SLs råd för samverkan med länets handikapporganisationer

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "SLs råd för samverkan med länets handikapporganisationer"

Transkript

1 Verksamhetsutveckling 1(5) Vår referens Ylva Preutz Papantoni s råd för samverkan med länets handikapporganisationer Tid: Onsdag 2 september, kl Plats:, Lindhagensgatan 100 Närvarande Amir Riazi Estelle Bergström Leif Pehrson Göran Gustafsson Ebba Lundgren Lena Ringstedt Christina Lindwall Anders Lissegårdh Carl-Ejnar Blesser Birgitta Flognfeldt Ulrika Voghera DHR DHR SRF SRF Ylva Preutz Papantoni sammankallande Ann-Sofie Chudi ordförande Annarella Löfblad sekreterare Övriga medverkande Mats Fornstedt Stefan Wallin Tommie Åkerström Lennart Karlsson Bengt Jansson SRF kansli kansli Ej närvarande Helena Sundberg

2 Verksamhetsutveckling 2(5) 1. Inledning och aktuell information från, bl.a. (Ann-Sofie Chudi, ) Med tajt tidschema hoppade Ann-Sofie till de andra punkterna på dagordningen där information från finns med. 2. Fastställande av anteckningarna från föregående möte Rådsmedlemmarna från Färdtjänstens fd råd hade inte fått föregående mötesanteckningar varför det bestämdes att dessa skickas ut till nästa möte och fastställandet tas då. 3. s nya organisation Färdtjänst och Tillgänglighet (Ann- Sofie Chudi, ) Se även bifogad PPT-presentation. Ann-Sofi förtydligade varför Färdtjänstens trafikledning för specialfordon och beställningscentral/resegaranti hamnat under Teknik. Under Teknikenheten finns ett antal verksamheter såsom t.ex. driftledningscentral och trygghetscentral som har vana av liknande uppbyggda verksamheter varför det var lämpligt att placera dem där. Ann-Sofi kommer att ha ansvar för Samverkansrådet och Helena Sundberg i egenskap av Trafikdirektör kommer att medverka vi rådets möten. Med på detta möte var också Stefan Wallin som är chef över den nya avdelningen i vilket tillgänglighetsfrågorna nu finns placerade. Avdelningen består av två grupper, Miljö och Socialt ansvar. Socialt ansvar har hand om frågor rörande tillgänglighet, barn, äldre, jämställdhet och mångfald. En fråga ställdes om Erika Nilsson kvarstår som chef för Färdtjänstens kundservice och det gör hon. 4. Arbetsordning samverkansråd, beredningsgrupp och resursgrupper (Ylva Preutz Papantoni, ) Ylva presenterade arbetsordningen inom tillgänglighetsområdet (se även bifogade PPT-bilder). Resursgruppen för Färdtjänsten är inte formad ännu och Tommie återkommer om detta. Frågor ställdes från om antalet ledamöter i beredningsgruppen, eventuella ersättare i resursgruppen och nuvarande arbetsordning. återkommer i frågan om antal ledamöter i beredningsgruppen. Ersättare i resursgrupperna är inte aktuellt då mötesformerna är annorlunda från rådsmötena och möten anpassas efter gruppens medlemmar. Nuvarande arbetsordning för samråd inom uppdateras och skickas ut med dessa anteckningar, se bilaga. Eventuella synpunkter på arbetsordningen lämnas till nästa möte.

3 Verksamhetsutveckling 3(5) 5. Dynamisk trafikinformation (Ann-Sofie Chudi och Mats Fornstedt, ) Se även bifogad PPT-presentation. Mats Fornstedt är projektledare för s Just Nu-projekt som utvecklar och förbättra s trafikinformation avseende t.ex. realtidsinformation, dynamiska skyltar och reseplaneraren. Mats berättade att alla dynamiska skyltar som nu sitter uppe antingen redan är knutna till prator eller kommer inom den närmsta tiden att knytas till en. och SRF sa att en del har svårt att läsa texten på de nya skyltarna på busshållplatserna. Texten är liten, otydlig och den rullande texten går för snabbt menade. Mats tar med sig frågan om vad som skulle kunna göras åt detta. SRF påpekade att organisationerna hade varit med på en visning av två olika tekniker förra året men att de inte varit med senare skede. Vad som sas vid denna visning skulle kollas upp. Se anteckningarna från visningen bifogat. SRF undrade om talet kommer att vara integrerat i hållplatsskyltarna. Mats svarade att de första som sätts upp nu inte kommer att ha integrerat tal men att de kommande 1300 kommer att ha det. Finansieringen till de dynamiska skyltarna kommer från trängselavgifterna och en viss summa är avsatt från avkastningen till just dynamiska skyltar. försöker nu maximera användandet av pengarna och det är osäkert hur många skyltar det räcker till. Roslagsbanan är prioriterad för skyltar. Störningsinformation kommer att kunna visas på den rullande raden på skylten. Flertalet rådsmedlemmar påpekade att störningsinformation är ytterst viktig för resenärer med olika typer av funktionsnedsättningar och att det är bra om störningsinformation också kommer ut till spärrvakterna. Ann-Sofie berättade att datorer installeras i alla spärrkiosker för att underlätta detta. Ann-Sofie berättade också att en diskussion pågår med JC Decaux, den entreprenör som har hand om reklam i busskurerna idag, om utveckling av avtal kring busshållplatser. I andra städer har bolaget tagit ett helhetsansvar för kurer, drift, reklam och underhåll och frågan är om denna lösning kan vara intressant för? Av de ca 4300 hållplatserna med väderskydd har 1500 reklam och det är i så fall dessa som är aktuella. Annan utformning på kurer och informationsskyltar med LCDlösning är frågor kopplade till detta. Samverkansrådet får mer information vid senare tillfälle. 6. Upphandling specialfordon (Ann-Sofie Chudi och Kenneth Svärd, )

4 Verksamhetsutveckling 4(5) Se även bifogat PPT-presentationer. Informationen om denna upphandling kommer lite sent och det ville Ann-Sofie be om ursäkt för. Ärendet var uppe i Färdtjänstnämnden i februari men nämnden ville inte gå på förvaltningens förslag utan ville ha en funktionsupphandling gällande beställning, trafikledning, resegaranti samt trafiken. Ärendet flyttades sedan över till s styrelse som i juni tog ett inriktningsbeslut om funktionsupphandling utan att MBL-förhandlingar och samråd genomförts. Nu är MBL avslutat och genomförande- och anskaffningsbeslut väntas i september. Dagens avtal med Samres kan inte förlängas och ett tidsglapp kommer att uppstå mellan avtalen. En mellantidslösning måste till. Det nya avtalet kommer att vara baserat på kundval. De budgivare som är villiga att ställa upp på ett antal skallkrav till ett visst pris kommer att få avtal. Konkurrensutsättningen kommer sedan genom att kunden själv väljer bolag för sin resa. De resenärer som ej väljer kommer att slumpmässigt kopplas till någon entreprenör. Kenneth berättade sedan om en ny typ av fordon som kan komma att bli aktuellt i och med de nya avtalen. Fordonet är mindre än nuvarande specialfordon men lite större än en vanlig taxi. Fordonet ska kunna användas av resenärer i rullstol tillsammans med gående medresenärer. Det ska finnas plats för elrullstol i större modell. Resenären ska kunna ta sig in från gatan i fordonet. Det har varit svårt att få plats med samtliga funktioner men VW har byggt ett provexemplar där höjder, lutningar och friytor ska vara korrekta. DHR uttryckte oro för om fordonet var trång och resenärer kan få cellsträck. Kenneth kommenterade med att det går att se ut och även om det är lite trångt så borde det inte vara något problem. undrade om detta nya fordon skulle innebära ytterligare samplanering. Kenneth betonade att detta fordon är framtaget för att få ett funktionellt fordon och inte för att ytterligare öka antalet samplanerade resenärer. Ytterligare undrade om allergisynpunkter vad medtagna. Kenneth svarade att det finns med. Vidare kom en fråga angående liggande transport och oro för att resenärer som brukar detta glöms bort. Kenneth klargjorde att den upphandling som L gör just nu rör deras liggande transporter och inte färdtjänstresor på detta sätt. De liggande transporterna kommer att lösas. SRF tog upp en fråga om synskadade familjer. Detta är en sakfråga som hänvisades till resursgruppen för färdtjänst. Resursgruppen för färdtjänst, påpekade DHR, borde också ingå i en arbetsgrupp kring det nya fordonet. Ann-Sofie påpekade att det skyndsamt måste komma in synpunkter inför inriktningsbeslutet för upphandlingen. En arbetsgrupp formas under Tommies ledning för att ta hand om detta. 7. Outsourcing av kundtjänst (Ann-Sofie Chudi, )

5 Verksamhetsutveckling 5(5) Enligt styrelsebeslut i februari ska s kundtjänst handlas upp. Det är tjänsterna trafikinformation, synpunktshantering samt resegaranti som ska outsourcas. Ett antal bolag har prekvalificerat sig och tidsplanen är att regiövergången ska ske april Tilldelningsbeslut kommer i oktober. Erfarenheter från upphandling av beställningsverksamhet från Färdtjänsten har funnits med. I upphandlingen har stor vikt lagt på att knyta verksamheten till befintliga lokaler och personal. Krav har ställts på bl.a. lokalkännedom och språk. Samtlig personal ska vara certifierad och ha genomgått ett test för att kunna få certifiering. ställde frågan om uppföljning och hantering av synpunkter då detta är något som kan förbättras. Ann-Sofi svarade att kommande avtal innehåller en blandning av viten och incitament för att detta ska underlättas. behöver också bli bättre på att hjälpa kundtjänsten med sina svar till resenärerna. 8. Access-/Färdtjänstkort Intergritetsfrågor (Leif Pehrson, SRF) Leif tog upp frågan om integritet och kopplingar mellan vilka resor som resenären rest i den allmänna kollektivtrafiken och resenärens färdtjänsttillstånd. Vad är risken att resor i den allmänna kollektivtrafiken kan läsas av och komma tillståndshandläggare till hands? Ann-Sofi berättade att hur avidentifiering ska gå till pågår det arbete om just nu och att hon får återkomma till Leif med mer information i frågan. 9. Övrigt Inga övriga frågor togs upp 10. Nästa möte Nästa möte är 22 oktober kl , Lindhagensgatan 100 lokal T- centralen. Förmöte för organisationerna kl Bilagor s nya organisation Rådsstruktur Dynamisk trafikinformation Upphandling specialfordon Klass 4-fordon Samverkansrådets mötesanteckningar maj 2009 Anteckningar LED LCD test

SLs råd för samverkan med länets handikapporganisationer

SLs råd för samverkan med länets handikapporganisationer Verksamhetsutveckling 1(5) Vår referens Annarella Löfblad 08-686 1567 annarella.lofblad@sl.se SLs råd för samverkan med länets handikapporganisationer Tid: Torsdag 22 oktober kl. 13.00-15.00 Plats: SL,

Läs mer

SLs råd för samverkan med länets handikapporganisationer

SLs råd för samverkan med länets handikapporganisationer Trafik 1(5) Vår referens Ylva Preutz Papantoni 08-686 1438 ylva.preutzpapantoni@sl.se s råd för samverkan med länets handikapporganisationer Tid: Onsdag 13 maj, kl. 13.00-15.00 Plats:, Lindhagensgatan

Läs mer

Möte mellan SLs styrelse och SLs råd för samverkan med länets handikapporganisationer

Möte mellan SLs styrelse och SLs råd för samverkan med länets handikapporganisationer Trafik 1(5) Vår referens Ylva Preutz Papantoni 08-686 1438 ylva.preutzpapantoni@sl.se Möte mellan SLs styrelse och SLs råd för samverkan med länets handikapporganisationer Tid: Tisdag 19 maj 2009, kl.

Läs mer

SLs råd för samverkan med länets handikapporganisationer möte nr 3

SLs råd för samverkan med länets handikapporganisationer möte nr 3 1(7) Dokumenttyp Mötesanteckningar Handläggare Eva Ness 08-686 1431 eva.ness@sl.se Informations- säkerhetsklass SLs råd för samverkan med länets handikapporganisationer möte nr 3 Tid: Onsdag 31 mars, kl.

Läs mer

Möte nr 7 med SL:s råd för samverkan med länets handikapporganisationer 2010-12-16

Möte nr 7 med SL:s råd för samverkan med länets handikapporganisationer 2010-12-16 1(6) Datum Dokumenttyp Mötesanteckningar Möte nr 7 med SL:s råd för samverkan med länets handikapporganisationer Tid: Torsdag, kl. 10:00 12:00 (förmöte 09:00 10:00) Plats: SL, Lindhagensgatan 100, lokalt

Läs mer

SLs råd för samverkan med länets handikapporganisationer

SLs råd för samverkan med länets handikapporganisationer 1(6) Dokumenttyp Mötesanteckning Handläggare Eva Ness 08-686 1431 eva.ness@sl.se SLs råd för samverkan med länets handikapporganisationer Tid: Måndag 30 november, kl. 10:00 12:00 Plats: SL, Lindhagensgatan

Läs mer

Möte mellan representanter från SL:s styrelse och SL:s samverkansråd nr 2 2010

Möte mellan representanter från SL:s styrelse och SL:s samverkansråd nr 2 2010 1(8) Datum Dokumenttyp Mötesanteckningar Möte mellan representanter från SL:s styrelse och SL:s samverkansråd nr 2 2010 Tid: Fredag den 18 juni, kl. 09:30 11:30 Plats: SL:s huvudkontor, Lindhagensgatan

Läs mer

Referensgruppsmöte Referensgruppsmöte med representanter för HSO, DHR och SRF inför Färdtjänstens samgående med SL

Referensgruppsmöte Referensgruppsmöte med representanter för HSO, DHR och SRF inför Färdtjänstens samgående med SL Referensgruppsmöte med representanter för HSO, DHR och SRF inför Färdtjänstens samgående med SL Tid: Torsdagen den 26 februari 2009 Plats: SL Storstockholms lokaltrafik, Lindhagensgatan 100 Lokal: Hötorget

Läs mer

Minnesanteckningar från SL:s samverkan med Handikapporganisationerna

Minnesanteckningar från SL:s samverkan med Handikapporganisationerna 1(6) Dokumenttyp Mötesanteckningar Minnesanteckningar från SL:s samverkan med Handikapporganisationerna Tid: torsdag, kl. 13:00 15:00 (förmöte 12:00 13:00) Plats: SL, Lindhagensgatan 100, konferenslokal

Läs mer

Möte Resursgruppen. Lokal: T-Centralen. Datum: kl. 13:00-16: Trafikförvaltningen informerar

Möte Resursgruppen. Lokal: T-Centralen. Datum: kl. 13:00-16: Trafikförvaltningen informerar 1(5) Handläggare Annika Wingårdh-Norén 08-6863946 annika.wingardh-noren@sll.se Möte Resursgruppen Datum: 2017-03-14- kl. 13:00-16:00 NÄRVARANDE tf Ulrik Waldau Sofie Belander Nystedt Pehr Elfstrand Annika

Läs mer

Möte nr 2 med SL:s råd för samverkan med länets handikapporganisationer och politiker från TFN:s färdtjänst och tillgänglighetsberedning 2011-04-28

Möte nr 2 med SL:s råd för samverkan med länets handikapporganisationer och politiker från TFN:s färdtjänst och tillgänglighetsberedning 2011-04-28 1(8) Datum Dokumenttyp Möte nr 2 med SL:s råd för samverkan med länets handikapporganisationer och politiker från TFN:s färdtjänst och tillgänglighetsberedning Tid: Torsdag, kl. 13:00 15:00 (förmöte 12:00

Läs mer

Tid: torsdag 2014-02-13, kl. 13:00 15:00. Förmöte för ledamöterna i samverkansrådet kl. 12:00 13:00 Plats: T-Centralen, Lindhagensgatan 100

Tid: torsdag 2014-02-13, kl. 13:00 15:00. Förmöte för ledamöterna i samverkansrådet kl. 12:00 13:00 Plats: T-Centralen, Lindhagensgatan 100 1(8) Handläggare Eva Ness 6 Minnesanteckningar från samverkansråd nr 1 med länets organisationer för funktionshinderfrågor och politikerna i Färdtjänst- och tillgänglighetsberedningen Tid: torsdag, kl.

Läs mer

a. Med anledning av alla inkomna punkter valde vi att prioritera dessa och hade inga egna punkter denna gång.

a. Med anledning av alla inkomna punkter valde vi att prioritera dessa och hade inga egna punkter denna gång. 1(5) Handläggare Annika Wingårdh-Norén 08-6863946 annika.wingardh-noren@sll.se Möte Resursgruppen Datum: kl. 12:00-15.00 NÄRVARANDE tf Ulrik Waldau Pehr Elfstrand Malin Strand NÄRVARANDE organisationer

Läs mer

Möte 1 Resursgrupp Färdtjänst 2014-03-20

Möte 1 Resursgrupp Färdtjänst 2014-03-20 1(6) Handläggare Eva Ness 3 Möte 1 Deltagare: Från handikapporganisationerna: Carin Arnesson, HSO Birgitta Flognfeldt, HSO/RTP-S Göran Gustafson, SRF Tomas Hellström HSO (två tolkar) Karin Lemberg, DHR

Läs mer

Sammanträde med färdtjänst- och tillgänglighetsberedningen den 27 maj 2014 ("FTB") SLL, lanstingshuset, möteslokal Mälarsalen

Sammanträde med färdtjänst- och tillgänglighetsberedningen den 27 maj 2014 (FTB) SLL, lanstingshuset, möteslokal Mälarsalen Trafiknämnden Beredningen för färdtjänst- och tillgänglighet PROTOKOLL Kl 13-30 - 15-30 1 24-32 Sammanträde med färdtjänst- och tillgänglighetsberedningen den 27 maj 2014 ("FTB") VA Karl Henriksson Plats

Läs mer

Möte Resursgruppen. Datum: kl. 13: Lokal: Husarö, plan Aktivitetslogg Ulrik går igenom aktivitetsloggen.

Möte Resursgruppen. Datum: kl. 13: Lokal: Husarö, plan Aktivitetslogg Ulrik går igenom aktivitetsloggen. 1(5) Handläggare Annika Wingårdh-Norén 08-6863946 annika.wingardh-noren@sll.se Möte Resursgruppen MÖTESANTECKNINGAR 2016-03-10 NÄRVARANDE tf Ulrik Waldau Sofie Belander Nystedt Pehr Elfstrand Malin Strand

Läs mer

Möte nr 1 med SL:s råd för samverkan med länets handikapporganisationer

Möte nr 1 med SL:s råd för samverkan med länets handikapporganisationer 1(7) Datum Dokumenttyp Mötesanteckningar Handläggare Eva Ness Möte nr 1 med SL:s råd för samverkan med länets handikapporganisationer Tid: Torsdag, kl. 13:00 15:00 (förmöte 12:00 13:00) Plats: SL, Lindhagensgatan

Läs mer

Uppföljning av färdtjänstavtalet

Uppföljning av färdtjänstavtalet Karin Jacobsen Åsa Enrot MINNESANTECKNINGAR Uppföljning av färdtjänstavtalet Tid Fredag den 20 april 2012 kl 9.00-10.30 Plats Närvarande SL, Färdtjänsten Karin Jacobsen, KSL Åsa Enrot, Färdtjänstavdelningen

Läs mer

Minnesanteckningar Resursgrupp Färdtjänst nr 4,

Minnesanteckningar Resursgrupp Färdtjänst nr 4, 1(5) Trafikavdelningen Buss & Färdtjänst Handläggare RG FÄRDTJÄNST MINNESNOTERINGAR Minnesanteckningar Resursgrupp Färdtjänst nr 4, Tid: Torsdag 12 december 2014, kl. 13:00-16:00, hos TF, Lindhagensgatan

Läs mer

Möter nr 4 Resursgrupp Färdtjänst 2013-12-12

Möter nr 4 Resursgrupp Färdtjänst 2013-12-12 1(1) Handläggare Eva Ness 3 Möter nr 4 Tid: torsdag, kl. 13:00 16:00 Plats: Lindhagensgatan 100, konferensrum Kungsträdgården Norra, plan 2 Deltagare: Från handikapporganisationerna: Carin Arnesson, HSO

Läs mer

Minnesanteckningar från Samverkansråd med intresseorganisationerna för funktionshinderfrågor, länets pensionärsorganisationer samt politiker

Minnesanteckningar från Samverkansråd med intresseorganisationerna för funktionshinderfrågor, länets pensionärsorganisationer samt politiker 1(6) med organisationerna Handläggare Anette Tegnér S-råd 08-686 30 99 anette.tegner@sll.se Deltagare Minnesanteckningar från med intresseorganisationerna för funktionshinderfrågor, länets pensionärsorganisationer

Läs mer

Referensgruppen Resenärer möte 9, 24 februari 2016 Framtida inriktning för färdtjänst

Referensgruppen Resenärer möte 9, 24 februari 2016 Framtida inriktning för färdtjänst 1(5) Handläggare Helene Ljungqvist 2016-04-05 Deltagare: Hamaddah Mansour, SRF Alma Asic, HSO Birgitta Flogenfeldt, HSO Karin Lemberg, HSO Inge-Britt Lundin, HSO Jaan Kaur, DHR Amir Amirriazi, DHR Sirkka

Läs mer

b. Prishöjning 2018 I Landstingsfullmäktige beslutade man om en prisjustering på 3,3% för 2018, och 3,3% för Detta innebär:

b. Prishöjning 2018 I Landstingsfullmäktige beslutade man om en prisjustering på 3,3% för 2018, och 3,3% för Detta innebär: 1(5) Handläggare Annika Wingårdh-Norén 08-6863946 annika.wingardh-noren@sll.se Möte Resursgruppen Datum: kl. 13:00-16:00 NÄRVARANDE tf Ulrik Waldau Sofie Belander Nystedt Pehr Elfstrand Therese Gusén Annika

Läs mer

Workshop Resursgrupp: Mina Sidor, Säker inloggning och information App och Blanketter

Workshop Resursgrupp: Mina Sidor, Säker inloggning och information App och Blanketter 1(5) Handläggare Annika Wingårdh-Norén 08-686 39 46 Annika.wingardh-noren@sll.se NÄRVARANDE TF Ulrik Waldau Annika Wingårdh-Norén Pehr Elfstrand Therese Gusén Jenny Vowden NÄRVARANDE organisationer Leif

Läs mer

Ordinarie samverkansråd nr med intresseorganisationerna för funktionshinderfrågor och länets pensionärsorganisationer.

Ordinarie samverkansråd nr med intresseorganisationerna för funktionshinderfrågor och länets pensionärsorganisationer. 1(5) med organisationerna Handläggare Anette Tegnér 08-686 30 99 anette.tegner@sll.se Deltagare Ordinarie samverkansråd nr. 3 med intresseorganisationerna för funktionshinderfrågor och länets pensionärsorganisationer.

Läs mer

Extra samverkansråd med anledning av utredningen om den framtida färdtjänsten, onsdag

Extra samverkansråd med anledning av utredningen om den framtida färdtjänsten, onsdag 1(6) Handläggare Eva Ness1 08-686 1431 eva.ness@sll.se Extra samverkansråd med anledning av utredningen om den framtida färdtjänsten, onsdag Tid: Onsdag 8 mars, klockan 14:00 16:00 Plats: Konferensrum

Läs mer

Minnesanteckningar från SL:s samverkan med länets handikapporganisationer 2011-10-12 möte nr 4

Minnesanteckningar från SL:s samverkan med länets handikapporganisationer 2011-10-12 möte nr 4 1(10) Dokumenttyp Mötesanteckningar Handläggare Eva Ness 08-686 1431 eva.ness@sl.se Minnesanteckningar från SL:s samverkan med länets handikapporganisationer möte nr 4 Tid: onsdag, kl. 13:00 16:00 (förmöte

Läs mer

Ordinarie samverkansråd nr med intresseorganisationerna för funktionshinderfrågor och länets pensionärsorganisationer.

Ordinarie samverkansråd nr med intresseorganisationerna för funktionshinderfrågor och länets pensionärsorganisationer. 1(5) med organisationerna Handläggare Anette Tegnér 08-686 30 99 anette.tegner@sll.se Deltagare Ordinarie samverkansråd nr. 5 med intresseorganisationerna för funktionshinderfrågor och länets pensionärsorganisationer.

Läs mer

Tid: Måndag , kl. 13:30 16:00. Plats: Konferensrum T-Centralen, Lindhagensgatan 100. Birgitta Flognfeldt, HSO/RTP-S. Trafikpensionärerna

Tid: Måndag , kl. 13:30 16:00. Plats: Konferensrum T-Centralen, Lindhagensgatan 100. Birgitta Flognfeldt, HSO/RTP-S. Trafikpensionärerna 1(6) Handläggare Eva Ness1 08-686 1431 eva.ness@sll.se Samverkansråd med länets intresseorganisationer för funktionshinderfrågor och länets pensionärsorganisationer angående Talad information på hållplatser

Läs mer

Minnesanteckningar från möte nr 4 med FTs samverkansråd för länets handikapporganisationer

Minnesanteckningar från möte nr 4 med FTs samverkansråd för länets handikapporganisationer 1(2) Handläggare Eva Ness 2 08-686 1431 eva.ness@sll.se Minnesanteckningar från möte nr 4 med FTs samverkansråd för länets handikapporganisationer Tid: Torsdag, kl. 13:00 16:00 (förmöte HK-organisationerna

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Regionstyrelsens Trafiknämnd Sammanträdesdatum (18)

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Regionstyrelsens Trafiknämnd Sammanträdesdatum (18) 2012-06-20 1 (18) Plats och tid Onsdagen den 20 juni 2012 kl. 08.30-12.00 Plats ande Ledamöter Tjänstgörande ersättare Regionförbundet, lokal Insikten Sven Sunesson (C) Monica Widnemark (S) Bodil Hansen

Läs mer

Dagordning paus

Dagordning paus RTAF 17 maj 2017 Dagordning 13.00-13.30 Intro, minnesanteckningar, hänt sen senast etc 13.30-14.00 Tillgänglighet och nya kapacitetsstarka cykelstråk, besök från verksamhetsområde Investering Noran Khalfallah,

Läs mer

Minnesanteckningar från samverkansråd nr 3 med länets handikapporganisationer och politikerna i Färdtjänst- och tillgänglighetsberedningen,

Minnesanteckningar från samverkansråd nr 3 med länets handikapporganisationer och politikerna i Färdtjänst- och tillgänglighetsberedningen, 1(1) Handläggare Sråd HKorg FTB Minnesanteckningar från samverkansråd nr 3 med länets handikapporganisationer och politikerna i Färdtjänst- och tillgänglighetsberedningen, onsdag Tid: onsdag, kl. 13:00

Läs mer

Möter nr 3 Resursgrupp Färdtjänst 2013-10-10

Möter nr 3 Resursgrupp Färdtjänst 2013-10-10 1(2) Handläggare RG FÄRDTJÄNST Möter nr 3 Resursgrupp Färdtjänst Tid: torsdag, kl. 13:00 16:00 Plats: Lindhagensgatan 100, konferensrum Kungsträdgården Norra, plan 2 Deltagare: Från handikapporganisationerna:

Läs mer

Amir upplever ett stort missnöje bland förarna som även bommar Färdtjänstkörningar.

Amir upplever ett stort missnöje bland förarna som även bommar Färdtjänstkörningar. 1(5) Handläggare Annika Wingårdh-Norén 08-6863946 annika.wingardh-noren@sll.se Möte Resursgruppen Datum: kl. 13:00-16:00 NÄRVARANDE tf Ulrik Waldau Sofie Belander Nystedt Therese Gusén, kommer 15:15 Malin

Läs mer

Minnesanteckningar från SL:s samverkan med länets handikapporganisationer del 2 den 27 september 2012

Minnesanteckningar från SL:s samverkan med länets handikapporganisationer del 2 den 27 september 2012 1(5) Dokumenttyp Mötesanteckningar Handläggare Eva Ness Minnesanteckningar från SL:s samverkan med länets handikapporganisationer del 2 den 27 september 2012 Tid: Plats: torsdag, Mellan 15:00 16:00 endast

Läs mer

Minnesanteckningar från möte 4 med Resursgrupp Tillgänglighet Land och Sjö, torsdag 2013-11-28

Minnesanteckningar från möte 4 med Resursgrupp Tillgänglighet Land och Sjö, torsdag 2013-11-28 1(8) Handläggare Eva Ness 1 Minnesanteckningar från möte 4 med Resursgrupp Tillgänglighet Land och Sjö, torsdag Tid: torsdag, kl. 13:00 16:00 Plats: Hötorget, plan 2, Lindhagensgatan 100 Deltagare: Från

Läs mer

Sammanträde med Färdtjänstberedningefr den 17 augusti 2016

Sammanträde med Färdtjänstberedningefr den 17 augusti 2016 Stockholms läns landsting 4/2016 Trafiknämnden PROTOKOLL 20-30 Färdtjänstberedningen 2016-08-17 Kl. 13:30-15.45 Sammanträde med Färdtjänstberedningefr den 17 augusti 2016 Fredrik Wallén Conny Fogelström

Läs mer

Samverkan med handikapporganisationer

Samverkan med handikapporganisationer 1 (5) Landstingsstyrelsens förvaltning Administration Kansliavdelningen Samverkan med handikapporganisationer Datum Fredagen den 13 november 2009, kl 14.00-16.00 Plats Närvarande Ej närvarande Landstingshuset,

Läs mer

Tillgänglighet är ett sätt att tänka. Alla reser olika

Tillgänglighet är ett sätt att tänka. Alla reser olika Alla reser olika Kollektivtrafiken ska vara ett tillgäng ligt och naturligt val för människor med funktions ned sättning. Alla som själva eller med ledsagare kan ta sig till station eller hållplats ska

Läs mer

Rosie Persson, sekreterare. LSS-enheten ANSLAG / BEVIS LSS-enheten

Rosie Persson, sekreterare. LSS-enheten ANSLAG / BEVIS LSS-enheten 1(10) Plats och tid Beslutande LSS-enheten. Tisdagen den 12 maj 2015. 14.00-15.30 Kommunens representanter Ingrid Ivarsson, (ordf), kommunstyrelsen Kerstin Hvirf, socialnämnden Bo Nilvall, myndighetsnämnden

Läs mer

RTAF 4 okt Annarella Löfblad, PLstu

RTAF 4 okt Annarella Löfblad, PLstu RTAF 4 okt 2017 Annarella Löfblad, PLstu Dagordning 13.00-13.10 Intro, minnesanteckningar 13.10-14.15 Plattformsväggar 14.15-14.30 paus 14.30-15.00 Stockholm Central, besök Nina Hällgren från projektet.

Läs mer

Innehåll. Färdtjänst 3. Beställning av resa 4. Trappklättrare 7. Riksfärdtjänst 8. Resor på annan ort 9. Synpunkter och frågor 10

Innehåll. Färdtjänst 3. Beställning av resa 4. Trappklättrare 7. Riksfärdtjänst 8. Resor på annan ort 9. Synpunkter och frågor 10 Färdtjänst Innehåll Färdtjänst 3 Beställning av resa 4 Trappklättrare 7 Riksfärdtjänst 8 Resor på annan ort 9 Synpunkter och frågor 10 Telefonnummer och adresser 11 Mölndals färdtjänstområde 12 Färdtjänst

Läs mer

~REGION ,., DALARNA. Protokoll från Funktionshinderrådets sammanträde PROTOKOLL FRID

~REGION ,., DALARNA. Protokoll från Funktionshinderrådets sammanträde PROTOKOLL FRID ~REGION,., DALARNA Hälso- och sjukvårdsenheten Sammanträde 11-18 Sida 1 (7) Protokoll från Funktionshinderrådets sammanträde Dag/tid: 2019-04 -25, kl. 09.30-12.00. Plats: Regionkontoret, Futurum, Falun

Läs mer

Möte nr med TFs råd för samverkan med länets organisationer för funktionshinderfrågor och länets pensionärsorganisationer

Möte nr med TFs råd för samverkan med länets organisationer för funktionshinderfrågor och länets pensionärsorganisationer 1(6) Handläggare Melker Larsson 08-686 4058 melker.larsson@sll.se Möte nr 6 med TFs råd för samverkan med länets organisationer för funktionshinderfrågor och länets pensionärsorganisationer Närvarande

Läs mer

Minnesanteckningar från möte nr. 3 med TFs råd för samverkan med länets organisationer för funktionshinderfrågor 2014-09-18

Minnesanteckningar från möte nr. 3 med TFs råd för samverkan med länets organisationer för funktionshinderfrågor 2014-09-18 1(7) Handläggare Eva Ness 6 Minnesanteckningar från möte nr. 3 med TFs råd för samverkan med länets organisationer för funktionshinderfrågor Tid: Torsdag 18 september 2014, 13:00 16:00 Plats: TF på Lindhagensgatan

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunala handikapprådet Datum Sid 2011-12-08 1 (14)

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunala handikapprådet Datum Sid 2011-12-08 1 (14) 2011-12-08 1 (14) Plats och tid Sjögläntan, Vinslöv, sammanträdesrum 1 Kl 13.30-15.15 ande Tjänstgörande ersättare Övriga närvarande Anna Gustavsson (kd) ordförande, ON Ernst Herslow (m) tekniska utskottet

Läs mer

Färdtjänst SÄRSKILD KOLLEKTIVTRAFIK I NORRKÖPING. Gäller från och med 1 oktober 2015

Färdtjänst SÄRSKILD KOLLEKTIVTRAFIK I NORRKÖPING. Gäller från och med 1 oktober 2015 Färdtjänst SÄRSKILD KOLLEKTIVTRAFIK I NORRKÖPING Gäller från och med 1 oktober 2015 Innehåll sida Välkommen som resenär 3 Färdsätt 4-5 Detta kan ingå i ditt beslut 6 Beställa resa 7 Resor utanför Norrköping

Läs mer

SJÖBO KOMMUN Kommunalt Tillgänglighetsråd 2013-09-03. Björkbacken Sjöbo, 2013-09-03, kl. 18.00

SJÖBO KOMMUN Kommunalt Tillgänglighetsråd 2013-09-03. Björkbacken Sjöbo, 2013-09-03, kl. 18.00 Plats och tid Björkbacken Sjöbo, 2013-09-03, kl. 18.00 Ledamöter Berit Lundström, Vård- och omsorgsnämnden Agneta Sifverson, RMR, Reumatikerföreningen Sven Göthe, DHR, De handikappades Riksförbund Owe

Läs mer

Minnesanteckningar från Resursgrupp Tillgänglighet Land och sjö

Minnesanteckningar från Resursgrupp Tillgänglighet Land och sjö 1(5) Resursgrupp Tillgänglighet Handläggare Anette Tegnér 08-686 30 99 anette.tegner@sll.se MÖTESANTECKNINGAR Deltagare RG möte 2 Minnesanteckningar från Resursgrupp Tillgänglighet Land och sjö Tid: Torsdag,

Läs mer

Färdtjänst. Här kan du läsa om ditt färdtjänsttillstånd. norrkoping.se

Färdtjänst. Här kan du läsa om ditt färdtjänsttillstånd. norrkoping.se Färdtjänst Här kan du läsa om ditt färdtjänsttillstånd. norrkoping.se INNEHÅLL Välkommen som resenär 3 Färdtjänstfordon 4 Detta kan ingå i ditt beslut 5 Beställa resa 6 Resor utanför Norrköping 7 Färdtjänst

Läs mer

J1L Stockholms läns landsting

J1L Stockholms läns landsting J1L Stockholms läns landsting Trafiknämnden Färdtjänstberedningen PROTOKOLL 2016-10-19 Kl. 14:00-15:50 6/2016 37-43 Sammanträde med Färdtjänstberedningen den 19 oktober 2016 Fredrik Wallén Anna Jonazon

Läs mer

Blomquist 2010 Foto Toby Maudsley, Illustration illli. Alla reser olika. Läs mer på sl.se/planera_resa, välj Tillgänglighet

Blomquist 2010 Foto Toby Maudsley, Illustration illli. Alla reser olika. Läs mer på sl.se/planera_resa, välj Tillgänglighet Blomquist 2010 Foto Toby Maudsley, Illustration illli Alla reser olika Läs mer på sl.se/planera_resa, välj Tillgänglighet Alla reser olika Har du tänkt på att vi alla reser på olika sätt? Vi kanske sitter

Läs mer

RTAF 8 februari Annarella Löfblad, PLstu

RTAF 8 februari Annarella Löfblad, PLstu RTAF 8 februari 2017 Annarella Löfblad, PLstu Dagordning Välkomna, presentationsrunda Vad händer på Trafikverket 2017? Vad händer i resp. organisation 2017? Minnesanteckningar förra mötet, uppföljning

Läs mer

Tid Måndagen den 2 juni 2014 kl Närvarande

Tid Måndagen den 2 juni 2014 kl Närvarande Råd för funktionshinderfrågor vid trafik- och renhållningsnämnden och Stockholms Stads Parkerings AB PROTOKOLL 4/2014 Tid Måndagen den 2 juni 2014 kl 14.30 17.00 Plats Jungska rummet, Tekniska Nämndhuset

Läs mer

Färdtjänst. norrkoping.se SÄRSKILD KOLLEKTIVTRAFIK I NORRKÖPING. Gäller från och med 1 oktober 2015

Färdtjänst. norrkoping.se SÄRSKILD KOLLEKTIVTRAFIK I NORRKÖPING. Gäller från och med 1 oktober 2015 Färdtjänst SÄRSKILD KOLLEKTIVTRAFIK I NORRKÖPING Gäller från och med 1 oktober 2015 norrkoping.se Innehåll sida Välkommen som resenär Välkommen som resenär 3 Färdsätt 4-5 Detta kan ingå i ditt beslut 6

Läs mer

Protokoll Färdtjänstens råd för funktionshinderfrågor 0035/15. Sammanträdesdatum 2015-09-16. Plats och tid: Dalheimers hus, 15:30 18:00

Protokoll Färdtjänstens råd för funktionshinderfrågor 0035/15. Sammanträdesdatum 2015-09-16. Plats och tid: Dalheimers hus, 15:30 18:00 Färdtjänstens råd för funktionshinderfrågor Plats och tid: Dalheimers hus, 15:30 18:00 Paragrafer: 56 66 ande Ledamöter Ordförande Pia Andersson (SRF) 56 66 Robert Kindberg (DHR) 56 66 Christina Fridén-

Läs mer

Minnesanteckningar från SL:s samverkan med länets handikapporganisationer och politiker från Färdtjänst- och tillgänglighetsberedningen 2012-02-23

Minnesanteckningar från SL:s samverkan med länets handikapporganisationer och politiker från Färdtjänst- och tillgänglighetsberedningen 2012-02-23 1(10) Dokumenttyp Mötesanteckningar Handläggare Eva Ness Minnesanteckningar från SL:s samverkan med länets handikapporganisationer och politiker från Färdtjänst- och tillgänglighetsberedningen 2012-02-23

Läs mer

Informationsärende om utredning om framtida inriktning för färdtjänst, närtrafik och anropsstyrd landsbygdstrafik

Informationsärende om utredning om framtida inriktning för färdtjänst, närtrafik och anropsstyrd landsbygdstrafik 1(7) Strategisk Utveckling Handläggare Jens Plambeck 08-686 1651 jens.plambeck@sll.se Trafiknämnden 2016-01-19, punkt 9 Informationsärende om utredning om framtida inriktning för färdtjänst, närtrafik

Läs mer

Minnesanteckningar från Samverkansgrupp BN/TN och handikapporganisationerna

Minnesanteckningar från Samverkansgrupp BN/TN och handikapporganisationerna Stadsarkitektkontoret 2011-01-27 Protokoll nr 11 Minnesanteckningar 2010 0303 från Samverkansgrupp BN/TN och handikapporganisationerna Närvarande Eva Ahlin (BN), Peter Wigren (TN), Lil Jacobson (SAK -

Läs mer

Boka och res tryggt och säkert hela vägen Ring Värmlandstrafik tel

Boka och res tryggt och säkert hela vägen Ring Värmlandstrafik tel Boka och res tryggt och säkert hela vägen Ring Värmlandstrafik tel 0771-32 32 00 Information om hur du bokar din resa med servicetrafiken, våra servicelinjer eller buss och tåg i ordinarie linjetrafik.

Läs mer

Minnesanteckningar möte nr 2 2013-04-10 med Resursgrupp Tillgänglighet Land och Sjö

Minnesanteckningar möte nr 2 2013-04-10 med Resursgrupp Tillgänglighet Land och Sjö 1(1) Handläggare Eva Ness 08-686 1431 Minnesanteckningar möte nr 2 med Resursgrupp Tillgänglighet Land och Sjö Tid: onsdag 10 april 2013 kl. 13:00 16:00 Plats: Deltagare: Förhinder: SL, Hötorget Från Handikapporganisationerna

Läs mer

Riktlinjer för färdtjänst. Enköpings kommun

Riktlinjer för färdtjänst. Enköpings kommun Riktlinjer för färdtjänst Enköpings kommun LAGEN OM FÄRDTJÄNST De grundläggande förutsättningarna för tillstånd anges i Lag om färdtjänst (SFS 1997:736). Färdtjänst är till för dem som på grund av funktionshinder

Läs mer

Minnesanteckningar från möte nr 1 med Resursgrupp Tillgänglighet Land och Sjö, torsdag

Minnesanteckningar från möte nr 1 med Resursgrupp Tillgänglighet Land och Sjö, torsdag 1(8) Handläggare Eva Ness 1 Minnesanteckningar från möte nr 1 med Resursgrupp Tillgänglighet Land och Sjö, torsdag Tid: torsdag, kl. 13:00 16:00 Plats: T-centralen, plan 2, Lindhagensgatan 100 Deltagare:

Läs mer

Tid: torsdag 2014-11-27, kl. 13:00 15:00. Förmöte för ledamöterna i samverkansrådet kl. 12:00 13:00 Plats: T-Centralen, Lindhagensgatan 100

Tid: torsdag 2014-11-27, kl. 13:00 15:00. Förmöte för ledamöterna i samverkansrådet kl. 12:00 13:00 Plats: T-Centralen, Lindhagensgatan 100 1(8) Handläggare Eva Ness 6 Minnesanteckningar från samverkansråd nr 4 med länets intresseorganisationer för funktionshinderfrågor och politikerna i Färdtjänst- och tillgänglighetsberedningen Tid: torsdag,

Läs mer

HSOs lokaler på Skansvägen 5, Lund Tisdagen den 5 juni 2018 kl

HSOs lokaler på Skansvägen 5, Lund Tisdagen den 5 juni 2018 kl Kommunala funktionshinderrådet Sammanträdesdatum sid. 1 Plats och tid s lokaler på Skansvägen 5, Lund Tisdagen den 5 juni 2018 kl. 18.00 21.00 Ledamöter Alexander Wallin (M) Byggnadsnämnden Ann-Christin

Läs mer

Minnesanteckningar från samverkansråd nr 1 med länets intresseorganisationer för funktionshinderfrågor 2015-02-10

Minnesanteckningar från samverkansråd nr 1 med länets intresseorganisationer för funktionshinderfrågor 2015-02-10 1(7) Handläggare Eva Ness 6 Minnesanteckningar från samverkansråd nr 1 med länets intresseorganisationer för funktionshinderfrågor Tid: tisdag, kl. 13:00 15:00. Förmöte för ledamöterna i samverkansrådet

Läs mer

Kommunala handikapprådet

Kommunala handikapprådet Tid och plats Ledamöter Representanter Övriga, 16.00-17.30 i Prologen (Kommunhuset) Gunnar Pihl (FP) ordf. Lennart Nilsson (M) Anna-Carin Stålgren (KD) Ulla Melin (MP) P A Hammarström (S) Stig Becker (SRF)

Läs mer

Minnesanteckningar möte nr 4 med SL:s råd för samverkan med länets handikapporganisationer

Minnesanteckningar möte nr 4 med SL:s råd för samverkan med länets handikapporganisationer 1(9) Dokumenttyp Mötesanteckningar Handläggare Eva Ness Minnesanteckningar möte nr 4 med SL:s råd för samverkan med länets handikapporganisationer Tid: torsdag 29 november, kl. 13:00 16:00 Plats: SL, Lindhagensgatan

Läs mer

Möte 2 kravgenomgång. Välkomna! Claudia Busch Bäckman K2

Möte 2 kravgenomgång. Välkomna! Claudia Busch Bäckman K2 Möte 2 kravgenomgång Välkomna! Claudia Busch Bäckman Kravgenomgång 1. Inledning 2. Kravområde, krav 3. Nästa steg Praktikaliteter Mötestid 2 timmar Presentationen skickas till alla via mail. Närvarande:

Läs mer

Kalmar Läns Trafik AB PROTOKOLL 1(5) Styrelsesammanträde

Kalmar Läns Trafik AB PROTOKOLL 1(5) Styrelsesammanträde Kalmar Läns Trafik AB PROTOKOLL 1(5) Styrelsesammanträde Dnr KLT05109 Sammanträdesdag: 2009 05 26 Tid: kl 15.00 18.00 Plats: NorreGård Konferensanläggning, Falsterbo Omfning: 21-32 Närv. Beslutande: Ulf

Läs mer

Serviceresor - förstudie

Serviceresor - förstudie Revisionskontoret PM NR 2/2014 Serviceresor - förstudie Helena Olsson Juni 2014 Postadress: Revisionskontoret, J A Hedlunds väg 5, 291 85 Kristianstad Besöksadress: Ambulansvägen, Hus 19, Centralsjukhuset

Läs mer

Minnesanteckningar från SL:s samverkan med länets handikapporganisationer 2011-11-14 möte nr 5

Minnesanteckningar från SL:s samverkan med länets handikapporganisationer 2011-11-14 möte nr 5 1(9) Dokumenttyp Mötesanteckningar Handläggare Eva Ness 08-686 1431 eva.ness@sl.se Minnesanteckningar från SL:s samverkan med länets handikapporganisationer 2011-11-14 möte nr 5 Tid: onsdag, kl. 13:00

Läs mer

Möte Resursgruppen. Lokal: Hötorget. Datum: kl. 09:00-12: Trafikförvaltningen informerar

Möte Resursgruppen. Lokal: Hötorget. Datum: kl. 09:00-12: Trafikförvaltningen informerar 1(6) Handläggare Annika Wingårdh-Norén annika.wingardh-noren@sll.se NÄRVARANDE tf Ulrik Waldau Sofie Belander Nystedt Pehr Elfstrand Annika Wingårdh-Norén Therese Gusén Malin Strand Elena Eriksson Sara-Lisa

Läs mer

Protokoll Färdtjänstens råd för funktionshinderfrågor 0542/18. Sammanträdesdatum Plats och tid: Dalheimers hus, 15:30 17:45

Protokoll Färdtjänstens råd för funktionshinderfrågor 0542/18. Sammanträdesdatum Plats och tid: Dalheimers hus, 15:30 17:45 Färdtjänstens råd för funktionshinderfrågor 2018-06-07 Plats och tid: Dalheimers hus, 15:30 17:45 Paragrafer: 28 40 Ledamöter Robert Kindberg (DHR) 28 40 Alireza G Alipour (SRF) 28 40 Astrid Steen, (Unga

Läs mer

LÄNGD PÅ FÄRDTJÄNSTTILLSTÅND VAD ÄR FÄRDTJÄNST OCH VEM HAR RÄTT TILL FÄRDTJÄNST? FÄRDTJÄNSTOMRÅDE NÄR KAN JAG ÅKA FÄRDTJÄNST?

LÄNGD PÅ FÄRDTJÄNSTTILLSTÅND VAD ÄR FÄRDTJÄNST OCH VEM HAR RÄTT TILL FÄRDTJÄNST? FÄRDTJÄNSTOMRÅDE NÄR KAN JAG ÅKA FÄRDTJÄNST? Färdtjänst VAD ÄR FÄRDTJÄNST OCH VEM HAR RÄTT TILL FÄRDTJÄNST? Färdtjänst är en kompletterande kollektiv transportform, som efter behovsprövning är tillgänglig för personer som på grund av funktionshinder

Läs mer

Sammanträdesprotokoll 1 (9)

Sammanträdesprotokoll 1 (9) Sammanträdesprotokoll 1 (9) Plats och tid Garvaren Röd, kl. 13.15 16.45 Beslutande ledamöter Övriga närvarande Sten Fransson (S), ordförande Lena Kandergård (S), 1:e vice ordförande Börje Wahlund (M),

Läs mer

Söka färdtjänsttillstånd

Söka färdtjänsttillstånd Söka färdtjänsttillstånd Vad är färdtjänst? Färdtjänst är ett komplement till den vanliga kollektivtrafiken och är till för dig som har ett funktionshinder. Färdtjänst kan du använda för privata resor,

Läs mer

Rapport Framtida inriktning för färdtjänsten

Rapport Framtida inriktning för färdtjänsten Östermalms stadsdelsförvaltning Staben Tjänsteutlåtande Sida 1 (6) 2016-08-01 Handläggare Linnéa Lundbäck Telefon: 08 508 10 100 Till Östermalms stadsdelsnämnd 2016-08-25 Rapport Framtida inriktning för

Läs mer

Minnesanteckningar från Rådet för funktionshinderfrågor

Minnesanteckningar från Rådet för funktionshinderfrågor Kommunstyrelsen Datum 1 (7) Kommunledningskontoret Rådet för funktionshinderfrågor Anna-Maarit Tirkkonen Tfn. 016-710 24 28 Mobil: 073-950 65 89 Minnesanteckningar från Rådet för funktionshinderfrågor

Läs mer

Protokoll - Samrådsgruppen för samhällsbyggnadsfrågor

Protokoll - Samrådsgruppen för samhällsbyggnadsfrågor SID 1 Protokoll - Samrådsgruppen för samhällsbyggnadsfrågor 2014-02-17 Mötestid: 09 00-10.45 Lokal: Frösundarummet, Socialförvaltningen Närvarande: Margareta Bergström Karl Lindhé Ewa Thorin Erika Nordell

Läs mer

l inostingsstyrelsen

l inostingsstyrelsen Stockholms läns landsting Landstingsrådsberedningen SKRIVELSE 1 Ankom Stockholms läns landsting 2011-08-17 LS 1105-0719 2011-08- 1 7 l inostingsstyrelsen Dnr: Landstingsstyrelsen i 1-08- 1 7 * 0 31 Reviderad

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Förbundsstyrelsen Sammanträdesdatum (6)

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Förbundsstyrelsen Sammanträdesdatum (6) 2011-06-20 1 (6) Tid Måndagen den 20 juni kl.16.00 16.30 Plats Beslutande Ledamöter Tjänstgörande ersättare Sunnerbo, Regionförbundet södra Småland, P G Vejdes väg 15, Växjö Roland Gustbée, (m) ordförande

Läs mer

JIL Stockholms läns landsting i (4)

JIL Stockholms läns landsting i (4) JIL Stockholms läns landsting i (4) Trafilmämnden PROTOKOLL Beredningen för färdtjänst- och tillgänglighet Kl 13.30-15-30 41-47 Sammanträde med färdtjänst- och tillgänglighetsberedningen den 30 september

Läs mer

Söka färdtjänsttillstånd

Söka färdtjänsttillstånd 2018-03 Söka färdtjänsttillstånd 1 Vad är färdtjänst? Färdtjänst är ett komplement till den vanliga kollektivtrafiken och är till för dig som har ett funktionshinder. Färdtjänst kan du använda för privata

Läs mer

Plats: Konferensrum T-Centralen, Lindhagensgatan 100. Alma Asic, HSOs kansli. Birgitta Flognfeldt, HSO/RTP-S. Barbro Erlandsson, SPF

Plats: Konferensrum T-Centralen, Lindhagensgatan 100. Alma Asic, HSOs kansli. Birgitta Flognfeldt, HSO/RTP-S. Barbro Erlandsson, SPF 1(5) med organisationerna Handläggare Anette Tegnér 08-686 30 99 anette.tegner@sll.se Deltagare Minnesanteckningar från med intresseorganisationerna för funktionshinderfrågor, länets pensionärsorganisationer

Läs mer

Socialpsykiatrin på Norrmalm svar på skrivelse från vice ordföranden Lars Arell (s)

Socialpsykiatrin på Norrmalm svar på skrivelse från vice ordföranden Lars Arell (s) NORRMALMS STADSDELSFÖRVALTNING PLANERINGSAVDELNINGE N TJÄNSTEUTLÅTANDE SID 1 (6) 2008-04-03 Handläggare: Gunilla Schedin Telefon: 508 09 015 Till Norrmalms stadsdelsnämnd Socialpsykiatrin på Norrmalm svar

Läs mer

Kallelse Föredragningslista

Kallelse Föredragningslista Kallelse Föredragningslista l (l) 2017-03-22 Sammanträde Kommunala rådet för äldre och Kommunala rådet för personer med funktionsnedsättning Plats och tid Sammanträdesrum Bäve kl. 9:00 torsdagen den 13

Läs mer

Lägesrapport december 2016

Lägesrapport december 2016 Lägesrapport december 2016 Attraktivare kollektivtrafik för personer med funktionsnedsättning 2017-01-30 1 (5) Attraktivare kollektivtrafik för personer med funktionsnedsättning Västra Götalandsregionens

Läs mer

Framtida inriktning för färdtjänsten

Framtida inriktning för färdtjänsten Socialförvaltningen Avdelningen för stadsövergripande sociala frågor, kompetenscenter vuxna Tjänsteutlåtande Sida 1 (5) 2016-06-21 Handläggare Jazmine Hjorth Telefon: 08-508 25 640 Till Socialnämnden 2016-08-23

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Kommunala Handikapprådet 2012-10-25 38 Plats och tid Stadshuset, sammanträdesrum Kongsvinger kl 13.30-17.00 Beslutande Ledamöter Sten Fransson, ordförande Kommunledningsutskottet Hans Forssell Utskottet

Läs mer

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr xx. Kommunala handikapprådet 2014-03-26 1(12) Gun-Lis Wärngren Eva Stücken Inger Andersson Jan-Åke Revelj

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr xx. Kommunala handikapprådet 2014-03-26 1(12) Gun-Lis Wärngren Eva Stücken Inger Andersson Jan-Åke Revelj Nr xx Kommunala handikapprådet 2014-03-26 1(12) Tid och plats Onsdag den 26 mars 2014, klockan 13.00 16.00, i Stöd och service, Österrådaplan Beslutande Ledamöter Daniel Jensen, ordf. (KD) Socialnämnden

Läs mer

UPPDATERAD 2014-10-14. Färdtjänsten Dalarna

UPPDATERAD 2014-10-14. Färdtjänsten Dalarna UPPDATERAD 2014-10-14 Färdtjänsten Dalarna På uppdrag av Dalarnas kommuner ansvarar Region Dalarna för myndighetsutövningen gällande färdtjänsten i länet. Utredning och prövning av tillstånd för färdtjänst

Läs mer

Minnesanteckningar från möten nr 2 med TFs råd för samverkan med länets handikapporganisationer

Minnesanteckningar från möten nr 2 med TFs råd för samverkan med länets handikapporganisationer 1(8) Handläggare Eva Ness Sråd 08-686 1431 eva.ness@sll.se Minnesanteckningar från möten nr 2 med TFs råd för samverkan med länets handikapporganisationer Tid: torsdag 23 maj 2013, kl. 13:00 16:00 (förmöte

Läs mer

Minnesanteckningar Resursgrupp Färdtjänst nr 1 2013-03-27

Minnesanteckningar Resursgrupp Färdtjänst nr 1 2013-03-27 1(8) Handläggare Eva Ness 08-686 1431 Minnesanteckningar Resursgrupp Färdtjänst nr 1 Tid: onsdag, kl. 13:00 16:00 Plats: Lindhagensgatan 100, konferensrum T-CENTRALEN, plan 2 Deltagare: Från handikapporganisationerna

Läs mer

2014-12. Söka färdtjänsttillstånd

2014-12. Söka färdtjänsttillstånd 2014-12 Söka färdtjänsttillstånd 1 Vad är färdtjänst? Färdtjänst är en del av kollektivtrafiken och är till för personer som på grund av ett funktionsnedsättning har väsentliga svårigheter att åka med

Läs mer

Minnesanteckningar möte nr 2 med Resursgrupp Tillgänglighet Land och Sjö

Minnesanteckningar möte nr 2 med Resursgrupp Tillgänglighet Land och Sjö 1(8) Handläggare Eva66 Minnesanteckningar möte nr 2 med Tid: torsdag, kl. 13:00 16:00 Plats: T-centralen, plan 2, Lindhagensgatan 100 Deltagare: Från organisationerna för funktionshinderfrågor: Amir Amirriazi,

Läs mer

Minnesanteckningar från möte nr 4 med Resursgrupp Tillgänglighet Land och Sjö, torsdag

Minnesanteckningar från möte nr 4 med Resursgrupp Tillgänglighet Land och Sjö, torsdag 1(7) Handläggare Eva Ness Minnesanteckningar från möte nr 4 med Resursgrupp Tillgänglighet Land och Sjö, torsdag Tid: torsdag, kl. 13:00 16:00 Plats: T-centralen, plan 2, Lindhagensgatan 100 Deltagare:

Läs mer

Sammanträdesprotokoll , möte 1/18

Sammanträdesprotokoll , möte 1/18 Norrmalms stadsdelsförvaltning Norrmalms råd för funktionshinderfrågor Sida 1 (5) Sammanträdesprotokoll 2018-01-22, möte 1/18 Närvarande ledamöter Louise Lindström, rådets ordförande, Förbundet för Delaktighet,

Läs mer

FÄRDTJÄNST. den särskilda kollektivtrafiken

FÄRDTJÄNST. den särskilda kollektivtrafiken FÄRDTJÄNST den särskilda kollektivtrafiken Färdtjänst Färdtjänst är en form av kollektivtrafik och inte en vanlig taxiresa. All färdtjänst bygger på samåkning. Färdtjänst kan beviljas för personer med

Läs mer