Utbildningsrådet för grundnivå och avancerad nivå

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Utbildningsrådet för grundnivå och avancerad nivå"

Transkript

1 Datum: Fakulteten för teknik Utbildningsrådet för grundnivå och avancerad nivå Protokoll Närvarande: Björn Johannesson prodekan, ordförande Conny Sjögren studierektor Ma/Fy/Lub, ej närvarande vid Karin Lundberg studierektor, Sjö Åsa Bolmsvik studierektor, Hing Tomas Bylund studeranderepresentant Frånvarande: Karl-Johan Rosqvist tf. studierektor, Data/IT Föredragande/kallade: Amelie Johansson utbildningsledare Andreas Linderholt prefekt, 27 kl Ärende 24 Utseende av justeringsperson att jämte ordförande utse Tomas Bylund till justeringsperson. Ärende 25 Fastställande av dagordning att fastställa dagordningen. Ärende 26 Uppföljning av föregående protokoll att lägga protokollet till handlingarna. Ärende 27 Nya utbildningsuppdrag a) Maskinteknik, masterprogram Andreas Linderholt presenterar förslaget på ett nytt masterprogram inom maskinteknik, Simuleringsdriven produktutveckling, 120 hp, med planerad programstart HT19. Ledamöterna anser att programmet är intressant och att förkunskapskraven kan breddas ytterligare mot föreslagen kandidatexamen inom maskinteknik eller motsvarande. Ledamöterna diskuterar även samläsningsmöjligheterna med andra program, främst de avancerade programmen inom byggteknik vilka kan behöva justeras om samläsning ska kunna ske med presenterat programförslag. Det finns kurser i det planerade programmet som bör flyttas för att inte skapa problem för befintliga program och bibehålla 1 (6)

2 samläsningsmöjligheter mellan maskinteknik och byggteknik. Ansökan bör även kompletteras med relevant personalkompetens från närliggande områden som tex. byggteknik. att föreslå styrelsen att inrätta Simuleringsdriven produktutveckling, 120 hp. att uppdra åt institutionen att se över kursupplägget för att bibehålla samläsningsmöjligheter och komplettera ansökan med kompetens från närliggande områden. b) Förberedande termin för internationella studenter Då det saknas underlag diskuterar rådet inte ärendet. c) Pedagogiska implikationer av IKT i skola och utbildning, magisterprogram Ledamöterna informeras om planerna på ett nytt magisterprogram inom digital learning som utvecklas i samarbete med FSV i och med KK-stiftelsens och ITföretagets IST finansiering av en professorsplattform. Rådet anser att det av den preliminära ansökan om inrättandet av program inte framgår på vilket sätt FTK ska bidra. Med detta underlag är rådet tveksam till att programmet ska inrättas för programstart HT19. Programmet behöver bearbetas mer för att bli ett gemensamt program. Det bör övervägas att erbjuda programmet på distans eftersom en del av målgruppen är yrkesverksamma. att ställa sig tveksamma till inrättandet av presenterat program inför HT19 och att förslå arbetsgruppen att programmet erbjuds på distans. d) Drift- och underhållsteknik för nyanlända Ett förslag som diskuteras inom Sjöfartshögskolan i samband med att regeringen uppmanar lärosätena att verka för vidareutbildning av nyanlända är att öppna upp hela eller delar av kandidatprogrammet Drift- och underhållsteknik för nyanlända under förutsättningarna att - studenterna kan svenska så bra att de kan tillgodogöra sig utbildningen. - det inte skapas en ny utbildning utan att studenterna läser befintlig utbildning helt eller delvis. Studierektor meddelar att i det läge institutionen befinner sig just nu är detta förslag inte aktuellt att gå vidare med då det kräver för mycket resurser. 2 (6)

3 e) Ansökan om inrättande av nytt huvudområde och masterprogram inom Digital humanities UR informeras om att FKH i samarbete med FTK har arbetat fram ett förslag på en ny masterutbildning inom digital humaniora. I anslutning till detta har arbetsgruppen skickat in en ansökan om prövning av nytt huvudområde. Ansökan granskas primärt av FKHs UR och efter justeringar ska den skickas ut till extern granskare. Programmet föreslås inrättas under att ställa sig bakom fortsatt arbete med gemensamt masterprogram inom digital humaniora. Ärende 28 Sökstatistik HT18 Sökstatistik för 1:a handssökande för program på grundnivå i förhållande till tidigare år har sammanställts från UHR. Motsvarande statistik för avancerad nivå har ännu inte tagits fram då siffrorna inte är jämförbara eftersom FTK valt att ha gemensam tidig antagning HT18. Antalet 1:a handssökanden på grundnivå ligger i samma nivå som förra året däremot har antalet sökanden minskat och fakulteten har av universitetsledningen blivit uppmanad att kommentera detta och några särskilda åtgärder planeras inom fakulteterna. Studierektor Åsa Bolmsvik kommenterade att antalet 1:a handssökande inom byggteknik har minskat trots stor byggmarknad. I övrigt kommenterar ledamöterna att det statistiska underlag som skickats ut centralt var bristfälligt och att universitetet behöver tydliggöra vid vilka brytpunkter man ska jämföra sökstatistik mellan åren. Ärende 29 Programutbud HT19/VT20 Rådet informeras om det planerade programutbudet och dess dimensionering för HT19. Prefekterna har fått i uppdrag att meddela eventuella justeringar. att föreslå styrelsen att fastställa programutbudet och dess dimensionering för HT19. Ärende 30 Treklövergranskning Uppföljning av åtgärdsplan för pilotkluster 13 Berörda program inom kluster 13 har sammanställt en 3 (6)

4 åtgärdsplan i förhållande till bedömargruppens kommentarer som ska skickas in och diskuteras av treklöverns ledning. Eventuella uppföljningsfrågor kommer att ställas till klustret vid ett möte den 1 juni. Treklövern självvärdering kluster 6 Informatik lämnade in sin självvärdering 16 april. Instruktionerna för självvärderingen är mer programspecifika och fakulteten bör kunna använda informatiks självvärdering som ett gott exempel för kommande granskningar. att uppdra åt ordförande att utifrån nya instruktioner och informatiks självvärdering ta fram arbetsprocess och underlag inför kommande självvärderingar. Ärende 31 Genomlysning av utbildningsutbudet Föredragande: Ordförande Rådet informeras om de instruktioner som rektor fastställt inför fakulteternas genomlysning av utbildningsutbudet. Ledamöterna diskuterar lämpliga upplägg för inhämtning av underlag till den analys som ledning och prefekter samt studierektorer behöver involveras i. Två av punkterna som ska genomlysas kopplar till aspektområde 5 inom Treklöversamarbetet. att uppdra åt utbildningsledare att ta fram förslag på en mall/tabell där programansvariga och andra berörda kan fylla i önskad information och föreslå styrelsen att fastställa diskuterad process för genomlysningen. Ärende 32 Programvaruteknik Studenter upplever sig inte erbjudas valfria kurser inom kandidatprogrammet Programvaruteknik i den utsträckning som framgår av utbildningsplanen (berörda kurser: 1DV005 och 1EN114. ) Programansvarig har informerats om problematiken och framhåller att inga kommentarer har inkommit, dock finns det enstaka studenter som har varit i kontakt med programansvarig för att byta ut föreslagen kurs mot någon annan. Enligt studenterna har man varit i kontakt med någon representant för programmet och blivit informerad om att denna valmöjlighet inte fanns. UR diskuterar problemet och uppmanar programansvarig att 4 (6)

5 ytterligare tydliggöra kursvalen i utbildningsplanen. att uppdra åt programansvarig att i utbildningsplanen ytterligare tydliggöra vilka kurser som erbjuds för den svenska respektive den engelska programversionen. Ärende 33 Rapportering från studierektorer och studentrepresentant Studentrepresentant - ifrågasätter hur kursansvarig kan undgå att i kursanalys kommentera att det i kursvärderingen framkommit att studenter känt sig diskriminerade. Den specifika kursen ges av annan fakultet. att uppdra åt utbildningsledare att föra informationen vidare till berörd fakultet. att uppdra åt ordförande att lyfta frågan i RUL om hur LNU kan förhindra att allvarliga studentsynpunkter inte kommenteras eller förs vidare inom kollegium. Studierektor ingenjörsområdet efterfrågar återkoppling på tidigare synpunkter angående ett specifikt disciplinärende samt information till lärare om vad som tex. gäller då en student stängts av. LNU saknar tydliga instruktioner på hemsida/medarbetare i förhållande till andra lärosäten. Åsa ställer även frågan om hur mycket studierektorn ska vara involverad i utveckling av nya och justering av befintliga program för att kunna effektivisera verksamheten bl.a. genom samläsning. att uppdra åt utbildningsledare att föra kommentaren om bristen på återkoppling och instruktioner gällande disciplinärenden vidare till universitetsledningens kansli. att föreslå dekan att komplettera handläggningsrutinerna för nya och reviderade utbildningsplaner vad det gäller studierektorns roll. Studierektor Ma/Fy/Lub informerar om att programansvariga träffat externa relationer för att öka programmens marknadsföring till potentiella arbetsgivare i regionen vad studenter kan bidra med, både via examensarbeten men även vilka färdigheter och förmågor utexaminerade studenter besitter. 5 (6)

6 Ärende 34 Ärende 35 Allmän information - Fakultetsstyrelsen 27 april, ekonomi, kvalitetsarbete - CING-ansökan - Linnébarometern 2018, bilaga - Övriga frågor Vid protokollet Amelie Johansson Utbildningsledare Justeras: Björn Johannesson Ordförande Tomas Bylund Justeringsperson 6 (6)

Utbildningsrådet för grundnivå och avancerad nivå

Utbildningsrådet för grundnivå och avancerad nivå Datum: 2017-06-01 Fakulteten för teknik Utbildningsrådet för grundnivå och avancerad nivå Protokoll Närvarande: Björn Johannesson prodekan, ordförande Conny Sjögren studierektor Ma, Fy, Lub Åsa Bolmsvik

Läs mer

Utbildningsrådet för grundnivå och avancerad nivå

Utbildningsrådet för grundnivå och avancerad nivå Datum: 2018-01-19 Fakulteten för teknik Utbildningsrådet för grundnivå och avancerad nivå Protokoll Närvarande: Björn Johannesson prodekan Conny Sjögren studierektor Ma, Fy, Lub Rune Körnefors studierektor,

Läs mer

Utbildningsrådet för grundnivå och avancerad nivå

Utbildningsrådet för grundnivå och avancerad nivå Protokoll 2014-11-26 Fakulteten för teknik Utbildningsrådet för grundnivå och avancerad nivå Protokoll Närvarande: Ann-Charlotte Larsson ordförande, prodekan Conny Sjögren Rune Körnefors Frånvarande: Erika

Läs mer

Utbildningsrådet för grundnivå och avancerad nivå

Utbildningsrådet för grundnivå och avancerad nivå Protokoll 2013-08-22 Fakulteten för teknik Utbildningsrådet för grundnivå och avancerad nivå Protokoll Närvarande: Ann-Charlotte Larsson ordförande, prodekan Izudin Dugic Päivi Jokela Hanna Palmer Anette

Läs mer

Utbildningsrådet för grundnivå och avancerad nivå

Utbildningsrådet för grundnivå och avancerad nivå Datum: 2017-04-19 Fakulteten för teknik Utbildningsrådet för grundnivå och avancerad nivå Protokoll Närvarande: Staffan Carius dekan, ordförande Björn Johannesson prodekan Conny Sjögren studierektor Ma,

Läs mer

Utbildningsrådet för grundnivå och avancerad nivå

Utbildningsrådet för grundnivå och avancerad nivå Protokoll 2014-01-16 Fakulteten för teknik Utbildningsrådet för grundnivå och avancerad nivå Protokoll Närvarande: Ann-Charlotte Larsson ordförande, prodekan Päivi Jokela lärarrepresentant Pär Karlsson

Läs mer

Utbildningsrådet för grundnivå och avancerad nivå

Utbildningsrådet för grundnivå och avancerad nivå Protokoll 2014-02-19 Fakulteten för teknik Utbildningsrådet för grundnivå och avancerad nivå Protokoll Närvarande: Ann-Charlotte Larsson ordförande, prodekan Päivi Jokela Pär Karlsson Hanna Palmer, 5 Stina

Läs mer

Fakulteten för teknik Styrelse

Fakulteten för teknik Styrelse Protokoll Sammanträdesdatum: 2013-08-29 Fakulteten för teknik Styrelse Närvarande ledamöter: frånvarande: föredragande: Staffan Carius, dekan, ordförande Ann-Charlotte Larsson, prodekan Fredrik Hjorth,

Läs mer

Fakultetsstyrelsen för konst och humaniora

Fakultetsstyrelsen för konst och humaniora Protokoll Sammanträdesdatum: 2019-02-25 Fakultetsstyrelsen för konst och humaniora Ledamöter: Närvarande: Gunlög Fur ordförande Hans T Sternudd vice ordförande Jørgen Bruhn ledamot Martina Böök studeranderepresentant

Läs mer

Plats: Högskolan i Borås, A 523. Närvarande ledamöter: Anita Varga ordförande Anna Hellén Elisabeth Persson Kristina Bartley Maria Ferlin

Plats: Högskolan i Borås, A 523. Närvarande ledamöter: Anita Varga ordförande Anna Hellén Elisabeth Persson Kristina Bartley Maria Ferlin 1 (7) Tid: Kl. 9.00-12.30 Plats: Högskolan i Borås, A 523 Närvarande ledamöter: Anita Varga ordförande Anna Hellén Elisabeth Persson Kristina Bartley Maria Ferlin Frånvarande: Studentrepresentant 1 vakant

Läs mer

Processbeskrivning av LiU:s modell för kvalitetssäkring av utbildning på grundnivå och avancerad nivå

Processbeskrivning av LiU:s modell för kvalitetssäkring av utbildning på grundnivå och avancerad nivå DNR LIU-2017-01507 1(5) Processbeskrivning av LiU:s modell för kvalitetssäkring av utbildning på grundnivå och avancerad nivå Samtliga utbildningar på grundnivå, avancerad nivå och forskarnivå ska kvalitetssäkras

Läs mer

Protokoll Utbildningsnämnden

Protokoll Utbildningsnämnden Protokoll Utbildningsnämnden 2013-05-30 Protokoll fört vid sammanträde med Blekinge Tekniska Högskolas Utbildningsnämnd Tid: 2013-05-30, kl. 9.00 11.10 Plats: Utsikten, Campus Gräsvik Närvarande: Ordförande:

Läs mer

Protokoll vid sammanträde med utbildningskommittén för kliniska vetenskaper

Protokoll vid sammanträde med utbildningskommittén för kliniska vetenskaper SAHLGRENSKA AKADEMIN Protokoll vid sammanträde med utbildningskommittén för kliniska vetenskaper Datum: 2015-04-13 Tid: kl. 14:40-16:00 Plats: Lars Öberg, Academicum Närvarande Ledamöter:, ordförande Cecilia

Läs mer

Fakulteten för teknik Styrelse

Fakulteten för teknik Styrelse Protokoll Sammanträdesdatum: 2013-10-04 Fakulteten för teknik Styrelse Närvarande ledamöter: frånvarande: föredragande: övriga Staffan Carius, dekan, ordförande Ann-Charlotte Larsson, prodekan Carl Hult,

Läs mer

Kvalitetsberättelse 2016

Kvalitetsberättelse 2016 Kvalitetsberättelse 2016 Fakulteten för teknik Fastställd 2017-03-10 Dnr: 2017/1087-1.2 Kvalitetsberättelsens syfte Kvalitetsberättelsen fokuserar på de resultat, analyser och åtgärder som erhållits från

Läs mer

Institutionsstyrelsen för institutionen för hälso- och vårdvetenskap

Institutionsstyrelsen för institutionen för hälso- och vårdvetenskap Protokoll Sammanträdesdatum: 2011-06-15 Institutionsstyrelsen för institutionen för hälso- och vårdvetenskap Ledamöter: Närvarande: Frånvarande: Övriga: Ingrid Runeson ordförande Björn Albin, lärarrepresentant

Läs mer

Göteborgs universitet IT-universitetets fakultetsnämnd Sammanträde 2008: Kl Java på IT-universitetet

Göteborgs universitet IT-universitetets fakultetsnämnd Sammanträde 2008: Kl Java på IT-universitetet Göteborgs universitet Tid och plats Närvarande ledamöter Frånvarande Kl. 11.30 13.00 Java på IT-universitetet Ylva Hambraeus Björling, Sun Microsystems, ordförande Anna Börjesson, Ericsson Mats Johansson,

Läs mer

Kvalitetsnämnd avseende utbildning på grundnivå och avancerad nivå, sammanträde

Kvalitetsnämnd avseende utbildning på grundnivå och avancerad nivå, sammanträde 1(6) Kvalitetsnämnd avseende utbildning på grundnivå och avancerad nivå, sammanträde Närvarande: Ledamöter Åsa Danielsson Anna Maria Blomgren Christian Svensson Limsjö Lars Jämterud Annika Silvervarg Izabella

Läs mer

Plan för systematiskt kvalitetsarbete för grundnivå och avancerad nivå vid fakulteten för konst och humaniora

Plan för systematiskt kvalitetsarbete för grundnivå och avancerad nivå vid fakulteten för konst och humaniora Beslutsdatum: 2014-03-25 Dnr: 2013/415-1.1 Fakulteten för konst och humaniora Plan för systematiskt kvalitetsarbete för grundnivå och avancerad nivå vid fakulteten för konst och humaniora Beslutat av Fakultetsstyrelsen

Läs mer

Färdriktning för skogliga utbildningsprogram inklusive förslag till programutbud för läsåret 20/21

Färdriktning för skogliga utbildningsprogram inklusive förslag till programutbud för läsåret 20/21 Programnämnd skog Bilaga till beslut 112/18 2018-11-15 Färdriktning för skogliga utbildningsprogram inklusive förslag till programutbud för läsåret 20/21 Redogörelse för ärendet Fler utbildade inom SLU:s

Läs mer

Revidering av arbetsordning för Göteborgs universitet med avseende på ny organisation och styrning av lärarutbildningarna

Revidering av arbetsordning för Göteborgs universitet med avseende på ny organisation och styrning av lärarutbildningarna Universitetsledningens stab Magnus Petersson PM 1 / 2 2016-05-25 dnr V 2016/462 Universitetsstyrelsen Revidering av arbetsordning för Göteborgs universitet med avseende på ny organisation och styrning

Läs mer

Ordförande Ledamot Ledamot Ledamot Ledamot Ledamot Ledamot Ledamot Ledamot Ledamot Ledamot Ledamot. Sekreterare

Ordförande Ledamot Ledamot Ledamot Ledamot Ledamot Ledamot Ledamot Ledamot Ledamot Ledamot Ledamot. Sekreterare Sid 1 (6) Närvarande Ledamöter Birgitta Bernspång Christina Ljungberg Johan Sjöström Börje Rehn Britt-Marie Lindgren Mari Norgren Anders Berglund Emma Johansson Fredrik Karlsson Anna Arnqvist Klas-Göran

Läs mer

Plan för intern kvalitetssäkring av utbildning 2012-2014

Plan för intern kvalitetssäkring av utbildning 2012-2014 Plan för intern kvalitetssäkring av utbildning 2012-2014 Råd för utbildning på grund- och avancerad nivå Fakulteten för humanvetenskap Fastställd 2012-05-23 Reviderat 2013-04-08 Dnr MIUN 2012/895 1. Inledning

Läs mer

Fakulteten för teknik Styrelse

Fakulteten för teknik Styrelse Protokoll Sammanträdesdatum: 2015-01-30 Fakulteten för teknik Styrelse Närvarande ledamöter: frånvarande: föredragande: Staffan Carius, dekan, ordförande Ann-Charlotte Larsson, prodekan Tinh Sjökvist,

Läs mer

Riktlinjer för anställning och befordran av lärare samt för antagning av docent och av excellent lärare vid teknisknaturvetenskapliga

Riktlinjer för anställning och befordran av lärare samt för antagning av docent och av excellent lärare vid teknisknaturvetenskapliga TEKNAT 2014/214 Riktlinjer för anställning och befordran av lärare samt för antagning av docent och av excellent lärare vid teknisknaturvetenskapliga vetenskapsområdet Fastställda av teknisk-naturvetenskapliga

Läs mer

Plats: Högskolan i Borås, B 431. Närvarande ledamöter: Anita Varga ordförande Kristina Bartley Lillemor Adrianson

Plats: Högskolan i Borås, B 431. Närvarande ledamöter: Anita Varga ordförande Kristina Bartley Lillemor Adrianson 1 (6) Tid: Kl. 9.00-11.15 Plats: Högskolan i Borås, B 431 Närvarande ledamöter: Anita Varga ordförande Kristina Bartley Lillemor Adrianson Frånvarande: Anita Eriksson Jörgen Dimenäs Karin Remse Maria Ferlin

Läs mer

Fakulteten för konst och humaniora

Fakulteten för konst och humaniora Dnr: 2015/573 3.1.1 Utbildningsplan Fakulteten för konst och humaniora Internationell administration med språk, 180 högskolepoäng International Administration Programme with foreign language, 180 credits

Läs mer

Fakulteten för teknik Styrelse

Fakulteten för teknik Styrelse Protokoll Sammanträdesdatum: 2013-03-08 Fakulteten för teknik Styrelse Närvarande ledamöter: frånvarande: föredragande: Staffan Carius, dekan, ordförande Ann-Charlotte Larsson, prodekan Fredrik Hjorth,

Läs mer

Protokoll vid sammanträde med utbildningskommittén för medicin Datum: 2015-03-11 Tid: kl 13:05 15:30 Jörgen Lehman, Academicum

Protokoll vid sammanträde med utbildningskommittén för medicin Datum: 2015-03-11 Tid: kl 13:05 15:30 Jörgen Lehman, Academicum Protokoll 2015-03-11 SAHLGRENSKA AKADEMIN Protokoll vid sammanträde med utbildningskommittén för medicin Datum: 2015-03-11 Tid: kl 13:05 15:30 Plats: Jörgen Lehman, Academicum Närvarande ledamöter:, ordförande

Läs mer

cwv P 2018/6 samfinansieras av fakulteten.

cwv P 2018/6 samfinansieras av fakulteten. Protokoll Fakultetsstyrelsens sammanträde 2017-12-14 6 P 2018/6 Förslag till beslut om inrättande av anställning som professor i Human Resource Marketing (HRM) Föredragande: Per Cramer, ordförande Underlagshandlingar

Läs mer

Utbildningsrådet Karin Wikeby, utbildningsavdelningen

Utbildningsrådet Karin Wikeby, utbildningsavdelningen Utbildningsrådet Karin Wikeby, utbildningsavdelningen PROTOKOLL Måndag den 27 maj 2013, kl 14:00 17:00 Ingegerd Eriksson, Academicum, Medicinaregatan 3 Närvarande ledamöter Kerstin Nilsson, ordförande

Läs mer

Institutionsstyrelsen- Socialt arbete

Institutionsstyrelsen- Socialt arbete Protokoll Sammanträdesdatum: 111205 Institutionsstyrelsen- Socialt arbete Ledamöter: Närvarande: Jan Petersson, ordförande Marie Albertsson, lärarrepresentant, Sandra Karlsson, studeranderepresentant Kalmar

Läs mer

Plan för systematiskt kvalitetsarbete vid Ekonomihögskolan

Plan för systematiskt kvalitetsarbete vid Ekonomihögskolan Dnr: 2014/427-1.1 Ekonomihögskolan Plan för systematiskt kvalitetsarbete vid Ekonomihögskolan läsåren 2014/2015 2016/2017 Beslutat av Fakultetsstyrelsen Gäller från Våren 2015 Beslutat av: Beslutsdatum:

Läs mer

Protokoll vid sammanträde med utbildningskommittén för medicin

Protokoll vid sammanträde med utbildningskommittén för medicin SAHLGRENSKA AKADEMIN Protokoll vid sammanträde med utbildningskommittén för medicin Datum: 2015-10-13 Tid: kl. 13:00 15:15 Plats: Jörgen Lehman, Academicum Närvarande Ledamöter: Närvaro- och yttranderätt:

Läs mer

Linnéuniversitetets kvalitetsråd

Linnéuniversitetets kvalitetsråd Mötesdatum: Linnéuniversitetets kvalitetsråd Ledamöter: Närvarande: Frånvarande: Övriga: Lena Fritzén, prorektor, ordförande Niklas Ammert, Fakulteten för konst och humaniora Bo Bergbäck, prorektor Cristoffer

Läs mer

Ewa Melin, utbildningsavdelningen

Ewa Melin, utbildningsavdelningen Ewa Melin, utbildningsavdelningen Protokoll fört vid sammanträde med Läkarprogramkommittén 22 oktober 2013, klockan 15.00 16.55 Lokal: Ingegerd Eriksson, Academicum, plan 3000, Medicinaregatan 3 Närvarande

Läs mer

Utskottet för utbildning på grundnivå och avancerad nivå

Utskottet för utbildning på grundnivå och avancerad nivå Utskottet Omfning: 21-34 Datum och tid: Onsdagen den 23 maj 2018, kl. 09.15-13.30 Plats: T2-054, Västerås Ledamöter: Niclas Månsson Ordförande Magnus Elfström Lärarrepresentant Joakim Johansson Lärarrepresentant

Läs mer

Kvalitetsnämnd avseende utbildning på grundnivå och avancerad nivå, sammanträde

Kvalitetsnämnd avseende utbildning på grundnivå och avancerad nivå, sammanträde 1(5) Kvalitetsnämnd avseende utbildning på grundnivå och avancerad nivå, sammanträde Närvarande: Ledamöter Åsa Danielsson Anna Maria Blomgren Göran Hägg Christian Svensson Limsjö Lars Jämterud Ann-Charlotte

Läs mer

Fakultetsnämnden PROTOKOLL 3/2016 Dnr HS 2016/177 PROTOKOLL FRÅN MÖTE MED FAKULTETSNÄMNDEN VID HÖGSKOLAN I SKÖVDE

Fakultetsnämnden PROTOKOLL 3/2016 Dnr HS 2016/177 PROTOKOLL FRÅN MÖTE MED FAKULTETSNÄMNDEN VID HÖGSKOLAN I SKÖVDE HÖGSKOLAN I SKÖVDE Fakultetsnämnden PROTOKOLL 3/2016 Dnr HS 2016/177 PROTOKOLL FRÅN MÖTE MED FAKULTETSNÄMNDEN VID HÖGSKOLAN I SKÖVDE Tid Plats 25 maj 2016, kl. 10:00-17:00 Kanslihuset, plan 3, Högskolan

Läs mer

Organisationsbeskrivning för fakulteten för konst och humaniora

Organisationsbeskrivning för fakulteten för konst och humaniora Dnr: 2014/45-1.3 Organisationsbeskrivning för fakulteten för konst och humaniora Beslutat av Dekanus för konst och humaniora Gäller från 2014-02-03 (reviderad 2016-05-09) Gäller från: 2014-02-03 Reviderad:

Läs mer

Fakulteten för teknik Styrelse

Fakulteten för teknik Styrelse Protokoll Sammanträdesdatum: 2016-03-11 Fakulteten för teknik Styrelse Närvarande ledamöter: frånvarande: föredragande: Staffan Carius, dekan, ordförande Johan Bergh, suppleant Fredrik Hjorth, lärarrepresentant

Läs mer

Dnr: LNU 2012/432. Regeldokument. Organisationsplan. Beslutat av Universitetsstyrelsen. Gäller från Senast reviderad

Dnr: LNU 2012/432. Regeldokument. Organisationsplan. Beslutat av Universitetsstyrelsen. Gäller från Senast reviderad Regeldokument Organisationsplan Beslutat av Universitetsstyrelsen Gäller från 2013-01-01 Organisationsplan Med stöd av 2 kap. 2 8p högskoleförordningen (1993:100) meddelar Linnéuniversitetet följande övergripande

Läs mer

Protokoll från sammanträde med Utbildningsvetenskapliga faku ltetsstyrelsen

Protokoll från sammanträde med Utbildningsvetenskapliga faku ltetsstyrelsen UTBILDNINGSVETENSKAPLIGA FAKULTETEN Protokoll från sammanträde med Utbildningsvetenskapliga faku ltetsstyrelsen Datum: Tid: Plats: Närvarande ledamöter 2017-12-14 09:00-12:45 Al 136, hus A, Pedagogen Åke

Läs mer

Protokoll vid sammanträde med utbildningskommittén för audiologi och logopedi

Protokoll vid sammanträde med utbildningskommittén för audiologi och logopedi SAHLGRENSKA AKADEMIN Protokoll vid sammanträde med utbildningskommittén för audiologi och logopedi Datum: 2016-06-21 Tid: 15:00-16:20 Plats: Tal- och hörsellabb, enheterna för audiologi och logopedi, hus

Läs mer

Utbildningskommittén för arbetsterapi och fysioterapi Jessica Engström

Utbildningskommittén för arbetsterapi och fysioterapi Jessica Engström Sida 1 av 5 Utbildningskommittén för arbetsterapi och fysioterapi PROTOKOLL Måndagen den 24 mars 2014, kl 14:00-16:15. Konferensrummet, plan 3, hus 2, Arvid Wallgrens backe Närvarande ledamöter Kajsa Eklund,

Läs mer

Minnesanteckningar vid sammanträde med utbildningskommittén för arbetsterapi och fysioterapi

Minnesanteckningar vid sammanträde med utbildningskommittén för arbetsterapi och fysioterapi Minnesanteckningar 180312 SAHLGRENSKA AKADEMIN Minnesanteckningar vid sammanträde med utbildningskommittén för arbetsterapi och fysioterapi Datum: 2018-03-12 Tid: 14:00-15:40 Plats: Konferensrummet HVB,

Läs mer

Protokoll vid sammanträde med utbildningskommittén för medicin

Protokoll vid sammanträde med utbildningskommittén för medicin SAHLGRENSKA AKADEMIN INSTITUTIONEN FÖR MEDICIN Protokoll vid sammanträde med utbildningskommittén för medicin Datum: 2019-06-11 Tid: 13.30-16.10 Plats: Ingegerd Eriksson, Academicum Närvarande ledamöter:

Läs mer

Tid: Kl Närvarande ledamöter: Hallnäs, Lars ordförande

Tid: Kl Närvarande ledamöter: Hallnäs, Lars ordförande HÖGSKOLAN I BORÅS Nämnden för konstnärligt utvecklingsarbete Sekreterare Lisbeth Sandblom PROTOKOLL 1(5) Tid: Kl 13.00-15.30 Plats: Högskolan i Borås, Allégatan 1, Tornrummet Närvarande ledamöter: Hallnäs,

Läs mer

Ledamöter: Ulla Mauritzson prefekt, ordförande. Företrädare för lärarna. Företrädare för teknisk-administrativ personal. Företrädare för studenterna

Ledamöter: Ulla Mauritzson prefekt, ordförande. Företrädare för lärarna. Företrädare för teknisk-administrativ personal. Företrädare för studenterna Institutionsstyrelsen PROTOKOLL 9/11 1 / 7 2011-11-21 Tid: måndag 21 november 2011, kl 13.00 15.00 Plats: Pedagogen, Läroverksgatan 15, Göteborg, lokal B1 111 Närvarande Ledamöter: Ulla Mauritzson prefekt,

Läs mer

Utskottet för utbildning på grundnivå och avancerad nivå

Utskottet för utbildning på grundnivå och avancerad nivå Utskottet Omfning: 14-21 Datum och tid: Onsdagen den 28 mars 2018, kl. 09.15-10.30 Plats: B212, Eskilstuna Ledamöter: Niclas Månsson Ordförande Magnus Elfström Vice ordförande Joakim Johansson Lärarrepresentant

Läs mer

= = o ÇÉí. o ÇÉí=Ñ ê=ìíäáäçåáåö=é =ÖêìåÇåáî =çåü= =Ñ ê=ìíäáäçåáåö=é =ÖêìåÇåáî =çåü= ~î~ååéê~ç=åáî =Eord^

= = o ÇÉí. o ÇÉí=Ñ ê=ìíäáäçåáåö=é =ÖêìåÇåáî =çåü= =Ñ ê=ìíäáäçåáåö=é =ÖêìåÇåáî =çåü= ~î~ååéê~ç=åáî =Eord^ Ñ êìíäáäçåáåöé ÖêìåÇåáî çåü Ñ êìíäáäçåáåöé ÖêìåÇåáî çåü Ñ êìíäáäçåáåöé ÖêìåÇåáî çåü Ñ êìíäáäçåáåöé ÖêìåÇåáî çåü ~î~ååéê~çåáî Eord^ ~î~ååéê~çåáî Eord^ ~î~ååéê~çåáî Eord^ ~î~ååéê~çåáî Eord^F h~êáåtáâéäóiìíäáäçåáåöë~îçéäåáåöéå

Läs mer

LUNDS UNIVERSITET PROTOKOLL 1(4) Styrelsen , kl

LUNDS UNIVERSITET PROTOKOLL 1(4) Styrelsen , kl LUNDS UNIVERSITET PROTOKOLL 1(4) Sammanträdesdag, kl 9.15 11. 05 Närvarande ledamöter Lars Olof Delsing professor Sara Håkansson universitetslektor t o m del av 77 Marie Källkvist universitetslektor, bitr

Läs mer

Riktlinjer för anställning och befordran av lärare samt för antagning av docent och av excellent lärare vid teknisknaturvetenskapliga

Riktlinjer för anställning och befordran av lärare samt för antagning av docent och av excellent lärare vid teknisknaturvetenskapliga TEKNAT 2013/6 Riktlinjer för anställning och befordran av lärare samt för antagning av docent och av excellent lärare vid teknisknaturvetenskapliga vetenskapsområdet Fastställda av teknisk-naturvetenskapliga

Läs mer

Tid: Måndagen den 10 oktober 2016 kl Mötesrum Tidlösa, hus 511 plan 14, Campus US. Margareta Bachrach- Lindström

Tid: Måndagen den 10 oktober 2016 kl Mötesrum Tidlösa, hus 511 plan 14, Campus US. Margareta Bachrach- Lindström 1(6) Tid: Måndagen den 10 oktober 2016 kl. 13.00 16.00 Lokal: Mötesrum Tidlösa, hus 511 plan 14, Campus US Närvarande: Ledamöter: Margareta Bachrach- Lindström Agneta Kullberg Inger Lundeborg Hammarström

Läs mer

Protokoll från sammanträde med Utbildningsvetenskapliga f aku ltetsstyrelsen

Protokoll från sammanträde med Utbildningsvetenskapliga f aku ltetsstyrelsen UTBILDNINGSVETENSKAPLIGA FAKULTETEN Protokoll från sammanträde med Utbildningsvetenskapliga f aku ltetsstyrelsen Datum: Tid: Plats: Närvarande ledamöter 2016-01-28 09:00-11 :40 Al 136, hus A, Pedagogen

Läs mer

Organisationsbeskrivning för fakulteten för konst och humaniora

Organisationsbeskrivning för fakulteten för konst och humaniora Dnr: 2014/45-1.3 Organisationsbeskrivning för fakulteten för konst och humaniora Beslutat av Dekanus för konst och humaniora Gäller från 2014-02-03 (reviderad 2018-02-07) Gäller från: 2014-02-03 Reviderad:

Läs mer

UTBILDNINGSVETENSKAPLIGA FAKULTETEN. Protokoll från sammanträde med Utbildningsvetenskapliga f aku ltetsstyrelsen

UTBILDNINGSVETENSKAPLIGA FAKULTETEN. Protokoll från sammanträde med Utbildningsvetenskapliga f aku ltetsstyrelsen (I} GÖTEBORGS UNIVERSITET UTBILDNINGSVETENSKAPLIGA FAKULTETEN Protokoll från sammanträde med Utbildningsvetenskapliga f aku ltetsstyrelsen Datum: Tid: Plats: Närvarande ledamöter Företrädare för personalen

Läs mer

Protokoll vid sammanträde med utbildningskommittén för medicin

Protokoll vid sammanträde med utbildningskommittén för medicin SAHLGRENSKA AKADEMIN Protokoll vid sammanträde med utbildningskommittén för medicin Datum: 2015-04-21 Tid: kl. 13:00 15:20 Plats: Ingegerd Eriksson, Academicum Närvarande Ledamöter: Närvaro- och yttranderätt:

Läs mer

Ledamot, ordförande Ledamot, vice ordförande Ledamot Ledamot Ledamot Ledamot Ledamot Ledamot Suppleant. Ärende Beslut/Åtgärd Föredragande/Dnr

Ledamot, ordförande Ledamot, vice ordförande Ledamot Ledamot Ledamot Ledamot Ledamot Ledamot Suppleant. Ärende Beslut/Åtgärd Föredragande/Dnr Sid 1 (6) Närvarande Anders Bergh Patrik Danielsson Kristina Lejon Lars Nyberg William Hansson Monia Letaief Diana Berggren Övriga Marianne Hultmark Hans Fällman Boa Drammeh, ordförande, vice ordförande

Läs mer

Indelning av utbildningsprogram i Programkommitteér

Indelning av utbildningsprogram i Programkommitteér Dekanbeslut 2016-08-22 Dnr: 2016/4325-1.1 Dnr: 2016/4323-1.1 Dnr: 2016/4322-1.1 Dnr: 2016/4324-1.1 Indelning av utbildningsprogram i Programkommitteér För att stödja fakultens arbete med kvalitetssäkring

Läs mer

Utskottet för utbildning på grundnivå och avancerad nivå

Utskottet för utbildning på grundnivå och avancerad nivå Utskottet Omfning: 48-61 Datum och tid: Tisdagen den 9 oktober 2018, kl. 09.15-11.15 Plats: Ypsilon, Västerås Ledamöter: Niclas Månsson Ordförande Magnus Elfström Vice ordförande Joakim Johansson Lärarrepresentant

Läs mer

Programrådet ämneslärarexamen

Programrådet ämneslärarexamen Protokoll 2015-03-26 Programrådet ämneslärarexamen Ledamöter: Närvarande: Frånvarande: Johanna Jormfeldt, ordförande Josefin Andersson, studeranderepresentant Henrik Hegender, ledamot Mats Lindahl, ledamot

Läs mer

Inledande analys samt åtgärds- och tidsplan med anledning av UKÄ:s utvärdering av utbildningar inom ingenjörs- och teknikvetenskap

Inledande analys samt åtgärds- och tidsplan med anledning av UKÄ:s utvärdering av utbildningar inom ingenjörs- och teknikvetenskap Högskolan i Borås 2013-12-11/TW Inledande analys samt åtgärds- och tidsplan med anledning av UKÄ:s utvärdering av utbildningar inom ingenjörs- och teknikvetenskap Bakgrund UKÄ:s utvärdering av utbildningar

Läs mer

Konstnärliga fakultetsstyrelsens Beredning för utbildning på grund och avancerad nivå (KF BUGA)

Konstnärliga fakultetsstyrelsens Beredning för utbildning på grund och avancerad nivå (KF BUGA) 2017-01-25 KONSTNÄRLIGA FAKULTETEN Konstnärliga fakultetsstyrelsens Beredning för utbildning på grund och avancerad nivå (KF BUGA) Datum: 2017-04-24 Tid: 9:00 Plats: Konstnärliga fakultetskansliet, Storgatan

Läs mer

Protokoll fört vid sammanträde med utbildningskommittén för odontologi

Protokoll fört vid sammanträde med utbildningskommittén för odontologi SAHLGRENSKA AKADEMIN Protokoll fört vid sammanträde med utbildningskommittén för odontologi Datum: 2016-03-17 Tid: 14.00 16.30 Plats: Institutionen för odontologi, Medicinaregatan 12 F, Seminarierummet

Läs mer

Representant Integrativ Medicinsk Biologi. Studeranderepresentant kv10 Suppleant Idé- och samhällsstudier

Representant Integrativ Medicinsk Biologi. Studeranderepresentant kv10 Suppleant Idé- och samhällsstudier Sid 1 (7) Närvarande Michael Gruber Anngelica Kristofersson Lars-Erik Janlert Johan Eriksson Ulrich Olsson Kirk Sullivan Jens Jansson Pär Sundström Erica Åström Maria Göransdotter Programkoordinator och

Läs mer

Lärande, kommunikation och informationsteknologi, Magisterprogram, 60 högskolepoäng

Lärande, kommunikation och informationsteknologi, Magisterprogram, 60 högskolepoäng Utbildningsplan Dnr G 2018/203 IT-FAKULTETEN Lärande, kommunikation och informationsteknologi, Magisterprogram, 60 högskolepoäng Learning, Communication and Information Technology, Master's Programme,

Läs mer

Fakulteten för konst och humaniora. Inriktning engelska: Engelska B / Engelska 6. Inriktning franska: Franska steg 3 / Franska 3

Fakulteten för konst och humaniora. Inriktning engelska: Engelska B / Engelska 6. Inriktning franska: Franska steg 3 / Franska 3 Dnr: 2014/3814 3.1.1 Utbildningsplan Fakulteten för konst och humaniora Språk, kultur och kommunikation, 180 högskolepoäng Language, Culture and Communication Programme, 180 credits Nivå Grundnivå Fastställande

Läs mer

Lars Ottosson (pf), ordförande Lina Löfberg (m), 1:e vice ordförande Kent Holmer (s), 2:vice ordförande

Lars Ottosson (pf), ordförande Lina Löfberg (m), 1:e vice ordförande Kent Holmer (s), 2:vice ordförande 1 (7) Plats och tid: Kommunkontoret kl. 14.00-16.15 Beslutande Lars Ottosson (pf), ordförande Lina Löfberg (m), 1:e vice ordförande Kent Holmer (s), 2:vice ordförande Övriga deltagande Ann-Christine Sandell,

Läs mer

Protokoll vid sammanträde med utbildningskommittén för arbetsterapi och fysioterapi

Protokoll vid sammanträde med utbildningskommittén för arbetsterapi och fysioterapi SAHLGRENSKA AKADEMIN Protokoll vid sammanträde med utbildningskommittén för arbetsterapi och fysioterapi Datum: 2015-04-22 Tid: 14:00-16:30 Plats: Konferensrummet plan 3, hus 2, Arvid Wallgrens backe Närvarande

Läs mer

Universitetskanslersämbetets kvalitetsutvärderingar 2011 2014. Mall för uppföljning civilingenjörsexamen

Universitetskanslersämbetets kvalitetsutvärderingar 2011 2014. Mall för uppföljning civilingenjörsexamen Universitetskanslersämbetets kvalitetsutvärderingar 2011 2014 Mall för uppföljning civilingenjörsexamen Lärosäte: Kungliga Tekniska Högskolan Utvärderingsärende Huvudområde/område för examen: Datateknik

Läs mer

Protokoll Måndagen den 17 maj :00 17:20 Ingegerd Eriksson Academicum

Protokoll Måndagen den 17 maj :00 17:20 Ingegerd Eriksson Academicum Programkommittén för medicinsk diagnostik och teknik Anna Gunnarsson, utbildningshandläggare Närvarande ledamöter Ingalill Nordin, ordförande Yvonne Magnusson, vice ordförande Maria Falkenberg 1-16 Peter

Läs mer

Protokoll vid sammanträde med utbildningskommittén för audiologi och logopedi

Protokoll vid sammanträde med utbildningskommittén för audiologi och logopedi SAHLGRENSKA AKADEMIN Protokoll vid sammanträde med utbildningskommittén för audiologi och logopedi Datum: 2015-06-03 Tid: 15:00-16:50 Plats: Tal- och hörsellab, enheterna för audiologi och logopedi, hus

Läs mer

Handläggningsordning för att inrätta, revidera, ställa in eller avveckla program och kurser samt för inrättande av huvudområden

Handläggningsordning för att inrätta, revidera, ställa in eller avveckla program och kurser samt för inrättande av huvudområden Handläggningsordning för att inrätta, revidera, ställa in eller avveckla program och kurser samt för inrättande av huvudområden Utbildningsstrategiska rådet 2013-06-18 Fastställd av rektor 2013-10-08 Dnr:

Läs mer

Protokoll vid sammanträde med utbildningskommittén för medicin

Protokoll vid sammanträde med utbildningskommittén för medicin SAHLGRENSKA AKADEMIN Protokoll vid sammanträde med utbildningskommittén för medicin Datum: 2016-04-26 Tid: kl. 13:00 15:00 Plats: Ingegerd Eriksson, Academicum Närvarande Ledamöter: Närvaro- och yttranderätt:,

Läs mer

Utbildningsrådet Karin Wikeby, utbildningsavdelningen

Utbildningsrådet Karin Wikeby, utbildningsavdelningen Utbildningsrådet Karin Wikeby, utbildningsavdelningen PROTOKOLL Tisdag den 3 december 2013, kl 14:00 17:00 Ingegerd Eriksson, Academicum, Medicinaregatan 3 Närvarande ledamöter Kerstin Nilsson, ordförande

Läs mer

Institutionen för didaktik och pedagogisk profession

Institutionen för didaktik och pedagogisk profession Christin de Flon 2012-02-27 Tid Måndag den 23 januari klockan 13 15:45 Plats Institutionen för didaktik och pedagogisk profession Närvarande Ledamöter Jonas Emanuelsson prefekt, ordförande Ann Zetterqvist

Läs mer

Handläggningsordning för att inrätta, revidera, ställa in eller avveckla program och kurser, samt för att inrätta eller avveckla huvudområden

Handläggningsordning för att inrätta, revidera, ställa in eller avveckla program och kurser, samt för att inrätta eller avveckla huvudområden Handläggningsordning för att inrätta, revidera, ställa in eller avveckla program och kurser, samt för att inrätta eller avveckla huvudområden Fastställd av rektor 2015-05-19 Dnr: FS 1.1-707-15 Denna handläggningsordning

Läs mer

Riktlinjer för antagning av excellent lärare

Riktlinjer för antagning av excellent lärare Dnr 2011/82 Riktlinjer för antagning av excellent lärare vid teologiska fakulteten Avsändare/Fastställd av teologiska fakultetsnämnden 2012-05-31 senast reviderad 2014-03-11 Innehållsförteckning A. Nämnd

Läs mer

Nyhetsbrev från programråd för yrkeslärarexamen nr 1:2017

Nyhetsbrev från programråd för yrkeslärarexamen nr 1:2017 Nyhetsbrev från programråd för yrkeslärarexamen nr 1:2017 Dagarna blir ljusare och våren är här. I december fick ni ett första nyhetsbrev från programråd för yrkeslärarexamen och nu har det blivit dags

Läs mer

Årscykel för fakultetsarbete 2016 Fakulteten för konst och humaniora

Årscykel för fakultetsarbete 2016 Fakulteten för konst och humaniora Årscykel för fakultetsarbete 2016 Fakulteten för konst och humaniora Månad Moment Ansvarig/handläggare Beslut/fastställande Kommentarer Januari Ta fram uppgifter till årsredovisning och bokslut Controller,

Läs mer

Verksamhetsberättelse för Specialpedagogoch Speciallärarprogrammen år 2013 IBL, Linköpings Universitet. Karin Forslund Frykedal Ann-Marie Markström

Verksamhetsberättelse för Specialpedagogoch Speciallärarprogrammen år 2013 IBL, Linköpings Universitet. Karin Forslund Frykedal Ann-Marie Markström Verksamhetsberättelse för Specialpedagogoch Speciallärarprogrammen år 2013 IBL, Linköpings Universitet Karin Forslund Frykedal Ann-Marie Markström Specialpedagogprogrammet Speciallärarprogrammet Kurs 1

Läs mer

Utbildningsutskottet för utbildning

Utbildningsutskottet för utbildning 2011-09-28 Fakultetsnämnden Utbildningsutskottet för utbildning Datum och tid: Plats: Onsdagen den 5 oktober Kl.09.15 U3-104, Mälardalens högskola, Västerås Ledamöter: Marie Öhman Ordförande Anna Chryssafis

Läs mer

ARBETSORDNING UPPSALA UNIVERSITET senast reviderad Dnr: UTBVET 2017/441. Arbetsordning för. Fakultetsnämnden för utbildningsvetenskaper

ARBETSORDNING UPPSALA UNIVERSITET senast reviderad Dnr: UTBVET 2017/441. Arbetsordning för. Fakultetsnämnden för utbildningsvetenskaper Arbetsordning för Fakulteten för utbildningsvetenskaper 1 Innehåll 1. Inledning 3 2. Fakultetsnämnd och dekan 3 3. Fakultetskollegiet för utbildningsvetenskaper 3 4. 4 5. Arbetsutskottet 5 6. Programkommittén

Läs mer

Handläggningsordning för att inrätta, revidera, ställa in eller avveckla utbildningar

Handläggningsordning för att inrätta, revidera, ställa in eller avveckla utbildningar Handläggningsordning för att inrätta, revidera, ställa in eller avveckla utbildningar Utbildningsstrategiska rådet 2012-05-08 Fastställd av rektor 2012-06-19 Dnr: UmU 100-976-11 Denna handläggningsordning

Läs mer

Protokoll vid sammanträde med utbildningskommittén för audiologi och logopedi

Protokoll vid sammanträde med utbildningskommittén för audiologi och logopedi Protokoll 181218 SAHLGRENSKA AKADEMIN Protokoll vid sammanträde med utbildningskommittén för audiologi och logopedi Datum: 2018-12-18 Tid: 14:00-15:40 Plats: Konferensrummet plan 6, Medicinaregatan 8B

Läs mer

Utbildningsplan för Sports coaching, kandidatprogram 180 högskolepoäng

Utbildningsplan för Sports coaching, kandidatprogram 180 högskolepoäng Utbildningsplan för Sports coaching, kandidatprogram 180 högskolepoäng Sports Coaching, Bachelor s Programme 180 Higher Education Credits Revidering fastställd av Utbildningsvetenskapliga fakultetsstyrelsen

Läs mer

Implementering av övergripande riktlinjer för utbildning vid SLU

Implementering av övergripande riktlinjer för utbildning vid SLU 1(7) DNR: SLU ua 2014.1.1.1-2447 Exp. den: 2014-06-10/IA 1(7) DNR: SLU ua 2014.1.1.1-2447 Exp. den: 2014-06-10/IA Utbildningsnämnden BESLUT Sändlista Implementering av övergripande riktlinjer för utbildning

Läs mer

Paragrafer: 1-9. Ordförande: Tomas Wahnström. Justeringsperson:

Paragrafer: 1-9. Ordförande: Tomas Wahnström. Justeringsperson: 1 Tid: Kl. 13.00 Plats: Högskolan i Borås, Allégatan 1, Tornrummet Närvarande ledamöter: Tomas Wahnström ordförande Agnes Nagy ledamot via Skype Malin Bengtsson ledamot Britt-Lis Johnsson sekreterare Paragrafer:

Läs mer

PROTOKOLL6 Sammanträdesdag Tid: Tisdagen den 14 maj 2013, kl Plats: Beurlingrummet, Ångströmlaboratoriet

PROTOKOLL6 Sammanträdesdag Tid: Tisdagen den 14 maj 2013, kl Plats: Beurlingrummet, Ångströmlaboratoriet PROTOKOLL6 1(5) Tid: Tisdagen den 14 maj 2013, kl. 13.15-16.35 Plats: Beurlingrummet, Ångströmlaboratoriet Närvarande ledamöter Marika Edoff Klas Hjort Arnold Pears Katarina Hedman Sofia Hedberg Andreas

Läs mer

Programkommittén för medicinsk diagnostik och teknik Närvarande ledamöter Ej närvarande Studentrepresentanter Övriga närvarande

Programkommittén för medicinsk diagnostik och teknik Närvarande ledamöter Ej närvarande Studentrepresentanter Övriga närvarande Protokoll fört vid sammanträde med Programkommittén för medicinsk diagnostik och teknik 23 mars 2009, klockan 14.00 16:30 Ingegerd Eriksson, Academicum, Medicinaregatan 3 Närvarande ledamöter Ingalill

Läs mer

HÖGSKOLAN I HALMSTAD. Oscar Edentoft 19/4 Anette Henriksson 19/4 Max Lundberg Bertil Nilsson Sofia Olandersson Anders Sanell Per-Ola Ulvenblad

HÖGSKOLAN I HALMSTAD. Oscar Edentoft 19/4 Anette Henriksson 19/4 Max Lundberg Bertil Nilsson Sofia Olandersson Anders Sanell Per-Ola Ulvenblad Närvarande ledamöter Övriga närvarande Eva Berggren Oscar Edentoft 19/4 Anette Henriksson 19/4 Max Lundberg Bertil Nilsson Sofia Olandersson Anders Sanell Per-Ola Ulvenblad Jonas Bäckman Jennie Wagnemark

Läs mer

Regler för utbildningsgranskningar

Regler för utbildningsgranskningar Regler för utbildningsgranskningar Typ av dokument Regler Beslutad av Rektor Beslutsdatum 2019-06-27 Dnr SU FV-1.1.2-2143-19 Giltighetstid 2019-07-01 - tillsvidare Ersätter dokument - Ansvarig förvaltningsavdelning

Läs mer

Utbildningsplan. Masterprogram i marknadsföring. Dnr HS 2015/401. SASMF Masterprogram i Marknadsföring Master programme in Marketing

Utbildningsplan. Masterprogram i marknadsföring. Dnr HS 2015/401. SASMF Masterprogram i Marknadsföring Master programme in Marketing Dnr HS 2015/401 Fakulteten för humaniora och samhällsvetenskap Utbildningsplan Masterprogram i marknadsföring Programkod: Programmets benämning: Inriktningar: SASMF Masterprogram i Marknadsföring Master

Läs mer

Studentrepresentanter. Tim Bengtsson, ersättare. Närvaro- och yttranderätt Angela Falk, stud. repr.

Studentrepresentanter. Tim Bengtsson, ersättare. Närvaro- och yttranderätt Angela Falk, stud. repr. Protokoll fört vid sammanträde med Programkommittén för medicin 15 december 2009, klockan 15.00 ca 17.20 Lokal: Jörgen Lehmann, Academicum, Medicinaregatan 3 Närvarande ledamöter Svante Nordgren, ordförande

Läs mer

Protokoll vid sammanträde med utbildningskommittén för medicin

Protokoll vid sammanträde med utbildningskommittén för medicin SAHLGRENSKA AKADEMIN INSTITUTIONEN FÖR MEDICIN Protokoll vid sammanträde med utbildningskommittén för medicin Datum: 2017-10-19 Tid: kl. 13:00 15:00 Plats: Ingegerd Eriksson, Academicum, plan 3 Närvarande

Läs mer

Protokoll från sammanträde med Utbildningsvetenskapliga fakultetsstyrelsen

Protokoll från sammanträde med Utbildningsvetenskapliga fakultetsstyrelsen UTBILDNINGSVETENSKAPLIGA FAKULTETEN Protokoll från sammanträde med Utbildningsvetenskapliga fakultetsstyrelsen Datum: Tid: Plats: Närvarande ledamöter Frånvarande ledamöter 2018-02-28 09:00-12:40 Al 136,

Läs mer

Beslutas att fastställa Dekanus vidaredelegation samt anvisningar enligt handling (kolumn 5).

Beslutas att fastställa Dekanus vidaredelegation samt anvisningar enligt handling (kolumn 5). LINKÖPINGS UNIVERSITET Fakultetsstyrelsen för tekniska fakulteten us 2012-09-05 PROTOKOLL FSTdel 12/128 B Närvarande: Ulf Nilsson dekanus Ingela Wiklund föredragande Maria Boberg sekr 1 Föredragande: Ingela

Läs mer

Utbildningsnämnden för Musiker- och kyrkomusikerutbildningarna.

Utbildningsnämnden för Musiker- och kyrkomusikerutbildningarna. Utbildningsnämnden för Musiker- och kyrkomusikerutbildningarna. Berth Lideberg, föredragande hälsade ledamöterna välkomna. 1 Val av ordförande 2 Val av vice ordförande 3 Förslag till nya ledamöter Mattias

Läs mer

Kallelse och ärendelista

Kallelse och ärendelista IT-FAKULTETEN 2015-09-03 Kallelse och ärendelista IT-fakultetsstyrelsen kallas till sammanträde torsdag 10 september, kl 10.00 12.00 i seminarierum 342, Kuggen, plan 3 (det inglasade rummet mitt emot entrén),

Läs mer