LOKAL ARBETSPLAN 2014

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "LOKAL ARBETSPLAN 2014"

Transkript

1 LOKAL ARBETSPLAN 2014 GRUNDSKOLA: Gottsta och Skebo fritidshem 1. UNDERLAG - Självvärdering, riktad till pedagoger - Våga Visa-enkäten riktad till barn/elever och föräldrar - Skolans andra underlag

2 2. BESKRIVNING AV ARBETSPROCESSEN Gotttsta och Skebos lärare och fritidspersonal hade den 2 juni 2014 en fördjupande diskussion kring olika resultat som framkommit i Våga visa 2014, Pilenenkäten, Medarbetarenkäten, Nationella prov, Trivselenkäten, diagnosmaterialen Diamant, Nya språket lyfter och Bornholmsunderlaget. Vi analyserade dessa resultat med hänsyn till de lokala och statliga styrdokumenten. Vilka skillnader kunde utskiljas mellan föräldrars/elevers/personals värderingar? Vad kunde ligga bakom dessa? Vad ska vi göra kommande läsår för att förbättra och utveckla respektive område samt hålla i det som fungerar? Denna lokala arbetsplan ska under läsåret 2014/2015 vara ett levande dokument med aktiviteter och åtgärder för att utveckla Gottsta/Skebo fritidshem.

3 3. MÅLOMRÅDEN 3.1 Utveckling och lärande, kunskaper Stimulerande lärande Särskilt stöd Dokumentation av lärande Utveckling av undervisning Resultat Enligt resultatet trivs och stimuleras alla elever på fritids. Mer än hälften är missnöjda med inomhus miljön som inspiration till elevernas lek och lärande enligt Pilen. Resultatet visar att vi anpassar, stödjer och stimulerar elever i olika svårigheter. Resultatet visar att 1 av 3 bland personalen inte är nöjda med dokumentationen Analys Vi har delat upp fritids på tre avdelningar vilket bidragit till trivsel och stimulans. Två avdelningar med förskoleklass samt åk 1-2 och en avd. med åk 2-6. Både elever och personal har uttryckt stor vinst med att ha färre elever per grupp och åldersindelning vilket har gjort att vi kunnat anpassa aktiviteter efter barnens olika behov och utveckling. Vi tror att missnöjet med inomhusmiljön är olika på olika avdelningar eftersom avdelningarna har olika förutsättningar. Dåligt anpassade lokaler för fritidsverksamhet, trångt, gammalt och slitet, trånga korridorer och små toaletter. För att fortsätta få ett bra resultat för elever med olika svårigheter behövs vid behov stöd av handledare. Vi bör dokumentera och göra en handlingsplan för dessa situationer och elever. Dokumentation har gjorts vid vissa aktiviteter t.ex. fritidshemmens dag och vid våra traditioner. Tillbud såsom kränkande behandlingar skrivs i en händelsebok. Fotografier från verksamheten synliggörs genom att sättas upp på väggen. Information finns på anslagstavla för barn personal och föräldrar samt månadsbrev som mailas ut till föräldrar. Dokumentation om elevernas utveckling och lärande kan göras bättre. Vi tror det beror på att vi inte prioriterar att skriva ner den dokumentationen på våra möten utan vi diskuterar utveckling och lärande med varandra under pågående verksamhet. Detta läsår satsar kommunen på information och kommunikationsteknik, IKT. Delar av personalen har deltagit i nätverk för fritidspersonal. Detta har inneburit att vi använt oss av IKT i den skapande verksamheten som t.ex. skapa filmer, bildspel, skriva dikter, fotografera, Tagxedo, Minecraft, upptäcktsfärd i cybervärlden och sökt information på internet. Vi har tillsammans med eleverna diskuterat säkerhet och skydd, genusperspektiv och källkritik.

4 3.1.3 Förbättringsområden Fortsätta med tre avdelningar: Delfinen - förskoleklass och halva åk 1 Humlan - halva åk 1 och åk 2 Pandan - åk 3-6. Ombyggnation kommer att ske för att ge eleverna en bättre stimulerande och lärande inomhusmiljö. Pandan flyttar in i skolans lokaler till hösten. Handledning vid behov för elever med olika svårigheter. Tid ska avsättas för att dokumentera elevers utveckling och lärande löpande vid våra arbetslagsmöten Mål Fortsätta att skapa en trygg och stimulerande miljö. IKT vernissage för vårdnadshavare Åtgärd/aktivitet*) Gemensamma diskussioner på arbetslagsträffarna för att utarbeta hur dokumentationen ska utformas. 3.2 Normer och värden Arbetsklimat Grundläggande värden Resultat Enligt Pilen upplever vi personal att ljudnivån är hög inomhus. En del elever upplever att de blir störda under leken på fritids. Det förekommer ovårdat språk och ibland dåliga beteenden gentemot varandra Analys Trånga lokaler och stora grupper där flera lekar leks i samma rum göra att ljudnivån byggs upp, även fast vi delat upp oss på 3 avdelningar. När vi började med direktrast upplevde vi en förbättring. Att eleverna känner sig störda tror vi beror på lokalernas utformning och att barnen ibland inte har förståelse för att man stör. Vi tror ovårdat språk och oönskade beteenden bl. a. beror på samhällsklimatet och att barnen provar på varandras beteenden.

5 3.2.3 Förbättringsområden Försöka dela av rummen med möbler, skapa rum i rum, använda de nya grupprummen och använda oss av det vi lär oss på utomhuspedagogiken. Fortsatt arbete med värdegrunden och ett bra arbetsklimat. Vi kommer fortsätta att tillrättavisa fula ord i stunden samt vikten av att prata med varandra i vanlig samtalston för att få en bra ljudnivå inomhus. Spring och bollekar och lekar med hög volym leks utomhus Mål En inomhus- och utomhusmiljö där alla trivs och inga kränkningar förekommer Åtgärd/aktivitet*) Använda oss av det vi lär oss på utomhuspedagogiken och fortsätta med direktrast. Vi arbetar mycket med händelser som skett här och nu genom att samtala med eleven/eleverna, oss pedagoger emellan samt berörda föräldrar. Fortsätta använda händelseboken. 3.3 Elevernas ansvar och inflytande Ansvar och inflytande för elever/barn Resultat Enligt pilen är elever och föräldrar nöjda med inflytandet i fritids och verksamheten Analys Vi pedagoger har varit tydliga mot elever och föräldrar angående inflytandet på fritids. Vi informerar på föräldramötet för de föräldrar vars barn ska börja i förskoleklass, i månadsbrev, anslagstavla och muntligt hur, var och när elever har inflytande. Eleverna har inflytande på samlingar, vid val av inköp av material, temaarbete och aktiviteter i den dagliga verksamheten. Vi personal är mer medvetna om att ge eleverna utrymme att påverka verksamheten på fritids. Pandan startade höstterminen -13 och byggdes upp av eleverna med stöd av oss pedagoger.

6 3.3.3 Förbättringsområden Vi fortsätter arbetet med elevernas goda inflytande i verksamheten. Vi vill sträva mot att arbeta i stationer, exempelvis skapande, bakning, idrott m.m. där barnen själva väljer vad de vill göra för att bättre utnyttja personalens kompetens och barnens intresse/inflytande Mål Påtala för eleverna vilket inflytande de har i verksamheten Åtgärd/aktivitet*) Vi fortsätter vårt arbete med elevernas inflytande genom att ha fritidsråd 1gång/termin, vernissage. Vi utvärderar våra aktiviteter med barnen samt inflytande i den dagliga verksamheten. Vi önskar studiebesök på ett fritidshem med stationsarbete. 3.4 Skola och hem Skola/förskola och hem Resultat Resultatet har förbättrats enligt pilen. Från att ha haft 1/4 som inte var nöjda med informationen mot föräldrarna så är nu 100% nöjda. 1/5 tycker inte att vi personal tar reda på föräldrarnas förväntningar på verksamheten Analys Det har hjälpt att ha någon från varje avdelning som jobbar till för att kunna nå ut med information till föräldrarna. Pandan har gått ut med information via SMS sedan augusti 2013, något som alla avdelningar nu kommer kunna göra. Som föregående år är det svårare att nå ut med information till de barn som inte blir hämtade på avdelningen av en vårdnadshavare. Vi mailar ut månadsbrev till alla föräldrar och synliggör det för eleverna genom att hänga upp det på respektive avdelning. Delfinen och Humlan skriver på anslagstavlan vid Delfinens tambur om vad som ska hända/har hänt. Vi lägger ut information på fronter. Vi beslutade att inte besöka förskolorna detta läsår för att hälsa på de nya eleverna. I stället besöker vi dem under deras inskolning i förskoleklass. Det var svårt detta läsår att nå ut till föräldrarna med information angående inskolning och föräldramöte pga. ej accepterade placeringar i kommundatabasen. Inskolning ligger i år innan sommarlovet pga. kommande ombyggnationer av skolan. Vi har reviderat Photostory filmen tillsammans med Pandans elever inför föräldramötet. Veckobrev och mötesanteckningar från lärarna har underlättat samarbetet skola/fritids/hemmen. Adventsfikat är en mycket uppskattad tradition där eleverna bjuder på fika och visar sina alster. Vi personal ser det som en vinst för föräldrakontakten. Målet från föregående läsår var att skapa goda kontakter vid vernissage/ adventsfika vilket vi uppfyllde.

7 3.4.3 Förbättringsområden Fortsätta förmedla information på samma sätt som nu. Vi kan bli tydligare att berätta för föräldrar vad syftet med en aktivitet är och vad eleverna lärt sig Mål För att nå ut till alla föräldrar med kort information om vår verksamhet är sms en god möjlighet Åtgärd/aktivitet*) Se över rutiner gällande placeringar av de nya eleverna vid föräldramöte/ inskolning. 3.6 Skolan och omvärlden Övergång, samverkan, omvärld och utbildningsval Resultat Enligt pilen tycker 4/5 att samverkan mellan skola, fritids och förskoleklass fungerar bra och att vi har god samverkan mellan arbetsliv och närsamhälle Analys Eleverna samverkar under skoltid och fritidstid. Samverkan att ge eleven stöd och trygghet. Samverkan sker vid överlämnande mellan skola/fritids. Samverkan mellan skola och fritids ger eleven möjlighet att lära sig i olika processer. Fritidsråd har gett flera förslag till aktiviteter och inköp. Vi har utnyttjat skolans närområde dagligen. Vi har varit i Stockholm på NHR och även Norrtälje för att bowla. Vi har ibland haft längre utflykter i skogen med mellanmål/lunch. Vi har varit på Lundåsvallen i Häverödal där vi haft Fritidshemmens dag tillsammans med Skebo fritidshem. Vi har gått till Lilla B i Sjölundshage och cyklat till olika aktiviteter. Vi har även haft utflykter till badhuset, Plaskdammen och BMX-banan. Nobelmiddag i samverkan med kökspersonalen. Nätverksträffar med IKT tillsammans med fritidshem från hela Norrtälje Kommun. Vi delger eleverna våra traditioner, exempelvis jul och påsk. Gottsta skol-if har haft ungdomsledare som ansvarat för sportis med oss fritidspersonal som stöd. Fritidseleverna erbjuds läxhjälp med skolans lärare. Personalen har samverkat mellan avdelningarna vid behov.

8 Vi medverkar i EHT och EHK tillsammans med skolan vid behov. Vi samarbetar med skolan vid utflykter, temadagar och friluftsdagar. Vi utvärderar tillsammans med eleverna vid våra dagliga samlingar, som till exempel utflykter Förbättringsområden Eleverna kan ha mer inflytande om vart vi ska gå och vad de vill lära sig på utflykterna. Ungdomsledarna för Gottsta skol-if måste komma ihåg när de ska vara ledare eftersom att många uteblev läsåret Till läsår bör vi ha en egen planeringsdag för fritids till följd av mycket ny personal och ny organisation. Användning av årshjulet vid planering för vår pedagogiska verksamhet. Lägg till årshjulet som en punkt i dagordningen vid vår gemensamma planering. En stor gemensam aktivitetskalender för personalen där vi fyller i våra planerade aktiviter/utflykter. Tillsammans med Anneli komma överens om en bra rutin kring vikarieanskaffning Mål Fortsätta med utflykter i vår närmiljö och kommunen Åtgärd/aktivitet*) Skaffa rutiner kring vår övergripande planering genom att effektivt följa vår dagordning. 3.7 Rektors ansvar Rektors/förskolechefens ansvar Övergripande Resultat Analys

9 3.7.3 Förbättringsområden Mål Åtgärd/aktivitet*) Vi ska göra alla barn och elever i Norrtälje till vinnare

LOKAL ARBETSPLAN 2013/14

LOKAL ARBETSPLAN 2013/14 LOKAL ARBETSPLAN 2013/14 FÖRSKOLA: Sjöhagens förskola 1. UNDERLAG - Våga Visa-enkäten riktad till föräldrar - Självvärdering, riktad till pedagoger Fyll i diagrammet Övergripande Stimulerande lärande 100

Läs mer

LOKAL ARBETSPLAN 2014

LOKAL ARBETSPLAN 2014 LOKAL ARBETSPLAN 2014 FÖRSKOLA: Skarsjö förskola 1. UNDERLAG - Våga Visa-enkäten riktad till föräldrar - Självvärdering, riktad till pedagoger Fyll i diagrammet Övergripande Stimulerande lärande 100 80

Läs mer

LOKAL ARBETSPLAN 2014

LOKAL ARBETSPLAN 2014 LOKAL ARBETSPLAN 2014 GRUNDSKOLA: Skederids skola 1. UNDERLAG - Självvärdering, riktad till pedagoger. - Våga Visa-enkäten riktad till barn/elever och föräldrar. - Skolans andra underlag. Pedagoger Övergripande

Läs mer

LOKAL ARBETSPLAN 2014

LOKAL ARBETSPLAN 2014 LOKAL ARBETSPLAN 2014 FÖRSKOLA: Västertorps förskola 1. UNDERLAG - Våga Visa-enkäten riktad till föräldrar - Självvärdering, riktad till pedagoger - TRAS och MIO - Handlingsplanen - Utvecklingssamtalshäftet

Läs mer

LOKAL ARBETSPLAN 2014

LOKAL ARBETSPLAN 2014 LOKAL ARBETSPLAN 2014 FÖRSKOLA: Närtuna 1. UNDERLAG - Våga Visa-enkäten riktad till föräldrar - Självvärdering, riktad till pedagoger - TRAS och MIO - Handlingsplanen - Utvecklingssamtalshäftet - Likabehandlingsplanen

Läs mer

LOKAL ARBETSPLAN 2014-2015

LOKAL ARBETSPLAN 2014-2015 LOKAL ARBETSPLAN 2014-2015 GRUNDSKOLA: Drottningdals skola 1. UNDERLAG Varje skola i Sverige har i uppdrag att beskriva hur det systematiska kvalitetsarbetet fungerar under läsåret samt beskriva hur vi

Läs mer

LOKAL ARBETSPLAN 2014

LOKAL ARBETSPLAN 2014 LOKAL ARBETSPLAN 2014 FÖRSKOLA: Bålbro förskola 1. UNDERLAG - Våga Visa-enkäten riktad till föräldrar - Självvärdering, riktad till pedagoger - TRAS och MIO - Handlingsplanen - Utvecklingssamtalshäftet

Läs mer

LOKAL ARBETSPLAN 2014

LOKAL ARBETSPLAN 2014 LOKAL ARBETSPLAN 2014 FÖRSKOLA: Skederids förskola 1. UNDERLAG - Våga Visa-enkäten riktad till föräldrar - Självvärdering, riktad till pedagoger Fyll i diagrammet Övergripande Stimulerande lärande 100

Läs mer

LOKAL ARBETSPLAN 2013/14

LOKAL ARBETSPLAN 2013/14 LOKAL ARBETSPLAN 2013/14 FÖRSKOLA: Svanberga förskola 1. UNDERLAG - Våga Visa-enkäten riktad till föräldrar - Självvärdering, riktad till pedagoger Fyll i diagrammet Övergripande Stimulerande lärande 100

Läs mer

LOKAL ARBETSPLAN 2014/15

LOKAL ARBETSPLAN 2014/15 LOKAL ARBETSPLAN 2014/15 FÖRSKOLA:Väddöenhetens förskoleenhet 1. UNDERLAG - Våga Visa-enkäten riktad till föräldrar - Självvärdering, riktad till pedagoger Fyll i diagrammet Övergripande Stimulerande lärande

Läs mer

LOKAL ARBETSPLAN 2014

LOKAL ARBETSPLAN 2014 LOKAL ARBETSPLAN 2014 FÖRSKOLA: Edsbro förskola 1. UNDERLAG - Våga Visa-enkäten riktad till vårdnadshavare - Självvärdering, riktad till pedagoger Fyll i diagrammet Övergripande Stimulerande lärande 100

Läs mer

LOKAL ARBETSPLAN 2014

LOKAL ARBETSPLAN 2014 LOKAL ARBETSPLAN 2014 GRUNDSKOLA: Gottsta skola, Skebo skola 1. UNDERLAG - Självvärdering, riktad till pedagoger - Våga Visa-enkäten riktad till barn/elever och föräldrar - Skolans andra underlag 2. BESKRIVNING

Läs mer

Arbetsplan för Sollebrunns fritidshem Läsåret 2015/2016

Arbetsplan för Sollebrunns fritidshem Läsåret 2015/2016 150417 Arbetsplan för Sollebrunns fritidshem Läsåret 2015/2016 Syftet med detta dokument, Arbetsplanen är att synliggöra verksamheten. Ett sätt att skapa en gemensam bild av verksamheten och hur man arbetar

Läs mer

LOKAL ARBETSPLAN 2014

LOKAL ARBETSPLAN 2014 LOKAL ARBETSPLAN 2014 FÖRSKOLA: Väddö fsk.område 1. UNDERLAG - Våga Visa-enkäten riktad till föräldrar - Självvärdering, riktad till pedagoger Fyll i diagrammet Övergripande Stimulerande lärande 100 80

Läs mer

LOKAL ARBETSPLAN 2014

LOKAL ARBETSPLAN 2014 LOKAL ARBETSPLAN 2014 FÖRSKOLA: Väddö fsk.område 1. UNDERLAG - Våga Visa-enkäten riktad till föräldrar - Självvärdering, riktad till pedagoger Fyll i diagrammet Övergripande Stimulerande lärande 100 80

Läs mer

Arbetsplan Fritidshem

Arbetsplan Fritidshem Arbetsplan Fritidshem Utifrån verksamhetens kvalitetsrapport har rektor valt följande prioriterade områden, som finns dokumenterade i arbetsplanen för läsåret 2018-19 Terminsplaneringar delges fritidshemmet

Läs mer

LOKAL ARBETSPLAN

LOKAL ARBETSPLAN LOKAL ARBETSPLAN 2015-2016 GRUNDSKOLA: Drottningdals skola 1. UNDERLAG Varje skola i Sverige har i uppdrag att beskriva hur det systematiska kvalitetsarbetet (SKA) fungerar under läsåret samt beskriva

Läs mer

Arbetsplan 2018/19 Fritidshemmen Pärlan, Delfinen och Hajen, Strömtorpsskolan

Arbetsplan 2018/19 Fritidshemmen Pärlan, Delfinen och Hajen, Strömtorpsskolan Arbetsplan 2018/19 Fritidshemmen Pärlan, Delfinen och Hajen, Strömtorpsskolan Mål Hur når vi målen? Genomförande Hur vet vi att vi når målen? Hur ska vi göra? Normer och Värden Skolans plan mot kränkande

Läs mer

LOKAL ARBETSPLAN 2014 Vigelsjö Gårds förskola

LOKAL ARBETSPLAN 2014 Vigelsjö Gårds förskola LOKAL ARBETSPLAN 2014 Vigelsjö Gårds förskola LOKAL ARBETSPLAN 2014/2015 Vi ska göra alla barn och elever i Norrtälje till vinnare FÖRSKOLA: Vigelsjö gårds förskola 1. UNDERLAG - Våga Visa-enkäten riktad

Läs mer

Kvalitetsarbete för Fyrklöverskolan period 2 (okt dec), läsåret 2014/2015

Kvalitetsarbete för Fyrklöverskolan period 2 (okt dec), läsåret 2014/2015 Kvalitetsarbete för Fyrklöverskolan period 2 (okt dec), läsåret 2014/2015 1 Systematiskt kvalitetsarbete Enligt Skollagen (SFS 2010:800) ska varje huvudman inom skolväsendet på huvuvdmannanivå systematiskt

Läs mer

LOKAL ARBETSPLAN 2014

LOKAL ARBETSPLAN 2014 LOKAL ARBETSPLAN 2014 FÖRSKOLA: Elmsta förskola 1. UNDERLAG - Våga Visa-enkäten riktad till föräldrar - Självvärdering, riktad till pedagoger Fyll i diagrammet Övergripande Stimulerande lärande 100 80

Läs mer

Lidåkers fritidshem PLAN MOT DISKRIMINERING OCH KRÄNKANDE BEHANDLING. Anna-Karin Florberger Rektor 150930

Lidåkers fritidshem PLAN MOT DISKRIMINERING OCH KRÄNKANDE BEHANDLING. Anna-Karin Florberger Rektor 150930 Lidåkers fritidshem PLAN MOT DISKRIMINERING OCH KRÄNKANDE BEHANDLING Anna-Karin Florberger Rektor 150930 Sidan 2 av 6 Lidåkers fritidshems plan mot diskriminering och kränkande behandling 15/16 Grunduppgifter

Läs mer

Arbetsplan Pilen handlingsplan. Förskolan Bofinken 2010/2011 Vision: Lärande ger glädje och möjligheter

Arbetsplan Pilen handlingsplan. Förskolan Bofinken 2010/2011 Vision: Lärande ger glädje och möjligheter Arbetsplan Pilen handlingsplan Förskolan Bofinken 2010/2011 Vision: Lärande ger glädje och möjligheter Innehållsförteckning 1. Förskolans verksamhet och förutsättningar...3 2. Kvalitetsarbetet...3 3. Utvecklingsåtaganden...4

Läs mer

Arbetsplan för Bryngelstorpskolans fritidshem läsåret 2016/2017

Arbetsplan för Bryngelstorpskolans fritidshem läsåret 2016/2017 Arbetsplan för Bryngelstorpskolans fritidshem läsåret 2016/2017 Bryngelstorpskolans fritidshem Bullerbyn är namnet på den fritishemsavdelning som tar emot barnen från förskoleklassen och 1/3 av årskurs

Läs mer

Arbetsplan för Högalidsskolans fritidshem F

Arbetsplan för Högalidsskolans fritidshem F Arbetsplan för Högalidsskolans fritidshem F-3 2018-2019 1 2 Inledning Högalidskolan är en kommunal grundskola för elever från förskoleklass t.o.m. årskurs 9. På lågstadiet finns tre fritidshemsavdelningar

Läs mer

ARBETSPLAN FÖR RÄVLYANS fritidsverksamhet läsåret 2014-15

ARBETSPLAN FÖR RÄVLYANS fritidsverksamhet läsåret 2014-15 ARBETSPLAN FÖR RÄVLYANS fritidsverksamhet läsåret 2014-15 Innehållsförteckning Sid 3 Presentation av arbetssätt Sid 4 utifrån LGR 11 Sid 4 Normer och värden Kunskaper Sid 6 Elevers ansvar och inflytande

Läs mer

Arbetsplan för Ängabo förskola, avdelning Älgen. Läsåret 2015/2016

Arbetsplan för Ängabo förskola, avdelning Älgen. Läsåret 2015/2016 150417 Arbetsplan för Ängabo förskola, avdelning Älgen. Läsåret 2015/2016 Syftet med detta dokument, Arbetsplanen är att synliggöra verksamheten. Ett sätt att skapa en gemensam bild av verksamheten och

Läs mer

Arbetsplan. för Nolbyskolans fritidshem Läsåret 2018/2019

Arbetsplan. för Nolbyskolans fritidshem Läsåret 2018/2019 Arbetsplan för Nolbyskolans fritidshem Läsåret 2018/2019 Syftet med detta dokument, Arbetsplanen är att synliggöra verksamheten. Ett sätt att skapa en gemensam bild av verksamheten och hur man arbetar

Läs mer

Arbetsplan 2013/2014. Vintrosa skola och fritidshem Skolnämnd sydväst

Arbetsplan 2013/2014. Vintrosa skola och fritidshem Skolnämnd sydväst Arbetsplan 2013/2014 Vintrosa skola och fritidshem Skolnämnd sydväst Innehållsförteckning 1. Inledning 2. Förutsättningar 3. Läroplansmål Normer och värden 4. Läroplansmål Kunskaper 5. Läroplansmål Elevernas

Läs mer

Arbetsplan för Bryngelstorpskolans förskoleklass läsåret 2011/2012

Arbetsplan för Bryngelstorpskolans förskoleklass läsåret 2011/2012 Arbetsplan för Bryngelstorpskolans förskoleklass läsåret 2011/2012 Bryngelstorpskolans förskoleklass Förskoleklassen har sina två hemvist på Norrgården och Sörgården i Bullerbyn. Bullerbyn ligger längst

Läs mer

Kvalitetsredovisning läsåret 2012/2013. Fritidshemmen i Ulvsby skolområde

Kvalitetsredovisning läsåret 2012/2013. Fritidshemmen i Ulvsby skolområde Kvalitetsredovisning läsåret 01/013 Fritidshemmen i Ulvsby skolområde Innehållsförteckning 1. Grundfakta om Fritidshemmen vid Vallargärdets skola.... Underlag och rutiner för kvalitetsredovisningen...

Läs mer

Mål Hur når vi målen? Genomförande Hur vet vi att vi nått målen? Utvärdering Normer och Värden

Mål Hur når vi målen? Genomförande Hur vet vi att vi nått målen? Utvärdering Normer och Värden Arbetsplan 2016/2017 Mål Hur når vi målen? Genomförande Hur vet vi att vi nått målen? Utvärdering Normer och Värden Skolans plan mot kränkande behandling ska utvecklas till att uppfylla skollagens krav

Läs mer

Ekensbergsskolan. Fritidshemmets. arbetsplan

Ekensbergsskolan. Fritidshemmets. arbetsplan 1 Ekensbergsskolan Fritidshemmets arbetsplan 2014 2 1. Fritidshemmets förutsättningar Läge, lokaler, organisation och pedagogkompetens Ekensbergsskolans fritidshem ligger mycket vackert belägen intill

Läs mer

Kvalitetsarbete för Fyrklöverskolan period 2 (okt dec), läsåret 2012/2013

Kvalitetsarbete för Fyrklöverskolan period 2 (okt dec), läsåret 2012/2013 Kvalitetsarbete för Fyrklöverskolan period 2 (okt dec), läsåret 2012/2013 1 Systematiskt kvalitetsarbete Enligt Skollagen (SFS 2010:800) ska varje huvudman inom skolväsendet på huvuvdmannanivå systematiskt

Läs mer

Arbetsplan 2015/2016. Hasselbackens förskola Skolförvaltning sydväst

Arbetsplan 2015/2016. Hasselbackens förskola Skolförvaltning sydväst Arbetsplan 2015/2016 Hasselbackens förskola Skolförvaltning sydväst Innehåll Inledning... 1 Förutsättningar... 2 Läroplansmål - normer och värden... 3 Läroplansmål - utveckling och lärande... 4 Läroplansmål

Läs mer

Arbetsplan för Långsättersskolan läsåret 2016/2017

Arbetsplan för Långsättersskolan läsåret 2016/2017 Arbetsplan för Långsättersskolan läsåret 2016/2017 Målkvalitet och processkvalitet Undervisningsprocess Mellanrumsprocess Fritidsprocess Elevhälsoprocess Elevens bästa skoldag- varje dag För hela arbetsplanen

Läs mer

KNUTBYSKOLAN Utbildningsförvaltningen. Arbetsplan för fritidshemmet

KNUTBYSKOLAN Utbildningsförvaltningen. Arbetsplan för fritidshemmet KNUTBYSKOLAN Utbildningsförvaltningen Arbetsplan för fritidshemmet Innehåll Inledning... 3 Normer och värden... 4 Jämställdhet mellan flickor och pojkar... 5 Barns delaktighet och inflytande... 6 Ett mångkulturellt

Läs mer

Verksamhetsplan Ramshyttans fritids HT 2013/ VT 2014

Verksamhetsplan Ramshyttans fritids HT 2013/ VT 2014 Verksamhetsplan Ramshyttans fritids HT 2013/ VT 2014 Verksamhetsplan för fritids Ramshyttans skola Skolans namn: Ramshyttans fritids Ansvarig rektor: Anna Lemnell Var är vi? 9. Sammanställ och dokumentera

Läs mer

Rengsjöskolans plan mot diskriminering och kränkande behandling. Gun-Marie Tyve Rektor

Rengsjöskolans plan mot diskriminering och kränkande behandling. Gun-Marie Tyve Rektor Rengsjöskolans plan mot diskriminering och kränkande behandling Gun-Marie Tyve Rektor 2014-03-27 1 Plan mot diskriminering och kränkande behandling för Rengsjöskolans förskoleklass- åk 6 och Fritidshem.

Läs mer

Arbetsplan för ÄNGABO ENHET AVD: SOLSTRÅLEN Läsåret 2014/2015

Arbetsplan för ÄNGABO ENHET AVD: SOLSTRÅLEN Läsåret 2014/2015 140701 Arbetsplan för ÄNGABO ENHET AVD: SOLSTRÅLEN Läsåret 2014/2015, Barn- och ungdomsförvaltningen, Utvecklingsenheten Telefon: 0322-61 60 00 Fax: 0322-61 63 40 E-post: barn.ungdom@alingsas.se Barn-

Läs mer

Kvalitetsredovisning 2009

Kvalitetsredovisning 2009 Kvalitetsredovisning 2009 FRITIDSHEMMET Duvan Nybyholmsskolan Barn- och utbildningsförvaltningen Biträdande rektor Fredrik Besnard 2010-05-28 Innehåll 1 Underlag och rutiner för kvalitetsredovisningen

Läs mer

LOKAL ARBETSPLAN 2014

LOKAL ARBETSPLAN 2014 LOKAL ARBETSPLAN 2014 FÖRSKOLA: Rånäs förskola 1. UNDERLAG - Våga Visa-enkäten riktad till föräldrar - Självvärdering, riktad till pedagoger - TRAS och MIO - Handlingsplanen - Utvecklingssamtalshäftet

Läs mer

Verksamhetsplan Ekeby skola och fritidshem 2016/2017

Verksamhetsplan Ekeby skola och fritidshem 2016/2017 Verksamhetsplan Ekeby skola och fritidshem 2016/2017 Innehållsförteckning Verksamhetsidé-vision sid. 2 Förutsättningar sid. 2 Ekeby skolas årshjul sid. 4 1. Läroplansmål Normer och värden sid. 5 2. Läroplansmål

Läs mer

Kvalitetsarbete i fritidshem

Kvalitetsarbete i fritidshem Kvalitetsarbete i fritidshem Gäller för verksamhetsåret: 2015-2016 Enhet: Grevåkerskolans fritidshem Fritidshem Grevåkerskolans fritids- Baronen och Greven Ort Hammerdal Ansvarig rektor Birgitta K Lindberg

Läs mer

Arbetsplan 2018/2019 Fritidshemmet Eken, Åtorpsskolan

Arbetsplan 2018/2019 Fritidshemmet Eken, Åtorpsskolan Arbetsplan 2018/2019 Fritidshemmet Eken, Åtorpsskolan Mål Hur når vi målen? Genomförande Hur vet vi att vi nått målen? Utvärdering Normer och Värden Skolans plan mot kränkande behandling ska uppfylla skollagens

Läs mer

Arbetsplan för Långareds förskola Läsåret 2014/2015

Arbetsplan för Långareds förskola Läsåret 2014/2015 Arbetsplan för Långareds förskola Läsåret 2014/2015 Årets mål Språkutveckling trygghet och trivsel Barn- och ungdomsförvaltningens vision: LUST ATT LÄRA, Barn- och ungdomsförvaltningen, Utvecklingsenheten

Läs mer

Arbetsplan för Violen

Arbetsplan för Violen Köpings kommun Arbetsplan för Violen Läsår 2015 2016 Administratör 2015 09 18 Lena Berglind, Ann Christine Larsson, Kristin Aderlind Vad är en arbetsplan? Förskolan är en egen skolform och ingår i samhällets

Läs mer

Arbetsplan för Hjorten Läsåret 2015/2016

Arbetsplan för Hjorten Läsåret 2015/2016 Arbetsplan för Hjorten Läsåret 2015/2016, Barn- och ungdomsförvaltningen, Utvecklingsenheten Telefon: 0322-61 60 00 Fax: 0322-61 63 40 E-post: barn.ungdom@alingsas.se Barn- och ungdomsförvaltningens vision:

Läs mer

Arbetsplan förskoleklass

Arbetsplan förskoleklass Arbetsplan förskoleklass Utifrån verksamhetens kvalitetsrapport har rektor valt följande prioriterade områden, som finns dokumenterade i arbetsplanen för läsåret 2018-19 Handledning av skolans specialpedagog

Läs mer

Kroppaskolans fritidshems plan mot diskriminering och kränkande behandling

Kroppaskolans fritidshems plan mot diskriminering och kränkande behandling Kroppaskolans fritidshems plan mot diskriminering och kränkande behandling läsåret 2015/2016 Grunduppgifter Verksamhetsformer som omfattas av planen Fritidsgrupperna på kroppaskolan Ansvariga för planen

Läs mer

Arbetsplan för 1-6 Stigens Friskola Läsåret 2016/2017

Arbetsplan för 1-6 Stigens Friskola Läsåret 2016/2017 Arbetsplan för 1-6 Stigens Friskola Läsåret 2016/2017 Arbetsplan läsåret 2016/2017 Normer och värden: Lgr 2011 säger att skolan aktivt och medvetet ska påverka och stimulera eleverna att omfatta vårt samhälles

Läs mer

Arbetsplan Hemsjö fritidshem

Arbetsplan Hemsjö fritidshem 171030 Arbetsplan Hemsjö fritidshem Läsåret 2017/2018 Vår enhets och Förvaltningens vision. Lust att Lära. Hemsjö enhets vision: Hemsjö skola och fritidshems målsättning är att visionen ska genomsyra alla

Läs mer

Karlshögs Fritidshem

Karlshögs Fritidshem rlshögkarlshögkarlshögkarlshögkarlshögkarlshögkarlshögkarlshögkarlshögkarlshögkarlshögkarls högkarlshögkarlshögkarlshögkarlshögkarlshögkarlshögkarlshögkarlshögkarlshögkarlshögkarlshö gkarlshögkarlshögkarlshögkarlshögkarlshögkarlshögkarlshögkarlsögkarlshögkarlshögkarlshögka

Läs mer

för Hemsjö fritidshem Läsåret 2013/2014

för Hemsjö fritidshem Läsåret 2013/2014 Arbetsplan för Hemsjö fritidshem Läsåret 2013/2014 130403 Alingsås kommun, Barn- och ungdomsförvaltningen, Utvecklingsenheten Postadress: 441 81 Alingsås Besöksadress: Kungsgatan 9 Telefon: 0322-61 60

Läs mer

Gårdby skola och fritidshems plan mot diskriminering och kränkande behandling

Gårdby skola och fritidshems plan mot diskriminering och kränkande behandling Gårdby skola och fritidshems plan mot diskriminering och kränkande behandling Verksamhetsformer som omfattas av planen: Skola och fritidshem Läsår: 2014/2015 Grunduppgifter Verksamhetsformer som omfattas

Läs mer

Plan mot diskriminering och kränkande behandling Skolenhet F-3 Klockarskogsskolan

Plan mot diskriminering och kränkande behandling Skolenhet F-3 Klockarskogsskolan Plan mot diskriminering och kränkande behandling 2017 Skolenhet F-3 Klockarskogsskolan Innehållsförteckning Grunduppgifter... 4 Verksamhetsformer som omfattas av planen... 4 Vår vision... 4 Planen gäller

Läs mer

Lokal arbetsplan 14/15

Lokal arbetsplan 14/15 Lokal arbetsplan 14/15 En beskrivning av vår verksamhet. Regnbågens förskola Avdelning:...Blå Presentation av Blå Regnbågen Regnbågens förskola bedrivs i fräscha öppna lokaler som ligger i anslutning till

Läs mer

Plan mot diskriminering och kränkande behandling. Gäller från Bäsna skola

Plan mot diskriminering och kränkande behandling. Gäller från Bäsna skola Plan mot diskriminering och kränkande behandling Gäller från 2018-10-01 2019-09-30 Bäsna skola 1 INNEHÅLLSFÖRTECKNING Skolans vision samt delaktighet:... 3 Utvärdering och analys av föregående års plan:...

Läs mer

Nybrostrands förskolas plan mot diskriminering och kränkande behandling. Verksamhetsformer som omfattas av planen: Förskoleverksamhet

Nybrostrands förskolas plan mot diskriminering och kränkande behandling. Verksamhetsformer som omfattas av planen: Förskoleverksamhet Nybrostrands förskolas plan mot diskriminering och kränkande behandling Verksamhetsformer som omfattas av planen: Förskoleverksamhet Läsår: 2017/2018 Grunduppgifter Verksamhetsformer som omfattas av planen

Läs mer

Backeboskolans förskola. Nacka kommun

Backeboskolans förskola. Nacka kommun Backeboskolans förskola Nacka kommun Observationen genomfördes av: Gunilla Biehl Nacka kommun Inger Dobson Danderyds kommun Vecka 15, 2018 Innehållsförteckning Kort om förskolan Observatörernas bild Hur

Läs mer

Arbetsplan för lilla avdelningen, Förskolan Benjamin

Arbetsplan för lilla avdelningen, Förskolan Benjamin Köpings kommun Arbetsplan för lilla avdelningen, Förskolan Benjamin Läsår 2014 2015 Caroline, Ingrid, Anki Vad är en arbetsplan? Förskolan är en egen skolform och ingår i samhällets samlade utbildningssystem.

Läs mer

Arbetsplan för Magra fritidshem Läsåret 2013/2014

Arbetsplan för Magra fritidshem Läsåret 2013/2014 130909 Arbetsplan för Magra fritidshem Läsåret 2013/2014, Barn- och ungdomsförvaltningen, Utvecklingsenheten Telefon: 0322-61 60 00 Fax: 0322-61 63 40 E-post: barn.ungdom@alingsas.se Barn- och ungdomsförvaltningens

Läs mer

Nygårdsskolans plan mot diskriminering och kränkande behandling

Nygårdsskolans plan mot diskriminering och kränkande behandling Nygårdsskolans plan mot diskriminering och kränkande behandling Verksamhetsformer som omfattas av planen Förskoleklass, skola åk 1-3, fritidshem Läsår 2015/2016 1/10 Grunduppgifter Verksamhetsformer som

Läs mer

Kommentarer till kvalitetshjulet 130815

Kommentarer till kvalitetshjulet 130815 Kommentarer till kvalitetshjulet 130815 Augusti juni Kartläggning av barngruppen Under året skolas nya barn in och vi får en ny barn- och föräldragrupp. Kartläggningen sker genom inskolningssamtal, föräldrasamtal,

Läs mer

Arbetsplan för Nolby förskola Läsåret 2014/2015

Arbetsplan för Nolby förskola Läsåret 2014/2015 140805 Arbetsplan för Nolby förskola Läsåret 2014/2015, Barn- och ungdomsförvaltningen, Utvecklingsenheten Telefon: 0322-61 60 00 Fax: 0322-61 63 40 E-post: barn.ungdom@alingsas.se Barn- och ungdomsförvaltningens

Läs mer

Arbetsplan för Stockens förskola Läsåret 2014/2015

Arbetsplan för Stockens förskola Läsåret 2014/2015 Barn- och ungdomsförvaltningens vision: Lärande Samskapande Styrkebaserad Lust att lära Vi sätter Lärandet i centrum för barn, elever, medarbetare och ledare Vi skapar delaktighet som präglas av att vi

Läs mer

Kvalitetsredovisning. Mariaskolans fritidshem

Kvalitetsredovisning. Mariaskolans fritidshem Kvalitetsredovisning Mariaskolans fritidshem Läsåret 2017/2018 1. Inledning Under läsåret har Mariaskolan haft två fritidshem, Knuten och Älgen. På Knuten har förskoleklasserna och en årskurs 1 gått. Älgen

Läs mer

Björnbärets Pedagogisk planering Läsåret 13-14

Björnbärets Pedagogisk planering Läsåret 13-14 Björnbärets Pedagogisk planering Läsåret 13-14 Skriven av Elisabeth Fors, Ulrika Söderström Normer och värden - Förskolan ska sträva efter att varje barn utveckla öppenhet, respekt, solidaritet och ansvar.

Läs mer

Arbetsplan för Aspuddens skolas fritidshem 2015/2016

Arbetsplan för Aspuddens skolas fritidshem 2015/2016 Aspuddens skola U t b i l d n i n g s f ö r v a l t n i n g e n 2016-03-20 Arbetsplan för Aspuddens skolas fritidshem 2015/2016 Blommensbergsvägen 166, 126 51 Hägersten. Telefon 08-508 459 00. Fax 08-508

Läs mer

Lokal Arbetsplan. F-klass och grundskolan

Lokal Arbetsplan. F-klass och grundskolan Lokal Arbetsplan 2011 F-klass och grundskolan NORMER OCH VÄRDEN Skolan ska aktivt och medvetet påverka och stimulera eleverna att omfatta vårt samhälles gemensamma värderingar och låta dem komma till uttryck

Läs mer

Barn- och ungdomsförvaltningens vision:

Barn- och ungdomsförvaltningens vision: Barn- och ungdomsförvaltningens vision: Barn och ungdomsförvaltningens målsättning är att visionen ska genomsyra alla verksamheter och vara verklig för varje barn/elev, så att varje dag i vår verksamhet

Läs mer

Arbetsplan för Latorps skola inklusive förskoleklass och fritidshem ht 2016/vt 2017

Arbetsplan för Latorps skola inklusive förskoleklass och fritidshem ht 2016/vt 2017 Arbetsplan för Latorps skola inklusive förskoleklass och fritidshem ht 2016/vt 2017 Presentation av skolan och fritidshemmets verksamhet och det systematiska kvalitetsarbetet Latorps skola ligger i ett

Läs mer

Lingonets pedagogiska planering 2013/2014.

Lingonets pedagogiska planering 2013/2014. Lingonets pedagogiska planering 2013/2014. Normer och värden. Förskolan ska sträva efter att varje barn utvecklar respekt för allt levande och omsorg om sin närmiljö. Vi vill i vårt tema införliva empati

Läs mer

LOKAL ARBETSPLAN SKA 2015/2016 Vätö

LOKAL ARBETSPLAN SKA 2015/2016 Vätö LOKAL ARBETSPLAN SKA 2015/2016 Vätö GRUNDSKOLA: 1. UNDERLAG Varje skola i Sverige har i uppdrag att beskriva hur det systematiska kvalitetsarbetet (SKA) fungerar under läsåret samt beskriva hur vi tar

Läs mer

Likabehandlingplan. Plan mot diskriminering, kränkningar och trakasserier. Domsjöskolans fritidshem

Likabehandlingplan. Plan mot diskriminering, kränkningar och trakasserier. Domsjöskolans fritidshem Likabehandlingplan Plan mot diskriminering, kränkningar och trakasserier Domsjöskolans fritidshem Läsåret 2016-2017 Verksamhetsformer som omfattas av likabehandlingsplanen Fritidshem vid Domsjöskolan Skogens

Läs mer

Astrid Lindgrens skola AAstirid LIndgresn skola DOKUMENTNAMN

Astrid Lindgrens skola AAstirid LIndgresn skola DOKUMENTNAMN AAstirid LIndgresn skola DOKUMENTNAMN skolan Vi vet vart vi ska. Vi utvärderar, analyserar och förändrar. Utnyttja alla våra sinnen. Lär oss på olika sätt. Är tydliga! Gör våra elever medvetna om målen.

Läs mer

Kvalitetsanalys för Lyckolundens föräldrakooperativ läsåret 2013/14

Kvalitetsanalys för Lyckolundens föräldrakooperativ läsåret 2013/14 Datum 1 (9) Kvalitetsanalys för Lyckolundens föräldrakooperativ läsåret 2013/14 Varje förskola har enligt skollagen ansvar för att systematiskt och kontinuerligt planera, följa upp och utveckla utbildningen.

Läs mer

Kvalitetsarbete för Fyrklöverskolans fritidshem period 2 (okt dec), läsåret 2013-2014

Kvalitetsarbete för Fyrklöverskolans fritidshem period 2 (okt dec), läsåret 2013-2014 Kvalitetsarbete för Fyrklöverskolans fritidshem period 2 (okt dec), läsåret 2013-2014 1 Systematiskt kvalitetsarbete Enligt Skollagen (SFS 2010:800) ska varje huvudman inom skolväsendet på huvuvdmannanivå

Läs mer

Plan mot diskriminering och kränkande behandling. Skolenhet F-3 Klockarskogsskolan

Plan mot diskriminering och kränkande behandling. Skolenhet F-3 Klockarskogsskolan Plan mot diskriminering och kränkande behandling Skolenhet F-3 Klockarskogsskolan Innehållsförteckning Grunduppgifter... 4 Verksamhetsformer som omfattas av planen... 4 Vår vision... 4 Planen gäller från

Läs mer

Verksamhetsplan. Norrga rdens fo rskola 2018/2019. Internt styrdokument

Verksamhetsplan. Norrga rdens fo rskola 2018/2019. Internt styrdokument Verksamhetsplan Norrga rdens fo rskola 2018/2019. Internt styrdokument Innehållsförteckning 1. Verksamhetens förutsättningar 2. Resultat 3. Analys 4. och åtgärder Dokumentansvarig: Förskolechef Gäller

Läs mer

Adolfsbergsskolan F-6 s vision: Lika-unika, stolta barn och vuxna tillsammans för trygghet, glädje och lärande

Adolfsbergsskolan F-6 s vision: Lika-unika, stolta barn och vuxna tillsammans för trygghet, glädje och lärande Adolfsbergsskolan F-6 s vision: Lika-unika, stolta barn och vuxna tillsammans för trygghet, glädje och lärande Arbetsplan 2017/2018 Adolfsbergsskolan F-6 inklusive fritidshem Inledning I denna arbetsplan

Läs mer

Verksamhetsplan fritidshem VÄST

Verksamhetsplan fritidshem VÄST Genom att ha fokus på uppdraget och ha höga förväntningar. Genom nyfikenhet och att ta tillvara andras idéer. Genom att lyfta fram goda exempel och fira framgångar. Genom att skapa en gemensam plattform

Läs mer

Systematiskt kvalitetsarbete

Systematiskt kvalitetsarbete Systematiskt kvalitetsarbete Rälsen Förskola Norrviken 2014 Enhet Mia Elverö Systematiskt kvalitetsarbete i fristående enhet Förskolechefens/rektorns namn Ansvarig uppgiftslämnare Mia Elverö 1/13 Inledning

Läs mer

Kvalitetsrapport. Förskoleklass. Läsåret 2012/2013. Pegasus förskoleklass Bruksskolan. Ansvarig rektor: Mikael Johansson

Kvalitetsrapport. Förskoleklass. Läsåret 2012/2013. Pegasus förskoleklass Bruksskolan. Ansvarig rektor: Mikael Johansson Kvalitetsrapport Förskoleklass Läsåret 2012/2013 Pegasus förskoleklass Bruksskolan Utbildningens syfte Förskoleklassen ska stimulera elevers utveckling och lärande och förbereda dem för fortsatt utbildning.

Läs mer

Plan mot diskriminering och kränkande behandling

Plan mot diskriminering och kränkande behandling Datum för upprättande av planen: 2017 09 05 Diarienummer: 2016-235 Förskole-/skolenhet: Vallberga Fritids Plan mot diskriminering och kränkande behandling Uppdrag Enligt 3 kap. 16 diskrimineringslagen

Läs mer

Förskolan Barnkullen Likabehandlingsplan Plan mot diskriminering och kränkande behandling 2012

Förskolan Barnkullen Likabehandlingsplan Plan mot diskriminering och kränkande behandling 2012 Förskolan Barnkullen Likabehandlingsplan Plan mot diskriminering och kränkande behandling 2012 Den här planen har tagits fram för att stödja och synliggöra arbetet med att främja barns och elevers lika

Läs mer

Verksamhetsplan Vimarskolan Förskoleklass - åk 6/fritidshem

Verksamhetsplan Vimarskolan Förskoleklass - åk 6/fritidshem Vimarskolan Förskoleklass - åk 6/fritidshem Vi har höga förväntningar på våra barn/elever och på oss själva! Vi synliggör hela lärmiljön. Vi uppmuntrar nyfikenhet och vetgirighet genom att arbeta med

Läs mer

Kvalitetsarbete för fritidshemmen Galaxen och Kometen period 1 (juli-sept), läsåret

Kvalitetsarbete för fritidshemmen Galaxen och Kometen period 1 (juli-sept), läsåret Kvalitetsarbete för fritidshemmen Galaxen och Kometen period 1 (juli-sept), läsåret 2014-2015 1 Systematiskt kvalitetsarbete Enligt Skollagen (SFS 2010:800) ska varje huvudman inom skolväsendet på huvudmannanivå

Läs mer

Plan mot diskriminering och kränkande behandling Skolenhet F-3 Klockarskogsskolan

Plan mot diskriminering och kränkande behandling Skolenhet F-3 Klockarskogsskolan Plan mot diskriminering och kränkande behandling 2018 Skolenhet F-3 Klockarskogsskolan Innehållsförteckning Grunduppgifter... 4 Verksamhetsformer som omfattas av planen... 4 Vår vision... 4 Planen gäller

Läs mer

Plan för arbete mot kränkande behandling

Plan för arbete mot kränkande behandling Plan för arbete mot kränkande behandling Skolans namn Planen gäller Kågeskolan Från 2018 oktober till 2019 Verksamhetsformer som omfattas av planen Skola och fritidshem F-5 Ansvariga för planen Rektor

Läs mer

Parkskolans fritidshem plan mot diskriminering och kränkande behandling Verksamhetsformer som omfattas av planen: Fritids åk 2-6 Läsår:

Parkskolans fritidshem plan mot diskriminering och kränkande behandling Verksamhetsformer som omfattas av planen: Fritids åk 2-6 Läsår: Parkskolans fritidshem plan mot diskriminering och kränkande behandling Verksamhetsformer som omfattas av planen: Fritids åk 2-6 Läsår: 2017-2018 Grunduppgifter Verksamhetsformer som omfattas av planen

Läs mer

Parkskolan åk 1-6, Läsåret

Parkskolan åk 1-6, Läsåret Arbetsplan åk 1-6 Utifrån verksamhetens kvalitetsrapport har rektor valt följande prioriterade områden, som finns dokumenterade i arbetsplanen för läsåret 2018-19 Fortsatt utveckling av inkluderande arbetssätt

Läs mer

Senast ändrat

Senast ändrat Köpings kommun Arbetsplan för Hattstugan Läsår 2015 2016 Lena Westling, Malin Arvidson, Monica Viborg, Ramona Vikman 2015 09 18 Vad är en arbetsplan? Förskolan är en egen skolform och ingår i samhällets

Läs mer

You created this PDF from an application that is not licensed to print to novapdf printer (

You created this PDF from an application that is not licensed to print to novapdf printer ( Varje år upprättar skolan en likabehandlingsplan. Denna plan gäller för läsåret 2013/2014. Den nya likabehandlingsplanen ska förankras; i gruppen, på en arbetsplatsträff på klassråd och elevråd under september

Läs mer

Lokal arbetsplan 2014

Lokal arbetsplan 2014 Lokal arbetsplan 2014 Förskolan Paletten FÖRSKOLA: Palettens förskola 1. UNDERLAG - Våga Visa-enkäten riktad till föräldrar - Självvärdering, riktad till pedagoger Fyll i diagrammet Övergripande Stimulerande

Läs mer

Älta skola med förskolor. Verksamhetsplan för förskoleklasserna på Älta Skola

Älta skola med förskolor. Verksamhetsplan för förskoleklasserna på Älta Skola Älta skola med förskolor Verksamhetsplan för förskoleklasserna på Älta Skola 2018/2019 Verksamhetsplan för förskoleklasserna i Älta skola Förskoleklass är från och med höstterminen 2018 obligatorisk. Men

Läs mer

HANDLINGSPLAN FÖR ÖVERGÅNG MELLAN FÖRSKOLA OCH SKOLA

HANDLINGSPLAN FÖR ÖVERGÅNG MELLAN FÖRSKOLA OCH SKOLA Kungsholmens stadsdelsförvaltning Sida 1 (5) 2014-08-25 REVIDERAD PLAN 20140817 HANDLINGSPLAN FÖR ÖVERGÅNG MELLAN FÖRSKOLA OCH SKOLA Syfte och mål I syfte att säkerställa en välfungerande övergång mellan

Läs mer

Yttermalungsskolas och Blomsterbäcksskolans plan mot diskriminering och kränkande behandling

Yttermalungsskolas och Blomsterbäcksskolans plan mot diskriminering och kränkande behandling Yttermalungsskolas och Blomsterbäcksskolans plan mot diskriminering och kränkande behandling Verksamhetsformer som omfattas av planen Grundskolan, Grundskolans fritidshem Syrenen, Nyponrosen och Polstjärnan,

Läs mer

Verksamhetsplan för Brännässlans fritidshem 2013/2014

Verksamhetsplan för Brännässlans fritidshem 2013/2014 Det är roligt att få lagom utmaningar. Då vill man göra sitt bästa. Det är roligt att lära sig nya saker. Vi lär av varandra Det är roligt att känna att man lyckas. Det gör man när man får utvecklas i

Läs mer

Redovisning av det systematiska kvalitetsarbetet läsåret 2010/ Hustomtens förskola, förskolechef: Ingrid Mathiasson

Redovisning av det systematiska kvalitetsarbetet läsåret 2010/ Hustomtens förskola, förskolechef: Ingrid Mathiasson Redovisning av det systematiska kvalitetsarbetet läsåret 2010/11 1. Redovisning för läsåret 2010/11 2. Hustomtens förskola, förskolechef: Ingrid Mathiasson 3. Hustomtens förskola är en verksamhet som drivs

Läs mer