Anslutningsplan Kommunalförbundet Sydarkivera. Medlemskap. Genomföra anslutning. Anslutningsöverenskommelse.

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Anslutningsplan Kommunalförbundet Sydarkivera. Medlemskap. Genomföra anslutning. Anslutningsöverenskommelse."

Transkript

1 Anslutningsplan 2017 Kommunalförbundet Planen beskriver det praktiska arbetet med att ansluta kommunerna Bromölla, Höör, Olofström, Osby, Oskarshamn, Vimmerby och Östra Göinge som förbundsmedlemmar. Medlemskap Avsiktsförklaring Anslutningsöverenskommelse Genomföra anslutning SYDARKIVERA.SE Båtsmanstorget Växjö, Sverige SIDAN 1 (16)

2 Innehåll 1 INLEDNING Godkännande Om dokumentet Ändringshantering shantering IDÉ OCH MÅL Bakgrund Idé Mål Avgränsningar UNDERLAG RESULTAT AKTIVITETER OCH TIDPLAN Översiktlig aktivitetsplan Stöd och samordning Fördjupad nulägesanalys Sammanställa systemlista Inventering äldre digitalt material 10 6 ORGANISATION Projektorganisation, bemanning Utrustning och lokaler ARBETSFORMER Dokumenthantering Sekretess och säkerhet Information och kommunikation Rapportering Mötesstruktur Avvikelse och ändringshantering RISKER RESURSER OCH FINANSIERING Anslutande kommuner REFERENSER SYDARKIVERA.SE Båtsmanstorget Växjö, Sverige SIDAN 2 (16)

3 3 1 Inledning 1.1 Godkännande Anslutningsplanen godkänns av: Beställare: Mats Porsklev förbundschef mats.porsklev@sydarkivera.se Utförare: Anki Heimonen arkivarie/utbildare anki.heimonen@sydarkivera.se it-arkivarie alexander.kurtz@sydarkivera.se 1.2 Om dokumentet Anslutningsplanen beskriver planerade aktiviteter i samband med anslutning av nya förbundsmedlemmar. 1.3 Ändringshantering Ändringar beslutas av s förbundschef efter samråd med kontaktpersoner hos anslutande kommuner.

4 4 1.4 shantering Utgåva Kommentarer Första utkast för diskussion om anslutningsprocessen (EJ) Reviderat utkast efter arbetsdag 4 augusti (AK och EJ) Reviderat utkast efter möte Anki, Alexander, Elin i samband med planeringsdag (EJ) Reviderat utkast för synpunkter att dela med kontaktpersoner och arkivfunktioner hos anslutande kommuner (AK, AH, EJ) Publicerad version 2 Idé och mål 2.1 Bakgrund Kommunalförbundet bildades den 1 januari 2015 av 10 kommuner och ett regionförbund i Kronoberg och Blekinge. Bromölla, Hässleholms, Höörs, Kristianstads, Oskarshamns, Olofströms, Osby, Vimmerby och Östra Göinge kommuner har efter inlämnad avsiktsförklaring godkänts som medlemmar i kommunalförbundet. t behandlades vid s förbundsfullmäktige den 1 april Beslutet var att kommunerna godkändes som medlemmar i kommunalförbundet och en ny bilaga ett i förbundsordningen godkändes (Protokoll från s förbundsfullmäktige , 7) Blekinge Olofström: har vid möten med kommunchef Iréne Robertsson och administrativchef Anna-Karin Johansen informerat om sin verksamhet och möjligheten att ansluta nya förbundsmedlemmar. Beslut om att underteckna en avsiktsförklaring har tagits den 29 september 173 i kommunstyrelsen i Olofström och undertecknad avsiktsförklaring har inlämnats den 27 oktober Anslutningsöverenskommelse har undertecknats den 30 november Kalmar län Kommunerna i Kalmar län har tillsammans genomfört en förstudie om e-arkiv. Projektet inleddes den 1 maj 2014 och pågick i ett års tid. Under projektet samverkade man med det projekt om fördjupad förstudie e-arkiv som bedrevs i Kronoberg/Blekinge. Under projekttiden hölls olika workshops. Även utbildningsinsatser med olika teman riktade till olika målgrupper genomfördes. Ett flertal organisationer utöver Kronoberg/Blekinge såsom Jönköping, Kalmar, Linköping, Örebro, Kommunalförbundet ITSAM, SKL och Myndigheten för samhällsskydd och beredskap (MSB), var inblandade i informationsutbyte under projekttiden.

5 5 Den 24 april 2015 hölls en slutkonferens för politiker, kommunchefer, kanslichefer, arkivarier med flera varvid berörda parter bland annat informerades om hur anslutningsprocessen till kommunalförbundet går till. Anslutningsprocessen redovisades även vid projektets slutredovisning för kommuncheferna den 28 maj. Den 31 augusti 2015 överlämnades projektdokumentationen till Regionförbundet i Kalmar län. Under projektet producerades sex delrapporter och en slutrapport. Efter projektavslut har två kompletteringar till slutrapporten tillkommit. Styrgruppen gav utifrån sitt uppdrag kommunchefsgruppen i Kalmar län två förslag till vägval. Oskarshamn: har vid möten med kommundirektör Rolf Persson och IT-chef Tomas Karlsson informerat om sin verksamhet och möjligheten att ansluta nya förbundsmedlemmar. Beslut om att underteckna en avsiktsförklaring har tagits den 16 februari 34 i kommunstyrelsen i Oskarshamn och undertecknad avsiktsförklaring har inlämnats den 3 mars Anslutningsöverenskommelse har undertecknats den 21 april 2016 och den 25 april 2016 av respektive parter. Oskarshamns kommun har aviserat önskemål om att avtala om förvaltning av analoga arkiv som anslutande tjänst, och samtidigt överlåta arkivmyndighetsansvar för de analoga arkiven. Vimmerby: Beslut om att underteckna en avsiktsförklaring har tagits den 15 mars 119 av kommunstyrelsen i Vimmerby och undertecknad avsiktsförklaring har inlämnats den 21 mars Anslutningsöverenskommelse har undertecknats den 7 september Skåne nordost Kommunerna i Skåne Nordost-samarbetet har under 2014 genomfört en gemensam förstudie om e-arkiv. Förstudien redovisades i en rapport daterad Förstudiens styrgrupp rekommenderade en större regional samverkan kring ett gemensamt e-arkiv och e-arkivfunktion. Motiveringen var att e-arkiv är en alldeles för stor och viktig fråga för enskilda kommuner och Skåne Nordost att hantera. Under förstudien genomfördes bland annat behovsanalys, nyttoanalys och systeminventering. Höör: har informerat om sin verksamhet och möjligheten att ansluta nya förbundsmedlemmar. Beslut om att underteckna en avsiktsförklaring har tagits den 14 mars 48 i kommunstyrelsen i Höör och undertecknad avsiktsförklaring har inlämnats den 17 mars Anslutningsöverenskommelse har undertecknats den 9 juni Bromölla: har informerat om sin verksamhet och möjligheten att ansluta nya förbundsmedlemmar. Beslut om att underteckna en avsiktsförklaring har tagits den 9 mars 60 av kommunstyrelsen i Bromölla och undertecknad avsiktsförklaring har inlämnats den 22 mars Anslutningsöverenskommelse har undertecknats den 9 september.

6 6 Hässleholm: har informerat om sin verksamhet och möjligheten att ansluta nya förbundsmedlemmar. Beslut om att underteckna en avsiktsförklaring har tagits den 30 mars 70 av kommunstyrelsen i Hässleholm och undertecknad avsiktsförklaring har inlämnats den 30 mars Hässleholms kommun har meddelat att de inte har budgeterat medel för anslutning Kommunen avser att i budgetplan för 2018 avsätta medel för anslutning. Kristianstad: har informerat om sin verksamhet och möjligheten att ansluta nya förbundsmedlemmar. Beslut om att underteckna en avsiktsförklaring har tagits den 23 mars 71 av kommunstyrelsen i Kristianstad och undertecknad avsiktsförklaring har inlämnats den 4 april Kristianstads kommun har meddelat att de inte har budgeterat medel för anslutning Osby: har informerat om sin verksamhet och möjligheten att ansluta nya förbundsmedlemmar. Beslut om att underteckna en avsiktsförklaring har tagits den 23 mars 51 i kommunstyrelsen i Osby och undertecknad avsiktsförklaring har inlämnats den 1 april Anslutningsöverenskommelse har undertecknats den 19 augusti Östra Göinge: har informerat om sin verksamhet och möjligheten att ansluta nya förbundsmedlemmar. Beslut om att underteckna en avsiktsförklaring har tagits den 9 mars 64 av kommunstyrelsen i Östra Göinge och undertecknad avsiktsförklaring har inlämnats den 21 mars Anslutningsöverenskommelse har undertecknats den 12 september Idé Anslutningen av nya medlemmar ska innebära ökad nytta för såväl nuvarande förbundsmedlemmar som anslutande kommuner, framförallt genom fördelning av gemensamma kostnader för personal och bevarandeplattform. Tanken är att under arbetet med anslutningen säkerställa insikt i konsekvenser för verksamheten, arbetet med att realisera nyttor och undvika risker som oförutsedda kostnader och oönskade konsekvenser för såväl s som anslutande organisationers verksamheter. 2.3 Mål Målet är att kommunerna som lämnat avsiktsförklaring ska inträda som förbundsmedlemmar i kommunalförbundet från och med Under anslutningen är målet att: Stödja anslutande kommuner under beslutsprocessen med att anta ny förbundsordning och välja politiska representanter samt för att upprätta anslutningsöverenskommelser. Slutföra och sammanställa fördjupad nulägesanalys.

7 7 Sammanställa systeminventeringar som underlag för planering av arkivleveranser. Inventera äldre digitalt material. 2.4 Avgränsningar Den formella beslutsprocessen hanteras av respektive kommun. Det gäller förbundsordning, att utse ledamöter, nytt arkivreglemente med flera formella beslut. s förbundschef planerar och genomför organisatoriska förändringar som föranleds av att nya förbundsmedlemmar tillkommer. Arbetet med att komplettera pågående leveransutredningar initieras om systeminventering visar att det behövs. Arbetet hanteras inom ramen för arbetet hos s leveransfunktion. Arbete med att genomföra leverans sker först efter slutgiltigt beslut om medlemskap och beslut i arkivreglemente att utse till arkivmyndighet. Detta är en del av förbundets bastjänster. Prioritering av leveranser hanteras av. Införande, förvaltning och utveckling av s digitala bevarandeplattform hanteras inom ramen för förbundets bastjänster. Anpassningar hanteras i takt med planering av arkivleveranser. Anslutande kommuner har möjlighet att delta vid aktiviteter och ta del av verksamheten när det gäller råd och stöd i den omfattning som framgår av anslutningsöverenskommelserna. Mer information om planerade aktiviteter finns i: Aktivitetsplan hösten 2016 Utbildningsplan hösten 2016 Dokumenten finns att hämta via Förberedelser som rör anslutande tjänster, t.ex. förvaltning av pappersarkiv, hanteras i särskild ordning tillsammans med berörda kommuner. Det är respektive anslutande kommun som vid behov initierar frågor om anslutande tjänster. Frågor som rör förbundsordning och andra styrande dokument för kommunalförbundet hanteras i enlighet med bestämmelserna i förbundsordningen. Analys av resultat från inventering av äldre digitalt material hanteras som en del av s ordinarie verksamhet under 2017.

8 8 3 Underlag Dokumentation från förstudier om E-arkiv Kalmar län och Skåne Nordost, i synnerhet: Översiktlig systeminventering i digital form (excel). Översiktlig nulägesanalys i rapporter från genomförda förstudier. Tillsynsrapporter, verksamhetsberättelser eller liknande från anslutande förbundsmedlemmars kommunarkiv om sådan dokumentation finns att ta del av. Mallar och uppgifter från s förvaltning: Mallar för fördjupad nulägesanalys. Rapport från fördjupad nulägesanalys Lista med kontaktpersoner hos anslutande förbundsmedlemmar. Kopior av beslut som fattas under beslutsprocesserna i respektive kommun (avsiktsförklaringar, anslutningsöverenskommelser, arkivreglementen med mera). 4 Resultat Resultatet som ska överlämnas till förbundschefen är: Rapport fördjupad nulägesanalys och erfarenheter från arbetet med anslutning. Uppdaterad systemlista Den fördjupade nulägesanalysen rapporteras till s förbundsstyrelse och redovisas i samband med ordinarie möten med kontaktpersoner och arkivfunktioner våren Aktiviteter och tidplan Anslutningen genomförs under perioden oktober 2016-december 2016 för medlemskap från 1 januari Förberedande arbete för uppstart har utförts av s personal under september. De planerade aktiviteterna beskrivs översiktligt nedan. Medlemskap Avsiktsförklaring Anslutningsöverenskommelse Genomföra anslutning - fördjupad nulägesanalys

9 9 5.1 Översiktlig aktivitetsplan Aktiviteter Sept Okt. Nov. Dec. Jan. Feb. Mars Förberedelser och planering Anslutningsöverenskommelser Stöd och samordning Fördjupad nulägesanalys, kommunbesök Sammanställa systemlista Slutrapport Inventering äldre digitalt material (ÄDM) Statusrapport, inventering ÄDM Rapportering 5.2 Stöd och samordning Uppstartsmöte med information till deltagare den 23 september i Hässleholm. Uppdatera vanligt förekommande frågor och svar på s externa webb. Kommunbesök och råd och stöd via telefon och e-post. 5.3 Fördjupad nulägesanalys Idén är att samla in underlag för planering av verksamheten. Målet är att besöka samtliga deltagande organisationer och dokumentera svar på frågor om arkiv och dokumenthantering. Besöken genomförs i oktober-november. Nulägesanalysen genomförs på samma sätt som den fördjupade nulägesanalys för s förbundsmedlemmar som genomfördes våren Detta för att resultatet ska bli jämförbart. Varje deltagande organisation bokar in en dag för kommunbesök i den lista som skickas ut. Under den aktuella dagen behövs tillgång till lokal för mötet och personal som kan svara på frågor om arkiv och dokumenthantering. Önskemål är att följande roller deltar under dagen: kanslichef/administrativ chef, arkivarie, arkivföreståndare, registrator, IT-chef och informationssäkerhetsansvarig. Kontaktpersoner ansvarar för att boka in möten och ordna lokal. Ett frågeformulär skickas ut för kännedom till samtliga deltagare tillsammans med förfrågan om bokning. Frågorna besvaras muntligt i samband med kommunträffen. Samordnare genomför besöken. Resultatet dokumenteras i rapporten. Den fördjupade nulägesanalysen är underlag för planering av s verksamhet. Rapporten beskriver anslutande kommuners behov av råd och stöd, överlämnande av digitala arkiv med mera. Det utgör också underlag för prioritering av leveranser och anpassning av s bevarandetjänster.

10 Sammanställa systemlista Underlag från genomförda systeminventeringar används som utgångspunkt för systemlistan. Ny, förenklad mall, för systemlista arbetas fram med grundläggande uppgifter om systemen som finns i kommunerna. Utskick till anslutande kommuner för att samla in uppdaterade uppgifter. Kontaktpersonerna utser en person som ansvarar för att komplettera systemlistan med aktuella uppgifter. Arbetet med att sammanställa och uppdatera systemlista genomförs under kvartal En särskild lista sammanställs med de kommuner som har Sofia IFO eller Omsorg VO/LSS (ett äldre verksamhetssystem som såldes av VM Data/Logica). har redan genomfört leveransutredning och tagit fram lösning för dessa system. Det finns även möjlighet att delta i pilotprojekt för att arkivera extern webb, för de kommuner som är på väg att byta webbplats. 5.5 Inventering äldre digitalt material Det kan finnas äldre digitalt material på fysiska lagringsmedia (disketter, kassetter) med information som är viktig att bevara. Det kan också vara så att information ska gallras enligt dokumenthanteringsplan eller att det behövs kompletterande gallringsbeslut för att kunna gallra det äldre digitala materialet. En inventering är det första steget för att kunna börja planera och prioritera hantering av det äldre digitala materialet. Inventering genomförs genom besök ute på plats hos anslutande förbundsmedlemmarnas förvaltningar och bolag. Inventeringen kompletterar tidigare genomförd inventering hos befintliga förbundsmedlemmar. Syftet är att ska kunna komma fram till lösning för hur det äldre digitala materialet ska hanteras Projektorganisation och bemanning Samordnare för anslutningen, huvudansvarig och Anki Heimonen, biträdande samordnare Resurspersoner hos Anders Danielsson och Magdalena Nordin ansvarar för kompetensöverföring och deltar i arbetet med fördjupad nulägesanalys. Mårten Lindstrand, Elin Jonsson och Annie Olandersson deltar i arbetet med att sammanställa systemlista. Victor Öhrnberg ansvarar för inventering av äldre digitalt material.

11 Samrådsgrupp för kontaktpersoner Samrådsgrupp för att hantera förankring hos anslutande kommuner samt för att säkerställa att de resurser som behövs finns tillgängliga. Kontaktpersonerna ska ha en ledande befattning eftersom rollen innebär ansvar för att se till att nödvändiga beslut fattas och tillsätta resurser. Kommun Kontakt E-post Bromölla Bo Johansson, kanslichef Höör Gunilla Skog, kanslichef Olofström Matilda Frigård, administrativ samordnare Osby Benny Nilsson, kanslichef/kommunjurist Oskarshamn Tomas Karlsson, it-chef Vimmerby Anna Erlandsson Karlsson, administrativ chef vimmerby.se Östra Göinge Mikael Torberntsson, utvecklingsstrateg Arbetsgrupp Deltagare i arbetsgrupp ska: Bistå samordnare i arbetet med inhämtande av dokumentation med mera Delta vid möten Lämna synpunkter på utkast och förslag Hålla sig informerad/ta del av dokumentation/utkast som skickas ut. Kommun Kontakt E-post Bromölla Hans-Jörgen Kapitan hansjorgen.kapitan@bromolla.se Höör Magnus Nilsson magnus.k.nilsson@hoor.se Olofström Johnny Juliusson johnny.juliusson@olofstrom.se Osby Håkan Dahlbeck hakan.dahlbeck@osby.se Oskarshamn Karin Lokrantz Nilsson karin.lokrantz@oskarshamn.se Vimmerby Yvonne Karlsson yvonne.karlsson@vimmerby.se Östra Göinge Maria Södergård maria.sodergard@ostragoinge.se Utrustning och lokaler Lokal för arbetsmöten Växjö, Båtsmanstorget 2. Respektive deltagande organisation ombesörjer lokal i samband med kommunträffar.

12 12 7 Arbetsformer 7.1 Dokumenthantering Dokumenten identifieras av dokumentnamn, datum och utgåva. Handläggare måste framgå av varje dokument. Samtliga original registreras och arkiveras hos kommunalförbundet. Digitala kopior av utkast finns tillgängliga via Yammer. Dokumentation gallras enligt dokumenthanteringsplan. Rapporterade dokument publiceras på webben Sekretess och säkerhet Alla inkomna och upprättade dokument är allmän handling. Dokumentationen förväntas inte innehålla uppgifter som omfattas av sekretess. Allmänna handlingar publiceras eller lämnas ut på begäran. 7.3 Information och kommunikation Fortlöpande information till projektmedlemmar via gemensam projektarbetsplats på webben (Yammer). Genomgång av Yammer och inställningar sker i samband med planerade möten. Information via e-post som komplement. Extern information via s externa webb. Inlägg till s nyhetsbrev skickas ut en gång i kvartalet. Samordnare skriver korta inlägg till nyhetsbrevet om arbetet med anslutningar. 7.4 Rapportering Den rapporterande projektdokumentationen består av följande dokument: Anslutningsplan Lägesrapporter inför möte med förbundsstyrelsen Protokoll från genomförda avstämnings- och arbetsmöten Slutrapport med fördjupad nulägesanalys Samtliga dokument kommer att finnas tillgängliga via projektets webbsida på Vid behov tar projektet fram distributionslistor för ovanstående dokument. I annat fall skall projektmedlemmarna aktivt söka upp önskad information. 7.5 Mötesstruktur Uppstartsmöte 23 september med både samrådsgrupp och arbetsgrupp. avstämning med samrådsgrupp via webb: 27 oktober kl november kl

13 13 Arbetsmöte en gång i månaden med arbetsgruppen på plats i Växjö: 18 oktober (heldag) 22 november (heldag) Information i samband med ordinarie möten med s förbundsstyrelse och förbundsfullmäktige under projektperioden. Anslutande kommuner har möjlighet att delta vid gemensamma samrådsmöten med kontaktpersoner och arkivträffar. Avstämningsmöten internt inom i samband med ordinarie mötesdagar förste tisdagen i månaden. I övrigt avstämningar via telefon och webb vid behov. Redovisning i samband ordinarie informationsträffar våren Avvikelse och ändringshantering Beslut om ändringar fattas av förbundschef efter samråd med kontaktpersoner. Förändringar i organisationen dokumenteras av samordnare. Förändringar rapporteras till förbundschefen.

14 14 8 Risker 1) Kompetensbortfall, bortfall av nyckelpersoner. Nyanställda eller vakanta tjänster hos anslutande förbundsmedlemmar. Effekten: Bristande förankring och förståelse för arbetet med anslutning. Utdragen anslutningsprocess. Sannolikhet: Hög Åtgärd: Gemensamma arbetsdagar, informationsinsatser och utbildning. Besök och personlig kontakt. 2) Samarbetsproblem orsakade av bristande förståelse för olika arbetssätt i kommunerna och olika samverkansinitiativ. Effekt: Arbetet drar ut på tiden och berörda kommer inte fram till samma målbild. Missnöje med samarbetet. Sannolikhet: Medel Åtgärd: Deltagande vid gemensamma samrådsmöten för kontaktpersoner och arkivfunktioner. Informationsinsatser till olika målgrupper. 3) Bristande intern förankring hos anslutande förbundsmedlemmar. Glapp i förankringen mellan politiker/tjänstemän. Effekt: Motvilja/oförståelse/ointresse för syftet till anslutning. Sannolikhet: Hög Åtgärd: Enkelt informationsmaterial att använda för förankring. Besök på plats hos kommunerna. Nyttorealisering. 4) Kommunikationskanaler fungerar inte som avsett. Information når inte ut till rätt mottagare, missförstås eller blir inte läst. Effekt: Svårigheter med att samla in underlag, bristande deltagande vid möten, nödvändiga beslut fattas inte i rätt tid. Sannolikhet: Medel Åtgärd: Använda flera kommunikationskanaler (skrift/bild/muntligt). Vissa möten personliga/på plats. Uppföljning och påminnelser. 5) Otydlig ansvarsfördelning och oklara roller. Effekt: Oklart vem som ansvarar för vad och vad som förväntas utföras av olika personer och grupper. Sannolikhet: Medel Åtgärd: Kommunicering av dokumentation som beskriver ansvarsfördelning och roller.

15 15 9 Resurser och finansiering % Anki Heimonen 20 % Anders Danielsson 10 % Victor Öhrnberg 25 % Övriga resurspersoner sammanlagt ca 20 % Kostnaderna för personal + overhead (inklusive omkostnader för aktiviteter): Samordnare och omkostnader för anslutningen finansieras genom anslutningsavgiften som uppgår till omkring (anslutningsavgiften är beräknad på 7 kommuner och 4 kr/kommuninvånare i enlighet med nu gällande förbundsordning, ej inkluderat Hässleholm och Kristianstad). 9.2 Anslutande kommuner Kontaktpersoner: timmar under perioden. Arbetsgrupp, omkring en arbetsdag i månaden (5 %). I samband med fördjupad nulägesanalys behöver kanslichef, arkivarie/arkivföreståndare, it-chef, registrator/registratorer och informationssäkerhetsansvariga avsätta tid för att delta på möte på plats i respektive kommun (mötestid ca 5 timmar). Kostnader för arbetstid, resor med mera finansieras av respektive anslutande kommun.

16 16 10 Referenser Strategisk tillsynsplan för perioden arkiv och informationshantering (SARK ), Rapport fördjupad nulägesanalys (SARK ), Nyttorealiseringsplan Etapp 1 år ,, (dnr SARK ), Verksamhetsbeskrivning gemensam arkivorganisation beslutsunderlag till avsiktsförklaring (dnr KS/2013:550), Konceptstudie gemensamt e-arkiv, Växjö kommun,

Anslutningsplan Kommunalförbundet Sydarkivera. Medlemskap. Genomföra anslutning. Anslutningsöverenskommelse.

Anslutningsplan Kommunalförbundet Sydarkivera. Medlemskap. Genomföra anslutning. Anslutningsöverenskommelse. ANSLUTNINGSPLAN DATUM DNR SARK.2017.28 HANDLÄGGARE ANKI HEIMONEN Anslutningsplan 2018 Kommunalförbundet Planen beskriver det praktiska arbetet med att ansluta kommunerna Borgholm, Eslöv, Hässleholm, Hörby,

Läs mer

Anslutningsrapport 2017

Anslutningsrapport 2017 RAPPORT DATUM DNR SARK 2016.23 HANDLÄGGARE ALEXANDER KURTZ Anslutningsrapport 2017 Anslutning av kommunerna Bromölla, Höör, Olofström, Osby, Oskarshamn, Vimmerby och Östra Göinge till Kommunalförbundet

Läs mer

Anslutningsrapport 2017

Anslutningsrapport 2017 RAPPORT DATUM DNR SARK 2016.23 HANDLÄGGARE ALEXANDER KURTZ Anslutningsrapport 2017 Anslutning av kommunerna Bromölla, Höör, Olofström, Osby, Oskarshamn, Vimmerby och Östra Göinge till Kommunalförbundet

Läs mer

earkiv Kalmar län Slutredovisning av projektet och dess resultat Anki Heimonen, projektledare 1

earkiv Kalmar län Slutredovisning av projektet och dess resultat Anki Heimonen, projektledare 1 earkiv Kalmar län Slutredovisning av projektet och dess resultat 2015-05- 29 Anki Heimonen, projektledare 1 Projektets syfte och mål Sy$et med projektet är a1 höja kunskapen, kompetensen och medvetenheten

Läs mer

Förbundsstyrelsen Datum för anslags nedtagande. Sydarkiveras kontor. Utdragsbestyrkande

Förbundsstyrelsen Datum för anslags nedtagande. Sydarkiveras kontor. Utdragsbestyrkande SIDAN 1 (15) Plats och tid Sydarkivera sammanträdesrum Växjö fredagen den 3 mars 2017 kl.10.00 12.15 Beslutande och närvarande ersättare Per Ribacke (S), ordf., Alvesta Magnus Gunnarsson (M), Ljungby Ingemar

Läs mer

Rapport. Arkivera Mera Städa Närarkiv RAPPORT Båtsmanstorget Växjö, Sverige SYDARKIVERA.SE

Rapport. Arkivera Mera Städa Närarkiv RAPPORT Båtsmanstorget Växjö, Sverige SYDARKIVERA.SE RAPPORT DATUM DNR HANDLÄGGARE MAGNUS HEIMONEN Rapport SYDARKIVERA.SE 0470-34 96 30 Båtsmanstorget 2 352 30 Växjö, Sverige SIDAN 1 (6) 2 Innehåll 1 INLEDNING... 3 1.1 Godkännande... 3 1.2 Tidsperiod...

Läs mer

E-arkiv Kronoberg och Blekinge

E-arkiv Kronoberg och Blekinge Dnr Elin Jonsson arkivarie Tel. 0470-413 07 Förstudie E-arkiv Kronoberg och Blekinge - Projektplan KOMMUNKANSLIET Kommunledningsförvaltningen 1 (12) Postadress Box 1222, 351 12 Växjö Besöksadress Västra

Läs mer

Mats Porsklev, sekreterare Magdalena Nordin, tillsynsarkivarie Elin Jonsson, bevarandestrateg

Mats Porsklev, sekreterare Magdalena Nordin, tillsynsarkivarie Elin Jonsson, bevarandestrateg SIDAN 1 (11) Plats och tid Sydarkivera sammanträdesrum Växjö fredagen den 1 april 2016 kl. 10.00 11.30 Beslutande och närvarande ersättare Närvarande ej beslutande ersättare Börje Dovstad (L), Karlskrona,

Läs mer

E-arkiv Kronoberg och Blekinge

E-arkiv Kronoberg och Blekinge ÄRENDE Dnr KS/2014:68 Konceptstudie 2014 E-arkiv Kronoberg och Blekinge - plan KOMMUNKANSLIET Kommunledningsförvaltningen 1 (19) Postadress Box 1222, 351 12 Växjö Besöksadress Västra Esplanaden 18 Tel.

Läs mer

Allt skall upplevas korrekt.

Allt skall upplevas korrekt. Det får inte finnas några tveksamheter till att lämna information (ibland mycket personlig) eller misstänkliggöra ett taget beslut från någon av våra verksamheter. Allt skall upplevas korrekt. Kommunalförbundet

Läs mer

earkiv Kalmar län PROJEKTPLAN Version 1.0 Beställare Styrgruppens ordförande Projektledare Dokumenttyp Projektplan Område Projekt

earkiv Kalmar län PROJEKTPLAN Version 1.0 Beställare Styrgruppens ordförande Projektledare Dokumenttyp Projektplan Område Projekt plan earkiv Kalmar län PROJEKTPLAN Version 1.0 Ort och datum Ort och datum Beställare Styrgruppens ordförande ledare Anki Heimonen 0494-197 34 2014-06-17 1.0 1 (15) ID referens Innehållsförteckning 1 Inledning

Läs mer

Ingegerd Lenander (KD) Bo Johansson (S), Ronneby tjg. ers. Mats Porsklev, sekreterare Magdalena Nordin, tillsynsarkivarie

Ingegerd Lenander (KD) Bo Johansson (S), Ronneby tjg. ers. Mats Porsklev, sekreterare Magdalena Nordin, tillsynsarkivarie SIDAN 1 (10) Plats och tid Sydarkivera sammanträdesrum Växjö fredagen den 4 november 2016 kl. 10.00 11.47 Beslutande och närvarande ersättare Börje Dovstad (L), Karlskrona, ordf. Annika Stacke (L), Växjö,

Läs mer

Förbundsstyrelsen Datum för anslags nedtagande. Sydarkiveras kontor. Utdragsbestyrkande

Förbundsstyrelsen Datum för anslags nedtagande. Sydarkiveras kontor. Utdragsbestyrkande SIDAN 1 (16) Plats och tid Sydarkivera sammanträdesrum Alvesta fredagen den 2 mars 2017 kl. 10.00 14.00 Beslutande och närvarande ersättare Per Ribacke (S), ordf., Alvesta Magnus Gunnarsson (M), Ljungby

Läs mer

Mats Porsklev, sekreterare Magdalena Nordin, tillsynsarkivarie Elin Jonsson, bevarandestrateg

Mats Porsklev, sekreterare Magdalena Nordin, tillsynsarkivarie Elin Jonsson, bevarandestrateg SIDAN 1 (16) Plats och tid Sydarkivera sammanträdesrum Växjö fredagen den 7 oktober 2016 kl.10.00 12.25 Beslutande och närvarande ersättare Per Ribacke (S), ordf., Alvesta Magnus Gunnarsson (M), Ljungby

Läs mer

Ingegerd Lenander (KD), Markaryd

Ingegerd Lenander (KD), Markaryd SIDAN 1 (9) Plats och tid Sydarkivera sammanträdesrum Alvesta fredagen den 1 juni 2018 kl. 10.00 12.00 Beslutande och närvarande ersättare Per Ribacke (S), ordf., Alvesta Börje Dovstad (L), Karlskrona

Läs mer

Förbundsstyrelsen (21)

Förbundsstyrelsen (21) Förbundsstyrelsen 2015-05-29 1 (21) Plats och tid Sydarkivera sammanträdesrum fredagen den 29 maj 2015 kl.09.15-11.00. Beslutande Per Ribacke (S), Alvesta, ordförande Nils Ingmar Thorell (FP), Ronneby,

Läs mer

Ekonomisk budget med verksamhetsmål

Ekonomisk budget med verksamhetsmål Dokumentansvarig Organisation Mats Porsklev Sydarkivera Ärende Budget 2018 plan 2019 2020 Telefon 0470 34 96 31 Datum 2018 02 20 Version 1.0 Sida 1 av 4 Ekonomisk budget med verksamhetsmål 2019 01 01 2019

Läs mer

Förbundsstyrelsen Datum för anslags nedtagande. Sydarkiveras kontor. Utdragsbestyrkande

Förbundsstyrelsen Datum för anslags nedtagande. Sydarkiveras kontor. Utdragsbestyrkande SIDAN 1 (16) Plats och tid Sydarkivera sammanträdesrum Växjö fredagen den 2 juni 2017 kl.10.00 12.00 Beslutande och närvarande ersättare Per Ribacke (S), ordf., Alvesta Magnus Gunnarsson (M), Ljungby 14-24

Läs mer

Yttrande över Sydarkiveras remiss "Analoga arkiv"

Yttrande över Sydarkiveras remiss Analoga arkiv TJÄNSTESKRIVELSE 1(2) Datum Diarienummer 2018-10-05 KLK 2018/561 Handläggare Arkivarie Sofie Niemi Kommunstyrelsen Sofie.Niemi@hassleholm.se Yttrande över Sydarkiveras remiss "Analoga arkiv" Förslag till

Läs mer

Förbundsstyrelsen (17)

Förbundsstyrelsen (17) KOMMUNALFÖRBUNDET Förbundsstyrelsen 2015-12-04 1 (17) Plats och tid Sydarkivera sammanträdesrum fredagen den 4 december 2015 kl.09.15-11.35 Beslutande Övriga deltagande Per Ribacke (S), Alvesta, ordförande

Läs mer

Bilaga 5 Konceptstudie E-arkiv

Bilaga 5 Konceptstudie E-arkiv ägare 1 Bilaga 5 Konceptstudie E-arkiv Rapport från workshop om arkivtillsyn Arkivmyndigheten har i uppgift att ansvara för tillsyn över att myndigheterna bevarar och vårdar sina arkiv i enlighet med bestämmelserna

Läs mer

Kommunalförbundet Sydarkivera Strategisk tillsynsplan Arkiv och informationshantering

Kommunalförbundet Sydarkivera Strategisk tillsynsplan Arkiv och informationshantering Kommunalförbundet Strategisk tillsynsplan 2016-2022 Arkiv och informationshantering 1 shantering Utgåva Kommentar 0.1 2014-11-27 Första utkast efter workshop i Kalmar 20 november 2014. 0.2 2015-10-16 Andra

Läs mer

Diarienr KFN 2013.0096 Version 1.0. Fö rstudie E-Arkiv. Pröjektplan

Diarienr KFN 2013.0096 Version 1.0. Fö rstudie E-Arkiv. Pröjektplan Fördjupad förstudie 1 Fö rstudie E-Arkiv Pröjektplan Ett samarbetspröjekt mellan Kumla Kömmun, Askersunds Kömmun, Laxa Kömmun, Lekebergs Kömmun, Hallsbergs Kömmun öch Karlsköga Kömmun Fördjupad förstudie

Läs mer

Rapport fördjupad nulägesanalys

Rapport fördjupad nulägesanalys RAPPORT Handläggare Telefon Datum Dnr Elin Jonsson och 0470 349 633 2015 06 01 SARK.2015.7 Magdalena Nordin Rapport fördjupad nulägesanalys Sammanfattning Den här rapporten innehåller en fördjupad nulägesanalys

Läs mer

E-arkiv Kronoberg och Blekinge

E-arkiv Kronoberg och Blekinge Elin Jonsson arkivarie Tel. 0470-413 07 Fördjupad förstudie hösten 2013 Reviderad version E-arkiv Kronoberg och Blekinge - Projektplan KOMMUNKANSLIET Kommunledningsförvaltningen 1 (20) Postadress Box 1222,

Läs mer

ATT FASTSTÄLLA ARKIVANSVAR OCH ARKIVORGANISATION. en handledning för myndigheter i Västra Götalandsregionen och Göteborgs Stad

ATT FASTSTÄLLA ARKIVANSVAR OCH ARKIVORGANISATION. en handledning för myndigheter i Västra Götalandsregionen och Göteborgs Stad ATT FASTSTÄLLA ARKIVANSVAR OCH ARKIVORGANISATION en handledning för myndigheter i Västra Götalandsregionen och Göteborgs Stad I denna serie har även utkommit Att planera, utföra och drifta arkivlokaler

Läs mer

Mats Porsklev, sekreterare Magdalena Nordin, tillsynsarkivarie Sven-Erik Svensson, revisor

Mats Porsklev, sekreterare Magdalena Nordin, tillsynsarkivarie Sven-Erik Svensson, revisor SIDAN 1 (14) Plats och tid Sydarkivera sammanträdesrum Växjö fredagen den 31 mars 2017 kl. 10.00 11.20 Beslutande och närvarande ersättare Börje Dovstad (L), Karlskrona, ordf. Annika Stacke (L), Växjö,

Läs mer

Sydarkivera - Verksamhetsbeskrivning

Sydarkivera - Verksamhetsbeskrivning - Verksamhetsbeskrivning Kommunalförbundet har bildats av kommunerna Alvesta, Karlskrona, Karlshamn, Lessebo, Ljungby, Markaryd, Ronneby, Tingsryd, Växjö, Älmhult samt Region Blekinge. Förbundets uppdrag

Läs mer

Delårsrapport Förvaltningsberättelse... 2 Resultaträkning... 8 Balansräkning... 8 Noter... 9 Underskrifter...

Delårsrapport Förvaltningsberättelse... 2 Resultaträkning... 8 Balansräkning... 8 Noter... 9 Underskrifter... Dokumentansvarig Organisation Sydarkivera Telefon 0470-34 96 31 Mats Porsklev Ärende Ekonomiska mål, riktlinjer & rapporter 2016 (SARK.2016.31) Datum 2016-08-30 Version 1.0 Sida 1 av 12 Delårsrapport 2016-01-01

Läs mer

SYDARKIVERA Sammanträdesdatum Sida

SYDARKIVERA Sammanträdesdatum Sida Kommunalförbundsfullmäktige 2015-10-23 1 (14) Plats och tid Sydarkivera sammanträdesrum Växjö fredagen den 23 oktober 2015 kl.10.00 11.40. Beslutande och närvarande ersättare Börje Dovstad (FP), Karlskrona,

Läs mer

Mats Porsklev, Sekreterare Magdalena Nordin, tillsynsarkivarie 1-11 Elin Jonsson, bevarandestrateg 9 Anne Karlsson (S) Ljungby

Mats Porsklev, Sekreterare Magdalena Nordin, tillsynsarkivarie 1-11 Elin Jonsson, bevarandestrateg 9 Anne Karlsson (S) Ljungby SIDAN 1 (20) Plats och tid Sydarkivera sammanträdesrum Växjö fredagen den 16 mars 2016 kl.10.00 12.15. Beslutande och närvarande ersättare Per Ribacke (S), ordf., Alvesta Annika Stacke (L) Växjö Börje

Läs mer

Förbundsstyrelsen Datum för anslags nedtagande. Sydarkiveras kontor. Utdragsbestyrkande

Förbundsstyrelsen Datum för anslags nedtagande. Sydarkiveras kontor. Utdragsbestyrkande SIDAN 1 (5) Plats och tid Sydarkivera sammanträdesrum Alvesta fredagen den 1 december 2017 kl.10.00 11.40 Beslutande och närvarande ersättare Per Ribacke (S), ordf., Alvesta Nils Ingmar Thorell (L), Ronneby

Läs mer

Sydarkiveras utveckling

Sydarkiveras utveckling RAPPORT DATUM DNR HANDLÄGGARE ELIN JONSSON s utveckling Slutrapport från projektet 2017 2018 SYDARKIVERA.SE 0472-39 10 00 Box 182 342 22 Alvesta, Sverige SIDAN 1 (27) Projekt s utveckling 2 Innehåll 1

Läs mer

VERKSAM BESKRIVNING. Instruktion för att upprätta en arkivbeskrivning

VERKSAM BESKRIVNING. Instruktion för att upprätta en arkivbeskrivning INSTRUKTION DATUM DNR SARK 2017:9 HANDLÄGGARE MAGDALENA NORDIN VERKSAM BESKRIVNING Instruktion för att upprätta en arkivbeskrivning Enligt både offentlighets- och sekretesslagen och arkivlagen ska varje

Läs mer

ATT FASTSTÄLLA ARKIVANSVAR & ARKIVORGANISATION

ATT FASTSTÄLLA ARKIVANSVAR & ARKIVORGANISATION ATT FASTSTÄLLA ARKIVANSVAR & ARKIVORGANISATION en handledning för myndigheter i Göteborgs Stad & Västra Götalandsregionen Version 2, 2013-02-26 INNEHÅLL INLEDNING... 3 1 MYNDIGHETENS ARKIVORGANISATION...

Läs mer

Kommunalförbundet Sydarkivera. Möte med kommuner i Kalmar Län den 2 september 2015

Kommunalförbundet Sydarkivera. Möte med kommuner i Kalmar Län den 2 september 2015 Kommunalförbundet Sydarkivera Möte med kommuner i Kalmar Län den 2 september 2015 Färdplan Projekt 2013-2014 Gemensam organisation 2015 Gemensamt arkivsystem 2017 Förbättrad tillgänglighet Kommunalförbund

Läs mer

Slutrapport från arkivinspektion

Slutrapport från arkivinspektion RAPPORT DATUM DNR SARK 2016.71 HANDLÄGGARE Slutrapport från arkivinspektion Avseende verksamhetsområdena: Vård och omsorg Socialt och ekonomiskt stöd SYDARKIVERA.SE 0470-34 96 30 Båtsmanstorget 2 352 30

Läs mer

Förenklad förstudie och samarbetsförslag

Förenklad förstudie och samarbetsförslag Tjänsteskrivelse -02-21 KFN 2013.0096 Handläggare: Annelie Henriksson Förenklad förstudie och samarbetsförslag Sammanfattning Arbetet med införande av e-arkiv i Karlskoga kommun har påbörjats under hösten

Läs mer

Utvärdering. Nyttorealisering 2016 RAPPORT Båtsmanstorget Växjö, Sverige SYDARKIVERA.SE

Utvärdering. Nyttorealisering 2016 RAPPORT Båtsmanstorget Växjö, Sverige SYDARKIVERA.SE RAPPORT DATUM 2017-02-09 DNR HANDLÄGGARE ELIN JONSSON Utvärdering Nyttorealisering 2016 SYDARKIVERA.SE 0470-34 96 30 Båtsmanstorget 2 352 30 Växjö, Sverige SIDAN 1 (18) 2 Innehåll 1 SAMMANFATTNING... 3

Läs mer

Slutrapport från arkivinspektion

Slutrapport från arkivinspektion RAPPORT DATUM DNR HANDLÄGGARE Magdalena Nordin Slutrapport från arkivinspektion Avseende verksamhetsområdena: Styrning och ledning Trygghet och - SYDARKIVERA.SE 0472-39 10 00 Box 182 342 22 Alvesta, Sverige

Läs mer

Förbundsstyrelsen (14)

Förbundsstyrelsen (14) Förbundsstyrelsen 2015-09-18 1 (14) Plats och tid Sydarkivera sammanträdesrum fredagen den 18 september 2015 kl.09.15-11.45. Beslutande Övriga deltagande Per Ribacke (S), Alvesta, ordförande Nils Ingmar

Läs mer

Verksamhetsplan 2017 VERKSAMHETSPLAN Växjö, Sverige Båtsmanstorget 2 SYDARKIVERA.SE

Verksamhetsplan 2017 VERKSAMHETSPLAN Växjö, Sverige Båtsmanstorget 2 SYDARKIVERA.SE VERKSAMHETSPLAN DATUM DNR SARK 2016:4 Användare Mats Porsklev Verksamhetsplan 2017 SYDARKIVERA.SE 0470-34 96 30 Båtsmanstorget 2 352 30 Växjö, Sverige SIDAN 1 (14) 0.7 2 Innehåll 1 INLEDNING... 3 2 VISION...

Läs mer

Arkivreglemente för Östra Göinge kommun

Arkivreglemente för Östra Göinge kommun Ansvarig Mikael Torberntsson, Stabschef Dokumentnamn KFS 67 - Arkivreglemente för Östra Göinge kommun Upprättad av Maria Södergård, Arkivarie Reviderad Berörda verksamheter Samtliga verksamheter Fastställd

Läs mer

Utveckling av Förvaltningsgemensam Specifikation (FGS) för personakter och patientjournaler. Projektdirektiv

Utveckling av Förvaltningsgemensam Specifikation (FGS) för personakter och patientjournaler. Projektdirektiv Anna Gillquist Sida: 1 (8) Utveckling av Förvaltningsgemensam Specifikation (FGS) för personakter och patientjournaler Projektdirektiv Anna Gillquist Sida: 2 (8) Godkännande av projektdirektiv Beställare/uppdragsgivare:

Läs mer

Verksamhetsplan 2015. Innehåll

Verksamhetsplan 2015. Innehåll Verksamhetsplan 2015 Den första tvåårsperioden med början 2015 används till att bygga upp och etablera verksamheten. Fokus under 2015 är i första hand att komma igång med det förebyggande arbetet med utbildning,

Läs mer

Digitala arkivleveranser

Digitala arkivleveranser Digitala arkivleveranser Hur Sydarkivera arbetar praktiskt inför leveranser Vad står vi inför? Vad behöver vi veta? Informationskartläggning Skyddsnivåer och skyddsåtgärder Workshopar Informationsplan

Läs mer

Bilaga 4 Konceptstudie e-arkiv

Bilaga 4 Konceptstudie e-arkiv ägare 1 Bilaga 4 Konceptstudie e-arkiv Rapport från workshop i Samrådsforum Parallellt med den politiska beslutsprocessen oktober-december påbörjades planeringen av verksamheten i den gemensamma arkivorganisationen

Läs mer

Dokumenttyp: Projekt: Projektnummer: Utfärdat av: Utf datum: Godkänt av : Godk datum:

Dokumenttyp: Projekt: Projektnummer: Utfärdat av: Utf datum: Godkänt av : Godk datum: Dokument nr: Version: Status: Sida: 1.00 (1)6 Dokumenttyp: Projekt: Projektnummer: Projektbeskrivning etjänster inom socialtjänsten Dokumentbeskrivning: Anslutning till den sammansatta basttjänsten SSBTEK

Läs mer

earkiv Kalmar län Rapport 1 - Nulägesanalys inom projekt earkiv Kalmar län hösten 2014 Version 1.0 Kisa 2014-12-10 Ort och datum

earkiv Kalmar län Rapport 1 - Nulägesanalys inom projekt earkiv Kalmar län hösten 2014 Version 1.0 Kisa 2014-12-10 Ort och datum earkiv Kalmar län 1 - Nulägesanalys inom projekt earkiv Kalmar län hösten 2014 Version 1.0 Kisa 2014-12-10 Ort och datum Anki Heimonen Projektledare 1 Bakgrund I uppdraget för projekt e-arkiv Kalmar län

Läs mer

Ett e arkiv värt att lita på

Ett e arkiv värt att lita på Ett e arkiv värt att lita på Arkivering i olika steg Medborgare Myndigheter Företag Verksamhetssystem Verksamhetsnära arkiv Slutarkiv Internationell standard Audit and Certification of Trustworthy Digital

Läs mer

Styrande dokument. Arkivreglemente för Oskarshamns kommun. Fastställd av kommunfullmäktige , 173

Styrande dokument. Arkivreglemente för Oskarshamns kommun. Fastställd av kommunfullmäktige , 173 Styrande dokument Arkivreglemente för Oskarshamns kommun Fastställd av kommunfullmäktige 2016-12-12, 173 Gäller från och med 2016-12-16 Ersätter "Arkivreglemente för Oskarshamns kommun" som fastställdes

Läs mer

B-samordningsprojektet och behovsanalysprocessen

B-samordningsprojektet och behovsanalysprocessen B-samordningsprojektet och behovsanalysprocessen 2016-01-19 Ingrid Nilsson ingrid.nilsson@folkhalsomyndigheten.se Bakgrund Varför ett projekt om B-samordning Samordningen är komplicerad inom B- pga av

Läs mer

~~

~~ SAMMANfRÄDESPROTOKOLL 1(6) Hissiaholms Plats och tid Beslutande Ledamöter Stadshuset, Sammanträdesrum l, 2016-03-30, kl. 13.30-17.20 Lena Wallentheim (S) ordförande Mats Sturesson (Q l:e vice ordförande

Läs mer

Förbundsstyrelsen Datum för anslags nedtagande. Sydarkiveras kontor. Utdragsbestyrkande

Förbundsstyrelsen Datum för anslags nedtagande. Sydarkiveras kontor. Utdragsbestyrkande SIDAN 1 (13) Plats och tid Sydarkivera sammanträdesrum Alvesta fredagen den 5 oktober 2018 kl. 10.00 11.45 Beslutande och närvarande ersättare Per Ribacke (S), ordf., Alvesta Börje Dovstad (L), Karlskrona

Läs mer

Mats Porsklev, Sekreterare Magdalena Nordin, tillsynsarkivarie Elin Jonsson, bevarandestrateg

Mats Porsklev, Sekreterare Magdalena Nordin, tillsynsarkivarie Elin Jonsson, bevarandestrateg SIDAN 1 (11) Plats och tid Sydarkivera sammanträdesrum Växjö fredagen den 13 maj 2016 kl.10.00 12.00 Beslutande och närvarande ersättare Per Ribacke (S), ordf., Alvesta Annika Stacke (L) Växjö Nils-Ingmar

Läs mer

ARKIVREGLEMENTE för Höörs kommun

ARKIVREGLEMENTE för Höörs kommun 2016-09-28 Magnus Nilsson 1 (8) ARKIVREGLEMENTE för Höörs kommun Information behövs både i dag och i framtiden. Den ska finnas till hands när den efterfrågas. Då behövs noggrann planering och säker förvaring.

Läs mer

Projektplan. Projektnamn: Förberedande insatser inom området e-arkiv - Systeminventering med informationsfokus. Upprättad av: Christian Jarnekrantz

Projektplan. Projektnamn: Förberedande insatser inom området e-arkiv - Systeminventering med informationsfokus. Upprättad av: Christian Jarnekrantz SKÅNE NORDVÄST SID 1 (9) Projektnamn: Förberedande insatser inom området e-arkiv - Systeminventering med informationsfokus Upprättad av: Christian Jarnekrantz Datum: 2013-11-22 Diarienummer: SID 2 (9)

Läs mer

Ekonomisk budget med verksamhetsmål

Ekonomisk budget med verksamhetsmål Dokumentansvarig Organisation Mats Porsklev Sydarkivera Ärende Budget 2018 plan 2019 2020 Telefon 0470 34 96 31 Datum 2018 02 20 Version 1.0 Sida 1 av 4 Ekonomisk budget med verksamhetsmål 2018 01 01 2018

Läs mer

FGS:erna i dag och hur får vi dem att bli fler (FGS = Förvaltningsgemensamma specifikationer)

FGS:erna i dag och hur får vi dem att bli fler (FGS = Förvaltningsgemensamma specifikationer) FGS:erna i dag och hur får vi dem att bli fler (FGS = Förvaltningsgemensamma specifikationer) 2016-10-13 Karin Bredenberg, Teknisk rådgivare, metadata, Riksarkivet Elin Jonsson, Bevarandestrateg, Sydarkivera

Läs mer

RFI ARKIVREDOVISNING. Kort beskrivning av Sydarkivera

RFI ARKIVREDOVISNING. Kort beskrivning av Sydarkivera RFI ARKIVREDOVISNING Kommunalförbundet Sydarkivera (Sydarkivera) inbjuder härmed till inlämnande av svar på denna RFI (Request for Information) avseende itstöd för arkivförteckning/arkivredovisning som

Läs mer

Kommunfullmäktige kallas till sammanträde

Kommunfullmäktige kallas till sammanträde KALLELSE/UNDERRÄTTELSE Sida 1 Kommunfullmäktige Datum 2016-09-02 Kommunfullmäktige kallas till sammanträde Datum och tid: 2016-09-12 kl. 18:00 Plats: Forum Vid förhinder kontakta: Moa Skyllberg Persson,

Läs mer

Arkivreglemente. för Borgholms kommun. Antaget av kommunfullmäktige (Ersätter tidigare arkivreglemente antaget )

Arkivreglemente. för Borgholms kommun. Antaget av kommunfullmäktige (Ersätter tidigare arkivreglemente antaget ) KOM M UNLEDNING Marie-Louise Johansson, 0485-880 18 marie-louise.johansson@borgholm.se 1(10) för Borgholms kommun Antaget av kommunfullmäktige 2017-12-18 195 (Ersätter tidigare arkivreglemente antaget

Läs mer

SKNV Vårt arbete med e-arkiv så 2015-02- 25

SKNV Vårt arbete med e-arkiv så 2015-02- 25 SKNV Vårt arbete med e-arkiv så långt 1 Förstudie mars november 2012 Fördjupad förstudie mars 2014 mars 2015 2 Lite bakgrund. Varför samarbete kring e- arkiv? - - - - Stort komplext område Kostnadskrävande

Läs mer

Anteckningar från arkivträff den 10 september

Anteckningar från arkivträff den 10 september Anteckningar från arkivträff den 10 september 1 Deltagare Niclas Rosenbalck, Älmhults kommun Anders Karlsson, Ronneby kommun Helene Blomquist, Lessebo kommun Kerstin Johansson, Växjö kommun Marie Ulmhed,

Läs mer

Lena Wallentheim (S), Hässleholm Henrik Thorsell(L), Vellinge. Sydarkiveras kontor, Värendsgatan 10, Alvesta kl.10.00

Lena Wallentheim (S), Hässleholm Henrik Thorsell(L), Vellinge. Sydarkiveras kontor, Värendsgatan 10, Alvesta kl.10.00 SIDAN 1 (11) Plats och tid Sydarkivera sammanträdesrum Alvesta fredagen den 9 november 2018 kl. 10.00 10.30 Beslutande och närvarande ersättare Börje Dovstad (L), Karlskrona, ordf. Annika Stacke (L), Växjö,

Läs mer

256 Arkivreglemente för Höörs kommun

256 Arkivreglemente för Höörs kommun PROTOKOLLSUTDRAG Sammanträdesdatum Sida 2016-08-29 1 (1) KOMMUNSTYRELSENS ARBETSUTSKOTT Dnr KSF 2016/417 256 Arkivreglemente för Höörs kommun Beslut Kommunstyrelsens arbetsutskott föreslår kommunstyrelsen

Läs mer

Trygg och säker i hemmet

Trygg och säker i hemmet Trygg och säker i hemmet Projektplan Agneta Aldor 2014-05-09 Innehållsförteckning 1 Inledning 3 1.1 Syfte med dokumentet 3 1.2 Ändringshistorik 3 2 Projektet, sammanfattning 3 2.1 Projektets omfattning

Läs mer

SYDARKIVERA Sammanträdesdatum Sida Förbundsstyrelsen (11) Sydarkivera sammanträdesrum fredagen den 13 mars 2015 kl

SYDARKIVERA Sammanträdesdatum Sida Förbundsstyrelsen (11) Sydarkivera sammanträdesrum fredagen den 13 mars 2015 kl Förbundsstyrelsen 2015-03-13 1 (11) Plats och tid Beslutande Sydarkivera sammanträdesrum fredagen den 13 mars 2015 kl.09.00-10.00. Per Ribacke (S), Alvesta, ordförande Nils Ingmar Thorell (FP), Ronneby,

Läs mer

SLUTRAPPORT Fördjupad förstudie e-arkiv

SLUTRAPPORT Fördjupad förstudie e-arkiv E-arkiv Kronoberg och Blekinge SLUTRAPPORT Fördjupad förstudie e-arkiv augusti 2013 februari 2014 ägare 2 Innehåll 1 Sammanfattning... 4 2 Bakgrund... 4 2.1 Allmänt om slutrapporten och den fördjupade

Läs mer

Projekthandbok. administrativa utvecklingsprojekt

Projekthandbok. administrativa utvecklingsprojekt administrativa utvecklingsprojekt Dokumentet uppdaterat oktober 2018 Innehållsförteckning 1. Syfte och bakgrund 3 2. Projekt som arbetsform 3 3. Projektportföljen kriterier och funktion 3 Projekt som inte

Läs mer

Strukturerad informationshantering

Strukturerad informationshantering Strukturerad informationshantering Sydarkivera Kommunalförbundet Sydarkivera är en gemensam arkivförvaltning och gemensam arkivmyndighet för Alvesta, Karlshamn, Karlskrona, Lessebo, Ljungby, Markaryd,

Läs mer

Johan Tegnhed, ord. Karin Strömberg, Samordningsförbundet i Jämtlands län

Johan Tegnhed, ord. Karin Strömberg, Samordningsförbundet i Jämtlands län Protokoll, datum: 2011-01-21 Plats: Sommarhagen, Arbetsförmedlingen, Östersund Tid: 13.00-17.00 Sidantal: 1(7) Försäkringskassan Kommuner Landsting Arbetsförmedling Charlott Ax, ord Per Sundin, ers Torsten

Läs mer

Ärenden till kommunstyrelsens sammanträde den 4 september 2018

Ärenden till kommunstyrelsens sammanträde den 4 september 2018 Kommunledningsutskottet - Beredande FÖRSLAG TILL BESLUT Sammanträdesdatum 2018-08-22 Sida 1 (1) Ärenden till kommunstyrelsens sammanträde den 4 september 2018 Dnr 2018/000942-106 Sydarkivera Ny förbundsordning

Läs mer

FÖRFATTNINGSSAMLING Arkivreglemente Utgivare: Kommunledningsförvaltningen Kansli Gäller från: Lagakraftvunnet beslut Antagen: KF 5,

FÖRFATTNINGSSAMLING Arkivreglemente Utgivare: Kommunledningsförvaltningen Kansli Gäller från: Lagakraftvunnet beslut Antagen: KF 5, Utgivare: Kommunledningsförvaltningen Kansli Gäller från: Lagakraftvunnet beslut Antagen: KF 5, 2016-02-15 Information behövs både i dag och i framtiden. Den ska finnas till hands när den efterfrågas.

Läs mer

Utsikt - Ett projekt kring missbruksproblematik och

Utsikt - Ett projekt kring missbruksproblematik och Innehåll 1. Inledning 4 1.1 Projektets bakgrund... 4 2 Projektbeskrivning 4 2.1 Uppdragsbeskrivning... 4 2.2 Syfte... 4 2.3 Mål... 4 2.4 Avgränsningar... 4 2.5 Framgångsfaktorer... 4 2.6 Risker... 5 Utsikt

Läs mer

Klassificering av information exempel och jämförelse. Anki Heimonen Kommunalförbundet ITSAM 2014 05 20

Klassificering av information exempel och jämförelse. Anki Heimonen Kommunalförbundet ITSAM 2014 05 20 Klassificering av information exempel och jämförelse Anki Heimonen Kommunalförbundet ITSAM 2014 05 20 ITSAM ett kommunalförbund Bildas 2008 6 kommuner i Östergötland och Kalmar län Hanterar telefoni, bredband,

Läs mer

Projektbeskrivning Projektnamn: Förorenad mark

Projektbeskrivning Projektnamn: Förorenad mark Projektbeskrivning Projektnamn: Förorenad mark Jessica Ewald, David Lalloo / 040-252057/252056 Jessica.bernfreedewald@lansstyrelsen.se David.lalloo@lansstyrelsen.se Datum 2010-05-30 1. Problembeskrivning

Läs mer

Handlingsplan Trisam 2016

Handlingsplan Trisam 2016 Handlingsplan Trisam 2016 Angelica Gabrielsson, processledare Trisam 2016-03-10 Processplan Trisam INNEHÅLLSFÖRTECKNING 1. GRUNDLÄGGANDE INFORMATION...3 1.1 Bakgrund...3 1.2 Syfte...4 2. MÅL...4 2.1 Övergripande

Läs mer

Förbundsordning SYDARKIVERA

Förbundsordning SYDARKIVERA Förbundsordning SYDARKIVERA 2016-04-01 Förbundsordning för kommunalförbundet SYDARKIVERA som sköter arkivläggning åt förbundsmedlemmar avseende IT-baserade verksamhetssystem, förvaltning av gemensamt arkivsystem,

Läs mer

Förstudie e-arkiv. Kronoberg och Blekinge

Förstudie e-arkiv. Kronoberg och Blekinge Förstudie e-arkiv Kronoberg och Blekinge Uppstartsmöte i Växjö 15 januari 2013 Marianne Dalesjö, kanslichef och Elin Jonsson, arkivarie Dagordning Mötet inleds (Marianne) Presentation av deltagare Presentation

Läs mer

Kalmar earkiv Kalmar län Komplettering till slutrapport. Version 2.0

Kalmar earkiv Kalmar län Komplettering till slutrapport. Version 2.0 Kalmar 20160115 Version 2.0 Innehåll 1 Inledning 3 2 Juridik 3 2.1 Programgruppens rekommendation till kommuncheferna... 4 3 Vanliga frågor (FAQ) 4 4 Ansvarsförhållande 5 5 SWOT-analys 7 5.1 Generella

Läs mer

SYDARKIVERA Sammanträdesdatum Sida Kommunalförbundsfullmäktige 2015-02-13 1 (11)

SYDARKIVERA Sammanträdesdatum Sida Kommunalförbundsfullmäktige 2015-02-13 1 (11) Kommunalförbundsfullmäktige 2015-02-13 1 (11) Plats och tid Smålands Museum i Växjö fredagen den 13 februari 2015 kl.14.00 14.30. Beslutande och närvarande ersättare Britta Lundén (S), Tingsryd, Ålderspresident

Läs mer

Handlingsprogram

Handlingsprogram HANDLINGSPROGRAM DATUM DNR SARK 2015:75 Användare Mats Porsklev Handlingsprogram 2017-2022 2015-2016 2017-2018 2019-2020 2021-2022 Digitalisering och forskarservice Förbättrat verksamhetsstöd Förbättrad

Läs mer

Resans gång. 2015 hur går vi vidare nu?

Resans gång. 2015 hur går vi vidare nu? Resans gång 2012 Nätverksmöten bland arkivarierna inom SkNo och Höör samt samtal med IT. 2013 Diskussioner med IT och chefsgruppen inom SkNo. Ansökan om EU-medel. 2014 förstudie, EU-projekt, medfinansiering

Läs mer

Mötesbok: Kommunfullmäktige ( ) Kommunfullmäktige. Datum: Plats: Sessionssalen. Kommentar:

Mötesbok: Kommunfullmäktige ( ) Kommunfullmäktige. Datum: Plats: Sessionssalen. Kommentar: Mötesbok: (2019-01-31) Datum: 2019-01-31 Plats: Sessionssalen Kommentar: Dagordning Rapport om beredningarnas arbete Upprop Val av justeringsmän samt tid och plats för justering Beslutsärenden 1/19 Upphävande

Läs mer

Dokument för Intern kontroll av löpande rutiner

Dokument för Intern kontroll av löpande rutiner Dokument för Intern kontroll av löpande rutiner Antagen av styrelsen 2015-03-06 1 INNEHÅLLSFÖRTECKNING SID 1 Ansökan om medel... 2 2 Genomförande av aktivitet... 2 3 Redovisning av medel beviljade av styrelsen...

Läs mer

Riktlinje för organisation och finansiering av projekt

Riktlinje för organisation och finansiering av projekt Riktlinje för organisation och finansiering av projekt tillhör Ett program för digital förnyelse The Capital of Scandinavia Innehåll 1 Inledning... 3 2 Styrning och ledning av projekt och portföljer...

Läs mer

Projektdirektiv. Kravspecifikation för en högskolegemensam virtuell lärandemiljö

Projektdirektiv. Kravspecifikation för en högskolegemensam virtuell lärandemiljö Projektdirektiv Kravspecifikation för en högskolegemensam virtuell lärandemiljö Revisionsinformation Utgåva Datum Kommentar Projektdirektiv 1.0 130930 Ursprunglig version Projektdirektiv 1.1 131004 Möte

Läs mer

Hur Sydarkivera långtidsbevarar digital information på ett säkert sätt

Hur Sydarkivera långtidsbevarar digital information på ett säkert sätt Hur Sydarkivera långtidsbevarar digital information på ett säkert sätt Tillit och system av säkerhetsåtgärder E-arkivorganisationen Sydarkivera Skyddsnivåer och skyddsåtgärder Workshopar, informationskartläggningar

Läs mer

ÅRSREDOVISNING 2015 KOMMUNALFÖRBUNDET SYDARKIVERA. Dnr: SARK

ÅRSREDOVISNING 2015 KOMMUNALFÖRBUNDET SYDARKIVERA. Dnr: SARK ÅRSREDOVISNING 2015 KOMMUNALFÖRBUNDET SYDARKIVERA Dnr: SARK.2015.85 Organisation INNEHÅLLSFÖRTECKNING Organisationsschema... 1 Bakgrund & sammanfattning... 2 Förvaltningsberättelse... 3 Måluppfyllelse...

Läs mer

Projektmodell. 1. Riktlinjer projektmodell 1 (6) 2010-03-12

Projektmodell. 1. Riktlinjer projektmodell 1 (6) 2010-03-12 12 1 (6) Projektmodell Projektmodell Projektmodell... 1 1. Riktlinjer projektmodell... 1 2. Projektförutsättningar... 2 2.1 Uppdragsgivaren... 2 2.2 Direktiv... 2 2.3 Förstudie... 2 2.4 Beslut... 2 2.5

Läs mer

FGS, ÖPPNA DATA OCH E-ARKIV

FGS, ÖPPNA DATA OCH E-ARKIV FGS, ÖPPNA DATA OCH E-ARKIV 30 MAJ 2017 Riksarkivet, Sveriges kommuner och landsting (SKL) och Kommunalförbundet Sydarkivera bjuder in till en spännande nätverksdag i anslutning till Offentliga rummet

Läs mer

Datum 2015-08-24 Version 1.0. Projektplan Regional samordning av ehälsa

Datum 2015-08-24 Version 1.0. Projektplan Regional samordning av ehälsa Datum 2015-08-24 Projektplan Regional samordning av ehälsa Innehåll BAKGRUND... 2 EFFEKTMÅL... 2 LEVERANSER... 2 OMFATTNING OCH AVGRÄNSNINGAR... 2 KRAV PÅ STYRGRUPP OCH OMVÄRLD... 3 METOD/ARBETSSÄTT...

Läs mer

Projekthandbok. för administrativa utvecklingsprojekt vid Uppsala universitet

Projekthandbok. för administrativa utvecklingsprojekt vid Uppsala universitet för administrativa utvecklingsprojekt vid Uppsala universitet Innehållsförteckning 1. Syfte och bakgrund 3 2. Projekt som arbetsform 3 3. Projektportföljen kriterier och funktion 3 Projekt som inte är

Läs mer

Kontaktsjuksköterska beslutsunderlag

Kontaktsjuksköterska beslutsunderlag 2012-12-10 Kontaktsjuksköterska beslutsunderlag Ett deluppdrag inom projektet Cancerstrategi Gävleborg UPPDRAGiL Landstinget Gävleborg Mall-ID 120920 Uppdragsdirektiv Innehållsförteckning 1 Grundläggande

Läs mer

Regionens revisorer Region Östergötland Arbetsordning

Regionens revisorer Region Östergötland Arbetsordning Regionens revisorer Region Östergötland Arbetsordning Antagen av regionens revisorer 2015-01-27 Innehållsförteckning 1 Inledning... 2 2 Ordförandes roll och arbetssätt... 2 3 Informell arbetsuppdelning

Läs mer

Projektplan för Enklare samråd enligt 12 kap 6 miljöbalken. Uppdrag. Bakgrund. Syfte (varför?)

Projektplan för Enklare samråd enligt 12 kap 6 miljöbalken. Uppdrag. Bakgrund. Syfte (varför?) Projektplan för Enklare samråd enligt 12 kap 6 miljöbalken Uppdrag 2019-01-10 Länsrådsgrupp 6 har gett i uppdrag åt Miljönätverket att driva Miljösamverkan Sverige och att inom ramen för det arbeta fram

Läs mer

FÖRFATTNINGSSAMLING BESLUT GÄLLER FR FLIK SID Ks 69/01 2001-05-18 Ks14 1

FÖRFATTNINGSSAMLING BESLUT GÄLLER FR FLIK SID Ks 69/01 2001-05-18 Ks14 1 HÄRJEDALENS KOMMUN FÖRFATTNINGSSAMLING BESLUT GÄLLER FR FLIK SID Ks 69/01 2001-05-18 Ks14 1 PROJEKTPOLICY Denna projektpolicy syftar till att göra projektarbete som arbetsform effektivt samt att ange riktlinjer

Läs mer

Sydarkiveras bastjänster Underlag för verksamhetsutveckling

Sydarkiveras bastjänster Underlag för verksamhetsutveckling Sydarkiveras bastjänster Underlag för verksamhetsutveckling Remissversion svar senast 15 februari 2018 Sydarkiveras förbundsstyrelse beslutade 2017 06 02, 17 att ge förvaltningen i uppdrag att driva projektet

Läs mer