Ekonomihögskolan Utbildningsråd

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Ekonomihögskolan Utbildningsråd"

Transkript

1 UR2: 2018 Mötesdatum: Ekonomihögskolan Utbildningsråd Datum: Tid: 9:00 12:00 Plats: Växjö K3077 Förhinder: Rebecca Wikström Ledamöter: Petter Boye Ordförande Lars Tomsmark Micael Jönsson Setayesh Sattari Matilda Johansson Studentrepresentant, ersättare Viktor Noresson Studentrepresentant, fr.o.m. 6 Övriga: Eva Eriksson Mötessekreterare och utbildningssamordnare Helén Anderson Dekan Nr Min Ärenden Bilaga 1 Fastställande av dagordning Fastställd enligt förslag 2 Uppföljningar och information från Fakultetstyrelsen: Beslutade om riktlinjer för fördelning av anslag, och finns med i minnesanteckningarna på Medarbetare. Bokslutet 2017 ett underskott, pga. underproduktion och för stor allokering i grundutbildningen. Processen ses över för framtida stopp för oförväntade underproduktioner. Dekanbeslut: Riktlinjer för examensarbete i företagsekonomi, finns på Medarbetare och Utbildningsrådets sida vid LNU.se; självvärderingsansvariga till treklövern (Holgersson, Behrenz och Boye); ny kursvärderingsrutin i Survey & Report, se 6. Kvalitetsrådet: ersätts av Rådet för Utbildning och lärande (RUL) och ledas av Niklas Ammert. AACSB-ackrediteringen: iser:n är inskickad, Vi får be om önskade peers till ett peer-review team. AOL-utskottet/kvalitetssäkringsutskottet (URs nya föreslagna utskott med fokus på programnivå) är startat och tar fram provkoder för mätning under Treklöverutvärderingen (3K): Självvärderingar ska vara färdiga 2/4. Baseras på iser:n och kompletteras med jämställdhetskriteriet. Endast ett exjobb per program läses och bedöms. Ekonomihögskolan hade gärna sett att det var fler. Kontroll att alla lever upp till passande nivå. Besök i maj, och bedömningsrapport i september. 1 (5)

2 3 Studenterna informerar Digitala kursvärderingar; alla studenter läser inte sina studentmejl per automatik, så det vore positivt om kursvärderingarna utförs i sal som tidigare. Två lag uttagna till SM ekonomi vilket är färre än tidigare år, pga. lågt intresse utan betalning, och konkurrens med betalda studentjobb. Det behövs en informationskampanj men förklaring och behov av att skapa intresse, status och inkluderande. Eventuellt bör det inkluderas tävlingsmoment i kurser med för att träna och skapa engagement. Benchmarking med Liu och/eller promotor? Matilda/Viktor tar fram en plan. Åtta universitets utbildningsansvariga studenter har reguljära möten och vid flera andra universitet finns krav på att kursansvariga förklarar oväntade bra resultat, t.ex. 25 % mycket bra resultat renderar i ett förklaringskrav. Inget motsvarande finns för åtgärdsplan vid låga betyg. Jmf. FEHs reflektionsrapport. 4 Nya kursplaner 4FE78E Ny kurs. Ingår inte i utbildningsplanen, utgår därmed, övriga kurser återremitterat till granskningskommittén, pga. bristfällig granskning och remitteras därefter till UR via mejl. 5 Reviderade utbildningsplaner För att tillmötesgå de gap som har identifierats i självvärderingen (iser) ska programspecifika mål införas i alla utbildningsplaner, en magisterutgång samt ny standardtext. Dessutom ska alla kurser beskrivas med syfte och innehåll enligt lokala regler. För EAIS2 och EAMF2 föreslogs år istället för terminer för att möjliggöra ökad flexibilitet, och en brasklapp om poängspärrningen mellan 15 och 30 hp examenarbetena bör användas i alla utbildningsplaner för klargörande och att driva studenterna till att läsa kursplanerna. 6 Förslag till nya kursvärderingsfrågor I period 2 kan elektronisk eller pappersenkät för kursvärdering väljas, men från period 3 gäller enbart elektroniska enkäter, i linje med den nya kursärderingsrutin som beslutats av dekan baserat på URs arbetsgrupp om kvalitetsystem inom kurser. Likheten mellan de två metoderna är dock att båda ska genomföras vid ett schemalagt tillfälle med studenterna i sal. Pappersenkäterna ger historiskt mycket höga svarsfrekvenser, men samtidigt har FEH haft flest kurser där ingen kursvärdering utförts. När enkäterna blir digitaliserade fr.o.m. period 3 restes en oro om förmågan att bibehålla svarsfrekvensen. En lägre gränsnivå, som triggar åtgärder behövs tas fram (t ex 50 %). Kursvärderingsfrågorna består av tre enkäter; i) den LNU genmensamma, 2 (5)

3 ii) FEHs öppna frågor och iii) de kursspecifika frågorna. Baserat på Fjällströms avhandling (2013) bör flera av frågorna utgå och flera revideras. De universitetsgemensamma kommer att ses över, och frågan tas vidare till RUL. De kursspecifika frågorna måste ändras för att nuvarande uppsättning inte fungerar i det automatiserade systemet, och kursansvariga bör erbjudas fördjupade möjligheter att bidra med relevanta frågor. Frågorna bör vara lärcentrerade och kompletteras med studenterna egenskattning/reflektion. Samtidigt bör det vara sparsamt med frågor för att bibehålla studenternas fokus och intresse. Förslag till reviderade frågor: ii) Öppna frågor, nya Till den som ansvarar för kursen nästa gång vill jag föreslå: Har Du synpunkter på kursen som inte framkommit i kursvärderingsenkäten, men som Du vill delge kursansvarig, har Du möjlighet att skriva fritt nedan. iii) Kursspecifika frågor, en gammal och tre nya. Informationen om examinations- och bedömningsgrunderna har varit tydliga I vilken utsträckning har undervisningen varit till stöd för att du ska I vilken utsträckning har kurslitteraturen varit till stöd för att du ska I vilken utsträckning har examinationerna varit till stöd för att du ska URs arbetsutskott kompletterar och kommer md förbättringsförslag (Boye, Tomsmark, Behrenz) till dessa förslag. Hur aggregeras kurser till program? För URs möten HT17 tog kursvärderingarna per program ut, men begränsningar finns i samläsningen gör att programstudenter inte kan redovisas separat. 7 Reviderade uppdrag Utbildningsrådets reviderade uppdrag är ett av en rad uppdrag som ses över. Ledningsgruppen ( ) efterfrågade en helhetsyn och synkronisering av innehållet, så UR är sista remissinstans innan arbetsgruppen bestående av Annika Schilling och Åsa Gustafsson med stöd av Eva Eriksson tar över. Ledamöterna påpekade att båda utskotten (AOLutskottet/kvalitetssäkringsutskottet och Kursutskottet (KUS) står för huvudparten av uppdragen, och dessa var extrainsatta uppdrag under 2017 (ackrediteringsprocessen och dimensioneringarna), men nu inarbetade i uppdraget. Så den ännu oförändrade tidsallokeringen är för liten, dvs. 85 h, ger fel signaler. Om alla undervisningsrepresentanter från plattformarna ska ingå blir UR överbefolkat. Programråden saknas och dessa är viktiga utvecklingsplatser som behöver supportfunktion från rådet. Programråden är olika och vissa behöver utvecklas mer än andra, och ges mandat för programansvariga har ofta svårt med samarbeten med kursansvariga. 3 (5)

4 Studentrepresentanterna uppmanade till samarbete med Linnéstudenterna och KalmarESS i Kalmar. AOL-skottet med fokus på programnivå, föreslogs kallas quality assurance committee eller likande för att ge en bättre reflektion av uppdraget, inkludera stöd till utveckling av progression i programmen samt minska AACSB terminologin. Uppdragen för programansvariga och kursanvariga diskuterades inte. 8 Revidering av riktlinjer för betygsättning och rapportering (diskussion, framtagande av förslag) Enbart skriftlig dragning pga. tidsbrist, och bordläggning ej möjligt eftersom ett nytt organ tar över. Dokumentet Riktlinjer för betygssättning och rapportering, bilaga 6 behöver uppdateras i och med införandet av anonyma tentor och Ladok3 under 2016 och Det har ålagts Utbildningsrådet att ta fram ett reviderat förslag. Rättssäker examination (bilaga 7) och speciellt kapitel Betygsärendet (s ) bör ligga till grund för diskussionen. Då Ladok3 idag inte innehåller en sammanvägningsfunktion så har fakultetskansliet har skickat ut en betygskalkylator i Excel ( ) för att möjliggöra en sammanvägning innan inrapportering. Det är dock inte enbart viktning à la betygsbetygskalkylatorn som behöver inkluderas utan även viktning, se t.ex. Sammanvägning och viktning, s. 43 i Bergqvist, 2015, bilaga 8. Marie Brorson (STUD) arbetar för global lösning för att hindra att varje fakultet/institution/lärare utvecklar sin egen lösning. Det skulle skapa möjlighet att ladda upp datauppsättningar från t.ex. Excel, men för att driva detta bör FEH stötta med ett uttalande av betydelsen av en sådan funktionalitet. Det pågår ett arbete med att utveckla LNU:s Lokala regler för kurs och examination som relaterar till en del av det som tas upp här (Petter informerar). Önskemål om både import- och exportlistor uttrycktes. 9 Treklöverutvärderingen Jämställdhetskriteriet, draget under information. 10 Information om konsolidering av kurser Enbart skriftlig dragning pga. tidsbrist. Vissa kurser ges upp till 4 gånger per läsår, men främst i Kalmar 2-3 gånger vid campus och en gång som distanskurs. Inför HT18 avser prefekterna se över produktionslogiken med konsolidering av kurser för att spara och kunna allokera tid till annat, t.ex. introduktionsstrimma. Det genomförs i Växjö för 1RV840 och Kalmar 1FE401, 1FE406, 1FE412 och 1FE (5)

5 11 8 Övriga frågor Enbart skriftlig dragning pga. tidsbrist. URs workshop 10/4 om bedömning av uppsatser, särskilt bedömning av individer och vilket stöd vi kan få av de reviderade riktlinjerna för examensarbeten. Vi kan även diskutera hur uppsatskurserna kan utveckla och mäta vetenskapligt språk och kommunikationsförmåga. URs möte 4:e juni kommer att få behandla huvudparten av utbildningsplanerna som är under revidering, så ett extra möte i v. 20 behövs. Dekan informerade och tackade URs ledamöter för en god arbetsinsats i avgående råd. Vice rektor för utbildning (Niklas Ammert), och RUL startar 1/4 och bemannas av dekaner/prodekaner samt diskuteras om det har ansvarar för resurser (dimensionering), och servas av et nytt kvalitetsutskott. Petter kommer att tillfrågas om han påtager sig denna roll för innehåll och kontinuitet. Utbildningsråd kan vara ett mindre bra namn om det är Rådet om utbildning och lärande, feedback om uppdraget 7 mottages tacksamt, besättning av posterna gör snarast efter uppdragen är fastställda. 5 (5)

Processbeskrivning av rutiner kopplade till kursvärdering vid Ekonomihögskolan

Processbeskrivning av rutiner kopplade till kursvärdering vid Ekonomihögskolan Processbeskrivning över kursvärderingsrutiner Datum: 2018-03-02 Dnr: 2017/3277 1.1 Handläggare: Eva H Eriksson, Utbildningsrådets arbetsgrupp om kursvärderingar och kvalitetssystem på kursnivå Processbeskrivning

Läs mer

Ekonomihögskolan Utbildningsråd

Ekonomihögskolan Utbildningsråd Minnesanteckningar UR2:2015 Mötesdatum: 2015-05-06 Ekonomihögskolan Utbildningsråd Ledamöter: Petter Boye ordförande Anna Alexandersson Linnéa Olsson Setayesh Sattari Amanda Tamme Studeranderepresentant

Läs mer

Ekonomihögskolan. Ärenden UR2: Mötesdatum: Utbildningsrådet. Datum: Tid: 13:00-16:00 Plats: Förhinder:

Ekonomihögskolan. Ärenden UR2: Mötesdatum: Utbildningsrådet. Datum: Tid: 13:00-16:00 Plats: Förhinder: UR2: 2017 Mötesdatum: 2017-04-07 Ekonomihögskolan Utbildningsrådet Datum: 2017-04-07 Tid: 13:00-16:00 Plats: Förhinder: K3077 i Växjö och Ny300 i Kalmar Anna Alexandersson och Setayesh Sattari Ledamöter:

Läs mer

Till dig som undervisar vid Ekonomihögskolan. Av Utbildningsrådet och Fakultetskansliet, VT17

Till dig som undervisar vid Ekonomihögskolan. Av Utbildningsrådet och Fakultetskansliet, VT17 Till dig som undervisar vid Ekonomihögskolan Av Utbildningsrådet och Fakultetskansliet, VT17 För att underlätta termins- och kursförberedelser har följande information tagits fram av Utbildningsrådet och

Läs mer

Linnéuniversitetets kvalitetsråd

Linnéuniversitetets kvalitetsråd Mötesdatum: Linnéuniversitetets kvalitetsråd Ledamöter: Närvarande: Frånvarande: Övriga: Lena Fritzén, prorektor, ordförande Niklas Ammert, Fakulteten för konst och humaniora Bo Bergbäck, prorektor Cristoffer

Läs mer

Utbildningsrådet för grundnivå och avancerad nivå

Utbildningsrådet för grundnivå och avancerad nivå Datum: 2018-05-18 Fakulteten för teknik Utbildningsrådet för grundnivå och avancerad nivå Protokoll Närvarande: Björn Johannesson prodekan, ordförande Conny Sjögren studierektor Ma/Fy/Lub, ej närvarande

Läs mer

Ekonomihögskolan. Utbildningsrådet. UR5: 2016 Mötesdatum: Datum: Tid: 09:30-14:00. Växjö K3077V, länk till Kalmar Ny332K

Ekonomihögskolan. Utbildningsrådet. UR5: 2016 Mötesdatum: Datum: Tid: 09:30-14:00. Växjö K3077V, länk till Kalmar Ny332K UR5: 2016 Mötesdatum: 2016-09-07 Ekonomihögskolan Utbildningsrådet Datum: 2016-09-07 Tid: 09:30-14:00 Plats: Förhinder: Växjö K3077V, länk till Kalmar Ny332K Är meddelat av Setayesh Sattari och Hannah

Läs mer

Följande frågor är kursspecifika

Följande frågor är kursspecifika 1 of 5 1/24/2018, 12:25 PM Välkommen till kursvärdering Det är viktigt att du som student använder din rättighet att påverka din och dina medstudenters utbildning genom att besvara kursvärderingen. Kursvärderingar

Läs mer

Utbildningsrådet för grundnivå och avancerad nivå

Utbildningsrådet för grundnivå och avancerad nivå Protokoll 2013-08-22 Fakulteten för teknik Utbildningsrådet för grundnivå och avancerad nivå Protokoll Närvarande: Ann-Charlotte Larsson ordförande, prodekan Izudin Dugic Päivi Jokela Hanna Palmer Anette

Läs mer

Ta ställning till nedanstående påståenden om utbildnings- och kunskapsmiljön i den kurs du nu läst: Instämmer delvis

Ta ställning till nedanstående påståenden om utbildnings- och kunskapsmiljön i den kurs du nu läst: Instämmer delvis De fyra första frågorna i kursvärderingen är beslutade av rektor. Frågorna är kopplade till universitetets vision och strategi och finns med i alla universitetets kursvärderingar. Med frågorna vill vi

Läs mer

Förskollärarprogrammet LGFOD

Förskollärarprogrammet LGFOD Förskollärarprogrammet LGFOD Programbeskrivning Programmet vänder sig till studerande som vill arbeta inom förskolans verksamhet. Utbildningens syfte är att den studerande genom teoretiska och verksamhetsförlagda

Läs mer

Plan för intern kvalitetssäkring av utbildning 2012-2014

Plan för intern kvalitetssäkring av utbildning 2012-2014 Plan för intern kvalitetssäkring av utbildning 2012-2014 Råd för utbildning på grund- och avancerad nivå Fakulteten för humanvetenskap Fastställd 2012-05-23 Reviderat 2013-04-08 Dnr MIUN 2012/895 1. Inledning

Läs mer

Linnéuniversitetets kvalitetsråd den 2 april 2014

Linnéuniversitetets kvalitetsråd den 2 april 2014 Minnesanteckningar Mötesdatum: 2014-04-02 Linnéuniversitetets kvalitetsråd den 2 april 2014 Ledamöter: Närvarande: Lena Fritzen, prorektor, ordförande ärende 13-18 Bo Bergbäck, prorektor, ordförande, ärende

Läs mer

UFV 2013/1444. Kursvärderingar. Rapport från internrevisionen. Till konsistoriet

UFV 2013/1444. Kursvärderingar. Rapport från internrevisionen. Till konsistoriet UFV 2013/1444 Kursvärderingar Rapport från internrevisionen Till konsistoriet 2013-12-11 Innehållsförteckning 0 Sammanfattning 3 1 Bakgrund och riskbedömning 4 2 Granskningens omfattning och inriktning

Läs mer

Dekan och prefekternas beslutsmöte 2019:5

Dekan och prefekternas beslutsmöte 2019:5 Kalmar Växjö Linnéuniversitetet Utdrag Dekan och prefekternas beslutsmöte 2019 2019-03-18 Dekan och prefekternas beslutsmöte 2019:5 Datum: 2019-03-18 kl 13:00 Plats: K3077 & Ny300 PROTOKOLLSUTDRAG Ärende

Läs mer

Kvalitetsplan Utbildning på grund- och avancerad nivå (UGA) DSV

Kvalitetsplan Utbildning på grund- och avancerad nivå (UGA) DSV Kvalitetsplan Utbildning på grund- och avancerad nivå (UGA) DSV Denna kvalitetsplan är fastställd av DSV:s styrelse den 2017-03-16. De olika roller som finns inom utbildningen på grund- och avancerad nivå

Läs mer

Kvalitetsrådets sammanträde 10 juni 2015

Kvalitetsrådets sammanträde 10 juni 2015 Minnesanteckningar Kvalitetsrådet 2015-06-10 Åsa Wågman Kvalitetsrådets sammanträde 10 juni 2015 Datum: Onsdag 10 juni 2015 Tid: 09.30 12.30 Plats UB3018, Växjö Vid eventuell föredragning via Kalmar fanns

Läs mer

Systematiskt kvalitetsarbete inom grundutbildning

Systematiskt kvalitetsarbete inom grundutbildning 2018-06-13 Dnr G 2018/166 KONSTNÄRLIGA FAKULTETEN Systematiskt kvalitetsarbete inom grundutbildning I detta PM beskrivs Konstnärliga fakultetens kontinuerliga kvalitetsarbete med fokus på terminsvisa och

Läs mer

Dan Andersson. 15 har fått G/VG

Dan Andersson. 15 har fått G/VG Högskolan i Borås Akademin för vård, arbetsliv och välfärd Datum: 170619 Kursutvärdering / Kursrapport Kursfakta Kursens namn Fysisk aktivitet och hälsa 2 Inom program / fristående Fristående kurs Kursansvarig

Läs mer

Plan för systematiskt kvalitetsarbete vid Ekonomihögskolan

Plan för systematiskt kvalitetsarbete vid Ekonomihögskolan Dnr: 2014/427-1.1 Ekonomihögskolan Plan för systematiskt kvalitetsarbete vid Ekonomihögskolan läsåren 2014/2015 2016/2017 Beslutat av Fakultetsstyrelsen Gäller från Våren 2015 Beslutat av: Beslutsdatum:

Läs mer

Utbildningsrådet för grundnivå och avancerad nivå

Utbildningsrådet för grundnivå och avancerad nivå Datum: 2017-04-19 Fakulteten för teknik Utbildningsrådet för grundnivå och avancerad nivå Protokoll Närvarande: Staffan Carius dekan, ordförande Björn Johannesson prodekan Conny Sjögren studierektor Ma,

Läs mer

Specialpedagog- och Speciallärarprogrammen. Verksamhetsberättelse för verksamhetsåret 2015

Specialpedagog- och Speciallärarprogrammen. Verksamhetsberättelse för verksamhetsåret 2015 Specialpedagog- och Speciallärarprogrammen Verksamhetsberättelse för verksamhetsåret 2015 2 Programansvariga utbildningsledare Ann-Marie Markström 40% Karin Forslund Frykedal 10% Programadministratör Vt

Läs mer

Processbeskrivning av LiU:s modell för kvalitetssäkring av utbildning på grundnivå och avancerad nivå

Processbeskrivning av LiU:s modell för kvalitetssäkring av utbildning på grundnivå och avancerad nivå DNR LIU-2017-01507 1(5) Processbeskrivning av LiU:s modell för kvalitetssäkring av utbildning på grundnivå och avancerad nivå Samtliga utbildningar på grundnivå, avancerad nivå och forskarnivå ska kvalitetssäkras

Läs mer

PROTOKOLL 2008-09-01

PROTOKOLL 2008-09-01 PROGRAMRÅD INTERAKTIONSDESIGN Tid: Klockan 13.00 (för ID3) och 17.00 (för ID2) Plats: Kalmar Nyckel Närvarande: Erik Westermark,, Morgan Rydbrink, Deni Aganovic, Jimmy Berggren, Jan Boman 1. Mötets öppnande

Läs mer

Organisationsbeskrivning för fakulteten för konst och humaniora

Organisationsbeskrivning för fakulteten för konst och humaniora Dnr: 2014/45-1.3 Organisationsbeskrivning för fakulteten för konst och humaniora Beslutat av Dekanus för konst och humaniora Gäller från 2014-02-03 (reviderad 2016-05-09) Gäller från: 2014-02-03 Reviderad:

Läs mer

Programrådet ämneslärarexamen

Programrådet ämneslärarexamen Protokoll Sammanträdesdatum: 2012-11-08 Programrådet ämneslärarexamen Ledamöter: Närvarande: Frånvarande: Övriga: Johanna Jormfeldt, ordförande Lars Gustafsson, ledamot Susanne Linnér, ledamot Jonas Svensson,

Läs mer

HÖGSKOLAN I HALMSTAD PROTOKOLL nr 2/2013 sid 1(5) Sektionen för informationsvetenskap, data- och elektroteknik 2013-03-06. Pontus Wärnestål lärare

HÖGSKOLAN I HALMSTAD PROTOKOLL nr 2/2013 sid 1(5) Sektionen för informationsvetenskap, data- och elektroteknik 2013-03-06. Pontus Wärnestål lärare HÖGSKOLAN I HALMSTAD PROTOKOLL nr 2/2013 sid 1(5) Närvarande ledamöter Magnus Hållander Malin Bornhager Stefan Byttner Peter Eliasson Sofie Eriksson Daniel Möller Eva Nestius ordförande T/A-personal Övriga

Läs mer

Utbildningsrådet för grundnivå och avancerad nivå

Utbildningsrådet för grundnivå och avancerad nivå Protokoll 2014-02-19 Fakulteten för teknik Utbildningsrådet för grundnivå och avancerad nivå Protokoll Närvarande: Ann-Charlotte Larsson ordförande, prodekan Päivi Jokela Pär Karlsson Hanna Palmer, 5 Stina

Läs mer

Riktlinjer gällande kursplaner inom lärarprogrammen

Riktlinjer gällande kursplaner inom lärarprogrammen Riktlinjer gällande kursplaner inom lärarprogrammen Beslutat av Nämnden för grundnivå och avancerad nivå inom nämnden för utbildningsvetenskap Gäller från 2012-12-12 I. Bakgrund Kursplaner utvecklas av

Läs mer

Utbildningsrådet för grundnivå och avancerad nivå

Utbildningsrådet för grundnivå och avancerad nivå Datum: 2017-06-01 Fakulteten för teknik Utbildningsrådet för grundnivå och avancerad nivå Protokoll Närvarande: Björn Johannesson prodekan, ordförande Conny Sjögren studierektor Ma, Fy, Lub Åsa Bolmsvik

Läs mer

Kursuppdrag för kurs inom utbildningsprogram Kompletterande utbildning för fysioterapeuter med utländsk examen från land utanför EU/EES och Schweiz

Kursuppdrag för kurs inom utbildningsprogram Kompletterande utbildning för fysioterapeuter med utländsk examen från land utanför EU/EES och Schweiz Kursuppdrag för kurs inom utbildningsprogram Kompletterande utbildning för fysioterapeuter med utländsk examen från land utanför EU/EES och Schweiz 2018 Dnr 3-4308/2017 Sid: 1 / 3 Kursuppdrag för kurs

Läs mer

Utbildningsrådet för grundnivå och avancerad nivå

Utbildningsrådet för grundnivå och avancerad nivå Datum: 2018-01-19 Fakulteten för teknik Utbildningsrådet för grundnivå och avancerad nivå Protokoll Närvarande: Björn Johannesson prodekan Conny Sjögren studierektor Ma, Fy, Lub Rune Körnefors studierektor,

Läs mer

Institutionsstyrelsen- Socialt arbete

Institutionsstyrelsen- Socialt arbete Protokoll Sammanträdesdatum: 111205 Institutionsstyrelsen- Socialt arbete Ledamöter: Närvarande: Jan Petersson, ordförande Marie Albertsson, lärarrepresentant, Sandra Karlsson, studeranderepresentant Kalmar

Läs mer

Översyn av Ekonomihögskolans organisation

Översyn av Ekonomihögskolans organisation 2014-10-22 Översyn av Ekonomihögskolans organisation Uppdraget Rektor har i februari 2014 gett fakulteterna i uppdrag att genomföra en uppföljning av organisationen med syfte att kartlägga hur den nya

Läs mer

Protokoll vid sammanträde med utbildningskommittén för medicin

Protokoll vid sammanträde med utbildningskommittén för medicin SAHLGRENSKA AKADEMIN INSTITUTIONEN FÖR MEDICIN Protokoll vid sammanträde med utbildningskommittén för medicin Datum: 2017-10-19 Tid: kl. 13:00 15:00 Plats: Ingegerd Eriksson, Academicum, plan 3 Närvarande

Läs mer

Utbildningsplanen gäller för studier påbörjade ht 2007

Utbildningsplanen gäller för studier påbörjade ht 2007 UTBILDNINGSPLAN 1(5) Programmets svenska namn Ekonom Online programmet, 180 högskolepoäng Programmets engelska namn Bachelor Programme in Business Administration Online, 180 higher education credits Programkod

Läs mer

Utbildningsrådet för grundnivå och avancerad nivå

Utbildningsrådet för grundnivå och avancerad nivå Protokoll 2014-01-16 Fakulteten för teknik Utbildningsrådet för grundnivå och avancerad nivå Protokoll Närvarande: Ann-Charlotte Larsson ordförande, prodekan Päivi Jokela lärarrepresentant Pär Karlsson

Läs mer

2. Föregående protokoll *Alla kursplaner som avhandlades är i ordning.

2. Föregående protokoll *Alla kursplaner som avhandlades är i ordning. Sid 1 (6) Närvarande Bilaga 0:1 Ärende 1 Fastställande av föredragningslistan, Val av viceordförande under mandatperioden, Beslut/Åtgärd Ordförande hälsade alla nya rådsmedlemmar välkommen samt berättade

Läs mer

Organisationsbeskrivning för fakulteten för konst och humaniora

Organisationsbeskrivning för fakulteten för konst och humaniora Dnr: 2014/45-1.3 Organisationsbeskrivning för fakulteten för konst och humaniora Beslutat av Dekanus för konst och humaniora Gäller från 2014-02-03 (reviderad 2018-02-07) Gäller från: 2014-02-03 Reviderad:

Läs mer

Protokoll vid sammanträde med utbildningskommittén för medicin

Protokoll vid sammanträde med utbildningskommittén för medicin SAHLGRENSKA AKADEMIN Protokoll vid sammanträde med utbildningskommittén för medicin Datum: 2016-04-26 Tid: kl. 13:00 15:00 Plats: Ingegerd Eriksson, Academicum Närvarande Ledamöter: Närvaro- och yttranderätt:,

Läs mer

Sal A201, Vårdvetarhuset. Ann Sörlin, ordförande. Yrkeslivsrepresentanter Anna Bråndal Christer Larsson

Sal A201, Vårdvetarhuset. Ann Sörlin, ordförande. Yrkeslivsrepresentanter Anna Bråndal Christer Larsson Sid 1 (5) Datum för mötet: 2017-04-26 Plats för mötet Närvarande (beslutande): Sal A201, Vårdvetarhuset Ann Sörlin, ordförande Lärarrepresentanter Margareta Lindberg, programansvarig AT Apostolos Theos,

Läs mer

Protokoll fört vid sammanträde med utbildningskommittén för odontologi

Protokoll fört vid sammanträde med utbildningskommittén för odontologi SAHLGRENSKA AKADEMIN Protokoll fört vid sammanträde med utbildningskommittén för odontologi Datum: 2016-02-08 Tid: 14.00 16.10 Plats: Institutionen för odontologi, Medicinaregatan 12 F, Sessionssalen våning

Läs mer

Sammanställning av studentutvärdering samt utvärdering kurs vid institutionen för naturvetenskapernas och matematikens didaktik

Sammanställning av studentutvärdering samt utvärdering kurs vid institutionen för naturvetenskapernas och matematikens didaktik Sid 1 (7) studentutvärdering samt utvärdering kurs vid institutionen för naturvetenskapernas och matematikens didaktik Kurskod ( er): 6DI020 / 6DI021 Ifall kursen i allt väsentligt samläses med andra kurser

Läs mer

Utbildningskommittén för arbetsterapi och fysioterapi Jessica Engström

Utbildningskommittén för arbetsterapi och fysioterapi Jessica Engström Sida 1 av 5 Utbildningskommittén för arbetsterapi och fysioterapi PROTOKOLL Måndagen den 24 mars 2014, kl 14:00-16:15. Konferensrummet, plan 3, hus 2, Arvid Wallgrens backe Närvarande ledamöter Kajsa Eklund,

Läs mer

1 Prefektbeslut ELO - Fastställande av examinatorslista för kurser på Grundnivå VT19 vid Ekonomihögskolan, period 1-4, rev. 5

1 Prefektbeslut ELO - Fastställande av examinatorslista för kurser på Grundnivå VT19 vid Ekonomihögskolan, period 1-4, rev. 5 Dekan och prefekternas beslutsmöte 2019:6 Datum: 2019-04-03 Tid: 13:15 Plats: K3077 & Ny300 Ordförande: Helén Anderson Sekreterare: Irene Tholsson FÖREDRAGNINGSLISTA Ärende 1 Prefektbeslut ELO - Fastställande

Läs mer

Sammanställning av beslut och ställningstaganden i Naturvetenskapliga fakultetsnämnden med relevans för utbildning på grund- och avancerad nivå

Sammanställning av beslut och ställningstaganden i Naturvetenskapliga fakultetsnämnden med relevans för utbildning på grund- och avancerad nivå Sammanställning av beslut och ställningstaganden i Naturvetenskapliga fakultetsnämnden med relevans för utbildning på grund- och avancerad nivå Beslut fattade i samband med Bolognaprocessen. (Beslut före

Läs mer

Regler för studentinflytande vid Umeå universitet

Regler för studentinflytande vid Umeå universitet Regler för studentinflytande vid Umeå universitet Fastställd av rektor 2015-12-22 Dnr: FS 1.1-1950-15 Denna regel ersätter tidigare fastställt beslut av rektor 2013-08-20 Typ av dokument: Beslutad av:

Läs mer

Minnesanteckningar vid sammanträde med utbildningskommittén för arbetsterapi och fysioterapi

Minnesanteckningar vid sammanträde med utbildningskommittén för arbetsterapi och fysioterapi SAHLGRENSKA AKADEMIN Minnesanteckningar vid sammanträde med utbildningskommittén för arbetsterapi och fysioterapi Datum: 2017-02-06 Tid: 14:00-16:15 Plats: Konferensrummet plan 3, hus 2, Arvid Wallgrens

Läs mer

Utkast till ansvarfördelning inom grundutbildningen vid institutionen för astronomi och teoretisk fysik

Utkast till ansvarfördelning inom grundutbildningen vid institutionen för astronomi och teoretisk fysik 2016-01-20 Astronomi och teoretisk fysik Johan Rathsman Biträdande prefekt, GU Utkast till ansvarfördelning inom grundutbildningen vid institutionen för astronomi och teoretisk fysik Översikt över de funktioner

Läs mer

Sammanställning av beslut och ställningstaganden i Naturvetenskapliga fakultetsnämnden med relevans för utbildning på grund- och avancerad nivå

Sammanställning av beslut och ställningstaganden i Naturvetenskapliga fakultetsnämnden med relevans för utbildning på grund- och avancerad nivå Sammanställning av beslut och ställningstaganden i Naturvetenskapliga fakultetsnämnden med relevans för utbildning på grund- och avancerad nivå Beslut fattade i samband med Bolognaprocessen. (Beslut före

Läs mer

Utbildningsrådet för grundnivå och avancerad nivå

Utbildningsrådet för grundnivå och avancerad nivå Protokoll 2014-11-26 Fakulteten för teknik Utbildningsrådet för grundnivå och avancerad nivå Protokoll Närvarande: Ann-Charlotte Larsson ordförande, prodekan Conny Sjögren Rune Körnefors Frånvarande: Erika

Läs mer

Lokala studieregler vid Göteborgs universitet

Lokala studieregler vid Göteborgs universitet Styrdokument dnr G2011/323 1 / 5 Lokala studieregler vid Göteborgs universitet Publicerad Beslutsfattare www.styrdokument.adm.gu.se Rektor Beslutsdatum 130408 Giltighetstid Revideringsdatum Från och med

Läs mer

Plan för systematiskt kvalitetsarbete för grundnivå och avancerad nivå vid fakulteten för konst och humaniora

Plan för systematiskt kvalitetsarbete för grundnivå och avancerad nivå vid fakulteten för konst och humaniora Beslutsdatum: 2014-03-25 Dnr: 2013/415-1.1 Fakulteten för konst och humaniora Plan för systematiskt kvalitetsarbete för grundnivå och avancerad nivå vid fakulteten för konst och humaniora Beslutat av Fakultetsstyrelsen

Läs mer

PROTOKOLL

PROTOKOLL PROGRAMRÅD INTERAKTIONSDESIGNER Tid:, Klockan 09.00 Plats: Kalmar Nyckel samt via Skype Närvarande: Morgan Rydbrink, Dan Alstermark, Emma Pettersson, Louise Zackrisson 1. Mötets öppnande a. Mötets öppnades

Läs mer

Protokoll vid sammanträde med utbildningskommittén för audiologi och logopedi

Protokoll vid sammanträde med utbildningskommittén för audiologi och logopedi Protokoll 181218 SAHLGRENSKA AKADEMIN Protokoll vid sammanträde med utbildningskommittén för audiologi och logopedi Datum: 2018-12-18 Tid: 14:00-15:40 Plats: Konferensrummet plan 6, Medicinaregatan 8B

Läs mer

Utbildningsplanen gäller för studier påbörjade ht 2008

Utbildningsplanen gäller för studier påbörjade ht 2008 UTBILDNINGSPLAN 1(5) Programmets svenska namn Ekonom Online programmet, 180 högskolepoäng Programmets engelska namn Bachelor Programme in Business Administration Online, 180 higher education credits Programkod

Läs mer

Fakultetsstyrelsen för konst och humaniora

Fakultetsstyrelsen för konst och humaniora Protokoll Sammanträdesdatum: 2019-02-25 Fakultetsstyrelsen för konst och humaniora Ledamöter: Närvarande: Gunlög Fur ordförande Hans T Sternudd vice ordförande Jørgen Bruhn ledamot Martina Böök studeranderepresentant

Läs mer

Insats Utförande Tidsplan Aktörer Uppföljning Nyckeltal, utförande, uppfölj

Insats Utförande Tidsplan Aktörer Uppföljning Nyckeltal, utförande, uppfölj Kvalitetshöjande komponenter Intern översyn & uppföljning Prövning inför reviderad utbildningsplan Prövning inför reviderad kursplan Självvärdering: måluppfyllelse och progression Insats Utförande Tidsplan

Läs mer

Fakulteten för konst och humaniora

Fakulteten för konst och humaniora Dnr: 2015/573 3.1.1 Utbildningsplan Fakulteten för konst och humaniora Internationell administration med språk, 180 högskolepoäng International Administration Programme with foreign language, 180 credits

Läs mer

Examensarbeten inom matematik Gemensamma riktlinjer för hantering

Examensarbeten inom matematik Gemensamma riktlinjer för hantering Examensarbeten inom matematik Gemensamma riktlinjer för hantering Författare: Börje Nilsson Termin: from HT 2013 För kurserna: 2MA11E, 4MA11E, 5MA12E och 5MA11E 1 (9) Innehåll Inledning 3 Disposition 3

Läs mer

Fakulteten för konst och humaniora Institutionen för kulturvetenskaper Prefektens beslutsmöte

Fakulteten för konst och humaniora Institutionen för kulturvetenskaper Prefektens beslutsmöte Föredragningslista 2016-10-26 Fakulteten för konst och humaniora Prefektens beslutsmöte Tid: 2016-10-26 kl. 09:00 Plats: Malin Lennartssons tjänsterum (H330), Hus F Ärende 22 Ärende 23 Dnr: 2016/5398-3.1.2.2

Läs mer

Anna Gunnarsson, utbildningsavdelningen

Anna Gunnarsson, utbildningsavdelningen Anna Gunnarsson, utbildningsavdelningen Protokoll från sammanträde med Programkommittén för vårdvetenskap Tisdagen den 8 maj, klockan 13:00 16:00 Ingegerd Eriksson, Academicum, Medicinaregatan 3 Närvarande

Läs mer

Protokoll vid sammanträde med utbildningskommittén för medicin Datum: 2015-03-11 Tid: kl 13:05 15:30 Jörgen Lehman, Academicum

Protokoll vid sammanträde med utbildningskommittén för medicin Datum: 2015-03-11 Tid: kl 13:05 15:30 Jörgen Lehman, Academicum Protokoll 2015-03-11 SAHLGRENSKA AKADEMIN Protokoll vid sammanträde med utbildningskommittén för medicin Datum: 2015-03-11 Tid: kl 13:05 15:30 Plats: Jörgen Lehman, Academicum Närvarande ledamöter:, ordförande

Läs mer

Bilaga 1 till DKK14, Lärarguide. Institutionen för design, konsthantverk och konst

Bilaga 1 till DKK14, Lärarguide. Institutionen för design, konsthantverk och konst Bilaga 1 till DKK14, 2012 Lärarguide Institutionen för design, konsthantverk och konst 1 Innehåll 1. Bilagor:... 2 1. Rutiner för kursansvariga... 3 1.1 Kursplan... 3 1.1.1 Revideringar av kursplaner...

Läs mer

1 Revidering av kursplaner för exjobb, i Studiehandboken 2017 Dnr LiU

1 Revidering av kursplaner för exjobb, i Studiehandboken 2017 Dnr LiU 2016-06-20 PROTOKOLL Delegationsbeslut FST del 2016-042 1(1) Fakultetsstyrelsen för tekniska fakulteten Delegationsbeslut Närvarande: Ulf Nilsson Kia Ölvander Maria Boberg dekanus föredragande sekreterare

Läs mer

Förskollärarprogrammet LGFOR

Förskollärarprogrammet LGFOR Förskollärarprogrammet LGFOR Lärarutbildningen Förskollärare Grundlärare Fritidshem Förskoleklass och årskurs 1-3 Årskurs 4-6 Ämneslärare Årskurs 7-9 (startar ej 2013) Gymnasieskola Yrkeslärare Kompletterande

Läs mer

Kursguide. Kursnamn. Telefon. Termin HT2015

Kursguide. Kursnamn. Telefon. Termin HT2015 AKADEMIN VALAND Kursguide Kurskod KFIG31 Kursansvarig TOMMY SPAANHEDEN E-mail tommy.spaanheden@akademinvaland.gu.se Kursnamn FILMSKAPARENS HANTVERK OCH VERKTYG III 7,5HP Telefon 0766-184345 Termin HT2015

Läs mer

Utbildningsplan för Sports coaching, kandidatprogram 180 högskolepoäng

Utbildningsplan för Sports coaching, kandidatprogram 180 högskolepoäng Utbildningsplan för Sports coaching, kandidatprogram 180 högskolepoäng Sports Coaching, Bachelor s Programme 180 Higher Education Credits Revidering fastställd av Utbildningsvetenskapliga fakultetsstyrelsen

Läs mer

Protokoll fört vid sammanträde med utbildningskommittén för odontologi

Protokoll fört vid sammanträde med utbildningskommittén för odontologi SAHLGRENSKA AKADEMIN Protokoll fört vid sammanträde med utbildningskommittén för odontologi Datum: 2016-03-17 Tid: 14.00 16.30 Plats: Institutionen för odontologi, Medicinaregatan 12 F, Seminarierummet

Läs mer

Protokoll vid sammanträde med utbildningskommittén för audiologi och logopedi

Protokoll vid sammanträde med utbildningskommittén för audiologi och logopedi SAHLGRENSKA AKADEMIN Protokoll vid sammanträde med utbildningskommittén för audiologi och logopedi Datum: 2016-10-17 Tid: 15:00-17:00 Plats: Sal 7118, plan 1, hus 7, Arvid Wallgrens backe Närvarande ledamöter:

Läs mer

MGTN26, Management: Globala utmaningar, 8 högskolepoäng Management: Global Challenges, 8 credits Avancerad nivå / Second Cycle

MGTN26, Management: Globala utmaningar, 8 högskolepoäng Management: Global Challenges, 8 credits Avancerad nivå / Second Cycle Ekonomihögskolan MGTN26, Management: Globala utmaningar, 8 högskolepoäng Management: Global Challenges, 8 credits Avancerad nivå / Second Cycle Fastställande Kursplanen är fastställd av Studierektor vid

Läs mer

Verksamhetsberättelse för Specialpedagogoch Speciallärarprogrammen år 2013 IBL, Linköpings Universitet. Karin Forslund Frykedal Ann-Marie Markström

Verksamhetsberättelse för Specialpedagogoch Speciallärarprogrammen år 2013 IBL, Linköpings Universitet. Karin Forslund Frykedal Ann-Marie Markström Verksamhetsberättelse för Specialpedagogoch Speciallärarprogrammen år 2013 IBL, Linköpings Universitet Karin Forslund Frykedal Ann-Marie Markström Specialpedagogprogrammet Speciallärarprogrammet Kurs 1

Läs mer

Struktur för kursutvärdering vid Fakulteten för teknik och samhälle

Struktur för kursutvärdering vid Fakulteten för teknik och samhälle Fakulteten för teknik och samhälle Fakultetskansliet Andreas Jacobsson Prodekan 1(8) 2014-10-13 Struktur för kursutvärdering vid Fakulteten för teknik och samhälle Inledning Kursutvärderingar är en viktig

Läs mer

Fastställande av nya kursplaner med ändrade behörighetskrav under pågående utbildningsprogram

Fastställande av nya kursplaner med ändrade behörighetskrav under pågående utbildningsprogram BESLUT 1(7) Avdelning Juridiska avdelningen Handläggare Mikael Herjevik 08-563 087 27 mikael.herjevik@uka.se Högskolan i Borås Rektor Fastställande av nya kursplaner med ändrade behörighetskrav under pågående

Läs mer

Kvalitetsnämnd avseende utbildning på grundnivå och avancerad nivå, sammanträde

Kvalitetsnämnd avseende utbildning på grundnivå och avancerad nivå, sammanträde 1(6) Kvalitetsnämnd avseende utbildning på grundnivå och avancerad nivå, sammanträde Närvarande: Ledamöter Åsa Danielsson Anna Maria Blomgren Christian Svensson Limsjö Lars Jämterud Annika Silvervarg Izabella

Läs mer

2013-05-10. Detaljerad processbeskrivning Ta fram och revidera kursplaner. Sida 1 (10)

2013-05-10. Detaljerad processbeskrivning Ta fram och revidera kursplaner. Sida 1 (10) 2013-05-10 Detaljerad processbeskrivning Ta fram och revidera kursplaner Sida 1 (10) INNEHÅLLSFÖRTECKNING 1 PROCESS TA FRAM OCH REVIDERA KURSPLANER... 3 1.1 Processens syfte... 3 1.2 Övergripande beskrivning

Läs mer

Kursutveckling på Konstfack. Fastställt av rektor Ersätter dokument med samma namn från

Kursutveckling på Konstfack. Fastställt av rektor Ersätter dokument med samma namn från Kursutveckling på Konstfack Fastställt av rektor 2007-09-03. Ersätter dokument med samma namn från 2005-08-31 2 Utbildning och information Utbildningssamordnaren Konstfack 1. INLEDNING... 3 2. RIKTLINJER

Läs mer

MASTERPROGRAM I STATSVETENSKAP

MASTERPROGRAM I STATSVETENSKAP UTBILDNINGSPLAN MASTERPROGRAM I STATSVETENSKAP 120 HÖGSKOLEPOÄNG MÅL - självständigt och kritiskt med teori och metod identifiera och analysera centrala problem inom det statsvetenskapliga kunskapsområdet;

Läs mer

Anvisningar för arbete i Lärarutbildningsråd samt för de fem programråden

Anvisningar för arbete i Lärarutbildningsråd samt för de fem programråden Lärarhögskolan Anvisningar för Programrådsarbete Styrelsebeslut 141023 Dnr 103-2725-11 Bilaga 65 C Anvisningar för arbete i Lärarutbildningsråd samt för de fem programråden Dessa instruktioner utgör ett

Läs mer

Hanteringsordning för program och kurser vid Utbildningsvetenskap. Utbildningsordning för utbildning på Grundnivå och Avancerad nivå vid LiU.

Hanteringsordning för program och kurser vid Utbildningsvetenskap. Utbildningsordning för utbildning på Grundnivå och Avancerad nivå vid LiU. I II LINKÖPINGS UNIVERSITET 1(5) Hanteringsordning för program och kurser vid Utbildningsvetenskap Bakgrund Linköpings universitet byter system från nuvarande kursdatabas (KDB) till en ny utbildningsdatabas

Läs mer

Plats: Högskolan i Borås, A 523. Närvarande ledamöter: Anita Varga ordförande Anna Hellén Elisabeth Persson Kristina Bartley Maria Ferlin

Plats: Högskolan i Borås, A 523. Närvarande ledamöter: Anita Varga ordförande Anna Hellén Elisabeth Persson Kristina Bartley Maria Ferlin 1 (7) Tid: Kl. 9.00-12.30 Plats: Högskolan i Borås, A 523 Närvarande ledamöter: Anita Varga ordförande Anna Hellén Elisabeth Persson Kristina Bartley Maria Ferlin Frånvarande: Studentrepresentant 1 vakant

Läs mer

Linköpings universitet (LiU) beslutar att följande mall ska gälla för kvalitetssäkring

Linköpings universitet (LiU) beslutar att följande mall ska gälla för kvalitetssäkring Il e U UNIVERSITET LINKÖPINGS 1(2) Beslut om mall för kvalitetsrapport för uppdragsutbildning Beslut Linköpings universitet (LiU) beslutar att följande mall ska gälla för kvalitetssäkring av uppdragsutbildning.

Läs mer

Konstituerande möte BUVs Studentråd

Konstituerande möte BUVs Studentråd Konstituerande möte BUVs Studentråd Datum: 2017-01-31 Tid: 15:00 Lokal: Nobelrummet, Stockholms Universitets Studentkår Närvarande: 1. Mötet öppnas 1.1. Val av mötesordförande 1.2. Val av mötessekreterare

Läs mer

Mall: Pilar Alvarez Sidan Karlstads universitet Lärarutbildningsnämnden Sammanställning av kursvärdering

Mall: Pilar Alvarez Sidan Karlstads universitet Lärarutbildningsnämnden Sammanställning av kursvärdering Mall: Pilar Alvarez Sidan 1 2015-06-18 Lärarutbildningsnämnden Dnr: Spanska Vt 15 Spanska med didaktisk inriktning. Modern spanskpråkigskönklit. 3hp Kurskod: ESGL03 Läsperiod: VT15 Kursansvarig: Pilar

Läs mer

AVDELNINGEN FÖR HANDELSHÖGSKOLANS EKONOMPROGRAM

AVDELNINGEN FÖR HANDELSHÖGSKOLANS EKONOMPROGRAM AVDELNINGEN FÖR HANDELSHÖGSKOLANS EKONOMPROGRAM EPF203 Ekonomistyrning med en introduktion till redovisning, 7,5 högskolepoäng Management Accounting Fastställande Kursplanen är fastställd av Företagsekonomiska

Läs mer

Revidering av tillämpningsföreskrifter för kurs- och utbildningsplaner

Revidering av tillämpningsföreskrifter för kurs- och utbildningsplaner BESLUT 1 2012-06-14 Dnr SU 2012/244 Rektor Revidering av tillämpningsföreskrifter för kurs- och utbildningsplaner Bakgrund Tillämpningsföreskrifter fastställdes första gången 2006 i samband med arbetet

Läs mer

Workshop med programansvariga inom KF rörande kvalitetsarbete

Workshop med programansvariga inom KF rörande kvalitetsarbete Workshop med programansvariga inom KF rörande kvalitetsarbete 180125 Sammanfattning av smågruppsdiskussionerna om underlag vid utbildningsutvärdering med extern bedömning Listan bör slimmas utifrån kraven

Läs mer

Protokoll vid sammanträde med utbildningskommittén för medicin

Protokoll vid sammanträde med utbildningskommittén för medicin SAHLGRENSKA AKADEMIN INSTITUTIONEN FÖR MEDICIN Protokoll vid sammanträde med utbildningskommittén för medicin Datum: 2019-06-11 Tid: 13.30-16.10 Plats: Ingegerd Eriksson, Academicum Närvarande ledamöter:

Läs mer

Instruktion till kursplanemall för kurser på grundnivå och avancerad nivå

Instruktion till kursplanemall för kurser på grundnivå och avancerad nivå Instruktion till kursplan 1 (5) Instruktion till kursplanemall för kurser på grundnivå och avancerad nivå Kursplaner som gäller utbildning under höstterminen ska vara fastställda av FoUN:s kursplaneutskott

Läs mer

Minnesanteckningar vid sammanträde med utbildningskommittén för audiologi och logopedi

Minnesanteckningar vid sammanträde med utbildningskommittén för audiologi och logopedi Minnesanteckningar 180919 SAHLGRENSKA AKADEMIN Minnesanteckningar vid sammanträde med utbildningskommittén för audiologi och logopedi Datum: 2018-09-19 Tid: 14:00-15:30 Plats: Konferensrummet plan 6, Medicinaregatan

Läs mer

Konstnärliga fakultetsstyrelsens Beredning för utbildning på grund och avancerad nivå (KF BUGA)

Konstnärliga fakultetsstyrelsens Beredning för utbildning på grund och avancerad nivå (KF BUGA) 2017-01-25 KONSTNÄRLIGA FAKULTETEN Konstnärliga fakultetsstyrelsens Beredning för utbildning på grund och avancerad nivå (KF BUGA) Datum: 2017-04-24 Tid: 9:00 Plats: Konstnärliga fakultetskansliet, Storgatan

Läs mer

Handläggningsordning för författande och beredning av kursplaner vid Högskolan Dalarna

Handläggningsordning för författande och beredning av kursplaner vid Högskolan Dalarna Handläggningsordning för beredning av kursplaner vid Högskolan Dalarna 1(5) Handläggningsordning för författande och beredning av kursplaner vid Högskolan Dalarna Beslut: UFN 2016-01-22 Revidering: - Dnr:

Läs mer

Utbildningsplan för masterprogrammet i folkhälsovetenskap

Utbildningsplan för masterprogrammet i folkhälsovetenskap Utbildningsplan för masterprogrammet i 4FH11 Inrättad av Styrelsen för utbildning 2006-11-22 Fastställd av Styrelsen för utbildning 2010-11-09 Reviderad av Styrelsen för utbildning 2015-06-11 Sid 2 (7)

Läs mer

DATA- OCH INFORMATIONSTEKNIK

DATA- OCH INFORMATIONSTEKNIK DATA- OCH INFORMATIONSTEKNIK DIT921 Masteruppsats i Data Science, 60 högskolepoäng Master's Thesis in Data Science, 60 credits Fastställande Kursplanen är fastställd av Institutionen för data- och informationsteknik

Läs mer

Verksamhetsberättelse för Specialpedagogoch Speciallärarprogrammen verksamhetsåret 2012 IBL Linköpings Universitet Karin Forslund Frykedal Ann-Marie

Verksamhetsberättelse för Specialpedagogoch Speciallärarprogrammen verksamhetsåret 2012 IBL Linköpings Universitet Karin Forslund Frykedal Ann-Marie Verksamhetsberättelse för Specialpedagogoch Speciallärarprogrammen verksamhetsåret 2012 IBL Linköpings Universitet Karin Forslund Frykedal Ann-Marie Markström Specialpedagogprogrammet Speciallärarprogrammet

Läs mer

UTBILDNINGSPLAN MASTERPROGRAM I UTBILDNINGSLEDARSKAP, 120 HÖGSKOLEPOÄNG

UTBILDNINGSPLAN MASTERPROGRAM I UTBILDNINGSLEDARSKAP, 120 HÖGSKOLEPOÄNG STYRDOKUMENT Dnr G 2016/234 UTBILDNINGSPLAN MASTERPROGRAM I UTBILDNINGSLEDARSKAP, 120 HÖGSKOLEPOÄNG MASTER S PROGRAMME IN EDUCATIONAL LEADERSHIP, 120 HIGHER EDUCATION CREDITS AVANCERAD NIVÅ/SECOND CYCLE

Läs mer

spåransvarig, specialisering i medicinsk biologi Fredrik Johansson utsågs att jämte ordf. justera dagens minnesanteckningar.

spåransvarig, specialisering i medicinsk biologi Fredrik Johansson utsågs att jämte ordf. justera dagens minnesanteckningar. MINNESANTECKNINGAR Sammanträdesdatum 2018-01-26 Biologiska institutionen Grundutbildningsnämnden Närvarande ledamöter: Carin Jarl-Sunesson Klas Flärdh Fredrik Johansson Mattis Holma Frånvarande ledamöter

Läs mer

Fakulteten för konst och humaniora Institutionen för svenska språket Prefektens beslutsmöte

Fakulteten för konst och humaniora Institutionen för svenska språket Prefektens beslutsmöte Föredragningslista 2017-02-01 Fakulteten för konst och humaniora Institutionen för svenska språket Prefektens beslutsmöte Tid: 2017-02-01, kl. 08:15 Plats: Svea, 2 vån., hus F, Växjö Ärende 1 Föregående

Läs mer

Förskollärarprogrammet LGFOD

Förskollärarprogrammet LGFOD Förskollärarprogrammet LGFOD Lärarutbildningen Förskollärare Grundlärare Fritidshem Förskoleklass och årskurs 1-3 Årskurs 4-6 Ämneslärare Årskurs 7-9 (startade ej 2013) Gymnasieskola Yrkeslärare Kompletterande

Läs mer

Utbildningsplan för Hälsopromotion, kandidatprogram 180 högskolepoäng

Utbildningsplan för Hälsopromotion, kandidatprogram 180 högskolepoäng Utbildningsplan för Hälsopromotion, kandidatprogram 180 högskolepoäng Health Promotion, Bachelor Programme 180 Higher Education Credits Revidering fastställd av Utbildningsvetenskapliga fakultetsstyrelsen

Läs mer