LOKALA STYRELSEN PROTOKOLL

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "LOKALA STYRELSEN PROTOKOLL"

Transkript

1 LOKALA STYRELSEN PROTOKOLL Syftet med protokollet är att dokumentera vid mötet fattade beslut samt eventuella åtgärder som behöver vidtas. Vid behov dokumenterar vi också information som är av vikt i sammanhanget. Dag och tid kl Plats Bollstanäs skola, klassrum Närvarande: Stefan Qvist Gustaf Sjöberg David Vikström Katarina Rosenqvist Anna Isberg Maryam Strömquist Partow Susanne Ingendogh Linda Öhman Helen Österström Frånvarande: Håkan Lönnqvist rektor Jens Djupa Dagordning 1632 Val av protokollförare, ordförande och justeringsman 1633 Dagordning 1634 Föregående protokoll 1635 Elevrådet 1636 Malin Lybecker, ordförande i utbildningsnämnden, berättar om sitt uppdrag 1637 Rapporter 1638 Bestämma agendan för föräldrarådsmötena 1639 Diskutera vad vi behöver göra för att skapa en ny Lokal Styrelse 1640 Miljörådet 1641 Ett lärande Väsby deltagande i olika dialoger från pedagogernas sida och elevernas 1642 Åtgärdslistan 1643 Övriga frågor, om tid finns ger David Vikström ett referat av Per Kornhalls föreläsning den 1 april 1632 Val av protokollförare, ordförande och justeringsman Katarina valdes till ordförande, Katarina till sekreterare, David valdes till justeringsman Dagordning Godkändes Föregående protokoll Godkändes Elevrådet Utgår, ingen representant Malin Lybecker, ordförande i utbildningsnämnden och Nina Lindvall vice ordförande, berättar om sina uppdrag Alla i styrelsen presenterar sig. Nina har hållit på med politik i Umeå och är ny i sin roll. Malin har tre större barn och har bott i kommunen sedan Valde att tacka ja till uppdraget som ordförande eftersom skolprojektet har dragit igång. Skolprojektet är ett tvärpolitiskt projekt som löper över tre år.

2 Målet med Ett lärande Väsby är att alla elever i Väsby ska vara godkända i alla ämnen. Tidigare år har vi fokuserat på för många mål (som svar på frågan om det inte har varit ett mål tidigare att alla ska vara godkända) och därför vill man nu fokusera på en sak. Inför projektet gjordes en inventering från 2004 och framåt där man tittade på bland annat socioekonomisk data, förskola, grundskola och lokaler. Man har också intervjuat förskolechefer och rektorer. Ett antal delprojekt identifierades däribland att se över hanteringen av nyanlända, lokalförsörjning och ersättningsmodeller. Malin hänvisar till en länk på hemsidan där man kan läsa om projektet, styrgruppen, kalendarium med mera. Varje delprojekt ska rapportera in till hemsidan för det ska vara ett transparent projekt. Kommunstyrelsen är beställare av projektet. Nya mål ska beslutas i utbildningsnämnden i april. De mål som är uppsatta är: 1. Alla elever ska vara godkända i alla ämnen 2. Alla förskolor/skolor ska ha en kultur som gynnar både pojkar och flickors lärande 3. Alla elever ska ges förutsättningar för ett maximalt lärande De tre största problemen enligt Malin är att hon inte har svaren på just den frågan. Ledarskapet i hela kedjan är en utmaning och resultaten. Ett Utbildningsnämnden ansvarar för budgeten från förskola till skola och utförarna sitter någon annanstans. Syftet till att dela på ansvaret är för att bli mer konkurrenskraftiga Rapporter Rapporten från skolan ligger sparad i dropboxen Agenda till föräldrarådsmötena Förskolan: 24/ på Bryggan (Gustaf, David och Katarina) Våga Visa - Marie Anestedt Mötet med politikerna kommunicera datumet Nya organisationen budget kopplat till det Fixardagen 15 maj Övriga frågor Bollstanässkola: 23/ på skolan (Katarina, Stefan och Jens) Skolportalen Anna Isberg Mötet med politikerna kommunicera datumet Nya organisationen Fritidshemmets dag 13 maj (30 april sponsring för lotteriförsäljning), lämnas till Helen skriver lotteri Helen på lådan Diskussion om uppstart av ny Lokal Styrelse Katarina delger information som hon har fått när det handlar om att förändra den befintliga styrelsen. I ett första steg behöver vi uppdatera arbetsordningen. Håkan och Katarina gör det onsdagen den 16/4. David har varit i kontakt med Birgitta Andrén (rektor för blivande enheten). Birgitta vill prata med Annika och Marie (studierektorerna för enheten) innan hon säger något mer och i nästa steg vill hon träffa oss. Birgitta föreslog vecka 17 eller vecka 18. Gustav, David och Katarina bokar in ett möte Miljörådet Aluminiuminsamlingen har varit över förväntan. Den 6:e maj ska insamlingen fotograferas klockan där barnen är med och Anna Kelve, som är presskontakt

3 inom kommunen, bjuds in så hon förhoppningsvis skriver om det i Lokaltidningen. En benprotes har lånats in från ett sjukhus och ska vandra runt mellan klasserna så alla barnen får en förståelse för vad en benprotes är. Under vecka 17 är det städvecka och alla klasserna är involverade. Nya saker har inhandlats till miljöboden och alla barnen får varsitt lånekort för att de ska lära sig att ta ansvar för sakerna de leker med. Årskurs ett städar vattentrappan och sedan sätts den igång. Barnen vill gärna gå balansgång och Helen tar upp som förslag att några föräldrar kan hjälpa till att sätta upp några plankor om skolan köper in materialet (eventuellt vid fritidsskolans dag). Årskurs två har anmält sig till ett städprojekt via kommunen och genom att hjälpa till att städa får de sextusen kronor. En bokstavsorm har skänkts av föräldrar som ska brännas ner på skolgården Ett lärande Väsby Alla pedagoger har fått information och dagar och tider där de kan delta och diskutera sin situation som lärare i förskola/skola. Föräldrarna bjuds in till Messigen den 14:e maj och den 18:e maj. Tiderna har mailats ut till Lokala Styrelsen och kommuniceras på föräldrarådsmötena Åtgärdslistan Utgår, hann inte diskutera igenom åtgärdslistan Övriga frågor Utgår, hann inte diskutera igenom några övriga frågor. Vid protokollet Katarina Rosnqvist Justeras Justeras David Vikström Håkan Lönnqvist ÅTGÄRDSLISTA/BESLUTSLISTA Syftet med åtgärdslistan är att dokumentera alla verkställda och icke verkställda beslut Kolumnerna innehåller i tur och ordning: Löpnummer, datum för när resultatet/åtgärden identifierades, vem som är ansvarig för resultat/åtgärden, klartidpunkt, om åtgärden är avslutad eller inte och till sist ett kommentarfält. I Status- kolumnen används Ö (Öppen) för ej avslutad aktivitet och S (Stängd) för avslutad aktivitet. Ändrad klartidpunkt anges genom att sätta in ny klartidpunkt och behålla den gamla under. Vid behov skrivs in en kommentar till den ändrade klartidpunkten i kommentarfältet.

4 Senast uppdaterad: Nr Datum Resultat/åtgärd Ansvarig Klar Stat us Kommentar ÖPPNA PUNKTER Önskemål om att starta en förening för sponsring (från privatpersoner) Bilfri skola Profil miljö och hälsa för skolan Plan för att minska bilåkandet Gustav Ö Gustav har utrett lite mer och skal ta detta med jurister på kommunen. Antagligen kommer en förening sättas upp som tar hand om inkomna medel. Dessa spenderas sedan på något som skolan sedan tar över formellt. Sponsring av skolverksamhet finns utrett i ett dokument daterat 2004 och det verkar inte ha utretts vidare Gustav ser framför sig ett Crowdfunding - koncept men det behöver förankras med kommunens jurister Vem skall äga kontot? Svaret blir nog den idrottsförening som finns registrerat på skolan redan. Dock måste stadgar upprättas. Den lokala styrelsen kommer att styra föreningen Första projektet kommer vara ett pingisbord för utomhusbruk. Kostnad ca kr Jens Djupa Ö Det är fortfarande kaos I trafiken. Jens avvaktar I någon månad för att få ordentligt med dokumentation. Förslag på att man skall måla upp spärrzoner för att undvika att barnen måste gå ut i trafiken. Anna skickar bilder till Stefan som tar Matenkäten FA Stefan 1406 Ö Håkan ska kalla till ett matrådsmöte. Ej kallat på Marsmötet Lyfta Pilen-enkäten David 1401 Ö David ej med på mötet, Stämmer av i mars månad. Förbättra följande i enkäten: Möjlighet att kolla djupare per avdelning Kommentarsrutorsmöjlighet per fråga David tar detta med enkätansvarige. Har kontaktat kundvalskontoret (Kerstin Jacobsson, ) och väntar på återkoppling. Pilen enkäten utvärders för tillfället Strålkastare till Bryggans gård David V Ö Kommunen har lovat att rikta om strålkastarna. Stämmer av på mars mötet. Ej åtgärdat Uppdatering av hemsida Katarina Ö Skolportalen är uppdaterad, men Katarina inväntar att Per också ska uppdatera hemsidan. STÄNGDA PUNKTER (fr.o.m. 2012, äldre punkter finns arkiverade på hemsidan) Bryggans gård Linda 1403 S Grinden flyttad.

5 Tidigareläggning av tid för månadsvisa konferenser på förskolan Katarina R 1402 S Förslag att tidigarelägga tiden för pedagogisk konferens till 16:30 för ökad kvalitet på mötena. Kommer ej att göras på grund av det åttagande man har gällande servicegrad. Dock så kommer mötet startas och den som stänger fritids ansluter till mötet något sent Funktionsbrevlåda styrelsen Katarina 1402 S IT önskar att vi har ett eget mailkonto som mailen slussas till från ett kommunkonto. Håkan N ber IT om hjälp samt sätter upp ett eget konto Inget nytt 1203 Referensgrupp fsk planering ht 2012 Håkan 1204 S Förankring av struktur barngrupper och avdelningstruktur. Marie A ansvarig Stormöte bygget Håkan 1205 S Ersätts av utökad info på hemsidan Barnen involveras i maten Eva V 1204 S Mats och Peder besöka elevrådet. Elevrådsmötet måste flyttas till em den gången Införande av skolportal Håkan 1201 S Skolportalen är försenad, troligtvis införs den hösten Årsaktiviteter Eva V 1205 S Alla årsaktiviteter tas fram och publiceras på hemsidan. I princip klart Kommunikation skolbygget Håkan L Catharina 1311 S Kvar att göra innan punkten stängs: - Vattenläckan - Parkeringen - Planritningen där barackerna står idag - Utomhusytor Ekonomi Håkan 1201 S Ta fram modell för kvartalsrapportering till styrelsen Uppdatera info om Lok Styr Katarina R 1301 S Klar på hemsidan Matupphandling under 2012 Håkan L 1212 S Matupphandling klar. Säkra att processen rullar igång kring vidare kommunikation. Karin G blir föräldrarep i matrådet. Maria T ingår också sedan tidigare om hon så önskar Öppna huset på förskolan Elisabeth E Uppdaterad info på hemsidor/skolportal 1301 S Öppet hus på förskolan. På varje avdelning så har man byggt upp olika teman - Hur man jobbar med språk, matematik, rörelse, inflytande. - Katarina skickar infon till föräldrarådsrepresentanterna Bryggan den 12:e Februari (Karin) Borgen den 13:e Februari (Håkan) Håkan L 1303 S Skolportalen nu igång. (Sjukanmälan, ansöka om ledighet, kommunikation, även intern kommunikation, kalendariumet är på gång och används mer och mer). Mer och mer info börjar gå via portalen. Tanken är att fasa över till skolportalen så långt som möjligt under terminen På väg att sluta med pappersutdelning och föra över till skolportalen App?

6 Krav på syskonförtur till skolan Elisabeth 1303 S Elisabeth har varit i kontakt med Margret Reinersson på kundvalskontoret. - Vi har frågat ifall det är närhetsprincipen som styr endast, eller ifall enhetsförtur alternativt syskonförtur går att använda - Enligt Margret så är det närhetsprinciper som gäller enligt skollagen. Ifall det är så att flera har samma avstånd, så kan syskonförtur tillämpas av rektor. För att gå vidare så behöver man gå på utbildningsnämnden eller lägga in ett medborgarförslag. - Fullt både på Bredden och Bollstanäs skolor i år. Barn med syskon på Bollstanäs skola kom inte in. - Även förskolegrupper splittras. - På sikt börjar kön till förskolan att minska något. Enligt prognoserna så skall kurvan plana ut, men vi är skeptiska - Vi är nöjda med detta och stänger frågan Invigning av nya skolan Katarina R 1301 S Engagemanget växer inför invigningen, men det gick lite trögt Ca: 6-7 föräldrar engagerade plus elevråd. Tjamagi är kontrakterade för underhållningen Tal av rektorn, eller mer av mingel Svårt att hitta bra plats Strategi för att hantera stora klasser. Håkan 1305 S Försök att få ett nytt möte med Per för uppföljning: Förslag den 3:e juni. Mötet genomfördes. Frågan drivs vidare av andra forum och grupper.

LOKALA STYRELSEN - PROTOKOLL

LOKALA STYRELSEN - PROTOKOLL LOKALA STYRELSEN - PROTOKOLL Syftet med protokollet är att dokumentera vid mötet fattade beslut samt eventuella åtgärder som behöver vidtas. Vid behov dokumenterar vi också information som är av vikt i

Läs mer

1644 Val av protokollförare, ordförande och justeringsman Katarina valdes till ordförande, Jens till sekreterare, Håkan valdes till justeringsman.

1644 Val av protokollförare, ordförande och justeringsman Katarina valdes till ordförande, Jens till sekreterare, Håkan valdes till justeringsman. LOKALA STYRELSEN PROTOKOLL Syftet med protokollet är att dokumentera vid mötet fattade beslut samt eventuella åtgärder som behöver vidtas. Vid behov dokumenterar vi också information som är av vikt i sammanhanget.

Läs mer

LOKALA STYRELSEN PROTOKOLL

LOKALA STYRELSEN PROTOKOLL LOKALA STYRELSEN PROTOKOLL Syftet med protokollet är att dokumentera vid mötet fattade beslut samt eventuella åtgärder som behöver vidtas. Vid behov dokumenterar vi också information som är av vikt i sammanhanget.

Läs mer

Närvarande: Håkan Lönnqvist rektor. Frånvarande: Katarina Rosenqvist föräldrarepresentant

Närvarande: Håkan Lönnqvist rektor. Frånvarande: Katarina Rosenqvist föräldrarepresentant Protokoll Lokala Styrelsen 140113 Syftet med protokollet är att dokumentera vid mötet fattade beslut samt eventuella åtgärder som behöver vidtas. Vid behov dokumenterar vi också information som är av vikt

Läs mer

1625 Eva Dahlgren från kundvalskontoret informerar om lokalersättningsmodellen

1625 Eva Dahlgren från kundvalskontoret informerar om lokalersättningsmodellen LOKALA STYRELSEN PROTOKOLL Syftet med protokollet är att dokumentera vid mötet fattade beslut samt eventuella åtgärder som behöver vidtas. Vid behov dokumenterar vi också information som är av vikt i sammanhanget.

Läs mer

LOKALA STYRELSEN - PROTOKOLL

LOKALA STYRELSEN - PROTOKOLL LOKALA STYELSEN - POTOKOLL Syftet med protokollet är att dokumentera vid mötet fattade beslut samt eventuella åtgärder som behöver vidtas. Vid behov dokumenterar vi också information som är av vikt i sammanhanget.

Läs mer

LOKALA STYRELSEN - PROTOKOLL

LOKALA STYRELSEN - PROTOKOLL LOKALA STYRELSEN - PROTOKOLL Syftet med protokollet är att dokumentera vid mötet fattade beslut samt eventuella åtgärder som behöver vidtas. Vid behov dokumenterar vi också information som är av vikt i

Läs mer

Protokoll från styrelsemöte

Protokoll från styrelsemöte Protokoll Sid 1 (1) Protokoll från styrelsemöte 2005-01-10 Syftet med protokollet är att dokumentera vid mötet fattade beslut. Vid behov dokumenterar vi också information som är av vikt i sammanhanget.

Läs mer

Protokoll från styrelsemöte 2005-02-07

Protokoll från styrelsemöte 2005-02-07 Protokoll Sid 1 (1) Protokoll från styrelsemöte 2005-02-07 Syftet med protokollet är att dokumentera vid mötet fattade beslut. Vid behov dokumenterar vi också information som är av vikt i sammanhanget.

Läs mer

LOKALA STYRELSEN - PROTOKOLL

LOKALA STYRELSEN - PROTOKOLL Datum 2011-11-15 Sid 1(7) LOKALA STYRELSEN - PROTOKOLL Syftet med protokollet är att dokumentera vid mötet fattade beslut samt eventuella åtgärder som behöver vidtas. Vid behov dokumenterar vi också information

Läs mer

Anteckningar från möte med politiska styrgruppen för kommunövergripande skolutveckling

Anteckningar från möte med politiska styrgruppen för kommunövergripande skolutveckling Stöd & Process 2016-09-05 Britta Strömberg 08-590 974 02 Dnr KS/2014:33 Britta.Stromberg@upplandsvasby.se Politiska styrgruppen för kommunövergripande skolprojektet Anteckningar från möte med politiska

Läs mer

LOKALA STYRELSEN - PROTOKOLL

LOKALA STYRELSEN - PROTOKOLL Datum 2012-03-08 Sid 1(6) LOKALA STYRELSEN - PROTOKOLL Syftet med protokollet är att dokumentera vid mötet fattade beslut samt eventuella åtgärder som behöver vidtas. Vid behov dokumenterar vi också information

Läs mer

LOKALA STYRELSEN - PROTOKOLL

LOKALA STYRELSEN - PROTOKOLL Datum 2012-01-12 Sid 1(6) LOKALA STYRELSEN - PROTOKOLL Syftet med protokollet är att dokumentera vid mötet fattade beslut samt eventuella åtgärder som behöver vidtas. Vid behov dokumenterar vi också information

Läs mer

Normlösaråd 4/2 2014. Närvarande: Jenny Persson, ordförande. Linda Munther, sekreterare, klass 1. Anna Andersson, rektor. Anna UA, förskolechef

Normlösaråd 4/2 2014. Närvarande: Jenny Persson, ordförande. Linda Munther, sekreterare, klass 1. Anna Andersson, rektor. Anna UA, förskolechef Normlösaråd 4/2 2014 Närvarande: Jenny Persson, ordförande Linda Munther, sekreterare, klass 1 Anna Andersson, rektor Anna UA, förskolechef Lena Karlsson, snäckan Camilla Striem, lärare Martin Berry, Pärlan

Läs mer

Dagordning för Alléskolans Enhetsråd 7 november 2016 kl :30 Alléskolans konferensrum

Dagordning för Alléskolans Enhetsråd 7 november 2016 kl :30 Alléskolans konferensrum 1 (5) 2016-11-07 Lärande Alléskolan Dagordning för Alléskolans Enhetsråd 7 november 2016 kl.18.00-19:30 Alléskolans konferensrum Närvarande: A-laget: B-laget: C-laget: D-laget: E-laget: F-laget: G-laget:

Läs mer

LOKALA STYRELSEN - PROTOKOLL

LOKALA STYRELSEN - PROTOKOLL Datum 2012-02-12 Sid 1(6) LOKALA STYRELSEN - PROTOKOLL Syftet med protokollet är att dokumentera vid mötet fattade beslut samt eventuella åtgärder som behöver vidtas. Vid behov dokumenterar vi också information

Läs mer

Styrelsemöte 15 juni 2015

Styrelsemöte 15 juni 2015 SANDSBRO SKOLAS FÖRÄLDRAFÖRENING Styrelsemöte 15 juni 2015 Ordförande: Vice ordförande: Sekreterare: Kassör: Ledamöter: Jessica Karlsson Christina Björnfot Caroline Högfeldt Coucher Linda Bülow Jana Friberg,Camilla

Läs mer

Elev- och föräldrademokrati på Bergsåkers skola

Elev- och föräldrademokrati på Bergsåkers skola Elev- och föräldrademokrati på Bergsåkers skola utformat i samarbete med skolrådet Elev- och föräldrademokrati på Bergsåkers skola Syfte Dokumentet beskriver hur elev och föräldrademokrati på Bergsåkers

Läs mer

Stöd inför utveckling av samrådsforum i kommunens förskole- och skolenheter

Stöd inför utveckling av samrådsforum i kommunens förskole- och skolenheter Stöd inför utveckling av samrådsforum i kommunens förskole- och skolenheter Fr o m 2011-07-01 2011-01-28 Sida 1 Innehållsförteckning Elev och föräldrainflytande... 2 Förskolechefs, rektors ansvar... 2

Läs mer

Inventering av forum för samverkan och delaktighet inom

Inventering av forum för samverkan och delaktighet inom Tjänsteskrivelse 1 (9) 2015-10-05 Bildnings- och omsorgsförvaltningen Handläggare Eva Westlund Utvecklingsledare/utredare 033-430 56 11 eva.westlund@bollebygd.se Dnr : 67608 Bildnings- och omsorgsnämnden

Läs mer

Kvalitetsarbete för Stureskolans fritidshem period 3 (jan-mars), läsåret 13/14.

Kvalitetsarbete för Stureskolans fritidshem period 3 (jan-mars), läsåret 13/14. Kvalitetsarbete för Stureskolans fritidshem period 3 (jan-mars), läsåret 13/14. 1 Systematiskt kvalitetsarbete Enligt Skollagen (SFS 2010:800) ska varje huvudman inom skolväsendet på huvudmannanivå systematiskt

Läs mer

1. Inledning Förutsättningar... 3

1. Inledning Förutsättningar... 3 Verksamhetsrapport för Forssaängskolans fritidshem läsåret 2015-2016 Innehållsförteckning 1. Inledning... 3 2. Förutsättningar... 3 2.1. Styrning och ledning... 3 2.2. Organisation... 3 2.3. Personal...

Läs mer

Taito Arkkukangas (S), Tauno Arbelius (S), Annika Westling (V), Lars Granth (FP), Hans Carlsson (M), Olof Lindberg (FP)

Taito Arkkukangas (S), Tauno Arbelius (S), Annika Westling (V), Lars Granth (FP), Hans Carlsson (M), Olof Lindberg (FP) Barn- och utbildningsnämnden 1 (8) Plats och tid Hellqvistsalen, Kommunhuset, onsdagen den 11 december 2013, klockan 16.00 17.30 ande Taito Arkkukangas (S), Tauno Arbelius (S), Annika Westling (V), Lars

Läs mer

Förskolan Barnkullen Likabehandlingsplan Plan mot diskriminering och kränkande behandling 2013

Förskolan Barnkullen Likabehandlingsplan Plan mot diskriminering och kränkande behandling 2013 Förskolan Barnkullen Likabehandlingsplan Plan mot diskriminering och kränkande behandling 2013 Den här planen har tagits fram för att stödja och synliggöra arbetet med att främja barns och elevers lika

Läs mer

Förskolan Barnkullen Likabehandlingsplan Plan mot diskriminering och kränkande behandling 2012

Förskolan Barnkullen Likabehandlingsplan Plan mot diskriminering och kränkande behandling 2012 Förskolan Barnkullen Likabehandlingsplan Plan mot diskriminering och kränkande behandling 2012 Den här planen har tagits fram för att stödja och synliggöra arbetet med att främja barns och elevers lika

Läs mer

Protokoll från styrelsemöte 2005-05-02

Protokoll från styrelsemöte 2005-05-02 Protokoll Sid 1 (1) Protokoll från styrelsemöte 2005-05-02 Syftet med protokollet är att dokumentera vid mötet fattade beslut. Vid behov dokumenterar vi också information som är av vikt i sammanhanget.

Läs mer

Kvalitetsarbete för Garpenbergs skola period 3 (jan mars), läsåret 2012/2013

Kvalitetsarbete för Garpenbergs skola period 3 (jan mars), läsåret 2012/2013 Kvalitetsarbete för Garpenbergs skola period 3 (jan mars), läsåret 2012/2013 1 Systematiskt kvalitetsarbete Enligt Skollagen (SFS 2010:800) ska varje huvudman inom skolväsendet på huvuvdmannanivå systematiskt

Läs mer

Rengsjö förskolas plan mot diskriminering och kränkande behandling

Rengsjö förskolas plan mot diskriminering och kränkande behandling Rengsjö förskolas plan mot diskriminering och kränkande behandling Verksamhetsformer som omfattas av planen Förskoleverksamhet Läsår 2016/2017 1/7 Grunduppgifter Verksamhetsformer som omfattas av planen

Läs mer

Protokoll från styrelsemöte

Protokoll från styrelsemöte Protokoll Sid 1 (1) Protokoll från styrelsemöte 2003-03-10 Syftet med protokollet är att dokumentera vid mötet fattade beslut. Vid behov dokumenterar vi också information som är av vikt i sammanhanget.

Läs mer

Barn- och utbildningsförvaltningen Sammanträdesdatum Sida Lokala styrelsen Hammargärdet 2013-08-29 1. Underskrifter Sekreterare.

Barn- och utbildningsförvaltningen Sammanträdesdatum Sida Lokala styrelsen Hammargärdet 2013-08-29 1. Underskrifter Sekreterare. ESKILSTUNA KOMMUN Lokala styrelsen Hammargärdet 2013-08-29 1 Plats och tid Hammargärdet kl. 17.00-19.00 Närvarande Helena Hall Blixt förälder Helena Ekman förälder Daniel Bohlin förälder Pernilla Olebring

Läs mer

Kvalitetsarbete för fritidshemmet Hjortronmyren period 1 (juli-sept), läsåret

Kvalitetsarbete för fritidshemmet Hjortronmyren period 1 (juli-sept), läsåret 2013-10-30 Kvalitetsarbete för fritidshemmet Hjortronmyren period 1 (juli-sept), läsåret 2013-2014 1 Systematiskt kvalitetsarbete Enligt Skollagen (SFS 2010:800) ska varje huvudman inom skolväsendet på

Läs mer

HUR KAN UNGA OCH POLITIKER MÖTAS?

HUR KAN UNGA OCH POLITIKER MÖTAS? RAPPORT KOMMUNUTVECKLARE 2018 Dante Mason Elicia Runmon Hugo Brottare Isabella Skogs Leo Verme Rim Haile HUR KAN UNGA OCH POLITIKER MÖTAS? KOMMUNUTVECKLARE 201 8 Inledning Det här är en rapport skriven

Läs mer

Kvalitetsarbete för förskolan Ekorren period 3 (jan mars), läsåret 2014.

Kvalitetsarbete för förskolan Ekorren period 3 (jan mars), läsåret 2014. Kvalitetsarbete för förskolan Ekorren period 3 (jan mars), läsåret 2014. 1 Systematiskt kvalitetsarbete Enligt Skollagen (SFS 2010:800) ska varje huvudman inom skolväsendet på huvudmannanivå systematiskt

Läs mer

Närvarande från förskolan: Lena Norrman (bitr.rektor)

Närvarande från förskolan: Lena Norrman (bitr.rektor) Protokoll fört vid Föräldrarådsmöte Viby Förskola 2015-04-14 Plats: Vibyskolans matsal, Bålsta Närvarande från förskolan: Lena Norrman (bitr.rektor) Angelica Jävergren (pedagog) Närvarande föräldrar: Helena

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Barn- och ungdomsutskottet 2013-03-18 1 (8)

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Barn- och ungdomsutskottet 2013-03-18 1 (8) Barn- och ungdomsutskottet 2013-03-18 1 (8) Plats och tid Kommunkontoret i Mörbylånga klockan 09.00-12.35 Beslutande Övriga deltagande Utses att justera Sven Stenson (M), ordförande Anna-Kajsa Arnesson

Läs mer

Spekeröds förskolas plan mot diskriminering och kränkande behandling

Spekeröds förskolas plan mot diskriminering och kränkande behandling Spekeröds förskolas plan mot diskriminering och kränkande behandling Verksamhetsformer som omfattas av planen: Förskola Läsår: 2017/2017 Grunduppgifter Verksamhetsformer som omfattas av planen Förskola

Läs mer

Protokoll fört vid öppet styrelsemöte för lokala styrelsen i Östra Ljungby/Stidsvig

Protokoll fört vid öppet styrelsemöte för lokala styrelsen i Östra Ljungby/Stidsvig L o k a l a S t y r e l s e n En samverkansgrupp mellan föräldrar och skola Sida 1 av 3 Protokoll fört vid öppet styrelsemöte för lokala styrelsen i Östra Ljungby/Stidsvig Plats: Pilagårdsskolan i Östra

Läs mer

Förskolechef Beskrivning av förskolan

Förskolechef Beskrivning av förskolan Kvalitetsanalys för (Da Vinciskolan) läsåret 2011/12 Varje förskola har enligt skollagen ansvar för att systematiskt och kontinuerligt planera, följa upp och utveckla utbildningen. Denna kvalitetsanalys

Läs mer

PROTOKOLL FRÅN STYRELSEMÖTE 2011-01-10

PROTOKOLL FRÅN STYRELSEMÖTE 2011-01-10 Datum 2011-01-15 Sid 1(6) PROTOKOLL FRÅN STYRELSEMÖTE 2011-01-10 Syftet med protokollet är att dokumentera vid mötet fattade beslut samt eventuella åtgärder som behöver vidtas. Vid behov dokumenterar vi

Läs mer

Kvalitetsarbete för fritidshemmet Smedby period 1 (juli-sept), läsåret

Kvalitetsarbete för fritidshemmet Smedby period 1 (juli-sept), läsåret 2013-10-18 Kvalitetsarbete för fritidshemmet Smedby period 1 (juli-sept), läsåret 2013-2014 1 Systematiskt kvalitetsarbete Enligt Skollagen (SFS 2010:800) ska varje huvudman inom skolväsendet på huvuvdmannanivå

Läs mer

BERGASKOLAN Tid: Plats: Knallen

BERGASKOLAN Tid: Plats: Knallen BERGASKOLAN http://www.upplands-bro.se//bergaskolan 2014-02-11 Tid: 18.30 20.00 1. Plats: Knallen 1. Bitr. rektor Rose-Marie Mild, hälsar alla välkomna. Presentation av alla närvarande 2. Uppföljning av

Läs mer

Serviceområde Måltider Kungsbacka kommun 434 81 Kungsbacka 0300-83 40 00 info@kungsbacka.se www.kungsbacka.se

Serviceområde Måltider Kungsbacka kommun 434 81 Kungsbacka 0300-83 40 00 info@kungsbacka.se www.kungsbacka.se Serviceområde Måltider Kungsbacka kommun 434 81 Kungsbacka 0300-83 40 00 info@kungsbacka.se www.kungsbacka.se Det utmärkta matrådet! Så påverkar du maten på din skola Det här är ett matråd Varje skola

Läs mer

Björnås förskolas plan mot diskriminering och kränkande behandling

Björnås förskolas plan mot diskriminering och kränkande behandling Bildningsförvaltningen Område Öst/Tingdal Björnås förskolas plan mot diskriminering och kränkande behandling Verksamhetsformer som omfattas av planen: Förskoleverksamhet Läsår: 2017-2018 Planens syfte:

Läs mer

Plan mot diskriminering och kränkande behandling - Tanneförskolan 2017/2018

Plan mot diskriminering och kränkande behandling - Tanneförskolan 2017/2018 Plan mot diskriminering och kränkande behandling - Tanneförskolan 2017/2018 Gemensam vision för alla kommunens förskolor All förskole- och skolverksamhet i Mörbylånga kommun ska vara fri från trakasserier

Läs mer

Årsredovisning Skolområde VÄST 2014

Årsredovisning Skolområde VÄST 2014 1 Årsredovisning Skolområde VÄST 2014 2 Årsberättelse 2014 SKOLOMRÅDE VÄST Beskriv kortfattat vilken typ av verksamhet och service ni har till kommuninnevånarna Skolområde VÄST bedriver verksamhet i Rumskulla.

Läs mer

Närvarande från styrelsen: Jonas Lindahl, Marie Carlsson, Helena Larsson, Emma Fjordgren Personal från skolan: rektor Tomas Andreasson Övriga: -

Närvarande från styrelsen: Jonas Lindahl, Marie Carlsson, Helena Larsson, Emma Fjordgren Personal från skolan: rektor Tomas Andreasson Övriga: - Protokoll PTA IES Datum: 2018-11-29 Tid: 17:30-19:30 Plats: Konferensrum, IES Halmstad Närvarande från styrelsen: Jonas Lindahl, Marie Carlsson, Helena Larsson, Emma Fjordgren Personal från skolan: rektor

Läs mer

Kvalitetsanalys för Lyckolundens föräldrakooperativ läsåret 2013/14

Kvalitetsanalys för Lyckolundens föräldrakooperativ läsåret 2013/14 Datum 1 (9) Kvalitetsanalys för Lyckolundens föräldrakooperativ läsåret 2013/14 Varje förskola har enligt skollagen ansvar för att systematiskt och kontinuerligt planera, följa upp och utveckla utbildningen.

Läs mer

Kvalitetsarbete för Stjärnsunds förskola/fritidshem period 3 (jan mars), läsåret 2014.

Kvalitetsarbete för Stjärnsunds förskola/fritidshem period 3 (jan mars), läsåret 2014. Kvalitetsarbete för Stjärnsunds förskola/fritidshem period 3 (jan mars), läsåret 2014. 1 Systematiskt kvalitetsarbete Enligt Skollagen (SFS 2010:800) ska varje huvudman inom skolväsendet på huvudmannanivå

Läs mer

Plan mot diskriminering och kränkande behandling Samt Likabehandlingsplan 2014/2015. Muskötens förskola

Plan mot diskriminering och kränkande behandling Samt Likabehandlingsplan 2014/2015. Muskötens förskola Plan mot diskriminering och kränkande behandling Samt Likabehandlingsplan 2014/2015 Muskötens förskola Förskola Musköten Ansvariga för planen Det övergripande ansvaret för planen ligger på förskolechef

Läs mer

Världsarvsförskolan Likabehandlingsplan Plan mot diskriminering och kränkande behandling 2013

Världsarvsförskolan Likabehandlingsplan Plan mot diskriminering och kränkande behandling 2013 Världsarvsförskolan Likabehandlingsplan Plan mot diskriminering och kränkande behandling 2013 Den här planen har tagits fram för att stödja och synliggöra arbetet med att främja barns och elevers lika

Läs mer

Kvalitetsarbete för Smedby förskola period 3 (jan mars), läsåret

Kvalitetsarbete för Smedby förskola period 3 (jan mars), läsåret Kvalitetsarbete för Smedby förskola period 3 (jan mars), läsåret 2013-2014. 1 Systematiskt kvalitetsarbete Enligt Skollagen (SFS 2010:800) ska varje huvudman inom skolväsendet på huvudmannanivå systematiskt

Läs mer

Kvalitetsarbete för grundskolan Smedby skola period 4 (april juni), läsåret

Kvalitetsarbete för grundskolan Smedby skola period 4 (april juni), läsåret Kvalitetsarbete för grundskolan Smedby skola period 4 (april juni), läsåret 2013-2014 1 Systematiskt kvalitetsarbete Enligt Skollagen (SFS 2010:800) ska varje huvudman inom skolväsendet på huvudmannanivå

Läs mer

Brukarstyrelsemöte Roslättsskolan Svedala Kommun 2014-01-28 Plats: Roslättsskolan, Svedala

Brukarstyrelsemöte Roslättsskolan Svedala Kommun 2014-01-28 Plats: Roslättsskolan, Svedala Brukarstyrelsemöte Roslättsskolan Svedala Kommun 2014-01-28 Plats: Roslättsskolan, Svedala Närvarande: Närvarande (F) Anna-Lena Silow Närvarande (F) Katrine Borgelin Närvarande (F) Annika Hansdotter Närvarande

Läs mer

ESKILSTUNA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Barn- och utbildningsförvaltningen Sammanträdesdatum Sida Lokala styrelsen Hammargärdet 2011-10-05 1

ESKILSTUNA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Barn- och utbildningsförvaltningen Sammanträdesdatum Sida Lokala styrelsen Hammargärdet 2011-10-05 1 Lokala styrelsen Hammargärdet 2011-10-05 1 Plats och tid Hammargärdet, kl 17.00 19.00 Närvarande Lena Ek Ann-Sofie Gustafsson Helena Hall Blixt Daniel Tidefjärd Malin Persson Inger Winqvist Gadd Pernilla

Läs mer

Likabehandlingsplan. Plan mot diskriminering och kränkande behandling. Nolhagens förskola

Likabehandlingsplan. Plan mot diskriminering och kränkande behandling. Nolhagens förskola Likabehandlingsplan Plan mot diskriminering och kränkande behandling Nolhagens förskola Läsår 2017-2018 Innehåll Innehåll... 1 Grunduppgifter... 3 Utvärdering... 4 Främjande insatser... 5 Kartläggning...

Läs mer

Tjällmo skola och fritids plan mot diskriminering och kränkande behandling läsåret

Tjällmo skola och fritids plan mot diskriminering och kränkande behandling läsåret Tjällmo skola och fritids plan mot diskriminering och kränkande behandling läsåret 2016-2017 Grunduppgifter Verksamhetsformer som omfattas av planen Grundskola och fritidshem a för planen Rektor är ansvarig

Läs mer

Enhetens arbetsplan för Tortunaskolan

Enhetens arbetsplan för Tortunaskolan Enhetens arbetsplan för Tortunaskolan Förskoleklass år 6 Fritidshemmet Läsåret 2013-2014 1. Kunskaps- och utvecklingsuppdrag Förskoleklass I Västerås stad ska övergången mellan förskola och skola leda

Läs mer

Enhetsrådsmöte 2012-11-15

Enhetsrådsmöte 2012-11-15 Aspenäsenheten Enhetsrådsmöte 2012-11-15 Aspenässkolan, (biblioteket) klockan 18.00-20.00 Presentation av mötesdeltagare; Anki Lundin, förskolechef, ordförande på gemensamma mötet. Christina Ottoson, rektor

Läs mer

Skogsbackens plan mot diskriminering och kränkande behandling

Skogsbackens plan mot diskriminering och kränkande behandling Skogsbackens plan mot diskriminering och kränkande behandling Verksamhetsformer som omfattas av planen: Förskoleverksamhet Läsår: 14-15 Grunduppgifter Verksamhetsformer som omfattas av planen Förskoleverksamhet

Läs mer

Föräldrasamverkan; samråd och lokala styrelser inom Bildningsförvaltningen

Föräldrasamverkan; samråd och lokala styrelser inom Bildningsförvaltningen Datum: 2013-12-05 Bildningsförvaltningen Föräldrasamverkan; samråd och lokala styrelser inom Bildningsförvaltningen Bakgrund Skollagen (2010:800) som gäller från och med den 1 juli 2011 innebär ändrade

Läs mer

Förskolan Älvans plan mot diskriminering och kränkande behandling

Förskolan Älvans plan mot diskriminering och kränkande behandling Förskolan Älvans plan mot diskriminering och kränkande behandling Grunduppgifter Ansvariga för planen: Förskolechef Pedagogisk utvecklare/pedagogista Förskolans förskollärare Vår vision Att visa respekt

Läs mer

Plan mot diskriminering och kränkande behandling Mogärdeskolan F-6

Plan mot diskriminering och kränkande behandling Mogärdeskolan F-6 2014-12-01 Plan mot diskriminering och kränkande behandling Mogärdeskolan F-6 Verksamhetsformer som omfattas av planen: Grundskola F-6 och fritidshemmet Läsår: 2014/2015 Planen gäller till 2015-11-30 Vetlanda

Läs mer

Förskolan Hjorten/Fritidshemmet Växthusets plan mot diskriminering och kränkande behandling

Förskolan Hjorten/Fritidshemmet Växthusets plan mot diskriminering och kränkande behandling Förskolan Hjorten/Fritidshemmet Växthusets plan mot diskriminering och kränkande behandling Planen grundar sig på bestämmelser i 14a kap. skollagen (1985:1100), diskrimineringslagen (2008:567) och och

Läs mer

Upplands Väsby kommun

Upplands Väsby kommun Upplands Väsby kommun Må Bra Förskolor AB Gläntan - Föräldrar Förskola 70 respondenter Kundundersökning 2015 Pilen Marknadsundersökningar Mars 2015 Det går inte att visa bilden för tillfället. Våga Visa

Läs mer

Glemmingebro förskola och fritidshems plan mot diskriminering och kränkande behandling

Glemmingebro förskola och fritidshems plan mot diskriminering och kränkande behandling Glemmingebro förskola och fritidshems plan mot diskriminering och kränkande behandling Verksamhetsformer som omfattas av planen Förskoleverksamhet och fritidshemsverksamhet Läsår 2015 1/8 Grunduppgifter

Läs mer

Nacka kommun. Kundundersökning 2015. Gröna huset - Föräldrar Förskola. Pilen Marknadsundersökningar Mars 2015. 45 respondenter

Nacka kommun. Kundundersökning 2015. Gröna huset - Föräldrar Förskola. Pilen Marknadsundersökningar Mars 2015. 45 respondenter Nacka kommun Gröna huset - Föräldrar Förskola 45 respondenter Kundundersökning 215 Pilen Marknadsundersökningar Mars 215 Våga Visa 215, sida 1 Om undersökningen Bakgrund Tio kommuner i Stockholms län genomför

Läs mer

Kvalitetsarbete för förskolan Smultronstället period 3 läsåret 2014-2015.

Kvalitetsarbete för förskolan Smultronstället period 3 läsåret 2014-2015. Kvalitetsarbete för förskolan Smultronstället period 3 läsåret 2014-2015. 1 Systematiskt kvalitetsarbete Enligt Skollagen (SFS 2010:800) ska varje huvudman inom skolväsendet på huvuvdmannanivå systematiskt

Läs mer

Protokoll från Styrelsemöte Vinir Islandshästförening 28 oktober 2014

Protokoll från Styrelsemöte Vinir Islandshästförening 28 oktober 2014 Protokoll från Styrelsemöte Vinir Islandshästförening 28 oktober 2014 Närvarande: Ej närvarande: Karin Andersson, ordförande Agneta Lindmark, sekreterare Giesela Magnusson, kassör Elin Wallenbring, ledamot

Läs mer

Minnesanteckningar. Typ av möte: Mötesdatum: Plats: Rådet för frågor kring funktionsnedsättning kl STH Jelgava

Minnesanteckningar. Typ av möte: Mötesdatum: Plats: Rådet för frågor kring funktionsnedsättning kl STH Jelgava 1 (5) Minnesanteckningar Typ av möte: Mötesdatum: Plats: Rådet för frågor kring funktionsnedsättning 2013-10-02 kl.18-20 STH Jelgava Närvarande: Elisabeth Därth ordförande, Andreas Falk 2:e vice ordförande,

Läs mer

Mo skolas plan mot diskriminering och kränkande behandlings plan mot diskriminering och kränkande behandling

Mo skolas plan mot diskriminering och kränkande behandlings plan mot diskriminering och kränkande behandling Mo skolas plan mot diskriminering och kränkande behandlings plan mot diskriminering och kränkande behandling Verksamhetsformer som omfattas av planen Förskoleklass, skola årskurs 1-5 och fritidshem Läsår

Läs mer

Barn- och utbildningsförvaltningen Sammanträdesdatum Sida Lokala styrelsen Hammargärdet 2014-04-02 1. Anders Bernhardsson förälder

Barn- och utbildningsförvaltningen Sammanträdesdatum Sida Lokala styrelsen Hammargärdet 2014-04-02 1. Anders Bernhardsson förälder Lokala styrelsen Hammargärdet 2014-04-02 1 Plats och tid Hammargärdet kl. 17.00-19.00 Närvarande Helena Hall Blixt Helena Ekman Daniel Bohlin Pernilla Olebring Anders Bernhardsson Maud Lundström personal

Läs mer

Elevråd - så här gör man Studiehandledning

Elevråd - så här gör man Studiehandledning Elevråd - så här gör man Studiehandledning Vision: Ambitionen med Medix filmer är att fler elever ska uppfylla en större del av målen för årskursen. Alla elever har olika inlärningsstilar. Genom att tillhandahålla

Läs mer

Verksamhetsråd. Riktlinjer. Riktlinjer. Antagen av Utskottet för Lärande Dokumentansvarig i förvaltningen Förvaltningsområdeschef.

Verksamhetsråd. Riktlinjer. Riktlinjer. Antagen av Utskottet för Lärande Dokumentansvarig i förvaltningen Förvaltningsområdeschef. Verksamhetsråd Dokumenttyp Giltighetstid fr. o. m. t. o. m. 2017-09-11 - Gäller tills vidare Gäller för målgruppen Förvaltningsområde lärande Antagen av Utskottet för Lärande Dokumentansvarig i förvaltningen

Läs mer

STORFORS KOMMUN. Kroppaskolan Årskurs 1 3

STORFORS KOMMUN. Kroppaskolan Årskurs 1 3 STORFORS KOMMUN Kroppaskolan Årskurs 1 3 Lokal arbetsplan Läsåret 2016-2017 Inledning: Kroppaskolan ligger i Storfors tätort och innefattar förskoleklass årskurs 3 samt fritidshem. Skolan har totalt 136

Läs mer

Kvalitetsarbete för grundskolan (Jonsboskolan) period 4 (april juni), läsåret 2013/2014.

Kvalitetsarbete för grundskolan (Jonsboskolan) period 4 (april juni), läsåret 2013/2014. Kvalitetsarbete för grundskolan (Jonsboskolan) period 4 (april juni), läsåret 2013/2014. 1 Systematiskt kvalitetsarbete Enligt Skollagen (SFS 2010:800) ska varje huvudman inom skolväsendet på huvudmannanivå

Läs mer

Likabehandlingsplan mot diskriminering och kränkande behandling

Likabehandlingsplan mot diskriminering och kränkande behandling Likabehandlingsplan mot diskriminering och kränkande behandling Nolhagens förskola Läsår 2016/2017 Grunduppgifter... 3 Utvärdering... 5 Främjande insatser... 6 Kartläggning... 7 Förebyggande åtgärder...

Läs mer

Värmdö kommun. Kundundersökning Gustaf - Föräldrar Förskola. Pilen Marknadsundersökningar Mars respondenter

Värmdö kommun. Kundundersökning Gustaf - Föräldrar Förskola. Pilen Marknadsundersökningar Mars respondenter Värmdö kommun Gustaf - Föräldrar Förskola 2 respondenter Kundundersökning 215 Pilen Marknadsundersökningar Mars 215 Våga Visa 215, sida 1 Om undersökningen Bakgrund Tio kommuner i Stockholms län genomför

Läs mer

SMEDJEBACKENS KOMMUN Familje- och utbildningsförvaltningen

SMEDJEBACKENS KOMMUN Familje- och utbildningsförvaltningen SMEDJEBACKENS KOMMUN 2011-11-30 Familje- och utbildningsförvaltningen Smedjebackens Södra utbildningsområde Minnesanteckningar från Enhetsråd 2011-11-25 Närvarande: Personal: Fredrik Hedlund Helene Nyman

Läs mer

Ersättare Sven-Erik Sjölund (S) Magdalena Fagerhov (KD) Eva Andersson (SD)

Ersättare Sven-Erik Sjölund (S) Magdalena Fagerhov (KD) Eva Andersson (SD) SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(21) Plats och tid Kommunkontoret i Bergsjö, tisdagen den 16 april 2019 kl 08:15 Beslutande Anette Nybom (S), Ordförande Lisa Bergman Östman (C), 1:e vice ordförande Stefan Bergh

Läs mer

Lokal arbetsplan 2013/2014. Kilbergets förskola

Lokal arbetsplan 2013/2014. Kilbergets förskola Lokal arbetsplan 2013/2014 Kilbergets förskola Vår förskola består av fyra avdelningar, två avdelningar för barn mellan 1-3 år och två avdelningar för barn mellan 3-5 år. På Kilbergets förskola arbetar

Läs mer

Hallsbergs kommun Kultur- och utbildningsförvaltningen. Arbetsplaner Förskolan Tallbacken 2013 2014

Hallsbergs kommun Kultur- och utbildningsförvaltningen. Arbetsplaner Förskolan Tallbacken 2013 2014 Hallsbergs kommun Kultur- och utbildningsförvaltningen Arbetsplaner Förskolan Tallbacken 2013 2014 Inledning Detta är Förskolan Tallbackens arbetsplaner för 2013 2014. Här beskriver vi hur vi arbetar mot

Läs mer

Holma förskolas plan mot diskriminering och kränkande behandling

Holma förskolas plan mot diskriminering och kränkande behandling Holma förskolas plan mot diskriminering och kränkande behandling Verksamhetsformer som omfattas av planen Förskoleverksamhet Läsår 2016/2017 1/8 Grunduppgifter Verksamhetsformer som omfattas av planen

Läs mer

Plan mot diskriminering och kränkande behandling Skolenhet F-9 Hasslarödsskolan

Plan mot diskriminering och kränkande behandling Skolenhet F-9 Hasslarödsskolan Plan mot diskriminering och kränkande behandling 2017 Skolenhet F-9 Hasslarödsskolan Innehållsförteckning Grunduppgifter... 4 Verksamhetsformer som omfattas av planen... 4 Vår vision... 4 Planen gäller

Läs mer

Barn- och utbildningsnämnden 2014-06-23 1. 31:ans Glass och Kök, Hästholmen Måndagen den 23 juni 2014, klockan 09:00-10:30

Barn- och utbildningsnämnden 2014-06-23 1. 31:ans Glass och Kök, Hästholmen Måndagen den 23 juni 2014, klockan 09:00-10:30 2014-06-23 1 Plats och tid Beslutande Frånvarande Övriga deltagande 31:ans Glass och Kök, Hästholmen Måndagen den 23 juni 2014, klockan 09:00-10:30 Håkan Johansson (M), ordförande Annicki Oscarsson (KD),

Läs mer

Plan mot diskriminering och kränkande behandling samt Likabehandlingsplan 2014/2015. Mariagårdens förskola

Plan mot diskriminering och kränkande behandling samt Likabehandlingsplan 2014/2015. Mariagårdens förskola Plan mot diskriminering och kränkande behandling samt Likabehandlingsplan 2014/2015 Mariagårdens förskola Förskola Mariagården Ansvariga för planen Det övergripande ansvaret för planen ligger på förskolechef

Läs mer

Protokoll för den lokala styrelsen på Brunnsängskolan

Protokoll för den lokala styrelsen på Brunnsängskolan Protokoll för den lokala styrelsen på Brunnsängskolan Dag: Plats: 4:e November Brunnsängskolans konferensrum Tid: 18:00-20:30 Närvarande: Gudmund Rosenqvist Rektor Susanna Gentil-Fierro Personalrepresentant

Läs mer

BLCS Styrelsemöte nr 4 2009 Blodcancerföreningen Stockholms Län

BLCS Styrelsemöte nr 4 2009 Blodcancerföreningen Stockholms Län 1(5) BLCS Styrelsemöte nr 4 2009 Blodcancerföreningen Stockholms Län Styrelsemöte nr 4 2009 2009-03-26 kl 18.00 20.30 Mötesplats: Sturegatan 4, 5 tr, Sundbyberg Närvarande: Özge Özen Zink, Catarina Larson,

Läs mer

Lokal arbetsplan för förskolan i Östra Färs 2014

Lokal arbetsplan för förskolan i Östra Färs 2014 Lokal arbetsplan för förskolan i Östra Färs 2014 Elisabeth Hammarqvist-Arlefalk Rektor och Förskolechef Östra Färs enheten består av förskolor och skolor i Vanstad och Lövestad Trygghet, ansvar, empati

Läs mer

LOKAL ARBETSPLAN FÖRSKOLAN KARLAVAGNEN

LOKAL ARBETSPLAN FÖRSKOLAN KARLAVAGNEN LOKAL ARBETSPLAN FÖRSKOLAN KARLAVAGNEN HÖSTEN 2013 Förskolan regleras i skollagen och har Skolverket som tillsynsmyndighet. Sedan 1 augusti 1998 finns en läroplan för förskolan, Lpfö 98. Läroplanen är

Läs mer

Broängsskolans plan mot diskriminering och kränkande behandling. Verksamhetsformer som omfattas av planen: Grundskola F-9 samt fritidshem Läsår: 2015

Broängsskolans plan mot diskriminering och kränkande behandling. Verksamhetsformer som omfattas av planen: Grundskola F-9 samt fritidshem Läsår: 2015 Broängsskolans plan mot diskriminering och kränkande behandling Verksamhetsformer som omfattas av planen: Grundskola F-9 samt fritidshem Läsår: 2015 Grunduppgifter Verksamhetsformer som omfattas av planen

Läs mer

Protokoll fört vid styrelsemöte för Buns lokala styrelse i Östra- Ljungby/Stidsvig

Protokoll fört vid styrelsemöte för Buns lokala styrelse i Östra- Ljungby/Stidsvig L o k a l a S t y r e l s e n En samverkansgrupp mellan föräldrar och skola Sida 1 av 3 Protokoll fört vid styrelsemöte för Buns lokala styrelse i Östra- Ljungby/Stidsvig Plats: Pilagårdsskolan i Östra-Ljungby

Läs mer

Kvalitetsarbete för Västerby skola period 2 (okt dec), läsåret

Kvalitetsarbete för Västerby skola period 2 (okt dec), läsåret Kvalitetsarbete för Västerby skola period 2 (okt dec), läsåret 2013-2014. 1 Systematiskt kvalitetsarbete Enligt Skollagen (SFS 2010:800) ska varje huvudman inom skolväsendet på huvuvdmannanivå systematiskt

Läs mer

Kvalitetsarbete för Fritidshemmet Piraten period 1 (juli-sept), läsåret 2013/2014

Kvalitetsarbete för Fritidshemmet Piraten period 1 (juli-sept), läsåret 2013/2014 Kvalitetsarbete för Fritidshemmet Piraten period 1 (juli-sept), läsåret 2013/2014 1 Systematiskt kvalitetsarbete Enligt Skollagen (SFS 2010:800) ska varje huvudman inom skolväsendet på huvudmannanivå systematiskt

Läs mer

Förskolan Högkullens plan mot diskriminering och kränkande behandling

Förskolan Högkullens plan mot diskriminering och kränkande behandling Förskolan Högkullens plan mot diskriminering och kränkande behandling Grunduppgifter Verksamhetsformer som omfattas av planen Förskoleverksamhet Ansvariga för planen Förskolechef Agneta Ekberg och arbetslagsledare

Läs mer

Catharina Lebel, elevhälsochef Barbro Johansson, socialchef Katarina Blomstrand, sakkunnig Malin Törnquist, nämndsekreterare

Catharina Lebel, elevhälsochef Barbro Johansson, socialchef Katarina Blomstrand, sakkunnig Malin Törnquist, nämndsekreterare Kommunala handikapprådet 2016-09-07 1 Plats och tid Beslutande Kommunhuset, Dragonvägen 86. Lokal: Vilundarummet Onsdagen den 7 september, klockan 10.09-11.30 Ledamöter: Anders Rosén (V), ordf. Henrik

Läs mer

Gårdby skola och fritidshems plan mot diskriminering och kränkande behandling

Gårdby skola och fritidshems plan mot diskriminering och kränkande behandling Gårdby skola och fritidshems plan mot diskriminering och kränkande behandling Verksamhetsformer som omfattas av planen: Skola och fritidshem Läsår: 2014/2015 Grunduppgifter Verksamhetsformer som omfattas

Läs mer

Kvalitetsarbete för Hjortonmyren period 2 (okt dec), läsåret 2014-2105.

Kvalitetsarbete för Hjortonmyren period 2 (okt dec), läsåret 2014-2105. Kvalitetsarbete för Hjortonmyren period 2 (okt dec), läsåret 2014-2105. 1 Systematiskt kvalitetsarbete Enligt Skollagen (SFS 2010:800) ska varje huvudman inom skolväsendet på huvudmannanivå systematiskt

Läs mer

Verksamhetens namn och inriktning: Ormbacka förskola. Förskoleverksamhet barn 1-5 år Namn på rektor/förskolechef: Göran Krok, förskolechef

Verksamhetens namn och inriktning: Ormbacka förskola. Förskoleverksamhet barn 1-5 år Namn på rektor/förskolechef: Göran Krok, förskolechef År för rapport: 2014 Organisationsenhet: Ormbacka förskola (E) Kvalitetsredovisning Förskola Verksamhetens namn och inriktning: Ormbacka förskola. Förskoleverksamhet barn 1-5 år Namn på rektor/förskolechef:

Läs mer

Upplands Väsby kommun

Upplands Väsby kommun Upplands Väsby kommun Må Bra Förskolor AB Sanda Ängar - Föräldrar Förskola 116 respondenter Kundundersökning 2015 Pilen Marknadsundersökningar Mars 2015 Våga Visa 2015, sida 1 Om undersökningen Bakgrund

Läs mer

Mål Vi vill att barnen utvecklar sin förmåga att visa hänsyn och respekt mot varandra.

Mål Vi vill att barnen utvecklar sin förmåga att visa hänsyn och respekt mot varandra. Läsåret 2012/2013 Arbetsplan Normer och värden Vi vill att barnen utvecklar sin förmåga att visa hänsyn och respekt mot varandra. Vi upplever att det är en del konflikter i barngruppen. Barnen utesluter

Läs mer