SP_062_ Användarmanual Contact Center Agenter

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "SP_062_01-01. Användarmanual Contact Center Agenter"

Transkript

1 SP_062_01-01 Användarmanual Contact Center Agenter

2 Spring Mobil Växel Innehållsförteckning Inloggning/utloggning... 3 Inloggning i applikationen... 3 Logga ut och stäng... 3 Inloggning per telefon... 3 Grundbilden... 4 Fliken Samtal i kö... 4 Fliken Historik... 5 Fliken Sök... 5 Den nedre knappraden... 6 Sidoflikar... 7 Fliken Min Agent... 7 Fliken Agenter... 8 Callback... 9 Om den som rings upp inte svarar Menyraden Menyraden cc-bridge Menyraden Telefon Menyraden Skicka till Menyraden Telefonbok Menyraden Visa Menyvalet Look & Feel Menyvalet hjälp Monitorer och Paneler Kömonitorn Agentmonitorn...20 Agentstatus...20 Datamonitorn Minipanelen...22 Koppla samtal i Contact Center Koppla via telefon...24 Koppla via nummerslagningsfältet...24 Koppla via telefonboken...25 Kontaktuppgifter Support... 26

3 Spring Mobil Växel sid 3 Inloggning/utloggning Inloggning i applikationen För att kunna starta Agentprogrammet via webbläsaren krävs att en Java Plugin är installerad på användarens dator. Detta program finns att ladda ner på java.com Agentprogrammet startas genom att skriva in följande länk i webbläsarens adressfält: När Agentprogrammet startats kommer ett inloggningsfönster att visas, se nedan. Skriv in ditt agentnamn och lösenord som du fått av din administratör, och tryck sedan på Logga in. Observera att Agentprogrammet kan ta några sekunder att starta. För att logga in på alla köerna tryck på knappen F2. Du är nu redo att ta samtal. Logga ut och stäng Först loggar du ur de köer som du är inloggade i. Det gör du antingen genom att trycka Logga in/ut (F2) eller så klickar du på respektive kö i Min Agent-flik. Stäng Contact Center med hjälp av krysset längst upp till höger. Inloggning per telefon För att logga in per telefon ringer du in på telefonnummer 4488, och följer instruktionerna.

4 Spring Mobil Växel sid 4 Grundbilden Fliken Samtal i kö Samtal i kö i huvudfliken samt Min Agent i sidofliken visas som utgångspunkt. Här visas samtal i kö med information om; Kön de ringt in på Inringandes telefonnummer När du inte vill besvara samtal under en kortare tid använder du Pausknappen (F3) längst ner till vänster. Nya samtal kan då fortsatt ställa sig på kö även om det skulle vara så att alla inloggade agenter är i status paus. Den nedre delen av grundvyn innehåller även information om vilken status samtalet har och vem som har väntat längst i vilken av de aktuella köerna. Det enda du behöver göra som agent är att lyfta på luren som för ett vanligt samtal. Du måste vänta på ett pip innan du börjar tala. Observera att inte förrän du hör ett pip är du ihopkopplad med den inringande.

5 Spring Mobil Växel sid 5 Fliken Historik Den här fliken visar en historik för den aktuella agenten. Det finns två huvudfönster där det översta visar inkommande samtal och det nedersta utgående samtal. Fönstret för inkommande samtal innehåller lite mer information än det för utgående och visar förutom vid vilken tidpunkt och vilket nummer det gäller även i vilken kö och plats samtalet befinner sig. Fliken Sök Den här fliken ger dig möjlighet att göra diverse sökningar i olika telefonböcker med många olika alternativ. När man har fyllt i sökordet så har man möjlighet att antingen göra en lexikalisk sökning, dvs. att den matchar ordet, eller om man söker på ett namn så har man möjligheten att välja att sökningen enbart skall ske på namn. Förutom det så kan man i rullisten Telefonbok välja var sökningen skall ske. Det finns flera olika typer av telefonböcker i systemet: Alla Alla telefonböcker Egen Din personliga telefonbok Gemensam Företagets gemensamma telefonbok Kötelefonböcker Du kan ha telefonböcker för alla de köer som du är ansluten till Skriv in sökord i textfältet Sökord (namn eller telefonnummer). Om du enbart vill söka på namnet bockar du i rutan Sök enbart på namn.

6 Spring Mobil Växel sid 6 Det går även att trycka <Enter> i textfältet och då sker sökningen i alla fält. Om sökordet finns i telefonboken visas sökresultatet i fönstret. Den nedre knappraden I den nedre knappraden syns bara de knappar som man har möjlighet att aktivera vilket varierar beroende på vilken status man har, t. ex i samtal, under handläggningstid med mera. När knapparna inte fyller någon funktion och ej kan aktiveras är de dolda. Nedan kommer samtliga knappar att förklaras. Pausknappen (F3) ger dig en möjlighet att enkelt och effektivt pausa hela din agent om du ska ta ett kortare uppehåll. Du pausas i alla köer du är inloggad i. Om du är upptagen med samtal/efterbearbetning så pausas du direkt efter efterbearbetningstidens slut, eller när du trycker Avsluta handläggning. Fördelen med att pausa sig istället för att logga ut ur köerna är att de kunder som redan står i kön fortsätter att stå i kö, även om du är den sista inloggade agenten. Nya kunder kan också fortsatt ställa sig i kö. Med andra ord är kön fortfarande öppen, men du som agent har tagit en kort paus. Exempelvis för förlängd handläggning eller en kortare rast. Sekretessknappen (F11) är egentligen en så kallad mute och låter dig prata utan att den som ringer kan höra vad som sägs. När du har avslutat ett samtal tänds Avsluta handläggning knappen upp. Det indikerar att du nu är inne i efterbearbetning av föregående samtal. Under denna tid försöker inte Contact Centret att ringa upp dig och du kan ostörd anteckna klart om samtalet. När den förinställda efterbearbetnings tiden (ställs in av administratören av Contact Centret) går ut aktiveras du återigen och knappen släcks automatiskt ner igen. Om du blir klar med din efterbearbetning lite snabbare kan du själv avsluta efterbearbetningen genom att klicka på knappen eller trycka (F4).

7 Spring Mobil Växel sid 7 Sidoflikar Fliken Min Agent I det högra hörnet så finns det en andra uppsättning av tre flikar. Min agent-fliken är den primära sidofliken. Under denna flik ser du status för dig själv som agent. Du ser om din status är ledig, upptagen eller pausad. Numret du är inloggad på syns också. De köer du har tillgång till finns listade och du kan välja i vilka av de egna köerna du vill vara inloggad.

8 Spring Mobil Växel sid 8 Fliken Agenter Här ser du status för övriga inloggade agenter i systemet. Om du bockar i rutan Alla i övre högra hörnet på sidofliken visas även de agenter som inte är inloggade i systemet under.

9 Spring Mobil Växel sid 9 Callback Callback är en funktion där den som ringer in kan välja att bli uppringd istället för att vänta kvar i en kö. Den som ringer in får knappa in det telefonnummer som han eller hon vill bli uppringd på. Callbackfunktionen går att lägga in på flera ställen i ett Contact Center. Ofta konfigureras det så att inringande får ett köbesked och därefter kan trycka en siffra, stjärna eller fyrkant för att kopplas till callback (samtidigt som man står i kö) eller att systemet per automatik kopplar till callback-funktionen om det inte finns några agenter inloggade, eller om den som ringer in har stått en viss tid i kö. Den som administrerar Contact Centret kan ändra på alla dessa inställningar via Administrationsgränssnittet. Efter att inringande hamnat i callback och lämnat sitt telefonnummer dyker ett callback-samtal upp i en speciell callback-kö. Så fort en agent blir ledig ringer systemet upp agenten och när agenten svarar hörs en röst som säger VIP 2000, var god dröj för att uppmärksamma agenten om att det är ett callbacksamtal. Agenten behöver bara dröja kvar så ringer systemet automatiskt upp det nummer den inringande knappat in. I exemplet nedan har inringande angivit nummer När samtalet besvaras kommer fliken Aktuellt samtal att dyka upp i applikationen, och där syns en speciell lista med historik för callback, där agenten kan se om och när eventuella tidigare callbackförsök gjordes.

10 Spring Mobil Växel sid 10 Om den som rings upp inte svarar Callbackfunktionen kommer försöka att ringa tillbaka till det nummer som inringande knappat in max 3 gånger. Besvaras inte samtalet på 3 försök försvinner samtalet från callback-kön. Viktigt att tänka på är att systemet inte kan skilja på om det är en fysisk person, en telefonsvarare eller annat hänvisningsbesked som svarar i andra änden. Därför rekommenderas att man har som rutin att alltid lämna meddelande vid callbacksamtal. Menyraden Menyraden innehåller följande menyer: cc-bridge Telefon Skicka till Telefonbok Visa Look & Feel Ärendelogg Hjälp Många av funktionerna har kortkommandon som är angivna alldeles intill respektive val och som erfarna agenter sedan kan använda sig av. Vissa av funktionerna går även att komma åt genom att klicka på andra ställen, som till exempel olika flikar, men de speglas även här för en bättre överblick. Menyraden cc-bridge Menyraden cc-bridge har valen inställningar och logga in/ut. Inställningar är menyvalet för att göra merparten av inställningarna i programmet. Kortkommandot för menyvalet är Ctrl + F1. Menyvalet i sig innehåller flikarna: Allmänt Monitorer Minipanel Telefonbok Ärendelogg

11 Spring Mobil Växel sid 11 Fliken Allmänt är indelad i tre delar där den första har med inloggning i köer att göra. I rullisten kan du göra ett val om du vill logga in automatisk i samtliga köer eller om du vill ha en anpassad/manuell inloggning. Om du klickar på pilen får du fram alla köer som din agent tillhör. De köer du bockar för här kommer systemet att logga in dig i när du trycker F2 för att logga in dig på dina köer. Det är smidigt att använda om en agent till exempel bara är backup på en kö då och då, och därför måste ha tillgång till kön men inte alltid vara på-loggad. Väljer du automatisk inloggning behöver du inte trycka F2 för att logga in dig på dina köer utan du kommer automatiskt loggas på när du öppnar agentprogrammet. I den andra delen kan du välja om du vill att Agentapplikationen skall placera sig över alla andra fönster på datorn när det ringer i din telefon och/eller om systemet försöker ringa ut medan du är upptagen i telefon. I den tredje delen kan man välja om man vill ha kö-ljud eller inte.

12 Spring Mobil Växel sid 12 Fliken Monitorer består även den av tre delar där den första låter dig ställa in fönstret med kömonitorn. Det första valet ger dig möjlighet att välja vilka av köerna som skall visas i Kömonitorn. Det finns tre val i den första rullisten och det är Alla, Endast mina inloggade köer och Anpassa/Manuellt. I den andra rullisten så kan man välja om man vill se tiden i minuter och sekunder eller endast minuter. Den andra delen innehåller också två rullister varav den första återigen ger dig valet att anpassa kön efter Alla, Endast mina inloggade köer, Anpassa/Manuellt fast denna gång för Agentmonitorn. Den andra rullisten för Agentmonitorn innehåller samma val som ovan men för agenter denna gång. Den tredje delen under Monitor-fliken låter dig anpassa datormonitorn. Den första rullisten låter dig anpassa kön på samma sätt som de ovanstående delarna har gjort. Den andra rullistens val skiljer sig lite från de övriga. Den låter dig ställa in vilka parametrar du vill ska visas. Det går att välja mellan Alla, Köstatus 1 och Endast mina inloggade köer. I den fjärde delen väljer du vad tidsmonitorn skall presentera.

13 Spring Mobil Växel sid 13 Den tredje fliken låter dig justera inställningar för vad som skall visas i din Minipanel. Det första valet Visa vid ringer låter dig välja mellan Statusöversikt och Trolig nästa kö. Det andra valet gäller vad som skall visas vid Upptagen och det består av Aktuell kö och nummer samt Statusöversikt. I det tredje valet kan du välja vad som skall visas vid Handl.tid och det består av Avslutat samtal samt Statusöversikt. Förutom detta så finns det en rad val som kan göras genom att bocka för respektive ruta. Det första gäller om man vill se informationen om Namn eller inte. Det andra valet man kan göra avser vilka av Ringer, Upptagen och Handl.tid fönstren man vill placera överst.

14 Spring Mobil Växel sid 14 I fliken Telefonbok under inställningar kan man välja vilken telefonbok som ska användas vid start samt antalet kolumner som ska visas i din telefonbok. Du kan välja mellan en till tio kolumner men antalet fem är förinställt. Fliken Ärendelogg är en tilläggstjänst och används ej i ert system. Logga in/ut funktionen loggar in och ut agenten ur systemet, dvs. samma funktion som tangenten (F2) Menyraden Telefon Under Telefon i menyraden så sker all manipulering av samtal. Observera att inga utgående samtal ska göras via applikationen, utan det görs direkt från telefonen. Alla handlingar som kan göras med samtalet ligger under den här menyn. Det finns ett antal val i fem grupper. Det är dock inte alla alternativ som används i lösningen, därför går vi bara igenom de relevanta valen i denna manual.

15 Spring Mobil Växel sid 15 Lägga på avslutar aktuellt samtal. Sekretess-knappen (F11) är egentligen en så kallad mute och låter dig prata utan att den som ringer kan höra vad som sägs. Med Paus (F3) kan du pausa dig utan att stänga tillgången till telefonkön. Avsluta handläggningstid (F4) använder du för att låsa upp handläggningstiden efter ett avslutat samtal. Du kan då ta emot nya samtal. Menyraden Skicka till Skicka till har fyra val dit man kan skicka aktuellt samtal: Kö F5 Agent (privata kön) F6 Konferens F7 Egen Privat Kö F8 Menyraden Telefonbok Telefonbok i menyraden har två val: Den första är Sök och tar oss till huvudfliken Sök i grundvyn. Ytterligare förklaring om hur du använder den finns under Sök. Det andra menyvalet är Redigera och det låter dig redigera samtliga telefonböcker du har tillgång till. Telefonböckerna som finns tillgängliga visas i submenyn till Redigera.

16 Spring Mobil Växel sid 16 Om någon telefonbok väljs i Redigera ser det ut som följer: Fönstret innehåller fem fält där information om personen i fråga skall finnas; Förnamn Efternamn Telnr arbete Telnr mobil Telnr hem Det bör nämnas att om du trycker på Enter efter att ha fyllt i eller ändrat ett av fälten så läggs dessa ändringar till i aktuell telefonbok. Under dem finns sedan ett sökfält där du kan söka på alla fält eller bara namn, samt välja lexikalisk sökning om så önskas. I rutan under så visas aktuella träffar och med knapparna längst ner kan du sedan redigera den aktuella posten. Knapparna är; Lägg till Ta bort Spara Rensa Stäng I fönstret Redigera telefonbok kan du redigera din Egen telefonbok. Fönstret Redigera öppnas genom att trycka på Redigera-knappen i telefonboksfönstret. I fönstret Redigera har du möjlighet att lägga till, ta bort eller ändra en rad i en telefonbok. I den övre delen av fönstret visas namnen på de kolumner som finns i telefonboken. Till höger om namnen finns textfält som visar texten av den rad som är markerad. I den undre delen av fönstret visas den valda telefonboken.

17 Spring Mobil Växel sid 17 Menyraden Visa Visa innehåller fyra grupper med olika antal val och dessa är följande: Kömonitor (Fönster) Agentmonitor (Fönster) Datamonitor(Fönster) Tidsmonitor(Fönster) Minipanelen(Fönster) Samtal i kö (Huvudflik) Historik (Huvudflik) Sök Aktuellt samtal (Huvudflik) Visa/dölj sidopanel Agenter sidoflik (Sidoflik) Min agent (Sidoflik) Konferens (Sidoflik) Ctrl F5 Ctrl F6 Ctrl F7 Ctrl F8 Ctrl F12 Alt Q Alt W Alt E Alt R Alt O Alt A Alt S Alt D Kömonitorn visar ett grafiskt fönster med antal köande och information om vilka köer som är aktuella samt hur länge de har väntat. Agentmonitorn är en grafisk presentation av agenternas status där det inte bara går att se vad de gör utan även vilka köer de har tillgång till. Datamonitorn visar en tabell som innehåller mycket utförlig information om systemet. Minipanelen visar ett litet fönster som på ett enkelt sätt visar information om både agenternas status såväl som aktuellt samtal. Resten av valen i menyn transporterar dig antingen till en vy i huvudfliken eller till en vy i sidofliken. Samtliga av dessa val finns beskrivna i tidigare avsnitt.

18 Spring Mobil Växel sid 18 Menyvalet Look & Feel Det näst sista valet i menyraden är Look & Feel som ger dig fem alternativ för utseendet av klientapplikationen. Man kan om så önskas göra ett subjektivt val mellan dessa och välja det utseende man själv tycker är bekvämast att arbeta med. Innehållet är naturligtvis oberoende av utseendet. Menyvalet hjälp Slutligen så har vi det sista valet i menyraden som är Hjälp och innehåller tre menyval som är cc-bridge Hjälp (F1), Om cc-bridge som innehåller information om själva programmet samt Skapa Felrapport.

19 Spring Mobil Växel sid 19 Monitorer och Paneler Kömonitorn Kömonitorn är till för att ge en intuitiv och lättöverskådlig statusöverblick över aktuell kösituation. Fönstret visar antal köplatser, hur många av dessa som är upptagna av kunder och hur många av dessa kunder som stått längre i kö än den på förväg inställda servicegradtiden. Kömonitorn kan ställas in till önskad storlek för att exempelvis kunna passa in på en stor gemensam övervakningsskärm. Kötid/köande, varje köpunkt innehåller information om den personens kötid. Kömonitorn visar grafiskt: Antal köplatser Antal i kö Antal i kö med för lång väntetid (servicegraden överskriden)

20 Spring Mobil Växel sid 20 Agentmonitorn Agentmonitorn visar i tabellform aktuell status för agenterna i de köer du har rätt att logga in i. Härifrån kan även en Supervisor logga ut agenter som glömt att göra detta själva. Supervisorfunktioner accessas genom att klicka på statusfältet för en agent i en kö. Agentstatus Agentstatus Betydelse Agenten kan inte logga in i aktuell kö. - Agenten är inte uppkopplad mot cc-bridge servern. Inloggad Agenten är inloggad. Denna status visas sällan. Istället visas en av nedanstående Ledig Agenten är tillgänglig för samtal. Upptagen Agenten är upptagen med ett cc-bridge-samtal. Uppt.övr. Agenten är upptagen men inte med ett cc-bridge-samtal (cc-bridge får upptaget vid uppringningsförsök) Handl.tid Agenten håller på med efterbearbetning. Pausad Agenten är pausad i aktuell kö. Ringer cc-bridge håller på att ringa upp agenten. Fördröjd Agenten är inloggad men fördröjd. Utg.samtal Agenten är i utgående samtal. Annan kö Upptagen i en annan kö

21 Spring Mobil Växel sid 21 Datamonitorn Datamonitorn är den mest detaljerade monitorn av alla och är främst avsedd för en köadministratör, eller liknande, som i realtid behöver kunna övervaka en uppsjö av olika köparametrar. Vissa parametrar aktiveras endast under speciella förhållanden. Exempelvis kan du se i figuren ovan att Antal med lång väntan, Längsta kötid och detaljerad agentstatus-räknare endast aktiveras om det står någon i kö eller är inloggad.

22 Spring Mobil Växel sid 22 Minipanelen Minipanelen är tänkt som ett alternativt användargränssnitt till huvudprogrammet. Agentprogrammets flikar och övriga monitorer kan ge betydligt bättre och mer tydlig information men tar samtidigt upp ganska stor skärmyta. Minipanelen är däremot, som namnet avslöjar, mycket mer utrymmessnål. Detta gör dock att det inte får plats så mycket information och funktioner utan endast det mest nödvändiga - i ett kompakt format. En användbar funktion i minipanelen är möjligheten att få den att poppa upp över andra fönster när det kommer in ett samtal. Något som gör att den inte behöver synas över huvudtaget utan intelligent poppar upp vid behov. Man kan med fördel använda både huvudprogrammet och dess övriga monitorer och minipanelen samtidigt för enkel tillgång till både detaljer och minipanelens popup funktion. Faktum är att huvudprogrammet måste vara igång även om du bara arbetar med minipanelen, eftersom det är huvudprogrammet som styr om du är inloggad eller inte. Minipanel grundutseende Visar antal agenter, lediga agenter, fördröjda agenter, antal i kö och längsta kötid i dina aktiva köer. Minipanel när det ringer på agenten Visar här trolig nästa kö. Parenteser = trolig. Minipanelen när agenter pratar med en kund. Visar aktuell kö och A-nummer för det tagna samtalet. Observera även att transportera samtal knappen tänds. R indikerar att samtalet spelas in.

23 Spring Mobil Växel sid 23 Minipanelen när agenten är i status efterbearbetning. Visar avslutat samtal. Observera att det nu finns en avbryt handläggartid-knapp samt att knappen utgående samtal tänds. Minipanelen när agenten är pausad. Observera att paus-knappen nu är en avsluta paus -knapp. Minipanelen med info om köande. Info om köande för man in under anpassa/minipanel.

24 Spring Mobil Växel sid 24 Koppla samtal i Contact Center Transport av samtal som besvarats av en agent i Contact Centret kan kopplas (Transporteras) på flera olika sätt. Via telefon, via nummerslagningsfältet, via telefonboken i cc-bridge eller till en annan kö i cc-bridge. Koppla via telefon För att koppla samtal via telefonen använder man samma hantering som vid transport av ett samtal som inte kommit in via Contact Centret. Under samtalet trycker man ## (fyrkant, fyrkant) och får ny ton, sedan anger man anknytningsnumret/telefonnumret och avslutar med #, vänta kvar på minst en ringsignal. Vi rekommenderar att man väntar kvar och föraviserar samtalet innan man lägger på. Om personen man försöker koppla till inte svarar, kan man ta tillbaka kunden genom att trycka *# (stjärna, fyrkant). Koppla via nummerslagningsfältet För att koppla samtal via nummerslagningsfältet hanterar man samtalet på samma sätt, men * och # tangenterna finns på funktionstangenter i nummerslagningsfältet. Först slår man ## och får ny ton, sedan anger man anknytningsnumret / telefonnumret och avslutar med #. På samma sätt som på telefonen kan man vänta kvar på svar, föravisera och sedan lägga på, alternativt ta tillbaka kunden genom att trycka *#.

25 Spring Mobil Växel sid 25 De siffror som trycks på nummerslagningsfältet syns även i bilden för samtalsinformationen. Observera att nummerslagningsfältet endast är de tangenter som sänder toner. Bokstäver och siffror på tangentbordet söker endast i telefonboken. Koppla via telefonboken För att koppla via telefonboken skriver man helt enkelt bokstäver under samtalet. Det man skriver in hamnar i sökfältet och genom att trycka Enter, söker man i samtliga telefonböcker i CC-Bridge. För att koppla över samtalet dubbelklickar du på telefonnumret till personen antingen anknytning om det är internt, eller mobilnummer/fastnätsnummer. Du ser då i mittenfältet att systemet själv lägger till ## före numret du vill koppla till och en avslutande #, precis enligt det förfarande man transporterar samtal på telefonen. Koppla samtal till annan kö Om samtalet skall kopplas till annan kö, eller annan agent i Contact Centret kan man styra detta direkt i applikationen och behöver inte koppla genom att leta i telefonboken. Under samtalets gång trycker man på meny Skicka till och får då upp olika val. Vid val av Agent eller Kö kommer en rullist upp, där man kan välja till vilken agent eller kö man vill transportera samtalet. Efter man valt trycker man ok och man blir automatisk ledig för nästa samtal. Vid en eventuell inställning för handläggningstid aktiveras den när samtalet kopplats vidare.

26 Spring Mobil Växel sid 26 Kontaktuppgifter Support Om problem uppstår eller om du saknar information kring tjänsten, kontakta vår Kundservice. Du når kundservice på kortnummer 440 från din mobiltelefon, på eller via Självbetjäningswebben.

DATATAL FLEXI CALL CENTER AGENT. Erik Kalström - Datatal AB. Copyright 1996-2015 Datatal AB. All rights reserved. 1

DATATAL FLEXI CALL CENTER AGENT. Erik Kalström - Datatal AB. Copyright 1996-2015 Datatal AB. All rights reserved. 1 1 DATATAL FLEXI CALL CENTER AGENT Erik Kalström - Datatal AB Copyright 1996-2015 Datatal AB. All rights reserved. 1 2 1 Starta Call Center Agent... 3 2 Logga in... 4 3 Användargränssnitt... 5 3.1 Samtal

Läs mer

BluStar Agent mobiltelefon (MEX)

BluStar Agent mobiltelefon (MEX) BluStar Agent mobiltelefon (MEX) Alla samtal till Supportcenter, på 8888, kommer in via ett telefonisystem som heter Solidus. Programmet vi arbetar i på våra datorer heter BluStar Agent. Samtalen kommer

Läs mer

Dialect Unified MAC-klient

Dialect Unified MAC-klient Dialect Unified MAC-klient Med Dialect Unified MAC-klient når du företagets växelfunktioner. Du kan sätta hänvisningar, logga in och ut ur grupper och t ex flytta samtal till en kollega du får tillgång

Läs mer

Användarmanual TextAppen Online

Användarmanual TextAppen Online Användarmanual TextAppen Online Innehåll Innehåll... 2 Registera dig... 3 Logga in på Textappen online... 5 Samtal... 6 Ringa samtal... 6 Avsluta samtal... 7 Spara samtal... 7 Besvara samtal... 8 Ringa

Läs mer

BluStar Agent IP telefon

BluStar Agent IP telefon BluStar Agent IP telefon Alla samtal till Supportcenter, på 8888, kommer in via ett telefonisystem som heter Solidus. Programmet vi arbetar i på våra datorer heter BluStar Agent. Du pratar direkt i din

Läs mer

MBX Klient Windows OS X Handledning

MBX Klient Windows OS X Handledning Klient Windows OS X Handledning Information för att ladda ner och installera klienten fås av Wx3 eller din återförsäljare. Inloggning För att logga in Ange din anknytning och lösenord. Tryck sedan på knappen

Läs mer

CMG Office Web. Dokumenttyp: Guide CMG Office Web 2014-03-20

CMG Office Web. Dokumenttyp: Guide CMG Office Web 2014-03-20 Nedan visas hur ser ut när den öppnas (OBS bilderna är gamla men funktionerna är den samma). Sidan består av en navigationsmenyn med ikoner samt av sökfälten, Namn/Tel, Sökord och Org rubrik samt en kryssruta

Läs mer

Dialect Unified. Användarmanual mobilapplikation ios

Dialect Unified. Användarmanual mobilapplikation ios Dialect Unified Användarmanual mobilapplikation ios Med Dialect Unified Mobilapplikation når du växelns centrala funktioner direkt i din mobiltelefon. Du kan sätta hänvisningar, logga in och ut ur grupper

Läs mer

Ladda ner och installera Presentity Telefonist

Ladda ner och installera Presentity Telefonist Innehållsförteckning 1. Ladda ner och installera Presentity Telefonist 2. Inloggning 3. Översikt 1. Köerna 2. Samtalsparter 3. Sökfält 4. Sökresultat 5. Detaljerad vy 6. Funktionsknapparna E-post eller

Läs mer

Telefonist i 3Växel webb.

Telefonist i 3Växel webb. Telefonist. När du ska arbeta som telefonist i 3Växel Webb rekommenderar vi att du använder någon av webbläsarna Chrome, Firefox eller Safari. För att kunna svara på samtal som kommer till växelnumret

Läs mer

Datatal Flexi Presentity

Datatal Flexi Presentity Datatal Flexi Presentity En snabbguide för Presentity Innehållsförteckning 1. Login 2 2. Hänvisa 3 2.1 Att sätta hänvisningar 3 2.2 Snabbknappar 4 2.3 Windows gadget 5 3. Samtal 5 4. Status 6 4.1 Exempel

Läs mer

3Växel Max. Kom igång guide.

3Växel Max. Kom igång guide. 3Växel Max. Kom igång guide. Innehåll. Så fungerar 3Växel Max...4 Kom igång...5 3Växel-programmet...6 Logga in...9 Hantera svarsgrupper...10 Koppla vidare samtal...12 Använda status (hänvisning)...13 Vidarekoppling

Läs mer

Netwise CMG Voice. 2002-02-28, Rev 1.0, CJ 1(16)

Netwise CMG Voice. 2002-02-28, Rev 1.0, CJ 1(16) Netwise CMG Voice Allmänt... 2 Användargränssnitt... 3 Telefongränssnitt... 3 Aktivitetsinformation... 3 Administration... 3 Inloggning... 4 Huvudmeny...4 Administration av dina röstmeddelanden... 5 Administration

Läs mer

Telefonist i 3Växel webb.

Telefonist i 3Växel webb. Telefonist. När du ska arbeta som telefonist i 3Växel Webb rekommenderar vi att du använder någon av webbläsarna Chrome, Firefox eller Safari. Logga in För att kunna svara på samtal som kommer till växelnumret

Läs mer

Handbok - CMG Office Web

Handbok - CMG Office Web Handbok - CMG Office Web CMG Office Web CMG Office Web är portalen för ditt företags interna kommunikation. Med Office Web kan du hitta dina medarbetares telefonnummer, organisationstillhörighet och aktiviteter.

Läs mer

Advoco NetPBX Portalen Användare

Advoco NetPBX Portalen Användare Advoco NetPBX Portalen Användare Webbportalen i Advoco NetPBX ger användaren ett snabbt och enkelt sätt att hantera samtal, hänvisningar och kontakter. Portalen använder användarens primära telefon för

Läs mer

Office Web med CMG Voice NETWISE. Lathund

Office Web med CMG Voice NETWISE. Lathund Office Web med CMG Voice NETWISE Lathund Logga in För att komma åt personliga funktioner såsom aktiviteter, röstbrevlåda (Voice), inställningar med mera, måste du logga in dig med din anknytning samt lösenord.

Läs mer

Användarmanual Telefonist

Användarmanual Telefonist Tele2 Växel Användarmanual Telefonist T2F_503_18-01 Innehållsförteckning 1 Kom igång... 3 1.1 Installera programmet... 4 1.2 Egna inställningar... 4 1.3 Inloggning... 4 1.4 Utloggning... 4 1.5 Serverinställningar...

Läs mer

Snabbguide Telenor One 2.0 Webbtjänster och Röstbrevlåda

Snabbguide Telenor One 2.0 Webbtjänster och Röstbrevlåda Snabbguide Telenor One 2.0 Webbtjänster och Röstbrevlåda Innehållsförteckning Mina sidor 3 Informera webb 7 Informera mobilwebb 16 Röstbrevlåda snabbguide 17 2 Telenor Mina sidor Mina sidor är din egen

Läs mer

First Class 9.1 Grunderna i First Class och vårt mail- och konferenssystem BUF On-Line

First Class 9.1 Grunderna i First Class och vårt mail- och konferenssystem BUF On-Line First Class 9.1 Grunderna i First Class och vårt mail- och konferenssystem BUF On-Line Elisabeth Banemark, Pedagogiskt center, Kristianstad 08-07-05 Innehållsförteckning Logga in Användarnamn och Lösenord...

Läs mer

Telefonistgrupper. 3FrontOffice. Telefonistgrupper (administratör) Telefonistgrupper

Telefonistgrupper. 3FrontOffice. Telefonistgrupper (administratör) Telefonistgrupper (administratör) Telefonistgrupp är en typ av växelnummer som passar bra när man vill använda klassiska telefonistfunktioner för att ge personlig service och hantera stora mängder samtal till företaget.

Läs mer

Telefonist Avancerade funktioner

Telefonist Avancerade funktioner Telefonist Avancerade funktioner Ta emot samtal... Hantera samtal... Utökad målinformation... 4 Väntkoppla samtal... 5 Parkera samtal... 5 Aktivera camp-on på Telefonistnummer... 6 Placera samtal i kö

Läs mer

Katalogen i 3Växel webb.

Katalogen i 3Växel webb. Katalogen. Katalogen i 3Växel webb visar alla nummer i företagets växel (användare, telefonister, företagsnummer samt externa och privata kontakter). Kata logen visas till höger i fönstret när du har loggat

Läs mer

Weblink Unified 2.0 Den nya generationens molnväxel Smart, stabil och användarvänlig!

Weblink Unified 2.0 Den nya generationens molnväxel Smart, stabil och användarvänlig! Tillgänglig Weblink Unified 2.0 Användarmanual Version 15.003 MacBook Pro MacBook Pro Weblink Unified 2.0 Den nya generationens molnväxel Smart, stabil och användarvänlig! 1 Innehållsförteckning 3. Inledning

Läs mer

C 365 UC Communicator Se dina kollegor Samtalshantering kö Röstbrevlåda Byt profil...

C 365 UC Communicator Se dina kollegor Samtalshantering kö Röstbrevlåda Byt profil... C 365 UC COMMUNICATOR Varje användare får vår desktopapplikation C 365 UC Communicator som laddas ner och installeras på valfri dator. När du är inloggad på din Cellip 365 UC Communicator kan du styra

Läs mer

Manual Cellip 365 Mobil applikation... 2. Startsida... 2. Hänvisning... 12. Svarsgrupper... 4. Vidarekoppla pågående samtal... 7. Kontaktlista...

Manual Cellip 365 Mobil applikation... 2. Startsida... 2. Hänvisning... 12. Svarsgrupper... 4. Vidarekoppla pågående samtal... 7. Kontaktlista... INNEHÅLL Manual Cellip 365 Mobil applikation... 2 Startsida... 2 Hänvisning... 2 Svarsgrupper... 4 Vidarekoppla pågående samtal... 7 Kontaktlista... 9 Kollegor... 9 Favoriter... 10 Svarsgrupper... 11 Externa

Läs mer

Telia Touchpoint mobil växellösning. Handbok för adminwebben

Telia Touchpoint mobil växellösning. Handbok för adminwebben Telia Touchpoint mobil växellösning Handbok för adminwebben Telia Touchpoint Handbok för adminwebben 2 Innehåll 1. Inloggning i adminwebben 3 1.1 Om du har glömt ditt lösenord 4 2. Användare 4 3. Svarsgrupper

Läs mer

Snabbguide för användare SourceTech Telllus

Snabbguide för användare SourceTech Telllus Snabbguide för användare SourceTech Telllus Copyright SourceTech AB 2000-2012 Innehållet i denna manual är skyddat enligt upphovsrättslagen och får varken helt eller delvis kopieras utan uttrycklig tillåtelse

Läs mer

3FrontOffice Statistik Direkt

3FrontOffice Statistik Direkt 3FrontOffice Statistik Direkt visar statistik och KPIer i realtid för nummer i växeln på webbsidor som är anpassade för stora displayer i exempelvis ett call center. Här visas bland annat antal samtal

Läs mer

QTel ver Manual QTel GO. (Gränssnitt för mobiltelefon)

QTel ver Manual QTel GO. (Gränssnitt för mobiltelefon) Manual QTel GO (Gränssnitt för mobiltelefon) 1 Innehåll 1. Förord... 3 2. Logga in första gången.... 4 3. Flikar... 5 4. Ändra hänvisning... 6 5. Kollegor... 9 6. Köer... 12 7. Ringa, Transfererade, Historik,

Läs mer

Communicator Telefonist

Communicator Telefonist Communicator Telefonist ShoreTel Communicator kan anpassas efter användarens personliga önskemål för förenklad hantering av den dagliga kommunikationen. För att ladda ner en komplett manual i PDF, tryck

Läs mer

FC-kurs Röbäcks skolområde, åk 5-6

FC-kurs Röbäcks skolområde, åk 5-6 FC-kurs Röbäcks skolområde, åk 5-6 En kortfattad manual för följande funktioner: 1. Hur det ser ut i FC (repetition) 2. Hur man skickar och läser mail i FC (repetition) 3. Att skicka och ta emot en bilaga

Läs mer

Telefonist Avancerade funktioner

Telefonist Avancerade funktioner i Softphone Telefonist Avancerade funktioner Ta emot samtal För att svara på ett inkommande samtal klickar du på Besvara samtal (den gröna luren). Du kan även trycka på Enter för att besvara samtalet.

Läs mer

Telefonist Kom igång

Telefonist Kom igång Telefonistvy... Logga in/ut ur telefonistgrupp... 3 Ta emot samtal... 3 Hantera samtal... 4 Telefonistinställningar i Softphone... 5 Telefonistvy Öppna Visa-menyn och välj Telefonistvy. Längst ner till

Läs mer

Dokumentation. Användarmanual. Aastra CMG Server 7.5 för HiPath 4000 Aastra CMG Office Webb 7.5. Konfidentiellt Sida 1 av 23

Dokumentation. Användarmanual. Aastra CMG Server 7.5 för HiPath 4000 Aastra CMG Office Webb 7.5. Konfidentiellt Sida 1 av 23 Dokumentation Användarmanual Aastra CMG Server 7.5 för HiPath 4000 Aastra CMG Office Webb 7.5 Konfidentiellt Sida 1 av 23 Versionshantering Version Datum Namn Kommentar 1.0 2006-01-03 JEJ Dokument upprättat

Läs mer

Datatal Flexi Presentity

Datatal Flexi Presentity Datatal Flexi Presentity En snabbguide för Presentity Innehållsförteckning 1. Login 2 2. Hänvisa 3 2.1 Att sätta hänvisningar 3 2.2 Snabbknappar 4 2.3 Windows gadget 4 3. Meddelande 5 4. Status 6 4.1 Exempel

Läs mer

Telia Jobbmobil Växel Förenklad administration. Handbok

Telia Jobbmobil Växel Förenklad administration. Handbok Telia Jobbmobil Växel Förenklad administration Handbok Telia Jobbmobil Växel Förenklad administration Handbok 2 Handbok Förenklad administration Telia Jobbmobil Växel Du hittar alltid senaste versionen

Läs mer

Qlave AB ver Manual QTel GO. (Gränssnitt för mobiltelefon)

Qlave AB ver Manual QTel GO. (Gränssnitt för mobiltelefon) Manual QTel GO (Gränssnitt för mobiltelefon) 1 Innehåll 1. Förord... 3 2. Logga in första gången... 4 3. Flikar... 5 4. Ändra hänvisning... 6 5. Kollegor... 9 6. Köer... 13 7. Egen anknytning och inställningar...

Läs mer

ACD Premium. 3FrontOffice. ACD Premium (administratör) ACD Premium

ACD Premium. 3FrontOffice. ACD Premium (administratör) ACD Premium (administratör) är en avancerad ACD-grupp (svarsgrupp) som passar företag som har större volymer inkommande samtal i call center-lösningar för till exempel support och försäljning. Här finns en mängd funktioner

Läs mer

FIRSTCLASS. Innehåll:

FIRSTCLASS. Innehåll: FIRSTCLASS Innehåll: Hämta klient...2 Installera klient...2 Konfigurera klient...2 Koppla upp...3 Skrivbordet...3 Mailbox...3 Presentation...3 Skapa ett nytt meddelande...4 Söka mottagare för nytt meddelande...4

Läs mer

MANUAL. Weblink WebCall

MANUAL. Weblink WebCall MANUAL Weblink WebCall WebCall är en datorbaserad applikation, där du kan se status på dina kollegor i växeln. Om de pratar i telefon eller är lediga. Du kan vidarekoppla din telefon, logga in och ut ur

Läs mer

Inställningar i 3Växel webb.

Inställningar i 3Växel webb. Inställningar. I 3Växel webb hittar du de vanligaste inställningarna direkt i webbfönstret på fliken Status om du är inloggad som användare eller telefonist. Dessa inställningar beskrivs i egna guider.

Läs mer

Versionsinformation. Artvise Contact Center Version 4.0

Versionsinformation. Artvise Contact Center Version 4.0 Version 4.0 Uppdateringsinformationen beskriver nyheter, rättningar och andra förändringar i vid uppdateringen 2018-05-02. Version 4.0 Sida 2/9 Innehåll 1 Nyheter och förändringar i applikationen användare...

Läs mer

Anvä ndärguide fö r BluStär Agent

Anvä ndärguide fö r BluStär Agent Anvä ndärguide fö r BluStär Agent Innehåll 1. Vad är Solidus och BluStar Agent?... 2 2. Hur loggar jag in i BluStar Agent?... 2 3. Hur gör jag för att besvara ett inkommande samtal?... 4 4. Hur gör jag

Läs mer

Hantera och koppla samtal

Hantera och koppla samtal Hantera och koppla samtal I denna guide beskrivs grundläggande samtalshantering i Softphone i datorn som till exempel att svara och koppla samtal. Ytterligare mer avancerade funktioner beskrivs i guiden

Läs mer

ANVÄNDARBESKRIVNING FÖR PERSONAL

ANVÄNDARBESKRIVNING FÖR PERSONAL ANVÄNDARBESKRIVNING FÖR PERSONAL 1 INLEDNING Programmet ipool är ett system för att på ett effektivt sätt sköta bemanning och personalinformation via ett webbaserat gränssnitt som är enkelt att använda

Läs mer

Advoco NetPBX Advoco Mi

Advoco NetPBX Advoco Mi Advoco NetPBX Advoco Mi Advoco Mi är en mobilapplikation som, installerad på en mobiltelefon med Windows eller Androids mobiloperativsystem, gör att du kan hantera samtal i Advoco NetPBX företagsväxel

Läs mer

Manual Contact Center Agent

Manual Contact Center Agent Godkänd Manual Publikt Dokument id Sidnr 1 (45) Version Document id 1.0 Tillhör objekt 2017-03-08 Object id. Manual Contact Center Agent Organisationsuppgifter TeliaSonera Sverige AB 16994 Solna Styrelsens

Läs mer

Installation av Android-mobiler

Installation av Android-mobiler Installation av Android-mobiler Anm! För detaljer avseende installation hänvisas till dokumentation levererad med din mobil. Installera mymmx på Android-mobiler: 1. Starta webbläsaren på din mobil. 2.

Läs mer

Telia Centrex Avancerad Svarsgrupp Användarmanual ACDG-Klient

Telia Centrex Avancerad Svarsgrupp Användarmanual ACDG-Klient Telia Centrex Avancerad Svarsgrupp Användarmanual ACDG-Klient 1 LZFA 701 3653 rev F(2009-02) Användarmanual för Telia Centrex Avancerad Svarsgrupp, ACDG INNEHÅLL 1 VAD ÄR TELIA CENTREX AVANCERAD SVARSGRUPP...4

Läs mer

Hur man lägger upp och redigerar dokument i Typo3.

Hur man lägger upp och redigerar dokument i Typo3. Hur man lägger upp och redigerar dokument i Typo3. Typo3 är ett så kallat CMS, Content Management System där du enkelt och smidigt kan lägga ut kursinformation och bilder. Detta verktyg är webbaserat vilket

Läs mer

QTel ver Manual QTel. (Gränssnitt för telefonistarbetsplats)

QTel ver Manual QTel. (Gränssnitt för telefonistarbetsplats) Manual QTel (Gränssnitt för telefonistarbetsplats) 1 Innehåll 1. Förord... 3 2. Logga in första gången.... 4 3. Fält... 5 4. Inställningar för telefonist... 6 5. Samtalshantering... 7 6. Köer... 9 7. Historik,

Läs mer

Android-app. www.bildtelefoni.net. Användarmanual 1.0. Copyright 2013 bildtelefoni.net

Android-app. www.bildtelefoni.net. Användarmanual 1.0. Copyright 2013 bildtelefoni.net Android-app Användarmanual 1.0 www.bildtelefoni.net Copyright 2013 bildtelefoni.net Fokus på tillgänglighet Med Android-appen kan alla som använder en smarttelefon eller surfplatta med Android få enkel

Läs mer

Aastra 6737i fast IP-telefon

Aastra 6737i fast IP-telefon Växel Aastra 677i fast IP-telefon i Växel. Aastra 677i fast IP-telefon i Växel. För att använda Softphone i dator och mobil samt i fasta IP-telefoner behöver du skaffa tilläggstjänsten Softphone. När du

Läs mer

Publicera taltidningen

Publicera taltidningen Publicera taltidningen Innehåll Publicera taltidningen...1 Två-stegs-raketen: Webbpubliceringen av taltidningen...1 Manual för publiceringsverktyget WaveFusion...2 Starta verktyget WaveFusion och skapa

Läs mer

3Växel Softphone i datorn.

3Växel Softphone i datorn. 3Växel Softphone. För att använda Softphone i dator och mobil samt i fasta IP-telefoner behöver du skaffa tilläggstjänsten Softphone. När du har det kan du använda alla IP-telefonitjänster på ett och samma

Läs mer

Kom igång med Telia Touchpoint Softphone

Kom igång med Telia Touchpoint Softphone Kom igång med Telia Touchpoint Softphone Din guide till installation och användning av de viktigaste funktionerna. TSP-3718_2-1505 Installera Här får du en enkel guide till hur du installerar Touchpoint

Läs mer

Hantera samtal. 3FrontOffice. Svara och avsluta samtal. Hantera samtal i Softphone Hantera samtal

Hantera samtal. 3FrontOffice. Svara och avsluta samtal. Hantera samtal i Softphone Hantera samtal i Softphone Svara och avsluta samtal...... Spela in samtal... Visa inspelade samtal... 4 Inställningar för inspelning av samtal... 4 Koppla samtal direkt... 5 Koppla samtal med avisering... 6 Flerpartssamtal...

Läs mer

IT-system. BUP Användarmanual

IT-system. BUP Användarmanual IT-system Användarmanual Innehållsförteckning 1. Att komma igång med... 1 1.1 Installera... 1 1.1.1 Byt databas... 1 1.1.2 Behörighet att byta databas... 2 1.2 Logga in... 3 1.2 Inloggad... 3 1.3 Logga

Läs mer

Telia Jobbmobil Växel. Handbok

Telia Jobbmobil Växel. Handbok Telia Jobbmobil Växel Handbok Telia Jobbmobil Växel Handbok 2 Handbok Telia Jobbmobil Växel Revision D, 2011-02-01 Du hittar alltid senaste versionen av denna handbok på www.telia.se/mspa (Mina Sidor på

Läs mer

Netwise Office Web. 2001-12-05, Rev 1.0, CJ 1(30)

Netwise Office Web. 2001-12-05, Rev 1.0, CJ 1(30) Netwise Office Web Netwise Office Web... 2 Allmänt... 2 Användargränssnitt... 2 Inloggning... 4 Felmeddelande vid personlig inloggning... 5 Katalogsökning... 6 Användarinformation... 8 Avancerad sökning...

Läs mer

Klicka på en sökrad för att få fram hänvisningar, fullständig information och möjlighet att skicka meddelande via e-post eller sms.

Klicka på en sökrad för att få fram hänvisningar, fullständig information och möjlighet att skicka meddelande via e-post eller sms. Via Informera kan du själv lägga in egna hänvisningar, skicka meddelanden och ringa till kollegor, hantera samtal och söka på anknytningar inom företaget utan att behöva vända dig till telefonist. Informera

Läs mer

Snabbguide för användare

Snabbguide för användare Snabbguide för användare Användarmanual 2015 Inloggning...4 Webbklienten...5 Den övre delen...6 Hänvisningar...7 Tidsangivelser och datum...9 Söka efter kollegor...10 Snabbsök...10 Avancerad sökning...10

Läs mer

Användarmanual för. Phonera Mobil Växel. - För iphone -

Användarmanual för. Phonera Mobil Växel. - För iphone - Användarmanual för Phonera Mobil Växel - För iphone - 1 Välkommen till Phonera Mobil Växel! Med Phoneras app för iphone, Android och Windows Phone får du som har tjänsten Phonera Växel med tilläggstjänsten

Läs mer

ANVÄNDAR GUIDE CELLIPBOT

ANVÄNDAR GUIDE CELLIPBOT CELLIPBOT CellipBot hjälper dig men inställningar och funktioner i Cellips telefonitjänst kopplad till Microsoft Teams telefoni. Du kan t.ex. logga ur Cellip 365 svarsgrupper, ställa om visningsnummer

Läs mer

First Class uppgift 2

First Class uppgift 2 First Class uppgift 2 Hur du lägger till en signering i mail. När du loggat in på First Class ser det ut som på bilden nedan, det så kallade skrivbordet. Här ska du klicka på knappen inställningar uppe

Läs mer

Självbetjäning för arbetsgivare. Användarhandledning Kom igång med Arbetsgivartjänsten Behörighetsadministration

Självbetjäning för arbetsgivare. Användarhandledning Kom igång med Arbetsgivartjänsten Behörighetsadministration Självbetjäning för arbetsgivare Användarhandledning Kom igång med Arbetsgivartjänsten Behörighetsadministration Innehåll 1 DOKUMENTINFORMATION... 3 1.1 SYFTE... 3 1.2 AVGRÄNSNINGAR... 3 1.3 STÖD VID LÄSNING...

Läs mer

Användarhandbok. Telia Jobbmobil Växel

Användarhandbok. Telia Jobbmobil Växel Användarhandbok Telia Jobbmobil Växel Användarhandbok. Telia Jobbmobil Växel Revision A, 2008-03-26 2008 TeliaSonera Sverige AB Vi reserverar oss för eventuella tryckfel och ändringar i denna upplaga av

Läs mer

Advoco NetPBX Telefonist

Advoco NetPBX Telefonist Advoco NetPBX Telefonist Figure 1. Exempel på användargränssnitt för enkel och utökad telefonist Både den enkla och utökade telefonisten i Advoco NetPBX ger användaren ett snabbt och enkelt sätt att hantera

Läs mer

Hantera samtal i Softphone

Hantera samtal i Softphone Hantera samtal i Softphone Hantera samtal För att svara på ett inkommande samtal klickar du på Besvara samtal (den gröna luren). Du kan även trycka på Enter för att besvara samtalet. Du kan nu hantera

Läs mer

Manual Skogsappen - Hemkomstkontroll

Manual Skogsappen - Hemkomstkontroll Manual Skogsappen - Hemkomstkontroll Detta dokument utgör användarhandledningen till funktionen hemkomstkontroll i mobilappen Skogsappen som tillhör tjänsten epiforest. E p i s c o p e M o n i t o r i

Läs mer

SP_062_-01. Användarmanual Contact Center Administratör

SP_062_-01. Användarmanual Contact Center Administratör SP_062_-01 Användarmanual Contact Center Administratör Spring Mobil Växel Innehållsförteckning Användarmanual Contact Center Administratör... 1 Inledning... 5 Inloggning... 6 Systeminformation... 7 Samtalsflödet...

Läs mer

Lathund för fakturaspecifikation med rapportverktyget BusinessObjects, version 4.0. Version 1.0, 2013-06-14

Lathund för fakturaspecifikation med rapportverktyget BusinessObjects, version 4.0. Version 1.0, 2013-06-14 Lathund för fakturaspecifikation med rapportverktyget BusinessObjects, version 4.0 Version 1.0, 2013-06-14 Utgivare: Trafikverket Kontakt: fakturering.jarnvag@trafikverket.se Distributör: Trafikverket,

Läs mer

Telia Touchpoint mobil växellösning. Kom igång med appen

Telia Touchpoint mobil växellösning. Kom igång med appen Telia Touchpoint mobil växellösning Kom igång med appen Så här använder du appen Telia Touchpoint Installera appen Börja med att öppna App Store eller Google Play och sök på Touchpoint. Installera appen

Läs mer

Snabb guide för användare

Snabb guide för användare Snabb guide för användare Användarmanual 2014 Table of Contents Snabbguide för användare SourceTech Telllus...3 Inloggning...4 Webklienten...5 De olika delarna i webklienten...6 Hänvisningar...7 Hur fungerar

Läs mer

Användarmanual CallPad

Användarmanual CallPad Användarmanual CallPad Villkor för användning Ingen del av detta dokument får reproduceras eller överföras i någon form eller med några medel, elektroniskt eller mekaniskt, inklusive kopiering eller informationslagring,

Läs mer

Kontakter och flikar

Kontakter och flikar Kontaktlistan... Söka efter och visa kontakter... 4 Markera kontakt som favorit... 5 VIP... 5 Blockerad... 6 Visa Outlook-kontakter i katalogen... 6 Ringa kontakt... 7 Ringa till ett externt nummer...

Läs mer

Aktivitetsstöd Närvarorapportering. Ansvarig i Föreningen

Aktivitetsstöd Närvarorapportering. Ansvarig i Föreningen Aktivitetsstöd Närvarorapportering Ansvarig i Föreningen 2 (27) Datum 2013-09-26 Innehållsförteckning 1. Ansvarig i föreningen/föreningsadministratör... 3 1.1 Internetadress... 3 1.2 Inloggning och glömt

Läs mer

Startanvisning för Bornets Internet

Startanvisning för Bornets Internet Startanvisning för Bornets Internet Denna guide kommer att hjälpa dig igång med Bornets Internet. Sidan 1 av 41 Innehållsförteckning Titel Sidan Kapitel 1. Introduktion... 3 Kapitel 2. TCP/IP-inställningar

Läs mer

Katalogen inställningar för användare.

Katalogen inställningar för användare. Växel Katalogen inställningar på användare, Växel administratör. Katalogen inställningar för användare. Markerar du Katalog under Växel Administratör visas alla nummer som ingår i företagets växel (användare,

Läs mer

Användarmanual för Lagledning.se

Användarmanual för Lagledning.se Användarmanual för Lagledning.se Denna manual är avsedd för dig som en av TEM:s lagkunder och ska fungera som ett stöd när du använder vår tjänst. Innehåll Innehåll... 1 Logga in... 2 Första sidan... 3

Läs mer

Användarmanual Softphone

Användarmanual Softphone Användarmanual Softphone Innehållsförteckning 1 Introduktion...4 2 Komma igång...5 2.1 Logga in... 5 2.2 Ändra lösenord... 5 2.3 Ändra mailadress... 5 2.4 Byta användarnamn... 5 2.5 Ändra språk...6 2.6

Läs mer

Beställning till Husfoto. Handledning

Beställning till Husfoto. Handledning Beställning till Husfoto Handledning Datum: 13 mars 2012 Innehåll Inställningar... 2 Så här gör du en beställning... 4 Så här hämtar du materialet... 7 Hur sparas filerna?... 8 Support...11 Kortkommandon

Läs mer

Innehållsförteckning... 1 Manual Cellip 365 Softphone... 2 1. Logga in... 2. 2. Samtalshantering... 2 3. Hänvisning... 6 4. Kontaktlista...

Innehållsförteckning... 1 Manual Cellip 365 Softphone... 2 1. Logga in... 2. 2. Samtalshantering... 2 3. Hänvisning... 6 4. Kontaktlista... INNEHÅLLSFÖRTECKNING Innehållsförteckning... 1 Manual Cellip 365 Softphone... 2 1. Logga in... 2 2. Samtalshantering... 2 3. Hänvisning... 6 4. Kontaktlista... 7 5. Svarsgrupper... 9 6. Inställningar...

Läs mer

MANUAL MOBIL KLINIK APP 2.2

MANUAL MOBIL KLINIK APP 2.2 MANUAL MOBIL KLINIK APP 2.2 Innehåll Innan appen tas i bruk 2 Registrera besök manuellt 6 Dokumentera besöket 7 Registrera besök med NFC-tagg 7 Planera nytt besök 9 Avboka besök 10 Patienter 10 Anteckningar

Läs mer

Kom igång. Readyonet Lathund för enkelt admin. Logga in Skriv in adressen till din webbsida följt av /login. Exempel: www.minsajt.

Kom igång. Readyonet Lathund för enkelt admin. Logga in Skriv in adressen till din webbsida följt av /login. Exempel: www.minsajt. Kom igång Logga in Skriv in adressen till din webbsida följt av /login. Exempel: www.minsajt.se/login Nu dyker en ruta upp på skärmen. Fyll i ditt användarnamn och lösenord och klicka på "logga in". Nu

Läs mer

ANVÄNDAR GUIDE CELLIBOT

ANVÄNDAR GUIDE CELLIBOT CELLIBOT CelliBot hjälper dig men inställningar och funktioner i Cellips telefonitjänst kopplad till Microsoft Teams telefoni. Du kan t.ex. logga ur Cellip 365 svarsgrupper, ställa om visningsnummer och

Läs mer

Användarguide Flexconnect.se Mobil Anknytning

Användarguide Flexconnect.se Mobil Anknytning Flexconnect.se Mobil Anknytning Sida 2 Innehållsförteckning Mobilinställningar Vidarekoppling... 3 Profil... 4 Telefonbok... 5 SMS... 5 Mobil Anknytning... 6 Sida 3 Med TDC MobilFlex Connect kan du använda

Läs mer

Manual för Softphone

Manual för Softphone Manual för Softphone Innehållsförteckning 1. Överblick Softphone 2. Ringa med Softphone 2.1. Ringa genom att slå telefonnummer 2.2. Ringa från dina kontakter 2.3. Söka i kontaktlistan och ringa 2.4. Besvara

Läs mer

Logga in... 3. Översikt/Dashboard... 4. Avvikande produkter... 4. Arbeten misslyckades... 4. Senaste gjorda... 4. Systemmeddelanden...

Logga in... 3. Översikt/Dashboard... 4. Avvikande produkter... 4. Arbeten misslyckades... 4. Senaste gjorda... 4. Systemmeddelanden... Innehållsförteckning Logga in... 3 Översikt/Dashboard... 4 Avvikande produkter... 4 Arbeten misslyckades... 4 Senaste gjorda... 4 Systemmeddelanden... 4 Användare... 6 Lägg till ny användare... 6 Redigera/radera

Läs mer

Så här byter du från Unifaun WebOrder (UWO) till Unifaun OnlineConnect (UOCT)

Så här byter du från Unifaun WebOrder (UWO) till Unifaun OnlineConnect (UOCT) Så här byter du från Unifaun WebOrder (UWO) till Unifaun OnlineConnect (UOCT) För att genomföra migrationen till UOCT bör ditt konto ha det nya utskriftssystemet Unifaun OnlinePrinter (UOP) aktiverat.

Läs mer

Installera. Telia Touchpoint Plus Softphone 2

Installera. Telia Touchpoint Plus Softphone 2 Installera Här får du en enkel guide till hur du installerar Touchpoint Plus Softphone version 5.x i din dator. De här enkla stegen behöver du bara gå igenom en gång: Logga in på användarwebben första

Läs mer

Lathund CallCenter 2010

Lathund CallCenter 2010 Lathund CallCenter 2010 Innehållsförteckning Reservation Bokningstotalen Försäljning med kortbetalning Lägg till platser Lägg till platser Ändra pristyp Ta bort platser Ta bort hel bokning Ändra dag i

Läs mer

ShowYourPics. Kom igång guide Alpha 0.8.3. True Fiction P roduction AB Sveavägen 98, 113 50 Stockholm info@truefiction.se www.truefiction.

ShowYourPics. Kom igång guide Alpha 0.8.3. True Fiction P roduction AB Sveavägen 98, 113 50 Stockholm info@truefiction.se www.truefiction. ShowYourPics Kom igång guide Alpha 0.8.3 Under menyn längst upp till höger som är samma som ditt namn finner du: Mina konton: En lista med alla konton du har behörighet till. Egna inställningar: Ä ndra

Läs mer

Uppdaterad: 2013-04-15. Lathund Klubbmedlem

Uppdaterad: 2013-04-15. Lathund Klubbmedlem Uppdaterad: 2013-04-15 Lathund Klubbmedlem 1 1 FUNKTIONER Din förenings IdrottOnline sida är portalen för medlemmarna där du kan hitta information om vad som händer i din förening. Med ditt personliga

Läs mer

Användarmanual Phonera Växel med Office Control

Användarmanual Phonera Växel med Office Control Användarmanual Phonera Växel med Office Control 1 2 Phonera Växel med Office Control Välkommen som växelkund hos Phonera! I detta häfte har vi sammanställt information som hjälper dig att komma igång med

Läs mer

Katalogen inställningar för användare.

Katalogen inställningar för användare. Växel Katalogen inställningar för användare, Växel administratör. Katalogen inställningar för användare. Markerar du Katalog under Växel Administratör visas en översiktsvy med alla användare och externa

Läs mer

Manual Nedladdningsbara klienten NLK

Manual Nedladdningsbara klienten NLK Manual Nedladdningsbara klienten NLK www.bildtelefoni.net Direktlänk: www.tolk.sip.nu Copyright 2015 bildtelefoni.net Fokus på tillgänglighet Med Nedladdningsbara klienten, NLK, kan alla som har behov

Läs mer