Börja arbeta med tidbok online

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Börja arbeta med tidbok online"

Transkript

1 Tidbok på nätet PMO

2 Börja arbeta med tidbok online Innan ni ansluter er till tjänsten är ett första steg att utse en ansvarig för tidboken på enheten samt utse ansvarig för att lägga nya scheman enligt regelverket för vårdutövare med de nya tidbokstyperna. Schemaläggning i PMO sker på samma sätt som tidigare och att man lägger in de nya tidbokstyperna för e-tjänsten i schemamallen. Du som är schemaläggare hittar mer information i kapitlet schemaläggning. Lägg upp PMO med koppling till webtidboken För att tidbokningar ska bli synliga via Mina vårdkontakter krävs att enheten är upplagd i PMO med koppling till webbtidboken. Det gör PMO-supporten.

3 AKTIVERA I MVK Det behövs även en aktivering i MVK. Det gör MVK-administratören. ÄNDRA VILLKORSTEXTERNA Villkorstexterna för e-tjänsterna måste ändras inne i tjänsten. Kontakta din lokala MVK-ansvarig eller förvaltningens MVK-samordnare för mer information. Medborgarna behöver konto på 1177.se Invånare behöver ha ett konto för e-tjänsterna som de kan skaffa via 1177.se. Invånare kan också få hjälp av personalen på vårdenheten med att skaffa sig ett invånarkonto. När tjänsten aktiveras synliggörs alla tider även andra tidbokstyper och personalens påminnelser om att förnya recept, ringa patienter med mera. Därför är det viktigt att all personal går igenom sina tidböcker och åtgärdar det som inte ska synas för patienten.

4 Det gör du genom att Leta upp t ex en receptbokning.... Klicka på Ändra i menyn.... Markera med en bock Dölj i MVK med bibehållen Tidbokstyp.... Spara. eller...

5 ... Vänsterklicka i fältet Tidbokstyper.... Välj tidbokstyp Ingen (svart) eller skriv bokstav i på tangentbordet.... Spara. När du registrerar en påminnelse i tidboken på en icke schemalagd tid då är Tidbokstypen Ingen förvald. Den syns inte för invånare i MVK.

6 CHECKLISTA Utse schemaansvarig som måste lägga nytt schema åt all personal med de nya tidbokstyperna. Ändra villkorstexter på 1177.se (Mina vårdkontakter). Lägg upp i PMO med koppling till webtidboken Se till att alla går igenom sina tidböcker och åtgärdar det som inte ska synas för invånare.

7 Tidbokstyper I dagsläget finns möjlighet för invånarna att boka, omboka och avboka ett antal tidbokstyper i e-tjänsterna. Utbudet kommer successivt att utökas aktuell information om vilka tidbokstyper som görs tillgängliga framöver kan du få av PMO verksamhetsansvariga i respektive förvaltning. LÄKARE: Läkare Besök, ej akut. Läkare Telefontid, du blir uppringd. SJUKSKÖTERSKA Sköterska Besök. Astma/KOL, sköterska Återbesök. Diabetessköterska Återbesök. HPV-vaccination, kan bara bokas/avbokas/ombokas av kvinnor.

8 SJUKGYMNAST Sjukgymnast Nybesök. Sjukgymnast Återbesök. PSYKOLOG Psykolog, Telefontid du blir uppringd. De tider som finns hos BVC kan se mer om i kapitlet Tidbok online på BVC DET FINNS ÄVEN ETT ANTAL TIDBOKSTYPER SOM ENBART KAN AVBOKAS VIA TIDBOK ONLINE Mottagningstid Hembesök Specialmottagningstid Telefontid bokningsbar Tiderna kan avbokas via Mina vårdkontakter senast 24 timmar i förväg. De blir då överstrukna i PMO:s tidbok.

9 BOKAT Alla patientens bokade tider syns inne i e-tjänsterna på 1177.se. Även de som inte går att ändra av patienten. MÅLET FÖR TIDBOK ONLINE Målet är att 40 procent av alla besök i vården ska bokas via tidbok på nätet Och att 80 procent av alla tider ska vara bokningsbara i tidbok på nätet TIDBOKSTYPER SOM FÖR NÄRVARANDE TILLÅTER MEDDELANDE FRÅN PATIENTEN ÄR: Sjukgymnast Nybesök Sjuksköterska Besök Hela meddelandet från patienten syns i Visa-läge för bokningen. OBS! Personnummer och telnummer bort i bilden.

10 NYBOKA, AVBOKA ELLER OMBOKA Utdelade tider kan nybokas av patienterna via e-tjänsterna på 1177.se åtta veckor framåt i tiden. Bokade tider blir synliga i PMO:s tidbok så snart du uppdaterat. Medborgaren får alltid en bekräftelse på en bokad tid som den själv har gjort, inne i e-tjänsterna. MÖJLIGA ATT AVBOKA VIA 1177.SE Mottagningstid Hembesök Specialmottagningstid Telefontid bokningsbar

11 OMBOKNING Alla tider med ändelsen, e-tjänst i online tidboken, kan av och ombokas av patienten. Det finns inga begränsningar för hur många gånger detta kan ske. Patienterna kan av- och omboka sina tider upp till 24 timmar före besök. Därefter måste de ringa mottagningen. Uteblivet besök debiteras som vanligt. PERSONALENS BOKNINGAR HAR FÖRETRÄDE Meningen är naturligtvis att tiderna i webbtidboken ska hållas öppna för invånarna, men de kan naturligtvis även nybokas, avbokas och ombokas som vanligt i PMO av medarbetarna. När en medarbetare påbörjat en bokning i PMO kan tiden inte bokas av en invånare. Om tiden inte hunnit visas som upptagen och en invånare försöker boka den visas ett felmeddelande och invånaren uppmanas göra en ny bokning. KONTAKTA PATIENTEN VID OMBOKNING Det är viktigt att komma ihåg att patienten alltid måste meddelas om vården ändrat en bokning.

12 OMBUDSFUNKTION En förälder kan via ombudsfunktionen lägga till sitt barn och utföra tidbokningar genom sitt MVK-konto. Detta gäller fram till barnet fyller 13 år. CHECKLISTA Alla e-tider kan nybokas, avbokas och ombokas av invånarna. Om invånaren vill ändra en bokning mindre än 24 timmar innan måste den ringa mottagningen. Medarbetare har alltid företräde vid bokning. Om vården ändrar en patients tid måste patienten ALLTID ringas upp och bekräfta den nya bokningen. Förälder kan vara ombud åt sitt barn fram till dess barnet fyller 13 år

13 Tidbok på nätet på BVC TIDBOKSTYPER SOM KAN NYBOKAS, AVBOKAS OCH OMBOKAS VIA TIDBOK ONLINE ÄR: 18 månader, BVC-läkare, e-tjänst. kan bokas när barnet är mellan 17 och 19 månader. 2 ½ år, BVC-sköterska, Kan bokas barnet är mellan 2 år 5 månader och 2 år 7 månader. 4 år, BVC-sköterska. Kan bokas när barnet är mellan 3 år 11 månader och 4 år 1 månad. 5 år, BVC-sköterska. Kan bokas mellan barnet är mellan 5 år och 5 år 9 månader. En förälder kan via ombudsfunktionen lägga till sitt barn och utföra tidbokningar genom sitt MVK-konto. Detta gäller fram till barnet fyller 13 år. För övrigt gäller samma regelverk för BVC som för vårdcentralen.

14 Schemaläggning ANGE TIDSSKALA I SCHEMAMALL Från Tidboken (Mitt arbete) kan du ändra tidsskalan som visas genom att trycka på Inställningar i menyraden. Klicka på Visuellt i vänsterspalten och välj t.ex. 10, 15 eller 20 min. Denna inställning sparas automatiskt.

15 SKAPA EN SCHEMAMALL För att skapa ett schema Går du till Innehåll i menyraden, för muspekaren till Bokning och därefter till Mallar.... Klicka på Mallar.... Välj enhet och det schema du ska arbeta med.... Klicka på Ny för att skapa en Mallcykel.... Ange Start- och Slutdatum för mallcykeln, den måste alltid vara minst 8 veckor lång.

16 ... Ange längd för mallcykeln t ex 7 dagar för 1 vecka. du kan välja upp till 28 dagar.... Namnge mallcykeln genom att klicka på Ny mallcykel och skriv in t ex: Vecka Markera en tidsperiod genom att klicka och dra.... Välj Typ.... Klicka på Nytt tidsintervall för att lägga till den valda tidbokstypen.... Gör om till hela schemat är ifyllt.... Spara schemat genom att klicka på Spara. Om du vill slippa göra om allt flera gånger kan du kopiera en mallcykel från en användare till en annan. Det gör du genom att högerklicka på det schema du vill kopiera i den vita rutan. Välj kopiera, välj användare, klistra in, ge den ett nytt namn och spara. När schemamallen är sparad kommer du automatiskt till Tidboken.

17 ÄNDRA TIDBOKSTYP Du kan byta ut befintliga tidbokstyper mot nya som är utdelade för tidbok online Markera ett tidboksintervalll... Klicka på pilen i Typ.... Ersätt tidbokstyp med en ny som är utdelad för e-tjänsten... Upprepa så många gånger som behövs.... Spara schemat genom att klicka på Spara.

18 Om du har frågor/problem Om du har frågor kan du hitta mer utförligt material om webbtidboken på Vårdgivarwebben. Får du ändå inte svar på din fråga kan du kontakta: SUPPORTFRÅGOR OM MINA VÅRDKONTAKTER Kan invånarna ställa, kl , på tel Medarbetare ringer, kl , tel SUPPORTFRÅGOR PMO RSIT Servicedesk tel. (077-67)

Utbildning i webbtidbok. Workshop 1: Husläkarmottagningar

Utbildning i webbtidbok. Workshop 1: Husläkarmottagningar Utbildning i webbtidbok Workshop 1: Husläkarmottagningar Hur invånare logga in 1. Hur invånare loggar in Boka tid eller Se/Av eller omboka tid Villkorstexter Invånaren tar del av informationen och fortsätter.

Läs mer

Utbildning i Fristående tidbok. Workshop 1: 20 april Husläkarmottagning Stockholm Patricia Nordlund

Utbildning i Fristående tidbok. Workshop 1: 20 april Husläkarmottagning Stockholm Patricia Nordlund Utbildning i Fristående tidbok Workshop 1: 20 april Husläkarmottagning Stockholm Patricia Nordlund Förmiddagens genomgång 1. Inledning av Fristående tidbok 2. Invånarens inloggning 3. Inloggning personal

Läs mer

BESLUT. Dnr 1500098. Regelverk för schemaläggning och online-tidbok i Region Skåne

BESLUT. Dnr 1500098. Regelverk för schemaläggning och online-tidbok i Region Skåne Regiondirektören Lars-Åke Rudin +46 44 309 34 66 +46 768 87 07 67 lars-ake.rudin@skane.se BESLUT Datum 2015-04-28 (rev 2105-06-01) Dnr 1500098 1 (7) Regelverk för schemaläggning och online-tidbok i Region

Läs mer

Inställningar för Opus e-tidbok

Inställningar för Opus e-tidbok Inställningar för Opus e-tidbok Sida 1 av 11 Innehåll Inställningar i Opus Dental för E-tidbok... 4 1. Schemaläggning... 4 2. Skapa Preblock för e-tidbok... 4 3. Skapa Bokningsmallar för e-tidbok... 5

Läs mer

Inställningar för Opus e-tidbok

Inställningar för Opus e-tidbok Inställningar för Opus e-tidbok Sida 1 av 16 Innehåll Inställningar i Opus Dental för E-tidbok... 4 1. Schemaläggning... 4 2. Skapa Preblock för e-tidbok... 4 3. Skapa Bokningsmallar för e-tidbok... 5

Läs mer

Regelverk för schemaläggning och online-tidbok i Region Skåne

Regelverk för schemaläggning och online-tidbok i Region Skåne Koncernstab kommunikation Datum: 2014-06-16 Monika Kraft +46 44309 30 86 +46 768 87 08 92 monika.kraft@skane.se BESLUT Regelverk för schemaläggning och online-tidbok i Region Skåne Innehållsförteckning

Läs mer

Manual för schemaläggning

Manual för schemaläggning Manual för schemaläggning Skapat av PASiS Förvaltningsgrupp Datum: 2013-02-27 Reviderad: 2017-07-03 Manual för schemaläggning Sidan 1 av 23 Innehållsförteckning Schemaläggning... 3 Dagmall... 3 Nyuppläggning

Läs mer

Lathund för BHV i PMO. version 1.2

Lathund för BHV i PMO. version 1.2 Lathund för BHV i PMO version 1.2 Innehåll Logga in... 3 Mitt arbete... 3 Öppna journal... 4 Sök barn... 4 Registrera ett barn... 5 Sök efter barn som redan är registrerade i PMO... 5 Välj journaltyp...

Läs mer

Webbinställningar. Opus Online Client (version 1.1.0.2) Sida 1 av 12

Webbinställningar. Opus Online Client (version 1.1.0.2) Sida 1 av 12 Webbinställningar Opus Online Client (version 1.1.0.2) Sida 1 av 12 Innehåll Opus Online Client... 3 Web konfiguration... 3 Kliniker... 3 Behandlare... 4 Skapa underdomän... 5 Flexibilitet... 6 Media...

Läs mer

Tidbok online. Införande i Region Skåne

Tidbok online. Införande i Region Skåne Tidbok online Införande i Region Skåne Syfte Förbättra tillgängligheten för medborgare Underlätta för vårdproduktionens planering Erfarenheter från andra landsting Bättre tillgänglighet Frigör resurser

Läs mer

Treserva Kapitel 6. Tidbok Läkarmedverkan

Treserva Kapitel 6. Tidbok Läkarmedverkan Treserva Kapitel 6 Tidbok Läkarmedverkan Riktlinjer för bokning av läkartid... 1 Tidbokning i Treserva... 2 Läkarnas tidböcker Objekt... 3 Utskrift av bokningar... 6 Riktlinjer för bokning av läkartid

Läs mer

Frågor och svar om ombudsfunktionen

Frågor och svar om ombudsfunktionen Frågor och svar om ombudsfunktionen Så fungerar ombudsfunktionen Vem kan jag agera ombud för? Ombudsfunktionen möjliggör för vårdnadshavare att agera ombud för sitt barn. Funktionen omfattar barn till

Läs mer

1177 Vårdguidens e-tjänster

1177 Vårdguidens e-tjänster 1177 Vårdguidens e-tjänster Manual för administratörer www.vgregion.se/minavardkontakter Innehåll Administratör samt övriga behörigheter... 2 Logga in... 2 Egna inställningar... 3 Avisering till vårdgivare...

Läs mer

Manual för Tidbok. Skapat av PASiS Förvaltningsgrupp Datum: Reviderad: Manual för Tidbok. Sidan 1 av 27

Manual för Tidbok. Skapat av PASiS Förvaltningsgrupp Datum: Reviderad: Manual för Tidbok. Sidan 1 av 27 Manual för Tidbok Skapat av PASiS Förvaltningsgrupp Datum: 2014-05-07 Reviderad:2017-07-03 Manual för Tidbok Sidan 1 av 27 Innehållsförteckning Söka tid till en vårdgivare... 3 Söka tid till flera vårdgivare...

Läs mer

Vårdcentralen Vikbolandet

Vårdcentralen Vikbolandet Vårdcentralen Vikbolandet Välkommen till Vårdcentralen Vikbolandet Öppettider: Vardagar 08.00-17.00 Rådgivning, bokning av tid eller telefontid samt receptförnyelse sker via sjuksköterska. Sjuksköterskor:

Läs mer

Handbok - schemaläggning i PASiS

Handbok - schemaläggning i PASiS Handbok - schemaläggning i PASiS Allmänt...sidan 2 Schemaläggningsmeny.sidan 2 1. Vårdgivarregister... sidan 3 2. Mottagningsrum/brevmall. sidan 5 Översikt mottagningsrum/brevmall... sidan 6 3. Prioriteter..

Läs mer

För vårdaktörer i regioner och landsting

För vårdaktörer i regioner och landsting Manual Fristående tidbok 1.4 För vårdaktörer i regioner och landsting Stockholm, 2016-02-04 1. Inledning... 3 2. Behörigheter i Fristående tidbok... 3 Rolltilldelning av vårdaktör... 4 3. Meny Administration...

Läs mer

E-hälsodagen i Halland Webbtidbokning Charlotte Tavelin och Maria Brunefjäll

E-hälsodagen i Halland Webbtidbokning Charlotte Tavelin och Maria Brunefjäll E-hälsodagen i Halland Webbtidbokning Charlotte Tavelin och Maria Brunefjäll 2014-09-15 Vad finns att vinna på webbtidbokning? Om 30% av tiderna hanterades via webbtidbok i Halland. Webbtidbokning Webbtidbokning

Läs mer

Lathund för registrering av förstärkt vårdgaranti i primärvården

Lathund för registrering av förstärkt vårdgaranti i primärvården 1 Lathund för registrering av förstärkt vårdgaranti i primärvården 2019-03-27 Lathund för registrering i PMO Gäller för vårdcentraler och ungdomsmottagningar inom Hälsoval Skåne Syftet med denna anvisning

Läs mer

1: Inloggning. 1:1: Användarnamn och lösenord. 1:2: Bank-ID. 1.3 Siths

1: Inloggning. 1:1: Användarnamn och lösenord. 1:2: Bank-ID. 1.3 Siths Steg för steg-guide Visiba Care Office Detta är verktyget för vårdgivaren en läkare, psykolog, sjuksköterska, sjukgymnast, terapeut eller liknande. Från verktyget finns möjlighet att bjuda in till ebesök

Läs mer

Logga in i Tidboken. Tidboksprogrammet öppnas via Start, Program, Effica Tidbok. Logga in med ditt användarid och lösenord och klicka Ok

Logga in i Tidboken. Tidboksprogrammet öppnas via Start, Program, Effica Tidbok. Logga in med ditt användarid och lösenord och klicka Ok Innehåll Logga in Ta fram tidbok Ändra i kalendern Uppdateringar Personliga inställningar Användarens profil Boka patienter Boka tider från journalen Avboka tider Besöks- och tidsbeställningar Studentschema

Läs mer

Webbinställningar. Opus Online Client. Sida 1 av 10

Webbinställningar. Opus Online Client. Sida 1 av 10 Webbinställningar Opus Online Client Sida 1 av 10 Innehåll Opus Online Client... 3 Web konfiguration... 3 Kliniker... 3 Behandlare... 4 Skapa underdomän... 5 Flexibilitet... 6 Media... 8 E-post... 9 SMS...

Läs mer

Frågor och svar om ombudsfunktionen

Frågor och svar om ombudsfunktionen Frågor och svar om ombudsfunktionen Så fungerar ombudsfunktionen Vem kan jag agera ombud för? Ombudsfunktionen möjliggör för vårdnadshavare att agera ombud för sitt barn. Funktionen omfattar barn till

Läs mer

Kommunikationsriktlinjer för 1177 Vårdguidens e-tjänster

Kommunikationsriktlinjer för 1177 Vårdguidens e-tjänster KOMM UNIKATIONSRIKTLI NJER 1177 VÅRDGUIDENS E -TJÄNSTE R 1_0.DOCX Kommunikationsriktlinjer för 1177 Vårdguidens e-tjänster Kommunikationsriktlinjer för 1177 Vårdguidens e-tjänster Kommunikationsriktlinjerna

Läs mer

Samanställning fokusutbildning webbtidbok och tidbok på vårdcentraler hösten 2018

Samanställning fokusutbildning webbtidbok och tidbok på vårdcentraler hösten 2018 Samanställning fokusutbildning webbtidbok och tidbok på vårdcentraler hösten 2018 Syfte: Få hjälp med den egna tidboken samt påkoppling av önskade webbtidboksfunktioner Mål: Att det ska vara enkelt att

Läs mer

Inställningar för mottagning

Inställningar för mottagning Inställningar för mottagning I detta dokument beskrivs de inställningar som behöver göras inför att mottagningen ansluts till 1177 Vårdguidens e-tjänster. Använd checklistan här nedanför för att kontrollera

Läs mer

boka tiden redan nu Enkla onlinebokningar för dig med behov av en ren bokningstjänst

boka tiden redan nu Enkla onlinebokningar för dig med behov av en ren bokningstjänst boka tiden redan nu Enkla onlinebokningar för dig med behov av en ren bokningstjänst Fördelar med vår tjänst är enkelhet och kraftfullhet: Ingen reklam, inga reklamutskick och dina uppgifter delas inte

Läs mer

När man är ute och surfar på nätet kan det hända att man ibland vill gå tillbaka till en sida man varit på tidigare. Är det första sidan man är på

När man är ute och surfar på nätet kan det hända att man ibland vill gå tillbaka till en sida man varit på tidigare. Är det första sidan man är på Surfa på nätet När man är ute och surfar på nätet kan det hända att man ibland vill gå tillbaka till en sida man varit på tidigare. Är det första sidan man är på går det naturligtvis inte gå tillbaka till

Läs mer

STOCKHOLMS UNIVERSITET. Manual TimeEdit. För användare i TimeEdit. Lisa Johansson

STOCKHOLMS UNIVERSITET. Manual TimeEdit. För användare i TimeEdit. Lisa Johansson STOCKHOLMS UNIVERSITET Manual TimeEdit För användare i TimeEdit Lisa Johansson 2015-09-07 För frågor om TimeEdit, kontakta Lisa Johansson på lisa.johansson@su.se eller 08-16 36 00, eller timeedit.support@su.se

Läs mer

Kommentar [k1]: Behöver vi kommentera det som finns till höger ovanför schematyp?

Kommentar [k1]: Behöver vi kommentera det som finns till höger ovanför schematyp? Webbklienten Webben är uppbyggd med hjälp av flikar. När du öppnar lärosätets schemasida finns ett antal flikar som syns på webben för alla. Om du loggar in får du ytterligare flikar och möjligheter till

Läs mer

Kommunikationsriktlinjer för 1177 Vårdguidens e-tjänster

Kommunikationsriktlinjer för 1177 Vårdguidens e-tjänster KOMM UNIKATIONSRIKTLINJER 117 7 VÅRDGUIDENS E -TJÄNSTE R 2.0.DOCX Kommunikationsriktlinjer för 1177 Vårdguidens e-tjänster Kommunikationsriktlinjer för 1177 Vårdguidens e-tjänster Kommunikationsriktlinjerna

Läs mer

Inledning... 3. F-skattsedel... 3. Remissen... 3. Nya ikoner... 3. Utskrift av journalanteckningar... 4. Anamnes... 5

Inledning... 3. F-skattsedel... 3. Remissen... 3. Nya ikoner... 3. Utskrift av journalanteckningar... 4. Anamnes... 5 Inledning... 3 Innehåll... 3 F-skattsedel... 3 Remissen... 3 Streckkodläsare... 3 Indikator på FK-perioden... 3 Nya ikoner... 3 Utskrift av journalanteckningar... 4 Tidsmemo, utan patientkoppling... 4

Läs mer

Karl Landergren Planeringsdirektör. Bilaga Slutredovisning av utredningsuppdrag 16/06 - Uppföljning av handlingsplan för köfri vård.

Karl Landergren Planeringsdirektör. Bilaga Slutredovisning av utredningsuppdrag 16/06 - Uppföljning av handlingsplan för köfri vård. Planeringsenheten Regionsjukvården TJÄNSTESKRIVELSE Datum 2016-10-28 Sida 1 (1) Diarienummer Diarienummer 160291, 150054 Landstingsstyrelsen Utredningsuppdrag 16/06 Följa upp handlingsplanen för köfri

Läs mer

Manual till HR-portalen för timanställda inom Division Social Omsorg

Manual till HR-portalen för timanställda inom Division Social Omsorg Manual till HR-portalen för timanställda inom Division Social Omsorg Reviderat datum: 2015-01-07 Kontakt Bemanningscentralen bemanning.vo@nykoping.se Telefon 24 89 60 Öppettider må-fr 6.15-17, lö-sö 6.15-14

Läs mer

Rekommendation för 1177 Vårdguidens e-tjänster

Rekommendation för 1177 Vårdguidens e-tjänster Godkänt den: 2018-10-25 Ansvarig: Gäller för: Anna Wollin Region Uppsala Rekommendation för 1177 Vårdguidens e-tjänster Sidan 0 av 19 Innehållsförteckning 1 Ändringshantering...3 2 Syfte med rekommendationen...3

Läs mer

COSMIC REMINDERS ANVÄNDARINTRODUKTION

COSMIC REMINDERS ANVÄNDARINTRODUKTION Sidan 1 COSMIC REMINDERS ANVÄNDARINTRODUKTION Översikt COSMIC Reminders möjliggör för enheter att automatiskt skicka påminnelser till patienter om kommande bokade besök. Likaså kan påminnelser skickas

Läs mer

Webbformulär i TakeCare

Webbformulär i TakeCare 1/42 Webbformulär i TakeCare 2/42 Boka formulär... 4 Schemalagda formulär... 7 Typ av schema... 8 Boka direkt... 8 En gång i framtiden... 8 Flera gånger i framtiden... 8 Intervall... 9 Dag... 9 Vecka...

Läs mer

Insieme Consulting AB Manual Hälskontrollsystemet

Insieme Consulting AB Manual Hälskontrollsystemet Insieme Consulting AB 2017-10-20 Manual Hälskontrollsystemet Innehållsförteckning Innehållsförteckning...- 1 - Beskrivning...- 2 - Inloggning...- 2 - Behörighetsroller...- 3 - Prognos...- 3 - Sök Prognos

Läs mer

Ramverk för breddinförande av webbtidbok - förutsättningar, krav och undantag

Ramverk för breddinförande av webbtidbok - förutsättningar, krav och undantag Ramverk för breddinförande av webbtidbok - förutsättningar, krav och undantag 1 (6) INNEHÅLLSFÖRTECKNING 1 DOKUMENTHISTORIK 3 2 BAKGRUND OCH SYFTE 3 3 WEBBTIDBOKENS TJÄNSTER 3 4 FÖRUTSÄTTNINGAR OCH KRAV

Läs mer

STOCKHOLMS UNIVERSITET. Manual TimeEdit. För användare i TimeEdit. Lisa Johansson

STOCKHOLMS UNIVERSITET. Manual TimeEdit. För användare i TimeEdit. Lisa Johansson STOCKHOLMS UNIVERSITET Manual TimeEdit För användare i TimeEdit Lisa Johansson 2017-01-24 För frågor om TimeEdit, kontakta Lisa Johansson på lisa.johansson@su.se eller 08-16 36 00, eller timeedit.support@su.se

Läs mer

Lathund för Relation Bokningssystem

Lathund för Relation Bokningssystem Lathund för Relation Bokningssystem UpRight Consulting 2013 Bokningssystemet är utformat för att passa onlinebokning där aktiviteterna matchas mot medlem/kundprofil. En medlem kan bara boka upp sig på

Läs mer

Releasedokument för astra WEB 2013-12-03

Releasedokument för astra WEB 2013-12-03 Releasedokument för astra WEB 2013-12-03 1 Nya Funktioner Bevakning skicka till flera lärare Nu finns det möjlighet att skicka bevakningar till flera lärare samtidigt. Man kan välja att skicka bevakningen

Läs mer

2012-07-19 1 (12) LATHUND DELEGERING HÖGANÄS KOMMUN FÖRVALTNING. 263 82 Höganäs 042-33 71 00 kommunen@hoganas.se WWW.HOGANAS.SE

2012-07-19 1 (12) LATHUND DELEGERING HÖGANÄS KOMMUN FÖRVALTNING. 263 82 Höganäs 042-33 71 00 kommunen@hoganas.se WWW.HOGANAS.SE 2012-07-19 1 (12) LATHUND DELEGERING 2 (12) Innehåll 1 DELEGERING... 3 2 Personalregister... 5 3 Forts. personalregister - organisation... 6 4 Förnya delegering... 7 5 Sök delegeringar... 9 6 Resultat

Läs mer

Nyhet. SMS funktion i Opus Dental. Sidan 1 av 12

Nyhet. SMS funktion i Opus Dental. Sidan 1 av 12 Nyhet SMS funktion i Opus Dental 2004 Sidan 1 av 12 OPUS SMS-funktion Opus SMS är tjänsten som förser Opus Dental med SMS - funktionalitet. Med Opus SMS kan Opus Dental: Skicka påminnelser via SMS Med

Läs mer

Versionsnyheter PMO 7.0 Release

Versionsnyheter PMO 7.0 Release 2016-10-13 Åsa Karén Versionsnyheter PMO 7.0 Release 2016-10-18 1. WYSIWYG 2. Intern PDF-läsare 3. BHV Hantering av flytt 4. BHV Ändrade rubriker på startsidan 5. Diagnos Beskrivning visas 6. Diagnos Upprepa

Läs mer

Hälso- och sjukvårdsförvaltningen. Ökad tillgänglighet till Primärvården

Hälso- och sjukvårdsförvaltningen. Ökad tillgänglighet till Primärvården Ärendenr HSN 2013/444 Handlingstyp Informationsärende 1 (8) Datum 21 januari 2015 Hälso- och sjukvårdsnämnden Ökad tillgänglighet till Primärvården Under strukturutredningen lades mycket fokus på att skapa

Läs mer

Lathund Hälskontrollsystemet Schemaläggare Schemaläggning, Ankomstregistrera, E-remiss, personfliken, statistik och Ringa

Lathund Hälskontrollsystemet Schemaläggare Schemaläggning, Ankomstregistrera, E-remiss, personfliken, statistik och Ringa Insieme Consulting AB 2017-10-20 Lathund Hälskontrollsystemet Schemaläggare Schemaläggning, Ankomstregistrera, E-remiss, personfliken, statistik och Ringa Innehållsförteckning Innehållsförteckning... -

Läs mer

Webbinställningar. Opus Online Client. Sida 1 av 16

Webbinställningar. Opus Online Client. Sida 1 av 16 Webbinställningar Opus Online Client Sida 1 av 16 Innehåll Opus Online Client... 3 Web konfiguration... 3 Skapa underdomän... 3 Kliniker... 4 Behandlare... 5 Hantera Samtycke... 6 Flexibilitet... 7 Media...

Läs mer

Versionsnyheter PMO 6.1 Release

Versionsnyheter PMO 6.1 Release Versionsnyheter PMO 6.1 Release 2015-09-04 Förändring sker i följande moduler 1 Anteckning 2 Att göra 3 Checklista 4 Internpost 5 Lab 6 Löpande journal 7 Patientdata 8 Signera 9 Tidbok 10 Vaccination 11

Läs mer

Dagens struktur inom Landstinget Dalarnas hälso- och sjukvård

Dagens struktur inom Landstinget Dalarnas hälso- och sjukvård Dagens struktur inom Landstinget Dalarnas hälso- och sjukvård Hälso- och sjukvården i Dalarnas län är uppbyggt kring länets primärvård och 26 vårdcentraler, öppenvårdsmottagningar, sjukhusen i Säter, Ludvika

Läs mer

Webbformulär i TakeCare

Webbformulär i TakeCare 1/39 Webbformulär i TakeCare 2/39 Boka formulär...4 Schemalagda formulär OBS! Endast för utsedda pilotenheter...7 Typ av schema...8 Boka direkt...8 En gång i framtiden...8 Flera gånger i framtiden...8

Läs mer

ATT SKAPA EN NY PLANERINGSGRUPP och koppla ihop allt. OBS! Tänk på att läsa igenom allt sakta och följ sedan instruktionen.

ATT SKAPA EN NY PLANERINGSGRUPP och koppla ihop allt. OBS! Tänk på att läsa igenom allt sakta och följ sedan instruktionen. ATT SKAPA EN NY PLANERINGSGRUPP och koppla ihop allt. OBS! Tänk på att läsa igenom allt sakta och följ sedan instruktionen. Gul mapp Planeringsgrupp Kloss blå grön gul Grundschema blå röd vit randig Avstämningsperiod

Läs mer

Uppdaterad: 2014-03-18. Lathund. Arbetsrum

Uppdaterad: 2014-03-18. Lathund. Arbetsrum Uppdaterad: 2014-03-18 Lathund Arbetsrum 1 1 Innehållsförteckning Inledning 3 Arbetsrum 4 Skapa arbetsrum, steg 1 4 Skapa arbetsrumslista 4 Olika typer av arbetsrum 6 Skapa arbetsrum, steg 2 6 Lägg in

Läs mer

L4: Bästa möjliga värde med ehälsotjänster!

L4: Bästa möjliga värde med ehälsotjänster! L4: Bästa möjliga värde med ehälsotjänster! Sven- Åke Svensson Caroline Fruberg Utvecklingskraft 2014 2014-05-16 Vad tycker du är den största fördelen med e-hälsa? Patienten blir mer engagerade i sin sjukdom

Läs mer

Bokningsinstruktioner BCF Amazona

Bokningsinstruktioner BCF Amazona 1. Registrera Dig som användare När Du öppnar Amazonas startsida ser Du vårt utbud av aktiviteter i vänster kolumn. För att kunna boka en aktivitet behöver Du först registrera Dig som användare. Detta

Läs mer

70 % använder webbtidbok för gynekologiskt cellprov i Halland Webbtidbokning Hur fungerar det och vad krävs för att få igång användning?

70 % använder webbtidbok för gynekologiskt cellprov i Halland Webbtidbokning Hur fungerar det och vad krävs för att få igång användning? 70 % använder webbtidbok för gynekologiskt cellprov i Halland Webbtidbokning Hur fungerar det och vad krävs för att få igång användning? Maria Brunefjäll, Region Halland Fredrik Sargren, Region Jönköpings

Läs mer

ATT SKAPA ETT GRUNDSCHEMA.

ATT SKAPA ETT GRUNDSCHEMA. ATT SKAPA ETT GRUNDSCHEMA. OBS! Läs sakta igenom meningarna steg för steg och gå inte för fort fram. 1. Ställ markören på den trefärgade klossen i organisationsträdet blå, gul, grön på din enhet och högerklicka.

Läs mer

PMO Månadsbrev - april 2019

PMO Månadsbrev - april 2019 PMO Månadsbrev - april 2019 Åtgärdskod för hembesök BVC Från och med den 29 april finns åtgärdskod för hembesök knutet till ärendet vid Inskrivning samt Besök 8 månader i BHV-journalen. Denna ändring sker

Läs mer

Vad är ManPlan. Du kan också lägga upp ditt kundregister i manplan så att du kan koppla ihop persoanl med både en resurs och kund.

Vad är ManPlan. Du kan också lägga upp ditt kundregister i manplan så att du kan koppla ihop persoanl med både en resurs och kund. Vad är ManPlan Med ManPlan schemalägger du personalens arbetspass och tilldelar personalen till företagets resurser. Resurser definerar du själv och kan vara olika från företag till företag beroende av

Läs mer

Basutbud i 1177 Vårdguidens e-tjänster (Mina vårdkontakter) för alla vård- och tandvårdsmottagningar inom eller med avtal med Region Halland

Basutbud i 1177 Vårdguidens e-tjänster (Mina vårdkontakter) för alla vård- och tandvårdsmottagningar inom eller med avtal med Region Halland 1(6) TJÄNSTESKRIVELSE Datum Invånartjänster e-hälsa Halland 2015-12-11 Charlotte Tavelin, samordnare 1177 Vårdguidens e-tjänster Halland Maria Brunefjäll, objektspecialist 1177 Vårdguidens e-tjänster Halland

Läs mer

PMO-guide Primärvården

PMO-guide Primärvården SMS-påminnelse Den 1 september 2017 aktiveras funktionen för att skicka SMS-påminnelse till patienter inför bokade mottagningsbesök. Begäran om SMS-påminnelse till patienten markeras i samband med bokningen

Läs mer

Guide till hur du loggar in i 1177 Vårdguidens e-tjänster

Guide till hur du loggar in i 1177 Vårdguidens e-tjänster Guide till hur du loggar in i 1177 Vårdguidens e-tjänster Du kan logga in till 1177 Vårdguidens e-tjänster via dator, surfplatta eller mobiltelefon. Man loggar in via webbsidan 1177. Gå till webbadress:

Läs mer

Catharina Wramfors BFC Tekniksektionen Lund. Vid problem med KundRad kontakta RSIT tel: 077-67 30 000

Catharina Wramfors BFC Tekniksektionen Lund. Vid problem med KundRad kontakta RSIT tel: 077-67 30 000 Manual KundRad Webb Datum: 2009-04-14 Skapad av: Catharina Wramfors BFC Tekniksektionen Lund Vid problem med KundRad kontakta RSIT tel: 077-67 30 000 Innehåll: Inloggning och Ansökan om access. (användarkonto)

Läs mer

MANUAL MOBIL KLINIK APP 2.2

MANUAL MOBIL KLINIK APP 2.2 MANUAL MOBIL KLINIK APP 2.2 Innehåll Innan appen tas i bruk 2 Registrera besök manuellt 6 Dokumentera besöket 7 Registrera besök med NFC-tagg 7 Planera nytt besök 9 Avboka besök 10 Patienter 10 Anteckningar

Läs mer

HANDLEDNING ZENIT BILBOKNING

HANDLEDNING ZENIT BILBOKNING Sid 1 (16) HANDLEDNING ZENIT BILBOKNING Sid 2 (16) INNEHÅLLSFÖRTECKNING 1 HANDLEDNING FÖR WEBBASERAD BILPOOL... 3 1.1 LATHUND... 3 1.2 ÖVERSIKT ARBETSLÄGE WEBBASERAD BILPOOL... 3 1.3 INFORMATION OM BILPOOLENS

Läs mer

IdéTorget Manual. Google kalender. Skapa din kalender på Internet. Uppdaterad oktober 2011

IdéTorget Manual. Google kalender. Skapa din kalender på Internet. Uppdaterad oktober 2011 IdéTorget Manual Google kalender Skapa din kalender på Internet Uppdaterad oktober 2011 Googles kalender Att göra sin planering på en digital kalender har många fördelar. Det ger möjlighet att få hjälp

Läs mer

Elevhantering. Välj Tabell - Elev. Konstatera att elevtabellen är tom! I brist på elevinformation måste schemafilen få reda på följande:

Elevhantering. Välj Tabell - Elev. Konstatera att elevtabellen är tom! I brist på elevinformation måste schemafilen få reda på följande: Öppna elevtabellen Välj Tabell - Elev. Konstatera att elevtabellen är tom! I brist på elevinformation måste schemafilen få reda på följande: Från vilka klasser hämtas eleverna till undervisningsgrupperna?

Läs mer

Sekreterare och Plussekreterare Version via Melior

Sekreterare och Plussekreterare Version via Melior Sekreterare och Plussekreterare Version 3.7.3 via Melior Logga in i Melior. Öppna MedSpeech via Externa program i menyraden, välj Utskrift diktatlista, v.g. se nedan. MedSpeech startar och du får upp en

Läs mer

Handbok för lokal administratör

Handbok för lokal administratör Handbok för lokal administratör ÄRENDEHANTERING I 1177 VÅRDGUIDENS E-TJÄNSTER 1 Innehåll Inledning... 2 Logga in... 2 Personliga inställningar... 3 Ändra signatur... 3 Aviseringar... 3 Inställningar för

Läs mer

För att komma åt din webmail gör du som tidigare, startar din webläsare och skriver "epost.tierp.se" i adressfältet.

För att komma åt din webmail gör du som tidigare, startar din webläsare och skriver epost.tierp.se i adressfältet. Outlook Webmail Innehåll Outlook Webmail... 3 Inloggning... 3 Navigeringsfönstret... 4 E-post... 5 Skapa och skicka meddelande... 6 Ange alternativ för meddelanden... 6 Adressboken... 7 Kontrollera stavning...

Läs mer

Sekreterare och Plussekreterare Version SP2 via PMO

Sekreterare och Plussekreterare Version SP2 via PMO Sekreterare och Plussekreterare Version 3.7.3 SP2 via PMO Starta MedSpeech 1. Från Mitt arbete i PMO klicka på Innehåll Länkar och Diktat - Lista 2. MedSpeech startar och du får upp en lista över diktaten.

Läs mer

Användarmanual Obstetrix Tidbok

Användarmanual Obstetrix Tidbok Obstetrix Ce 2.16.1.100 Användarmanual Obstetrix Tidbok 1 INLEDNING... 4 1.1 Allmänt... 4 1.2 Inloggning... 5 1.2.1 Val av yrkesroll... 6 1.3 Byta lösenord... 6 1.4 Kalender... 6 2 INSTÄLLNINGAR... 8 2.1

Läs mer

FAST TID LATHUND DOKUMENTET BESKRIVER FÖRUTSÄTTNINGAR OCH ÄR EN ENKEL GUIDE TILL ATT KOMMA IGÅNG MED FAST.

FAST TID LATHUND DOKUMENTET BESKRIVER FÖRUTSÄTTNINGAR OCH ÄR EN ENKEL GUIDE TILL ATT KOMMA IGÅNG MED FAST. FAST TID LATHUND DOKUMENTET BESKRIVER FÖRUTSÄTTNINGAR OCH ÄR EN ENKEL GUIDE TILL ATT KOMMA IGÅNG MED FAST. FASTTID LATHUND INNEHÅLLSFÖRTECKNING Inloggningsuppgifter... 2 Nytt lösenord/återställning av

Läs mer

Det finns en enkel väg till vården =

Det finns en enkel väg till vården = Det finns en enkel väg till vården = Mina vårdkontakter är en flexibel e-tjänst och hanteras av samma personal som du möter vid besök på din mottagning = Här finns Mina vårdkontakter Stockholm, Västra

Läs mer

Lathundar Vårdvalskassan för Region Skåne

Lathundar Vårdvalskassan för Region Skåne Lathundar Vårdvalskassan för Region Skåne 2016-03-01 Tips! Skriv ut de lathundar ni vill ha lätt tillgängliga och häfta ihop dem som egna häften. Innehåll Lathund 1 - Översikt kassabilden... 3 Lathund

Läs mer

Erfarenheter från införande av webbokning ProSang JAVA

Erfarenheter från införande av webbokning ProSang JAVA Erfarenheter från införande av webbokning ProSang JAVA Version Datum Kommentar 1.0 2014-03-03 Första version/ Pernilla Karlefors, Blodcentralen Örebro 1.1 2015-10-26 Uppdaterad version/ Pernilla Karlefors,

Läs mer

Releasedokument för astra WEB 2015-01-27

Releasedokument för astra WEB 2015-01-27 Releasedokument för astra WEB 2015-01-27 1 Nya Funktioner astra WEB Anteckningar - Nu kan man göra anteckningar på eleven som syns både i astra WEB och i utbkort.str.se. Väljer man att anteckningen är

Läs mer

Så här gör du för att boka tid för spermaprov vid ANOVA på webben!

Så här gör du för att boka tid för spermaprov vid ANOVA på webben! 1 (6) Du måste ha en remiss. Antingen har Du fått remiss och information av din läkare, annars har vi fått remissen direkt och skickat brev till Dig där vi uppmanar Dig att boka tid för spermaprov. Om

Läs mer

en stor bokstav och en siffra. Lösenordet får inte innehålla några tecken (!,,#,%,&)

en stor bokstav och en siffra. Lösenordet får inte innehålla några tecken (!,,#,%,&) Gå in på www.lernia.se Klicka på rubriken Registrera CV 1. Fyll i dina användaruppgifter. - Skriv in din e-postadress, glöm inte att upprepa e-postadressen - Skriv in ett önskat lösenord och upprepa detta.

Läs mer

Förberedelse inför läsårsskifte Gymnasium

Förberedelse inför läsårsskifte Gymnasium Förberedelse inför läsårsskifte Gymnasium Publicerad 2012-05-28 Tersus Skolsystem AB Lilla Nygatan 2, 411 08 Göteborg Tel: 031-85 70 50 Innehåll Förberedelse inför läsårsskifte Gymnasium 1 Inför läsårsskifte

Läs mer

Manual. Patient. version 3.50

Manual. Patient. version 3.50 Manual Patient version 3.50 Innehåll Introduktion till Mina vårdkontakter...2 Vem kan använda tjänsten?... 2 Komma igång... 2 Ett säkert system... 2 Svar inom ett par dagar... 2 Support... 2 Skaffa användarkonto...3

Läs mer

ANVÄNDARGUIDE. ViTex

ANVÄNDARGUIDE. ViTex ANVÄNDARGUIDE ViTex ViTex snabbguide 1. Inläsning till ViTex från inskannat dokument via kopiatorn 2. Uppläsning i ViTex 3. Navigation & Zoner 4. Ändra inställningar 5. Kontakt och Support 1. Inläsning

Läs mer

Nya Mina vårdkontakter. En presentation över det nya gränssnittet för invånare

Nya Mina vårdkontakter. En presentation över det nya gränssnittet för invånare Nya Mina vårdkontakter En presentation över det nya gränssnittet för invånare Nyheter i nya Mina vårdkontakter Responsiv design gör Mina vårdkontakter tillgänglig även i mobiltelefon och surfplatta Stöd

Läs mer

PMO - Hantera vårdgarantin

PMO - Hantera vårdgarantin Beskrivning Diarienr: Ej tillämpligt 1(5) Dokument ID: 06-142068 Fastställandedatum: 2018-03-12 Giltigt t.o.m.: 2019-03-12 Upprättare: Madeleine E Olsson Fastställare: Madeleine Olsson PMO - Hantera vårdgarantin

Läs mer

Wordpress. Kom ihåg att spara sidan ofta, du sparar här. Skapa ny sida. + Nytt högst upp på sidan sida. Klistra in text lilla T

Wordpress. Kom ihåg att spara sidan ofta, du sparar här. Skapa ny sida. + Nytt högst upp på sidan sida. Klistra in text lilla T Wordpress Om ni vill ha någonting på startsidan på www.heby.se eller på intranätet - skicka ett mail till webmaster@heby.se och skriv vad som ska läggas in på startsidan. Även om ni har behörighet så ska

Läs mer

FAST TID - LATHUND FÖR KUNDER OCH ASSISTENTER DOKUMENTET BESKRIVER FÖRUTSÄTTNINGAR OCH ÄR EN ENKEL GUIDE TILL ATT KOMMA IGÅNG MED FAST.

FAST TID - LATHUND FÖR KUNDER OCH ASSISTENTER DOKUMENTET BESKRIVER FÖRUTSÄTTNINGAR OCH ÄR EN ENKEL GUIDE TILL ATT KOMMA IGÅNG MED FAST. FAST TID - LATHUND FÖR KUNDER OCH ASSISTENTER DOKUMENTET BESKRIVER FÖRUTSÄTTNINGAR OCH ÄR EN ENKEL GUIDE TILL ATT KOMMA IGÅNG MED FAST. 0 FAST TID LATHUND INNEHÅLLSFÖRTECKNING Inloggningsuppgifter... 1

Läs mer

Medborgare Äldreomsorgen i Södertälje kommun. Copyright Mina vårdkontakter 101122 1

Medborgare Äldreomsorgen i Södertälje kommun. Copyright Mina vårdkontakter 101122 1 Medborgare Äldreomsorgen i Södertälje kommun Copyright Mina vårdkontakter 101122 1 Innehåll Äldreomsorgen Södertälje kommun i Mina vårdkontakter... 3 Skaffa användarkonto... 4 Skaffa konto med personnummer...

Läs mer

Kom igång med Platon. Publicerad 2011-12-22. Tersus Skolsystem AB Lilla Nygatan 2, 411 08 Göteborg Tel: 031-85 70 50

Kom igång med Platon. Publicerad 2011-12-22. Tersus Skolsystem AB Lilla Nygatan 2, 411 08 Göteborg Tel: 031-85 70 50 Kom igång med Platon Publicerad 2011-12-22 Tersus Skolsystem AB Lilla Nygatan 2, 411 08 Göteborg Tel: 031-85 70 50 Innehåll Kom igång med Platon 1 Beskrivning 4 Förberedelser inför schemaläggning 4 Läsårsperioder

Läs mer

Inloggning. sid 2 Uppgifter i Aktuell besökslista... sid 3 Besöksregistrering.. sid 9 ArbetsplatsID och poolnamn sid 10 Filterfunktion sid 13

Inloggning. sid 2 Uppgifter i Aktuell besökslista... sid 3 Besöksregistrering.. sid 9 ArbetsplatsID och poolnamn sid 10 Filterfunktion sid 13 Handbok Aktuell besökslista Aktuell besökslista Inloggning. sid 2 Uppgifter i Aktuell besökslista... sid 3 Besöksregistrering.. sid 9 ArbetsplatsID och poolnamn sid 10 Filterfunktion sid 13 PASiSW_besokslista

Läs mer

Kommunikationsriktlinjer för 1177 Vårdguidens e-tjänster

Kommunikationsriktlinjer för 1177 Vårdguidens e-tjänster KOMM UNIKATIONSRIKTLI NJER 1177 VÅRDGUIDENS E-TJÄNSTE R.DOCX Kommunikationsriktlinjer för 1177 Vårdguidens e-tjänster Kommunikationsriktlinjer för 1177 Vårdguidens e-tjänster Kommunikationsriktlinjerna

Läs mer

Vårdpersonal. version 6.4.1

Vårdpersonal. version 6.4.1 Vårdpersonal version 6.4.1 Innehåll Mina vårdkontakter... 4 Support... 4 Behörigheter... 5 Ärendetyper... 6 Skaffa konto... 9 Skaffa konto med e-legitimation (kort)... 9 Skaffa konto med e-legitimation

Läs mer

Kom i gång med PING PONG

Kom i gång med PING PONG Kom i gång med PING PONG Studentmanual Version 4 Kom igång med PING PONG Studentmanual. Version 4 Producerad av Linda Borglund, Anita Eklöf vid Centrum för Lärande och Undervisning, Högskolan i Borås.

Läs mer

Lathund Webbanmälan. till vidareutbildningar 2012-02-10

Lathund Webbanmälan. till vidareutbildningar 2012-02-10 Lathund Webbanmälan till vidareutbildningar 2012-02-10 1 OBS! För att denna instruktion ska fungera måste du ha skaffat dig en inloggning på MSB:s hemsida och har meddelat utbildning@msb.se den registrerade

Läs mer

Användarhandledning Interbook

Användarhandledning Interbook Linköpings Kommun Användarhandledning Interbook För föreningar Kultur & Fritid, Lokalbokningen 2009-07-14 2 Användarhandbok till Interbook (för föreningar) Via länken http://interbook.linkoping.se/netinterbook/

Läs mer

Användarmanual Administratörer. www.rebok.se Resursbokning

Användarmanual Administratörer. www.rebok.se Resursbokning Användarmanual Administratörer www.rebok.se Resursbokning Table of Contents Inloggning...3 Startsida...3 Hantera personal...4 Personalgrupper...5 Station...6 Schema...7 Schemaläggning...8 Veckoschemat...8

Läs mer

Instruktion 2014-09-15

Instruktion 2014-09-15 Instruktion Innehåll 1 Inloggning... 3 1.1 Inloggning på lagsida... 3 1.2 Laget.se appen... 4 2 Medlemshantering... 5 2.1 Information om personnr... 5 2.2 Skapa ny medlem... 5 2.3 Lägg till ny medlem...

Läs mer

ANVÄNDARMANUAL FÖR HANDLARE OCH CHEFER www.icaskolan.se. Innehåll: Statistik: - Ta ut statistik på utbildningar s. 2. Attest:

ANVÄNDARMANUAL FÖR HANDLARE OCH CHEFER www.icaskolan.se. Innehåll: Statistik: - Ta ut statistik på utbildningar s. 2. Attest: ANVÄNDARMANUAL FÖR HANDLARE OCH CHEFER www.icaskolan.se Innehåll: Statistik: - Ta ut statistik på utbildningar s. 2 Attest: - Attestera utbildningsanmälningar s. 4 Användare: - Hantering av medarbetare

Läs mer

Alfa e-recept: Ny anva ndare

Alfa e-recept: Ny anva ndare Ny förskrivare Registrera ny användare av Alfa e-recept Klicka på [Ny användare] Kontrollera att du har din e-legitimation tillgänglig innan du börjar fylla i formuläret. Det går bra att använda BankID,

Läs mer

Användarmanual Obstetrix Tidbok v

Användarmanual Obstetrix Tidbok v Användarmanual Obstetrix Tidbok v2.13.01.100 1 INLEDNING... 4 1.1 Allmänt... 4 1.2 Inloggning... 5 1.3 Byta lösenord... 5 1.4 Kalender... 7 2 INSTÄLLNINGAR... 8 2.1 Aktiv Tid...10 2.1.1 Lägg till...12

Läs mer

1177 VÅRDGUIDENS E-TJÄNSTER

1177 VÅRDGUIDENS E-TJÄNSTER 1177 VÅRDGUIDENS E-TJÄNSTER Anna Tisäter Akademiskt specialistcentrum September 2018 Innehåll Logga in i 1177... 2 Översikt 1177... 5 Inställningar för avisering... 6 Inkorg... 8 Meddelanden... 8 Ärenden...

Läs mer