Ekonomihögskolan Utbildningsråd

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Ekonomihögskolan Utbildningsråd"

Transkript

1 Minnesanteckningar UR2:2015 Mötesdatum: Ekonomihögskolan Utbildningsråd Ledamöter: Petter Boye ordförande Anna Alexandersson Linnéa Olsson Setayesh Sattari Amanda Tamme Studeranderepresentant Tova Persson Studeranderepresentant Övriga: Katarina Zambrell Utbildningssamordnare Madeleine Sjöstedt sekreterare Sarah Philipsson Ärende 5 Anna Lindahl Ärende 12 Frånvarande: Lars Tomsmark Ärende Minnesanteckning 1 Fastställande av dagordning Punkten studenterna informerar saknades på dagordningen och införs efter ärende 5. Dagordningen fastställs med den förändringen. 2 Uppföljning av minnesanteckningar/protokoll UR minnesanteckningar nästa steg av Civilekonomutvärderingen, det vi gör nu är att skicka en rapport till prefekter och fördjupningsansvariga där de ombeds svara på vilka åtgärder och vilken uppföljning de planerar att göra utifrån rekommendationerna från rapporten. - Madeleine, Katarina och Petter ser till att dokumentet blir utskickat till prefekter och fördjupningsansvariga inom kort. FS protokoll prioriteringarna för Utbildningsrådet diskuterades och just återkoppling och uppföljning av Civilekonomrapporten var en tydlig prioritering från Fakultetsstyrelsen. Att utvärdera den gjorda utvärderingen innan vi startar med nya. Kvalitetsrådets möte studenternas språkfärdigheter diskuterades på mötet, en undersökning har genomförts på en studentgrupp och man har kommit fram till att en stor grupp har svårt att förstå texter, analysera och djupare reflektera över uppgifterna i undervisningen. Nu startar ett centralt projekt där målet är att utveckla språkfärdigheter hos våra studenter. Förslaget är att lägga in mål i kurser som handlar om språkutveckling. Detta i sin tur betyder att lärarkollegiet behöver stöd och utbildning i hur man kan genomföra detta och examinerar samt bedömer den kunskapen. - Förslag från UR är att: göra specialsatsningar första terminen som sedan studenterna har nytta av under resten av sin utbildning. Gärna med uppföljning. Förslag i rapporten är att det ska tilldelas strategiska medel till ett sådant här stöd. - Föreslå projektgruppen centralt att något program eller kurs hos FEH kan få vara 1 (5)

2 pilotprojekt i fortsatta undersökningar. Kan man ha EBD som jämförande grupp. MFP kurser på engelska vill också utveckla språkfärdigheter och vill vara pilotkurs/program för framtida utredning. - Vi kan göra pilotinsatser på några utvalda kurser som vi sedan följer upp. Faller det väl ut så kan insatserna utökas. - Petter tar med sig Utbildningsrådets synpunkter till kommande möte med Kvalitetsrådet. 3 Avstämning - Remissvar från institutionerna angående regeldokument Regler för betygssättning och rapportering vid Ekonomihögskolan. Remisser har inkommit från alla institutioner utom en. Nu bearbetas svaren och resultatet ska redigeras i regeldokumentet för betygssättning och rapportering. På nästa möte med Utbildningsrådet (15 juni) ska dokumentet vara klart för att gå vidare till Dekanbeslut. Studenterna efterlyser information angående införandet av ny betygsskala och vad det innebär för förändringar. Sprida information via lärarna och programansvariga. Studenterna vill också ha möjlighet att kommentera regeldokumentet innan beslut. - Madeleine ser till att studenterna får del av det redigerade dokumentet. - Madeleine skriver ett informationsunderlag som Katarina och Petter godkänner innan utskick till studenterna och programansvariga angående information om ny betygsskala. 4 Avstämning Revidering av riktlinjer för examensarbete i företagsekonomi Ett möte har hållits då man diskuterade dokumentet, förslag finns på att antingen utveckla dokumentet så att det blir väldigt detaljerat eller att det ska skrivas mindre detaljerat och ge utrymme för större flexibilitet. Resultatet från regeldokument kring betygssättning måste skrivas in i riktlinjerna för examensarbetena. Målet är att ett dekanbeslut fattas innan sommaren eller eventuellt i augusti. - Petter skickar handlingarna till utsedd grupp samt kort beskrivning från tidigare möte angående dokumentet och frågor som gruppen kan ställa till kollegor på respektive institution. - Utsedda gruppen är: Petter Boye, Setayesh Sattari, Anna Alexandersson samt eventuellt Elin Funk (ej tillfrågad ännu). 5 Information om projektet kvalitetsorganisation och ackreditering Föredragare: Sarah Philipson Sarah föredrar sitt uppdrag att utreda kvalitetsorganisationen och en eventuell framtida ackreditering. UKÄ ska i framtiden utreda Universitetens kvalitetsorganisation och inte utvärdera utbildningarna. Vi måste utveckla vår kvalitetsorganisation för att se om den klarar en utvärdering. Projektet pågår året ut och delrapport ska delges i juni och slutrapport i december. 6 Studenterna informerar Amanda Tamme har deltagit i en U9 konferens där de pratade om Jönköpings ackreditering. I Jönköping har man ett strategiskt utbildningsråd där man samlar tidigare studenter och 2 (5)

3 genomför utvärdering av utbildningsprogrammet man precis avslutat. I Kalmar arbetar studentföreningen med kristalläpplet, som innebär att årets pedagog utses. Många nomineringar och mycket positiv feedback har inkommit. Studenterna lyfter ett önskemål om att tentorna framöver inte alls ska genomföras på helgerna. Skicka önskemålet vidare via LOS. Kan man se över önskemålet i samband med projektet digitaliserade tentor. Anonyma tentor, olika test har eller kommer att genomföras. Elektronisk hantering av tentor är ett projekt som pågår. - Madeleine skickar frågan om tentafria helger vidare till administrativ chef. BESLUTSÄRENDE 7 Revidering av utbildningsplan: Dnr 2015/ Leadership and Management in International Context, magisterprogram Det är en förändring av behörigheten som revideras. Inga synpunkter. Utbildningsplanen går vidare för beslut i FS 8 Kursplan: 1ST063 Ekonomisk statistik III. Dnr: 2015/ Inga synpunkter. Kursplanen går vidare för beslut hos Dekan. INFORMATIONSÄRENDEN 9 Avstämning kursrelaterade frågor a) Kursplaner workshop 18 maj då en grupp träffas för att synka vilken nivå våra kursplaner ska ligga på. Tanken är att kursplanerna ska beredas på institutionerna innan beslut i UR och vidare till dekan/prefekt. Även Pär Sundström och Peter Knutsson är inbjudna som är kunniga i våra förordningar. b) Projekt: utveckling av språkfärdigheter hos studenterna ärendet diskuterades under ärende 2. c) Kursvärderingar En sammanställning över kursvärderingar som genomförts under höstterminen visas. Sammanställningen ska skickas vidare till prefekterna. Förtydliga dokumentet med procent. Kan det vara möjligt att skicka ut ett mejl till läraren om kursvärderingen i samband med då antalet anmälda studenter till tentamen skickas ut. - Madeleine pratar med Dennis i administrationen om utskick. d) Kursinstruktioner ett resultat utifrån Civilekonomutvärderingen är att vi bör arbeta mer systematiskt med kursinstruktioner. De allra flesta har någon form av kursinstruktioner. Vi vill nu uppmana till att dessa dokument läggs ut på Mymoodle i någon form, pdf eller under rubriker. Goda exempel finns bland kollegiet. Påvisa för dem som inte arbetar med sina kurser på detta sätt att det minskar arbetsbördan då studenterna får tydlig information. Be att få studenternas åsikter om kursinstruktionerna på programråden. Motivera genom att beskriva fördelarna av att vara mer flexibla och mer detaljerade i en kursinstruktion. Inte skriva en kursplan utan tydligare beskriva hur studenterna examineras, läsanvisningar, metod, progressionen i programmet, kopplingen mellan kurserna i programmet. - Katarina, Madeleine och Petter ser till att en portfolio med goda exempel skickas till prefekter och pedagogiska samordnare. - Förslagsvis utarbetar varje institution någon form av gemensam mall eller form för 3 (5)

4 kursinstruktion. - Pedagogiska samordnare får i uppdrag att diskutera kursinstruktioner på respektive institution vid lämpliga tillfällen. - En gemensam workshop på fakulteten föreslås. Ett återkommande problem uppkommer då tjänsteplaneringen inte är klar tidigt nog, och att man som lärare inte har samma kurs vid flera tillfällen. Vem känner då ansvaret att skriva kursinstruktionen? Utbildningsrådet sätter upp ett långsiktigt mål att det i Mymoodle ska finnas en kursinstruktion kopplad till alla kurser inom några år. Frågan om kursinstruktioner ska också tas upp på workshopen för kursplaner, skicka ut exempel på kursinstruktioner till inbjudna innan mötet. Förslag från UR att skriva examinationsformerna mer generella i kursplanen och ha tydligare kursinstruktioner. - Katarina skickar ut kursinstruktioner till inbjudna till workshopen innan mötet den 18/5 10 Information om centralt projekt - Kursrelaterad resursanvändning Centralt projekt som pågår, nu vill man gå vidare med tre kurser från varje fakultet. Vi har lämnat förslag på tre kurser som skulle passa i utredningen. Projektet ska visa hur tiden används till förberedelse, examination, undervisning tex. Samt studenternas tid. Eventuellt en annan kurs inom organisation, då kursen inom EBD kan vara svår att urskilja. - Madeleine meddelar Åsa Wågman att förslag på kurser kommer från FEH men att vi inte har klart med lärarna på kurserna ännu. 11 Information om introduktionsprogrammet till nya studenter hösten 2015 Kort information om det introduktionsprogram som det nu arbetas med på fakultetskansliet. Programansvariga kommer att få Powerpoint-dokument utskickade till sig med uppdaterad information. Flera informationstillfällen för programstudenter planeras att genomföras av programansvariga i höst. Ytterligare nyheter är att det kommer finnas en öppen metodkurs på mymoodle sidan som alla våra studenter kan ta del av när som helst under sin utbildning, Viktoria Kalionatyte och Setayesh Sattari arbetar med den. I Kalmar testas också ett projekt i höst där studenter erbjuds att läsa en kurs på drama som heter muntlig presentationsteknik. Vi försöker också knyta en onlinebaserad mattekurs till vårt introduktionsprogram. 12 Information om söksiffror och antagningsläget för våra program inför hösten 2015 Katarina informerar om och visar söksiffror till alla våra program. Program med lågt söktryck får lämnas till Fakultetsstyrelsen för utredning. Åtgärdslista per program för att se om och hur man kan få upp söktrycket. Analysera hur specifika marknadsföringskampanjer påverkar söktrycket. Diskussion bör tas på fakultetsstyrelsen om långsiktig plan för vår programportfölj. 13 Förslag ny rutin för utlysning av program på avancerad nivå från antagningsomgång hösten Föredragande: Anna Lindahl Anna Lindahl informerar Utbildningsrådet om vad den föreslagna förändringen skulle innebära. Vi får en sammanhållen statistik efter 15 januari vilket underlättar arbetet med dimensionering av vårt utbildningsutbud. Studenterna skulle på detta sättet knytas till oss 4 (5)

5 tidigare och få antagningsbesked tidigare vilket är bra då vi konkurrerar med lärosäten som redan idag enbart har antagning i tidig omgång. Nackdelen skulle vara att våra nationella studenter till en början kan missa att sista ansökningsdag är flyttad till 15 januari istället för 15 april. Men detta gäller enbart utbildningar på avancerad nivå och till dessa utbildningar kan vi ha antagningen öppen för sen anmälan även in i april. Vi har möjlighet att sätta in en urvalskvot som är betalstudenter samt svensk urvalsgrupp mm, detta kan ske på samma tillfälle. - Madeleine ber Stefan Haglund om en lista över vilka lärosäten som idag enbart är med i den tidiga ansökningsomgången. - Madeleine förbereder ett Dekanbeslut som Petter och Katarina godkänner innan beslut av dekan. - Petter och Katarina informerar på FS samt till Ulrika som får verkställa det i kansliet. - Madeleine förbereder ett mejl som går ut till programansvariga på avancerad nivå om tänkt förändring. Har någon något emot förändringen får vi behandla det särskilt. - Anna Lindahl och Ulrika får i uppdrag att informera och kommunicera med KOM så att marknadsföringen för detta anpassas och riktas mot svenska studenter. - Madeleine skickar en kort information om vad förändringen innebär till studenterna då de var tvungna att lämna mötet. 14 Generation X och våra framtida undervisningslokaler Petter informerar om ett projekt där Utbildningsrådet kan komma att bli involverade. Det är aktuellt i och med bygget av det nya Universitetsplatsen i Kalmar. Frågorna handlar om: Hur kommer våra framtida utbildningslokaler att se ut? Vad finns för behov och anpassningar som behöver göras i undervisningslokalerna? Framtida pedagogik vad finns för framtida tänk som vi behöver ta hänsyn till? Ta lärdom av nuvarande lokaler. Tex att det är ett problem att man inte kan använda tavlan då man har en Powerpoint presentation. Man ska kunna nyttja flera metoder samtidigt. 15 Information remissvar av promemorian kvalitetssäkring av högre utbildning Remissvar lämnat från FEH till Kvalitetsrådet. Vi ska ha det som ett underlag då vi diskuterar kvalitetssäkringssystem på fakulteten. Vad är bra kvalitet? Vem avgör vad som är bra kvalitet? Hur mäter man det? Är frågor som måste diskuteras. Förslag från Kvalitetsrådet är att använda sig av samarbetet som finns mellan andra lärosäten i fyrklövern, då kunde vi utöva peer review på varandras kvalitetsarbeten. 16 Information om årets svarsfrekvens i Linnébarometern Punkten utgår 17 Övriga ärenden: Inga övriga ärenden finns Noterat av: Madeleine Sjöstedt 5 (5)

Utbildningsrådet för grundnivå och avancerad nivå

Utbildningsrådet för grundnivå och avancerad nivå Protokoll 2014-11-26 Fakulteten för teknik Utbildningsrådet för grundnivå och avancerad nivå Protokoll Närvarande: Ann-Charlotte Larsson ordförande, prodekan Conny Sjögren Rune Körnefors Frånvarande: Erika

Läs mer

Utbildningsrådet för grundnivå och avancerad nivå

Utbildningsrådet för grundnivå och avancerad nivå Protokoll 2013-08-22 Fakulteten för teknik Utbildningsrådet för grundnivå och avancerad nivå Protokoll Närvarande: Ann-Charlotte Larsson ordförande, prodekan Izudin Dugic Päivi Jokela Hanna Palmer Anette

Läs mer

Utbildningsrådet för grundnivå och avancerad nivå

Utbildningsrådet för grundnivå och avancerad nivå Datum: 2017-06-01 Fakulteten för teknik Utbildningsrådet för grundnivå och avancerad nivå Protokoll Närvarande: Björn Johannesson prodekan, ordförande Conny Sjögren studierektor Ma, Fy, Lub Åsa Bolmsvik

Läs mer

Plan för systematiskt kvalitetsarbete vid Ekonomihögskolan

Plan för systematiskt kvalitetsarbete vid Ekonomihögskolan Dnr: 2014/427-1.1 Ekonomihögskolan Plan för systematiskt kvalitetsarbete vid Ekonomihögskolan läsåren 2014/2015 2016/2017 Beslutat av Fakultetsstyrelsen Gäller från Våren 2015 Beslutat av: Beslutsdatum:

Läs mer

GÖTEBORGS UNIVERSITET

GÖTEBORGS UNIVERSITET Dnr V 2018/672 2018-06-14 GÖTEBORGS UNIVERSITET Kvalitetssäkring av statsvetenskapliga institutionens utbildningar Statsvetenskapliga institutionens kvalitetssäkringsarbete syftar till att säkerställa

Läs mer

Utbildningsrådet för grundnivå och avancerad nivå

Utbildningsrådet för grundnivå och avancerad nivå Datum: 2018-01-19 Fakulteten för teknik Utbildningsrådet för grundnivå och avancerad nivå Protokoll Närvarande: Björn Johannesson prodekan Conny Sjögren studierektor Ma, Fy, Lub Rune Körnefors studierektor,

Läs mer

Institutionsstyrelsen- Socialt arbete

Institutionsstyrelsen- Socialt arbete Protokoll Sammanträdesdatum: 111205 Institutionsstyrelsen- Socialt arbete Ledamöter: Närvarande: Jan Petersson, ordförande Marie Albertsson, lärarrepresentant, Sandra Karlsson, studeranderepresentant Kalmar

Läs mer

Plats: Högskolan i Borås, A 523. Närvarande ledamöter: Anita Varga ordförande Anna Hellén Elisabeth Persson Kristina Bartley Maria Ferlin

Plats: Högskolan i Borås, A 523. Närvarande ledamöter: Anita Varga ordförande Anna Hellén Elisabeth Persson Kristina Bartley Maria Ferlin 1 (7) Tid: Kl. 9.00-12.30 Plats: Högskolan i Borås, A 523 Närvarande ledamöter: Anita Varga ordförande Anna Hellén Elisabeth Persson Kristina Bartley Maria Ferlin Frånvarande: Studentrepresentant 1 vakant

Läs mer

Utbildningsrådet för grundnivå och avancerad nivå

Utbildningsrådet för grundnivå och avancerad nivå Datum: 2018-05-18 Fakulteten för teknik Utbildningsrådet för grundnivå och avancerad nivå Protokoll Närvarande: Björn Johannesson prodekan, ordförande Conny Sjögren studierektor Ma/Fy/Lub, ej närvarande

Läs mer

Linnéuniversitetets kvalitetsråd

Linnéuniversitetets kvalitetsråd Mötesdatum: Linnéuniversitetets kvalitetsråd Ledamöter: Närvarande: Frånvarande: Övriga: Lena Fritzén, prorektor, ordförande Niklas Ammert, Fakulteten för konst och humaniora Bo Bergbäck, prorektor Cristoffer

Läs mer

Ekonomihögskolan Utbildningsråd

Ekonomihögskolan Utbildningsråd UR2: 2018 Mötesdatum: 2018-03-20 Ekonomihögskolan Utbildningsråd Datum: 2018-03-20 Tid: 9:00 12:00 Plats: Växjö K3077 Förhinder: Rebecca Wikström Ledamöter: Petter Boye Ordförande Lars Tomsmark Micael

Läs mer

Programrådet ämneslärarexamen

Programrådet ämneslärarexamen Protokoll 2015-03-26 Programrådet ämneslärarexamen Ledamöter: Närvarande: Frånvarande: Johanna Jormfeldt, ordförande Josefin Andersson, studeranderepresentant Henrik Hegender, ledamot Mats Lindahl, ledamot

Läs mer

Utbildningsrådet för grundnivå och avancerad nivå

Utbildningsrådet för grundnivå och avancerad nivå Protokoll 2014-02-19 Fakulteten för teknik Utbildningsrådet för grundnivå och avancerad nivå Protokoll Närvarande: Ann-Charlotte Larsson ordförande, prodekan Päivi Jokela Pär Karlsson Hanna Palmer, 5 Stina

Läs mer

Utbildningsrådet för grundnivå och avancerad nivå

Utbildningsrådet för grundnivå och avancerad nivå Datum: 2017-04-19 Fakulteten för teknik Utbildningsrådet för grundnivå och avancerad nivå Protokoll Närvarande: Staffan Carius dekan, ordförande Björn Johannesson prodekan Conny Sjögren studierektor Ma,

Läs mer

Till dig som undervisar vid Ekonomihögskolan. Av Utbildningsrådet och Fakultetskansliet, VT17

Till dig som undervisar vid Ekonomihögskolan. Av Utbildningsrådet och Fakultetskansliet, VT17 Till dig som undervisar vid Ekonomihögskolan Av Utbildningsrådet och Fakultetskansliet, VT17 För att underlätta termins- och kursförberedelser har följande information tagits fram av Utbildningsrådet och

Läs mer

Kvalitetssäkring av statsvetenskapliga institutionens utbildningar på grund- och avancerad nivå

Kvalitetssäkring av statsvetenskapliga institutionens utbildningar på grund- och avancerad nivå 26 september 2013 Maria Oskarson Kvalitetssäkring av statsvetenskapliga institutionens utbildningar på grund- och avancerad nivå Statsvetenskapliga institutionens kvalitetssäkringsarbete syftar till att

Läs mer

Mall för programrådsmöten

Mall för programrådsmöten Sidan 1 av 8 Mall för programrådsmöten Inledning Detta dokument är ett förslag och en rekommendation från studenterna över vi anser att programrådsmöten kan hållas under året. Den mallen och nedanstående

Läs mer

Organisationsbeskrivning för fakulteten för konst och humaniora

Organisationsbeskrivning för fakulteten för konst och humaniora Dnr: 2014/45-1.3 Organisationsbeskrivning för fakulteten för konst och humaniora Beslutat av Dekanus för konst och humaniora Gäller från 2014-02-03 (reviderad 2016-05-09) Gäller från: 2014-02-03 Reviderad:

Läs mer

Kvalitetsnämnd avseende utbildning på grundnivå och avancerad nivå, sammanträde

Kvalitetsnämnd avseende utbildning på grundnivå och avancerad nivå, sammanträde 1(6) Kvalitetsnämnd avseende utbildning på grundnivå och avancerad nivå, sammanträde Närvarande: Ledamöter Åsa Danielsson Anna Maria Blomgren Christian Svensson Limsjö Lars Jämterud Annika Silvervarg Izabella

Läs mer

Utbildningsrådet för grundnivå och avancerad nivå

Utbildningsrådet för grundnivå och avancerad nivå Protokoll 2014-01-16 Fakulteten för teknik Utbildningsrådet för grundnivå och avancerad nivå Protokoll Närvarande: Ann-Charlotte Larsson ordförande, prodekan Päivi Jokela lärarrepresentant Pär Karlsson

Läs mer

Kvalitetsrådets sammanträde 10 juni 2015

Kvalitetsrådets sammanträde 10 juni 2015 Minnesanteckningar Kvalitetsrådet 2015-06-10 Åsa Wågman Kvalitetsrådets sammanträde 10 juni 2015 Datum: Onsdag 10 juni 2015 Tid: 09.30 12.30 Plats UB3018, Växjö Vid eventuell föredragning via Kalmar fanns

Läs mer

Fakulteten för konst och humaniora

Fakulteten för konst och humaniora Dnr: 2015/573 3.1.1 Utbildningsplan Fakulteten för konst och humaniora Internationell administration med språk, 180 högskolepoäng International Administration Programme with foreign language, 180 credits

Läs mer

Lokalt kvalitetssystem 2012-2014 Läkarprogrammet och Psykoterapiprogrammen (PRL)

Lokalt kvalitetssystem 2012-2014 Läkarprogrammet och Psykoterapiprogrammen (PRL) Page 1 (6) Lokalt kvalitetssystem 2012-2014 och Psykoterapiprogrammen (PRL) Organisation och ledningsfunktioner Programrådet består av 11 ledamöter inklusive ordföranden. Studenterna tre ledamöter. Administrationen

Läs mer

Programrådet ämneslärarexamen

Programrådet ämneslärarexamen Protokoll Sammanträdesdatum: 2012-11-08 Programrådet ämneslärarexamen Ledamöter: Närvarande: Frånvarande: Övriga: Johanna Jormfeldt, ordförande Lars Gustafsson, ledamot Susanne Linnér, ledamot Jonas Svensson,

Läs mer

Ny utbildningsorganisation vid SLU

Ny utbildningsorganisation vid SLU Dnr SLU ua 2013.1.1.1-4639 PM Ny utbildningsorganisation vid SLU SLU får en ny utbildningsorganisation från den 1 januari 2014. Ny är den centrala utbildningsnämnden (UN) och programnämnderna (PN), men

Läs mer

Nyhetsbrev från programråd för yrkeslärarexamen nr 1:2017

Nyhetsbrev från programråd för yrkeslärarexamen nr 1:2017 Nyhetsbrev från programråd för yrkeslärarexamen nr 1:2017 Dagarna blir ljusare och våren är här. I december fick ni ett första nyhetsbrev från programråd för yrkeslärarexamen och nu har det blivit dags

Läs mer

Protokoll fört vid sammanträde med utbildningskommittén för odontologi

Protokoll fört vid sammanträde med utbildningskommittén för odontologi SAHLGRENSKA AKADEMIN Protokoll fört vid sammanträde med utbildningskommittén för odontologi Datum: 2016-03-17 Tid: 14.00 16.30 Plats: Institutionen för odontologi, Medicinaregatan 12 F, Seminarierummet

Läs mer

Plan för systematiskt kvalitetsarbete för grundnivå och avancerad nivå vid fakulteten för konst och humaniora

Plan för systematiskt kvalitetsarbete för grundnivå och avancerad nivå vid fakulteten för konst och humaniora Beslutsdatum: 2014-03-25 Dnr: 2013/415-1.1 Fakulteten för konst och humaniora Plan för systematiskt kvalitetsarbete för grundnivå och avancerad nivå vid fakulteten för konst och humaniora Beslutat av Fakultetsstyrelsen

Läs mer

Kvalitetsnämnd avseende utbildning på grundnivå och avancerad nivå, sammanträde

Kvalitetsnämnd avseende utbildning på grundnivå och avancerad nivå, sammanträde 1(5) Kvalitetsnämnd avseende utbildning på grundnivå och avancerad nivå, sammanträde Närvarande: Ledamöter Åsa Danielsson Lilian Alarik Göran Hägg Lars Jämterud Ann-Charlotte Münger Henrik Nehler Karin

Läs mer

Ekonomihögskolan. Ärenden UR2: Mötesdatum: Utbildningsrådet. Datum: Tid: 13:00-16:00 Plats: Förhinder:

Ekonomihögskolan. Ärenden UR2: Mötesdatum: Utbildningsrådet. Datum: Tid: 13:00-16:00 Plats: Förhinder: UR2: 2017 Mötesdatum: 2017-04-07 Ekonomihögskolan Utbildningsrådet Datum: 2017-04-07 Tid: 13:00-16:00 Plats: Förhinder: K3077 i Växjö och Ny300 i Kalmar Anna Alexandersson och Setayesh Sattari Ledamöter:

Läs mer

Programrådet för Speciallärar- och Specialpedagogprogrammen. Nya sammanträdesrummet 4B TUV Plan 4, NA

Programrådet för Speciallärar- och Specialpedagogprogrammen. Nya sammanträdesrummet 4B TUV Plan 4, NA Programrådet för Speciallärar- och Specialpedagogprogrammen Minnesanteckningar Ia Kling Tid: 2018-06-05, kl. 09-14 Plats: Nya sammanträdesrummet 4B TUV Plan 4, NA Närvarande: Ia Kling, ordförande, NMD

Läs mer

Processbeskrivning av LiU:s modell för kvalitetssäkring av utbildning på grundnivå och avancerad nivå

Processbeskrivning av LiU:s modell för kvalitetssäkring av utbildning på grundnivå och avancerad nivå DNR LIU-2017-01507 1(5) Processbeskrivning av LiU:s modell för kvalitetssäkring av utbildning på grundnivå och avancerad nivå Samtliga utbildningar på grundnivå, avancerad nivå och forskarnivå ska kvalitetssäkras

Läs mer

Kvalitetssystem Humanistisk fakultet. Humanistisk fakultet.

Kvalitetssystem Humanistisk fakultet. Humanistisk fakultet. Kvalitetssystem 2014-2016 Humanistisk fakultet Humanistisk fakultet www.umu.se/humfak Kvalitetssystem för Humanistiska fakulteten 2014-2016 1. Målsättning med kvalitetsarbete Humanistisk fakultet vill

Läs mer

Systematiskt kvalitetsarbete inom grundutbildning

Systematiskt kvalitetsarbete inom grundutbildning 2018-06-13 Dnr G 2018/166 KONSTNÄRLIGA FAKULTETEN Systematiskt kvalitetsarbete inom grundutbildning I detta PM beskrivs Konstnärliga fakultetens kontinuerliga kvalitetsarbete med fokus på terminsvisa och

Läs mer

Utbildningsplan för Sports coaching, kandidatprogram 180 högskolepoäng

Utbildningsplan för Sports coaching, kandidatprogram 180 högskolepoäng Utbildningsplan för Sports coaching, kandidatprogram 180 högskolepoäng Sports Coaching, Bachelor s Programme 180 Higher Education Credits Revidering fastställd av Utbildningsvetenskapliga fakultetsstyrelsen

Läs mer

Plan för intern kvalitetssäkring av utbildning 2012-2014

Plan för intern kvalitetssäkring av utbildning 2012-2014 Plan för intern kvalitetssäkring av utbildning 2012-2014 Råd för utbildning på grund- och avancerad nivå Fakulteten för humanvetenskap Fastställd 2012-05-23 Reviderat 2013-04-08 Dnr MIUN 2012/895 1. Inledning

Läs mer

Översyn av Ekonomihögskolans organisation

Översyn av Ekonomihögskolans organisation 2014-10-22 Översyn av Ekonomihögskolans organisation Uppdraget Rektor har i februari 2014 gett fakulteterna i uppdrag att genomföra en uppföljning av organisationen med syfte att kartlägga hur den nya

Läs mer

Institutionsstyrelsen för institutionen för hälso- och vårdvetenskap

Institutionsstyrelsen för institutionen för hälso- och vårdvetenskap Protokoll Sammanträdesdatum: 2011-06-15 Institutionsstyrelsen för institutionen för hälso- och vårdvetenskap Ledamöter: Närvarande: Frånvarande: Övriga: Ingrid Runeson ordförande Björn Albin, lärarrepresentant

Läs mer

Utskottet för utbildning på grundnivå och avancerad nivå

Utskottet för utbildning på grundnivå och avancerad nivå Utskottet Omfning: 14-21 Datum och tid: Onsdagen den 28 mars 2018, kl. 09.15-10.30 Plats: B212, Eskilstuna Ledamöter: Niclas Månsson Ordförande Magnus Elfström Vice ordförande Joakim Johansson Lärarrepresentant

Läs mer

Riktlinjer för anställning och befordran av lärare samt för antagning av docent och av excellent lärare vid teknisknaturvetenskapliga

Riktlinjer för anställning och befordran av lärare samt för antagning av docent och av excellent lärare vid teknisknaturvetenskapliga TEKNAT 2014/214 Riktlinjer för anställning och befordran av lärare samt för antagning av docent och av excellent lärare vid teknisknaturvetenskapliga vetenskapsområdet Fastställda av teknisk-naturvetenskapliga

Läs mer

Programrapport XXXXXXX

Programrapport XXXXXXX Läsåret 20XX/YY UTBILDNINGSVETENSKAPLIGA FAKULTETSKANSLIET Programrapport XXXXXXX Syftet med programrapporten är att följa upp programutbildningar inom Utbildningsvetenskapliga fakultetsstyrelsens utbildningsuppdrag.

Läs mer

Riktlinjer gällande kursplaner inom lärarprogrammen

Riktlinjer gällande kursplaner inom lärarprogrammen Riktlinjer gällande kursplaner inom lärarprogrammen Beslutat av Nämnden för grundnivå och avancerad nivå inom nämnden för utbildningsvetenskap Gäller från 2012-12-12 I. Bakgrund Kursplaner utvecklas av

Läs mer

Organisationsbeskrivning för fakulteten för konst och humaniora

Organisationsbeskrivning för fakulteten för konst och humaniora Dnr: 2014/45-1.3 Organisationsbeskrivning för fakulteten för konst och humaniora Beslutat av Dekanus för konst och humaniora Gäller från 2014-02-03 (reviderad 2018-02-07) Gäller från: 2014-02-03 Reviderad:

Läs mer

Handläggningsordning för att inrätta, revidera, ställa in eller avveckla program och kurser, samt för att inrätta eller avveckla huvudområden

Handläggningsordning för att inrätta, revidera, ställa in eller avveckla program och kurser, samt för att inrätta eller avveckla huvudområden Handläggningsordning för att inrätta, revidera, ställa in eller avveckla program och kurser, samt för att inrätta eller avveckla huvudområden Fastställd av rektor 2015-05-19 Dnr: FS 1.1-707-15 Denna handläggningsordning

Läs mer

Ekonomihögskolan. Utbildningsrådet. UR5: 2016 Mötesdatum: Datum: Tid: 09:30-14:00. Växjö K3077V, länk till Kalmar Ny332K

Ekonomihögskolan. Utbildningsrådet. UR5: 2016 Mötesdatum: Datum: Tid: 09:30-14:00. Växjö K3077V, länk till Kalmar Ny332K UR5: 2016 Mötesdatum: 2016-09-07 Ekonomihögskolan Utbildningsrådet Datum: 2016-09-07 Tid: 09:30-14:00 Plats: Förhinder: Växjö K3077V, länk till Kalmar Ny332K Är meddelat av Setayesh Sattari och Hannah

Läs mer

Protokoll från möte med Programkommittén för farmaci 15 december 2010, klockan :20 Lokal: Sammanträdesrummet, vån 4, Medicinaregatan 13

Protokoll från möte med Programkommittén för farmaci 15 december 2010, klockan :20 Lokal: Sammanträdesrummet, vån 4, Medicinaregatan 13 1(4) Protokoll från möte med Programkommittén för farmaci 15 december 2010, klockan 12.00 13:20 Lokal: Sammanträdesrummet, vån 4, Medicinaregatan 13 Närvarande ledamöter Gunnar Tobin, ordförande Michael

Läs mer

Linnéuniversitetets kvalitetsråd den 2 april 2014

Linnéuniversitetets kvalitetsråd den 2 april 2014 Minnesanteckningar Mötesdatum: 2014-04-02 Linnéuniversitetets kvalitetsråd den 2 april 2014 Ledamöter: Närvarande: Lena Fritzen, prorektor, ordförande ärende 13-18 Bo Bergbäck, prorektor, ordförande, ärende

Läs mer

3. Programmets mål Utbildningsplanen innehåller följande preciseringar i förhållande till högskoleförordningens (SFS 1993:199) examensbeskrivning.

3. Programmets mål Utbildningsplanen innehåller följande preciseringar i förhållande till högskoleförordningens (SFS 1993:199) examensbeskrivning. Juristprogrammet, 270 högskolepoäng (S2JUR) Master of Laws Programme, LL. M. Nivå: avancerad nivå 1. Inrättande och fastställande Utbildningsplanen för det ursprungliga Juristprogrammet, 270 högskolepoäng,

Läs mer

Förändrade bestämmelser för examensarbeten vid juridiska institutionen, Stockholms universitet

Förändrade bestämmelser för examensarbeten vid juridiska institutionen, Stockholms universitet Stockholms universitet Rektor Luntmakargatan 13, Box 7851, SE-103 99 Stockholm, Sweden Tfn/Phone: +46 8 563 085 00 Fax: +46 8 563 085 50 hsv@hsv.se, www.hsv.se Mikael Herjevik 08-5630 87 8727 mikael.herjevik@hsv.se

Läs mer

Lokala studieregler vid Göteborgs universitet

Lokala studieregler vid Göteborgs universitet Styrdokument dnr G2011/323 1 / 5 Lokala studieregler vid Göteborgs universitet Publicerad Beslutsfattare www.styrdokument.adm.gu.se Rektor Beslutsdatum 130408 Giltighetstid Revideringsdatum Från och med

Läs mer

Marilene Liström Ledamot, deltar p c, p 49 b och p 50. Ledamot, studeranderepresentant. Adj. verksamhetsföreträdare kommun

Marilene Liström Ledamot, deltar p c, p 49 b och p 50. Ledamot, studeranderepresentant. Adj. verksamhetsföreträdare kommun Sid 1 (5) Närvarande Christina Juthberg Helena Antonsson, vice ordförande Kerstin Viglund Ordförande Lena Hägglund Margareta Sundin Adj. Medicinska biblioteket Marilene Liström, deltar p 45-48 c, p 49

Läs mer

Processbeskrivning av rutiner kopplade till kursvärdering vid Ekonomihögskolan

Processbeskrivning av rutiner kopplade till kursvärdering vid Ekonomihögskolan Processbeskrivning över kursvärderingsrutiner Datum: 2018-03-02 Dnr: 2017/3277 1.1 Handläggare: Eva H Eriksson, Utbildningsrådets arbetsgrupp om kursvärderingar och kvalitetssystem på kursnivå Processbeskrivning

Läs mer

Sal A201, Vårdvetarhuset. Ann Sörlin, ordförande. Yrkeslivsrepresentanter Anna Bråndal Christer Larsson

Sal A201, Vårdvetarhuset. Ann Sörlin, ordförande. Yrkeslivsrepresentanter Anna Bråndal Christer Larsson Sid 1 (5) Datum för mötet: 2017-04-26 Plats för mötet Närvarande (beslutande): Sal A201, Vårdvetarhuset Ann Sörlin, ordförande Lärarrepresentanter Margareta Lindberg, programansvarig AT Apostolos Theos,

Läs mer

Utbildningsplan för Kostekonomi med inriktning mot ledarskap, kandidatprogram 180 högskolepoäng

Utbildningsplan för Kostekonomi med inriktning mot ledarskap, kandidatprogram 180 högskolepoäng Utbildningsplan för Kostekonomi med inriktning mot ledarskap, kandidatprogram 180 högskolepoäng Food Service Management, Bachelor Programme 180 Higher Education Credits Revidering fastställd av Utbildningsvetenskapliga

Läs mer

Tid: Kl

Tid: Kl HÖGSKOLAN I BORÅS Forsknings- och utbildningsnämnden Ulrika Bernlo, sekreterare PROTOKOLL 1(5) Tid: Kl. 12.30-15.15 Plats: A716 Närvarande ledamöter: Cronholm, Stefan ordförande Bengtsson, Natalie 1-6,

Läs mer

Fakultetsstyrelsen för konst och humaniora

Fakultetsstyrelsen för konst och humaniora Protokoll Sammanträdesdatum: 2019-02-25 Fakultetsstyrelsen för konst och humaniora Ledamöter: Närvarande: Gunlög Fur ordförande Hans T Sternudd vice ordförande Jørgen Bruhn ledamot Martina Böök studeranderepresentant

Läs mer

Mötesanteckningar beredningen för utbildning på grund- och avancerad nivå

Mötesanteckningar beredningen för utbildning på grund- och avancerad nivå NATURVETENSKAPLIGA FAKULTETEN beredningen för utbildning på grund- och avancerad nivå Sammanträdesdatum: 2016-09-28 Tid: 1315-1600 Plats: Fakultetskansliet Närvarande: Ingvar Albinsson Göran Andersson

Läs mer

Utvärdering av Civilingenjörsprogrammet i molekylär bioteknik, 2017

Utvärdering av Civilingenjörsprogrammet i molekylär bioteknik, 2017 1(7) Teknisk-naturvetenskapliga fakulteten Utvärdering av Civilingenjörsprogrammet i molekylär bioteknik, 2017 Planerade åtgärder/utvecklingsinsatser I det sammanfattande bedömarutlåtandet lyftes fem utvecklingsförslag:

Läs mer

Regler för kursplaner vid Högskolan Dalarna

Regler för kursplaner vid Högskolan Dalarna 1 Regler för kursplaner vid Högskolan Dalarna Beslut: UFN 2017-09-14 Revidering: UFN 2018-04-11 Dnr: HDa 1.2-2017/1115 Gäller fr o m: 2017-09-14 Ersätter: Handläggningsordning för författande och beredning

Läs mer

HANDLÄGGNINGSORDNING FÖR ATT

HANDLÄGGNINGSORDNING FÖR ATT HANDLÄGGNINGSORDNING FÖR ATT - INRÄTTA, - REVIDERA, - STÄLLA IN ELLER - AVVECKLA KURS, PROGRAM, HUVUDOMRÅDE OCH LOKAL EXAMENSBESKRIVNING Typ av dokument Datum 2019-02-26 Dnr FS 1.1-2345-18 Beslutad av

Läs mer

System för kvalitetssäkring av de tekniska yrkesprogrammen vid Uppsala universitet

System för kvalitetssäkring av de tekniska yrkesprogrammen vid Uppsala universitet System för kvalitetssäkring av de tekniska yrkesprogrammen vid Uppsala universitet Birgitta Gelin Kansliet för Teknisk-naturvetenskapliga fakulteten birgitta.gelin@uadm.uu.se Åsa Kassman Rudolphi Institutionen

Läs mer

Göteborgs universitet IT-universitetets fakultetsnämnd Sammanträde 2008: Kl Java på IT-universitetet

Göteborgs universitet IT-universitetets fakultetsnämnd Sammanträde 2008: Kl Java på IT-universitetet Göteborgs universitet Tid och plats Närvarande ledamöter Frånvarande Kl. 11.30 13.00 Java på IT-universitetet Ylva Hambraeus Björling, Sun Microsystems, ordförande Anna Börjesson, Ericsson Mats Johansson,

Läs mer

Revidering av arbetsordning för Göteborgs universitet med avseende på ny organisation och styrning av lärarutbildningarna

Revidering av arbetsordning för Göteborgs universitet med avseende på ny organisation och styrning av lärarutbildningarna Universitetsledningens stab Magnus Petersson PM 1 / 2 2016-05-25 dnr V 2016/462 Universitetsstyrelsen Revidering av arbetsordning för Göteborgs universitet med avseende på ny organisation och styrning

Läs mer

Riktlinjer för inrättande av utbildningsprogram och fastställande av utbildningsplan för lärarprogrammen vid Humanvetenskapliga området

Riktlinjer för inrättande av utbildningsprogram och fastställande av utbildningsplan för lärarprogrammen vid Humanvetenskapliga området 1 (5) 2018-06-07 Dnr SU FV-3.1.1-1813-18 Sandra Persson Riktlinjer för inrättande av utbildningsprogram och fastställande av utbildningsplan för lärarprogrammen vid Humanvetenskapliga området Föreliggande

Läs mer

Ordförande Ledamot Ledamot Ledamot Ledamot Ledamot Ledamot Ledamot Ledamot Ledamot Ledamot Ledamot. Sekreterare

Ordförande Ledamot Ledamot Ledamot Ledamot Ledamot Ledamot Ledamot Ledamot Ledamot Ledamot Ledamot. Sekreterare Sid 1 (6) Närvarande Ledamöter Birgitta Bernspång Christina Ljungberg Johan Sjöström Börje Rehn Britt-Marie Lindgren Mari Norgren Anders Berglund Emma Johansson Fredrik Karlsson Anna Arnqvist Klas-Göran

Läs mer

Utbildningsplan för Sports coaching, kandidatprogram 180 högskolepoäng

Utbildningsplan för Sports coaching, kandidatprogram 180 högskolepoäng Utbildningsplan för Sports coaching, kandidatprogram 180 högskolepoäng Sports Coaching, Bachelor Programme 180 Higher Education Credits Revidering fastställd av Utbildningsvetenskapliga fakultetsstyrelsen

Läs mer

2013-03-21. studentrepresentant, suppleant. Christina Wehtje St: Petri skola, Malmö 148-157 Johan Wennerberg DuPont Chemoswed Malmö

2013-03-21. studentrepresentant, suppleant. Christina Wehtje St: Petri skola, Malmö 148-157 Johan Wennerberg DuPont Chemoswed Malmö Sammanträdesprotokoll 2013-03-21 Utbildningsnämnden Ledamöter Bo-Anders Jönsson prodekanus, ordförande Per Ahlberg Stina Ausmeel, suppleant Jonna Axbom, suppleant Tomas Brage Crister Ceberg Patrik Edén

Läs mer

Riktlinjer för löpande utvärdering av kurser och utbildningsprogram vid Högskolan i Borås

Riktlinjer för löpande utvärdering av kurser och utbildningsprogram vid Högskolan i Borås HÖGSKOLAN I BORÅS STYRDOKUMENT Rektor 2017-12-04 Dnr 589-17 Riktlinjer för löpande utvärdering av kurser och utbildningsprogram vid Högskolan i Borås Med stöd av HF1993:100, 1kap 14 samt HL 1 kap 4. HF1993:100,

Läs mer

Konstnärliga fakultetsstyrelsens Beredning för utbildning på grund och avancerad nivå (KF BUGA)

Konstnärliga fakultetsstyrelsens Beredning för utbildning på grund och avancerad nivå (KF BUGA) 2017-01-25 KONSTNÄRLIGA FAKULTETEN Konstnärliga fakultetsstyrelsens Beredning för utbildning på grund och avancerad nivå (KF BUGA) Datum: 2017-04-24 Tid: 9:00 Plats: Konstnärliga fakultetskansliet, Storgatan

Läs mer

Riktlinjer för anställning och befordran av lärare samt för antagning av docent och av excellent lärare vid teknisknaturvetenskapliga

Riktlinjer för anställning och befordran av lärare samt för antagning av docent och av excellent lärare vid teknisknaturvetenskapliga TEKNAT 2013/6 Riktlinjer för anställning och befordran av lärare samt för antagning av docent och av excellent lärare vid teknisknaturvetenskapliga vetenskapsområdet Fastställda av teknisk-naturvetenskapliga

Läs mer

Handläggningsordning för att inrätta, revidera, ställa in eller avveckla utbildningar

Handläggningsordning för att inrätta, revidera, ställa in eller avveckla utbildningar Handläggningsordning för att inrätta, revidera, ställa in eller avveckla utbildningar Utbildningsstrategiska rådet 2012-05-08 Fastställd av rektor 2012-06-19 Dnr: UmU 100-976-11 Denna handläggningsordning

Läs mer

Protokoll vid sammanträde med utbildningskommittén för medicin

Protokoll vid sammanträde med utbildningskommittén för medicin SAHLGRENSKA AKADEMIN INSTITUTIONEN FÖR MEDICIN Protokoll vid sammanträde med utbildningskommittén för medicin Datum: 2017-10-19 Tid: kl. 13:00 15:00 Plats: Ingegerd Eriksson, Academicum, plan 3 Närvarande

Läs mer

PROTOKOLL 2008:4 Lärarutbildningsnämnden (LuN) Sammanträdesdatum 2008-09-29

PROTOKOLL 2008:4 Lärarutbildningsnämnden (LuN) Sammanträdesdatum 2008-09-29 Tid: Måndagen den 29 september kl 09:15-12:00 Plats: Sal 21:410 Närvarande ledamöter Carin Röjdalen, företrädare för lärarna Bengt Nilsson, företrädare för lärarna Åsa Morberg, företrädare för lärarna

Läs mer

Nedan presenteras arbetsgruppens förslag:

Nedan presenteras arbetsgruppens förslag: Förslag till struktur och innehåll för Studentportalen och Canvas på SA I och med införandet av Canvas som lärplattform vid Göteborgs universitet har man sett en möjlighet och ett behov av att samordna

Läs mer

Fakultetsnämnden PROTOKOLL 3/2016 Dnr HS 2016/177 PROTOKOLL FRÅN MÖTE MED FAKULTETSNÄMNDEN VID HÖGSKOLAN I SKÖVDE

Fakultetsnämnden PROTOKOLL 3/2016 Dnr HS 2016/177 PROTOKOLL FRÅN MÖTE MED FAKULTETSNÄMNDEN VID HÖGSKOLAN I SKÖVDE HÖGSKOLAN I SKÖVDE Fakultetsnämnden PROTOKOLL 3/2016 Dnr HS 2016/177 PROTOKOLL FRÅN MÖTE MED FAKULTETSNÄMNDEN VID HÖGSKOLAN I SKÖVDE Tid Plats 25 maj 2016, kl. 10:00-17:00 Kanslihuset, plan 3, Högskolan

Läs mer

Kvalitetsplan vid Ekonomihögskolan

Kvalitetsplan vid Ekonomihögskolan Beslutat av: Beslutsdatum: Dnr: Ekonomihögskolan Kvalitetsplan vid Ekonomihögskolan 2014-2016 Beslutat av Fakultetsstyrelsen Gäller från Hösten 2014 1 (5) Introduktion Rektor beslutade 2014-02-17 att uppdra

Läs mer

Programkommittén för medicinsk diagnostik och teknik Närvarande ledamöter Ej närvarande Studentrepresentanter Övriga närvarande

Programkommittén för medicinsk diagnostik och teknik Närvarande ledamöter Ej närvarande Studentrepresentanter Övriga närvarande Protokoll fört vid sammanträde med Programkommittén för medicinsk diagnostik och teknik 23 mars 2009, klockan 14.00 16:30 Ingegerd Eriksson, Academicum, Medicinaregatan 3 Närvarande ledamöter Ingalill

Läs mer

Rapport till fakultetsstyrelsen - Utvärdering av kursplanehanteringen vid Samhällsvetenskapliga fakulteten

Rapport till fakultetsstyrelsen - Utvärdering av kursplanehanteringen vid Samhällsvetenskapliga fakulteten 1 2016-02-04 STYR 2016/100 Rapport till fakultetsstyrelsen - Utvärdering av kursplanehanteringen vid Samhällsvetenskapliga fakulteten Bakgrund Höstterminen 2014 infördes, enligt beslut i fakultetsstyrelsen

Läs mer

Minnesanteckningar från sammanträde med utbildningskommittén för audiologi och logopedi

Minnesanteckningar från sammanträde med utbildningskommittén för audiologi och logopedi SAHLGRENSKA AKADEMIN Minnesanteckningar från sammanträde med utbildningskommittén för audiologi och logopedi Datum: 2016-04-13 Tid: 15:00-16:00 Plats: Tal- och hörsellabb, enheterna för audiologi och logopedi,

Läs mer

Ledamöter: Ulla Mauritzson prefekt, ordförande. Företrädare för lärarna. Företrädare för teknisk-administrativ personal. Företrädare för studenterna

Ledamöter: Ulla Mauritzson prefekt, ordförande. Företrädare för lärarna. Företrädare för teknisk-administrativ personal. Företrädare för studenterna Institutionsstyrelsen PROTOKOLL 9/11 1 / 7 2011-11-21 Tid: måndag 21 november 2011, kl 13.00 15.00 Plats: Pedagogen, Läroverksgatan 15, Göteborg, lokal B1 111 Närvarande Ledamöter: Ulla Mauritzson prefekt,

Läs mer

Utbildningsplan för Hälsopromotion, kandidatprogram 180 högskolepoäng

Utbildningsplan för Hälsopromotion, kandidatprogram 180 högskolepoäng Utbildningsplan för Hälsopromotion, kandidatprogram 180 högskolepoäng Health Promotion, Bachelor Programme 180 Higher Education Credits Revidering fastställd av Utbildningsvetenskapliga fakultetsstyrelsen

Läs mer

Interna kvalitetssäkringsprocesser

Interna kvalitetssäkringsprocesser Interna kvalitetssäkringsprocesser Råd för utbildning på grund och avancerad nivå Fakulteten för humanvetenskap Fastställd 2009 05 19 1.Inledning Rådet för utbildning på grund och avancerad nivå har per

Läs mer

Handläggningsordning för författande och beredning av kursplaner vid Högskolan Dalarna

Handläggningsordning för författande och beredning av kursplaner vid Högskolan Dalarna Handläggningsordning för beredning av kursplaner vid Högskolan Dalarna 1(5) Handläggningsordning för författande och beredning av kursplaner vid Högskolan Dalarna Beslut: UFN 2016-01-22 Revidering: - Dnr:

Läs mer

Rekommendationer om kursplaner, utbildningsplaner och betygssystem

Rekommendationer om kursplaner, utbildningsplaner och betygssystem Sveriges Universitets- REK 2011:1 & Högskoleförbund Dnr 10/118 Rekommendationer om kursplaner, utbildningsplaner och betygssystem Fastställda av SUHF:s styrelse den 25 februari 2011 Förändringarna i Högskoleförordningen

Läs mer

Utbildningsplan för Kostekonomi med inriktning mot ledarskap, kandidatprogram 180 högskolepoäng

Utbildningsplan för Kostekonomi med inriktning mot ledarskap, kandidatprogram 180 högskolepoäng Utbildningsplan för Kostekonomi med inriktning mot ledarskap, kandidatprogram 180 högskolepoäng Food Service Management, Bachelor s Programme 180 Higher Education Credits Revidering fastställd av dekanus

Läs mer

Tid: Måndagen den 22 maj 2017 kl Lokal: Mötesrum Tidlösa, hus 511 plan 14. Margareta Bachrach- Lindström

Tid: Måndagen den 22 maj 2017 kl Lokal: Mötesrum Tidlösa, hus 511 plan 14. Margareta Bachrach- Lindström 1(8) Tid: Måndagen den 22 maj 2017 kl. 13.00 16.00 Lokal: Mötesrum Tidlösa, hus 511 plan 14 Närvarande: Ledamöter: Margareta Bachrach- Lindström Agneta Kullberg Karin Valeskog Malin Lindqvist Appell Marie

Läs mer

HÖGSKOLAN I BORÅS Nämnden för konstnärligt utvecklingsarbete Sekreterare Lisbeth Sandblom. PROTOKOLL Sammanträdesdag NKU 2010/5 1(8)

HÖGSKOLAN I BORÅS Nämnden för konstnärligt utvecklingsarbete Sekreterare Lisbeth Sandblom. PROTOKOLL Sammanträdesdag NKU 2010/5 1(8) HÖGSKOLAN I BORÅS Nämnden för konstnärligt utvecklingsarbete Sekreterare Lisbeth Sandblom PROTOKOLL 1(8) Tid: Kl 13.00-16.00 Plats: Högskolan i Borås, Allégatan 1, Tornrummet Närvarande ledamöter: Hallnäs,

Läs mer

KVALITETSARBETE VID KFS KONSTNÄRLIGA FAKULTETENS BEREDNING FÖR UTBILDNING PÅ GRUND- OCH AVANCERAD NIVÅ (KF BUGA)

KVALITETSARBETE VID KFS KONSTNÄRLIGA FAKULTETENS BEREDNING FÖR UTBILDNING PÅ GRUND- OCH AVANCERAD NIVÅ (KF BUGA) KVALITETSARBETE VID KFS S BEREDNING FÖR UTBILDNING PÅ GRUND- OCH AVANCERAD NIVÅ (KF BUGA) Syfte med förmiddagen Presentera kvalitetsarbetet vid KFS med särskild fokus på de aktiviteter som ni som programansvariga

Läs mer

Fastställande av nya kursplaner med ändrade behörighetskrav under pågående utbildningsprogram

Fastställande av nya kursplaner med ändrade behörighetskrav under pågående utbildningsprogram BESLUT 1(7) Avdelning Juridiska avdelningen Handläggare Mikael Herjevik 08-563 087 27 mikael.herjevik@uka.se Högskolan i Borås Rektor Fastställande av nya kursplaner med ändrade behörighetskrav under pågående

Läs mer

Uppföljning av doktorandbarometerns resultat - FHL

Uppföljning av doktorandbarometerns resultat - FHL Sida 1 (5) 2017-10-31 Dnr: 2017/4546-1.2 Handläggare: Ymke Mulder Fakulteten för hälso- och livsvetenskap Uppföljning av doktorandbarometerns resultat - FHL Fakulteten för hälso- och livsvetenskap erbjuder

Läs mer

Tid: Måndagen den 18 mars 2019 kl KO301, Campus Norrköping. Malin Lindqvist Appell ordförande. Thea Sandqvist studerande (p.

Tid: Måndagen den 18 mars 2019 kl KO301, Campus Norrköping. Malin Lindqvist Appell ordförande. Thea Sandqvist studerande (p. 1(7) Tid: Måndagen den 18 mars 2019 kl. 13.15 16.00 Lokal: KO301, Campus Norrköping Närvarande: Ledamöter: Malin Lindqvist Appell ordförande Katarina Kågedal vice ordförande Agneta Kullberg Mattias Ekstedt

Läs mer

MASTERPROGRAM I STATSVETENSKAP

MASTERPROGRAM I STATSVETENSKAP UTBILDNINGSPLAN MASTERPROGRAM I STATSVETENSKAP 120 HÖGSKOLEPOÄNG MÅL - självständigt och kritiskt med teori och metod identifiera och analysera centrala problem inom det statsvetenskapliga kunskapsområdet;

Läs mer

Handläggningsordning för upphävande av fastställda kurs- och utbildningsplaner

Handläggningsordning för upphävande av fastställda kurs- och utbildningsplaner 1 (5) BESLUT 2013-11-14 Dnr SU FV-1.1.2-1345-13 Tove Holmqvist Utbildningsledare Planeringsavdelningen Handläggningsordning för upphävande av fastställda kurs- och utbildningsplaner Bakgrund och syfte

Läs mer

Riktlinjer för inrättande av utbildningsprogram och fastställande av utbildningsplan för lärarprogrammen vid Humanvetenskapliga området

Riktlinjer för inrättande av utbildningsprogram och fastställande av utbildningsplan för lärarprogrammen vid Humanvetenskapliga området 1 (5) BESLUT 2016-06-02 Dnr SU FV-3.1.1-1620-16 Monireh Shirani Riktlinjer för inrättande av utbildningsprogram och fastställande av utbildningsplan för lärarprogrammen vid Humanvetenskapliga området Föreliggande

Läs mer

Dekan och prefekternas beslutsmöte 2019:5

Dekan och prefekternas beslutsmöte 2019:5 Kalmar Växjö Linnéuniversitetet Utdrag Dekan och prefekternas beslutsmöte 2019 2019-03-18 Dekan och prefekternas beslutsmöte 2019:5 Datum: 2019-03-18 kl 13:00 Plats: K3077 & Ny300 PROTOKOLLSUTDRAG Ärende

Läs mer

HANDLÄGGNINGSORDNING FÖR GEMENSAMT UTBUD AV KURSER PÅ FORSKARNIVÅ

HANDLÄGGNINGSORDNING FÖR GEMENSAMT UTBUD AV KURSER PÅ FORSKARNIVÅ STYRDOKUMENT Dnr U 2018/187 HANDLÄGGNINGSORDNING FÖR GEMENSAMT UTBUD AV KURSER PÅ FORSKARNIVÅ Publicerad Beslutsfattare Handläggare http://uf.gu.se/ Beredning för utbildning på forskarnivå Utbildningsvetenskapliga

Läs mer

Regler för utbildningsgranskningar

Regler för utbildningsgranskningar Regler för utbildningsgranskningar Typ av dokument Regler Beslutad av Rektor Beslutsdatum 2019-06-27 Dnr SU FV-1.1.2-2143-19 Giltighetstid 2019-07-01 - tillsvidare Ersätter dokument - Ansvarig förvaltningsavdelning

Läs mer

UTBILDNINGSPLAN. Ekonomprogrammet On-line, 180 högskolepoäng. The Business Administration and Economics Program On-Line, 180 ECTS Credits

UTBILDNINGSPLAN. Ekonomprogrammet On-line, 180 högskolepoäng. The Business Administration and Economics Program On-Line, 180 ECTS Credits Dnr: 943/2006-510 Grundutbildningsnämnden för humaniora och samhällsvetenskap UTBILDNINGSPLAN Ekonomprogrammet On-line, 180 högskolepoäng The Business Administration and Economics Program On-Line, 180

Läs mer

Utbildningsplan för Sports coaching, kandidatprogram 180 högskolepoäng

Utbildningsplan för Sports coaching, kandidatprogram 180 högskolepoäng Utbildningsplan för Sports coaching, kandidatprogram 180 högskolepoäng Sports Coaching, Bachelor s Programme 180 Higher Education Credits Revidering fastställd av dekanus vid Utbildningsvetenskapliga fakulteten

Läs mer

HANDELSHÖGSKOLAN. Ekonomie kandidatprogram, 180 högskolepoäng

HANDELSHÖGSKOLAN. Ekonomie kandidatprogram, 180 högskolepoäng Utbildningsplan Dnr G 2018/512 HANDELSHÖGSKOLAN Ekonomie kandidatprogram, 180 högskolepoäng Bachelor's Programme in Business and Economics, Programkod: S1EKA 1. Fastställande Utbildningsplanen är fastställd

Läs mer