Kvalitetsbokslut 2012

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Kvalitetsbokslut 2012"

Transkript

1 Diarienummer: Kvalitetsbokslut 2012 Vårdcentralen City Eskilstuna Ett öppet och hållbart landsting för jämlik hälsa, mångfald och valfrihet

2 Innehållsförteckning Inledning... 3 Faktaruta... 4 Organisation / Kompetens... 4 Verksamhetens uppdrag... 6 Tillgänglighet... 8 Medicinska resultat Patientsäkerhetsresultat Patienterfarenheter Måluppfyllelse Ekonomi Aktiviteter Vårdcentralen City Eskilstuna, Kvalitetsbokslut (15)

3 Inledning Vårdcentralen Citys arbete har under år 2012 starkt präglats av den utbildning alla i personalen gått igenom inför att enheten skulle bli godkänd och HBT-certifierad av RFSL i maj. Grunden för att uppnå en likvärdig behandling såväl i mötet med patienten som i medicinska åtgärder och inom arbetsmiljön utgår från varje medarbetares egen förståelse av sin identitet och rådande normer i samhället, så att vi möter, lyssnar till patienten och arbetskamrater utifrån respekten att vi alla är olika men lika. Hela personalstyrkan har varit med och arbetat fram en affärsplan för vårdcentralens arbete för kommande tre år. Vi har formulerat en affärsidé, satt mål och radat upp ett antal aktiviteter att starta med. Ett starkt fokus är att utveckla vården för kroniskt sjuka patienter och mångbesökare. Vi har startat med att dessa patienter erbjuds en fast vårdkontakt i ett vårdteam med läkare, sjuksköterskor och sjukgymnast på vårdcentralen. Vi har börjat men "ting tar tid" och tillgänglighet enligt vårdgarantins krav tar mycket resurser. Vi uppnår så gott som helt vårdgarantins krav på tillgänglighet men trots det så visade svaren i nationella patientenkäten att patienterna upplever att vi inte är tillräckligt tillgängliga. Det har väglett oss att fördjupa arbetet kring tillgänglighet, bemötande, kommunikation och kontinuitet speciellt för grupper som besöker vårdcentralen ofta, tillhör grupper som definierats i diskrimineringslagstiftningen och personer som tillhör grupper i samhället som är särskilt utsatta för ohälsa. Vi har fått möjligheten att delta i ett SKL-projekt, ett lärandeprojekt för Vård på lika villkor, där syftet är att testa och utveckla metoder och arbetssätt för en mer jämlik första linjens vård. Vårdcentralen City Eskilstuna, Kvalitetsbokslut (15)

4 Personalen på vårdcentralen är kreativ, förändringsbenägen och alla är delaktiga i utveckling av verksamheten. Alla har erbjudits att delta i någon form av utbildning under året. Vi arbetar aktivt med friskvård och med att bibehålla och följa upp vår goda arbetsmiljö. Samverkan är en förutsättning för att lyckas förbättra vården och att påverka befolkningens hälsoutveckling på ett resurseffektivt sätt. Vi har under året i hög grad samverkat på alla nivåer och många av vårdcentralens medarbetare har varit involverade i utveckling av processer, vårdöverenskommelser, vårdrutiner, vårdplaneringar, läkemedelsgenomgångar och nätverk etc. Miljöarbetet har 2012 inriktats på att bibehålla den höga nivån av uppfyllande av åtaganden som vi arbetade fram och uppnådde Personalen har en hög medvetenhet om vårdcentralens ekonomiska förutsättningar. Resultatutfallet redovisas och kommenteras på varje arbetsplatsträff. I år har det varit extra svårt att förutsäga utfallet av inkomster för listade patienter eftersom en konkurrerande verksamhet, en ny vårdcentral, startade upp i slutet av Vi beräknade förlora fler patienter än vad vi har gjort vilket har inneburit ett annat behov av personal än planerat men också ett annat intäktsläge och kostnadsläge än beräknat. Läget att rekrytera specialister i allmänmedicin har inte förbättrats under året. Faktaruta Fakta Utfall 2012 Omsättning Antal anställda Antal läkarbesök Antal listade 43mnkr 45st st st BVC - antal inskrivna barn 1600st Organisation / Kompetens Vårdcentralen City är en av landstingets 17 vårdcentraler inom Hälso- och sjukvårdsförvaltningens Division Primärvård. Vårdcentralen leds av verksamhetschef och medicinskt rådgivande läkare. På vårdcentralen finns läkare, undersköterskor, sjukgymnaster, distriktssköterskor/sjuksköterskor, medicinska sekreterare, arbetsterapeut och socionom samt psykoterapeut (anställd vid annan enhet SRS men placerad på vårdcentralen). En patientkoordinator har ett särskilt uppdrag att planera för den dagliga driften på mottagningen genom att fördela arbetsuppgifterna så att patienterna tas omhand på bästa sätt med största möjliga värdeskapande tid för patienten. Patientkoordinatoruppdraget är inte ett chefsuppdrag. En verksamhetsadministratör finns som stöd för ledning och yrkesutövare med syfte att skapa en så effektiv arbetsfördelning som möjligt och frigöra Vårdcentralen City Eskilstuna, Kvalitetsbokslut (15)

5 mer utrymme för direkt patientarbete. IT-koordinator ät utsedd med uppdrag enligt landstingsgemensam beskrivning. En kvalitetssamordnare har uppdrag att ansvara för avvikelsehantering, förbereda ärenden för kvalitetsrådet och leda utvecklingsprojekt. Processen för kommunikation av beslut, idéer, utvecklings- och kunskapsfrågor sker dubbelriktat till och från ledningen d.v.s. verksamhetschef + medicinskt rådgivande läkare + ledningsgrupp. Processen går till/från basenhetsråd; till/från kvalitetsråd; till/från arbetsplatsträffar och yrkeskategorimöten. Ledningsgruppen består av utvalda medarbetare med uppdrag att vara stöd för verksamhetschefen främst i strategiska frågor. Kvalitetsrådet är sammansatt av en representant från varje yrkesgrupp och har uppdrag att arbeta med avvikelsehantering, skapa rutiner och ge förslag på kompetensförsörjning. Basenhetsrådet följer Landstinget Sörmlands process för samråd mellan arbetsgivare och fackliga organisationer. Inriktningen för organisationen är att enhetens patientmottagande baseras på multiprofessionella team, i basteam samt i specialistinriktade team och att samverkan utgör grunden för arbetssättet på vårdcentralen. Vårdcentralen City Eskilstuna, Kvalitetsbokslut (15)

6 Verksamhetens uppdrag Verksamhetens uppdrag utgår från lagar och föreskrifter. I hälso- och sjukvårdslagen uttrycks målet med hälso- och sjukvården som en god hälsa och en vård på lika villkor för hela befolkningen. Vården skall ges med respekt för alla människors lika värde och för den enskilda människans värdighet. Den som har det största behovet av hälso- och sjukvård skall ges företräde till vården. Landstingsfullmäktige har beslutat om Inriktningsdokument för primärvården i Landstinget Sörmland vilket utgör underlag för beställning till vårdcentralerna. Där framgår att primärvården ska för befolkningen vara ett naturligt förstahandsval som erbjuder tillgänglig hälso- och sjukvård av god kvalitet, tillgodoser hög patientsäkerhet och främjar kostnadseffektivitet. Patientens behov ska styra utformningen av primärvården och utrymme ska därför finnas för lokala lösningar. Hälsofrämjande och sjukdomsförebyggande frågor är en naturlig del i primärvårdens uppdrag vid varje patientkontakt. Särskild vikt bör läggas på vård i livets slutskede, vård av multisjuka samt svårt sjuka äldre. Ett prioriterat område är uppföljning av läkemedelsförskrivning. Den enskilde ska få god vård på rätt vårdnivå och för att uppnå detta krävs en väl utvecklad samverkan mellan olika yrkesgrupper genom teambaserat arbetssätt. Invånare har rätt till kontinuitet i kontakterna med hälso- och sjukvården och ska erbjudas fast vårdkontakt på den vårdcentral där man är listad. Alla som vistas i länet har rätt att söka vårdcentral där de önskar oavsett listning. Vårdcentral får inte neka någon patient vård av akut karaktär. Samverkan mellan primärvården och övriga närvården, liksom med andra aktörer inom hälso- och sjukvården och samhället, ska utvecklas för att ge den enskilde en god vård. I grunduppdraget ingår de mål som Primärvårdsnämnden fastställer och mål uppsatta inom Förvaltningen för hälso- och sjukvården. Sedan 1/ gäller vårdval för patienten inom primärvården och vårdcentralen har avtal med Landstingets Hälsovalsenhet att följa den regelbok som i detalj beskriver vad som förväntas i utförande från vårdcentralen samt vilken ersättning som följer med detta. Vårdcentralen City har tilläggsuppdrag att ansvara för utformning och drift av primärvårdsjourmottagningen i Eskilstuna. I planering och arbete utgår verksamheten från Landstingets gemensamma vision Det öppna landstinget För jämlik hälsa och levande kultur i en hållbar, livskraftig region Personalen har tillsammans arbetat fram och formulerat en värdegrund som vi benämner "Vårt motto": NÖJDA PATIENTER - NÖJD PERSONAL Vårdcentralen City Eskilstuna, Kvalitetsbokslut (15)

7 Jag lyssnar aktivt och möter alla med vänlighet och respekt Jag tar personligt ansvar och ser till att arbetsuppgiften är "rätt från mig" Jag vårdar för livet inte för stunden med evidensbaserad kunskap och min kompetens. Jag bidrar till utveckling av verksamheten Jag är en del av vår inkluderande arbetsmiljö och känner stolthet och glädje att arbeta på vårdcentralen City. Jag ger och får stöd av mina arbetskamrater. Vi har också en utgångspunkt i den formulerade affärsidén som vänder sig till våra patienter/kunder: VÅRDCENTRALEN CITY - ESKILSTUNAS NÄRMASTE VÅRDCENTRAL Med engagerad och professionell personal vill vi på vårdcentralen City ge Dig bästa kvalitet vid varje besök. Vi erbjuder trygghet med en egen fast vårdkontakt för alla åldrar och behov. Vårdcentralen City Eskilstuna, Kvalitetsbokslut (15)

8 Tillgänglighet Tillgängligheten enligt vårdgarantimåtten är goda. Så gott som alla dagar kan vi ta emot och svara på alla samtalen som kommer in till rådgivningssjuksköterska. Vi klarar också nästan målet för att kunna ge patienten tid till läkare inom 7 dagar om man har nya besvär som bedöms vara i behov av läkarbesök. Se nedan variationen över året. Under året har vi ytterligare arbetat vidare med att förbättra den upplevda tillgängligheten på olika sätt. Genom deltagande i ett lärandeprojekt anordnat av SKL har vi fokuserat på patienter i utsatta grupper med rapporterad ökande ohälsa. Projektet bygger på att testa metoder som ska leda till en mer jämlik vård. Under hösten har vi planerat för att gå ut med rådgivningsfunktionen/distriktssköterska till två av kommunens näraliggande Mötesplatser. Vi har också projektanställt en sjuksköterska med arabiska som modersmål för att ta emot vår arabisktalande befolkning med högre kvalitet. Vårdcentralen har även varit pilot för att införa förbättrad e-kontakt genom konceptet Mina Vårdkontakter där patienten via nätet med e-legitimation kan kommunicera med vårdcentralen, begära förnyelse av recept och hjälpmedelskort, boka och avboka/omboka tider. Vårdcentralen City Eskilstuna, Kvalitetsbokslut (15)

9 Under året har teamarbetet ytterligare utvecklats. Patienter som besöker vårdcentralen ofta eller har komplexa behov kan nu listas på ett av våra tre basteam och får teamet som fast vårdkontakt. Patienten kan i telefonkontakt med vårdcentralens rådgivningstelefon välja "sitt team" i knappvalet och sedan bli uppringd av "sina" teamsjuksköterskor. Tillgängligheten till lab/provtagning är god. Ingen tidsbokning behövs. Vi har många externa provtagningar. Under januari provade vi att ha några kvällsmottagningar för att komma i balans i efterfrågan av planerade läkartider. Det är viktigt att patientgruppen väljs ut noggrant och att minst tre läkare tjänstgör för att skapa hållbar resurseffektivitet. Vi har i perioder också provat att ha "akuta" tider till sjukgymnast, kurator och arbetsterapeut och arbetet kommer fortsätta under nästa år där vi veckovis följer tillgängligheten till dessa yrkeskategorier. Vårdcentralen City Eskilstuna, Kvalitetsbokslut (15)

10 Medicinska resultat Vårdcentralen rapporterar i flera kvalitetsregister så som Nationella Diabetes Registret (NDR), Svedem och Rikssvikt. Från och med 2013 kommer vi även rapportera i RiksKOL. Vår målsättning är att säkerställa att kroniskt sjuka patienter får tillgänglighet och god vård. NDR visar att vi i de flesta parametrar följer eller ligger bättre än rikssnittet. Vi kommer arbeta vidare med målet att fler diabetiker ska nå målvärdet för blodtryck och att alla ska erbjudas ett årligt läkarbesök. 601 av 634 diabetiker är registrerade i NDR under % uppnår målvärdet för HbA1c (rikssnitt 53%) och för blodtryck systoliskt når 51% målvärdet (rikssnitt 46%) och diastoliskt 77% (rikssnitt 77%). Hjärtsviktsmottagningen har startat upp arbetet i år och 40 patienter var inskrivna vid årets utgång och av dessa var 36 registrerade i Rikssvikt. Sjuksköterskorna arbetar efter den standardvårdplan som tagits fram i Hälso- och sjukvårdsförvaltningens övergripande processarbete för hjärtsvikt. Vårdcentralens minnesteam har gjort 24 utredningar under 2012 och 11 uppföljningar. 18 patienter är registrerade i Svedem. Minnesrond med samverkansparter, så som kommunens biståndshandläggare och geriatriker, hålls regelbundet. Vi har under året fortsatt att ha mottagning för rökavvänjning (individuellt och i grupp), kostrådgivning, alkoholrådgivning/riskbruk och missbruk. Tidig Rehabilitering i Samverkan (TRIS) fungerar bra med alla aktörer även om sjukskrivningstalen ökat i slutet av året liksom i övriga Sverige. Arbete för jämlik sjukskrivning pågår. Vi bedriver kvalitetssäkrad diagnostisering av hypertoni genom möjligheten till 24- timmars blodtrycksmätning med kontrollbesök med livsstilsrådgivning hos sjuksköterska. Sjukgymnasten tar emot patienter för behandling av benign lägesyrsel. Vi har genomfört flera fördjupade läkemedelsgenomgångar i år än föregående år, 27 för personer som bor i särskilt boende och 5 för personer i ordinärt boende. Vi behöver arbeta mer för följsamhet till STRAMAs vårdprogram. Detta är en speciell utmaning då vi är beroende av hyrläkare. Arbetet med medicinska behandlingsrutiner och följsamhet till landstingets vårdprogram fortsätter liksom att öka förskrivning av FaR (Fysisk aktivitet på Recept) och öka screening för hälsofrämjande insatser genom Fem frågor om din hälsa. Patientsäkerhetsresultat Vårdcentralens kvalitetsråd har ansvar för att bearbeta inkomna avvikelser och skapa och hålla rutiner uppdaterade. Under första halvåret 2012 hade kvalitetsrådet uppdrag att vara arbetsgrupp inför HBT-certifieringen. Detta innebar att alla styrdokument och vårdcentralens rutiner gicks igenom utifrån HBT-perspektiv. Rutiner skapades för att göra certifieringen hållbar över tid. En rutin för bemötande med stöd till personalen i mötet med personer från olika diskrimineringsgrupper är på väg att utformas. En läkare och en sjuksköterska har under året utvecklat, testat och fullt ut genomfört Vårdcentralen City Eskilstuna, Kvalitetsbokslut (15)

11 ändrat arbetssätt/administration för läkemedelsordination på vårdcentralsmottagningen. Papperhanteringen har tagits bort och ordinationen förmedlas nu genom användning av slutenvårdskurvan med upplagda favoriter där sjuksköterskan signerar administrering. Vi har rapporterat 40 avvikelser i Synergisystemet under Det är ungefär i nivå med föregående år. 8 har skickats till andra kliniker/enheter och vi har tagit emot händelser har VCI ansvarat för bearbetning av, varav 11 gäller primärvårdsjouren. Flest avvikelser har vi inom området informationshantering. Vi har svarat på 5 ärenden med synpunkter/klagomål via patientnämnden och 2 klagomål via socialstyrelsen. Dessa ärenden har i majoritet handlat om behandling, där patienten upplevt sig felbehandlad och att inte bemötandet varit bra. Kommunikation och information är ett svårt men otroligt viktigt område för förbättringar som vårdcentralen på olika sätt arbetar med. Det är viktigt att utveckla olika metoder för kommunikation eftersom vi möter människor med olika behov och förutsättningar. Kvalitetsrådet kommer förstärkas inför nästa år med att en medarbetare ges uppdrag som kvalitetssamordnare för att skynda på handläggning av avvikelser och att vara stöd till medarbetarna för rapportering samt uppdatering av rutiner. För att lägga mer tyngd i arbetet med att efterfölja basala hygienrutiner och klädregler (BHK) har lokala rutiner upprättats. Vårdhygienregler har aktualiserats kontinuerligt under året. Vi har haft hygienrond med hygiensjuksköterska. Vid punktprevalensmätning hösten 2012 uppfyllde vi kraven på BHK till 90% vilket var en förbättring mot vårens mätning. Vårdcentralen City Eskilstuna, Kvalitetsbokslut (15)

12 Patienterfarenheter Patientupplevd kvalitet mäts idag i den nationella patientenkäten och resultatet för 2011 visar att patienterna är nöjda med vårt bemötande och att vi lyssnar på patienterna, men tillgängligheten via telefon eller på annat sätt behöver förbättras. Svarsfrekvensen i 2011 års patientenkät var för vårdcentralen City lite drygt 46% vilket motsvarar 136 svar har ingen patientenkät genomförts utan nästa utskick sker hösten I mars 2012 startade vårt deltagande i SKL:s lärandeprojekt Vård på lika villkor där vi deltar tillsammans med nio andra vårdenheter i landet. Det huvudsakliga syftet med projektet är att testa och utveckla metoder och arbetssätt för en mer jämlik första linjens vård. Fyra målområden är utpekade1) Förbättra tillgängligheten för de grupper som inte nås av vården idag och är särskilt utsatta för ohälsa 2) Förbättra kommunikationskompetensen inom vården 3) Förbättra tillgängligheten till hälsofrämjande och förebyggande insatser 4) Förbättra patientnöjdheten. Vårdcentralen har under året samlat fakta och underlag och kommer under våren 2013 och framåt testa olika sätt att nå förbättringar för att påverka det ökande ohälsogapet i olika befolkningsgrupper och förbättra patientnöjdheten. Olika metoder för att "fånga upp" patienters erfarenheter av vården på vårdcentralen kommer användas. Projektet utvärderas och avslutas mars Vårdcentralens arbetsgrupp SKL projektet Vårdcentralen City Eskilstuna, Kvalitetsbokslut (15)

13 Måluppfyllelse Måluppfyllelse utifrån några av beslutade styrtal från politiken och förvaltningen: - vårdgarantin / Vi har trots brist på läkare så gott som klarat vårdgarantin för både kontakt med vårdcentralen (dag 0) och tid till läkare (dag 7) - andel genomförd "frågor om din hälsa" ska bli högre / Vi håller samma nivå som 2011 men arbetar för att fler frågor ska ställas och också till "rätt" patienter med utgångspunkt i Nationella riktlinjerna för hälsofrämjande och sjukdomsförebyggande arbete. -minska antalet återinskrivna multisjuka / kan vi inte mäta men vår metod är teamlistning med fast vårdkontakt, alla hemsjukvårdpatienter är teamlistade - miljöarbete / 85% av personalen har gått igenom miljöutbildningen i ELLSA, alla miljörutiner är inarbetade, uppdaterad kemikalieförteckning finns -FaR recept / några fler recept har skrivits under året, men fortfarande alldeles för få. - kompetenshöjande aktiviteter för jämlik vård / utbildning RFSL för HBT-certifiering, föreläsning all personal i kulturkompetens Barnavårdscentralen rapporterar statistik till Barnhälsovården varje december/januari som sammanställs utifrån mål för god barnhälsovård. BVC Vårdcentralen City uppfyllde 7 av 10 mål 2012 vilket är fler än 2011 då vi uppfyllde 3 mål. I vårdcentralens affärsplan har vi/personalen tillsammans formulerat 14 mål som sträcker sig fram till 2015 inom följande områden: Marknadsmål Medicinska resultat Patientsäkerhet Patientupplevd kvalitet Tillgänglighet Arbetsmiljö Summeringen av året visar att vi kommit igång med aktiviteter inom 10 av de formulerade målen och att 5 av målen är uppfyllda. Här följer ett axplock som vi gjorde i slutet av året utifrån personalens upplevda måluppfyllelse och vad vi behöver arbeta vidare med: Uppnådda mål: antal listade patienter flertal nöjda patienter teamlistning fler läkemedelsgenomgångar TeleQ andra kontaktvägar till VC (drop-in, MVK) bibehållet gott arbetsklimat, trevliga/bra arbetskamrater, friskvårdsveckor olika men lika Vårdcentralen City Eskilstuna, Kvalitetsbokslut (15)

14 Att arbeta vidare med: Ekonomi för få patienter erbjuds årskontroller, för få planerade läkartider tillgängliga i förhållande till behovet för få avvikelserapporter, avvikelser hanteras för långsamt förbättra fysiska arbetsmiljön följsamhet till STRAMAS vårdprogram förbättra/utöka samarbete med kommunen och andra samarbetspartners (ex psykiatrin) Vårdcentralen har en ekonomi i balans. Ett mindre ackumulerat överskott finns vilket kommer behövas då mottagningens lokaler byggs om under nästkommande år. C:a 60 % av intäkterna kommer från listersättning och 64% av kostnaderna är personalkostnader (inklusive inhyrd personal) Utveckling av antal listade: Vi har under året arbetat med att följa kostnaderna för lab och röntgen och ligger på en acceptabel och rimlig nivå, också i förhållande till andra enheter. Vårdcentralens affärsidé är att erbjuda patienten bästa kvalitet vid varje besök. Detta innebär bl. a att patienten får tillräcklig tid för att få hjälp med sina behov och att antalet besök inte är målet utan innehållet. I Hälsovalsmodellen ges ersättning upp till ett visst antal besök/listad och år. Vårdcentralen City "når inte upp till taket" för besöksersättningen vilket innebär att vi inte får del av den ersättning för besöksantal som finns i differensen mellan utförda besök och möjliga antal besök för ersättning. En balansgång mellan kvalitet och kvantitet med ekonomiska konsekvenser. Bristen på allmänspecialister gör att vi ständigt behöver anlita hyrläkare vilket genererar hög personalkostnad. Vi har dock successivt varje år sedan 2010 kunnat minska dessa Vårdcentralen City Eskilstuna, Kvalitetsbokslut (15)

15 kostnader. Verksamhetschefen har ständig kontroll av ekonomiskt utfall och genomgång sker varje månad med enhetens ekonom och personalkonsult. Medarbetarna har hög ekonomisk medvetenhet och informeras kontinuerligt vid arbetsplatsträffar samt i samrådet. Målsättningen är resultat och att ha ett så kostnadseffektivt arbetssätt så att vi "ger vård för varenda krona". Aktiviteter 2013 Under 2013 är aktiviteter inom följande områden prioriterade: teamarbete / fast vårdkontakt jämlik vård målstyrning - modell resultattavla; 6 resultatmått och 8 kontrollmått följs varje vecka hälsofrämjande och sjukdomsförebyggande arbete enligt Nationella Riktlinjer starta familjecentral i samverkan med kommunen och kvinnokliniken ombyggnation av vårdcentralens mottagningsplan Vårdcentralen City Eskilstuna, Kvalitetsbokslut (15)

Kvalitetsbokslut 2013

Kvalitetsbokslut 2013 Diarienummer: Kvalitetsbokslut 2013 Vårdcentralen Fröslunda Eskilstuna 2013 Ett öppet och hållbart landsting för jämlik hälsa, mångfald och valfrihet Innehållsförteckning Inledning... 3 Verksamhetens uppdrag...

Läs mer

Kvalitetsbokslut VC Flen

Kvalitetsbokslut VC Flen Kvalitetsbokslut 2011 VC Flen Innehållsförteckning Inledning... 3 Faktaruta... 5 Organisation / Kompetens... 6 Verksamhetens uppdrag... 7 Måluppfyllelse... 8 Tillgänglighet... 9 Medicinska resultat...

Läs mer

Kvalitetsbokslut 2012

Kvalitetsbokslut 2012 Diarienummer: Kvalitetsbokslut 2012 Vårdcentralen Torshälla Ett öppet och hållbart landsting för jämlik hälsa, mångfald och valfrihet Innehållsförteckning Inledning... 3 Faktaruta... 3 Organisation / Kompetens...

Läs mer

INRIKTNINGSDOKUMENT FO R PRIMÄ RVÄ RDEN I LÄNDSTINGET SO RMLÄND

INRIKTNINGSDOKUMENT FO R PRIMÄ RVÄ RDEN I LÄNDSTINGET SO RMLÄND INRIKTNINGSDOKUMENT FO R PRIMÄ RVÄ RDEN I LÄNDSTINGET SO RMLÄND Detta dokument baseras på Landstingets strategiska mål, som beslutas av Landstingsfullmäktige i landstingsbudgeten och som är styrande för

Läs mer

Kvalitetsbokslut 2013

Kvalitetsbokslut 2013 Diarienummer: Kvalitetsbokslut 2013 Vårdcentralen Nävertorp Katrineholm 2013 Ett öppet och hållbart landsting för jämlik hälsa, mångfald och valfrihet Innehållsförteckning Inledning... 3 Verksamhetens

Läs mer

Kvalitetsbokslut 2012

Kvalitetsbokslut 2012 Diarienummer: Kvalitetsbokslut 2012 Vårdcentralen Strängnäs Ett öppet och hållbart landsting för jämlik hälsa, mångfald och valfrihet Innehållsförteckning Inledning... 3 Faktaruta... 3 Organisation / Kompetens...

Läs mer

Kvalitetsbokslut 2013

Kvalitetsbokslut 2013 Diarienummer: Kvalitetsbokslut 2013 Vårdcentralen Oxelösund 2013 Ett öppet och hållbart landsting för jämlik hälsa, mångfald och valfrihet Innehållsförteckning Inledning... 3 Verksamhetens uppdrag... 3

Läs mer

Kvalitetsbokslut 2013

Kvalitetsbokslut 2013 Diarienummer: Kvalitetsbokslut 2013 Vårdcentralen Torshälla 2013 Ett öppet och hållbart landsting för jämlik hälsa, mångfald och valfrihet Innehållsförteckning Inledning... 3 Verksamhetens uppdrag... 3

Läs mer

Kvalitetsbokslut VC Oxelösund

Kvalitetsbokslut VC Oxelösund Kvalitetsbokslut 2011 VC Oxelösund Innehållsförteckning Inledning... 3 Faktaruta... 4 Organisation / Kompetens... 5 Verksamhetens uppdrag... 6 Måluppfyllelse... 7 Tillgänglighet... 8 Medicinska resultat...

Läs mer

Kvalitetsbokslut 2013

Kvalitetsbokslut 2013 Diarienummer: Kvalitetsbokslut 2013 Vårdcentralen Mariefred 2013 Ett öppet och hållbart landsting för jämlik hälsa, mångfald och valfrihet Innehållsförteckning Inledning... 3 Verksamhetens uppdrag... 3

Läs mer

Kvalitetsbokslut 2012

Kvalitetsbokslut 2012 Diarienummer: Kvalitetsbokslut 2012 Ögonkliniken Sörmland Ett öppet och hållbart landsting för jämlik hälsa, mångfald och valfrihet Innehållsförteckning Inledning... 3 Faktaruta... 3 Organisation / Kompetens...

Läs mer

Kvalitetsbokslut VC Strängnäs

Kvalitetsbokslut VC Strängnäs Kvalitetsbokslut 2011 VC Strängnäs Innehållsförteckning Inledning... 3 Faktaruta... 4 Organisation / Kompetens... 5 Verksamhetens uppdrag... 7 Måluppfyllelse... 8 Tillgänglighet... 9 Medicinska resultat...

Läs mer

Kvalitetsbokslut 2013

Kvalitetsbokslut 2013 Diarienummer: Kvalitetsbokslut 2013 Ögonkliniken Sörmland 2013 Ett öppet och hållbart landsting för jämlik hälsa, mångfald och valfrihet Innehållsförteckning Inledning... 3 Verksamhetens uppdrag... 3 Organisation...

Läs mer

Kvalitetsbokslut 2014. Vårdcentralen Ekensberg Nyköping

Kvalitetsbokslut 2014. Vårdcentralen Ekensberg Nyköping Kvalitetsbokslut 2014 Vårdcentralen Ekensberg Nyköping Innehållsförteckning Inledning... 3 Vår verksamhet... 4 Trygga patienter... 5 Patienterfarenheter... 5 Smidig resa genom vården... 5 Tillgänglighet...

Läs mer

Kvalitetsbokslut 2011. VC Fröslunda

Kvalitetsbokslut 2011. VC Fröslunda Kvalitetsbokslut 2011 VC Fröslunda Innehållsförteckning Inledning... 3 Faktaruta... 4 Organisation / Kompetens... 5 Verksamhetens uppdrag... 7 Måluppfyllelse... 8 Tillgänglighet... 9 Medicinska resultat...

Läs mer

Kvalitetsbokslut VC Linden Katrineholm

Kvalitetsbokslut VC Linden Katrineholm Kvalitetsbokslut 2011 VC Linden Katrineholm Innehållsförteckning Inledning... 3 Faktaruta... 4 Organisation / Kompetens... 5 Verksamhetens uppdrag... 6 Måluppfyllelse... 7 Tillgänglighet... 8 Medicinska

Läs mer

Kvalitetsbokslut 2012

Kvalitetsbokslut 2012 Diarienummer: Kvalitetsbokslut 2012 Vårdcentralen Åsidan Nyköping Ett öppet och hållbart landsting för jämlik hälsa, mångfald och valfrihet Innehållsförteckning Inledning... 3 Faktaruta... 4 Organisation

Läs mer

Bilaga Uppföljning 2014

Bilaga Uppföljning 2014 Diarienr 1 (7) Bilaga Uppföljning 2014 Innehåll 1 Uppföljning...2 1.1 Allmänna förutsättningar...2 1.2 Områden för uppföljning...2 1.3 Hälsovalsrapport...2 2 Former för uppföljning...3 2.1 Vad som skall

Läs mer

Kvalitetsbokslut 2013

Kvalitetsbokslut 2013 Diarienummer: Kvalitetsbokslut 2013 Vårdcentralen Bagaregatan Nyköping 2013 Ett öppet och hållbart landsting för jämlik hälsa, mångfald och valfrihet Innehållsförteckning Inledning... 3 Verksamhetens uppdrag...

Läs mer

Kvalitetsbokslut 2013

Kvalitetsbokslut 2013 Diarienummer: Kvalitetsbokslut 2013 Vårdcentralen Strängnäs 2013 Ett öppet och hållbart landsting för jämlik hälsa, mångfald och valfrihet Innehållsförteckning Inledning... 3 Verksamhetens uppdrag... 3

Läs mer

Bilaga Uppföljning 2016

Bilaga Uppföljning 2016 Diarienr 1 (7) Bilaga Uppföljning 2016 Innehåll 1 Uppföljning... 2 1.1 Allmänna förutsättningar... 2 1.2 Områden för uppföljning... 2 1.3 Hälsovalsrapport... 2 2 Former för uppföljning... 3 2.1 Vad som

Läs mer

Kvalitetsbokslut 2014. Vårdcentralen Bagaregatan Nyköping

Kvalitetsbokslut 2014. Vårdcentralen Bagaregatan Nyköping Kvalitetsbokslut 2014 Vårdcentralen Bagaregatan Nyköping Innehållsförteckning Inledning... 3 Vår verksamhet... 4 Trygga patienter... 6 Patienterfarenheter... 6 Smidig resa genom vården... 7 Tillgänglighet...

Läs mer

Kvalitetsbokslut 2013

Kvalitetsbokslut 2013 Diarienummer: Kvalitetsbokslut 2013 Vårdcentralen Ekensberg Nyköping 2013 Ett öppet och hållbart landsting för jämlik hälsa, mångfald och valfrihet Innehållsförteckning Inledning... 3 Verksamhetens uppdrag...

Läs mer

2018 Achima Care Eskilstuna. Uppföljning av 2018

2018 Achima Care Eskilstuna. Uppföljning av 2018 2018 Achima Care Eskilstuna Uppföljning av 2018 Inledning Syftet med Hälsovals avtalsuppföljning är att säkerställa att vårdgivaren uppfyller kraven i regelboken. Uppföljningen syftar också till att skapa

Läs mer

2018 Vårdcentralen Mäster Olof. Uppföljning av 2018

2018 Vårdcentralen Mäster Olof. Uppföljning av 2018 2018 Vårdcentralen Mäster Olof Uppföljning av 2018 Inledning Syftet med Hälsovals avtalsuppföljning är att säkerställa att vårdgivaren uppfyller kraven i regelboken. Uppföljningen syftar också till att

Läs mer

Kvalitetsbokslut 2014. Vårdcentralen Strängnäs

Kvalitetsbokslut 2014. Vårdcentralen Strängnäs Kvalitetsbokslut 2014 Vårdcentralen Strängnäs Innehållsförteckning Inledning... 3 Vår verksamhet... 4 Trygga patienter... 5 Patienterfarenheter... 5 Smidig resa genom vården... 6 Tillgänglighet... 6 Patientsäkerhetsresultat...

Läs mer

Kvalitetsbokslut 2013

Kvalitetsbokslut 2013 Diarienummer: Kvalitetsbokslut 2013 Vårdcentralen Åsidan Nyköping 2013 Ett öppet och hållbart landsting för jämlik hälsa, mångfald och valfrihet Innehållsförteckning Inledning... 3 Verksamhetens uppdrag...

Läs mer

Kvalitetsbokslut Ögonkliniken

Kvalitetsbokslut Ögonkliniken Kvalitetsbokslut 2011 Ögonkliniken Innehållsförteckning Inledning... 3 Faktaruta... 4 Organisation / Kompetens... 5 Verksamhetens uppdrag... 6 Måluppfyllelse... 7 Tillgänglighet... 8 Medicinska resultat...

Läs mer

2018 Vårdcentralen Bagaregatan Nyköping. Uppföljning av 2018

2018 Vårdcentralen Bagaregatan Nyköping. Uppföljning av 2018 2018 Vårdcentralen Bagaregatan Nyköping Uppföljning av 2018 Inledning Syftet med Hälsovals avtalsuppföljning är att säkerställa att vårdgivaren uppfyller kraven i regelboken. Uppföljningen syftar också

Läs mer

Uppföljning av Vårdcentralen Oxelösund

Uppföljning av Vårdcentralen Oxelösund Uppföljning av 2017 Vårdcentralen Oxelösund Inledning Syftet med Hälsovals avtalsuppföljning är att säkerställa att vårdgivaren uppfyller kraven i regelboken. Uppföljningen syftar också till att skapa

Läs mer

Kvalitetsbokslut 2012

Kvalitetsbokslut 2012 Diarienummer: Kvalitetsbokslut 2012 Akutkliniken NLN Ett öppet och hållbart landsting för jämlik hälsa, mångfald och valfrihet Innehållsförteckning Inledning... 3 Faktaruta... 3 Organisation / Kompetens...

Läs mer

Datum. Bilaga Uppföljning. 1 Uppföljning...2 1.1 Allmänna förutsättningar...2 1.2 Områden för uppföljning...2 1.3 Hälsovalsrapport...

Datum. Bilaga Uppföljning. 1 Uppföljning...2 1.1 Allmänna förutsättningar...2 1.2 Områden för uppföljning...2 1.3 Hälsovalsrapport... Diarienr 1 (7) Bilaga Uppföljning Innehåll 1 Uppföljning...2 1.1 Allmänna förutsättningar...2 1.2 Områden för uppföljning...2 1.3 Hälsovalsrapport...2 2 Former för uppföljning...3 2.1 Vad som skall rapporteras...3

Läs mer

KVALITETSPOLICY FÖR HÄLSO- OCH SJUKVÅRDEN I LANDSTINGET SÖRMLAND

KVALITETSPOLICY FÖR HÄLSO- OCH SJUKVÅRDEN I LANDSTINGET SÖRMLAND DATUM DIARIENR 1999-03-26 VOS 99223 KVALITETSPOLICY FÖR HÄLSO- OCH SJUKVÅRDEN I LANDSTINGET SÖRMLAND Inledning Denna policy utgör en gemensam grund för att beskriva, följa upp och utveckla kvaliteten,

Läs mer

2018 Vårdcentralen Gnesta. Uppföljning av 2018

2018 Vårdcentralen Gnesta. Uppföljning av 2018 2018 Vårdcentralen Gnesta Uppföljning av 2018 Inledning Syftet med Hälsovals avtalsuppföljning är att säkerställa att vårdgivaren uppfyller kraven i regelboken. Uppföljningen syftar också till att skapa

Läs mer

Kvalitetsbokslut 2012

Kvalitetsbokslut 2012 Diarienummer: Kvalitetsbokslut 2012 Vårdcentralen Trosa Ett öppet och hållbart landsting för jämlik hälsa, mångfald och valfrihet Innehållsförteckning Inledning... 3 Faktaruta... 3 Organisation / Kompetens...

Läs mer

2018 Vårdcentralen Malmköping. Uppföljning av 2018

2018 Vårdcentralen Malmköping. Uppföljning av 2018 2018 Vårdcentralen Malmköping Uppföljning av 2018 Inledning Syftet med Hälsovals avtalsuppföljning är att säkerställa att vårdgivaren uppfyller kraven i regelboken. Uppföljningen syftar också till att

Läs mer

Kvalitetsbokslut 2012

Kvalitetsbokslut 2012 Diarienummer: Kvalitetsbokslut 2012 Vårdcentralen Tunafors Eskilstuna Ett öppet och hållbart landsting för jämlik hälsa, mångfald och valfrihet Innehållsförteckning Inledning... 3 Faktaruta... 4 Organisation

Läs mer

2018 Vårdcentralen Linden Katrineholm. Uppföljning av 2018

2018 Vårdcentralen Linden Katrineholm. Uppföljning av 2018 2018 Vårdcentralen Linden Katrineholm Uppföljning av 2018 Inledning Syftet med Hälsovals avtalsuppföljning är att säkerställa att vårdgivaren uppfyller kraven i regelboken. Uppföljningen syftar också till

Läs mer

Uppföljning Centrum Flen

Uppföljning Centrum Flen Uppföljning 2016 Centrum Flen Inledning Syftet med Hälsovals avtalsuppföljning är att säkerställa att vårdgivaren uppfyller kraven i regelboken. Uppföljningen syftar också till att skapa en grund för gemensam

Läs mer

Kvalitetsbokslut 2013

Kvalitetsbokslut 2013 Diarienummer: Kvalitetsbokslut 2013 Vårdcentralen Gnesta 2013 Ett öppet och hållbart landsting för jämlik hälsa, mångfald och valfrihet Innehållsförteckning Inledning... 3 Faktaruta... 3 Verksamhetens

Läs mer

Uppföljning av Vårdcentralen Skiftinge Eskilstuna

Uppföljning av Vårdcentralen Skiftinge Eskilstuna Uppföljning av 2017 Vårdcentralen Skiftinge Eskilstuna Inledning Syftet med Hälsovals avtalsuppföljning är att säkerställa att vårdgivaren uppfyller kraven i regelboken. Uppföljningen syftar också till

Läs mer

Uppföljning 2014. Vår Vårdcentral Katrineholm

Uppföljning 2014. Vår Vårdcentral Katrineholm Uppföljning 2014 Vår Vårdcentral Katrineholm Inledning Syftet med Hälsovals avtalsuppföljning är att säkerställa att vårdgivaren uppfyller kraven i regelboken. Uppföljningen syftar också till att skapa

Läs mer

Uppföljning Smeden Eskilstuna

Uppföljning Smeden Eskilstuna Uppföljning 2016 Smeden Eskilstuna Inledning Syftet med Hälsovals avtalsuppföljning är att säkerställa att vårdgivaren uppfyller kraven i regelboken. Uppföljningen syftar också till att skapa en grund

Läs mer

Kvalitetsbokslut 2013

Kvalitetsbokslut 2013 Diarienummer: Kvalitetsbokslut 2013 Ortopedkliniken NLN 2013 Ett öppet och hållbart landsting för jämlik hälsa, mångfald och valfrihet Innehållsförteckning Inledning... 3 Verksamhetens uppdrag... 3 Organisation...

Läs mer

Bilaga Uppföljning 2017

Bilaga Uppföljning 2017 Diarienr 1 (8) Bilaga Uppföljning 2017 Innehåll 1 Uppföljning... 2 1.1 Allmänna förutsättningar... 2 1.2 Områden för uppföljning... 2 1.3 Hälsovalsrapport... 2 2 Former för uppföljning... 3 2.1 Vad som

Läs mer

Framtidens primärvård

Framtidens primärvård Framtidens primärvård Strukturerad vårddokumentation checklistor för evidens och vårdprogram dela information patienten dela information med andra vårdgivare överföring till kvalitetsregister verksamhetsuppföljning

Läs mer

2018 Vingåker. Uppföljning av 2018

2018 Vingåker. Uppföljning av 2018 2018 Vingåker Uppföljning av 2018 Inledning Syftet med Hälsovals avtalsuppföljning är att säkerställa att vårdgivaren uppfyller kraven i regelboken. Uppföljningen syftar också till att skapa en grund för

Läs mer

Uppföljning Vingåker

Uppföljning Vingåker Uppföljning 2016 Vingåker Inledning Syftet med Hälsovals avtalsuppföljning är att säkerställa att vårdgivaren uppfyller kraven i regelboken. Uppföljningen syftar också till att skapa en grund för gemensam

Läs mer

2018 Vårdcentralen Oxelösund. Uppföljning av 2018

2018 Vårdcentralen Oxelösund. Uppföljning av 2018 2018 Vårdcentralen Oxelösund Uppföljning av 2018 Inledning Syftet med Hälsovals avtalsuppföljning är att säkerställa att vårdgivaren uppfyller kraven i regelboken. Uppföljningen syftar också till att skapa

Läs mer

Patientsäkerhetsberättelse för Hälsoringen Osby/Lönsboda

Patientsäkerhetsberättelse för Hälsoringen Osby/Lönsboda Patientsäkerhetsberättelse för Hälsoringen Osby/Lönsboda År 2015 Katharina Martinsson tf verksamhetschef 20150219 Innehållsförteckning Sammanfattning 2 Övergripande mål och strategier 3 Organisatoriskt

Läs mer

Hälsoval Jämtlands län

Hälsoval Jämtlands län Hälsoval Jämtlands län - ökar patientens valfrihet och inflytande i vården Varför hälsoval? Obligatoriskt för landstingen att från och med 2010 införa valfrihetssystem (vårdval) i primärvården. Lagen om

Läs mer

1 (5) ÅTERKOPPLING FRÅN VERKSAMHETSDIALOGMÖTET VÅREN 2016 TILLGÄNGLIGHET

1 (5) ÅTERKOPPLING FRÅN VERKSAMHETSDIALOGMÖTET VÅREN 2016 TILLGÄNGLIGHET 1 (5) Regionkontoret Centrum för hälso- och sjukvårdsutveckling Vårdvalsenheten ÅTERKOPPLING FRÅN VERKSAMHETSDIALOGMÖTET VÅREN 2016 TILLGÄNGLIGHET Lagstadgat krav: Läkarbesök inom 7 dagar, Enligt nationell

Läs mer

Kvalitetsbokslut 2014. Vårdcentralen Flen

Kvalitetsbokslut 2014. Vårdcentralen Flen Kvalitetsbokslut 2014 Vårdcentralen Flen Innehållsförteckning Inledning... 3 Vår verksamhet... 4 Trygga patienter... 5 Patienterfarenheter... 5 Smidig resa genom vården... 5 Tillgänglighet... 5 Patientsäkerhetsresultat...

Läs mer

2018 Vårdcentralen Unicare Strängnäs. Uppföljning av 2018

2018 Vårdcentralen Unicare Strängnäs. Uppföljning av 2018 2018 Vårdcentralen Unicare Strängnäs Uppföljning av 2018 Inledning Syftet med Hälsovals avtalsuppföljning är att säkerställa att vårdgivaren uppfyller kraven i regelboken. Uppföljningen syftar också till

Läs mer

2018 Vårdcentralen Tunafors Eskilstuna. Uppföljning av 2018

2018 Vårdcentralen Tunafors Eskilstuna. Uppföljning av 2018 2018 Vårdcentralen Tunafors Eskilstuna Uppföljning av 2018 Inledning Syftet med Hälsovals avtalsuppföljning är att säkerställa att vårdgivaren uppfyller kraven i regelboken. Uppföljningen syftar också

Läs mer

Patientsäkerhetsberättelse

Patientsäkerhetsberättelse Diarienummer: LOGGA Patientsäkerhetsberättelse År 2014 Rådjurstigens gruppboende Datum och ansvarig för innehållet 150212 Lennart Sandström Mallen är framtagen av Sveriges Kommuner och Landsting (reviderad

Läs mer

Uppföljning 2014. Vårdcentralen Nävertorp Katrineholm

Uppföljning 2014. Vårdcentralen Nävertorp Katrineholm Uppföljning 2014 Vårdcentralen Nävertorp Katrineholm Inledning Syftet med Hälsovals avtalsuppföljning är att säkerställa att vårdgivaren uppfyller kraven i regelboken. Uppföljningen syftar också till att

Läs mer

Kvalitetsbokslut 2014. Vårdcentralen Malmköping

Kvalitetsbokslut 2014. Vårdcentralen Malmköping Kvalitetsbokslut 2014 Vårdcentralen Malmköping Innehållsförteckning Inledning... 3 Vår verksamhet... 4 Trygga patienter... 5 Patienterfarenheter... 5 Smidig resa genom vården... 5 Tillgänglighet... 5 Patientsäkerhetsresultat...

Läs mer

Mätplan 2017 Inledning Förändringar jämfört med 2016 års mätplan

Mätplan 2017 Inledning Förändringar jämfört med 2016 års mätplan Mätplan Inledning Mätplan för utgår strikt från Landstingsplan och avser uppföljningen till Landstingsfullmäktige. Så långt det är möjligt föreslås i första hand resultatmått, d.v.s. mått som visar resultatet

Läs mer

Kvalitetsbokslut 2014. Vårdcentralen Skiftinge Eskilstuna

Kvalitetsbokslut 2014. Vårdcentralen Skiftinge Eskilstuna Kvalitetsbokslut 2014 Vårdcentralen Skiftinge Eskilstuna Innehållsförteckning Inledning... 3 Vår verksamhet... 3 Trygga patienter... 4 Patienterfarenheter... 4 Smidig resa genom vården... 4 Tillgänglighet...

Läs mer

Årsrapport 2015 Hälsoval Västerbotten

Årsrapport 2015 Hälsoval Västerbotten Årsrapport 2015 Hälsoval Västerbotten Uppföljningen av uppdraget för Hälsoval Västerbotten följer den uppföljningsplan som landstingsstyrelsen fastställt för 2015 Det samlade resultatet som redovisas omfattar

Läs mer

Uppföljning Vår Vårdcentral Katrineholm

Uppföljning Vår Vårdcentral Katrineholm Uppföljning 2016 Vår Vårdcentral Katrineholm Inledning Syftet med Hälsovals avtalsuppföljning är att säkerställa att vårdgivaren uppfyller kraven i regelboken. Uppföljningen syftar också till att skapa

Läs mer

2018 Din Vårdcentral Nyköping. Uppföljning av 2018

2018 Din Vårdcentral Nyköping. Uppföljning av 2018 2018 Din Vårdcentral Nyköping Uppföljning av 2018 Inledning Syftet med Hälsovals avtalsuppföljning är att säkerställa att vårdgivaren uppfyller kraven i regelboken. Uppföljningen syftar också till att

Läs mer

Dnr Vårdcentralen Söderköping Verksamhetsplan 2013 Inklusive årsbudget

Dnr Vårdcentralen Söderköping Verksamhetsplan 2013 Inklusive årsbudget 2012 10 17 Dnr 2012 110 Vårdcentralen Söderköping Verksamhetsplan Inklusive årsbudget Innehållsförteckning Vision (och verksamhetsidé) 1 Medborgar kundperspektivet 2 Processperspektivet 2 Medarbetarperspektivet

Läs mer

Översyn av primärvårdens utveckling efter införande av Hälsoval Skåne. KEFU seminarium, 25 oktober 2016

Översyn av primärvårdens utveckling efter införande av Hälsoval Skåne. KEFU seminarium, 25 oktober 2016 Översyn av primärvårdens utveckling efter införande av Hälsoval Skåne KEFU seminarium, 25 oktober 2016 Utvärdering av hälsoval i primärvården respektive vårdval inom specialistvården Bred och oberoende

Läs mer

Dnr NiF Vårdcentralen Skärblacka Närsjukvården i Finspång Verksamhetsplan 2014

Dnr NiF Vårdcentralen Skärblacka Närsjukvården i Finspång Verksamhetsplan 2014 -11-15 Dnr NiF -66 Vårdcentralen Skärblacka Närsjukvården i Finspång Innehållsförteckning Vision (och verksamhetsidé) 1 Medborgar - kundperspektivet 2 Processperspektivet 3 Medarbetarperspektivet 4 Ekonomiperspektivet

Läs mer

Kvalitetsbokslut 2012

Kvalitetsbokslut 2012 Diarienummer: Kvalitetsbokslut 2012 Vårdcentralen Malmköping Ett öppet och hållbart landsting för jämlik hälsa, mångfald och valfrihet Innehållsförteckning Inledning... 3 Faktaruta... 3 Organisation /

Läs mer

Uppföljning 2014. Vårdcentralen Oxelösund

Uppföljning 2014. Vårdcentralen Oxelösund Uppföljning 2014 Vårdcentralen Oxelösund Inledning Syftet med Hälsovals avtalsuppföljning är att säkerställa att vårdgivaren uppfyller kraven i regelboken. Uppföljningen syftar också till att skapa en

Läs mer

Patientsäkerhetsberättelse för

Patientsäkerhetsberättelse för Patientsäkerhetsberättelse för Familjeläkarna i Olofström Datum och ansvarig för innehållet 20160226 Maria Theandersson, Verksamhetschef Mallen är framtagen av Sveriges Kommuner och Landsting Innehållsförteckning

Läs mer

Patientsa kerhetsbera ttelse fö r La karhuset Trana s

Patientsa kerhetsbera ttelse fö r La karhuset Trana s Patientsa kerhetsbera ttelse fö r La karhuset Trana s Datum och ansvarig för innehållet 2016-02-03 Anders Pramborn Verksamhetschef Läkarhuset Tranås Jon Tallinger Tillförordnad verksamhetschef Läkarhuset

Läs mer

Avtal om läkarmedverkan inom hälso- och sjukvård i ordinärt boende.

Avtal om läkarmedverkan inom hälso- och sjukvård i ordinärt boende. 2012-10-26 Avtal om läkarmedverkan inom hälso- och sjukvård i ordinärt boende. Samverkansavtal mellan Kommunförbundet Norrbotten och landstinget i Norrbotten. 1 Bakgrund Från den 1 januari 2007 regleras

Läs mer

Patientsäkerhetsberättelse för Ortopedspecialisterna

Patientsäkerhetsberättelse för Ortopedspecialisterna Patientsäkerhetsberättelse för Ortopedspecialisterna År 2016 Diarienummer: RS160656 2017-01-15 Patrick Överli, verksamhetschef PATIENTSÄKERHETSBERÄTTELSE/2017-01-15/PÖ 1. Verksamhetens mål för patientsäkerhetsarbetet

Läs mer

Gemensam värdegrund för. personalfrågor

Gemensam värdegrund för. personalfrågor Gemensam värdegrund för personalfrågor Det öppna landstinget för jämlik hälsa och levande kultur i en hållbar, livskraftig region Landstingets vision Värdegrunden utgår från Landstinget Sörmlands vision

Läs mer

Kvalitetsbokslut 2014. Vårdcentralen Gnesta

Kvalitetsbokslut 2014. Vårdcentralen Gnesta Kvalitetsbokslut 2014 Vårdcentralen Gnesta Innehållsförteckning Inledning... 3 Vår verksamhet... 4 Trygga patienter... 5 Patienterfarenheter... 5 Smidig resa genom vården... 5 Tillgänglighet... 5 Patientsäkerhetsresultat...

Läs mer

Kvalitetsbokslut 2013

Kvalitetsbokslut 2013 Diarienummer: Kvalitetsbokslut 2013 Vårdcentralen Tunafors Eskilstuna 2013 Ett öppet och hållbart landsting för jämlik hälsa, mångfald och valfrihet Innehållsförteckning Inledning... 3 Verksamhetens uppdrag...

Läs mer

Kvalitetsbokslut 2014. Vårdcentralen Trosa

Kvalitetsbokslut 2014. Vårdcentralen Trosa Kvalitetsbokslut Vårdcentralen Trosa Innehållsförteckning Inledning... 3 Vår verksamhet... 3 Trygga patienter... 5 Patienterfarenheter... 5 Smidig resa genom vården... 5 Tillgänglighet... 5 Patientsäkerhetsresultat...

Läs mer

Hälso- och sjukvårdsnämnden. Hälso- och sjukvårdsnämnden; Paragrafen förklarades omedelbart justerad.

Hälso- och sjukvårdsnämnden. Hälso- och sjukvårdsnämnden; Paragrafen förklarades omedelbart justerad. Hälso- och sjukvårdsnämnden FÖRSLAG DATUM 2010-10-27 74 Styrtal till budget 2011 - Hälso- och sjukvården Beslut Hälso- och sjukvårdsnämnden; 1. Antar hälso- och sjukvårdens förslag på styrtal till budget

Läs mer

Kvalitetsbokslut 2012

Kvalitetsbokslut 2012 Diarienummer: Kvalitetsbokslut 2012 Ortopedkliniken NLN Ett öppet och hållbart landsting för jämlik hälsa, mångfald och valfrihet Innehållsförteckning Inledning... 3 Faktaruta... 3 Organisation / Kompetens...

Läs mer

Vårdval Halland. sätter hallänningen i centrum EKM

Vårdval Halland. sätter hallänningen i centrum EKM Vårdval Halland sätter hallänningen i centrum 1 Vårdval Halland en framtidslösning Befolkningsmodell Nya närsjukvården är ett naturligt förstahandsval med undantag av akuta tillstånd som kräver sjukhusvård.

Läs mer

Sammanhållen vård och omsorg om de mest sjuka äldre 2014

Sammanhållen vård och omsorg om de mest sjuka äldre 2014 Sammanhållen vård och omsorg om de mest sjuka äldre 2014 Handlingsplan Ledningskraft 2014 i Osby kommun Mål ur den enskildes perspektiv Jag kan åldras i trygghet och självbestämmande med tillgång till

Läs mer

Hälso- och sjukvårdsnämndens uppdrag till landstingsdirektören

Hälso- och sjukvårdsnämndens uppdrag till landstingsdirektören Hälso- och sjukvårdsnämndens uppdrag till landstingsdirektören inför 2008 Hälso- och sjukvårdsnämnden ger följande uppdrag till landstingsdirektören som ytterst ansvarig tjänsteman för hälso- och sjukvården.

Läs mer

Inledning Kommunfullmäktiges strategiska målområden och prioriterade mål På väg mot västkustens kreativa mittpunkt!...

Inledning Kommunfullmäktiges strategiska målområden och prioriterade mål På väg mot västkustens kreativa mittpunkt!... INNEHÅLL Inledning... 2 Kommunfullmäktiges strategiska målområden och prioriterade mål... 2 På väg mot västkustens kreativa mittpunkt!... 2 Ett hållbart Varberg... 2 Socialnämndens mål- och inriktning...

Läs mer

INFORMATION - PENSIONÄRSRÅD 2013-10-17 VÅRDUTVECKLARE: MARIANNE NILSSON

INFORMATION - PENSIONÄRSRÅD 2013-10-17 VÅRDUTVECKLARE: MARIANNE NILSSON INFORMATION - PENSIONÄRSRÅD 2013-10-17 VÅRDUTVECKLARE: MARIANNE NILSSON HÄLSOCENTRALER I JÄMTLAND 28 enheter distriktsläkare distriktssjuksköterskor sjuksköterskor med annan vidarutb. barnmorskor undersköterskor

Läs mer

Dagens struktur inom Landstinget Dalarnas hälso- och sjukvård

Dagens struktur inom Landstinget Dalarnas hälso- och sjukvård Dagens struktur inom Landstinget Dalarnas hälso- och sjukvård Hälso- och sjukvården i Dalarnas län är uppbyggt kring länets primärvård och 26 vårdcentraler, öppenvårdsmottagningar, sjukhusen i Säter, Ludvika

Läs mer

Uppföljning Vårdcentralen Strängnäs

Uppföljning Vårdcentralen Strängnäs Uppföljning 2016 Vårdcentralen Strängnäs Inledning Syftet med Hälsovals avtalsuppföljning är att säkerställa att vårdgivaren uppfyller kraven i regelboken. Uppföljningen syftar också till att skapa en

Läs mer

Uppföljning Hälsoval Indikatorer

Uppföljning Hälsoval Indikatorer Uppföljning 2016 - Indikatorer Indikatorer Fakta, mått Antal listade individer Utfall = Antal personer som är listade på vårdcentralen per den 31/12 Andel listade personer 80 år och äldre Antal registrerade

Läs mer

Innehållsförteckning

Innehållsförteckning Innehållsförteckning Sammanfattning 1 Övergripande mål och strategier 2 Organisatoriskt ansvar för patientsäkerheten 3 Struktur för uppföljning och utvärdering 3 Mål för patientsäkerheten 3 Genomförda

Läs mer

Aktivitetsplan för läkemedelsdokumentation och läkemedelsgenomgång i samverkan mellan kommunerna och landstinget i Örebro län

Aktivitetsplan för läkemedelsdokumentation och läkemedelsgenomgång i samverkan mellan kommunerna och landstinget i Örebro län Aktivitetsplan för läkemedelsdokumentation och läkemedelsgenomgång i samverkan mellan kommunerna och landstinget i Örebro län April 2013 Inledning Vilgotgruppen beslutade i mars 2012 att anta Aktivitetsplan

Läs mer

Kommunens ansvar för hälso- och sjukvård

Kommunens ansvar för hälso- och sjukvård SOCIALFÖRVALTNINGEN Annika Nilsson, 0554-191 56 annika.nilsson@kil.se 2013-12-06 Kommunens ansvar för hälso- och sjukvård HÄLSO- OCH SJUKVÅRDSANSVAR Enligt hälso- och sjukvårdslagen (SFS 1982:763) och

Läs mer

Enkätundersökning om patienters upplevelser av vården på Bergsjön Vårdcentral

Enkätundersökning om patienters upplevelser av vården på Bergsjön Vårdcentral Enkätundersökning om patienters upplevelser av vården på Bergsjön Vårdcentral Rapportförfattare: Jenny Nordlöw Inledning Denna rapport är en del av Bergsjöns Vårdcentrals arbete för att kartlägga och förbättra

Läs mer

Kompetensförsörjningsstrategi för Stockholms läns landsting

Kompetensförsörjningsstrategi för Stockholms läns landsting Kompetensförsörjningsstrategi för Stockholms läns landsting 2016 2021 BESLUTAD AV LANDSTINGSFULLMÄKTIGE 2016-11-15 (LS 2015-0998) Långsiktig och hållbar kompetens försörjning är en förutsättning för att

Läs mer

Verksamhetsplan för patientnämnden och patientnämndens kansli

Verksamhetsplan för patientnämnden och patientnämndens kansli 1(7) Förvaltningsnamn Avsändare Verksamhetsplan 2019 2020 för patientnämnden och patientnämndens kansli Inledning Tanken med denna verksamhetsplan är att den ska skapa fokus och riktning för de två kommande

Läs mer

Kvalitetsbokslut 2012

Kvalitetsbokslut 2012 Diarienummer: Kvalitetsbokslut 2012 Vårdcentralen Gnesta Ett öppet och hållbart landsting för jämlik hälsa, mångfald och valfrihet Innehållsförteckning Inledning... 3 Faktaruta... 4 Organisation / Kompetens...

Läs mer

Framtidens hälso- och sjukvård 2.0

Framtidens hälso- och sjukvård 2.0 Dokumenttitel: Framtidens hälso- och sjukvård 2.0 Ämnesområde: Planera och styra Nivå: Huvuddokument Författare: Landstingsstyrelsens presidium Dokumentansvarig: Administrativa enheten Beslutad av: Landstingsfullmäktige

Läs mer

Granskning av remissprocessen komplettering

Granskning av remissprocessen komplettering 2017-09-07 RJL2017/954 Förvaltningsnamn Nämnden för Folkhälsa och sjukvård Granskning av remissprocessen komplettering Remissflödet till specialistsjukvården 2013 tom augusti 2017 Remissflödet till primärvården

Läs mer

Mall till lokalt avtal för Läkarmedverkan för Rådgivning, Stöd och Fortbildning i den kommunala hälso- och sjukvården

Mall till lokalt avtal för Läkarmedverkan för Rådgivning, Stöd och Fortbildning i den kommunala hälso- och sjukvården Datum Mall till lokalt avtal för Läkarmedverkan för Rådgivning, Stöd och Fortbildning i den kommunala hälso- och sjukvården 1. Parter Vårdenhetens namn och ort: Kommunens namn: 2. Avtalstid Avtalet gäller

Läs mer

Uppföljning 2014. Vårdcentralen Åsidan Nyköping

Uppföljning 2014. Vårdcentralen Åsidan Nyköping Uppföljning 2014 Vårdcentralen Åsidan Nyköping Inledning Syftet med Hälsovals avtalsuppföljning är att säkerställa att vårdgivaren uppfyller kraven i regelboken. Uppföljningen syftar också till att skapa

Läs mer

Bilaga 2 Mall för lokal överenskommelse läkarmedverkan

Bilaga 2 Mall för lokal överenskommelse läkarmedverkan Bilaga 2 Mall för lokal överenskommelse läkarmedverkan Mall för lokal överenskommelse gällande läkarstöd i hemsjukvård i ordinärt boende. 1 Parter Samverkansavtal mellan.och hemsjukvård i X kommun. 2 Övergripande

Läs mer

Kvalitetsdeklaration Primärvård

Kvalitetsdeklaration Primärvård 1 Kvalitetsdeklaration Primärvård En översikt för att underlätta ditt val av vård och omsorg Sophiahemmet AB Sophiahemmets Husläkarmottagning Kvalitetsdeklaration för 2015 Att arbeta med kvalitet är en

Läs mer

Verksamhetsdialog våren 2018

Verksamhetsdialog våren 2018 1 (6) Regionkontoret Centrum för hälso- och sjukvårdsutveckling Vårdvalsenheten Verksamhetsdialog våren 2018 Vårdcentral: ÅTERKOPPLING FRÅN VERKSAMHETSDIALOGMÖTET VÅREN 2017 TILLGÄNGLIGHET Läkarbesök inom

Läs mer