En granskningsrapport har upprättats gällande första halvåret 2018.

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "En granskningsrapport har upprättats gällande första halvåret 2018."

Transkript

1

2 Datum Beteckning Styrelsen Uppföljning av Internkontrollplan första halvåret 2018 Kommunförbundet Skånes styrelse antog Internkontrollplan 2018 vid sammanträdet Interkontrollplanen för 2018 ska följas upp vid två tillfällen under 2018 i form av en granskningsrapport över samtliga granskade kontrollmoment. En granskningsrapport har upprättats gällande första halvåret Styrelsen föreslås besluta att godkänna granskningsrapporten gällande uppföljning av Interkontrollplan första halvåret Björn Sjölin Ekonomichef Postadress: Box 53, Lund. Besöksadress: Gasverksgatan 3 A, Lund. Telefon: Telefax: Plusgiro: Bankgiro: Organisationsnummer: E-post: kansliet@kfsk.se Webb:

3 Uppföljning av Internkontrollplan första halvåret 2018

4 Intern kontrollplan 2018 för Kommunförbundet Skåne Internkontrollplanen för 2018 ska enligt beslut i styrelsen följas upp vid två tillfällen under 2018 i form av en granskningsrapport över samtliga granskade kontrollmoment. Den första granskningsrapporten som avser första halvåret 2018 ska behandlas av styrelsen vid sammanträdet och den andra granskningsrapporten som avser andra halvåret 2018 ska behandlas av styrelsen vid sammanträdet i februari Den första granskningsrapporten som avser första halvåret 2018 är nu genomförd och resultatet framgår av tabellen nedan: Kommunförbundet Skåne 2(10)

5 Uppföljning av internkontrollplan - 1:a halvåret ) Upphandlingsprocessen Granskning av om det under första halvåret 2018 förekommit att kommunerna varit avtalslösa kopplat till de av Kommunförbundet Skåne genomförda upphandlingarna. I upphandlingen av HVB-barn och unga har kommunerna varit avtalslösa sedan sep 2016 pga långdragen överprövningsprocess som inneburit att inga avtal kunnat skrivas. I slutlig dom har Kommunförbundet Skåne fått rätt och avtal ska signeras under sommaren Genomförd telefoniupphandling har överprövats och ingen ny leverantör har kunnat antagas. Beslut i Kammarrätten att Kommunförbundet Skåne ska göra om upphandlingen, vilket nu har påbörjats. Kommuner och bolag har fn direktupphandlat tjänsten, vilket också är överprövat. Åtgärder: För att så långt som möjligt undvika överprövningar har Kommunförbundet Skåne påbörjat en tidigareläggning av sina upphandlingar. 2) Upphandlingsprocessen Granskning av prisförändringar i ny upphandling som avslutats under första halvåret 2018 i förhållande till föregående upphandling. Inga nya upphandlingar har avslutats under granskningsperioden.

6 3) Projektansökningar Granska underlag inför projektansökningar, bla att ekonomiska kalkyler finns framtagna och att inga negativa ekonomiska avvikelser finns. Ett fåtal projektansökningar har skett under granskningsperioden jan-maj. Granskningen av dessa visade inte på någon felaktighet vad gäller ekonomiska kalkyler eller ekonomiska avvikelser. En rutinbeskrivning av ansökningsförfarandets olika steg och funktioner kommer att upprättas och vara klar i augusti ) Placeringspolicy Granskning av att placeringspolicyn följs. I granskningen har jämförelse gjorts mellan aktuella placeringar enligt likviditetsrapport med det egna kapitalet på balansräkningen. Inga avvikelser har kunnat konstateras. 5) Personalsystemet Granska att semesterdagar finns registrerade i personalsystemet utifrån gällande rutin. I granskningen har jämförelse gjorts mellan registrerade semesterdagar i personalsystemet med inkomna frånvarounderlag från respektive avdelningschef. 6) Personalsystemet Granska att sjukfrånvaro/vab registreras i systemet utifrån gällande rutin. Vid granskningen upptäcktes ingen felaktighet i det som fanns registrerat i personalsystemet. Vid granskningen upptäcktes ingen felaktighet i det som fanns registrerat i personalsystemet. Kommunförbundet Skåne 4(10)

7 I granskningen har jämförelse gjorts mellan registrerad frånvaro i personalsystemet med inkomna frånvarounderlag från respektive avdelningschef. Kommunförbundet Skåne 5(10)

8 7) Delegationsordningen Granskning att delegationsordningen följs vad gäller tecknande av avtal. Inga avvikelser har kunnat konstateras. Stickprovsgranskning genom att i Kommunförbundet Skånes avtalsregister ta ut de tre senast inlämnade nytecknade avtalen 2018 och se om dessa skrivits under av behörig chef. 8) Personalsystemet Granska att utbetald lön motsvarar godkänd lön. Inga avvikelser har kunnat konstateras. Stickprovsgranskning genom jämförelse mellan lönespecifikation, anställningsavtal och lönerevisionsunderlag. 9) Nyckelpersoner inom projekt Genomgång av om projektledare eller motsvarande avslutat sin tjänst innan projektets utgång. Respektive avdelningschef rapporterar om det förekommit att nyckelpersoner avslutat sin anställning innan projekttidens utgång samt vilka åtgärder detta i så fall föranlett. Granskningen visade att två nyckelpersoner avslutat sin tjänst inom två olika projekt. I det ena fallet gjordes en snabb nyrekrytering och i det andra fallet har ingen förstärkning behövts så här långt eftersom projektet avslutas i september Kommunförbundet Skåne 6(10)

9 10) Projektfinansiärer Granska om det förekommit att medfinansiärer till projekt drar sig ur projektavtal innan projekttidens utgång samt vilka åtgärder detta i så fall föranlett. Granskningen visade att ingen medfinansiär dragit sig ur projektavtal under granskningsperioden. 11) Projektpartners Granska om partners till Kommunförbundet Skåne i pågående projekt utför de aktiviteter och de ekonomiska resultat som är överenskommet enligt plan/avtal. 12) IT-miljön: IT-system inom Kommunförbundet Skåne Genomgång av gällande rutin för respektive projektbeslut för att kontrollera att projektpartners utför uppdrag enligt projektplan. Granska hur funktionen av befintliga IT-system upprätthålls. Dokumentation av de tillfällen då IT-system havererat samt analys av orsak samt beskrivning av åtgärder. Granskningen visade att ett fåtal partners i något enstaka projekt inte utfört uppdrag/timmar som överenskommits innan projektstart. Detta har kunnat lösas med att andra partners har utfört fler timmar så att medfinansieringen totalt kunnat hållas. Åtgärder: Framöver ska avtal skrivas mellan projektägare och deltagande partners där det tydligt framgår vilka åtaganden som finns samt konsekvenser om man inte utför uppdrag för de timmar som överenskommits. Under perioden har en allvarligare störning inträffat som innebar att utskriftstjänsten på Kommunförbundet Skånes skrivare var helt eller delvis ur funktion under en period under våren Problemet uppstod tfa Kommunförbundet Skåne 7(10)

10 byte av skrivare i kombination med uppdaterad klientdriftmiljö. Åtgärder: Problemet är i stort sett löst med hjälp av IT-tekniker och utskriftsfunktionen fungerar. Detta är dock en tillfällig lösning. En permanent lösning förväntas bli klar under hösten. 13) IT-miljön: Säkerhet kring sparad dokumentation Granska att synkronisering sker samt att backup genomförs när dokument sparas enligt framtagen rutin. Via enkät till medarbetarna säkerställa att full funktion är etablerad på samtligas datorer. Granskningen visade att av de medarbetare som svarade på enkäten (75%) så hade 22% begränsad eller icke fungerande synkronisering/back up. Åtgärder: Samtliga av de som saknade full funktionalitet uppmanades att kontakta ITsupport för att få detta åtgärdat. Motsvarande enkät/undersökning som gjordes under våren kommer att göras aug/sep för att se om resultatet förbättrats. Resultatet kommer också att tydligare följas upp tillsammans med IT-supporten. Det finns en teknisk brist i synkroniseringstjänsten, som innebär att det inte går att centralt kontrollera att synkronisering/backup körs som förväntat. Kommunförbundet Skåne 8(10)

11 Intill dess att en sådan funktionalitet finns (Microsoft) är det nödvändigt att fortsätta denna granskning för att säkerställa fullgod funktionalitet. 14) Arkiv/avtalshantering Granskning av att upprättad arkiverings- och avtalsrutin följs. 15) Rekrytering av personal Granskning av att befintlig rekryteringsrutin följs. Granskning av att samtliga nyanställningar som genomförts under våren har gjorts enligt rutin. 16) Mötesbokning Granskning av att gällande rutiner för bokning av möteslokaler efterlevs samt att upphandlade kurs- Ingen granskning har genomförts för perioden. Ett arbete pågår sedan ett halvår tillbaka med att ta fram en arkiverings- och avtalsrutin där det även ingår att digitalisera Kommunförbundet Skånes hantering och förvaring av handlingar och avtal. Detta arbete beräknas vara klart i början av hösten. Då en plan ska finnas på plats och digitaliseringen genomförd. Granskning av att upprättad arkiverings- och avtalsrutin följs kommer att ske i slutet av året. Under jan-juni har nio vakanta tjänster tillsatts, varav fem tillsvidareanställningar och fyra vikariat. Vakanta tjänster har tillsatts efter högst 3-5 veckor efter att rekryteringsprocessen har påbörjats. Inga avvikelser från rekryteringsrutinenen har kunnat konstateras vid granskningen. Granskning av att gällande rutiner för bokning av möteslokaler efterlevs har inte Kommunförbundet Skåne 9(10)

12 /konferensanläggningar används vid bokning av externa lokaler. gjorts för första halvåret men kommer att utföras i slutet av året för hela Stickprovsgranskning av inlämnade mötesbeställningar för kontroll att rutin efterlevs samt utdrag ur ekonomisystemet för kontroll av att externa bokningar skett enligt gällande kurs- och konferensavtal. Granskning av att upphandlade kurs- /konferensanläggningar används vid bokning av externa lokaler visade ingen avvikelse. Kommunförbundet Skåne 10(10)

Uppföljning av Internkontrollplan andra halvåret 2018

Uppföljning av Internkontrollplan andra halvåret 2018 Uppföljning av Internkontrollplan andra halvåret 2018 Intern kontrollplan 2018 för Kommunförbundet Skåne Internkontrollplanen för 2018 ska enligt beslut i styrelsen 2018-02-16 följas upp vid två tillfällen

Läs mer

Internkontrollplan 2019

Internkontrollplan 2019 Internkontrollplan 2019 Syftet med intern kontroll Det primära syftet med intern kontroll är att säkerställa att de av Styrelsen beslutade målen och uppdragen för Kommunförbundet Skåne uppfylls, vilket

Läs mer

Uppföljning av Internkontrollplan första halvåret 2019

Uppföljning av Internkontrollplan första halvåret 2019 Datum Beteckning 2019-08-29 KCO 19-097 Förslag till beslut Styrelsen Uppföljning av Internkontrollplan första halvåret 2019 Förslag till beslut Presidiet föreslår styrelsen besluta att godkänna uppföljningen

Läs mer

Anställnings- och avgångsrutiner

Anställnings- och avgångsrutiner Revisionsrapport Anställnings- och avgångsrutiner Malin Andersson Hans Axelsson Inledning/uppdraget Av s revisorer har vi fått i uppdrag att granska om det finns en tillräcklig kontroll av rutiner i samband

Läs mer

Minnesanteckningar från möte med Samverkansgruppen för hjälpmedelsfrågors styrgrupp den 6 februari 2017

Minnesanteckningar från möte med Samverkansgruppen för hjälpmedelsfrågors styrgrupp den 6 februari 2017 Datum Beteckning 2017-02-10 072-885 4868 Styrgruppen Minnesanteckningar från möte med Samverkansgruppen för hjälpmedelsfrågors styrgrupp den 6 februari 2017 Närvarande: Ulrika Hjort Monica Dahl Seth Pettersson

Läs mer

Internkontrollplan 2016

Internkontrollplan 2016 Landstingsdirektörens stab Ekonienheten TJÄNSTESKRIVELSE Datum 2015-11-05 Landstingsstyrelsen Sida 1(2) Referens Diarienummer 150708 Internkontrollplan 2016 Förslag till beslut Landstingsstyrelsen godkänner

Läs mer

Utförd intern- och egenkontroll 2014

Utförd intern- och egenkontroll 2014 TJÄNSTESKRIVELSE Handläggare Datum Ärendebeteckning Kristina Appert 2015-02-11 SN 2013/0666.11.01 0480-45 09 50 Socialnämnden Utförd intern- och egenkontroll 2014 Förslag till beslut Socialnämnden beslutar

Läs mer

Riktlinjer för intern kontroll

Riktlinjer för intern kontroll kommunledningskontoret Riktlinjer för intern kontroll Omfattar: Ånge kommunkoncern Dokumentansvarig: kanslichef Fastställd av: kommunstyrelsen Fastställd när: 2017-12-19, 253 Revideras: vid ny mandatperiod

Läs mer

Granskning av intern kontroll 2011 - svar på revisionsskrivelse

Granskning av intern kontroll 2011 - svar på revisionsskrivelse STYRELSEN SAMMANTRÄDES PROTOKOLL 30 (36) Sammanträdesdatum Paragraf Kommunstyrelsen 30 januari 2012 19 Diarienummer KS-2011/1 036.912 Granskning av intern kontroll 2011 - svar på revisionsskrivelse Kommunstyrelsens

Läs mer

Internkontrollplan 2017 för kommunstyrelsen - intern kontrollplan - återrapportering KS2016/810/01

Internkontrollplan 2017 för kommunstyrelsen - intern kontrollplan - återrapportering KS2016/810/01 TJÄNSTESKRIVELSE Datum 2017-11-23 1 (2) Kommunstyrelsen Internkontrollplan 2017 för kommunstyrelsen - intern kontrollplan - återrapportering KS2016/810/01 Förslag till beslut Kommunstyrelsen godkänner

Läs mer

Avrapportering av intern kontroll för socialnämnden, första halvåret 2015

Avrapportering av intern kontroll för socialnämnden, första halvåret 2015 SOCIALFÖRVALTNINGEN Handläggare Ehlin Bengt Datum 2015-05-29 Diarienummer SCN-2015-0033 Socialnämnden Avrapportering av intern kontroll för socialnämnden, första halvåret 2015 Förslag till beslut Socialnämnden

Läs mer

Minnesanteckningar från möte med Samverkansgruppen för hjälpmedelsfrågors styrgrupp den 10 maj 2017

Minnesanteckningar från möte med Samverkansgruppen för hjälpmedelsfrågors styrgrupp den 10 maj 2017 Datum Beteckning 2017-05-16 072-885 4868 Styrgruppen Minnesanteckningar från möte med Samverkansgruppen för hjälpmedelsfrågors styrgrupp den 10 maj 2017 Närvarande: Ulrika Hjort Monica Dahl Seth Pettersson

Läs mer

Internkontrollplan 2019

Internkontrollplan 2019 MILJÖFÖRVALTNINGEN Handläggare Datum Diarienummer Anna Nilsson 2019-02-08 MHN-2019-649 Till miljö- och hälsoskyddsnämndens sammanträde den 13 februari 2019 Internkontrollplan 2019 Förslag till beslut:

Läs mer

Stadgar för Kommunförbundet Skåne (nedan benämt förbundet)

Stadgar för Kommunförbundet Skåne (nedan benämt förbundet) Datum Beteckning 2011-05-13 Stadgar för Kommunförbundet Skåne (nedan benämt förbundet) Ändamål och medlemskap 1 Kommunförbundet Skåne är en sammanslutning av Skånes primärkommuner med uppgift att inom

Läs mer

Tjänsteskrivelse Rutinförteckning, Intern kontroll, Socialnämnden

Tjänsteskrivelse Rutinförteckning, Intern kontroll, Socialnämnden VA L LENTUNA KOMMUN T JÄNSTESKRIVELSE S O CIALFÖRVALTNING 2 0 1 4-05-21 D N R SN 2 014.0 58 A GNETA SANDSTRÖM SID 1/2 C O NTROLLER A GNETA.SANDSTROM@VALLENTUNA.SE S O CIALNÄMNDE N Tjänsteskrivelse Rutinförteckning,

Läs mer

Uppsala. Internkontrollplan för 2013 BUN-2013-0074. Barn- och ungdomsnämnden. Förslag till beslut

Uppsala. Internkontrollplan för 2013 BUN-2013-0074. Barn- och ungdomsnämnden. Förslag till beslut DUK 3/013-02-IH Uppsala ^ KOMMUN KONTORET FÖR BARN, UNGDOM OCH ARBETSMARKNAD Handläggare Datum Henrik Säfström Danielsson 2013-01-16 Diarienummer BUN-2013-0074 Barn- och ungdomsnämnden Internkontrollplan

Läs mer

Granskning av löneprocessen svar på revisionsskrivelse från Huddinge kommuns revisorer

Granskning av löneprocessen svar på revisionsskrivelse från Huddinge kommuns revisorer KOMMUNSTYRELSEN PROTOKOLLSUTDRAG Sammanträdesdatum Kommunstyrelsen 19 juni 2019 8 Paragraf KS-2019/1023.912 Granskning av löneprocessen svar på revisionsskrivelse från Huddinge kommuns revisorer Kommunstyrelsens

Läs mer

Kommunförbundet Skåne

Kommunförbundet Skåne Kommunförbundet Skåne Höstrevision 2018-11-06 Lars Starck och Linn Höglund Riskbedömning och fokusområde (Vilka är riskerna revisionsmässig bedömning) Väsentlighet Högre Investering finansiella Intern

Läs mer

Svar på granskningsrapport om Nässjö kommun avtalsefterlevnad

Svar på granskningsrapport om Nässjö kommun avtalsefterlevnad 1 (5) Datum 2017-02-23 Diarienummer KS 2017-5 Handläggare Camilla Petersson Direkttelefon 0380-51 80 10 E-postadress Camilla.petersson@nassjo.se Kommunstyrelsen Svar på granskningsrapport om Nässjö kommun

Läs mer

Rapport Dnr: BN2016/6 1 (6) 2016-11-22 Byggnadsnämnden Rapport intern kontroll 2016 Beslutsförslag Byggnadsnämnden beslutar: Att godkänna av förvaltningen upprättad skrivelse, daterad 2016-11-22, avseende

Läs mer

Uppföljning av förskolenämndens internkontrollplan i samband med bokslut 2011

Uppföljning av förskolenämndens internkontrollplan i samband med bokslut 2011 2012-02-08 1 (5) Förskolenämnden Uppföljning av förskolenämndens internkontrollplan i samband med bokslut 2011 Beslutsunderlag Barn- och utbildningsförvaltningens rapport den 8 februari 2012. Barn- och

Läs mer

Guide för projektledare

Guide för projektledare HÖGSKOLAN PÅ ÅLAND KVALITETSLEDNINGSSYSTEM Sida 1 av 5 GUIDE FÖR PROJEKTLEDARE Uppgjort av: Godkänt av: Rektor Edvard Johansson Dok. nr: B.3.2-2 Lena Nyman-Wiklund Granskat av: Q-team Godkänt datum: 18.04.2011

Läs mer

Fritidnämndens deltagande på utbildning och konferens

Fritidnämndens deltagande på utbildning och konferens Malmö stad Fritidsförvaltningen 1 (1) Datum 2013-05-03 Vår referens Malin Midler Norén Planeringssekreterare Malin.Midler-Noren@malmo.se Tjänsteskrivelse Fritidnämndens deltagande på utbildning och konferens

Läs mer

INTERN KONTROLL AV Regionstyrelsen (Regionstyrelsen/Regionala Utvecklingsnämnden/Personalnämnden) RAPPORT 2015

INTERN KONTROLL AV Regionstyrelsen (Regionstyrelsen/Regionala Utvecklingsnämnden/Personalnämnden) RAPPORT 2015 Region Skåne 2015 Gemensam Servicefunktion KC Ekonomi INTERN KONTROLL AV Regionstyrelsen (Regionstyrelsen/Regionala Utvecklingsnämnden/Personalnämnden) RAPPORT 2015 http://www.skane.se/ Inledning Inom

Läs mer

Intern kontrollplan 2018

Intern kontrollplan 2018 MILJÖFÖRVALTNINGEN Handläggare Datum Diarienummer Anna Nilsson 2017-12-14 2017-6707 Till miljö- och hälsoskyddsnämndens sammanträde den 14 december 2017 Intern kontrollplan 2018 Förslag till beslut: Miljö-

Läs mer

Uppföljning av intern kontrollplan per den 31 december 2015 för Täby kommun

Uppföljning av intern kontrollplan per den 31 december 2015 för Täby kommun KOMMUNLEDNINGSKONTORET Lena Fahlander Kommunstyrelsen 2016-04-11 Uppföljning av intern kontrollplan per den 31 december 2015 för Täby kommun Sammanfattning Enligt reglementet för intern kontroll (KF 2006-04-24,

Läs mer

Internkontrollplan för stadsbyggnads- och miljönämnden 2013

Internkontrollplan för stadsbyggnads- och miljönämnden 2013 2013-01-28 1 (6) Stadsbyggnads- och miljönämnden Internkontrollplan för stadsbyggnads- och miljönämnden 2013 Beslutsunderlag Förslag till internkontrollplan för stadsbyggnads- och miljönämnden 2013. Bilaga

Läs mer

Marks kommun - Granskning av intern kontroll i lönehanteringen

Marks kommun - Granskning av intern kontroll i lönehanteringen 3.2 Roller och ansvarsfördelning 3.4 Riktlinjer kring intern kontroll 4 Rimlighetsbedömning löneutbetalning Ansvarsfördelning Ansvars- och rollbeskrivningar bör finnas för väsentliga roller relaterat till

Läs mer

Mål med Beslutsstöd i Bjuv och Åstorp 2012

Mål med Beslutsstöd i Bjuv och Åstorp 2012 Datum Beteckning 2012-05-24 grupp 1 Bjuv och Åstorp Birgitta Halses Utbildningsledare/leg.arbetsterapeut Telefon:0709-81 91 93 birgitta.halses@simrishamn.se Arbetsmaterial Mål med Beslutsstöd i Bjuv och

Läs mer

Riskanalys och intern kontrollplan för Lönecentrum 2015

Riskanalys och intern kontrollplan för Lönecentrum 2015 Tjänsteskrivelse Sida 1(2) Administrativ nämnd Charlotte Rolfsson,0550-869 61 Charlotte.rolfsson@kristinehamn.se Datum 2015-02-02 Admnämnd/2015:2 047 Intern kontroll Riskanalys och intern kontrollplan

Läs mer

Tjänsteskrivelse. Delrapport om internkontrollarbetet för år Tjänsteskrivelse delårsrapport internkontroll Bilaga: Intern kontrollplan 2013

Tjänsteskrivelse. Delrapport om internkontrollarbetet för år Tjänsteskrivelse delårsrapport internkontroll Bilaga: Intern kontrollplan 2013 Malmö stad Fritidsförvaltningen 1 (4) Datum 2013-09-09 Vår referens Ekonomiavdelningen Tjänsteskrivelse Delrapport om internkontrollarbetet för år 2013 FRI-2013-2447 Sammanfattning Fritidsnämnden beslutade

Läs mer

Plan för intern kontroll 2015

Plan för intern kontroll 2015 2 STADSBYGGNADSFÖRVALTNINGEN Handläggare B Rinander Datum 2015-03-25 Diarienummer GSN-2015-0516 Gatu- och samhällsmiljönämnden Plan för intern kontroll 2015 Förslag till beslut Gatu- och samhällsmiljönämnden

Läs mer

Internkontrollrapport Socialnämnden 2018

Internkontrollrapport Socialnämnden 2018 s handling nr 3/2019 Internkontrollrapport 2018 Dnr: SOCN/2014:95-759 Antagen av socialnämnden 2019-02-20, 33 www.katrineholm.se Innehållsförteckning 1 Sammanfattning... 3 2 Inledning... 4 2.1 Definition

Läs mer

Uppföljning av tidigare granskning

Uppföljning av tidigare granskning Uppföljning av tidigare granskning Härnösands kommun Maj 2015 Innehåll Sammanfattning 1 Uppdrag och bakgrund 1 Revisionsfråga 1 Revisionskriterier 1 Svar på revisionsfrågan 1 1. Inledning 2 Uppdrag och

Läs mer

Riktlinjer för upphandling i Norrtälje kommun

Riktlinjer för upphandling i Norrtälje kommun 2012-02-02 Riktlinjer för upphandling i Norrtälje kommun Riktlinjer till samtliga kommunens nämnder 1. Syfte och mål Syftet med dessa riktlinjer är att skapa en enhetlig hantering av upphandlingsärenden

Läs mer

att godkänna bilagda förslag till intern kontrollplan för 2012

att godkänna bilagda förslag till intern kontrollplan för 2012 Malmö stad Fritidsförvaltningen Handläggande avd: Ekonomiavdelningen Ärende nr: 4 Datum: 2012-01-30 Initierare: Ärende: Sammanfattning: Intern kontrollplan 2012 Intern kontroll syftar till att nämnden

Läs mer

Resultat från uppföljning av internkontrollplan 2016

Resultat från uppföljning av internkontrollplan 2016 2017-02-02 1 (5) BILAGA NR 5 SOCN 2015 551/041 av internkontrollplan 2016 Om intern kontroll Intern styrning och kontroll bidrar till måluppfyllelse och att verksamheten bedrivs effektivt och säkert. I

Läs mer

Torshälla stads nämnds internkontrollplan 2019

Torshälla stads nämnds internkontrollplan 2019 Stadsbyggnadsförvaltningen Kultur- och fritidsförvaltningen 1 (2) Torshälla stads nämnd Torshälla stads nämnds internkontrollplan 2019 Förslag till beslut Torshälla stads nämnd godkänner föreslagen internkontrollplan

Läs mer

Riskanalys och intern kontrollplan för Lönecentrum 2016

Riskanalys och intern kontrollplan för Lönecentrum 2016 Tjänsteskrivelse Sida 1(2) Datum 2016-02-08 Admnämnd/2016:1 047 Intern kontroll Charlotte Rolfsson,0550-869 61 Charlotte.rolfsson@kristinehamn.se Riskanalys och intern kontrollplan för Lönecentrum 2016

Läs mer

Externt finansierade projekt

Externt finansierade projekt Revisionsrapport Externt finansierade projekt Gällivare kommun Mars 2010 Hans Forsström, certifierad kommunal revisor Rolf Särkimukka, revisionskonsult 2010-03-11 Hans Forsström Rolf Särkimukka Innehållsförteckning

Läs mer

Revisionsrapport 7 / 2010 Genomförd på uppdrag av revisorerna november 2010. Haninge kommun. Granskning av säkerhet i löneutbetalningar

Revisionsrapport 7 / 2010 Genomförd på uppdrag av revisorerna november 2010. Haninge kommun. Granskning av säkerhet i löneutbetalningar Revisionsrapport 7 / 2010 Genomförd på uppdrag av revisorerna november 2010 Haninge kommun Granskning av säkerhet i löneutbetalningar Innehåll 1. Sammanfattning och slutsatser...2 2. Inledning...2 2.1.

Läs mer

Riskanalys och intern kontrollplan för Lönecentrum

Riskanalys och intern kontrollplan för Lönecentrum Tjänsteskrivelse Sida 1(2) Datum 2013-05-03 Admnämnd/2013:1 Charlotte Rolfsson, 0550-869 61, Lönechef charlotte.rolfsson@kristinehamn.se Riskanalys och intern kontrollplan för Lönecentrum Sammanfattning

Läs mer

Tjänsteskrivelse. Intern kontrollplan 2015

Tjänsteskrivelse. Intern kontrollplan 2015 Malmö stad Fritidsförvaltningen 1 (4) Datum 2015-02-01 Vår referens Gert-Ove Gren Ekonomichef gert-ove.gren@malmo.se Tjänsteskrivelse Intern kontrollplan 2015 FRI-2014-4077 Sammanfattning Det primära syftet

Läs mer

Lönehanteringen. Trelleborgs kommun. December 2010. Anna Eriksson Karin Andersson Henrik Friang

Lönehanteringen. Trelleborgs kommun. December 2010. Anna Eriksson Karin Andersson Henrik Friang Lönehanteringen Trelleborgs kommun December 2010 Anna Eriksson Karin Andersson Henrik Friang Innehållsförteckning Sammanfattning... 1 Inledning... 3 Bakgrund... 3 Syfte, revisionsfrågor och avgränsning...

Läs mer

Lekmannarevision erfarenheter från Norrköpings kommun 2015

Lekmannarevision erfarenheter från Norrköpings kommun 2015 Lekmannarevision erfarenheter från Norrköpings kommun 2015 Samverkan mellan revisorer Delvis gemensam revision Kan begära upplysningar Kommunens revisorer Lekmannarevisor Bolagets yrkesrevisor Samordnad

Läs mer

Blekingesjukhuset. Internkontroll. Marie Edvardsson 2014-11-18

Blekingesjukhuset. Internkontroll. Marie Edvardsson 2014-11-18 Blekingesjukhuset Internkontroll 2014 Marie Edvardsson 2014-11-18 Rapport uppföljning av 2014 års interna kontrollplaner Utanordning av lön. Kontrollmoment att rätt person belastar rätt ansvar och period.

Läs mer

Internkontrollplan för individ- och omsorgsnämnden 2012

Internkontrollplan för individ- och omsorgsnämnden 2012 Individ- omsorgsförvaltningen 2012-03-12 1 (6) Individ- omsorgsnämnden Internkontrollplan för individ- omsorgsnämnden 2012 Beslutsunderlag Individ- omsorgsförvaltningens skrivelse den 12 mars 2012 Sammanfattning

Läs mer

Granskning av intern styrning och kontroll vid Statens servicecenter

Granskning av intern styrning och kontroll vid Statens servicecenter 1 Granskning av intern styrning och kontroll vid Statens servicecenter Riksrevisionen har som ett led i den årliga revisionen av Statens Servicecenter granskat den interna styrning och kontroll i myndighetens

Läs mer

Minnesanteckningar från möte med Samverkansgruppen för hjälpmedelsfrågors styrgrupp den 27 september 2016

Minnesanteckningar från möte med Samverkansgruppen för hjälpmedelsfrågors styrgrupp den 27 september 2016 Datum Beteckning 2016-09-27 072-885 4868 Styrgruppen Minnesanteckningar från möte med Samverkansgruppen för hjälpmedelsfrågors styrgrupp den 27 september 2016 Närvarande: Anneli Flink Ulrika Hjort Seth

Läs mer

Granskning av verksamheten i Lönesamverkan

Granskning av verksamheten i Lönesamverkan Revisionsrapport* Granskning av verksamheten i Lönesamverkan HUL 18 februari 2008 Eva Gustafsson *connectedthinking Innehållsförteckning 1 Bakgrund, revisionsfråga och metod...3 2 Sammanfattning av den

Läs mer

Granskning av intern kontroll

Granskning av intern kontroll Revisionsrapport Granskning av intern kontroll Finspångs kommun 2010-01-25 Karin Jäderbrink, Certifierad kommunal revisor Innehållsförteckning Bakgrund och revisionsfrågor...1 1.1 Bakgrund...1 1.2 Revisionsfrågor

Läs mer

Tjänsteskrivelse Internkontroll, helårsuppföljning 2014 - Barn- och ungdomsnämnden

Tjänsteskrivelse Internkontroll, helårsuppföljning 2014 - Barn- och ungdomsnämnden VALLENTUNA KOMMUN TJÄNSTESKRIVELSE BARN- OCH UNGDOMSFÖRVALTNING 2015-01-13 DNR BUN 2015.010 ANNA ELIASSON SID 1/2 ANNA.ELIASSON@VALLENTUNA.SE BARN- OCH UNGDOMSNÄMNDEN Tjänsteskrivelse Internkontroll, helårsuppföljning

Läs mer

Generellt angående metod, uppföljningsintervaller.

Generellt angående metod, uppföljningsintervaller. 1 (2) MILJÖ- OCH HÄLSOSKYDDSNÄMNDEN INTERN KONTROLLPLAN 2013 Fastställd vid miljö- och hälsoskyddsnämndens sammanträde 11 december 2012, dnr 2012-6397 Generellt angående metod, uppföljningsintervaller.

Läs mer

Verksamhetsberättelse 2016 Beredningen för kommunalekonomiska frågor

Verksamhetsberättelse 2016 Beredningen för kommunalekonomiska frågor Bilaga 2017-01-17 Verksamhetsberättelse 2016 Beredningen för kommunalekonomiska frågor Ledamöter Beredningen har haft följande ledamöter: Patric Åberg (M) ordf, Östra Göinge Ann-Sofi Turesson (M), Kävlinge

Läs mer

Utförd egen- och internkontroll 2015

Utförd egen- och internkontroll 2015 TJÄNSTESKRIVELSE Handläggare Datum Ärendebeteckning Kristina Appert 2016-02-09 SN 2014/0652.03.01 0480-450950 Socialnämnden Utförd egen- och internkontroll 2015 Förslag till beslut Socialnämnden godkänner

Läs mer

Uppföljning av Intern kontroll 2010.

Uppföljning av Intern kontroll 2010. BILAGA 7 2011-01-05 Johan Nilsson Staben 08-508 270 15 Uppföljning av Intern kontroll 2010. Bakgrund Fastighetsnämnden antog vid sitt sammanträde den 15 december 2009, i samband med verksamhetsplanen för

Läs mer

I Intern kontrollplan 2014 framgår att vissa processer och rutiner ska följas upp i anslutning till delårsbokslut 2.

I Intern kontrollplan 2014 framgår att vissa processer och rutiner ska följas upp i anslutning till delårsbokslut 2. Malmö stad Stadsområdesförvaltning Norr 1 (1) Datum 2014-09-11 Vår referens Sven Johansson Sekreterare Tjänsteskrivelse sven.johansson@malmo.se Uppföljning intern kontroll 2014, DR2 SOFN-2014-29 Sammanfattning

Läs mer

Internkontrollplan 2019 för äldrenämnden

Internkontrollplan 2019 för äldrenämnden Internkontrollplan 2019 för äldrenämnden Ett aktiverande dokument som äldrenämnden fattade beslut om den 7e februari 2019 Dokument-ID Dokumentnamn Fastställd av Gäller från Sida Internkontrollplan 2019

Läs mer

Internkontrollplan 2017, rapportering av kontrollmomentet.

Internkontrollplan 2017, rapportering av kontrollmomentet. Handläggare: Lundkvist Mikael Datum: 2017-09-12 Diarienummer: RÄN-2016-0238 Räddningsnämnden Internkontrollplan 2017, rapportering av kontrollmomentet. Förslag till beslut Räddningsnämnden föreslås besluta

Läs mer

Riskanalys och internkontrollplan för Lönecentrum

Riskanalys och internkontrollplan för Lönecentrum Tjänsteskrivelse Sida 1(1) Datum 2014-03-31 Administrativ nämnd Charlotte Rolfsson,0550-86961 charlotte.rolfsson@kristinehamn.se Riskanalys och internkontrollplan för Lönecentrum Sammanfattning Syftet

Läs mer

Hofors kommun. Intern kontroll. Revisionsrapport. KPMG AB Mars 2011 Antal sidor: 10

Hofors kommun. Intern kontroll. Revisionsrapport. KPMG AB Mars 2011 Antal sidor: 10 Revisionsrapport KPMG AB Antal sidor: 10 Innehåll 1. Sammanfattning 1 2. Bakgrund 3 3. Syfte 3 4. Avgränsning 3 5. Revisionskriterier 4 6. Ansvarig styrelse/nämnd 4 7. Metod 4 8. Projektorganisation 4

Läs mer

Mål och Verksamhetsplan 2014

Mål och Verksamhetsplan 2014 Tjänsteskrivelse Sida 1(1) Administrativ nämnd Charlotte Rolfsson,0550-86961 charlotte.rolfsson@kristinehamn.se Datum 2013-11-13 Admnämnd/2013:9 012 Verksamhetsplaner/måldokume nt Mål och Verksamhetsplan

Läs mer

Intern kontroll avseende redovisning och räkenskaper 2013. Växjö Kommun. Genomförd på uppdrag av revisorerna

Intern kontroll avseende redovisning och räkenskaper 2013. Växjö Kommun. Genomförd på uppdrag av revisorerna Intern kontroll avseende redovisning och räkenskaper 2013 Växjö Kommun Genomförd på uppdrag av revisorerna September 2013 Innehållsförteckning 1. INLEDNING... 2 1.1 SYFTE OCH METOD... 2 2. ALLMÄNNA REVISIONSÅTGÄRDER...

Läs mer

Missiv Socialnämndens internkontrollplan 2018 delårsrapport 1

Missiv Socialnämndens internkontrollplan 2018 delårsrapport 1 Socialnämnden 2018-04-12 1 (1) Socialförvaltningen Utveckling och SOCN/2017:127 Elin Lindh /016-710 42 26/ Socialnämnden Missiv Socialnämndens internkontrollplan 2018 delårsrapport 1 Förslag till beslut

Läs mer

Kommunstyrelsen - Kommunstyrelseförvaltningens internkontrollplan 2018 Dnr KS18/

Kommunstyrelsen - Kommunstyrelseförvaltningens internkontrollplan 2018 Dnr KS18/ 2018-08-31 Katinka Madsen Ekonomichef 08-124 57 181 katinka.madsen@ekero.se Kommunstyrelsen - Kommunstyrelseförvaltningens internkontrollplan 2018 Dnr KS18/151-010 Sammanfattning I enlighet med KFS 01:7

Läs mer

Yttrande till kommunrevisionen över granskning av löneutbetalningar

Yttrande till kommunrevisionen över granskning av löneutbetalningar KOMMUNLEDNINGSKONTORET Handläggare Andersson Pia Forsell Tommy Datum 2018-06-25 Diarienummer KSN-2018-1367 Kommunstyrelsen Yttrande till kommunrevisionen över granskning av löneutbetalningar Förslag till

Läs mer

Intern kontroll - gemensamma granskningsområden för verksamhetsår 2019 STK

Intern kontroll - gemensamma granskningsområden för verksamhetsår 2019 STK Malmö stad Stadskontoret 1 (7) Datum 2018-09-13 Vår referens Henrik Heyman Ekonom henrik.heyman@malmo.se Tjänsteskrivelse Intern kontroll - gemensamma granskningsområden för verksamhetsår 2019 STK-2018-913

Läs mer

Revisionsrapport. Granskning av ekonomihandbok Kustbostäder och Oxelö Energi. December 2009 Karin Sundelius

Revisionsrapport. Granskning av ekonomihandbok Kustbostäder och Oxelö Energi. December 2009 Karin Sundelius Revisionsrapport Granskning av ekonomihandbok Kustbostäder och Oxelö Energi December 2009 Karin Sundelius INNEHÅLLSFÖRTECKNING 1. Sammanfattning och revisionell bedömning...1 2. Bakgrund och revisionsfråga...3

Läs mer

S Intern kontroll Regler

S Intern kontroll Regler www.hassleholm.se S Intern kontroll Regler Diarienummer: 2015/342 049 Fastställt den: 2015-09-28 125 Fastställt av: Kommunfullmäktige För revidering ansvarar: Kommunfullmäktige För uppföljning ansvarar:

Läs mer

Revisionsrapport. Kalmar kommun. Förstudie av personalsystemet. Caroline Liljebjörn. 10 oktober 2011

Revisionsrapport. Kalmar kommun. Förstudie av personalsystemet. Caroline Liljebjörn. 10 oktober 2011 Revisionsrapport Förstudie av personalsystemet Kalmar kommun Caroline Liljebjörn Förstudie av personalsystemet 2011-10-10 Caroline Liljebjörn Stefan Wik Kalmar kommun Förstudie av personalsystemet Innehållsförteckning

Läs mer

Redovisning av intern kontroll 2014 för miljö- och hälsoskyddsnämnden

Redovisning av intern kontroll 2014 för miljö- och hälsoskyddsnämnden 1 (1) MILJÖ- OCH HÄLSOSKYDDSNÄMNDEN Datum Diarienummer 2014-11-28 2013-005797- AD Till miljö- och hälsoskyddsnämndens sammanträde den 10 december 2014 Redovisning av intern kontroll 2014 för miljö- och

Läs mer

Granskning av intern kontroll

Granskning av intern kontroll Revisionsrapport Granskning av intern kontroll Gemensamma Taxe- och Avgiftsnämnden för Hallsberg, Laxå, Lekeberg och Askersund Hallsbergs kommun Lars Wigström Cert. kommunal revisor Innehållsförteckning

Läs mer

Sida 1(1) /ALN0028. Arbetslivsförvaltningen Per-Olof Jinnegård Kommunstyrelsen

Sida 1(1) /ALN0028. Arbetslivsförvaltningen Per-Olof Jinnegård Kommunstyrelsen Arbetslivsförvaltningen Per-Olof Jinnegård 033-35 38 85 Sida 1(1) 2017-02-20 2016/ALN0028 Kommunstyrelsen Intern kontrollplan 2017 Intern kontroll är primärt ett ledningsverktyg med väsentlig betydelse

Läs mer

REVISIONSRAPPORT. Löpande granskning av redovisning och administrativa rutiner avseende. Tekniska nämnden. Hylte Kommun.

REVISIONSRAPPORT. Löpande granskning av redovisning och administrativa rutiner avseende. Tekniska nämnden. Hylte Kommun. REVISIONSRAPPORT Löpande granskning av redovisning och administrativa rutiner avseende Tekniska nämnden Hylte Kommun November 2002 Rolf Bergman Tommy Karlsson www.pwcglobal.com/se www.komrev.se Sammanfattning

Läs mer

Kungörelse 2016-02-15. Norra Västmanlands ekonominämnd sammanträder. Tid: Tisdagen den 23 februari 2016, klockan 13.15 Plats: Kommunhuset, Fagersta

Kungörelse 2016-02-15. Norra Västmanlands ekonominämnd sammanträder. Tid: Tisdagen den 23 februari 2016, klockan 13.15 Plats: Kommunhuset, Fagersta Kungörelse 2016-02-15 Norra Västmanlands ekonominämnd sammanträder Tid: Tisdagen den 23 februari 2016, klockan 13.15 Plats: Kommunhuset, Fagersta Ärenden 1. Protokollsjustering 2. Firmateckning 3. Internkontrollplan

Läs mer

Organisation av och uppföljning av intern kontroll

Organisation av och uppföljning av intern kontroll Dnr VON-2015-91 Dpl 00 sid 1 (7) VÅRD- OCH OMSORGSFÖRVALTNINGEN Biståndskontoret Tjänsteyttrande 2015-03-05 Mikael Lind, 0545405452 mikael.lind@karlstad.se Organisation av och uppföljning av intern kontroll

Läs mer

Revisionsrapport Uppföljande granskning av rapporten Attester och utbetalningsrutiner

Revisionsrapport Uppföljande granskning av rapporten Attester och utbetalningsrutiner Sida 1(1) Datum Revisionen Till: Kommunstyrelsen För kännedom: Kommunfullmäktiges presidium Revisionsrapport Uppföljande granskning av rapporten Attester och KPMG har på uppdrag av kommunens revisorer

Läs mer

DALSLANDS MILJÖ OCH ENERGIFÖRBUND fastställd Direktionen , 25 INTERNKONTROLL 2019

DALSLANDS MILJÖ OCH ENERGIFÖRBUND fastställd Direktionen , 25 INTERNKONTROLL 2019 DALSLANDS MILJÖ OCH ENERGIFÖRBUND fastställd Direktionen 2018-10-11, 25 INTERNKONTROLL 2019 Rutinbeskrivning Kontrollmoment Metod Frekvens Kontroll ansvarig Administration Resultat av granskning Mottagare

Läs mer

Fritidsförvaltningen 1 (4) BESLUTSFÖRSLAG Vår re fer ens. Bo Sjöström. Internkontrollplan 2013 FRN-FRI

Fritidsförvaltningen 1 (4) BESLUTSFÖRSLAG Vår re fer ens. Bo Sjöström. Internkontrollplan 2013 FRN-FRI Malmö stad Fritidsförvaltningen 1 (4) Datum 2013-01-24 Vår re fer ens Bo Sjöström BESLUTSFÖRSLAG Internkontrollplan 2013 FRN-FRI-2012-03085 Sammanfattning Det primära syftet med intern kontroll är att

Läs mer

Revisionsrapport Uppföljning av granskning förtroendevaldas anspråk på förlorad arbetsförtjänst

Revisionsrapport Uppföljning av granskning förtroendevaldas anspråk på förlorad arbetsförtjänst www.pwc.se Revisionsrapport Helena Steffansson Carlson September 2016 Innehåll Sammanfattning...2 1. Inledning...3 1.1. Bakgrund...3 1.2. Syfte och revisionsfråga...3 1.3. Kontrollmål...3 1.4. Avgränsning...3

Läs mer

Peter Nilsson Telefon 0709-719924 2010-03-02. Fördjupad information om BYGE! (Mars 2010)

Peter Nilsson Telefon 0709-719924 2010-03-02. Fördjupad information om BYGE! (Mars 2010) BYGE! BALTIC YOUTH GOES EUROPE Peter Nilsson Datum Telefon 0709-719924 2010-03-02 Fördjupad information om BYGE! (Mars 2010) Vad är BYGE!? BYGE! är ett tvåårigt utvecklingsprojekt som leds av Kommunförbundet

Läs mer

DNR: KS2017/761/01. Internkontrollplan 2018 för kommunstyrelsen - intern kontrollplan - återrapportering KS2016/810/ (2)

DNR: KS2017/761/01. Internkontrollplan 2018 för kommunstyrelsen - intern kontrollplan - återrapportering KS2016/810/ (2) TJÄNSTESKRIVELSE Datum -11-20 1 (2) Kommunstyrelsen Internkontrollplan för kommunstyrelsen - intern kontrollplan - återrapportering KS2016/810/01 Förslag till beslut Kommunstyrelsen godkänner års återrapport

Läs mer

GOTLANDS KOMMUN. Uppföljning av granskning av lönerutiner i Personalsystemet IFS. Mats Renborn Viveca Karlsson

GOTLANDS KOMMUN. Uppföljning av granskning av lönerutiner i Personalsystemet IFS. Mats Renborn Viveca Karlsson GOTLANDS KOMMUN Uppföljning av granskning av lönerutiner i Personalsystemet IFS Mats Renborn Viveca Karlsson 2005-08-25 1 INNEHÅLLSFÖRTECKNING SID SAMMANFATTNING...2 1. INLEDNING...3 1.1 Resultat av 2003

Läs mer

Internkontrollplan 2018, rapportering av kontrollmomentet.

Internkontrollplan 2018, rapportering av kontrollmomentet. 8 Handläggare: Lundkvist Mikael Datum: 2018-11-20 Diarienummer: RÄN-2017-0151 Räddningsnämnden Internkontrollplan 2018, rapportering av kontrollmomentet. Förslag till beslut Räddningsnämnden föreslås besluta

Läs mer

Tillämpningsanvisning till Attestreglemente

Tillämpningsanvisning till Attestreglemente Besöksadress: Postadress: Telefon: Webb: www.ange.se Datum: 2015-02-03 Tillämpningsanvisning till Attestreglemente Antaget av kommunstyrelsen den 3 februari 2015 Postadress Besöksadress Webb Telefon Bankgiro

Läs mer

Barnhälsodataprojektet. Inventering av nuvarande informationsutbyte mellan Barnhälsovård och Skolhälsovård. Skåne län

Barnhälsodataprojektet. Inventering av nuvarande informationsutbyte mellan Barnhälsovård och Skolhälsovård. Skåne län Barnhälsodataprojektet Inventering av nuvarande informationsutbyte mellan Barnhälsovård och Skolhälsovård Skåne län Postadress: Box 13, 264 21 Klippan. Besöksadress: Storgatan 33, Klippan. Telefon: 0435-71

Läs mer

Länsstyrelsen i Skåne län Sociala enheten 205 15 Malmö

Länsstyrelsen i Skåne län Sociala enheten 205 15 Malmö Datum Beteckning 2009-02-13 Dnr 09-7-45 Länsstyrelsen i Skåne län Sociala enheten 205 15 Malmö Delrapport nr 3 för regionalt stöd för standardiserade bedömningsinstrument - ASI ett samarbetsprojekt mellan

Läs mer

Hallstahammars kommun

Hallstahammars kommun Revisorerna REVISIONSRAPPORT Granskning av Intern kontroll Hallstahammars kommun Utarbetad av Komrev inom Öhrlings PricewaterhouseCoopers på uppdrag av kommunens revisorer och antagen vid revisorernas

Läs mer

Grundläggande granskning av samarbetsnämnd för löneservice

Grundläggande granskning av samarbetsnämnd för löneservice Grundläggande granskning av samarbetsnämnd för löneservice Rapport Burlövs kommun Antal sidor 7 Innehållsförteckning 1. Inledning/bakgrund 2 1.1 Syfte 2 1.2 Revisionskriterier 2 1.3 Ansvariga 3 1.4 Metod

Läs mer

Granskning av anställningar och avslut i lönesystemet och tilldelning av behörigheter till dokumentationssystem

Granskning av anställningar och avslut i lönesystemet och tilldelning av behörigheter till dokumentationssystem Karin Norrman Elgh Översiktlig revisionsrapport Granskning av anställningar och avslut i lönesystemet och tilldelning av behörigheter till dokumentationssystem Vara kommun Anställningar och avslut i lönesystemet

Läs mer

Uppföljning av plan för intern kontroll 2016

Uppföljning av plan för intern kontroll 2016 STADSBYGGNADSFÖRVALTNINGEN Handläggare Barbro Rinander Datum 2016-11-24 Diarienummer GSN-2015-2632 Uppföljning av plan för intern kontroll 2016 Gatu- och samhällsmiljönämnden föreslås besluta att godkänna

Läs mer

Redovisning av 2015 års internkontrollarbete inom koncernen Stockholm Business Region

Redovisning av 2015 års internkontrollarbete inom koncernen Stockholm Business Region Tjänsteutlåtande Styrelsen för Stockholm Business Region 2016-03-10 Ärende nr. 8 Dnr. 1.3.1-17/2016 2015-02-15 Handläggare: Mattias Rindberg Tel: 08-508 285 90 E-post: mattias.rindberg@stockholm.se Redovisning

Läs mer

Uppföljning av 2012 års interna kontrollplaner för nämnderna.

Uppföljning av 2012 års interna kontrollplaner för nämnderna. Rapport 1 (9) Datum 2013-03-12 Budget- och utvecklingschef Raymond Lützhöft 0410733135, 0708817135 raymond.lutzhoft@trelleborg.se Till kommunstyrelsen Uppföljning av 2012 års interna kontrollplaner för

Läs mer

Granskning av lönehanteringen

Granskning av lönehanteringen www.pwc.se Revisionsrapport Caroline Liljebjörn Cert. kommunal revisor Ola Holstein Risk Manager Granskning av lönehanteringen Borgholms kommun Innehållsförteckning 1. Revisionell bedömning... 1 2. Inledning...2

Läs mer

INTERN KONTROLL AV Regionstyrelsen (Regionstyrelsen, Regionala Tillväxtnämnden och Näringsliv Skåne) RAPPORT 2012

INTERN KONTROLL AV Regionstyrelsen (Regionstyrelsen, Regionala Tillväxtnämnden och Näringsliv Skåne) RAPPORT 2012 Region Skåne 2012-12-12 Ekonomiservice Gemensam Servicefunktion, KC Ekonomi INTERN KONTROLL AV (, och ) RAPPORT 2012 http://www.skane.se/ Inledning Inom ramen för Gemensam Servicefunktion ligger kunduppdraget

Läs mer

Central upphandling av IT-stöd för en kvalitetssäkrad rekryteringsprocess

Central upphandling av IT-stöd för en kvalitetssäkrad rekryteringsprocess Utlåtande 2008: RI (Dnr 201-5110/2007) Central upphandling av IT-stöd för en kvalitetssäkrad rekryteringsprocess Kommunstyrelsen föreslår kommunfullmäktige besluta följande 1. Kommunstyrelsen ges i uppdrag

Läs mer

Granskning av löner och ersättningar inklusive arvoden till förtroendevalda. Region Gotland

Granskning av löner och ersättningar inklusive arvoden till förtroendevalda. Region Gotland www.pwc.se Revisionsrapport Carin Hultgren Cert. kommunal revisor Jenny Nyholm Sandra Feiff Granskning av löner och ersättningar inklusive arvoden till förtroendevalda Region Gotland Granskning av intern

Läs mer

Norbergs kommunhus, klockan :40. Marino Wallsten (S) Karolina Berglund, ekonomichef Jan Abrahamsson, IT-strateg, 19

Norbergs kommunhus, klockan :40. Marino Wallsten (S) Karolina Berglund, ekonomichef Jan Abrahamsson, IT-strateg, 19 Sammanträdesprotokoll 2017-11-23 1 (10) Plats och tid Norbergs kommunhus, klockan 10.30-11:40 Beslutande Marino Wallsten (S) Johanna Odö (S) Övriga deltagande Karolina Berglund, ekonomichef Jan Abrahamsson,

Läs mer

Matarengivägsprojektet

Matarengivägsprojektet www.pwc.se Revisionsrapport Robert Bergman, revisionskonsult Matarengivägsprojektet Övertorneå kommun Mars 2013 Innehållsförteckning 1. Sammanfattning... 1 2. Inledning...3 2.1. Bakgrund...3 2.2. Revisionsfråga...3

Läs mer

Uppföljning kommunstyrelsens intern kontroll 2013 och. internkontrollplan 2014 VÄRMDÖ KOMMUN. Förslag till beslut. BesI utsn ivå.

Uppföljning kommunstyrelsens intern kontroll 2013 och. internkontrollplan 2014 VÄRMDÖ KOMMUN. Förslag till beslut. BesI utsn ivå. Madeleine Dovrén 1-lanciläggare Diarenummer Växel 08-570 470 00 varmdo.kommun@varmdo.se www.varmdo.se Org.nr. 01-212000-0035 Besöksadress: Skogsbovägen 9 11, 134 81 Gustavsberg Postadress: Värmdö kommun,

Läs mer