Kvalitetsbokslut 2012

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Kvalitetsbokslut 2012"

Transkript

1 Diarienummer: Kvalitetsbokslut 2012 Vårdcentralen Trosa Ett öppet och hållbart landsting för jämlik hälsa, mångfald och valfrihet

2 Innehållsförteckning Inledning... 3 Faktaruta... 3 Organisation / Kompetens... 3 Verksamhetens uppdrag... 4 Tillgänglighet... 4 Medicinska resultat... 6 Patientsäkerhetsresultat Patienterfarenheter Måluppfyllelse Ekonomi Aktiviteter Vårdcentralen Trosa, Kvalitetsbokslut (18)

3 Inledning Trosa vårdcentral är ett tryggt och förtroendeingivande förstahandsval för medborgare i behov av hälso- och sjukvård i Trosa kommun. Verksamheten kännetecknas av god tillgänglighet, tydlig information, professionellt bemötande och så god kontinuitet i vårdkontakterna som vi kan. I kommunen bor drygt invånare och vi har också ett stort antal utomlänsbesökare samt turister som besöker oss under året. Många har sommarstugor i området men är folkbokförda i Stockholm. Vi har fem mil till Nyköpings lasarett som står för kommuninvånarnas akutsjukvård, det gör att vi tar hand om många akuta patienter direkt på vårdcentralen, bara de sjukaste transporteras vidare. De flesta patienter vill ha sin vård nära vilket gör att vi har ett brett åtagande på alla våra områden. Det förutsätter hög kompetens och god förmåga att triagera samt goda flöden på vårdcentralen. Vi har fortsatt vårt utvecklingsarbete som startade föregående år och har under året haft rutiner, produktionsplanering och triagering på vårdcentralen i fokus. Arbetet drivs av en engagerad personal och en särskild arbetsgrupp med stöd från Ledning - och verksamhetsstöd i landstinget Sörmland. Vi mäter också temperaturen på arbetsmiljön månatligen med hjälp av en webbenkät med 5 frågor till personalen. Vår tillgänglighet har varit god hela året! Vårdgarantin för kontakt samma dag ligger andelen besvarade samtal på 97 % och i TeleQ har vi svarat på samtal under 2012, vilket motsvarar nästan samtal per månad. Detta är en 5 % ökning på ett år. De få patienter som av någon anledning inte når oss per telefon, är välkomna direkt till vårdcentralen. Drygt 90 % erbjuds ett läkarbesök inom 7 dagar enligt vårdgarantin. Vår största utmaning är att få en fullbemannad vårdcentral avseende Allmänspecialister, vilket vi jobbar hårt för att uppnå. Vi har en hög servicekänsla och sätter patienten i centrum, här är alla välkomna! Faktaruta Fakta Utfall 2012 Omsättning Antal anställda Antal läkarbesök Antal listade 37mnkr 37st st st Organisation / Kompetens Vi är en av 17 landstingsdrivna vårdcentraler organiserade i Hälso-och sjukvården i division Primärvård. Vår Regelbok och uppdrag beslutas av Primärvårdsnämnden och beställare är Hälsoval Sörmland. Vårdcentralen Trosa, Kvalitetsbokslut (18)

4 Verksamhetens uppdrag Uppdrag kommer från primärvårdsnämnden och Hälsovals regelbok för bedrivande av primärvård. Tillsammans, med arbetsglädje och helhetssyn, ska vi utveckla en hälso- och sjukvård av hög klass och för ett gott liv! Vision för hälso- och sjukvården i Sörmland Målet för hälso- och sjukvården är en god hälsa och en vård på lika villkor för hela befolkningen. Den som har det största behovet av hälso- och sjukvård ska ges företräde till vården. Vi ska leverera primärvård utifrån gällande regelbon från Hälsoval Sörmland. Patienternas hälsa är vår främsta prioritet När man är sjuk vill man känna trygghet. Du vill veta att det finns någon att vända sig till, någon som vill och kan ta hand om just dig. Deras förtroende är vårt enda vinstkrav, med det kan de känna dig trygga Vi vill följa dig genom livets alla åldrar och allt som kan hända längs vägen, därför erbjuder vi ett brett vårdutbud med rätt kompetenser och lång erfarenhet. Tillgänglighet Vårdgarantierna: 0-an, Kontakt med vården samma dag får 97 % av våra patienter. 7-an, Läkartid efter medicinsk bedömning inom 7 dagar får 90 % av våra patienter. Vårdcentralen Trosa, Kvalitetsbokslut (18)

5 Antalet telefonsamtal har öka med 5 % sedan 2011 och sammanlagt besvarade vårdcentralen samtal 2012, vilket är 1807 fler samtal per år eller 150 samtal i månaden. Diagram: Antal besvarade samtal 2010 t.o.m Tabell: Telefontilgänglighet 2012 Vårdcentralen Trosa, Kvalitetsbokslut (18)

6 Tabell: Andel inom 7 dagar - vårdgaranti Tabell: Nybesök till läkare i primärvården Medicinska resultat Diabetesteamet: Vi har ett diabetesteam bestående av diabetssköterska, allmänläkare och undersköterska. Vårdcentralen har deltagit i SKL:s förbättringsarbete "Nationella kvalitetsregister i primärvården" och i det arbete har vi bl a jobbat med att förbättra omhändertagandet av våra diabetiker och därför särskilt följt hur vi ligger till avseende HBa1c och blodtrycket på dessa patienter. Vi har 80 % (322 st) av våra diabetspatienter registrerade i NDR, Nationella diabetsregistret. Vårdcentralen Trosa, Kvalitetsbokslut (18)

7 Vi har som mål: att 70 % av våra diabetiker ska ha ett HbA1c < 57 mmol/mol och att 70 % ska ha ett diastoliskt blodtryck < 85 mm/hg och att 50 % ska ha ett systoliskt blodtryck < 135 mm/hg. Resultaten redovisas i diagrammen nedan. Diagram: Diabetespatienter antal registrerade Vårdcentralen Trosa, Kvalitetsbokslut (18)

8 Diagram: Diabetes Vårdcentralen Trosa, Kvalitetsbokslut (18)

9 Diagram: Diabetes Vårdcentralen Trosa, Kvalitetsbokslut (18)

10 Diagram: Diabetes Vårdcentralen Trosa, Kvalitetsbokslut (18)

11 Diagram: Diabetes Demensteamet: I Trosa vårdcentrals team för minnesutredningar finns en geriatriker med 10 års erfarenhet av minnesutredningar på geriatrisk klinik. Insatsen från demensteamets arbetsterapeut och sjuksköterska varierar beroende på symtomens svårighetsgrad. Gemensamt är att alla genomgår en noggrann anamnes tagning samt anhöriganamnes, provtagning, MMT test och klocktest. I vissa fall görs AQT test och Trail making test. Datortomografi skalle görs där det anses befogat. I vissa fall görs hembesök för ADL eller funktionsbedömning. Totalt är 29 registrerade i Svedem 2012, vilket är en avsevärd ökning jämfört med året innan. Patientsäkerhetsresultat Vi har genomfört patientkulturenkät i slutet av 2010 och vår svarsfrekvens var 47 % och de flesta områden kan förbättras betydligt. Det viktigaste är dock att få uppsvarsfrekvensen till nästa mätning. Vi har deltagit i Patientsäkerhetsrond tillsammans med tre andra vårdcentraler, det var givande att få höra hur andra jobbar med patientsäkerhet. Under året har vi haft 40 avslutade avvikelser i Synergi. Under året har vi haft två Lex Maria ärenden båda avser suicid och två enskilda Vårdcentralen Trosa, Kvalitetsbokslut (18)

12 klagomål till SoS samt 20 patientnämndsärenden, varav fyra som rapporterats till verksamheten. Under året har vi genomfört en punktprevalensmätning avseende följsamhet till basala hygienrutiner och klädregler. Inom hälso- och sjukvården har målet 80 % följsamhet i samtliga sju steg gällande basala hygienrutiner och klädregler satts upp. Vid höstens mätning uppnåddes resultatet 62 % följsamhet inom slutenvården och 60 % i primärvården. Det finns alltså fortfarande mycket att göra för att vi ska nå uppsatta mål och därigenom förbättra patientsäkerheten. Diagram: 10 personer har gjort självskattning. 80 % följsamhet till basala hygienrutiner och 70 % följsamhet till klädregler ger ett totalresultat på 50 % följsamhet i samtliga steg. Att totalresultatet blir lägre än varje enskilt resultat beror på att det inte är samma medarbetare som brister i de olika delmomenten. Totalresultat 50 % följsamhet i samtliga steg, 30 % upp till målet. Patienterfarenheter Nationella patientenkätens resultat från 2011 visar tyvärr att vi har en hel del förbättringspotential. Vi hade 154 svar på läkare och sjuksköterskeenkäten, vilket motsvarar 52 % av de utskickade enkäterna. I de öppna svaren fick vi både ris och ros. Vissa kommentarer avsåg besök för över 3 år sedan hos sjukgymnast, synpunkter på att det inte finns apotek på vårdcentralen och några negativa kommentarer på landstinget som helhet. Vårdcentralen Trosa, Kvalitetsbokslut (18)

13 Bemötande Delaktighet Information Tillgänglighet Förtroende Upplevd nytta Rekommendera igen Resultatet från 2011 års enkät visar den s k Utvecklingskompassen områden att åtgärda är följande: 1. Fick du vara med och diskutera valet av remittering/hänvisning för fortsatt vård hos annan vårdgivare eller annan inläggning på sjukhus? (41) 2. Hur upplever du mottagningens tillgänglighet på telefon? (49) 3. Hur bedömer du mottagningens tillgänglighet? Kan gälla telefon, e-post, personligt besök. (55) Under året har vi på olika sätt försökt förbättra dessa områden genom vårt kontinuerliga utvecklingsarbete. Ny mätning kommer att ske hösten Måluppfyllelse Vi har klarat Hälsovals mål på telefontillgängligheten 12 av 12 månader och de senaste fyra månaderna har vi haft 100 % besvarade samtal. Vi har klarat Hälsovals mål på att minst 85 % av patienterna ska få en läkartid inom 7 dagar under 11 av 12 månader i november uppnådde vi endast 84 %. Läkemedel Vi klarade vårt mål från läkemedelskommittén, vi har gjort 44 läkemedelsgenomgångar under Vi klarade endast en av fyra läkemedelsribbor. Den vi klarade var Humuli & Insuman > 25 %. Vår antibiotikaförskrivning minskar så sakteliga men är fortfarande för hög, 2012 förskrevs ca 275 doser per 1000 listade patienter och målet är 175. Under 2012 har målet varit att minska laboratoriekostnaderna med 10% inom primärvården. Vi har minskat våra laboratoriekostnader med 15 % vilket vi är mycket glada för, även om det återstår en del jobb. Kuratorsverksamheten Vi har haft 245 nya patienter att fördela under året. Av dem remitterades 17 patienter vidare till t ex psykiatrin. Till vår psykoterapeut remitterades 41 pat. Det innebär att kuratorerna behandlat de 187 resterande. Av de patienter som kommit till oss har 146 st kommit via egen anmälan, 71 via interna läkare (Trosa VC) och resten har kommit till oss på andra sätt, t ex via ssk eller externa läkare. Huvudparten av de som söker till oss har problem depression. I år har vi också mött fler patienter i kris än tidigare år, är vår uppfattning. Andra anledningar patienter söker för är att de fått svårt att hantera sina livsomständigheter, t ex en separation, eller svår ekonomisk situation. Sorg och problem i relationer är också vanligt. Flera av våra patienter lever också med olika Vårdcentralen Trosa, Kvalitetsbokslut (18)

14 sjukdoms/smärttillstånd och står utanför den reguljära arbetsmarknaden. Vi har normalt en väntetid på tre- fyra veckor men under oktober hade vi ett väldigt högt inflöde av patienter, vilket medförde en väntetid på upp till två månader för de patienter som fick vänta längst. Undantaget från väntetider är akuta kriser som alltid. Livsstilsmottagning Under året har vi haft 2 livsstilsgrupper igång en grupp på våren och en grupp på hösten. 24 remisser skrevs till livsstilsmottagningen alla kallades. I första gruppen kallades 10 stycken av dessa så fullföljde 5 stycken. Av dem har fem minskat i vikt, fem ändrat sin kost, fyra har ökat sitt motionerande och två har förbättrat någon parameter på sina prover. Till grupp två kallades 14 stycken av dessa fullföljde 6 stycken, av dessa har flera gått ner i vikt och börjat träna mer men vi har inget resultat att presentera då uppföljningen är i maj. Vi har också träffat fler i enskilda möten för att ändra livsstil. Uppföljningar på livsstilsgrupp 3 o 4 (2011) är gjorda 2012; Grupp 3 och slogs ihop till en grupp är nu sammanlagt 10 stycken av dessa har sex minskat i vikt, fem ändrat sin kost, tre har ökat sin motion och fyra har förbättrat någon parameter på sina prover. Sekretariatet Våra journaler skrivs oftast inom 1-2 dagar, vilket vi är mycket stolta över! RGS-webb I telefonrådgivningen används det nationella kvalitetsrådgivningsstöd RGS webb och det ska dokumenteras i journalen. Det registrerade användandet av rådgivningsstödet är 11 % för vår del. Primärvården har som mål att komma upp till 20 % under Sjukgymnastiken Sjukgymnastiken har under hösten 2012 arbetat bort sin långa väntelista. Totalt antal besök till sjukgymnast var under 2012: 5559st, 2011: 5391st. Antal unika individer till sjukgymnast var under 2012: 970st, 2011: 878st Antal besök per individ till sjukgymnast var 2012: 5,7 2011: 6,1 besök. Vi tillhandahöll gruppverksamhet i form av ryggrupp, knä/höftträning, artroskola, Kol skola, livsstilsgrupp, balansgrupp. Träningsgrupp 2gånger/v, samt core grupp nivå 1+2. Flest EDI remisser kommer från: ortopedmottagningen NLN. Stötvåg införskaffades under våren 2012, en enkel utvärdering utfördes i samband med prövotiden; Antal patienter som utvärderades var 14 patienter. De fick skatta på VAS före/efter behandling gällande smärta, samt nöjdhet av behandlingen. Där användes också 0-10 skala, där 0= inte alls nöjd; 10= max nöjd med behandlingen. Medelvärdet på antal behandlingar var: 4,2 stycken Medelvärdet på VAS innan behandling: 5,7 Vårdcentralen Trosa, Kvalitetsbokslut (18)

15 Medelvärdet efter behandling på VAS: 2,6 Nöjdhet efteråt medelvärde: 7,7 Sjukgymnastikens målsättning: fortlöpande kunna erbjuda god tillgänglighet till vår mottagning. Målsättningen är att kunna erbjuda tele q med sjukgymnast varje dag à 1timme, samt att vi kan fortsätta bibehålla vår prioriteringsmarginal dvs akuta inom 1-7dgr, prioriterade < 3v, nybesök <6v. Vi kommer även att utöka samarbetet med sjukskötersketele q rådgivning så att de kan erbjuda tid till sjukgymnast direkt för vissa utvalda besvär, initialt ländryggsproblem, samt axlar. BVC Vi har klarat av 6 av de tio målen som är uppsatta för Barnhälsovården i Sörmland, vilket är en förbättring med ytterligare 4 klarade mål jämfört med året innan. BOEL test utförs inte i Stockholms län, därför gör några inflyttade barn från Stockholm att vi inte klarar detta mål, övriga barn har vi gjort BOEL-test på. Målen inom parentes. 84 % (95) av första barns föräldrarna får hembesök 79 % (80) av omföderskorna får hembesök 96 % (98) av alla BVC barn har gjort BOEL test 100% (98) av alla BVC barn har gjort språktest 99 % (98) av alla BVC barn har gjort hörseltest 99 % (98) av alla BVC barn har gjort synprövning 96 % (99) av alla BVC barn har fått pneumokockvaccin 96 % (96) av alla BVC barn har fått MPR-vaccin = klarat barnhälsovårdens mål 93 % (80) har gjort EPDS- screening 98 % (98) har varit på 5 1/2 årskontroll Ekonomi Diagram: Utveckling av listade Trosa VC Vårdcentralen Trosa, Kvalitetsbokslut (18)

16 Tabell: Antal besök per resurskategori Diagram: Intäkter och kostnader år Diagram: Intäkter år 2012 Trosa VC Vårdcentralen Trosa, Kvalitetsbokslut (18)

17 Diagram: Kostnader år 2012 Trosa VC Tabell: Totalt antal arbetade timmar 2012 delat med 1850 (Arbetade timmar per år). Uppgift om kategori saknad i tabellen är inhyrd persona Vårdcentralen Trosa, Kvalitetsbokslut (18)

18 Aktiviteter 2013 Vi fortsätter med att följa sjukskrivningstalen och försöka hitta bra individuella rehabiliteringsåtgärder för våra sjukskrivna. Vi vill att personalen gör studiebesök/hospiteringar på andra arbetsplatser för att få idéer och inspiration att ta med sig tillbaka till vårdcentralen. Vi följer vår personal/arbetsmiljöenkät regelbundet. Personalen har erbjudits Hälsoprofilbedömningar från vår företaghälsovård med uppföljning efter 6 månader. Vi har införskaffat en Återhämtnings- och massagestol till personalen som är mycket uppskattat. Under året har också stavgång och sekvensträning erbjudits regelbundet till personalen. Vi behöver öka förskrivningen av Fysisk aktivitet på recept i samtliga förskrivargrupper, Vi har kartlagt alla inflöden av patienter som används i vår kapacitets- och produktionsplanering, vilket syftar till att ge patienterna en tillgänglig vård och personalen en god arbetsmiljö. Regelbunden laboratorieuppföljning till ledningsgruppen och läkarna. Aktiviteter Minska antalet sjukskrivna Kompetensutveckling Hospitering Personalenkät Utvecklingsgrupp Fysisk aktivitet på recept Produktionsplanering, utvecklingsarbete enligt Lean Kvalitetsregister i primärvården Ekonomiuppföljning månadsvis Labuppföljning Vårdcentralen Trosa, Kvalitetsbokslut (18)

Kvalitetsbokslut 2013

Kvalitetsbokslut 2013 Diarienummer: Kvalitetsbokslut 2013 Vårdcentralen Nävertorp Katrineholm 2013 Ett öppet och hållbart landsting för jämlik hälsa, mångfald och valfrihet Innehållsförteckning Inledning... 3 Verksamhetens

Läs mer

Kvalitetsbokslut 2013

Kvalitetsbokslut 2013 Diarienummer: Kvalitetsbokslut 2013 Vårdcentralen Oxelösund 2013 Ett öppet och hållbart landsting för jämlik hälsa, mångfald och valfrihet Innehållsförteckning Inledning... 3 Verksamhetens uppdrag... 3

Läs mer

Kvalitetsbokslut VC Flen

Kvalitetsbokslut VC Flen Kvalitetsbokslut 2011 VC Flen Innehållsförteckning Inledning... 3 Faktaruta... 5 Organisation / Kompetens... 6 Verksamhetens uppdrag... 7 Måluppfyllelse... 8 Tillgänglighet... 9 Medicinska resultat...

Läs mer

Kvalitetsbokslut 2013

Kvalitetsbokslut 2013 Diarienummer: Kvalitetsbokslut 2013 Vårdcentralen Fröslunda Eskilstuna 2013 Ett öppet och hållbart landsting för jämlik hälsa, mångfald och valfrihet Innehållsförteckning Inledning... 3 Verksamhetens uppdrag...

Läs mer

Kvalitetsbokslut 2014. Vårdcentralen Trosa

Kvalitetsbokslut 2014. Vårdcentralen Trosa Kvalitetsbokslut Vårdcentralen Trosa Innehållsförteckning Inledning... 3 Vår verksamhet... 3 Trygga patienter... 5 Patienterfarenheter... 5 Smidig resa genom vården... 5 Tillgänglighet... 5 Patientsäkerhetsresultat...

Läs mer

Kvalitetsbokslut 2012

Kvalitetsbokslut 2012 Diarienummer: Kvalitetsbokslut 2012 Vårdcentralen Åsidan Nyköping Ett öppet och hållbart landsting för jämlik hälsa, mångfald och valfrihet Innehållsförteckning Inledning... 3 Faktaruta... 4 Organisation

Läs mer

Kvalitetsbokslut 2014. Vårdcentralen Ekensberg Nyköping

Kvalitetsbokslut 2014. Vårdcentralen Ekensberg Nyköping Kvalitetsbokslut 2014 Vårdcentralen Ekensberg Nyköping Innehållsförteckning Inledning... 3 Vår verksamhet... 4 Trygga patienter... 5 Patienterfarenheter... 5 Smidig resa genom vården... 5 Tillgänglighet...

Läs mer

Kvalitetsbokslut VC Linden Katrineholm

Kvalitetsbokslut VC Linden Katrineholm Kvalitetsbokslut 2011 VC Linden Katrineholm Innehållsförteckning Inledning... 3 Faktaruta... 4 Organisation / Kompetens... 5 Verksamhetens uppdrag... 6 Måluppfyllelse... 7 Tillgänglighet... 8 Medicinska

Läs mer

Kvalitetsbokslut 2012

Kvalitetsbokslut 2012 Diarienummer: Kvalitetsbokslut 2012 Ögonkliniken Sörmland Ett öppet och hållbart landsting för jämlik hälsa, mångfald och valfrihet Innehållsförteckning Inledning... 3 Faktaruta... 3 Organisation / Kompetens...

Läs mer

Kvalitetsbokslut 2013

Kvalitetsbokslut 2013 Diarienummer: Kvalitetsbokslut 2013 Vårdcentralen Bagaregatan Nyköping 2013 Ett öppet och hållbart landsting för jämlik hälsa, mångfald och valfrihet Innehållsförteckning Inledning... 3 Verksamhetens uppdrag...

Läs mer

Kvalitetsbokslut 2012

Kvalitetsbokslut 2012 Diarienummer: Kvalitetsbokslut 2012 Vårdcentralen Strängnäs Ett öppet och hållbart landsting för jämlik hälsa, mångfald och valfrihet Innehållsförteckning Inledning... 3 Faktaruta... 3 Organisation / Kompetens...

Läs mer

Kvalitetsbokslut VC Trosa

Kvalitetsbokslut VC Trosa Kvalitetsbokslut 2011 VC Trosa Innehållsförteckning Inledning... 3 Faktaruta... 4 Organisation / Kompetens... 5 Verksamhetens uppdrag... 6 Måluppfyllelse... 7 Tillgänglighet... 9 Medicinska resultat...

Läs mer

Kvalitetsbokslut 2013

Kvalitetsbokslut 2013 Diarienummer: Kvalitetsbokslut 2013 Ögonkliniken Sörmland 2013 Ett öppet och hållbart landsting för jämlik hälsa, mångfald och valfrihet Innehållsförteckning Inledning... 3 Verksamhetens uppdrag... 3 Organisation...

Läs mer

2018 Vårdcentralen Bagaregatan Nyköping. Uppföljning av 2018

2018 Vårdcentralen Bagaregatan Nyköping. Uppföljning av 2018 2018 Vårdcentralen Bagaregatan Nyköping Uppföljning av 2018 Inledning Syftet med Hälsovals avtalsuppföljning är att säkerställa att vårdgivaren uppfyller kraven i regelboken. Uppföljningen syftar också

Läs mer

Kvalitetsbokslut 2013

Kvalitetsbokslut 2013 Diarienummer: Kvalitetsbokslut 2013 Vårdcentralen Mariefred 2013 Ett öppet och hållbart landsting för jämlik hälsa, mångfald och valfrihet Innehållsförteckning Inledning... 3 Verksamhetens uppdrag... 3

Läs mer

Kvalitetsbokslut 2013

Kvalitetsbokslut 2013 Diarienummer: Kvalitetsbokslut 2013 Vårdcentralen Ekensberg Nyköping 2013 Ett öppet och hållbart landsting för jämlik hälsa, mångfald och valfrihet Innehållsförteckning Inledning... 3 Verksamhetens uppdrag...

Läs mer

Kvalitetsbokslut 2014. Vårdcentralen Flen

Kvalitetsbokslut 2014. Vårdcentralen Flen Kvalitetsbokslut 2014 Vårdcentralen Flen Innehållsförteckning Inledning... 3 Vår verksamhet... 4 Trygga patienter... 5 Patienterfarenheter... 5 Smidig resa genom vården... 5 Tillgänglighet... 5 Patientsäkerhetsresultat...

Läs mer

Kvalitetsbokslut 2013

Kvalitetsbokslut 2013 Diarienummer: Kvalitetsbokslut 2013 Vårdcentralen Gnesta 2013 Ett öppet och hållbart landsting för jämlik hälsa, mångfald och valfrihet Innehållsförteckning Inledning... 3 Faktaruta... 3 Verksamhetens

Läs mer

Kvalitetsbokslut VC Oxelösund

Kvalitetsbokslut VC Oxelösund Kvalitetsbokslut 2011 VC Oxelösund Innehållsförteckning Inledning... 3 Faktaruta... 4 Organisation / Kompetens... 5 Verksamhetens uppdrag... 6 Måluppfyllelse... 7 Tillgänglighet... 8 Medicinska resultat...

Läs mer

Kvalitetsbokslut 2012

Kvalitetsbokslut 2012 Diarienummer: Kvalitetsbokslut 2012 Vårdcentralen Torshälla Ett öppet och hållbart landsting för jämlik hälsa, mångfald och valfrihet Innehållsförteckning Inledning... 3 Faktaruta... 3 Organisation / Kompetens...

Läs mer

INRIKTNINGSDOKUMENT FO R PRIMÄ RVÄ RDEN I LÄNDSTINGET SO RMLÄND

INRIKTNINGSDOKUMENT FO R PRIMÄ RVÄ RDEN I LÄNDSTINGET SO RMLÄND INRIKTNINGSDOKUMENT FO R PRIMÄ RVÄ RDEN I LÄNDSTINGET SO RMLÄND Detta dokument baseras på Landstingets strategiska mål, som beslutas av Landstingsfullmäktige i landstingsbudgeten och som är styrande för

Läs mer

Kvalitetsbokslut 2013

Kvalitetsbokslut 2013 Diarienummer: Kvalitetsbokslut 2013 Vårdcentralen Torshälla 2013 Ett öppet och hållbart landsting för jämlik hälsa, mångfald och valfrihet Innehållsförteckning Inledning... 3 Verksamhetens uppdrag... 3

Läs mer

Kvalitetsbokslut 2014. Vårdcentralen Gnesta

Kvalitetsbokslut 2014. Vårdcentralen Gnesta Kvalitetsbokslut 2014 Vårdcentralen Gnesta Innehållsförteckning Inledning... 3 Vår verksamhet... 4 Trygga patienter... 5 Patienterfarenheter... 5 Smidig resa genom vården... 5 Tillgänglighet... 5 Patientsäkerhetsresultat...

Läs mer

Kvalitetsbokslut 2013

Kvalitetsbokslut 2013 Diarienummer: Kvalitetsbokslut 2013 Ortopedkliniken NLN 2013 Ett öppet och hållbart landsting för jämlik hälsa, mångfald och valfrihet Innehållsförteckning Inledning... 3 Verksamhetens uppdrag... 3 Organisation...

Läs mer

2018 Vårdcentralen Linden Katrineholm. Uppföljning av 2018

2018 Vårdcentralen Linden Katrineholm. Uppföljning av 2018 2018 Vårdcentralen Linden Katrineholm Uppföljning av 2018 Inledning Syftet med Hälsovals avtalsuppföljning är att säkerställa att vårdgivaren uppfyller kraven i regelboken. Uppföljningen syftar också till

Läs mer

Bilaga Uppföljning 2014

Bilaga Uppföljning 2014 Diarienr 1 (7) Bilaga Uppföljning 2014 Innehåll 1 Uppföljning...2 1.1 Allmänna förutsättningar...2 1.2 Områden för uppföljning...2 1.3 Hälsovalsrapport...2 2 Former för uppföljning...3 2.1 Vad som skall

Läs mer

Kvalitetsbokslut VC Strängnäs

Kvalitetsbokslut VC Strängnäs Kvalitetsbokslut 2011 VC Strängnäs Innehållsförteckning Inledning... 3 Faktaruta... 4 Organisation / Kompetens... 5 Verksamhetens uppdrag... 7 Måluppfyllelse... 8 Tillgänglighet... 9 Medicinska resultat...

Läs mer

2018 Vårdcentralen Gnesta. Uppföljning av 2018

2018 Vårdcentralen Gnesta. Uppföljning av 2018 2018 Vårdcentralen Gnesta Uppföljning av 2018 Inledning Syftet med Hälsovals avtalsuppföljning är att säkerställa att vårdgivaren uppfyller kraven i regelboken. Uppföljningen syftar också till att skapa

Läs mer

2018 Vårdcentralen Malmköping. Uppföljning av 2018

2018 Vårdcentralen Malmköping. Uppföljning av 2018 2018 Vårdcentralen Malmköping Uppföljning av 2018 Inledning Syftet med Hälsovals avtalsuppföljning är att säkerställa att vårdgivaren uppfyller kraven i regelboken. Uppföljningen syftar också till att

Läs mer

Kvalitetsbokslut 2013

Kvalitetsbokslut 2013 Diarienummer: Kvalitetsbokslut 2013 Vårdcentralen Åsidan Nyköping 2013 Ett öppet och hållbart landsting för jämlik hälsa, mångfald och valfrihet Innehållsförteckning Inledning... 3 Verksamhetens uppdrag...

Läs mer

Kvalitetsbokslut 2012

Kvalitetsbokslut 2012 Diarienummer: Kvalitetsbokslut 2012 Vårdcentralen Gnesta Ett öppet och hållbart landsting för jämlik hälsa, mångfald och valfrihet Innehållsförteckning Inledning... 3 Faktaruta... 4 Organisation / Kompetens...

Läs mer

Uppföljning av Vårdcentralen Oxelösund

Uppföljning av Vårdcentralen Oxelösund Uppföljning av 2017 Vårdcentralen Oxelösund Inledning Syftet med Hälsovals avtalsuppföljning är att säkerställa att vårdgivaren uppfyller kraven i regelboken. Uppföljningen syftar också till att skapa

Läs mer

Bilaga Uppföljning 2016

Bilaga Uppföljning 2016 Diarienr 1 (7) Bilaga Uppföljning 2016 Innehåll 1 Uppföljning... 2 1.1 Allmänna förutsättningar... 2 1.2 Områden för uppföljning... 2 1.3 Hälsovalsrapport... 2 2 Former för uppföljning... 3 2.1 Vad som

Läs mer

2018 Achima Care Eskilstuna. Uppföljning av 2018

2018 Achima Care Eskilstuna. Uppföljning av 2018 2018 Achima Care Eskilstuna Uppföljning av 2018 Inledning Syftet med Hälsovals avtalsuppföljning är att säkerställa att vårdgivaren uppfyller kraven i regelboken. Uppföljningen syftar också till att skapa

Läs mer

Kvalitetsbokslut 2014. Vårdcentralen Bagaregatan Nyköping

Kvalitetsbokslut 2014. Vårdcentralen Bagaregatan Nyköping Kvalitetsbokslut 2014 Vårdcentralen Bagaregatan Nyköping Innehållsförteckning Inledning... 3 Vår verksamhet... 4 Trygga patienter... 6 Patienterfarenheter... 6 Smidig resa genom vården... 7 Tillgänglighet...

Läs mer

Uppföljning 2014. Vår Vårdcentral Katrineholm

Uppföljning 2014. Vår Vårdcentral Katrineholm Uppföljning 2014 Vår Vårdcentral Katrineholm Inledning Syftet med Hälsovals avtalsuppföljning är att säkerställa att vårdgivaren uppfyller kraven i regelboken. Uppföljningen syftar också till att skapa

Läs mer

Kvalitetsbokslut 2014. Vårdcentralen Malmköping

Kvalitetsbokslut 2014. Vårdcentralen Malmköping Kvalitetsbokslut 2014 Vårdcentralen Malmköping Innehållsförteckning Inledning... 3 Vår verksamhet... 4 Trygga patienter... 5 Patienterfarenheter... 5 Smidig resa genom vården... 5 Tillgänglighet... 5 Patientsäkerhetsresultat...

Läs mer

Kvalitetsbokslut 2012

Kvalitetsbokslut 2012 Diarienummer: Kvalitetsbokslut 2012 Akutkliniken NLN Ett öppet och hållbart landsting för jämlik hälsa, mångfald och valfrihet Innehållsförteckning Inledning... 3 Faktaruta... 3 Organisation / Kompetens...

Läs mer

2018 Vårdcentralen Mäster Olof. Uppföljning av 2018

2018 Vårdcentralen Mäster Olof. Uppföljning av 2018 2018 Vårdcentralen Mäster Olof Uppföljning av 2018 Inledning Syftet med Hälsovals avtalsuppföljning är att säkerställa att vårdgivaren uppfyller kraven i regelboken. Uppföljningen syftar också till att

Läs mer

Projekt tillgänglig vårdcentral. Helsa vårdcentral Spiran

Projekt tillgänglig vårdcentral. Helsa vårdcentral Spiran Projekt tillgänglig vårdcentral Helsa vårdcentral Spiran Problemområden Otillräcklig telefontillgänglighet Ont om läkartider till nybesökspatienter Långa väntelistor Projektets arbetsgång Uppstart februari

Läs mer

Kvalitetsbokslut Ögonkliniken

Kvalitetsbokslut Ögonkliniken Kvalitetsbokslut 2011 Ögonkliniken Innehållsförteckning Inledning... 3 Faktaruta... 4 Organisation / Kompetens... 5 Verksamhetens uppdrag... 6 Måluppfyllelse... 7 Tillgänglighet... 8 Medicinska resultat...

Läs mer

Uppföljning Centrum Flen

Uppföljning Centrum Flen Uppföljning 2016 Centrum Flen Inledning Syftet med Hälsovals avtalsuppföljning är att säkerställa att vårdgivaren uppfyller kraven i regelboken. Uppföljningen syftar också till att skapa en grund för gemensam

Läs mer

Årsrapport 2015 Hälsoval Västerbotten

Årsrapport 2015 Hälsoval Västerbotten Årsrapport 2015 Hälsoval Västerbotten Uppföljningen av uppdraget för Hälsoval Västerbotten följer den uppföljningsplan som landstingsstyrelsen fastställt för 2015 Det samlade resultatet som redovisas omfattar

Läs mer

Uppföljning Hälsoval Indikatorer

Uppföljning Hälsoval Indikatorer Uppföljning 2016 - Indikatorer Indikatorer Fakta, mått Antal listade individer Utfall = Antal personer som är listade på vårdcentralen per den 31/12 Andel listade personer 80 år och äldre Antal registrerade

Läs mer

Kvalitetsbokslut 2011. VC Fröslunda

Kvalitetsbokslut 2011. VC Fröslunda Kvalitetsbokslut 2011 VC Fröslunda Innehållsförteckning Inledning... 3 Faktaruta... 4 Organisation / Kompetens... 5 Verksamhetens uppdrag... 7 Måluppfyllelse... 8 Tillgänglighet... 9 Medicinska resultat...

Läs mer

2018 Din Vårdcentral Nyköping. Uppföljning av 2018

2018 Din Vårdcentral Nyköping. Uppföljning av 2018 2018 Din Vårdcentral Nyköping Uppföljning av 2018 Inledning Syftet med Hälsovals avtalsuppföljning är att säkerställa att vårdgivaren uppfyller kraven i regelboken. Uppföljningen syftar också till att

Läs mer

Kvalitetsbokslut 2012

Kvalitetsbokslut 2012 Diarienummer: Kvalitetsbokslut 2012 Ortopedkliniken NLN Ett öppet och hållbart landsting för jämlik hälsa, mångfald och valfrihet Innehållsförteckning Inledning... 3 Faktaruta... 3 Organisation / Kompetens...

Läs mer

2018 Vingåker. Uppföljning av 2018

2018 Vingåker. Uppföljning av 2018 2018 Vingåker Uppföljning av 2018 Inledning Syftet med Hälsovals avtalsuppföljning är att säkerställa att vårdgivaren uppfyller kraven i regelboken. Uppföljningen syftar också till att skapa en grund för

Läs mer

Kvalitetsbokslut 2012

Kvalitetsbokslut 2012 Diarienummer: Kvalitetsbokslut 2012 Vårdcentralen Tunafors Eskilstuna Ett öppet och hållbart landsting för jämlik hälsa, mångfald och valfrihet Innehållsförteckning Inledning... 3 Faktaruta... 4 Organisation

Läs mer

Uppföljning Smeden Eskilstuna

Uppföljning Smeden Eskilstuna Uppföljning 2016 Smeden Eskilstuna Inledning Syftet med Hälsovals avtalsuppföljning är att säkerställa att vårdgivaren uppfyller kraven i regelboken. Uppföljningen syftar också till att skapa en grund

Läs mer

Kvalitetsbokslut 2014. Ögonkliniken Sörmland

Kvalitetsbokslut 2014. Ögonkliniken Sörmland Kvalitetsbokslut 2014 Ögonkliniken Sörmland Innehållsförteckning Inledning... 3 Vår verksamhet... 4 Trygga patienter... 5 Patienterfarenheter... 5 Smidig resa genom vården... 5 Tillgänglighet... 5 Patientsäkerhetsresultat...

Läs mer

Kvalitetsbokslut 2013

Kvalitetsbokslut 2013 Diarienummer: Kvalitetsbokslut 2013 Vårdcentralen Strängnäs 2013 Ett öppet och hållbart landsting för jämlik hälsa, mångfald och valfrihet Innehållsförteckning Inledning... 3 Verksamhetens uppdrag... 3

Läs mer

Kvalitetsbokslut 2013

Kvalitetsbokslut 2013 Diarienummer: Kvalitetsbokslut 2013 Medicinkliniken KSK 2013 Ett öppet och hållbart landsting för jämlik hälsa, mångfald och valfrihet Innehållsförteckning Inledning... 3 Verksamhetens uppdrag... 3 Organisation...

Läs mer

Kvalitetsbokslut 2013

Kvalitetsbokslut 2013 Diarienummer: Kvalitetsbokslut 2013 Vårdcentralen Tunafors Eskilstuna 2013 Ett öppet och hållbart landsting för jämlik hälsa, mångfald och valfrihet Innehållsförteckning Inledning... 3 Verksamhetens uppdrag...

Läs mer

Uppföljning 2014. Vårdcentralen Oxelösund

Uppföljning 2014. Vårdcentralen Oxelösund Uppföljning 2014 Vårdcentralen Oxelösund Inledning Syftet med Hälsovals avtalsuppföljning är att säkerställa att vårdgivaren uppfyller kraven i regelboken. Uppföljningen syftar också till att skapa en

Läs mer

2018 Vårdcentralen Oxelösund. Uppföljning av 2018

2018 Vårdcentralen Oxelösund. Uppföljning av 2018 2018 Vårdcentralen Oxelösund Uppföljning av 2018 Inledning Syftet med Hälsovals avtalsuppföljning är att säkerställa att vårdgivaren uppfyller kraven i regelboken. Uppföljningen syftar också till att skapa

Läs mer

Patientsäkerhetsberättelse för Kattens läkargrupp och BVC i Trelleborg

Patientsäkerhetsberättelse för Kattens läkargrupp och BVC i Trelleborg Kattens Läkargrupp Västergatan 14B, 231 64 Trelleborg. Tel. 0410-456 70 Patientsäkerhetsberättelse för Kattens läkargrupp och BVC i Trelleborg År 2013 Datum och ansvarig för innehållet 2014-02-28 Eva-Christin

Läs mer

Patientsäkerhetsberättelse för Hälsoringen Osby/Lönsboda

Patientsäkerhetsberättelse för Hälsoringen Osby/Lönsboda Patientsäkerhetsberättelse för Hälsoringen Osby/Lönsboda År 2015 Katharina Martinsson tf verksamhetschef 20150219 Innehållsförteckning Sammanfattning 2 Övergripande mål och strategier 3 Organisatoriskt

Läs mer

Hälsoval Jämtlands län

Hälsoval Jämtlands län Hälsoval Jämtlands län - ökar patientens valfrihet och inflytande i vården Varför hälsoval? Obligatoriskt för landstingen att från och med 2010 införa valfrihetssystem (vårdval) i primärvården. Lagen om

Läs mer

2018 Vårdcentralen Unicare Strängnäs. Uppföljning av 2018

2018 Vårdcentralen Unicare Strängnäs. Uppföljning av 2018 2018 Vårdcentralen Unicare Strängnäs Uppföljning av 2018 Inledning Syftet med Hälsovals avtalsuppföljning är att säkerställa att vårdgivaren uppfyller kraven i regelboken. Uppföljningen syftar också till

Läs mer

Kvalitetsbokslut 2012

Kvalitetsbokslut 2012 Diarienummer: Kvalitetsbokslut 2012 Vårdcentralen City Eskilstuna Ett öppet och hållbart landsting för jämlik hälsa, mångfald och valfrihet Innehållsförteckning Inledning... 3 Faktaruta... 4 Organisation

Läs mer

Uppföljning Vingåker

Uppföljning Vingåker Uppföljning 2016 Vingåker Inledning Syftet med Hälsovals avtalsuppföljning är att säkerställa att vårdgivaren uppfyller kraven i regelboken. Uppföljningen syftar också till att skapa en grund för gemensam

Läs mer

Uppföljning Vårdcentralen Strängnäs

Uppföljning Vårdcentralen Strängnäs Uppföljning 2016 Vårdcentralen Strängnäs Inledning Syftet med Hälsovals avtalsuppföljning är att säkerställa att vårdgivaren uppfyller kraven i regelboken. Uppföljningen syftar också till att skapa en

Läs mer

Uppföljning 2014. Vårdcentralen Nävertorp Katrineholm

Uppföljning 2014. Vårdcentralen Nävertorp Katrineholm Uppföljning 2014 Vårdcentralen Nävertorp Katrineholm Inledning Syftet med Hälsovals avtalsuppföljning är att säkerställa att vårdgivaren uppfyller kraven i regelboken. Uppföljningen syftar också till att

Läs mer

Uppföljning av Vårdcentralen Skiftinge Eskilstuna

Uppföljning av Vårdcentralen Skiftinge Eskilstuna Uppföljning av 2017 Vårdcentralen Skiftinge Eskilstuna Inledning Syftet med Hälsovals avtalsuppföljning är att säkerställa att vårdgivaren uppfyller kraven i regelboken. Uppföljningen syftar också till

Läs mer

Plan för uppföljning av Hälsoval Västerbotten 2016

Plan för uppföljning av Hälsoval Västerbotten 2016 Plan för uppföljning av Hälsoval Västerbotten 2016 PLAN FÖR UPPFÖLJNING AV HÄLSOVAL VÄSTERBOTTEN 2016 Landstingsstyrelsens är verksamhetsansvarig myndighet och beställare av Hälsoval Västerbotten. Inom

Läs mer

Dnr Vårdcentralen Söderköping Verksamhetsplan 2013 Inklusive årsbudget

Dnr Vårdcentralen Söderköping Verksamhetsplan 2013 Inklusive årsbudget 2012 10 17 Dnr 2012 110 Vårdcentralen Söderköping Verksamhetsplan Inklusive årsbudget Innehållsförteckning Vision (och verksamhetsidé) 1 Medborgar kundperspektivet 2 Processperspektivet 2 Medarbetarperspektivet

Läs mer

2018 Vårdcentralen Tunafors Eskilstuna. Uppföljning av 2018

2018 Vårdcentralen Tunafors Eskilstuna. Uppföljning av 2018 2018 Vårdcentralen Tunafors Eskilstuna Uppföljning av 2018 Inledning Syftet med Hälsovals avtalsuppföljning är att säkerställa att vårdgivaren uppfyller kraven i regelboken. Uppföljningen syftar också

Läs mer

Kvalitet och patientsäkerhet. Krister Björkegren, utvecklingsdirektör Sofia Barakat, enhetschef Hälsoval och Folkhälsa

Kvalitet och patientsäkerhet. Krister Björkegren, utvecklingsdirektör Sofia Barakat, enhetschef Hälsoval och Folkhälsa Kvalitet och patientsäkerhet Krister Björkegren, utvecklingsdirektör Sofia Barakat, enhetschef Hälsoval och Folkhälsa Varje dag lite bättre Sveriges bästa kvalitet och säkraste hälso- och sjukvård 2014

Läs mer

Plan för uppföljning av Hälsoval Västerbotten 2017

Plan för uppföljning av Hälsoval Västerbotten 2017 Plan för uppföljning av Hälsoval Västerbotten 2017 PLAN FÖR UPPFÖLJNING AV HÄLSOVAL VÄSTERBOTTEN 2017 Landstingsstyrelsens är verksamhetsansvarig myndighet och beställare av Hälsoval Västerbotten. Inom

Läs mer

Kvalitetsbokslut 2012

Kvalitetsbokslut 2012 Diarienummer: Kvalitetsbokslut 2012 Vårdcentralen Malmköping Ett öppet och hållbart landsting för jämlik hälsa, mångfald och valfrihet Innehållsförteckning Inledning... 3 Faktaruta... 3 Organisation /

Läs mer

Bilaga Uppföljning 2017

Bilaga Uppföljning 2017 Diarienr 1 (8) Bilaga Uppföljning 2017 Innehåll 1 Uppföljning... 2 1.1 Allmänna förutsättningar... 2 1.2 Områden för uppföljning... 2 1.3 Hälsovalsrapport... 2 2 Former för uppföljning... 3 2.1 Vad som

Läs mer

Verksamhetsberättelse januari-augusti 2018 Hälsostaden. Bilaga: Tabeller kvalitetsuppföljning för sjukvårdsförvaltningarna

Verksamhetsberättelse januari-augusti 2018 Hälsostaden. Bilaga: Tabeller kvalitetsuppföljning för sjukvårdsförvaltningarna Verksamhetsberättelse januari-augusti Bilaga: Tabeller kvalitetsuppföljning för sjukvårdsförvaltningarna 1 Hälsoinriktad hälso- och sjukvård Indikatorer Hälsoinriktad 1705-1804 Andel icke-rökare (T2D>18

Läs mer

Kvalitetsbokslut 2014. Vårdcentralen Skiftinge Eskilstuna

Kvalitetsbokslut 2014. Vårdcentralen Skiftinge Eskilstuna Kvalitetsbokslut 2014 Vårdcentralen Skiftinge Eskilstuna Innehållsförteckning Inledning... 3 Vår verksamhet... 3 Trygga patienter... 4 Patienterfarenheter... 4 Smidig resa genom vården... 4 Tillgänglighet...

Läs mer

2018 Vårdcentralen Strängnäs. Uppföljning av 2018

2018 Vårdcentralen Strängnäs. Uppföljning av 2018 2018 Uppföljning av 2018 Inledning Syftet med Hälsovals avtalsuppföljning är att säkerställa att vårdgivaren uppfyller kraven i regelboken. Uppföljningen syftar också till att skapa en grund för gemensam

Läs mer

Kvalitetsdeklaration Primärvård

Kvalitetsdeklaration Primärvård 1 Kvalitetsdeklaration Primärvård En översikt för att underlätta ditt val av vård och omsorg Sophiahemmet AB Sophiahemmets Husläkarmottagning Kvalitetsdeklaration för 2015 Att arbeta med kvalitet är en

Läs mer

Datum. Bilaga Uppföljning. 1 Uppföljning...2 1.1 Allmänna förutsättningar...2 1.2 Områden för uppföljning...2 1.3 Hälsovalsrapport...

Datum. Bilaga Uppföljning. 1 Uppföljning...2 1.1 Allmänna förutsättningar...2 1.2 Områden för uppföljning...2 1.3 Hälsovalsrapport... Diarienr 1 (7) Bilaga Uppföljning Innehåll 1 Uppföljning...2 1.1 Allmänna förutsättningar...2 1.2 Områden för uppföljning...2 1.3 Hälsovalsrapport...2 2 Former för uppföljning...3 2.1 Vad som skall rapporteras...3

Läs mer

Kvalitetsbokslut 2012

Kvalitetsbokslut 2012 Diarienummer: Kvalitetsbokslut 2012 BUP Sörmland Ett öppet och hållbart landsting för jämlik hälsa, mångfald och valfrihet Innehållsförteckning Inledning... 3 Faktaruta... 3 Organisation / Kompetens...

Läs mer

Bra mottagnings projekt

Bra mottagnings projekt Bra mottagnings projekt Slutrapport Hud mottagningen Sunderby sjukhus 1 Syfte med deltagandet i Genombrott: Att öka tillgängligheten och få en bättre vårdmiljö för både patient och personal Population:

Läs mer

Dnr NiF Vårdcentralen Skärblacka Närsjukvården i Finspång Verksamhetsplan 2014

Dnr NiF Vårdcentralen Skärblacka Närsjukvården i Finspång Verksamhetsplan 2014 -11-15 Dnr NiF -66 Vårdcentralen Skärblacka Närsjukvården i Finspång Innehållsförteckning Vision (och verksamhetsidé) 1 Medborgar - kundperspektivet 2 Processperspektivet 3 Medarbetarperspektivet 4 Ekonomiperspektivet

Läs mer

Esplanadens Hälsocentral

Esplanadens Hälsocentral Esplanadens Hälsocentral Information till Studerande Västervik 2013-02-14 Innehållsförteckning Innehållsförteckning... 2 Välkommen till Esplanadens hälsocentral!... 3 Varför trivs vi så bra här?... 3 Studerande...

Läs mer

Budgetunderlag 2014-2016 PVN

Budgetunderlag 2014-2016 PVN Hälso- och sjukvårdsförvaltningen D A T U M D I A R I E N R 2013-03-08 PVN-HSF13-029 Budgetunderlag 2014-2016 PVN Nämndens reaktion på budgetramen I anvisningarna till budgetunderlaget står att landstinget

Läs mer

Dnr NSÖ Vårdcentralen Kolmårdens Verksamhetsplan 2013 Inklusive årsbudget

Dnr NSÖ Vårdcentralen Kolmårdens Verksamhetsplan 2013 Inklusive årsbudget 2012 10 19 Dnr NSÖ 2012 110 Vårdcentralen Kolmårdens Inklusive årsbudget Innehållsförteckning 1. Vision och verksamhetside... 2 2. Medborgarperspektivet... 3 3. Processperspektivet... 3 4 Medarbetarperspektivet...

Läs mer

Analysverktyg för måluppfyllelse av kvalitetsindikatorer Diabetes i primärvården förbättringsarbete Struktur, process och resultat av diabetesvård

Analysverktyg för måluppfyllelse av kvalitetsindikatorer Diabetes i primärvården förbättringsarbete Struktur, process och resultat av diabetesvård Analysverktyg för måluppfyllelse av kvalitetsindikatorer Diabetes i primärvården förbättringsarbete Struktur, process och resultat av diabetesvård Antal listade patienter på enheten: Antal diabetespatienter

Läs mer

Patientsäkerhetsberättelse för Wetterhälsan och Wetterhälsan Företagshälsovård

Patientsäkerhetsberättelse för Wetterhälsan och Wetterhälsan Företagshälsovård Patientsäkerhetsberättelse för Wetterhälsan och Wetterhälsan Företagshälsovård - 2013 Övergripande mål Ingen undvikbar vårdskada Övergripande strategier Målet skall uppnås genom hög kompetens, god struktur

Läs mer

Landstingsfullmäktiges mätplan 2018

Landstingsfullmäktiges mätplan 2018 Landstingsfullmäktiges mätplan Om mätplanen Utgår strikt från landstingsplan Avser uppföljningen till landstingsfullmäktige Innehåller främst resultatmått (visar resultatet av insatser) Innehåller även

Läs mer

Mätplan 2017 Inledning Förändringar jämfört med 2016 års mätplan

Mätplan 2017 Inledning Förändringar jämfört med 2016 års mätplan Mätplan Inledning Mätplan för utgår strikt från Landstingsplan och avser uppföljningen till Landstingsfullmäktige. Så långt det är möjligt föreslås i första hand resultatmått, d.v.s. mått som visar resultatet

Läs mer

2018 Vårdcentralen Trosa. Uppföljning av 2018

2018 Vårdcentralen Trosa. Uppföljning av 2018 2018 Vårdcentralen Trosa Uppföljning av 2018 Inledning Syftet med Hälsovals avtalsuppföljning är att säkerställa att vårdgivaren uppfyller kraven i regelboken. Uppföljningen syftar också till att skapa

Läs mer

Verksamhetsresultat årsrapport 2012

Verksamhetsresultat årsrapport 2012 Verksamhetsresultat årsrapport 2012 Vårdval Norrbotten Landstingsdirektörens stab BILD 1 Antal listade per vårdcentral 31/12 2012 12000 10000 8000 6000 4000 2000 0 Harads Björknäs Sensia Landstingsdirektörens

Läs mer

2018 Vårdcentralen Åsidan Nyköping. Uppföljning av 2018

2018 Vårdcentralen Åsidan Nyköping. Uppföljning av 2018 2018 Vårdcentralen Åsidan Nyköping Uppföljning av 2018 Inledning Syftet med Hälsovals avtalsuppföljning är att säkerställa att vårdgivaren uppfyller kraven i regelboken. Uppföljningen syftar också till

Läs mer

Kvalitetsbokslut 2012

Kvalitetsbokslut 2012 Diarienummer: Kvalitetsbokslut 2012 Ortopedkliniken MSE, KSK Ett öppet och hållbart landsting för jämlik hälsa, mångfald och valfrihet Innehållsförteckning Inledning... 3 Faktaruta... 3 Organisation /

Läs mer

Årsberättelse Programråd Diabetes. Ett gott liv i en nyskapande kunskapsregion med internationell lyskraft

Årsberättelse Programråd Diabetes. Ett gott liv i en nyskapande kunskapsregion med internationell lyskraft Datum: [Skriv här] Årsberättelse 2018 Programråd Diabetes Ett gott liv i en nyskapande kunskapsregion med internationell lyskraft Jarl Hellman, ordförande Violeta Armijo Del Valle, diabetessamordnare Elisabeth

Läs mer

Uppföljning av Vårdcentralen Mariefred

Uppföljning av Vårdcentralen Mariefred Uppföljning av 2017 Inledning Syftet med Hälsovals avtalsuppföljning är att säkerställa att vårdgivaren uppfyller kraven i regelboken. Uppföljningen syftar också till att skapa en grund för gemensam utveckling

Läs mer

Sammanhållen vård och omsorg om de mest sjuka äldre 2014

Sammanhållen vård och omsorg om de mest sjuka äldre 2014 Sammanhållen vård och omsorg om de mest sjuka äldre 2014 Handlingsplan Ledningskraft 2014 i Osby kommun Mål ur den enskildes perspektiv Jag kan åldras i trygghet och självbestämmande med tillgång till

Läs mer

Kvalitetsbokslut 2014. Psykiatriska kliniken NLN, KSK

Kvalitetsbokslut 2014. Psykiatriska kliniken NLN, KSK Kvalitetsbokslut 2014 Psykiatriska kliniken NLN, KSK Innehållsförteckning Inledning... 3 Vår verksamhet... 3 Trygga patienter... 5 Patienterfarenheter... 5 Smidig resa genom vården... 5 Tillgänglighet...

Läs mer

Kvalitetsbokslut Ortopedkliniken NLN

Kvalitetsbokslut Ortopedkliniken NLN Kvalitetsbokslut 2011 Ortopedkliniken NLN Innehållsförteckning Inledning... 3 Faktaruta... 4 Organisation / Kompetens... 5 Verksamhetens uppdrag... 6 Måluppfyllelse... 7 Tillgänglighet... 8 Medicinska

Läs mer

2018 Vårdcentralen Ekensberg Nyköping. Uppföljning av 2018

2018 Vårdcentralen Ekensberg Nyköping. Uppföljning av 2018 2018 Vårdcentralen Ekensberg Nyköping Uppföljning av 2018 Inledning Syftet med Hälsovals avtalsuppföljning är att säkerställa att vårdgivaren uppfyller kraven i regelboken. Uppföljningen syftar också till

Läs mer

2012-06-15. Uppföljning av läkemedel och äldre i Sörmland. Läkemedel och äldre MÅL. LMK - satsning på äldre och läkemedel

2012-06-15. Uppföljning av läkemedel och äldre i Sörmland. Läkemedel och äldre MÅL. LMK - satsning på äldre och läkemedel Uppföljning av läkemedel och äldre i Sörmland Leg. apotekare Rim Alfarra Leg. apotekare Cecilia Olvén Läkemedelskommittén Sörmland Läkemedel och äldre LMK - satsning på äldre och läkemedel MÅL Öka kunskapen

Läs mer

Patientsäkerhetsberättelse för Wetterhälsan och Wetterhälsan Företagshälsovård

Patientsäkerhetsberättelse för Wetterhälsan och Wetterhälsan Företagshälsovård Patientsäkerhetsberättelse för Wetterhälsan och Wetterhälsan Företagshälsovård - 2014 Övergripande mål Ingen vårdskada Övergripande strategier Målet skall uppnås genom hög kompetens, god struktur samt

Läs mer

Uppföljning Hälsoval indikatorer

Uppföljning Hälsoval indikatorer Uppföljning Hälsoval 2017 - indikatorer Fakta, mått Antal listade individer Andel listade personer 80 år och äldre Antal registrerade SÄBOpatienter Antalet hemsjukvårdspatienter CNI per listad Antal besök

Läs mer