Utbildningsrådet för grundnivå och avancerad nivå

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Utbildningsrådet för grundnivå och avancerad nivå"

Transkript

1 Datum: Fakulteten för teknik Utbildningsrådet för grundnivå och avancerad nivå Protokoll Närvarande: Staffan Carius dekan, ordförande Björn Johannesson prodekan Conny Sjögren studierektor Ma, Fy, Lub Rune Körnefors studierektor, Data/IT Åsa Bolmsvik studierektor, Hing Pär Karlsson lärarrepresentant, Sjö Pia Gröhn studeranderepresentant Vakant studeranderepresentant utbildningsledare Kallade: Brita Johansson-Cederblad kvalitetsrådsgrupp, 25 Hanna Palmér kvalitetsrådsgrupp, 26 Ärende 22 Utseende av justeringsperson att jämte ordföranden utses Conny Sjögren att justera protokollet. Ärende 23 Fastställande av dagordning att fastställa dagordningen med tydliggörandet att ärenden kan behöva bordläggas p.g.a. tidsbrist. Ärende 24 Uppföljning av föregående protokoll att skicka ut föregående protokoll till ledamöterna och justera det vid kommande möte. Ärende 25 Internremiss: Kvalitetssystem och mål för utbildningskvalitet Föredragande: Brita Johansson-Cederblad Brita Cederblad presenterar ett förslag på ett övergripande kvalitetssystem för universitetet med tillhörande mål för utbildningskvalitet. Förslaget har gått ut på remiss till fakulteter och svar ska skickas in 17 maj. Målen utgår från de bedömningskriterier som UKÄ ställt upp för deras kommande lärosätesgranskningar. Ledamöterna ställer frågor till Brita och det diskuteras om några av målen kan omformuleras till mer kvantitativa mål 1 (6)

2 och hur målen och kriterierna angivna för Treklövergranskningen bör relateras till varandra. UR diskuterar också hur fakulteten bäst inhämtar synpunkter till remissvaret och sprider information om kvalitetsmålen. Ledamöterna kommenterar också att det är viktigt att universitetet följer upp och tar hem goda exempel från de lärosätesgranskningar som genomförs innan LNU granskas att uppdra åt dekan och prodekan att ta fram ett övergripande remissvar som cirkuleras för kommentarer till UR-ledamöter och att remissen skickas ut till prefekter för synpunkter och till programansvariga för information. Ärende 26 Digitala strategin Föredragande: Hanna Palmér Hanna Palmér redovisar arbetsgruppens förslag på universitetsgemensamma digitala strategier och noterar ledamöternas diskussion. UR påpekar bl.a. att det är viktigt att såväl både didaktiska och tekniska aspekter lyfts fram i strategin. Strategin ska inte bara vara användbar för distansundervisning utan även för en mer flexibel och digital lärandemiljö inom campus. Förslaget innehåller just nu mål för undervisning men rubriken anger att det även ska finnas mål för studentlärande och själva strategitexten behöver utvecklas. Ledamöterna påpekar även att studenter har olika förkunskapskrav vad det gäller digitalisering vilket behöver tas hänsyn till. att skicka den sammanställning av de behov av stöd för ett digitalt lärande som fakulteten identifierat i ett tidigare sammanhang till Hanna Palmér. Ärende 27 Pedagogisk utveckling och samordning Föredragande: Staffan Carius Behov av stöd för pedagogisk utveckling I samband med att organisationen för UPE omarbetas har fakulteten ombetts inkomma med förslag på olika behov av centralt stöd i pedagogiska frågor/utbildning som finns. UR kommenterar att de befintliga UPE -kurserna inte stödjer lärares pedagogiska utveckling vad det tex. gäller metodik. Lärare kan behöva mentorer som går bredvid. Utifrån fakultetens behov kunde ett pedagogiskt kurspaket tas fram och det bör bli mer meriterande att ha genomgått pedagogisk utbildning. 2 (6)

3 Pedagogisk samordning I samband med att UPE läggs ner och en ny organisation för samordning av högskolepedagogiska frågor utreds pekar rektor på att organisationen för pedagogiska samordnare är viktig och bör fortleva. Vid FTK finns ingen funktionsbeskrivning för pedagogisk samordnare och flertalet av institutionerna har inga samordnare utsedda utan har angett en kontaktperson. Innan eventuella pedagogiska samordnare utses bör fakulteten ta fram en funktionsbeskrivning. att uppdra åt studierektorer och institutionernas kontaktpersoner för pedagogisk samordning att inkomma med förslag på behov av pedagogiska utbildningar eller stöd som finns inom fakulteten. Förslagen ska skickas till ftk@lnu.se senast 19 maj att uppdra åt dekan att i samråd med kontaktpersoner för pedagogisk samordning ta fram en funktionsbeskrivning för pedagogisk samordnare. Fastställda funktionsbeskrivningar från andra fakulteter bör ligga till grund för uppdraget. Ärende 28 Information: Utbildnings- och vårdialog Föredragande: Staffan Carius, Björn Johanssesson a) Utbildningsdialog, 30 mars Utbildningsdialogen fokuserade fakultetens kvalitetsarbete och kvalitetsberättelsen utgjorde ett underlag. Ledamöterna har tagit del av minnesanteckningar från dialogen. Ledamöterna informeras även om att bedömargruppens rapport för pilotprojektet inom Treklövern är på gång. b) Vårdialog, 18 april att minnesanteckningarna från vårdialogen skickas ut till kommande UR-möte. Ärende 29 Information: Rapport CING-grupp P.g.a. tidsbrist fick ledamöterna följande skriftliga information: Vid styrelsemötet 10 mars redovisade arbetsgruppen för civilingenjörsrättigheten sitt arbete och prefekterna var inbjudna att lyssna. Vid styrelsemötet 28 april ska en ny grupp tillsättas som får i uppdrag att färdigställa en ansökan om examensrättighet till UKÄ för civilingenjörsutbildning 3 (6)

4 inom Mjukvaruteknik (15 mars 2018). att projektgruppens rapport görs tillgänglig för ledamöterna. Ärende 30 Information: Kurs- och utbildningsplaner P.g.a. tidsbrist fick ledamöterna följande skriftliga information: Tidsplaner och deadlines Med anledning av att LNU går in i Ladok 3 till hösten kommer det att bli ännu viktigare att tidsplaner för fastställande av kurs- och utbildningsplaner hålls då t.ex. kurstillfällen och programplaner läggs in manuellt och ligger till grund för antagning och sedan examination/inrapportering av resultat. Programplanerna måste stämma med gällande utbildningsplan/kurser som studenten läser annars får studenten inte ut sin specifika examen. För ett fastställande kommer även en engelsk översättning att krävas. Även beslut om utseende av kursansvariga och examinatorer måste ske enligt tidsplan och eventuella byten måste kommuniceras/beslutas. Nuvarande tidsplaner som finns för fastställande av kursoch utbildningsplaner, inmatning av korrekta provmoment samt utseende av kursansvariga och examinatorer är anpassade till Ladok 3 under förutsättning att tidsplanerna hålls. Tidsplan FTK kursinfo 2017 Ärende 31 Förkunskapskrav att bordlägga ärendet p.g.a. tidsbrist. Ärende 32 Alumnverksamhet att bordlägga ärendet p.g.a. tidsbrist. Ärende 33 Rapportering från studierektorer Data/IT- Rune Körnefors tar upp de punkter som framkommit vid programkommittémötet och som UR behöver behandla vid kommande möten, bl.a. ambitionsnivå för programvärderingar och varierande kommentarer på kursplaner från KUR. 4 (6)

5 Ma/Fy/Lub Conny Sjögren berättar att programansvarig för basåret kommer att titta närmare på bl.a. hur studentströmmen ser ut från basåret till andra program och hur det ser ut i förhållande till bastermin. Ingenjörsområdet Åsa Bolmsvik meddelar att arbete pågår med att revidera kursplaner för examensarbeten inom respektive högskoleingenjörsprogram för att göra de mer tydliga och mer likformade. Revideringen innebär bla.a byte av titel, tydliggörande av målformuleringar och examinationsformer. Revideringen medför redaktionella ändringar i berörda utbildningsplaner såsom byte av titel för examensarbeteskurs och borttagandet av huvudområde för examensarbetet för att undvika att studenter kan ta ut en dubbel examen utan att programansvarig och examinator kunnat göra ett tillgodoräknande. Möten med programkommitté har behandlat rutiner för förkunskapskrav och villkorsantagning, språkstöd för studenter och uppdatering av mall för examensarbete. Sjö Pär Karlsson meddelar att arbetet med att införa kursbudgetar påbörjats vilket inom vissa kurser kan leda till kvalitetsproblem. Diskussioner förs om att ändra förkunskapskraven till Sjöbefälsutbildningarna och att söktrycket har backat något för sjökaptensprogrammet samt att det finns en lägre tillgång på fartygsförlagda praktikplatser. Ärende 34 Allmän information - Kvalitetsrådet 6 april - Fakultetsstyrelsen 10 feb, utbildningsplaner, redovisning CING-grupp - Internationalisering på hemmaplan, seminarium 6 april, Kalmar - Workshop Global Classroom, 27 april, - Rektorsbeslut Kvalitetsrådets uppdrag (bilaga) - Rektorsbeslut Lokala regler Studentrepresentation (bilaga) - Omarbetad LNU-barometer går ut till sistaterminsstudenter mitten av april och info ges till programansvariga, FTK förbättra svarsfrekvens. - Treklöverarbetet, rapport till kluster 13 och planering kluster 6 samt utvärdering pilotomgång - Instruktioner riskanalys utbildningsutbud, redovisning höstdialog (bilaga) 5 (6)

6 bygg Ärende 35 Övriga frågor 6 (6)

Utbildningsrådet för grundnivå och avancerad nivå

Utbildningsrådet för grundnivå och avancerad nivå Datum: 2018-01-19 Fakulteten för teknik Utbildningsrådet för grundnivå och avancerad nivå Protokoll Närvarande: Björn Johannesson prodekan Conny Sjögren studierektor Ma, Fy, Lub Rune Körnefors studierektor,

Läs mer

Utbildningsrådet för grundnivå och avancerad nivå

Utbildningsrådet för grundnivå och avancerad nivå Datum: 2017-06-01 Fakulteten för teknik Utbildningsrådet för grundnivå och avancerad nivå Protokoll Närvarande: Björn Johannesson prodekan, ordförande Conny Sjögren studierektor Ma, Fy, Lub Åsa Bolmsvik

Läs mer

Utbildningsrådet för grundnivå och avancerad nivå

Utbildningsrådet för grundnivå och avancerad nivå Datum: 2018-05-18 Fakulteten för teknik Utbildningsrådet för grundnivå och avancerad nivå Protokoll Närvarande: Björn Johannesson prodekan, ordförande Conny Sjögren studierektor Ma/Fy/Lub, ej närvarande

Läs mer

Utbildningsrådet för grundnivå och avancerad nivå

Utbildningsrådet för grundnivå och avancerad nivå Protokoll 2014-11-26 Fakulteten för teknik Utbildningsrådet för grundnivå och avancerad nivå Protokoll Närvarande: Ann-Charlotte Larsson ordförande, prodekan Conny Sjögren Rune Körnefors Frånvarande: Erika

Läs mer

Utbildningsrådet för grundnivå och avancerad nivå

Utbildningsrådet för grundnivå och avancerad nivå Protokoll 2014-02-19 Fakulteten för teknik Utbildningsrådet för grundnivå och avancerad nivå Protokoll Närvarande: Ann-Charlotte Larsson ordförande, prodekan Päivi Jokela Pär Karlsson Hanna Palmer, 5 Stina

Läs mer

Utbildningsrådet för grundnivå och avancerad nivå

Utbildningsrådet för grundnivå och avancerad nivå Protokoll 2013-08-22 Fakulteten för teknik Utbildningsrådet för grundnivå och avancerad nivå Protokoll Närvarande: Ann-Charlotte Larsson ordförande, prodekan Izudin Dugic Päivi Jokela Hanna Palmer Anette

Läs mer

Utbildningsrådet för grundnivå och avancerad nivå

Utbildningsrådet för grundnivå och avancerad nivå Protokoll 2014-01-16 Fakulteten för teknik Utbildningsrådet för grundnivå och avancerad nivå Protokoll Närvarande: Ann-Charlotte Larsson ordförande, prodekan Päivi Jokela lärarrepresentant Pär Karlsson

Läs mer

Plats: Högskolan i Borås, A 523. Närvarande ledamöter: Anita Varga ordförande Anna Hellén Elisabeth Persson Kristina Bartley Maria Ferlin

Plats: Högskolan i Borås, A 523. Närvarande ledamöter: Anita Varga ordförande Anna Hellén Elisabeth Persson Kristina Bartley Maria Ferlin 1 (7) Tid: Kl. 9.00-12.30 Plats: Högskolan i Borås, A 523 Närvarande ledamöter: Anita Varga ordförande Anna Hellén Elisabeth Persson Kristina Bartley Maria Ferlin Frånvarande: Studentrepresentant 1 vakant

Läs mer

Plan för systematiskt kvalitetsarbete vid Ekonomihögskolan

Plan för systematiskt kvalitetsarbete vid Ekonomihögskolan Dnr: 2014/427-1.1 Ekonomihögskolan Plan för systematiskt kvalitetsarbete vid Ekonomihögskolan läsåren 2014/2015 2016/2017 Beslutat av Fakultetsstyrelsen Gäller från Våren 2015 Beslutat av: Beslutsdatum:

Läs mer

Årscykel för fakultetsarbete 2016 Fakulteten för konst och humaniora

Årscykel för fakultetsarbete 2016 Fakulteten för konst och humaniora Årscykel för fakultetsarbete 2016 Fakulteten för konst och humaniora Månad Moment Ansvarig/handläggare Beslut/fastställande Kommentarer Januari Ta fram uppgifter till årsredovisning och bokslut Controller,

Läs mer

Årscykel för fakultetsarbete 2017 Fakulteten för konst och humaniora

Årscykel för fakultetsarbete 2017 Fakulteten för konst och humaniora Årscykel för fakultetsarbete 2017 Fakulteten för konst och humaniora Månad Moment Ansvarig/handläggare Beslut/fastställande Kommentarer Januari Ta fram uppgifter till årsredovisning och bokslut Controller,

Läs mer

Kvalitetsberättelse 2016

Kvalitetsberättelse 2016 Kvalitetsberättelse 2016 Fakulteten för teknik Fastställd 2017-03-10 Dnr: 2017/1087-1.2 Kvalitetsberättelsens syfte Kvalitetsberättelsen fokuserar på de resultat, analyser och åtgärder som erhållits från

Läs mer

Linnéuniversitetets kvalitetsråd

Linnéuniversitetets kvalitetsråd Mötesdatum: Linnéuniversitetets kvalitetsråd Ledamöter: Närvarande: Frånvarande: Övriga: Lena Fritzén, prorektor, ordförande Niklas Ammert, Fakulteten för konst och humaniora Bo Bergbäck, prorektor Cristoffer

Läs mer

Protokoll fört vid sammanträde med utbildningskommittén för odontologi

Protokoll fört vid sammanträde med utbildningskommittén för odontologi SAHLGRENSKA AKADEMIN Protokoll fört vid sammanträde med utbildningskommittén för odontologi Datum: 2016-03-17 Tid: 14.00 16.30 Plats: Institutionen för odontologi, Medicinaregatan 12 F, Seminarierummet

Läs mer

Institutionsstyrelsen- Socialt arbete

Institutionsstyrelsen- Socialt arbete Protokoll Sammanträdesdatum: 111205 Institutionsstyrelsen- Socialt arbete Ledamöter: Närvarande: Jan Petersson, ordförande Marie Albertsson, lärarrepresentant, Sandra Karlsson, studeranderepresentant Kalmar

Läs mer

Institutionsstyrelsen för institutionen för hälso- och vårdvetenskap

Institutionsstyrelsen för institutionen för hälso- och vårdvetenskap Protokoll Sammanträdesdatum: 2011-06-15 Institutionsstyrelsen för institutionen för hälso- och vårdvetenskap Ledamöter: Närvarande: Frånvarande: Övriga: Ingrid Runeson ordförande Björn Albin, lärarrepresentant

Läs mer

Årscykel för fakultetsarbete 2018 Fakulteten för konst och humaniora

Årscykel för fakultetsarbete 2018 Fakulteten för konst och humaniora Årscykel för fakultetsarbete 2018 Fakulteten för konst och humaniora Månad Moment Ansvarig/handläggare Beslut/fastställande Kommentarer Januari Ta fram uppgifter till årsredovisning och bokslut Controller,

Läs mer

Ekonomihögskolan Utbildningsråd

Ekonomihögskolan Utbildningsråd Minnesanteckningar UR2:2015 Mötesdatum: 2015-05-06 Ekonomihögskolan Utbildningsråd Ledamöter: Petter Boye ordförande Anna Alexandersson Linnéa Olsson Setayesh Sattari Amanda Tamme Studeranderepresentant

Läs mer

2. Föregående protokoll *Alla kursplaner som avhandlades är i ordning.

2. Föregående protokoll *Alla kursplaner som avhandlades är i ordning. Sid 1 (6) Närvarande Bilaga 0:1 Ärende 1 Fastställande av föredragningslistan, Val av viceordförande under mandatperioden, Beslut/Åtgärd Ordförande hälsade alla nya rådsmedlemmar välkommen samt berättade

Läs mer

Plan för systematiskt kvalitetsarbete för grundnivå och avancerad nivå vid fakulteten för konst och humaniora

Plan för systematiskt kvalitetsarbete för grundnivå och avancerad nivå vid fakulteten för konst och humaniora Beslutsdatum: 2014-03-25 Dnr: 2013/415-1.1 Fakulteten för konst och humaniora Plan för systematiskt kvalitetsarbete för grundnivå och avancerad nivå vid fakulteten för konst och humaniora Beslutat av Fakultetsstyrelsen

Läs mer

Interna kvalitetssäkringsprocesser

Interna kvalitetssäkringsprocesser Interna kvalitetssäkringsprocesser Råd för utbildning på grund och avancerad nivå Fakulteten för humanvetenskap Fastställd 2009 05 19 1.Inledning Rådet för utbildning på grund och avancerad nivå har per

Läs mer

Fakultetsstyrelsen för konst och humaniora

Fakultetsstyrelsen för konst och humaniora Protokoll Sammanträdesdatum: 2019-02-25 Fakultetsstyrelsen för konst och humaniora Ledamöter: Närvarande: Gunlög Fur ordförande Hans T Sternudd vice ordförande Jørgen Bruhn ledamot Martina Böök studeranderepresentant

Läs mer

Systematiskt kvalitetsarbete inom grundutbildning

Systematiskt kvalitetsarbete inom grundutbildning 2018-06-13 Dnr G 2018/166 KONSTNÄRLIGA FAKULTETEN Systematiskt kvalitetsarbete inom grundutbildning I detta PM beskrivs Konstnärliga fakultetens kontinuerliga kvalitetsarbete med fokus på terminsvisa och

Läs mer

Protokoll vid sammanträde med utbildningskommittén för medicin

Protokoll vid sammanträde med utbildningskommittén för medicin SAHLGRENSKA AKADEMIN INSTITUTIONEN FÖR MEDICIN Protokoll vid sammanträde med utbildningskommittén för medicin Datum: 2017-10-19 Tid: kl. 13:00 15:00 Plats: Ingegerd Eriksson, Academicum, plan 3 Närvarande

Läs mer

Plan för intern kvalitetssäkring av utbildning 2012-2014

Plan för intern kvalitetssäkring av utbildning 2012-2014 Plan för intern kvalitetssäkring av utbildning 2012-2014 Råd för utbildning på grund- och avancerad nivå Fakulteten för humanvetenskap Fastställd 2012-05-23 Reviderat 2013-04-08 Dnr MIUN 2012/895 1. Inledning

Läs mer

Riktlinjer för självständiga arbeten inom fakulteten för teknik vid Linnéuniversitetet

Riktlinjer för självständiga arbeten inom fakulteten för teknik vid Linnéuniversitetet Styrelsebeslut 2014-06-13 Dnr: ST 2014/231-1.1 Fakulteten för teknik Riktlinjer för självständiga arbeten inom fakulteten för teknik vid Linnéuniversitetet Syftet med riktlinjerna är att få en enhetlig

Läs mer

Fakulteten för teknik Styrelse

Fakulteten för teknik Styrelse Protokoll Sammanträdesdatum: 2013-10-04 Fakulteten för teknik Styrelse Närvarande ledamöter: frånvarande: föredragande: övriga Staffan Carius, dekan, ordförande Ann-Charlotte Larsson, prodekan Carl Hult,

Läs mer

Processbeskrivning av LiU:s modell för kvalitetssäkring av utbildning på grundnivå och avancerad nivå

Processbeskrivning av LiU:s modell för kvalitetssäkring av utbildning på grundnivå och avancerad nivå DNR LIU-2017-01507 1(5) Processbeskrivning av LiU:s modell för kvalitetssäkring av utbildning på grundnivå och avancerad nivå Samtliga utbildningar på grundnivå, avancerad nivå och forskarnivå ska kvalitetssäkras

Läs mer

PROCESS. Processöversikt... 2 Syfte... 2 Processägare... 2 Startpunkt... 3 Slutpunkt... 3 Roller... 3 Resurser... 3 Processteg...

PROCESS. Processöversikt... 2 Syfte... 2 Processägare... 2 Startpunkt... 3 Slutpunkt... 3 Roller... 3 Resurser... 3 Processteg... Innehåll Processöversikt... 2 Syfte... 2 Processägare... 2 Startpunkt... 3 Slutpunkt... 3 Roller... 3 Resurser... 3 Processteg... 4 Processbeskrivning_Inrätta_kurs Page 1 of 8 Processöversikt Inrättande

Läs mer

MATK11, Matematik: Examensarbete för kandidatexamen, 15 högskolepoäng Mathematics: Bachelor's Degree Project, 15 credits Grundnivå / First Cycle

MATK11, Matematik: Examensarbete för kandidatexamen, 15 högskolepoäng Mathematics: Bachelor's Degree Project, 15 credits Grundnivå / First Cycle Naturvetenskapliga fakulteten MATK11, Matematik: Examensarbete för kandidatexamen, 15 högskolepoäng Mathematics: Bachelor's Degree Project, 15 credits Grundnivå / First Cycle Fastställande Kursplanen är

Läs mer

HANDLÄGGNINGSORDNING FÖR ATT

HANDLÄGGNINGSORDNING FÖR ATT HANDLÄGGNINGSORDNING FÖR ATT - INRÄTTA, - REVIDERA, - STÄLLA IN ELLER - AVVECKLA KURS, PROGRAM, HUVUDOMRÅDE OCH LOKAL EXAMENSBESKRIVNING Typ av dokument Datum 2019-02-26 Dnr FS 1.1-2345-18 Beslutad av

Läs mer

Riktlinjer för anställning och befordran av lärare samt för antagning av docent och av excellent lärare vid teknisknaturvetenskapliga

Riktlinjer för anställning och befordran av lärare samt för antagning av docent och av excellent lärare vid teknisknaturvetenskapliga TEKNAT 2014/214 Riktlinjer för anställning och befordran av lärare samt för antagning av docent och av excellent lärare vid teknisknaturvetenskapliga vetenskapsområdet Fastställda av teknisk-naturvetenskapliga

Läs mer

HANDLÄGGNINGSORDNING FÖR DIARIEFÖRING OCH ARKIVERING AV ÄRENDEN INOM UTBILDNING, GRUNDNIVÅ OCH AVANCERAD NIVÅ

HANDLÄGGNINGSORDNING FÖR DIARIEFÖRING OCH ARKIVERING AV ÄRENDEN INOM UTBILDNING, GRUNDNIVÅ OCH AVANCERAD NIVÅ STYRDOKUMENT A 2016/17 HANDLÄGGNINGSORDNING FÖR DIARIEFÖRING OCH ARKIVERING AV ÄRENDEN INOM UTBILDNING, GRUNDNIVÅ OCH AVANCERAD NIVÅ Publicerad 2016-10-12 Beslutsfattare Handläggare Hans Carlsten Annika

Läs mer

Fakulteten för teknik Styrelse

Fakulteten för teknik Styrelse Protokoll Sammanträdesdatum: 2016-03-11 Fakulteten för teknik Styrelse Närvarande ledamöter: frånvarande: föredragande: Staffan Carius, dekan, ordförande Johan Bergh, suppleant Fredrik Hjorth, lärarrepresentant

Läs mer

Fakulteten för teknik Styrelse

Fakulteten för teknik Styrelse Protokoll Sammanträdesdatum: 2013-08-29 Fakulteten för teknik Styrelse Närvarande ledamöter: frånvarande: föredragande: Staffan Carius, dekan, ordförande Ann-Charlotte Larsson, prodekan Fredrik Hjorth,

Läs mer

Utbildningskommittén för arbetsterapi och fysioterapi Jessica Engström

Utbildningskommittén för arbetsterapi och fysioterapi Jessica Engström Sida 1 av 5 Utbildningskommittén för arbetsterapi och fysioterapi PROTOKOLL Måndagen den 24 mars 2014, kl 14:00-16:15. Konferensrummet, plan 3, hus 2, Arvid Wallgrens backe Närvarande ledamöter Kajsa Eklund,

Läs mer

Sal A201, Vårdvetarhuset. Ann Sörlin, ordförande. Yrkeslivsrepresentanter Anna Bråndal Christer Larsson

Sal A201, Vårdvetarhuset. Ann Sörlin, ordförande. Yrkeslivsrepresentanter Anna Bråndal Christer Larsson Sid 1 (5) Datum för mötet: 2017-04-26 Plats för mötet Närvarande (beslutande): Sal A201, Vårdvetarhuset Ann Sörlin, ordförande Lärarrepresentanter Margareta Lindberg, programansvarig AT Apostolos Theos,

Läs mer

Kvalitetsnämnd avseende utbildning på grundnivå och avancerad nivå, sammanträde

Kvalitetsnämnd avseende utbildning på grundnivå och avancerad nivå, sammanträde 1(6) Kvalitetsnämnd avseende utbildning på grundnivå och avancerad nivå, sammanträde Närvarande: Ledamöter Åsa Danielsson Anna Maria Blomgren Christian Svensson Limsjö Lars Jämterud Annika Silvervarg Izabella

Läs mer

Riktlinjer för anställning och befordran av lärare samt för antagning av docent och av excellent lärare vid teknisknaturvetenskapliga

Riktlinjer för anställning och befordran av lärare samt för antagning av docent och av excellent lärare vid teknisknaturvetenskapliga TEKNAT 2013/6 Riktlinjer för anställning och befordran av lärare samt för antagning av docent och av excellent lärare vid teknisknaturvetenskapliga vetenskapsområdet Fastställda av teknisk-naturvetenskapliga

Läs mer

Ordförande Ledamot Ledamot Ledamot Ledamot Ledamot Ledamot Ledamot Ledamot Ledamot Ledamot Ledamot. Sekreterare

Ordförande Ledamot Ledamot Ledamot Ledamot Ledamot Ledamot Ledamot Ledamot Ledamot Ledamot Ledamot. Sekreterare Sid 1 (6) Närvarande Ledamöter Birgitta Bernspång Christina Ljungberg Johan Sjöström Börje Rehn Britt-Marie Lindgren Mari Norgren Anders Berglund Emma Johansson Fredrik Karlsson Anna Arnqvist Klas-Göran

Läs mer

Kursplanen är fastställd av Naturvetenskapliga fakultetens utbildningsnämnd att gälla från och med , vårterminen 2019.

Kursplanen är fastställd av Naturvetenskapliga fakultetens utbildningsnämnd att gälla från och med , vårterminen 2019. Naturvetenskapliga fakulteten MASK11, Matematisk statistik: Examensarbete - kandidatexamen, 15 högskolepoäng Mathematical Statistics: Bachelor's Degree Project, 15 credits Grundnivå / First Cycle Fastställande

Läs mer

Organisationsbeskrivning för fakulteten för konst och humaniora

Organisationsbeskrivning för fakulteten för konst och humaniora Dnr: 2014/45-1.3 Organisationsbeskrivning för fakulteten för konst och humaniora Beslutat av Dekanus för konst och humaniora Gäller från 2014-02-03 (reviderad 2016-05-09) Gäller från: 2014-02-03 Reviderad:

Läs mer

Indelning av utbildningsprogram i Programkommitteér

Indelning av utbildningsprogram i Programkommitteér Dekanbeslut 2016-08-22 Dnr: 2016/4325-1.1 Dnr: 2016/4323-1.1 Dnr: 2016/4322-1.1 Dnr: 2016/4324-1.1 Indelning av utbildningsprogram i Programkommitteér För att stödja fakultens arbete med kvalitetssäkring

Läs mer

Kvalitetsnämnd avseende utbildning på grundnivå och avancerad nivå, sammanträde

Kvalitetsnämnd avseende utbildning på grundnivå och avancerad nivå, sammanträde 1(5) Kvalitetsnämnd avseende utbildning på grundnivå och avancerad nivå, sammanträde Närvarande: Ledamöter Åsa Danielsson Anna Maria Blomgren Göran Hägg Christian Svensson Limsjö Lars Jämterud Ann-Charlotte

Läs mer

Roller och ansvarsfördelning inom forskarutbildningen vid Teknisk-naturvetenskaplig fakultet, Umeå universitet

Roller och ansvarsfördelning inom forskarutbildningen vid Teknisk-naturvetenskaplig fakultet, Umeå universitet Umeå universitet Teknisk-naturvetenskaplig fakultet 2016-12-07 Dnr: FS 1.1-2139-16 Sid 1 (5) Roller och ansvarsfördelning inom forskarutbildningen vid Teknisk-naturvetenskaplig fakultet, Umeå universitet

Läs mer

Organisationsbeskrivning för fakulteten för konst och humaniora

Organisationsbeskrivning för fakulteten för konst och humaniora Dnr: 2014/45-1.3 Organisationsbeskrivning för fakulteten för konst och humaniora Beslutat av Dekanus för konst och humaniora Gäller från 2014-02-03 (reviderad 2018-02-07) Gäller från: 2014-02-03 Reviderad:

Läs mer

2013-05-10. Detaljerad processbeskrivning Ta fram och revidera kursplaner. Sida 1 (10)

2013-05-10. Detaljerad processbeskrivning Ta fram och revidera kursplaner. Sida 1 (10) 2013-05-10 Detaljerad processbeskrivning Ta fram och revidera kursplaner Sida 1 (10) INNEHÅLLSFÖRTECKNING 1 PROCESS TA FRAM OCH REVIDERA KURSPLANER... 3 1.1 Processens syfte... 3 1.2 Övergripande beskrivning

Läs mer

Riktlinjer för antagning av excellent lärare

Riktlinjer för antagning av excellent lärare Dnr 2011/82 Riktlinjer för antagning av excellent lärare vid teologiska fakulteten Avsändare/Fastställd av teologiska fakultetsnämnden 2012-05-31 senast reviderad 2014-03-11 Innehållsförteckning A. Nämnd

Läs mer

Utbildningsplan för Sports coaching, kandidatprogram 180 högskolepoäng

Utbildningsplan för Sports coaching, kandidatprogram 180 högskolepoäng Utbildningsplan för Sports coaching, kandidatprogram 180 högskolepoäng Sports Coaching, Bachelor s Programme 180 Higher Education Credits Revidering fastställd av Utbildningsvetenskapliga fakultetsstyrelsen

Läs mer

Programrådet ämneslärarexamen

Programrådet ämneslärarexamen Protokoll 2015-03-26 Programrådet ämneslärarexamen Ledamöter: Närvarande: Frånvarande: Johanna Jormfeldt, ordförande Josefin Andersson, studeranderepresentant Henrik Hegender, ledamot Mats Lindahl, ledamot

Läs mer

Delegationsordning fakultetsstyrelsen vid Medicinska fakulteten (FSM) delegationer för utbildning på grund och avancerad nivå

Delegationsordning fakultetsstyrelsen vid Medicinska fakulteten (FSM) delegationer för utbildning på grund och avancerad nivå 1(7) Delegationsordning fakultetsstyrelsen vid Medicinska fakulteten () delegationer för utbildning på grund och avancerad nivå Rektor har fastställt delegationsordning av beslutanderätten i ärenden om

Läs mer

Studentrepresentanter. Tim Bengtsson, ersättare. Närvaro- och yttranderätt Angela Falk, stud. repr.

Studentrepresentanter. Tim Bengtsson, ersättare. Närvaro- och yttranderätt Angela Falk, stud. repr. Protokoll fört vid sammanträde med Programkommittén för medicin 15 december 2009, klockan 15.00 ca 17.20 Lokal: Jörgen Lehmann, Academicum, Medicinaregatan 3 Närvarande ledamöter Svante Nordgren, ordförande

Läs mer

Utbildningsplan för Sports coaching, kandidatprogram 180 högskolepoäng

Utbildningsplan för Sports coaching, kandidatprogram 180 högskolepoäng Utbildningsplan för Sports coaching, kandidatprogram 180 högskolepoäng Sports Coaching, Bachelor Programme 180 Higher Education Credits Revidering fastställd av Utbildningsvetenskapliga fakultetsstyrelsen

Läs mer

Årscykel för fakultetsarbete 2019 Fakulteten för konst och humaniora

Årscykel för fakultetsarbete 2019 Fakulteten för konst och humaniora Årscykel för fakultetsarbete 2019 Fakulteten för konst och humaniora Månad Moment Ansvarig/handläggare Beslut/fastställande Kommentarer Januari Ta fram uppgifter till årsredovisning och bokslut Controller,

Läs mer

Kvalitetsnämnd avseende utbildning på grundnivå och avancerad nivå, sammanträde

Kvalitetsnämnd avseende utbildning på grundnivå och avancerad nivå, sammanträde 1(5) Kvalitetsnämnd avseende utbildning på grundnivå och avancerad nivå, sammanträde Närvarande: Ledamöter Åsa Danielsson Lilian Alarik Göran Hägg Lars Jämterud Ann-Charlotte Münger Henrik Nehler Karin

Läs mer

Protokoll fakultetsstyrelsen

Protokoll fakultetsstyrelsen NATURVETENSKAPLIGA FAKULTETEN Protokoll fakultetsstyrelsen Sammanträdesdatum: 2017-10-26 Protokoll nr 7 Närvarande Ledamöter: Övriga: Företrädare för verksamheten Elisabet Ahlberg Ola Wetterberg Jörgen

Läs mer

Riktlinjer för antagning av excellent lärare

Riktlinjer för antagning av excellent lärare Riktlinjer för antagning av excellent lärare Vetenskapsområdet för medicin och farmaci Fastställda av områdesnämnden för medicin och farmaci 2012-10-25, reviderad 2014-06-13 och 2017-08-30 Områdesnämnden

Läs mer

1 Justeringsperson Nämnden utser Mikael Bodelsson att tillsammans med ordföranden justera dagens protokoll.

1 Justeringsperson Nämnden utser Mikael Bodelsson att tillsammans med ordföranden justera dagens protokoll. Närvarande: se bifogad närvaroförteckning 1 Justeringsperson Nämnden utser Mikael Bodelsson att tillsammans med ordföranden justera dagens protokoll. 2 Presentation av ledamöter Ordförande Christer Larsson

Läs mer

GÖTEBORGS UNIVERSITET

GÖTEBORGS UNIVERSITET Dnr V 2018/672 2018-06-14 GÖTEBORGS UNIVERSITET Kvalitetssäkring av statsvetenskapliga institutionens utbildningar Statsvetenskapliga institutionens kvalitetssäkringsarbete syftar till att säkerställa

Läs mer

Lokal utvärdering av utbildning på grundnivå och avancerad nivå (1 bilaga)

Lokal utvärdering av utbildning på grundnivå och avancerad nivå (1 bilaga) Rektor RIKTLINJER 2011-10-04 Dnr HS 2011/406-50 Lokal utvärdering av utbildning på grundnivå och avancerad nivå (1 bilaga) 1 Inledning I dessa riktlinjer beskrivs systemet för lokal utvärdering av utbildning

Läs mer

Anna Gunnarsson, utbildningsavdelningen

Anna Gunnarsson, utbildningsavdelningen Anna Gunnarsson, utbildningsavdelningen Protokoll från sammanträde med Programkommittén för vårdvetenskap Tisdagen den 8 maj, klockan 13:00 16:00 Ingegerd Eriksson, Academicum, Medicinaregatan 3 Närvarande

Läs mer

Delegationsordning utbildningsnämnden för grund- och avancerad nivå delegationer för utbildning på grund- och avancerad nivå

Delegationsordning utbildningsnämnden för grund- och avancerad nivå delegationer för utbildning på grund- och avancerad nivå 1(9) Delegationsordning utbildningsnämnden för grund- och avancerad nivå delegationer för utbildning på grund- och avancerad nivå Rektor har fastställt delegationsordning av beslutanderätten i ärenden

Läs mer

Protokoll vid sammanträde med utbildningskommittén för medicin

Protokoll vid sammanträde med utbildningskommittén för medicin SAHLGRENSKA AKADEMIN Protokoll vid sammanträde med utbildningskommittén för medicin Datum: 2016-04-26 Tid: kl. 13:00 15:00 Plats: Ingegerd Eriksson, Academicum Närvarande Ledamöter: Närvaro- och yttranderätt:,

Läs mer

Besluts- och delegationsordning för utbildningsorganisationen vid CLINTEC

Besluts- och delegationsordning för utbildningsorganisationen vid CLINTEC Besluts- och delegationsordning för utbildningsorganisationen vid CLINTEC Dnr 1-267/2017 Fastställd 2016-05-04 av UN CLINTEC Innehåll 1 INLEDNING... 1 2 ORGANISATIONSÖVERSIKT... 1 3 PREFEKT... 2 4 ENHETSCHEF...

Läs mer

Kursen ingår i Kompletterande pedagogisk utbildning (KPU) vid Lunds universitet. Kursen omfattar första terminen av sammanlagt tre.

Kursen ingår i Kompletterande pedagogisk utbildning (KPU) vid Lunds universitet. Kursen omfattar första terminen av sammanlagt tre. Humanistiska och teologiska fakulteterna ÄKPN01, Ämneslärarprofessionen i samhälle och skola, 30 högskolepoäng The Subject Teacher Profession in Society and School, 30 credits Avancerad nivå / Second Cycle

Läs mer

Protokoll vid sammanträde med utbildningskommittén för kliniska vetenskaper

Protokoll vid sammanträde med utbildningskommittén för kliniska vetenskaper SAHLGRENSKA AKADEMIN Protokoll vid sammanträde med utbildningskommittén för kliniska vetenskaper Datum: 2015-04-13 Tid: kl. 14:40-16:00 Plats: Lars Öberg, Academicum Närvarande Ledamöter:, ordförande Cecilia

Läs mer

Roller och ansvar inom grundutbildningen

Roller och ansvar inom grundutbildningen Roller och ansvar inom grundutbildningen Fastställt av prefekten på delegation av Barn- och ungdomsvetenskapliga institutionens institutionsstyrelse den 2011-11-07. Beskrivningen av roller och ansvar inom

Läs mer

PROTOKOLL6 Sammanträdesdag Tid: Tisdagen den 14 maj 2013, kl Plats: Beurlingrummet, Ångströmlaboratoriet

PROTOKOLL6 Sammanträdesdag Tid: Tisdagen den 14 maj 2013, kl Plats: Beurlingrummet, Ångströmlaboratoriet PROTOKOLL6 1(5) Tid: Tisdagen den 14 maj 2013, kl. 13.15-16.35 Plats: Beurlingrummet, Ångströmlaboratoriet Närvarande ledamöter Marika Edoff Klas Hjort Arnold Pears Katarina Hedman Sofia Hedberg Andreas

Läs mer

Nämnden för utbildningsvetenskap

Nämnden för utbildningsvetenskap Protokoll Sammanträdesdatum 2010-01-20 2010-01-21 Nämnden för utbildningsvetenskap Närvarande Ledamöter: Per Gerrevall, ordförande Inger Edfors, vice ordförande Brita Johansson-Cederblad, ledamot Maria

Läs mer

102. Fastställande av föredragningslistan Ordföranden öppnar mötet och presenterar föredragningslistan.

102. Fastställande av föredragningslistan Ordföranden öppnar mötet och presenterar föredragningslistan. Sammanträdesdatum 20-09-27 20-09-27 Sid 1 (5) Närvarande Helena Antonsson Karin Bölenius Solveig Engman Johanna Forsman Pia Hedberg Lena Hägglund Åsa Hörnsten Christina Juthberg Marilene Liström Lev Novikov

Läs mer

Marilene Liström Ledamot, deltar p c, p 49 b och p 50. Ledamot, studeranderepresentant. Adj. verksamhetsföreträdare kommun

Marilene Liström Ledamot, deltar p c, p 49 b och p 50. Ledamot, studeranderepresentant. Adj. verksamhetsföreträdare kommun Sid 1 (5) Närvarande Christina Juthberg Helena Antonsson, vice ordförande Kerstin Viglund Ordförande Lena Hägglund Margareta Sundin Adj. Medicinska biblioteket Marilene Liström, deltar p 45-48 c, p 49

Läs mer

Examensarbeten inom matematik Gemensamma riktlinjer för hantering

Examensarbeten inom matematik Gemensamma riktlinjer för hantering Examensarbeten inom matematik Gemensamma riktlinjer för hantering Författare: Börje Nilsson Termin: from HT 2013 För kurserna: 2MA11E, 4MA11E, 5MA12E och 5MA11E 1 (9) Innehåll Inledning 3 Disposition 3

Läs mer

Protokoll fört vid sammanträde med utbildningskommittén för odontologi

Protokoll fört vid sammanträde med utbildningskommittén för odontologi SAHLGRENSKA AKADEMIN Protokoll fört vid sammanträde med utbildningskommittén för odontologi Datum: 2016-02-08 Tid: 14.00 16.10 Plats: Institutionen för odontologi, Medicinaregatan 12 F, Sessionssalen våning

Läs mer

Fakulteten för teknik Styrelse

Fakulteten för teknik Styrelse Protokoll Sammanträdesdatum: 2013-03-08 Fakulteten för teknik Styrelse Närvarande ledamöter: frånvarande: föredragande: Staffan Carius, dekan, ordförande Ann-Charlotte Larsson, prodekan Fredrik Hjorth,

Läs mer

Riktlinjer för inrättande av utbildningsprogram och fastställande av utbildningsplan för lärarprogrammen vid Humanvetenskapliga området

Riktlinjer för inrättande av utbildningsprogram och fastställande av utbildningsplan för lärarprogrammen vid Humanvetenskapliga området 1 (5) 2018-06-07 Dnr SU FV-3.1.1-1813-18 Sandra Persson Riktlinjer för inrättande av utbildningsprogram och fastställande av utbildningsplan för lärarprogrammen vid Humanvetenskapliga området Föreliggande

Läs mer

Övergripande beskrivningar av akademiska funktioner i GIH:s organisation

Övergripande beskrivningar av akademiska funktioner i GIH:s organisation Förvaltningen Förvaltningschef Björn Sandahl Datum: 2018-01-08 Diarienummer: GIH 2018/45 Ersätter: Ö 2014/202 Beslutat av: Rektor Beslutsdatum: 2018-01-30 Giltighetstid: Tillsvidare 1(7) Övergripande beskrivningar

Läs mer

Antagning av excellent lärare vid Samhällsvetenskapliga

Antagning av excellent lärare vid Samhällsvetenskapliga Dnr SAMFAK 2011/65 Antagning av excellent lärare vid Samhällsvetenskapliga fakulteten Reviderat beslut Samhällsvetenskapliga fakultetsnämnden 2012-05-31 UPPSALA UNIVERSITET Samhällsvetenskapliga fakultetsnämnden

Läs mer

PROTOKOLL Lärarutbildningsråd 2, Nr 4, , kl , UFL, Konferensrummet, Viktoriagatan 30 A

PROTOKOLL Lärarutbildningsråd 2, Nr 4, , kl , UFL, Konferensrummet, Viktoriagatan 30 A PROTOKOLL Lärarutbildningsråd 2, Nr 4, 2009-03-23, kl. 13.00 16.10, UFL, Konferensrummet, Viktoriagatan 30 A 1 Fastställande av dagordning 2 Genomgång av föregående mötes protokoll 3 Planering av LUR 2s

Läs mer

HÖGSKOLAN I HALMSTAD. Oscar Edentoft 19/4 Anette Henriksson 19/4 Max Lundberg Bertil Nilsson Sofia Olandersson Anders Sanell Per-Ola Ulvenblad

HÖGSKOLAN I HALMSTAD. Oscar Edentoft 19/4 Anette Henriksson 19/4 Max Lundberg Bertil Nilsson Sofia Olandersson Anders Sanell Per-Ola Ulvenblad Närvarande ledamöter Övriga närvarande Eva Berggren Oscar Edentoft 19/4 Anette Henriksson 19/4 Max Lundberg Bertil Nilsson Sofia Olandersson Anders Sanell Per-Ola Ulvenblad Jonas Bäckman Jennie Wagnemark

Läs mer

Utbildningsplan för Sports coaching, kandidatprogram 180 högskolepoäng

Utbildningsplan för Sports coaching, kandidatprogram 180 högskolepoäng Utbildningsplan för Sports coaching, kandidatprogram 180 högskolepoäng Sports Coaching, Bachelor s Programme 180 Higher Education Credits Revidering fastställd av dekanus vid Utbildningsvetenskapliga fakulteten

Läs mer

Utbildningsplan för Hälsopromotion, kandidatprogram 180 högskolepoäng

Utbildningsplan för Hälsopromotion, kandidatprogram 180 högskolepoäng Utbildningsplan för Hälsopromotion, kandidatprogram 180 högskolepoäng Health Promotion, Bachelor Programme 180 Higher Education Credits Revidering fastställd av Utbildningsvetenskapliga fakultetsstyrelsen

Läs mer

Antagning av excellent lärare vid Samhällsvetenskapliga

Antagning av excellent lärare vid Samhällsvetenskapliga Dnr SAMFAK 2011/65 Antagning av excellent lärare vid Samhällsvetenskapliga fakulteten 2017-12-14 Innehållsförteckning Antagning av excellent lärare vid den Samhällsvetenskapliga fakulteten 3 Pedagogisk

Läs mer

Strategi för kvalitetsarbete vid fakulteten hälsa och samhälle

Strategi för kvalitetsarbete vid fakulteten hälsa och samhälle (Dnr. LED 1.3-2017/366) 1 (av 7) Styr- och handledningsdokument Dokumenttyp: Beslutsdatum: Beslutande/Titel: Giltighetstid: Dokumentansvarig/Funktion: Diarienummer: Version: Revisionsdatum: Strategidokument

Läs mer

Tid: Måndagen den 10 oktober 2016 kl Mötesrum Tidlösa, hus 511 plan 14, Campus US. Margareta Bachrach- Lindström

Tid: Måndagen den 10 oktober 2016 kl Mötesrum Tidlösa, hus 511 plan 14, Campus US. Margareta Bachrach- Lindström 1(6) Tid: Måndagen den 10 oktober 2016 kl. 13.00 16.00 Lokal: Mötesrum Tidlösa, hus 511 plan 14, Campus US Närvarande: Ledamöter: Margareta Bachrach- Lindström Agneta Kullberg Inger Lundeborg Hammarström

Läs mer

Arbets-, besluts- och delegationsordning

Arbets-, besluts- och delegationsordning Arbets-, besluts- och delegationsordning Styrelsen för utbildning Dnr 1-34/2018 Fastställd 2018-03-21 Arbets-, besluts- och delegationsordning Styrelsen för utbildning Innehållsförteckning 1 Inledning...

Läs mer

Bilaga beslut 21 2014-03-07 Fakulteten för teknik Fördelning av strategiska medel inom internationalisering 2014 Linneuniversitetet har avsatt 7 miljoner kronor till strategiska medel till förmån för internationalisering.

Läs mer

Verktyg för inventering och utveckling av utbildningskvalitet

Verktyg för inventering och utveckling av utbildningskvalitet 1 Beslutsdatum 2016-06-27 Dnr V 2016/378 Verktyg för inventering och utveckling av utbildningskvalitet Detta verktyg utgör ett stöd för fakulteter och institutioner i det kontinuerliga uppföljnings- och

Läs mer

på grund- och avancerad nivå, GAN Tid och plats: kl i Trollerummet

på grund- och avancerad nivå, GAN Tid och plats: kl i Trollerummet Beredningen för utbildningsfrågor Minnesanteckningar för sammanträde på grund- och avancerad nivå, GAN 2016-01-26 Tid och plats: kl 9.00-11.30 i Trollerummet Ledamöter: Jan Marton, ordförande Ylva Benson,

Läs mer

Pedagogiska institutionens arbets- och delegationsordning

Pedagogiska institutionens arbets- och delegationsordning Sida 1 (7) Detta dokument är en precisering av pedagogiska institutionens delegationsordning (inkl. Rektors och Samhällsvetenskapliga fakultets delegationer). Dokumentet beskriver både arbetsuppgifter,

Läs mer

Pedagogisk plan för Linnéuniversitetet

Pedagogisk plan för Linnéuniversitetet Pedagogisk plan för Linnéuniversitetet 2015-2020 Pedagogik av högsta kvalitet Utveckling av den universitetspedagogiska verksamheten är en viktig strategisk fråga för Linnéuniversitetet. Verksamheten ska

Läs mer

Riktlinjer för anställning och befordran av lärare samt för antagning av docent och av excellent lärare vid teknisknaturvetenskapliga

Riktlinjer för anställning och befordran av lärare samt för antagning av docent och av excellent lärare vid teknisknaturvetenskapliga TEKNAT 2018/239 Riktlinjer för anställning och befordran av lärare samt för antagning av docent och av excellent lärare vid teknisknaturvetenskapliga vetenskapsområdet Fastställda av teknisk-naturvetenskapliga

Läs mer

HANDLÄGGNINGSORDNING FÖR GEMENSAMT UTBUD AV KURSER PÅ FORSKARNIVÅ

HANDLÄGGNINGSORDNING FÖR GEMENSAMT UTBUD AV KURSER PÅ FORSKARNIVÅ STYRDOKUMENT Dnr U 2018/187 HANDLÄGGNINGSORDNING FÖR GEMENSAMT UTBUD AV KURSER PÅ FORSKARNIVÅ Publicerad Beslutsfattare Handläggare http://uf.gu.se/ Beredning för utbildning på forskarnivå Utbildningsvetenskapliga

Läs mer

Hanteringsordning för program och kurser vid Utbildningsvetenskap. Utbildningsordning för utbildning på Grundnivå och Avancerad nivå vid LiU.

Hanteringsordning för program och kurser vid Utbildningsvetenskap. Utbildningsordning för utbildning på Grundnivå och Avancerad nivå vid LiU. I II LINKÖPINGS UNIVERSITET 1(5) Hanteringsordning för program och kurser vid Utbildningsvetenskap Bakgrund Linköpings universitet byter system från nuvarande kursdatabas (KDB) till en ny utbildningsdatabas

Läs mer

Pedagogiska karriärvägar - ett nationellt perspektiv

Pedagogiska karriärvägar - ett nationellt perspektiv Pedagogiska karriärvägar - ett nationellt perspektiv Katarina Winka, UPL 20 november 2014 2014-11-25 Definition - pedagogisk karriärväg 1. öppen för alla läraranställningar och baseras på lärarens pedagogiska

Läs mer

Handelshögskolans vid Göteborgs universitet Företagsekonomiska institutionen Institutionsrådet

Handelshögskolans vid Göteborgs universitet Företagsekonomiska institutionen Institutionsrådet Institutionsrådet 2013-06-17 1 (5) Besluts- och delegationsordning 2013-07-01 -- 2014-06-30 GU = Grundutbildning FU = Forskarutbildning FFK = Forsknings- och forskarutbildningskommittén UK = Utbildningskommittén

Läs mer

Regler för utbildningsgranskningar

Regler för utbildningsgranskningar Regler för utbildningsgranskningar Typ av dokument Regler Beslutad av Rektor Beslutsdatum 2019-06-27 Dnr SU FV-1.1.2-2143-19 Giltighetstid 2019-07-01 - tillsvidare Ersätter dokument - Ansvarig förvaltningsavdelning

Läs mer

Utbildningsplan för Kostekonomi med inriktning mot ledarskap, kandidatprogram 180 högskolepoäng

Utbildningsplan för Kostekonomi med inriktning mot ledarskap, kandidatprogram 180 högskolepoäng Utbildningsplan för Kostekonomi med inriktning mot ledarskap, kandidatprogram 180 högskolepoäng Food Service Management, Bachelor Programme 180 Higher Education Credits Revidering fastställd av Utbildningsvetenskapliga

Läs mer

Arbets-, besluts- och delegationsordning

Arbets-, besluts- och delegationsordning Arbets-, besluts- och delegationsordning Styrelsen för utbildning Dnr 1-230/2015 Fastställd av styrelsen 2015-04-15 Ersätter Arbets- och delegationsordning, dnr 2007/11-010 Innehållsförteckning 1 Inledning...

Läs mer

Insats Utförande Tidsplan Aktörer Uppföljning Nyckeltal, utförande, uppfölj

Insats Utförande Tidsplan Aktörer Uppföljning Nyckeltal, utförande, uppfölj Kvalitetshöjande komponenter Intern översyn & uppföljning Prövning inför reviderad utbildningsplan Prövning inför reviderad kursplan Självvärdering: måluppfyllelse och progression Insats Utförande Tidsplan

Läs mer

Beslut och beredning vid Fakulteten för teknik och samhälle (TS)

Beslut och beredning vid Fakulteten för teknik och samhälle (TS) MAH / Fakulteten för teknik och samhälle 1(5) PM 20171103 Dnr LED 1.3 2017/536 Ersätter Dnr LED 1.3 2017/16 Beslut och beredning vid Fakulteten för teknik och samhälle (TS) Beslut i olika är delegerade

Läs mer