Tjänsteskrivelse Internkontroll, helårsuppföljning Barn- och ungdomsnämnden

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Tjänsteskrivelse Internkontroll, helårsuppföljning 2014 - Barn- och ungdomsnämnden"

Transkript

1

2 VALLENTUNA KOMMUN TJÄNSTESKRIVELSE BARN- OCH UNGDOMSFÖRVALTNING DNR BUN ANNA ELIASSON SID 1/2 BARN- OCH UNGDOMSNÄMNDEN Tjänsteskrivelse Internkontroll, helårsuppföljning Barn- och ungdomsnämnden Förslag till beslut Barn- och ungdomsnämnden godkänner helårsuppföljningen och åtgärdsuppföljningen för 2014 av internkontrollen. Ärendet i korthet Barn- och ungdomsnämnden har i början av året antagit en internkontrollplan för Utifrån internkontrollplanen har granskning utförts under helåret. Resultatet av granskningen har sammanställts till en helårsrapport samt en åtgärdsuppföljning till barn- och ungdomsnämnden för godkännande. Sammanfattning Genomgång av våra rutiner gällande hantering av obetalda barnomsorgsfakturor som lett till krav och ibland inkasso visade att dessa rutiner fungerar väl. För att förtydliga information till vårdnadshavare har informationsbrev reviderats och förvaltningen har uppdaterat information på hemsidan. Inkomstkontroll genom stickprov, för att säkerställa att alla vårdnadshavare betalar korrekt avgift för barnomsorg, har inte hunnits med på grund av sjukskrivningar utan föreslås följas upp under våren Personalfrågor gällande anställningsavtal, avslutning av tjänst och kostnader för vikariehantering har följts upp i samarbeta med HR-avdelningen. Inga avvikelser har upptäckts vad gäller anställningsavtal men anställningsunderlag för timanställda har i vissa fall varit ofullständiga. Rutinerna innebär att ofullständiga avtal skickas tillbaka från HR till ansvarig verksamhet för komplettering. BARN- OCH UNGDOMSFÖRVALTNING TUNA TORG VALLENTUNA TFN FAX BUF@VALLENTUNA.SE

3 VALLENTUNA KOMMUN TJÄNSTESKRIVELSE FÖRVALTING DNR BUN SID 2/2 Vid avslutande av tjänst har ett fall hittats där underlag för avslut saknats men där den anställde ändå avslutats i lönesystemet. Inga avvikelser hittades vid uppföljning av vikariehantering. Handlingar 1. Internkontroll, helårsuppföljning Barn- och ungdomsnämnden 2. Internkontroll Åtgärdsuppföljning BUN Internkontroll Helårsuppföljning BUN 2014 Marie Truedsson - Utbildningschef Elisabeth Johansson- Kanslichef Ska expedieras till: Akten Kommunledningskontorets ekonomiavdelning

4 2014 Barn- och ungdomsnämnden Internkontroll: Helårsuppföljning

5 Innehållsförteckning Uppföljning internkontroll... 3 Krav och inkasso... 3 Inkomstkontroll... 3 Personalkostnader: Anställningsavtal och avslutning av tjänst... 3 Personalkostnader: Vikariehantering... 4 Barn- och ungdomsnämnden, Internkontroll: Helårsuppföljning 2(4)

6 Uppföljning internkontroll Internkontrollen syftar till att verksamheten ska bedrivas effektivt och säkert. En kommuns verksamhet består av processer och rutiner och målet med internkontrollen är att ha ordning och reda på alla processer och rutiner. Den här rapporten visar de processer/rutiner och dess tillhörande kontrollmoment som har granskats inom nämnden samt granskningens genomförande och granskningens utfall. Krav och inkasso Rutiner kring inkasso och uppsägningar Granskningens genomförande Granskningen har genomförts med hjälp av en heltäckande genomgång av befintliga regler och riktlinjer gällande krav och inkasso inom barnomsorgen. Granskningens utfall Vid genomgången av de befintliga dokumenten gällande regler och riktlinjer kring krav och inkasso inom barnomsorgen upptäcktes några brister. Dokumenten behövde revideras samt att aktuell information inte kom vårdnadshavarna tillhanda, tex genom hemsidan. Inkomstkontroll Stickprovskontroller av lönebesked Granskningens genomförande Kontroll av vårdnadshavares inkomster kommer att genomföras under våren 2015 då internkontrollpunketen är framflyttad. Granskningens utfall Internkontrollpunkten är framflyttad till 2015 och inkomstkontroller kommer att genomföras under året. Personalkostnader: Anställningsavtal och avslutning av tjänst Lagstiftning och regelverk kring anställningsavtal på två skolenheter Granskningens genomförande Granskningen har genomförts med stickprovskontroller (tre skolor slumpmässigt utvalda) för november månad 2014 samt genom samtal med Löne-/PA-konsulter på HR-support, kommunledningskontoret. Kontrollmomentet för rutinen för personalkostnader innebär att kontrollera att rätt uppgifter regi- Barn- och ungdomsnämnden, Internkontroll: Helårsuppföljning 3(4)

7 strerats i personalsystemet utifrån korrekta anställningsavtal eller anställningsunderlag för anställda med timlön. Kontroll har genomförts av uppgifter i anställningsavtal både för månadsavlönade samt för anställda med timlön. Granskningen genomförs också löpande när underlag inkommer till HR-support eftersom enhetens Löne-/PA-konsulter granskar alla anställningsavtal och anställningsunderlag innan registrering sker i personalsystemet. Granskningens utfall Vid stickprovskontroll av anställningsavtal gällande mot vad som är registrerat i personalsystemet har inga avvikelser upptäckts. På anställningsunderlag för personal med timlön har några brister upptäckts när det gäller ofullständigt ifyllda underlag. HR-support har i dessa fall fått undersöka närmare för att få fullständiga uppgifter och för att kunna registrera anställningen i personalsystemet. I vissa fall kontaktar HRsupport anställande chef för ytterligare uppgifter och i vissa fall skickas underlaget tillbaka till anställande verksamhet för att kompletteras. Lagstiftning och regelverk kring avslutning av tjänst, kontroll på två skolenheter Granskningens genomförande Granskningen har genomförts med stickprovskontroller (tre skolor slumpmässigt utvalda) för augusti-november månad 2014 samt genom samtal med Löne-/PA-konsulter på HR-support, kommunledningskontoret. För stickprovskontroll har en lista över avslutade anställningar tagits fram från rapportverktyget. Kontroll över alla avslutade anställningar under ovannämnda period har genomförts. Underlag för avslut av tjänst har granskats samt jämförts med vad som har registrerats i personalsystemet. Granskningens utfall Vid stickprovskontroll av underlag för avslutade anställningar gällande mot vad som är registrerat i personalsystemet har en avvikelse upptäckts. Där saknades det skriftligt underlag för avslutande av tjänst. Genom annan dokumentation som visar att anställningen har avslutats, har anställningen avslutats i systemet. Personalkostnader: Vikariehantering Lagstiftning och regelverk kring vikariehantering, kontroll på två skolenheter Granskningens genomförande Granskningen har genomförts med stickprovskontroller (tre skolor slumpmässigt utvalda) för november månad Kontrollmomentet för personalkostnader gällande vikariehantering innebär att kontrollera att anställda med anställningsformen vikariat, vikarierar för en fysisk person som är frånvarande under den aktuella perioden och att rätt uppgifter har registrerats i personalsystemet. Granskningens utfall Inga avvikelser upptäcktes. De som har anställningsformen vikariat vikarierar för en anställd som är frånvarande under samma period. Anställningarna är korrekt registrerade. Barn- och ungdomsnämnden, Internkontroll: Helårsuppföljning 4(4)

8 2014 Barn- och ungdomsnämnden Internkontroll: Åtgärdsuppföljning

9 Innehållsförteckning Åtgärder... 3 Krav och inkasso... 3 Inkomstkontroll... 3 Personalkostnader: Anställningsavtal och avslutning av tjänst... 4 Barn- och ungdomsnämnden, Internkontroll: Åtgärdsuppföljning 2(4)

10 Åtgärder Vid brister i internkontrollen ska en årlig åtgärdsrapport lämnas till nämnden i samband med helårsuppföljningen. Den här rapporten visar de processer/rutiner och dess tillhörande kontrollmoment som har åtgärder. För varje åtgärd finns en beskrivning, åtgärdens status och en kommentar till åtgärden. Krav och inkasso Kontrollmoment: Rutiner kring inkasso och uppsägningar Åtgärd Revidering av dokument Status Informationsbrev till vårdnadshavare om uppsägning av plats inom barnomsorgen har reviderats. Uppdatering av hemsida Informationen om rutiner kring fakturor, inkasso och uppsägning av plats inom barnomsorgen har uppdaterats på kommunens hemsida. Kortare förfallotider Tiden från första missade faktura fram till uppsägning av plats inom barnomsorgen har förkortats. Inkomstkontroll Kontrollmoment: Stickprovskontroller av lönebesked Åtgärd Inkomstkontroll Status Ej påbörjad Internkontrollpunkten är flyttad till 2015 och stickprover kommer att genomföras under året. Barn- och ungdomsnämnden, Internkontroll: Åtgärdsuppföljning 3(4)

11 Personalkostnader: Anställningsavtal och avslutning av tjänst Kontrollmoment: Lagstiftning och regelverk kring anställningsavtal på två skolenheter Åtgärd Avvikelselogg Status HR-support har sedan oktober 2014 börjat föra en avvikelselogg för att mäta vilka fel och brister som finns. Den här loggen ska följas upp för att se vilka administratörer och chefer ute i verksamheten som behöver mer stöd inför att upprätta anställningsavtal samt anställningsunderlag för anställda med timlön. Återkommande utbildning Återkommande utbildning i rutinen att upprätta anställningsavtal/utbetalningsunderlag för timavlönade genomförs. Blankett med ifyllnadshantering finns framtagen och behöver ständigt aktualiseras. Kontrollmoment: Lagstiftning och regelverk kring avslutning av tjänst, kontroll på två skolenheter Åtgärd Återkommande utbildning Status Utbildning i rutinen till chefer och administratörer samt påtala för berörda vikten av att HR-support får rätt information för registrering i personalsystemet. Barn- och ungdomsnämnden, Internkontroll: Åtgärdsuppföljning 4(4)

Tjänsteskrivelse Tjänsteskrivelse Internkontroll 2014 delrapport Krav och inkasso

Tjänsteskrivelse Tjänsteskrivelse Internkontroll 2014 delrapport Krav och inkasso FÖRVALTING 2014-10-02 ELISABETH JOHANSSON SID 1/2 KANSLICHEF ELISABETH.JOHANSSON@VALLENTUNA.SE Tjänsteskrivelse Tjänsteskrivelse Internkontroll 2014 delrapport Krav och inkasso Förslag till beslut Barn-

Läs mer

VALLENTUNA KOMMUN Sammanträdesprotokoll 10 (62)

VALLENTUNA KOMMUN Sammanträdesprotokoll 10 (62) VALLENTUNA KOMMUN Sammanträdesprotokoll 10 (62) Barn- och ungdomsnämndens arbetsutskott 2016-03-01 45 Internkontroll, helårsuppföljning 2015 Barn- och ungdomsnämnden (BUN 2016.059) Beslut Arbetsutskottet

Läs mer

Tjänsteskrivelse Internkontrollplan 2017 Barn- och ungdomsnämnden

Tjänsteskrivelse Internkontrollplan 2017 Barn- och ungdomsnämnden VALLENTUNA KOMMUN TJÄNSTESKRIVELSE BARN- OCH UNGDOMSFÖRVALTNING 2017-02-09 DNR BUN 2017.010 CHRISTIAN HEDBORG SID 1/1 CONTROLLER CHRISTIAN.HEDBORG@VALLENTUNA.SE BARN- OCH UNGDOMSNÄMNDEN Tjänsteskrivelse

Läs mer

VALLENTUNA KOMMUN Sammanträdesprotokoll 8 (41)

VALLENTUNA KOMMUN Sammanträdesprotokoll 8 (41) VALLENTUNA KOMMUN Sammanträdesprotokoll 8 (41) Barn- och ungdomsnämndens arbetsutskott 2015-05-05 114 Granskning av grundskolornas planer mot diskriminering och kränkande behandling (BUN 2015.128) Beslut

Läs mer

3. kompletterande uppgifter till regler och riktlinjer vid obekväm arbetstid

3. kompletterande uppgifter till regler och riktlinjer vid obekväm arbetstid VALLENTUNA KOMMUN TJÄNSTESKRIVELSE FÖRVALTING 2012-12-20 DNR BUN 2012.066 BIRGITTA TALLRYD SID 1/2 UTREDARE/ SPECIALPLANERARE BIRGITTA.TALLRYD@VALLENTUNA.SE BARN- OCH UNGDOMSNÄMNDEN Tjänsteskrivelse kompletterande

Läs mer

Tjänsteskrivelse Arbetsmiljöhändelser grundskolor

Tjänsteskrivelse Arbetsmiljöhändelser grundskolor VALLENTUNA KOMMUN TJÄNSTESKRIVELSE BARN- OCH UNGDOMSFÖRVALTNING 014-09- DNR BUN 014.409 SUSANNE MALMER SID 1/1 KVALITETSHANDLÄGGARE 08-8 78 1 SUSANNE.MALMER@VALLENTUNA.SE BARN- OCH UNGDOMSNÄMNDEN Tjänsteskrivelse

Läs mer

Tjänsteskrivelse Barnomsorg på obekväm arbetstid 2015

Tjänsteskrivelse Barnomsorg på obekväm arbetstid 2015 VA L LENTUNA KOMMUN T JÄNSTESKRIVELSE F Ö RVALTING 2 0 1 5-02-13 D N R BU N 2 015.0 52 B IRGITTA TAL LRYD SID 1/2 U T REDARE/ SPECIALPLA NERARE B I RGITTA.TALLRYD@VALLENTUNA.SE B A RN- OCH UN GDOMSNÄMNDEN

Läs mer

1. Revidering rutinförteckning, Intern kontroll

1. Revidering rutinförteckning, Intern kontroll VALLENTUNA KOMMUN TJÄNSTESKRIVELSE BARN- OCH UNGDOMSFÖRVALTNING 2012-09-19 DNR BUN 2012.249 BRITT-MARIE LÖVQUIST SID 1/2 TF EKONOMIADMINISTRATIV CHEF 0858785171 BRITT-MARIE.LOVQUIST@VALLENTUNA.SE BARN-

Läs mer

Barn- och ungdomsnämndens arbetsutskott

Barn- och ungdomsnämndens arbetsutskott VALLENTUNA KOMMUN Sammanträdesprotokoll Barn- och ungdomsnämndens arbetsutskott 2016-08-23 261 Utvärdering i matematik 2016 (BUN 2016.305) Beslut Arbetsutskottet noterar informationen. Ärendebeskrivning

Läs mer

Tjänsteskrivelse Betygsresultat HT-14

Tjänsteskrivelse Betygsresultat HT-14 VALLENTUNA KOMMUN TJÄNSTESKRIVELSE BARN- OCH UNGDOMSFÖRVALTNING 0-0- DNR BUN 0.09 SUSANNE MALMER SID / KVALITETSHANDLÄGGARE 08-8 78 SUSANNE.MALMER@VALLENTUNA.SE BARN- OCH UNGDOMSNÄMNDEN Tjänsteskrivelse

Läs mer

Tjänsteskrivelse Barnomsorg vid obekväm arbetstid 2014

Tjänsteskrivelse Barnomsorg vid obekväm arbetstid 2014 VALLENTUNA KOMMUN TJÄNSTESKRIVELSE FÖRVALTING 2014-04-09 DNR BUN 2014.085 BIRGITTA TALLRYD SID 1/1 UTREDARE/ SPECIALPLANERARE BIRGITTA.TALLRYD@VALLENTUNA.SE BARN- OCH UNGDOMSNÄMNDEN Tjänsteskrivelse Barnomsorg

Läs mer

Halvårsrapport internkontroll SN

Halvårsrapport internkontroll SN Halvårsrapport internkontroll 2017 7 SN 2017.006 74 VALLENTUNA KOMMUN Sammanträdesprotokoll Socialnämndens arbetsutskott 2017-10-03 126 Halvårsrapport internkontroll 2017 (SN 2017.006) Beslut Arbetsutskottet

Läs mer

97 Internkontroll kommunstyrelsen 20L6 (KS )

97 Internkontroll kommunstyrelsen 20L6 (KS ) Kom m u nstyrelsens a rbetsutskott Sa m ma nträdesprotokol I 2016-02-04 10 (28) 97 Internkontroll kommunstyrelsen 20L6 (KS 2016.031) Beslut Arbetsutskottet beslutar att föreslå att: Kommunstyrelsen antar

Läs mer

VALLENTUNA KOMMUN Sammanträdesprotokoll 10 (62)

VALLENTUNA KOMMUN Sammanträdesprotokoll 10 (62) VALLENTUNA KOMMUN Sammanträdesprotokoll 10 (62) Barn- och ungdomsnämndens arbetsutskott 2015-11-24 310 Upphävande av beslut om F-9-skolor samt uppdrag till barn- och ungdomsförvaltningen att utvärdera

Läs mer

VALLENTUNA KOMMUN Sammanträdesprotokoll 13 (62)

VALLENTUNA KOMMUN Sammanträdesprotokoll 13 (62) VALLENTUNA KOMMUN Sammanträdesprotokoll 13 (62) Barn- och ungdomsnämndens arbetsutskott 2015-11-24 312 Budget barn- och ungdomsnämnden 2016 (BUN 2015.659) Beslut Arbetsutskottet beslutar att föreslå att:

Läs mer

Tjänsteskrivelse Att starta enskild förskoleverksamhet i Vallentuna kommun

Tjänsteskrivelse Att starta enskild förskoleverksamhet i Vallentuna kommun VALLENTUNA KOMMUN TJÄNSTESKRIVELSE FÖRVALTING 2015-07-01 DNR BUN 2015.399 BIRGITTA TALLRYD SID 1/1 UTREDARE/ SPECIALPLANERARE BIRGITTA.TALLRYD@VALLENTUNA.SE BARN- OCH UNGDOMSNÄMNDEN Tjänsteskrivelse Att

Läs mer

BARN- OCH UNGDOMSNÄMNDEN

BARN- OCH UNGDOMSNÄMNDEN K A LLELSE BARN- OCH UNGDOMSNÄMNDEN 2014-11-11 Tid och plats 19:00 Bällstarummet Kallade tjänstemän Övriga kallade Marie Truedsson, förvaltningschef Elisabeth Johansson, kanslichef Johanna Harling, nämndsekreterare

Läs mer

Tjänsteskrivelse Beslut om omsorg vid obekväm arbetstid

Tjänsteskrivelse Beslut om omsorg vid obekväm arbetstid VALLENTUNA KOMMUN TJÄNSTESKRIVELSE BARN- OCH UNGDOMSFÖRVALTING 2012-06-07 DNR BUN 2012.066 BIRGITTA TALLRYD SID 1/2 UTREDARE/ SPECIALPLANERARE BIRGITTA.TALLRYD@VALLENTUNA.SE BARN- OCH UNGDOMSNÄMNDEN Tjänsteskrivelse

Läs mer

FÖRVALTING 2012-11-12 DNR BUN 2012.066 BIRGITTA TALLRYD SID 1/2 UTREDARE/ SPECIALPLANERARE

FÖRVALTING 2012-11-12 DNR BUN 2012.066 BIRGITTA TALLRYD SID 1/2 UTREDARE/ SPECIALPLANERARE VALLENTUNA KOMMUN TJÄNSTESKRIVELSE FÖRVALTING 2012-11-12 DNR BUN 2012.066 BIRGITTA TALLRYD SID 1/2 UTREDARE/ SPECIALPLANERARE BIRGITTA.TALLRYD@VALLENTUNA.SE UNGDOMSNÄMNDEN Tjänsteskrivelse Omsorg vid obekväm

Läs mer

Tjänsteskrivelse Projektrapportering- Hagaskolan

Tjänsteskrivelse Projektrapportering- Hagaskolan VALLENTUNA KOMMUN TJÄNSTESKRIVELSE BARN- OCH UNGDOMSFÖRVALTNINGEN 2015-03-13 DNR BUN 2015.115 ANDERS FORSBERG SID 1/2 ANDERS.FORSBERG@VALLENTUNA.SE BARN- OCH UNGDOMSNÄMNDEN Tjänsteskrivelse Projektrapportering-

Läs mer

VALLENTUNA KOMMUN Sammanträdesprotokoll 10 (12)

VALLENTUNA KOMMUN Sammanträdesprotokoll 10 (12) VALLENTUNA KOMMUN Sammanträdesprotokoll 10 (12) Utbildningsnämndens arbetsutskott 2015-02-04 8 Internkontroll, helårsuppföljning 2014 Utbildningsnämnden (UN 2015.007) Beslut Arbetsutskottet beslutar att

Läs mer

Barn- och ungdomsnämndens arbetsutskott

Barn- och ungdomsnämndens arbetsutskott VALLENTUNA KOMMUN Sammanträdesprotokoll Barn- och ungdomsnämndens arbetsutskott 2017-02-28 25 Riktlinjer för uppdrag som förstelärare och lektorer (BUN 2017.081) Beslut Arbetsutskottet beslutar att föreslå

Läs mer

Tjänsteskrivelse Första sökomgången och preliminär antagning 2015

Tjänsteskrivelse Första sökomgången och preliminär antagning 2015 VALLENTUNA KOMMUN TJÄNSTESKRIVELSE BARN- OCH UNGDOMSFÖRVALTNING 2015-05-06 DNR UN 2015.036 SUSANNE MALMER SID 1/1 KVALITETSHANDLÄGGARE 08-58 78 52 15 SUSANNE.MALMER@VALLENTUNA.SE UTBILDNINGSNÄMNDEN Tjänsteskrivelse

Läs mer

Tjänsteskrivelse Resultatrapport VT 2014

Tjänsteskrivelse Resultatrapport VT 2014 VALLENTUNA KOMMUN TJÄNSTESKRIVELSE BARN- OCH UNGDOMSFÖRVALTNING 2014-08-18 DNR BUN 2014.360 SUSANNE MALMER SID 1/2 KVALITETSHANDLÄGGARE 08-58 78 52 15 SUSANNE.MALMER@VALLENTUNA.SE BARN- OCH UNGDOMSNÄMNDEN

Läs mer

Tjänsteskrivelse Information om förstelärare

Tjänsteskrivelse Information om förstelärare Ärende 3 VALLENTUNA KOMMUN TJÄNSTESKRIVELSE FÖRVALTING 2013-09-11 DNR BUN 2013.227 ELISABETH JOHANSSON SID 1/1 ELISABETH.JOHANSSON@VALLENTUNA.SE BARN- OCH UNGDOMSNÄMNDEN Tjänsteskrivelse Information om

Läs mer

Fördelning av arbetsmiljöuppgifter till nämnderna 19 KS

Fördelning av arbetsmiljöuppgifter till nämnderna 19 KS Fördelning av arbetsmiljöuppgifter till nämnderna 19 KS 2016.311 3 Sammanträdesprotokoll Kommunstyrelsen 2016-08-29 155 Fördelning av arbetsmiljöuppgifter till nämnderna (KS 2016.311) Beslut Kommunstyrelsen

Läs mer

r.\ 2. Slutrapport projekt Verksamhetsbaserad arkiwedovisning 1. Tjänsteskrivelse: Information om projekt Verksamhetsbaserad arkiwedovisning

r.\ 2. Slutrapport projekt Verksamhetsbaserad arkiwedovisning 1. Tjänsteskrivelse: Information om projekt Verksamhetsbaserad arkiwedovisning Ärendet i korthet Ärendet föredras av Marianne Sarberg. Kommunstyrelsen har 3 6gltzbeslutat infora verksamhetsbaserad arkiwedovisning senast juni zot4, i enlighet med Riksarkivets föreskrifter RA-FS zoos:4.

Läs mer

56 Uppföljning internkontrollplan 2013 (KN 20t3.001)

56 Uppföljning internkontrollplan 2013 (KN 20t3.001) VALLENTUNA KOMMUN Ku ltu rnä m ndens a rbetsutskott Sa m ma nträd esprotokol I 20r4-o2-o4 8 (17) 56 Uppföljning internkontrollplan 2013 (KN 20t3.001) Beslut Kulturnämndens arbetsutskott beslutar att föreslå

Läs mer

Barn- och ungdomsnämndens arbetsutskott Arbetsutskottet lämnar ärendet vidare till nämnden utan eget ställningstagande.

Barn- och ungdomsnämndens arbetsutskott Arbetsutskottet lämnar ärendet vidare till nämnden utan eget ställningstagande. Sammanträdesprotokoll Barn- och ungdomsnämndens arbetsutskott 2017-04-04 33 Ny organisation för den kommunala förskolan (BUN 2017.137) Beslut Arbetsutskottet lämnar ärendet vidare till nämnden utan eget

Läs mer

Jaana Tilles (S) deltar ej i beslutet. Ärendet i korthet. denna genomgång föreslås en omorganisation av kommunledningskontoret.

Jaana Tilles (S) deltar ej i beslutet. Ärendet i korthet. denna genomgång föreslås en omorganisation av kommunledningskontoret. o Att utöka kanslichefens ansvarsområde till att omfatta kommunstyrelsens kansli, arbetsmarknadsenheten (AME) och kommunens reception och växel. o Att kanslichefen i och med detta blir fürvaltningschef

Läs mer

BARN- OCH UNGDOMSNÄMNDEN

BARN- OCH UNGDOMSNÄMNDEN K A LLELSE BARN- OCH UNGDOMSNÄMNDEN 2015-03-17 Tid och plats 19.00 Bällstarummet Kallade tjänstemän Övriga kallade Marie Truedsson, förvaltningschef Elisabeth Johansson, kanslichef Mats Lundström, utbildningsstrateg

Läs mer

s14 Internkontrollplan 2013 - slutrapport (BUN 2013.I92)

s14 Internkontrollplan 2013 - slutrapport (BUN 2013.I92) VALLENTUNA KOMMUN Barn- och ungdomsnämndens arbetsutskott Sa m ma nträdesp rotokol I 2074-0t-28 L6 (20) s14 Internkontrollplan 2013 - slutrapport (BUN 2013.I92) Beslut Arbetsutskottet föreslår att Barn-

Läs mer

Uppdelning av kultur- och fritidsförvaltningen till två förvaltningar 18 KS

Uppdelning av kultur- och fritidsförvaltningen till två förvaltningar 18 KS Uppdelning av kultur- och fritidsförvaltningen till två förvaltningar 18 KS 2016.274 3 Sammanträdesprotokoll Kommunstyrelsen 2016-05-30 123 Uppdelning av kultur- och fritidsförvaltningen till två förvaltningar

Läs mer

967 Delrapport, internkontroll 2OI3 (UN 20 t3.l37)

967 Delrapport, internkontroll 2OI3 (UN 20 t3.l37) Utbild ni ngsnämndens arbetsutskott Sa m ma nträdesprotokol I 2013-09-04 e (13) 967 Delrapport, internkontroll 2OI3 (UN 20 t3.l37) Beslut Arbetsutskottet föreslår att: Utbildningsnämnden godkänner uppföljningen

Läs mer

Återrapport icke verkställda 18 KS

Återrapport icke verkställda 18 KS Återrapport icke verkställda beslut och 2016 18 KS 2016.286 3 Sammanträdesprotokoll Kommunstyrelsens arbetsutskott 2017-08-24 123 Återrapport icke verkställda beslut och 2016 (KS 2016.286) Beslut Kommunstyrelsens

Läs mer

Barn- och ungdomsnämndens arbetsutskott

Barn- och ungdomsnämndens arbetsutskott VALLENTUNA KOMMUN Sammanträdesprotokoll Barn- och ungdomsnämndens arbetsutskott 2017-05-02 45 Begäran om ytterligare bidrag enligt skollagen (BUN 2017.168) Beslut Arbetsutskottet föreslår att: Barn- och

Läs mer

OJUSTERAT. s 2s3 Riktlinjer för driftsansvar vid nyetablering av fristående förskolor (BUN 2Or3.347)

OJUSTERAT. s 2s3 Riktlinjer för driftsansvar vid nyetablering av fristående förskolor (BUN 2Or3.347) Barn- och ungdomsnämndens arbetsutskott Samma nträdesprotokol I 20L3-12-03 e (40) s 2s3 Riktlinjer för driftsansvar vid nyetablering av fristående förskolor (BUN 2Or3.347) Arbetsutskottets förslag till

Läs mer

VALLENTUNA KOMMUN Sammanträdesprotokoll 16 (45)

VALLENTUNA KOMMUN Sammanträdesprotokoll 16 (45) VALLENTUNA KOMMUN Sammanträdesprotokoll 16 (45) Barn- och ungdomsnämndens arbetsutskott 2015-06-02 158 Redovisning till huvudman av genomförda åtgärder på verksamhetsnivå efter föreläggande 2014 (BUN 2015.278)

Läs mer

VALLENTUNA KOMMUN Sammanträdesprotokoll

VALLENTUNA KOMMUN Sammanträdesprotokoll VALLENTUNA KOMMUN Sammanträdesprotokoll 7 (15) Utbildningsnämndens arbetsutskott 2016-05-30 5 Enkät gymnasiet åk 2, 2016 (UN 2016.050) Beslut Arbetsutskottet beslutar att föreslå att: Utbildningsnämnden

Läs mer

Skolpeng fr.o.m. 1 januari KS

Skolpeng fr.o.m. 1 januari KS Skolpeng fr.o.m. 1 januari 2017 15 KS 2016.442 3 Kommunstyrelsens arbetsutskott 2016-10-18 166 Skolpeng fr.o.m. 1 januari 2017 (KS 2016.442) Beslut Kommunstyrelsens arbetsutskott föreslår att kommunstyrelsen

Läs mer

Tjänsteskrivelse Resursfördelningsmodell för vård- och omsorgsverksamheter i kommunal regi

Tjänsteskrivelse Resursfördelningsmodell för vård- och omsorgsverksamheter i kommunal regi VALLENTUNA KOMMUN TJÄNSTESKRIVELSE FÖRVALTING 2014-09-24 DNR SN 2014.186 TORBJÖRN NYQVIST SID 1/2 TORBJORN.NYQVIST@VALLENTUNA.SE SOCIALNÄMNDEN Tjänsteskrivelse Resursfördelningsmodell för vård- och omsorgsverksamheter

Läs mer

Utbildningsnämndens arbetsutskott Gunnel Orselius-Dahl (L) (ordförande), Zarah Sjökvist (M) (vice ordförande), Agneta Westerberg (S)

Utbildningsnämndens arbetsutskott Gunnel Orselius-Dahl (L) (ordförande), Zarah Sjökvist (M) (vice ordförande), Agneta Westerberg (S) 1 (1) Plats och tid Åbyrummet kl 13:00-14:45 ande närvarande Gunnel Orselius-Dahl (L) (ordförande), Zarah Sjökvist (M) (vice ordförande), Agneta Westerberg (S) Övriga närvarande Henrik Lennermark (Utbildningschef),

Läs mer

VALLENTUNA KOMMUN Sammanträdesprotokoll 1 (16)

VALLENTUNA KOMMUN Sammanträdesprotokoll 1 (16) VALLENTUNA KOMMUN Sammanträdesprotokoll 1 (16) Plats och tid Oxhagen, Kommunalhuset, 15.00-17.00 ande närvarade Roswitha Melzer (L), ordförande, Zarah Sjökvist (M) Ej tjänstgörande ersättare Övriga närvarande

Läs mer

K A LLELSE UTBILDNINGSNÄMNDEN Tid och plats Bällstarummet

K A LLELSE UTBILDNINGSNÄMNDEN Tid och plats Bällstarummet K A LLELSE UTBILDNINGSNÄMNDEN 2016-03-10 Tid och plats 18.30 Bällstarummet Kallade tjänstemän Henrik Lennermark, tf förvaltningschef Elisabeth Johansson, kanslichef Esa Kouri, utbildningsstrateg Svante

Läs mer

Taxor Kvarnbadet från och med KS

Taxor Kvarnbadet från och med KS Taxor Kvarnbadet från och med 2019 11 KS 2018.403 4 Kommunstyrelsens arbetsutskott 2019-01-31 12 Taxor Kvarnbadet från och med 2019 (KS 2018.403) Beslut Kommunstyrelsens arbetsutskott föreslår att kommunstyrelsen

Läs mer

Kommunstyrelsen

Kommunstyrelsen Sammanträdesprotokoll Kommunstyrelsen 2018-03-19 42 Svar på revisionsrapport om kommunens förebyggande arbete avseende arbetsmiljö, sjukfrånvaro och rehabilitering (KS 2017.521) Beslut Kommunstyrelsen

Läs mer

Barn- och ungdomsnämndens arbetsutskott

Barn- och ungdomsnämndens arbetsutskott VALLENTUNA KOMMUN Sammanträdesprotokoll Barn- och ungdomsnämndens arbetsutskott 219-8-27 7 Preliminära betyg vårterminen 219 (BUN 219.424) Beslut Arbetsutskottet noterar informationen. Ärendebeskrivning

Läs mer

VALLENTUNA KOMMUN Sammanträdesprotokoll 15 (26)

VALLENTUNA KOMMUN Sammanträdesprotokoll 15 (26) VALLENTUNA KOMMUN Sammanträdesprotokoll 15 (26) Kommunstyrelsens arbetsutskott -03-20 30 Månadsuppföljning februari, kommunstyrelsen (KS.055) Beslut Arbetsutskottet föreslår att Kommunstyrelsen godkänner

Läs mer

Utförd intern- och egenkontroll 2014

Utförd intern- och egenkontroll 2014 TJÄNSTESKRIVELSE Handläggare Datum Ärendebeteckning Kristina Appert 2015-02-11 SN 2013/0666.11.01 0480-45 09 50 Socialnämnden Utförd intern- och egenkontroll 2014 Förslag till beslut Socialnämnden beslutar

Läs mer

Taxor Kvarnbadet från och med KS

Taxor Kvarnbadet från och med KS Taxor Kvarnbadet från och med 2019 10 KS 2018.403 4 Kommunstyrelsen 2019-02-18 PROTOKOLLET EJ JUSTERAT 23 Taxor Kvarnbadet från och med 2019 (KS 2018.403) Beslut Kommunstyrelsen föreslår att kommunfullmäktige

Läs mer

~ KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

~ KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL f9iw] LJUSNARSBERGS ~ KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum ALLMÄNNA UTSKOTTET 2018-11-14 5 (23) Au 176 Dnr KS 0203/2016 av internkontrollplan 2017 Ärendebeskrivning Ekonomiavdelningen har inkommit

Läs mer

Barn- och ungdomsnämndens arbetsutskott

Barn- och ungdomsnämndens arbetsutskott Sammanträdesprotokoll Barn- och ungdomsnämndens arbetsutskott 2017-05-02 46 Beställning, lokalanpassning Lovisedalsskolan (BUN 2017.176) Beslut Arbetsutskottet föreslår att: Barn- och ungdomsnämnden beslutar

Läs mer

Ansökan om utlandsresa i tjänsten, barn- och ungdomsförvaltningen, Spanien 40 KS

Ansökan om utlandsresa i tjänsten, barn- och ungdomsförvaltningen, Spanien 40 KS Ansökan om utlandsresa i tjänsten, barn- och ungdomsförvaltningen, Spanien 40 KS 2017.164 3 VALLENTUNA KOMMUN Sammanträdesprotokoll Kommunstyrelsens arbetsutskott 2017-05-11 80 Ansökan om utlandsresa i

Läs mer

Tjänsteskrivelse Patientsäkerhetsberättelser för vårdgivare

Tjänsteskrivelse Patientsäkerhetsberättelser för vårdgivare VALLENTUNA KOMMUN TJÄNSTESKRIVELSE FÖRVALTING 2015-03-11 DNR BUN 2015.109 ELISABETH JOHANSSON SID 1/1 KANSLICHEF ELISABETH.JOHANSSON@VALLENTUNA.SE BARN- OCH UNGDOMSFÖRVALTNINGEN Tjänsteskrivelse Patientsäkerhetsberättelser

Läs mer

Tjänsteskrivelse Barnomsorg vid obekväm arbetstid

Tjänsteskrivelse Barnomsorg vid obekväm arbetstid VALLENTUNA KOMMUN TJÄNSTESKRIVELSE FÖRVALTING 2014-09-11 DNR BUN 2014.085 BIRGITTA TALLRYD SID 1/2 UTREDARE/ SPECIALPLANERARE BIRGITTA.TALLRYD@VALLENTUNA.SE BARN- OCH UNGDOMSNÄMNDEN Tjänsteskrivelse Barnomsorg

Läs mer

Barn- och ungdomsnämndens arbetsutskott Barn- och ungdomsnämnden antar föreslagna riktlinjer för skolpliktsbevakning.

Barn- och ungdomsnämndens arbetsutskott Barn- och ungdomsnämnden antar föreslagna riktlinjer för skolpliktsbevakning. VALLENTUNA KOMMUN Sammanträdesprotokoll Barn- och ungdomsnämndens arbetsutskott 2017-12-06 101 Revidering av riktlinjer för skolpliktsbevakning (BUN 2017.427) Beslut Arbetsutskottet föreslår att: Barn-

Läs mer

Socialnämndens arbetsutskott

Socialnämndens arbetsutskott VALLENTUNA KOMMUN Sammanträdesprotokoll Socialnämndens arbetsutskott 2016-10-04 143 Internkontroll, Halvårsuppföljning 2016 (SN 2016.012) Beslut Arbetsutskottet beslutar att föreslå att: Socialnämnden

Läs mer

Svar på revisionsrapport Granskning av intern kontroll debiterade avgifter

Svar på revisionsrapport Granskning av intern kontroll debiterade avgifter TJÄNSTESKRIVELSE Handläggare Datum Ärendebeteckning Emad Soukiyh 2013-11-27 BUN 2013/1004 0480-45 30 10 Barn- och ungdomsnämnden Svar på revisionsrapport Granskning av intern kontroll debiterade avgifter

Läs mer

Utfall löneöversyn KS

Utfall löneöversyn KS Utfall löneöversyn 2018 4 KS 2017.359 4 Sammanträdesprotokoll Kommunstyrelsens arbetsutskott 2019-01-31 4 Utfall löneöversyn 2018 (KS 2017.359) Beslut Kommunstyrelsens arbetsutskott föreslår att kommunstyrelsen

Läs mer

VALLENTUNA KOMMUN Sammanträdesprotokoll 11 (14)

VALLENTUNA KOMMUN Sammanträdesprotokoll 11 (14) VALLENTUNA KOMMUN Sammanträdesprotokoll 11 (14) Utbildningsnämndens arbetsutskott 2014-11-26 79 Internkontroll: Redovisning av anmälan av arbetsskada/tillbud samt insatser till elever i behov av särskilt

Läs mer

KOMMUNLEDNINGSKONTORET 2014-08-18 DNR BUN 2014.279 JOHANNA HARLING SID 1/3 NÄMNDSEKRETERARE

KOMMUNLEDNINGSKONTORET 2014-08-18 DNR BUN 2014.279 JOHANNA HARLING SID 1/3 NÄMNDSEKRETERARE VALLENTUNA KOMMUN TJÄNSTESKRIVELSE KOMMUNLEDNINGSKONTORET 2014-08-18 DNR BUN 2014.279 JOHANNA HARLING SID 1/3 NÄMNDSEKRETERARE JOHANNA.HARLING@VALLENTUNA.SE BARN- OCH UNGDOMSNÄMND Tjänsteskrivelse Yttrande

Läs mer

Barn- och ungdomsnämndens arbetsutskott

Barn- och ungdomsnämndens arbetsutskott VALLENTUNA KOMMUN Sammanträdesprotokoll Barn- och ungdomsnämndens arbetsutskott 2017-12-06 105 Utvärdering av strukturersättningens resultat (BUN 2017.530) Beslut Arbetsutskottet noterar informationen.

Läs mer

BARN- OCH UNGDOMSFÖRVALTNING DNR BUN PIA KRON SID 1/1 EKONOM

BARN- OCH UNGDOMSFÖRVALTNING DNR BUN PIA KRON SID 1/1 EKONOM VALLENTUNA KOMMUN TJÄNSTESKRIVELSE BARN- OCH UNGDOMSFÖRVALTNING -10-24 DNR BUN.059 PIA KRON SID 1/1 EKONOM 08-58785218 PIA.KRON@VALLENTUNA.SE BARN- OCH UNGDOMSNÄMNDEN Tjänsteskrivelse Månadsuppföljning

Läs mer

Sammanträdesdatum Arbetsutskott (1) 48 KS/2017:335. Redovisning av internkontroll för KSF

Sammanträdesdatum Arbetsutskott (1) 48 KS/2017:335. Redovisning av internkontroll för KSF Mjölby Kommun PROTOKOLLSUTDRAG Sammanträdesdatum Arbetsutskott 2019-02-11 1 (1) Sida 48 KS/2017:335 Redovisning av internkontroll för KSF En uppföljning har skett av kommunstyrelsens förvaltnings internkontrollplan

Läs mer

8 Uppföljning internkontrollplan 2013 RS130037

8 Uppföljning internkontrollplan 2013 RS130037 8 Uppföljning internkontrollplan 2013 RS130037 Arbetsutskottets förslag till beslut Regionstyrelsen och Hälso- och sjukvårdsstyrelsen föreslås godkänna redovisningen av intern kontrollplan 2013. Ärendet

Läs mer

Tjänsteskrivelse Tjänsteskrivelse: Revidering av arkivbeskrivning

Tjänsteskrivelse Tjänsteskrivelse: Revidering av arkivbeskrivning TJÄNSTESKRIVELSE KOMMUNLEDNINGSKONTORET 2012-11-09 DNR BUN 2012.304 EMELIE HALLIN SID 1/2 NÄMNDSEKRETERARE 08-58785203 EMELIE.HALLIN@VALLENTUNA.SE BARN- OCH UNGDOMSNÄMNDEN Tjänsteskrivelse Tjänsteskrivelse:

Läs mer

VALLENTUNA KOMMUN Sammanträdesprotokoll 1 (27)

VALLENTUNA KOMMUN Sammanträdesprotokoll 1 (27) VALLENTUNA KOMMUN Sammanträdesprotokoll 1 (27) Plats och tid Vargmötet, Barn- och ungdomsförvaltningen, Vallentuna, Kl. 08.30 10.55 ande Parisa Liljestrand (M), ordförande, Roswitha Melzer (FP), Thomas

Läs mer

Uppföljning internkontroll Tekniska nämnden

Uppföljning internkontroll Tekniska nämnden Uppföljning internkontroll 2017 Tekniska nämnden Innehållsförteckning 1 Inledning...3 2 Uppföljning av nämndens arbete med intern kontroll...3 3 Uppföljning av områden...4 3.1 Ekonomi...4 3.2 Verksamhet...5

Läs mer

Barn- och ungdomsnämndens arbetsutskott Tisdagen den 31 maj 2011, Vargmötet, barn- och ungdomsförvaltningen, Vallentuna, kl

Barn- och ungdomsnämndens arbetsutskott Tisdagen den 31 maj 2011, Vargmötet, barn- och ungdomsförvaltningen, Vallentuna, kl 1 (18) Plats och tid Beslutande Övriga närvarande Utses att justera Justeringens plats och tid Tisdagen den 31 maj 2011, Vargmötet, barn- och ungdomsförvaltningen, Vallentuna, kl. 08.30 10.30 Raimo Vuojärvi

Läs mer

2. Intern kontroll delårsrapport 2012

2. Intern kontroll delårsrapport 2012 BARN- OCH UNGDOMSFÖRVALTNING 2012-08-31 DNR UN 2012.001 BRITT-MARIE LÖVQUIST SID 1/2 TF EKONOMIADMINISTRATIV CHEF 0858785171 BRITT-MARIE.LOVQUIST@VALLENTUNA.SE UTBILDNINGSNÄMNDEN Tjänsteskrivelse Intern

Läs mer

VALLENTUNA KOMMUN Sammanträdesprotokoll 1 (18)

VALLENTUNA KOMMUN Sammanträdesprotokoll 1 (18) VALLENTUNA KOMMUN Sammanträdesprotokoll 1 (18) Plats och tid Vargmötet, 17:00 17:50 ande Parisa Liljestrand, ordförande (M), Roswitha Melzer (FP), Thomas Arctaedius (S) 177-187 Ersättare - Övriga närvarande

Läs mer

Barn- och ungdomsnämndens individutskott Rapport redovisning av statistik skolfrånvaro grundskolan läsåret (BUN 2019.

Barn- och ungdomsnämndens individutskott Rapport redovisning av statistik skolfrånvaro grundskolan läsåret (BUN 2019. VALLENTUNA KOMMUN Sammanträdesprotokoll Barn- och ungdomsnämndens individutskott 2019-09-20 22 Rapport redovisning av statistik skolfrånvaro grundskolan läsåret 2018-2019 (BUN 2019.533) Beslut Individutskottet

Läs mer

Internkontrollrapport Bildningsnämnden 2016

Internkontrollrapport Bildningsnämnden 2016 Bildningsnämndens handling 2-2017 Internkontrollrapport Bildningsnämnden 2016 www.katrineholm.se Innehållsförteckning 1 Sammanfattning... 2 2 Inledning... 2 2.1 Definition av intern kontroll... 2 2.2 Framtagande

Läs mer

Kommunstyrelsen Svar på revisionens granskning av exploateringsverksamheten (KS )

Kommunstyrelsen Svar på revisionens granskning av exploateringsverksamheten (KS ) Sammanträdesprotokoll Kommunstyrelsen 2017-10-23 193 Svar på revisionens granskning av exploateringsverksamheten (KS 2017.076) Beslut Kommunstyrelsen antar föreslaget yttrande och överlämnar det till kommunfullmäktige.

Läs mer

Avrapportering av internkontroll för perioden 1 januari till och med 30 april 2014

Avrapportering av internkontroll för perioden 1 januari till och med 30 april 2014 i / Uppsala * "KOMMUN KONTORET FÖR BARN, UNGDOM OCH ARBETSMARKNAD Handläggare Datum Henrik Säfström Danielsson 2014-04-29 Diarienummer BUN-2013-2128 Barn- och ungdomsnämnden Avrapportering av internkontroll

Läs mer

Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Utbildningsnämnden Överklagandetiden går ut. Kommunledningskontoret, Vallentuna

Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Utbildningsnämnden Överklagandetiden går ut. Kommunledningskontoret, Vallentuna Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Organ Utbildningsnämnden Paragrafer 10-22 Sammanträdesdatum 2019-02-21 Datum för anslags uppsättande 2019-03-04 Överklagandetiden går ut 2019-03-26 Förvaringsplats

Läs mer

Barn- och ungdomsnämndens arbetsutskott

Barn- och ungdomsnämndens arbetsutskott 1 (1) Plats och tid Åbyrummet kl 08:00-11:00 ande närvarande Johan Skog (M) (ordförande), Gunnel Orselius-Dahl (L) (vice ordförande), Anna-Maria Valladolid (S) ersätter Thomas Arctaedius (S) Övriga närvarande

Läs mer

SOCIALFÖRVALTNING DNR SN VILDANA ZORLAK SID 1/4 AVDELNINGSCHEF

SOCIALFÖRVALTNING DNR SN VILDANA ZORLAK SID 1/4 AVDELNINGSCHEF VALLENTUNA KOMMUN TJÄNSTESKRIVELSE SOCIALFÖRVALTNING 2014-11-19 DNR SN 2014.187 VILDANA ZORLAK SID 1/4 AVDELNINGSCHEF VILDANA.ZORLAK@VALLENTUNA.SE SOCIALNÄMNDEN Tjänsteskrivelse Svar på revisionens granskning

Läs mer

Tjänsteskrivelse Utredning naturskola

Tjänsteskrivelse Utredning naturskola VALLENTUNA KOMMUN TJÄNSTESKRIVELSE FÖRVALTING 2014-02-24 DNR BUN 2013.172 ELISABETH JOHANSSON SID 1/2 ELISABETH.JOHANSSON@VALLENTUNA.SE BARN- OCH UNGDOMSNÄMNDEN Tjänsteskrivelse Utredning naturskola Förslag

Läs mer

Säkerhet och intern kontroll i lönehanteringen

Säkerhet och intern kontroll i lönehanteringen Granskning av Säkerhet och intern kontroll i lönehanteringen Nyköpings och Oxelösunds kommuner 2009-10-20 Bert Hedberg, certifierad kommunal revisor Oscar Hjelte INNEHÅLLSFÖRTECKNING 1. Inledning och bakgrund...1

Läs mer

Internkontrollplaner 2011 - rapportering av genomförd internkontroll enligt kultur- och fritidsnämndens plan

Internkontrollplaner 2011 - rapportering av genomförd internkontroll enligt kultur- och fritidsnämndens plan 1 (2) 2011-09-20 Tjänsteskrivelse Kontor Kultur- och fritidskontoret Handläggare Olle Lindström 08-523 031 10 olle.lindstrom@sodertalje.se Kultur- och fritidsnämnden Internkontrollplaner 2011 - rapportering

Läs mer

118 Redovisning av icke verkställda beslut enligt socialtjänstlagen, kvartal (KS )

118 Redovisning av icke verkställda beslut enligt socialtjänstlagen, kvartal (KS ) Sammanträdesprotokoll 14 (17) Kommunstyrelsens arbetsutskott -09-13 118 Redovisning av icke verkställda beslut enligt socialtjänstlagen, kvartal 1 (KS.324) Beslut Arbetsutskottet föreslår att: Kommunstyrelsen

Läs mer

Tjänsteskrivelse Pensionspolicy för förtroendevalda

Tjänsteskrivelse Pensionspolicy för förtroendevalda VALLENTUNA KOMMUN TJÄNSTESKRIVELSE KOMMUNLEDNINGSKONTORET 2015-08-12 DNR KS 2015.199 ANNIKA COLDING SID 1/1 TF PERSONALCHEF 08-587 850 66 ANNIKA.COLDING@VALLENTUNA.SE KOMMUNSTYRELSEN Tjänsteskrivelse Pensionspolicy

Läs mer

Granskning av anställningar och avslut i lönesystemet och tilldelning av behörigheter till dokumentationssystem

Granskning av anställningar och avslut i lönesystemet och tilldelning av behörigheter till dokumentationssystem Karin Norrman Elgh Översiktlig revisionsrapport Granskning av anställningar och avslut i lönesystemet och tilldelning av behörigheter till dokumentationssystem Vara kommun Anställningar och avslut i lönesystemet

Läs mer

1. Intern kontroll uppföljning 2012

1. Intern kontroll uppföljning 2012 BARN- OCH UNGDOMSFÖRVALTNING 2012-12-03 DNR UN 2012.001 BRITT-MARIE LÖVQUIST SID 1/2 TF EKONOMIADMINISTRATIV CHEF 0858785171 BRITT-MARIE.LOVQUIST@VALLENTUNA.SE UTBILDNINGSNÄMNDEN Tjänsteskrivelse Intern

Läs mer

1. Intern kontroll uppföljning 2012

1. Intern kontroll uppföljning 2012 BARN- OCH UNGDOMSFÖRVALTNING 2012-12-03 DNR BUN 2012.001 BRITT-MARIE LÖVQUIST SID 1/2 TF EKONOMIADMINISTRATIV CHEF 0858785171 BRITT-MARIE.LOVQUIST@VALLENTUNA.SE BARN- OCH UNGDOMSNÄMNDEN Tjänsteskrivelse

Läs mer

BARN- OCH UNGDOMSNÄMNDEN

BARN- OCH UNGDOMSNÄMNDEN K A LLELSE BARN- OCH UNGDOMSNÄMNDEN 2014-10-14 Tid och plats 18:00 Bällstarummet Kallade tjänstemän Övriga kallade Marie Truedsson, förvaltningschef Elisabeth Johansson, kanslichef Johanna Harling, nämndsekreterare

Läs mer

Jaana Tilles (S) yrkar att arbetsutskottet föreslår att kommunstyrelsen föreslår att fullmäktige bifaller. motionen.

Jaana Tilles (S) yrkar att arbetsutskottet föreslår att kommunstyrelsen föreslår att fullmäktige bifaller. motionen. Kommuns\rrelsen föreslår att fullmäktige anser motionen besvarad. Reservation Jaana Tilles (S) reserverar sig till förmån för eget yrkande. Ärendet i korthet Jaana Tilles (S) fiireslår i en motion väckt

Läs mer

Uppdelning av kultur- och fritidsförvaltningen till två förvaltningar 13 KS

Uppdelning av kultur- och fritidsförvaltningen till två förvaltningar 13 KS Uppdelning av kultur- och fritidsförvaltningen till två förvaltningar 13 KS 2016.274 3 Kommunstyrelsen 2016-10-03 177 Uppdelning av kultur- och fritidsförvaltningen till två förvaltningar (KS 2016.274)

Läs mer

Uppsala. Internkontrollplan för 2013 BUN-2013-0074. Barn- och ungdomsnämnden. Förslag till beslut

Uppsala. Internkontrollplan för 2013 BUN-2013-0074. Barn- och ungdomsnämnden. Förslag till beslut DUK 3/013-02-IH Uppsala ^ KOMMUN KONTORET FÖR BARN, UNGDOM OCH ARBETSMARKNAD Handläggare Datum Henrik Säfström Danielsson 2013-01-16 Diarienummer BUN-2013-0074 Barn- och ungdomsnämnden Internkontrollplan

Läs mer

SOCIALFÖRVALTNING DNR SN MONIKA FERNLUND SID 1/4 AVDELNINGSCHEF

SOCIALFÖRVALTNING DNR SN MONIKA FERNLUND SID 1/4 AVDELNINGSCHEF VALLENTUNA KOMMUN TJÄNSTESKRIVELSE SOCIALFÖRVALTNING 2014-10-22 DNR SN 2014.187 MONIKA FERNLUND SID 1/4 AVDELNINGSCHEF MONIKA.FERNLUND@VALLENTUNA.SE SOCIALNÄMNDEN Tjänsteskrivelse Svar på revisionens granskning

Läs mer

Barn- och ungdomsnämndens arbetsutskott

Barn- och ungdomsnämndens arbetsutskott VALLENTUNA KOMMUN Sammanträdesprotokoll Barn- och ungdomsnämndens arbetsutskott 2017-10-24 94 Information om yttrande till Skolinspektionen (BUN 2017.383) Beslut Arbetsutskottet noterar informationen.

Läs mer

Avgifter och regler reviderade regler för förskola, pedagogisk omsorg, fritidshem och fritidsklubb

Avgifter och regler reviderade regler för förskola, pedagogisk omsorg, fritidshem och fritidsklubb TJÄNSTESKRIVELSE 1 (6) 2018-08-30 Barn- och ungdomsnämnden Dnr Bun 2018/241 Avgifter och regler reviderade regler för förskola, pedagogisk omsorg, fritidshem och fritidsklubb Förslag till beslut Barn-

Läs mer

VALLENTUNA KOMMUN Sammanträdesprotokoll

VALLENTUNA KOMMUN Sammanträdesprotokoll VALLENTUNA KOMMUN Sammanträdesprotokoll 11 (65) Barn- och ungdomsnämndens arbetsutskott 2016-04-28 146 Revidering av riktlinjer för skolskjuts (BUN 2016.158) Beslut Arbetsutskottet beslutar att föreslå

Läs mer

Utbildningsnämndens arbetsutskott

Utbildningsnämndens arbetsutskott Sammanträdesprotokoll Utbildningsnämndens arbetsutskott 2016-12-01 78 Riktlinjer för lokaliseringsersättning (UN 2016.106) Beslut Arbetsutskottet beslutar att föreslå att: Utbildningsnämnden beslutar att

Läs mer

VALLENTUNA KOMMUN Sammanträdesprotokoll 11 (45)

VALLENTUNA KOMMUN Sammanträdesprotokoll 11 (45) VALLENTUNA KOMMUN Sammanträdesprotokoll 11 (45) Barn- och ungdomsnämndens arbetsutskott 2015-06-02 154 Verksamhetsförlagd utbildning (VFU) (BUN 2015.272) Beslut Arbetsutskottet noterar informationen. Ärendebeskrivning

Läs mer

Fastställande av besöksavgift och villkor, familjerådgivning 8 SN

Fastställande av besöksavgift och villkor, familjerådgivning 8 SN Fastställande av besöksavgift och villkor, familjerådgivning 8 SN 2018.209 72 Sammanträdesprotokoll Socialnämndens arbetsutskott 2019-02-05 10 Fastställande av besöksavgift och villkor, familjerådgivning

Läs mer

1. Månadsuppföljning kommunstyrelsen juni 2015

1. Månadsuppföljning kommunstyrelsen juni 2015 VALLENTUNA KOMMUN TJÄNSTESKRIVELSE KOMMUNLEDNINGSKONTORET -06-25 DNR KS.051 MI KARNSTEDT SID 1/2 CONTROLLER 08-587 851 13 MI.KARNSTEDT@VALLENTUNA.SE KOMMUNSTYRELSEN Tjänsteskrivelse Månadsuppföljning kommunstyrelsen

Läs mer

Svar på revisionsrapport Landstinget Blekinge granskning av löneprocess

Svar på revisionsrapport Landstinget Blekinge granskning av löneprocess Landstingsservice Avdelning lön och personal Jenny Forss 2014-08-12 Dnr 2014/0299 Landstingsstyrelsens arbetsutskott Svar på revisionsrapport Landstinget Blekinge granskning av löneprocess Bakgrund EY

Läs mer

Rapport Internkontroll Kommunstyrelsen

Rapport Internkontroll Kommunstyrelsen Rapport Internkontroll 2018 Kommunstyrelsen Innehållsförteckning 1 Risker mot målen... 3 2 Övriga riskområden... 3 2.1 Finansiell rapportering... 3 2.2 Efterlevnad av externa och interna regelverk... 5

Läs mer