Målsättning Övergripande mål Avancerad tillgänglighet Det vill säga att patienten ska få vård på rätt vårdnivå inom 3 dagar.

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Målsättning Övergripande mål Avancerad tillgänglighet Det vill säga att patienten ska få vård på rätt vårdnivå inom 3 dagar."

Transkript

1 Inledning Vårdcentralen Törnrosen har haft ett stort underskott på personal. Detta har lett till att vi tvingats se över vårt arbetssätt och inleda ett förändringsarbete redan innan vi gick kursen Bra Mottagning. Bra Mottagning blev en bekräftelse på att vi var på rätt väg och sporrade oss till att fortsätta vårt arbete. Verksamhetsprofil Vårdcentralen Törnrosen ligger i stadsdelen Rosengård i Malmö. Det speciella med denna stadsdel är att befolkningen kommer från många olika kulturer och många av invånarna är asylsökande. Många nyanlända invandrare söker sig till området mycket pga närheten till släkt, vänner och landsmän. Vårdcentralens öppettider är Medicinsk bedömning/tidsbokning av sjuksköterskan på telefon , onsdagar från klockan Medicinsk bedömning/tidsbokning görs av sjuksköterska på vårdcentralen , onsdagar från klockan Resurser På grund av sjukdom, vakanta tjänster och utbildning har personalsammansättningen inte varit enligt budgetering. 2,2 av 5 allmänspecialister har funnits under året. Vad gäller sjuksköterskor har 2,5 av 3,75 varit i tjänst. Detta har inneburit att vi inte kunnat upprätthålla en kontinuitet i bl a diabetessköterskornas egna mottagningar. Enligt budget ska det finnas 4,5 läkarsekreterare men även där saknades personal och det befintliga antalet var 3,5. Antalet underskötersketjänster är 1,75. Vårdcentralen har även 1 kurator samt 2 sjukgymnaster. Patienter Det geografiska upptagningsområdet omfattar drygt invånare. Befolkningens blandade ursprung och kultur gör vårdcentralen till en spännande och positiv arbetsplats även om en del av stadsdelens befolkning lider av olika psykosociala problem t ex posttraumatiskstress som gör arbetet till en utmaning. Förbättringsområden Vi har startat en barnmottagning för att tillfredställa befolkningens behov då Törnrosen ligger i ett barnrikt område. Mottagning är i första hand avsedd för infektioner och är öppen 2 gånger/vecka. Barnet träffar först en sjuksköterska som gör en första bedömning, antingen skickas barnet hem med egenvårdsråd eller bokas till en läkartid. Övrig tid görs sedvanlig sjuksköterskebedömning. sättning Övergripande mål Avancerad tillgänglighet Det vill säga att patienten ska få vård på rätt vårdnivå inom 3 dagar. Delmål Tid inom en vecka från maj-04

2 Metod Som tidigare nämnts hade vi påbörjat mycket förändringsarbete på vårdcentralen innan vi deltog i Bra Mottagning. Ett misstag vi då begick var att vi gjorde ändringar i verksamheten utan att göra några mätningar innan. Detta gör att vi inte har några konkreta resultat att visa upp utan bara en känsla att tillståndet förbättrats. Visa av misstaget beslöt vi oss för att utföra mätningar på de områden vi upplevde att vårdcentralen hade brister. Vi har valt att mäta följande Bokningar hänvisningar Uteblivna patienter T3 Kapacitet efterfrågan distriktsköterskan Kapacitet/efterfrågan akuta tider hos läkaren Om tidsåtgången på besöken är väl avvägda Mätning, bokningar/hänvisningar Syftet med undersökningen var att se hur stort trycket var mot bedömningen samt hur stor del av de patienter som söker till vårdcentralen som får en tid respektive egenvård eller hänvisning. Mätningen är utförd av sjuksköterskorna i bedömningen genom pinnstatistik. Uppfattningen är att många patienter tror att det är lättare att få en tid om man kommer direkt till vårdcentralen mot att ringa för en bedömning. Vi var nyfikna att se om det stämde och därför delades formuläret upp i bedömningar via telefon respektive på vårdcentralen. Diagrammet visar fördelningen av antalet bokade/hänvisade patienter v 10 och v 11, Bokningar/hänvisningar Egenv 150 Akut 157 Återb 35 Famdr. 23 Sjukg. 8 Rätt VC 11 Privat 13 Jourc. 10 Sjukh. 8 Annan 5 Kurator 0 Under perioden kontaktade totalt 427 patienter vårdcentralen via sjuksköterskorna i bedömningen. I resultatet ingår de akuta tider som bokats in på barnmottagningen, däremot finns inte redovisat de patienter som på barnmottagningen enbart fick egenvårdsråd av sköterskan.

3 Undersökningen visar att patienterna fortfarande föredrar att komma till vårdcentralen för bedömning jämfört med att ringa. Detta trots att öppettiderna för bedömningar begränsats sedan oktober 03. I mottsatts till vad många patienter tror visar undersökningen inte att det är lättare att få tid om man kommer personligen, tvärtom har patienter som bedöms via telefon fått fler tider på vårdcentralen. Med alternativet familjeläkare menas den läkare som patienten har valt på vårdcentralen. Denne bokar alla sina patienter själv via sin telefontid. Det samma gäller de flesta patienter som hänvisats till sjukgymnast. De är därmed inte hänvisade från vårdcentralen utan bara till en annan vårdgivare vars bokning inte sköts av bedömningssköterskorna. Vid mätningen togs upp vårdgivare som inte fanns med som alternativ. Dessa var barnmorska, optiker, socialassistent. Tyvärr sammanföll mätperioden med en period med stor sjukfrånvaro hos både sjuksköterskor och undersköterskor. Vårdcentralen fick stänga torsdag em v 11 pga personalbrist. Med anledningen av detta har inte mätningen gjorts fullt ut men vi upplever ändå att undersökningen ger en fingervisning hur läget är på vårdcentralen. Mätning, uteblivna patienter Upplevelsen på vårdcentralen var att en ganska stor del av inbokade patienter uteblev från bokade besök, främst hos distriktsköterska och diabetessköterskan. Vi gjorde därmed en mätning över uteblivna patienter för att se hur många patienter det rörde sig om och hur fördelningen var mellan vårdgivarna. Mätningen utfördes av läkarsekreteraren i receptionen. Fördelning av uteblivna patienter Läkare 6 Dsk 4 Sjg 2 Diab ssk 1 Totalt uteblev 13 patienter v Vårdcentralens samtliga vårdgivare är kontrollerade. Diagrammet visar antal och fördelning av de uteblivna patienterna. Mätning, T3 et är att uppnå avancerad tillgänglighet genom att ge patienter tid inom en - tre dagar Metod/Så här mäter vi Gör så här: - Mätning tredje tillgängliga tid en dag i veckan tills målet är uppnått, därefter en gång i månaden.

4 - Mätningen sker på onsdagar på morgonen av receptionen. Mätningarna visar att tillgängligheten är god till vårdcentralen. Vissa familjeläkare har längre väntetid och därmed stiger T3 men en icke akuttid till en läkare kan erbjudas inom 3 dagar. Lång väntetid är det även till diabetesmottagningen. Detta mycket pga att en av diabetessköterskorna går en vidareutbildning och den andra är halvtidssjukskriven. Problemet bedöms vara tillfälligt. Hos övriga vårdgivare ligger T3 oftast inom 3 dagar även om det tillfälligtvis kan bli väntetid upp mot en vecka vid t ex semester eller sjukdom. Sjukgymnasterna var från början med i mätningen men då de är en egen enhet beslutades att de inte skulle räknas in i statistiken. Mätning, kapacitet/efterfrågan på tider till distriktsköterskemott. Vårdcentralen har endast bokad mottagning hos distriksköterskan. Det vi var intresserade av att mäta var om tiderna räckte till. Motsvarar tillgången på tider behovet? Är behovet olika över veckans dagar? Behövs schemaändringar? Avancerad tillgänglighet till distriktssköterskan. Att anpassa sköterskornas schema så att det motsvara efterfrågan. Metod Mätningen är gjord genom att bokningsbilden i PASIS är studerad i efterhand.

5 Tillgängliga tider dsk Använda tider dsk T3 visar att väntetiderna till blodtrycksmottagningen är orimligt lång, ibland upp till över 20 dagar. Samtidigt visar undersökningen att vi har en överkapacitet på sårmottagningen. Förändringar som har provats: En timme/vecka av sårmottagningens tid avsätts till blodtrycksmottagning. Sammanfattning - resultat: Väntetiden till blodtrycksmottagningen sjunker till under en vecka. Antalet beställningar av blodtrycksmätning från vårdcentralens läkare var inte stort under veckorna, ändå är det lång väntetid till blodtrycksmottagningen. Har vi många externa blodtryck? Är veckorna representativa? Ska en mätning göras över fördelningen interna/externa blodtryck? Är det möjligt att avlasta labbet ytterligare genom att ordinerande läkare bokar blodtryckskontroller direkt i Pasis istället för att lämna en lapp till undersköterskorna eller blir det för stor belastning på läkarna? Kapacitet och efterfrågan på akuta läkartider. Mätningen visar antalet tillgängliga och använda akuta tider hos läkarna. Informationen är hämtad ur Pasis. Mätningen är gjord Att fördelningen av akuta tider och planerade tider är proportionerligt lagda Tillg. Läkartid Uttnyttj. Läkartid Tidigare undersökningar har visat att läkarna inte har så stort antal överbokningar och enligt denna undersökning hänvisas inte många patienter till jourcentralen. Nästan hälften av de som önskar en akuttid till läkaren får istället egenvårdsråd av sjuksköterskan. Detta verkar tyda på att antalet akuta tider motsvarar det medicinska behovet av akuta tider, men hur nöjda är

6 patienterna? Söker de ändå jourcentralen? Finns statistik att få från jourcentralen på hur många patienter som söker sig dit? Tidsmätning Räcker den avsatta tiden till? En jämförelse av hur mycket tid som är avsatt för läkare/patient och hur mycket tid som verkligen används. Samtlig patienttid är inräknad. Metod/Så här mäter vi Läkarna har på sina bokningslister skrivit hur många min. som verkligen användes till respektive patient. Väl avmätta tider för patientbesök för att undvika väntetid för patienten och för att minska stressen för läkarna Tillgängliga timmar Använda timmar Enligt undersökningen verkar läkarnas mottagningstider väl avmätta. Sammanfattning Uppnått avancerad tillgänglighet. Undantag perioder med mycket ledigheter inplanerade då väntetider ibland kommer upp till 5 dagar. Undantag gäller även diabetessköterskan. En av sköterskorna har gått i pension samtidigt som den kvarvarande läser till distriktsköterska. Trots personalbrist har vi kunnat genomföra ganska stora förändringar pga att yrkesroller har utvecklats och arbetsrutiner har setts över. Många arbetsrutiner har skrivits ner för att underlätta inte bara för nyanställda. Specialistläkaren bokar nu sina återbesökspatienter på egen hand och en läkare har receptbeställning via telefon. Undersköterskorna har vidareutbildats i sårvård och sköter nu vårdcentralens sårmottagning, de ansvarar även för blodtrycksmottagningen. Sjuksköterskorna har, med stöd av läkare och arbetsledning, fått hjälp att höja sin kompetens vad gäller medicinska bedömningar. I våra bedömningar har vi utgått från prioriteringsförordningen och har pga av rådande personalsituation endast kunnat ta emot patienter i prioriteringsgrupp 1. Vi lägger ner mycket energi på folkhälsoarbetet och prevention i varje möte med patienten, ett av våra motton är att ge rätt vård på rätt vårdnivå. Känslan av att aldrig ha något att erbjuda patienten finns inte längre bland personalen och hänvisningar till jourcentralen sker i undantagsfall.

7 Planerade förbättringsområden Telefontider till läkarna. Patientansvarig sjuksköterska till vissa svåra patienter.

Vårdcentralen Oxie Bra mottagning

Vårdcentralen Oxie Bra mottagning Vårdcentralen Oxie Bra mottagning Projektgruppen: Verksamhetschef Gunnel Wahlgren Distriktssköterska Kristina Hofvander Distriktsläkare Regina Feierberg Distriktsläkare Henrik Sieradzki Läkarsekreterare

Läs mer

LARÖDS VÅRDCENTRAL BRA MOTTAGNING

LARÖDS VÅRDCENTRAL BRA MOTTAGNING LARÖDS VÅRDCENTRAL BRA MOTTAGNING 2006 Teamdeltagare: Lena De Pedis, distriktsläkare, verksamhetschef Johanna Persson, sjuksköterska Viveka Kindbacke, läkarsekreterare Innehållsförteckning: Områdesbeskrivning

Läs mer

Kirsebergs Vårdcentral

Kirsebergs Vårdcentral Slutrapport Bra Mottagning för Kirsebergs Vårdcentral Malmö Teamets deltagare: Eva Pulverer-Marat, verksamhetschef Gunnar Forssell, distriktsläkare Cindy Abrahamss, undersköterska Anna Frankell, sjuksköterska

Läs mer

Slutrapport Sorgenfrimottagningen

Slutrapport Sorgenfrimottagningen Slutrapport Sorgenfrimottagningen På Sorgenfrimottagningen arbetar (omräknat i heltidsresurser): 0,5 Verksamhetschef 5,45 Distriktsläkare 4,0 ST-läkare, periodvis på vårdcentralen cirka 1,5-2 mån/år 1,0

Läs mer

Ökad tillgänglighet och resursutnyttjande på Tranebergs Vårdcentral

Ökad tillgänglighet och resursutnyttjande på Tranebergs Vårdcentral Ökad tillgänglighet och resursutnyttjande på Teamets medlemmar Monica Bäck, dl, Monica Hjorthén, chefssk, Ulla Karlsson, sekr, Ove Larsson, dl, Marie- Louise Lindgren, msk/dsk, Franciska Rampell, verks.chef

Läs mer

Rätt tillgänglighet. Slutrapport. - Förändringsarbete vid Psykiatrin i Nynäshamn

Rätt tillgänglighet. Slutrapport. - Förändringsarbete vid Psykiatrin i Nynäshamn Rätt tillgänglighet Slutrapport - Förändringsarbete vid Psykiatrin i Nynäshamn Teamets medlemmar: Göran Eliasson Telefon: 8-66 mail: goran.eliasson@sll.se Ulla Österberg Telefon: 8-666 mail: ulla.osterberg@sll.se

Läs mer

Vårdcentralen Centrum Landskrona

Vårdcentralen Centrum Landskrona Vårdcentralen Centrum Landskrona Slutrapport Bra mottagning 2004-04-29 Projektgruppen Yvonne Bengtsson Karl-Henrik Hasselgren Britt Ingelsson Ingrid Luedtke Agneta Svensson Distriktssköterska Distriktsläkare

Läs mer

Haparanda Vårdcentral

Haparanda Vårdcentral Haparanda Vårdcentral Bra Mottagning Slutrapport 2008-05-20 Sinikka Engström Marjo Lahdenranta Birgitta Kommes-Johansson Marja Holm Tarja Saarinen Maria Eriksson Verksamhetsbeskrivning Haparanda vårdcentral

Läs mer

Projekt tillgänglig vårdcentral. Helsa vårdcentral Spiran

Projekt tillgänglig vårdcentral. Helsa vårdcentral Spiran Projekt tillgänglig vårdcentral Helsa vårdcentral Spiran Problemområden Otillräcklig telefontillgänglighet Ont om läkartider till nybesökspatienter Långa väntelistor Projektets arbetsgång Uppstart februari

Läs mer

ÅHUS. I området finns tre äldreboenden med sammanlagt 100 platser samt ett gruppboende som vårdcentralens läkare har medicinsk ansvar för.

ÅHUS. I området finns tre äldreboenden med sammanlagt 100 platser samt ett gruppboende som vårdcentralens läkare har medicinsk ansvar för. ÅHUS Vid mynningen av Helge å, på Skånes östkust, 17 km från Kristianstad, där kilometerlånga badstränder breder ut sig ligger Åhus, en pärla vid havet. Här finner vi en medeltida stadskärna med många

Läs mer

Telefontillgänglighet

Telefontillgänglighet Telefontillgänglighet En jämförande studie mellan två vårdcentraler 1 januari 31 oktober, 2005 Författare Anna-Lena Allerth, distriktssköterska Catarina Schander, distriktssköterska Vårdcentralen Billingen,

Läs mer

Uteblivna besök Vårdcentralen Fröslunda År 2013

Uteblivna besök Vårdcentralen Fröslunda År 2013 EXAMENSARBETE 2013-05-23 Susanna Dagson Nordström Medicinsk Sekreterare, 400 yh-poäng Uteblivna besök Vårdcentralen Fröslunda År 2013 Stora torget 7 611 83 Nyköping Tfn 0155-24 87 85 info@campusnykoping.se

Läs mer

Genombrottet. VC Gibraltargatan. Primärvården Göteborg. Genombrott III 05-10-13 06-09-15. Projekttid. CVU Rapportserie 2006:2

Genombrottet. VC Gibraltargatan. Primärvården Göteborg. Genombrott III 05-10-13 06-09-15. Projekttid. CVU Rapportserie 2006:2 Genombrottet VC Gibraltargatan Primärvården Göteborg Projekttid 05-10-13 06-09-15 Teammedlemmar: Christina Håkansson Calmerklint, Verksamhetschef Jones Zaeri, Läkare Lena Glennsten Dolfe, Distriktssköterska

Läs mer

Medicinska sekreterare VC Husie

Medicinska sekreterare VC Husie Medicinska sekreterare VC Husie Vi hinner inte med att skriva journaler Vad kan vi göra för att få mer skrivtid? Vi valde att fokusera på vit tid (vit tid innebär att vi sitter på våra platser och gör

Läs mer

Bra mottagnings projekt

Bra mottagnings projekt Bra mottagnings projekt Slutrapport Hud mottagningen Sunderby sjukhus 1 Syfte med deltagandet i Genombrott: Att öka tillgängligheten och få en bättre vårdmiljö för både patient och personal Population:

Läs mer

Innehållsförteckning.

Innehållsförteckning. 1 2 Innehållsförteckning. sida Teamets medlemmar 3 Sammanfattning 3 Områdesbeskrivning 3 Problembeskrivning 3 Syfte och mål 4 Mätningar 4 Förändringar 4 Resultat 5 Hur går vi vidare 5 Reflektion 5 3 Förändringsarbetets

Läs mer

Bra Mottagning team:

Bra Mottagning team: Bra Mottagning team: Inger Körner, sjuksköterska Eivor Eriksdotter, undersköterska Lena Tengvall, distriktsläkare Ann Danielsson, verksamhetschef Jessica Mellstål, läkarsekreterare 1 (22) Innehållsförteckning

Läs mer

Tillgänglighet och gott bemötande är viktiga ledord

Tillgänglighet och gott bemötande är viktiga ledord GLASÄPPLET 2009 Vårdcentralen Centrum i Landskrona Tillgänglighet och gott bemötande är viktiga ledord Inne på lasarettsområdet i Landskrona ligger Vårdcentralen Centrum. En vårdcentral där man har satsat

Läs mer

BEON Bästa Effektiva Omhändertagande Nivå på Vårdcentralen

BEON Bästa Effektiva Omhändertagande Nivå på Vårdcentralen BEON Bästa Effektiva Omhändertagande Nivå på Vårdcentralen Jan-Ola Westin Vc Ankaret Ref; Rapport - Öppna Prioriteringar i Primärvårdens Sjukgymnastik http://e.lio.se/prioriteringscentrum/pdf/slut%20primarvard%20sju

Läs mer

Rehabkoordinator, en triageringsmöjlighet i telefon och på öppen mottagning

Rehabkoordinator, en triageringsmöjlighet i telefon och på öppen mottagning Redovisning av de fördjupade försöken inom projektet Tidig samverkan i Västra Götaland 2016-2017 Rehabkoordinator, en triageringsmöjlighet i telefon och på öppen mottagning Medpro Clinic Stavre vårdcentral,

Läs mer

Vårdcentralen Delfinen Höganäs Bra mottagning 2006

Vårdcentralen Delfinen Höganäs Bra mottagning 2006 Vårdcentralen Delfinen Höganäs Bra mottagning 6 Deltagare Cecilia Hultqvist Kerstin Lindell Christel Carlberg Eva-Brita Johansson Lisbeth Cronqvist distriktsläkare distriktsköterska vårdcentralschef distriktsköterska

Läs mer

Bra Mottagning Barn och ungdomsmottagning Sunderby sjukhus

Bra Mottagning Barn och ungdomsmottagning Sunderby sjukhus Bra Mottagning Barn och ungdomsmottagning Sunderby sjukhus Att göra veckans arbete under veckan Deltagare: Ing-Marie Wallgren Catarina Boqvist Ingegerd Blomqvist Göran Stjärnholm Valborg Palmgren 1 Verksamhetsområde

Läs mer

Vårdcentralen Ankaret

Vårdcentralen Ankaret Vårdcentralen Ankaret så blev det efter sammanslagningen Text: Anna-Lena Lundberg Verksamhetschef Vårdcentralen Ankaret i Örnsköldsvik är i grunden en sammanslagning av två vårdcentraler, Centrum och Gullänget.

Läs mer

VI ARBETAR I TEAM PÅ VÅRDCENTRALEN

VI ARBETAR I TEAM PÅ VÅRDCENTRALEN VI ARBETAR I TEAM PÅ VÅRDCENTRALEN fysioterapeut läkare distriktssköterska kurator eller psykolog distriktssköterska Landstinget i Värmland, mars 2018. TEAM FÖR DITT BEHOV Nu utvecklar vi vården och våra

Läs mer

Jordbro vårdcentral VIF 1 JORDBRO VÅRDCENTRAL. Verksamhet i förändring. www.slso.sll.se/jordbro

Jordbro vårdcentral VIF 1 JORDBRO VÅRDCENTRAL. Verksamhet i förändring. www.slso.sll.se/jordbro Jordbro vårdcentral VIF 1 JORDBRO VÅRDCENTRAL Verksamhet i förändring www.slso.sll.se/jordbro Jordbro vårdcentral VIF 2 Det här är VIF-teamet Annika Karlsson, Verksamhetschef Tfn: 606 14 76 Mail: Annika.I.Karlsson@sll.se

Läs mer

Team Tingsryd. Christel Isljung Maria Wiltz Viola Persson Pernilla Risberg Pia Lundqvist Ingela Grönevik Eva Löthgren Maria Hertzman / Sara Jönsson

Team Tingsryd. Christel Isljung Maria Wiltz Viola Persson Pernilla Risberg Pia Lundqvist Ingela Grönevik Eva Löthgren Maria Hertzman / Sara Jönsson Team Tingsryd. Teammedlemmar: Christel Isljung Läkare VC-Tingsryd Maria Wiltz Läkare avd.5 CLV Viola Persson USK Äppelgården Urshult Pernilla Risberg Biståndshandläggare Pia Lundqvist SSK ambulansen Tingsryd

Läs mer

Husläkarmottagningen har öppet 8-17 på vardagar. Du bokar en tid genom att ringa till mottagningen eller genom att logga in på 1177.se.

Husläkarmottagningen har öppet 8-17 på vardagar. Du bokar en tid genom att ringa till mottagningen eller genom att logga in på 1177.se. HITTA RÄTT I VÅRDEN Övning 4 NIVÅ 1&2 Foto: Juliana Wiklund Hitta rätt i vården Husläkarmottagning På husläkarmottagningen behandlas både vuxna och barn för sjukdomar och besvär. Husläkarmottagning kallas

Läs mer

Bra mottagning Slutrapport

Bra mottagning Slutrapport Bra mottagning Slutrapport Projektgrupp: Gert-Ingvar Åkesson, verksamhetschef Maria Tendler, distriktsläkare Ann-Christin Fredriksson. sjuksköterska Carina Jehlbo, läkarsekreterare Besökadress: Vallgatan

Läs mer

Bättre tillgänglighet på Hässelby vårdcentral Förbättringsarbete inom projektet Vård i Förändring (ViF)

Bättre tillgänglighet på Hässelby vårdcentral Förbättringsarbete inom projektet Vård i Förändring (ViF) 1 Bättre tillgänglighet på Hässelby vårdcentral Förbättringsarbete inom projektet Vård i Förändring (ViF) Teamets medlemmar Katalin Boér Ann-Sofie Danneholt Ulla-Märtha Cederhage Gun Rubeling Jan Holmstrand

Läs mer

Tidbok online. Införande i Region Skåne

Tidbok online. Införande i Region Skåne Tidbok online Införande i Region Skåne Syfte Förbättra tillgängligheten för medborgare Underlätta för vårdproduktionens planering Erfarenheter från andra landsting Bättre tillgänglighet Frigör resurser

Läs mer

PIF. Nacka öppenvårdsmottagning. - Telefontillgänglighet

PIF. Nacka öppenvårdsmottagning. - Telefontillgänglighet PIF - Telefontillgänglighet Nacka öppenvårdsmottagning Ett arbete gjort av: Jonny Larsson, Marie Haking, Helena Ruokonen-Johansson, Lena Thörner, Karin Wohlmer Tel: 08-718 66 00 Telefontillgänglighet på

Läs mer

Kvalitetsbokslut 2013

Kvalitetsbokslut 2013 Diarienummer: Kvalitetsbokslut 2013 Vårdcentralen Oxelösund 2013 Ett öppet och hållbart landsting för jämlik hälsa, mångfald och valfrihet Innehållsförteckning Inledning... 3 Verksamhetens uppdrag... 3

Läs mer

Förbättringsområde. Personer, listade på Wetterhälsan, med akuta vårdbehov ska söka akut vård på rätt vårdnivå

Förbättringsområde. Personer, listade på Wetterhälsan, med akuta vårdbehov ska söka akut vård på rätt vårdnivå Förbättringsområde Personer, listade på Wetterhälsan, med akuta vårdbehov ska söka akut vård på rätt vårdnivå Bakgrund och mål Beskriv vad ni vill åstadkomma med detta förbättringsområde med koppling till

Läs mer

Jourcentralerna. Medicinsk programgrupp primärvård 22 februari 2017

Jourcentralerna. Medicinsk programgrupp primärvård 22 februari 2017 Jourcentralerna Medicinsk programgrupp primärvård 22 februari 2017 Bakgrund I samband med ett Region Jönköpings län går in i en nationell samverkan kommer möjligheten för 1177 telefonrådgivningen att boka

Läs mer

Vårdcentralen Filborna i Helsingborg

Vårdcentralen Filborna i Helsingborg Programrapport Bra mottagning 10 Vårdcentralen Filborna i Helsingborg Vårdcentralen Filborna ligger i nordöstra Helsingborg och har vid genomförandet av Bra Mottagning 10 2006 ett befolkningsunderlag motsvarande

Läs mer

SLUTRAPPORT. Team: Ögonmottagning Universitetssjukhuset MAS, Bra mottagning 8. Teammedlemmar:

SLUTRAPPORT. Team: Ögonmottagning Universitetssjukhuset MAS, Bra mottagning 8. Teammedlemmar: SLUTRAPPORT Team: Ögonmottagning Universitetssjukhuset MAS, Bra mottagning 8 Syfte med deltagandet i Bra mottagning: Öka tillgängligheten till klinikens glaukommottagning och förbättra arbetsmiljön för

Läs mer

Mobil hemsjukvårdsläkare Överenskommelse Primärvård - hemsjukvården Marks Kommun

Mobil hemsjukvårdsläkare Överenskommelse Primärvård - hemsjukvården Marks Kommun Mobil hemsjukvårdsläkare Överenskommelse Primärvård - hemsjukvården Marks Kommun Vården ges i möjligaste mån i hemmet och utgår från patientens behov Kommunens sjuksköterska och mobil hemsjukvårdsläkare

Läs mer

Psykiatrin i sydväst svarar!

Psykiatrin i sydväst svarar! Psykiatrin i sydväst svarar! Slutrapport från utvecklingsarbete för ökad telefontillgänglighet maj 27 Team sydväst bestod av: Kontaktperson: Catharina Mattsson, enhetschef Älvsjö, tel: 8/578 38 95 mail:

Läs mer

Mäta blodtryck och informera om levnadsvanor? Distriktssköterska Eva Ellbrant Öxnehaga vårdcentral Huskvarna

Mäta blodtryck och informera om levnadsvanor? Distriktssköterska Eva Ellbrant Öxnehaga vårdcentral Huskvarna Mäta blodtryck och informera om levnadsvanor? Distriktssköterska Eva Ellbrant Öxnehaga vårdcentral Huskvarna Bakgrund Alltför många (?) kommer för att mäta sitt blodtryck. Gör vi nytta?? Vi DSK upplever

Läs mer

SLUTRAPPORT Barnkardiologmottagningen, BUS, USiL Bra mottagning omgång 9

SLUTRAPPORT Barnkardiologmottagningen, BUS, USiL Bra mottagning omgång 9 SLUTRAPPORT Barnkardiologmottagningen, BUS, USiL Bra mottagning omgång 9 Förbättringsprogram och Team: Barnkardiologmottagningen, BUS, USiL Syfte med deltagandet i förbättringsprogrammet: Förbättra tillgängligheten

Läs mer

Esplanadens Hälsocentral

Esplanadens Hälsocentral Esplanadens Hälsocentral Information till Studerande Västervik 2013-02-14 Innehållsförteckning Innehållsförteckning... 2 Välkommen till Esplanadens hälsocentral!... 3 Varför trivs vi så bra här?... 3 Studerande...

Läs mer

Bra mottagning. Ortopedmottagningen. Centralsjukhuset Kristianstad

Bra mottagning. Ortopedmottagningen. Centralsjukhuset Kristianstad SLUTRAPPORT 2006-09-13 Bra mottagning Ortopedmottagningen Teamet består av: Gert-Uno Larsson, enhetschef Pia Gunnarsson, sjuksköterska Anne-Li Jönsson, läkarsekreterare Kristina Karlsson, sjuksköterska

Läs mer

Kunskapsbanksnummer: KB Datum: Händelseanalys. Brister i kommunikation och försenad koloskopi

Kunskapsbanksnummer: KB Datum: Händelseanalys. Brister i kommunikation och försenad koloskopi Datum: 2018-10-23 Händelseanalys Brister i kommunikation och försenad koloskopi 1 Sammanfattning Remiss skickas från vårdcentral till sjukhus för koloskopiundersökning. Patienten får tilltagande besvär

Läs mer

Vårdcentralen. Vadstena. Välkommen till Vårdcentralen Vadstena

Vårdcentralen. Vadstena. Välkommen till Vårdcentralen Vadstena Vårdcentralen Vadstena Välkommen till Vårdcentralen Vadstena Öppettider: Vardagar 08.00-17.00 Rådgivning, receptförnyelse och bokning av läkartid via sjuksköterska Telefontid: Vardagar 08.00-17.00 Samtliga

Läs mer

SLUTRAPPORTMALL DELRAPPORT. Barn- och Ungdomsmedicinska mottagningen (BUM), lasarettet i Landskrona.

SLUTRAPPORTMALL DELRAPPORT. Barn- och Ungdomsmedicinska mottagningen (BUM), lasarettet i Landskrona. Team: SLUTRAPPORTMALL DELRAPPORT Barn- och Ungdomsmedicinska mottagningen (BUM), lasarettet i Landskrona. Syfte med deltagandet i Teammedlemmar: förbättringsprogrammet: Försöka skapa en jämnare Verksamhetschef

Läs mer

Oplanerad mottagning med IT stöd ger kraftiga förbättringar i telefontillgänglighet, produktivitet, kvalitet och arbetsmiljö

Oplanerad mottagning med IT stöd ger kraftiga förbättringar i telefontillgänglighet, produktivitet, kvalitet och arbetsmiljö Oplanerad mottagning med IT stöd ger kraftiga förbättringar i telefontillgänglighet, produktivitet, kvalitet och arbetsmiljö Bakgrund Närhälsan är den offentliga primärvården i Västra Götaland Närhälsans

Läs mer

Marita Ölmheden. Danderydsgeriatriken, SLSO

Marita Ölmheden. Danderydsgeriatriken, SLSO Projekt: GRUNDLÄGGANDE UTBILDNING I ORTOPEDI FÖR OMVÅRDNADSPERSONAL PÅ GERIATRISK VÅRDAVDELNING MED INRIKTNING ORTOPEDI 2009 Deltagare: Marita Ölmheden Från: Danderydsgeriatriken, SLSO Vad har projektet

Läs mer

Kvalitetsbokslut VC Oxelösund

Kvalitetsbokslut VC Oxelösund Kvalitetsbokslut 2011 VC Oxelösund Innehållsförteckning Inledning... 3 Faktaruta... 4 Organisation / Kompetens... 5 Verksamhetens uppdrag... 6 Måluppfyllelse... 7 Tillgänglighet... 8 Medicinska resultat...

Läs mer

Vemdalsskalets läkarmottagning utvärdering 2016

Vemdalsskalets läkarmottagning utvärdering 2016 1(8) Vemdalsskalets läkarmottagning utvärdering 2016 Version: 1 Ansvarig: Maria Carlund 2(8) INNEHÅLLSFÖRTECKNING Innehåll 1 SAMMANFATTNING AV VERKSAMHETEN... 3 2 PATIENT... 3 2.1 Antal patienter... 3

Läs mer

Vårdcentralen Vikbolandet

Vårdcentralen Vikbolandet Vårdcentralen Vikbolandet Välkommen till Vårdcentralen Vikbolandet Öppettider: Vardagar 08.00-17.00 Rådgivning, bokning av tid eller telefontid samt receptförnyelse sker via sjuksköterska. Sjuksköterskor:

Läs mer

Vidar Vårdcentral. Med fokus på det friska hos människan

Vidar Vårdcentral. Med fokus på det friska hos människan Vidar Vårdcentral Med fokus på det friska hos människan Fotograf: Katerina Tzigotzidou Innehållsförteckning VIDAR VÅRDCENTRAL... 1 Vad utmärker Vidar Vårdcentral?... 1 Hur listar jag mig som husläkarpatient?...

Läs mer

Inkomna synpunkter till patientnämnden Registrerade ärenden tom

Inkomna synpunkter till patientnämnden Registrerade ärenden tom Inkomna synpunkter till patientnämnden Registrerade ärenden 2018-04-01 tom 2018-06-30 Analys framtagen av patientnämnden i Region Kronoberg Varför en analys från Patientnämnden i Region Kronoberg? Patientnämnderna

Läs mer

Förbättringsområde. Personer, listade på Wetterhälsan, med akuta vårdbehov ska söka akut vård på rätt vårdnivå

Förbättringsområde. Personer, listade på Wetterhälsan, med akuta vårdbehov ska söka akut vård på rätt vårdnivå Förbättringsområde Personer, listade på Wetterhälsan, med akuta vårdbehov ska söka akut vård på rätt vårdnivå Bakgrund och mål Beskriv vad ni vill åstadkomma med detta förbättringsområde med koppling till

Läs mer

På ögonmottagningen arbetar fem läkare, sex ögonsjuksköterskor, två undersköterskor samt fem sekreterare.

På ögonmottagningen arbetar fem läkare, sex ögonsjuksköterskor, två undersköterskor samt fem sekreterare. Bra Mottagning Skåne 4 Verksamhetsområde Ögonkliniken Sjukhuset i Ängelholm Deltagare i teamet Per Carlsson Helena Ingemarsson Björn Hasselqvist Petronella Pedro På ögonmottagningen arbetar fem läkare,

Läs mer

FÖRBÄTTRINGS KUNSKAP 15 HP RAPPORTMALL DMAICL. Av Marie Magnfält

FÖRBÄTTRINGS KUNSKAP 15 HP RAPPORTMALL DMAICL. Av Marie Magnfält FÖRBÄTTRINGS KUNSKAP 15 HP RAPPORTMALL DMAICL Av Marie Magnfält 170113 Bakgrund Under större delen av den här kursens gång har min arbetsplats varit en kirurgisk vårdavdelning, avdelning 350, på Östra

Läs mer

Slutredovisning förbättringsprojekt; Handledarmanual för primärvården Frida Jarl AT-läkare 2011

Slutredovisning förbättringsprojekt; Handledarmanual för primärvården Frida Jarl AT-läkare 2011 Slutredovisning förbättringsprojekt; Handledarmanual för primärvården Frida Jarl AT-läkare 2011 Bakgrund Primärvårdsblocket kommer sist under AT-tjänstgöringen och på många sätt skiljer det sig från slutenvårdsplaceringarna.

Läs mer

PROGRAMRAPPORT. Team: Endokrin och Diabetesmottagningen, Endokrinologiska kliniken, UMAS. Teammedlemmar:

PROGRAMRAPPORT. Team: Endokrin och Diabetesmottagningen, Endokrinologiska kliniken, UMAS. Teammedlemmar: PROGRAMRAPPORT Team: Endokrin och Diabetesmottagningen, Endokrinologiska kliniken, UMAS Syfte med deltagandet i förbättringsprogrammet: Hur kan tillgängligheten förbättras för patienterna, hur kan arbetsmiljön

Läs mer

Minnesanteckning. Lokalt brukarråd, Hörselverksamheten FyrBoDal

Minnesanteckning. Lokalt brukarråd, Hörselverksamheten FyrBoDal Minnesanteckning Lokalt brukarråd, Hörselverksamheten FyrBoDal Tid: 140211 Plats: Plan 7, Hörselverksamhetens lokaler, Vänerparken. Närvarande: Harry Eriksson Berit Swärd, HRF Vänersborg/Trollhättan Hans

Läs mer

Är primärvården för alla?

Är primärvården för alla? Länsförbundet Rapport 2011 i Stockholms län Är primärvården för alla? Medicinskt Ansvariga Sjuksköterskor (MAS) om primärvården för personer med utvecklingsstörning och autism I n l e d n i n g Våra medlemmar

Läs mer

BILAGA TILL FOU-RAPPORT 2014:1. Hemsjukvården ur Patientperspektiv, Ånge kommun

BILAGA TILL FOU-RAPPORT 2014:1. Hemsjukvården ur Patientperspektiv, Ånge kommun BILAGA TILL FOU-RAPPORT 2014:1 Hemsjukvården ur Patientperspektiv, Ånge kommun KOMMUNFÖRBUNDET VÄSTERNORRLAND Kommunförbundet; FoU Västernorrland Järnvägsgatan 2 871 45 Härnösand Tfn: 0611-55 54 00 E-post:

Läs mer

Slutrapport Sollentuna psykiatriska öppenvård Mottagningsteam och behandlingsteam är modellen!

Slutrapport Sollentuna psykiatriska öppenvård Mottagningsteam och behandlingsteam är modellen! Slutrapport Sollentuna psykiatriska öppenvård Mottagningsteam och behandlingsteam är modellen! Nytorps gård, gården revs cirka 1973 för att ge plats åt Sollentuna sjukhus. Sammanfattning: I den givna organisationen

Läs mer

Utbudstexter via KKA (kontaktkortsadmin)

Utbudstexter via KKA (kontaktkortsadmin) Utbudstexter via KKA (kontaktkortsadmin) Ingress Välkommen till vårdcentralen xx Vårdcentralen ingår i vårdval Kronoberg. Vi erbjuder grundläggande hälso- och sjukvård för alla åldersgrupper, rådgivning,

Läs mer

Sammanställning av Astma KOLtid på VC i Kronoberg.

Sammanställning av Astma KOLtid på VC i Kronoberg. Sammanställning av Astma KOLtid på VC i Kronoberg. Hur många timmar varje vecka investeras i tid till astma-kol sköterskan på din vårdcentral? Hur många astma-kol sköterskor finns på din Vårdcentral Hur

Läs mer

MÄVA medicinsk vård för äldre. Vård i samverkan med primärvård och kommuner

MÄVA medicinsk vård för äldre. Vård i samverkan med primärvård och kommuner MÄVA medicinsk vård för äldre Vård i samverkan med primärvård och kommuner 1 300 000 Vi blir äldre 250 000 200 000 150 000 100 000 85 år och äldre 65-84 år 0-64 år 50 000 0 2008 2020 Jämförelse av fördelningen

Läs mer

E-hälsodagen i Halland Webbtidbokning Charlotte Tavelin och Maria Brunefjäll

E-hälsodagen i Halland Webbtidbokning Charlotte Tavelin och Maria Brunefjäll E-hälsodagen i Halland Webbtidbokning Charlotte Tavelin och Maria Brunefjäll 2014-09-15 Vad finns att vinna på webbtidbokning? Om 30% av tiderna hanterades via webbtidbok i Halland. Webbtidbokning Webbtidbokning

Läs mer

Vårdprevention problembeskrivning

Vårdprevention problembeskrivning Vårdprevention problembeskrivning Majoriteten av våra patienter är äldre och multisjuka med större risk för skador och komplikationer. Detta medför ibland längre vårdtid och onödigt lidande för patienten.

Läs mer

för 3. Mer tid med patienter och mindre till administration. - Låt personalen lägga mer tid på patienter och mindre tid på prislistor

för 3. Mer tid med patienter och mindre till administration. - Låt personalen lägga mer tid på patienter och mindre tid på prislistor för 3. Mer tid med patienter och mindre till administration. - Låt personalen lägga mer tid på patienter och mindre tid på prislistor Sammanfattning Mycket av det Alliansen har gjort vad gäller valfrihet

Läs mer

Bakgrund 2015-05-07. Deltagare Sjuksköterskor Ambulanssjukvården Karlshamn. Ställs högre krav på ambulanspersonalen. Utlarmningen har ökat

Bakgrund 2015-05-07. Deltagare Sjuksköterskor Ambulanssjukvården Karlshamn. Ställs högre krav på ambulanspersonalen. Utlarmningen har ökat Patient hänvisad enligt beslutstöd Utbildning Potentiella framtida chefer Författare Martin Johansson 2014-12-16 Deltagare Sjuksköterskor Ambulanssjukvården Karlshamn Bakgrund Ställs högre krav på ambulanspersonalen

Läs mer

Tidig identifiering av mest sjuka äldre

Tidig identifiering av mest sjuka äldre Malin E Pettersson Eva Thors Adolfsson 2013-02-28 Tidig identifiering av mest sjuka äldre Steg I Alla patienter som är 75 år och kommer till mottagningen eller per telefon kontaktar mottagningen bedöms

Läs mer

AKUTTEAM I PRIMÄRVÅRDEN Mönsteråsmodellen

AKUTTEAM I PRIMÄRVÅRDEN Mönsteråsmodellen AKUTTEAM I PRIMÄRVÅRDEN Mönsteråsmodellen Maria A Hilberth Verksamhetschef Mönsterås Hälsocentral 121127 Mönsterås Hälsocentral Ca 8 600 listade patienter Storlek 6 av 27 offentliga HC Ca 40 medarbetare

Läs mer

Börja arbeta med tidbok online

Börja arbeta med tidbok online Tidbok på nätet PMO Börja arbeta med tidbok online Innan ni ansluter er till tjänsten är ett första steg att utse en ansvarig för tidboken på enheten samt utse ansvarig för att lägga nya scheman enligt

Läs mer

Tio saker du inte visste om inhyrning i vården

Tio saker du inte visste om inhyrning i vården Tio saker du inte visste om inhyrning i vården Inhyrning får vården att fungera Det är få verksamheter inom vårdsektorn som klarar sig endast med egna anställda. Oavsett om vårdgivaren är privat eller

Läs mer

Drop-in mottagningen på Vårdcentralen Gullviksborg i Malmö

Drop-in mottagningen på Vårdcentralen Gullviksborg i Malmö Projektplan 150301 Drop-in mottagningen på Vårdcentralen Gullviksborg i Malmö Martina Grosch ST-läkare i allmänmedicin, Vårdcentralen Gullviksborg, Malmö Handledare: Susanna Calling PhD, ST-läkare i allmänmedicin,

Läs mer

BILAGA TILL FOU-RAPPORT 2014:1. Hemsjukvården ur patientperspektiv, Timrå kommun

BILAGA TILL FOU-RAPPORT 2014:1. Hemsjukvården ur patientperspektiv, Timrå kommun BILAGA TILL FOU-RAPPORT 2014:1 Hemsjukvården ur patientperspektiv, Timrå kommun KOMMUNFÖRBUNDET VÄSTERNORRLAND Kommunförbundet; FoU Västernorrland Järnvägsgatan 2 871 45 Härnösand Tfn: 0611-55 54 00 E-post:

Läs mer

Antal Ålder < år år år 228 >60 år 412 Ej svarat Kön Kvinna 564 Man 391 Ej svarat

Antal Ålder < år år år 228 >60 år 412 Ej svarat Kön Kvinna 564 Man 391 Ej svarat Patientenkät september-oktober 2018. Enkätundersökningen gjordes vecka 39 och 40 2018 på 23 av Aleris Medilabs närlaboratorier. Totalt besvarades 988 av 1150 utskickade enkäter. 86% besvarade enkäten.

Läs mer

Stöd i Sundbyberg. För dig som är vuxen och har en funktionsnedsättning SOCIAL- OCH ARBETSMARKNADSFÖRVALTNINGEN

Stöd i Sundbyberg. För dig som är vuxen och har en funktionsnedsättning SOCIAL- OCH ARBETSMARKNADSFÖRVALTNINGEN Stöd i Sundbyberg För dig som är vuxen och har en funktionsnedsättning SOCIAL- OCH ARBETSMARKNADSFÖRVALTNINGEN Vem kan få stöd? Det finns en lag som kallas LSS. Det står för Lagen om stöd och service till

Läs mer

Mycket är bra, men ändå inte riktigt nöjd

Mycket är bra, men ändå inte riktigt nöjd Mycket är bra, men ändå inte riktigt nöjd Förbundsordförande i Njurförbundet Ledamot I styrgruppen för Centrum för personcentrerad vård (GPCC) Hedersdoktor vid Sahlgrenska Akademin vid Göteborgs universitet

Läs mer

Tidig samverkan i rehabiliterings- och sjukskrivningsprocessen. Bedömning/behandling vårdgivare. Information om medicinska förutsättningar för arbete

Tidig samverkan i rehabiliterings- och sjukskrivningsprocessen. Bedömning/behandling vårdgivare. Information om medicinska förutsättningar för arbete Tidig samverkan i rehabiliterings- och sjukskrivningsprocessen Söker vård Triagering Bedömning/behandling vårdgivare Rehabplan Kontakt med arbetsgivaren/fk/ AF/socialtjänsten Rehabkoordinator/ rehabkoordinering

Läs mer

Dagens struktur inom Landstinget Dalarnas hälso- och sjukvård

Dagens struktur inom Landstinget Dalarnas hälso- och sjukvård Dagens struktur inom Landstinget Dalarnas hälso- och sjukvård Hälso- och sjukvården i Dalarnas län är uppbyggt kring länets primärvård och 26 vårdcentraler, öppenvårdsmottagningar, sjukhusen i Säter, Ludvika

Läs mer

HÄLSOVÅRD VID BARNAVÅRDSCENTRAL (BVC)

HÄLSOVÅRD VID BARNAVÅRDSCENTRAL (BVC) Sid 1 (5) HÄLSOVÅRD VID BARNAVÅRDSCENTRAL () 1 Mål och inriktning Barnhälsovården utgör en viktig del i det samlade folkhälsoarbetet. Verksamheten skall utgå från ett folkhälsoinriktat och psykosocialt

Läs mer

Svar på skrivelse från Socialdemokraterna om personalbrist och gammal utrustning i ambulanssjukvården

Svar på skrivelse från Socialdemokraterna om personalbrist och gammal utrustning i ambulanssjukvården Hälso- och sjukvårdsförvaltningen TJÄNSTEUTLÅTANDE 2106-10-11 1 (4) HSN 2016-4458 Handläggare: Birgitta Rosengren Hälso- och sjukvårdsnämnden 2016-11-22 Svar på skrivelse från Socialdemokraterna om personalbrist

Läs mer

MEDBORGARPANEL Nummer 6 juni 2014 Remissfrihet

MEDBORGARPANEL Nummer 6 juni 2014 Remissfrihet MEDBORGARPANELEN 214 Rapport 6 Remissfrihet? MEDBORGARPANEL Nummer 6 juni 214 Remissfrihet Enkät nummer sex är nu slutförd Erfarenheter från andra landsting har visat att införande av remissfrihet har

Läs mer

Hitta rätt i vården. Sjukvårdssystemet i Östergötland - vart vänder jag mig när jag blir sjuk?

Hitta rätt i vården. Sjukvårdssystemet i Östergötland - vart vänder jag mig när jag blir sjuk? Hitta rätt i vården Sjukvårdssystemet i Östergötland - vart vänder jag mig när jag blir sjuk? Om du blir sjuk Akut sjuk Akutmottagning 112 Nödnummer 112 Genom nödnummer 112 når man: - Ambulans - Räddningstjänst/Brandkår

Läs mer

Utvärdering FAKTA utbildning för allmänläkare och sjuksköterskor

Utvärdering FAKTA utbildning för allmänläkare och sjuksköterskor Utvärdering FAKTA utbildning för allmänläkare och sjuksköterskor 2015 11 11 Utvärdering FAKTA utb 11 nov 2015 Nytt beslutsstöd i Hemsjukvården hur påverkar det oss? 1 Mindre bra 5 5,6 2 8 8,9 3 7 7,8 4

Läs mer

Tidig planering för säker och trygg vård i sommar

Tidig planering för säker och trygg vård i sommar PM 2015-04-17 1 (5) Sommarplaneringen i vården 2015 Tidig planering för säker och trygg vård i sommar För att få en bild av hur planeringen av vården och bemanningen av vårdpersonal ser ut inför sommaren

Läs mer

Teamarbete Reumatologi SUS

Teamarbete Reumatologi SUS Teamarbete Reumatologi SUS Teamarbete Reumatologi SUS Tidigt kontakt med teamet Regelbundna teammöten Teambedömning vid sjukskrivning > 6 veckor 3 olika rehabprogram Undervisningsserie: - Öppen för alla

Läs mer

Kvalitetsbokslut 2014. Vårdcentralen Malmköping

Kvalitetsbokslut 2014. Vårdcentralen Malmköping Kvalitetsbokslut 2014 Vårdcentralen Malmköping Innehållsförteckning Inledning... 3 Vår verksamhet... 4 Trygga patienter... 5 Patienterfarenheter... 5 Smidig resa genom vården... 5 Tillgänglighet... 5 Patientsäkerhetsresultat...

Läs mer

Mätning av väntetider i vården

Mätning av väntetider i vården 1 Mätning av väntetider i vården 2010-11-23 2 Den nationella vårdgarantin Statens nationella vårdgaranti gäller väntetider till planerad vård (dvs inte akut vård) Vårdgarantin innebär att: patienter ska

Läs mer

Mätning av väntetider i vården

Mätning av väntetider i vården 1 Mätning av väntetider i vården 2010-10-22 2 Den nationella vårdgarantin Statens nationella vårdgaranti gäller väntetider till planerad vård (dvs inte akut vård) Vårdgarantin innebär att: patienter ska

Läs mer

Vårdcentralen Björkekärr

Vårdcentralen Björkekärr Vårdcentralen Björkekärr - för en bättre tillgänglighet Primärvården Göteborg Projekttid 05-10-13 06-09-15 Teammedlemmar: Ingrid Frödell, Mottagningssköterska Per-Arne Stenberg, Distriktsläkare Anne-Marie

Läs mer

BILAGA TILL FOU-RAPPORT 2014:1. Hemsjukvården ur patientperspektiv, Sundsvalls kommun

BILAGA TILL FOU-RAPPORT 2014:1. Hemsjukvården ur patientperspektiv, Sundsvalls kommun BILAGA TILL FOU-RAPPORT 2014:1 Hemsjukvården ur patientperspektiv, Sundsvalls kommun KOMMUNFÖRBUNDET VÄSTERNORRLAND Kommunförbundet; FoU Västernorrland Järnvägsgatan 2 871 45 Härnösand Tfn: 0611-55 54

Läs mer

Uppföljning av strukturerat arbete med levnadsvanor inom vårdvalet. Sammanställning av enkätsvar från länets vårdcentraler, februari 2013.

Uppföljning av strukturerat arbete med levnadsvanor inom vårdvalet. Sammanställning av enkätsvar från länets vårdcentraler, februari 2013. Eva Åkesson, Folkhälsoutvecklare Sara Maripuu, Processledare Uppföljning av strukturerat arbete med levnadsvanor inom vårdvalet. Sammanställning av enkätsvar från länets vårdcentraler, februari. Folkhälsoenheten

Läs mer

Bra Mottagning- Vårdcentralen Klippan 2004-2005. Karin Nilsson Agneta Svensson Janet Svantesson

Bra Mottagning- Vårdcentralen Klippan 2004-2005. Karin Nilsson Agneta Svensson Janet Svantesson Primärvården Skåne Nordväst Vårdcentralen Klippan Datum 25-4 Bra Mottagning- Vårdcentralen Klippan 24-25 Teamet: Sammanställt av: Björn Giver Karin Nilsson Agneta Svensson Janet Svantesson Janet Svantesson

Läs mer

Lerums vårdcentral

Lerums vårdcentral Lerums vårdcentral 2017-10-19 Bakgrund Patienter med utmattningssyndrom och stressrelaterade problem remitterades ofta till psykosociala teamet men bedömdes behöva annan behandling av teamet. Bristande

Läs mer

SAMMANFATTANDE BEDÖMNING ST-SPUR-inspektion

SAMMANFATTANDE BEDÖMNING ST-SPUR-inspektion SMMNFTTNE EÖMNING ST-SPUR-inspektion Inspektionsdatum: 2016-12-01 Vårdcentralen Löddeköpinge Klinik Kävlinge Ort Kerstin Ermebrant och Ulf Eklund Inspektörer Gradering Socialstyrelsens föreskrifter och

Läs mer

Förslag till lokal- och verksamhetsförändringar för Primärvården

Förslag till lokal- och verksamhetsförändringar för Primärvården Förslag till lokal- och verksamhetsförändringar för Primärvården 2017-03-07 Primärvårdens ledningskontor Dragarbrunnsgatan 78 C 751 85 Uppsala Tel 018-611 00 00 Org nr 232100-0024 www.regionuppsala.se/primarvarden

Läs mer

Kapacitets- och produktionsstyrning Resultat & utmaningar

Kapacitets- och produktionsstyrning Resultat & utmaningar Kapacitets- och produktionsstyrning Resultat & utmaningar Maria Walton Kristina Engvall Per Nodbrant Onkologkliniken En typisk arbetsdag på onkologen ca 130 medarbetare och mycket, mycket mer. Onkologkliniken

Läs mer

BILAGA TILL FOU-RAPPORT 2014:1. Hemsjukvården ur patientperspektiv, Härnösands kommun

BILAGA TILL FOU-RAPPORT 2014:1. Hemsjukvården ur patientperspektiv, Härnösands kommun BILAGA TILL FOU-RAPPORT 2014:1 Hemsjukvården ur patientperspektiv, Härnösands kommun KOMMUNFÖRBUNDET VÄSTERNORRLAND Kommunförbundet; FoU Västernorrland Järnvägsgatan 2 871 45 Härnösand Tfn: 0611-55 54

Läs mer

Förbättringsområde KOL

Förbättringsområde KOL Förbättringsområde KOL Bakgrund och mål Beskriv vad ni vill åstadkomma med detta förbättringsområde med koppling till ert uppdrag som vårdcentral och God vård (patientfokuserad, jämlik, i rimlig tid, kunskapsbaserad

Läs mer

Förbättringsområde: Att få hypertonipatienter med högt BMI att gå ned i vikt.

Förbättringsområde: Att få hypertonipatienter med högt BMI att gå ned i vikt. Datum: 06-0-6 Ansvariga: Majja Hörnmark, enhetschef Anna Holm, Distriktssköterska Verksamhet: Bankeryds Vårdcentral Förbättringsområde: Att få hypertonipatienter med högt BMI att gå ned i vikt. Bakgrund

Läs mer