Utskottet för utbildning på grundnivå och avancerad nivå

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Utskottet för utbildning på grundnivå och avancerad nivå"

Transkript

1 Utskottet Omfning: Datum och tid: Tisdagen den 9 oktober 2018, kl Plats: Ypsilon, Västerås Ledamöter: Niclas Månsson Ordförande Magnus Elfström Vice ordförande Joakim Johansson Lärarrepresentant Karin Molander Lärarrepresentant Danielsson Benjamin Ivarsson Studeranderepresentant Jessica Tallbacka Studeranderepresentant Adjungerade: Agneta Brav Utbildningsledare, HVV Tjänstemän: Helene Lindgren Utbildnings- och forskningshandläggare, LKA Julia McNamara Hanna Millberg Utbildnings- och forskningshandläggare, LKA Utbildnings- och forskningshandläggare, LKA (23)

2 Sekreterare Hanna Millberg Justeras Ordförande.. Niclas Månsson Justeringsperson Benjamin Ivarsson signatur 2 (23)

3 Mötets öppnande 48. Val av justeringsperson utse Benjamin Ivarsson jämte ordförande justera protokollet 49. Fastställande av föredragningslista fastställa föredragningslistan 50. Föregående mötesprotokoll Föregående mötesprotokoll har justerats i vederbörlig ordning. notera informationen signatur 3 (23)

4 51. Ansökan om revidering av utbildningsplan för grundlärarprogrammet förskoleklass och grundskola 1-3 verksamhetsintegrerat (GRY01) Diarienummer: 2018/2203 Handläggare: Julia McNamara Akademin för utbildning, kultur och kommunikation (UKK) har den 18 juli 2018 inkommit till fakultetsnämnden med önskemål om revidera utbildningsplanen för grundlärarprogrammet förskoleklass och grundskola 1-3 verksamhetsintegrerat (GRY01). Den föreslagna förändringen handlar om göra den verksamhetsförlagda utbildningen (VFU) mer sammanhållen och innebär några kurser och delar av kurser i år 3, 4 och 5 flyttas mellan årskurserna. Revideringen föreslås gälla för studenter som antogs till programmet höstterminen 2018 och framåt. revidera utbildningsplanen för grundlärarprogrammet förskoleklass och grundskola 1-3 verksamhetsintegrerat i enlighet med akademi UKK:s förslag i bilaga 4.3 i kallelsen, samt den reviderade utbildningsplanen ska gälla för studenter antagna höstterminen 2018 och framåt Ärendets föredragning Ärendet föredrogs av utbildnings- och forskningshandläggare Julia McNamara. Ärendets beredning Sedan fastställandet av utbildningsplanen i mars 2018 har ett utvecklingsarbete pågått tillsammans med deltagande skolhuvudmän i regionen. I detta arbete har det framkommit önskemål om ändra upplägget av VFU för göra den mer sammanhållen. Förslag till revidering av utbildningsplan har utifrån det genomförda utvecklingsarbetet tagits fram av utbildningsledare vid UKK, Anna- Karin Fornberg. Ärendet har därefter beretts av utbildnings- och forskningshandläggare vid ledningskansliet. Underlag Bilaga 4.1 i kallelsen: Besluts-PM Bilaga 4.2 i kallelsen: Akademins ansökan Bilaga 4.3 i kallelsen: Förslag till ny utbildningsplan signatur 4 (23)

5 Delges Akademichef UKK, administrativ chef UKK, utbildningsledare UKK. signatur 5 (23)

6 52. Revidering av utbildningsplan för civilingenjörsprogrammet i robotik (CCV20) Diarienummer: 2018/2306 Handläggare: Julia McNamara, utbildnings- och forskningshandläggare Akademin för innovation, design och teknik (IDT) har den 10 september 2018 inkommit till fakultetsnämnden med önskemål om revidera utbildningsplanen för civilingenjörsprogrammet i robotik (CCV20). Den föreslagna förändringen handlar huvudsakligen om ett ökat fokus på sensoriskt och fysiologiskt kopplad robotik som möjliggör tillämpningar inom hälsorobotik. Ett annat motiv till förändringarna är stärka progressionen inom programmet. Ändringarna föreslås gälla i olika stor omfning för studenter som antogs till programmet höstterminen 2016, höstterminen 2017 och höstterminen 2018 samt för studenter som antas höstterminen 2019 och framåt. revidera utbildningsplanen för civilingenjörsprogrammet i robotik i enlighet med akademi IDT:s förslag i bilaga 5.5 i kallelsen, den reviderade utbildningsplanen enligt bilaga 5.5 i kallelsen ska gälla för studenter antagna höstterminen 2016, höstterminen 2017 respektive höstterminen 2018, revidera utbildningsplanen för civilingenjörsprogrammet i robotik i enlighet med akademi IDT:s förslag i bilaga 5.4 i kallelsen, den reviderade utbildningsplanen enligt bilaga 5.4 i kallelsen ska gälla för studenter antagna höstterminen 2019 och framåt, samt utskottet uppmanar akademin beakta studenternas behov av akademiskt skrivande också i andra kurser än i den forskningsmetodikdel som läggs in i projektkursen sista året. Ärendets föredragning Ärendet föredrogs av utbildnings- och forskningshandläggare Julia McNamara. Efter utskottets diskussion om akademins förslag baka in en kurs i forskningsmetodik i en projektkurs under utbildningens sista år valde utskottet göra ett medskick till akademin om beakta studenternas behov av träna akademiskt skrivande redan tidigare i utbildningen. signatur 6 (23)

7 Ärendets beredning Förslaget till reviderad utbildningsplan har vid akademi IDT beretts i olika arbetsgrupper där programsamordnare, ämnesföreträdare och lärare deltagit, bland annat lärarlaget för robotik. Ärendet behandlas i akademins utbildningsråd under september. Studenters synpunkter har inhämtats bland annat genom personliga samtal, programråd och kurs- och programvärderingar. Branschrådet har deltagit i diskussionerna och genomfört en omvärldsanalys av framtidens robotik. Ärendet har utifrån akademins ansökan beretts av utbildnings- och forskningshandläggare vid ledningskansliet. Underlag Bilaga 5.1 i kallelsen: Besluts-PM Bilaga 5.2 i kallelsen: Akademins ansökan Bilaga 5.3 i kallelsen: Examensmatris Bilaga 5.4 i kallelsen: Förslag till ny utbildningsplan från ht 19 och framåt Bilaga 5.5 i kallelsen: Förslag till nya utbildningsplaner från ht16, ht17 och ht18 (kurser) Delges Akademichef IDT, administrativ chef IDT, utbildningsledare IDT. signatur 7 (23)

8 53. Ansökan om revidering av utbildningsplan för civilingenjörsprogrammet i tillförlitliga flyg- och rymdsystem (GCV02) Diarienummer: 2018/2234 Handläggare: Helene Lindgren Akademin för innovation, design och teknik (IDT) har den 10 september 2018 inkommit till fakultetsnämnden med önskemål om revidera utbildningsplanen för civilingenjörsprogrammet i tillförlitliga flyg- och rymdsystem (GCV02). Ändringarna föreslås gälla för studenter antagna från och med hösten De föreslagna förändringarna handlar i huvudsak om ha en bättre koordinering av samtliga kurser inom programmet, säkerställa innehåll på de kurser som är förberedande samt andra existerande avancerade kurser inte har överlappande innehåll. Utbildningsplanen för civilingenjörsprogrammet i tillförlitliga flygoch rymdsystem reviderades senast den 23 november 2016 för studenter antagna från och med höstterminen 2015 och framåt (dnr 2016/2589). Revideringen avsåg förändringar i kurser och kursnamn. Utskottet har besluta om revidera utbildningsplanen eller inte. revidera utbildningsplan för civilingenjörsprogrammet i tillförlitliga flyg- och rymdsystem (GCV02), se bilaga 6.3 i kallelsen, samt reviderad utbildningsplan ska gälla för studenter antagna från och med höstterminen Ärendets föredragning Ärendet föredrogs av utbildnings- och forskningshandläggare Helene Lindgren. Ärendets beredning Förslag till revidering av utbildningsplan har framtagits av akademi IDT. De föreslagna förändringarna har förankrats i kollegiet genom programråd samt i koordineringsmöten mellan programsamordnarna i robotik och i tillförlitliga flyg- och rymdsystem. Förslagen har diskuterats i programutvecklingsgruppen för AVANS-projektet bestående av lärare och forskare från IDT och EST. Ändringar har presenterats i branschrådet som gett sina synpunkter på kurser. Studenterna har lämnat bra synpunkter under två valinformationsmöten samt gett sina synpunkter på några av signatur 8 (23)

9 ändringarna i enskilda kursvärderingar. Två studenter från olika årskurser sitter i både program- och branschråd. Underlag Bilaga 6.1 i kallelsen: Besluts-PM Bilaga 6.2 i kallelsen: Akademins ansökan Bilaga 6.3 i kallelsen: Förslag till reviderad utbildningsplan Bilaga 6.4 i kallelsen: Examensmatris Delges Akademichef IDT, administrativ chef IDT och utbildningsledare IDT. signatur 9 (23)

10 54. Ansökan om revidering av utbildningsplanen för masterprogrammet i arbetslivsvetenskap inom hälsa och välfärd (AMM07) Diarienummer: 2018/1286 Handläggare: Hanna Millberg Akademin för hälsa, vård och välfärd (HVV) har inkommit med en ansökan om revidera utbildningsplanerna för masterprogrammet i arbetslivsvetenskap inom hälsa och välfärd. Utbildningsplanen för programmet reviderades vid utskottets första möte 2018 (dnr. 2018/0034), då två kurser som samläses med andra masterprogram inom hälsa och välfärd byttes ut mot två nya kurser. I maj 2018 fade dekan beslut om nytt namn för programmet (dnr. 2018/1286). Akademin har nu gjort en genomgång av utbildningsplanerna för masterprogrammen inom hälsa och välfärd som lett fram till de nu föreslagna förändringarna. Namnändringen var en del i denna genomgång men behövde dock beslutas tidigare för rätt namn skulle finnas på plats då akademichef i juni 2018 fade beslut om det engelskspråkiga programutbudet för 2019/2020. Utskottet har besluta om utbildningsplanen kan revideras eller ej. revidera utbildningsplanen för masterprogrammet i arbetslivsvetenskap inom hälsa och välfärd enligt akademi HVV:s önskemål i bilaga 7.3 i kallelsen, samt den reviderade utbildningsplanen gäller för studenter antagna från höstterminen 2019 och framåt Ärendets föredragning Ärendet föredrogs av utbildnings- och forskningshandläggare Hanna Millberg. Agneta Brav, utbildningsledare vid akademi HVV, var adjungerad till mötet för svara på utskottets frågor. Ärendets beredning De föreslagna ändringarna har arbetats fram av ämnesansvarig, programsamordnare samt utbildningsledare vid HVV. Ärendet har därefter beretts av handläggare vid ledningskansliet. signatur 10 (23)

11 Underlag Bilaga 7.1 i kallelsen: Besluts-PM Bilaga 7.2 i kallelsen: Akademins missivbrev Bilaga 7.3 i kallelsen: Förslag till reviderad utbildningsplan Bilaga 7.4 i kallelsen: Förslag till reviderad utbildningsplan med markerade ändringar Delges Akademichef HVV, administrativ chef HVV, utbildningsledare HVV. signatur 11 (23)

12 55. Ansökan om revidering av utbildningsplanen för masterprogrammet i socialt arbete inom hälsa och välfärd (AMM08) Diarienummer: 2018/1287 Handläggare: Hanna Millberg Akademin för hälsa, vård och välfärd (HVV) har inkommit med en ansökan om revidera utbildningsplanerna för masterprogrammet i socialt arbete inom hälsa och välfärd. Utbildningsplanen för programmet reviderades vid utskottets första möte 2018 (dnr. 2018/0034), då två kurser som samläses med andra masterprogram inom hälsa och välfärd byttes ut mot två nya kurser. I maj 2018 fade dekan beslut om nytt namn för programmet (dnr. 2018/1287). Akademin har nu gjort en genomgång av utbildningsplanerna för masterprogrammen inom hälsa och välfärd som lett fram till de nu föreslagna förändringarna. Namnändringen var en del i denna genomgång men behövde dock beslutas tidigare för rätt namn skulle finnas på plats då akademichef i juni 2018 fade beslut om det engelskspråkiga programutbudet för 2019/2020. Utskottet har besluta om utbildningsplanen kan revideras eller ej. revidera utbildningsplanen för masterprogrammet i socialt arbete inom hälsa och välfärd enligt akademi HVV:s önskemål i bilaga 8.3 i kallelsen, samt den reviderade utbildningsplanen gäller för studenter antagna från höstterminen 2019 och framåt Ärendets föredragning Ärendet föredrogs av utbildnings- och forskningshandläggare Hanna Millberg. Agneta Brav, utbildningsledare vid akademi HVV, var adjungerad till mötet för svara på utskottets frågor. Ärendets beredning De föreslagna ändringarna har arbetats fram av ämnesansvarig, programsamordnare samt utbildningsledare vid HVV. Ärendet har därefter beretts av handläggare vid ledningskansliet. signatur 12 (23)

13 Underlag Bilaga 8.1 i kallelsen: Besluts-PM Bilaga 8.2 i kallelsen: Akademins missivbrev Bilaga 8.3 i kallelsen: Förslag till reviderad utbildningsplan Bilaga 8.4 i kallelsen: Förslag till reviderad utbildningsplan med markerade ändringar Delges Akademichef HVV, administrativ chef HVV, utbildningsledare HVV. signatur 13 (23)

14 56. Ansökan om revidering av utbildningsplanen för masterprogrammet i vårdvetenskap med inriktning mot omvårdnad inom hälsa och välfärd (AMM09) Diarienummer: 2018/1288 Handläggare: Hanna Millberg Akademin för hälsa, vård och välfärd (HVV) har inkommit med en ansökan om revidera utbildningsplanerna för masterprogrammet i vårdvetenskap med inriktning mot omvårdnad inom hälsa och välfärd. Utbildningsplanen för programmet reviderades vid utskottets första möte 2018 (dnr. 2018/0034), då två kurser som samläses med andra masterprogram inom hälsa och välfärd byttes ut mot två nya kurser. I maj 2018 fade dekan beslut om nytt namn för programmet (dnr. 2018/1288). Akademin har nu gjort en genomgång av utbildningsplanerna för masterprogrammen inom hälsa och välfärd som lett fram till de nu föreslagna förändringarna. Namnändringen var en del i denna genomgång men behövde dock beslutas tidigare för rätt namn skulle finnas på plats då akademichef i juni 2018 fade beslut om det engelskspråkiga programutbudet för 2019/2020. Utskottet har besluta om utbildningsplanen kan revideras eller ej. revidera utbildningsplanen för masterprogrammet i vårdvetenskap med inriktning mot omvårdnad inom hälsa och välfärd enligt akademi HVV:s önskemål i bilaga 9.3 i kallelsen, samt den reviderade utbildningsplanen gäller för studenter antagna från höstterminen 2019 och framåt Ärendets föredragning Ärendet föredrogs av utbildnings- och forskningshandläggare Hanna Millberg. Agneta Brav, utbildningsledare vid akademi HVV, var adjungerad till mötet för svara på utskottets frågor. Ärendets beredning De föreslagna ändringarna har arbetats fram av ämnesansvarig, programsamordnare samt utbildningsledare vid HVV. Ärendet har därefter beretts av handläggare vid ledningskansliet. signatur 14 (23)

15 Underlag Bilaga 9.1 i kallelsen: Besluts-PM Bilaga 9.2 i kallelsen: Akademins missivbrev Bilaga 9.3 i kallelsen: Förslag till reviderad utbildningsplan Bilaga 9.4 i kallelsen: Förslag till reviderad utbildningsplan med markerade ändringar Delges Akademichef HVV, administrativ chef HVV, utbildningsledare HVV. signatur 15 (23)

16 57. Ansökan om revidering av utbildningsplanen för masterprogrammet i folkhälsovetenskap inom hälsa och välfärd (AMM10) Diarienummer: 2018/1289 Handläggare: Hanna Millberg Akademin för hälsa, vård och välfärd (HVV) har inkommit med en ansökan om revidera utbildningsplanerna för masterprogrammet i folkhälsovetenskap inom hälsa och välfärd. Programmet inrättades i juni 2017 (dnr. 2016/2459) och startar för första gången höstterminen I maj 2018 fade dekan beslut om nytt namn för programmet (dnr. 2018/1289). Akademin har nu gjort en genomgång av utbildningsplanerna för masterprogrammen inom hälsa och välfärd som lett fram till de nu föreslagna förändringarna. Namnändringen var en del i denna genomgång men behövde dock beslutas tidigare för rätt namn skulle finnas på plats då akademichef i juni 2018 fade beslut om det engelskspråkiga programutbudet för 2019/2020. Utskottet har besluta om utbildningsplanen kan revideras eller ej. revidera utbildningsplanen för masterprogrammet i folkhälsovetenskap inom hälsa och välfärd enligt akademi HVV:s önskemål i bilaga 10.3 i kallelsen, samt den reviderade utbildningsplanen gäller för studenter antagna från höstterminen 2019 och framåt Ärendets föredragning Ärendet föredrogs av utbildnings- och forskningshandläggare Hanna Millberg. Agneta Brav, utbildningsledare vid akademi HVV, var adjungerad till mötet för redogöra för motivering till föreslagna förändringar som rör innehåll samt hur studenterna i och med föreslagna förändringar i utbildningsplanen ges förutsättningar uppnå nationella examensmål samt lokala mål. signatur 16 (23)

17 Ärendets beredning De föreslagna ändringarna har arbetats fram av ämnesansvarig, programsamordnare samt utbildningsledare vid HVV. Ärendet har därefter beretts av handläggare vid ledningskansliet. Underlag Bilaga 10.1 i kallelsen: Besluts-PM Bilaga 10.2 i kallelsen: Akademins missivbrev Bilaga 10.3 i kallelsen: Förslag till reviderad utbildningsplan Bilaga 10.4 i kallelsen: Förslag till reviderad utbildningsplan med markerade ändringar Delges Akademichef HVV, administrativ chef HVV, utbildningsledare HVV. signatur 17 (23)

18 58. Ansökan om revidering av utbildningsplanen för masterprogrammet i fysioterapi med inriktning mot beteendemedicin inom hälsa och välfärd (AMM11) Diarienummer: 2018/1290 Handläggare: Hanna Millberg Akademin för hälsa, vård och välfärd (HVV) har inkommit med en ansökan om revidera utbildningsplanerna för masterprogrammet i fysioterapi med inriktning mot beteendemedicin inom hälsa och välfärd. Programmet inrättades i september 2017 (dnr. 2016/2458) och startat för första gången höstterminen I maj 2018 fade dekan beslut om nytt namn för programmet (dnr. 2018/1290). Akademin har nu gjort en genomgång av utbildningsplanerna för masterprogrammen inom hälsa och välfärd som lett fram till de nu föreslagna förändringarna. Namnändringen var en del i denna genomgång men behövde dock beslutas tidigare för rätt namn skulle finnas på plats då akademichef i juni 2018 fade beslut om det engelskspråkiga programutbudet för 2019/2020. Utskottet har besluta om utbildningsplanen kan revideras eller ej. revidera utbildningsplanen för masterprogrammet i fysioterapi med inriktning mot beteendemedicin inom hälsa och välfärd enligt akademi HVV:s önskemål i bilaga 11.3 i kallelsen, samt den reviderade utbildningsplanen gäller för studenter antagna från höstterminen 2019 och framåt Ärendets föredragning Ärendet föredrogs av utbildnings- och forskningshandläggare Hanna Millberg. Agneta Brav, utbildningsledare vid akademi HVV, var adjungerad till mötet för redogöra för motivering till föreslagna förändringar som rör innehåll samt hur studenterna i och med föreslagna förändringar i utbildningsplanen ges förutsättningar uppnå nationella examensmål samt lokala mål. Ärendets beredning De föreslagna ändringarna har arbetats fram av ämnesansvarig, programsamordnare samt utbildningsledare vid HVV. Ärendet har därefter beretts av handläggare vid ledningskansliet. signatur 18 (23)

19 Underlag Bilaga 11.1 i kallelsen: Besluts-PM Bilaga 11.2 i kallelsen: Akademins missivbrev Bilaga 11.3 i kallelsen: Förslag till reviderad utbildningsplan Bilaga 11.4 i kallelsen: Förslag till reviderad utbildningsplan med markerade ändringar Delges Akademichef HVV, administrativ chef HVV, utbildningsledare HVV. signatur 19 (23)

20 59. Uppföljning av handledarresurser för kandidatexamen i statsvetenskap Diarienummer: 2018/2329 Handläggare: - När statsvetarprogrammet inrättades av fakultetsnämnden den 20 februari 2016 beslutade fakultetsnämnden följa upp förutsättningarna för det statsvetenskapliga programmet under hösten I samband med den uppföljningen, som fokuserade på akademins åtaganden för stärka lärarresurserna kopplade till programmet, beslutade nämnden fakultetsnämnden under våren 2017 skulle kvalitetsgranska kandidatexamen i statsvetenskap (dnr. 2016/2678). Akademin för ekonomi, samhälle och teknik (EST) inkom i april med ett underlag till kvalitetsuppföljningen av kandidatexamen i statsvetenskap. Nämnden bedömde underlagen visade på det finns förutsättningar för utförda kandidatexamen i statsvetenskap med hög kvalitet. Nämnden beslutade också uppdra år prodekan för utbildning på grundnivå under våren 2018 följa upp hur akademin arbetar med säkerställa handledarresurser. I juni 2018 kontaktade prodekan och avancerad nivå akademi EST och bad dem redovisa hur akademin arbetar med säkerställa handledarresurserna gällande det självständiga arbetet sista året på programmet, för på så sätt säkerställa en kandidatexamen i statsvetenskap med hög kvalitet. Akademins svar finns i bilaga. Utskottet har bereda ärendet till nämnden som har bedöma om akademins arbete med säkerställa handledarresurser för kandidatexamen i statsvetenskap är tillräckliga. Jäv Joakim Johansson anmälde jäv i egenskap av ämnesföreträdare för statsvetenskap och deltog därför inte i beslutet. föreslå fakultetsnämnden uppdra åt prodekan för utbildning på grundnivå även våren 2019 följa upp hur akademin arbetar med säkerställa handledarresurser för kandidatexamen i statsvetenskap samt också följa upp hur handledningen av uppsatser fungerat. Ärendets föredragning Ärendet föredrogs av Niclas Månsson prodekan för utbildning på grundnivå. Utskottets diskussion ledde till ett förslag utöver följa upp hur akademin arbetar med signatur 20 (23)

21 säkerställa handledarresurser bör prodekan för utbildning även följa upp hur handledningen av uppsatser fungerat. Ärendets beredning Akademins redovisning togs fram av Joakim Johannson, ämnesansvarig i statsvetenskap, och Jonas Truedsson, avdelningschef ekonomi och samhällsvetenskap. Underlag Bilaga 12.1 i kallelsen: Akademins redovisning av hur de arbetar med handledarresurser inom statsvetenskap Delges - signatur 21 (23)

22 60. Rapporter studentkåren Studentkåren rapporterar. notera informationen Underlag - signatur 22 (23)

23 61. Rapporter prodekan Ordförande rapporterar notera informationen Underlag - signatur 23 (23)

Utskottet för utbildning på grundnivå och avancerad nivå

Utskottet för utbildning på grundnivå och avancerad nivå Utskottet Omfning: 14-21 Datum och tid: Onsdagen den 28 mars 2018, kl. 09.15-10.30 Plats: B212, Eskilstuna Ledamöter: Niclas Månsson Ordförande Magnus Elfström Vice ordförande Joakim Johansson Lärarrepresentant

Läs mer

Utskottet för utbildning på grundnivå och avancerad nivå

Utskottet för utbildning på grundnivå och avancerad nivå Utskottet Omfning: 21-34 Datum och tid: Onsdagen den 23 maj 2018, kl. 09.15-13.30 Plats: T2-054, Västerås Ledamöter: Niclas Månsson Ordförande Magnus Elfström Lärarrepresentant Joakim Johansson Lärarrepresentant

Läs mer

Kallelse till sammanträde för utskottet för utbildning på grundnivå och avancerad nivå tisdagen den 9 oktober

Kallelse till sammanträde för utskottet för utbildning på grundnivå och avancerad nivå tisdagen den 9 oktober KALLELSE Fakultetsnämndens utskott för utbildning på grundnivå och avancerad nivå 2018-10-09 Nr 5:2018 Dnr: 2018/0187 Kallelse till sammanträde för utskottet för utbildning på grundnivå och avancerad nivå

Läs mer

FAKULTETSNÄMNDENS SAMMANTRÄDE

FAKULTETSNÄMNDENS SAMMANTRÄDE Fakultetsnämnden /0044 Omfning: 1-8 Mötesdatum och tid: Tisdagen den 29 januari, kl. 09.15 12.00 Plats: Styrelserummet, Västerås Vid protokollet Helene Lindgren Sekreterare Justeras.. Anne Söderlund Dekan

Läs mer

Kallelse till sammanträde för utskottet för utbildning på grundnivå och avancerad nivå onsdagen den 8 februari

Kallelse till sammanträde för utskottet för utbildning på grundnivå och avancerad nivå onsdagen den 8 februari KALLELSE Fakultetsnämndens utskott för utbildning på grundnivå och avancerad nivå 2017-02-08 Nr 1:2017 Dnr: 2017/073 Kallelse till sammanträde för utskottet för utbildning på grundnivå och avancerad nivå

Läs mer

Omfattning: Mötesdatum och tid: Onsdagen den 24 oktober 2018, kl Haga slott, Enköping

Omfattning: Mötesdatum och tid: Onsdagen den 24 oktober 2018, kl Haga slott, Enköping Omfning: 97-117 Mötesdatum och tid: Onsdagen den 24 oktober 2018, kl. 13.00 16.00 Plats: Haga slott, Enköping Vid protokollet Helene Lindgren Sekreterare Justeras.. Anne Söderlund Dekan Ordförande vid

Läs mer

Kallelse till sammanträde för utskottet för utbildning på grundnivå och avancerad nivå onsdagen den 23 november

Kallelse till sammanträde för utskottet för utbildning på grundnivå och avancerad nivå onsdagen den 23 november KALLELSE Fakultetsnämndens utskott för utbildning på grundnivå och avancerad nivå 2016-11-23 Nr 6:2016 Dnr: 2016/0100 Kallelse till sammanträde för utskottet för utbildning på grundnivå och avancerad nivå

Läs mer

Kallelse till sammanträde för utskottet för utbildning på grundnivå och avancerad nivå onsdagen den 7 februari

Kallelse till sammanträde för utskottet för utbildning på grundnivå och avancerad nivå onsdagen den 7 februari KALLELSE Fakultetsnämndens utskott för utbildning på grundnivå och avancerad nivå 2018-02-07 Nr 1:2018 Dnr: 2018/0187 Kallelse till sammanträde för utskottet för utbildning på grundnivå och avancerad nivå

Läs mer

Datum och tid: Tisdag den 27 mars kl Elisabeth Uhlemann Ordförande, Prodekan Ej närvarande Lena Almqvist Ledamot

Datum och tid: Tisdag den 27 mars kl Elisabeth Uhlemann Ordförande, Prodekan Ej närvarande Lena Almqvist Ledamot Omfning 14-25 Datum och tid: Tisdag den 27 mars kl 09.30 11.15 Plats: Konferensrum H 553 (UKK) Mälardalens högskola, Eskilstuna Elisabeth Uhlemann Ordförande, Prodekan Ej närvarande 24-25 Lena Almqvist

Läs mer

Datum och tid: Tisdag den 22 maj kl Ej närvarande ledamöter: Johannes Finnman Ledamot

Datum och tid: Tisdag den 22 maj kl Ej närvarande ledamöter: Johannes Finnman Ledamot Omfning 2640 Datum och tid: Tisdag den 22 maj kl 09.30 11.15 Plats: Konferensrum R1343 (EST) Mälardalens högskola, Västerås Elisabeth Uhlemann Lena Almqvist Linus Carlsson Lucia Crevani Thomas Nolte Mahsa

Läs mer

Karin Molander Danielsson Lärarrepresentant

Karin Molander Danielsson Lärarrepresentant KALLELSE Nr 1:2014 2014-01-29 MDH 1.1-24/14 Fakultetsnämndens utskott för grundutbildning Utskottet för grundutbildning Omfattning: Punkt 1-22 Datum och tid: Onsdagen den 29 januari 2014, kl. 09:15 ca

Läs mer

FAKULTETSNÄMNDENS SAMMANTRÄDE /065 PROTOKOLL. Fakultetsnämnden

FAKULTETSNÄMNDENS SAMMANTRÄDE /065 PROTOKOLL. Fakultetsnämnden Omfattning: 1-21 Mötesdatum och tid: Tisdagen den 7 mars 2017, kl. 9.30 15.00 Plats: B212, Eskilstuna Vid protokollet Helena Eken Asp Sekreterare Justeras.. Anne Söderlund Dekan Ordförande vid mötet Magnus

Läs mer

Datum och tid: Tisdag den 19 juni kl Ej närvarande ledamöter: Mahsa Daraei Ledamot. Fackliga företrädare: Erik Janse SACO-S, närvaro 42 -

Datum och tid: Tisdag den 19 juni kl Ej närvarande ledamöter: Mahsa Daraei Ledamot. Fackliga företrädare: Erik Janse SACO-S, närvaro 42 - Omfning 41 54 Datum och tid: Tisdag den 19 juni kl 09.30 11.15 Plats: Konferensrum U3 251 (HVV) Mälardalens högskola, Västerås Elisabeth Uhlemann Ordförande, Prodekan Lena Almqvist Ledamot Linus Carlsson

Läs mer

Fakultetsnämnden /0094

Fakultetsnämnden /0094 FAKULTETSNÄMNDENS SAMMANTRÄDE Nr 2:2018 Omfning: 37-53 Mötesdatum och tid: Torsdagen den 19 april, kl. 9.15 14.45 Plats: B212, Eskilstuna Vid protokollet Helene Lindgren Sekreterare Justeras.. Anne Söderlund

Läs mer

FAKULTETSNÄMNDENS SAMMANTRÄDE

FAKULTETSNÄMNDENS SAMMANTRÄDE Omfning: 65-85 Mötesdatum och tid: Tisdagen den 5 september 2017, kl. 9.15 15.00 Plats: Ypsilon, Västerås Vid protokollet Helena Eken Asp Sekreterare Justeras.. Anne Söderlund Dekan Ordförande vid mötet

Läs mer

Fakultetsnämnden, utskottet för hälsa

Fakultetsnämnden, utskottet för hälsa FÖREDRAGNINGSLISTA Nr 3:2012 Omfning: 1 9 Datum och tid: Torsdagen den 10 maj, kl. 13:15 ca 16:00 Plats: Ypsilon, Mälardalens högskola, Västerås Ledamöter: Johanna Westerlund Ordförande Margareta Asp Lärarrepresentant

Läs mer

Vid upprop konstateras att utskottet inte är beslutsmässigt.

Vid upprop konstateras att utskottet inte är beslutsmässigt. Vid upprop konstateras att utskottet inte är beslutsmässigt. Omfattning: 36-41 Datum och tid: Onsdagen den 2 oktober klockan 9.30 11.30 Plats: Ypsilon, Mälardalens högskola, Västerås Ledamöter: Lars Hallén

Läs mer

Kallelse till sammanträde för utskottet för utbildning på grundnivå och avancerad nivå onsdagen den 24 maj

Kallelse till sammanträde för utskottet för utbildning på grundnivå och avancerad nivå onsdagen den 24 maj KALLELSE Fakultetsnämndens utskott för utbildning på grundnivå och avancerad nivå 2017-05-24 Nr 3:2017 Dnr: 2017/0073 Kallelse till sammanträde för utskottet för utbildning på grundnivå och avancerad nivå

Läs mer

Fakultetsnämnden /0096. Omfattning: Mötesdatum och tid: Torsdagen den 20 september 2018, kl B212, Eskilstuna

Fakultetsnämnden /0096. Omfattning: Mötesdatum och tid: Torsdagen den 20 september 2018, kl B212, Eskilstuna Omfning: 76-96 Mötesdatum och tid: Torsdagen den 20 september 2018, kl. 9.15 15.30 Plats: B212, Eskilstuna Vid protokollet Helene Lindgren Sekreterare Justeras.. Anne Söderlund Dekan Ordförande vid mötet

Läs mer

Utbildningsutskottet för utbildning

Utbildningsutskottet för utbildning 2011-09-28 Fakultetsnämnden Utbildningsutskottet för utbildning Datum och tid: Plats: Onsdagen den 5 oktober Kl.09.15 U3-104, Mälardalens högskola, Västerås Ledamöter: Marie Öhman Ordförande Anna Chryssafis

Läs mer

Omfattning: Mötesdatum och tid: Onsdagen den 18 oktober 2017, kl Haga slott, Enköping

Omfattning: Mötesdatum och tid: Onsdagen den 18 oktober 2017, kl Haga slott, Enköping Omfning: 86-101 Mötesdatum och tid: Onsdagen den 18 oktober 2017, kl. 12.45 15.45 Plats: Haga slott, Enköping Vid protokollet Helena Eken Asp Sekreterare Justeras.. Anne Söderlund Dekan Ordförande vid

Läs mer

Fakultetsnämnden /0098. Omfattning: Mötesdatum och tid: Onsdagen den 12 december 2018, kl Ypsilon, MDH Västerås

Fakultetsnämnden /0098. Omfattning: Mötesdatum och tid: Onsdagen den 12 december 2018, kl Ypsilon, MDH Västerås Omfning: 118-138 Mötesdatum och tid: Onsdagen den 12 december 2018, kl. 09.15 15.40 Plats: Ypsilon, MDH Västerås Vid protokollet Andreas Boberg Sekreterare Justeras.. Anne Söderlund Dekan Ordförande vid

Läs mer

Styrelserummet, ledningskansliet, Mälardalens högskola, Västerås. Ledamöter: Elisabeth Uhlemann Ordförande, Prodekan. Johannes Finnman Ledamot

Styrelserummet, ledningskansliet, Mälardalens högskola, Västerås. Ledamöter: Elisabeth Uhlemann Ordförande, Prodekan. Johannes Finnman Ledamot KALLELSE : 2 Omfning 1-12 Datum och tid: Tisdag den 18 juni kl 09.30 12.00 Plats: Styrelserummet, ledningskansliet, Mälardalens högskola, Västerås Ledamöter: Elisabeth Uhlemann Ordförande, Prodekan Lena

Läs mer

Utskottet för ekonomiutbildningar

Utskottet för ekonomiutbildningar Omfattning: 42-51 Datum och tid: Onsdagen den 20 november klockan 9.30 11.30 Plats: Ypsilon, Mälardalens högskola, Västerås Ledamöter: Lars Hallén Ordförande Marie Mörndal Lärarrepresentant, vice ordf.

Läs mer

Fakultetsnämnden /0095

Fakultetsnämnden /0095 Omfning: 54-74 Mötesdatum och tid: Torsdagen den 7 juni 2018, kl. 9.15 16.00 Plats: Styrelserummet, T3 Västerås Vid protokollet Helene Lindgren Sekreterare Justeras.. Anne Söderlund Dekan Ordförande vid

Läs mer

Arbetsordning för fakultetsnämnd och dess utskott vid Mälardalens högskola

Arbetsordning för fakultetsnämnd och dess utskott vid Mälardalens högskola Beslutsdatum: 2013-06-25 MDH 1.1.1 220/13 1 (6) Beslutande: Rektor Handläggare: Maria Spennare Dokumentansvarig: Utbildnings- och forskningssektionen Dokumenttyp: Delegationsordning/organisationsbeslut

Läs mer

Vid upprop konstateras att utskottet inte är beslutsmässigt.

Vid upprop konstateras att utskottet inte är beslutsmässigt. Vid upprop konstateras att utskottet inte är beslutsmässigt. Omfattning: 12-19 Datum och tid: Onsdagen den 29 mars klockan 9.30 11.45 Plats: Ledamöter: R3-132, Mälardalens högskola, Västerås Lars Hallén

Läs mer

Utskottet för ekonomiutbildningar

Utskottet för ekonomiutbildningar Omfattning: 29-35 Datum och tid: Onsdagen den 21 augusti klockan 9.30 11.00 Plats: Ypsilon, Mälardalens högskola, Västerås Ledamöter: Marie Mörndal Lärarrepresentant, vice ordf. Christos Papahristodoulou

Läs mer

Kallelse till sammanträde för utskottet för utbildning på grundnivå och avancerad nivå onsdagen den 7 november

Kallelse till sammanträde för utskottet för utbildning på grundnivå och avancerad nivå onsdagen den 7 november KALLELSE Fakultetsnämndens utskott för utbildning på grundnivå och avancerad nivå 2017-11-07 Nr 7:2017 Dnr: 2017/0073 Kallelse till sammanträde för utskottet för utbildning på grundnivå och avancerad nivå

Läs mer

Kallelse till fakultetsnämndens sammanträde onsdagen den 24 oktober 2018

Kallelse till fakultetsnämndens sammanträde onsdagen den 24 oktober 2018 KALLELSE Nr 5:2018 Fakultetsnämndens ordförande 2018-10-24 2018/0097 Kallelse till fakultetsnämndens sammanträde onsdagen den 24 oktober 2018 Plats: Haga slott, Enköping Tid: kl. 13.00 ca 16.30 Besked

Läs mer

Kallelse till sammanträde för utskottet för utbildning på grundnivå och avancerad nivå onsdagen den 28 mars

Kallelse till sammanträde för utskottet för utbildning på grundnivå och avancerad nivå onsdagen den 28 mars KALLELSE Fakultetsnämndens utskott för utbildning på grundnivå och avancerad nivå 2018-03-28 Nr 2:2018 Dnr: 2018/0187 Kallelse till sammanträde för utskottet för utbildning på grundnivå och avancerad nivå

Läs mer

Kallelse till fakultetsnämndens sammanträde onsdagen den 12 december 2018

Kallelse till fakultetsnämndens sammanträde onsdagen den 12 december 2018 KALLELSE Nr 6:2018 Fakultetsnämndens ordförande 2018-12-12 2018/0098 Kallelse till fakultetsnämndens sammanträde onsdagen den 12 december 2018 Plats: Ypsilon, Västerås Tid: kl. 9.15 ca 15.40 Besked om

Läs mer

Anne Söderlund Lena Almqvist. Sikander Khan Baran Cürüklü Agnieszka Jablonska- Eklöf Guilnaz Mirmoshtaghi

Anne Söderlund Lena Almqvist. Sikander Khan Baran Cürüklü Agnieszka Jablonska- Eklöf Guilnaz Mirmoshtaghi Omfning 50-58 Datum och tid: Måndag den 15 juni kl 15.00-15.45 Plats: Konferensrum U2-040 (IDT) Mälardalens högskola, Västerås Ledamöter: Anne Söderlund Lena Almqvist Thomas Nolte Emma Nehrenheim Niclas

Läs mer

-~~ ~let~a ftc_._aw PROTOKOLL. Omfattning: Mötesdatum och tid: Plats: Vid protokollet. Justeras. Nr 2:2016. Helena Eken Asp sekreterare

-~~ ~let~a ftc_._aw PROTOKOLL. Omfattning: Mötesdatum och tid: Plats: Vid protokollet. Justeras. Nr 2:2016. Helena Eken Asp sekreterare FAKULTETSNÄMNDENS SAMMANTRÄDE Nr 2:2016 2016-04-14 MDH 2016/261 Omfning: Mötesdatum och tid: Plats: 19-32 Torsdagen den 14 april 2016, kl. 09.20-12.20 B212, Eskilstuna Vid protokollet ~let~a ftc_._aw ~

Läs mer

Utskottet för utbildning på grundnivå och avancerad nivå

Utskottet för utbildning på grundnivå och avancerad nivå MÄLARDALEN$ HÖGSKOLA ESKILSTUNA VÄSTERÅS Fakultetsnämndens utskott iör utbildning Utskottet för utbildning Omfning: 76-94 Datum och tid: Onsdagen den 18 november 2015, kl. 09.30-17.30 Plats: Ypsilon, Västerås

Läs mer

Fakultetsnämnden utskottet för teknikutbildningar

Fakultetsnämnden utskottet för teknikutbildningar KALLELSE Nr 6:2013 2013-11-21 MDH 1.1-23/13 Utskottet för teknikutbildningar Fakultetsnämnden utskottet för teknikutbildningar Datum och tid: Torsdag 21 november kl. 9.15-12.00 Plats: R3-132, Mälardalens

Läs mer

PROTOKOLL Nr 5:2008 Sammanträdesdatum

PROTOKOLL Nr 5:2008 Sammanträdesdatum Fakultetsnämnden för humaniora, samhälls- och vårdvetenskap PROTOKOLL Nr 5:2008 Sammanträdesdatum 2008-09-04 Datum och tid: Plats: Torsdagen den 4 september Konferensrum U2-158, hus Rosenhill, Mälardalens

Läs mer

Kallelse till fakultetsnämndens sammanträde tisdagen den 18 april 2017

Kallelse till fakultetsnämndens sammanträde tisdagen den 18 april 2017 KALLELSE Nr 2:2017 Fakultetsnämndens ordförande 2017-04-18 2017/066 Kallelse till fakultetsnämndens sammanträde tisdagen den 18 april 2017 Plats: Tid: Ypsilon, Västerås kl. 09.30 ca 15.15 Besked om förhinder

Läs mer

Utbildningsutskottet för utbildning

Utbildningsutskottet för utbildning 2012-09-19 Fakultetsnämnden Utbildningsutskottet för utbildning Datum och tid: Plats: Onsdagen den 26 september 2012 Kl.13.15 U3-104, Mälardalens högskola, Västerås Ledamöter: Marie Öhman Ordförande AnnaCarin

Läs mer

Utskottet för samhälle

Utskottet för samhälle Datum och tid: Onsdagen den 26 september kl 9.30 11.30 Plats: Ypsilon, Mälardalens högskola, Västerås Ledamöter: Lars Hallén Ordförande Jakob Eklund Lärarrepresentant Helena Blomberg Lärarrepresentant

Läs mer

Utskottet för samhälle

Utskottet för samhälle Omfning: 1-9 Datum och tid: Onsdagen den 18 januari klockan 9.30 11.00 Plats: Ypsilon, Mälardalens högskola, Västerås Ledamöter: Lars Hallén Ordförande Jakob Eklund Lärarrepresentant Helena Blomberg Lärarrepresentant

Läs mer

Protokoll Nr 1: /0188. Omfattning: 1-9. Datum och tid: Onsdag 7 februari kl 09:30-12:00. Västerås T1-022, Västerås

Protokoll Nr 1: /0188. Omfattning: 1-9. Datum och tid: Onsdag 7 februari kl 09:30-12:00. Västerås T1-022, Västerås Omfning: 1-9 Datum och tid: Onsdag 7 februari kl 09:30-12:00 Plats: Västerås T1-022, Västerås Ledamöter: Elisabeth Uhlemann Ordförande, prodekan för forskning och forskarutbildning Anna-Lena Carlsson Lärarrepresentant,

Läs mer

PROTOKOLL Torsdag 21 mars kl R3-132, Mälardalens högskola, Västerås

PROTOKOLL Torsdag 21 mars kl R3-132, Mälardalens högskola, Västerås PROTOKOLL 2013-03-21 Fakultetsnämnden - utskottet för teknikutbildningar Omfattning: Datum och tid: Plats: 16-23 Torsdag 21 mars kl. 9.15-11.00 R3-132, Mälardalens högskola, Västerås Ledamöter: Närvarande

Läs mer

KALLELSE 2014-02-20. Datum och tid: Torsdagen den 20 februari, klockan 9.30 ca 16.00. Johanna Westerlund Lärarrepresentant

KALLELSE 2014-02-20. Datum och tid: Torsdagen den 20 februari, klockan 9.30 ca 16.00. Johanna Westerlund Lärarrepresentant KALLELSE 2014-02-20 Nr1 :2014 MDH 1.1-15/14 Datum och tid: Torsdagen den 20 februari, klockan 9.30 ca 16.00 Plats: Sammanträdeslokal: B212, Eskilstuna Ledamöter: Lene Martin Ordförande Anne Söderlund Vice

Läs mer

Kallelse till sammanträde för utskottet för utbildning på grundnivå och avancerad nivå onsdagen den 29 augusti

Kallelse till sammanträde för utskottet för utbildning på grundnivå och avancerad nivå onsdagen den 29 augusti KALLELSE Fakultetsnämndens utskott för utbildning på grundnivå och avancerad nivå 2018-08-29 Nr 4:2018 Dnr: 2018/0187 Kallelse till sammanträde för utskottet för utbildning på grundnivå och avancerad nivå

Läs mer

Steg för steg. Ansökan inkommer till nämnden. Akademi kontaktar UFO. Uppstartsmöte

Steg för steg. Ansökan inkommer till nämnden. Akademi kontaktar UFO. Uppstartsmöte Inrätta ny examen Steg för steg Akademi kontaktar UFO Uppstartsmöte Ansökan inkommer till nämnden Ansökan ska innehålla: Examensbenämning på svenska och engelska samt omfattning i högskolepoäng Nulägesbeskrivning

Läs mer

FÖREDRAGNINGSLISTA Punkt 1-9 Torsdagen den 3 februari, kl Lärosal R1-152, Mälardalens högskola, Västeråss

FÖREDRAGNINGSLISTA Punkt 1-9 Torsdagen den 3 februari, kl Lärosal R1-152, Mälardalens högskola, Västeråss Omfning Datum och tid: Plats: Punkt 1-9 Torsdagen den 3 februari, kl. 11.30 12.00 Lärosal R1-152, Mälardalens högskola, Västeråss Ledamöter: Tjänstemän: Peter Dobers Yvonne Eriksson Anders Garpelin Eva

Läs mer

PROTOKOLL Högskolestyrelsen Nr 2: Revidering av fakultetsnämndens organisation

PROTOKOLL Högskolestyrelsen Nr 2: Revidering av fakultetsnämndens organisation PROTOKOLL Högskolestyrelsen 2013-05-13 Nr 2:2013 111 Revidering av fakultetsnämndens organisation Beslut Högskolestyrelsen beslutar att fastställa en ny organisation för fakultetsnämnden från och med den

Läs mer

Konferensrum L-307 (Muxlab IDT) Mälardalens högskola, Eskilstuna. Ledamöter: Yvonne Eriksson Ordförande, Prodekan

Konferensrum L-307 (Muxlab IDT) Mälardalens högskola, Eskilstuna. Ledamöter: Yvonne Eriksson Ordförande, Prodekan Omfning 41-52 Datum och tid: Tisdagen den 18 juni, kl. 09.15 11.00 Plats: Konferensrum L-307 (Muxlab IDT) Mälardalens högskola, Eskilstuna Ledamöter: Yvonne Eriksson Ordförande, Prodekan Inger Orre Ledamot

Läs mer

Datum och tid: Tisdag den 23 maj kl Lena Almqvist. Johan Hellstrand Åsa Samuelsson Ökmengil, Hanna Millberg

Datum och tid: Tisdag den 23 maj kl Lena Almqvist. Johan Hellstrand Åsa Samuelsson Ökmengil, Hanna Millberg Omfning 27-45 Datum och tid: Tisdag den 23 maj kl 09.15-12.00 Plats: Konferensrum U3-083 (UKK) Mälardalens högskola, Västerås Ledamöter: Ej närvarande ledamöter: Magnus Wiktorsson Lena Almqvist Linus Carlsson

Läs mer

Fakultetsnämnden, Utskottet för forskning möte 2, den 28 mars 2017

Fakultetsnämnden, Utskottet för forskning möte 2, den 28 mars 2017 Föredragningslista Nr 2:2017 möte 2, den 28 mars 2017 Omfattning 1 10 Datum och tid: 28 mars, kl 13:1515:00 Plats: Rektors konferensrum, Magnificus, Eskilstuna Ledamöter: Magnus Wiktorsson Ordförande,

Läs mer

Kallelse till sammanträde för utskottet för utbildning på grundnivå och avancerad nivå onsdagen den 16 augusti

Kallelse till sammanträde för utskottet för utbildning på grundnivå och avancerad nivå onsdagen den 16 augusti KALLELSE Fakultetsnämndens utskott för utbildning på grundnivå och avancerad nivå 2017-08-16 Nr 4:2017 Dnr: 2017/0073 Kallelse till sammanträde för utskottet för utbildning på grundnivå och avancerad nivå

Läs mer

Utbildningsutskottet för utbildning

Utbildningsutskottet för utbildning 2012-08-15 Fakultetsnämnden Utbildningsutskottet för utbildning Datum och tid: Onsdagen den 22 augusti 2012 Kl.09.15 B212 (VÄPNAREN plan 2, ingång Drottninggatan 12), Eskilstuna Plats: Sidan Så hittar

Läs mer

Fakultetsnämnden, Utskottet för forskning möte 8, den 23 november 2016

Fakultetsnämnden, Utskottet för forskning möte 8, den 23 november 2016 Kallelse möte 8, den 23 november 2016 Omfattning 0-9 Datum och tid: 23 november kl 09:00-11:30 Plats: T1-022, UFOs konferensrum, Västerås Ledamöter: Anne Söderlund Ordförande, prodekan för forskning och

Läs mer

Nr 7:2009. Plats: frånvarande. Jan Gustafsson Maria Lindén Simon Dunne Inger Orre. Dekanus Prodekanus. Extern ledamot SACO OFR-S.

Nr 7:2009. Plats: frånvarande. Jan Gustafsson Maria Lindén Simon Dunne Inger Orre. Dekanus Prodekanus. Extern ledamot SACO OFR-S. PROTOKOLL Nr 7:2009 Fakultetsnämnden för Sammanträdesdatum 2009-11-18 Dnr. MDH 2009/1003 Omfattning: Datum och tid: Plats: 126-143 Onsdagen den 18 november, kl. 09.200 13.55 Konferensrum R1-205 och lärosal

Läs mer

Kallelse till sammanträde för utskottet för utbildning på grundnivå och avancerad nivå tisdagen den 28 november

Kallelse till sammanträde för utskottet för utbildning på grundnivå och avancerad nivå tisdagen den 28 november KALLELSE Fakultetsnämndens utskott för utbildning på grundnivå och avancerad nivå 2018-11-28 Nr 6:2018 Dnr: 2018/0187 Kallelse till sammanträde för utskottet för utbildning på grundnivå och avancerad nivå

Läs mer

Kallelse till möte med fakultetsnämnden för humaniora, samhälls- och vårdvetenskap

Kallelse till möte med fakultetsnämnden för humaniora, samhälls- och vårdvetenskap KALLELSE Fakultetsnämnden för humaniora, samhälls- och vårdvetenskap 2010-10-05 Nr 6:2010 Dnr. MDH HSV 2010/986 Fakultetsnämndens ledamöter Fackliga företrädare Övriga för kännedom enligt sändlista Kallelse

Läs mer

Kallelse till fakultetsnämndens sammanträde måndagen den 5 mars 2018

Kallelse till fakultetsnämndens sammanträde måndagen den 5 mars 2018 KALLELSE Nr 1:2018 Fakultetsnämndens ordförande 2018-03-05 2018/0093 Kallelse till fakultetsnämndens sammanträde måndagen den 5 mars 2018 Plats: Ypsilon, Västerås Tid: kl. 9.15 ca 16.00 Besked om förhinder

Läs mer

Utbildningsrådet för grundnivå och avancerad nivå

Utbildningsrådet för grundnivå och avancerad nivå Protokoll 2013-08-22 Fakulteten för teknik Utbildningsrådet för grundnivå och avancerad nivå Protokoll Närvarande: Ann-Charlotte Larsson ordförande, prodekan Izudin Dugic Päivi Jokela Hanna Palmer Anette

Läs mer

Utbildningsutskottet för utbildning

Utbildningsutskottet för utbildning 2012-10-31 Fakultetsnämnden Utbildningsutskottet för utbildning Datum och tid: Plats: Onsdagen den 7 november 2012 Kl.13.15 B212, Mälardalens högskola, Eskilstuna Ledamöter: Marie Öhman Ordförande AnnaCarin

Läs mer

Karin Molander Danielsson Lärarrepresentant

Karin Molander Danielsson Lärarrepresentant KALLELSE Nr 2:2014 2014-03-19 MDH 1.1-24/14 Fakultetsnämndens utskott för grundutbildning Utskottet för grundutbildning Omfattning: Punkt 1-19 Datum och tid: Onsdagen den 19 mars 2014, kl. 09:30 ca 16:00

Läs mer

Kallelse till fakultetsnämndens sammanträde torsdagen den 19 april 2018

Kallelse till fakultetsnämndens sammanträde torsdagen den 19 april 2018 KALLELSE Nr 2:2018 Fakultetsnämndens ordförande 2018-04-19 2018/0094 Kallelse till fakultetsnämndens sammanträde torsdagen den 19 april 2018 Plats: B212, Eskilstuna Tid: kl. 9.15 ca 15.00 Besked om förhinder

Läs mer

Protokoll vid sammanträde med utbildningskommittén för medicin

Protokoll vid sammanträde med utbildningskommittén för medicin SAHLGRENSKA AKADEMIN Protokoll vid sammanträde med utbildningskommittén för medicin Datum: 2015-10-13 Tid: kl. 13:00 15:15 Plats: Jörgen Lehman, Academicum Närvarande Ledamöter: Närvaro- och yttranderätt:

Läs mer

Kallelse till fakultetsnämndens sammanträde tisdagen den 7 mars 2017

Kallelse till fakultetsnämndens sammanträde tisdagen den 7 mars 2017 KALLELSE Nr 1:2017 Fakultetsnämndens ordförande 2017-03-07 2017/065 Kallelse till fakultetsnämndens sammanträde tisdagen den 7 mars 2017 Plats: B212, Eskilstuna Tid: kl. 09.30 ca 15.10 Besked om förhinder

Läs mer

Ordförande Ledamot Ledamot Ledamot Ledamot Ledamot Ledamot Ledamot Ledamot Ledamot. Sekreterare. pp , 114, 116

Ordförande Ledamot Ledamot Ledamot Ledamot Ledamot Ledamot Ledamot Ledamot Ledamot. Sekreterare. pp , 114, 116 Sid 1 (5) Närvarande Ledamöter Birgitta Bernspång Anna Arnqvist Anders Berglund Karin Brunnegård Christian Johansson Britt-Marie Lindgren Christina Ljungberg Elin Ljungström Mari Norgren Börje Rehn Ordförande

Läs mer

Arbetsordning för fakultetsnämnd och dess utskott vid Mälardalens högskola

Arbetsordning för fakultetsnämnd och dess utskott vid Mälardalens högskola Beslutsdatum: 2017-01-25 2017/0109 1 (8) Beslutande: Rektor Handläggare: Andreas Boberg Dokumentansvarig: Ledningskansliet Dokumenttyp: Delegationsordning/organisationsbeslut Datum för ikraftträdande:

Läs mer

Kallelse till sammanträde för utskottet för utbildning på grundnivå och avancerad nivå onsdagen den 27 januari

Kallelse till sammanträde för utskottet för utbildning på grundnivå och avancerad nivå onsdagen den 27 januari KALLELSE Fakultetsnämndens utskott för utbildning på grundnivå och avancerad nivå 2016-01-27 Nr 1:2016 Dnr 2.16-2016/0100 Kallelse till sammanträde för utskottet för utbildning på grundnivå och avancerad

Läs mer

Omfattning: Mötesdatum och tid: Torsdagen den 27 oktober 2016, kl Haga slott, Enköping

Omfattning: Mötesdatum och tid: Torsdagen den 27 oktober 2016, kl Haga slott, Enköping Omfning: 80-96 Mötesdatum och tid: Torsdagen den 27 oktober 2016, kl. 08.30 15.00 Plats: Haga slott, Enköping Vid protokollet Helena Eken Asp Sekreterare Justeras.. Lene Martin Dekan Ordförande vid mötet

Läs mer

Lena Almqvist. Agnieszka Jablonska- Eklöf. Johan Hellstrand Andreas Boberg

Lena Almqvist. Agnieszka Jablonska- Eklöf. Johan Hellstrand Andreas Boberg Omfning 83-97 Datum och tid: Tisdag den 17 november kl 09.30-12.00 Plats: Konferensrum H 452 (HVV) Mälardalens högskola, Eskilstuna Ledamöter: Ej närvarande ledamöter: Anne Söderlund Lena Almqvist Anders

Läs mer

PROGRAM SOM STÅR ÖPPNA FÖR ANSÖKAN TILL SENARE DEL TILL HT En akademi per sida

PROGRAM SOM STÅR ÖPPNA FÖR ANSÖKAN TILL SENARE DEL TILL HT En akademi per sida PROGRAM SOM STÅR ÖPPNA FÖR ANSÖKAN TILL SENARE DEL TILL HT2019 - En akademi per sida Akademin för hälsa, vård och välfärd Beteendevetenskapliga Termin 3 och programmet uppåt kod/anmärkning GKV03 () GKE02

Läs mer

Fakultetsnämnden, utskottet för forskning möte 6, den 18 november 2015

Fakultetsnämnden, utskottet för forskning möte 6, den 18 november 2015 Fakultetsnämnden, utskottet för forskning möte 6, den 18 november 2015 Omfning 40-49 Datum och tid: Onsdagen den 18 november 2015 kl. 09.15-12.00. Plats: Magnificus (rektors konferensrum), Eskilstuna Ledamöter:

Läs mer

Kallelse till sammanträde för utskottet för utbildning på grundnivå och avancerad nivå tisdagen den 7 februari

Kallelse till sammanträde för utskottet för utbildning på grundnivå och avancerad nivå tisdagen den 7 februari KALLELSE Fakultetsnämndens utskott för utbildning på grundnivå och avancerad nivå 2019-02-07 Nr 1:2019 Dnr: 2019/0289 Kallelse till sammanträde för utskottet för utbildning på grundnivå och avancerad nivå

Läs mer

Kallelse till grundutbildningsutskottets sammanträde den 28 januari 2015

Kallelse till grundutbildningsutskottets sammanträde den 28 januari 2015 KALLELSE Nr 1:2015 Grundutbildningsutskottets 2015-01-21 Dnr 2015/0076 ordförande Kallelse till grundutbildningsutskottets sammanträde den 28 januari 2015 Plats: Rum H452 Eskilstuna Tid: kl. 09.30 13.40

Läs mer

Fakultetsnämnden, utskottet för forskning möte 2, den 18 mars 2015

Fakultetsnämnden, utskottet för forskning möte 2, den 18 mars 2015 Kallelse Fakultetsnämnden, utskottet för forskning möte 2, den 18 mars 2015 Omfattning 1-10 Datum och tid: Onsdagen den 18 mars 2015 kl. 9.15-11.15. Plats: T1-022 (UFO:s konferensrum), Västerås OBS! Orten

Läs mer

Kallelse till sammanträde för utskottet för utbildning på grundnivå och avancerad nivå onsdagen den 19 september

Kallelse till sammanträde för utskottet för utbildning på grundnivå och avancerad nivå onsdagen den 19 september KALLELSE Fakultetsnämndens utskott för utbildning på grundnivå och avancerad nivå 2017-09-19 Nr 5:2017 Dnr: 2017/0073 Kallelse till sammanträde för utskottet för utbildning på grundnivå och avancerad nivå

Läs mer

Omfattning Datum och tid: Onsdag den 18 februari kl Anne Söderlund Lena Almqvist. Agnieszka Jablonska- Eklöf

Omfattning Datum och tid: Onsdag den 18 februari kl Anne Söderlund Lena Almqvist. Agnieszka Jablonska- Eklöf Omfning 16-26 Datum och tid: Onsdag den 18 februari kl. 09.15-11.00 Plats: Konferensrum R1-343 (EST) Mälardalens högskola, Västerås Ledamöter: Ej närvarande ledamöter: Anne Söderlund Lena Almqvist Sikander

Läs mer

Kallelse till sammanträde för utskottet för utbildning på grundnivå och avancerad nivå onsdagen den 5 oktober

Kallelse till sammanträde för utskottet för utbildning på grundnivå och avancerad nivå onsdagen den 5 oktober KALLELSE Fakultetsnämndens utskott för utbildning på grundnivå och avancerad nivå 2016-10-05 Nr 5:2016 Dnr: 2016/0100 Kallelse till sammanträde för utskottet för utbildning på grundnivå och avancerad nivå

Läs mer

Utbildningsrådet Karin Wikeby, utbildningsavdelningen

Utbildningsrådet Karin Wikeby, utbildningsavdelningen Utbildningsrådet Karin Wikeby, utbildningsavdelningen PROTOKOLL Tisdag den 3 december 2013, kl 14:00 17:00 Ingegerd Eriksson, Academicum, Medicinaregatan 3 Närvarande ledamöter Kerstin Nilsson, ordförande

Läs mer

102. Fastställande av föredragningslistan Ordföranden öppnar mötet och presenterar föredragningslistan.

102. Fastställande av föredragningslistan Ordföranden öppnar mötet och presenterar föredragningslistan. Sammanträdesdatum 20-09-27 20-09-27 Sid 1 (5) Närvarande Helena Antonsson Karin Bölenius Solveig Engman Johanna Forsman Pia Hedberg Lena Hägglund Åsa Hörnsten Christina Juthberg Marilene Liström Lev Novikov

Läs mer

Ordförande Ledamot Ledamot Ledamot Ledamot Ledamot Ledamot Ledamot Ledamot Ledamot Ledamot Ledamot. Sekreterare

Ordförande Ledamot Ledamot Ledamot Ledamot Ledamot Ledamot Ledamot Ledamot Ledamot Ledamot Ledamot. Sekreterare Sid 1 (6) Närvarande Ledamöter Birgitta Bernspång Christina Ljungberg Johan Sjöström Börje Rehn Britt-Marie Lindgren Mari Norgren Anders Berglund Emma Johansson Fredrik Karlsson Anna Arnqvist Klas-Göran

Läs mer

Torsdagen den 12 september 2013, kl. 9:30 15:00, ca. Gordana Dodig-Crnkovic Lärarrepresentant. Johanna Westerlund Lärarrepresentant

Torsdagen den 12 september 2013, kl. 9:30 15:00, ca. Gordana Dodig-Crnkovic Lärarrepresentant. Johanna Westerlund Lärarrepresentant KALLELSE Nr 4 :2013 2013-09-05 MDH 1.1-16/13 Datum och tid: Plats: Torsdagen den 12 september 2013, kl. 9:30 15:00, ca. Sammanträdeslokal: B212, Eskilstuna Ledamöter: Peter Dobers Ordförande Yvonne Eriksson

Läs mer

Kallelse till sammanträde för utskottet för utbildning på grundnivå och avancerad nivå tisdagen den 27 mars

Kallelse till sammanträde för utskottet för utbildning på grundnivå och avancerad nivå tisdagen den 27 mars KALLELSE Fakultetsnämndens utskott för utbildning på grundnivå och avancerad nivå 2019-03-27 Nr 2:2019 Dnr: 2019/0289 Kallelse till sammanträde för utskottet för utbildning på grundnivå och avancerad nivå

Läs mer

ARBETSORDNING UPPSALA UNIVERSITET senast reviderad Dnr: UTBVET 2017/441. Arbetsordning för. Fakultetsnämnden för utbildningsvetenskaper

ARBETSORDNING UPPSALA UNIVERSITET senast reviderad Dnr: UTBVET 2017/441. Arbetsordning för. Fakultetsnämnden för utbildningsvetenskaper Arbetsordning för Fakulteten för utbildningsvetenskaper 1 Innehåll 1. Inledning 3 2. Fakultetsnämnd och dekan 3 3. Fakultetskollegiet för utbildningsvetenskaper 3 4. 4 5. Arbetsutskottet 5 6. Programkommittén

Läs mer

Revidering av arbetsordning för Göteborgs universitet med avseende på ny organisation och styrning av lärarutbildningarna

Revidering av arbetsordning för Göteborgs universitet med avseende på ny organisation och styrning av lärarutbildningarna Universitetsledningens stab Magnus Petersson PM 1 / 2 2016-05-25 dnr V 2016/462 Universitetsstyrelsen Revidering av arbetsordning för Göteborgs universitet med avseende på ny organisation och styrning

Läs mer

Kallelse till fakultetsnämndens sammanträde onsdagen den 6 mars 2019

Kallelse till fakultetsnämndens sammanträde onsdagen den 6 mars 2019 KALLELSE Nr 1:2019 Fakultetsnämndens ordförande 2019-03-06 2019/0045 Kallelse till fakultetsnämndens sammanträde onsdagen den 6 mars 2019 Plats: Styrelserummet T3, Västerås Tid: kl. 9.15 ca 16.10 Besked

Läs mer

Gordana Dodig-Crnkovic Lärarrepresentant. Johanna Westerlund Lärarrepresentant. Tommy Svensson Extern ledamot

Gordana Dodig-Crnkovic Lärarrepresentant. Johanna Westerlund Lärarrepresentant. Tommy Svensson Extern ledamot KALLELSE Nr 3:2013 2013-05-30 MDH 1.1-15/13 Fakultetsnämnden Datum och tid: Plats: Torsdagen den 30 maj 2013, kl. 9:30 17:00, ca. Sammanträdeslokal: R3-131, Västerås Ledamöter: Peter Dobers Ordförande

Läs mer

Fakultetsnämnden utskottet för teknikutbildningar

Fakultetsnämnden utskottet för teknikutbildningar KALLELSE Nr 5:2013 2013-10-03 MDH 1.1-23/13 Utskottet för teknikutbildningar Fakultetsnämnden utskottet för teknikutbildningar Datum och tid: Torsdag 3 oktober kl. 9.15-12.00 Plats: R3-131, Mälardalens

Läs mer

1 Dagordningen Godkändes. Med tillägg av fem punkter under Övriga frågor.

1 Dagordningen Godkändes. Med tillägg av fem punkter under Övriga frågor. Lärarutbildningsråd 1 Mötestid 2010-04-15 kl 14.00-17 i Lillan, Föreningsgatan 20 PROTOKOLL 1/5 2010-04-15 Närvarande: Jan Carle, SFN, ordförande Sten Båth, UFN Silwa Claesson, UFN Rune Fredriksson, KFN

Läs mer

Linda Ringhage, utbildningsavdelningen

Linda Ringhage, utbildningsavdelningen Linda Ringhage, utbildningsavdelningen Protokoll fört vid sammanträde med Programkommittén för odontologi 17 oktober 2011, klockan 14.30 17.00 Lokal: Sessionssalen, vån 8, Institutionen för odontologi

Läs mer

Kallelse till fakultetsnämndens sammanträde torsdagen den 10 september 2015

Kallelse till fakultetsnämndens sammanträde torsdagen den 10 september 2015 KALLELSE Nr 4:2015 Fakultetsnämndens ordförande 2015-09-10 MDH 2.16-2015/0072 Kallelse till fakultetsnämndens sammanträde torsdagen den 10 september 2015 Plats: Ypsilon, Västerås Tid: kl. 09.30 15.00 Besked

Läs mer

Ledamot, ordförande Ledamot, vice ordförande Ledamot Ledamot Ledamot Ledamot Ledamot Ledamot Suppleant. Ärende Beslut/Åtgärd Föredragande/Dnr

Ledamot, ordförande Ledamot, vice ordförande Ledamot Ledamot Ledamot Ledamot Ledamot Ledamot Suppleant. Ärende Beslut/Åtgärd Föredragande/Dnr Sid 1 (6) Närvarande Anders Bergh Patrik Danielsson Kristina Lejon Lars Nyberg William Hansson Monia Letaief Diana Berggren Övriga Marianne Hultmark Hans Fällman Boa Drammeh, ordförande, vice ordförande

Läs mer

Kallelse till fakultetsnämndens sammanträde onsdagen den 22 april 2015

Kallelse till fakultetsnämndens sammanträde onsdagen den 22 april 2015 KALLELSE Nr 2:2015 Fakultetsnämndens ordförande 2015-04-15 MDH 2.16-2015/0070 Kallelse till fakultetsnämndens sammanträde onsdagen den 22 april 2015 Plats: Sammanträdesrum Ypsilon, Västerås Tid: kl. 09.30

Läs mer

Fakultetsnämnden, utskottet för forskning extramöte 2, den 22 oktober 2014

Fakultetsnämnden, utskottet för forskning extramöte 2, den 22 oktober 2014 Kallelse Extramöte Nr 2:2014 extramöte 2, den 22 oktober 2014 Omfattning 1-7 Datum och tid: Onsdagen den 22 oktober 2014 kl 9.15-11.15. Plats: Ledamöter: Tjänstemän: T1-022 (konferensrum, UFO) Anne Söderlund

Läs mer

Utbildningsutskottet för utbildning

Utbildningsutskottet för utbildning 2011-05-05 Datum och tid: Plats: Torsdagen den 12 maj Kl.09.15 med planerat slut senast kl 16.00 S1-171, Mälardalens högskola, Västerås Ledamöter: Marie Öhman Ordförande Kirsti Hemmi Lärarrepresentant

Läs mer

Fredagen den 25 oktober, klockan 9.30 15.00 ca. Gordana Dodig-Crnkovic Lärarrepresentant. Johanna Westerlund Lärarrepresentant

Fredagen den 25 oktober, klockan 9.30 15.00 ca. Gordana Dodig-Crnkovic Lärarrepresentant. Johanna Westerlund Lärarrepresentant KALLELSE Nr 6 :2013 2013-10-25 MDH 1.1-18/13 Datum och tid: Plats: Fredagen den 25 oktober, klockan 9.30 15.00 ca Sammanträdeslokal: Park Inn, Uppsala Ledamöter: Peter Dobers Ordförande Yvonne Eriksson

Läs mer

Utbildningsrådet för grundnivå och avancerad nivå

Utbildningsrådet för grundnivå och avancerad nivå Datum: 2018-05-18 Fakulteten för teknik Utbildningsrådet för grundnivå och avancerad nivå Protokoll Närvarande: Björn Johannesson prodekan, ordförande Conny Sjögren studierektor Ma/Fy/Lub, ej närvarande

Läs mer

Kallelse till sammanträde för utskottet för utbildning på grundnivå och avancerad nivå onsdagen den 23 maj

Kallelse till sammanträde för utskottet för utbildning på grundnivå och avancerad nivå onsdagen den 23 maj KALLELSE Fakultetsnämndens utskott för utbildning på grundnivå och avancerad nivå 2018-05-23 Nr 3:2018 Dnr: 2018/0187 Kallelse till sammanträde för utskottet för utbildning på grundnivå och avancerad nivå

Läs mer

Madeleine Åberg-Svensk, sekreterare

Madeleine Åberg-Svensk, sekreterare Närvarande Britt-Marie Lindgren (ordf.), Institutionen för omvårdnad Solveig Engman, Institutionen för omvårdnad Christina Juthberg, Institutionen för omvårdnad (Örnsköldsvik) Elisabeth Lindahl, Institutionen

Läs mer

Rektors konferensrum Magnificus, Eskilstuna

Rektors konferensrum Magnificus, Eskilstuna Omfning: 50-60 Datum och tid: Onsdag 8 november kl 09:30-12:00 Plats: Rektors konferensrum Magnificus, Eskilstuna Ledamöter: Elisabeth Uhlemann Ordförande, prodekan för forskning och forskarutbildning

Läs mer

Kallelse till sammanträde för utskottet för utbildning på grundnivå och avancerad nivå onsdagen den 12 oktober

Kallelse till sammanträde för utskottet för utbildning på grundnivå och avancerad nivå onsdagen den 12 oktober KALLELSE Fakultetsnämndens utskott för utbildning på grundnivå och avancerad nivå 2017-10-12 Nr 6:2017 Dnr: 2017/0073 Kallelse till sammanträde för utskottet för utbildning på grundnivå och avancerad nivå

Läs mer