Nätverket för ehälsa i Östergötland

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Nätverket för ehälsa i Östergötland"

Transkript

1 Projektplan 1 av 8 Projektplan Projektets namn Kommunernas producentskap till NPÖ Beställare/finansiär Nätverket för ehälsa Projektledare Annika Pettersson, LKDATA Dokumenthistorik sion Kommentar Handläggare Beslutad av Nätverket för ehälsa tilllika styrgruppen Annika Pettersson 1. Grundläggande information Syfte Syfte med kommunernas producentskap till NPÖ är att säkerställa att samtliga kommuner blir producenter till den nationella patientöversikten, NPÖ, på ett likvärdigt sätt. Det ger förutsättningar för att regionens patienter kan få en likvärdig vård och omsorg. Från Region Östergötlands håll förväntas projektet ge minskad administration och ökad upplevd nytta av informationen i NPÖ. Projektet genomförs på uppdrag av Nätverket för ehälsa för att koordinera arbetet med att samtliga tretton kommuner blir producenter till NPÖ. Bakgrund Sedan Hemsjukvårdsreformen genomfördes 2014, finns det problem med informationsöverföring mellan huvudmännen kring den enskilde. Nationella Patientöversikten (NPÖ) används av Region Östergötland och bedöms vara ett stöd för informationsöverföring, men för att nå optimal effekt behöver även kommunerna vara producenter av information till systemet. Under våren 2016 genomfördes en förstudie om förutsättningar för kommunernas producentskap till NPÖ innehållande krav från Inera samt kostnader mot respektive leverantör. Rekommendationen är att respektive kommun arbetar med en kvalitetssäkring och tar sitt ansvar för sin struktur och informationsmängd tillsammans med en gemensam projektledare för Östergötlands alla kommuner och Region Östergötland. Rekommendationen är också att detta arbete sker parallellt i samtliga kommuner för att få samordningsvinster i införandet samt i informationen till användarna och för att säkerställa en likriktighet i NPÖ.

2 2. Mål och avgränsningar Projektplan 2 av 8 Effektmål Effektmål med kommunernas producentskap till NPÖ är att bidra till: Med en likriktad information från kommunerna till NPÖ skapas förutsättningar för rätt information och likvärdig vård och omsorg för patienterna, detta mäts genom antal avvikelser på grund av bristfällig information Ökad upplevd nytta av informationen från kommunerna hos medarbetare inom Region Östergötland, mäts genom upplevd nytta samt antal slagningar i NPÖ. Användaren har bara ett gränssnitt för att komma åt data vilket minskar administrativ tid samt inloggningstid Effektmålen blir uppnådda i och med att Östergötlands kommuner är producenter av information till NPÖ och samtlig legitimerad personal i Region Östergötland har tillgång till NPÖ. Projektmål Projektets mål är att Östergötlands alla kommuner är anslutna som producenter och för över den information som är möjlig baserat på vårdsystemens stöd för överföring, tillgängliga tjänstekontrakt från Inera och användbarheten av den informationen hos Region Östergötland. rutiner/instruktioner hos vårdgivarna innehåller information när dokumentation av vårdinformation ska ske. ta fram information, exempelvis E-learningmaterial, med vilket vårdgivarna kan komplettera sitt befintliga informationsmaterial till medarbetare och patienter, om sammanhållen journalföring och nyttan med NPÖ. Avgränsningar Projektet omfattar inte kommunernas eget nyttjande som konsument av data i NPÖ. Projektet omfattar inte att säkra att kommunerna implementerar riktlinjerna från Nationellt fackspråk, även om nyttan med den producerade informationen är beroende av att data håller god kvalitet i vårdsystemen. Beroenden Omfattningen av data, som kommunerna kommer att kunna leverera till NPÖ, är beroende av vårdsystemsleverantörernas kapacitet att anpassa sig efter de tjänstekontrakt Inera tillhandahåller. Det kan finnas behov av tjänstekontrakt som ännu inte är produktionssatta. Dessa två faktorer påverkar projektets möjligheter att definiera en datamängd som motsvarar en optimal nytta hos Region Östergötland.

3 3. Andra styrande förutsättningar Projektplan 3 av 8 Förutsättningar För att kunna ansluta som producent till NPÖ krävs att varje kommun ingår avtal med Inera om anslutning till den sammanhållna journalen NPÖ. Var och en av kommunerna, som omfattas av projektet, ska tilldela en egen bemanning med nödvändig kompetens för att genomföra projektaktiviteterna inom den egna kommunen. Tid ska avsättas för att genomföra dessa inom den övergripande tidplanen, så att projektets slutdatum kan hållas. De pågående piloterna i Ödeshög och Mjölby kan bidra med ett underlag för att definiera omfattningen av de informationsmängder, som kan skickas från kommunerna och Region Östergötland. Inom ehälsa-nätverket pågår ett arbete med Nationellt fackspråk, Östgötaträdet, där alla kommunerna är delaktiga. Resultatet av det arbetet är en viktig förutsättning för att uppnå en bra kvalité på den data som produceras till NPÖ. 4. Leverans och införande Projektet startar med en kickoff, där kommunernas utsedda delprojektledare får ta del av projektets förutsättningar och förväntningar. Delprojekten får därefter undersöka de tekniska och verksamhetsmässiga förutsättningarna, som gäller i respektive kommun. Delprojekten upprättar en tidplan och aktivitetslista, som följer det övergripande projektets tidplan och föreslagna aktiviteter. Efter teknisk uppkoppling och mappning av datamängder i det egna systemet mot Ineras tjänstekontrakt, kommer kommunerna successivt att göra en anslutningsanmälan till Inera. Inom 4-12 veckor från anmälan tar Inera emot producerad data. När den sista kommunen har börjat producera data, skriver projektledaren en slutrapport, varpå styrgruppen kan godkänna leveransen. 5. Nulägesanalys och intressenter Nulägesanalys Ingen kommun är ännu i drift med att producera till NPÖ med CGIs Treserva. Örebro kommun har kommit längst i det arbetet, och väntar på produktionssättning av ett tjänstekontrakt från Ineras sida. CGI bedöms ha god möjlighet att anpassa sig till önskade datamängder. Flertalet av kommunerna producerar till NPÖ med Tietos ProCapita. Enligt Tietos egen uppgift, har de en förenklad och kundtillvänd anslutningsprocedur. Ingen erfarenhet finns dock från en producent som har driftsatt enligt denna förenklade hantering. Tieto har begränsade möjligheter att anpassa efter önskade överföringsmängder.

4 Projektplan 4 av 8 Inga kommuner producerar med ILABs Viva, men de visar intresse för att vara följsamma mot önskad överföringsmängd. Alla vårdsystemsleverantörerna hanterar anslutningsanmälan till Inera, vilket innebär att Inera inte tar någon kostnad för anslutningen. Intressentanalys Se Bilaga3, Intressentanalys. En kartläggning och analys av intressenter görs inom respektive delprojekt som underlag till kommunikations-/informationsplan i kommunerna.

5 6. Tidsplan och aktiviteter Milstolpeplan Projektplan 5 av 8 Nr Beslutspunkt/Milstolpe BP3 Projekt planerat MS1 Datamängder definierade MS2 Tekniska förutsättningar etablerade MS4 HSA-katalog konfigurerad MS5 Information till patienter/anställda framtagen MS6 Mappning av data mot NPÖ klar MS7 Anslutningsanmälan klar MS8 Tester avslutade MS9 Support- och spärrfunktion etablerad MS10 Information genomförd MS11 Driftstartsbeslut taget BP5 Projekt genomfört BP6 Projekt avslutat BP4 är avsedd för ändringshantering, och planeras in vid behov. Aktivitetsplan Aktiviteter och deras varaktighet beskrivs i Bilaga 1, Aktivitetsplan. Tidplan

6 Projektplan 6 av 8 7. Organisation och bemanning Roller, ansvar och befogenheter Beställare: Definiera effektmål, projektmål och ramar Tillsätta projektledare Ansvarar för att effektmålen följs upp Godkänner projektets leveranser Styrgrupp: Fastställa uppdragsbeskrivning (projektdirektiv) och projektplan Säkerställer att projektet ligger i linje med verksamhetens övergripande mål Godkänner beslutspunkter Säkerställer att projektet följer projektplanen Fattar beslut som rör projektets slutresultat, projektresurser samt tids- och kostnadsramar Hantera resursproblem Projektledare: Planera och följa upp projektet Leda projektet mot målet inom tilldelade ramar hantera avvikelser Stötta projektgruppen Ansvarar för att projektmålet uppfylls Identifierar, utvärderar och hanterar projektets risker Hanterar ändringsbehov projektet Informera beställare och styrgrupp Projektgrupp (kommunens delprojektledare i det övergripande projektet): Ansvarar för att genomföra överenskomna åtaganden i projektet. Rapporterar resultat, avvikelser och risker till projektledaren Ser till att delegerade aktiviteter utförs Planerar, förankrar och organiserar aktiviteter i den egna kommunen i enlighet med det övergripande projektets tidplan Deltar på projektmöten Ta del av projektinformation Upprättar en plan för kommunikation/information inom det egna projektet och till intressenter i kommunen.

7 Referensgrupper Projektplan 7 av 8 Rådgivande Informationsbärare Bollplank Bemanningsplan Beställare: ehälsosamordnare Anne Gustavsson, Nätverket för ehälsa Styrgrupp: Nätverket för ehälsa Projektledare: Annika Pettersson, LKDATA Projektgrupp: Boxholm: Kajsa Wågman Finspång: Mårten Davidsson Kinda: Daniel Nilsson Linköping: Peter Jansson Mjölby: Lis-Anna Engstrand Motala: Thomas Gardell Norrköping: Peter Hermansson Söderköping: Elisabeth Andersson Vadstena: Pia Åkerberg Valdemarsvik: Karolina Loftén Ydre: Emelie Ottosson Åtvidaberg: Jan-Åke Karlsson Ödeshög: Lars-Gunnar Almén Referensgrupper: Piloterna i Ödeshög, Mjölby och Norrköping MALG 8. Budget Aktivitet Kostnad Tidsperiod Projektledning Möte med ref.grupper etc Leverantörskontakter Kommunstöd

8 9. Kommunikation och kvalitetssäkring Projektplan 8 av 8 Rapporter och dokumentation Beställar-/styrgruppsmöten planeras in varje månad samt synkroniseras med beslutspunkterna. Projektmöten i det övergripande projektet hålls varannan vecka, en timme via Skype. Lägesrapport till beställare varannan vecka. Varje delprojektledare upprättar en plan för kommunikation inom det egna projektet och till intressenter i kommunen. Kvalitetsplan/kvalitetssäkring Användning av Linköping kommuns projektstyrningsmodell med dess mallar och checklistor. Kontinuerlig avrapportering till styrgrupp. Ändringshantering Om behov av förändringar gentemot någon av de tre parametrarna omfattning, tid eller kostnad behöver göras, ska projektledaren ta fram ett underlag för förändringen och styrgruppen ska fatta beslut om ändringsorder. Mindre ändringar inom ramen för projektet hanteras av projektledaren. 10. Riskanalys och riskhanteringsplan Risker och åtgärder beskrivs i Bilaga 2, Riskanalys. 11. Övrigt Projektledaren ska ta över rollen som sammankallande för arbetsgruppen Nationellt fackspråk under projekttiden, eftersom den gruppens resultat är en viktig förutsättning för ett lyckat projektresultat. Projektledaren övertar tillfälligt rollen som representant i NPÖ Forum, för att få aktuell information som kan vara relevant för projektet.

Riktlinjer Projektmodell fo r Kungä lvs kommun

Riktlinjer Projektmodell fo r Kungä lvs kommun Riktlinjer Projektmodell fo r Kungä lvs kommun Riktlinjerna är antagna av förvaltningsledningen 2013-01-28 och gäller tillsvidare. (Dnr KS2012/1542) Ansvarig för dokumentet är chefen för enheten Utveckling,

Läs mer

Länsövergripande projekt Östergötland. Motala 2013-05-22. Pär Holgersson. Nationellt fackspråk Pär Holgersson

Länsövergripande projekt Östergötland. Motala 2013-05-22. Pär Holgersson. Nationellt fackspråk Pär Holgersson Motala 2013-05-22 Pär Holgersson Bakgrund Nationell ehälsa högt på agendan i Östergötland HSL Nätverk med länets medicinskt ansvariga initierade under 2010 samarbete kring gemensam struktur för dokumentation

Läs mer

Nr Ändamål Län Kommun Ärendenummer Inkomdatum Total kostnad 1 SOLEL Östergötlands län Linköping 10580632 2013-04-29 1 020 000 2 SOLEL Östergötlands

Nr Ändamål Län Kommun Ärendenummer Inkomdatum Total kostnad 1 SOLEL Östergötlands län Linköping 10580632 2013-04-29 1 020 000 2 SOLEL Östergötlands Nr Ändamål Län Kommun Ärendenummer Inkomdatum Total kostnad 1 SOLEL Östergötlands län Linköping 10580632 2013-04-29 1 020 000 2 SOLEL Östergötlands län Linköping 10581967 2013-07-12 560 000 3 SOLEL Östergötlands

Läs mer

Möte med kommunernas kontaktpersoner för ehälsa

Möte med kommunernas kontaktpersoner för ehälsa Minnesanteckningar 1/5 Möte med kommunernas kontaktpersoner för ehälsa Tid Torsdag 24 mars 2016 kl. 9.00-11.30 Plats Region Östergötland, CMIT, Klostergatan 19C, Linköping Konferensrum Fasanen Närvarande

Läs mer

Projektdirektiv. Breddinförande av e-signering av ordförandebeslut

Projektdirektiv. Breddinförande av e-signering av ordförandebeslut 1/7 Projektdirektiv Breddinförande av e-signering av ordförandebeslut 2/7 Dokumenthistorik Version Datum Kommentar Handläggare 0.1 2016-09-30 Upprättande inför remiss till sakkunnig Anne Gustavsson 0.2

Läs mer

Bilaga A Projektmodell. Generell Projektmodell

Bilaga A Projektmodell. Generell Projektmodell Bilaga A Projektmodell Generell Projektmodell bilaga beställare/projektägare 355 356 bilaga beställare/projektägare Uppdragsbeskrivning bilaga beställare/projektägare 357 Direktiv projektförberedelser

Läs mer

Ekonomiprojektet Översyn av ekonomimodell och förberedelse inför val av ekonomiadministrativa system

Ekonomiprojektet Översyn av ekonomimodell och förberedelse inför val av ekonomiadministrativa system 1 (6) Ekonomiavdelningen Bilaga 2 Karolina Pihlblad Utgåva 2.0 Projekt nr: 4965524 2018-09-17 Dnr SU FV-2.2.2-0397-18 Ekonomiprojektet Översyn av ekonomimodell och förberedelse inför val av ekonomiadministrativa

Läs mer

Projektdirektiv. Säker e-post

Projektdirektiv. Säker e-post 1/7 Projektdirektiv Säker e-post 2/7 Dokumenthistorik Version Datum Kommentar Handläggare 0.1 2016-03-11 Upprättande inför dialog med Anne Gustavsson förstudieledare 0.2 2016-03-14 Revidering inför förslag

Läs mer

Projectbase Projektplan

Projectbase Projektplan Projektnamn Projektägare / Sponsor Projektledare 1. Sammanfattning En kort inledande sammanfattning som lyfter fram det viktigaste i projektplanen. Maximalt en sida som skrivs när planen är klar och skall

Läs mer

Projektplan. Mål Resultatet projektet ska leverera, dvs. vad som ska vara uppnått när projektet är genomfört, (se dokument Uppdragsbeskrivning ).

Projektplan. Mål Resultatet projektet ska leverera, dvs. vad som ska vara uppnått när projektet är genomfört, (se dokument Uppdragsbeskrivning ). Projektnamn Projektägare / Sponsor Projektledare 1. Sammanfattning En kort inledande sammanfattning av projektplanen. 2. Bakgrund, syfte och mål Bakgrundsbeskrivning Beskrivning av bakgrunden till projektet,

Läs mer

ehälsodagen Anne Gustavsson Rubrik förstasida NN Plats och datum

ehälsodagen Anne Gustavsson Rubrik förstasida NN Plats och datum ehälsodagen 2016-11-11 Anne Gustavsson Rubrik förstasida NN Plats och datum Vision ehälsa 2025 År 2025 ska Sverige vara bäst i världen på att använda digitaliseringens och e-hälsans möjligheter i syfte

Läs mer

Projektplan. ROS till kommunerna

Projektplan. ROS till kommunerna 1(11) 2(11) Dokumenthistorik Version Datum Kommentar Handläggare 0.1 2016-05-16 Första utkast Berit Hansson 0.2 2016-05-18 Kommentarer från Anne Berit Hansson 0.3 2016-06-03 Granskad av referensgrupp CMIT

Läs mer

Projektdirektiv Biverkningsrapportering

Projektdirektiv Biverkningsrapportering Revisionshistorik Version Författare Kommentar 0.1 Stefan Gustavsson Ursprungsversion 0.2 Förenkling av direktivet. Ex planen flyttas till projektplan 0.3 Anders Ferrari Uppdaterat effektmål och projektmål

Läs mer

En kort inledande sammanfattning av projektplanen. Bör vara på en egen sida och placeras först i projektplanen.

En kort inledande sammanfattning av projektplanen. Bör vara på en egen sida och placeras först i projektplanen. Projektplan Projektnamn Projektägare / Sponsor Projektledare 0. Sammanfattning En kort inledande sammanfattning av projektplanen. Bör vara på en egen sida och placeras först i projektplanen. 1. Bakgrund,

Läs mer

Projektdirektiv. Samordnad vårdplanering och införande av IT-verktyget Cosmic Link

Projektdirektiv. Samordnad vårdplanering och införande av IT-verktyget Cosmic Link 1/10 Projektdirektiv Samordnad vårdplanering och införande av IT-verktyget Cosmic Link 2/10 Dokumenthistorik Version Datum Kommentar Handläggare 0.1 2015-10-16 Upprättande inför beslut om Anne Gustavsson

Läs mer

Styrning och ledning av program, projekt och uppdrag

Styrning och ledning av program, projekt och uppdrag Styrning och ledning av program, projekt och uppdrag Anvisning Diarienummer: KS 2016/0170 Dokumentansvarig: Utveckling, planering och uppföljning, Utvecklingsledare Beredande organ: Kommunledningssektorn

Läs mer

Guide till projektmodell - ProjectBase

Guide till projektmodell - ProjectBase Guide till projektmodell - ProjectBase Innehållsförteckning 1. Projektmodellen ProjectBase 2 2. Vad är ett projekt? 2 3. Syfte och mål 2 4. Projektets livscykel 3 5. Styrdokument och checklistor 4 6. Organisation

Läs mer

Projektil Projektstyrningsmodell med uppdragsdel. En handbok för Örebro kommun Version 1.1 2014-11-24

Projektil Projektstyrningsmodell med uppdragsdel. En handbok för Örebro kommun Version 1.1 2014-11-24 Projektil Projektstyrningsmodell med uppdragsdel En handbok för Örebro kommun Version 1.1 2014-11-24 Innehållsförteckning Gemensam projektstyrningsmodell för Örebro kommun... 3 Varför en gemensam projektstyrningsmodell

Läs mer

Framtagen av: Berit Hansson Slutrapport: ROS till kommunerna Diarienr: Godkänd av: Anne Gustavsson Datum: Version: 3.0

Framtagen av: Berit Hansson Slutrapport: ROS till kommunerna Diarienr: Godkänd av: Anne Gustavsson Datum: Version: 3.0 Slutrapport ROS till kommunerna Giltig fr o m: 2016-12-12 Sida 1/11 3. Publik Dokumenthistorik Version Datum Kommentar Handläggare 1 2017-01-03 Inför beslut om breddinförande Berit Hansson 2 2017-01-10

Läs mer

Specifikt Mätbart Accepterat Realiserbart Tidssatt

Specifikt Mätbart Accepterat Realiserbart Tidssatt Initiering av projekt, Förstudie och Skapa projektgruppen Initiering av projekt Definition av projekt Uppdragsbeskrivning - Mätbara mål - Avgränsad tid - Tillfälliga resurser - Temporär organisation -

Läs mer

Projektprocessen. Projektprocess

Projektprocessen. Projektprocess Dnr Mahr 19-2014/563 1 (av 6) Projektprocess Datum: Version: Dokumentansvarig: 150116 1.0 Jenny Wendle Stöddokument för det grafiska dokumentet Projektprocessen grafisk 1.0 Projektprocessen Projektprocessen

Läs mer

Gör jämlikt gör skillnad i Karlskoga och Degerfors 2017

Gör jämlikt gör skillnad i Karlskoga och Degerfors 2017 Gör jämlikt gör skillnad i Karlskoga och Degerfors 2017 Projektplan Uppdragsgivare Folkhälsonämnden Godkänd Ulrika Lundgren Ansvarig för dokumentet Cecilia Ljung Diarienummer 2017.0092 Innehåll Sammanfattning...

Läs mer

Information om samhällsstöd på 1177.se

Information om samhällsstöd på 1177.se Information om samhällsstöd på 1177.se Stockholms läns delprojekt i projektet Socialtjänsten på 1177 Vårdguiden Projektplan Stockholm, 2014-05-06 Innehåll 1. Godkännande av projektplan...4 2. Grundläggande

Läs mer

Ladok3 på GU. Rollbeskrivning i projektorganisationen

Ladok3 på GU. Rollbeskrivning i projektorganisationen Ladok3 på GU Rollbeskrivning i projektorganisationen och befogenheter Y2013/13 Projektorganisation, roller Filnamn: L3_roller i projektet_bilaga 4_20131022.docx Gemensamma förvaltningen Utgåva B Ladok3

Läs mer

Ramverk för projekt och uppdrag

Ramverk för projekt och uppdrag Peter Yngve IT-centrum 2011-02-10 1.0 1 (9) Ramverk för projekt och uppdrag Peter Yngve IT-centrum 2011-02-10 1.0 2 (9) BAKGRUND/MOTIV... 3 MÅL OCH SYFTE... 3 DEFINITIONER AV PROJEKT... 3 MODELL FÖR PROJEKTSTYRNING...

Läs mer

Projektorganisation. Tieto PPS AH003, 6.8.0, Sida 1

Projektorganisation. Tieto PPS AH003, 6.8.0, Sida 1 Sida 1 Om projektorganisation en beskriver fördelningen av ansvar och befogenheter mellan olika roller inom projektet. Här beskrivs även överenskommen fördelning av ansvar mellan projektet och basorganisationen.

Läs mer

Regionalt befolkningsnav Utgåva P 1.0.0 Anders Henriksson Sida: 1 (6) 2011-09-20. Projektdirektiv

Regionalt befolkningsnav Utgåva P 1.0.0 Anders Henriksson Sida: 1 (6) 2011-09-20. Projektdirektiv Anders Henriksson Sida: 1 (6) Projektdirektiv Regionala nav för identitetsuppgifter och hantering av autentiserings- och auktorisationsuppgifter Anders Henriksson Sida: 2 (6) 1 Projektnamn/identitet Regionala

Läs mer

Riktlinjer för projekt i Nacka kommun

Riktlinjer för projekt i Nacka kommun Mats Bohman 2009-10-27 / 2012-10-04 Innehållsförteckning 1 Riktlinjer för projekt... 3 2 Projektmallar... 3 3 Projektarbete... 3 4 Beskrivning av faserna... 4 4.1 Beslutspunkter... 5 5 Roller och ansvar...

Läs mer

Slutrapport för Projekt ehälsa, sept 2011 sept 2012

Slutrapport för Projekt ehälsa, sept 2011 sept 2012 Slutrapport 1(17) Slutrapport för Projekt ehälsa, sept 2011 sept 2012 Projektägare är: Marie Gustafsson, Regionförbundet Örebro Versionshistorik Version 1 Datum Författare Godkänd av Ändringshistorik 0.1

Läs mer

Översikt PPS - Projektledning

Översikt PPS - Projektledning Sida 1 Om översikt PPS PPS - Praktisk ProjektStyrning - är ett arbetssätt för att aktivt planera och leda projekt, program och projektportföljer. Allt bygger på praktiska erfarenheter och på befintlig

Läs mer

PROJEKT DOKUMENT-ID VERSION

PROJEKT DOKUMENT-ID VERSION Styrande måldokument Plan PROJEKTiL Sida 1 (9) [Titel] Sida 2 (9) Innehållsförteckning 1 Grundläggande information... 4 1.1 Bakgrund... 4 1.2 Verksamhetsstrategi... 4 2 Mål och Verksamhetsnytta... 4 2.1

Läs mer

Projektmodell. 1. Riktlinjer projektmodell 1 (6) 2010-03-12

Projektmodell. 1. Riktlinjer projektmodell 1 (6) 2010-03-12 12 1 (6) Projektmodell Projektmodell Projektmodell... 1 1. Riktlinjer projektmodell... 1 2. Projektförutsättningar... 2 2.1 Uppdragsgivaren... 2 2.2 Direktiv... 2 2.3 Förstudie... 2 2.4 Beslut... 2 2.5

Läs mer

Nationell patientöversikt en lösning som ökar patientsäkerheten

Nationell patientöversikt en lösning som ökar patientsäkerheten NPÖ-guiden NPÖ Nationell Patientöversikt Nationell patientöversikt en lösning som ökar patientsäkerheten Den här guiden riktar sig till vårdgivare landsting, kommuner och privata vårdgivare som ska eller

Läs mer

Projektdirektiv för Samordnad vårdplanering på distans fortsatt införande i Örebro län

Projektdirektiv för Samordnad vårdplanering på distans fortsatt införande i Örebro län Projektdirektiv 1(8) Projektdirektiv för Samordnad vårdplanering på distans fortsatt införande i Örebro län Versionshistorik Version Datum Författare Godkänd av Ändringshistorik 0.1 2015-05-12 Boel Arbetsmtrl

Läs mer

Projekt i hierarki. Tieto PPS AH135, 2.2.0, Sida 1

Projekt i hierarki. Tieto PPS AH135, 2.2.0, Sida 1 Sida 1 , syfte Koordinera och styra när projekt ingår i projekt Hantera samband mellan beslutspunkter styrdokument roller T Ä N K P Å Skilj på mega-projekt och program Sida 2 Identifiera en projekthierarki

Läs mer

Närvarande: Håkan Klarin CMIT, Region Östergötland ordförande

Närvarande: Håkan Klarin CMIT, Region Östergötland ordförande Minnesanteckningar 1/5 Möte med Nätverket för ehälsa Tid: Torsdag 9 juni kl. 12.00-16.00 Plats: Region Östergötland, CMIT, Ågatan 31, Linköping Konferensrum Tjädern Närvarande: Håkan Klarin CMIT, Region

Läs mer

INFÖRANDE, AVSLUT OCH UPPFÖLJNING. Agneta Bränberg

INFÖRANDE, AVSLUT OCH UPPFÖLJNING. Agneta Bränberg INFÖRANDE, AVSLUT OCH UPPFÖLJNING Agneta Bränberg Projektet närmar sig sitt slut men vad händer sedan? INFÖRANDE Avslutande del av genomförandefasen? Inledande del av projektavslutet? Egen fas? -Viktigt

Läs mer

Förstudie e-tjänst försörjningsstöd samt sms-avisering Projektplan. 2014-07-09 Version 0.2

Förstudie e-tjänst försörjningsstöd samt sms-avisering Projektplan. 2014-07-09 Version 0.2 Förstudie e-tjänst försörjningsstöd samt sms-avisering Projektplan 2014-07-09 Version 0.2 Versionshantering Datum Version Beskrivning Ändrat av 2014-06-26 0.1 Utkast Josephine Andersson 2014-07-01 0.2

Läs mer

Dokumenttyp: Projekt: Projektnummer: Utfärdat av: Utf datum: Godkänt av : Godk datum: PROJEKTBESKRIVNING... 1

Dokumenttyp: Projekt: Projektnummer: Utfärdat av: Utf datum: Godkänt av : Godk datum: PROJEKTBESKRIVNING... 1 Dokument nr: Version: Status: Sida: 0.1 Utkast/Utgåva (1)7 Dokumenttyp: Projekt: Projektnummer: Projektbeskrivning E-tjänst Särskilt boende Nummer för projekt Dokumentbeskrivning: Införa e-tjänst särskilt

Läs mer

E-tjänst Särskilt boende Projektplan. 2014-09-16 Version 1.0

E-tjänst Särskilt boende Projektplan. 2014-09-16 Version 1.0 E-tjänst Särskilt boende Projektplan 2014-09-16 Version 1.0 Versionshantering Datum Version Beskrivning Ändrat av 2014-08-29 1.0 Godkänd Josephine Andersson Innehåll 1. Mål och ramar 3 1.1 Verksamhetsmål

Läs mer

Stödstrukturer. Delprojekt i Trygg och säker vård och omsorg. Projektplan

Stödstrukturer. Delprojekt i Trygg och säker vård och omsorg. Projektplan 2017-04-16 1 1 (10) Stödstrukturer Delprojekt i Trygg och säker vård och omsorg Dokumentmall från ProjektStegen 2017-04-16 1 2 (10) Innehållsförteckning 1 Bakgrund och beställare... 3 1.1 Bakgrund till

Läs mer

Projektdirektiv samverkansprojektet Svensk geoprocess

Projektdirektiv samverkansprojektet Svensk geoprocess Projektdirektiv 201 2014-03-12 Sida: 1 (6) Projektdirektiv samverkansprojektet Svensk geoprocess 2014-03-12 Sida: 2 (6) Innehåll 1 Bakgrund... 3 2 Resultat och effekter... 3 3 Styrning och dokumentation...

Läs mer

Projektdirektiv. Verksamhet och Informatik (1)

Projektdirektiv. Verksamhet och Informatik (1) (1)10 (2)10 Innehållsförteckning 1 DOKUMENTSTYRNING... 4 1.1 shistorik...4 1.2 Referenser...4 1.3 avvikelse och förändringshantering i projektet...4 2 BAKGRUND OCH BESLUT OM PROJEKT... 5 2.1 Bakgrund...5

Läs mer

Införande av Primula på Malmö högskola

Införande av Primula på Malmö högskola 2014-11-19 1 (7) Införande av Primula på Malmö högskola Projekt- och aktivitetsplan 2014-11-19 2 (7) Innehåll Införande av Primula på Malmö högskola... 1 1 Basfakta... 3 2 Beskrivning av projektet, mål

Läs mer

Nationell patientöversikt - NPÖ

Nationell patientöversikt - NPÖ Nationell patientöversikt - NPÖ 2018-09-22 Det här är Nationell patientöversikt - NPÖ Nationell patientöversikt gör det möjligt för vårdgivare att tillgängliggöra och ta del av journalinformation över

Läs mer

Bilaga 5 b Mall för projektplan

Bilaga 5 b Mall för projektplan Bilaga 5 b Mall för projektplan Hur ska bilagan användas? Detta är ett exempel på en mall för hur en projektplan skrivs och vad den kan innehålla. De flesta organisationer har egna mallar för projektplaner

Läs mer

Regelförenkling på kommunal nivå. Östergötland

Regelförenkling på kommunal nivå. Östergötland Regelförenkling på kommunal nivå En väg in Sverige Ja 88% Ja 89% Nej 12% Nej 12% En väg in för företag bör kunna: ge information om gällande regelverk samordna ansökningar förmedla information mellan olika

Läs mer

Region Gotlands projektmodell. Riktlinjer fastställda av ledningskontoret,

Region Gotlands projektmodell. Riktlinjer fastställda av ledningskontoret, Region Gotlands projektmodell Riktlinjer fastställda av ledningskontoret, 2014-11-14 Innehåll VARFÖR SKA MAN HA EN GEMENSAM PROJEKTMODELL?...3 VAD ÄR ETT PROJEKT?...4 FÖRSTUDIE...5 HUVUDPROJEKT...6 PROJEKTORGANISATION,

Läs mer

Projektplan för Checklistor i NikITa Uppdrag

Projektplan för Checklistor i NikITa Uppdrag 2018-11-09 Projektplan för Checklistor i NikITa Uppdrag Länsrådsgrupp 6 har gett i uppdrag åt Miljönätverket att driva Miljösamverkan Sverige. Inför 2018 års verksamhetsplanering kom ett förslag från Camilla

Läs mer

RESULTAT, AVSLUT OCH UPPFÖLJNING INFÖRANDET BYTE AV PROJEKTGRUPP/MEDLEMMAR? PLANERING INFÖR INFÖRANDET

RESULTAT, AVSLUT OCH UPPFÖLJNING INFÖRANDET BYTE AV PROJEKTGRUPP/MEDLEMMAR? PLANERING INFÖR INFÖRANDET Projektet närmar sig sitt slut men vad händer sedan? RESULTAT, AVSLUT OCH UPPFÖLJNING Stefan Berglund INFÖRANDET Avslutande del av genomförandefasen? Egen fas? Inledande del av projektavslutet? -Viktigt

Läs mer

Projektplan för Projekt e-hälsa 2012-2013 Nytt projekt ehälsa med start september 2012.

Projektplan för Projekt e-hälsa 2012-2013 Nytt projekt ehälsa med start september 2012. Projektplan 1(23) Projektplan för Projekt e-hälsa 2012-2013 Nytt projekt ehälsa med start september 2012. Projektägare är Marie Gustafsson, Regionförbundet. Versionshistorik Version Datum Författare Godkänd

Läs mer

Resultat, avslut och uppföljning

Resultat, avslut och uppföljning Resultat, avslut och uppföljning projektet närmar sig sitt slut, men vad händer sedan? Stefan Berglund Införandet Förvaltning - Avslutande del av genomförandefasen? - Egen fas? - Inledande del av projektavslutet?

Läs mer

Nätverket för ehälsa i Östergötland

Nätverket för ehälsa i Östergötland Minnesanteckningar 1/5 Möte med Nätverket för ehälsa Tid: Onsdag 27 januari kl. 12.00-16.00 Plats: Region Östergötland, CMIT, Klostergatan 19C, Linköping Konferensrummet Tjädern Närvarande: Håkan Klarin

Läs mer

Projekt MAIVOR - hemtjänst

Projekt MAIVOR - hemtjänst Projekt MAIVOR - hemtjänst Bakgrund Förstärkt projektorganisation STYRGRUPP PROJEKTGRUPP REFERENSGRUPP REFERENS- VERKSAMHETER Kvalitetsgranskare - PwC Säkerställa genomförandet av de åtaganden som åligger

Läs mer

Informationsförsörjning för värdebaserade uppföljnings- och ersättningssystem

Informationsförsörjning för värdebaserade uppföljnings- och ersättningssystem Informationsförsörjning för värdebaserade uppföljnings- och ersättningssystem Värdebaserad vård är en strategi för sjukvårdens styrning och arbetssätt som syftar till att åstadkomma så friska patienter

Läs mer

Projektdirektiv. Uppdrag på toppen av sin kompetens 2015-10-09

Projektdirektiv. Uppdrag på toppen av sin kompetens 2015-10-09 Projektdirektiv Uppdrag på toppen av sin 2015-10-09 Projektdirektiv Datum 2015-10-09 Dnr 2015/0293 Version 4.0 Projektnamn: Uppdrag på toppen av sin Projektägare: Jonas Kullberg, Rosa Nilsson,. Checklista

Läs mer

Projektdirektiv. Projektnamn: Projektägare: Styrgrupp: Projektledare: Startdatum: Januari 2010. Slutdatum: December 2019.

Projektdirektiv. Projektnamn: Projektägare: Styrgrupp: Projektledare: Startdatum: Januari 2010. Slutdatum: December 2019. Projektnamn: Färdplan Flen Projektägare: Kommunfullmäktige Styrgrupp: Kommunstyrelsens arbetsutskott, Lars Rådh, Sari Eriksson, Karin Lindgren och Arne Fältin Projektledare: Karina Krogh Startdatum: Januari

Läs mer

Trygg och säker i hemmet

Trygg och säker i hemmet Trygg och säker i hemmet Projektplan Agneta Aldor 2014-05-09 Innehållsförteckning 1 Inledning 3 1.1 Syfte med dokumentet 3 1.2 Ändringshistorik 3 2 Projektet, sammanfattning 3 2.1 Projektets omfattning

Läs mer

Nationell Patient Översikt i Sverige Swedish ehealth approach

Nationell Patient Översikt i Sverige Swedish ehealth approach Nationell Patient Översikt i Sverige Swedish ehealth approach Ulrika Landström, RN, Projektledare Örebro Läns Landsting ulrika.landstrom@orebroll.se +46 70 316 4541 Bakgrund och syfte Projektet startade

Läs mer

Lilla Ratten STOCKHOLMS STADS PROJEKTMODELL

Lilla Ratten STOCKHOLMS STADS PROJEKTMODELL STADSLEDNINGSKONTORET IT-AVDELNINGEN Lilla Ratten Förvaltning/avdelning Stockholms stads projektmodell Lilla Ratten Senast ändrad SLK, IT-avdelningen Version 1.7 2007-05-28 1 (25) Innehållsförteckning

Läs mer

Projektstyrningspolicy för Strängnäs kommun

Projektstyrningspolicy för Strängnäs kommun 1/5 Beslutad: Kommunfullmäktige 2014-03-24 7 Gäller fr o m: 2014-03-25 Myndighet: Diarienummer: Ersätter: Ansvarig: Kommunstyrelsen KS/2013:68-003 Ingen befintlig policy Utvecklingsavdelningen Projektstyrningspolicy

Läs mer

Ladok3-införande. Projektorganisation, roller Ansvar och befogenheter

Ladok3-införande. Projektorganisation, roller Ansvar och befogenheter Projektorganisation, roller Ladok3-införande Sida: 1 (5) Ladok3-införande Projektorganisation, roller och befogenheter Ladok3-införande Sida: 2 (5) 1 Beställare Förvaltningschef Joakim Malmström Definiera

Läs mer

Dokumenttyp: Projekt: Projektnummer: Utfärdat av: Utf datum: Godkänt av : Godk datum: PROJEKTBESKRIVNING... 1

Dokumenttyp: Projekt: Projektnummer: Utfärdat av: Utf datum: Godkänt av : Godk datum: PROJEKTBESKRIVNING... 1 Dokument nr: Version: Status: Sida: 0.1 Utkast/Utgåva (1)6 Dokumenttyp: Projekt: Projektnummer: Projektdokument E-tjänster IFO Nummer för projekt Dokumentbeskrivning: Utfärdat av: Utf datum: Godkänt av

Läs mer

Nationell patientöversikt

Nationell patientöversikt Nationell patientöversikt Översikt och Anslutning 2009 Tieto Corporation Christer Bergh Tieto, Healthcare & Welfare christer.bergh@tieto.com Agenda 1. Bakgrund 2. Användarperspektiv och nytta 3. Status

Läs mer

Utsikt - Ett projekt kring missbruksproblematik och

Utsikt - Ett projekt kring missbruksproblematik och Innehåll 1. Inledning 4 1.1 Projektets bakgrund... 4 2 Projektbeskrivning 4 2.1 Uppdragsbeskrivning... 4 2.2 Syfte... 4 2.3 Mål... 4 2.4 Avgränsningar... 4 2.5 Framgångsfaktorer... 4 2.6 Risker... 5 Utsikt

Läs mer

[Titel] Redovisande dokument Rapport. Sida 1 (6) [Publiceringsdatum Quickpart] [AnsvarigQuickpart] [Upprättad av Quickpart]

[Titel] Redovisande dokument Rapport. Sida 1 (6) [Publiceringsdatum Quickpart] [AnsvarigQuickpart] [Upprättad av Quickpart] Redovisande dokument Rapport PROJEKTiL Sida 1 (6) [Titel] Sida 2 (6) Innehållsförteckning 1 Grundläggande information... 3 1.1 Bakgrund... 3 1.2 Effekterna av projektets resultat/verksamhetsnytta... 3

Läs mer

Tabell 3: Födelseregion och utbildningstyp i Boxholm kommun 2010-2014

Tabell 3: Födelseregion och utbildningstyp i Boxholm kommun 2010-2014 Tabell 1: Utbildningar i Boxholm kommun 2009-2014 Utbildningstyp Kategori 2009 2010 2011 2012 2013 2014 Total Yrkesvux Barn och fritid 0 0 Bygg och anläggning 0 0 Ekonomi, administration och handel 1 1

Läs mer

Slutrapport. Införande NPÖ för kommunerna i Västra Götaland. 1.00 Utgåva (1)8. Projektdokument 1405 Dokumentbeskrivning: Slutrapport Insatsområde NPÖ

Slutrapport. Införande NPÖ för kommunerna i Västra Götaland. 1.00 Utgåva (1)8. Projektdokument 1405 Dokumentbeskrivning: Slutrapport Insatsområde NPÖ 1.00 Utgåva (1)8 Dokumenttyp: Projekt: Projektdokument 1405 Dokumentbeskrivning: Slutrapport Insatsområde NPÖ Utfärdat av: Utf datum: Godkänt av : Godk datum: Carina Arvidsson, Karl Fors Slutrapport Införande

Läs mer

Översikt Projektilen version 2.0

Översikt Projektilen version 2.0 Översikt Projektilen version 2.0 Förberedelsefasen Projektpolicy Initiera Förbereda inte initiera Protokollföra beslut Protokoll Förslag/idé Förändringsbehov hos verksamhet Analysera och strukturera förslag

Läs mer

RIKTLINJER VID TILLÄMPNING AV PROJEKTPOLICY

RIKTLINJER VID TILLÄMPNING AV PROJEKTPOLICY 1 (7) RIKTLINJER VID TILLÄMPNING AV PROJEKTPOLICY Inledning Syftet med denna projektpolicy är att skapa en tydlig och enhetlig styrning och struktur för projektarbete i kommunen. Målet med projekt i Strömsunds

Läs mer

NPÖ införande. Inera AB

NPÖ införande. Inera AB NPÖ införande Inera AB Innehåll i presentationen Vad är NPÖ? Vilka nyttoeffekter har NPÖ? Vilka informations mängder ska man ansluta? Vad innebär en anslutning? Erfarenheter Tidsåtgång 2 3 Vad är NPÖ?

Läs mer

UFV 2014/1186. Arbetssätt Projektplan. Fastställd av universitetsdirektören Reviderad

UFV 2014/1186. Arbetssätt Projektplan. Fastställd av universitetsdirektören Reviderad UFV 2014/1186 Arbetssätt 2020 Fastställd av universitetsdirektören 2014-10-17 Reviderad 2014-12-18 Innehållsförteckning Bakgrund 3 Mål för projektet 3 Övergripande mål 3 Projektmål 3 Initiering 3 Genomförande

Läs mer

Emanuel P Bramfors 2013-11-01 Sidan 1 IT-student, Projektledare Distansmöten

Emanuel P Bramfors 2013-11-01 Sidan 1 IT-student, Projektledare Distansmöten (1)9 Emanuel P Bramfors 2013-11-01 Sidan 1 (2)9 Projektidé 140104-eTjänster Distansmöten Syftet med projektet är att minska resorna som görs i jobbrelaterade ärenden och möten. Finansiering (Uppskattad)

Läs mer

Delprojektdirektiv. Implementering av ny organisation Delprojekt Bemanning HÖGSKOLAN I BORÅS DELPROJEKTDIREKTIV 1 (5)

Delprojektdirektiv. Implementering av ny organisation Delprojekt Bemanning HÖGSKOLAN I BORÅS DELPROJEKTDIREKTIV 1 (5) HÖGSKOLAN I BORÅS Projekt för implementering av ny organisation Linda Sörensen, projektledare DELPROJEKTDIREKTIV 2014-02-03 Dnr 042-14 1 (5) Delprojektdirektiv Implementering av ny organisation Delprojekt

Läs mer

Stockholms läns landstings projektmodell. PROJEKTiL. Projekt modell 2.0

Stockholms läns landstings projektmodell. PROJEKTiL. Projekt modell 2.0 Stockholms läns landstings projektmodell PROJEKTiL 2.0 Innehåll 1 Inledning... 2 1.1 Vad är projekt?... 2 1.2 Syftet med projektmodellen... 2 1.3 Målgrupp SLLs projektmodell... 2 1.4 Ansvar SLLs projektmodell...

Läs mer

Snabbguide - Region Skånes projektmodell webbplats:www.skane.se/projektmodell

Snabbguide - Region Skånes projektmodell webbplats:www.skane.se/projektmodell Snabbguide - Region Skånes projektmodell webbplats:www.skane.se/projektmodell BP = Beslutspunkt (Projektmodellen har fem beslutspunkter. Vid varje punkt tar beställare/styrgrupp beslut om stopp eller gå)

Läs mer

Projektmodell - UPPDRAGiL

Projektmodell - UPPDRAGiL Styrande rutindokument Rutin Sida 1 (10) Projektmodell - UPPDRAGiL Bygger på version 1.0 av UPPDRAGiL (ARBGRP28-5-234) som tidigare administrerades av Länsteknik, Region Norrbotten. Uppdateringar: Inlagd

Läs mer

Bilaga 5 b: Mall för projektplan

Bilaga 5 b: Mall för projektplan Handbok för strategisk kommunal vattenplanering Bilaga 5 b: Mall för projektplan Hur ska bilagan användas? Detta är ett exempel på en mall för en projektplan med exempel på vad den kan innehålla. De flesta

Läs mer

Kontaktsjuksköterska beslutsunderlag

Kontaktsjuksköterska beslutsunderlag 2012-12-10 Kontaktsjuksköterska beslutsunderlag Ett deluppdrag inom projektet Cancerstrategi Gävleborg UPPDRAGiL Landstinget Gävleborg Mall-ID 120920 Uppdragsdirektiv Innehållsförteckning 1 Grundläggande

Läs mer

Projekt: Dataskyddsförordningen

Projekt: Dataskyddsförordningen Sid 1(13) KOMMUNLEDNINGSKONTORET Karlstad 2017-01-17 Stefan Johannesen, 054-540 12 60, 070-0016428 stefan.johannesen@karlstad.se Projektspecifikation Beskrivning av projektets krav, mål och omfattning,

Läs mer

Checklista. Konsumentinförande via Agent, Nationell Patientöversikt (NPÖ)

Checklista. Konsumentinförande via Agent, Nationell Patientöversikt (NPÖ) Checklista Konsumentinförande via gent, Nationell Patientöversikt (NPÖ) enast ändrad Innehåll 1. Inledning... 3 1.1 Målgrupp... 3 1.2 nsvarsfördelning... 3 2. Införande för agent... 4 2.1 Checklista: Förberedelser

Läs mer

Projektplan. Del 2. Region Östergötland Projektdokument. Projektplan. 1(21) Diarienr: Dok.nr: Samordnad vårdplanering via distans

Projektplan. Del 2. Region Östergötland Projektdokument. Projektplan. 1(21) Diarienr: Dok.nr: Samordnad vårdplanering via distans 1(21) Del 2 2(21) Dokumenthistorik Version Datum Kommentar Handläggare 1.1 2015-08-17 Förslag projektplan inför styrgrupp Anette Grahn 1.2 2015-08-26 inför Nätverket för ehälsa Anette Grahn 3(21) INNEHÅLL

Läs mer

Bilaga 6 - Analys av GetMedicationHistory. Stöd till säker läkemedelsprocess

Bilaga 6 - Analys av GetMedicationHistory. Stöd till säker läkemedelsprocess Bilaga 6 - Analys av GetMedicationHistory Stöd till säker läkemedelsprocess 1. Tjänstekontraktet GetMedicationHistory (GMH)... 4 2. Behovsbilden bakom GMH... 4 3. Innehållet i GMH... 4 4. Brister med dagens

Läs mer

Riskhantering. Tieto PPS AH006, , Sida 1

Riskhantering. Tieto PPS AH006, , Sida 1 Riskhantering Sida 1 Om riskhantering Risker i projekt är händelser som äventyrar vår möjlighet att nå projektets mål. Riskhantering innefattar att göra analyser där risker och åtgärder identifieras, men

Läs mer

RESULTAT, AVSLUT OCH UPPFÖLJNING. Stefan Berglund

RESULTAT, AVSLUT OCH UPPFÖLJNING. Stefan Berglund RESULTAT, AVSLUT OCH UPPFÖLJNING Stefan Berglund Projektet närmar sig sitt slut men vad händer då? och sedan? INFÖRANDET Avslutande del av genomförandefasen? Egen fas? Inledande del av projektavslutet?

Läs mer

Projektplan. Aktiv hälsostyrning. PROJEKTiL

Projektplan. Aktiv hälsostyrning. PROJEKTiL PROJEKTiL 2(14) 1.1. Bakgrund Landstinget Gävleborg har tillsammans med Gävle kommun samarbetat i två kartläggningar med fokus på de äldre multisjuka. Det första initiativet, i samband med en utvärdering

Läs mer

Projektprocessen. Projektprocess

Projektprocessen. Projektprocess Projektkontoret 1 (av 8) Projektprocess Datum: Version: Dokumentansvarig: 16-10-17 2.5 Projektkontoret Stöddokument för det grafiska dokumentet Projektprocessen grafisk 2.5 Projektprocessen Projektprocessen

Läs mer

Projekt som arbetsform

Projekt som arbetsform Innehåll Olika slags projekt Projektmodeller Planeringsmodeller 1 En föränderlig värld Människor idag vill vara med och påverka sin situation Delaktighet i verksamheten Ökad konkurrens Osäkerhet på marknaden

Läs mer

Götabiblioteken ett regionalt samarbete. Thomas C Ericsson Bibliotekschef i Kinda kommun thomas.c.ericsson@kinda.se Tel: 0494-191 06

Götabiblioteken ett regionalt samarbete. Thomas C Ericsson Bibliotekschef i Kinda kommun thomas.c.ericsson@kinda.se Tel: 0494-191 06 Götabiblioteken ett regionalt samarbete Thomas C Ericsson Bibliotekschef i Kinda kommun thomas.c.ericsson@kinda.se Tel: 0494-191 06 Götabiblioteken i siffror (2014) 459 652 invånare (Linköping, Norrköping,

Läs mer

Processbeskrivning Projektstyrning

Processbeskrivning Projektstyrning ProcIT-P-004 Processbeskrivning Projektstyrning Lednings- och kvalitetssystem Fastställt av Sven Arvidson 2012-06-20 Innehållsförteckning 1 Inledning 3 1.1 Symboler i processbeskrivningarna 3 2 Projektstyrningsprocessen

Läs mer

IT-enhetens projektmodell. Orion

IT-enhetens projektmodell. Orion s projektmodell rojektmodell Sidan 1 av (18) INNEHÅLL 1 BAKGRUND...2 2 FÖRSTUDIEN...3 2.1 SYFTE...3 2.2 INNEHÅLL...3 2.3 DOKUMENTATION...4 2.4 DOKUMENTATIONSANSVARIG...4 3 ROJEKTSTART...5 3.1 SYFTE...5

Läs mer

Regler för universitetsgemensamma projekt och uppdrag

Regler för universitetsgemensamma projekt och uppdrag Umeå universitet, 901 87 Dokumenttyp: Regel Rektor Dnr: 100-733-10 Datum: 2010-04-13 Ansvarig enhet: Planeringsenheten Giltighetstid: Tillsvidare Sid 1 (9) Regler för universitetsgemensamma projekt och

Läs mer

Nätverket för ehälsa i Östergötland

Nätverket för ehälsa i Östergötland Nyhetsbrev 1/10 Samverkan mellan kommunerna och Region Östergötland Vi önskar alla en God jul och ett Gott nytt år! December 2016 har ordet Hälso- och Sjukvården samt Socialtjänst befinner sig precis som

Läs mer

NPÖ konsument över Internet/Kunskapsöversikt NPÖ. Lars Törnblom/ Marita OlssonNarving Sveriges kommuner och landsting

NPÖ konsument över Internet/Kunskapsöversikt NPÖ. Lars Törnblom/ Marita OlssonNarving Sveriges kommuner och landsting NPÖ konsument över Internet/Kunskapsöversikt NPÖ Lars Törnblom/ Marita OlssonNarving Sveriges kommuner och landsting Unika användare av NPÖ september 2012 (>10) Källa:Inera AB Örebro kommun Västra Götalandsregionen

Läs mer

Skapa projektgruppen. Stig Byström

Skapa projektgruppen. Stig Byström Skapa projektgruppen Stig Byström Roller Beställare Projektägaren - Ansvarar för effektmål (?) och projektmål - Utser projektledare - Tilldelar resurser - Tillsätter styrgrupp - Godkänner projektleveranser

Läs mer

Projektförlängning 2018: Dataskyddsförordningen

Projektförlängning 2018: Dataskyddsförordningen Sid 1(12) KOMMUNLEDNINGSKONTORET Karlstad 2017-08-17 Stefan Johannesen, 054-540 12 60, 070-0016428 stefan.johannesen@karlstad.se Projektspecifikation Beskrivning av projektets krav, mål och omfattning,

Läs mer

Prioriterade nyckeltal

Prioriterade nyckeltal Dnr: MAHR 61-2014/600 1 (av 7) Projektplan Beslutsdatum: Beslutande: Dokumentansvarig: 2015-05-04 Styrgruppen Madeleine Hulting Revisionsinformation Version Datum Kommentar 1.1 2015-04-23 Utkast till projektgrupp

Läs mer

Projektplan för Vision 2025

Projektplan för Vision 2025 Projektplan för Vision 2025 1(4) 1 Inledning Projektet innebär att via ett processarbete ta fram förslag till åtgärder och aktiviteter för att uppnå visionen 25 000 invånare år 2025. Faserna och målen

Läs mer

[ Ångesthjälpen pilotinförande i nationell behandlingsplattform]

[ Ångesthjälpen pilotinförande i nationell behandlingsplattform] plan 1 (13) [ Ångesthjälpen pilotinförande i nationell ] Dokumentmall från Stegen plan 2 (13) Innehållsförteckning 1 Om dokumentet... 3 1.1 shistorik... 3 2 Bakgrund och beställare... 3 2.1 Bakgrund till

Läs mer

Projektarbete. Innehåll

Projektarbete. Innehåll Projektarbete David Axelson-Fisk Verksamhetscontroller och projektledare Kyrkokansliet 1 06-11-19 Innehåll Projektbegreppet Projektmodellen Projektflödet Projektorganisationen Projektledaren Projektbeställaren

Läs mer