LOKALA STYRELSEN - PROTOKOLL

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "LOKALA STYRELSEN - PROTOKOLL"

Transkript

1 LOKALA STYRELSEN - PROTOKOLL Syftet med protokollet är att dokumentera vid mötet fattade beslut samt eventuella åtgärder som behöver vidtas. Vid behov dokumenterar vi också information som är av vikt i sammanhanget. Dag och tid kl Plats Bollstanäs skola, klassrum Närvarande Håkan Lönnqvist Rektor Maryam Strömquist Partow Helén Österström Anna Isberg David Vikström Gustaf Sjöberg Emmeli Salomonsson Elevrådet Jens Djupa Stefan Qvist Katarina Rosenqvist Frånvarande Linda Öhman Dagordning 1595 Val av protokollförare, ordförande och justeringsman 1596 Dagordning 1597 Föregående protokoll 1598 Elevrådet 1599 Uppföljning av föräldraråd hur gör vi nästa år? 1600 Planen mot diskriminering och kränkande behandling 1601 Rapporter 1602 Mötesdatum Styrelsens mailadress 1604 Åtgärdslistan $1605 Övriga frågor 1595 Val av protokollförare, ordförande och justeringsman Till protokollförare valdes Stefan Qvist. Katarina Rosenqvist utsågs till mötesordförande. Gustaf Sjöberg och Håkan Lönnqvist utsågs till justeringsmän av protokollet Dagordning Godkändes Föregående protokoll Godkändes Elevrådet Regler för cykling och cykelställen utformade och kommunicerade. Cykelförbud på skolgården under alla tidpunkter. Matrådet: Inget protokoll, dock så hade det under förra veckan uppkommit matbrist då den ordinarie kocken var frånvarande. Detta har adresserats och skall inte hända igen Uppföljning av föräldraråd hur gör vi nästa år? Kring frågor såsom belysning och vägar till och från skolor/förskolor tar mycket tid av mötestiden. Inför följande möten så skall information om var dessa frågor skall behandlas skickas ut i förväg till deltagarna. 1 (6)

2 Håkan skall tillsammans med Marie ha som ambition att sitta på respektive avdelning under en tidsperiod när behov av information finns. Generellt vill föräldrarådet att den lokala styrelsen skall engagera sig i frågan om storleken på barngrupperna och verka för att storleken reduceras Planen mot diskriminering och kränkande behandling Håkan presenterade Rutiner för att utreda och åtgärda när elev kränks av andra elever. Detta är huvudpunkterna: Arbetslaget informeras och händelsen diskuteras och eventuella åtgärder sätts in Vårdnadshavare informeras om behovet finns, men alltid om ärendet tas upp i EHT Vid misstanke om trakasserier eller kränkande behandling tar man upp händelsen i EHT En plan utarbetas tillsammans med EHT Rektor informerar huvudman om händelsen bedöms som kränkande behandling eller trakasserier Ärendet följs upp Uppföljning sker i EHT där allt dokumenteras Det finns två utagerade fall och ett aktivt fall för skolan i dagsläget. På mötet diskuterades om det fanns problem och det enda som nämndes var vid Kina-gungan. Håkan nämnde att den nya skolgården är tryggare och att dom nya självlysande västarna på personalen gjort att det är enklare för skolbarnen att se var lärarna finns Rapporter från verksamheten 1602 Mötesdatum 2014 o Rapporterna finns i tillgängliga i dropboxen Följande mötestidpunker beslutades 2014: 13/1; 3/2; 3/3; 7/4; 5/5; 2/6; 1/9 Val till styrelsen beslutades att ske 21/ Styrelsens mailadress Enligt Katarina så finns det tre alternativ; Skaffa en.vv adress; kräver inloggning som en anställd Skaffa en egen server med eget domän Skaffa en gmail adress Det sista alternativet känns som det kortsiktigt bästa och Katarina skaffar ett sådant konto. Det långsiktigt bästa är att skaffa en domän och ha en serverlösning vilket dock kommer att resultera i kostnader Åtgärdslista Se uppdaterad Åtgärdlistan nedan Övriga frågor Katarina skall undersöka möjligheterna att engagera pensionärer som kan närvara under fritidsverksamheten. Val av sekreterare: roterande mellan David, Gustaf och Stefan. Vid protokollet Stefan Qvist 2 (6)

3 Justeras Gustav Sjöberg Håkan Lönnqvist 3 (6)

4 ÅTGÄRDSLISTA/BESLUTSLISTA Syftet med åtgärdslistan är att dokumentera alla verkställda och icke verkställda beslut Kolumnerna innehåller i tur och ordning: Löpnummer, datum för när resultatet/åtgärden identifierades, vem som är ansvarig för resultat/åtgärden, klartidpunkt, om åtgärden är avslutad eller inte och till sist ett kommentarfält. I Status-kolumnen används Ö (Öppen) för ej avslutad aktivitet och S (Stängd) för avslutad aktivitet. Ändrad klartidpunkt anges genom att sätta in ny klartidpunkt och behålla den gamla under. Vid behov skrivs in en kommentar till den ändrade klartidpunkten i kommentarfältet. Senast uppdaterad: Nr Datum Resultat/åtgärd Ansvarig Klar Stat us Kommentar ÖPPNA PUNKTER Önskemål om att starta en förening för sponsring (från privatpersoner) Bilfri skola Profil miljö och hälsa för skolan Plan för att minska bilåkandet Gustav Ö Sponsring av skolverksamhet finns utrett i ett dokument daterat 2004 och det verkar inte ha utretts vidare Gustav ser framför sig ett Crowdfunding - koncept men det behöver förankras med kommunens jurister Vem skall äga kontot? Svaret blir nog den idrottsförening som finns registrerat på skolan redan. Dock måste stadgar upprättas. Den lokala styrelsen kommer att styra föreningen Håkan och Gustav skall ha ett möte med kommunens jurist Första projektet kommer vara ett pingisbord för utomhusbruk. Kostnad ca kr Jens Djupa Ö Förslag på att man skall måla upp spärrzoner för att undvika att barnen måste gå ut i trafiken Bryggans gård Linda 1311 Ö Staketen har kommit upp, men grinden har inte blivit flyttad. Den ska flyttas längre in på gården. Hålen är igenfyllda, men barnen gräver upp dem Funktionsbrevlåda styrelsen Katarina 1311 Ö IT önskar att vi har ett eget mailkonto som mailen slussas till från ett kommunkonto. Håkan N ber IT om hjälp samt sätter upp ett eget konto Inget nytt Matenkäten FA Stefan 1311 Ö Ifylld, dock ej sammanställd, snart dags för ett matrådsmöte Lyfta Pilen-enkäten David 1401 Ö Förbättra följande i enkäten: Möjlighet att kolla djupare per avdelning Kommentarsrutorsmöjlighet per fråga David tar detta med enkätansvarige. Har kontaktat kundvalskontoret (Kerstin Jacobsson, ) och väntar på återkoppling Tidigareläggning av tid för månadsvisa konferenser på förskolan Strålkastare till Bryggans gård Katarina R 1312 Ö Förslag att tidigarelägga tiden för pedagogisk konferens till 16:30 för ökad kvalitet på mötena. Kommer ej att göras på grund av det åttagande man har gällande servicegrad. Dock så kommer mötet startas och den som stänger fritids ansluter till mötet något sent David V Ö Strålkastare till Bryggans gård kan sitta på skolans strålkastarstolpe och riktas ner mot gården 4 (6)

5 Uppdatering av hemsida Linda Ö Ö Både skolportalens sida samt den egna hemsidan för Lokala styrelsen skall uppdateras STÄNGDA PUNKTER (fr.o.m. 2012, äldre punkter finns arkiverade på hemsidan) Referensgrupp fsk planering ht 2012 Håkan 1204 S Förankring av struktur barngrupper och avdelningstruktur. Marie A ansvarig Stormöte bygget Håkan 1205 S Ersätts av utökad info på hemsidan Barnen involveras i maten Eva V 1204 S Mats och Peder besöka elevrådet. Elevrådsmötet måste flyttas till em den gången Införande av skolportal Håkan 1201 S Skolportalen är försenad, troligtvis införs den hösten Årsaktiviteter Eva V 1205 S Alla årsaktiviteter tas fram och publiceras på hemsidan. I princip klart Kommunikation skolbygget Håkan L Catharina 1311 S Kvar att göra innan punkten stängs: - Vattenläckan - Parkeringen - Planritningen där barackerna står idag - Utomhusytor Ekonomi Håkan 1201 S Ta fram modell för kvartalsrapportering till styrelsen Uppdatera info om Lok Styr Katarina 1301 S Klar på hemsidan R Matupphandling under 2012 Håkan L 1212 S Matupphandling klar. Säkra att processen rullar igång kring vidare kommunikation. Karin G blir föräldrarep i matrådet. Maria T ingår också sedan tidigare om hon så önskar Öppna huset på förskolan Elisabeth E Uppdaterad info på hemsidor/skolportal 1301 S Öppet hus på förskolan. På varje avdelning så har man byggt upp olika teman - Hur man jobbar med språk, matematik, rörelse, inflytande. - Katarina skickar infon till föräldrarådsrepresentanterna Bryggan den 12:e Februari (Karin) Borgen den 13:e Februari (Håkan) Håkan L 1303 S Skolportalen nu igång. (Sjukanmälan, ansöka om ledighet, kommunikation, även intern kommunikation, kalendariumet är på gång och används mer och mer). Mer och mer info börjar gå via portalen. Tanken är att fasa över till skolportalen så långt som möjligt under terminen På väg att sluta med pappersutdelning och föra över till skolportalen App? 5 (6)

6 Krav på syskonförtur till skolan Invigning av nya skolan Katarina R Strategi för att hantera stora klasser. Elisabeth 1303 S Elisabeth har varit i kontakt med Margret Reinersson på kundvalskontoret. - Vi har frågat ifall det är närhetsprincipen som styr endast, eller ifall enhetsförtur alternativt syskonförtur går att använda - Enligt Margret så är det närhetsprinciper som gäller enligt skollagen. Ifall det är så att flera har samma avstånd, så kan syskonförtur tillämpas av rektor. För att gå vidare så behöver man gå på utbildningsnämnden eller lägga in ett medborgarförslag. - Fullt både på Bredden och Bollstanäs skolor i år. Barn med syskon på Bollstanäs skola kom inte in. - Även förskolegrupper splittras. - På sikt börjar kön till förskolan att minska något. Enligt prognoserna så skall kurvan plana ut, men vi är skeptiska - Vi är nöjda med detta och stänger frågan 1301 S Engagemanget växer inför invigningen, men det gick lite trögt Ca: 6-7 föräldrar engagerade plus elevråd. Tjamagi är kontrakterade för underhållningen Tal av rektorn, eller mer av mingel Svårt att hitta bra plats Håkan 1305 S Försök att få ett nytt möte med Per för uppföljning: Förslag den 3:e juni. Mötet genomfördes. Frågan drivs vidare av andra forum och grupper. 6 (6)

1644 Val av protokollförare, ordförande och justeringsman Katarina valdes till ordförande, Jens till sekreterare, Håkan valdes till justeringsman.

1644 Val av protokollförare, ordförande och justeringsman Katarina valdes till ordförande, Jens till sekreterare, Håkan valdes till justeringsman. LOKALA STYRELSEN PROTOKOLL Syftet med protokollet är att dokumentera vid mötet fattade beslut samt eventuella åtgärder som behöver vidtas. Vid behov dokumenterar vi också information som är av vikt i sammanhanget.

Läs mer

LOKALA STYRELSEN PROTOKOLL

LOKALA STYRELSEN PROTOKOLL LOKALA STYRELSEN PROTOKOLL Syftet med protokollet är att dokumentera vid mötet fattade beslut samt eventuella åtgärder som behöver vidtas. Vid behov dokumenterar vi också information som är av vikt i sammanhanget.

Läs mer

LOKALA STYRELSEN PROTOKOLL

LOKALA STYRELSEN PROTOKOLL LOKALA STYRELSEN PROTOKOLL Syftet med protokollet är att dokumentera vid mötet fattade beslut samt eventuella åtgärder som behöver vidtas. Vid behov dokumenterar vi också information som är av vikt i sammanhanget.

Läs mer

Närvarande: Håkan Lönnqvist rektor. Frånvarande: Katarina Rosenqvist föräldrarepresentant

Närvarande: Håkan Lönnqvist rektor. Frånvarande: Katarina Rosenqvist föräldrarepresentant Protokoll Lokala Styrelsen 140113 Syftet med protokollet är att dokumentera vid mötet fattade beslut samt eventuella åtgärder som behöver vidtas. Vid behov dokumenterar vi också information som är av vikt

Läs mer

1625 Eva Dahlgren från kundvalskontoret informerar om lokalersättningsmodellen

1625 Eva Dahlgren från kundvalskontoret informerar om lokalersättningsmodellen LOKALA STYRELSEN PROTOKOLL Syftet med protokollet är att dokumentera vid mötet fattade beslut samt eventuella åtgärder som behöver vidtas. Vid behov dokumenterar vi också information som är av vikt i sammanhanget.

Läs mer

LOKALA STYRELSEN - PROTOKOLL

LOKALA STYRELSEN - PROTOKOLL LOKALA STYELSEN - POTOKOLL Syftet med protokollet är att dokumentera vid mötet fattade beslut samt eventuella åtgärder som behöver vidtas. Vid behov dokumenterar vi också information som är av vikt i sammanhanget.

Läs mer

LOKALA STYRELSEN - PROTOKOLL

LOKALA STYRELSEN - PROTOKOLL LOKALA STYRELSEN - PROTOKOLL Syftet med protokollet är att dokumentera vid mötet fattade beslut samt eventuella åtgärder som behöver vidtas. Vid behov dokumenterar vi också information som är av vikt i

Läs mer

Protokoll från styrelsemöte 2005-02-07

Protokoll från styrelsemöte 2005-02-07 Protokoll Sid 1 (1) Protokoll från styrelsemöte 2005-02-07 Syftet med protokollet är att dokumentera vid mötet fattade beslut. Vid behov dokumenterar vi också information som är av vikt i sammanhanget.

Läs mer

Protokoll från styrelsemöte

Protokoll från styrelsemöte Protokoll Sid 1 (1) Protokoll från styrelsemöte 2005-01-10 Syftet med protokollet är att dokumentera vid mötet fattade beslut. Vid behov dokumenterar vi också information som är av vikt i sammanhanget.

Läs mer

LOKALA STYRELSEN - PROTOKOLL

LOKALA STYRELSEN - PROTOKOLL Datum 2011-11-15 Sid 1(7) LOKALA STYRELSEN - PROTOKOLL Syftet med protokollet är att dokumentera vid mötet fattade beslut samt eventuella åtgärder som behöver vidtas. Vid behov dokumenterar vi också information

Läs mer

LOKALA STYRELSEN - PROTOKOLL

LOKALA STYRELSEN - PROTOKOLL Datum 2012-01-12 Sid 1(6) LOKALA STYRELSEN - PROTOKOLL Syftet med protokollet är att dokumentera vid mötet fattade beslut samt eventuella åtgärder som behöver vidtas. Vid behov dokumenterar vi också information

Läs mer

LOKALA STYRELSEN - PROTOKOLL

LOKALA STYRELSEN - PROTOKOLL Datum 2012-03-08 Sid 1(6) LOKALA STYRELSEN - PROTOKOLL Syftet med protokollet är att dokumentera vid mötet fattade beslut samt eventuella åtgärder som behöver vidtas. Vid behov dokumenterar vi också information

Läs mer

LOKALA STYRELSEN - PROTOKOLL

LOKALA STYRELSEN - PROTOKOLL Datum 2012-02-12 Sid 1(6) LOKALA STYRELSEN - PROTOKOLL Syftet med protokollet är att dokumentera vid mötet fattade beslut samt eventuella åtgärder som behöver vidtas. Vid behov dokumenterar vi också information

Läs mer

Protokoll från styrelsemöte 2005-05-02

Protokoll från styrelsemöte 2005-05-02 Protokoll Sid 1 (1) Protokoll från styrelsemöte 2005-05-02 Syftet med protokollet är att dokumentera vid mötet fattade beslut. Vid behov dokumenterar vi också information som är av vikt i sammanhanget.

Läs mer

PROTOKOLL FRÅN STYRELSEMÖTE 2011-01-10

PROTOKOLL FRÅN STYRELSEMÖTE 2011-01-10 Datum 2011-01-15 Sid 1(6) PROTOKOLL FRÅN STYRELSEMÖTE 2011-01-10 Syftet med protokollet är att dokumentera vid mötet fattade beslut samt eventuella åtgärder som behöver vidtas. Vid behov dokumenterar vi

Läs mer

Plan mot diskriminering och kränkande behandling

Plan mot diskriminering och kränkande behandling Plan mot diskriminering och kränkande behandling Ormkärrskolan Inger Burström rektor Grunduppgifter Namn på skolan/fritidshemmet som planen omfattar Ormkärrskolan Verksamhet Planen gäller för grundskolan,

Läs mer

Norra skolans plan mot diskriminering och kränkande behandling

Norra skolans plan mot diskriminering och kränkande behandling Norra skolans plan mot diskriminering och kränkande behandling Grunduppgifter Verksamhetsformer som omfattas av planen F-6 samt förberedelseklass och fritidshem Ansvariga för planen Rektor Marianne Henrikson

Läs mer

Mo skolas plan mot diskriminering och kränkande behandlings plan mot diskriminering och kränkande behandling

Mo skolas plan mot diskriminering och kränkande behandlings plan mot diskriminering och kränkande behandling Mo skolas plan mot diskriminering och kränkande behandlings plan mot diskriminering och kränkande behandling Verksamhetsformer som omfattas av planen Förskoleklass, skola årskurs 1-5 och fritidshem Läsår

Läs mer

Älgarås fritids plan mot diskriminering och kränkande behandling

Älgarås fritids plan mot diskriminering och kränkande behandling Älgarås fritids plan mot diskriminering och kränkande behandling Verksamhetsformer som omfattas av planen: fritidshemmet Älgen Läsår: 2018/19 Grunduppgifter Verksamhetsformer som omfattas av planen Fritidshemmet

Läs mer

Främja närvaro och åtgärda frånvaro på Kronan F-9

Främja närvaro och åtgärda frånvaro på Kronan F-9 Främja närvaro och åtgärda frånvaro på Kronan F-9 Skolplikten motsvaras av rätten till utbildning. Vårdnadshavare är skyldiga att se till att barnet fullföljer sin skolgång och skolan har ansvar för att

Läs mer

Norra skolans plan mot diskriminering och kränkande behandling

Norra skolans plan mot diskriminering och kränkande behandling Norra skolans plan mot diskriminering och kränkande behandling Grunduppgifter Verksamhetsformer som omfattas av planen F-6 samt förberedelseklass och fritidshem Ansvariga för planen Rektor Andreas Müller

Läs mer

Likabehandlingsplan för Ilsbo förskola 2016/2017

Likabehandlingsplan för Ilsbo förskola 2016/2017 Likabehandlingsplan för Ilsbo förskola 2016/2017 1. Bakgrund 1.1. Lagrum Likabehandlingsplanen för Ilsbo förskola tar sin grund i skollagen (2010:800), diskrimineringslagen (2008:567) och förordningen

Läs mer

Plan för arbete mot diskriminering och kränkande behandling

Plan för arbete mot diskriminering och kränkande behandling Plan för arbete mot diskriminering och kränkande behandling Skolans namn Planen gäller Stenbocksskolan Från jan till dec. Verksamhetsformer som omfattas av planen Åk 7-9 Ansvariga för planen Elevernas

Läs mer

Likabehandlingsplan/plan mot diskriminering och kränkande behandling i Glimåkraskolans förskoleklass, grundskola och fritidshem.

Likabehandlingsplan/plan mot diskriminering och kränkande behandling i Glimåkraskolans förskoleklass, grundskola och fritidshem. Likabehandlingsplan/plan mot diskriminering och kränkande behandling i Glimåkraskolans förskoleklass, grundskola och fritidshem. Planen gäller från ht- 2014 Planen ska revideras senast 2015-09-30 Ansvarig

Läs mer

Plan mot diskriminering och kränkande behandling Skolenhet F-9 Hasslarödsskolan

Plan mot diskriminering och kränkande behandling Skolenhet F-9 Hasslarödsskolan Plan mot diskriminering och kränkande behandling 2017 Skolenhet F-9 Hasslarödsskolan Innehållsförteckning Grunduppgifter... 4 Verksamhetsformer som omfattas av planen... 4 Vår vision... 4 Planen gäller

Läs mer

Sätra skolas plan mot diskriminering och kränkande behandling

Sätra skolas plan mot diskriminering och kränkande behandling Sätra skolas plan mot diskriminering och kränkande behandling Verksamhetsformer som omfattas av planen Förskoleklass, grundskola 1-6, fritidshem. 1/7 Grunduppgifter Verksamhetsformer som omfattas av planen

Läs mer

Apladalsskolans plan mot diskriminering, trakasserier och/eller kränkande behandling LÅ

Apladalsskolans plan mot diskriminering, trakasserier och/eller kränkande behandling LÅ Apladalsskolans plan mot diskriminering, trakasserier och/eller kränkande behandling LÅ 2018 2019 Verksamhetsformer som omfattas av planen Grundskolan Ansvariga för planen Rektor är ansvarig för att planen

Läs mer

Järbo/Jäderfors RO Plan mot diskriminering och kränkande behandling för Jäderfors skola

Järbo/Jäderfors RO Plan mot diskriminering och kränkande behandling för Jäderfors skola Järbo/Jäderfors RO 170815 Plan mot diskriminering och kränkande behandling för Jäderfors skola 2017-2018. Verksamhetsformer som omfattas av planen Skola, Förskoleklass och Fritidshem Ansvarig för planen

Läs mer

Sylteskolan 7-9s plan mot diskriminering och kränkande behandling

Sylteskolan 7-9s plan mot diskriminering och kränkande behandling Sylteskolan 7-9s plan mot diskriminering och kränkande behandling Verksamhetsformer som omfattas av planen: Grundskola år 7-9 Läsår: 2014-2015 Grunduppgifter Verksamhetsformer som omfattas av planen Grundskola

Läs mer

Tjällmo skola och fritids plan mot diskriminering och kränkande behandling läsåret

Tjällmo skola och fritids plan mot diskriminering och kränkande behandling läsåret Tjällmo skola och fritids plan mot diskriminering och kränkande behandling läsåret 2016-2017 Grunduppgifter Verksamhetsformer som omfattas av planen Grundskola och fritidshem a för planen Rektor är ansvarig

Läs mer

Förskolan Hjorten/Fritidshemmet Växthusets plan mot diskriminering och kränkande behandling

Förskolan Hjorten/Fritidshemmet Växthusets plan mot diskriminering och kränkande behandling Förskolan Hjorten/Fritidshemmet Växthusets plan mot diskriminering och kränkande behandling Planen grundar sig på bestämmelser i 14a kap. skollagen (1985:1100), diskrimineringslagen (2008:567) och och

Läs mer

Apladalsskolans plan mot diskriminering, trakasserier och/eller kränkande behandling läsåret

Apladalsskolans plan mot diskriminering, trakasserier och/eller kränkande behandling läsåret Apladalsskolans plan mot diskriminering, trakasserier och/eller kränkande behandling läsåret 2019 2020 Verksamhetsformer som omfattas av planen Grundskolan Ansvariga för planen Rektor är ansvarig för att

Läs mer

Förskolan Älvans plan mot diskriminering och kränkande behandling

Förskolan Älvans plan mot diskriminering och kränkande behandling Förskolan Älvans plan mot diskriminering och kränkande behandling Grunduppgifter Ansvariga för planen: Förskolechef Pedagogisk utvecklare/pedagogista Förskolans förskollärare Vår vision Att visa respekt

Läs mer

Plan för arbete mot diskriminering och kränkande behandling

Plan för arbete mot diskriminering och kränkande behandling Plan för arbete mot diskriminering och kränkande behandling Förskolans namn Planen gäller Måsens förskola Från HT 2017 till VT 2018. Verksamhetsformer som omfattas av planen Förskola, 1-5 år. Ansvariga

Läs mer

Plan för arbete mot diskriminering och kränkande behandling

Plan för arbete mot diskriminering och kränkande behandling Plan för arbete mot diskriminering och kränkande behandling Skolans namn Hjoggböleskolan Verksamhetsformer som omfattas av planen Skola F-5, fritidshem och Lyckan Ansvariga för planen Rektor Ida Isberg

Läs mer

Protokoll från styrelsemöte

Protokoll från styrelsemöte Protokoll Sid 1 (1) Protokoll från styrelsemöte 2003-03-10 Syftet med protokollet är att dokumentera vid mötet fattade beslut. Vid behov dokumenterar vi också information som är av vikt i sammanhanget.

Läs mer

Plan för arbete mot diskriminering och kränkande behandling

Plan för arbete mot diskriminering och kränkande behandling Plan för arbete mot diskriminering och kränkande behandling Skolans namn Planen gäller Morö Backe skola Läsåret 2015/2016. Verksamhetsformer som omfattas av planen Förskoleklass, Fritidshem, Grundskola

Läs mer

Nävertorp grundsärskolas plan mot diskriminering och kränkande behandling

Nävertorp grundsärskolas plan mot diskriminering och kränkande behandling Nävertorp grundsärskolas plan mot diskriminering och kränkande behandling Verksamhetsformer som omfattas av planen: Nävertorp grundsärskola och fritidshem Läsår: 2015/2016 Grunduppgifter Verksamhetsformer

Läs mer

Celsiusskolan 7-9s plan mot diskriminering och kränkande behandling

Celsiusskolan 7-9s plan mot diskriminering och kränkande behandling Celsiusskolan 7-9s plan mot diskriminering och kränkande behandling Verksamhetsformer som omfattas av planen Grundskola Läsår 2015/2016 1/7 Grunduppgifter Verksamhetsformer som omfattas av planen Grundskola

Läs mer

Lillboskolans plan mot diskriminering och kränkande behandling

Lillboskolans plan mot diskriminering och kränkande behandling Lillboskolans plan mot diskriminering och kränkande behandling Verksamhetsformer som omfattas av planen fritidshem, förskoleklass och skola Läsår 2015/2016 1/9 Grunduppgifter Verksamhetsformer som omfattas

Läs mer

Plan för arbete mot diskriminering och kränkande behandling

Plan för arbete mot diskriminering och kränkande behandling Plan för arbete mot diskriminering och kränkande behandling Skolans namn Planen gäller Bureskolan F-5 2019-09-30 Verksamhetsformer som omfattas av planen Förskoleklass, skola 1-3 samt fritidshem Ansvariga

Läs mer

Barn- och utbildningsförvaltningen Sammanträdesdatum Sida Lokala styrelsen Hammargärdet 2013-08-29 1. Underskrifter Sekreterare.

Barn- och utbildningsförvaltningen Sammanträdesdatum Sida Lokala styrelsen Hammargärdet 2013-08-29 1. Underskrifter Sekreterare. ESKILSTUNA KOMMUN Lokala styrelsen Hammargärdet 2013-08-29 1 Plats och tid Hammargärdet kl. 17.00-19.00 Närvarande Helena Hall Blixt förälder Helena Ekman förälder Daniel Bohlin förälder Pernilla Olebring

Läs mer

Förskolan Barnkullen Likabehandlingsplan Plan mot diskriminering och kränkande behandling 2012

Förskolan Barnkullen Likabehandlingsplan Plan mot diskriminering och kränkande behandling 2012 Förskolan Barnkullen Likabehandlingsplan Plan mot diskriminering och kränkande behandling 2012 Den här planen har tagits fram för att stödja och synliggöra arbetet med att främja barns och elevers lika

Läs mer

Holma förskolas plan mot diskriminering och kränkande behandling

Holma förskolas plan mot diskriminering och kränkande behandling Holma förskolas plan mot diskriminering och kränkande behandling Verksamhetsformer som omfattas av planen Förskoleverksamhet Läsår 2016/2017 1/8 Grunduppgifter Verksamhetsformer som omfattas av planen

Läs mer

Plan mot diskriminering och kränkande behandling Mogärdeskolan F-6

Plan mot diskriminering och kränkande behandling Mogärdeskolan F-6 2014-12-01 Plan mot diskriminering och kränkande behandling Mogärdeskolan F-6 Verksamhetsformer som omfattas av planen: Grundskola F-6 och fritidshemmet Läsår: 2014/2015 Planen gäller till 2015-11-30 Vetlanda

Läs mer

FÖRSKOLAN SOLGLÄNTAN LIKABEHANDLINGS PLAN/ PLAN MOT DISKRIMINERING OCH KRÄNKANDE BEHANDLING

FÖRSKOLAN SOLGLÄNTAN LIKABEHANDLINGS PLAN/ PLAN MOT DISKRIMINERING OCH KRÄNKANDE BEHANDLING Bildningsförvaltningen BF 221 1 2015-11-16 FÖRSKOLAN SOLGLÄNTAN LIKABEHANDLINGS PLAN/ PLAN MOT DISKRIMINERING OCH KRÄNKANDE BEHANDLING Läsåret 2015/2016 Plan mot diskriminering och kränkande behandling

Läs mer

Plan mot diskriminering och kränkande behandling Broby förskola. Verksamhetsformer som omfattas av planen: Förskola

Plan mot diskriminering och kränkande behandling Broby förskola. Verksamhetsformer som omfattas av planen: Förskola Plan mot diskriminering och kränkande behandling Broby förskola Verksamhetsformer som omfattas av planen: Förskola Läsår: 2016/2017 Grunduppgifter Ansvariga för planen Ansvarig förskollärare Sandra Karlsson

Läs mer

Kämpetorpsskolans plan mot diskriminering och kränkande behandling

Kämpetorpsskolans plan mot diskriminering och kränkande behandling Kämpetorpsskolans plan mot diskriminering och kränkande behandling Verksamhetsformer som omfattas av planen: Grundskola, åk F-6, grundsärskola samt fritidshem och mellanstadieklubb Läsår: 2017/2018 Grunduppgifter

Läs mer

1 av 7 2015-02-13 08:33. Verksamhetsformer som omfattas av planen Förskola. Läsår vt15/ht15

1 av 7 2015-02-13 08:33. Verksamhetsformer som omfattas av planen Förskola. Läsår vt15/ht15 1 av 7 2015-02-13 08:33 Verksamhetsformer som omfattas av planen Förskola Läsår vt15/ht15 2 av 7 2015-02-13 08:33 Grunduppgifter Verksamhetsformer som omfattas av planen Förskola Ansvariga för planen Samtliga

Läs mer

Plan för arbete mot diskriminering och kränkande behandling

Plan för arbete mot diskriminering och kränkande behandling Plan för arbete mot diskriminering och kränkande behandling Skolans namn Planen gäller Norrhammarskolan Från 170918 Verksamhetsformer som omfattas av planen Skola och fritidshem F-5 Ansvariga för planen

Läs mer

Protokoll från styrelsemöte

Protokoll från styrelsemöte Protokoll Sid 1 (1) Protokoll från styrelsemöte 2003-06-10 Syftet med protokollet är att dokumentera vid mötet fattade beslut. Vid behov dokumenterar vi också information som är av vikt i sammanhanget.

Läs mer

Hasslarödsskolan 4-9s plan mot diskriminering och kränkande behandling

Hasslarödsskolan 4-9s plan mot diskriminering och kränkande behandling Hasslarödsskolan 4-9s plan mot diskriminering och kränkande behandling Verksamhetsformer som omfattas av planen Grundskola 1/9 Grunduppgifter Verksamhetsformer som omfattas av planen Grundskola Ansvariga

Läs mer

Carina Söderlind Löfvander tf rektor, Lena Albonius bitr. rektor, Marie Näslund bitr. rektor samt Viveca Höglund bitr. rektor

Carina Söderlind Löfvander tf rektor, Lena Albonius bitr. rektor, Marie Näslund bitr. rektor samt Viveca Höglund bitr. rektor PROTOLL SKOLRÅD Närvarande: Skolledning: Personal: Föräldrar: Carina Söderlind Löfvander tf rektor, Lena Albonius bitr. rektor, Marie Näslund bitr. rektor samt Viveca Höglund bitr. rektor Agneta Hallner

Läs mer

Förskolan Barnkullen Likabehandlingsplan Plan mot diskriminering och kränkande behandling 2013

Förskolan Barnkullen Likabehandlingsplan Plan mot diskriminering och kränkande behandling 2013 Förskolan Barnkullen Likabehandlingsplan Plan mot diskriminering och kränkande behandling 2013 Den här planen har tagits fram för att stödja och synliggöra arbetet med att främja barns och elevers lika

Läs mer

Mo skolas plan mot diskriminering och kränkande behandling

Mo skolas plan mot diskriminering och kränkande behandling Mo skolas plan mot diskriminering och kränkande behandling Grunduppgifter Verksamhetsformer som omfattas av planen Förskoleklass, skola, fritidshem a för planen Rektor Vår vision Mo Skola ska genomsyras

Läs mer

Plan för arbete mot diskriminering och kränkande behandling

Plan för arbete mot diskriminering och kränkande behandling Plan för arbete mot diskriminering och kränkande behandling Förskolans namn Planen gäller Tallbackens förskola Från ht 2017 till ht 2018. Verksamhetsformer som omfattas av planen Förskola 1-5 år Ansvariga

Läs mer

Bryggans förskolas plan mot diskriminering och kränkande behandling

Bryggans förskolas plan mot diskriminering och kränkande behandling Bryggans förskolas plan mot diskriminering och kränkande behandling Verksamhetsformer som omfattas av planen Förskola 1/7 Grunduppgifter Verksamhetsformer som omfattas av planen Förskola Ansvariga för

Läs mer

Likabehandlingsplan för Ilsbo skola 2014/2015

Likabehandlingsplan för Ilsbo skola 2014/2015 Likabehandlingsplan för Ilsbo skola 2014/2015 1. Bakgrund 1.1. Lagrum Likabehandlingsplanen för Ilsbo skola tar sin grund i skollagen (2010:800), diskrimineringslagen (2008:567) och förordningen (2006:1083)

Läs mer

Broängsskolans plan mot diskriminering och kränkande behandling. Verksamhetsformer som omfattas av planen: Grundskola F-9 samt fritidshem Läsår: 2015

Broängsskolans plan mot diskriminering och kränkande behandling. Verksamhetsformer som omfattas av planen: Grundskola F-9 samt fritidshem Läsår: 2015 Broängsskolans plan mot diskriminering och kränkande behandling Verksamhetsformer som omfattas av planen: Grundskola F-9 samt fritidshem Läsår: 2015 Grunduppgifter Verksamhetsformer som omfattas av planen

Läs mer

Gårdby skola och fritidshems plan mot diskriminering och kränkande behandling

Gårdby skola och fritidshems plan mot diskriminering och kränkande behandling Gårdby skola och fritidshems plan mot diskriminering och kränkande behandling Verksamhetsformer som omfattas av planen: Skola och fritidshem Läsår: 2014/2015 Grunduppgifter Verksamhetsformer som omfattas

Läs mer

Norskolan Näsbyparksskolan Näsbyviksskolan Slottsparksskolan

Norskolan Näsbyparksskolan Näsbyviksskolan Slottsparksskolan Norskolan Näsbyparksskolan Näsbyviksskolan Slottsparksskolan Innehåll INLEDNING... 3 REGELVERK, LAGAR och BEGREPP... 3 Tre viktiga begrepp... 3 Kränkningar... 3 Diskriminering... 3 Mobbing... 4 RUTINER

Läs mer

Plan för likabehandling och plan mot kränkande behandling

Plan för likabehandling och plan mot kränkande behandling Plan för likabehandling och plan mot kränkande behandling Grunduppgifter Verksamhetsformer som omfattas av planen Förskola Norrviken Ansvariga för planen Mia Elverö Monica Abrahamsson Bea Sundin Catharina

Läs mer

Nygårdsskolans plan mot diskriminering och kränkande behandling

Nygårdsskolans plan mot diskriminering och kränkande behandling Nygårdsskolans plan mot diskriminering och kränkande behandling Verksamhetsformer som omfattas av planen Förskoleklass, skola åk 1-3, fritidshem Läsår 2015/2016 1/10 Grunduppgifter Verksamhetsformer som

Läs mer

Hälsinggårdsskolan, 7-9s plan mot diskriminering och kränkande behandling

Hälsinggårdsskolan, 7-9s plan mot diskriminering och kränkande behandling Hälsinggårdsskolan, 7-9s plan mot diskriminering och kränkande behandling Verksamhetsformer som omfattas av planen Grundskola, åk 7-9 Läsår 2015/2016 1/9 Grunduppgifter Verksamhetsformer som omfattas av

Läs mer

Plan mot diskriminering och kränkande behandling Samt Likabehandlingsplan 2014/2015. Muskötens förskola

Plan mot diskriminering och kränkande behandling Samt Likabehandlingsplan 2014/2015. Muskötens förskola Plan mot diskriminering och kränkande behandling Samt Likabehandlingsplan 2014/2015 Muskötens förskola Förskola Musköten Ansvariga för planen Det övergripande ansvaret för planen ligger på förskolechef

Läs mer

Älgarås skolas plan mot diskriminering och kränkande behandling

Älgarås skolas plan mot diskriminering och kränkande behandling Älgarås skolas plan mot diskriminering och kränkande behandling Verksamhetsformer som omfattas av planen: Grundskola F-6 Läsår: 2018/19 Grunduppgifter Verksamhetsformer som omfattas av planen Grundskola

Läs mer

Plan mot diskriminering och kränkande behandling Skolenhet Hasslarödsskolan 7-9

Plan mot diskriminering och kränkande behandling Skolenhet Hasslarödsskolan 7-9 Plan mot diskriminering och kränkande behandling 2018 Skolenhet Hasslarödsskolan 7-9 Innehållsförteckning Grunduppgifter... 4 Verksamhetsformer som omfattas av planen... 4 Vår vision... 4 Planen gäller

Läs mer

Borbackas plan mot diskriminering och kränkande behandling

Borbackas plan mot diskriminering och kränkande behandling Borbackas plan mot diskriminering och kränkande behandling Verksamhetsformer som omfattas av planen: F-6 samt fritidshem Läsår: 2017/2018 Grunduppgifter Verksamhetsformer som omfattas av planen F-6 samt

Läs mer

Plan mot diskriminering och kränkande behandling

Plan mot diskriminering och kränkande behandling Plan mot diskriminering och kränkande behandling på Tångaskolan år F-5 och Tångaskolans fritidshem 2014/2015 1 ( 8) Grunduppgifter 3 Utvärdering 4 Främjande insatser 4 Kartläggning 5 Handlingsplan för

Läs mer

Plan mot diskriminering och kränkande behandling Fjärilens förskola - Växsjö Byskola

Plan mot diskriminering och kränkande behandling Fjärilens förskola - Växsjö Byskola Plan mot diskriminering och kränkande behandling Fjärilens förskola - Växsjö Byskola Verksamhetsformer som omfattas av planen Förskola Ansvarig för planen Catrine Elversson, förskolechef Vår vision Vår

Läs mer

You created this PDF from an application that is not licensed to print to novapdf printer (

You created this PDF from an application that is not licensed to print to novapdf printer ( Varje år upprättar skolan en likabehandlingsplan. Denna plan gäller för läsåret 2013/2014. Den nya likabehandlingsplanen ska förankras; i gruppen, på en arbetsplatsträff på klassråd och elevråd under september

Läs mer

Elev- och föräldrademokrati på Bergsåkers skola

Elev- och föräldrademokrati på Bergsåkers skola Elev- och föräldrademokrati på Bergsåkers skola utformat i samarbete med skolrådet Elev- och föräldrademokrati på Bergsåkers skola Syfte Dokumentet beskriver hur elev och föräldrademokrati på Bergsåkers

Läs mer

FÖRSKOLAN SOLGLÄNTAN LIKABEHANDLINGS PLAN/ PLAN MOT DISKRIMINERING OCH KRÄNKANDE BEHANDLING

FÖRSKOLAN SOLGLÄNTAN LIKABEHANDLINGS PLAN/ PLAN MOT DISKRIMINERING OCH KRÄNKANDE BEHANDLING Bildningsförvaltningen BF 221 1 2017-01-03 FÖRSKOLAN SOLGLÄNTAN LIKABEHANDLINGS PLAN/ PLAN MOT DISKRIMINERING OCH KRÄNKANDE BEHANDLING Läsåret 2016/2017 Plan mot diskriminering och kränkande behandling

Läs mer

Öxneredskolans plan mot diskriminering och kränkande behandling

Öxneredskolans plan mot diskriminering och kränkande behandling Sida 1 av 5 Öxneredskolans plan mot diskriminering och kränkande behandling Grunduppgifter Verksamhetsformer som omfattas av planen förskoleklass- åk 6, fritids a för planen Rektor Elisabeth Sterner/ bit

Läs mer

PLAN FÖR LIKABEHANDLING SKYTTEANSKA SKOLANS PLAN MOT DISKRIMINERING OCH KRÄNKANDE BEHANDLING SKYTTEANSKA SKOLAN OCH FRITIDSHEM VÄLKOMMEN

PLAN FÖR LIKABEHANDLING SKYTTEANSKA SKOLANS PLAN MOT DISKRIMINERING OCH KRÄNKANDE BEHANDLING SKYTTEANSKA SKOLAN OCH FRITIDSHEM VÄLKOMMEN PLAN FÖR LIKABEHANDLING SKYTTEANSKA SKOLANS PLAN MOT DISKRIMINERING OCH KRÄNKANDE BEHANDLING SKYTTEANSKA SKOLAN OCH FRITIDSHEM 2017 VÄLKOMMEN Vi berömmer Va dig själv Vi hjälper Vi lyssnar på Vi pratar

Läs mer

Plan för likabehandling och mot kränkande behandling. Montessoriförskolan Fröhuset 17/18

Plan för likabehandling och mot kränkande behandling. Montessoriförskolan Fröhuset 17/18 Plan för likabehandling och mot kränkande behandling Montessoriförskolan Fröhuset 17/18 1 Innehållsförteckning Montessoriförskolan Fröhuset 17/18... 1 Inledning... 3 Vision och syfte... 3 Definitioner...

Läs mer

Kyrkskolans likabehandlingsplan

Kyrkskolans likabehandlingsplan Kyrkskolans likabehandlingsplan 2016-17 1(6) Plan för arbete mot diskriminering och kränkande behandling Skolans namn Planen gäller Kyrkskolan Från ht 2016 till vt 2017. Verksamhetsformer som omfattas

Läs mer

Klockargårdens skolas plan mot diskriminering och kränkande behandling

Klockargårdens skolas plan mot diskriminering och kränkande behandling Klockargårdens skolas plan mot diskriminering och kränkande behandling Grunduppgifter Verksamhetsformer som omfattas av planen Skola, förskoleklass och fritidshem Ansvariga för planen Lotta Öijerstedt

Läs mer

Nystads förskola. Likabehandlingsplan/plan mot kränkande behandling 2017

Nystads förskola. Likabehandlingsplan/plan mot kränkande behandling 2017 Nystads förskola Likabehandlingsplan/plan mot kränkande behandling 2017 1 Innehåll Ledningsdeklaration Styrdokument Upprättande av likabehandlingsplan Definitioner Främjande arbete Kartläggning Förebyggande

Läs mer

FÖRSKOLAN SOLGLÄNTAN LIKABEHANDLINGS PLAN/ PLAN MOT DISKRIMINERING OCH KRÄNKANDE BEHANDLING

FÖRSKOLAN SOLGLÄNTAN LIKABEHANDLINGS PLAN/ PLAN MOT DISKRIMINERING OCH KRÄNKANDE BEHANDLING Bildningsförvaltningen BF 221 1 2018-11-20 FÖRSKOLAN SOLGLÄNTAN LIKABEHANDLINGS PLAN/ PLAN MOT DISKRIMINERING OCH KRÄNKANDE BEHANDLING Läsåret 2018/2019 Plan mot diskriminering och kränkande behandling

Läs mer

Förskolan Regnbågens plan mot diskriminering och kränkande behandling

Förskolan Regnbågens plan mot diskriminering och kränkande behandling Förskolan Regnbågens plan mot diskriminering och kränkande behandling Verksamhetsformer som omfattas av planen: Förskoleverksamhet Läsår: 2015/16 Grunduppgifter Verksamhetsformer som omfattas av planen

Läs mer

Engelbrektsskolans plan mot diskriminering och kränkande behandling

Engelbrektsskolans plan mot diskriminering och kränkande behandling Engelbrektsskolans plan mot diskriminering och kränkande behandling 2012-2013 www.engelbrektsskolan.stockholm.se Verksamhetsformer som omfattas av planen: grundskola årskurs 4-9 Ansvariga för planen All

Läs mer

Oluff Nilssons vägs plan mot diskriminering och kränkande behandling

Oluff Nilssons vägs plan mot diskriminering och kränkande behandling Oluff Nilssons vägs plan mot diskriminering och kränkande behandling Verksamhetsformer som omfattas av planen Förskoleverksamhet 1/8 Grunduppgifter Verksamhetsformer som omfattas av planen Förskoleverksamhet

Läs mer

Likabehandlingsplan / Plan mot kränkande behandling Solbackens förskola

Likabehandlingsplan / Plan mot kränkande behandling Solbackens förskola Likabehandlingsplan / Plan mot kränkande behandling 2016-2017 Solbackens förskola Reviderad 2017-02 INNEHÅLL Ledningsdeklaration Styrdokument Upprättande av plan Definitioner Kartläggning Förebyggande

Läs mer

Plan mot diskriminering och kränkande behandling Skolenhet Hasslarödsskolan F-6

Plan mot diskriminering och kränkande behandling Skolenhet Hasslarödsskolan F-6 Plan mot diskriminering och kränkande behandling 2018 Skolenhet Hasslarödsskolan F-6 Innehållsförteckning Grunduppgifter... 4 Verksamhetsformer som omfattas av planen... 4 Vår vision... 4 Planen gäller

Läs mer

Stavsjö förskolas plan mot kränkande behandling. ht 2019 vt 2020

Stavsjö förskolas plan mot kränkande behandling. ht 2019 vt 2020 Stavsjö förskola Stavsjö förskolas plan mot kränkande behandling. ht 2019 vt 2020 1 Innehållsförteckning 1. Inledning sid 3 2. Vår Vision och genomförande sid 4 3. Arbete för att främja, förebygga och

Läs mer

Bessemerskolans plan mot diskriminering och kränkande behandling

Bessemerskolans plan mot diskriminering och kränkande behandling Bessemerskolans plan mot diskriminering och kränkande behandling Grunduppgifter Verksamhetsformer som omfattas av planen Introduktionsprogrammen a för planen Bitr. rektor är ytterst ansvarig för planen.

Läs mer

Likabehandlingsplan. Plan mot diskriminering och kränkande behandling. Nolhagens förskola

Likabehandlingsplan. Plan mot diskriminering och kränkande behandling. Nolhagens förskola Likabehandlingsplan Plan mot diskriminering och kränkande behandling Nolhagens förskola Läsår 2017-2018 Innehåll Innehåll... 1 Grunduppgifter... 3 Utvärdering... 4 Främjande insatser... 5 Kartläggning...

Läs mer

Tingdalsskolan-Björnås plan mot diskriminering och kränkande behandling

Tingdalsskolan-Björnås plan mot diskriminering och kränkande behandling Tingdalsskolan-Björnås plan mot diskriminering och kränkande behandling Verksamhetsformer som omfattas av planen: Grundskola förskoleklass åk 1-2 och fritidshem Läsår: 2016-2017 Grunduppgifter Verksamhetsformer

Läs mer

Plan för arbete mot diskriminering och kränkande behandling. Guldkroksskolan F-6 Bläckfisken

Plan för arbete mot diskriminering och kränkande behandling. Guldkroksskolan F-6 Bläckfisken Plan för arbete mot diskriminering och kränkande behandling Guldkroksskolan F-6 Bläckfisken Läsåret 2016/2017 2(7) 3(7) Vision och mål På vår skola ska ingen elev bli utsatt för diskriminering, trakasserier

Läs mer

och likabehandlingsplan läsåret 2014-15

och likabehandlingsplan läsåret 2014-15 Storumans kommun Förskolan Gungan Plan mot kränkande behandling och likabehandlingsplan läsåret 2014-15 Innehållsförteckning Bakgrund.1 Definitioner.2 Mål och ansvar 3 Kartläggning, förebyggande åtgärder,

Läs mer

Protokoll fört vid styrelsemöte för Buns lokala styrelse i Östra- Ljungby/Stidsvig

Protokoll fört vid styrelsemöte för Buns lokala styrelse i Östra- Ljungby/Stidsvig L o k a l a S t y r e l s e n En samverkansgrupp mellan föräldrar och skola Sida 1 av 3 Protokoll fört vid styrelsemöte för Buns lokala styrelse i Östra- Ljungby/Stidsvig Plats: Pilagårdsskolan i Östra-Ljungby

Läs mer

Rengsjö förskolas plan mot diskriminering och kränkande behandling

Rengsjö förskolas plan mot diskriminering och kränkande behandling Rengsjö förskolas plan mot diskriminering och kränkande behandling Verksamhetsformer som omfattas av planen Förskoleverksamhet Läsår 2016/2017 1/7 Grunduppgifter Verksamhetsformer som omfattas av planen

Läs mer

Rengsjöskolans plan mot diskriminering och kränkande behandling. Gun-Marie Tyve Rektor

Rengsjöskolans plan mot diskriminering och kränkande behandling. Gun-Marie Tyve Rektor Rengsjöskolans plan mot diskriminering och kränkande behandling Gun-Marie Tyve Rektor 2014-03-27 1 Plan mot diskriminering och kränkande behandling för Rengsjöskolans förskoleklass- åk 6 och Fritidshem.

Läs mer

Förskolan Reveljens plan mot diskriminering och kränkande behandling

Förskolan Reveljens plan mot diskriminering och kränkande behandling Förskolan Reveljens plan mot diskriminering och kränkande behandling Grunduppgifter Verksamhetsformer som omfattas av planen Förskolan Reveljen för planen är HUT gruppen på Reveljen. HUT = Hållbar Utveckling

Läs mer

Plan mot kränkande behandling. Ramshyttans skola

Plan mot kränkande behandling. Ramshyttans skola Hagabackens rektorsområde Ramshyttans rektorsområde Plan mot kränkande behandling Ramshyttans skola 2014 Likabehandlingsplan /plan mot kränkande behandling På vår skola ska inget barn bli utsatt för: Diskriminering:

Läs mer

Grundsärskolan och gymnasiesärskolan i Klippans kommun Plan mot diskriminering och kränkande behandling 2015

Grundsärskolan och gymnasiesärskolan i Klippans kommun Plan mot diskriminering och kränkande behandling 2015 Grundsärskolan och gymnasiesärskolan i Klippans kommun Plan mot diskriminering och kränkande behandling 2015 2(8) Bakgrund Den 1 januari 2009 kom nya bestämmelser om att skydda barn och elever mot diskriminering,

Läs mer

Kvalitetsanalys för Lyckolundens föräldrakooperativ läsåret 2013/14

Kvalitetsanalys för Lyckolundens föräldrakooperativ läsåret 2013/14 Datum 1 (9) Kvalitetsanalys för Lyckolundens föräldrakooperativ läsåret 2013/14 Varje förskola har enligt skollagen ansvar för att systematiskt och kontinuerligt planera, följa upp och utveckla utbildningen.

Läs mer

Förskolan Ugglans plan mot diskriminering och kränkande behandling

Förskolan Ugglans plan mot diskriminering och kränkande behandling Förskolan Ugglans plan mot diskriminering och kränkande behandling Grunduppgifter Verksamhetsform som omfattas av planen: Förskola Ansvariga för planen: Förskolechef, pedagogista och pedagoger från varje

Läs mer

FÖRSKOLAN SOLGLÄNTAN LIKABEHANDLINGS PLAN/ PLANMOTDISKRIMINERING OCH KRÄNKANDE BEHANDLING. Läsåret 2014/ 2015

FÖRSKOLAN SOLGLÄNTAN LIKABEHANDLINGS PLAN/ PLANMOTDISKRIMINERING OCH KRÄNKANDE BEHANDLING. Läsåret 2014/ 2015 Bildningsförvaltningen BF 221 1 2014-12-12 FÖRSKOLAN SOLGLÄNTAN LIKABEHANDLINGS PLAN/ PLANMOTDISKRIMINERING OCH KRÄNKANDE BEHANDLING Läsåret 2014/ 2015 Vår vision På Solgläntans förskola ska alla barn

Läs mer