PROTOKOLL LEDNINGSTRÄFF

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "PROTOKOLL LEDNINGSTRÄFF"

Transkript

1 PROTOKOLL LEDNINGSTRÄFF Närvarande: Berit Norén (ärende 1 3), Christina Kvarnström, Erik Jansen, Erika Hansson, Fredrik Nilsson (ärende 1-7), Inger Engström, Lena Sjölin, Madelene Anefur Marklund, Magnus Strömqvist, Peder Hansson, Sture Veräjä, Åsa Israelsson, Eva Åkerlund Välfärdsteknik och e-hälsa Tomas Hedström, verksamhetschef för äldreomsorgens utvecklingsenhet, besöker ledningsgruppen och berättar om det arbete ÄO gör inom området välfärdsteknik och e- hälsa. Under senare år har det gjorts ekonomiska satsningar på digital teknik för äldre, och redan för sju år sedan deltog äldreomsorgen i ett projekt. Då sa nio av tio nej till erbjudandet att testa med kamera. Idag är attityden förändrad, och målet är att 100 personer ska välja digital nattillsyn. Äldreomsorgen har nyligen deltagit ett i pilotprojekt tillsammans med Region Västerbotten och Telia, där trygghetskameror är prövat som ett alternativ till nattliga tillsynsbesök från hemtjänsten. Skellefteå kommun är stor till ytan, och äldreomsorgen har personal som enbart åker runt och tittar till de äldre utan att utföra någon omsorgsinsats. Många upplever det störande att få besök på natten, men med trygghetskamera istället för besök riskerar man inte att vakna. ÄO kommer överens med den äldre om ett klockslag när man ska titta in med kameran. Om personen inte ligger i sin säng, tittar man på nytt en stund senare. Om personen inte heller då ligger i sängen åker en patrull ut. Man gör också en överenskommelse om hur man ska agera om tekniken inte fungerar; ett telefonsamtal, ett besök eller ingenting. Ordinarie nattpersonal gör tillsynen. Trygghetskamera ersätter för närvarande 11 tillsynsbesök per natt i området från centrala Skellefteå till Jörn. Någon enstaka på äldreboende har också valt digital nattillsyn. De som behöver omsorgsinsatser nattetid får alltid personligt besök. Alla kommer i framtiden att erbjudas digitala tjänster, det kan vara trygghetskamera men även t.ex. sensorer som läser av rörelser i bostaden. Digital tillsyn blir förstahandsalternativ, men självklart ska valet att få traditionell tillsyn också erbjudas. Äldreomsorgen går nu vidare med upphandling av tekniken. Man ställer stora krav på driftsäkerheten i upphandlingen, eftersom såväl tekniken som leverantörerna är nya på området. De två projektledare som lett arbetet i försöket har träffat alla arbetsgrupper inom hemtjänsten och utbildat c:a 1000 anställda. Det är en viktig faktor att det finns samsyn i

2 personalgruppen. Ingen kommer att sägas upp, och tekniken kommer inte att innebära någon märkbar besparing, utan ska ses som utveckling och ett komplement. När det gäller Stöd och service ansvarsområde öppnas också möjligheter till användandet av välfärdsteknik. Det gäller särskilt stöd inom ramen för socialtjänstlagen. Beträffande LSS är det mer oklart, men att ersätta mänskliga händer med teknik ska alltid bygga på samtycke. Eftersom utvecklingen sker så snabbt avvaktar Socialstyrelsen och ser om den behöver agera på något sätt i de fall teknikanvändningen skulle visa sig strida mot gällande lagstiftningar. Som exempel på användbar teknik kan nämnas GPS-teknik för att lokalisera personer som avvikit på grund av demens eller annan förvirring orsakad av sjukdom. Det ökar tryggheten för den enskilde, för närstående och för personalen. Åsa menar att Stöd och service inte kan vänta allt för länge, utan måste pröva den teknik som kan vara till nytta och som ökar självständigheten för den enskilde. Ledningsgruppen tackar Tomas Hedström för informationen. Föregående protokoll Ledningsgruppen går igenom protokollet från 23 mars. De punkter där något finns att notera är Planeringsförutsättningar inför sommarsemestern Verksamhetscheferna har tittat över och reviderat dokumentet. Lena Sjölin har skickat ut det till alla chefer. Att förebygga och minska utmanande beteende Ledningsgruppen fick i uppdrag att läsa Socialstyrelsens skrift, och Magnus fick i uppdrag att återkomma kring FUNCA, ett kvalitetsregister för vuxna personer med kognitiv funktionsnedsättning inom LSS personkretsar 1 och 2. Det är en motsvarighet till BPSD som finns för personer med demens. Det noteras att gångna vecka hölls en utbildning Att bemöta personer med rättshaveristiskt beteende där ledningsgruppen representerades av Inger Engström och Madelene Anefur Marklund. Utbildningen, liksom socialstyrelsens skrift, talar mycket om vikten av rätt bemötande. Ledningsgruppen noterar informationen. Presentationsmaterial till socialnämndens måldagar Åsa går igenom förslag till presentationsmaterial till måldagarna och vill ha ledningsgruppens synpunkter.

3 Ledningsgruppen önskar att presentationen ska innehålla fler konkreta exempel på vilka effekter föreslagna åtgärder kan tänkas få. Åsa har tidigare gått ut med en fråga till alla chefer inom SSF, om vad de ser i organisationen som kan förändras, förbättras eller plockas bort. Vid dagens sammanträde frågar hon hur respektive gren arbetar vidare med förslagen, och verksamhetscheferna avrapporterar. Åsa föreslår också att alla chefer, beslutsenhet, verksamhetsstöd och HS-enheten ska få återkoppling från socialnämndens måldagar under våren. Då kan höstens planeringsdag mer få prägeln av praktiskt arbete med målen än ett informationstillfälle. att ta fram konkreta exempel till presentationen, och att planera in träffar för återkoppling från nämndens måldagar. Personalläget/rekryteringar Rekrytering av verksamhetschef för socialpsykiatrin pågår. HR-specialist Sture Veräjä meddelar att han sagt upp sin anställning och går vidare till privata näringslivet. Sista arbetsdagen i kommunen är 8 juli. Ledningsgruppen noterar informationen. Ekonomi Månadsrapport för mars är inlämnad till socialnämnden. Delårsrapport för perioden januari - april 2016 ska vara inlämnad senast 9 maj. I delårsrapporten ska utvecklingstendenser för varje verksamhetsgren finnas med. Ledningsgruppen ger Fredrik i uppdrag att sammanställa uppföljning och förväntat resultat i delårsrapporten.

4 Arbetsmiljö Inger meddelar att arbetsmiljö- och likabehandlingsplanen är samverkad med Kommunal. Lena samverkar planen med övriga fack inom kort. att lämna ut planen till verksamheterna när den samverkats med alla berörda fackliga organisationer. Brukarenkäten Sveriges kommuner och landsting (SKL) utsåg testkommuner för en ny brukarundersökning. Skellefteå var en av dessa. Enkäten gick ut till 80 personer på åtta enheter inom boende och daglig verksamhet. Ledningsgruppen fick den 9 mars en redovisning av undersökningen, och gav då verksamhetsstöd i uppdrag att utse en analysgrupp med syfte att titta på resultatet och komma med förslag till åtgärder där resultatet visade att det finns förbättringar att göra. Vid dagens sammanträde föreslår Madelene att Maria Wikström, som genomförde intervjuerna, träffar berörda chefer och att de tillsammans tar fram åtgärder. att Maria Wikström och Lena Sjölin träffar berörda chefer och att de tillsammans tar fram förslag till åtgärder. Frågor från IT-rådet Socialkontorets IT-råd har diskuterat följande frågor, och vill nu ha avdelningarnas synpunkter. Förslag kring hantering av utrustning inom avdelningen Det finns ingen rutin för återlämning av utrustning, t.ex. datorer, när någon slutar sin anställning, och det finns heller ingen pool där fullt fungerande datorer kan hämtas för återanvändning. Socialkontorets förslag är att befintlig utrustning som verksamheten inte längre behöver ska kunna överföras till IT. (Ett funktionskonto som överbliven utrustning skickas till). Verksamheten fortsätter att ansvara för (förvara) utrustningen. Avtalet på utrustningen står också kvar på verksamheten efter att man överfört den till "funktionskontot". När en beställning på ny utrustning kommer in till IT-avdelningen så kontrolleras först om utrustningen finns tillgänglig på "funktionskontot". Om den finns där så är det denna utrustning som levereras till kund och avtalet på utrustningen överförs i detta läge till den nya kunden. Om utrustningen inte finns tillgänglig på "funktionskontot" så hanteras det på vanligt sätt (d.v.s. den tas från lager eller beställs via leverantör).

5 IT-utrustning i konferensrum - behov av utbyte? Många datorer i socialkontorets konferensrum är gamla och krånglande. Skrivartjänster - hantering av beställningar De skrivare som finns att beställa i Shoppen (beställningsportal på Insidan) är otydligt beskrivna, vilket har lett till felköp, storleks- prestanda- och prismässigt. För att undvika att det sker föreslås ett mellanled, en kontrollfunktion på avdelningen som godkänner beställningen, innan den går vidare till leverantör. Projekt livscykel Sedan IT-avdelningen införde tjänster har de inte löpande bytt ut äldre datorer. Det finns ett beslut att datorer som är äldre än 4 år inte ska användas. Det medför att stora mängder datorer behöver bytas ut då detta påbörjas för socialkontorets del. Datorer som man beställer, eller då de byts ut, ska förvaltningarna även betala för under 4 år. Det medför att socialkontoret innan detta utbyte påbörjas måste ha beslutat hur vi vill arbeta de närmaste 4 åren. Det som initialt måste beslutas är bärbart eller stationärt om vi skall satsa på tunna klienter eller inte om vi skall satsa på en ny datorstandard eller inte. Högre minne? 32/64 om vi skall satsa på trådlöst eller inte. Vid ärendets behandling i ledningsgruppen är ledningsgruppen positiv till förslagen om en rutin för återlämning av överbliven IT-utrustning och en kontrollfunktion vid beställning av skrivartjänster. När det gäller frågan om utbyte av datorer i konferensrum konstaterar ledningsgruppen att den hänger samman med frågan om socialkontoret ska satsa på bärbara datorer eller inte. Om alla har bärbart behövs inga stationära datorer i konferensrummen. Socialkontoret har idag fem sammanträdesrum (utbildningssalen inräknad) i Polishuset, varav fyra har dator och projektor och det femte saknar dator och man ansluter sin bärbara dator till en stor platt-tv. Bärbart är också en fråga om flexibilitet, att kunna arbeta på fler ställen än vid det egna skrivbordet. Ledningsgruppen anser att frågan om ny datorstandard bör läggas på is till dess att nytt verksamhetssystem som ska ersätta Procapita är upphandlat. Procapita kräver mycket datorkapacitet och gör att andra program går långsamt. Till dess att man vet vilket system som upphandlats, och vilken prestanda som krävs av datorerna, föreslår ledningsgruppen att nuvarande datorstandard får gälla. Utrustningens livscykel anser ledningsgruppen är en förvaltningsfråga, inte en avdelningsfråga. Ledningsgruppen efterlyser också en ekonomisk jämförelse mellan bärbart/stationärt, och nuvarande datorstandard och en högre standard. att Lena Sjölin ska vara den kontrollfunktion på avdelningen som godkänner beställning av skrivare, och att Madelene återkopplar ledningsgruppens svar tillbaka till IT-rådet.

6 Brukarinflytande Inför beslut som rör förändringar av verksamheten vill Åsa att Stöd och service alltid ställer sig frågan om, och på vilket sätt, förändringen kan påverka brukaren/medborgaren och inhämtar synpunkter från berörda. att lägga till punkten brukarinflytande i rutinen för ledningsgruppens ärenden. Information från kompetensrådet I december fick ledningsgruppen information om ett uppdrag kring kost och hälsa som dietist, HS-enhet och utvecklare arbetade med. Vid dagens sammanträde meddelar Madelene att projektet Hälsofrämjande gruppbostad kommer att under 2017 ha klart en e-utbildning kring kost och hälsa. Förslag från verksamhetsstöd är att Stöd och service avvaktar deras arbete. Läs mer på Folkhälsoguidens hemsida. Madelene informerar också om erbjudande om konferenser, Autism/asberger, Attention- NPF, Ross Greene. Eftersom att endast en liten del av årets medel för kompetenshöjning är använda, föreslår Madelene att en del används till omvärldsbevakning för chefer. För att inventera behovet föreslår Madelene att en enkät skickas till verksamhetscheferna. att avvakta den e-utbildning som projektet Hälsofrämjande gruppbostad kommer att presentera, och att verksamhetsstöd skickar en enkät till verksamhetscheferna för att undersöka behovet av omvärldsbevakning för chefer. Inget av dagens ärenden ska samverkas. Vid protokollet Eva Åkerlund Ärenden till samverkan

BERÄTTELSER FRÅN VERKSAMHETERNA vad händer i veckan

BERÄTTELSER FRÅN VERKSAMHETERNA vad händer i veckan PROTOKOLL LEDNINGSTRÄFF 2017-03-28 Närvarande: Ann Lindgren, Christina Kvarnström, Eva-Lotta Olsson, Fredrik Nilsson, Johan Magnusson, Lena Sjölin, Madelene Anefur Marklund, Åsa Israelsson, Eva Åkerlund,

Läs mer

Medarbetarundersökningen

Medarbetarundersökningen PROTOKOLL LEDNINGSTRÄFF 2016-12-07 Närvarande: Ann Lindgren, Christina Kvarnström, Eva-Lotta Olsson, Fredrik Nilsson, Inger Engström, Johan Magnusson, Lena Sjölin, Madelene Anefur Marklund, Åsa Israelsson,

Läs mer

Maud Berggren presenterar sig

Maud Berggren presenterar sig PROTOKOLL LEDNINGSTRÄFF 2017-04-26 Närvarande: Ann Lindgren fr.o.m. ärende 4, Christina Kvarnström, Eva-Lotta Olsson, Fredrik Nilsson, Lena Sjölin, Madelene Anefur Marklund, Maud Berggren, Åsa Israelsson,

Läs mer

Erik Jansen deltar i ärende 1-3, Katrin Dahlgren, hemtjänstchef ÄO deltar i ärende 4.

Erik Jansen deltar i ärende 1-3, Katrin Dahlgren, hemtjänstchef ÄO deltar i ärende 4. PROTOKOLL LEDNINGSTRÄFF 2016-11-23 Närvarande: Ann Lindgren, Eva-Lotta Olsson, Fredrik Nilsson, Inger Engström, Johan Magnusson, Lena Sjölin, Madelene Anefur Marklund, Åsa Israelsson, Christina Kvarnström

Läs mer

Föregående protokoll. Ledningsgruppen går igenom föregående protokoll, dels från 24 februari och dels från 4 mars.

Föregående protokoll. Ledningsgruppen går igenom föregående protokoll, dels från 24 februari och dels från 4 mars. PROTOKOLL LEDNINGSTRÄFF 2016-03-09 Närvarande: Berit Norén, Christina Kvarnström, Fredrik Nilsson, Inger Engström, Lena Sjölin, Madelene Anefur Marklund, Magnus Strömqvist, Peder Hansson, Åsa Israelsson,

Läs mer

Samverkan vid utskrivning från sluten hälso- och sjukvård

Samverkan vid utskrivning från sluten hälso- och sjukvård PROTOKOLL LEDNINGSTRÄFF 2018-01-31 Närvarande: Ann Lindgren, Cecilia Lundberg, Christina Kvarnström, Eva-Lotta Olsson, Fredrik Nilsson, Inger Engström, Johan Magnusson, Lena Sjölin, Madelene Anefur Marklund,

Läs mer

Samverkansgruppen går igenom föregående mötesprotokoll. Samverkansgruppen noterar informationen. Information från verksamheterna och facken

Samverkansgruppen går igenom föregående mötesprotokoll. Samverkansgruppen noterar informationen. Information från verksamheterna och facken Minnesanteckningar från samverkan Avdelningsnivå 2015-09-01 Närvarande: Åsa Israelsson, Christina Kvarnström, Peder Hansson, punkt 1 och 2, Lena Sjölin, Inger Engström, Anne Andersson, Kommunal, Anna Janzén,

Läs mer

Arbetsfördelning via delegering. Ledningsgruppen har bjudit in MAS Louise Lundholm till ledningsträffen.

Arbetsfördelning via delegering. Ledningsgruppen har bjudit in MAS Louise Lundholm till ledningsträffen. PROTOKOLL LEDNINGSTRÄFF 2017-06-09 Närvarande: Christina Kvarnström, Fredrik Nilsson från ärende 4, Inger Engström, Johan Magnusson, Madelene Anefur Marklund, Maud Berggren, Åsa Israelsson, Eva Åkerlund,

Läs mer

UPPFÖLJNING Kvalitet/resultat

UPPFÖLJNING Kvalitet/resultat PROTOKOLL LEDNINGSTRÄFF 2017-09-27 Närvarande: Ann Lindgren, ärende 1, Cecilia Lundberg, Christina Kvarnström, Eva-Lotta Olsson, Inger Engström, Johan Magnusson, Lena Sjölin, Nina Olausson, Åsa Israelsson,

Läs mer

PROTOKOLL LEDNINGSTRÄFF 2015-05-05

PROTOKOLL LEDNINGSTRÄFF 2015-05-05 PROTOKOLL LEDNINGSTRÄFF 2015-05-05 Närvarande: Berit Norén, Charlotta Carlstedt, Christina Kvarnström, Christina Lundström, Erika Hansson, Fredrik Nilsson, Inger Engström, Lena Sjölin, Peder Hansson, Sture

Läs mer

HS-frågor. Lena Levander och Cecilia Lundberg får i uppdrag att utse de medarbetare som ska utbildas.

HS-frågor. Lena Levander och Cecilia Lundberg får i uppdrag att utse de medarbetare som ska utbildas. PROTOKOLL LEDNINGSTRÄFF 2018-12-19 Närvarande: Cecilia Lundberg, Christina Kvarnström, Fredrik Nilsson, Lena Levander, Madelene Wigenstam, Maud Berggren, Åsa Israelsson, Eva Hård deltar i ärende 1. Camilla

Läs mer

Information om bemanningsprocessen och avtal om modell för schemaläggning

Information om bemanningsprocessen och avtal om modell för schemaläggning PROTOKOLL LEDNINGSTRÄFF 2017-02-06 Närvarande: Ann Lindgren, Christina Kvarnström, Eva-Lotta Olsson, Fredrik Nilsson, Inger Engström, Johan Magnusson, Lena Sjölin, Madelene Anefur Marklund, Åsa Israelsson,

Läs mer

Förändrad sammansättning av ledningsgruppen från 1 oktober 2016

Förändrad sammansättning av ledningsgruppen från 1 oktober 2016 PROTOKOLL LEDNINGSTRÄFF 2016-09-28 Närvarande: Ann Lindgren, Christina Kvarnström, Eva-Lotta Olsson, Fredrik Nilsson, Johan Magnusson, Lena Sjölin, Madelene Anefur Marklund, Åsa Israelsson, Eva Åkerlund

Läs mer

BERÄTTELSER FRÅN VERKSAMHETEN vad är på gång just nu?

BERÄTTELSER FRÅN VERKSAMHETEN vad är på gång just nu? PROTOKOLL LEDNINGSTRÄFF 2017-05-29 Närvarande: Ann Lindgren, Christina Kvarnström, Eva-Lotta Olsson, Fredrik Nilsson, Inger Engström (från ärende 3), Johan Magnusson, Lena Sjölin, Madelene Anefur Marklund,

Läs mer

PROTOKOLL LEDNINGSTRÄFF 2015-11-19

PROTOKOLL LEDNINGSTRÄFF 2015-11-19 PROTOKOLL LEDNINGSTRÄFF 2015-11-19 Föregående protokoll Genomgång av föregående protokoll (4 november) Beslut fattades om annons på Funktionshinderdagen som inträffar den 3 december, Åsa ansvarar för genomförandet.

Läs mer

Avstämningar. Ledningsgruppen ser positivt på att Skellefteå ligger på medel eller över riket frågor om inflytande och personal.

Avstämningar. Ledningsgruppen ser positivt på att Skellefteå ligger på medel eller över riket frågor om inflytande och personal. PROTOKOLL LEDNINGSTRÄFF 2017-03-01 Närvarande: Ann Lindgren, Christina Kvarnström, Eva-Lotta Olsson, Fredrik Nilsson, Inger Engström, Johan Magnusson, Madelene Anefur Marklund, Åsa Israelsson, Eva Åkerlund,

Läs mer

Information om projektet Tillgängligt stöd dygnet runt. Fredrik Nilsson och Peder Hansson lämnar en lägesrapport över projektet Tillgängligt stöd.

Information om projektet Tillgängligt stöd dygnet runt. Fredrik Nilsson och Peder Hansson lämnar en lägesrapport över projektet Tillgängligt stöd. Minnesanteckningar från samverkan på avdelningsnivå 2018-02-21 Närvarande: Åsa Israelsson, Therese Classon, Vision, Anne Andersson, Kommunal, Anna Janzén, HR-specialist SLK, Eva Åkerlund, sekreterare Fredrik

Läs mer

Erbjudande från kommunledningskontoret om att delta i internationella projektet Erasmus

Erbjudande från kommunledningskontoret om att delta i internationella projektet Erasmus PROTOKOLL LEDNINGSTRÄFF 2017-08-16 Närvarande: Cecilia Andersson, Christina Kvarnström, Fredrik Nilsson, Inger Engström, Johan Magnusson, Lena Sjölin, Maud Berggren, Nina Olausson, Åsa Israelsson Berit

Läs mer

Samverkansgruppen går igenom protokollet från föregående möte. De ärenden där det finns något ny information är;

Samverkansgruppen går igenom protokollet från föregående möte. De ärenden där det finns något ny information är; Minnesanteckningar från samverkan Avdelningsnivå 2015-09-29 Närvarande: Åsa Israelsson, Sture Veräjä, Kicki Kvarnström, Peder Hansson, Lena Sjölin, Lilliann Carlstén, Kommunal, Anne Andersson, Kommunal,

Läs mer

Idésluss för hållbar samhällsutveckling

Idésluss för hållbar samhällsutveckling PROTOKOLL LEDNINGSTRÄFF 2017-04-11 Närvarande: Christina Kvarnström, Eva-Lotta Olsson, Fredrik Nilsson, Johan Magnusson, Lena Sjölin, Madelene Anefur Marklund, Åsa Israelsson, Eva Åkerlund, sekreterare.

Läs mer

Information. Information. Föregående protokoll. Samverkansgruppen går igenom föregående protokoll. Medarbetare Medborgare.

Information. Information. Föregående protokoll. Samverkansgruppen går igenom föregående protokoll. Medarbetare Medborgare. Minnesanteckningar från samverkan Avdelningsnivå 2015-05-18 Närvarande: Åsa Israelsson, Lena Sjölin, Inger Engström, Christina Kvarnström, Sture Veräjä, Lilliann Carlstén, Kommunal, Anne Andersson, Kommunal,

Läs mer

Minnesanteckningar från samverkan Avdelningsnivå

Minnesanteckningar från samverkan Avdelningsnivå Minnesanteckningar från samverkan Avdelningsnivå 2016-05-16 Närvarande: Åsa Israelsson, Lena Sjölin, Christina Kvarnström, Erik Jansen, Inger Engström, Madelene Anefur Marklund, Sture Veräjä, Anna Janzén,

Läs mer

Information från verksamheterna och facken Information. Medarbetare Medborgare Ekonomi. Åsa informerar från senaste ledningsträffen

Information från verksamheterna och facken Information. Medarbetare Medborgare Ekonomi. Åsa informerar från senaste ledningsträffen Minnesanteckningar från samverkan Avdelningsnivå 2015-06-15 Närvarande: Åsa Israelsson, Christina Kvarnström, Lena Sjölin, Annika Bäckström, Lärarförbundet, Lillian Carlstén, Kommunal, Therese Classon,

Läs mer

Riktlinje. Tillsyn via kamera. Beslutsinstans: Socialnämnd Dokumentet gäller för: Hemtjänsten, Vård och omsorg DIARIENUMMER: 119/2015

Riktlinje. Tillsyn via kamera. Beslutsinstans: Socialnämnd Dokumentet gäller för: Hemtjänsten, Vård och omsorg DIARIENUMMER: 119/2015 DIARIENUMMER: 119/2015 FASTSTÄLLD: 42/2016-03-29 VERSION: 2 SENAS T REVIDERAD: 2018-01-30 GILTIG TILL: 2020-12-01 DOKUMENTANSVAR: Socialchef Riktlinje Tillsyn via kamera Beslutsinstans: Socialnämnd Dokumentet

Läs mer

PROTOKOLL LEDNINGSTRÄFF 2015-06-03

PROTOKOLL LEDNINGSTRÄFF 2015-06-03 PROTOKOLL LEDNINGSTRÄFF 2015-06-03 Närvarande: Berit Norén, Charlotta Carlstedt, Christina Kvarnström, Christina Lundström, Erika Hansson, Fredrik Nilsson, Inger Engström, Lena Sjölin, Peder Hansson, Sture

Läs mer

Korttidstillsyn Troja

Korttidstillsyn Troja PROTOKOLL LEDNINGSTRÄFF 2017-03-14 Närvarande: Ann Lindgren, Christina Kvarnström, Eva-Lotta Olsson, Fredrik Nilsson, Inger Engström, Johan Magnusson, Lena Sjölin, Madelene Anefur Marklund, Åsa Israelsson,

Läs mer

Information. Information från verksamheterna och Samtliga facken

Information. Information från verksamheterna och Samtliga facken Minnesanteckningar från samverkan Avdelningsnivå 2016-04-19 Närvarande: Åsa Israelsson, Lena Sjölin, Christina Kvarnström, Erik Jansen, Inger Engström, Madelene Anefur Marklund, Sture Veräjä, Anna Janzén,

Läs mer

Ärende. Information. Ärende. Information. Föregående protokoll

Ärende. Information. Ärende. Information. Föregående protokoll Minnesanteckningar från samverkan Avdelningsnivå 2016-08-29 Närvarande: Åsa Israelsson, Lena Sjölin, Christina Kvarnström, Erik Jansen, Ann Lindgren, Inger Engström, Madelene Anefur Marklund, Anna Janzén,

Läs mer

Minnesanteckningar från samverkan Avdelningsnivå 2015-10-26

Minnesanteckningar från samverkan Avdelningsnivå 2015-10-26 Minnesanteckningar från samverkan Avdelningsnivå 2015-10-26 Närvarande: Åsa Israelsson, Inger Engström, Christina Kvarnström, Peder Hansson, Sture Veräjä, Madelene Anefur Marklund, Therese Classon, Kommunal,

Läs mer

Ärende. Information. Förändrad titulatur från boendehandledare och aktivitetsledare till stödassistent

Ärende. Information. Förändrad titulatur från boendehandledare och aktivitetsledare till stödassistent Minnesanteckningar från samverkan på avdelningsnivå 2017-09-28 Närvarande: Åsa Israelsson, Cecilia Einarsdotter Larsson, Vision, Anne Andersson, Kommunal, Vibeke Nordström, SACO, Stefan Persson, Lärarförbundet,

Läs mer

Fokusområde kompetensförsörjning

Fokusområde kompetensförsörjning PROTOKOLL LEDNINGSTRÄFF 2018-06-21 Närvarande: Ann Falkman, Cecilia Lundberg, Christina Kvarnström, Eva-Lotta Olsson, Fredrik Nilsson, Lena Levander, Madelene Anefur Marklund, Maud Berggren. Eva Åkerlund,

Läs mer

Information från verksamheterna och facken

Information från verksamheterna och facken Minnesanteckningar från samverkan Avdelningsnivå 2015-04-20 Närvarande: Åsa Israelsson, Lena Sjölin, Peder Hansson, Inger Engström, Christina Kvarnström, Sture Veräjä, Erik Jansen, SACO, Lilliann Carlstén,

Läs mer

kvalitet nattfrid nattfrid trygghet integration välfärdsteknik nattillsyn uppföljning nattkamera verkställighet äldreomsorg bistånd sömn äldreboende

kvalitet nattfrid nattfrid trygghet integration välfärdsteknik nattillsyn uppföljning nattkamera verkställighet äldreomsorg bistånd sömn äldreboende e-tillsyn trygghet kvalitet beslut nattkamera nattfrid äldreomsorg sömn nattfridskamera omsorg bistånd uppföljning integration sömn nattkamera nattfrid välfärdsteknik nattillsyn trygghet kvalitet äldreboende

Läs mer

Protokoll Förvaltningsråd

Protokoll Förvaltningsråd Protokoll Förvaltningsråd Datum: 2012-05-31 Plats: Socialkontoret Närvarande: Christin Elofsson-Arons, Marie van-geffen Blomberg, Adam Sundstedt, Magnus Bjurman, Pia Ström, Lars Hansson, Lena Wörlund,

Läs mer

Trygghetsskapande teknik

Trygghetsskapande teknik Program Policy Handlingsplan Riktlinje Trygghetsskapande teknik Riktlinje för hantering av trygghetsskapande teknik inom särskilda boenden för äldre Beslutad av äldrenämnden 21 februari 2017 Reviderad

Läs mer

Ärende Information från arbetsgivaren om verksamheten Information. Allmänt. Personalläget. Ekonomi. Arbetsmiljö

Ärende Information från arbetsgivaren om verksamheten Information. Allmänt. Personalläget. Ekonomi. Arbetsmiljö Minnesanteckningar från samverkan Avdelningsnivå 2017-05-17 Närvarande: Åsa Israelsson, Cecilia Einarsdotter Larsson, Vision, Anne Andersson, Kommunal, Vibeke Nordström, SACO, Stefan Persson, Lärarförbundet,

Läs mer

Pehr Magnusson (M), ordförande Viveca Dahlqvist (PF), 1:e vice ordförande Elisabeth Holmer (S), 2:e vice ordförande

Pehr Magnusson (M), ordförande Viveca Dahlqvist (PF), 1:e vice ordförande Elisabeth Holmer (S), 2:e vice ordförande 1 (10) l Plats och tid Kommunförvaltningens sammanträdesrum Eken kl. 14.00 17.00 Beslutande Övriga deltagande Pehr Magnusson (M), ordförande Viveca Dahlqvist (PF), 1:e vice ordförande Elisabeth Holmer

Läs mer

Plats och tid: Kommunstyrelsens sammanträdesrum, kl 08.30 14.00

Plats och tid: Kommunstyrelsens sammanträdesrum, kl 08.30 14.00 1(18) Plats och tid: Kommunstyrelsens sammanträdesrum, kl 08.30 14.00 Beslutande: Tage Björk (s), ordförande Gerd Lindgren (s) Lena Norgren, (fp), tj g ersättare för Ingalill Jonsson, (m) Övriga deltagande:

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll torsdag 14 december 2017, kl. 13:00-16:30 Beslutande Solweig Gard (S) Margareta Ivarsson (C) Lennart Eriksson (V) Anita Gustafsson (M) Michael Hamberg (L) Ola Jonsson (M) Lena Lindström (KD) Jan Jansson

Läs mer

SOCIALNÄMNDENS ARBETSUTSKOTT Protokoll

SOCIALNÄMNDENS ARBETSUTSKOTT Protokoll 1 (6) Plats och tid, Sammanträdesrummet, socialkontoret, kl 09:00 11:20 Beslutande Åsa Johansson (S) Dennis Byberg (M) Övriga Ersättare Eva Pettersson, sekreterare Monica Hammar, socialchef Eva Alama,

Läs mer

Strategi för upphandling av larm/trygghetsskapande teknik till vård- och omsorgsboenden

Strategi för upphandling av larm/trygghetsskapande teknik till vård- och omsorgsboenden Äldreförvaltningen Planeringsavdelningen Tjänsteutlåtande Dnr.3.3-611/2017 Sida 1 (5) 2017-10-21 Handläggare Anita Cronholm Telefon: 08-50836247 Till Äldrenämnden den 21 november 2017 Strategi för upphandling

Läs mer

Ärende. Information. Tillbaka till jobbet arbete kring långtidssjukskrivna

Ärende. Information. Tillbaka till jobbet arbete kring långtidssjukskrivna Minnesanteckningar från samverkan Avdelningsnivå 2016-10-26 Närvarande: Åsa Israelsson, Christina Kvarnström, Madelene Anefur Marklund, Jan Andersson, PUE, Helene From, Vision, Anne Andersson, Kommunal,

Läs mer

PROTOKOLL 1 (14)

PROTOKOLL 1 (14) PROTOKOLL 1 (14) 2019-01-10 Socialnämnden Plats och tid Stadshuset kl. 9.40-11.30 Beslutande Iosif Karambotis (S), ordförande Anna Lundström (S), vice ordförande Magnus Nilsson (S) Rose-Marie Lundström

Läs mer

Information om kartläggning antal utbildade/ej utbildade samt utbildningsstrategi för personal utan fullständig utbildning,

Information om kartläggning antal utbildade/ej utbildade samt utbildningsstrategi för personal utan fullständig utbildning, Minnesanteckningar från samverkan på avdelningsnivå 2018-05-30 Närvarande: Åsa Israelsson, Therese Classon, Vision, Anne Andersson, Kommunal, Erik Jansen, SACO, ärende 1 2, Eva Åkerlund, sekreterare Berit

Läs mer

Överföringen mellan resursavdelningen och Stöd och service. Information. Medarbetare Medborgare Ekonomi

Överföringen mellan resursavdelningen och Stöd och service. Information. Medarbetare Medborgare Ekonomi Minnesanteckningar från samverkan Avdelningsnivå 2015-11-23 Närvarande: Annica Bäckström lärarförbundet, Ann Anderson Kommunal, Lilian Carlstedt Kommunal, Stefan Persson Lärarförbundet huvudskyddsonbud,

Läs mer

Sammanträdesprotokoll 1 (9)

Sammanträdesprotokoll 1 (9) Sammanträdesprotokoll 1 (9) Plats och tid Garvaren Röd, kl. 13.15 16.45 Beslutande ledamöter Övriga närvarande Sten Fransson (S), ordförande Lena Kandergård (S), 1:e vice ordförande Börje Wahlund (M),

Läs mer

Socialnämndens arbetsutskott Björn Furugren Beselin (C) (ordförande) Maya Mallo (M) (vice ordförande) Ing-Marie Elfström (S)

Socialnämndens arbetsutskott Björn Furugren Beselin (C) (ordförande) Maya Mallo (M) (vice ordförande) Ing-Marie Elfström (S) 1 (1) Plats och tid Frösundarummet kl 08:30-12:00 ande närvarande Björn Furugren Beselin (C) (ordförande) Maya Mallo (M) (vice ordförande) Ing-Marie Elfström (S) Övriga närvarande Vildana Zorlak (Tf socialchef),

Läs mer

Östra Göteborg. Protokoll LSG Lokal samverkansgrupp/skyddskommitté Sektor Äldreomsorg samt Hälso- och sjukvård

Östra Göteborg. Protokoll LSG Lokal samverkansgrupp/skyddskommitté Sektor Äldreomsorg samt Hälso- och sjukvård Protokoll LSG 2017-01-03 Ärende Lokal samverkansgrupp/skyddskommitté Sektor Äldreomsorg samt Hälso- och sjukvård Tid 2017-01-03, kl 13:00 15:00 Plats Hörnrummet, två trappor upp, Förstamajgatan 2A Ledamöter

Läs mer

1 Dnr 2013/ SN. Inspektion av verksamhetstillsyn inom Åkerbohemmet, enheterna för personer med demenshandikapp, IVO.

1 Dnr 2013/ SN. Inspektion av verksamhetstillsyn inom Åkerbohemmet, enheterna för personer med demenshandikapp, IVO. SAMMANTRÄDESPROTOKOLL sid 2 (7) 1 Dnr 2013/99-700 SN Inspektion av verksamhetstillsyn inom Åkerbohemmet, enheterna för personer med demenshandikapp, IVO. Bakgrund IVO, Inspektionen för vård och omsorg,

Läs mer

Vi välkomnar klagomål och ser att de gör oss bättre

Vi välkomnar klagomål och ser att de gör oss bättre Foto: IBL Bildbyrå Vi välkomnar klagomål och ser att de gör oss bättre Klagomål är gåvor Vi betraktar klagomål från våra kunder, externa som interna, som gåvor. Rätt hanterat kan ett klagomål förändra

Läs mer

Eva Pettersson, nämndsekreterare Monica Hammar, socialchef Lena Larsson, äldreomsorgschef Linda Tolliner, ekonom. Eva Pettersson Sekreterare

Eva Pettersson, nämndsekreterare Monica Hammar, socialchef Lena Larsson, äldreomsorgschef Linda Tolliner, ekonom. Eva Pettersson Sekreterare Socialnämnden 2011-01-24 1 (10) 6-14 PLATS OCH TID Socialkontoret, Hagfors, kl 13.00 15.00 BESLUTANDE Åsa Johansson (S), ordförande Ulla Lundh (S) Margot Carlsson (S) Thomas Pettersson (S) Gunilla Östlund

Läs mer

Utvärdering pilotundersökning. Pict-O-stat maj 2016

Utvärdering pilotundersökning. Pict-O-stat maj 2016 Pict-O-stat maj 06. Bakgrund Under perioden 06-0-0 har en pilotundersökning genomförts för att undersöka om det webbaserade programmet Pict-O-Stat kan fungera som brukarundersökning inom Attendo Skandinavien

Läs mer

TRYGGHETSKAMERA ett komplement till fysiska tillsynsbesök. Skurups kommuns erfarenheter

TRYGGHETSKAMERA ett komplement till fysiska tillsynsbesök. Skurups kommuns erfarenheter TRYGGHETSKAMERA ett komplement till fysiska tillsynsbesök Skurups kommuns erfarenheter Tillsynsbesök* En trygghetsskapande insats som innebär att personal tittar till den enskilde mellan övriga besök.

Läs mer

Trygghetsskapande teknik

Trygghetsskapande teknik Diarienr 2016/00430-ÄN Trygghetsskapande teknik Riktlinje för hantering av trygghetsskapande teknik inom särskilda boenden för äldre. Beslutad av äldrenämnden 21 februari 2017 program policy handlingsplan

Läs mer

hlhlk Nordic Tool Box for Welfare Technology Åsa Wall Strategiledare Attraktiv hemtjänst / Införa Välfärdsteknik

hlhlk Nordic Tool Box for Welfare Technology Åsa Wall Strategiledare Attraktiv hemtjänst / Införa Välfärdsteknik Nordic Tool Box for Welfare Technology hlhlk Åsa Wall Strategiledare Attraktiv hemtjänst / Införa Välfärdsteknik asa.wall@intraservice.goteborg.se 1 Intraservice Service för dig som arbetar i Göteborgs

Läs mer

Kjell-Åke Halldén Sekreterare

Kjell-Åke Halldén Sekreterare 26/37 Plats Sammanträdesrummet fyra och en halv trappa upp, Västra Varvsgatan 11, Luleå Beslutande Jan Larsson, (v), Pajala Eva Bergström, (s), Luleå Henning Åhman, (s), Arvidsjaur Kenneth Nilsson, (s),

Läs mer

Sammanträdesdatum Sida 1-10

Sammanträdesdatum Sida 1-10 Sammanträdesdatum Sida 1-10 Socialnämnden 2012-04-18 Plats och tid Kommunstyrelserummet, Kommunhuset, Mora, kl 08.15-09:15 ande Övriga deltagare Bernt Persson (S), ordförande Christina Bröms (C) Christiane

Läs mer

Verksamhetsuppföljning Kontaktperson, Ledsagare, Avlösning, Korttidsvistelse i form av stödfamilj LSS samt Kontaktperson SOL Första halvåret 2017

Verksamhetsuppföljning Kontaktperson, Ledsagare, Avlösning, Korttidsvistelse i form av stödfamilj LSS samt Kontaktperson SOL Första halvåret 2017 Verksamhetsuppföljning Kontaktperson, Ledsagare, Avlösning, Korttidsvistelse i form av stödfamilj LSS samt Kontaktperson SOL Första halvåret 2017 Bakgrund Verksamhetsuppföljning för stödenheten har genomförts

Läs mer

Mot mobil dokumentation i Arvika kommun

Mot mobil dokumentation i Arvika kommun Mot mobil dokumentation i Arvika kommun Vård och omsorgs utveckling på bredden med ny teknik. Presenteras av: Ann-Katrin Johansson Arvika kommun Näst största kommunen i Värmland 26 175 invånare varav ca

Läs mer

Rapport Brukarundersökning personer med funktionsnedsättning (LSS) 2012

Rapport Brukarundersökning personer med funktionsnedsättning (LSS) 2012 www.ljungby.se Rapport Brukarundersökning personer med funktionsnedsättning (LSS) 2012 Innehållsförteckning Innehållsförteckning...2 Brukarundersökning personer med funktionsnedsättning (LSS) 2012...3

Läs mer

Stockholms stads program för stöd till anhöriga

Stockholms stads program för stöd till anhöriga SÖDERMALMS STADSDELSFÖRVALTNING TJÄNSTEUTLÅTANDE SID 1 (6) 2012-10-25 Handläggare: Marita Danowsky Kerstin Larsson, Anne Vilhelmsson Tel. 08-508 12 000 Till Södermalms stadsdelsnämnd 2012-11-22 Stockholms

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag 2012-12-19 1(9) Plats och tid Kung Birger, Furuhällshuset, Kungsängen, kl 16.00 16.55 Beslutande Ledamöter Tina Teljstedt (KD), ordf Anders Åkerlind (M) Björn Liljedahl (M) Martin Normark (FP) Gunvor Hanson

Läs mer

Internkontrollplan 2017 för socialnämnden

Internkontrollplan 2017 för socialnämnden TJÄNSTEUTLÅTANDE Socialkontoret Handläggare Barbro Ernald 0152-296 07 Socialnämnden Dnr SN/2016:65-700 2017-01-0 1/2 Internkontrollplan 2017 för socialnämnden Socialnämnden beslutar att 1. anta internkontrollplan

Läs mer

Välfärdsteknik en möjlighet till bättre vård och omsorg

Välfärdsteknik en möjlighet till bättre vård och omsorg Välfärdsteknik en möjlighet till bättre vård och omsorg Sturebyintervju Välfärdsteknik inom äldreomsorgen Användningen av välfärdsteknik kan vara ett sätt att stärka den enskildes delaktighet, trygghet,

Läs mer

Medarbetarundersökning 2014. Min chef har gett en tydlig motivering till min lön.

Medarbetarundersökning 2014. Min chef har gett en tydlig motivering till min lön. Minnesanteckningar från samverkan Avdelningsnivå 2015-02-23 Närvarande: Åsa Israelsson, Inger Engström, Lena Sjölin, Christina Kvarnström, Sture Veräjä, PUE, Anna Janzén, Vision, Annika Bäckström, Lärarförbundet,

Läs mer

Workshop vid MVT-mässa i Kista

Workshop vid MVT-mässa i Kista Workshop vid MVT-mässa i Kista. 2018-01-24 1. Individens behov - Hur får vi fram individens faktiska behov? - Kartlägger vi individens behov även nattetid? - Vilka resurser har vi att möta individens behov?

Läs mer

2015-04-27. Uppdragshandling. Socialnämnden 2015

2015-04-27. Uppdragshandling. Socialnämnden 2015 -04-27 Uppdragshandling Socialnämnden 1 -04-27 1 UPPDRAG 1.1 Uppgift Vision Verksamheten skall bidra till att: - Skapa ekonomisk och social trygghet för invånarna - Skapa jämlikhet i levnadsvillkor och

Läs mer

Pilotprojekt Pict-O-Stat i Fagersta kommun

Pilotprojekt Pict-O-Stat i Fagersta kommun 1 2011-09-02 Socialförvaltningen Pilotprojekt Pict-O-Stat i Fagersta kommun Inledning Företaget Neonova AB i Järvsö har tagit fram enkätverktyget Pict -O-Stat. Med hjälp av Pictogramsymboler, fotografier

Läs mer

Den fortsatta driften av Postiljonens vård- och omsorgsboende

Den fortsatta driften av Postiljonens vård- och omsorgsboende Avdelningen beställare äldreomsorg, funktionsnedsättning, individ och familj inklusive socialpsykiatri Sida 1 (6) 2015-12-09 Handläggare: Per-Ove Mattsson 08 508 18 148 Michael Boström 08 508 18 156 Till

Läs mer

Grästorps kommun Sociala utskottet

Grästorps kommun Sociala utskottet Sidan 1 av 13 Plats och tid Vistegårdens möteslokal, Grästorp, kl 08.15 12.00 Beslutande Närvaro/Frånvaro Ordinarie N/F Tjänstgörande ersättare Carina Torpenberg (M) N Tobias Svensson (S) N Kent Hansson

Läs mer

2 Fastställande av dagordning - Förslag till dagordning har varit utsänd med kallelsen. Dagordningen fastställs efter följande ändringar.

2 Fastställande av dagordning - Förslag till dagordning har varit utsänd med kallelsen. Dagordningen fastställs efter följande ändringar. GÖTEBORGS STAD ÖSTRA GÖTEBORG FÖRVALTNINGENS SAMVERKANSGRUPP Protokoll FSG 20 2011 Ärende: Sammanträde med Förvaltningens samverkansgrupp Tid: Onsdag 16 november 2011, klockan 08.30 10.30 Plats: Förstamajgatan

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Sammanträdestid

Sammanträdesprotokoll Sammanträdestid 2008-09-24 76 Organ Socialnämnden Plats och tid Vårdcentralens konferensrum, kl 17.00 19.00 Beslutande Övriga delt Bertil Nilsson (m), ordförande Margaretha Schneider Persson (m) Ulla Svensson (c) Annelie

Läs mer

Utredning av tjänsten Nattfrid tillsyn nattetid med webbkamera

Utredning av tjänsten Nattfrid tillsyn nattetid med webbkamera Utredning av tjänsten Nattfrid tillsyn nattetid med webbkamera Jenny Sjöberg September 2013 Dnr Son 2013/658 2013-09-11 1 (8) Innehåll 1. BAKGRUND OCH SYFTE... 2 2. METOD... 2 3. NATTFRID I JÄRFÄLLA...

Läs mer

Verksamhetsberättelse socialnämnden 2013 ÅRETS VIKTIGA HÄNDELSER

Verksamhetsberättelse socialnämnden 2013 ÅRETS VIKTIGA HÄNDELSER Verksamhetsberättelse socialnämnden 2013 ÅRETS VIKTIGA HÄNDELSER Under året har ett förberedelsearbete pågått för att starta upp ett nytt boende för att ta emot ensamkommande barn och unga i Ånge tätort,

Läs mer

Riktlinjer för social dokumentation

Riktlinjer för social dokumentation Riktlinjer för social dokumentation Februari 2011 1 Juni 2011 Inledning Omvårdnadsförvaltningens Riktlinjer för social dokumentation reglerar hur genomförandet av beviljade insatser till äldre personer

Läs mer

Sammanträdesdatum Plats och tid Nossebro skolas konferensrum kl

Sammanträdesdatum Plats och tid Nossebro skolas konferensrum kl Sida 1 Sammanträdesdatum 2009-06-17 Plats och tid Nossebro skolas konferensrum kl. 15.00 16.50 Beslutande Eva Aronsson (C), ordförande Pia Fahlgren (C) Erik Mali (S) Stefan Algebäck (M), tjänstgörande

Läs mer

Kjell-Åke Nilsson (S) Marta Pettersson (C) Sandra Brändström (S) Hans Lindgren (S) Mari Viberg (C)

Kjell-Åke Nilsson (S) Marta Pettersson (C) Sandra Brändström (S) Hans Lindgren (S) Mari Viberg (C) Kommunstyrelsens socialutskott 2017-02-20 Sida 1 Plats och tid Nysätragården, Ånäset 2017-02-20 Beslutande Kjell-Åke Nilsson (S) Marta Pettersson (C) Sandra Brändström (S) Hans Lindgren (S) Mari Viberg

Läs mer

FOLKHÄLSORÅDET I SKELLEFTEÅ PROTOKOLL

FOLKHÄLSORÅDET I SKELLEFTEÅ PROTOKOLL FOLKHÄLSORÅDET I SKELLEFTEÅ PROTOKOLL 1(8) 2015-09-28 Datum Fredag 28 september 2015 Plats och tid Ungdomens hus, Femtioettan kl. 08:15 12:00 Beslutande Monica Vidman-Lundmark ordf. Kommunstyrelsen Gunilla

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Socialnämndens arbetsutskott. Innehåll

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Socialnämndens arbetsutskott. Innehåll Innehåll 90 Godkännande av ärendelista... 125 91 Resultat från undersökning om vad äldre tycker om äldreomsorgen 2017. 126 92 Motion Garanterad plats på äldreboende... 127 93 Motion Avskaffa avgiften för

Läs mer

Sammansträdesprotokoll Socialnämndens arbetsutskott. Plats och tid Debatten kl. 16:00-17:45

Sammansträdesprotokoll Socialnämndens arbetsutskott. Plats och tid Debatten kl. 16:00-17:45 1 / 12 Sammansträdesprotokoll Plats och tid Debatten kl. 16:00-17:45 ande ledamöter Kjell Öhrström (M) (ordförande) Helena Butén (M) Ove Wallin (C) Inger Andersen (S) (2:e vice ordförande) Margaretha Wiberg

Läs mer

Program. för vård och omsorg

Program. för vård och omsorg STYRDOKUMENT 1(5) Program för vård och omsorg Område 2Hälsa och Omsorg Fastställd KF 2013-02-25 10 Program Program för Vård och Omsorg Plan Riktlinje Tjänsteföreskrift Giltighetstid Reviderad Diarienummer

Läs mer

Stockholms stads program för stöd till anhöriga 2012-2016

Stockholms stads program för stöd till anhöriga 2012-2016 Stockholms stads program för stöd till anhöriga 2012-2016 KF, februari 2013 Dnr 325-1035/2012 www.stockholm.se Stockholms stads program för stöd till anhöriga 2012-2016 Februari 2013 Stockholms stads program

Läs mer

Områdeschef Förebyggande/Kvalitet/Utredning, Verksamhetsutvecklare, ordförande

Områdeschef Förebyggande/Kvalitet/Utredning, Verksamhetsutvecklare, ordförande Protokoll LSG 2016-05-03 Ärende: Lokal samverkansgrupp/skyddskommitté Sektor Äldreomsorg samt Hälso- och sjukvård. Tid: 2016-05-03, kl. 13-15 Plats: Arresten, två trappor upp, Förstamajgatan 2A Ledamöter:

Läs mer

Kallelse och föredragningslista

Kallelse och föredragningslista KALLELSE 1 (8) 2017-01-17 Kallelse och föredragningslista Enligt uppdrag Ordförande Solveig Nilsson Sammanträdesdatum 23 januari 2017 Plats och tid Stadshuset A287, 13:00 Ledamöter Ersättare Ordförande

Läs mer

SÄFFLE KOMMUN PROTOKOLL 1

SÄFFLE KOMMUN PROTOKOLL 1 SÄFFLE KOMMUN PROTOKOLL 1 Paragrafer 75-84 Plats och tid Socialkontoret, kl. 16.00 17.50 ande Närvarande, ej Tjänstgörande Lisbet Westerberg (c) Cecilia Riveros Boström (m) Marianne Blom (c) Margareta

Läs mer

E-hälsa och välfärdsteknik i kommunerna 2017

E-hälsa och välfärdsteknik i kommunerna 2017 E-hälsa och välfärdsteknik i kommunerna 2017 Resultaten Användningen av e-tjänster inom socialtjänsten är fortfarande låg. Andelen digitala trygghetslarm ökar men kommunerna nådde inte målet om att alla

Läs mer

E-hälsa och välfärdsteknik i kommunerna 2016

E-hälsa och välfärdsteknik i kommunerna 2016 E-hälsa och välfärdsteknik i kommunerna 2016 Utvecklingen av e-hälsa och välfärdsteknik i kommunerna 2016 Dick Lindberg 2017-01-25 Uppdraget Utdrag ur Regleringsbrevet 2016 Socialstyrelsen ska under 2016

Läs mer

att godkänna handlingsplan för arbete med de mest sjuka äldre.

att godkänna handlingsplan för arbete med de mest sjuka äldre. MISSIV 1(2) 2013-10-21 LJ 2013/1244 Landstingsstyrelsen Ledningssystem för samverkan mellan landstinget och länets kommuner och handlingsplan för gemensamt arbete med mest sjuka äldre Inom området bättre

Läs mer

Uppföljningsplan 2017

Uppföljningsplan 2017 1 (11) HANDLÄGGARE TEL DIREKT DATUM DNR Tomas Öberg 08-731 30 55-01-10 OSN/2016:195 Omsorgs- och socialförvaltningen Uppföljningsplan Omsorgs- och socialnämndens plan för uppföljning av privata leverantörers

Läs mer

Case: Trygghetskamera Ostörd och trygg tillsyn både natt och dag

Case: Trygghetskamera Ostörd och trygg tillsyn både natt och dag Case: Trygghetskamera Ostörd och trygg tillsyn både natt och dag SAMMANFATTNING För den med beviljad tillsyn som sover oroligt, är lättväckt eller inte vill ha besök i sitt hem är tillsyn via trygghetskamera

Läs mer

Verksamhetsuppföljning av vård- och omsorgsboendet Hemmet för Gamla

Verksamhetsuppföljning av vård- och omsorgsboendet Hemmet för Gamla Administrativa avdelningen Skarpnäcks stadsdelsförvaltning Sida 1 (6) 2017-03-27 Handläggare Susanna Nytell Telefon: 08-508 50 129 Till Skarpnäcks stadsdelsnämnd 2017-04-20 Förvaltningens förslag till

Läs mer

Plats och tid Granö Beckasin, onsdag den 17 december 2014, kl

Plats och tid Granö Beckasin, onsdag den 17 december 2014, kl 2014-12-17 1(11) Plats och tid Granö Beckasin, onsdag den 17 december 2014, kl. 09.30 11.30 Beslutande Christer Lundgren (c ) ordförande Mats Ekman (c) Dan Oskarsson (s) Annelii Andersson (s) Britt-Louise

Läs mer

PM DANDERYDS KOMMUN Kommunledningskontoret Fredrik Cederblom

PM DANDERYDS KOMMUN Kommunledningskontoret Fredrik Cederblom 1(5) KS 2009/0141 Införande av lag (2008:962) om valfrihetssystem inom hemtjänst och familjerådgivning. Sammanfattning Socialnämnden beslutade den 24 augusti 2009, 132, att initiera ett ärende om införande

Läs mer

PROTOKOLL. Sammanträdesdatum 2009-12-14 KOMMUNSTYRELSENS ALLMÄNNA UTSKOTT. Kommunkontoret, sammanträdesrum Rodret

PROTOKOLL. Sammanträdesdatum 2009-12-14 KOMMUNSTYRELSENS ALLMÄNNA UTSKOTT. Kommunkontoret, sammanträdesrum Rodret STENUNGSUNDS KOMMUN Tid: 8:30: - 12.30 KOMMUNSTYRELSENS ALLMÄNNA UTSKOTT Plats: Kommunkontoret, sammanträdesrum Rodret Ledamöter Ove Andersson (m) ordförande Lena Hedlund (kd) vice ordförande Lisbeth Svensson

Läs mer

Kallelse/föredragningslista Socialnämndens arbetsutskott. Tid: kl. 16:00. Plats: Debatten. Ledamöter kallas. Ersättare underättas

Kallelse/föredragningslista Socialnämndens arbetsutskott. Tid: kl. 16:00. Plats: Debatten. Ledamöter kallas. Ersättare underättas Tid: kl. 16:00 Plats: Debatten Ledamöter kallas Ersättare underättas Kjell Öhrström (M), ordförande Ledamöter Helena Butén (M) Ove Wallin (C) Christina Blom Andersson (KD), vice ordförande Inger Andersen

Läs mer

1. Framtida behov av bostad med särskild service

1. Framtida behov av bostad med särskild service VALLENTUNA KOMMUN TJÄNSTESKRIVELSE SOCIALFÖRVALTNING 2013-02-12 DNR SN 2012.207 TONY HULTHÉN SID 1/1 UTREDARE SOCIALNÄMNDEN Tjänsteskrivelse Framtida behov av bostad med särskild service Förslag till beslut

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum 2010-02-24 Sid 1 Instans Socialnämnden Plats och tid Socialkontorets sammanträdesrum, kl 17.00 20.30 Beslutande Bertil Nilsson (M), ordförande Björn Jonasson (KD) Birgitta Olsson-Johansson

Läs mer

Projektplan Samverkan kring barn med behov av samordnande insatser

Projektplan Samverkan kring barn med behov av samordnande insatser 1 Projektplan Samverkan kring barn med behov av samordnande insatser En del barn och unga har behov av särskilt stöd. Det kan bero på flera orsaker så som social problematik, psykisk ohälsa, kroniska sjukdomar

Läs mer

Tomas Vedestig. Mikael Kerttu ANSLAG/BEVIS. Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Socialnämnden

Tomas Vedestig. Mikael Kerttu ANSLAG/BEVIS. Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Socialnämnden Plats och tid Förvaltningsbyggnaden i Övertorneå, onsdag 10 april 2019, kl 09:00-11:40 ande Övriga deltagande Tomas Vedestig (SJVP) Urve Kirt (C) Ingemar Keisu (C) Margareta Törelid Haapaniemi (KD) Birgitta

Läs mer

Verksamhetsuppföljning boendestöd och resultat av NSPH:s brukarundersökning Dnr SN13/82-700

Verksamhetsuppföljning boendestöd och resultat av NSPH:s brukarundersökning Dnr SN13/82-700 2014-11-13 Inger Norin Utvecklingsledare 08 560 397 98 inger.norin@ekero.se Socialnämnden Verksamhetsuppföljning boendestöd och resultat av NSPH:s brukarundersökning Dnr SN13/82-700 Förslag till beslut

Läs mer