Uppföljning av färdtjänstavtalet

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Uppföljning av färdtjänstavtalet"

Transkript

1 Karin Jacobsen Åsa Enrot MINNESANTECKNINGAR Uppföljning av färdtjänstavtalet Tid Fredag den 20 april 2012 kl Plats Närvarande SL, Färdtjänsten Karin Jacobsen, KSL Åsa Enrot, Färdtjänstavdelningen Mötet enades om att gå igenom färdtjänstavtalets paragrafer för att följa upp hur det hittills har fungerat. Gemensamma minnesanteckningarna skrivs och parterna ansvarar för att de blir tillgängliga inom respektive organisation. Mötet inleddes med en kort redovisning av organisationsförändringar hos Färdtjänsten. FÄRDTJÄNSTENS ORGANISATIONSFÖRÄNDRINGAR Färdtjänsten är numera en del av Trafiknämndens förvaltning som ansvarar för kollektivtrafiken på land, till sjöss och för personer med funktionsnedsättning. Till stöd för Trafiknämnden finns Färdtjänstutskottet och Färdtjänst- och tillgänglighetsberedningen. Färdtjänstutskottet ansvarar för landstingets myndighetsutövning i form av prövning och beslut av färdtjänsttillstånd samt prövning och beslut om behov av ytterligare tilldelning av resor. Färdtjänst- och tillgänglighetsberedningen följer upp ingångna avtal med entreprenörerna och samverkar med handikapp- och pensionärsorganisationerna. Färdtjänstutskottets förvaltning är benämnd Färdtjänstavdelningen. FÄRDTJÄNSTAVTALET 5 Kommunen skall verkställa en utredning som ligger till grund för landstinges prövning av ansökan. Ansökningsprocessen för färdtjänst skall vidareutvecklas och förbättras. Landstinget har en ledande roll i utvecklingen av handläggningsprocessen och IT-stöd i samband med detta. IT-forum, som är en sammanslutning av länets kommuner, Stockholms läns landsting och Gotlands kommun, har tillsammans med Färdtjänstavdelningen färdigställt en e- tjänst för kommunens utredning av färdtjänst. En digital invånaransökan om färdtjänst kommer att vara klar hösten Målet är att tiden för färdtjänstansökan blir kortare och mer effektiv. Färdtjänsten ansvarar för att utbilda kommunens färdtjänsthandläggare. En utbildning på mellan tre och fyra dagar genomförs varje år med cirka 16 deltagare per utbildning. Cheferna för färdtjänsthandläggningen i kommunen bjuds in till informationsmöte och diskussion en gång om år. Senast var den 27 oktober 2011 då elva personer deltog. Färdtjänsten lyfte vikten av kommunens ansvar för att handläggningstiden inte bör bli för lång för medborgaren i länet. 1 (5)

2 FÄRDTJÄNSTAVTALET 6 Landstinget och kommunen ska samverka genom lokala samråd där även chefstjänstemän ingår. Syftet är att skapa ett forum för att identifiera och föreslå förbättringar av tillgängligheten till och i den allmänna kollektivtrafiken SL och Färdtjänsten samarbetar för att göra kollektivtrafiken tillgänglig så att fler ska kunna resa med den. Genom samarbetet får SL kompetens inom tillgänglighetsområdet samt ökad kunskap om funktionsnedsättningar. Exempel på tillgänglighetsanpassning är Färdtjänstens Närtrafik med små lättillgängliga bussar som har låga golv och kör i ett lugnt tempo. Andra exempel är införandet av fordon med lågt golv och att stationer får automatiska dörrar och hissar och busshållplatser med talande information. Samhällsplanerare på strategisk utveckling på SL och kommunens samhällsplanerare möts kontinuerligt i lokala samråd. Färdtjänsten har informerat SL:s samhällsplanerare om färdtjänstavtalet och att den särskilda kollektivtrafiken ska tas upp. Det genomförs ingen regional uppföljning över vad som diskuteras. FÄRDTJÄNSTAVTALET 7 Ett gemensamt regionalt råd inrättas med representanter från landstinget och KSL. Uppgiften är att dels regelbundet och gemensamt följa upp avtalet dels att möjliggöra att genomföra löpande förbättringar och förändringar av rutiner och hantering kring färdtjänst. Denna uppföljning av färdtjänstavtalen mellan KSL och Färdtjänstavdelningen fungerar som det regionala rådet. Parterna ansvarar för att minnesanteckningar från möten blir tillgängliga inom respektive organisation. På mötet följs avtalet upp genom bland annat att Färdtjänsten redovisar de klagomål de har fått in och KSL redovisar synpunkter och önskemål från kommunerna. KSLs uppföljning med kommunerna varierar och planeras inom KSL. FÄRDTJÄNSTAVTALET 8 Landstinget skall ansvara för samråd med de funktionshindrades organisationer och för brukarsamråd med färdtjänstens resenärer. Trafiknämndens förvaltning tillsammans med AB SL samverkar med handikapporganisationerna HSO, DHR och SRF. Samverkansrådet är ett forum för information och ömsesidig kunskap om funktionshindrades behov och villkor. Förvaltningen träffar organisationerna 2 gånger per år. Protokoll från mötena publiceras på hemsidan: FÄRDTJÄNSTAVTALET 9 Detta avtal omfattar inte resor föranledda av kommunala beslut rörande aktiviteter för äldre och funktionshindrade inom grundskola, vård och omsorg... Enligt nya färdtjänstavtalet ansvarar färdtjänsten nu för resor till och från förskola, förskoleklass och gymnasieskola. Dessa resor utförs nu enligt Färdtjänstens villkor och föreskrifter. 2 (5)

3 Uppföljning klagomål KSL har fått en del klagomål från kommunerna och från föräldrar om dessa resor. Problemen handlar om att det är olika förare och att de inte känner till barnets/ ungdomens särskilda behov. Konsekvensen kan bli att resan inte går att genomföra. KSL har även fått klagomål på kraven om ledsagare och att Färdtjänsten inte kommer i tid vilket medför att barnet/ungdomen kommer för sent till skolan. Hantering av klagomål KSL har uppmanat kommunerna att hänvisa missnöjda föräldrar till Färdtjänstens webbaserade tjänst för klagomålshantering. Den 14 nov 2011 bjöd KSLs arbetsutskott in företrädare för Färdtjänstutskottet till en gemensam diskussion om färdtjänstresornas kvalitet. Återkopplingen från mötet bifogas som bilaga. Färdtjänsten har inte fått många klagomål för dessa resor. För perioden juni 2011 till och med mars 2012 har Färdtjänsten genomfört resor för åldersgruppen 7-18 år och resor för åldersgruppen 0-6 år. Totalt genererar o.44 procent av resorna ett klagomål. Statistik från Färdtjänsten, juni 2011 till och med mars 2012 Typ av klagomål Antal klagomål Åldersgrupp 0-6 år Antal klagomål Åldersgrupp 7-18 år Uteblivet fordon Felbokat fordon - 10 Försenad resa Föraren hittar 5 12 inte Bemötande Saknar bilkudde 6 - Summa Färdtjänstresornas kvalitet I förhandlingarna om det nya färdtjänstavtalet var kvaliteten en viktig utgångspunkt. Eftersom kommunerna enligt avtalet överlåter ansvaret för Färdtjänsten åt Stockholms läns landsting har de ansvar för resornas kvalitet. KSL har lyft vikten av: Chaufförernas kunskap om olika funktionsnedsättningar Värdigt bemötande och överlämnande God tidspassning och punktlighet Färdtjänsten arbetar kontinuerligt med utveckling och uppföljning av kvaliteten. I avtalen med leverantörerna finns tydliga krav på bland annat: policydokument för trafiksäkerhet, alkohol och droger personalens lämplighet såsom språkkunskaper, bemötande, klädsel behörighetskrav såsom rätt körkort utbildning i bland annat trafik, lokalkännedom, första hjälpen 3 (5)

4 Programmet Uppdrag Granskning, SVT 25 jan 2012, visar att det finns chaufförer inom yrkestrafiken som har begått brott och som borde fått taxilegitimationerna indragna. Färdtjänsten har haft möten med samtliga leverantörer och haft kontakter med Transportstyrelsen. De håller gemensamt på att ta fram underlag för att få bättre information om indragna taxilegitimationer. Ansvaret är främst Transportstyrelsens som ska ha rutiner för indragna taxilegitimationer och regler för att utfärda och dra in trafiktillstånd. NÄSTA STEG Nästa uppföljning sker i november (5)

5 Bilaga 1 Återkoppling från Stockolms läns landsting efter mötet den 14 november 2011 mellan AU KSL och ordförande i färdtjänstutskottet Trafiknämnden Färdtjänsten i Stockholms län omfattar samtliga 26 kommuner och har uppemot resenärer på årsbasis. Färdtjänsten är en del av den allmänna kollektivtrafiken. Vi kan inte som kommunerna garantera samma förare. Vi har också som krav att barn under 7 år måste ha en medföljare vid resa med färdtjänsten. Tidspassningen ligger på närmare 90 procent, vilket vi är väldigt stolta över. Stockholms läns landsting har sedan mötet med KSL den 14 november upphandlat ett nytt taxiavtal som började gälla från och med den 1 februari Färdtjänsten strävar hela tiden efter att förbättra servicen gentemot resenärerna. I det nya avtalet ska chauffören där så är möjligt ringa till resenären och meddela att bilen är på väg samt när bilen beräknas vara framme och alltid meddela förseningar. Vid förbeställd bil ska chauffören också gå ur bilen och gå fram till port alternativt entré för att kontrollera om resenären väntar innanför dörren om denne inte står vid gatan. På detta sätt hoppas vi att resenären kommer att uppleva färdtjänsten som än mer personlig och trygg, eftersom resenären får en helt annan relation till chauffören än tidigare. Det nya avtalet innebär också att minst 10 procent av taxibilarna ska ha tillgång till bilbarnstol och att samtliga taxibilar ska ha bilbälteskudde. Vår förhoppning är att förändringarna ska underlätta de svårigheter som en del barn och ungdomar samt föräldrar upplevt sedan tjänsten övergick från kommun till landsting. Stockholms läns landsting vill därför se hur dessa förändringar påverkar denna resenärsgrupp innan eventuella vidare diskussioner förs. De som berörs är ungefär 590 barn i åldersspannet och 176 barn i åldersspannet Syftet med förändringen var att tydliggöra vilka resor som hör till färdtjänsten och vilka resor som går under kommunernas ansvar. En överföring från ett system till ett annat kan naturligtvis skapa oro och en del förändringar i vardagen. Stockholms läns landstings inställning är dock att färdtjänsten fungerar bra med kundnöjdhetssiffror på närmare 90 procent. Vi känner också att det nya avtalet med högre kvalitetskrav och noggrann uppföljning även kommer komma dessa barn och ungdomar till del. Stockholm Åsa Enrot Avdelningschef Färdtjänstavdelningen 5 (5)

Landstingsstyrelsens förslag till beslut

Landstingsstyrelsens förslag till beslut FÖRSLAG 2009:94 1 (10) Landstingsstyrelsens förslag till beslut Nytt avtal om färdtjänst med länets kommuner Föredragande landstingsråd: Christer G Wennerholm Ärendet Färdtjänstnämnden har inkommit med

Läs mer

Minnesanteckningar Rådet för funktionshinderfrågor

Minnesanteckningar Rådet för funktionshinderfrågor Kommunstyrelsen 2018-11-27 1 (5) Konsult och uppdrag Nina Ekblom Minnesanteckningar Rådet för funktionshinderfrågor Datum: Måndag den 26 november 2018 Tid: Kl 18-20 Plats: Eleonoragatan 18 1. Mötets öppnande

Läs mer

l inostingsstyrelsen

l inostingsstyrelsen Stockholms läns landsting Landstingsrådsberedningen SKRIVELSE 1 Ankom Stockholms läns landsting 2011-08-17 LS 1105-0719 2011-08- 1 7 l inostingsstyrelsen Dnr: Landstingsstyrelsen i 1-08- 1 7 * 0 31 Reviderad

Läs mer

Informationsärende om utredning om framtida inriktning för färdtjänst, närtrafik och anropsstyrd landsbygdstrafik

Informationsärende om utredning om framtida inriktning för färdtjänst, närtrafik och anropsstyrd landsbygdstrafik 1(7) Strategisk Utveckling Handläggare Jens Plambeck 08-686 1651 jens.plambeck@sll.se Trafiknämnden 2016-01-19, punkt 9 Informationsärende om utredning om framtida inriktning för färdtjänst, närtrafik

Läs mer

Blomquist 2010 Foto Toby Maudsley, Illustration illli. Alla reser olika. Läs mer på sl.se/planera_resa, välj Tillgänglighet

Blomquist 2010 Foto Toby Maudsley, Illustration illli. Alla reser olika. Läs mer på sl.se/planera_resa, välj Tillgänglighet Blomquist 2010 Foto Toby Maudsley, Illustration illli Alla reser olika Läs mer på sl.se/planera_resa, välj Tillgänglighet Alla reser olika Har du tänkt på att vi alla reser på olika sätt? Vi kanske sitter

Läs mer

Kollektivtrafik med människan i centrum, SOU 2003:67

Kollektivtrafik med människan i centrum, SOU 2003:67 TJÄNSTEUTLÅTANDE Länshandikapprådet 2003-12-22 Kollektivtrafik med människan i centrum, SOU 2003:67 Ärendet Länshandikapprådet har för yttrande erhållit betänkandet Kollektivtrafik med människan i centrum,

Läs mer

Modell för samverkan mellan Stockholms läns landsting och organisationer som företräder personer med funktionsnedsättning i Stockholms län

Modell för samverkan mellan Stockholms läns landsting och organisationer som företräder personer med funktionsnedsättning i Stockholms län Landstingsstyrelsens förvaltning F Administration F Kansli 1 (5) Modell för samverkan mellan Stockholms läns landsting och organisationer som företräder personer med funktionsnedsättning i Stockholms län

Läs mer

Rapport Framtida inriktning för färdtjänsten

Rapport Framtida inriktning för färdtjänsten Östermalms stadsdelsförvaltning Staben Tjänsteutlåtande Sida 1 (6) 2016-08-01 Handläggare Linnéa Lundbäck Telefon: 08 508 10 100 Till Östermalms stadsdelsnämnd 2016-08-25 Rapport Framtida inriktning för

Läs mer

2014-12. Söka färdtjänsttillstånd

2014-12. Söka färdtjänsttillstånd 2014-12 Söka färdtjänsttillstånd 1 Vad är färdtjänst? Färdtjänst är en del av kollektivtrafiken och är till för personer som på grund av ett funktionsnedsättning har väsentliga svårigheter att åka med

Läs mer

Riktlinjer för färdtjänst i Älvkarleby kommun

Riktlinjer för färdtjänst i Älvkarleby kommun Riktlinjer för färdtjänst i Älvkarleby kommun Antagen av: Kommunfullmäktige, 2019-06-17 52 Senast reviderad: 2019-05-07 108 ÄKF-nummer: Handläggare/författare: Cecilia Vainio, enhetschef. 1 (5) Innehåll

Läs mer

Svar på remiss Särskilda persontransporter- moderniserad lagstiftning för ökad samordning (SOU 2018:58)

Svar på remiss Särskilda persontransporter- moderniserad lagstiftning för ökad samordning (SOU 2018:58) Promemoria 1(5) 2018-08-31 KOMMUNLEDNINGSKONTOR KLK Utredning och tillsyn Marie Björkman Näringsdepartementet Avdelningen för bostäder och transporter Svar på remiss Särskilda persontransporter- moderniserad

Läs mer

Riktlinjer för färdtjänst och riksfärdtjänst i Markaryds kommun

Riktlinjer för färdtjänst och riksfärdtjänst i Markaryds kommun 1(6) Riktlinjer för färdtjänst och riksfärdtjänst i Markaryds kommun Antagna av kommunfullmäktige 2012-06-20, 74, att gälla från 2012-07-01. Enligt lagen om färdtjänst (1997:736) och riksfärdtjänst (1997:735)

Läs mer

Landstingsstyrelsens förslag till beslut

Landstingsstyrelsens förslag till beslut FÖRSLAG 2007:58 1 (6) Landstingsstyrelsens förslag till beslut Modell för samverkan mellan Stockholms läns landsting och länets handikapporganisationer Föredragande landstingsråd: Stig Nyman Ärendet I

Läs mer

19.1 Färdtjänstberättigade efter ålder i Stockholms län 31 december

19.1 Färdtjänstberättigade efter ålder i Stockholms län 31 december 19 nämnden är kollektivtrafik för personer med funktionsnedsättning som har väsentliga svårigheter att förflytta sig på egen hand eller resa med allmänna kommunikationer. Verksamheten styrs av lagen om

Läs mer

Söka färdtjänsttillstånd

Söka färdtjänsttillstånd 2018-03 Söka färdtjänsttillstånd 1 Vad är färdtjänst? Färdtjänst är ett komplement till den vanliga kollektivtrafiken och är till för dig som har ett funktionshinder. Färdtjänst kan du använda för privata

Läs mer

FÄRDTJÄNST STENUNGSUND

FÄRDTJÄNST STENUNGSUND FÄRDTJÄNST STENUNGSUND 1 juni 2013 och tills vidare 660483-113 Kristinehamn Dals-Ed Åmål Gullspång Laxå Askersund Mariestad Färgelanda Munkedal Vänersborg Lysekil Grästorp Trollhättan Essunga Lilla Edet

Läs mer

Remissvar Särskilda persontransporter - moderniserad lagstiftning för ökad samordning

Remissvar Särskilda persontransporter - moderniserad lagstiftning för ökad samordning TJÄNSTESKRIVELSE Handläggare Datum Ärendebeteckning Lars Axelsson 2018-09-10 ON 2018/0071 53800 Omsorgsnämnden Remissvar Särskilda persontransporter - moderniserad lagstiftning för ökad samordning Förslag

Läs mer

Möte 2 kravgenomgång. Välkomna! Claudia Busch Bäckman K2

Möte 2 kravgenomgång. Välkomna! Claudia Busch Bäckman K2 Möte 2 kravgenomgång Välkomna! Claudia Busch Bäckman Kravgenomgång 1. Inledning 2. Kravområde, krav 3. Nästa steg Praktikaliteter Mötestid 2 timmar Presentationen skickas till alla via mail. Närvarande:

Läs mer

Möte mellan SLs styrelse och SLs råd för samverkan med länets handikapporganisationer

Möte mellan SLs styrelse och SLs råd för samverkan med länets handikapporganisationer Trafik 1(5) Vår referens Ylva Preutz Papantoni 08-686 1438 ylva.preutzpapantoni@sl.se Möte mellan SLs styrelse och SLs råd för samverkan med länets handikapporganisationer Tid: Tisdag 19 maj 2009, kl.

Läs mer

B-salen kommunhuset, Sollefteå. Enligt närvaro-/tjänstgöringslista

B-salen kommunhuset, Sollefteå. Enligt närvaro-/tjänstgöringslista 1 (8) Datum Tid Kl. 13.00-15.35 Plats Beslutande B-salen kommunhuset, Sollefteå Enligt närvaro-/tjänstgöringslista Övriga Kollektivtrafikmyndigheten 14: närvarande Hans Fälldin administrativ chef Sture

Läs mer

Nytt färdtjänstavtal i Stockholms län Rekommendation från Kommunförbundet Stockholms län (KSL)

Nytt färdtjänstavtal i Stockholms län Rekommendation från Kommunförbundet Stockholms län (KSL) Utlåtande 2009:213 RVI (Dnr 125-1487/2009) Nytt färdtjänstavtal i Stockholms län Rekommendation från Kommunförbundet Stockholms län (KSL) Kommunstyrelsen föreslår att kommunfullmäktige beslutar följande

Läs mer

Omsorgsförvaltningen. Diarienummer: ON 2018/ Information om färdtjänst och riksfärdtjänst i Tanums kommun

Omsorgsförvaltningen. Diarienummer: ON 2018/ Information om färdtjänst och riksfärdtjänst i Tanums kommun Omsorgsförvaltningen Diarienummer: ON 2018/0466-736 Information om färdtjänst och riksfärdtjänst i Tanums kommun Innehåll FÄRDTJÄNST...3 Vad är färdtjänst i Tanums kommun?... 3 Hur gör du för att få färdtjänst?...

Läs mer

Landstingsrådsberedningen SKRIVELSE 1 (4) Överföring av ansvaret för servicelinjerna till färdtjänstnämnden

Landstingsrådsberedningen SKRIVELSE 1 (4) Överföring av ansvaret för servicelinjerna till färdtjänstnämnden Landstingsrådsberedningen SKRIVELSE 1 (4) LS 0307-2205 Landstingsstyrelsen Överföring av ansvaret för servicelinjerna till färdtjänstnämnden Föredragande landstingsråd: Anna Berger Kettner ÄRENDET Färdtjänstnämnden

Läs mer

Söka färdtjänsttillstånd

Söka färdtjänsttillstånd Söka färdtjänsttillstånd Vad är färdtjänst? Färdtjänst är ett komplement till den vanliga kollektivtrafiken och är till för dig som har ett funktionshinder. Färdtjänst kan du använda för privata resor,

Läs mer

FÄRDTJÄNST STENUNGSUND

FÄRDTJÄNST STENUNGSUND FÄRDTJÄNST STENUNGSUND 1 juni 2013 och tills vidare 660483-113 Kristinehamn Dals-Ed Åmål Gullspång Laxå Askersund Mariestad Färgelanda Munkedal Vänersborg Lysekil Grästorp Trollhättan Essunga Lilla Edet

Läs mer

FÄRDTJÄNST SVENLJUNGA. 8 JAN 2012 och tills vidare

FÄRDTJÄNST SVENLJUNGA. 8 JAN 2012 och tills vidare FÄRDTJÄNST SVENLJUNGA 8 JAN 2012 och tills vidare FÄRDTJÄNST Färdtjänst är en del av kollektivtrafiken som beviljas efter individuell prövning, enligt Lag om färdtjänst (LAG 1997:736). Du kan beviljas

Läs mer

Tillgänglighet är ett sätt att tänka. Alla reser olika

Tillgänglighet är ett sätt att tänka. Alla reser olika Alla reser olika Kollektivtrafiken ska vara ett tillgäng ligt och naturligt val för människor med funktions ned sättning. Alla som själva eller med ledsagare kan ta sig till station eller hållplats ska

Läs mer

Planeringsstudie färdtjänstavtal referensgrupp 24 maj 2017

Planeringsstudie färdtjänstavtal referensgrupp 24 maj 2017 Arbetsmaterial 1 Planeringsstudie färdtjänstavtal referensgrupp 24 maj 2017 Trafikförvaltningen 24 maj 2017 ARBETSMATERIAL 2 Agenda 1. Introduktion Kedjan från mål till leveranskvalitet inom färdtjänsttrafiken

Läs mer

TILLÄMPNINGSANVISNINGAR FÖR FÄRDTJÄNST I GÄVLEBORGS LÄN GILTIGA FRÅN

TILLÄMPNINGSANVISNINGAR FÖR FÄRDTJÄNST I GÄVLEBORGS LÄN GILTIGA FRÅN Sid 1(5) TILLÄMPNINGSANVISNINGAR FÖR FÄRDTJÄNST I GÄVLEBORGS LÄN GILTIGA FRÅN 2019-06-01 INLEDNING Färdtjänst beviljas med stöd av lagen om färdtjänst (SFS 1997:736) och gällande tillämpningsanvisningar.

Läs mer

Transport Fakta i korthet

Transport Fakta i korthet Varje tisdag rider jag. Det är en buss som kommer och hämtar mig till ridningen. Busschauffören hjälper mig med väskan och rullstolen hamnar i bagageutrymmet. Citat ur Barn äger Transport Fakta i korthet

Läs mer

FÄRDTJÄNST OCH RIKSFÄRDTJÄNST

FÄRDTJÄNST OCH RIKSFÄRDTJÄNST Informationsblad om: 2013-12-17 1(6) FÄRDTJÄNST OCH RIKSFÄRDTJÄNST för dig som är bosatt (folkbokförd) i Berg, Bräcke, Härjedalen, Krokom, Ragunda, Strömsund och Åre kommun. VAD ÄR FÄRDTJÄNST? Färdtjänst

Läs mer

Färdtjänst Färdtjänst är en särskilt anpassad resetjänst inom ramen för den kollektiva persontrafiken.

Färdtjänst Färdtjänst är en särskilt anpassad resetjänst inom ramen för den kollektiva persontrafiken. REGLER FÖR FÄRDTJÄNST I ÖREBRO LÄN Nedanstående regler gäller fr.o.m. 2001-11-01. De är fastställda av styrelsen för Länstrafiken Örebro AB 2001-09-27. Senaste ändring beslutad 2013-02-13. Färdtjänst Färdtjänst

Läs mer

UPPDATERAD 2014-10-14. Färdtjänsten Dalarna

UPPDATERAD 2014-10-14. Färdtjänsten Dalarna UPPDATERAD 2014-10-14 Färdtjänsten Dalarna På uppdrag av Dalarnas kommuner ansvarar Region Dalarna för myndighetsutövningen gällande färdtjänsten i länet. Utredning och prövning av tillstånd för färdtjänst

Läs mer

Svensk författningssamling

Svensk författningssamling Svensk författningssamling Lag om kollektivtrafik; SFS 2010:1065 Utkom från trycket den 27 juli 2010 utfärdad den 15 juli 2010. Enligt riksdagens beslut 1 föreskrivs följande. 1 kap. Allmänna bestämmelser

Läs mer

UPPDATERAD Färdtjänsten Dalarna

UPPDATERAD Färdtjänsten Dalarna UPPDATERAD 2013-04-01 Färdtjänsten Dalarna På uppdrag av Dalarnas kommuner ansvarar Region Dalarna för färdtjänstlegitimeringen i länet. Utredning och prövning av tillstånd för färdtjänst och riksfärdtjänst

Läs mer

6 Tillstånd för färdtjänst prövas av kommunen där sökande är folkbokförd.

6 Tillstånd för färdtjänst prövas av kommunen där sökande är folkbokförd. GEMENSAMT REGELVERK FÖR FÄRDTJÄNST I JÖNKÖPINGS LÄN För den som är färdtjänstberättigad i Jönköpings län finns det möjlighet att ansöka om färdtjänst. Färdtjänst kan efter behov erbjudas i olika former.

Läs mer

HÄRJEDALENS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL BLAD Brukarrådet Förslag till kultur- och fritidsplan för Härjedalens kommun

HÄRJEDALENS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL BLAD Brukarrådet Förslag till kultur- och fritidsplan för Härjedalens kommun 2011-06-20 1 Ä R E N D E F Ö R T E C K N I N G Paragraf nr Ärenderubrik 1 Presentation av brukarrådets ledamöter 2 Val av vice ordförande 3 Val av arbetsutskott 4 Genomgång av rådets reglemente 5 Rådets

Läs mer

Riktlinjer för färdtjänst. Enköpings kommun

Riktlinjer för färdtjänst. Enköpings kommun Riktlinjer för färdtjänst Enköpings kommun LAGEN OM FÄRDTJÄNST De grundläggande förutsättningarna för tillstånd anges i Lag om färdtjänst (SFS 1997:736). Färdtjänst är till för dem som på grund av funktionshinder

Läs mer

I uppföljningsarbetet har följande kvalitetskriterier beaktats: Resultat/procent av uppfyllelse: (Inom parentes 2010/2009 års siffror)

I uppföljningsarbetet har följande kvalitetskriterier beaktats: Resultat/procent av uppfyllelse: (Inom parentes 2010/2009 års siffror) REDOVISNING 1(7) 2011-10-13 TN-309/2011 009 Handläggare, titel, telefon Birgit Wadstein, verksamhetschef 011-15 77 62, 0730-20 19 62 Kvalitetsredovisning 2011 för färdtjänst och skolskjuts En kvalitetsredovisning

Läs mer

19.1 Färdtjänstberättigade efter ålder i Stockholms län 31 december

19.1 Färdtjänstberättigade efter ålder i Stockholms län 31 december 19 Färdtjänst Färdtjänstnämnden Färdtjänst är kollektivtrafik för personer med funktionsnedsättning som har väsentliga svårigheter att förflytta sig på egen hand eller resa med allmänna kommunikationer.

Läs mer

19.1 Färdtjänstberättigade efter ålder i Stockholms län 31 december

19.1 Färdtjänstberättigade efter ålder i Stockholms län 31 december Färdtjänstnämnden Färdtjänst är kollektivtrafik för personer med funktionsnedsättning och som har väsentliga svårigheter att förflytta sig på egen hand eller resa med allmänna kommunikationer. Verksamheten

Läs mer

Regler för. länsfärdtjänst i Östergötland. samt till myndigheten överlämnad. inomkommunal färdtjänst

Regler för. länsfärdtjänst i Östergötland. samt till myndigheten överlämnad. inomkommunal färdtjänst TN 2013-9 Regler för länsfärdtjänst i Östergötland samt till myndigheten överlämnad inomkommunal färdtjänst 2 (7) INNEHÅLLSFÖRTECKNING 1 Generella bestämmelser för färdtjänst... 3 1.1 FÄRDTJÄNST... 3 1.2

Läs mer

Landstingsstyrelsens förslag till beslut

Landstingsstyrelsens förslag till beslut FÖRSLAG 2004:65 1 (6) Landstingsstyrelsens förslag till beslut Motion 2001:36 av Johan Sjölander (s) om att återinföra generell rätt till ledsagare i färdtjänsten Föredragande landstingsråd: Anna Berger

Läs mer

Innehåll. Färdtjänst 3. Beställning av resa 4. Trappklättrare 7. Riksfärdtjänst 8. Resor på annan ort 9. Synpunkter och frågor 10

Innehåll. Färdtjänst 3. Beställning av resa 4. Trappklättrare 7. Riksfärdtjänst 8. Resor på annan ort 9. Synpunkter och frågor 10 Färdtjänst Innehåll Färdtjänst 3 Beställning av resa 4 Trappklättrare 7 Riksfärdtjänst 8 Resor på annan ort 9 Synpunkter och frågor 10 Telefonnummer och adresser 11 Mölndals färdtjänstområde 12 Färdtjänst

Läs mer

Förvaltningens förslag till beslut Kommunstyrelsen beslutar föreslå kommunfullmäktige besluta att avslå medborgarförslaget.

Förvaltningens förslag till beslut Kommunstyrelsen beslutar föreslå kommunfullmäktige besluta att avslå medborgarförslaget. TJÄNSTESKRIVELSE 2015-08-21 Kommunstyrelsen Oscar Olsson Samhällsplanerare Telefon 08-555 014 80 oscar.olsson@nykvarn.se Lokalbussar som cirkulerar i Nykvarn KS/2014:373 Medborgarförslag: Förvaltningens

Läs mer

Arbetsutskottets förslag till beslut

Arbetsutskottets förslag till beslut Landstingsstyrelsens arbetsutskott PROTOKOLL DATUM DIARIENR 2011-03-22 LS-LED11-025 60 Avsiktsförklaring avseende fungerande kollektivtrafik vid Arbetsutskottets förslag till beslut 1. Landstingsstyrelsen

Läs mer

GEMENSAMT REGELVERK FÖR FÄRDTJÄNST I JÖNKÖPINGS LÄN

GEMENSAMT REGELVERK FÖR FÄRDTJÄNST I JÖNKÖPINGS LÄN GEMENSAMT REGELVERK FÖR FÄRDTJÄNST I JÖNKÖPINGS LÄN För den som är färdtjänstberättigad i Jönköpings län finns det möjlighet att ansöka om färdtjänst. Färdtjänst kan efter behov erbjudas i olika former:

Läs mer

FÄRDTJÄNST OCH RIKSFÄRDTJÄNST

FÄRDTJÄNST OCH RIKSFÄRDTJÄNST Informationsblad om: 091201 1(5) FÄRDTJÄNST OCH RIKSFÄRDTJÄNST för dig som är bosatt (folkbokförd) i Åre, Ragunda, Bräcke och Bergs kommun. Färdtjänst är en form av kollektivtrafik anpassad efter de funktionshindrades

Läs mer

Färdtjänst och Riksfärdtjänst. Information för dig som är bosatt (folkbokförd) i Berg, Bräcke, Härjedalen, Krokom, Ragunda och Åre kommun.

Färdtjänst och Riksfärdtjänst. Information för dig som är bosatt (folkbokförd) i Berg, Bräcke, Härjedalen, Krokom, Ragunda och Åre kommun. 2019 Färdtjänst och Riksfärdtjänst Information för dig som är bosatt (folkbokförd) i Berg, Bräcke, Härjedalen, Krokom, Ragunda och Åre kommun. Vad är Färdtjänst? Färdtjänst är en del av kollektivtrafiken

Läs mer

Samverkansöverenskommelse mellan Landstinget i Kalmar län och Kalmar kommun kring personer med psykisk funktionsnedsättning 2012-2014

Samverkansöverenskommelse mellan Landstinget i Kalmar län och Kalmar kommun kring personer med psykisk funktionsnedsättning 2012-2014 Handläggare Datum Ärendebeteckning Ingela Möller 2012-09-05 Avtal 0480 450885 Samverkansöverenskommelse mellan Landstinget i Kalmar län och Kalmar kommun kring personer med psykisk funktionsnedsättning

Läs mer

Möte 1 Resursgrupp Färdtjänst 2014-03-20

Möte 1 Resursgrupp Färdtjänst 2014-03-20 1(6) Handläggare Eva Ness 3 Möte 1 Deltagare: Från handikapporganisationerna: Carin Arnesson, HSO Birgitta Flognfeldt, HSO/RTP-S Göran Gustafson, SRF Tomas Hellström HSO (två tolkar) Karin Lemberg, DHR

Läs mer

Minnesanteckningar branschråd daglig verksamhet 2014-11-18

Minnesanteckningar branschråd daglig verksamhet 2014-11-18 Minnesanteckningar Tyresö kommun 2014-11-18 Åsa Tenggren 1 (5) Minnesanteckningar branschråd daglig verksamhet 2014-11-18 Närvarande se bilaga Ny socialchef Den 1 september tillträdde Åsa Danielsson som

Läs mer

Regelverk för färdtjänst

Regelverk för färdtjänst Regelverk för färdtjänst Regelverk för färdtjänst i Blekinge Region Blekinge Dnr 17/00067 Version: PA1 beslutad av Trafiknämnden 2017-03-16 Utskriven 2017-05-11/PBL 2 Innehållsförteckning 1. Bakgrund...

Läs mer

Information till dig som har fått Färdtjänsttillstånd

Information till dig som har fått Färdtjänsttillstånd Information till dig som har fått Färdtjänsttillstånd Innehållsförteckning Vad står i beslutet? 3 Var och när får jag åka, vad gäller vid resa? 3 Medresenär, ledsagare 4 Beställning av resa 5 Resegaranti

Läs mer

Tillämpningsanvisningar för färdtjänst. Antagna av kommunfullmäktige den 22 februari 2010, 5 Gäller fr.o.m 1 april 2010

Tillämpningsanvisningar för färdtjänst. Antagna av kommunfullmäktige den 22 februari 2010, 5 Gäller fr.o.m 1 april 2010 Tillämpningsanvisningar för färdtjänst Antagna av kommunfullmäktige den 22 februari 2010, 5 Gäller fr.o.m 1 april 2010 Ansvarig för att dokumentet är aktuellt och att aktuell version publiceras på intranätet

Läs mer

INNEHÅLLSFÖRTECKNING

INNEHÅLLSFÖRTECKNING VAD ÄR FÄRDTJÄNST? INNEHÅLLSFÖRTECKNING VAD ÄR FÄRDTJÄNST?...2 VEM HAR RÄTT TILL FÄRDTJÄNST?...5 HUR ANSÖKER MAN OM FÄRDTJÄNST?...6 ANTECKNINGAR...7 1 Vad är färdtjänst? Färdtjänst är en form av kollektivtrafik

Läs mer

Samverkansavtal. Avseende gymnasieutbildning mellan kommunerna i Stockholms län, angränsande kommuner som anslutit sig samt Stockholms läns landsting.

Samverkansavtal. Avseende gymnasieutbildning mellan kommunerna i Stockholms län, angränsande kommuner som anslutit sig samt Stockholms läns landsting. Bilaga 1b, rev 140612 Samverkansavtal Avseende gymnasieutbildning mellan kommunerna i Stockholms län, angränsande kommuner som anslutit sig samt Stockholms läns landsting. Avtalet är baserat på föreskrifterna

Läs mer

Kommunalt regelverk för färdtjänst för kommunerna Alvesta, Lessebo, Ljungby, Tingsryd, Uppvidinge och Växjö Från den 1 januari 2013

Kommunalt regelverk för färdtjänst för kommunerna Alvesta, Lessebo, Ljungby, Tingsryd, Uppvidinge och Växjö Från den 1 januari 2013 Kommunalt regelverk för färdtjänst för kommunerna Alvesta, Lessebo, Ljungby, Tingsryd, Uppvidinge och Växjö Från den 1 januari 2013 Fastställt av - Regionfullmäktige 2012-10-12, 46 - Kommunstyrelsen Ljungby

Läs mer

Med varaktig funktionshinder avses att det skall vara bestående i minst tre månader.

Med varaktig funktionshinder avses att det skall vara bestående i minst tre månader. FÄRDTJÄNST VAD ÄR FÄRDTJÄNST? Färdtjänst är ett komplement till kollektivtrafiken. Den är avsedd för personer med ett varaktigt funktionshinder som medför väsentliga svårigheter att förflytta sig på egen

Läs mer

Färdtjänst. Kommunstyrelsen informerar. Reseservice telefonnummer 0771-25 10 20. Färdtjänsttaxa

Färdtjänst. Kommunstyrelsen informerar. Reseservice telefonnummer 0771-25 10 20. Färdtjänsttaxa Färdtjänsttaxa Färdtjänsttaxan är densamma som motsvarande resa med kollektivtrafiken plus en avgift på 18 kr/enkelresa. Kommunstyrelsen informerar Färdtjänst Aktuellt taxa finns på närmaste busstation,

Läs mer

Protokoll Färdtjänstens råd för funktionshinderfrågor 0035/15. Sammanträdesdatum 2015-09-16. Plats och tid: Dalheimers hus, 15:30 18:00

Protokoll Färdtjänstens råd för funktionshinderfrågor 0035/15. Sammanträdesdatum 2015-09-16. Plats och tid: Dalheimers hus, 15:30 18:00 Färdtjänstens råd för funktionshinderfrågor Plats och tid: Dalheimers hus, 15:30 18:00 Paragrafer: 56 66 ande Ledamöter Ordförande Pia Andersson (SRF) 56 66 Robert Kindberg (DHR) 56 66 Christina Fridén-

Läs mer

Skolskjutsreglemente för Hultsfreds kommun

Skolskjutsreglemente för Hultsfreds kommun 1 (5) KF 125/2011 Dnr 2011/95 623 Skolskjutsreglemente för Hultsfreds kommun Kommunfullmäktiges beslut Det reviderade skolskjutsreglementet för Hultsfreds kommun godkänns. Ärendebeskrivning Förslag till

Läs mer

REGLER FÖR FÄRDTJÄNST I ORUST KOMMUN

REGLER FÖR FÄRDTJÄNST I ORUST KOMMUN FÖRFATTNINGSSAMLING (6.1.14) Antagen av kommunfullmäktige 2001-06-28 56 (KS/2001:146). Reviderad av kommunfullmäktige 2002-04-25 33 (KS/2002:47), 2003-05-22 35 (KS/2003:70), 2005-10-20 78 (KS/2005:167),

Läs mer

Färdtjänst. i Munkedals kommun

Färdtjänst. i Munkedals kommun Färdtjänst i Munkedals kommun Om färdtjänst Vad är färdtjänst? Färdtjänst är en form av anpassad kollektivtrafik för funktionshindrade, som bygger på samåkning och samordning av resor. Färdtjänst skall

Läs mer

Tillämpningsanvisningar för färdtjänst. Antagna av kommunfullmäktige den 22 februari 2010, 5 Gäller fr.o.m 1 april 2010

Tillämpningsanvisningar för färdtjänst. Antagna av kommunfullmäktige den 22 februari 2010, 5 Gäller fr.o.m 1 april 2010 Tillämpningsanvisningar för färdtjänst Antagna av kommunfullmäktige den 22 februari 2010, 5 Gäller fr.o.m 1 april 2010 Ansvarig för att dokumentet är aktuellt och att aktuell version publiceras på intranätet

Läs mer

Staffanstorps kommun. Färdtjänst ett komplement till den ordinarie kollektivtrafiken

Staffanstorps kommun. Färdtjänst ett komplement till den ordinarie kollektivtrafiken Staffanstorps kommun Färdtjänst ett komplement till den ordinarie kollektivtrafiken 1 Färdtjänsttillstånd Färdtjänst i Staffanstorps kommun Färdtjänsten erbjuder möjlighet att resa för dig som, på grund

Läs mer

Överenskommelse om samverkan kring barn i behov av särskilt stöd mellan Danderyds kommun och Stockholms läns landsting

Överenskommelse om samverkan kring barn i behov av särskilt stöd mellan Danderyds kommun och Stockholms läns landsting Överenskommelse om samverkan kring barn i behov av särskilt stöd mellan Danderyds kommun och Stockholms läns landsting Inledning KSL, kommunerna och Stockholms läns landsting har tillsammans arbetat fram

Läs mer

Färdtjänst. i Partille kommun

Färdtjänst. i Partille kommun Färdtjänst i Partille kommun Innehåll Färdtjänst särskild kollektivtrafik 3 När kan jag använda färdtjänsten? 3 Tillståndets omfattning 3 Vart får jag åka? 4 Vem får följa med? 4 Beställning av resa 5

Läs mer

FÄRDTJÄNST OCH RIKSFÄRDTJÄNST

FÄRDTJÄNST OCH RIKSFÄRDTJÄNST Informationsblad om: 2018-06-07 1(6) FÄRDTJÄNST OCH RIKSFÄRDTJÄNST för dig som är bosatt (folkbokförd) i Berg, Bräcke, Härjedalen, Krokom, Ragunda och Åre kommun. VAD ÄR FÄRDTJÄNST? Färdtjänst är en del

Läs mer

Kollektivtrafik för alla

Kollektivtrafik för alla Färdtjänst Kollektivtrafik för alla Färdtjänst är till för att alla ska ha möjlighet att åka kollektivt, även den som har en funktionsnedsättning. När du reser med färdtjänst får du därför räkna med att

Läs mer

SKOLSKJUTSENS A-Ö. Kollektivtrafiknämnden, april 2007

SKOLSKJUTSENS A-Ö. Kollektivtrafiknämnden, april 2007 SKOLSKJUTSANSVARIG Varje skola har en skolskjutsansvarig som handlägger skolans skolskjutsfrågor. SKOLSKJUTSFORMER Skolskjuts bedrivs SKOLTAXI Vid skoltaxi skall särskilt beaktas: Skolbarn skall till och

Läs mer

Riktlinjer för färdtjänst i Göteborgs Stad

Riktlinjer för färdtjänst i Göteborgs Stad Riktlinjer för färdtjänst i Göteborgs Stad Antagna av färdtjänstnämnd 2014-06-09 Version 2 Reviderad 2015-06-08 Riktlinjer för färdtjänst finns för att ge vägledning och rådgivning för frågor som rör färdtjänst

Läs mer

Regler och riktlinjer för färdtjänst i Finspångs kommun Fastställt av Kommunfullmäktige 2012-05-30 151

Regler och riktlinjer för färdtjänst i Finspångs kommun Fastställt av Kommunfullmäktige 2012-05-30 151 2012-05-30 1(6 Regler och riktlinjer för färdtjänst i Finspångs kommun Fastställt av Kommunfullmäktige 2012-05-30 151 Färdtjänst Inledning Färdtjänst är ett komplement till och en del av den allmänna kollektivtrafiken.

Läs mer

Aktuell information HSO i Stockholms län Nr 1 februari 2011

Aktuell information HSO i Stockholms län Nr 1 februari 2011 Innehåll Aktuell information HSO i Stockholms län Nr 1 februari 2011 1. Information från kansliet Kort presentation från vår nya handläggare för Hälso- o sjukvård HSO har ny hemsida Moms för medlemstidningar

Läs mer

Planeringsstudie färdtjänstavtal dialog med intresseorganisationer för funktionshinderfrågor och pensionärsorganisationer

Planeringsstudie färdtjänstavtal dialog med intresseorganisationer för funktionshinderfrågor och pensionärsorganisationer 1(13) Handläggare Christian Arntzen 2017-09-04 Planeringsstudie färdtjänstavtal dialog med intresseorganisationer för funktionshinderfrågor och pensionärsorganisationer I :et redogörs för organisationernas

Läs mer

Framtida inriktning för färdtjänsten

Framtida inriktning för färdtjänsten Socialförvaltningen Avdelningen för stadsövergripande sociala frågor, kompetenscenter vuxna Tjänsteutlåtande Sida 1 (5) 2016-06-21 Handläggare Jazmine Hjorth Telefon: 08-508 25 640 Till Socialnämnden 2016-08-23

Läs mer

Boka och res tryggt och säkert hela vägen Ring Värmlandstrafik tel

Boka och res tryggt och säkert hela vägen Ring Värmlandstrafik tel Boka och res tryggt och säkert hela vägen Ring Värmlandstrafik tel 0771-32 32 00 Information om hur du bokar din resa med servicetrafiken, våra servicelinjer eller buss och tåg i ordinarie linjetrafik.

Läs mer

SKOLSKJUTSANVISNINGAR FÖR STOCKHOLMS STAD

SKOLSKJUTSANVISNINGAR FÖR STOCKHOLMS STAD UTBILDNINGSFÖRVALTNINGEN BESLUTADE I KOMMUNFULL- MÄKTIGE 2012-11-15 SKOLSKJUTSANVISNINGAR FÖR STOCKHOLMS STAD (Gäller från och med den 1 januari 2013) Skolskjuts enligt skollagens bestämmelser Kommunens

Läs mer

Ansökan om färdtjänst

Ansökan om färdtjänst Efter blanketten finns information till dig som söker färdtjänst Skicka blanketten till: Värmlandstrafik AB Lagergrens gata 8 652 26 Karlstad Ansökan om färdtjänst Ansökan gäller: Färdtjänst utan ledsagare

Läs mer

SKOLSKJUTS I ÖDESHÖGS KOMMUN. INFORMATION Till dig som bor utanför tätorten och har barn i förskoleklass och grundskola

SKOLSKJUTS I ÖDESHÖGS KOMMUN. INFORMATION Till dig som bor utanför tätorten och har barn i förskoleklass och grundskola INFORMATION Till dig som bor utanför tätorten och har barn i förskoleklass och grundskola Barn- och utbildningsnämnden Juni 2018 SKOLSKJUTS I ÖDESHÖGS KOMMUN Åka buss till skolan Nya riktlinjer nya rutiner

Läs mer

Ulla Sahlström 2013. Hofors kommun Trafikförsörjningsprogram färdtjänst och riksfärdtjänst

Ulla Sahlström 2013. Hofors kommun Trafikförsörjningsprogram färdtjänst och riksfärdtjänst Ulla Sahlström 2013 Hofors kommun Trafikförsörjningsprogram färdtjänst och riksfärdtjänst Innehållsförteckning Begrepp och avgränsningar 1 Den regionala kollektivtrafikmyndigheten 1 Den allmänna kollektivtrafiken

Läs mer

Pensionärs- och tillgänglighetsrådets reglemente

Pensionärs- och tillgänglighetsrådets reglemente Kommunfullmäktige POLICY Antagen av Kommunfullmäktige 1(5) Paragraf 2016-05-30 74 Pensionärs- och tillgänglighetsrådets reglemente 2(5) Innehåll 1 Pensionärs- och tillgänglighetsrådets reglemente... 3

Läs mer

Välkommen till Skånetrafikens färdtjänst

Välkommen till Skånetrafikens färdtjänst Välkommen till Skånetrafikens färdtjänst För dig som har tillstånd att resa med färdtjänst 1 oktober 2010 I denna broschyr kan du läsa om hur det går till att resa färdtjänst, vad resan kostar samt få

Läs mer

Färdtjänst i Dalarna GÄLLER FRÅN

Färdtjänst i Dalarna GÄLLER FRÅN Färdtjänst i Dalarna GÄLLER FRÅN 2018-01-01 På uppdrag av Dalarnas kommuner ansvarar Landstinget Dalarna för myndighetsutövningen gällande färdtjänsten i länet. Utredning och prövning av tillstånd för

Läs mer

Information angående färdtjänst

Information angående färdtjänst FÄRDTJÄNST Information angående färdtjänst Enligt Lagen om färdtjänst (SFS 1997:736) Färdtjänst är ett komplement till kollektivtrafiken och är avsedd för kommuninvånare som på grund av funktionsnedsättning

Läs mer

FÄRDTJÄNST SKARABORG. 7 jan 2008 tills vidare

FÄRDTJÄNST SKARABORG. 7 jan 2008 tills vidare FÄRDTJÄNST SKARABORG 7 jan 2008 tills vidare Färdtjänsten är en del av kollektivtrafiken som beviljas efter individuell prövning. Du kan få färdtjänst på grund av att du har funktionshinder som gör att

Läs mer

Färdtjänst får anlitas av den som efter ansökan har fått tillstånd till det. Frågor om tillstånd prövas av kommunen där den sökande är folkbokförd.

Färdtjänst får anlitas av den som efter ansökan har fått tillstånd till det. Frågor om tillstånd prövas av kommunen där den sökande är folkbokförd. Författningssamling BKFS 2012:10 Färdtjänstreglemente Antaget av kommunfullmäktige 2012-10-15, 119 Träder i kraft 2013-01-01 Färdtjänst är en kompletterande kollektiv transportform som efter behovsprövning

Läs mer

Information om särskild kollektivtrafik - färdtjänst

Information om särskild kollektivtrafik - färdtjänst Information om särskild kollektivtrafik - färdtjänst Vad är särskilt anpassad kollektivtrafik (färdtjänst)? Färdtjänst är en form av kollektivtrafik och ett komplement till den allmänna kollektivtrafiken.

Läs mer

Reglemente för färdtjänst och riksfärdtjänst

Reglemente för färdtjänst och riksfärdtjänst 1 (6) Färdtjänstreglemente Reglemente för färdtjänst och riksfärdtjänst Revidering enligt kommunfullmäktiges beslut 62/2011 Fastställt av kommunfullmäktige 14 juni 2005 Punkten 4.3 förtydligad enligt kommunstyrelsens

Läs mer

Reglemente för färdtjänsten i Flens kommun

Reglemente för färdtjänsten i Flens kommun KOMMUNAL FÖRFATTNINGSSAMLING 1997:1-736 Reglemente för färdtjänsten i Flens kommun Antaget av kommunfullmäktige 1997-09-25 81 Reviderat av kommunfullmäktige 1997-12-18 117 Reviderat av kommunfullmäktige

Läs mer

Minnesanteckningar från SL:s samverkan med Handikapporganisationerna

Minnesanteckningar från SL:s samverkan med Handikapporganisationerna 1(6) Dokumenttyp Mötesanteckningar Minnesanteckningar från SL:s samverkan med Handikapporganisationerna Tid: torsdag, kl. 13:00 15:00 (förmöte 12:00 13:00) Plats: SL, Lindhagensgatan 100, konferenslokal

Läs mer

FÄRDTJÄNST. den särskilda kollektivtrafiken

FÄRDTJÄNST. den särskilda kollektivtrafiken FÄRDTJÄNST den särskilda kollektivtrafiken Färdtjänst Färdtjänst är en form av kollektivtrafik och inte en vanlig taxiresa. All färdtjänst bygger på samåkning. Färdtjänst kan beviljas för personer med

Läs mer

BILAGA 5: RESOR OCH TRANSPORTER SÄKO 2015

BILAGA 5: RESOR OCH TRANSPORTER SÄKO 2015 KOLLEKTIVTRAFIKMYNDIGHETEN I VÄSTERNORRLANDS LÄN DNR: 13/00266 2014-12-01 UPPHANDLING SÄRSKILD KOLLEKTIVTRAFIK 2015 BILAGA 5: RESOR OCH TRANSPORTER SÄKO 2015 Sida 1 (6) Bilaga 5 Resor och transporter Sida

Läs mer

Information om färdtjänst

Information om färdtjänst Information om färdtjänst Färdtjänst är en särskild kollektivtrafik och ett komplement till den allmänna kollektivtrafiken. Färdtjänsten är till för personer med en varaktigt funktionsnedsättning och som

Läs mer

Plats och tid Granö Beckasin, onsdag den 17 december 2014, kl

Plats och tid Granö Beckasin, onsdag den 17 december 2014, kl 2014-12-17 1(11) Plats och tid Granö Beckasin, onsdag den 17 december 2014, kl. 09.30 11.30 Beslutande Christer Lundgren (c ) ordförande Mats Ekman (c) Dan Oskarsson (s) Annelii Andersson (s) Britt-Louise

Läs mer

PRIO - analys och handlingsplan

PRIO - analys och handlingsplan Protokoll Sammanträdesdatum 2015-09-03 Sida 13(25) Socialnämndens arbetsutskott Sn/2015:240 SNau 102 PRIO - analys och handlingsplan Arbetsutskottets förslag till beslut Socialnämnden tackar för informationen

Läs mer

RTAF 8 februari Annarella Löfblad, PLstu

RTAF 8 februari Annarella Löfblad, PLstu RTAF 8 februari 2017 Annarella Löfblad, PLstu Dagordning Välkomna, presentationsrunda Vad händer på Trafikverket 2017? Vad händer i resp. organisation 2017? Minnesanteckningar förra mötet, uppföljning

Läs mer

Riktlinjer färdtjänst 2012-07-01

Riktlinjer färdtjänst 2012-07-01 1 Socialförvaltningen Riktlinjer färdtjänst 2012-07-01 2 1. Vem har rätt till färdtjänst Tillstånd till färdtjänst skall meddelas för dem som på grund av funktionshinder, som inte endast är tillfälligt,

Läs mer

Färdtjänst. Ale kommun. Broschyren är en sammanfattning av lagen om färdtjänst och Ale kommuns riktlinjer för färdtjänst

Färdtjänst. Ale kommun. Broschyren är en sammanfattning av lagen om färdtjänst och Ale kommuns riktlinjer för färdtjänst Färdtjänst Ale kommun Livered allé Broschyren är en sammanfattning av lagen om färdtjänst och Ale kommuns riktlinjer för färdtjänst (antagen av Kommunstyrelsen Ale kommun 2016-05-03 100) Juni 2016 Innehåll

Läs mer

Färdtjänst. Ale kommun

Färdtjänst. Ale kommun Färdtjänst Ale kommun Januari 2015 Innehåll Om färdtjänst... 3 Att vara berättigad till färdtjänst?... 3 Så ansöker du... 3 Utredning och beslut... 3 Omprövning av färdtjänsttillstånd... 4 Då behovet förändras

Läs mer