Ekonomihögskolan. Utbildningsrådet. UR5: 2016 Mötesdatum: Datum: Tid: 09:30-14:00. Växjö K3077V, länk till Kalmar Ny332K

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Ekonomihögskolan. Utbildningsrådet. UR5: 2016 Mötesdatum: Datum: Tid: 09:30-14:00. Växjö K3077V, länk till Kalmar Ny332K"

Transkript

1 UR5: 2016 Mötesdatum: Ekonomihögskolan Utbildningsrådet Datum: Tid: 09:30-14:00 Plats: Förhinder: Växjö K3077V, länk till Kalmar Ny332K Är meddelat av Setayesh Sattari och Hannah Larsson, samt att Micael deltager endast 9:30 10:00, dvs. ingen länk nödvändig Ledamöter: Petter Boye Ordförande Anna Alexandersson Lars Tomsmark Micael Jönsson Johanna Velin Studeranderepresentant Övriga: Eva Eriksson Sekreterare och Utbildningshandläggare Ärenden 1 Dagordning Dagordningen fastställdes 2 Studieteknik Hur vi får studenterna att läsa undervisningsmaterialet? Micael och andra som undervisar har noterat att många studenter inte läser kurslitteraturen och därför presterar sämre vid examination. Tentafrågor som är litteraturbaserade lämnas ofta blanka av studenterna. Kursvärderingar visar att studenterna totalt sätt läser för få timmar, vilket ka vara en förklaring till bristande resultat. Vi kan samtidigt konstatera att det görs en hel del. Studenthälsan erbjuder en föreläsningsserie om studieteknik centralt när det gäller studieteknik och ute i våra olika kurser finns flera goda exempel på hur lärare kan stimulera studenternas läsning av kurslitteraturen, tillexempel understryks att läsning av litteratur är nödvändig för att klara kursen; man genomför quizzer; använder instuderingsfrågor (inlämningsuppgifter att skriftligen besvaras innan lektionen startade som gav extra poäng); studenter får i uppgift att formulera diskussionsfrågor utifrån litteraturen. Även om det finns goda exempel i och utanför vår organisation verkar det finnas ett behov av att sprida och testa dessa. Micael Jönsson, Jan Alpenberg och Anders Vigren vill initiera ett bokläsarprojekt tillsammans med EHVS/ESS. UR ber Micael att återkomma med en idé om hur detta ska gå till. 1 (5)

2 3 Uppföljningar Utbildningsrådet: *Kursplaner för Turismprogrammet, läskursen 4TR415 gick till dekanbeslut då lokala regler frångicks. *FEH planerar en gemensam treårig utbildning med Sjöbefälshögskolan för chefsintendenter, med kandidatexamen inom företagsekonomi eller turism. Kvalitetsrådet: *Det ska genomföras ett stresstest av alla utbildningar under HT16 (rektorsbeslut) med scenariot 20 % färre studenter till *Treklövern och det nationella kvalitetssystemet. Under 2017, ska företagsekonomi ämnet utvärderas. Ekonomihögskolan på Linnéuniversitetet ska leda samarbetet med Karlstad och Mittuniversitetet. Pilotomgångarna är igång men är kraftigt försenade, så erfarenheter måste dras parallellt med piloterna. Diskussioner pågår angående resursåtgång och fördelning av kostnader mellan det centrala och fakulteterna och mellan de olika lärosätena. Externa granskare ska rekryteras till bedömargrupperna. Dekanbeslut: Programöversyn, se punkt 7. Fakultetstyrelsens beslut: Uppföljning av verksamhetsplanen pågår (Diana Axelsson Olsson har uppgiften) och UR ska få möjlighet att komma med synpunkter till den nya verksamhetsplanens utbildningsdelar. Ackrediteringsgruppen: AACSB har godkänt ekonomihögskolan att ansöka om ackreditering m.h.a självvärdering och mentor. Under HT16 ska det utarbetas en plan för självvärderingen och 2017 ska självvärderingen genomföras. AACSB har seminarieserie och det ska identifieras vilka som har behov att delta under Det ska bl.a. hållas ett informationsmöte, och det programansvariga ska informeras vid novemberinternatet i Kosta. För tillfället genomförs en kompetensgenomgång/- värdering och på sikt kan det resultera i att man utvecklar ett webbaserat informationssystem med möjlighet till kontinuerliga uppdateringar. => UR uppmanade ackrediteringsgruppen att stämma av med Karlstad, som också är inne i en ackrediteringsprocess. 4 Studenterna informerar *EHVS rekryterar f.n. nya klassrepresentanter på både grund och avancerad nivå m.h.a. primärt via kontakt av programansvariga på avancerad nivå. Där EHVS skickar information till programansvariga, och sedan möter upp vid undervisningen. Internationella studenter behöver komma in i relevanta programråd *Johanna deltar i konferensen U9 för Sveriges ekonomistudenter 23/9 i Jönköping, och frågor från UR kan tas upp om hon informeras i god tid. *Kickoff-veckan gick mycket bra, och många nya studenter deltog i aktiviteterna (jämförbart med 2015), men många internationella studenter saknades. 5 Utbildningsplaner och Kursplaner Program läsåret 2017/18 2 (5)

3 D.nr 2016/ (60 hp); 2016/ (120 hp) Revision av utbildningsplan för Business Process and Supply Chain Management. Revisonen är ett skapande av två specialiseringar för att motsvara förväntningar och intressen hos de studerande. Bemärkningen är att det f.n. saknas svenska versioner, och ändringen föregriper programgenomlysningen, punkt 7. D.nr. UGA 2015/1361 Revision av utbildningsplan för Leadership and Management in International Contexts. Kurspaketet (3 kurser) är anpassat till ändringar i lärarlaget och avser att bibehålla exiterande externa kontakter men ändrar inte programmet som helhet. D.nr 2016/ Ny utbildningsplan för Customer Experience Management föreligger som ett utkast. Innehållet upplevs spännande och relevant, men det frågas hur det ska kommuniceras till tilltänkta studenter? Samläsningen med DSM är klargjord och motiverar flytten till Kalmar. Samläsningen i existerande kurser (kurskoder) med HRM, PIA, och TUR är oklara eftersom i utkastet är dessa kurser placerade vid andra perioder/terminer än där de erbjuds i dag (t.ex. 1FE406; 1FE401; 1FE671; 1FE417; 1FE412). Här ombeds programansvariga behålla existerande placeringar alt. koordinera placeringen av kurserna med de andra programmen (Det är en bemanningsfråga då kurserna kommer att få ges vid flera tillfällen). Flera kurser benämns New Course och det önskas klargjort vilka som de facto är helt nyutvecklade kurser och vilka existerande kurser som plockas in som nya från t.ex. andra program. Utbudet av valbara kurser på termin 5 behöver tydliggöras och exemplifieras. D.nr. 2016/ Revision av utbildningsplan för Civilekonom, logistikfördj. Namnbyte på logistikfördjupningen, till Supply Chain Management. Texten och kurstitlarna är konsekvensändrade vilket bedöms acceptabelt. 3 (5)

4 Kurser: Våren 17 D.nr 2016/ TR410 Event Entrepreneurship: Business Development of Temporary Attractions 7,5 hp. Ska läsas av TUR6, Utbyte, Fristående (Valbar) Lärare: Per Pettersson Löfqvist. Pedagogisk samordnare (Anna) återkopplar med undervisare med konkret förslag av formulering som skiljer Mål och Innehåll. D.nr 2016/ TR414 Sustainable Hospitalities: Human Resources and Revenue Management 7,5 hp. Ska läsas av TUR6, Utbyte, Fristående (Valbar) Lärare: Per Pettersson Löfqvist. Pedagogisk samordnare (Anna) återkopplar med undervisare med konkret förslag av formulering. 2016/ FE058 Projektledning och entreprenörskap 7,5 hp. Läses av programmet för Interaktiva medier och webbteknologier på annan institution. Katarina Ellborg och Pär Strandberg. GK efterfrågar litteratur eller artiklar kopplade till projektledning med tanke på kursens innehåll. UR anser att det är en befogad fråga! Anna ber ansvariga lärare om en komplettering/klargörande. 6 Genomlysning av program och fördelning av programplatser 2017/2018 Petter informerade om det pågående projektet Genomlysning av utbildningsprogramportföljen som baseras på FS s fem kriterier för programevaluering som användes i en genomlysning Nu sker genomlysningen av Petter och Katarina Stjernfeldt via intervjuer med programansvariga och dataunderlag. Programmen värderas utifrån fem kriterier, Attraktivitet, forskningsanknytning, unik, ekonomi, arbetsmarknad adresseras och det behöver utveckla indikatorer men det ingår resultat från Linnébarometern (FEH-nivå) samt en omvärdsanalys. När det gäller sök siffror och framförallt studenter i sal vid kursstart så har det skett ett tapp för stora delar av LNU och för FEH; förlust av marknadsförare till KOM upplevs påverka individuella program negativt. Nationalekonomiinstitutionen har beställt egen marknadsföring med KOM i sitt nya program och verkar ha fått bra resultat. Utbytes- eller betalstudenter på avancerad nivå får inte visum i tid (pga. Överbelastning hos migrationsverket) vilket gör att registringar uteblir. EHVS upplevde att de saknades på kick-offen. *Kommunikation; magister finns inte internationellt, så utlänska studerande vet inte vad det är, och det är inte gångbart internationellt. *Programmen var stängda för sen ansökning, var det nödvändigt. Hur agerar antagningen? => Eva följer upp. 7 Arbetsformer och rutiner *Utveckling av vårt arbetssätt och rutiner. Det finns en viss diskrepans mellan formalia och strategisk arbete, och en ev. missmatch med GKs uppdrag. Många utbildningsärenden har hittills kommit uppifrån (LNU kansli, FS, dekan, KR) till fakulteterna och därmed UR. Det finns en ambition att utveckla KRs arbete så att man i större utsträckning kommer att identifiera utvecklingsbehov ute i fakulteterna. Urs arbete kommer följaktligen att bli mer proaktivt där UR identifierar frågor som 4 (5)

5 kan lyftas till KR för diskussion, vidare prioriteringar och eventuella centrala utvecklingsinitiativ. Vidare kan URs ledamöter i större omfattning bidra i arbetsgrupper mellan URs möten. Dela ut ärenden och säkra att ledamöterna får uppgifter att handlägga och förbereda. GKs roll bör ses över, och remissinstansen via UR tas upp för diskussion. På andra fakulteter går GKs underlag direkt till dekanbeslut. *En ny rutin för kursvärderingar fastställdes i april 2016 och ska evalueras och följas upp. Svarsfrekvensen är mycket bra, men långt ifrån alla kurser utvärderas enligt den gemensamma enkäten. => Ledamöterna fick i uppgift att undersöka erfarenheterna på sina respektive institutioner och EHVS/ESS hör efter i sin närmaste krets. Petter och Eva följer upp med FEH kansli. Eva illustrerar systemet vid Danmarks Tekniska Universitet. 8 Kommande möten UR:6 möte avhålls måndag 7:e nov. kl Nyinsatt UR:7 lunch till lunch möte avhålls 7:e till 8:e dec., och inkluderar studenterna Johanna/Hannah och ev. efterträdare. 9 Övrigt Det är relevant att kommunicera GKs förväntningar på kursplaner till de undervisare som skriver dem, och att informera om lokala regler. Ev. bör det införas en resurs för utkast till kursplan inkl. mall, som stämmer av (diskuterar/editerar) kursplan med kursansvarig/examinator. Anonyma tentor, vad är status på pilotförsöken? Eva gör en uppdatering avseende status i det centrala projektet. Vid tangentbordet: Eva Eriksson, justerare Petter Boye. 5 (5)

Ekonomihögskolan Utbildningsråd

Ekonomihögskolan Utbildningsråd Minnesanteckningar UR2:2015 Mötesdatum: 2015-05-06 Ekonomihögskolan Utbildningsråd Ledamöter: Petter Boye ordförande Anna Alexandersson Linnéa Olsson Setayesh Sattari Amanda Tamme Studeranderepresentant

Läs mer

Ekonomihögskolan. Ärenden UR2: Mötesdatum: Utbildningsrådet. Datum: Tid: 13:00-16:00 Plats: Förhinder:

Ekonomihögskolan. Ärenden UR2: Mötesdatum: Utbildningsrådet. Datum: Tid: 13:00-16:00 Plats: Förhinder: UR2: 2017 Mötesdatum: 2017-04-07 Ekonomihögskolan Utbildningsrådet Datum: 2017-04-07 Tid: 13:00-16:00 Plats: Förhinder: K3077 i Växjö och Ny300 i Kalmar Anna Alexandersson och Setayesh Sattari Ledamöter:

Läs mer

Plan för systematiskt kvalitetsarbete vid Ekonomihögskolan

Plan för systematiskt kvalitetsarbete vid Ekonomihögskolan Dnr: 2014/427-1.1 Ekonomihögskolan Plan för systematiskt kvalitetsarbete vid Ekonomihögskolan läsåren 2014/2015 2016/2017 Beslutat av Fakultetsstyrelsen Gäller från Våren 2015 Beslutat av: Beslutsdatum:

Läs mer

Ekonomihögskolan Utbildningsråd

Ekonomihögskolan Utbildningsråd UR2: 2018 Mötesdatum: 2018-03-20 Ekonomihögskolan Utbildningsråd Datum: 2018-03-20 Tid: 9:00 12:00 Plats: Växjö K3077 Förhinder: Rebecca Wikström Ledamöter: Petter Boye Ordförande Lars Tomsmark Micael

Läs mer

Kvalitetsplan vid Ekonomihögskolan

Kvalitetsplan vid Ekonomihögskolan Beslutat av: Beslutsdatum: Dnr: Ekonomihögskolan Kvalitetsplan vid Ekonomihögskolan 2014-2016 Beslutat av Fakultetsstyrelsen Gäller från Hösten 2014 1 (5) Introduktion Rektor beslutade 2014-02-17 att uppdra

Läs mer

Utbildningsrådet för grundnivå och avancerad nivå

Utbildningsrådet för grundnivå och avancerad nivå Datum: 2018-05-18 Fakulteten för teknik Utbildningsrådet för grundnivå och avancerad nivå Protokoll Närvarande: Björn Johannesson prodekan, ordförande Conny Sjögren studierektor Ma/Fy/Lub, ej närvarande

Läs mer

Utbildningsrådet för grundnivå och avancerad nivå

Utbildningsrådet för grundnivå och avancerad nivå Protokoll 2013-08-22 Fakulteten för teknik Utbildningsrådet för grundnivå och avancerad nivå Protokoll Närvarande: Ann-Charlotte Larsson ordförande, prodekan Izudin Dugic Päivi Jokela Hanna Palmer Anette

Läs mer

Utbildningsrådet för grundnivå och avancerad nivå

Utbildningsrådet för grundnivå och avancerad nivå Protokoll 2014-11-26 Fakulteten för teknik Utbildningsrådet för grundnivå och avancerad nivå Protokoll Närvarande: Ann-Charlotte Larsson ordförande, prodekan Conny Sjögren Rune Körnefors Frånvarande: Erika

Läs mer

Dekan och prefekternas beslutsmöte 2019:5

Dekan och prefekternas beslutsmöte 2019:5 Kalmar Växjö Linnéuniversitetet Utdrag Dekan och prefekternas beslutsmöte 2019 2019-03-18 Dekan och prefekternas beslutsmöte 2019:5 Datum: 2019-03-18 kl 13:00 Plats: K3077 & Ny300 PROTOKOLLSUTDRAG Ärende

Läs mer

UTBILDNINGSPLAN. Ekonomprogrammet On-line, 180 högskolepoäng. The Business Administration and Economics Program On-Line, 180 ECTS Credits

UTBILDNINGSPLAN. Ekonomprogrammet On-line, 180 högskolepoäng. The Business Administration and Economics Program On-Line, 180 ECTS Credits Dnr: 943/2006-510 Grundutbildningsnämnden för humaniora och samhällsvetenskap UTBILDNINGSPLAN Ekonomprogrammet On-line, 180 högskolepoäng The Business Administration and Economics Program On-Line, 180

Läs mer

Utbildningsrådet för grundnivå och avancerad nivå

Utbildningsrådet för grundnivå och avancerad nivå Datum: 2018-01-19 Fakulteten för teknik Utbildningsrådet för grundnivå och avancerad nivå Protokoll Närvarande: Björn Johannesson prodekan Conny Sjögren studierektor Ma, Fy, Lub Rune Körnefors studierektor,

Läs mer

Processbeskrivning av rutiner kopplade till kursvärdering vid Ekonomihögskolan

Processbeskrivning av rutiner kopplade till kursvärdering vid Ekonomihögskolan Processbeskrivning över kursvärderingsrutiner Datum: 2018-03-02 Dnr: 2017/3277 1.1 Handläggare: Eva H Eriksson, Utbildningsrådets arbetsgrupp om kursvärderingar och kvalitetssystem på kursnivå Processbeskrivning

Läs mer

Plan för systematiskt kvalitetsarbete för grundnivå och avancerad nivå vid fakulteten för konst och humaniora

Plan för systematiskt kvalitetsarbete för grundnivå och avancerad nivå vid fakulteten för konst och humaniora Beslutsdatum: 2014-03-25 Dnr: 2013/415-1.1 Fakulteten för konst och humaniora Plan för systematiskt kvalitetsarbete för grundnivå och avancerad nivå vid fakulteten för konst och humaniora Beslutat av Fakultetsstyrelsen

Läs mer

Utbildningsplan för Kostekonomi med inriktning mot ledarskap, kandidatprogram 180 högskolepoäng

Utbildningsplan för Kostekonomi med inriktning mot ledarskap, kandidatprogram 180 högskolepoäng Utbildningsplan för Kostekonomi med inriktning mot ledarskap, kandidatprogram 180 högskolepoäng Food Service Management, Bachelor Programme 180 Higher Education Credits Revidering fastställd av Utbildningsvetenskapliga

Läs mer

Utbildningsrådet för grundnivå och avancerad nivå

Utbildningsrådet för grundnivå och avancerad nivå Protokoll 2014-02-19 Fakulteten för teknik Utbildningsrådet för grundnivå och avancerad nivå Protokoll Närvarande: Ann-Charlotte Larsson ordförande, prodekan Päivi Jokela Pär Karlsson Hanna Palmer, 5 Stina

Läs mer

LOKAL UTBILDNINGSPLAN INFORMATIKPROGRAMMET 120 POÄNG IF04

LOKAL UTBILDNINGSPLAN INFORMATIKPROGRAMMET 120 POÄNG IF04 INSTITUTIONEN FÖR MATEMATIK OCH NATURVETENSKAP LOKAL UTBILDNINGSPLAN INFORMATIKPROGRAMMET 120 POÄNG IF04 Fastställd i institutionsstyrelsen 2004-04-01 Dnr 420/333-04 INNEHÅLL LOKAL UTBILDNINGSPLAN Sid

Läs mer

Master s Programme in Human Resources

Master s Programme in Human Resources DNR LIU-2018-02848 1(6) Masterprogrammet i Human Resources 120 hp Master s Programme in Human Resources F7MHU Gäller från: 2019 HT Fastställd av Fakultetsstyrelsen för filosofiska fakulteten Fastställandedatum

Läs mer

Utbildningsplan för Kostekonomi med inriktning mot ledarskap, kandidatprogram 180 högskolepoäng

Utbildningsplan för Kostekonomi med inriktning mot ledarskap, kandidatprogram 180 högskolepoäng Utbildningsplan för Kostekonomi med inriktning mot ledarskap, kandidatprogram 180 högskolepoäng Food Service Management, Bachelor s Programme 180 Higher Education Credits Revidering fastställd av dekanus

Läs mer

Utbildningsplan. Masterprogram i redovisning och styrning. Dnr HS 2017/1044

Utbildningsplan. Masterprogram i redovisning och styrning. Dnr HS 2017/1044 Dnr HS 2017/1044 Fakulteten för humaniora och samhällsvetenskap Utbildningsplan Masterprogram i redovisning och styrning Programkod: Programmets benämning: SASRS Masterprogram i redovisning och styrning

Läs mer

Utbildningsplan. Masterprogram i marknadsföring. Dnr HS 2015/401. SASMF Masterprogram i Marknadsföring Master programme in Marketing

Utbildningsplan. Masterprogram i marknadsföring. Dnr HS 2015/401. SASMF Masterprogram i Marknadsföring Master programme in Marketing Dnr HS 2015/401 Fakulteten för humaniora och samhällsvetenskap Utbildningsplan Masterprogram i marknadsföring Programkod: Programmets benämning: Inriktningar: SASMF Masterprogram i Marknadsföring Master

Läs mer

Smärta och smärtbehandling

Smärta och smärtbehandling DNR LIU-2018-00414 1(5) Smärta och smärtbehandling Programkurs 7.5 hp Pain and Pain Management 8FYA23 Gäller från: 2019 HT Fastställd av Utbildningsnämnden för grund- och avancerad nivå vid Medicinska

Läs mer

Linnéuniversitetets kvalitetsråd

Linnéuniversitetets kvalitetsråd Mötesdatum: Linnéuniversitetets kvalitetsråd Ledamöter: Närvarande: Frånvarande: Övriga: Lena Fritzén, prorektor, ordförande Niklas Ammert, Fakulteten för konst och humaniora Bo Bergbäck, prorektor Cristoffer

Läs mer

Fakulteten för konst och humaniora Institutionen för svenska språket Prefektens beslutsmöte

Fakulteten för konst och humaniora Institutionen för svenska språket Prefektens beslutsmöte Föredragningslista 2017-02-01 Fakulteten för konst och humaniora Institutionen för svenska språket Prefektens beslutsmöte Tid: 2017-02-01, kl. 08:15 Plats: Svea, 2 vån., hus F, Växjö Ärende 1 Föregående

Läs mer

Utbildningsplan. Masterprogram i Service Management. Dnr HS 2017/888

Utbildningsplan. Masterprogram i Service Management. Dnr HS 2017/888 Dnr HS 2017/888 Fakulteten för humaniora och samhällsvetenskap Utbildningsplan Masterprogram i Service Management Programkod: Programmets benämning: SASSM Masterprogram i Service Management Magister (MASM),

Läs mer

Utbildningsplan för Kandidatprogram i Personal- och arbetsvetenskap Human Resource Management and Work Sciences 180 Högskolepoäng

Utbildningsplan för Kandidatprogram i Personal- och arbetsvetenskap Human Resource Management and Work Sciences 180 Högskolepoäng Utbildningsplan för Kandidatprogram i Personal- och arbetsvetenskap Human Resource Management and Work Sciences 180 Högskolepoäng Inledning Kandidatprogrammet i Personal- och arbetsvetenskap är en utbildning

Läs mer

Folkhälsovetenskapliga programmet, 180 hp

Folkhälsovetenskapliga programmet, 180 hp 1 (6) Utbildningsplan för: Folkhälsovetenskapliga programmet, 180 hp Programme in Public Health Science, 180 credits Allmänna data om programmet Programkod Tillträdesnivå Diarienummer VFOHG Grundnivå MIUN

Läs mer

Riktlinjer för antagning av excellent lärare

Riktlinjer för antagning av excellent lärare Dnr 2011/82 Riktlinjer för antagning av excellent lärare vid teologiska fakulteten Avsändare/Fastställd av teologiska fakultetsnämnden 2012-05-31 senast reviderad 2014-03-11 Innehållsförteckning A. Nämnd

Läs mer

Internationaliseringsstrategi för lärarutbildningen 2011-2014

Internationaliseringsstrategi för lärarutbildningen 2011-2014 Internationaliseringsstrategi för lärarutbildningen 2011-2014 Internationalisering i lärarutbildningen Skälen till att ha en målsättning om hög grad av internationalisering i Linnéuniversitetets lärarutbildning

Läs mer

Folkhälsa, samhälle och projektledning, 180 hp

Folkhälsa, samhälle och projektledning, 180 hp 1 (6) Utbildningsplan för: Folkhälsa, samhälle och projektledning, 180 hp Public Health, Society and Project Management, 180 Credits Allmänna data om programmet Programkod Tillträdesnivå Diarienummer VFOLG

Läs mer

Fysioterapi vid neurologiska funktionshinder

Fysioterapi vid neurologiska funktionshinder DNR LIU-2018-00414 1(5) Fysioterapi vid neurologiska funktionshinder Programkurs 7.5 hp Physiotherapy in Neurological Disabilities 8FYA22 Gäller från: 2021 VT Fastställd av Utbildningsnämnden för grund-

Läs mer

Organisationsbeskrivning för fakulteten för konst och humaniora

Organisationsbeskrivning för fakulteten för konst och humaniora Dnr: 2014/45-1.3 Organisationsbeskrivning för fakulteten för konst och humaniora Beslutat av Dekanus för konst och humaniora Gäller från 2014-02-03 (reviderad 2016-05-09) Gäller från: 2014-02-03 Reviderad:

Läs mer

Institutionsstyrelsen för institutionen för hälso- och vårdvetenskap

Institutionsstyrelsen för institutionen för hälso- och vårdvetenskap Protokoll Sammanträdesdatum: 2011-06-15 Institutionsstyrelsen för institutionen för hälso- och vårdvetenskap Ledamöter: Närvarande: Frånvarande: Övriga: Ingrid Runeson ordförande Björn Albin, lärarrepresentant

Läs mer

Fysioterapi vid neurologiska funktionshinder, 7,5 hp. Physiotherapy in Neurological Disabilities, 7.5 credits

Fysioterapi vid neurologiska funktionshinder, 7,5 hp. Physiotherapy in Neurological Disabilities, 7.5 credits 1(5) 8MM235 Fysioterapi vid neurologiska funktionshinder, 7,5 hp Physiotherapy in Neurological Disabilities, 7.5 credits Programkurs Medicinska fakulteten Gäller från: vårterminen 2019 Kursplan Fastställd

Läs mer

Utbildningsplan. Masterprogram i marknadsföring. Dnr HS 2015/171. SASMF Masterprogram i Marknadsföring Master programme in Marketing

Utbildningsplan. Masterprogram i marknadsföring. Dnr HS 2015/171. SASMF Masterprogram i Marknadsföring Master programme in Marketing Dnr HS 2015/171 Fakulteten för humaniora och samhällsvetenskap Utbildningsplan Masterprogram i marknadsföring Programkod: Programmets benämning: Inriktningar: SASMF Masterprogram i Marknadsföring Master

Läs mer

Utbildningskommittén för arbetsterapi och fysioterapi Jessica Engström

Utbildningskommittén för arbetsterapi och fysioterapi Jessica Engström Sida 1 av 5 Utbildningskommittén för arbetsterapi och fysioterapi PROTOKOLL Måndagen den 24 mars 2014, kl 14:00-16:15. Konferensrummet, plan 3, hus 2, Arvid Wallgrens backe Närvarande ledamöter Kajsa Eklund,

Läs mer

Verksamhetsberättelse för Specialpedagogoch Speciallärarprogrammen år 2013 IBL, Linköpings Universitet. Karin Forslund Frykedal Ann-Marie Markström

Verksamhetsberättelse för Specialpedagogoch Speciallärarprogrammen år 2013 IBL, Linköpings Universitet. Karin Forslund Frykedal Ann-Marie Markström Verksamhetsberättelse för Specialpedagogoch Speciallärarprogrammen år 2013 IBL, Linköpings Universitet Karin Forslund Frykedal Ann-Marie Markström Specialpedagogprogrammet Speciallärarprogrammet Kurs 1

Läs mer

Uppföljning av doktorandbarometerns resultat - FHL

Uppföljning av doktorandbarometerns resultat - FHL Sida 1 (5) 2017-10-31 Dnr: 2017/4546-1.2 Handläggare: Ymke Mulder Fakulteten för hälso- och livsvetenskap Uppföljning av doktorandbarometerns resultat - FHL Fakulteten för hälso- och livsvetenskap erbjuder

Läs mer

Civilekonomprogrammet

Civilekonomprogrammet 1(6) Civilekonomprogrammet 240 hp Business and Economics Programme F7YEK Gäller från: Fastställd av Filosofiska fakultetens kvalitetsnämnd Fastställandedatum 2(6) Förkunskapskrav Grundläggande behörighet

Läs mer

Utbildningsplan för Sports coaching, kandidatprogram 180 högskolepoäng

Utbildningsplan för Sports coaching, kandidatprogram 180 högskolepoäng Utbildningsplan för Sports coaching, kandidatprogram 180 högskolepoäng Sports Coaching, Bachelor s Programme 180 Higher Education Credits Revidering fastställd av Utbildningsvetenskapliga fakultetsstyrelsen

Läs mer

Kvalitetsplan Utbildning på grund- och avancerad nivå (UGA) DSV

Kvalitetsplan Utbildning på grund- och avancerad nivå (UGA) DSV Kvalitetsplan Utbildning på grund- och avancerad nivå (UGA) DSV Denna kvalitetsplan är fastställd av DSV:s styrelse den 2017-03-16. De olika roller som finns inom utbildningen på grund- och avancerad nivå

Läs mer

Utbildningsplan för Sports coaching, kandidatprogram 180 högskolepoäng

Utbildningsplan för Sports coaching, kandidatprogram 180 högskolepoäng Utbildningsplan för Sports coaching, kandidatprogram 180 högskolepoäng Sports Coaching, Bachelor Programme 180 Higher Education Credits Revidering fastställd av Utbildningsvetenskapliga fakultetsstyrelsen

Läs mer

Utbildningsrådet för grundnivå och avancerad nivå

Utbildningsrådet för grundnivå och avancerad nivå Protokoll 2014-01-16 Fakulteten för teknik Utbildningsrådet för grundnivå och avancerad nivå Protokoll Närvarande: Ann-Charlotte Larsson ordförande, prodekan Päivi Jokela lärarrepresentant Pär Karlsson

Läs mer

Utbildningsplan för Sports coaching, kandidatprogram 180 högskolepoäng

Utbildningsplan för Sports coaching, kandidatprogram 180 högskolepoäng Utbildningsplan för Sports coaching, kandidatprogram 180 högskolepoäng Sports Coaching, Bachelor s Programme 180 Higher Education Credits Revidering fastställd av dekanus vid Utbildningsvetenskapliga fakulteten

Läs mer

Kandidatprogrammet i samhällsplanering

Kandidatprogrammet i samhällsplanering DNR 2016-00773 1(8) Kandidatprogrammet i samhällsplanering 180 hp Bachelor programme in Urban and Regional Planning F7KSP Gäller från: 2017 HT Fastställd av Fakultetsstyrelsen för filosofiska fakulteten

Läs mer

Plan för intern kvalitetssäkring av utbildning 2012-2014

Plan för intern kvalitetssäkring av utbildning 2012-2014 Plan för intern kvalitetssäkring av utbildning 2012-2014 Råd för utbildning på grund- och avancerad nivå Fakulteten för humanvetenskap Fastställd 2012-05-23 Reviderat 2013-04-08 Dnr MIUN 2012/895 1. Inledning

Läs mer

Nedan presenteras arbetsgruppens förslag:

Nedan presenteras arbetsgruppens förslag: Förslag till struktur och innehåll för Studentportalen och Canvas på SA I och med införandet av Canvas som lärplattform vid Göteborgs universitet har man sett en möjlighet och ett behov av att samordna

Läs mer

Regler för kursplaner vid Högskolan Dalarna

Regler för kursplaner vid Högskolan Dalarna 1 Regler för kursplaner vid Högskolan Dalarna Beslut: UFN 2017-09-14 Revidering: UFN 2018-04-11 Dnr: HDa 1.2-2017/1115 Gäller fr o m: 2017-09-14 Ersätter: Handläggningsordning för författande och beredning

Läs mer

G2F, Grundnivå, har minst 60 hp kurs/er på grundnivå som förkunskapskrav

G2F, Grundnivå, har minst 60 hp kurs/er på grundnivå som förkunskapskrav Ekonomihögskolan FEKH46, Företagsekonomi: Ledarskap och change management, 7,5 högskolepoäng Business Administration: Leadership and Change Management, 7.5 credits Grundnivå / First Cycle Fastställande

Läs mer

Sammanställning kursutvärdering

Sammanställning kursutvärdering Kulturgeografiska institutionen Sammanställning kursutvärdering Kurs: Destinationer, 15 hp Termin: ht 2014 Kursansvarig lärare: Erika Sörensson 26 studenter har regelbundet deltagit på kursen. Av dessa

Läs mer

Möjlighet till fortsatta studier

Möjlighet till fortsatta studier Bilaga 1 till utbildningsplan för Agronomprogrammet - ekonomi Möjlighet till fortsatta studier Den student som har fullgjort 3 år av utbildningen på Agronomprogrammet - ekonomi med avlagd kandidatexamen

Läs mer

Riktlinjer för inrättande av utbildningsprogram och fastställande av utbildningsplan för lärarprogrammen vid Humanvetenskapliga området

Riktlinjer för inrättande av utbildningsprogram och fastställande av utbildningsplan för lärarprogrammen vid Humanvetenskapliga området 1 (5) BESLUT 2016-06-02 Dnr SU FV-3.1.1-1620-16 Monireh Shirani Riktlinjer för inrättande av utbildningsprogram och fastställande av utbildningsplan för lärarprogrammen vid Humanvetenskapliga området Föreliggande

Läs mer

Utbildningsplan för Internationellt masterprogram i informationsteknologi och lärande, S2ITL, 120 högskolepoäng

Utbildningsplan för Internationellt masterprogram i informationsteknologi och lärande, S2ITL, 120 högskolepoäng Utbildningsplan för Internationellt masterprogram i informationsteknologi och lärande, S2ITL, 120 högskolepoäng International Master s Programme in Information Technology and Learning S2ITL, 120 Higher

Läs mer

KVALITETSARBETE VID KFS KONSTNÄRLIGA FAKULTETENS BEREDNING FÖR UTBILDNING PÅ GRUND- OCH AVANCERAD NIVÅ (KF BUGA)

KVALITETSARBETE VID KFS KONSTNÄRLIGA FAKULTETENS BEREDNING FÖR UTBILDNING PÅ GRUND- OCH AVANCERAD NIVÅ (KF BUGA) KVALITETSARBETE VID KFS S BEREDNING FÖR UTBILDNING PÅ GRUND- OCH AVANCERAD NIVÅ (KF BUGA) Syfte med förmiddagen Presentera kvalitetsarbetet vid KFS med särskild fokus på de aktiviteter som ni som programansvariga

Läs mer

Undersökning och behandling av yrsel och balansrubbningar

Undersökning och behandling av yrsel och balansrubbningar DNR LIU-2018-00414 1(5) Undersökning och behandling av yrsel och balansrubbningar Programkurs 7.5 hp Assessment and Treatment in Vertigo and Balance Problems 8FYA24 Gäller från: 2021 VT Fastställd av Utbildningsnämnden

Läs mer

Kandidatprogrammet i samhällsplanering

Kandidatprogrammet i samhällsplanering DNR LIU-2016-00773; LIU-2019-01337 1(7) Kandidatprogrammet i 180 hp Bachelor programme in Urban and Regional Planning F7KSP Gäller från: 2019 HT Fastställd av Fakultetsstyrelsen för filosofiska fakulteten

Läs mer

Fastställd av Faststäl andedatum Diarienummer

Fastställd av Faststäl andedatum Diarienummer 1(5) 8MM230 Idrottsmedicin, 7,5 hp Sports Medicine, 7.5 credits Programkurs Medicinska fakulteten Gäller från: vårterminen 2019 Kursplan Fastställd av Utbildningsnämnden för grund- och avancerad nivå Diarienummer

Läs mer

HÖGSKOLAN I HALMSTAD Enheten för Lärarutbildning

HÖGSKOLAN I HALMSTAD Enheten för Lärarutbildning HÖGSKOLAN I HALMSTAD Enheten för Lärarutbildning Protokoll fört vid sammanträde med enheten för Lärarutbildningens styrelse 01-02-06 kl. 13.00 17.00 RBU_Torpet Heberg Närvarande: Lars-Peder Alingfeldt,

Läs mer

Kursvärdering av kurs inom 2011 års lärarprogram vid Göteborgs universitet Kursens namn: Kurskod: Termin: Länk till aktuell kursplan:

Kursvärdering av kurs inom 2011 års lärarprogram vid Göteborgs universitet Kursens namn: Kurskod: Termin: Länk till aktuell kursplan: Bilaga 1 Förslag A på mall för kursvärdering Kursvärdering av kurs inom 2011 års lärarprogram vid Göteborgs universitet Kursens namn: Kurskod: Termin: Länk till aktuell kursplan: Del 1 Frågor om kursen

Läs mer

UTBILDNINGSPLAN. Master Programme in Business Process and Supply Chain Management, 60 Higher Education Credits

UTBILDNINGSPLAN. Master Programme in Business Process and Supply Chain Management, 60 Higher Education Credits Dnr: 999/2008-515 Utbildningsnämnden för grundnivå och avancerad nivå inom humaniora och samhällsvetenskap UTBILDNINGSPLAN Master Programme in Business Process and Supply Chain Management, 60 Higher Education

Läs mer

Riktlinjer för inrättande av utbildningsprogram och fastställande av utbildningsplan för lärarprogrammen vid Humanvetenskapliga området

Riktlinjer för inrättande av utbildningsprogram och fastställande av utbildningsplan för lärarprogrammen vid Humanvetenskapliga området 1 (5) 2018-06-07 Dnr SU FV-3.1.1-1813-18 Sandra Persson Riktlinjer för inrättande av utbildningsprogram och fastställande av utbildningsplan för lärarprogrammen vid Humanvetenskapliga området Föreliggande

Läs mer

Fokus: Rapporter, exempel. kvalitetssystem för utbildningar. Fredrik Georgsson

Fokus: Rapporter, exempel. kvalitetssystem för utbildningar. Fredrik Georgsson Fokus: Rapporter, exempel Med Fokus på fakultetens kvalitetssystem för utbildningar Fredrik Georgsson www.fokus.umu.se Beslutstödssystem som hämtar data från Ladok, Raindance och Diva, Genererar rapporter

Läs mer

Professionell utveckling, teamarbete och ledarskap inom arbetsterapi

Professionell utveckling, teamarbete och ledarskap inom arbetsterapi DNR LIU-2015-02317 1(5) Professionell utveckling, teamarbete och ledarskap inom arbetsterapi Programkurs 21.0 hp Professional development, teamwork and leadership in occupational therapy 8ATG64 Gäller

Läs mer

Undersökning och behandling av yrsel och balansrubbningar, 7,5 hp. Assessment and Treatment in Vertigo and Balance Problems, 7.

Undersökning och behandling av yrsel och balansrubbningar, 7,5 hp. Assessment and Treatment in Vertigo and Balance Problems, 7. 1(5) 8MM237 Undersökning och behandling av yrsel och balansrubbningar, 7,5 hp Assessment and Treatment in Vertigo and Balance Problems, 7.5 credits Programkurs Medicinska fakulteten Gäller från: vårterminen

Läs mer

Fakulteten för konst och humaniora

Fakulteten för konst och humaniora Dnr: 2015/3957 3.1.1 Utbildningsplan Fakulteten för konst och humaniora Innovation genom ekonomi, teknik och design inriktning design, masterprogram, 120 högskolepoäng Innovation through Business, Engineering

Läs mer

Praktisk logopedi och professionellt förhållningssätt I

Praktisk logopedi och professionellt förhållningssätt I DNR LIU-2015-02320 1(5) Praktisk logopedi och professionellt förhållningssätt I Programkurs 5.0 hp Professional Practice in Speech and Language Pathology I 8LOA56 Gäller från: 2018 HT Fastställd av Utbildningsnämnden

Läs mer

Fysioterapeutprogrammet, 180 hp

Fysioterapeutprogrammet, 180 hp 1(9) Fysioterapeutprogrammet, 180 hp Physiotherapy Programme, 180 credits MGFY2 Gäller från: höstterminen 2016 Utbildningsplan Fastställd av Fakultetsstyrelsen vid Medicinska fakulteten Fastställandedatum

Läs mer

Systematiskt kvalitetsarbete inom grundutbildning

Systematiskt kvalitetsarbete inom grundutbildning 2018-06-13 Dnr G 2018/166 KONSTNÄRLIGA FAKULTETEN Systematiskt kvalitetsarbete inom grundutbildning I detta PM beskrivs Konstnärliga fakultetens kontinuerliga kvalitetsarbete med fokus på terminsvisa och

Läs mer

HANDELSHÖGSKOLAN. Ekonomie kandidatprogram, 180 högskolepoäng

HANDELSHÖGSKOLAN. Ekonomie kandidatprogram, 180 högskolepoäng Utbildningsplan Dnr G 2018/512 HANDELSHÖGSKOLAN Ekonomie kandidatprogram, 180 högskolepoäng Bachelor's Programme in Business and Economics, Programkod: S1EKA 1. Fastställande Utbildningsplanen är fastställd

Läs mer

Utbildningskommittén 29 okt Information

Utbildningskommittén 29 okt Information Utbildningskommittén 29 okt 2014 Information Dagordning UK-information 1. GU-budget 2015. Per Höglund 2. Samarbetet med universitet i Tromsö. Ulrika Haake 3. Information om VB/VP för program. Nils Eriksson

Läs mer

Till dig som undervisar vid Ekonomihögskolan. Av Utbildningsrådet och Fakultetskansliet, VT17

Till dig som undervisar vid Ekonomihögskolan. Av Utbildningsrådet och Fakultetskansliet, VT17 Till dig som undervisar vid Ekonomihögskolan Av Utbildningsrådet och Fakultetskansliet, VT17 För att underlätta termins- och kursförberedelser har följande information tagits fram av Utbildningsrådet och

Läs mer

Kvalitetsnämnd avseende utbildning på grundnivå och avancerad nivå, sammanträde

Kvalitetsnämnd avseende utbildning på grundnivå och avancerad nivå, sammanträde 1(6) Kvalitetsnämnd avseende utbildning på grundnivå och avancerad nivå, sammanträde Närvarande: Ledamöter Åsa Danielsson Anna Maria Blomgren Christian Svensson Limsjö Lars Jämterud Annika Silvervarg Izabella

Läs mer

UTBILDNINGSPLAN. Programmet för industriell systemekonomi, 120/160 poäng. Total Quality Maintenance Programme, 180/240 ECTS

UTBILDNINGSPLAN. Programmet för industriell systemekonomi, 120/160 poäng. Total Quality Maintenance Programme, 180/240 ECTS Dnr: 1002/2004-510 Grundutbildningsnämnden för matematik, naturvetenskap och teknik UTBILDNINGSPLAN Programmet för industriell systemekonomi, 120/160 poäng Total Quality Maintenance Programme, 180/240

Läs mer

Implementering av Umeå universitets kvalitetssystem på grund- och avancerad nivå vid teknisk naturvetenskapliga fakultet.

Implementering av Umeå universitets kvalitetssystem på grund- och avancerad nivå vid teknisk naturvetenskapliga fakultet. Implementering av Umeå universitets kvalitetssystem på grund- och avancerad nivå vid teknisk naturvetenskapliga fakultet. Teknisk-naturvetenskaplig fakultet Beslut 2016-10-20 Dnr: FS 1.1-1805-16 DNR: FS

Läs mer

Utbildningsplan. Fakulteten för teknik

Utbildningsplan. Fakulteten för teknik Dnr: UGA 2013/2496 3.1.1 Utbildningsplan Fakulteten för teknik Innovation genom ekonomi, teknik och design inriktning teknik, master program, 120 högskolepoäng Innovation through Business, Engineering

Läs mer

Utbildningsplan för Hälsopromotion, kandidatprogram 180 högskolepoäng

Utbildningsplan för Hälsopromotion, kandidatprogram 180 högskolepoäng Utbildningsplan för Hälsopromotion, kandidatprogram 180 högskolepoäng Health Promotion, Bachelor Programme 180 Higher Education Credits Revidering fastställd av Utbildningsvetenskapliga fakultetsstyrelsen

Läs mer

LINKÖPINGS TEKNISKA HÖGSKOLA Tekniska fakultetskansliet

LINKÖPINGS TEKNISKA HÖGSKOLA Tekniska fakultetskansliet LINKÖPINGS TEKNISKA HÖGSKOLA Tekniska fakultetskansliet FÖRSLAG TILL PROGRAMNÄMND INFÖR ÅR 2008 NÄMND/NÄMNDER: EF, DM, IL Förslagsställare (Namn, funktion, Inst/Enhet) Nicolette Lakemond, studierektor,

Läs mer

Arbetsterapi, aktivitet och hälsa

Arbetsterapi, aktivitet och hälsa DNR DNR LIU 2015-02317 1(5) Arbetsterapi, aktivitet och hälsa Programkurs 30.0 hp Occupational Therapy, Occupation and Health 8ATG12 Gäller från: 2017 HT Fastställd av Utbildningsnämnden för grund- och

Läs mer

HANDLÄGGNINGSORDNING FÖR KVALITETSUTVÄRDERING AV HUVUDOMRÅDEN OCH EXAMINA VID MITTUNIVERSITETET

HANDLÄGGNINGSORDNING FÖR KVALITETSUTVÄRDERING AV HUVUDOMRÅDEN OCH EXAMINA VID MITTUNIVERSITETET MITTUNIVERSITETET Styrdokument HANDLÄGGNINGSORDNING FÖR KVALITETSUTVÄRDERING AV HUVUDOMRÅDEN OCH EXAMINA VID MITTUNIVERSITETET DNR MIUN 2014/30 Publicerad: 2014-01-15 Beslutsfattare: Anders Söderholm Handläggare:

Läs mer

TDDC75-Diskreta strukturer

TDDC75-Diskreta strukturer 1 (5) TDDC75-Diskreta strukturer Sändlista Inger Erlander Klein Tea Nygren Siv Söderlund Fredrik Wiklund Christer Bäckström Tommy Färnqvist Kurskod TDDC75 Examinator Christer Bäckström Kursen gavs Årskurs

Läs mer

Utbildningsplan för Hälsopromotion, kandidatprogram 180 högskolepoäng

Utbildningsplan för Hälsopromotion, kandidatprogram 180 högskolepoäng Utbildningsplan för Hälsopromotion, kandidatprogram 180 högskolepoäng Health Promotion, Bachelor s Programme 180 Higher Education Credits Revidering fastställd av dekanus vid Utbildningsvetenskapliga fakulteteten

Läs mer

Riktlinjer för anställning och befordran av lärare samt för antagning av docent och av excellent lärare vid teknisknaturvetenskapliga

Riktlinjer för anställning och befordran av lärare samt för antagning av docent och av excellent lärare vid teknisknaturvetenskapliga TEKNAT 2013/6 Riktlinjer för anställning och befordran av lärare samt för antagning av docent och av excellent lärare vid teknisknaturvetenskapliga vetenskapsområdet Fastställda av teknisk-naturvetenskapliga

Läs mer

Representant Integrativ Medicinsk Biologi. Studeranderepresentant kv10 Suppleant Idé- och samhällsstudier

Representant Integrativ Medicinsk Biologi. Studeranderepresentant kv10 Suppleant Idé- och samhällsstudier Sid 1 (7) Närvarande Michael Gruber Anngelica Kristofersson Lars-Erik Janlert Johan Eriksson Ulrich Olsson Kirk Sullivan Jens Jansson Pär Sundström Erica Åström Maria Göransdotter Programkoordinator och

Läs mer

spåransvarig, specialisering i medicinsk biologi Fredrik Johansson utsågs att jämte ordf. justera dagens minnesanteckningar.

spåransvarig, specialisering i medicinsk biologi Fredrik Johansson utsågs att jämte ordf. justera dagens minnesanteckningar. MINNESANTECKNINGAR Sammanträdesdatum 2018-01-26 Biologiska institutionen Grundutbildningsnämnden Närvarande ledamöter: Carin Jarl-Sunesson Klas Flärdh Fredrik Johansson Mattis Holma Frånvarande ledamöter

Läs mer

Sektionsstyrelsesammanträde

Sektionsstyrelsesammanträde HÖGSKOLAN I HALMSTAD PROTOKOLL 3/2011 1 (5) Sektionen för Hälsa och Samhälle 2011-04-14 Sektionsstyrelsesammanträde 2011-04-14 Närvarande ledamöter: Anmält förhinder: Övriga närvarande: Ole Olsson, ordförande

Läs mer

Linnéuniversitetets kvalitetsråd den 2 april 2014

Linnéuniversitetets kvalitetsråd den 2 april 2014 Minnesanteckningar Mötesdatum: 2014-04-02 Linnéuniversitetets kvalitetsråd den 2 april 2014 Ledamöter: Närvarande: Lena Fritzen, prorektor, ordförande ärende 13-18 Bo Bergbäck, prorektor, ordförande, ärende

Läs mer

Utbildningsplan för Barn- och ungdomsvetenskap, masterprogram 120 högskolepoäng Child and Youth Studies, Master Programme 120 Higher Education

Utbildningsplan för Barn- och ungdomsvetenskap, masterprogram 120 högskolepoäng Child and Youth Studies, Master Programme 120 Higher Education ! Utbildningsplan för Barn- och ungdomsvetenskap, masterprogram 120 högskolepoäng Child and Youth Studies, Master Programme 120 Higher Education Credits!! 1. Inrättande och fastställande Utbildningsplanen

Läs mer

Fakulteten för ekonomi, kommunikation och IT. Utbildningsplan. Magister-/masterprogram i företagsekonomi SAFEK

Fakulteten för ekonomi, kommunikation och IT. Utbildningsplan. Magister-/masterprogram i företagsekonomi SAFEK Fakulteten för ekonomi, kommunikation och IT Utbildningsplan Magister-/masterprogram i företagsekonomi Programkod: Inriktningar: Programmets benämning: SAFEK Accounting and finance (REFI) Management (MANT)

Läs mer

Kvalitetsteknik GR (A), Kvalitet inom samhällsentreprenörskap: Ett internationellt perspektiv, 15 hp

Kvalitetsteknik GR (A), Kvalitet inom samhällsentreprenörskap: Ett internationellt perspektiv, 15 hp 1 (5) Kursplan för: Kvalitetsteknik GR (A), Kvalitet inom samhällsentreprenörskap: Ett internationellt perspektiv, 15 hp Quality Technology and Management BA (A), Quality in Societal Entrepreneurship:

Läs mer

Utbildningsrådet för grundnivå och avancerad nivå

Utbildningsrådet för grundnivå och avancerad nivå Datum: 2017-06-01 Fakulteten för teknik Utbildningsrådet för grundnivå och avancerad nivå Protokoll Närvarande: Björn Johannesson prodekan, ordförande Conny Sjögren studierektor Ma, Fy, Lub Åsa Bolmsvik

Läs mer

Studiehandbok 1FE196 Introduktion till ekonomistyrning, 7,5

Studiehandbok 1FE196 Introduktion till ekonomistyrning, 7,5 Studiehandbok 1FE196 Introduktion till ekonomistyrning, 7,5 högskolepoäng Inledning Introduktion till ekonomistyrning är den första av fyra kurser i ekonomistyrning. Mål och innehåll utgörs av tre områden:

Läs mer

UTBILDNINGSPLAN Medie- och kommunikationsvetenskapliga programmet,

UTBILDNINGSPLAN Medie- och kommunikationsvetenskapliga programmet, UTBILDNINGSPLAN Medie- och kommunikationsvetenskapliga programmet, 180 högskolepoäng Programstart: Hösten 2019 Högskolan för lärande och kommunikation, Box 1026, 551 11 Jönköping BESÖK Barnarpsgatan 39,

Läs mer

Civilekonomprogrammet, internationellt - Spanska

Civilekonomprogrammet, internationellt - Spanska DNR LIU 2014-01143 1(8) Civilekonomprogrammet, internationellt - Spanska 240 hp Business and Economics Programme - International - Spanish F7YES Gäller från: Fastställd av Filosofiska fakultetens kvalitetsnämnd

Läs mer

Kandidatprogram i Human Resources

Kandidatprogram i Human Resources DNR 2017-01962 1(8) Kandidatprogram i Human Resources 180 hp Bachelor Programme in Human Resources F7KHR Gäller från: 2018 HT Fastställd av Fakultetsstyrelsen för filosofiska fakulteten Fastställandedatum

Läs mer

INGENJÖRSPROGRAMMET FÖR PROJEKTLEDNING, 120 POÄNG Programme for Project Management in Engineering, 120 points

INGENJÖRSPROGRAMMET FÖR PROJEKTLEDNING, 120 POÄNG Programme for Project Management in Engineering, 120 points UTBILDNINGSPLAN INGENJÖRSPROGRAMMET FÖR PROJEKTLEDNING, 120 POÄNG Programme for Project Management in Engineering, 120 points Utbildningsplanen är fastställd av fakultetsnämnden för medicin, naturvetenskap

Läs mer

Riktlinjer för anställning och befordran av lärare samt för antagning av docent och av excellent lärare vid teknisknaturvetenskapliga

Riktlinjer för anställning och befordran av lärare samt för antagning av docent och av excellent lärare vid teknisknaturvetenskapliga TEKNAT 2014/214 Riktlinjer för anställning och befordran av lärare samt för antagning av docent och av excellent lärare vid teknisknaturvetenskapliga vetenskapsområdet Fastställda av teknisk-naturvetenskapliga

Läs mer

Styrelsemöte HHUS Agenda

Styrelsemöte HHUS Agenda Adress: Samhällsvetarhuset, SE-901 87 Umeå Mötesinformation Mötesdatum: 2014-11-12 Kl. 17.15 Mötesplats: Ansvaret Närvarande Parsa Lalehzar Kabba Jallow Coenraad Coster Viktor Fredlund Maja Lundmark Lukas

Läs mer

Nätverksdrift, 120 hp

Nätverksdrift, 120 hp 1 (5) Utbildningsplan för: Nätverksdrift, 120 hp Network Management, 120 higher education credits Allmänna data om programmet Programkod Tillträdesnivå Diarienummer TNÄTG Grundnivå MIUN 2008/1387 Högskolepoäng

Läs mer

G2E, Grundnivå, har minst 60 hp kurs/er på grundnivå som förkunskapskrav, innehåller examensarbete för kandidatexamen

G2E, Grundnivå, har minst 60 hp kurs/er på grundnivå som förkunskapskrav, innehåller examensarbete för kandidatexamen Ekonomihögskolan FEKH69, Företagsekonomi: Examensarbete i redovisning på kandidatnivå, 15 högskolepoäng Business Administration:Bachelor Degree Project in Financial and Management Accounting Undergraduate

Läs mer

Nyhetsbrev från programråd för yrkeslärarexamen nr 1:2017

Nyhetsbrev från programråd för yrkeslärarexamen nr 1:2017 Nyhetsbrev från programråd för yrkeslärarexamen nr 1:2017 Dagarna blir ljusare och våren är här. I december fick ni ett första nyhetsbrev från programråd för yrkeslärarexamen och nu har det blivit dags

Läs mer