Så här byter du från Unifaun WebOrder (UWO) till Unifaun OnlineConnect (UOCT)

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Så här byter du från Unifaun WebOrder (UWO) till Unifaun OnlineConnect (UOCT)"

Transkript

1 Så här byter du från Unifaun WebOrder (UWO) till Unifaun OnlineConnect (UOCT) För att genomföra migrationen till UOCT bör ditt konto ha det nya utskriftssystemet Unifaun OnlinePrinter (UOP) aktiverat. Det nya utskriftssystemet och orderkopplingen använder Java VM version update 24 eller högre. Vi rekommenderar att du börjar med att uppdatera eller installera Java VM som kan hämtas kostnadsfritt från Steg 1. Anteckna/kopiera info från befintlig orderkoppling (UWO) Om du kör orderkopplingen som en tjänst stoppar du tjänsten Unifaun WebOrder. Starta orderkopplingen manuellt från Start-menyn och högerklicka på ikonen i systemfältet ( ). Välj Kommunikation Inställningar. Anteckna/kopiera dina nuvarande inställningar på flikarna Sökvägar och Kommunikation. För att underlätta har vi numrerat inställningarna. Om Automatisk utskrift av kompletta order (7) används behöver du även anteckna/kopiera eventuella Skrivaröversättningar (8). Använder du återrapportering av kolli-/sändningsnummer så kollar du även fliken Export (9). Även skrivarinställningar behöver antecknas/kopieras.

2 Högerklicka på ikonen i systemfältet ( ) och välj Utskrift Inställningar. Klicka på Avancerade utskriftsinställningar. Anteckna/kopiera informationen i kolumnen Typ för varje skrivare som har Typ angiven (10). Steg 2 Nedladdning och installation För installation i ett Windows-baserat system kontrollera att du har nödvändiga rättigheter i systemet för att kunna installera programvaror. Hämta installationen på OBS! Installationen finns för närvarande endast på engelska men Unifaun OnlineConnect kan köras på flera olika språk när det väl installerats. Spara filen lokalt på den dator som UOCT ska köras på och starta installationen genom att dubbelklicka på filen UnifaunOnlineConnect.msi. Följ därefter instruktionerna i installationsprogrammet.

3 Steg 3 Konfiguration i Windows Efter en lyckad installation har två genvägar skapats i startmenyn under katalogen "Unifaun OnlineConnect": Unifaun OnlineConnect Administration of Unifaun OnlineConnect Genvägarna startar de två delar som tillsammans används för att köra och konfigurera UOCT. Det finns två sätt att köra UOCT, antingen som en normal applikation eller som en tjänst. Det förstnämnda kräver att användaren är inloggad på datorn medan det andra sättet kan köras utan att någon användare är inloggad på datorn. Köra Unifaun OnlineConnect som applikation Genvägen "Unifaun OnlineConnect" startar huvudprogrammet som utför all filhantering och nätverkskommunikation. Detta program är därför normalt sett alltid igång så länge UOCT ska utföra sina operationer. För att visa att det är igång öppnar programmet ett minimerat fönster. Att starta huvudprogrammet via genvägen är ett lätt sätt att testköra programmet. Tänk dock på att om användaren som startat programmet loggar ut kommer applikationen att avslutas och därmed kommer orderfiler att sluta sändas till onlinesystemet. För normal drift kan det därför vara bättre att köra UOCT som en tjänst. Se nästa avsnitt. Köra UnifaunOnlineConnect som tjänst Eftersom huvudprogrammet ofta behöver vara igång under långa perioder installeras det också som en tjänst i Windows av installationsprogrammet. För att starta UOCT som en tjänst används de normala funktionerna för tjänster i Windows. OBS! Innan tjänsten startas är det lämpligt att skapa en dedikerad användare som tjänsten kan köras under. Detta har framförallt betydelse för vilka rättigheter till nätverkskommunikation och skrivaranvändning som huvudprogrammet kommer att ha samt möjlighet till undantag från återkommande lösenordsbyten. För att justera användare för tjänsten öppnar du tjänstehanteraren. I Windows XP gör du detta genom att välja Start -> Kör eller Start -> Run och därefter skriva services.msc i rutan och trycka retur. I Vista och Windows 7 klickar du istället på Windows-loggan/start-menyn och skriver samma sak direkt i sökfältet. Eventuellt får du därefter godkänna att tjänstehanteraren startas. Leta upp tjänsten "Unifaun OnlineConnect" i listan och visa sedan dess egenskaper genom att dubbelklicka på tjänsten. På fliken Konto markerar du valet "Det här kontot" och anger sedan konto samt lösenord. Kontrollera att huvudprogrammet kan köras med valt konto genom att starta tjänsten (kan göras från fliken Allmänt). När inställningen för inloggning gjorts och tjänsten kan startas kan det vara lämpligt att ändra "Startmetod" från "Manuellt" till "Automatiskt" så att huvudprogrammet alltid startas om datorn startas om. Klicka på fliken Allmänt, byt startmetod till Automatiskt och klicka på OK. OBS! När UOCT körs ligger det två Unifaun OnlineConnect.exe processer igång i aktivitetshanteraren och det är normalt.

4 Steg 4 Konfigurera UOCT Administration av UOCT För att göra inställningar och övervaka statusen för Unifaun OnlineConnect används administrationsprogrammet som startas med genvägen "Administration of Unifaun OnlineConnect". Administrationsprogrammet kommunicerar med huvudprogrammet för att visa och ändra inställningarna. Huvudprogrammet måste vara igång för att inställningar ska visas och vara tillgängliga för ändring. I administrationsprogrammets nedre högra hörn finns en indikation på om administrationsprogrammet har kontakt med huvudprogrammet. Om kontakt finns visas texten Ansluten, annars visas texten Frånkopplad. Administrationsprogrammets användargränssnitt består av en rad flikar som innehåller de olika funktioner som kan användas. I detta dokument behandlar vi endast det som är aktuellt för migreringen. Glöm inte att du kan se mer information med rullisten till höger om allt inte får plats i fönstret. Fliken Kommunikation På fliken Kommunikation görs de viktigaste inställningarna som bestämmer hur UOCT kommer att fungera. Här ska du ange uppgifterna som du antecknat/kopierat från gamla orderkopplingen, UWO. Börja med att klicka på Lägg till. Konto Ange ditt användar-id och lösenord (5) samt välj system (6). Orderfiler Här lägger du in sökvägar till dina orderfiler. Ange den sökväg (1) du antecknat från UWO. OBS! Var noga med att INTE ange sökväg till den gamla historikmappen med hanterade orderfiler. Se till att sökmask för orderfiler (2) och orderfilsformat (3) överensstämmer med dina anteckningar. I UOCT kan katalog för historik (4) inte väljas, denna sätts automatiskt av UOCT. Mer om detta hittar du på sista sidan av detta dokument. När du är klar, klicka på OK. Skrivare Om du hade alternativet Automatisk utskrift av kompletta order (7) valt i UWO ska du bocka i Direktutskrift här. Klicka därefter på Guiden utskriftsinställningar (rekommenderas) och stega igenom denna guide. Du kan behöva dina anteckningar om skrivartyper (10). Skrivaröversättningar Om du använt skrivaröversättningar (8) i UWO skapas dessa här. För att kunna göra det behöver du ha fler s.k. utskriftsmål. Se nästa avsnitt för detaljerad beskrivning av skrivaröversättningar i UOCT. Återrapportering Om återrapportering används (9) ska du bocka i Aktivera återrapportering. Se också till att inställningen under Filter är satt till Återrapportera endast vid direktutskrift samt att Filformat är satt till Standard. När du är klar klickar du på OK. Programmet sparar inställningar automatiskt. När ett konto läggs till eller modifieras visas en dialog med flikar för de olika inställningarna kopplade till ett konto, som du kan se ovan. Kolumnerna i listan med konton har en motsvarande flik i dialogen för ändringar. Genom att dubbelklicka på en viss kolumn i listan för det konto som ska ändras öppnas dialogen på motsvarande flik. I UOCT kan du lägga upp flera konton (Användar-id) från både Unifaun Online och Pacsoft Online som har Unifaun Orderkoppling aktiverat.

5 Skrivaröversättningar Observera att skrivaröversättningar endast är tillgängliga om direktutskrift är aktiverat enligt föregående avsnitt. Om du inte har använt skrivaröversättningar tidigare (8) kan du hoppa över detta avsnitt. På fliken skrivaröversättningar kan olika kombinationer av utskriftsmål från fliken Skrivare kombineras under fritt valda namn. Dessa namn kan sedan anges i orderfiler för att styra vilka utskriftsmål en viss sändning kan skrivas ut på. Ett vanligt exempel är att olika packplatser har var sin etikettskrivare. Namnet på respektive packplats anges i orderfilen för att sändningarna enbart ska skrivas ut på packplatsens egen etikettskrivare. Här kan du använda dig av dina anteckningar (10). Exempel: Ditt företag har två packplatser. Dessa packplatser har var sin etikettskrivare resp. laserskrivare för eventuella fraktsedlar. I UOCT motsvarar detta fyra utskriftsmål. Vi börjar med att definiera dessa. I Administration of Unifaun OnlineConnect klickar du på fliken Kommunikation. Dubbelklicka på kolumnen Skrivare. Om du har stegat igenom Guiden utskriftsinställningar enligt tidigare avsnitt så har du troligen två utskriftsmål definierade, Etikettskrivare och Övriga dokument som du nu tar bort. Klicka på Lägg till. Det första utskriftsmålet döper vi till Packplats 1. Vi förmodar att skrivaren är installerad med tillverkarens drivrutin så i Skrivartyp anger vi Termoskrivare. Om skrivaren hade varit installerad med drivrutinen Generic /Text Only hade vi varit tvungna att ange skrivartyp här, beroende på märke och modell. Vi rekommenderar dock att tillverkarens drivrutin används och att skrivartypen då sätts till Termoskrivare. Se för nedladdning av drivrutiner till de skrivare Unifaun säljer och har support för. Som Papperstyp sätter vi Termo 107x250 mm som är standard transportetikett. Under skrivare väljer vi Använd vald skrivare och pappersfack (anges nedan), klickar på Välj och anger skrivaren som står vid den första packplatsen, i vårt exempel heter den Zebra LP2844-Z. När vi nu klickar på OK har vi det första utskriftsmålet klart.

6 Vi fortsätter med att lägga en till etikettskrivare på samma sätt samt två laserskrivare som eventuella fraktsedlar ska skrivas ut på. För laserskrivare väljer vi Laserskrivare som Skrivartyp samt Normalt A4 som Papperstyp. Till slut har vi fyra utskriftsmål. Nu återstår endast att tala om för UOCT vilka utskriftsmål ska kopplas till vilken skrivaröversättning. Klicka på fliken Skrivaröversättning och sedan på Lägg till. Kolumnnen Namn motsvarar det värde som skickas i orderfilen. Om du använt skrivaröversättningar i UWO så ser du till att namn stämmer överens med dina anteckningar (8) under Skrivar-id. I vårt exempel är det packbord1 för den första packplatsen och packbord2 för den andra. Vi lägger till dessa två och bockar i de aktuella skrivarna/utskriftsmålen för dessa packplatser.

7 Skrivaröversättning klar. Klicka på OK och sedan på knappen Spara i övre högra hörnet. Steg 5 Driftsätt När allt är klart bör du göra några tester och se så att allt fungerar som det ska. Var noga med att stänga av den gamla orderkopplingen (UWO) sa att programmen inte körs parallellt. Kolla också eventuella inställningar så att UWO inte ligger i Autostart på den aktuella datorn samt att tjänsten Unifaun WebOrder inte startar automatiskt. Vi rekommenderar att du tar bort den gamla orderkopplingen (UWO) när allt fungerar som det ska. Kommentarer I UOCT kan inte katalog för historik väljas av användaren utan sätts av UOCT. Behandlade orderfiler hamnar i UOCTs arbetskatalog som finns i användarens hemkatalog. Observera att behandlade orderfiler har modifierats av UOCT och inte motsvarar ursprungsfilen. Behandlade orderfiler kan inte återanvändas utan redigering. Exempel: Om UOCT körs som användaren Kalle lagras behandlade orderfiler i följande katalog. Windows XP och Windows Server 2003 C:\Documents and settings\kalle\unifaun\weborder\data\tasks\importing\done Windows Vista, 7 samt Windows Server 2008* C:\Users\Kalle\unifaun\weborder\data\tasks\importing\done alternativt C:\Användare\... om operativsystemet är svenskt. Unifaun OnlineConnect har många fler funktioner och inställningsmöjligheter än vad som täcks av detta dokument. Fullständig dokumentation av Unifaun OnlineConnect hittar du under Hjälp > Hjälpsida när du är inloggad i onlinesystemet.

Unifaun Orderkoppling

Unifaun Orderkoppling Unifaun Orderkoppling Unifaun OnlineConnect Installation och användning 2013-01-31 2 Innehåll 1 Översikt... 3 1.1 Orderfilen... 3 1.2 Systemkrav... 3 1.3 Så här fungerar det... 4 2 Installation i Windows-baserade

Läs mer

Unifaun OnlinePrinter

Unifaun OnlinePrinter Unifaun OnlinePrinter Pacsoft Online 2015-01-30 2 Innehåll 1 Ändra skrivarinställningar Unifaun OnlinePrinter... 3 2 Autoinstallation av Unifaun OnlinePrinter... 4 3 Installation av Java... 5 4 Felsökning

Läs mer

Unifaun OnlinePrinter

Unifaun OnlinePrinter Unifaun OnlinePrinter Unifaun Online 2013-04-25 2 Innehåll 1 Ändra skrivarinställningar Unifaun OnlinePrinter... 3 2 Autoinstallation av Unifaun OnlinePrinter... 4 3 Installation av Java... 6 4 Felsökning

Läs mer

ARX på Windows Vista, Windows 7 eller Windows 2008 server

ARX på Windows Vista, Windows 7 eller Windows 2008 server ARX på Windows Vista, Windows 7 eller Windows 2008 server 1. Inledning För att den i Arx interna Jetty Web servern skall kunna skapa temporära filer måste den ha tillgång till en användarkatalog (ett användarkonto)

Läs mer

Installationsguide Unifaun Transport

Installationsguide Unifaun Transport Installationsguide Unifaun Transport med Visma Administration 500, 1000, 2000 eller Visma Förening samt Visma Integration (version 5.11 eller nyare). 2012-01-23 2 Innehåll 1 Förberedelser... 3 1.1 Förberedelser

Läs mer

Handledning för Installation av etikettskrivare

Handledning för Installation av etikettskrivare Handledning för Installation av etikettskrivare Windows 7 Expert Systems 2011 Expert Systems kundtjänst: Senast Uppdaterad: 15-02-23 Exder Etikettskrivare Windows 7 Sida 2 av 23 Innehållsförteckning 1.

Läs mer

Användarmanual för Pagero Kryptering

Användarmanual för Pagero Kryptering för Pagero Kryptering Version 1.1-1 - Allmänt... 3 Kryptering av filer... 3 Dekryptering av filer... 3 Installation... 4 Inställningar... 5 Skapa nycklar... 6 Lägg till kataloger för övervakning... 6 Lägg

Läs mer

Installation av. Vitec Mäklarsystem

Installation av. Vitec Mäklarsystem Installation av Vitec Mäklarsystem Innehållsförteckning 1. Inledning... 2 2. Installera Vitec Mäklarsystem... 3 3. Inställningar av rättigheter i Windows Vista och Windows 7... 7 4. Första gången du startar...

Läs mer

Hur patchar man Entré?

Hur patchar man Entré? Entré Hur patchar man Entré? OBS! Från version 5.3 går det ej att köra Entré-klienten på Windows XP eller Windows Server 2003. När det gäller Windows Server 2003 kan man använda den som filserver men det

Läs mer

Skicka information från MONITOR till Unifaun Orderkoppling

Skicka information från MONITOR till Unifaun Orderkoppling Skicka information från MONITOR till Unifaun Orderkoppling Denna instruktion visar hur en integration mellan MONITOR och Unifaun skapas. Unifaun Orderkoppling Unifaun Orderkoppling är en tilläggstjänst

Läs mer

Installation/uppdatering av Hogia Personal fr.o.m. version 13.1

Installation/uppdatering av Hogia Personal fr.o.m. version 13.1 Installation/uppdatering av Hogia Personal fr.o.m. version 13.1 Viktig information gällande installation Från version 12.2 av Hogia Personal krävs Microsoft.Net Framework 3.5 SP1 för att installation skall

Läs mer

Flytt av. Vitec Mäklarsystem

Flytt av. Vitec Mäklarsystem Flytt av Vitec Mäklarsystem Augusti 2014 Innehållsförteckning 1. Inledning... 2 Förutsättningar... 2 Läs noga igenom manualen... 2 Systemkrav... 2 Kundservice/Teknisk support... 2 2. Skapa säkerhetskopia...

Läs mer

Hur patchar man Entré?

Hur patchar man Entré? Entré Förberedelser. Hur patchar man Entré? OBS! Från version 5.3 går det ej att köra Entré-klienten på Windows XP eller Windows Server 2003. När det gäller Windows Server 2003 kan man använda den som

Läs mer

Installation av. Vitec Mäklarsystem

Installation av. Vitec Mäklarsystem Installation av Vitec Mäklarsystem 2012-11-19 Innehållsförteckning 1. Inledning... 3 2. Installera Vitec Mäklarsystem... 4 3. Inställningar av rättigheter i Windows Vista och Windows 7... 7 4. Första gången

Läs mer

Startanvisning för Bornets Internet

Startanvisning för Bornets Internet Startanvisning för Bornets Internet Denna guide kommer att hjälpa dig igång med Bornets Internet. Sidan 1 av 41 Innehållsförteckning Titel Sidan Kapitel 1. Introduktion... 3 Kapitel 2. TCP/IP-inställningar

Läs mer

Din guide till. Klientinstallation MS Driftservice

Din guide till. Klientinstallation MS Driftservice Din guide till Klientinstallation MS Driftservice September 2012 Innehåll ALLMÄNT... 3 Gamla klienter... 3 Installation... 3 Vid problem... 5 inställningar för brandväggar... 6 Inställningar för Windows

Läs mer

Kompletterande instruktioner för installation och konfiguration av HMS-server för koppling mot KONTAKT

Kompletterande instruktioner för installation och konfiguration av HMS-server för koppling mot KONTAKT Kompletterande instruktioner för installation och konfiguration av HMS-server för koppling mot KONTAKT Innehållsförteckning 1 Maskinkrav innan installation 2 Konfigurera IIS 3 Installationsanvisningar

Läs mer

OBS! FÖRSÖK INTE INSTALLERA PROGRAMVARAN INNAN DU HAR LÄST DET HÄR DOKUMENTET.

OBS! FÖRSÖK INTE INSTALLERA PROGRAMVARAN INNAN DU HAR LÄST DET HÄR DOKUMENTET. INSITE INSTALLATIONSBULLETIN Sid 2: Installera INSITE Sid 7: Ta bort INSITE OBS! FÖRSÖK INTE INSTALLERA PROGRAMVARAN INNAN DU HAR LÄST DET HÄR DOKUMENTET. OM PROGRAMVARAN INSTALLERAS ELLER ANVÄNDS PÅ FELAKTIGT

Läs mer

Användarhantering Windows 7 I denna laboration kommer vi att skapa nya användare och grupper och titta på hur man hantera dessa.

Användarhantering Windows 7 I denna laboration kommer vi att skapa nya användare och grupper och titta på hur man hantera dessa. Användarhantering Windows 7 I denna laboration kommer vi att skapa nya användare och grupper och titta på hur man hantera dessa. Antal: Enskilt Material: En dator med Windows 7 (Vista, Windows 8 eller

Läs mer

INSTALLATION AV VITEC MÄKLARSYSTEM

INSTALLATION AV VITEC MÄKLARSYSTEM INSTALLATION AV VITEC MÄKLARSYSTEM Studentversion september 2013 Innehållsförteckning 1. Installera VITEC Mäklarsystem... 2 2. Läs noga igenom manualen... 2 3. Systemkrav... 2 4. Kundservice/Teknisk support...

Läs mer

Besök 08. Användarmanual. Administration, registrera & inställningar. ANVÄNDARMANUAL Administration, registrera & inställningar

Besök 08. Användarmanual. Administration, registrera & inställningar. ANVÄNDARMANUAL Administration, registrera & inställningar Besök 08 Användarmanual Administration, registrera & inställningar ANVÄNDARMANUAL Administration, registrera & inställningar Innehåll Inställningsguiden, steg för steg... 3 Steg 1 (Licens)... 3 Steg 2

Läs mer

Installationsanvisningar VISI Klient

Installationsanvisningar VISI Klient Installationsanvisningar VISI Klient 1. Syfte Syftet med detta dokument är att beskriva hur man installerar Visi på din dator. Dokumentet är uppdelat i fyra delar: Installation Grundinställningar Kom igång

Läs mer

Instruktion för installation av etikettskrivare 2.27

Instruktion för installation av etikettskrivare 2.27 Instruktion för installation av etikettskrivare 2.27 1/17 Dokumenthistorik: Revision Datum Utförd av Kommentar 1.0 2017-10-20 Jonte Rydberg Första utgåva 1.7 2018-11-08 Jonte Rydberg Uppdaterat info för

Läs mer

Installation av. Vitec Online

Installation av. Vitec Online Installation av Vitec Online Innehållsförteckning Inledning... 3 Allmän konfiguration av router och brandvägg... 4 Installera Vitec Online Server... 6 Lösenord för inloggning i Mäklarsystemet... 9 Klientinstallation...

Läs mer

LEX INSTRUKTION LEX LDAP

LEX INSTRUKTION LEX LDAP LEX INSTRUKTION LEX LDAP Innehållsförteckning LEX INSTRUKTION LEX LDAP... 1 1 INLEDNING... 1 2 INSTALLATION... 2 3 LEXLDAPSERVICE - KLIENTEN... 3 3.1 HUVUDFÖNSTER... 3 3.2 INSTÄLLNINGAR... 4 3.2.1 Lex...

Läs mer

Innehåll Information om hemkatalog och lagring av filer... 2 PC... 2 GDA-dator, Windows

Innehåll Information om hemkatalog och lagring av filer... 2 PC... 2 GDA-dator, Windows 2019-02-21 IT-ENHETEN Innehåll Information om hemkatalog och lagring av filer... 2 PC... 2 GDA-dator, Windows 10... 2 Öppna hemkatalogen... 2 Kontrollera synkronisering av hemkatalog... 4 Återställning

Läs mer

SNABBGUIDE för studenter windows. Utskriftshantering, Kopiering och Scanning

SNABBGUIDE för studenter windows. Utskriftshantering, Kopiering och Scanning SNABBGUIDE för studenter windows Utskriftshantering, Kopiering och Scanning Installation av klient på din privata dator Installation av klient För att kommunicera med utskriftssystemet behöver varje dator

Läs mer

Integration med Vitec Express

Integration med Vitec Express i Softphone Integration med Vitec Express Med s molnväxellösning FrontOffice och Vitecs molnbaserade affärssystem Vitec Express kan mäklare jobba i Vitec och kommunicera med kunder på ett mycket enkelt

Läs mer

Installation av. Vitec Mäklarsystem Office

Installation av. Vitec Mäklarsystem Office Installation av Vitec Mäklarsystem Office 2016-02-18 Innehållsförteckning 1. Inledning... 3 A. Förberedelser... 3 B. Läs noga igenom manualen... 3 C. Systemkrav - minimum... 3 D. Programsupport/Teknisk

Läs mer

Windows 10 systemverktyg

Windows 10 systemverktyg Windows 10 systemverktyg Version 2017 / www.utb.marber.se Sida 1 Innehållsförteckning 1 Systemverktyg... 3 1.1 Energialternativ... 3 1.2 Avinstallera program... 3 1.3 Skapa en återställningspunkt... 5

Läs mer

Hur patchar man Entré?

Hur patchar man Entré? Entré Förberedelser. Hur patchar man Entré? OBS! Från version 5.3 går det ej att köra Entré-klienten på Windows XP eller Windows Server 2003. När det gäller Windows Server 2003 kan man använda den som

Läs mer

Anvisningar för installation och borttagning av skrivardrivrutinerna Windows PostScript och PCL utgåva 8

Anvisningar för installation och borttagning av skrivardrivrutinerna Windows PostScript och PCL utgåva 8 Anvisningar för installation och borttagning av skrivardrivrutinerna Windows PostScript och PCL utgåva 8 I den här Viktigt-filen får du anvisningar om hur du installerar drivrutinerna för egen PostScript

Läs mer

Innehåll Information om hemkatalog och lagring av filer... 2 PC... 3 DAFGU-/GDA-dator, Windows

Innehåll Information om hemkatalog och lagring av filer... 2 PC... 3 DAFGU-/GDA-dator, Windows 2018-02-02 IT-ENHETEN Innehåll Information om hemkatalog och lagring av filer... 2 PC... 3 DAFGU-/GDA-dator, Windows 10... 3 Öppna hemkatalogen... 3 Kontrollera synkronisering av hemkatalog... 4 Återställning

Läs mer

Instruktion för installation av etikettskrivare 2.31

Instruktion för installation av etikettskrivare 2.31 Instruktion för installation av etikettskrivare 2.31 1/20 Dokumenthistorik: Revision Datum Utförd av Kommentar 1.0 2017-10-20 Jonte Rydberg Första utgåva 1.7 2018-11-08 Jonte Rydberg Uppdaterat info för

Läs mer

Instruktion till. PigWin PocketPigs. Del 1 - Installation 2008-07-10

Instruktion till. PigWin PocketPigs. Del 1 - Installation 2008-07-10 Instruktion till PigWin PocketPigs Del 1 - Installation 2008-07-10 INNEHÅLL Installation...3 Förberedelser - pocket...3 Förberedelser - PC...3 PocketPigs...4 Pocket PC nr. 2...5 Installation av AgroSync...6

Läs mer

FIBER INSTALLATIONSHANDBOK VERSION 1.0. Felanmälan och support nås på 0502-60 65 90. Alla dagar 08:00-22:00

FIBER INSTALLATIONSHANDBOK VERSION 1.0. Felanmälan och support nås på 0502-60 65 90. Alla dagar 08:00-22:00 FIBER INSTALLATIONSHANDBOK VERSION 1.0 Felanmälan och support nås på 0502-60 65 90 Alla dagar 08:00-22:00 1. ANSLUT OCH KONFIGURERA DIN UTRUSTNING Er anslutning är klar först när den gröna lampan på Fiberkonverten

Läs mer

Marking System Software Easy to use and freedom of choice INSTALLATIONSGUIDE. Printer cab, FLEXIMARK Software

Marking System Software Easy to use and freedom of choice INSTALLATIONSGUIDE. Printer cab, FLEXIMARK Software Marking System Software Easy to use and freedom of choice INSTALLATIONSGUIDE Printer cab, FLEXIMARK Software 1. Installera Skrivare. 1. Se ALLTID till att din dator har de senaste uppdateringarna ifrån

Läs mer

INSTALLATIONSGUIDE. Uppdatering av ditt Mamut-system

INSTALLATIONSGUIDE. Uppdatering av ditt Mamut-system INSTALLATIONSGUIDE Uppdatering av ditt Mamut-system DETALJERAD GUIDE OM HUR DU STEG-FÖR-STEG UPPDATERAR DIN VERSION AV MAMUT BUSINESS SOFTWARE FRÅN VERSION 9.0 ELLER SENARE Mamut Kunskapsserie, nr. 5-2007

Läs mer

Installationsanvisningar. till IST Analys

Installationsanvisningar. till IST Analys Installationsanvisningar för IEklient till IST Analys 2 Med rätt säkerhetsinställningar i din webbläsare ska det vara enkelt att komma igång med IST analys. Allt ska då laddas hem och starta automatiskt

Läs mer

TIS-Web startguide 3.6. TIS-Web Startguide

TIS-Web startguide 3.6. TIS-Web Startguide TIS-Web Startguide Den här guiden hjälper dig komma igång med de vanligaste funktionerna i TIS-Web, ladda upp data och utvärdering av färdskrivardata. För mer detaljerad information se manualerna som finns

Läs mer

Installationsanvisning för Su Officemallar 2013 För PC

Installationsanvisning för Su Officemallar 2013 För PC 1 (9) INSTALLATIONSANVISNING MS Office 2013 - Windows 2013-11-26 Installationsanvisning för Su Officemallar 2013 För PC Word och PowerPoint Innehållsförteckning Var hittar jag Su Officemallar?... 2 Är

Läs mer

Kom igång med Etikettskrivaren 1. Ladda ner följande installationsprogram Ladda ner Drivrutiner för etikettskrivare Zebra

Kom igång med Etikettskrivaren 1. Ladda ner följande installationsprogram Ladda ner Drivrutiner för etikettskrivare Zebra Kom igång med Etikettskrivaren Följande är en lathund över de installationer/inställningar som behöver göras i ditt operativsystem för att skrivaren ska fungera fullt ut. Vi utgår ifrån att du har en skrivare

Läs mer

FIRSTCLASS. Innehåll:

FIRSTCLASS. Innehåll: FIRSTCLASS Innehåll: Hämta klient...2 Installera klient...2 Konfigurera klient...2 Koppla upp...3 Skrivbordet...3 Mailbox...3 Presentation...3 Skapa ett nytt meddelande...4 Söka mottagare för nytt meddelande...4

Läs mer

Meditech. CardioVisions. version 1.19.xx. Installationshandledning

Meditech. CardioVisions. version 1.19.xx. Installationshandledning Meditech CardioVisions version 1.19.xx Installationshandledning Introduktion Meditech CardioVisions är en progravara som används för att kommunicera med monitorer tillverkade av Meditech Ltd. Programmet

Läs mer

Kom igång med Advance Online portal med certifikatsverifiering

Kom igång med Advance Online portal med certifikatsverifiering Kom igång med Advance Online portal med certifikatsverifiering Först skall certifikatet installeras på de datorer som skall kunna logga in i Online. Det gör du på följande sätt. Spara zip-filen med certifikatet

Läs mer

AutoTrader LE. Användarmanual. Autostock AB, 2013

AutoTrader LE. Användarmanual. Autostock AB, 2013 AutoTrader LE Användarmanual Autostock AB, 2013 Table of Contents Inledning 3 Installera AT LE 4 Att komma igång 6 Ändra utseende 7 Support och uppdatering 8 Lägg till nya instrument 10 Ändra loginuppgifter

Läs mer

Installation av e-post i Outlook 2016 Med 2018 års uppdateringar.

Installation av e-post i Outlook 2016 Med 2018 års uppdateringar. Installation av e-post i Outlook 2016 Med 2018 års uppdateringar. För kunder hos Argonova Systems med maildrift hos GleSYS OBS! Outlook kommer att påstå att något är fel, det är inte fel. Läs noga och

Läs mer

BaraTrav Prenumeration och Installation Version 1.3.4

BaraTrav Prenumeration och Installation Version 1.3.4 BaraTrav Prenumeration och Installation Version 1.3.4 Prenumeration För att kunna använda BaraTrav behöver du en prenumeration. Den skapar du på BaraTrav.se. Du behöver registrera namn och adressuppgifter.

Läs mer

Installationsanvisning - Kopplingen mellan GK96 och golf.se -

Installationsanvisning - Kopplingen mellan GK96 och golf.se - Installationsanvisning - Kopplingen mellan GK96 och golf.se - (Läs hela anvisningen innan du installerar)!denna installationsanvisning innehåller förändringar från tidigare versioner! 1. Programmets syfte...

Läs mer

Win95/98 Nätverks Kompendium. av DRIFTGRUPPEN

Win95/98 Nätverks Kompendium. av DRIFTGRUPPEN Win95/98 Nätverks Kompendium av DRIFTGRUPPEN Sammanfattning Vad håller jag i handen? Detta är en lättförståelig guide till hur man lägger in och ställer in nätverket i Windows 95 och 98 Efter 6 (sex) enkla

Läs mer

Kom igång med Skype (PC)

Kom igång med Skype (PC) Kom igång med Skype (PC) 1. För att kunna använda Skype måste du först ladda ner programmet till din dator och ditt operativsystem. Klicka på länken nedan så kommer du till sidan där du kan ladda ner Skype

Läs mer

Installera Windows Custom PostScript- eller PCL-skrivardrivrutin

Installera Windows Custom PostScript- eller PCL-skrivardrivrutin Installera Windows Custom PostScript- eller PCL-skrivardrivrutin I den här Viktigt-filen får du anvisningar om hur du installerar den Custom PostScript- eller PCLskrivardrivrutinen i Windows-system. Med

Läs mer

Författare Version Datum. Visi System AB 2.0 2009 03 30

Författare Version Datum. Visi System AB 2.0 2009 03 30 1. Syfte Syftet med detta dokument är att beskriva hur man installerar Visi på din dator. Dokumentet är uppdelat i fyra delar: Installation Grundinställningar Kom igång med Visi Felsökning 1.1. Systemkrav

Läs mer

LIMITED DESKTOP. Version Januari 2008

LIMITED DESKTOP. Version Januari 2008 LIMITED DESKTOP Version 1.01 Januari 2008 Innehållsförteckning Rekommenderad utrustning... 5 Installation... 5.NET Framework 1.1... 5 Limited Desktop... 5 Programinformation... 5 Programmet Limited Desktop...

Läs mer

Manuell installation av SQL Server 2008 R2 Express för SSF Timing

Manuell installation av SQL Server 2008 R2 Express för SSF Timing Manuell installation av SQL Server 2008 R2 Express för SSF Timing Innehåll 1. Metoder att installera...1 2. Förutsättningar...2 DotNet Framework 3.5...2 MSI Installer 4.5...2 3. Hämta SQL Server 2008 R2

Läs mer

Uppdatering till Windows 8.1 steg för steg-guide

Uppdatering till Windows 8.1 steg för steg-guide Uppdatering till Windows 8.1 steg för steg-guide Installera och uppdatera Windows 8.1 Uppdatera BIOS, program, drivrutiner och kör Windows Update Välj en av installationstyperna Installera Windows 8.1

Läs mer

Installationsanvisningar VisiMIX. Ansvarig: Visi System AB Version: 2.2 Datum: 2009-02-17 Mottagare: Visi MIX kund

Installationsanvisningar VisiMIX. Ansvarig: Visi System AB Version: 2.2 Datum: 2009-02-17 Mottagare: Visi MIX kund Sida: 1(5) Installationsanvisningar VisiMIX Ansvarig: Visi System AB Version: 2.2 Datum: 2009-02-17 Mottagare: Visi MIX kund Detta dokument Detta dokument beskriver hur man installerar Visi Mix på en server.

Läs mer

Xerox Device Agent, XDA-Lite. Installationsguide

Xerox Device Agent, XDA-Lite. Installationsguide Xerox Device Agent, XDA-Lite Installationsguide Introduktion XDA-Lite XDA-Lite är ett program avsett för insamling av data från skrivare. Det används framför allt för att automatiskt skicka in mätaravläsningar

Läs mer

Myndigheten för samhällsskydd och beredskap 1 (10) Datum 2012-03-16 0.7. Installationsguide ROPA

Myndigheten för samhällsskydd och beredskap 1 (10) Datum 2012-03-16 0.7. Installationsguide ROPA samhällsskydd och beredskap 1 (10) Installationsguide ROPA samhällsskydd och beredskap 2 (10) Installationsguide ROPA ROPA version Myndigheten för samhällsskydd och beredskap Avdelningen för utbildning,

Läs mer

INSTALLATION AV VITEC MÄKLARSYSTEM. Studentversion

INSTALLATION AV VITEC MÄKLARSYSTEM. Studentversion INSTALLATION AV VITEC MÄKLARSYSTEM Studentversion Innehållsförteckning 1. Installera VITEC Mäklarsystem... 2 2. Läs noga igenom manualen... 2 3. Systemkrav... 2 4. Kundservice/Teknisk support... 2 5. Start

Läs mer

Användarmanual. VisitLog 1.3. RIW Software Technology AB www.riwsoftware.com

Användarmanual. VisitLog 1.3. RIW Software Technology AB www.riwsoftware.com Användarmanual VisitLog 1.3 Innehållsförteckning 1 Inledning... 3 2 Vad är VisitLog?... 3 3 Innan du börjar... 3 4 Administration... 4 4.1 Lokala inställningar... 4 4.1.1 Skrivarinställningar... 4 4.1.2

Läs mer

IT-system. BUP Användarmanual

IT-system. BUP Användarmanual IT-system Användarmanual Innehållsförteckning 1. Att komma igång med... 1 1.1 Installera... 1 1.1.1 Byt databas... 1 1.1.2 Behörighet att byta databas... 2 1.2 Logga in... 3 1.2 Inloggad... 3 1.3 Logga

Läs mer

Installera SoS2000. Kapitel 2 Installation Innehåll

Installera SoS2000. Kapitel 2 Installation Innehåll Kapitel 2 Installation Innehåll INSTALLATION MDAC och ODBC...2 Installera SoS2000 i arbetsplatsen...2 SoS2000 serverprogramvara...2 SoS2000 och övriga Office program...3 Avinstallera SoS2000...3 Brandväggar...3

Läs mer

Manual Godman Redovisning

Manual Godman Redovisning Installation Sid 2 Avinstallera Sid 4 Installation från CD Sid 6 Uppdateringar Sid 7 Manual Godman Redovisning Sid 8 Skapa huvudman, God man Sid 8 Skapa ditt första räkenskapsår Sid 8 Bankkonton Sid 9

Läs mer

Uppdatering till Windows 8.1 steg för steg-guide

Uppdatering till Windows 8.1 steg för steg-guide Uppdatering till Windows 8.1 steg för steg-guide Installera och uppdatera Windows 8.1 Uppdatera BIOS, program, drivrutiner och kör Windows Update Välj en av installationstyperna Installera Windows 8.1

Läs mer

Installationsmanual Klientapplikation

Installationsmanual Klientapplikation Installationsmanual Klientapplikation Innehållsförteckning Innehåll Innehållsförteckning... 2 1 Inledning... 3 2 Program att installera... 3 2.1 Anoto pendirector 2.2.2... 3 2.2 Mobipen Pgc Sender 1.2...

Läs mer

Manuell installation av SQL Server 2008 R2 Express SP2 fo r SSF Timing

Manuell installation av SQL Server 2008 R2 Express SP2 fo r SSF Timing Manuell installation av SQL Server 2008 R2 Express SP2 fo r SSF Timing 1 Förutsättningar 1.1 Windows 7 och nyare DotNet Framework 3.5 SQL server 2008R2 kräver dotnet framework(.net) 2.0 för att fungera.

Läs mer

ALEPH ver. 16 Introduktion

ALEPH ver. 16 Introduktion Fujitsu, Westmansgatan 47, 582 16 Linköping INNEHÅLLSFÖRTECKNING 1. SKRIVBORDET... 1 2. FLYTTA RUNT M.M.... 2 3. LOGGA IN... 3 4. VAL AV DATABAS... 4 5. STORLEK PÅ RUTORNA... 5 6. NAVIGATIONSRUTA NAVIGATIONSTRÄD...

Läs mer

DGC IT Manual Citrix Desktop - Fjärrskrivbord

DGC IT Manual Citrix Desktop - Fjärrskrivbord DGC IT Manual Citrix Desktop - Fjärrskrivbord Ver 130912 Innehåll 1 Använda Citrix Desktop - Fjärrskrivbord... 2 2 Inställningar i Fjärrskrivbordet... 7 Kontrollera att de applikationer du har tillgång

Läs mer

Årsskiftesrutiner i HogiaLön Plus SQL

Årsskiftesrutiner i HogiaLön Plus SQL Årsskiftesrutiner i HogiaLön Plus SQL Installation av HogiaLön Plus version 14.0 samt anvisningar till IT-ansvarig eller IT-tekniker Installation på Terminal Server: En korrekt installation i Terminal

Läs mer

Installationsbeskrivning för CAB Service Platform med CABInstall

Installationsbeskrivning för CAB Service Platform med CABInstall Installationsbeskrivning för CAB Service Platform med CABInstall INLEDNING... 2 INSTALLATION... 3 AVANCERAD INSTALLATION... 10 YTTERLIGARE INFORMATION... 11 Proxy... 11 Sida 1 av 12 Inledning Denna beskrivning

Läs mer

Installationsguide ELCAD 7.10

Installationsguide ELCAD 7.10 Installationsguide ELCAD 7.10 Innehållsförteckning Inledning... 2 Installation av ELCAD 7.10... 2 Viktiga nyheter om installationen... 2 Före installationen... 2 Ladda hem internationell version... 2 Ladda

Läs mer

Skicka SMS/e-post påminnelser från Microsoft Excel

Skicka SMS/e-post påminnelser från Microsoft Excel SMS REMINDER Skicka SMS/e-post påminnelser från Microsoft Excel Idag har det blivit alltmer populärt att tillhandahålla tjänsten att påminna kunder och medlemmar om kommande möten eller besök via SMS eller

Läs mer

I systemet kan man exempelvis skriva ut etiketter, fraktsedlar, tullpapper etc, och de sker automatisk EDI-överföring till vald speditör.

I systemet kan man exempelvis skriva ut etiketter, fraktsedlar, tullpapper etc, och de sker automatisk EDI-överföring till vald speditör. Integration till Unifaun Online och Pacsoft Unifaun Online är ett internetbaserat system som kan hantera flera olika speditörfirmor. I systemet kan man exempelvis skriva ut etiketter, fraktsedlar, tullpapper

Läs mer

INSTALLATION AV KLIENT

INSTALLATION AV KLIENT INSTALLATION AV KLIENT BOOK-IT 8.0 2015-03-27 Axiell Sverige AB, Box 24014, 224 21 Lund Fältspatvägen 4, 224 78 Lund, tel: 046-2700 400, e-post: axiellsverige@axiell.com Innehållsförteckning Förberedelse

Läs mer

KLARA BARCODE. Program- och maskinvara 2014-08-29. Nordic Port AB Mölndalsvägen 93 Tfn: 031 773 99 20 Sida 1 (6) 412 63 GÖTEBORG

KLARA BARCODE. Program- och maskinvara 2014-08-29. Nordic Port AB Mölndalsvägen 93 Tfn: 031 773 99 20 Sida 1 (6) 412 63 GÖTEBORG KLARA ARCODE Program- och maskinvara 2014-08-29 Nordic Port A Mölndalsvägen 93 Tfn: 031 773 99 20 Sida 1 (6) KLARA arcode Program- och maskinvara 1 Dokumentinformation Detta dokument beskriver kortfattat

Läs mer

När programmet är nyinstallerat finns endast en användare, SA (Systemadmininstratör), upplagd och denne har inte något lösenord.

När programmet är nyinstallerat finns endast en användare, SA (Systemadmininstratör), upplagd och denne har inte något lösenord. Inställningar i CW Door-applikationer 1. Lägga upp ny användare 1.1 Användar-ID När programmet är nyinstallerat finns endast en användare, SA (Systemadmininstratör), upplagd och denne har inte något lösenord.

Läs mer

Installationsmanual ImageBank 2

Installationsmanual ImageBank 2 Document information ID: P001 Appendix D Rev: 3 Author: Ingvar Falconer Product nr: Title: Reviewed by: Approved by: P001 Installation Manual Product name: Tomas von Peltzer Date: 2014-10-22 Sign: Mattias

Läs mer

Uppstart Agda PS Hosting

Uppstart Agda PS Hosting Uppstart Agda PS Hosting Innehåll Sida 1. Installation och inloggning 1.1 Installation. 3 1.2 Inloggning Agda PS Hosting 4 1.3 Starta Agda PS... 5 2. Administration och rutiner för användning av Agda PS

Läs mer

Installation av etikettskrivare (Zebra GX420d) för Landstinget i Uppsala läns externa programportal.

Installation av etikettskrivare (Zebra GX420d) för Landstinget i Uppsala läns externa programportal. 1 (12) (Zebra GX420d) för Landstinget i. 2 (12) Innehåll 1 Versioner... 3 2 Bilagor... 3 3 Syfte... 4 4 Förutsättningar... 4 5 Installation och konfiguratin av skrivardrivrutin... 5 5.1 Nedladdning av

Läs mer

INSTALLATION AV KLIENT

INSTALLATION AV KLIENT 2016-09-07 INSTALLATION AV KLIENT BOOK-IT version 9.0 Axiell Sverige AB, Box 24014, 224 21 Lund. Besöksadress: Fältspatsvägen 4, 224 78 Lund tel 046-270 04 00, e-post: axiellsverige@axiell.com, www.axiell.se

Läs mer

Windows 2000, Windows XP och Windows Server 2003

Windows 2000, Windows XP och Windows Server 2003 Windows 2000, Windows XP och Windows Server 2003 "Förberedelser" på sida 3-14 "Snabbinstallation från CD-skiva" på sida 3-14 "Övriga installationssätt" på sida 3-15 "Felsökning i Windows 2000, Windows

Läs mer

Operativsystem - Windows 7

Operativsystem - Windows 7 Uppgift 5 B Operativsystem - Windows 7 Skapa mappar och undermappar Det finns olika sätt att skapa nya mappar på. Alternativ. Högerklicka på en tom yta. Håll muspekaren över Nytt. Klicka på Mapp Alternativ.

Läs mer

FLEX Personalsystem. Uppdateringsanvisning

FLEX Personalsystem. Uppdateringsanvisning FLEX Personalsystem Uppdateringsanvisning Innehållsförteckning UPPDATERING... 3 Allmänt... 3 Förberedelser... 3 Informera om uppdatering... 3 Ladda hem uppdateringsfiler... 4 Att observera vid uppdatering...

Läs mer

Instruktion: Trådlöst utbildningsnät orebro-utbildning

Instruktion: Trådlöst utbildningsnät orebro-utbildning Instruktion: Trådlöst utbildningsnät orebro-utbildning Sida 2 av 19 Innehållsförteckning 1 Inledning... 3 2 Så ansluter du till nätverket orebro-utbildning... 4 2.1 Allmän information:... 4 2.2 Enkel anslutning

Läs mer

Installationsguide fo r CRM-certifikat

Installationsguide fo r CRM-certifikat Installationsguide fo r CRM-certifikat För att säkerställa en säker inloggning till CRM Finance webb så behöver alla kunder installera ett kund-unikt klientcertifikat innan man kan försöka logga in i systemet.

Läs mer

Kom igång med Visma Byråpaket

Kom igång med Visma Byråpaket Kom igång med Visma Byråpaket Nedan följer en arbetsgång över hur du kommer igång med ditt Visma Byråpaket. När du har genomfört de instruktioner som är aktuella för dig och din byråpaketslösning, kan

Läs mer

Inloggning till Winst och installation av Java för användare med Mac

Inloggning till Winst och installation av Java för användare med Mac Inloggning till Winst och installation av Java för användare med Mac Version 1.0 2014-02-24 2 (5) Innehåll 1 FÖRUTSÄTTNINGAR... 3 2 LADDA NER OCH INSTALLERA JAVA... 3 3 INLOGGNING TILL WINST MED MAC...

Läs mer

Compose Connect. Hosted Exchange

Compose Connect. Hosted Exchange Sida 1 av 15 Compose Connect Hosted Exchange Presentation av lösningen: Compose Hosted Exchange Följande möjligheter finns för hantering av e-post 1. Lokalinstallerad Outlook-klient För att kunna använda

Läs mer

Windows 2000, Windows XP och Windows Server 2003

Windows 2000, Windows XP och Windows Server 2003 Windows 2000, Windows XP och Windows Server 2003 Det här avsnittet omfattar: "Förberedelser" på sidan 3-15 "Snabbinstallation från cd-skiva" på sidan 3-15 "Andra installationssätt" på sidan 3-16 "Felsökning

Läs mer

Introduktion. Pacsoft Online 2015-01-30

Introduktion. Pacsoft Online 2015-01-30 Introduktion Pacsoft Online 2015-01-30 2 Innehåll 1 Introduktion till Pacsoft Onlines användargränssnitt... 3 1.1 Grundläggande navigering... 3 1.2 Sökning efter information... 4 1.3 Inmatning av uppgifter...

Läs mer

WebOrderInstallation <====================>

WebOrderInstallation <====================> WebOrderInstallation 1 För installation av en kund som klient (en yttre användare som via WebOrderHandeln registrerar order) se vidare dokumentationen RdpKlientInstallation.pdf som kan hämtas ner från

Läs mer

KARLSBORGS ENERGI AB FIBER INSTALLATIONSHANDBOK REV. 2009.01

KARLSBORGS ENERGI AB FIBER INSTALLATIONSHANDBOK REV. 2009.01 KARLSBORGS ENERGI AB FIBER INSTALLATIONSHANDBOK REV. 2009.01 Karlsborgs Energi AB 2 Innehåll 1. KONTROLLERA DIN ANSLUTNING... 4 2. SÅ HÄR ANSLUTER DU DIN DATOR... 4 3. KONFIGURERA DIN PC FÖR INTERNET...

Läs mer

BLI VÄN MED DIN DATOR ENHETER MAPPAR FILER

BLI VÄN MED DIN DATOR ENHETER MAPPAR FILER BLI VÄN MED DIN DATOR ENHETER MAPPAR FILER Innehållsförteckning ENHETER...2 MAPPAR...2 VISNINGSLÄGEN...3 SORTERING...4 MAPPAR OCH FILER...5 FILNAMN...6 FILTILLÄGG...6 FILHANTERING KOPIERA FLYTTA BYTA NAMN

Läs mer

Installationsguide för FAR Komplett Offline 2.1.2

Installationsguide för FAR Komplett Offline 2.1.2 Installationsguide för FAR Komplett Offline 2.1.2 Denna guide gäller för installation av FAR Komplett Offline 2.1.2 på Windows XP, Windows Vista respektive Windows 7. Dialogrutorna kan skilja sig åt beroende

Läs mer

Att koppla FB till AD-inloggning

Att koppla FB till AD-inloggning Att koppla FB till AD-inloggning Helen Ekelöf 16. nov. 2017 (uppdaterad 10.april 2018) SOKIGO Box 315 731 27 Köping +46 (0)8 23 56 00 info@sokigo.com http://www.sokigo.com Org.nr: 556550-6309 INNEHÅLLSFÖRTECKNING

Läs mer

Vid problem med programmet kontakta alltid C/W Cadware AB på telefon 08-522 04 640

Vid problem med programmet kontakta alltid C/W Cadware AB på telefon 08-522 04 640 Installation av CW KeyDesign/DoorDesign Detta program görs och underhålls av C/W CadWare AB. CW KeyDesign/Doordesign säljs alltid med underhållsavtal med telefonsupport samt programuppdateringar på websidan:

Läs mer

Guide Autodesk Account

Guide Autodesk Account Denmark Germany Norway Sweden Guide Autodesk Account Administering av licenskonton Telefon: 010 211 69 00 Mail: info@nticad.se Website: www.nti.dk/sv Innehåll KOM IGÅNG FRÅN START TILL MÅL... 3 INNAN DU

Läs mer

Installation av CABAS

Installation av CABAS Quick start Installation av CABAS 1. Börja med att försäkra dig om att du har användarnamn och lösenord för CABAS. 2. OBS! Användarnamnet och dess lösenord är personligt. Om ni behöver fler användare av

Läs mer

Installera nätverksversion av Hogia ART

Installera nätverksversion av Hogia ART Sid 1 av 5 Installera nätverksversion av Hogia ART Administration på server och samtliga arbetsstationer. Installation av programvaror i nätverksmiljö kräver grundkunskaper i gällande nätverksoperativsystem.

Läs mer