora Sessionsalen, Medborgarhuset, Arlöv Tid: 2015-08-24 kl. 18:00 Denna kallelse utgår även till ersättarna för kännedom. Vid eventuellt

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunstyrelsen 2015-06-16. Åsa Karlsson Björkmarker

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunstyrelsen 2015-06-16. Åsa Karlsson Björkmarker Tid och plats Utvandrarnas hus, Växjö, kl. 15.30-15.40 Beslutande Ledamöter Bo Frank (M), Ordförande Åsa Karlsson Björkmarker (S) Eva Johansson (C) Anna Tenje (M) Catharina Winberg (M) Oliver Rosengren

Läs mer

Bällstarummet, Tuna torg 1, 2 tr, Vallentuna, torsdagen den 17 juni 2010, kl

Bällstarummet, Tuna torg 1, 2 tr, Vallentuna, torsdagen den 17 juni 2010, kl Utbildningsnämnden 2010-06-17 Plats och tid för sammanträdet Bällstarummet, Tuna torg 1, 2 tr, Vallentuna, torsdagen den 17 juni 2010, kl. 19.00 20.20 Beslutande Ersättare Karin Unnerstad (FP) Anders Idermark

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Hamn- och gatunämnden 2014-08-25 1-8

Sammanträdesprotokoll Hamn- och gatunämnden 2014-08-25 1-8 Hamn- och gatunämnden 2014-08-25 1-8 Plats och tid Stadshus B rum B1, kl. 14.30-15.30 ande Ersättare ej tjänstgörande Övriga deltagare Utses att justera Ann-Charlotte Stenkil (M) Lennart Andrén (M) Marita

Läs mer

Fritidskontoret 021002 kl 16.00. Marianne Ljunggren. Lillemor Örn Skogberth. BEVIS Justeringen har tillkännagivits genom anslag

Fritidskontoret 021002 kl 16.00. Marianne Ljunggren. Lillemor Örn Skogberth. BEVIS Justeringen har tillkännagivits genom anslag Plats och tid: Fritidskontoret kl 14.00-15.35 Beslutande: Övriga deltagande: Utses att justera: Justeringens plats och tid: Sekreterare: Ordförande: Justerande: Ledamöter: Lillemor Örn Skogberth (s) Billy

Läs mer

uplinla Nya idrottsanläggningar i Gunsta Förslag till beslut Idrotts- och fritidsnämnden föreslås besluta

uplinla Nya idrottsanläggningar i Gunsta Förslag till beslut Idrotts- och fritidsnämnden föreslås besluta uplinla STADSBYGGNADSFÖRVALTNINGEN it Handläggare Datum Diarienummer Larsson Sten 2018-03-16 IFN-2018-0063 Idrott- och fritidsnämnden Nya idrottsanläggningar i Gunsta Förslag till beslut Idrotts- och fritidsnämnden

Läs mer

Anpassning för allsvenskt spel på Falkenbergs IP. (AU 395) KS 2013-438

Anpassning för allsvenskt spel på Falkenbergs IP. (AU 395) KS 2013-438 Utdrag ur protokoll fört vid sammanträde med kommunstyrelsen i Falkenberg 2014-01-14 17 Anpassning för allsvenskt spel på Falkenbergs IP. (AU 395) KS 2013-438 KF Beslut Kommunstyrelsen föreslår kommunfullmäktige

Läs mer

Tranås kommuns revisorer. Uppföljning av tidigare granskning avseende Bredstorpsområdet. Revisionsrapport

Tranås kommuns revisorer. Uppföljning av tidigare granskning avseende Bredstorpsområdet. Revisionsrapport Uppföljning av tidigare granskning avseende sområdet Revisionsrapport KPMG Offentlig Sydost Kristian Gunnarsson 2013 KPMG Bohlins AB, the Swedish member firm of KPMG International, a Swiss cooperative.

Läs mer

Bällstarummet, Tuna torg 1, 2 tr, Vallentuna tisdagen den 16 juni 2009, kl. 19.30 20.40

Bällstarummet, Tuna torg 1, 2 tr, Vallentuna tisdagen den 16 juni 2009, kl. 19.30 20.40 Barn- och ungdomsnämnden 2009-06-16 Plats och tid för sammanträdet Bällstarummet, Tuna torg 1, 2 tr, Vallentuna tisdagen den 16 juni 2009, kl. 19.30 20.40 Beslutande Raimo Vuojärvi (M) ordförande Jerker

Läs mer

Jörgen Hellberg (fp) ordförande Lars Carlsson (c) Tommy Eckelöv (s)

Jörgen Hellberg (fp) ordförande Lars Carlsson (c) Tommy Eckelöv (s) Fritidsnämndens arbetsutskott 8 september 2005 Plats och tid för sammanträdet Mörbyrummet, Fritidskontoret Tuna torg 15, Vallentuna, torsdagen den 8 september, kl. 07.30-10.00 Beslutande Jörgen Hellberg

Läs mer

Olle Wallin, samhällsbyggnadschef Lars Haraldsson, chef för Miljö och bygglov Margareta Stensaeus Linder, nämndsekreterare

Olle Wallin, samhällsbyggnadschef Lars Haraldsson, chef för Miljö och bygglov Margareta Stensaeus Linder, nämndsekreterare arbetsutskott 22 augusti 2005 Plats och tid för sammanträdet Beslutande Övriga deltagare Utses att justera Angarnsrummet, Tunahuset Tuna torg 2, Vallentuna tisdagen den 22 augusti 2006 kl 17.00 17:40.

Läs mer

Kultur- och fritidsnämnden (12) Kulturhuset Blohmé, Blohmésalen, Älmhult onsdagen den 28 mars 2012 kl

Kultur- och fritidsnämnden (12) Kulturhuset Blohmé, Blohmésalen, Älmhult onsdagen den 28 mars 2012 kl Kultur- och fritidsnämnden 2012-03-28 1(12) Plats och tid Kulturhuset Blohmé, Blohmésalen, Älmhult onsdagen den 28 mars 2012 kl 14.30-17.00 Beslutande Stefan Ferm (M), ordförande Anders Mårtensson (C)

Läs mer

KALLELSE. 1. Justerande:... Barn- och ungdomsnämnden

KALLELSE. 1. Justerande:... Barn- och ungdomsnämnden Barn- och ungdomsnämnden 2009-04-21 Plats och tid för sammanträdet Kallade tjänstemän Bällstarummet, Tuna torg 1, 2 tr, Vallentuna, tisdagen den 21 april 2009, kl. 19.00 Utbildningschef Roland Beijer Ekonomiadmin.

Läs mer

Investeringsbeslut och sammanställning tertial 2 år 2014 fritidsnämnden

Investeringsbeslut och sammanställning tertial 2 år 2014 fritidsnämnden 2014-09-25 1 (6) TJÄNSTESKRIVELSE 2014/140-041 KFKS 2014/240-041 Fritidsnämnden Investeringsbeslut och sammanställning tertial 2 år 2014 fritidsnämnden Förslag till beslut Fritidsnämnden föreslår kommunfullmäktige

Läs mer

Behandlade ärenden. 80 Ansökan om bidrag: Sösdala Missionsförsamling. 81 Anmälningsärende 1. Utbetalning av bidrag per

Behandlade ärenden. 80 Ansökan om bidrag: Sösdala Missionsförsamling. 81 Anmälningsärende 1. Utbetalning av bidrag per 1 Behandlade ärenden Behandlade ärenden 75 Ersättning till ersättare. 76 Budgetuppföljning 2009-11-30 77 Sammanträdesdagar 2010. Bilaga 1 78 Utbildningar 2010. Bilaga 2. 79 Skötselbidrag 2010 80 Ansökan

Läs mer

KALLELSE. Justerande:... Handikapprådet 2003-09-25

KALLELSE. Justerande:... Handikapprådet 2003-09-25 Handikapprådet 2003-09-25 Plats och tid för sammanträdet Kallade tjänstemän Bällstarummet, Tuna torg 1, Vallentuna torsdagen den 25 september kl 19.00. OBS! Handikappföreningarna träffas kl 18.00 för att

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum s. 1 (11)

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum s. 1 (11) Sammanträdesdatum s. 1 (11) KULTUR- OCH FRITIDSNÄMNDENS ARBETSUTSKOTT 2017-08-14 Plats Sammanträdesrum Fjelie, Kommunhuset i Lomma Tid Måndagen den 14 augusti 2017 kl. 15.00 16.48 Beslutande Carin Hansson

Läs mer

K U NGÖRELSE. Victor Kilén, Tf kommundirektör Karin Kilerud, kommunsekreterare. Vallentuna den 27 oktober 2014

K U NGÖRELSE. Victor Kilén, Tf kommundirektör Karin Kilerud, kommunsekreterare. Vallentuna den 27 oktober 2014 K U NGÖRELSE KOMMUNFULLMÄKTIGE 2014-11-10 Tid och plats Kl 18.00 Kultursalen, Kulturhuset, Vallentuna Kallade tjänstemän Victor Kilén, Tf kommundirektör Karin Kilerud, kommunsekreterare Övriga kallade

Läs mer

VALLENTUNA KOMMUN Sammanträdesprotokoll 1 (49)

VALLENTUNA KOMMUN Sammanträdesprotokoll 1 (49) VALLENTUNA KOMMUN Sammanträdesprotokoll 1 (49) Plats och tid Oxhagen, 08.00-10.50 Beslutande närvarande Johan Skog (M), ordförande, Gunnel Orselius-Dahl (FP), Thomas Arctaedius (S) Ej tjänstgörande ersättare

Läs mer

PROTOKOLL. Fritidsnämnden 27 januari 2005

PROTOKOLL. Fritidsnämnden 27 januari 2005 Fritidsnämnden 27 januari 2005 Plats och tid för sammanträdet Beslutande Övriga deltagare Utses att justera Justeringens plats och tid Mörbyrummet, Fritidskontoret, Tuna torg 15, Vallentuna, torsdagen

Läs mer

Bällstarummet, Tuna torg 1, 2 tr, Vallentuna torsdagen den 16 september 2010, kl

Bällstarummet, Tuna torg 1, 2 tr, Vallentuna torsdagen den 16 september 2010, kl Utbildningsnämnden 2010-09-16 Plats och tid för sammanträdet Bällstarummet, Tuna torg 1, 2 tr, Vallentuna torsdagen den 16 september 2010, kl. 19.00-20.30 Beslutande Ersättare Elisabeth Rydström (C),ordförande

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum 2017-12-07 1 (17) Plats och tid Sr Örskär, Kommunhuset, Östhammar, kl. 13:00-16:40 Beslutande Jonas Lennström (S) Lisa Norén (S) Hans Lagenius (S) Katarina Ståhlbrand (C) Ann Söderberg-Jansson

Läs mer

PROTOKOLL Kommunstyrelsens arbetsutskott 2010-02-25

PROTOKOLL Kommunstyrelsens arbetsutskott 2010-02-25 Kommunstyrelsens arbetsutskott 2010-02-25 Plats och tid för sammanträdet Beslutande Övriga deltagare Justerare Bällstarummet, Kommunalhuset, Vallentuna Kl 09.00- Örjan Lid (M), ordförande Elisabeth Rydström

Läs mer

Rickard Gutenberg (m), ordförande Per-Olof Björkman (fp) Tommy Eckelöv (s)

Rickard Gutenberg (m), ordförande Per-Olof Björkman (fp) Tommy Eckelöv (s) Fritidsnämndens arbetsutskott 2008-09-04 Plats och tid för sammanträdet Mörbyrummet, Fritidskontoret Tuna torg 15, Vallentuna, torsdagen den 4 september 2008, kl. 08.30-15.00 Beslutande Rickard Gutenberg

Läs mer

Bällstarummet, Tuna torg 1, Vallentuna torsdagen den 4 mars 2004 kl

Bällstarummet, Tuna torg 1, Vallentuna torsdagen den 4 mars 2004 kl Handikapprådet 2004-03-04 Plats och tid för sammanträdet Bällstarummet, Tuna torg 1, Vallentuna torsdagen den 4 mars 2004 kl 19.00 21.15 ande Ersättare Politiskt valda ledamöter Marie-Louise Löwenbeck,

Läs mer

Kultur- och fritidsnämnden 19 december 2012

Kultur- och fritidsnämnden 19 december 2012 Kultur- och fritidsnämnden Kultur- och fritidsnämnden 19 december 2012 Sid Justering...3 150 Effektivt verksamhetsstöd - svar på remiss...4 151 Kvittering av kultur- och fritidsnämndens mål- och resursplan

Läs mer

VALLENTUNA KOMMUN Sammanträdesprotokoll 1 (15)

VALLENTUNA KOMMUN Sammanträdesprotokoll 1 (15) VALLENTUNA KOMMUN Sammanträdesprotokoll 1 (15) Plats och tid Mörbyrummet, 08:45 12:00 Beslutande Åke Uddén (C), ordförande Roger Gadde (M) Tommy Eckelöv (S) Övriga närvarande Mats Lennerthsson, fritidschef

Läs mer

Förvaltningschef Roland Beijer Vik. nämndsekreterare Lotta Lann Redovisningsekonom Pia Kron. Barn- och ungdomsförvaltningen, Vallentuna

Förvaltningschef Roland Beijer Vik. nämndsekreterare Lotta Lann Redovisningsekonom Pia Kron. Barn- och ungdomsförvaltningen, Vallentuna Barn- och ungdomsnämndens arbetsutskott 2007-03-13 Plats och tid för sammanträdet ande Ersättare Övriga deltagare Barn- och ungdomsförvaltningen, Tuna torg 2, 1 tr, Vallentuna tisdagen den kl. 08.30 11.15

Läs mer

PROTOKOLL. Fritidsnämnden 2008-06-09

PROTOKOLL. Fritidsnämnden 2008-06-09 Fritidsnämnden 2008-06-09 Plats och tid för sammanträdet Beslutande Övriga deltagare Utses att justera Mörbyrummet, Fritidskontoret, Tuna torg 15, Vallentuna, måndagen den 9 juni 2008, kl. 18.00-20.00

Läs mer

PROTOKOLL. Fritidsnämnden 17 mars 2005

PROTOKOLL. Fritidsnämnden 17 mars 2005 Fritidsnämnden 17 mars 2005 Plats och tid för sammanträdet Beslutande Övriga deltagare Utses att justera Justeringens plats och tid Frösundarummet, Socialkontoret, Tuna torg 15, Vallentuna, torsdagen den

Läs mer

Inte tjänstgörande ersättare Gertrud Dagh Hedin (S) Marzavan Arafat (S) Leif Jonsson (FP) Anna Maria Forssell Mörk (V) Henrik Olofsson (SVP)

Inte tjänstgörande ersättare Gertrud Dagh Hedin (S) Marzavan Arafat (S) Leif Jonsson (FP) Anna Maria Forssell Mörk (V) Henrik Olofsson (SVP) Kommunstyrelsen 2011-05-30 223 Tid och plats Sessionssalen, klockan 15:00 15:45 Paragrafer 175-178 Beslutande Marie Centerwall (S) Tobbe Lundell (S) Stefan Permickels (S) Jan Lahenkorva (S) Ingrid Hammarberg

Läs mer

NORRTÄLJE KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum

NORRTÄLJE KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum Kultur- och fritidsnämnden 2009-09-24 1 Plats och tid Beslutande övriga deltagande Rimbo bibliotek, Rimbo Torsdag 24 september 2009 kl. 17,00-18.20 enligt bifogad närvarolista Adam Persson, idrottschef

Läs mer

Barnomsorgsförvaltningen, Vallentuna. Elisabeth Fagerlund (c) BEVIS Justeringen har tillkännagivits genom anslag Barnomsorgsnämnden

Barnomsorgsförvaltningen, Vallentuna. Elisabeth Fagerlund (c) BEVIS Justeringen har tillkännagivits genom anslag Barnomsorgsnämnden AB VALLENTUNA KOMMUN Barnomsorgsnämnden 1998-01-20 1 Plats och tid för sammanträdet Beslutande Övriga deltagare Utses att justera senast 1998-02-03 Justeringens plats Bällstarummet, Kommunalhuset, Tuna

Läs mer

Medborgarförslag om rätt till äldreboende vid 85 års ålder. (AU 167) KS

Medborgarförslag om rätt till äldreboende vid 85 års ålder. (AU 167) KS kommunstyrelsen i Falkenberg 2014-06-03 147 Medborgarförslag om rätt till äldreboende vid 85 års ålder. (AU 167) KS 2013-407 KF Beslut Kommunstyrelsen beslutar enligt arbetsutskottets förslag. Arbetsutskottets

Läs mer

Fritidschef Jan-Åke Bredberg Fritidsintendent Lars Lundkvist Förvaltningssekreterare Marie-Louise Bornholm Enhetschef Agneta Fleischer, punkt 2

Fritidschef Jan-Åke Bredberg Fritidsintendent Lars Lundkvist Förvaltningssekreterare Marie-Louise Bornholm Enhetschef Agneta Fleischer, punkt 2 Fritidsnämnden 26 augusti 2003 Plats och tid för sammanträdet Mörbyrummet, Fritidskontoret, Tuna torg 15, Vallentuna tisdagen den 26 augusti 2003 kl. 19.00 Kallade tjänstemän Fritidschef Jan-Åke Bredberg

Läs mer