Linnéuniversitetet. Manual för registrering av Budget och Prognos i Agresso Planering

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Linnéuniversitetet. Manual för registrering av Budget och Prognos i Agresso Planering"

Transkript

1 Linnéuniversitetet Manual för registrering av Budget och Prognos i Agresso Planering

2 Sida 1 av 36 Innehåll Manual för registrering av Budget och Prognos i Agresso Planering... 0 Agresso Planering - personalbudget... 2 Registrering... 2 Ändring av kontering mm... 5 Periodisering... 6 Exempel Exempel Exempel Exempel Exempel Uppräkning av lön Registreringsbilden vid uppräkning av lön Övrigt i registreringsbilden Pålägg för indirekta kostnader och arbetsplatskostnader Browserrapport för kontroll Agresso Planering - Kostnads- och intäktsbudget Registrering Registreringsbilden Övrigt i registreringsbilden Exceleratormall Rapporter... 28

3 Sida 2 av 36 Rapporter och browserfrågor som frågar mot hela budgeten/prognosen Rapporter och browserfrågor som frågar mot personalbudget och personalprognos Agresso Planering - personalbudget Registrering Välj Agresso Planering/Transaktioner/Registering Välj den budgetversion ni ska jobba i ex. vis PERS2018 Personalbudget 2018 samt Inställning för registrering = PBUDG (som är aktuell för all versioner avseende personalbudget från och med 2017). OBS att exemplen i manualen är hämtade från Agresso test och stämmer då inte alltid vad som ska anges i den skarpa versionen. Eftersom testraderna är inlagda direkt så finns det heller inte värden i kolumnerna som anger värden från Primula. Det måste alltid finnas minst ett sökvillkor i sökfälten, så sätt en stjärna * i sökkriterier för konto för att se alla rader som är uppdaterade. OBS att transaktionerna för pålägg för indirekta kostnader och arbetsplatskostnader, som beräknas automatiskt, kommer att synas i bilden, men är inte ändringsbara. Vill du inte se de transaktionerna så kan du ange 4* kontofältet. Vill du precisera sökningen så fyller du i aktuell sökinformation t ex Org eller Kostnadsbärare. Klicka på Ladda!

4 Sida 3 av 36 Du kommer nu till registreringsbilden. Där finns de värden som är registrerade (inlästa från Primula) i Agresso Planering i aktuell version och med aktuell inställning för registrering. Det är den kontering per resurs som gäller vid inläsningstillfället som visas och periodiseringen är automatiskt i 12-delar. Observera att de variabler som använts för urval, i exemplet Org, inte visas i bilden och alltså inte behöver registreras när t ex nya rader läggs upp. Det är en fördel att välja så många urvalskriterier som möjligt för att minska antalet registreringar.

5 Sida 4 av 36 Registreringsbildens kolumner: H-org = hemvist-org. Visar fakultet (eller enhet inom universitetsgemensamma funktioner) där personen är anställd. Resurs och namn = resurskod med tillhörande beskrivning i Agresso

6 Sida 5 av 36 Befattning Kontering: Konto, Org, Verks, Kostnadsbärare och Fritt Månadslön från Primula = ursprunglig månadslön i filen från Primula (Detta fält är låst för redigering) Omfattning från Primula = ursprunglig omfattning i filen från Primula (Detta fält är låst för redigering) Månadslön = Månadslön som kan ändras (då ändras även Årslön). Ursprungligen är detta den inlästa månadslönen från Primula. Omfattning (eller sysselsättningsgrad). Vid inläsning från Primula hämtas detta värde därifrån, men kan sedan ändras. I kolumnen bredvid finns det ursprungliga värdet från Primula som upplysning. Om Omfattning ändras, förändras även Årslön. Årslön = Beräknad årslön utifrån värdena i kolumnerna Omfattning och Månadslön. (Detta fält är låst för redigering) K-omf = konteringsomfattning, d.v.s. hur mycket en anställd arbetar på konteringen enl. denna rad. K-omf ska alltid vara 100 % när alla rader är summerade för en resurs. Om K-omf ändras i registreringsbilden sker en automatisk uppdatering av Budget årslön. Budget årslön = Årslön * K-omf. (Detta fält är låst för redigering) Kommentar här finns ev. kommentar från inläsningstillfället. Detta fält är fritt att ändra. LKP denna funktion används för Lönekostnadspålägget (LKP) och uppdateras utifrån ålder då information läses in från Primula. Automatkonteringen syns inte direkt i registreringsbilden, men om du bockar i rutan Visa underordnade transaktioner visas transaktionerna. Status här finns två statusar, UTKAST och KLAR. Statusen har ingen påverkan på beräkningar utan används endast av dig som registrerar i Agresso för att hålla reda på om du är klar med uppdateringen av en resurs eller ej. Du kan avstå från att använda statusfältet. I rutan Periodvärde ser du budgeterad lön per månad. I registreringsbilden kan du att ändra data för samtliga fält som inte är gråmarkerade. Ändring av kontering mm Vill du ändra kontering eller något annat för en resurs gör du det direkt i resp. fält. Omräkning sker automatiskt. Vill du ha ytterligare en kontering så kan du klicka på Ny rad och registrera. Oftast är det bättre att markera (bocka i) en rad som redan finns och sedan klicka på Kopiera rad. Då behöver du bara registrera i de fält som ska ändras. Om du lägger till en rad för en resurs är det viktigt att ändra K-omf på samtliga rader för denna resurs så att summan av K-omf alltid är 100 för resursen. Omfattning och Månadslön ska vara resursens hela omfattning resp. månadslön på varje rad för resursen. Systemets logik bygger på att det är K-omf som ska ändras så det blir rätt Budget årslön på resp. rad. Genom att alla budgeterar på detta sätt blir rapporter som visar Omfattning (eller Tjänstgöringsgrad, Heltidsekvivalenter) och K-omf rättvisande. Se vidare nedan under Browserrapport för kontroll.

7 Sida 6 av 36 Periodisering Om en eller flera rader inte ska periodiseras i tolftedelar, vilket systemet göt automatiskt, så används rutan Periodvärde. I den kan du ändra Omfattning, Månadslön och/eller K-omf. Det är viktigt att du ändrar värden för både Omfattning, Månadslön och K-omf i rutan Periodvärde och per period när du periodiserar. De tre värdena ska aldrig ändras i transaktionsbilden ovanför när en rad ska periodisera i annat än tolftedelar. Då blir årsvärdena för resursen automatiskt korrekta. Observera att Omfattning anges med aktuell omfattning för resp. period, att Månadslön alltid ska anges som månadslönen för heltid (Omfattning 100 %). Som K-omf anges procentandelen den tid resursen arbetar av tillgänglig tid resp. period. Det innebär att summan av K-omf alltid ska vara 100. Nedan följer att antal exempel på periodisering som förtydligar hur du ska göra. När du fyller i rutan Periodvärde så är knappen Kopiera värden nedåt användbar. Om du t ex ska ange K-omf till 60 för första halvåret och 50 för andra halvåret, kan du markera rutan för period 1, ange 60 och sedan trycka på Kopiera värden nedåt. Markera sedan rutan för period 7, ange 50 och tryck på Kopiera värden nedåt. Exempel 1 I det första exemplet gäller att resursen QMALE har en omfattning på 100 %, arbetar i ett projekt 40 % under våren och 50 % under hösten och i ett annat projekt 60 % under våren och 50 % under hösten. I rutan Periodvärde ser du värden per månad och i rutan ovan de totala värdena.

8 Sida 7 av 36

9 Sida 8 av 36

10 Sida 9 av 36 Exempel 2 I nästa exempel har resursen GUAKAB en tjänst på 80 % under våren och 50 % under hösten. Av tillgänglig tid arbetat resursen 40 % i ett projekt och 60 % i ett annat.

11 Sida 10 av 36

12 Sida 11 av 36 Exempel 3 I detta fall har resursen ELEPE en tjänst som lektor under våren, lön , och en tjänst som professor under hösten, lön Resursen arbetar 40 % på ett projekt hela året, 60 % på ett annat under våren och 60 % på ett tredje under hösten.

13 Sida 12 av 36

14 Sida 13 av 36

15 Sida 14 av 36 Exempel 4 Resursen EJOOS har en tjänst på 100 % men är föräldraledig 20 % under våren och arbetar 40 % på ett projekt och 60 % på ett annat. Föräldraledigheten tas helt från det första projektet. Detta innebär att Omfattningen blir80 % under första halvåret och100 % under det andra. Eftersom ledigheten tas mot det första projektet innebär det att av den 80-procentiga omfattningen går 25 % till det första projektet och 75 % till det andra.

16 Sida 15 av 36 Observera att genom att ange värden i rutan Periodvärde så blir helårsvärdena automatiskt rätt per rad i transaktionsbilden ovanför. Omfattningen blir 90 % för hela året och K-omf 100 % eftersom K-omf ska räknas av tillgänglig tid.

17 Sida 16 av 36 Exempel 5 Resursen ANMAAG har en 100 % tjänst men är helt sjukskriven budgetåret. Lnu betalar sjuklön med 10 %. Observera att kontering av sjuklön görs på konto 4014.

18 Sida 17 av 36 Uppräkning av lön Den lön som lästs in från Primula är i 2016 års nivå och har centralt räknats upp med de värden som finns i budgatanvisningarna. Uppräkningen har gjorts i två steg; Först en uppräkning för alla månader med den procentsats (2,2 %) som beräknas bli utfallet av lönerevisionen per Sedan en ytterligare uppräkning av perioderna med den procentsats (2,5 %) som beräkna bli utfallet av lönerevisionen per Det innebär att resp. person har en lönenivå under perioderna och en annan högre perioderna Det är sedan möjligt att ändra lönen antingen till ett visst belopp för en enskild resurs eller en generell uppräkning för hela eller delar av den enhet du budgetar för. Sök fram den enhet som du vill räkna upp lönerna för, t.ex. för en Org eller en H-org. För att få fram löneuppräkningen i personalbudgeten används funktionen Ändra värden. Om du lägger till en ny person och vill räkna upp lönen för den på samma sätt som skett med befintlig personal så ska du också göra det i två steg enl. ovan. Ett altenativ är att bara göra en uppräkning för hela året och då är det 2,84 % som gäller. Vet du lönen för den nya personen så är det naturligtvis enklare att registrera den direkt och inte göra någon uppräkning. Registreringsbilden vid uppräkning av lön Markera alla poster i urvalet genom att sätta bock i rutan uppe till vänster. Vill du bra räkna upp för vissa personer bockar du istället för bara dem. I exemplet nedan räknas lönen upp för två personer. Gör löneuppräkningen genom att klicka på knappen Ändra värden och lägg in aktuell procentsats och ev. Från period/till period om uppräkningen inte ska avse hela året. Observara att uppräkningen ska baseras på Månadslön. Väljer man Årslön fungerar det inte eftersom Årslön är ett beräknat värde. Klicka på OK.

19 Sida 18 av 36 Klicka OK! Exemplet efter löneuppräkning: OBS! Glöm inte att spara hela justeringen med F12 eller spara-knappen.

20 Sida 19 av 36 Övrigt i registreringsbilden Om du glömt att registrera obligatorisk information så får du ett felmeddelande och markering på vad som är fel. I nedanstående fall saknas Konto. Nedanstående knappar kan användas för olika åtgärder i registreringsbilden: Lägg till lägg till ny rad för registrering av ny budget. Ta bort markera rad och ta bort rad med denna knapp Kopiera rad markera rad och kopiera till ny rad Ändra rad används för ändringar, men det går även att ändra direkt i registreringsbilden. Användbart om du vill ändra samma sak på flera rader, t ex Kbarare.

21 Sida 20 av 36 Lägg till bunt används ej Ändra värden används för procentuell uppräkning av lön Distribuera används ej Återställ till original - Du kan ladda omvalda transaktioner till sina ursprungliga värden i databasen. Endast ändrade transaktioner kan återställas till ursprungligt tillstånd, därför påverkas inte tillagda transaktioner som inte sparats. Det är inte heller möjligt att ångra borttagna transaktioner. Det finns möjlighet att lägga in dummy-resurser när du ska budgetera t ex för nyanställningar. Det finns 12 dummy-resurser finns som alla börjar på 1: 1111 Vaknat tjänst 1112 Amanuens, tjänst osv Pålägg för indirekta kostnader och arbetsplatskostnader Varannan minut körs automatiskt en rutin som känner av om något ändrats i personalbudgeten. I så fall räknas påläggen för indirekta kostnader för såväl central som fakultets/institutions -nivå ut automatiskt samt även arbetsplatskostnader för de fakultet som använder triggerfördelning för dem. Dessa transaktioner syns i registreringsbilden men är gråmarkerade eftersom de inte går att ändra. Vill du inte se dem kan du i urvalet ange 4* i kontofältet. Transaktionerna syns naturligtvis även i olika rapporter. Tabellerna för påläggssatserna uppdateras av ekonomiavdelningen. Browserrapport för kontroll Det finns en browserrapport för att kontrollera att alla resurser är konterade till 100 %. Eftersom budgetering görs på alla perioder innebär det att K-omf ska vara 12 på en resurs om allt är registrerat rätt. Rapporten visar även Omfattning (eller tjänstgöringsgraden eller heltidsekvivalenter). Är resursen tillgänglig

22 Sida 21 av 36 hela året ska Omfattningen vara 100. Om resursen börjar i juli så blir Omfattningen 50 och är resursen föräldraledig 20 % så blir omfattningen 80. Rapporten heter Kontroll av K-omf per resurs och finns både mot budget och mot prognos. Rapporten har två summeringsnivåer, Resurs och Period. Observera att om en resurs även är registrerad på en annan enhet än den som valts för rapporten, t ex på en annan fakultet, så kommer inte K-omf att vara 12. Om rapporten tas ut med resursen som urvalskriterium kommer K-omf att vara 12.

23 Sida 22 av 36

24 Sida 23 av 36

25 Sida 24 av 36 Agresso Planering - Kostnads- och intäktsbudget Registrering Välj Agresso Planering/Transaktioner/Registrering Välj den budgetversion du ska jobba i t ex KIBUDG2018 Kostnads- och intäktsbudget 2018 samt Inställning för registrering = KIBUDG (som är aktuell för alla versioner avseende kostnads- och intäktsbudgeten). Det måste alltid finnas minst ett sökvillkor i sökfälten, så sätt en stjärna * i sökkriterier för konto för att se alla rader som är uppdaterade. Vill du precisera sökningen så fyller du i aktuell sökinformation. Klicka på Ladda!

26 Sida 25 av 36 Registreringsbilden

27 Sida 26 av 36 Fält som används i denna budgetversion är: Konto Org Verks Kbarare Motpart Resurs Fritt Budget/prognos Budget jämförelsekolumn Kommentar här finns möjlighet att ange valfri kommentar. Periodisering det finns möjlighet att periodisera en budgetrad utifrån olika periodiseringsnycklar. De nycklar som är aktuella är: Periodisering går även att göra m h a Från Period och Till Period dessa fält kan användas för att själv styra vilka perioder som en lön ska budgeteras i.

28 Sida 27 av 36 Övrigt i registreringsbilden Nedanstående knappar kan användas för olika åtgärder i registreringsbilden: Lägg till lägg till ny rad för registrering av ny budget. Ta bort markera rad och ta bort rad med denna knapp Kopiera rad markera rad och kopiera till ny rad Ändra rad används för ändringar, men det går även att ändra direkt i registreringsbilden. Användbar om du vill ändra samma sak på flera rader, t ex annan kostnadsbärare. Lägg till bunt används ej Ändra värden används för procentuell ändring av Budget/prognosbelopp. Beloppet kan räknas upp eller ned med valfri procentsats. Beräkningen kan begränsas till ett antal perioder genom att välja från/till period.

29 Sida 28 av 36 Distribuera används ej Återställ till original - Du kan ladda omvalda transaktioner till sina ursprungliga värden i databasen. Endast ändrade transaktioner kan återställas till ursprungligt tillstånd, därför påverkas inte tillagda transaktioner som inte sparats. Det är inte heller möjligt att ångra borttagna transaktioner. Exceleratormall Det finns en exceleratormall för att läsa in från ett exceldokument till K/I-budgeten istället för att direkt registrera i transaktionsbilden. Mallen finns att hämta på Medarbetare/Stöd o service/ekonomi/ekonomihandboken/budget-prognos. Rapporter Det finns ett antal rapporter och browserfrågor som är gjorda specifikt för budget. Rapporterna finns under: - Egen meny - Resultatrapporter - Budgetrapporter Och browserfrågorna finns under: - Agresso planering - Transaktioner - Fråga transaktioner

30 Sida 29 av 36 Browserfrågorna finns i en version för budget 2018 och en för prognos eftersom de frågar mot specifika versioner. Det finns några rapporter och browserfrågor som bara frågar mot personalbudget/personalprognos, medan andra frågar mot hela budgeten/prognosen. Rapporter och browserfrågor som frågar mot hela budgeten/prognosen 1. Avst budget med kommentar (browserfråga) Kan exempelvis användas om man vill söka ut samtliga budgetposter med ett visst ord i kommentaren. Här har sökts ut samtliga poster med baskonto och org 8700 som innehåller kommentaren *lnuc*. 2. Avstämningsunderlag (browserfråga) Kan exempelvis användas om man vill stämma av totalsumman på hela sin budget. Här har samtliga poster med org 8710 och verks 11* sökts ut. Resultatet visas först aggregerat, men genom att klicka på blå pilarna får man mer detaljerad information (det går även att zooma ner ytterligare för

31 Sida 30 av 36 att komma till transaktionsnivå). 3. Resultaträkning Budget (rapport) Välj från period och till period samt fakultet. Om man väljer period så visar rapporten Utfall/Budget/Prognos för 2017 samt budget för 2018 uppdelat på grundutbildning, forskning och indirekta kostnader. Det finns en flik för respektive institution.

32 Sida 31 av Avstämning budget Fakultet (rapport) Välj från period och till period samt fakultet. Välj om det är budget eller prognos som ska visas. (budget=b, prognos 2 = 2) Visar budget alt. Prognos uppdelat per GU och FO enligt ovan. Finns en flik för Fakultetens indirekta kostnader, en för NLU-delen, en för fakulteten (ej NLU) och en för hela fakulteten.

33 Sida 32 av Resultaträkning budget per verks tot (rapport) Välj från period och till period samt fakultet. Om man väljer period så visar rapporten Utfall/Budget/Prognos för 2017 samt budget för 2018 uppdelat på verksamhetsgren. Det finns en flik för respektive institution

34 Sida 33 av 36 Rapporter och browserfrågor som frågar mot personalbudget och personalprognos 6. Kontroll av K-omf per resurs (browserfråga) och Avstämning personalbudget omf/kont (rapport som bara visar resultat på baskonto ) Söks ut för en resurs eller för en organisation. Används för att stämma av att tjänstgöringsgrad och kostnadsomfattning är korrekt. Sökningen visas aggregerat för helår, men går att zooma sig neråt på månads- och konteringsnivå. I det aggregerade läget ska Tj.grad vara 100 och K-omf i procent vara Här har sökts ut samtlig personal på org Browserfrågan Rapporten

35 Sida 34 av Kostnad per månad och Omfattning per månad (browserfrågor) Söks ut för en resurs eller en organisation. Visar utfallet månadsvis. Går att zooma sig neråt för att se konteringen. Här har sökts ut för org Kostnad per månad visar kostnaden på baskonto för respektive resurs och månad. Omfattning per månad visar tjänstgöringsgrad x kostnadsomfattning per resurs och månad.

36 Sida 35 av Personalkostnader per verksamhet och Omfattning per verks (Browserfrågor) Personalkostnader per verksamhet visar totala kostnader (baskonto ) för en resurs eller organisation uppdelat på grundutbildning, forskning och gemensamt. Omfattning per verks visar tjänstgöringsgrad x kostnadsomfattning per verksamhetsgren.

37 Sida 36 av Personalkostnader Översikt (browserfråga) Visar totala kostnader (baskonto , samt 95015, 9687, 9688) för en resurs eller organisation.

Agresso Planering - personalbudget Registrering... 12

Agresso Planering - personalbudget Registrering... 12 Innehåll Agresso Planering - personalbudget... 2 Registrering... 2 Ändra status... 6 Uppräkning av lön... 7 Övrigt i registreringsbilden... 9 Browserrapporter för kontroll... 10 Agresso Planering - Kostnads-

Läs mer

Agresso Planering - personalbudget Registrering... 22

Agresso Planering - personalbudget Registrering... 22 Innehåll Agresso Planering - personalbudget... 2 Registrering... 2 Ändra status... 6 Uppräkning av lön... 7 Periodisering... 13 Övrigt i registreringsbilden... 18 Browserrapporter för kontroll... 20 Agresso

Läs mer

Rapporter Budget och prognos

Rapporter Budget och prognos Rapporter Budget och prognos Författare: B Svensson/T Söder År: 2015/2016 Innehåll 1. Rapporter på transaktionstabeller 3 1.1. Avstämningsunderlag (Samtliga versioner) 3 1.2. Indirekta kostnader via excelerator

Läs mer

Manual för redovisning av prognos och budget i Agresso Planering

Manual för redovisning av prognos och budget i Agresso Planering Manual för redovisning av prognos och budget i Agresso Planering 2010-09-22 Planering (planner) är en Agresso-modul som ger dig verktyg för budgetregistrering och ekonomisk planering. Den är helt integrerad

Läs mer

Registrering av budget i Business World

Registrering av budget i Business World 2017-11-06 1 (30) Användardokumentation Författare: Johan Holmsten Registrering av budget i Business World Innehåll Registrering av budget i Business World... 1 1 Inledning... 2 2 Registrering av personalbudget

Läs mer

Budget & Prognosportalen

Budget & Prognosportalen Budget & Prognosportalen Tillägg till handledning för budgetansvariga. Innehåller ändringar och nyheter from budgetår 2015 med anledning av integrering av beräkningsmallen för gemensamma kostnader i Raindance

Läs mer

Utdata i Agresso avseende uppföljning av budget/prognos

Utdata i Agresso avseende uppföljning av budget/prognos Utdata i Agresso avseende uppföljning av budget/prognos Handledningen avseende utdata rörande budget /prognos är att betrakta som komplement till Rapporter i Agresso som återfinns på ekonomiavdelningens

Läs mer

Soltak ab. Manual för ekonomer. Självservice HR/Lön. SOLTAK AB, Trollhättevägen 20, KUNGÄLV

Soltak ab. Manual för ekonomer. Självservice HR/Lön. SOLTAK AB, Trollhättevägen 20, KUNGÄLV Soltak ab Manual för ekonomer Självservice HR/Lön SOLTAK AB, Trollhättevägen 20, 442 34 KUNGÄLV Innehåll 1. SJÄLVSERVICE HR/LÖN...2 2. ORGANISATIONSTRÄDET I KLIENTEN...3 3. KONTERINGSREGISTER...6 4. ORGANISATIONSTRÄDET

Läs mer

INTERNFAKTURERING I AGRESSO

INTERNFAKTURERING I AGRESSO Sidan 1 av 22 INTERNFAKTURERING I AGRESSO Sidan 2 av 22 INNEHÅLL Översikt internfakturering 3 Registrera internfaktura 4 Kontering och godkännande av kostnadsrad 8 Slutattestering av kostnadsrad 11 Uppgifter

Läs mer

Ny anläggning/inventarie

Ny anläggning/inventarie Registrera anläggning sid 1 (9) Ny anläggning/inventarie För att kunna skapa en anläggning måste registrering först ske i EFH (efter belastningsattest kommer transaktionerna till huvudboken) eller registrering

Läs mer

Personec Genomgång ekonomer

Personec Genomgång ekonomer Personec Genomgång ekonomer Datum: 2018-04-16 Status: Version: Klassificering: Internt Soltak AB Godkänd av: SOLTAK AB, Trollhättevägen 20, 442 34 KUNGÄLV Innehåll 1. PERSONEC...2 2. ORGANISATIONSTRÄDET

Läs mer

Rutinbeskrivning anläggningsredovisning AT Agresso Uppdaterad 2014-11-18

Rutinbeskrivning anläggningsredovisning AT Agresso Uppdaterad 2014-11-18 Rutinbeskrivning anläggningsredovisning AT Agresso Uppdaterad 2014-11-18 Innehållsförteckning 1. AKTIVERA ANLÄGGNINGSTILLGÅNGAR... 3 1.1 AKTIVERING AV ANLÄGGNINGAR FRÅN FAKTUROR.... 3 1.1.2 TILLÄGG TILL

Läs mer

/ 9. Innehåll

/ 9. Innehåll 2018-04-18 1 / 9 Innehåll Bakgrund och projektbeskrivning... 2 Allmänt om samfinansiering på KI... 2 Beräkning och bokning... 3 Redovisning... 3 Systemstöd i UBW... 4 Registrering i Avtalsreskontran...

Läs mer

Handledning Vitec Verksamhetsanalys Budget och Prognos. Vitec Fastighetssystem AB Box Umeå

Handledning Vitec Verksamhetsanalys Budget och Prognos. Vitec Fastighetssystem AB Box Umeå Handledning Vitec Verksamhetsanalys Budget och Prognos Vitec Fastighetssystem AB Box 7965 907 19 Umeå www.vitec.se Innehåll 1. BUDGETERING MED VITEC VERKSAMHETSANALYS... 3 1.1 VAL AV PERIOD OCH BUDGETALTERNATIV...

Läs mer

IT-system. BUP Användarmanual

IT-system. BUP Användarmanual IT-system Användarmanual Innehållsförteckning 1. Att komma igång med... 1 1.1 Installera... 1 1.1.1 Byt databas... 1 1.1.2 Behörighet att byta databas... 2 1.2 Logga in... 3 1.2 Inloggad... 3 1.3 Logga

Läs mer

LUNDS UNIVERSITETS BUDGETSYSTEM HYPERGENE EOS. Manual Fördelning av gemensamma kostnader via budgetuppgifterna:

LUNDS UNIVERSITETS BUDGETSYSTEM HYPERGENE EOS. Manual Fördelning av gemensamma kostnader via budgetuppgifterna: LUNDS UNIVERSITETS BUDGETSYSTEM HYPERGENE EOS Manual Fördelning av gemensamma kostnader via budgetuppgifterna: - Budget fördela områdesgemensamma kostn - Budget fördela fakultetsgemensamma kostn - Budget

Läs mer

Användning av OH-verktyget vid Göteborgs universitet

Användning av OH-verktyget vid Göteborgs universitet GÖTEBORGS UNIVERSITET HANDLEDNING Ekonomiavdelningen 2010-10-18 Användning av OH-verktyget vid Göteborgs universitet OH-verktyget vid Göteborgs universitet är ett web-baserat verktyg för beräkning av pålägg

Läs mer

Lathund Slutattestant. Agresso Self Service

Lathund Slutattestant. Agresso Self Service Lathund Slutattestant Agresso Self Service Sidan 2/15 Innehållsförteckning 1. Inloggning 3 2. Startsida 5 Mina uppgifter 5 Rapporter 5 Inköp 5 Alternativ 6 3. Slutattestering av fakturor 6 Åtgärdsknappar

Läs mer

SCB Räkenskapssammandrag

SCB Räkenskapssammandrag SCB Räkenskapssammandrag SCB Räkenskapssammandrag 1 1. KOMMA IGÅNG MED PROGRAMMET... 2 1.1 ÖVERSIKT FÖRBEREDELSER... 2 1.2 STARTA PROGRAMMET... 3 1.3 ÖVERSIKT SCB MENY... 5 1.4 INSTÄLLNINGAR... 6 1.5 KOLUMNER...

Läs mer

Inläsning av bokföringsorder via Excelerator

Inläsning av bokföringsorder via Excelerator Inläsning av bokföringsorder via Excelerator EA mailar ut mallar till redovisningsansvariga. Spara mallen lokalt på er dator eller på ert lokala nätverk. Öppna Appcenter via https://appcenter.user.ki.se/rdweb/pages/en-

Läs mer

Användning av OH-verktyget vid Göteborgs universitet

Användning av OH-verktyget vid Göteborgs universitet GÖTEBORGS UNIVERSITET ANVISNINGAR Ekonomiavdelningen 2012-10-02 Användning av OH-verktyget vid Göteborgs universitet OH-verktyget vid Göteborgs universitet är ett webb-baserat verktyg för beräkning av

Läs mer

Lathund - Registrering av försäljningsorder AGRESSO Logistik

Lathund - Registrering av försäljningsorder AGRESSO Logistik För att registrera en försäljningsorder, välj AGRESSO Logistik- Order/Fakturering-Försäljningsorder-Registrering/underhåll av försäljningsorder. Välj ordernummerserie order/fakturering 9000* Inställning

Läs mer

Prodtime Nyhetsbrev. - Nyheter och uppdateringar i Prodtime v6.0. Uppdateringar hämtas via Liveupdate. Prodtime AB. Fabriksgatan 4 LIDKÖPING

Prodtime Nyhetsbrev. - Nyheter och uppdateringar i Prodtime v6.0. Uppdateringar hämtas via Liveupdate. Prodtime AB. Fabriksgatan 4 LIDKÖPING Utgåva 1-2017 Prodtime Nyhetsbrev - Nyheter och uppdateringar i Prodtime v6.0 Uppdateringar hämtas via Liveupdate. Prodtime AB Fabriksgatan 4 LIDKÖPING 0510-260 70 info@prodtime.se www.prodtime.se Ny uppdatering

Läs mer

LATHUND PA-WEBBEN SNABBKURS RESOR. Redigerad 2012-01-20

LATHUND PA-WEBBEN SNABBKURS RESOR. Redigerad 2012-01-20 LATHUND PA-WEBBEN SNABBKURS RESOR Redigerad 0-0-0 INLOGGNING OCH UTLOGGNING... INLOGGNING... UTLOGGNING... SPRÅKVAL... FLÖDET FÖR RESERÄKNINGAR OCH UTLÄGG... SYMBOLER I PA-WEBBEN... 4 FÖR DIG SOM ÄR RESENÄR...

Läs mer

E t t E k o n o m i s y s t E m s p E c i E l lt a n pa s s at f ö r s v E n s k a k yrka n s v E r ksam het

E t t E k o n o m i s y s t E m s p E c i E l lt a n pa s s at f ö r s v E n s k a k yrka n s v E r ksam het E t t e k o n o m i s y s t e m s p e c i e l lt a n p a s s at för Svenska kyrkans verksamhet Aveny Ekonomi Budget Aveny Budgetmodul Aveny Budgetmodul är ett stort stöd i er budgetprocess och förenklar

Läs mer

Budgetverktyget i Verksamhetsanalys

Budgetverktyget i Verksamhetsanalys INFORMATION FRÅN VITEC VITEC Budgetverktyget i Lathund, Vitec VITEC Affärsområde Fastighet www.vitec.se infofastighet@vitec.se Växel 090-15 49 00 GÖTEBORG: REDEG 1 C, 426 77 V. FRÖLUNDA KALMAR: BORGMÄSTAREGATAN

Läs mer

Budget workshop höst Eva Wessén

Budget workshop höst Eva Wessén Budget workshop 2018-höst Eva Wessén 2018-10-22 2 Agenda Kort repetition Nyheter Investeringar Avstämning OH FAQ 2018-10-22 3 Syfte och mål Syftet: Ett forum för att stödja aktiva användare i Raindance

Läs mer

Manual för. elektronisk fakturahantering AGRESSO EFH

Manual för. elektronisk fakturahantering AGRESSO EFH Manual för elektronisk fakturahantering AGRESSO EFH Version 7 Versionshantering Ändrad av Version Kommentar Datum Helena Hellqvist 1 Dokument skapat 2009-04-16 Jenny Eliasson Teesalu 2 Rättningar 2009-04-28

Läs mer

Checklista inför budgetering 2019

Checklista inför budgetering 2019 Checklista inför budgetering 2019 Checklista inför budgetering 2019... 1 Inlästa uppgifter... 2 Lokalhyror från Fastighetsavdelningen... 2 Bearbetning... 2 Fördelning av indirekta kostnader till kärnverksamhetens

Läs mer

Anslagsredovisning processbeskrivning

Anslagsredovisning processbeskrivning Ekonomiavdelningen, Torbjörn Söder 2018-07-17 Sida 1 (5) Anslagsredovisning processbeskrivning 1. Extern redovisning 1.1. I regleringsbrevet som kommer under december inför nästkommande år framgår anslagstilldelningen

Läs mer

2013-10-09. Rutinbeskrivning anläggningsredovisning AT Agresso

2013-10-09. Rutinbeskrivning anläggningsredovisning AT Agresso Rutinbeskrivning anläggningsredovisning AT Agresso Innehållsförteckning 1. AKTIVERA ANLÄGGNINGSTILLGÅNGAR... 3 1.1 AKTIVERING AV ANLÄGGNINGAR FRÅN FAKTUROR.... 3 1.2 KONTROLLERA ANLÄGGNINGEN I RUTINEN

Läs mer

Lathund till VFU-portalen

Lathund till VFU-portalen Lathund till VFU-portalen VFU-koordinator Senast uppdaterad: 2012-01-12 Innehåll 1. Startsidan... 3 2. Översikt över arbetsplatser på ett område... 5 3. Redigera information för en arbetsplats... 6 4.

Läs mer

Nyhetsdokument Vitec Ekonomi

Nyhetsdokument Vitec Ekonomi Nyhetsdokument Vitec Ekonomi Version x.67 okt 2018 Vitec Affärsområde Fastighet www.vitec.se/fastighet infofastighet@vitec.se Växel 090-15 49 00 Table of Content Inledning... 3 Verifikationsregistrering...

Läs mer

Omföring Definitivbokföring huvudbokstransaktioner via web

Omföring Definitivbokföring huvudbokstransaktioner via web Inledning Avsnittet behandlar grunder och tillvägagångssätt vid verifikationsregistrering. Registrering i modulen Huvudbok kan inte generera utbetalningar, för detta finns andra moduler, istället används

Läs mer

Frågor och svar budgetering i UUplus Innehåll

Frågor och svar budgetering i UUplus Innehåll Frågor och svar budgetering i UUplus Innehåll Frågor och svar budgetering i UUplus... 1 Om jag ändrar utseende på UUplus på min dator, påverkar jag någon annan då?... 2 Hur väljer jag värden i drop-downlisterna

Läs mer

Anvisningar för ekonomisk prognos

Anvisningar för ekonomisk prognos Ekonomiavdelningen (Torbjörn Söder) 2017-09-18 Sida 1 (5) Anvisningar för ekonomisk prognos 2 2017 Prognos baserad på utfallet per september Linnéuniversitetet ska sammanställa en ekonomisk prognos baserad

Läs mer

Manual för beställare Rekvisition med förattest Mölndals stad

Manual för beställare Rekvisition med förattest Mölndals stad Manual för beställare Rekvisition med förattest Mölndals stad Rekvisition... 2 Fyll i rekvisitionen... 2 Kontera rekvisitionen... 3 Namnge beställningen... 3 Val av leveransadress... 3 Fältet Information

Läs mer

Lathund till VFU-portalen

Lathund till VFU-portalen Lathund till VFU-portalen VFU-samordnare Senast uppdaterad: 2018-05-14 Innehåll Innehåll... 2 Startsidan... 3 Översikt över arbetsplatser på ett område... 5 Redigera information för en arbetsplats... 6

Läs mer

UPPDATERA OCH FÅ ETT SNABBARE SYSTEM.

UPPDATERA OCH FÅ ETT SNABBARE SYSTEM. Vad är nytt i Easy Planning 7.25 Denna uppdatering innehåller ett flertal stora förbättringar. Den största förbättringen är att mängden data som skickas över nätverket kraftigt har minskats mha SQL frågor.

Läs mer

Sa ha r anva nder du VASS

Sa ha r anva nder du VASS Sa ha r anva nder du VASS Innehåll 1 Logga in... 2 2 Funktioner i menyrad... 3 3 Indata Mata in uppgifter... 4 3.1 Besvara undersökningen... 4 3.2 Jämföra med fjolårets undersökning... 5 3.3 Eget urval...

Läs mer

Lathund Attestant. Agresso Self Service

Lathund Attestant. Agresso Self Service Lathund Attestant Agresso Self Service Sidan 2/15 Innehållsförteckning 1. Inloggning 3 2. Startsida 5 Mina uppgifter 5 Rapporter 5 Inköp 5 Alternativ 6 3. Attestering av fakturor 6 Åtgärdsknappar 9 Attestera

Läs mer

Checklista inför budgetering 2018

Checklista inför budgetering 2018 Checklista inför budgetering 2018 Checklista inför budgetering 2018... 1 Inlästa uppgifter... 2 Lokalhyror från Fastighetsavdelningen... 2 Bearbetning... 2 Fördelning av indirekta kostnader till kärnverksamhetens

Läs mer

E t t E k o n o m i s y s t E m s p E c i E l lt a n pa s s at f ö r s v E n s k a k yrka n s v E r ksam het

E t t E k o n o m i s y s t E m s p E c i E l lt a n pa s s at f ö r s v E n s k a k yrka n s v E r ksam het E t t e k o n o m i s y s t e m s p e c i e l lt a n p a s s at för Svenska kyrkans verksamhet Aveny Ekonomi Aveny Ekonomi Med Aveny Ekonomi erbjuder Eniac Data det optimala verktyget för effektiv redovisning

Läs mer

Inlä sning äv bokfo ringsorder viä Excelerätor

Inlä sning äv bokfo ringsorder viä Excelerätor Inlä sning äv bokfo ringsorder viä Excelerätor Innan bokföring Redovisningsansvariga kommer att få ett mail med en mall utskickad från EA. Spara mallen lokalt på er dator eller på ert lokala nätverk. Öppna

Läs mer

Automatkonteringar AGRESSO Ekonomi

Automatkonteringar AGRESSO Ekonomi En automatkontering innebär att ekonomisystemet gör en maskinell bokning föranledd av att ett visst villkor (trigger) uppfyllts. För att en automatkontering ska kunna bokas, behöver ett villkor och en

Läs mer

Handbok Inköp och Faktura IoF

Handbok Inköp och Faktura IoF Handbok Inköp och Faktura IoF Attestering och kontering av fakturor 2014-05-22 Innehållsförteckning 1. Inloggning... 3 1.1 Länk i mailet... 3 1.2 Kommunprogram... 3 2. Brevlådan... 4 2.1 Förnya bilden...

Läs mer

Näsgård Pocket är i princip en miniversion av Näsgård Management och kan köra på en handdator och telefon med Windows operativsystem.

Näsgård Pocket är i princip en miniversion av Näsgård Management och kan köra på en handdator och telefon med Windows operativsystem. Generellt Allmänt Näsgård Pocket är i princip en miniversion av Näsgård Management och kan köra på en handdator och telefon med Windows operativsystem. Tilläggsmodul Pocket är en tilläggsmodul till Näsgård

Läs mer

Rutinbeskrivning Avstämningsmall Övriga Bilagor BR Bilagor

Rutinbeskrivning Avstämningsmall Övriga Bilagor BR Bilagor Rutinbeskrivning Avstämningsmall Övriga Bilagor BR Bilagor Innehållsförteckning Innehållsförteckning 1. ALLMÄNT... 3 2. BR-BILAGOR... 4 2.1 STARTFLIKEN BALANSKONTON... 4 2.2 SPECIFIKATIONER TILL BILAGA...

Läs mer

Lathund - Registrering av försäljningsorder AGRESSO Logistik

Lathund - Registrering av försäljningsorder AGRESSO Logistik För att registrera en försäljningsorder, välj AGRESSO Logistik- Order/Fakturering-Försäljningsorder-Registrering/underhåll av försäljningsorder. Välj ordernummerserie order/fakturering 9000* Inställning

Läs mer

Raindance-guide: Kontroll periodiseringsbelopp (steg 2)

Raindance-guide: Kontroll periodiseringsbelopp (steg 2) 1 Raindance-guide: Kontroll periodiseringsbelopp (steg 2) Innehåll Vilka rapporter?... 1 Förberedande kontroll... 1 Särskild kontroll av projekt med inbetalningar före 2015... 3 Är de föreslagna periodiseringsbeloppen

Läs mer

Ny anläggning/inventarie

Ny anläggning/inventarie Registrera anläggning sid 1 (8) Ny anläggning/inventarie För att kunna skapa en anläggning måste registrering först ske i EFH (efter belastningsattest kommer transaktionerna till huvudboken) eller registrering

Läs mer

Manual för beställare Rekvisition IKEA Mölndals stad

Manual för beställare Rekvisition IKEA Mölndals stad Manual för beställare Rekvisition IKEA Mölndals stad Rekvisition... 2 Fyll i rekvisitionen... 2 Kontera rekvisitionen... 3 Namnge beställningen... 3 Val av leveransadress... 3 Fältet Information till leverantören...

Läs mer

Inköpsfaktura

Inköpsfaktura Inköpsfaktura Beställningar till universitetets avtalsleverantörer ska göras via universitetets inköpssystem samt belastningsattesteras och leveranskvitteras i det samma. Fakturamatchningen av godkända/belastningsattesterade

Läs mer

Manual Attestering av fakturor på webb

Manual Attestering av fakturor på webb Manual Attestering av fakturor på webb Innehåll Förutsättningar...2 Mail och inloggning...3 Ekonomisk attest...5 Åtgärdsknappar för ekonomisk attestant... 10 Alternativ 1 - Fakturan är korrekt... 11 Alternativ

Läs mer

Generellt om budget För att använda budgetmodulen öppnas Budget fönstret. Välj Ekonomi Redovisning Budgetar

Generellt om budget För att använda budgetmodulen öppnas Budget fönstret. Välj Ekonomi Redovisning Budgetar Budget Budgetmodulen i Navision används för att skapa den budget som önskas. Det är möjligt att skapa flera budgetar för samma period. När budgeten är skapad, används den för jämförelse med de faktiska

Läs mer

Lathund till VFU-portalen

Lathund till VFU-portalen Lathund till VFU-portalen VFU-samordnare Senast uppdaterad: 2013-01-14 Innehåll 1. Startsidan... 3 2. Översikt över arbetsplatser på ett område... 5 3. Redigera information för en arbetsplats... 6 4. Lägg

Läs mer

Manual för elektronisk fakturahantering AGRESSO

Manual för elektronisk fakturahantering AGRESSO Manual för elektronisk fakturahantering AGRESSO Manual för attestering av leverantörsfakturor Innehåll 1. Uppgifter att åtgärda... 1 2. Startsida... 3 3. Leveransattest... 4 3.1 Leveransattest av leverantörsfaktura...

Läs mer

PROJEKT. Detta material innehåller en kortfattad guide som hjälp för att kunna navigera i systemet. Sektionen Ekonomi Mars 2018

PROJEKT. Detta material innehåller en kortfattad guide som hjälp för att kunna navigera i systemet. Sektionen Ekonomi Mars 2018 1 PROJEKT PROJEKT är ett ekonomiadministrativt stöd och en egen del i EOS, som består av - kalkyl till ansökan och översikt av kalkyl till ansökan - budget och uppföljning av budget mot utfall I PROJEKT

Läs mer

Informationsmöte , och Raindance Budget. Edrun Eriksson

Informationsmöte , och Raindance Budget. Edrun Eriksson Informationsmöte 171106, 171107 och 171114 Raindance 2018 - Budget Edrun Eriksson edrun.eriksson@uadm.uu.se Inledning Claes Nilsson Claes.nilsson@uadm.uu.se Agenda: Inledning EASY-projektet Tidplan Raindance

Läs mer

Manual. Attestering av fakturor på webb

Manual. Attestering av fakturor på webb Manual Attestering av fakturor på webb Innehåll Förutsättningar... 2 Mejl och inloggning... 3 Ekonomisk attest... 4 Bilagor... 8 Alternativ 1 - Fakturan är korrekt...10 Alternativ 2 - Eskalera...10 Alternativ

Läs mer

Manual för slutattestering av leverantörsfakturor

Manual för slutattestering av leverantörsfakturor Manual för slutattestering av leverantörsfakturor Författare: Ekonomiavdelningen l År: 2013 INNEHÅLLSFÖRTECKNING: 1. Inloggning.. 3 2. Startsida.. 4 3. Slutattestering av leverantörsfakturor.. 5 3.1 Minimera

Läs mer

Lathund till uppföljningsrapporter i Frågor & Analys i Raindance

Lathund till uppföljningsrapporter i Frågor & Analys i Raindance Lathund till uppföljningsrapporter i Frågor & Analys i Raindance Öppna Raindance och logga in Välj Beslutsstöd Öppna Uppföljning och markera Frågor & Analys Välj Flik Rapporter för analys av verksamhetens

Läs mer

Lathund för granskare/sakattestant

Lathund för granskare/sakattestant Elektronisk fakturahantering (EFH) Lathund för granskare/sakattestant 1 (22) Innehållsförteckning 1.1 Roller i EFH... 3 1.2 Starta EFH... 3 2. MINA UPPGIFTER...4 2.1 Fakturor för granskare... 4 2.2 Normalläge

Läs mer

Åtgärda en faktura som Granskare (beställare)

Åtgärda en faktura som Granskare (beställare) Åtgärda en faktura som Granskare (beställare) När du har en faktura att åtgärda får du ett mail med information om fakturan samt en länk till UBW EFH: https://ubw.miun.se/ubw. I UBW visas att du har fakturor

Läs mer

Checklista inför budgetering 2016

Checklista inför budgetering 2016 Checklista inför budgetering 2016 Innehåll Lokalhyror 2 Fördelning indirekta kostnader 2 Medfinansiering 3 Kort lista 3 Innehåll på KB999999 4 Förslag till val av blanketter 5 Kort beskrivning av blanketterna

Läs mer

LATHUND. För Primulas lönerevisionsmodul (uppdaterad )

LATHUND. För Primulas lönerevisionsmodul (uppdaterad ) LATHUND För Primulas lönerevisionsmodul (uppdaterad 180604) Kom i gång och arbeta med lönerevision i Primula Logga in i Primula och välj Lönerevision i Huvudmenyn: Bilden nedan kommer upp. Här måste du

Läs mer

Visma Proceedo. Att kontera - Manual. Version 1.4. Version 1.4 / 151016 1

Visma Proceedo. Att kontera - Manual. Version 1.4. Version 1.4 / 151016 1 Visma Proceedo Att kontera - Manual Version 1.4 Version 1.4 / 151016 1 Innehåll VERSION 1.4... 1 1) ALLMÄNT OM KONTERING I PROCEEDO... 3 2) BESTÄLLNINGAR ATT KONTERA/KONTROLLERA... 4 2.1 Aviseringar och

Läs mer

Skapa kundfaktura. Raindance Classic version 2012 vårokumentets underrubrik]

Skapa kundfaktura. Raindance Classic version 2012 vårokumentets underrubrik] Skapa kundfaktura Raindance Classic version 2012 vårokumentets underrubrik] Manualen innehåller steg för steg hur man skapar kundfakturor, skickar elektroniska fakturor och krediterar fakturor.et är vanligtvis

Läs mer

AGDA Webb Enskild användare registrera reseräkning 1 AGDA WEBB. Manual

AGDA Webb Enskild användare registrera reseräkning 1 AGDA WEBB. Manual AGDA Webb Enskild användare registrera reseräkning 1 AGDA WEBB Manual Registrera reseräkning...2 Kostavdrag...5 Utlägg...6 Representation...7 Utskrift...8 1 AGDA Webb Enskild användare registrera reseräkning

Läs mer

Leverantörsutbetalningar i Rebus 2014-12-10: Åbergs DataSystem AB, Göran Gustafsson

Leverantörsutbetalningar i Rebus 2014-12-10: Åbergs DataSystem AB, Göran Gustafsson Leverantörsutbetalningar i Rebus 2014-12-10: Åbergs DataSystem AB, Göran Gustafsson Denna manual beskriver hur leverantörsutbetalningar fungerar i Rebus. Det finns från och med version 218 (januari 2015)

Läs mer

Budgetering förvaltning / internrevision 2015

Budgetering förvaltning / internrevision 2015 EKONOMIAVDELNINGEN Budgetering förvaltning / internrevision 2015 Kompletterande handledning Ellen Leijon 2014-08-07 1 Innehåll Kompletterande handledning för förvaltningens avdelningar - Budgetförslag

Läs mer

För att kunna använda konsulentuppsättningarna, skall på varje enskild dator göras följande inställningar.

För att kunna använda konsulentuppsättningarna, skall på varje enskild dator göras följande inställningar. Gemensam uppsättning för rådgivare I Näsgård Karta Advicer, är det en särskild funktion som gör det möjligt att dela gemensamma uppsättningar mellan alla användare. Du kan t.ex. dela uppsättning för: 1.

Läs mer

Frågor och svar om EOS

Frågor och svar om EOS 1 Frågor och svar om EOS Innehåll Frågor och svar om EOS... 1 1 Bakgrund... 3 På vilket sätt underlättar systemet?... 3 Kommer budgetprocessen att se ut som tidigare?... 3 Hur har projektet tagit reda

Läs mer

Ekonomiavdelningen 2013-04-12. Åtgärda en faktura

Ekonomiavdelningen 2013-04-12. Åtgärda en faktura Åtgärda en faktura När du har fakturor hos dig för åtgärd ser du det genom att klicka på menyn Under Uppgifter arbetsflöde visas de antal fakturor som finns för behandling. Antalet fakturor framgår inom

Läs mer

LATHUND PRIMULA. för Primulas lönerevisionsmodul. personal- och löneadministration

LATHUND PRIMULA. för Primulas lönerevisionsmodul. personal- och löneadministration LATHUND för Primulas lönerevisionsmodul PRIMULA personal- och löneadministration Kom i gång och arbeta med lönerevision i Primula Logga in i Primula och välj Lönerevision i Huvudmenyn Bilden nedan kommer

Läs mer

Manual Attestering av fakturor på webb

Manual Attestering av fakturor på webb Manual Attestering av fakturor på webb Förutsättningar...2 Beställningsreferens...3 Mail och inloggning...3 Sakattestera...5 Alternativ 1 Fakturan betalas av 1 projekt... 9 Alternativ 2- Fakturan betalas

Läs mer

Versioner. Uppdaterat pga. att Diligentia AB börjar använda Agresso 2007 1 100125 Lotta Gilot 2+4+5 Uppdatering av inloggning via TC

Versioner. Uppdaterat pga. att Diligentia AB börjar använda Agresso 2007 1 100125 Lotta Gilot 2+4+5 Uppdatering av inloggning via TC er Revision Ändrad av Sida Ändring/kommentar 1 060324 SODEMA 5 Ny länk webportal 1 060324 SODEMA 5 Ny manual nedladdning certifikat (externa användare) 1 060324 SODEMA 5-6 Uppdaterade bilder/text (Agresso

Läs mer

Nortest Monitor (v 1.1.8)

Nortest Monitor (v 1.1.8) Nortest Monitor (v 1.1.8) Snabbguide I denna snabbguide kommer vi att använda oss av ett antal begrepp som är viktiga att förstå: Server. Den dator som innehåller databasen som sparar våra testresultat,

Läs mer

Prognosavstämning och successiv vinstavräkning

Prognosavstämning och successiv vinstavräkning Prognosavstämning och successiv vinstavräkning Sida 1 av 36 Innehåll BAKGRUND... 3 INSTÄLLNINGAR... 3 Systeminställningar projektredovisning II... 3 Styrparametrar internredovisning... 4 HANTERING... 7

Läs mer

Manual för godkännande av leverantörsfakturor med Agresso Milestone 5.

Manual för godkännande av leverantörsfakturor med Agresso Milestone 5. Manual för godkännande av leverantörsfakturor med Agresso Milestone 5. l Författare: Ekonomiavdelningen År: 2016 Innehåll 1 Inloggning... 3 1.1 Inlogg via VPN... 3 2 Startsidan... 5 2.1 Aktivitetsmenyn...

Läs mer

Lathund Registrering av försäljningsorder AGRESSO Logistik

Lathund Registrering av försäljningsorder AGRESSO Logistik Välj: AGRESSO Logistik Order/Fakturering Försäljningsorder Registrering/underhåll av försäljningsorder Välj ordernummerserie: Order/fakturering 9000* (Dubbelklicka). Inställning av fönsteralternativ (Behöver

Läs mer

Så fort du registerat något i Mobile sparas detta i databasen på servern. Du behöver inte tänka på att spara, överföra eller synkronisera.

Så fort du registerat något i Mobile sparas detta i databasen på servern. Du behöver inte tänka på att spara, överföra eller synkronisera. Näsgård MOBILE Generellt Denna manual beskriver registrering av fältuppgifter. Näsgård Mobile Mark kan användas separat eller tillsammans med Näsgård Mobile TID. Har du tillgång till både Mark och TID

Läs mer

Kundfakturors sändsätt

Kundfakturors sändsätt Kundfakturors sändsätt 2014-11-05. Åbergs DataSystem AB, Göran Gustafsson I version 217 som vi släppte i slutet av oktober 2014 gjorde vi en förändring på hur fakturor kunde skickas till kunderna. Till

Läs mer

Manual för tidrapportering

Manual för tidrapportering Manual för tidrapportering Vid inloggning kommer man till startsidan, där finns information för dig som Uniflex anställd, ta gärna någon minut för att se om vi lagt upp någon viktig information. Överst

Läs mer

Kortfattad instruktion för Crystal Reports. Kom i gång med Crystal Reports. Instruktion Crystal Reports 2014

Kortfattad instruktion för Crystal Reports. Kom i gång med Crystal Reports. Instruktion Crystal Reports 2014 Kortfattad instruktion för Crystal Reports Kom i gång med Crystal Reports När du ska logga in i Crystal Reports ska inloggning alltid ske via sidan om Crystal Reports på vårdgivarwebben. Det är viktigt

Läs mer

Beräkning av retroaktiv lön

Beräkning av retroaktiv lön Beräkning av retroaktiv lön Funktionen Retroaktiv lön används när anställda fått en förändrad månadslön eller timlön tillbaka i tiden och du vill ha hjälp att räkna ut mellanskillnaden som den anställde

Läs mer

Uppföljning och avstämning av konto 25995

Uppföljning och avstämning av konto 25995 När intäkter utan koppling till någon faktura (s.k. kassaproformor) inkommer till universitet bokför ekonomienheten beloppet på institutionens interimskonto 25995. I de fall det saknas tydlig referens

Läs mer

Anvä ndärmänuäl AcädeMediä RP. Prognosmanual för Enhetschefer

Anvä ndärmänuäl AcädeMediä RP. Prognosmanual för Enhetschefer Anvä ndärmänuäl AcädeMediä RP Prognosmanual för Enhetschefer 0 Innehållsförteckning Inloggning i AcadeMedia RP (genom fjärrskrivbordet)... 2 Prognos i RP Vad ska jag som enhetschef göra?... 2 Starta arbetet

Läs mer

LATHUND PA-WEBBEN FÖR DIG SOM ÄR ATTESTERARE, GRANSKARE OCH PERSONALHANDLÄGGARE. Redigerad 2014-06-17

LATHUND PA-WEBBEN FÖR DIG SOM ÄR ATTESTERARE, GRANSKARE OCH PERSONALHANDLÄGGARE. Redigerad 2014-06-17 LATHUND PA-WEBBEN FÖR DIG SOM ÄR ATTESTERARE, GRANSKARE OCH PERSONALHANDLÄGGARE Redigerad 0-06-7 INLOGGNING OCH UTLOGGNING... INLOGGNING... UTLOGGNING... SPRÅKVAL... ATTESTERARE... INSTÄLLNINGAR... E-post

Läs mer

LATHUND PA-WEBBEN FÖR DIG SOM ÄR ATTESTERARE, GRANSKARE OCH PERSONALHANDLÄGGARE. Redigerad 2015-04-22

LATHUND PA-WEBBEN FÖR DIG SOM ÄR ATTESTERARE, GRANSKARE OCH PERSONALHANDLÄGGARE. Redigerad 2015-04-22 LATHUND PA-WEBBEN FÖR DIG SOM ÄR ATTESTERARE, GRANSKARE OCH PERSONALHANDLÄGGARE Redigerad 05-04- INLOGGNING OCH UTLOGGNING... INLOGGNING... UTLOGGNING... SPRÅKVAL... ATTESTERARE... INSTÄLLNINGAR... E-post

Läs mer

Minimanual för Baltzaranvändare, ABF

Minimanual för Baltzaranvändare, ABF Minimanual för Baltzaranvändare, ABF Inloggning i Baltzar Öppna Baltzar via Internet Explorer i Citrix Klicka på ikonen för Internet Explorer i Citrix Via Startsidan väljer du Baltzar 5 Du hamnar nu i

Läs mer

Kassaavstämning och inställningar för betalning i Pyramid

Kassaavstämning och inställningar för betalning i Pyramid Kassaavstämning Gäller Pyramid Business Studio från och med version 3.40B (2012-10-24) Kassaavstämning och inställningar för betalning i Pyramid Detta dokument riktar sig till dig som vill veta mer om

Läs mer

VERKTYG FÖR ATT EFFEKTIVISERA BUDGET- OCH PROGNOSPROCESSER

VERKTYG FÖR ATT EFFEKTIVISERA BUDGET- OCH PROGNOSPROCESSER VERKTYG FÖR ATT EFFEKTIVISERA BUDGET- OCH PROGNOSPROCESSER 2015-11-12 Ingrid Hallberg Ekonomispecialist Mittuniversitetet Tel 010-142 79 55 Ingrid.Hallberg@miun.se Sundsvall Östersund Härnösand (t o m

Läs mer

PERIODISERING AV LEVERANTÖRSFAKTUROR I PALETTE:

PERIODISERING AV LEVERANTÖRSFAKTUROR I PALETTE: PERIODISERING AV LEVERANTÖRSFAKTUROR I PALETTE: TILLVÄGAGÅNGSSÄTT VID PERIODISERING AV LEVERANTÖRSFAKTUROR:... 2 VAD HÄNDER I AGRESSO.... 3 EXEMPEL:... 6 1 Tillvägagångssätt vid periodisering av leverantörsfakturor:

Läs mer

EOS-Guide: Budgetera lokalkostnader

EOS-Guide: Budgetera lokalkostnader 1 EOS-Guide: Budgetera lokalkostnader Innehåll Nyheter... 2 Nya flikar i uppgiften Budget intäkter/kostnader... 2 Välja rätt flik... 2 Fliken Inmatning lokaler gemensamma... 4 Flikarna Inmatning lokaler

Läs mer

Hantera dokument i inkorgen

Hantera dokument i inkorgen Hantera dokument i inkorgen 2 Innehållsförteckning 1. ÖPPNA ETT DOKUMENT... 3 2. BLÄDDRA MELLAN DOKUMENT... 4 3. STÄNG ETT ÖPPNAT DOKUMENT... 5 4. I FLIKEN INFORMATION... 5 5. I FLIKEN KONTERINGAR... 6

Läs mer

Hur man lägger upp och redigerar dokument i Typo3.

Hur man lägger upp och redigerar dokument i Typo3. Hur man lägger upp och redigerar dokument i Typo3. Typo3 är ett så kallat CMS, Content Management System där du enkelt och smidigt kan lägga ut kursinformation och bilder. Detta verktyg är webbaserat vilket

Läs mer

Lathund för minirapporteringar och registrering av arvoden i Primula Källrapportör

Lathund för minirapporteringar och registrering av arvoden i Primula Källrapportör 2018-11-06 1(10) Lathund för minirapporteringar och registrering av arvoden i Primula Källrapportör 2018-11-06 2(10) Minirapporteringar Minirapporteringar är en funktion för att på ett enkelt sätt kunna

Läs mer

Så här hanterar du dina betalningar online AMERICANEXPRESS.SE/AFFARSPARTNERS

Så här hanterar du dina betalningar online AMERICANEXPRESS.SE/AFFARSPARTNERS Så här hanterar du dina betalningar online AMERICANEXPRESS.SE/AFFARSPARTNERS Hantera dina betalningar online: I den här guiden förklarar vi hur du som Affärspartner kan hantera dina betalningar online.

Läs mer

KUNDFAKTURERING: Påminnelser och räntedebitering

KUNDFAKTURERING: Påminnelser och räntedebitering Innehåll Introduktion... 1 1. Uppföljning av öppna poster... 1 2. Påminnelser... 2 2.1 Påminnelseförslag... 2 2.2 Ändra i förslaget i Underhåll av påminnelseförslag... 4 2.3 CU26 - Påminnelsebekräftelse...

Läs mer