Kvalitetsbokslut VC Trosa

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Kvalitetsbokslut VC Trosa"

Transkript

1 Kvalitetsbokslut 2011 VC Trosa

2 Innehållsförteckning Inledning... 3 Faktaruta... 4 Organisation / Kompetens... 5 Verksamhetens uppdrag... 6 Måluppfyllelse... 7 Tillgänglighet... 9 Medicinska resultat Patientsäkerhetsresultat Patienterfarenheter Ekonomi Kvalitetsarbete Patientsäkerhetsarbete Förbättringsarbete Aktiviteter VC Trosa, Kvalitetsbokslut 2(19)

3 Inledning Trosa vårdcentral är ett tryggt och förtroendeingivande förstahandsval för medborgare i behov av hälso- och sjukvård i Trosa kommun. Verksamheten kännetecknas av god tillgänglighet, tydlig information, professionellt bemötande och god kontinuitet i vårdkontakterna. I kommunen bor drygt invånare och vi har också ett stort antal utomlänsbesökare samt turister som besöker oss under året. Många har sommarstugor i området men är folkbokförda i Stockholm. Vi har fem mil till Nyköpings lasarett som står för kommuninvånarnas akutsjukvård, det gör att vi tar hand om många akuta patienter direkt på vårdcentralen, bara de sjukaste transporteras vidare. De flesta patienter vill ha sin vård nära vilket gör att vi har ett brett åtagande på alla våra områden. Det förutsätter hög kompetens och god förmåga att triagera samt goda flöden på vårdcentralen. Under året har vi påbörjat ett utvecklingsarbete i där vi ser över våra flöden och förbättringsområden. Uppstarten till detta arbete var med en inspiratör från Lean, arbetet drivs nu vidare av en engagerad personal och en särskild arbetsgrupp med stöd från Utvecklingsenheten. Just nu kartlägger vi våra behov av olika tidstyper för att kunna produktionsplanera effektivare. Vi mäter också temperaturen på arbetsmiljön månatligen med hjälp av en webbenkät med 5 frågor till personalen. Vår tillgänglighet har varit god hela året! Vårdgarantin för kontakt samma dag ligger andelen besvarade samtal på % och i TeleQ har vi svarat på samtal under 2011, vilket motsvarar nästan samtal per månad. De få som av någon anledning inte når oss per telefon, är välkomna direkt ned till oss. Drygt 90 % erbjuds ett läkarbesök inom 7 dagar enligt vårdgarantin. Vilket naturligtvis kommer att förbättras när läkarbemanningen blivit stabilare. Vi har en hög servicekänsla och sätter patienten i centrum, här är alla välkomna! VC Trosa, Kvalitetsbokslut 3(19)

4 Faktaruta Fakta Utfall 2011 Omsättning 34mnkr Antal anställda Antal läkarbesök Antal listade 37st st st Vårdcentralen är belägen centralt i Trosa och fastigheten ägs av Trosa kommun sedan ett par år tillbaka. I kommunen finns 3 äldreboenden två i Trosa och ett I Vagnhärad. I Vagnhärad har vi en distriktssköterskemottagning som är öppen en dag per vecka med mottagning till distriktssköterska och undersköterska. Vi är den enda vårdcentral i kommunen och drivs i landstingets regi. VC Trosa, Kvalitetsbokslut 4(19)

5 Organisation/Kompetens Verksamhetschef ansvarar för ledningen/styrningen av vårdcentralen. Till sin hjälp har hon en medicinsk rådgivare, en samordnare för läkarsekreterarna, en för sjuksköterskor/distriktssköterskor, en för undersköterskor samt en för rehabgruppen dvs. sjukgymnaster, arbetsterapeut och kurator/psykolog. Respektive samordnare ingår och medicinsk rådgivare ingår i verksamhetschefens ledningsgrupp. Ledningsgruppen träffas var 14: e dag cirka 1-1,5 timmar. Det finns ett fackligt basenhetsråd som träffas ungefär 8 gånger/år. Vårdcentralsträff 1 g/mån och arbetsplatsträff 1g/mån. Vårdcentralen har rehabenhet, läkarmottagning, distriktssköterskemottagning samt BVC. Vi är delaktiga i bemanningen av primärvårdjouren i Nyköping utifrån hur många listade patienter vårdcentralen har. Vi har också distriktssköterskemottagning i Vagnhärad som är bemannad en dag per vecka. I vårdcentralens lokaler bedrivs även barnmorskemottagning samt dietist en dag per vecka. Denna verksamhet ligger organisatoriskt under respektiver moderklinik. Vårdcentralens övriga tilläggsuppdrag är läkarmedverkan i kommunens hemsjukvård samt på särskilda boenden 3 st Trosagården, Ängsgården och Häradsgården enligt gällande regelbok. VC Trosa, Kvalitetsbokslut 5(19)

6 Verksamhetens uppdrag Målet för hälso- och sjukvården är en god hälsa och en vård på lika villkor för hela befolkningen. Den som har det största behovet av hälso- och sjukvård ska ges företräde till vården. Sörmlänningen väljer aktivt vår vårdcentral för att vi har ett förtroendefullt bemötande och rätt kompetens för hans/hennes behov. Vi är ett tryggt och förtroendeingivande förstahandsval för våra medborgare som är i behov av hälso- och sjukvård. Vårt huvudmål är: Nöjda patienter - Nöjda medarbetare! Våra bärande kvalitetsprinciper är: Att jag tar ansvar i vardagsarbetet för att medverka till att patientens väg genom vårdkedjan blir så smidig som möjligt. Att jag håller mig uppdaterad inom mitt kunskapsområde och tillämpar aktuella riktlinjer och metoder. Att jag tar ansvar för att uppmärksamma brister och felaktigheter. Jag tar initiativ till förbättringar. Verksamheten kännetecknas av god tillgänglighet, tydlig information, professionellt bemötande och kontinuitet i vårdkontakterna. Primärvården i Trosa ska med stöd av kompetent personal, utifrån medicinsk prioritering och individens behov, erbjuda primärvård som präglas av helhetssyn och hög kvalitet med god tillgänglighet och kontinuitet samt ett vänligt bemötande. Med individens behov i fokus kännetecknas primärvårdsområdet av att ha en god samverkan och vara en kostnadseffektiv bas i hälso- och sjukvården. Vänligt professionellt- patientsäkert smidigt! Uppdraget är att bedriva primärvård i landstingets regi (i samarbete med sjukhusens kliniker), men också kommunal primärvård tillsammans med kommunens aktörer. Vi ingår i ett vårdvalssystem, Hälsoval Sörmland, där en regelbok styr våra mål och intentioner. Utöver detta följs de länsgemensamma vårdöverenskommelser som finns beslutade i samråd med länets sjukhuskliniker. VC Trosa, Kvalitetsbokslut 6(19)

7 Måluppfyllelse Vi har klarat Hälsovals mål på telefontillgängligheten 12 av 12 månader och de senaste fyra månaderna har vi haft 100 % besvarade samtal. Vi har klarat Hälsovals mål på att minst 85 % av patienterna ska få en läkartid inom 7 dagar under hela året. 7. Läkemedel Vi klarade vårt mål från läkemedelskommittén att göra 20 läkemedelsgenomgångar under Under 2011 har målet varit att minska labkostnaderna med 10% inom primärvården. Vi har minskat våra labkostnader med 15 % vilket vi är mycket glada för, även om det återstår en del jobb. Vi klarade en av fyra läkemedelsribbor. Kuratorsverksamheten Under året har 250 unika patienter besökt enheten. Av dessa remitterades 22 patienter till psykiatrin/unga vuxna. 49 fick remitteras till psykoterapeuten och resterande 179 behandlades. Av dessa var det 134 som kom via s k. egenanmälan resten kom från vårdpersonal på vårdcentralen. Under året har kötiderna varit korta, oftast under två- tre veckor och krissamtal prioriteras så snart som möjligt. Huvudparten av de som söker har problem med ångest, stress eller depression. Andra anledningar kan vara t ex kris, beroendeproblematik, sorg och relationsproblem. Livsstilsmottagning Under året har vi haft fyra livstilsgrupper igång. I de två första grupperna var 18 sammanlagt och 12 fullföljde. Av dem har fem minskat sin vikt, fen ändrat sin kost, sju har ökat sitt motionerande och fem har förbättrat någon parameter på sina prover. I grupp tre och fyra har vi ännu inga resultat att presentera då det är för tidigt. Uppföljning sker efter 6 månader. Sekretariatet Våra journaler skrivs oftast inom 1-2 dagar, vilket vi är mycket stolta över! RGS-webb I telefonrådgivningen används det nationella kvalitetsrådgivningsstöd RGS webb och det ska dokumenteras i journalen. Det registrerade användandet av rådgivningsstödet är 6 % för vår del. Primärvården har som mål att komma upp till 20 % under VC Trosa, Kvalitetsbokslut 7(19)

8 Sjukgymnastiken Under året har vi haft en antal olika gruppverksamheter; Höft- och knäskola, Höft - och knäträning 2 ggr/v, Coreträning, bassängträning 2 dgr/vecka (tills Safiren stängde för renovering) SOL-Smörta och Livskvalitet- grupp, tr BVC Vi har klarat två av de tio målen som är uppsatta av Barnhälsovården i Sörmland. I varje årsgrupp påverkar några få individer andelarna relativt mycket. Målen inom parantes. 80 % (95) av förstabarnsföräldrarna får hembesök 70 % (80) av flerbarnsföräldrarna får hembesök. 81 % (70) av första barns mödrar har deltagit i föräldragrupp= klarat barnhälsovårdens mål 3 % (40) av flerbarnsmödrarna har deltagit i föräldragrupp 95 % (98) av alla BVC barn har gjort BOEL test 94 % (98) av alla BVC barn har gjort språktest 94 % (98) av alla BVC barn har gjort Hörseltest 97 % (99) av alla BVC barn har fått pneumokockvaccin 96 % (96) av alla BVC barn har fått MPR-vaccin = klarat barnhälsovårdens mål Träningsgrupper för patienter med behov av stöttning i träning 2 ggr/vecka samt onsdagkvällar. Livstilsmottagning träning 1 g/v. Mindfulness 10 tillfällen, ryggrupp med inriktning stabilitetsträning 10 tillfällen VC Trosa, Kvalitetsbokslut 8(19)

9 Tillgänglighet Vårdgarantins 0, dvs kontakt samma dag har tydligt förbättrats under året. Andelen besvarade samtal ligger nu stabilt på %. Under året har vi besvarat samtal vilket innebär ett snitt på knappt samtal per månad. Vårdgarantins 7, dvs nybesök till läkare inom 7 dagar efter medicinsk prioritering får 9/10 en tid inom garantin. VC Trosa, Kvalitetsbokslut 9(19)

10 Medicinska resultat Diabetesteamet: Vi har ett diabetesteam bestående av diabetssköterska, allmänläkare och undersköterska. Vårdcentralen har deltagit i SKL:s förbättringsarbete "Nationella kvalitetsregister i primärvården" och i det arbete har vi bl a jobbat med att förbättra omhändertagandet av våra diabetiker och därför särskilt följt hur vi ligger till avseende HBa1c och blodtrycket på dessa patienter. Vi har som mål: att 70 % av våra diabetiker ska ha ett HbA1c < 57 mmol/mol och att 70 % ska ha ett diastoliskt blodtryck < 85 mm/hg och att 50 % ska ha ett systoliskt blodtryck < 135 mm/hg. Resultaten redovisas i diagrammen nedan. VC Trosa, Kvalitetsbokslut 10(19)

11 VC Trosa, Kvalitetsbokslut 11(19)

12 Demensteamet: I Trosa vårdcentrals team för minnesutredningar finns en geriatriker med 9 års erfarenhet av minnesutredningar på geriatrisk klinik. Insatsen från demensteamets arbetsterapeut och sjuksköterska varierar beroende på symtomens svårighetsgrad. Gemensamt är att alla genomgår en noggrann anamnes tagning samt anhöriganamnes, provtagning, MMT test och klocktest. I vissa fall görs AQT test och Trail making test. Datortomografi skalle görs där det anses befogat. I vissa fall görs hembesök för ADL eller funktionsbedömning. Resultat 2011 har vi gjort 19 demensutredningar Av dessa har 13 fått demensdiagnos. En är remitterad till neurorehabiliteringen i Nyköping. En är remitterad till minnesmottagningen Nyköpings lasarett.5 har en varierande grad av kognitiv störning där uppföljning kommer att ske.2 påbörjade men blir ej klara i år. Totalt är 11 registrerade i Svedem i år. VC Trosa, Kvalitetsbokslut 12(19)

13 Patientsäkerhetsresultat Vi har genomfört patientkulturenkät i slutet av 2010 och vår svarsfrekvens var 47 % och de flesta områden kan förbättras betydligt. Det viktigaste är dock att få uppsvarsfrekvensen till nästa mätning. Vi har deltagit i Patientsäkerhetsrond tillsammans med tre andra vårdcentraler, det var givande att få höra hur andra jobbar med patientsäkerhet. Under året har vi haft 22 avslutade avvikelser i Synergi. Under året har vi haft ett Lex Maria ärenden och två enskilda klagomål till SoS samt 6 patientnämndsärenden, två av ärenden finns som både patientnämndsärende och enskilt klagomål till Socialstyrelsen. VC Trosa, Kvalitetsbokslut 13(19)

14 Patienterfarenheter Utifrån ett av våra förbättringsområden i Nationella patientenkäten, NP, 2010 har vi lämnat ut en enklare enkät till 200 patienter där vi frågar om bemötande i receptionen och på vårdcentralen. Detta resultat kommer att användas i vårt utvecklingsarbete på vårdcentralen. Samverkan inom vårdcentralen är också ett förbättringsområde från NP, detta ses också över i vårt utvecklingsarbete. Nationella patientenkätens resultat från 2011 visar tyvärr att vi har en hel del förbättringspotential. Vi hade 154 svar på läkare och sjuksköterske- enkäten, vilket motsvarar 52 % av de utskickade enkäterna. I de öppna svaren fick vi både ris och ros. Vissa kommentarer avsåg besök för över 3 år sedan hos sjukgymnast, synpunkter på att det inte finns apotek på vårdcentralen och några negativa kommentarer på landstinget som helhet Bemötande Delaktighet Information Tillgänglighet Förtroende Upplevd nytta Rekommendera igen Resultatet från 2011 års enkät visar den s k. Utvecklingskompassen som vi ska prioritera att åtgärda (tre lägsta värdena) följande: 1. Fick du vara med och diskutera valet av remittering/hänvisning för fortsatt vård hos annan vårdgivare eller annan inläggning på sjukhus? (41) 2. "Hur upplever du mottagningens tillgänglighet på telefon? (49) 3. Hur bedömer du mottagningens tillgänglighet? (kan gälla telefon, e-post, personligt besök) (55) VC Trosa, Kvalitetsbokslut 14(19)

15 Ekonomi Verksamheten gick med ett negativt resultat på drygt :-. De största avvikelserna beror främst på att ersättningen för täckningsgraden minskade mer än de 40 % vi reducerade budgeten med, samt att vi slår i besökstaket. Detta ger ett minus på intäktssidan från Hälsoval på dryga :-. Till följd av ökade intäkter pga. fler utomlänspatienter blev inte underskottet så stort som vi befarade i början av året. På kostnadssidan så har vi ett överskridande på personal på :- och på lab på :-. Vi har ett eget kapital på drygt så vårt underskott till 2012 blir ett minus på ca :-. Trots att vi minskade våra labkostnader med 15 % från 2010 till 2011 så behöver vi ytterligare intensifiera våra laboratoriekostnader i syfte att ta rätt prover på rätt patient. Vi kommer också att göra lab.grupper för beställning av prover på vissa diagnosgrupper, så att alla gör lika. Våra radiologikostnader har också minskat och på denna post har vi klarat vårt budgetmål. Vi har inte fullbemannade avseende allmänspecialister vilket gjort att vi under hela året haft i snitt en hyrläkare vilket gör att vi har ett litet överskrider personalbudgeten. Då det från och med 2012 införs ett avståndsbidrag för perifera vårdcentraler har våra förutsättningar att balansera utgifter med inkomster klart förbättrats. Vårt mål är att gå på ett nollresultat i år. VC Trosa, Kvalitetsbokslut 15(19)

16 Kvalitetsarbete Patientsäkerhetsarbete Vårt patientsäkerhetsarbete har förstärkts under året och alla anställda har nu ett lösenord så att de själva kan registrera rapporten. Tidigare registrerade avvikelsesamordnaren in alla avvikelser. Patientsäkerhet är en stående punkt på våra arbetsplatsträffar/vårdcentralsträffar. Utbildning i patientsäkerhetsarbete har skett till hela personalgruppen. VC Trosa, Kvalitetsbokslut 16(19)

17 Förbättringsarbete Under året har vi fortsatt vårt utvecklingsarbete med att jobba med att förbättra våra patientflöden, undvika s k flaskhalsar och alltid ha kunden i fokus. Vårt mål i det arbetet är: Nöjda patienter - Nöjda medarbetare! En väl fungerande hälsocentral med god tillgänglighet och en ekonomi i balans. Vänligt professionellt- patientsäkert smidigt! Vår största utmaning är att matcha våra mottagningstider på vårdcentralen utifrån behovet hos våra patienter/kunder. I vårt utvecklingsarbete har vi som mål nöjda kunder/patienter och nöjda medarbetare. Vi kommer att försöka produktions- och kapacitetsplanera vår verksamhet mer systematiserat och utifrån behov. Vårt Utvecklingsarbete har intensifierats sedan hösten 2011 då vi på våra planeringsdagar fick inspiration i Lean-konceptet. Vi har identifierat våra flaskhalsar och tidstjuvar, detta arbete får vi hjälp från Utvecklingsenheten. Under 2010 deltog vi i Sveriges kommuner och landstings genombrottsprojekt "Nationella kvalitetsregister i primärvården. Där syftet för vårt arbete är; Att Personer som behandlas på Trosa vårdcentral med astma KOL, diabetes, hjärtsvikt samt demens ska ha en utredd diagnos och rätt behandling samt kontinuerlig uppföljning. Detta arbete fortskrider på vårdcentralen med tema inom varje delområde. Vi har inte kommit igång med registrering i astma/kol registret. Vi är igång och registrerar i Swedem som är demensregistret. Vi har fått hjälp att registrera in våra hjärtsviktspatienter i Sviktregistret. Två sjuksköterskor har började på hjärtsviktsutbildningen en av fullföljt den andra har tyvärr slutat. Vi har fortsatt utveckling av specialistsköterskemottagningar sker inom områdena, astma-kol, diabetes, inkontinens. Vi fortsätter att utveckla vårt demensteam med geriatriker/allmänspecialist, arbetsterapeut och sjuksköterska utifrån det länsövergripande handlingsprogrammet. Vi kommer utveckla vår nystartade hjärtsviktsmottagning som ett led i att förbättra hjärtsviktsprocessen i LtS. Vi kommer att via telefonrådgivningssköterska triagera direkt till rätt vårdnivå, vilket innebär att vi kommer att kunna erbjuda tid till sjukgymnast direkt i sjuksköterskerådgivningstelefonen, för vissa utvalda sjukdomssymtom initialt rygg- och nackproblem. Under året började vi med att erbjuda patienterna som är sjukskrivna eller riskerar att bli sjukskrivna en individuell träff med rehabkoordinatorn på vårdcentralen för att göra en individuell kartläggning samt lägga upp en plan för tidig rehabiliteringen i samverkan, enligt en ny modell. Tidig och strukturerad aktiv handläggning och samverkan ger goda resultat. VC Trosa, Kvalitetsbokslut 17(19)

18 Aktiviteter 2012 Vi kommer att direkt via telefonrådgivningssköterska, då behov föreligger erbjuda tid direkt till sjukgymnast, för vissa utvalda sjukdomssymtom initialt rygg- och nackproblem. Vi kommer att utveckla vår nystartade hjärtsviktsmottagning enligt bra till bäst konceptet. Under året kommer vi att fortsätta erbjuda livstilsmottagning i form av gruppverksamhet, målet är att starta 2 grupper på våren och 2 på hösten samt följa upp 2011 års grupper. Utveckling av arbetet med risk-/missbruk måste intensifieras i Trosa. Vårdkedjan mellan psykiatrin, vårdcentralen och kommunen måste förbättras och tydliggöras. De nya lokala riktlinjerna Från kunskap till praktik för missbruk- och beroendevård i Trosa kommun kommer att implementeras och följas upp mellan socialtjänsten i kommunen, primärvården och Beroendecentrum i Nyköping. Vi kommer att fortsätta med samverkansprojektet Ciceron som ska hjälpa ungdomar mellan år som hamnat utanför skola och arbete tillsammans med kommunen, arbetsförmedlingen och försäkringskassan. Lokala samverkansgruppen, LSG, är styrgrupp. Projektet är finansierat av samordningsförbundet och är 3-årigt. Vi intensifierar arbetet med den nya familjeenheten ; samverkan för blivande föräldrar och familjer med barn i åldern 0-6 år i Trosa kommun. Verksamheten vänder sig till familjer som väntar barn eller har barn upp till 6 år. Inom verksamheten ryms mödraoch barnhälsovård samt socialsekreterare vissa timmar per vecka. Verksamheten ska vara tillgänglig, kunna ge ett tidigt, snabbt stöd och en bra service. Målsättningen är att stärka friskfaktorerna socialt, psykiskt och fysiskt, verksamhetens arbete ska vara tidigt förebyggande. Uppdrag initierades hösten 2009 för utökningen av våra lokaler för främst BVC och MVC- verksamheten. Detta arbete fortsätter med rumsfunktionsbeskrivning och vidare ombyggnadsplanering Ombyggnationen förväntas påbörjas och slutföras under Trångboddheten är stor på vårdcentralen i Trosa vi är i stort behov av ytterligare utrymmen. Vår förhoppning är att den "nya familjeenheten" ska kunna flytta in i nyrenoverade lokaler i f.d. apotekets lokaler under året. VI ska börja registrera Senior Alert för att så tidigt som möjligt upptäcka risker för patienter avseende nutrition, fall, trycksår och munhälsa. Patienterna kommer att få träffa rehabkoordinator, enskilt för att göra en kartläggning samt lägga upp en plan för tidig rehabiliteringen i samverkan, enligt en ny modell. Tidig och strukturerad aktiv handläggning och samverkan ger goda resultat. Analysera och beakta synpunkterna från 2011 års nationella patientenkät utifrån den s k utvecklingskompassen. VC Trosa, Kvalitetsbokslut 18(19)

19 Rekrytering av specialister i allmänmedicin har fortsatt prioritet! Att inte ha tillräckligt med specialister i allmän medicin påverkar tillgänglighet, kvalitet, kontinuitet, patientsäkerhet och utvecklingsarbete. Vi kommer också att fortsätta rekrytera fler ST-läkare för att kunna ersätta kommande pensionsavgångar inom en 3-5 år period. Aktivitet Patientenkät bemötande Produktionsplanering, utvecklingsarbete enligt Lean Livsstilsmottagning Fysisk aktivitet på recept Minska antalet sjukskrivna Kompetensutveckling Hospitering Personalenkät Friskvårdspott Utvecklingsgrupp Fast vårdkontakt till multisjuka äldre Öka kännedomen om nya bröstmottagningen i Eskilstuna Hjärtviktmottagning Handlingsplan Ekonomiuppföljning månadsvis Labuppföljning VC Trosa, Kvalitetsbokslut 19(19)

Kvalitetsbokslut 2012

Kvalitetsbokslut 2012 Diarienummer: Kvalitetsbokslut 2012 Vårdcentralen Trosa Ett öppet och hållbart landsting för jämlik hälsa, mångfald och valfrihet Innehållsförteckning Inledning... 3 Faktaruta... 3 Organisation / Kompetens...

Läs mer

Kvalitetsbokslut VC Flen

Kvalitetsbokslut VC Flen Kvalitetsbokslut 2011 VC Flen Innehållsförteckning Inledning... 3 Faktaruta... 5 Organisation / Kompetens... 6 Verksamhetens uppdrag... 7 Måluppfyllelse... 8 Tillgänglighet... 9 Medicinska resultat...

Läs mer

Kvalitetsbokslut VC Oxelösund

Kvalitetsbokslut VC Oxelösund Kvalitetsbokslut 2011 VC Oxelösund Innehållsförteckning Inledning... 3 Faktaruta... 4 Organisation / Kompetens... 5 Verksamhetens uppdrag... 6 Måluppfyllelse... 7 Tillgänglighet... 8 Medicinska resultat...

Läs mer

Kvalitetsbokslut 2014. Vårdcentralen Ekensberg Nyköping

Kvalitetsbokslut 2014. Vårdcentralen Ekensberg Nyköping Kvalitetsbokslut 2014 Vårdcentralen Ekensberg Nyköping Innehållsförteckning Inledning... 3 Vår verksamhet... 4 Trygga patienter... 5 Patienterfarenheter... 5 Smidig resa genom vården... 5 Tillgänglighet...

Läs mer

Kvalitetsbokslut 2013

Kvalitetsbokslut 2013 Diarienummer: Kvalitetsbokslut 2013 Vårdcentralen Fröslunda Eskilstuna 2013 Ett öppet och hållbart landsting för jämlik hälsa, mångfald och valfrihet Innehållsförteckning Inledning... 3 Verksamhetens uppdrag...

Läs mer

Kvalitetsbokslut 2013

Kvalitetsbokslut 2013 Diarienummer: Kvalitetsbokslut 2013 Vårdcentralen Torshälla 2013 Ett öppet och hållbart landsting för jämlik hälsa, mångfald och valfrihet Innehållsförteckning Inledning... 3 Verksamhetens uppdrag... 3

Läs mer

Kvalitetsbokslut 2012

Kvalitetsbokslut 2012 Diarienummer: Kvalitetsbokslut 2012 Vårdcentralen Torshälla Ett öppet och hållbart landsting för jämlik hälsa, mångfald och valfrihet Innehållsförteckning Inledning... 3 Faktaruta... 3 Organisation / Kompetens...

Läs mer

Kvalitetsbokslut VC Linden Katrineholm

Kvalitetsbokslut VC Linden Katrineholm Kvalitetsbokslut 2011 VC Linden Katrineholm Innehållsförteckning Inledning... 3 Faktaruta... 4 Organisation / Kompetens... 5 Verksamhetens uppdrag... 6 Måluppfyllelse... 7 Tillgänglighet... 8 Medicinska

Läs mer

Kvalitetsbokslut 2013

Kvalitetsbokslut 2013 Diarienummer: Kvalitetsbokslut 2013 Vårdcentralen Oxelösund 2013 Ett öppet och hållbart landsting för jämlik hälsa, mångfald och valfrihet Innehållsförteckning Inledning... 3 Verksamhetens uppdrag... 3

Läs mer

Kvalitetsbokslut VC Strängnäs

Kvalitetsbokslut VC Strängnäs Kvalitetsbokslut 2011 VC Strängnäs Innehållsförteckning Inledning... 3 Faktaruta... 4 Organisation / Kompetens... 5 Verksamhetens uppdrag... 7 Måluppfyllelse... 8 Tillgänglighet... 9 Medicinska resultat...

Läs mer

Kvalitetsbokslut 2013

Kvalitetsbokslut 2013 Diarienummer: Kvalitetsbokslut 2013 Vårdcentralen Ekensberg Nyköping 2013 Ett öppet och hållbart landsting för jämlik hälsa, mångfald och valfrihet Innehållsförteckning Inledning... 3 Verksamhetens uppdrag...

Läs mer

Kvalitetsbokslut 2012

Kvalitetsbokslut 2012 Diarienummer: Kvalitetsbokslut 2012 Vårdcentralen Strängnäs Ett öppet och hållbart landsting för jämlik hälsa, mångfald och valfrihet Innehållsförteckning Inledning... 3 Faktaruta... 3 Organisation / Kompetens...

Läs mer

Kvalitetsbokslut 2013

Kvalitetsbokslut 2013 Diarienummer: Kvalitetsbokslut 2013 Vårdcentralen Mariefred 2013 Ett öppet och hållbart landsting för jämlik hälsa, mångfald och valfrihet Innehållsförteckning Inledning... 3 Verksamhetens uppdrag... 3

Läs mer

Kvalitetsbokslut 2014. Vårdcentralen Trosa

Kvalitetsbokslut 2014. Vårdcentralen Trosa Kvalitetsbokslut Vårdcentralen Trosa Innehållsförteckning Inledning... 3 Vår verksamhet... 3 Trygga patienter... 5 Patienterfarenheter... 5 Smidig resa genom vården... 5 Tillgänglighet... 5 Patientsäkerhetsresultat...

Läs mer

Kvalitetsbokslut 2013

Kvalitetsbokslut 2013 Diarienummer: Kvalitetsbokslut 2013 Vårdcentralen Nävertorp Katrineholm 2013 Ett öppet och hållbart landsting för jämlik hälsa, mångfald och valfrihet Innehållsförteckning Inledning... 3 Verksamhetens

Läs mer

Kvalitetsbokslut 2013

Kvalitetsbokslut 2013 Diarienummer: Kvalitetsbokslut 2013 Vårdcentralen Gnesta 2013 Ett öppet och hållbart landsting för jämlik hälsa, mångfald och valfrihet Innehållsförteckning Inledning... 3 Faktaruta... 3 Verksamhetens

Läs mer

Kvalitetsbokslut 2012

Kvalitetsbokslut 2012 Diarienummer: Kvalitetsbokslut 2012 Vårdcentralen Åsidan Nyköping Ett öppet och hållbart landsting för jämlik hälsa, mångfald och valfrihet Innehållsförteckning Inledning... 3 Faktaruta... 4 Organisation

Läs mer

2018 Vårdcentralen Bagaregatan Nyköping. Uppföljning av 2018

2018 Vårdcentralen Bagaregatan Nyköping. Uppföljning av 2018 2018 Vårdcentralen Bagaregatan Nyköping Uppföljning av 2018 Inledning Syftet med Hälsovals avtalsuppföljning är att säkerställa att vårdgivaren uppfyller kraven i regelboken. Uppföljningen syftar också

Läs mer

Kvalitetsbokslut 2014. Vårdcentralen Malmköping

Kvalitetsbokslut 2014. Vårdcentralen Malmköping Kvalitetsbokslut 2014 Vårdcentralen Malmköping Innehållsförteckning Inledning... 3 Vår verksamhet... 4 Trygga patienter... 5 Patienterfarenheter... 5 Smidig resa genom vården... 5 Tillgänglighet... 5 Patientsäkerhetsresultat...

Läs mer

Kvalitetsbokslut 2013

Kvalitetsbokslut 2013 Diarienummer: Kvalitetsbokslut 2013 Vårdcentralen Strängnäs 2013 Ett öppet och hållbart landsting för jämlik hälsa, mångfald och valfrihet Innehållsförteckning Inledning... 3 Verksamhetens uppdrag... 3

Läs mer

2018 Achima Care Eskilstuna. Uppföljning av 2018

2018 Achima Care Eskilstuna. Uppföljning av 2018 2018 Achima Care Eskilstuna Uppföljning av 2018 Inledning Syftet med Hälsovals avtalsuppföljning är att säkerställa att vårdgivaren uppfyller kraven i regelboken. Uppföljningen syftar också till att skapa

Läs mer

2018 Vårdcentralen Malmköping. Uppföljning av 2018

2018 Vårdcentralen Malmköping. Uppföljning av 2018 2018 Vårdcentralen Malmköping Uppföljning av 2018 Inledning Syftet med Hälsovals avtalsuppföljning är att säkerställa att vårdgivaren uppfyller kraven i regelboken. Uppföljningen syftar också till att

Läs mer

2018 Vårdcentralen Gnesta. Uppföljning av 2018

2018 Vårdcentralen Gnesta. Uppföljning av 2018 2018 Vårdcentralen Gnesta Uppföljning av 2018 Inledning Syftet med Hälsovals avtalsuppföljning är att säkerställa att vårdgivaren uppfyller kraven i regelboken. Uppföljningen syftar också till att skapa

Läs mer

Kvalitetsbokslut 2012

Kvalitetsbokslut 2012 Diarienummer: Kvalitetsbokslut 2012 Vårdcentralen Gnesta Ett öppet och hållbart landsting för jämlik hälsa, mångfald och valfrihet Innehållsförteckning Inledning... 3 Faktaruta... 4 Organisation / Kompetens...

Läs mer

2018 Vårdcentralen Mäster Olof. Uppföljning av 2018

2018 Vårdcentralen Mäster Olof. Uppföljning av 2018 2018 Vårdcentralen Mäster Olof Uppföljning av 2018 Inledning Syftet med Hälsovals avtalsuppföljning är att säkerställa att vårdgivaren uppfyller kraven i regelboken. Uppföljningen syftar också till att

Läs mer

Kvalitetsbokslut 2014. Vårdcentralen Gnesta

Kvalitetsbokslut 2014. Vårdcentralen Gnesta Kvalitetsbokslut 2014 Vårdcentralen Gnesta Innehållsförteckning Inledning... 3 Vår verksamhet... 4 Trygga patienter... 5 Patienterfarenheter... 5 Smidig resa genom vården... 5 Tillgänglighet... 5 Patientsäkerhetsresultat...

Läs mer

Kvalitetsbokslut 2014. Vårdcentralen Bagaregatan Nyköping

Kvalitetsbokslut 2014. Vårdcentralen Bagaregatan Nyköping Kvalitetsbokslut 2014 Vårdcentralen Bagaregatan Nyköping Innehållsförteckning Inledning... 3 Vår verksamhet... 4 Trygga patienter... 6 Patienterfarenheter... 6 Smidig resa genom vården... 7 Tillgänglighet...

Läs mer

Uppföljning av Vårdcentralen Oxelösund

Uppföljning av Vårdcentralen Oxelösund Uppföljning av 2017 Vårdcentralen Oxelösund Inledning Syftet med Hälsovals avtalsuppföljning är att säkerställa att vårdgivaren uppfyller kraven i regelboken. Uppföljningen syftar också till att skapa

Läs mer

Uppföljning 2014. Vår Vårdcentral Katrineholm

Uppföljning 2014. Vår Vårdcentral Katrineholm Uppföljning 2014 Vår Vårdcentral Katrineholm Inledning Syftet med Hälsovals avtalsuppföljning är att säkerställa att vårdgivaren uppfyller kraven i regelboken. Uppföljningen syftar också till att skapa

Läs mer

Kvalitetsbokslut 2012

Kvalitetsbokslut 2012 Diarienummer: Kvalitetsbokslut 2012 Ögonkliniken Sörmland Ett öppet och hållbart landsting för jämlik hälsa, mångfald och valfrihet Innehållsförteckning Inledning... 3 Faktaruta... 3 Organisation / Kompetens...

Läs mer

2018 Vårdcentralen Linden Katrineholm. Uppföljning av 2018

2018 Vårdcentralen Linden Katrineholm. Uppföljning av 2018 2018 Vårdcentralen Linden Katrineholm Uppföljning av 2018 Inledning Syftet med Hälsovals avtalsuppföljning är att säkerställa att vårdgivaren uppfyller kraven i regelboken. Uppföljningen syftar också till

Läs mer

Uppföljning Hälsoval Indikatorer

Uppföljning Hälsoval Indikatorer Uppföljning 2016 - Indikatorer Indikatorer Fakta, mått Antal listade individer Utfall = Antal personer som är listade på vårdcentralen per den 31/12 Andel listade personer 80 år och äldre Antal registrerade

Läs mer

Kvalitetsbokslut 2013

Kvalitetsbokslut 2013 Diarienummer: Kvalitetsbokslut 2013 Vårdcentralen Åsidan Nyköping 2013 Ett öppet och hållbart landsting för jämlik hälsa, mångfald och valfrihet Innehållsförteckning Inledning... 3 Verksamhetens uppdrag...

Läs mer

INRIKTNINGSDOKUMENT FO R PRIMÄ RVÄ RDEN I LÄNDSTINGET SO RMLÄND

INRIKTNINGSDOKUMENT FO R PRIMÄ RVÄ RDEN I LÄNDSTINGET SO RMLÄND INRIKTNINGSDOKUMENT FO R PRIMÄ RVÄ RDEN I LÄNDSTINGET SO RMLÄND Detta dokument baseras på Landstingets strategiska mål, som beslutas av Landstingsfullmäktige i landstingsbudgeten och som är styrande för

Läs mer

Bilaga Uppföljning 2014

Bilaga Uppföljning 2014 Diarienr 1 (7) Bilaga Uppföljning 2014 Innehåll 1 Uppföljning...2 1.1 Allmänna förutsättningar...2 1.2 Områden för uppföljning...2 1.3 Hälsovalsrapport...2 2 Former för uppföljning...3 2.1 Vad som skall

Läs mer

Kvalitetsbokslut 2012

Kvalitetsbokslut 2012 Diarienummer: Kvalitetsbokslut 2012 Vårdcentralen Tunafors Eskilstuna Ett öppet och hållbart landsting för jämlik hälsa, mångfald och valfrihet Innehållsförteckning Inledning... 3 Faktaruta... 4 Organisation

Läs mer

Uppföljning Centrum Flen

Uppföljning Centrum Flen Uppföljning 2016 Centrum Flen Inledning Syftet med Hälsovals avtalsuppföljning är att säkerställa att vårdgivaren uppfyller kraven i regelboken. Uppföljningen syftar också till att skapa en grund för gemensam

Läs mer

Kvalitetsbokslut 2011. VC Fröslunda

Kvalitetsbokslut 2011. VC Fröslunda Kvalitetsbokslut 2011 VC Fröslunda Innehållsförteckning Inledning... 3 Faktaruta... 4 Organisation / Kompetens... 5 Verksamhetens uppdrag... 7 Måluppfyllelse... 8 Tillgänglighet... 9 Medicinska resultat...

Läs mer

Bilaga Uppföljning 2016

Bilaga Uppföljning 2016 Diarienr 1 (7) Bilaga Uppföljning 2016 Innehåll 1 Uppföljning... 2 1.1 Allmänna förutsättningar... 2 1.2 Områden för uppföljning... 2 1.3 Hälsovalsrapport... 2 2 Former för uppföljning... 3 2.1 Vad som

Läs mer

2018 Vårdcentralen Tunafors Eskilstuna. Uppföljning av 2018

2018 Vårdcentralen Tunafors Eskilstuna. Uppföljning av 2018 2018 Vårdcentralen Tunafors Eskilstuna Uppföljning av 2018 Inledning Syftet med Hälsovals avtalsuppföljning är att säkerställa att vårdgivaren uppfyller kraven i regelboken. Uppföljningen syftar också

Läs mer

2018 Vingåker. Uppföljning av 2018

2018 Vingåker. Uppföljning av 2018 2018 Vingåker Uppföljning av 2018 Inledning Syftet med Hälsovals avtalsuppföljning är att säkerställa att vårdgivaren uppfyller kraven i regelboken. Uppföljningen syftar också till att skapa en grund för

Läs mer

Uppföljning Smeden Eskilstuna

Uppföljning Smeden Eskilstuna Uppföljning 2016 Smeden Eskilstuna Inledning Syftet med Hälsovals avtalsuppföljning är att säkerställa att vårdgivaren uppfyller kraven i regelboken. Uppföljningen syftar också till att skapa en grund

Läs mer

Uppföljning 2014. Vårdcentralen Mariefred

Uppföljning 2014. Vårdcentralen Mariefred Uppföljning 2014 Inledning Syftet med Hälsovals avtalsuppföljning är att säkerställa att vårdgivaren uppfyller kraven i regelboken. Uppföljningen syftar också till att skapa en grund för gemensam utveckling

Läs mer

2018 Vårdcentralen Oxelösund. Uppföljning av 2018

2018 Vårdcentralen Oxelösund. Uppföljning av 2018 2018 Vårdcentralen Oxelösund Uppföljning av 2018 Inledning Syftet med Hälsovals avtalsuppföljning är att säkerställa att vårdgivaren uppfyller kraven i regelboken. Uppföljningen syftar också till att skapa

Läs mer

Kvalitetsbokslut 2014. Vårdcentralen Skiftinge Eskilstuna

Kvalitetsbokslut 2014. Vårdcentralen Skiftinge Eskilstuna Kvalitetsbokslut 2014 Vårdcentralen Skiftinge Eskilstuna Innehållsförteckning Inledning... 3 Vår verksamhet... 3 Trygga patienter... 4 Patienterfarenheter... 4 Smidig resa genom vården... 4 Tillgänglighet...

Läs mer

2018 Vårdcentralen Unicare Strängnäs. Uppföljning av 2018

2018 Vårdcentralen Unicare Strängnäs. Uppföljning av 2018 2018 Vårdcentralen Unicare Strängnäs Uppföljning av 2018 Inledning Syftet med Hälsovals avtalsuppföljning är att säkerställa att vårdgivaren uppfyller kraven i regelboken. Uppföljningen syftar också till

Läs mer

Kvalitetsbokslut 2014. Vårdcentralen Flen

Kvalitetsbokslut 2014. Vårdcentralen Flen Kvalitetsbokslut 2014 Vårdcentralen Flen Innehållsförteckning Inledning... 3 Vår verksamhet... 4 Trygga patienter... 5 Patienterfarenheter... 5 Smidig resa genom vården... 5 Tillgänglighet... 5 Patientsäkerhetsresultat...

Läs mer

2018 Vårdcentralen Trosa. Uppföljning av 2018

2018 Vårdcentralen Trosa. Uppföljning av 2018 2018 Vårdcentralen Trosa Uppföljning av 2018 Inledning Syftet med Hälsovals avtalsuppföljning är att säkerställa att vårdgivaren uppfyller kraven i regelboken. Uppföljningen syftar också till att skapa

Läs mer

Patientsäkerhetsberättelse för Kattens läkargrupp och BVC i Trelleborg

Patientsäkerhetsberättelse för Kattens läkargrupp och BVC i Trelleborg Kattens Läkargrupp Västergatan 14B, 231 64 Trelleborg. Tel. 0410-456 70 Patientsäkerhetsberättelse för Kattens läkargrupp och BVC i Trelleborg År 2013 Datum och ansvarig för innehållet 2014-02-28 Eva-Christin

Läs mer

Kvalitetsbokslut 2013

Kvalitetsbokslut 2013 Diarienummer: Kvalitetsbokslut 2013 Ögonkliniken Sörmland 2013 Ett öppet och hållbart landsting för jämlik hälsa, mångfald och valfrihet Innehållsförteckning Inledning... 3 Verksamhetens uppdrag... 3 Organisation...

Läs mer

Kvalitetsbokslut Ögonkliniken

Kvalitetsbokslut Ögonkliniken Kvalitetsbokslut 2011 Ögonkliniken Innehållsförteckning Inledning... 3 Faktaruta... 4 Organisation / Kompetens... 5 Verksamhetens uppdrag... 6 Måluppfyllelse... 7 Tillgänglighet... 8 Medicinska resultat...

Läs mer

Uppföljning 2014. Vårdcentralen Oxelösund

Uppföljning 2014. Vårdcentralen Oxelösund Uppföljning 2014 Vårdcentralen Oxelösund Inledning Syftet med Hälsovals avtalsuppföljning är att säkerställa att vårdgivaren uppfyller kraven i regelboken. Uppföljningen syftar också till att skapa en

Läs mer

2018 Vårdcentralen Strängnäs. Uppföljning av 2018

2018 Vårdcentralen Strängnäs. Uppföljning av 2018 2018 Uppföljning av 2018 Inledning Syftet med Hälsovals avtalsuppföljning är att säkerställa att vårdgivaren uppfyller kraven i regelboken. Uppföljningen syftar också till att skapa en grund för gemensam

Läs mer

Uppföljning Vårdcentralen Strängnäs

Uppföljning Vårdcentralen Strängnäs Uppföljning 2016 Vårdcentralen Strängnäs Inledning Syftet med Hälsovals avtalsuppföljning är att säkerställa att vårdgivaren uppfyller kraven i regelboken. Uppföljningen syftar också till att skapa en

Läs mer

Kvalitetsbokslut 2013

Kvalitetsbokslut 2013 Diarienummer: Kvalitetsbokslut 2013 Vårdcentralen Tunafors Eskilstuna 2013 Ett öppet och hållbart landsting för jämlik hälsa, mångfald och valfrihet Innehållsförteckning Inledning... 3 Verksamhetens uppdrag...

Läs mer

2018 Din Vårdcentral Nyköping. Uppföljning av 2018

2018 Din Vårdcentral Nyköping. Uppföljning av 2018 2018 Din Vårdcentral Nyköping Uppföljning av 2018 Inledning Syftet med Hälsovals avtalsuppföljning är att säkerställa att vårdgivaren uppfyller kraven i regelboken. Uppföljningen syftar också till att

Läs mer

Kvalitetsbokslut 2013

Kvalitetsbokslut 2013 Diarienummer: Kvalitetsbokslut 2013 Vårdcentralen Bagaregatan Nyköping 2013 Ett öppet och hållbart landsting för jämlik hälsa, mångfald och valfrihet Innehållsförteckning Inledning... 3 Verksamhetens uppdrag...

Läs mer

Uppföljning Vingåker

Uppföljning Vingåker Uppföljning 2016 Vingåker Inledning Syftet med Hälsovals avtalsuppföljning är att säkerställa att vårdgivaren uppfyller kraven i regelboken. Uppföljningen syftar också till att skapa en grund för gemensam

Läs mer

Framtidens primärvård

Framtidens primärvård Framtidens primärvård Strukturerad vårddokumentation checklistor för evidens och vårdprogram dela information patienten dela information med andra vårdgivare överföring till kvalitetsregister verksamhetsuppföljning

Läs mer

Uppföljning av Vårdcentralen Skiftinge Eskilstuna

Uppföljning av Vårdcentralen Skiftinge Eskilstuna Uppföljning av 2017 Vårdcentralen Skiftinge Eskilstuna Inledning Syftet med Hälsovals avtalsuppföljning är att säkerställa att vårdgivaren uppfyller kraven i regelboken. Uppföljningen syftar också till

Läs mer

Kvalitetsbokslut 2014. Ögonkliniken Sörmland

Kvalitetsbokslut 2014. Ögonkliniken Sörmland Kvalitetsbokslut 2014 Ögonkliniken Sörmland Innehållsförteckning Inledning... 3 Vår verksamhet... 4 Trygga patienter... 5 Patienterfarenheter... 5 Smidig resa genom vården... 5 Tillgänglighet... 5 Patientsäkerhetsresultat...

Läs mer

Information om hemsjukvård

Information om hemsjukvård Information om hemsjukvård Version 9 20150116 Vård- och omsorg Vad är hemsjukvård? Den som på grund av sjukdom eller funktionsnedsättning inte kan ta sig till vårdcentralen kan istället få hälso- och sjukvård

Läs mer

Kvalitetsbokslut 2013

Kvalitetsbokslut 2013 Diarienummer: Kvalitetsbokslut 2013 Ortopedkliniken NLN 2013 Ett öppet och hållbart landsting för jämlik hälsa, mångfald och valfrihet Innehållsförteckning Inledning... 3 Verksamhetens uppdrag... 3 Organisation...

Läs mer

Bakgrundsinformation VG Primärvård. En del av det goda livet

Bakgrundsinformation VG Primärvård. En del av det goda livet Bakgrundsinformation VG Primärvård En del av det goda livet Innehåll: Primärvården... 3 Framtidens vårdbehov... 3 Nytt vårdvalssystem i Sverige... 3 Nytt vårdvalssystem i Västra Götaland VG Primärvård...

Läs mer

AKUTTEAM I PRIMÄRVÅRDEN Mönsteråsmodellen

AKUTTEAM I PRIMÄRVÅRDEN Mönsteråsmodellen AKUTTEAM I PRIMÄRVÅRDEN Mönsteråsmodellen Maria A Hilberth Verksamhetschef Mönsterås Hälsocentral 121127 Mönsterås Hälsocentral Ca 8 600 listade patienter Storlek 6 av 27 offentliga HC Ca 40 medarbetare

Läs mer

Hälsoval Jämtlands län

Hälsoval Jämtlands län Hälsoval Jämtlands län - ökar patientens valfrihet och inflytande i vården Varför hälsoval? Obligatoriskt för landstingen att från och med 2010 införa valfrihetssystem (vårdval) i primärvården. Lagen om

Läs mer

Budgetunderlag 2014-2016 PVN

Budgetunderlag 2014-2016 PVN Hälso- och sjukvårdsförvaltningen D A T U M D I A R I E N R 2013-03-08 PVN-HSF13-029 Budgetunderlag 2014-2016 PVN Nämndens reaktion på budgetramen I anvisningarna till budgetunderlaget står att landstinget

Läs mer

2018 Vårdcentralen Åsidan Nyköping. Uppföljning av 2018

2018 Vårdcentralen Åsidan Nyköping. Uppföljning av 2018 2018 Vårdcentralen Åsidan Nyköping Uppföljning av 2018 Inledning Syftet med Hälsovals avtalsuppföljning är att säkerställa att vårdgivaren uppfyller kraven i regelboken. Uppföljningen syftar också till

Läs mer

Uppföljning 2014. Vårdcentralen Strängnäs

Uppföljning 2014. Vårdcentralen Strängnäs Uppföljning 2014 Inledning Syftet med Hälsovals avtalsuppföljning är att säkerställa att vårdgivaren uppfyller kraven i regelboken. Uppföljningen syftar också till att skapa en grund för gemensam utveckling

Läs mer

Uppföljning 2014. Vårdcentralen Nävertorp Katrineholm

Uppföljning 2014. Vårdcentralen Nävertorp Katrineholm Uppföljning 2014 Vårdcentralen Nävertorp Katrineholm Inledning Syftet med Hälsovals avtalsuppföljning är att säkerställa att vårdgivaren uppfyller kraven i regelboken. Uppföljningen syftar också till att

Läs mer

Uppföljning av Vårdcentralen Mariefred

Uppföljning av Vårdcentralen Mariefred Uppföljning av 2017 Inledning Syftet med Hälsovals avtalsuppföljning är att säkerställa att vårdgivaren uppfyller kraven i regelboken. Uppföljningen syftar också till att skapa en grund för gemensam utveckling

Läs mer

Kvalitetsbokslut 2014. Vårdcentralen Strängnäs

Kvalitetsbokslut 2014. Vårdcentralen Strängnäs Kvalitetsbokslut 2014 Vårdcentralen Strängnäs Innehållsförteckning Inledning... 3 Vår verksamhet... 4 Trygga patienter... 5 Patienterfarenheter... 5 Smidig resa genom vården... 6 Tillgänglighet... 6 Patientsäkerhetsresultat...

Läs mer

Bättre liv för sjuka äldre

Bättre liv för sjuka äldre Bättre liv för sjuka äldre Handlingsplan 2014 Uppsala län Bättre liv för sjuka äldre 2014 Övergripande mål och resultat Det här vill vi uppnå Bilaga Så här mäter vi förbättringar Sammanhållen vård och

Läs mer

Kvalitetsbokslut 2012

Kvalitetsbokslut 2012 Diarienummer: Kvalitetsbokslut 2012 BUP Sörmland Ett öppet och hållbart landsting för jämlik hälsa, mångfald och valfrihet Innehållsförteckning Inledning... 3 Faktaruta... 3 Organisation / Kompetens...

Läs mer

Uppföljning 2014. Vårdcentralen Bagaregatan Nyköping

Uppföljning 2014. Vårdcentralen Bagaregatan Nyköping Uppföljning 2014 Vårdcentralen Bagaregatan Nyköping Inledning Syftet med Hälsovals avtalsuppföljning är att säkerställa att vårdgivaren uppfyller kraven i regelboken. Uppföljningen syftar också till att

Läs mer

Kvalitetsbokslut 2012

Kvalitetsbokslut 2012 Diarienummer: Kvalitetsbokslut 2012 Vårdcentralen Malmköping Ett öppet och hållbart landsting för jämlik hälsa, mångfald och valfrihet Innehållsförteckning Inledning... 3 Faktaruta... 3 Organisation /

Läs mer

Uppföljning Vår Vårdcentral Katrineholm

Uppföljning Vår Vårdcentral Katrineholm Uppföljning 2016 Vår Vårdcentral Katrineholm Inledning Syftet med Hälsovals avtalsuppföljning är att säkerställa att vårdgivaren uppfyller kraven i regelboken. Uppföljningen syftar också till att skapa

Läs mer

2018 Vårdcentralen Torshälla. Uppföljning av 2018

2018 Vårdcentralen Torshälla. Uppföljning av 2018 2018 Vårdcentralen Torshälla Uppföljning av 2018 Inledning Syftet med Hälsovals avtalsuppföljning är att säkerställa att vårdgivaren uppfyller kraven i regelboken. Uppföljningen syftar också till att skapa

Läs mer

Patientsäkerhetsberättelse för Åsö Vårdcentral 2018

Patientsäkerhetsberättelse för Åsö Vårdcentral 2018 Patientsäkerhetsberättelse för 2018 Stockholm, 2019-02-25 Ingemar Gustafsson Verksamhetschef Innehållsförteckning Sammanfattning 3 Övergripande mål och strategier 4 Organisatoriskt ansvar för patientsäkerhetsarbetet

Läs mer

Kvalitet och patientsäkerhet. Krister Björkegren, utvecklingsdirektör Sofia Barakat, enhetschef Hälsoval och Folkhälsa

Kvalitet och patientsäkerhet. Krister Björkegren, utvecklingsdirektör Sofia Barakat, enhetschef Hälsoval och Folkhälsa Kvalitet och patientsäkerhet Krister Björkegren, utvecklingsdirektör Sofia Barakat, enhetschef Hälsoval och Folkhälsa Varje dag lite bättre Sveriges bästa kvalitet och säkraste hälso- och sjukvård 2014

Läs mer

Esplanadens Hälsocentral

Esplanadens Hälsocentral Esplanadens Hälsocentral Information till Studerande Västervik 2013-02-14 Innehållsförteckning Innehållsförteckning... 2 Välkommen till Esplanadens hälsocentral!... 3 Varför trivs vi så bra här?... 3 Studerande...

Läs mer

Kvalitetsbokslut 2012

Kvalitetsbokslut 2012 Diarienummer: Kvalitetsbokslut 2012 Akutkliniken NLN Ett öppet och hållbart landsting för jämlik hälsa, mångfald och valfrihet Innehållsförteckning Inledning... 3 Faktaruta... 3 Organisation / Kompetens...

Läs mer

Datum. Bilaga Uppföljning. 1 Uppföljning...2 1.1 Allmänna förutsättningar...2 1.2 Områden för uppföljning...2 1.3 Hälsovalsrapport...

Datum. Bilaga Uppföljning. 1 Uppföljning...2 1.1 Allmänna förutsättningar...2 1.2 Områden för uppföljning...2 1.3 Hälsovalsrapport... Diarienr 1 (7) Bilaga Uppföljning Innehåll 1 Uppföljning...2 1.1 Allmänna förutsättningar...2 1.2 Områden för uppföljning...2 1.3 Hälsovalsrapport...2 2 Former för uppföljning...3 2.1 Vad som skall rapporteras...3

Läs mer

Kvalitetsbokslut 2012

Kvalitetsbokslut 2012 Diarienummer: Kvalitetsbokslut 2012 Ortopedkliniken NLN Ett öppet och hållbart landsting för jämlik hälsa, mångfald och valfrihet Innehållsförteckning Inledning... 3 Faktaruta... 3 Organisation / Kompetens...

Läs mer

2012-06-15. Uppföljning av läkemedel och äldre i Sörmland. Läkemedel och äldre MÅL. LMK - satsning på äldre och läkemedel

2012-06-15. Uppföljning av läkemedel och äldre i Sörmland. Läkemedel och äldre MÅL. LMK - satsning på äldre och läkemedel Uppföljning av läkemedel och äldre i Sörmland Leg. apotekare Rim Alfarra Leg. apotekare Cecilia Olvén Läkemedelskommittén Sörmland Läkemedel och äldre LMK - satsning på äldre och läkemedel MÅL Öka kunskapen

Läs mer

Årsanalys 2007 - NSV Markaryd

Årsanalys 2007 - NSV Markaryd Kopia på årsredovisningen för Markaryds vårdcentral samt kopia på den skuggbudget som lagts med utgångspunkt från Vårdval Kronoberg, så man ser hur det slår (för Markaryds vårdcentral)? Årsanalys 2007

Läs mer

Uppföljning Hälsoval indikatorer

Uppföljning Hälsoval indikatorer Uppföljning Hälsoval 2017 - indikatorer Fakta, mått Antal listade individer Andel listade personer 80 år och äldre Antal registrerade SÄBOpatienter Antalet hemsjukvårdspatienter CNI per listad Antal besök

Läs mer

Kvalitetsbokslut 2014. Vårdcentralen Fröslunda Eskilstuna

Kvalitetsbokslut 2014. Vårdcentralen Fröslunda Eskilstuna Kvalitetsbokslut 2014 Vårdcentralen Fröslunda Eskilstuna Innehållsförteckning Inledning... 3 Vår verksamhet... 4 Trygga patienter... 6 Patienterfarenheter... 6 Smidig resa genom vården... 6 Tillgänglighet...

Läs mer

2018 Vårdcentralen Ekensberg Nyköping. Uppföljning av 2018

2018 Vårdcentralen Ekensberg Nyköping. Uppföljning av 2018 2018 Vårdcentralen Ekensberg Nyköping Uppföljning av 2018 Inledning Syftet med Hälsovals avtalsuppföljning är att säkerställa att vårdgivaren uppfyller kraven i regelboken. Uppföljningen syftar också till

Läs mer

Etiskt förhållningssätt mellan landsting och kommun. Vi vill samverka för att människor ska få god vård- och omsorg på rätt vårdnivå.

Etiskt förhållningssätt mellan landsting och kommun. Vi vill samverka för att människor ska få god vård- och omsorg på rätt vårdnivå. Etiskt förhållningssätt mellan landsting och kommun Vi vill samverka för att människor ska få god vård- och omsorg på rätt vårdnivå. Vi ska ha respekt för varandras uppdrag! Vilket innebär vi har förtroende

Läs mer

Kvalitetsbokslut Ortopedkliniken NLN

Kvalitetsbokslut Ortopedkliniken NLN Kvalitetsbokslut 2011 Ortopedkliniken NLN Innehållsförteckning Inledning... 3 Faktaruta... 4 Organisation / Kompetens... 5 Verksamhetens uppdrag... 6 Måluppfyllelse... 7 Tillgänglighet... 8 Medicinska

Läs mer

Dnr Vårdcentralen Söderköping Verksamhetsplan 2013 Inklusive årsbudget

Dnr Vårdcentralen Söderköping Verksamhetsplan 2013 Inklusive årsbudget 2012 10 17 Dnr 2012 110 Vårdcentralen Söderköping Verksamhetsplan Inklusive årsbudget Innehållsförteckning Vision (och verksamhetsidé) 1 Medborgar kundperspektivet 2 Processperspektivet 2 Medarbetarperspektivet

Läs mer

Tjänsteskrivelse 1 (4) Socialförvaltningen Monica Örmander Medicinskt ansvarig sjuksköterska 2014-07-11 Socialnämnden Redovisning av resultat från kvalitetsregister En satsning och överenskommelse har

Läs mer

10 Prislista för hälsoval Landstingsstyrelsen beslutar. 1. Hälsovals prislista för 2011 godkänns. Magnus Leivik (M), bilaga 10

10 Prislista för hälsoval Landstingsstyrelsen beslutar. 1. Hälsovals prislista för 2011 godkänns. Magnus Leivik (M), bilaga 10 Landstingsstyrelsen PROTOKOLL DATUM DIARIENR 2011-01-25 LS-LED10-742 10 Prislista för hälsoval 2011 Landstingsstyrelsen beslutar 1. Hälsovals prislista för 2011 godkänns. Ej deltagande i beslut Magnus

Läs mer

Dnr NiF Vårdcentralen Skärblacka Närsjukvården i Finspång Verksamhetsplan 2014

Dnr NiF Vårdcentralen Skärblacka Närsjukvården i Finspång Verksamhetsplan 2014 -11-15 Dnr NiF -66 Vårdcentralen Skärblacka Närsjukvården i Finspång Innehållsförteckning Vision (och verksamhetsidé) 1 Medborgar - kundperspektivet 2 Processperspektivet 3 Medarbetarperspektivet 4 Ekonomiperspektivet

Läs mer

Patientsäkerhetsberättelse för Hälsoringen Osby/Lönsboda

Patientsäkerhetsberättelse för Hälsoringen Osby/Lönsboda Patientsäkerhetsberättelse för Hälsoringen Osby/Lönsboda År 2015 Katharina Martinsson tf verksamhetschef 20150219 Innehållsförteckning Sammanfattning 2 Övergripande mål och strategier 3 Organisatoriskt

Läs mer

Vårdval Halland. sätter hallänningen i centrum EKM

Vårdval Halland. sätter hallänningen i centrum EKM Vårdval Halland sätter hallänningen i centrum 1 Vårdval Halland en framtidslösning Befolkningsmodell Nya närsjukvården är ett naturligt förstahandsval med undantag av akuta tillstånd som kräver sjukhusvård.

Läs mer

Patientsäkerhetsberättelse för Åsö Vårdcentral 2016

Patientsäkerhetsberättelse för Åsö Vårdcentral 2016 Patientsäkerhetsberättelse för Åsö Vårdcentral 2016 Stockholm den 2 januari 2016 Lisa Barnekow Verksamhetschef Innehållsförteckning Sammanfattning 3 Övergripande mål och strategier 4 Organisatoriskt ansvar

Läs mer

äldre i vården Miljöpartiet de gröna i Östergötland

äldre i vården Miljöpartiet de gröna i Östergötland äldre i vården Grön strategi för hur vården bättre kan anpassas till den äldre människans behov och förutsättningar Miljöpartiet de gröna i Östergötland 1 Inledning Inom en snar framtid kan vi förvänta

Läs mer

Kvalitetsbokslut 2012

Kvalitetsbokslut 2012 Diarienummer: Kvalitetsbokslut 2012 Vårdcentralen City Eskilstuna Ett öppet och hållbart landsting för jämlik hälsa, mångfald och valfrihet Innehållsförteckning Inledning... 3 Faktaruta... 4 Organisation

Läs mer