Processbeskrivning av rutiner kopplade till kursvärdering vid Ekonomihögskolan

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Processbeskrivning av rutiner kopplade till kursvärdering vid Ekonomihögskolan"

Transkript

1

2 Processbeskrivning över kursvärderingsrutiner Datum: Dnr: 2017/ Handläggare: Eva H Eriksson, Utbildningsrådets arbetsgrupp om kursvärderingar och kvalitetssystem på kursnivå Processbeskrivning av rutiner kopplade till kursvärdering vid Ekonomihögskolan Nya rutiner för kursvärderingar införs vid Ekonomihögskolan från och med vårterminen 2018 som innebär digitalisering och automatisering. Det sker från andra läsperiodens slut ( ). Kursvärderingen gäller helkurser, medan eventuell värdering av delkurser får göras separat. Det mesta som har med kursvärderingar att göra kommer nu att ske automatiskt men det är några få saker som du som kursansvarig lärare behöver göra, och det är därför viktigt att du läser igenom följande rutiner. Du ansvarar för att kursvärderingsrapporten görs tillgänglig för berörda funktioner, organ som har kvalitetsansvar för programmen och för studenterna som genomfört enkäten. Bakgrund Enligt Högskoleförordningens första kapitel ( 14) ska universitet och högskolor ge studenterna möjlighet och tillfälle att framföra sina erfarenheter och synpunkter genom kursvärdering av alla kurser. Universitetet åläggs sammanställa synpunkterna och informera om resultatet och eventuella åtgärder, och även hålla det tillgängligt för studenterna. Syftet med kursvärderingar är utöver nämnda studentinflytande även att ge möjlighet för kvalitetsförbättring, och ska utföras enligt lokala regler (2014/ ). Genomförandet ska enligt rektorsbeslut vara baserat på enkäter framtagna i det universitetsgemensamma verktyget Survey & Report, och processen ska vara helt digitaliserad 2020 (2014/ ). Ekonomihögskolan har ett välfungerande kvalitetshjul för kursplan- och kursvärderingshantering, Figur 1, i vilket kursvärderingarna och deras genomförande, återkoppling och uppföljande är en viktig del av. Kvalitetshjulet kopplar direkt till internrevisionen av kursvärderingar av Transcendent Group (2014) som påpekade att i) kursvärdering inte genomförs på alla kurser, ii) svarsfrekvenserna på elektroniska kursvärderingar ofta är låga och det är iii) en generell brist på uppföljning av kursvärderingar. För att tillmötesgå förbättringsområdena funna i internrevisionen har Kvalitetsrådet haft ett utskott som under 2017 har arbetat med kursvärderingsfrågan och vilket har kommit med två huvudförslag; utvärdering av kursvärderingsinstrumentet (utformning av kursvärderingsfrågorna) samt en kursvärderingsportal. Kursvärderingsportalen ska visa resultaten för de universitetsgemensamma frågorna i histogram för att möjliggöra jämförelser, illustrera förändringar och utveckling som ett led i kvalitetsarbetet och öka tillgängligheten för studenter och lärare. 1 (4)

3 Figur 1 Kvalitetshjul för kursplaner och värderingar vid Ekonomihögskolan inkl. Utbildningsrådet (UR), och Kvalitetsrådet (KR)/Rådet för Utbildning och Lärande (RUL). Process för kursvärderingsrutin vid Ekonomihögskolan Kursansvarig lärare har huvudansvaret för att utformningen kursvärderingen och genomförandet av kursvärderingsrutinen, och att resultatet analyseras och reflekteras över, samt att ett åtgärdsförslag tas fram och återkopplas. 1. Studenterna informeras av kursanvarig lärare vid kursstart om sina rättigheter till att utföra kursvärderingar och sitt medansvar i kvalitetsutvecklingen en sammanfattning av resultaten från föregående kursvärdering samt vilka beslut som gjorts eller åtgärder som vidtagits baserat på dessa 2. Kursvärderingarna genomförs under schemalagd tid i bokad lokal/diskussionsforum för distanskurser varvid studenterna rekommenderas att ta med laptop, surfplatta eller smartphone. Lokal för kursvärdering bokas av fakultetskansliet i samband med sista undervisningstillfället om inte annat avtalas. Märk väl, enkäterna skickas ut onsdagen i kursavslutningsveckan. 3. Resultatet av kursvärderingarna sammanställs automatiserat via Survey & Report och utformas som två olika rapporter; ett illustrerat dokument kompletterat MED fritextsvar (I) och ett UTAN fritextsvar. 4. Kursansvarig lärare skriver ett åtgärdsförslag som skrivs in via Survey & Report. Åtgärdsförslaget är en del av kommunikationen om vilka åtgärder som avses göras baserat på resultatet av kursvärderingarna, kompletterat med studenternas prestationer och lärarnas intryck men är INTE bindande. 2 (4)

4 5. Resultatet från kursvärderingarna med åtgärdsförslaget utan fritextsvar (II) tillgängliggörs för studenterna via kurshemsidan i MyMoodle. 6. En kursvärderingsportal kommer i framtiden att erbjuda, förutom synliggörandet även, en tillgänglighet av innevarande och historiska kursvärderingsresultat dock utan fritextsvar. 7. Kursansvarig lärare använder reflektionsrapporten (III) för att vidareutveckla kursen till nästa gång kursen ges, gärna i samklang med berörda programråd. 8. Feedback kan erhållas av prefekt (ang. personalansvaret) och programråd eller kursutskottet (fr.o.m. terminen efter inrättandet) med avseende på utbildningskvalitet eller noterade brister i genomförande eller uppföljande. Följande rutiner ska genomföras Framtagande av kursvärdering: Information om kursansvarig lärare, kursens språk och slutvecka läggs in och kontrolleras av kursvärderingsadministratören. När informationen är ifylld skapas en kursvärderingsenkät automatiskt. Utformning: Kursansvarig lärare får ett mejl om att kursvärderingsenkäten skapas två veckor innan kursen är slut och hen kan då lägga till egna kursspecifika frågor. Om detta inte görs används automatiskt mallarna med i) universitetsgemensamma frågor och ii) fakultetsgemensamma frågor inkl. fritextfrågorna samt iii) frågor om kursmålen ink. hänvisning till kursplanen. Inga ytterligare frågor kan in läggas efter att enkäten har skickats ut. Genomförande: När kursvärderingen öppnas får alla studenter automatiskt ett besked på studentwebben om att de önskas svara på frågorna. Det skickas även ett personligt respondentmejl till studentmejladresserna, och kursansvarig lärare får en kopia av detta mejl, men kan inte svara på enkäten. Mejlet till kursanvarig lärare är information om att kursvärderingen har öppnat och studenterna nu fått tillgång till kursvärderingarna, hen är enbart tillagd som enkätläsare. Kursvärderingensrutinen gäller enbart helkurser. Önskas eventuell värdering av delkurser får det göras separat av berörda lärare. Som ett led i digitaliseringen har helterminskurser utfasats vid andra fakulteter för att undgå detta glapp. Kursansvarig lärare ansvarar för att uppmana studenterna att fylla i enkäterna vid sista undervisningstillfället eller annat lämpligt schemalagt tillfälle i slutet av kursperioden. Studenterna rekommenderas att ta med mobila enheter för att utfylla enkäterna och layouten i Survey & Report anpassas automatiskt efter val av mobilenhet. Fakultetskansliet bokar lokal och schemalägger kursvärderingen på sista föreläsningen på respektive kurs. Kursvärderingen öppnas för studenterna onsdagen samma vecka som kursen slutar och är efterföljande öppen i två veckor. Efter en vecka får de studenter som inte svarat en påminnelse, och denna skickas även som information till kursansvarig lärare. 3 (4)

5 När kursvärderingen är stängd får kursansvarig lärare ett mejl, det här mejlet kräver en åtgärd. Länkat i mejlet finns två kursvärderingsrapporter en med histogram och fritextsvar och en utan fritextsvar spara den MED fritextsvar (I) för eget bruk och skicka en kopia till fakultetskansliet! I mejlet finns också en länk till Survey & Report och när kursansvarig lärare följer länken kommer hen till ett kommentarsfält där åtgärdsförslaget ska skrivas in. Kursansvarig lärare godkänner sedan genom att klicka på godkänn varvid resultatet, UTAN fritextsvar öppna frågor, sänds tillsammans med åtgärdsförslaget direkt till centralarkivet och en kopia skickas till kursansvarig lärare. Spara denna (II), för vidare distribution till studenterna! Om kursvärderingsrapporten och åtgärdsförslaget inte godkänns, dvs. fältet för åtgärdsförslaget är tomt och kursansvarig lärare avstår ifrån att klicka på godkänn, i Survey & Report kommer upprepade påminnelser skickas tills det godkänns. Återkoppling: Kursansvarig lärare gör kursvärderingsrapporten med åtgärdsförslaget utan fritextsvar (II) tillgänglig för studenterna som genomförde enkäten via kurshemsidan i MyMoodle. Kursvärderingarna upplagda på kursrummet på MyMoodle finns kvar tills kursen arkiveras, vilket normalt sker efter två läsår. I samband med start av ny kurs kommunicerar kursansvarig lärare hur resultatet av kursvärderingen från föregående kurstillfälle har påverkat upplägget för kursgången. Uppföljning: Kursansvarig lärare skriver, ev. tillsammans med övriga undervisande lärare på kursen, det nämnda åtgärdsförslaget och en gemensam reflektion* kring lärarnas intryck, påpekanden i fritextsvaren och studenternas prestationer på kursen samt eventuella förbättringsförslag. Lärargruppen bör också reflektera kring om de anser att resultatet av kursvärderingen återspeglar kursen genomförande på ett adekvat sätt. Reflektionsrapporten (III) görs tillgänglig för berörda funktioner så som prefekt och Linnéstudenterna samt fakultetskansliet. Kursansvarig lärare gör eventuellt justeringar i kursinstruktioner alt. kursplan mot bakgrund av slutsatserna i reflektionsrapporten och ev. feedback. Programansvariga och programråd behöver involveras med avseende bl.a. kvalité och progression för de kurser som ingår i programmet. Programansvariga och kursutskott hämtar de kursvärderingsrapporter som är relevanta för respektive program när de är i behov av dem, möjligen kan det göras terminsbaserade kursöversyner. Alla dokument (I, II och III) skickas till fakultetskansliet och sparas enligt gällande dokumenthanteringsplan. Vid frågor kring rutiner kontakta utbildningsadministatör Stina Sellin stina.sellin@lnu.se *Mall (1-sidesmall; vad gick bra, vad gick mindre bra och åtgärdsförslag) finns på Utbildningrådets hemsida; 4 (4)

Utvärdering av kurs (3 bilagor)

Utvärdering av kurs (3 bilagor) Rektor RIKTLINJER 2011-06-09 Dnr HS 2011/299-50 Utvärdering av kurs (3 bilagor) 1 Allmänt Kursutvärderingar ska göras efter varje genomförd kurs vid Högskolan i Skövde (Högskolan). Termen kursutvärdering

Läs mer

Till dig som undervisar vid Ekonomihögskolan. Av Utbildningsrådet och Fakultetskansliet, VT17

Till dig som undervisar vid Ekonomihögskolan. Av Utbildningsrådet och Fakultetskansliet, VT17 Till dig som undervisar vid Ekonomihögskolan Av Utbildningsrådet och Fakultetskansliet, VT17 För att underlätta termins- och kursförberedelser har följande information tagits fram av Utbildningsrådet och

Läs mer

Riktlinjer för kursvärderingar

Riktlinjer för kursvärderingar Riktlinjer för kursvärderingar utbildning på grundnivå och avancerad nivå vid Högskolan i Halmstad. Beslutad av forsknings- och utbildningsnämnden 2017-12-07 (dnr L 2014/115). 1. Inledning Kap. 1, 14 i

Läs mer

Utvärdering av kurs inom utbildning på grundnivå och avancerad nivå (3 bilagor)

Utvärdering av kurs inom utbildning på grundnivå och avancerad nivå (3 bilagor) Rektor RIKTLINJER 2016-06-21 Dnr HS 2016/587 Utvärdering av kurs inom utbildning på grundnivå och avancerad nivå (3 bilagor) 1 Allmänt Kursutvärderingar ska göras efter varje genomförd kurs vid Högskolan

Läs mer

Riktlinjer för kursvärderingar

Riktlinjer för kursvärderingar Riktlinjer för kursvärderingar - utbildning på grund- och avancerad nivå vid Högskolan i Halmstad. Beslutad av forsknings- och utbildningsnämnden 2015-04-09 (dnr L 2014/115) 1. Inledning Kap. 1, 14 i Högskoleförordning

Läs mer

Ekonomihögskolan Utbildningsråd

Ekonomihögskolan Utbildningsråd UR2: 2018 Mötesdatum: 2018-03-20 Ekonomihögskolan Utbildningsråd Datum: 2018-03-20 Tid: 9:00 12:00 Plats: Växjö K3077 Förhinder: Rebecca Wikström Ledamöter: Petter Boye Ordförande Lars Tomsmark Micael

Läs mer

Kursvärdering och kursutvärdering vid HT-fakulteterna

Kursvärdering och kursutvärdering vid HT-fakulteterna PM 1 2016-11-03 Dnr STYR 2016/XXX Lisa Hetherington, fakultetssekreterare Kursvärdering och kursutvärdering vid HT-fakulteterna Inledning och bakgrund Under flera år fram till 2013 bedrev studierektorsnätverket

Läs mer

Systematiskt kvalitetsarbete inom grundutbildning

Systematiskt kvalitetsarbete inom grundutbildning 2018-06-13 Dnr G 2018/166 KONSTNÄRLIGA FAKULTETEN Systematiskt kvalitetsarbete inom grundutbildning I detta PM beskrivs Konstnärliga fakultetens kontinuerliga kvalitetsarbete med fokus på terminsvisa och

Läs mer

Struktur för kursutvärdering vid Fakulteten för teknik och samhälle

Struktur för kursutvärdering vid Fakulteten för teknik och samhälle Fakulteten för teknik och samhälle Fakultetskansliet Andreas Jacobsson Prodekan 1(8) 2014-10-13 Struktur för kursutvärdering vid Fakulteten för teknik och samhälle Inledning Kursutvärderingar är en viktig

Läs mer

Kursutvärderingsprocessen för utbildning på grundnivå och avancerad nivå vid Malmö universitet

Kursutvärderingsprocessen för utbildning på grundnivå och avancerad nivå vid Malmö universitet 2018-03-12 (Dnr. LED 1.3-2018/123) 1 (av 9) Styr- och handledningsdokument Dokumenttyp: Beslutsdatum: Beslutande/Titel: Giltighetstid: Dokumentansvarig/Funktion: Diarienummer: Version: Revisionsdatum:

Läs mer

Struktur för kursutvärdering vid Teknik och samhälle

Struktur för kursutvärdering vid Teknik och samhälle Struktur för kursutvärdering vid Teknik och samhälle Inledning Kursutvärderingar är en viktig del, kanske den viktigaste, för att driva kvaliteten framåt på våra utbildningar. Utförda på rätt sätt säkerställer

Läs mer

UFV 2013/1444. Kursvärderingar. Rapport från internrevisionen. Till konsistoriet

UFV 2013/1444. Kursvärderingar. Rapport från internrevisionen. Till konsistoriet UFV 2013/1444 Kursvärderingar Rapport från internrevisionen Till konsistoriet 2013-12-11 Innehållsförteckning 0 Sammanfattning 3 1 Bakgrund och riskbedömning 4 2 Granskningens omfattning och inriktning

Läs mer

Riktlinjer för utvärdering av kurs inom utbildning på grundnivå och avancerad nivå

Riktlinjer för utvärdering av kurs inom utbildning på grundnivå och avancerad nivå HÖGSKOLAN I SKÖVDE Rektor BESLUT 2018-06-29 dnr HS 2018/518 Riktlinjer för utvärdering av kurs inom utbildning på grundnivå och avancerad nivå Härmed fastställs reviderade Riktlinjer för utvärdering av

Läs mer

Granskning av kursvärderingar

Granskning av kursvärderingar Revisionsrapport 2015-09-23 Dnr: 2014/322-1.2 Granskning av kursvärderingar Enligt beslutad revisionsplan för 2014 genomfördes en granskning av universitetets arbete med kursvärderingar. Granskningen utfördes

Läs mer

Ekonomihögskolan. Ärenden UR2: Mötesdatum: Utbildningsrådet. Datum: Tid: 13:00-16:00 Plats: Förhinder:

Ekonomihögskolan. Ärenden UR2: Mötesdatum: Utbildningsrådet. Datum: Tid: 13:00-16:00 Plats: Förhinder: UR2: 2017 Mötesdatum: 2017-04-07 Ekonomihögskolan Utbildningsrådet Datum: 2017-04-07 Tid: 13:00-16:00 Plats: Förhinder: K3077 i Växjö och Ny300 i Kalmar Anna Alexandersson och Setayesh Sattari Ledamöter:

Läs mer

Rutin för kursutvärdering vid Akademin för teknik, textil och ekonomi

Rutin för kursutvärdering vid Akademin för teknik, textil och ekonomi KVALITETSLEDNINGSSYSTEM AKADEMIN FÖR TEKNIK, TEXTIL OCH EKONOMI Ansvarig handläggare: Akademicontroller Fastställd av: Akademichef Beslutsdatum: 2018-02-27 Bilagor: 3 Sida 1 av 5 Rutin för kursutvärdering

Läs mer

Manual för studerandeadministratör - Quick Search, kursvärderingssystem

Manual för studerandeadministratör - Quick Search, kursvärderingssystem 2015-11-05 Christina Hansson Manual för studerandeadministratör - Quick Search, kursvärderingssystem Bakgrund Kursvärderingssystemet från Quick Search har använts sedan HT2011. Under VT15 har nya frågor

Läs mer

Kursuppdrag för kurs inom utbildningsprogram Kompletterande utbildning för fysioterapeuter med utländsk examen från land utanför EU/EES och Schweiz

Kursuppdrag för kurs inom utbildningsprogram Kompletterande utbildning för fysioterapeuter med utländsk examen från land utanför EU/EES och Schweiz Kursuppdrag för kurs inom utbildningsprogram Kompletterande utbildning för fysioterapeuter med utländsk examen från land utanför EU/EES och Schweiz 2018 Dnr 3-4308/2017 Sid: 1 / 3 Kursuppdrag för kurs

Läs mer

Kursutvärderingar på Fysikum

Kursutvärderingar på Fysikum 2016-04-20 Kursutvärderingar på Fysikum Till FS GUK har tillsatt en arbetsgrupp för att se över hur vi implementerar fakultetens nya kursvärderingsrutiner på Fysikum. Arbetsgruppens förslag presenterades

Läs mer

Rutin för kursutvärdering vid Akademin för vård, arbetsliv och välfärd

Rutin för kursutvärdering vid Akademin för vård, arbetsliv och välfärd KVALITETSLEDNINGSSYSTEM AKADEMIN FÖR VÅRD, ARBETSLIV OVCH VÄLFÄRD Ansvarig handläggare: Akademisamordnare för utbildning Fastställd av: Akademichef Beslutsdatum: 2018-06-14 Diarienr: Bilagor: 3 Sida 1

Läs mer

Kursvärderingsenkät i KI Survey (läkarprogrammet SVK)

Kursvärderingsenkät i KI Survey (läkarprogrammet SVK) Kursvärderingsenkät i KI Survey (läkarprogrammet SVK) 180528 1 Hur kan jag använda en enkätmall i KI Survey? I verktyget KI Survey finns färdiga mallar för kursvärderingsenkäter. Mallarna har skapats av

Läs mer

Beslut om Riktlinjer för genomförande av kursvärderingar och hantering av fritextsvar vid Linköpings universitet

Beslut om Riktlinjer för genomförande av kursvärderingar och hantering av fritextsvar vid Linköpings universitet lx:r ).D 11 ~oj-11/ta,,t Il e U UNIVERSITET LINKÖPINGS 1(2) Beslut om Riktlinjer för genomförande av kursvärderingar och hantering av fritextsvar vid Linköpings universitet Beslut Genom detta beslut fastställer

Läs mer

Plan för systematiskt kvalitetsarbete vid Ekonomihögskolan

Plan för systematiskt kvalitetsarbete vid Ekonomihögskolan Dnr: 2014/427-1.1 Ekonomihögskolan Plan för systematiskt kvalitetsarbete vid Ekonomihögskolan läsåren 2014/2015 2016/2017 Beslutat av Fakultetsstyrelsen Gäller från Våren 2015 Beslutat av: Beslutsdatum:

Läs mer

Manual för kursvärdringsadministratör - Quick Search, kursvärderingssystem

Manual för kursvärdringsadministratör - Quick Search, kursvärderingssystem Manual för kursvärdringsadministratör - Quick Search, kursvärderingssystem Bakgrund Utbildningsnämnden beslutade 2011 att ett nytt gemensamt kursvärderingssystem med gemensamma riktlinjer för Högskolan

Läs mer

Kursutveckling på Konstfack. Fastställt av rektor Ersätter dokument med samma namn från

Kursutveckling på Konstfack. Fastställt av rektor Ersätter dokument med samma namn från Kursutveckling på Konstfack Fastställt av rektor 2007-09-03. Ersätter dokument med samma namn från 2005-08-31 2 Utbildning och information Utbildningssamordnaren Konstfack 1. INLEDNING... 3 2. RIKTLINJER

Läs mer

Rutiner och mallar för kurs- och programuppföljning

Rutiner och mallar för kurs- och programuppföljning Lärarutbildningsnämnden Karin Fogelberg BESLUT KURS- OCH PROGRAMUPPFÖLJNING 2014-06-10 dnr G 2014/151 1/13 Lärarutbildningsnämnden Rutiner och mallar för kurs- och programuppföljning Lärarutbildningsnämnden

Läs mer

Bilagor i separat dokument Bilaga 1 Förslag A mall för kursvärdering Förslag B mall för kursvärdering. Bilaga 2 Mall för kursrapport

Bilagor i separat dokument Bilaga 1 Förslag A mall för kursvärdering Förslag B mall för kursvärdering. Bilaga 2 Mall för kursrapport Lärarutbildningsnämnden Heléne Engberg Karin Fogelberg KVALITETSUPPFÖLJNING AV 2011 ÅRS LÄRARPROGRAM 2011-10-03 G 2011/249 1 / 12 Innehåll Inledning 1 Bakgrund 1 Uppföljning och utveckling av kurser inom

Läs mer

Implementering av Umeå universitets kvalitetssystem på grund- och avancerad nivå vid teknisk naturvetenskapliga fakultet.

Implementering av Umeå universitets kvalitetssystem på grund- och avancerad nivå vid teknisk naturvetenskapliga fakultet. Implementering av Umeå universitets kvalitetssystem på grund- och avancerad nivå vid teknisk naturvetenskapliga fakultet. Teknisk-naturvetenskaplig fakultet Beslut 2016-10-20 Dnr: FS 1.1-1805-16 DNR: FS

Läs mer

Bilaga 1 till DKK14, Lärarguide. Institutionen för design, konsthantverk och konst

Bilaga 1 till DKK14, Lärarguide. Institutionen för design, konsthantverk och konst Bilaga 1 till DKK14, 2012 Lärarguide Institutionen för design, konsthantverk och konst 1 Innehåll 1. Bilagor:... 2 1. Rutiner för kursansvariga... 3 1.1 Kursplan... 3 1.1.1 Revideringar av kursplaner...

Läs mer

Lathund för kursvärderingar ansvar och rekommendationer för genomförande och uppföljning

Lathund för kursvärderingar ansvar och rekommendationer för genomförande och uppföljning Fakulteten för naturresurser och jordbruksvetenskap Arbetsgrupp för lathund för arbetet med kursvärderingar 2017-04-27 SLU ID: SLU.ua 2017.1.1.1-1741 Lathund för kursvärderingar ansvar och rekommendationer

Läs mer

Riktlinjer för studentutvärderingar

Riktlinjer för studentutvärderingar RIKTLINJER Datum: 2017-12-07 Diarienummer: GIH 2017/193 Ersätter Dnr: 028-401/12 Handläggare: Katarina Offnegårdh, UFA Beslutat av: GUN och FFN Beslutsdatum: 2017-12-13 resp. 14 Giltighetstid: tillsvidare

Läs mer

Kursvärdering av kurs inom 2011 års lärarprogram vid Göteborgs universitet Kursens namn: Kurskod: Termin: Länk till aktuell kursplan:

Kursvärdering av kurs inom 2011 års lärarprogram vid Göteborgs universitet Kursens namn: Kurskod: Termin: Länk till aktuell kursplan: Bilaga 1 Förslag A på mall för kursvärdering Kursvärdering av kurs inom 2011 års lärarprogram vid Göteborgs universitet Kursens namn: Kurskod: Termin: Länk till aktuell kursplan: Del 1 Frågor om kursen

Läs mer

Fakulteten för konst och humaniora Institutionen för kulturvetenskaper Prefektens beslutsmöte

Fakulteten för konst och humaniora Institutionen för kulturvetenskaper Prefektens beslutsmöte Föredragningslista 2016-10-26 Fakulteten för konst och humaniora Prefektens beslutsmöte Tid: 2016-10-26 kl. 09:00 Plats: Malin Lennartssons tjänsterum (H330), Hus F Ärende 22 Ärende 23 Dnr: 2016/5398-3.1.2.2

Läs mer

Plan för intern kvalitetssäkring av utbildning 2012-2014

Plan för intern kvalitetssäkring av utbildning 2012-2014 Plan för intern kvalitetssäkring av utbildning 2012-2014 Råd för utbildning på grund- och avancerad nivå Fakulteten för humanvetenskap Fastställd 2012-05-23 Reviderat 2013-04-08 Dnr MIUN 2012/895 1. Inledning

Läs mer

Utbildningsenheten Teknologkåren 2010/2011 Programrådsmall

Utbildningsenheten Teknologkåren 2010/2011 Programrådsmall Utbildningsenheten Teknologkåren 2010/2011 Programrådsmall Att vara programrådsrepresentant Grattis till att ha blivit utsedd till programrådsrepresentant. På LTU inom Teknisk fakultet har vi en lång tradition

Läs mer

Kvalitetsplan Utbildning på grund- och avancerad nivå (UGA) DSV

Kvalitetsplan Utbildning på grund- och avancerad nivå (UGA) DSV Kvalitetsplan Utbildning på grund- och avancerad nivå (UGA) DSV Denna kvalitetsplan är fastställd av DSV:s styrelse den 2017-03-16. De olika roller som finns inom utbildningen på grund- och avancerad nivå

Läs mer

Regler för studentinflytande vid Umeå universitet

Regler för studentinflytande vid Umeå universitet Regler för studentinflytande vid Umeå universitet Fastställd av rektor 2015-12-22 Dnr: FS 1.1-1950-15 Denna regel ersätter tidigare fastställt beslut av rektor 2013-08-20 Typ av dokument: Beslutad av:

Läs mer

Uppföljning av doktorandbarometerns resultat - FHL

Uppföljning av doktorandbarometerns resultat - FHL Sida 1 (5) 2017-10-31 Dnr: 2017/4546-1.2 Handläggare: Ymke Mulder Fakulteten för hälso- och livsvetenskap Uppföljning av doktorandbarometerns resultat - FHL Fakulteten för hälso- och livsvetenskap erbjuder

Läs mer

Årlig uppföljning av utbildningsprogram (1 bilaga)

Årlig uppföljning av utbildningsprogram (1 bilaga) Rektor ANVISNINGAR 2018-02-13 Dnr HS 2017/790 Årlig uppföljning av utbildningsprogram (1 bilaga) 1 Allmänt Varje utbildningsprogram vid Högskolan i Skövde (Högskolan) ska årligen följas upp. Programuppföljningen

Läs mer

Linnéuniversitetets kvalitetsråd den 2 april 2014

Linnéuniversitetets kvalitetsråd den 2 april 2014 Minnesanteckningar Mötesdatum: 2014-04-02 Linnéuniversitetets kvalitetsråd den 2 april 2014 Ledamöter: Närvarande: Lena Fritzen, prorektor, ordförande ärende 13-18 Bo Bergbäck, prorektor, ordförande, ärende

Läs mer

Programrapporter inom lärarutbildningarna

Programrapporter inom lärarutbildningarna 1 (1) BESLUT 2017-03-08 Martin Bergqvist Utbildningsledare med inriktning mot lärarutbildning Programrapporter inom lärarutbildningarna Bakgrund I beslutet om inrättande av programråd inom lärarutbildningarna

Läs mer

Policy och riktlinjer för studentinflytande vid Stockholms universitet

Policy och riktlinjer för studentinflytande vid Stockholms universitet 1 (6) 2009-06-25 Dnr SU 31-0587-09 Linda Stridsberg Utredare Ledningskansliet Policy och riktlinjer för studentinflytande vid Stockholms universitet Ett gemensamt kvalitetsarbete Studenternas inflytande

Läs mer

INSTITUTIONEN FÖR SPRÅK OCH LITTERATURER

INSTITUTIONEN FÖR SPRÅK OCH LITTERATURER INSTITUTIONEN FÖR SPRÅK OCH LITTERATURER HANDLINGSPLAN FÖR KURSVÄRDERING BAKGRUND Formella krav på att kursvärderingar ska genomföras finns i Högskoleförordningen, GU:s regelverk, i nya kursplanemallen

Läs mer

Regler för kurs- och programutvärdering vid Naturvetenskapliga fakultetsnämnden

Regler för kurs- och programutvärdering vid Naturvetenskapliga fakultetsnämnden Naturvetenskapliga fakulteten REGLER Dnr V 2012/280 Regler för kurs- och programutvärdering vid Naturvetenskapliga fakulteten Beslutsfattare Handläggare Naturvetenskapliga fakultetsnämnden Marie Strandevall

Läs mer

Följande frågor är kursspecifika

Följande frågor är kursspecifika 1 of 5 1/24/2018, 12:25 PM Välkommen till kursvärdering Det är viktigt att du som student använder din rättighet att påverka din och dina medstudenters utbildning genom att besvara kursvärderingen. Kursvärderingar

Läs mer

Regler och rekommendationer för hantering av kursvärderingar vid naturvetenskapliga fakulteten

Regler och rekommendationer för hantering av kursvärderingar vid naturvetenskapliga fakulteten Beslut 2010-03-03 Med senaste ändring 2010-06-09 Diarienummer N 2010/136 Utbildningsnämnden Regler och rekommendationer för hantering av kursvärderingar vid naturvetenskapliga fakulteten Inledning. I detta

Läs mer

Mall: Pilar Alvarez Sidan Karlstads universitet Lärarutbildningsnämnden Sammanställning av kursvärdering

Mall: Pilar Alvarez Sidan Karlstads universitet Lärarutbildningsnämnden Sammanställning av kursvärdering Mall: Pilar Alvarez Sidan 1 2015-06-18 Lärarutbildningsnämnden Dnr: Spanska Vt 15 Spanska med didaktisk inriktning. Modern spanskpråkigskönklit. 3hp Kurskod: ESGL03 Läsperiod: VT15 Kursansvarig: Pilar

Läs mer

Anmälan mot personal- och arbetslivsprogrammet vid Högskolan Dalarna

Anmälan mot personal- och arbetslivsprogrammet vid Högskolan Dalarna Högskolan Dalarna, rektor (Ert dnr DUC 2009/1897/10) Luntmakargatan 13, Box 7851, SE-103 99 Stockholm, Sweden Tfn/Phone: +46 8 563 085 00 Fax: +46 8 563 085 50 hsv@hsv.se, www.hsv.se Sofia Almqvist 08-563

Läs mer

Fakulteten för hälsa, natur- och teknikvetenskap

Fakulteten för hälsa, natur- och teknikvetenskap Fakulteten för hälsa, natur- och teknikvetenskap Temporära riktlinjer och rutiner för systematiskt kvalitetsarbete inom utbildning på grund- och avancerad nivå vid fakulteten för hälsa, natur- och teknikvetenskap

Läs mer

EVALD manual. Evald version 2 2014-05-02

EVALD manual. Evald version 2 2014-05-02 EVALD manual Evald version 2 2014-05-02 Innehåll KURSVÄRDERING PÅ ENGELSKA... 1 Egna frågor på engelska...1 Sammanställning på engelska...1 KURSVÄRDERING GENERELLT... 2 Skapa kursvärdering...2 Ändra öppnings/stängningsdatum...5

Läs mer

Riktlinjer för studentinflytande vid Högskolan i Halmstad Ändring av Beslut av rektor , Dnr

Riktlinjer för studentinflytande vid Högskolan i Halmstad Ändring av Beslut av rektor , Dnr HÖGSKOLAN I HALMSTAD Riktlinjer för studentinflytande vid Högskolan i Halmstad Ändring 2008-04-01 av Beslut av rektor 2007-11-19, Dnr 10-2007-2019 Allmänna utgångspunkter Dessa riktlinjer ingår i högskolans

Läs mer

Policy för kvalitetsbygge: kursutvärdering

Policy för kvalitetsbygge: kursutvärdering 1 Policy för kvalitetsbygge: kursutvärdering Malmö högskolas övergripande mål är att vara en öppen och inkluderande högskola där studenter och medarbetare aktivt deltar i utvecklingen av lärosätets utbildningar.

Läs mer

Konstfack UFA/Kvalitetssamordning Marie-Thérèse Tricot Bilaga 6 till rektorsbeslut RÖ 1, 2016

Konstfack UFA/Kvalitetssamordning Marie-Thérèse Tricot Bilaga 6 till rektorsbeslut RÖ 1, 2016 Konstfack UFA/Kvalitetssamordning Marie-Thérèse Tricot Bilaga 6 till rektorsbeslut RÖ 1, 2016 PROCESSBESKRIVNINGAR 1) Ny utbildning (processens längd: 1,5 år) - Processen gäller vid förslag om ny utbildning.

Läs mer

Hur kan man värdera uppsatskurser?

Hur kan man värdera uppsatskurser? Miniprojekt, pedagogisk kurs för universitetslärare I, ht 2005 Agnes Edling, Institutionen för lingvistik och filologi Hur kan man värdera uppsatskurser? Inledning I en rapport från Uppsala studentkår

Läs mer

Genomgång utav KURT Kursvärderingssystemet för Linköpings Universitet

Genomgång utav KURT Kursvärderingssystemet för Linköpings Universitet Genomgång utav KURT Kursvärderingssystemet för Linköpings Universitet Överblick Varför kursvärdering? Samtliga kurser inom den grundläggande utbildningen vid LiU ska utvärderas med stöd av det elektroniska

Läs mer

Vägledning för kursvärderingar i It`s Learning

Vägledning för kursvärderingar i It`s Learning Malmö högskola / Gemensam förvaltning Karen Ask Referensgruppen för utvecklingsprojekt kring kursutvärdering vid Malmö högskola 1(10) 2009-08-13 Vägledning för kursvärderingar i It`s Learning Detta är

Läs mer

MyMoodle - Uppgift - Skapa bedömningsflöde

MyMoodle - Uppgift - Skapa bedömningsflöde MyMoodle - Uppgift - Skapa bedömningsflöde Inställningen Bedömningsflöde kan vara användbart om man t.ex. är flera stycken lärare som delar på en uppgift där man vill att betygen och återkopplingen som

Läs mer

Riktlinjer för självständiga arbeten inom fakulteten för teknik vid Linnéuniversitetet

Riktlinjer för självständiga arbeten inom fakulteten för teknik vid Linnéuniversitetet Styrelsebeslut 2014-06-13 Dnr: ST 2014/231-1.1 Fakulteten för teknik Riktlinjer för självständiga arbeten inom fakulteten för teknik vid Linnéuniversitetet Syftet med riktlinjerna är att få en enhetlig

Läs mer

Nedan presenteras arbetsgruppens förslag:

Nedan presenteras arbetsgruppens förslag: Förslag till struktur och innehåll för Studentportalen och Canvas på SA I och med införandet av Canvas som lärplattform vid Göteborgs universitet har man sett en möjlighet och ett behov av att samordna

Läs mer

Processbeskrivning av LiU:s modell för kvalitetssäkring av utbildning på grundnivå och avancerad nivå

Processbeskrivning av LiU:s modell för kvalitetssäkring av utbildning på grundnivå och avancerad nivå DNR LIU-2017-01507 1(5) Processbeskrivning av LiU:s modell för kvalitetssäkring av utbildning på grundnivå och avancerad nivå Samtliga utbildningar på grundnivå, avancerad nivå och forskarnivå ska kvalitetssäkras

Läs mer

Kvalitetssystem för utbildning

Kvalitetssystem för utbildning Kvalitetssystem för utbildning Riktlinjer för kvalitetsarbete inom utbildning på grundnivå, avancerad nivå och forskarnivå vid Högskolan i Skövde Dessa riktlinjer har fastställts av rektor 2018-06-18 och

Läs mer

Fakulteten för konst och humaniora

Fakulteten för konst och humaniora Dnr: 2015/573 3.1.1 Utbildningsplan Fakulteten för konst och humaniora Internationell administration med språk, 180 högskolepoäng International Administration Programme with foreign language, 180 credits

Läs mer

Verktyg för inventering och utveckling av utbildningskvalitet

Verktyg för inventering och utveckling av utbildningskvalitet 1 Beslutsdatum 2016-06-27 Dnr V 2016/378 Verktyg för inventering och utveckling av utbildningskvalitet Detta verktyg utgör ett stöd för fakulteter och institutioner i det kontinuerliga uppföljnings- och

Läs mer

Utkast till ansvarfördelning inom grundutbildningen vid institutionen för astronomi och teoretisk fysik

Utkast till ansvarfördelning inom grundutbildningen vid institutionen för astronomi och teoretisk fysik 2016-01-20 Astronomi och teoretisk fysik Johan Rathsman Biträdande prefekt, GU Utkast till ansvarfördelning inom grundutbildningen vid institutionen för astronomi och teoretisk fysik Översikt över de funktioner

Läs mer

Linköpings universitet (LiU) beslutar att följande mall ska gälla för kvalitetssäkring

Linköpings universitet (LiU) beslutar att följande mall ska gälla för kvalitetssäkring Il e U UNIVERSITET LINKÖPINGS 1(2) Beslut om mall för kvalitetsrapport för uppdragsutbildning Beslut Linköpings universitet (LiU) beslutar att följande mall ska gälla för kvalitetssäkring av uppdragsutbildning.

Läs mer

Handlingsplan programmen inom Medicinsk biologi

Handlingsplan programmen inom Medicinsk biologi 2010-09-24 Handlingsplan NSI 2010 Dnr LiU 2010-01387 0(5) Bilaga 2:3 Handlingsplan programmen inom Medicinsk biologi Nöjd Student Index 2010 Innehåll 1. Introduktion... 2 1.1. Framtagande av handlingsplan...

Läs mer

HANDLÄGGNINGSORDNING FÖR GEMENSAMT UTBUD AV KURSER PÅ FORSKARNIVÅ

HANDLÄGGNINGSORDNING FÖR GEMENSAMT UTBUD AV KURSER PÅ FORSKARNIVÅ STYRDOKUMENT Dnr U 2018/187 HANDLÄGGNINGSORDNING FÖR GEMENSAMT UTBUD AV KURSER PÅ FORSKARNIVÅ Publicerad Beslutsfattare Handläggare http://uf.gu.se/ Beredning för utbildning på forskarnivå Utbildningsvetenskapliga

Läs mer

Programrapport XXXXXXX

Programrapport XXXXXXX Läsåret 20XX/YY UTBILDNINGSVETENSKAPLIGA FAKULTETSKANSLIET Programrapport XXXXXXX Syftet med programrapporten är att följa upp programutbildningar inom Utbildningsvetenskapliga fakultetsstyrelsens utbildningsuppdrag.

Läs mer

De fem generella kursvärderingsfrågorna i kvalitetsutvärdering vid KI:s programutbildningar

De fem generella kursvärderingsfrågorna i kvalitetsutvärdering vid KI:s programutbildningar De fem generella kursvärderingsfrågorna i kvalitetsutvärdering vid KI:s programutbildningar Användarguide & tolkningsmanual På uppdrag av Styrelsen för utbildning Enheten för utvärdering 2017 Aleksandra

Läs mer

Riktlinjer för löpande utvärdering av kurser och utbildningsprogram vid Högskolan i Borås

Riktlinjer för löpande utvärdering av kurser och utbildningsprogram vid Högskolan i Borås HÖGSKOLAN I BORÅS STYRDOKUMENT Rektor 2017-12-04 Dnr 589-17 Riktlinjer för löpande utvärdering av kurser och utbildningsprogram vid Högskolan i Borås Med stöd av HF1993:100, 1kap 14 samt HL 1 kap 4. HF1993:100,

Läs mer

Prima G. Antal besvarade kursvärderingsenkäter 56% 27 (av 48) Kursens namn Introduktion till IT-design. Hp 7.5. Kurskod ISGA90

Prima G. Antal besvarade kursvärderingsenkäter 56% 27 (av 48) Kursens namn Introduktion till IT-design. Hp 7.5. Kurskod ISGA90 Reflektion och åtgärder efter genomförd kurs OBS! För kurser inom lärarutbildningen och lärarlyftet används speciellt framtagna enkäter som administreras av lärarutbildningen kansli. Kursens namn Introduktion

Läs mer

UTBILDNINGSPLAN. Master Programme in Business Process and Supply Chain Management, 60 Higher Education Credits

UTBILDNINGSPLAN. Master Programme in Business Process and Supply Chain Management, 60 Higher Education Credits Dnr: 999/2008-515 Utbildningsnämnden för grundnivå och avancerad nivå inom humaniora och samhällsvetenskap UTBILDNINGSPLAN Master Programme in Business Process and Supply Chain Management, 60 Higher Education

Läs mer

Smärta och smärtbehandling

Smärta och smärtbehandling DNR LIU-2018-00414 1(5) Smärta och smärtbehandling Programkurs 7.5 hp Pain and Pain Management 8FYA23 Gäller från: 2019 HT Fastställd av Utbildningsnämnden för grund- och avancerad nivå vid Medicinska

Läs mer

Ta ställning till nedanstående påståenden om utbildnings- och kunskapsmiljön i den kurs du nu läst: Instämmer delvis

Ta ställning till nedanstående påståenden om utbildnings- och kunskapsmiljön i den kurs du nu läst: Instämmer delvis De fyra första frågorna i kursvärderingen är beslutade av rektor. Frågorna är kopplade till universitetets vision och strategi och finns med i alla universitetets kursvärderingar. Med frågorna vill vi

Läs mer

Plan för systematiskt kvalitetsarbete för grundnivå och avancerad nivå vid fakulteten för konst och humaniora

Plan för systematiskt kvalitetsarbete för grundnivå och avancerad nivå vid fakulteten för konst och humaniora Beslutsdatum: 2014-03-25 Dnr: 2013/415-1.1 Fakulteten för konst och humaniora Plan för systematiskt kvalitetsarbete för grundnivå och avancerad nivå vid fakulteten för konst och humaniora Beslutat av Fakultetsstyrelsen

Läs mer

Kursvärderingsenkät i KI Survey 150406

Kursvärderingsenkät i KI Survey 150406 1 Kursvärderingsenkät i KI Survey 150406 Hur kan jag använda en enkätmall i KI Survey? I verktyget KI Survey finns färdiga mallar för kursvärderingsenkäter. Mallarna har skapats av KI Survey- administratörer

Läs mer

Programbokslut för VASIN med start Specialistsjuksköterskeprogrammet. Lunds universitet MEDICINSKA FAKULTETEN

Programbokslut för VASIN med start Specialistsjuksköterskeprogrammet. Lunds universitet MEDICINSKA FAKULTETEN Programbokslut för VASIN med start 2017 Specialistsjuksköterskeprogrammet Lunds universitet MEDICINSKA FAKULTETEN Innehållsförteckning Om programbokslutet... 2 Intensivvårdssjukvård 100 % VASIN... 3 Om

Läs mer

KURSRAPPORT. Bakgrundsinformation (Fylls i av studieadministratör): Kursens LADOKkod:

KURSRAPPORT. Bakgrundsinformation (Fylls i av studieadministratör): Kursens LADOKkod: Bakgrundsinformation (Fylls i av studieadministratör): Kursens LADOKkod: DA31A Omfattning (hp): 7,5 Kursens namn: Kursansvarig lärare: KURSRAPPORT Termin som kursen har genomförts: ht 1 Ange om kursen

Läs mer

UTBILDNINGSPLAN. Ekonomprogrammet On-line, 180 högskolepoäng. The Business Administration and Economics Program On-Line, 180 ECTS Credits

UTBILDNINGSPLAN. Ekonomprogrammet On-line, 180 högskolepoäng. The Business Administration and Economics Program On-Line, 180 ECTS Credits Dnr: 943/2006-510 Grundutbildningsnämnden för humaniora och samhällsvetenskap UTBILDNINGSPLAN Ekonomprogrammet On-line, 180 högskolepoäng The Business Administration and Economics Program On-Line, 180

Läs mer

Kursutvärderingsprojektet Cecilia Björklund

Kursutvärderingsprojektet Cecilia Björklund Kursutvärderingsprojektet Cecilia Björklund 060608 Rapport från Kursutvärderingsprojektet vårterminen 2006 Kursvärderingsprojektet startade 2003 och i dag ska LTUs kursutvärderingsmodell vara genomförd

Läs mer

Kvalitetssäkring av statsvetenskapliga institutionens utbildningar på grund- och avancerad nivå

Kvalitetssäkring av statsvetenskapliga institutionens utbildningar på grund- och avancerad nivå 26 september 2013 Maria Oskarson Kvalitetssäkring av statsvetenskapliga institutionens utbildningar på grund- och avancerad nivå Statsvetenskapliga institutionens kvalitetssäkringsarbete syftar till att

Läs mer

Survey&Report steg för steg: Skapa rapport 2013-05-13

Survey&Report steg för steg: Skapa rapport 2013-05-13 1 Survey&Report steg för steg: Skapa rapport 2013-05-13 Ola Stjärnhagen 2 Skapa rapport 1. Klicka på Enkät > Hitta enkät. Listan som dyker upp visar endast de 50 senast skapade enkäterna. Klicka på Sök

Läs mer

Lärarhögskolan i Stockholm Högskoleförvaltningen Högskoleledningens kansli Magnus Mörck/Katharina Soffronow 08-737 95 76 Katharina.Soffronow@lhs.

Lärarhögskolan i Stockholm Högskoleförvaltningen Högskoleledningens kansli Magnus Mörck/Katharina Soffronow 08-737 95 76 Katharina.Soffronow@lhs. Lärarhögskolan i Stockholm Högskoleförvaltningen Högskoleledningens kansli Magnus Mörck/Katharina Soffronow 08-737 95 76 Katharina.Soffronow@lhs.se Ärendetyp Datum 2007-01-04 1(6) Elementär Websurveyandvänding

Läs mer

Linnéuniversitetets kvalitetsråd

Linnéuniversitetets kvalitetsråd Mötesdatum: Linnéuniversitetets kvalitetsråd Ledamöter: Närvarande: Frånvarande: Övriga: Lena Fritzén, prorektor, ordförande Niklas Ammert, Fakulteten för konst och humaniora Bo Bergbäck, prorektor Cristoffer

Läs mer

Lärosätets namn Stockholms universitet, Specialpedagogiska institutionen

Lärosätets namn Stockholms universitet, Specialpedagogiska institutionen Lärosätets namn Stockholms universitet, Specialpedagogiska institutionen Utbildningens namn Speciallärarutbildning med specialisering mot språk-, skriv- och läsutveckling, 90 hp (1-90). Ingår i Lärarlyftet

Läs mer

Kursvärdering vid Malmö högskola

Kursvärdering vid Malmö högskola Dnr. LED 1.4-2016/540 1 (av 18) Internrevisionen Kursvärdering vid Malmö högskola Rapport från internrevisionen Postadress Internrevisionen Malmö högskola 211 18 Malmö E-post staffan.ivarsson@mah.se Webb

Läs mer

Tal- och språkstörning hos barn I, 30 hp Speech and Language Impairments in Children I, 30 credits

Tal- och språkstörning hos barn I, 30 hp Speech and Language Impairments in Children I, 30 credits 1(5) 8LOG37 Tal- och språkstörning hos barn I, 30 hp Speech and Language Impairments in Children I, 30 credits Programkurs Medicinska fakulteten Gäller från: höstterminen 2016 Kursplan Fastställd av Utbildningsnämnden

Läs mer

2013-05-10. Detaljerad processbeskrivning Ta fram och revidera kursplaner. Sida 1 (10)

2013-05-10. Detaljerad processbeskrivning Ta fram och revidera kursplaner. Sida 1 (10) 2013-05-10 Detaljerad processbeskrivning Ta fram och revidera kursplaner Sida 1 (10) INNEHÅLLSFÖRTECKNING 1 PROCESS TA FRAM OCH REVIDERA KURSPLANER... 3 1.1 Processens syfte... 3 1.2 Övergripande beskrivning

Läs mer

Riktlinjer för inrättande av utbildningsprogram och fastställande av utbildningsplan för lärarprogrammen vid Humanvetenskapliga området

Riktlinjer för inrättande av utbildningsprogram och fastställande av utbildningsplan för lärarprogrammen vid Humanvetenskapliga området 1 (5) 2018-06-07 Dnr SU FV-3.1.1-1813-18 Sandra Persson Riktlinjer för inrättande av utbildningsprogram och fastställande av utbildningsplan för lärarprogrammen vid Humanvetenskapliga området Föreliggande

Läs mer

Fysioterapi vid neurologiska funktionshinder

Fysioterapi vid neurologiska funktionshinder DNR LIU-2018-00414 1(5) Fysioterapi vid neurologiska funktionshinder Programkurs 7.5 hp Physiotherapy in Neurological Disabilities 8FYA22 Gäller från: 2021 VT Fastställd av Utbildningsnämnden för grund-

Läs mer

Manual till automatiseringen för administratörer

Manual till automatiseringen för administratörer Innehåll Manual till automatiseringen för administratörer... 1 Allmänt... 1 Aktivera en kursvärdering... 1 Samläsning av kurser att slå ihop flera kurser ( f d merge-funktionen )... 4 Dela ihopslagna kurser...

Läs mer

GÖTEBORGS UNIVERSITET

GÖTEBORGS UNIVERSITET Dnr V 2018/672 2018-06-14 GÖTEBORGS UNIVERSITET Kvalitetssäkring av statsvetenskapliga institutionens utbildningar Statsvetenskapliga institutionens kvalitetssäkringsarbete syftar till att säkerställa

Läs mer

UK planeringsdag. 26 feb 2015

UK planeringsdag. 26 feb 2015 UK planeringsdag 26 feb 2015 Dagordning 09.00-09.30 Aktuella utbildningsfrågor 09.30-10.00 Förmiddagsfika 10.00-11.45 Kursutvärderingar: Rutiner och goda exempel 11.45-12.45 Lunch 12.45-14.30 Nytt koncept

Läs mer

Utbildningsplan för Sports coaching, kandidatprogram 180 högskolepoäng

Utbildningsplan för Sports coaching, kandidatprogram 180 högskolepoäng Utbildningsplan för Sports coaching, kandidatprogram 180 högskolepoäng Sports Coaching, Bachelor s Programme 180 Higher Education Credits Revidering fastställd av Utbildningsvetenskapliga fakultetsstyrelsen

Läs mer

Ekonomihögskolan Utbildningsråd

Ekonomihögskolan Utbildningsråd Minnesanteckningar UR2:2015 Mötesdatum: 2015-05-06 Ekonomihögskolan Utbildningsråd Ledamöter: Petter Boye ordförande Anna Alexandersson Linnéa Olsson Setayesh Sattari Amanda Tamme Studeranderepresentant

Läs mer

Dan Andersson. 15 har fått G/VG

Dan Andersson. 15 har fått G/VG Högskolan i Borås Akademin för vård, arbetsliv och välfärd Datum: 170619 Kursutvärdering / Kursrapport Kursfakta Kursens namn Fysisk aktivitet och hälsa 2 Inom program / fristående Fristående kurs Kursansvarig

Läs mer

Anvisningar för arbete i Lärarutbildningsråd samt för de fem programråden

Anvisningar för arbete i Lärarutbildningsråd samt för de fem programråden Lärarhögskolan Anvisningar för Programrådsarbete Styrelsebeslut 141023 Dnr 103-2725-11 Bilaga 65 C Anvisningar för arbete i Lärarutbildningsråd samt för de fem programråden Dessa instruktioner utgör ett

Läs mer

Stockholms universitet, Specialpedagogiska institutionen

Stockholms universitet, Specialpedagogiska institutionen 1 (5) Lärosätets namn Stockholms universitet, Specialpedagogiska institutionen Utbildningens namn Speciallärarutbildning med specialisering mot språk-, skriv- och läsutveckling, 90 hp (1-90). Ingår i Lärarlyftet

Läs mer

TILLÄMPNINGSBESLUT FÖR KVALITETSARBETET INOM LÄRARUTBILDNINGEN

TILLÄMPNINGSBESLUT FÖR KVALITETSARBETET INOM LÄRARUTBILDNINGEN Dnr V 2016/775 TILLÄMPNINGSBESLUT FÖR KVALITETSARBETET INOM LÄRARUTBILDNINGEN Publicerad 2017-01-31 Beslutsfattare Handläggare Samordningsnämnden för lärarutbildning (SOL) Karin Fogelberg Beslutsdatum

Läs mer

Fysioterapi vid neurologiska funktionshinder, 7,5 hp. Physiotherapy in Neurological Disabilities, 7.5 credits

Fysioterapi vid neurologiska funktionshinder, 7,5 hp. Physiotherapy in Neurological Disabilities, 7.5 credits 1(5) 8MM235 Fysioterapi vid neurologiska funktionshinder, 7,5 hp Physiotherapy in Neurological Disabilities, 7.5 credits Programkurs Medicinska fakulteten Gäller från: vårterminen 2019 Kursplan Fastställd

Läs mer