Förbundsstyrelsen Datum för anslags nedtagande. Sydarkiveras kontor. Utdragsbestyrkande

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Förbundsstyrelsen Datum för anslags nedtagande. Sydarkiveras kontor. Utdragsbestyrkande"

Transkript

1 SIDAN 1 (16) Plats och tid Sydarkivera sammanträdesrum Växjö fredagen den 2 juni 2017 kl Beslutande och närvarande ersättare Per Ribacke (S), ordf., Alvesta Magnus Gunnarsson (M), Ljungby Börje Dovstad (L), Karlskrona Annika Stacke (L), Växjö Annika Westerlund (S), Karlshamn Nils Ingmar Thorell (L), Ronneby Kristina Brundin (S), Lessebo, tjg. ers. Ingegerd Lenander (KD), Markaryd, tjg. ers Närvarande ej beslutande ersättare Ingegerd Lenander (KD), Markaryd Bo Johansson (S), Ronneby Övriga deltagare Mats Porsklev, sekreterare Magdalena Nordin, tillsynsarkivarie Elin Jonsson, bevarandestrateg Utses att justera Justeringens plats och tid Annika Stacke (L) fredagen den 9 juni 2017 Sydarkiveras kontor Underskrifter Sekreterare Mats Porsklev Paragrafer Ordförande Per Ribacke (S) Justerande Annika Stacke (L) ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Organ Förbundsstyrelsen Sammanträdesdatum Datum för anslags uppsättande Förvaringsplats för protokollet Datum för anslags nedtagande Sydarkiveras kontor Underskrift

2 SIDAN 2 (16) 14 Dnr. Sark Ekonomi - rapport Administrationen har tagit fram en ekonomisk rapport till och med den 30 april. Ekonomisk rapport per den 30 april 2017 Rapporten godkänns och läggs till handlingarna.

3 SIDAN 3 (16) 15 Dnr. Sark Behörighet för attest- och kontrasignation Administrationen har tagit fram förslag till behörighet för attest och kontrasignation. Behörighet och attester from den 2 juni Förslag till behörighet- och attester från och med den 2 juni godkänns med följande tillägg: Från Växjö kommuns löneenhet, Systemförvaltare Ulla Nilsson, lönekonsult Tommy Persson, lönekonsult Eva Ferm, lönekonsult Pia Nilsson, verksamhetsutvecklare Susanne Johansson för utanordning av löner. Samtliga berörda.

4 SIDAN 4 (16) 16 Dnr. Sark Förbundspolicy, samlat dokument för ett antal policyområden Administrationen har tagit fram förslag till ett samlat dokument för ett antal policyområden, en så kallad förbundspolicy. Diskuteras på mötet några förslag till kompletteringar och förändringar. Förbundspolicy daterad Förvaltningen får i uppdrag att göra de förändringar som diskuterades på mötet och skriva riktlinjer enligt diskussion. Policydokumentet bör vara färdigt till fullmäktige i november.

5 SIDAN 5 (16) 17 Dnr. Sark Sydarkiveras framtid - gemensam målbild för förbundets utveckling, projekt Många frågor har inkommit till förvaltningen om överlämnande av arkivmyndighetsansvar till Sydarkivera. Förvaltningen har därför tagit fram ett förslag till projekt. Projektet syftar till att uppnå en samsyn inom förbundet när det gäller förbundets utveckling och omfattning/avgränsning av bastjänster och anslutande tjänster. Projektet genomförs som en del i nyttorealiseringsprocessen. Det är dags för ett omtag med att identifiera och specificera nyttor med en gemensam arkivorganisation utifrån: Förbundets utökning av medlemmar och anslutande tjänster. Påverkan genom händelser i omvärlden och juridiska frågor som uppkommit efter förbundets start. Erfarenheter från genomförd uppföljning av realiserade nyttor Förslag till projekt daterat Förvaltningen ges i uppdrag att driva föreslaget projekt tillsammans med förbundsmedlemmarna enligt föreslagen modell. Samtliga förbundsmedlemmar

6 SIDAN 6 (16) 18 Dnr. Sark Rapport lansering av bevarandeplattform och valv Bevarandeplattformen är klar och de första leveranserna är genomförda. Det är arkivering av medlemmarnas Webb. Första veckan i juni sker omlokalisering av plattformen till vår nya lokal i Alvesta. Rapport, Etablering digital bevarandeplattform daterad Rapporten godkänns och läggs till handlingarna.

7 SIDAN 7 (16) 19 Dnr. Sark Tillsynsrapport Råd och Stöd 2016 Tillsynsrapport daterad Rapporten godkänns och läggs till handlingarna.

8 SIDAN 8 (16) 20 Dnr. Sark Extern Webb leveranser inriktning Förvaltningen har sedan våren 2016 arbetat med att utreda arkivering av förbundsmedlemmarnas externa webbsidor. En provinsamling genomfördes I Sydarkiveras verksamhetsplan (dnr SARK ) är mål för 2017 att etablera rutiner för årlig arkivering av förbundsmedlemmars externa webbplatser. Utkast till rapport från utredning av långsiktigt digitalt bevarande av externa webbplatser har skickats ut till förbundsmedlemmarna för synpunkter och komplettering under sommaren. Tjänsteskrivelse om extern Webb leveranser daterad Förbundsstyrelsen beslutar att förvaltningen genomför planerad insamling av förbundsmedlemmarnas externa webbplatser och utarbetar rutiner för insamling och visning i samarbete med förbundsmedlemmarna.

9 SIDAN 9 (16) 21 Dnr. Sark Äldre digitalt material leveranser inriktning Inventering av äldre digitalt material genomfördes hos förbundsmedlemmarna under åren och hittills under Syftet var att kartlägga hur mycket information som förvaras hos anslutande kommuner i form av äldre digitalt material. Det är information som idag inte finns tillgängligt på kommunernas nuvarande servrar. Inventeringen var det första steget för att kunna börja planera och prioritera hantering av materialet. En delredovisning har skett i samband med avrapportering av arbetet med att ansluta nya förbundsmedlemmar inför Tjänsteskrivelse om extern Webb leveranser daterad Förvaltningen ges uppdrag enligt nedan: Etablera en tjänst för att hantera det äldre digitala materialet Påbörja insamling av det äldre digitala materialet Noterar information om analoga audio- och videoupptagningar samt mikrokort

10 SIDAN 10 (16) 22 Dnr. Sark Gamla diarier/databaser leveranser inriktning Förbundsmedlemmar har under året aviserat behov av att avveckla och överföra registerbaserad information från äldre diarier och verksamhetssystem. Datalagring hanteras för dessa system med hjälp av relationsdatabaser. Sydarkivera har med anledning av detta startat upp en leveransutredning för att hitta ett hållbart lösningsförslag. Riksarkivet har under många år tagit emot löpande leveranser av uttag från relationsdatabaser från olika statliga myndigheter som till exempel Statistiska centralbyrån (SCB). Riksarkivet har initierat ett arbete för att utveckla Förvaltningsgemensam specifikation (FGS) för databaser. Det finns två etablerade metoder för arkivering av databaser: Uttag som teckenseparerade textfiler med dokumentation av tabeller, fält och relationer i Xml-format. Specifikation framtagen av Norska Riksarkivet (ADDML) Verktyg för bevarande av relationsdatabaser som utvecklats av Schweiziska Riksarkivet (SIARD) Tjänsteskrivelse om gamla diarier leveranser daterad Förvaltningen får i uppdrag att: Etablera en tjänst för att hantera arkivering av äldre databaser. Tillsammans med Riksarkivet m.fl. partners delta i förberedelser för gemensamt projekt för att ta fram FGS för databaser.

11 SIDAN 11 (16) 23 Dnr. Sark Gallringsbeslut (Sydarkiveras förvaltningsarkiv ) Arkivbildning och gallring inom kommuner och landsting styrs av Arkivlagen (1990:782). Gallring innebär avsiktlig och planmässig förstöring av handlingar, och därmed inskränks allmänhetens rätt att ta del av dessa. Eftersom en myndighet är skyldig att bevara allmänna handlingar och gallring ska utgöra undantag, ska myndigheten verkställa gallring med största omsorg och försiktighet. I samband med att Karlskrona kommun ska byta dokument- och ärendehanteringssystem för miljö- och samhällsbyggnadsförvaltningen under 2017 så ska Castor avvecklas. En del information ska konverteras till nya system, resten ska gallras. Sydarkivera använde under 2015, med hjälp av Karlskrona kommun, Castor som diariesystem innan Sydarkiveras förvaltning valde att övergå till manuell hantering i väntan på ett eget dokument- och ärendehanteringssystem. Enligt Arkivlagen krävs gallringsbeslut för att få förstöra allmänna handlingar av den myndighet som är ansvarig för informationen. Gallringsbeslut krävs inte bara för informationen utan även för de sök- och sammanställningsmöjligheter som finns. Tjänsteskrivelse om gallring från Castor daterad Karlskrona kommun får gallra de ärenden i Castor som tillhör Sydarkiveras diarium då informationen finns i original på papper och ändå inte är komplett. De sök- och sammanställningsmöjligheter som finns i Castor för Sydarkiveras diarium också gallras då informationen inte kommer vara komplett vid sökningar och sammanställningar för år Karlskrona kommun, kommunledningsförvaltningen

12 SIDAN 12 (16) 24 Dnr. Sark Information om flytten till Alvesta Förvaltningen ger muntlig information om den förestående flytten till nya säkra lokaler i Alvesta. Rapporten godkänns och läggs till handlingarna.

13 SIDAN 13 (16) 25 Dnr. Sark Information om anslutningar Förvaltningen ger muntlig information om hur arbetet fortskrider för Sydarkiveras del och de anslutande kommunernas arbete med att ansluta Informeras om att några Sörmlands kommuner har framfört önskemål om att påbörja diskussion om anslutning till Sydarkivera. Rapporten godkänns och läggs till handlingarna.

14 SIDAN 14 (16) 26 Dnr. Sark Information om anslutande tjänster Förvaltningen ger muntlig information om anslutande tjänster som har avropats av somliga kommuner samt om vad medlemmarna kan avropa enligt vår förbundsordning. Rapporten godkänns och läggs till handlingarna.

15 SIDAN 15 (16) 27 Dnr. Sark Information om Växjös utträde Ordförande Per Ribacke ger muntlig information. Rapporten godkänns och läggs till handlingarna.

16 SIDAN 16 (16) 28 Information om pågående projekt Förvaltningen ger muntlig information om pågående projekt som har förbundet just nu är aktiva i. Ex. Får jag lov projektet som drivs av Boverket med hjälp av Vinnova pengar. Rapporten godkänns och läggs till handlingarna.

Förbundsstyrelsen Datum för anslags nedtagande. Sydarkiveras kontor. Utdragsbestyrkande

Förbundsstyrelsen Datum för anslags nedtagande. Sydarkiveras kontor. Utdragsbestyrkande SIDAN 1 (5) Plats och tid Sydarkivera sammanträdesrum Alvesta fredagen den 1 december 2017 kl.10.00 11.40 Beslutande och närvarande ersättare Per Ribacke (S), ordf., Alvesta Nils Ingmar Thorell (L), Ronneby

Läs mer

Mats Porsklev, sekreterare Magdalena Nordin, tillsynsarkivarie Elin Jonsson, bevarandestrateg

Mats Porsklev, sekreterare Magdalena Nordin, tillsynsarkivarie Elin Jonsson, bevarandestrateg SIDAN 1 (16) Plats och tid Sydarkivera sammanträdesrum Växjö fredagen den 7 oktober 2016 kl.10.00 12.25 Beslutande och närvarande ersättare Per Ribacke (S), ordf., Alvesta Magnus Gunnarsson (M), Ljungby

Läs mer

Ingegerd Lenander (KD) Bo Johansson (S), Ronneby tjg. ers. Mats Porsklev, sekreterare Magdalena Nordin, tillsynsarkivarie

Ingegerd Lenander (KD) Bo Johansson (S), Ronneby tjg. ers. Mats Porsklev, sekreterare Magdalena Nordin, tillsynsarkivarie SIDAN 1 (10) Plats och tid Sydarkivera sammanträdesrum Växjö fredagen den 4 november 2016 kl. 10.00 11.47 Beslutande och närvarande ersättare Börje Dovstad (L), Karlskrona, ordf. Annika Stacke (L), Växjö,

Läs mer

Ingegerd Lenander (KD), Markaryd

Ingegerd Lenander (KD), Markaryd SIDAN 1 (9) Plats och tid Sydarkivera sammanträdesrum Alvesta fredagen den 1 juni 2018 kl. 10.00 12.00 Beslutande och närvarande ersättare Per Ribacke (S), ordf., Alvesta Börje Dovstad (L), Karlskrona

Läs mer

Mats Porsklev, Sekreterare Magdalena Nordin, tillsynsarkivarie Elin Jonsson, bevarandestrateg

Mats Porsklev, Sekreterare Magdalena Nordin, tillsynsarkivarie Elin Jonsson, bevarandestrateg SIDAN 1 (11) Plats och tid Sydarkivera sammanträdesrum Växjö fredagen den 13 maj 2016 kl.10.00 12.00 Beslutande och närvarande ersättare Per Ribacke (S), ordf., Alvesta Annika Stacke (L) Växjö Nils-Ingmar

Läs mer

Mats Porsklev, sekreterare Magdalena Nordin, tillsynsarkivarie Elin Jonsson, bevarandestrateg

Mats Porsklev, sekreterare Magdalena Nordin, tillsynsarkivarie Elin Jonsson, bevarandestrateg SIDAN 1 (11) Plats och tid Sydarkivera sammanträdesrum Växjö fredagen den 1 april 2016 kl. 10.00 11.30 Beslutande och närvarande ersättare Närvarande ej beslutande ersättare Börje Dovstad (L), Karlskrona,

Läs mer

Mats Porsklev, Sekreterare Magdalena Nordin, tillsynsarkivarie 1-11 Elin Jonsson, bevarandestrateg 9 Anne Karlsson (S) Ljungby

Mats Porsklev, Sekreterare Magdalena Nordin, tillsynsarkivarie 1-11 Elin Jonsson, bevarandestrateg 9 Anne Karlsson (S) Ljungby SIDAN 1 (20) Plats och tid Sydarkivera sammanträdesrum Växjö fredagen den 16 mars 2016 kl.10.00 12.15. Beslutande och närvarande ersättare Per Ribacke (S), ordf., Alvesta Annika Stacke (L) Växjö Börje

Läs mer

Mats Porsklev, sekreterare Magdalena Nordin, tillsynsarkivarie. Sydarkiveras kontor, Värendsgatan 10, Alvesta kl.13.00

Mats Porsklev, sekreterare Magdalena Nordin, tillsynsarkivarie. Sydarkiveras kontor, Värendsgatan 10, Alvesta kl.13.00 SIDAN 1 (10) Plats och tid Sydarkivera sammanträdesrum Alvesta fredagen den 10 november 2017 kl. 10.00 11.40 Beslutande och närvarande ersättare Börje Dovstad (L), Karlskrona, ordf. Annika Stacke (L),

Läs mer

Förbundsstyrelsen (21)

Förbundsstyrelsen (21) Förbundsstyrelsen 2015-05-29 1 (21) Plats och tid Sydarkivera sammanträdesrum fredagen den 29 maj 2015 kl.09.15-11.00. Beslutande Per Ribacke (S), Alvesta, ordförande Nils Ingmar Thorell (FP), Ronneby,

Läs mer

SYDARKIVERA Sammanträdesdatum Sida Förbundsstyrelsen (11) Sydarkivera sammanträdesrum fredagen den 13 mars 2015 kl

SYDARKIVERA Sammanträdesdatum Sida Förbundsstyrelsen (11) Sydarkivera sammanträdesrum fredagen den 13 mars 2015 kl Förbundsstyrelsen 2015-03-13 1 (11) Plats och tid Beslutande Sydarkivera sammanträdesrum fredagen den 13 mars 2015 kl.09.00-10.00. Per Ribacke (S), Alvesta, ordförande Nils Ingmar Thorell (FP), Ronneby,

Läs mer

SYDARKIVERA Sammanträdesdatum Sida Kommunalförbundsfullmäktige 2015-02-13 1 (11)

SYDARKIVERA Sammanträdesdatum Sida Kommunalförbundsfullmäktige 2015-02-13 1 (11) Kommunalförbundsfullmäktige 2015-02-13 1 (11) Plats och tid Smålands Museum i Växjö fredagen den 13 februari 2015 kl.14.00 14.30. Beslutande och närvarande ersättare Britta Lundén (S), Tingsryd, Ålderspresident

Läs mer

Förbundsstyrelsen (17)

Förbundsstyrelsen (17) KOMMUNALFÖRBUNDET Förbundsstyrelsen 2015-12-04 1 (17) Plats och tid Sydarkivera sammanträdesrum fredagen den 4 december 2015 kl.09.15-11.35 Beslutande Övriga deltagande Per Ribacke (S), Alvesta, ordförande

Läs mer

Förbundsstyrelsen Datum för anslags nedtagande. Sydarkiveras kontor. Utdragsbestyrkande

Förbundsstyrelsen Datum för anslags nedtagande. Sydarkiveras kontor. Utdragsbestyrkande SIDAN 1 (13) Plats och tid Sydarkivera sammanträdesrum Alvesta fredagen den 5 oktober 2018 kl. 10.00 11.45 Beslutande och närvarande ersättare Per Ribacke (S), ordf., Alvesta Börje Dovstad (L), Karlskrona

Läs mer

SYDARKIVERA Sammanträdesdatum Sida Förbundsstyrelsen 2015-02-13 1 (8)

SYDARKIVERA Sammanträdesdatum Sida Förbundsstyrelsen 2015-02-13 1 (8) Förbundsstyrelsen 2015-02-13 1 (8) Plats och tid Smålands Museum i Växjö fredagen den 13 februari 2015 kl.14.30-15.00. Beslutande Per Ribacke (S), Alvesta, ordförande Nils Ingmar Thorell (FP), Ronneby,

Läs mer

Förbundsstyrelsen Datum för anslags nedtagande. Sydarkiveras kontor. Utdragsbestyrkande

Förbundsstyrelsen Datum för anslags nedtagande. Sydarkiveras kontor. Utdragsbestyrkande SIDAN 1 (15) Plats och tid Sydarkivera sammanträdesrum Växjö fredagen den 3 mars 2017 kl.10.00 12.15 Beslutande och närvarande ersättare Per Ribacke (S), ordf., Alvesta Magnus Gunnarsson (M), Ljungby Ingemar

Läs mer

Datum för anslags nedtagande

Datum för anslags nedtagande SIDAN 1 (9) Plats och tid Sydarkivera sammanträdesrum Alvesta fredagen den 8 februari 2019 kl. 10.00 11.30. ajournering 10.40-11.10. Beslutande och närvarande ersättare Se sida 2. Närvarande ej beslutande

Läs mer

Mats Porsklev, sekreterare Magdalena Nordin, tillsynsarkivarie Sven-Erik Svensson, revisor

Mats Porsklev, sekreterare Magdalena Nordin, tillsynsarkivarie Sven-Erik Svensson, revisor SIDAN 1 (14) Plats och tid Sydarkivera sammanträdesrum Växjö fredagen den 31 mars 2017 kl. 10.00 11.20 Beslutande och närvarande ersättare Börje Dovstad (L), Karlskrona, ordf. Annika Stacke (L), Växjö,

Läs mer

SYDARKIVERA Sammanträdesdatum Sida

SYDARKIVERA Sammanträdesdatum Sida Kommunalförbundsfullmäktige 2015-10-23 1 (14) Plats och tid Sydarkivera sammanträdesrum Växjö fredagen den 23 oktober 2015 kl.10.00 11.40. Beslutande och närvarande ersättare Börje Dovstad (FP), Karlskrona,

Läs mer

Förbundsstyrelsen (14)

Förbundsstyrelsen (14) Förbundsstyrelsen 2015-09-18 1 (14) Plats och tid Sydarkivera sammanträdesrum fredagen den 18 september 2015 kl.09.15-11.45. Beslutande Övriga deltagande Per Ribacke (S), Alvesta, ordförande Nils Ingmar

Läs mer

Lena Wallentheim (S), Hässleholm Henrik Thorsell(L), Vellinge. Sydarkiveras kontor, Värendsgatan 10, Alvesta kl.10.00

Lena Wallentheim (S), Hässleholm Henrik Thorsell(L), Vellinge. Sydarkiveras kontor, Värendsgatan 10, Alvesta kl.10.00 SIDAN 1 (11) Plats och tid Sydarkivera sammanträdesrum Alvesta fredagen den 9 november 2018 kl. 10.00 10.30 Beslutande och närvarande ersättare Börje Dovstad (L), Karlskrona, ordf. Annika Stacke (L), Växjö,

Läs mer

Förbundsstyrelsen Datum för anslags nedtagande. Sydarkiveras kontor. Utdragsbestyrkande

Förbundsstyrelsen Datum för anslags nedtagande. Sydarkiveras kontor. Utdragsbestyrkande SIDAN 1 (16) Plats och tid Sydarkivera sammanträdesrum Alvesta fredagen den 2 mars 2017 kl. 10.00 14.00 Beslutande och närvarande ersättare Per Ribacke (S), ordf., Alvesta Magnus Gunnarsson (M), Ljungby

Läs mer

SYDARKIVERA Sammanträdesdatum Sida

SYDARKIVERA Sammanträdesdatum Sida Kommunalförbundsfullmäktige 2015-05-08 1 (13) Plats och tid Sydarkivera sammanträdesrum Växjö fredagen den 8 maj 2015 kl.10.00-11.30. Beslutande och närvarande ersättare Annika Stacke (FP), Växjö, ordf.

Läs mer

Bernhard Neuman, arkivchef analoga arkiv Therese Jigsved, förbundsjurist/dso Elin Jonsson, bevarandestrateg. Joel Schäfer (S), Borgholm

Bernhard Neuman, arkivchef analoga arkiv Therese Jigsved, förbundsjurist/dso Elin Jonsson, bevarandestrateg. Joel Schäfer (S), Borgholm SIDAN 1 (20) Plats och tid Sydarkivera sammanträdesrum Alvesta fredagen den 11 oktober 2019 kl. 10.00 11.30 Beslutande och närvarande ersättare Se sid 2 Närvarande ej beslutan ersättare Övriga deltagare

Läs mer

Plats och tid: Stadshuset, sammanträdesrum 429, 2011-01-26 kl 08:30

Plats och tid: Stadshuset, sammanträdesrum 429, 2011-01-26 kl 08:30 1 Plats och tid: Stadshuset, sammanträdesrum 429, 2011-01-26 kl 08:30 ande: Åsa Herbst (M) Liss Böcker (C) BrittMarie Hansson (S) Robin Holmberg tjg ers för Göran Larsson (M) Eva Kullenberg (FP) Övriga

Läs mer

Anslag/bevis Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag.

Anslag/bevis Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Sida 1 av 9 Plats och tid Kommunkontoret Lessebo måndagen den 15 september kl 14.00 17.15 ande Anders Palmengren (s) ordf Ingvar Johansson (c) v ordf Monica Johansson (s) Tommy Trudensson (s) Eva Kabanda

Läs mer

Organisationsutskottet

Organisationsutskottet Organisationsutskottet Tid Plats ande ledamöter Övriga närvarande Utses att justera 2017-02-21 13:30-14:30 Lokal Bolmen, regionhuset, Nygatan 20, Växjö RosMarie Jönsson Neckö (S) (ordförande) Anna Fransson

Läs mer

Anslag/bevis Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag.

Anslag/bevis Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Sida 1 av 8 Plats och tid Kommunkontoret Lessebo tisdagen den 19 november 2013 kl 14.00 17.00 ande Anders Palmengren (s) ordf Ingvar Johansson (c) v ordf Monica Johansson (s) Tommy Truedsson (s) Eva Kabanda

Läs mer

Sida Ulla Rombo Socialkontoret, tisdagen den 28 maj 2013, kl 13.00

Sida Ulla Rombo Socialkontoret, tisdagen den 28 maj 2013, kl 13.00 2013-05-14 Sida 1-11 Socialnämnden Plats och tid Konferensrum Älven, Mora, tisdagen den 14 maj 2013, kl 08:30-09.30 ande Bernt Persson (S), ordförande Christina Bröms (C) Christiane Djäken (M) Terje Andersson

Läs mer

Anslag/bevis Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag.

Anslag/bevis Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Sida 1 av 8 Plats och tid Flustret Lessebo måndagen den 16 december 2013 kl 15.00-16.30 ande Anders Palmengren (s) ordf Ingvar Johansson (c) v ordf Tommy Truedsson (s) Ulf Ekwurtzel (m) Maik Richter (s)

Läs mer

MÖTESPROTOKOLL Mötesdatum

MÖTESPROTOKOLL Mötesdatum Plats och tid Lilla sammanträdesrummet kl. 08:00-09:15 ande ledamöter Ej tjänstgörande ersättare Övriga närvarande Utses att justera Maria Johansson Arnström (S) (ordförande), Sonja Andersson (C) (vice

Läs mer

Allt skall upplevas korrekt.

Allt skall upplevas korrekt. Det får inte finnas några tveksamheter till att lämna information (ibland mycket personlig) eller misstänkliggöra ett taget beslut från någon av våra verksamheter. Allt skall upplevas korrekt. Kommunalförbundet

Läs mer

Tommy Bernevång-Forsberg (KD), ordförande

Tommy Bernevång-Forsberg (KD), ordförande JÖNKÖPINGS KOMMUN Valnämnden SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2015-01-09 1 Plats och tid Kajutan, Rådhuset, Jönköping, kl. 13.30 14.51 Beslutande Tommy Bernevång-Forsberg (KD), ordförande Åke Johansson (C) 1:e vice

Läs mer

Sammanträdesrum Önnerup

Sammanträdesrum Önnerup Sammanträdesdatum s. 1 (6) Plats Sammanträdesrum Önnerup Tid Torsdagen den 2 februari 2012, kl. 08.30-10.25 Beslutande Sofia Forsgren-Böhmer (M) Göran Tufvesson (M) Barbro Söderberg (S) Lena Forsberg (M)

Läs mer

Bollebygd, Mark och Svenljunga (6)

Bollebygd, Mark och Svenljunga (6) 2010-08-18 1 (6) Plats och tid Samrehab, Skene Lasarett, Skene, klockan 09.00 09.30 Beslutande Rune Petersson, Svenljunga kommun, ordförande Helén Eliasson, Västra Götalandsregionen Per-Åke Persson, Arbetsförmedlingen

Läs mer

Styrkort Förfrågningsunderlag Valfrihetssystem 4

Styrkort Förfrågningsunderlag Valfrihetssystem 4 Omvårdnadsnämnden EXTRA 2012-06-18 1(5) Innehållsförteckning Styrkort 2013.3 Förfrågningsunderlag Valfrihetssystem 4 1 Omvårdnadsnämnden EXTRA 2012-06-18 2(5) Plats och tid Omvårdnadsförvaltningen, KS-salen,

Läs mer

Anslag/bevis Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag.

Anslag/bevis Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Plats och tid ande Lessebo kommunkontor, tisdagen den 14 augusti kl.13:30-15:00 Monica Widnemark (s), ordf. Anders Jonsäng (c), 1:e vice ordf. Lars Altgård (s), 2:e vice ordf. Charlotta Book (s) Roger

Läs mer

Johan Isaksson, stadsjurist Malena Tovesson, kanslichef/valnämndens sekreterare Ulla Freijd, administratör. Tommy Bernevång-Forsberg

Johan Isaksson, stadsjurist Malena Tovesson, kanslichef/valnämndens sekreterare Ulla Freijd, administratör. Tommy Bernevång-Forsberg JÖNKÖPINGS KOMMUN Valnämnden SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2017-05-02 1 Plats och tid Rådsalen, Rådhuset, Jönköping, kl. 13.30 15.28 Beslutande Tommy Bernevång-Forsberg (KD) ordförande Åke Johansson (C) Mikael

Läs mer

Sammanträdesdatum Sida Kultur- och fritidsnämnden 2010-05-25 1 (7) Jerker Carlsson, förvaltningschef Annelie Sandén, förvaltningssekreterare

Sammanträdesdatum Sida Kultur- och fritidsnämnden 2010-05-25 1 (7) Jerker Carlsson, förvaltningschef Annelie Sandén, förvaltningssekreterare Kultur- och fritidsnämnden 2010-05-25 1 (7) Plats och tid: Beslutande: Kisa Bibliotek 25 maj 2010 kl.13.00 Lena Käcker Johansson (kd), ordförande Bengt Nordin (m) Pia Tingvall (c) Conny Forsberg (s) Karin

Läs mer

Améle Jaiem (KD) Cecilia Axelsson (C) Roger Magnusson (S) Peter Söderlund (FP) Orvar Andersson (KD)

Améle Jaiem (KD) Cecilia Axelsson (C) Roger Magnusson (S) Peter Söderlund (FP) Orvar Andersson (KD) Plats och tid Socialtjänsten, kl 16.00-17.20 ande Bengt Andersson (C), ordförande Siw Malmsten (FP), vice ordförande Susanne Johansson (S) Jan Hanna (S) Tomas Danielsson (M) Eva Hallberg (V) Bengt Ferm

Läs mer

Bernt Persson (S), ordförande, Mora Hans Sternbro (S), Orsa Roland Dahlström (S), Älvdalen

Bernt Persson (S), ordförande, Mora Hans Sternbro (S), Orsa Roland Dahlström (S), Älvdalen myndighetsutövning Sammanträdesdatum Sida 1-8 Plats och tid Konferensrum Älven, Socialkontoret i Mora, kl 13.15-14.30 ande Bernt Persson (S), ordförande, Mora Hans Sternbro (S), Orsa Roland Dahlström (S),

Läs mer

Verksamhetsplan 2017 VERKSAMHETSPLAN Växjö, Sverige Båtsmanstorget 2 SYDARKIVERA.SE

Verksamhetsplan 2017 VERKSAMHETSPLAN Växjö, Sverige Båtsmanstorget 2 SYDARKIVERA.SE VERKSAMHETSPLAN DATUM DNR SARK 2016:4 Användare Mats Porsklev Verksamhetsplan 2017 SYDARKIVERA.SE 0470-34 96 30 Båtsmanstorget 2 352 30 Växjö, Sverige SIDAN 1 (14) 0.7 2 Innehåll 1 INLEDNING... 3 2 VISION...

Läs mer

Sammanträdesdatum: Ersättare: Inga-Lill Björklund, direktör, och föredragande tjänstemän. Kontoret för hälsa, vård och omsorg

Sammanträdesdatum: Ersättare: Inga-Lill Björklund, direktör, och föredragande tjänstemän. Kontoret för hälsa, vård och omsorg Uppsala "KOMMUN NÄMNDENS FÖR HALSA OCH OMSORG 1(6) Plats och tid: Ledamöter: Storskogen, 15:00-18:30 Stig Rådahl (M), Ordförande Martin Wisell (KD), l:e vice ordförande Malena Ranch (MP), 2:e vice ordförande

Läs mer

Arkivfrågor när en myndighet startar

Arkivfrågor när en myndighet startar Avdelningen för offentlig informationshantering Tillsynsenheten GENERELL RÅDGIVNING 1 (6) Arkivfrågor när en myndighet startar Planera för arkivfrågor när en myndighet bildas Reglerna som styr arkivområdet

Läs mer

Tommy Edenholm ANSLAG/BEVIS

Tommy Edenholm ANSLAG/BEVIS Omsorgsnämndens arbetsutskott 2015-01-15 1 (11) Plats och tid Beslutande Hörsalen Kl. 15.00-15.55 Gunnel Johansson (S) ordförande Wiveca Norén (SPI) Tommy Edenholm (KV) Övriga deltagare Cecilia Harley,

Läs mer

Tommy Bernevång-Forsberg (KD), ordförande

Tommy Bernevång-Forsberg (KD), ordförande JÖNKÖPINGS KOMMUN Valnämnden SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2015-05-25 1 Plats och tid Kajutan, Rådhuset, Jönköping, kl. 13.30 14.45 Beslutande Tommy Bernevång-Forsberg (KD), ordförande Åke Johansson (C) 1:e vice

Läs mer

Barn- och ungdomsnämndens arbetsutskott (32)

Barn- och ungdomsnämndens arbetsutskott (32) Barn- och ungdomsnämndens arbetsutskott 2014-10-29 1 (32) Plats och tid Beslutande Övriga deltagare Barn- och ungdomskontorets sammanträdesrum Kl. 13:00-15:30 Tommy Edenholm (KV) ordförande Maria Hedin

Läs mer

Omsorgskontorets sammanträdesrum Kl. 13:15 16:05 Bo Gunnar Åkesson (M) ordförande Gunnel Johansson (S) Ingemar Steneteg (C)

Omsorgskontorets sammanträdesrum Kl. 13:15 16:05 Bo Gunnar Åkesson (M) ordförande Gunnel Johansson (S) Ingemar Steneteg (C) Omsorgsnämndens arbetsutskott 2014-06-05 1 (14) Plats och tid Beslutande Övriga deltagare Omsorgskontorets sammanträdesrum Kl. 13:15 16:05 Bo Gunnar Åkesson (M) ordförande Gunnel Johansson (S) Ingemar

Läs mer

Delårsrapport Förvaltningsberättelse... 2 Resultaträkning... 8 Balansräkning... 8 Noter... 9 Underskrifter...

Delårsrapport Förvaltningsberättelse... 2 Resultaträkning... 8 Balansräkning... 8 Noter... 9 Underskrifter... Dokumentansvarig Organisation Sydarkivera Telefon 0470-34 96 31 Mats Porsklev Ärende Ekonomiska mål, riktlinjer & rapporter 2016 (SARK.2016.31) Datum 2016-08-30 Version 1.0 Sida 1 av 12 Delårsrapport 2016-01-01

Läs mer

Slutrapport från arkivinspektion

Slutrapport från arkivinspektion RAPPORT DATUM DNR SARK 2016.71 HANDLÄGGARE Slutrapport från arkivinspektion Avseende verksamhetsområdena: Vård och omsorg Socialt och ekonomiskt stöd SYDARKIVERA.SE 0470-34 96 30 Båtsmanstorget 2 352 30

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Blad

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Blad Utskottet Vård och omsorg 2013-09-19 65 Plats och tid Garvaren, röd 13.15-16.35 Beslutande Ledamöter Övriga närvarande Sten Fransson (S), ordförande Maria Rönnehäll (S) Hans Forssell (S) Sara Andersson

Läs mer

Maria Sundqvist (S) Roger Magnusson (S) Cecilia Axelsson (C) Peter Söderlund (L) Bodil Olsson (M) Orvar Andersson (KD)

Maria Sundqvist (S) Roger Magnusson (S) Cecilia Axelsson (C) Peter Söderlund (L) Bodil Olsson (M) Orvar Andersson (KD) Plats och tid Socialtjänsten, måndagen den 21 november 2016 kl 16.00-17.30 ande Bengt Andersson (C), Ordförande Siw Malmsten (L), 1:e vice ordförande Susanne Johansson (S) Jan Hanna (S) Bengt Ferm (S)

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (7) Plats och tid Bolmens sammanträdesrum, Kommunhuset i Gislaved, kl 14.00-16.45 Beslutande Solveig Davidsson (M) ordf. Jösta Forslund (M) Ulla Fredriksson (M) Ann-Britt Larsson (C) Elisabeth Andersson

Läs mer

Ulla-Britt Brandin (KD) ej tjänstgörande ersättare. Anders Ottosson ekonomichef 117. Byggnadskontoret ANSLAG/BEVIS

Ulla-Britt Brandin (KD) ej tjänstgörande ersättare. Anders Ottosson ekonomichef 117. Byggnadskontoret ANSLAG/BEVIS 1 (12).Plats och tid Kommunförvaltningens sammanträdesrum Karpen kl 14.00 15.30 Beslutande Hans Stifors (PF) ordförande Patrik Ströbeck (M) ledamot Nils-Börje Jönsson (C) ledamot Boel Rosdahl (S) ledamot

Läs mer

Sammanträdesdatum Sida 1-12

Sammanträdesdatum Sida 1-12 Sammanträdesdatum Sida 1-12 Socialnämnden 2012-10-17 Plats och tid Socialkontoret, Konferensrum Älven, Mora, kl 08.15-09.45 ande Bernt Persson (S), ordförande Christina Bröms (C) Christiane Djäken (M)

Läs mer

2013-09-18 Sida 1-10. Christiane Djäken Socialkontoret, 2013-09-25. Christiane Djäken

2013-09-18 Sida 1-10. Christiane Djäken Socialkontoret, 2013-09-25. Christiane Djäken 2013-09-18 Sida 1-10 Socialnämnden Plats och tid Konferensrum Älven, Mora, onsdagen den 18 september 2013, kl. 08:15-09:15 ande Bernt Persson (S) Christina Bröms (C) Christiane Djäken (M) Terje Andersson

Läs mer

Ekonomisk budget med verksamhetsmål

Ekonomisk budget med verksamhetsmål Dokumentansvarig Organisation Mats Porsklev Sydarkivera Ärende Budget 2018 plan 2019 2020 Telefon 0470 34 96 31 Datum 2018 02 20 Version 1.0 Sida 1 av 4 Ekonomisk budget med verksamhetsmål 2019 01 01 2019

Läs mer

Tommy Åsbacka, avdelningschef Jenny Magnusson, nämndsekreterare. Lars-Göran Sörqvist (M)

Tommy Åsbacka, avdelningschef Jenny Magnusson, nämndsekreterare. Lars-Göran Sörqvist (M) Gemensamma nämnden för familjerättsliga frågor i Sigtuna, Sollentuna och Upplands Väsby kommuner 2014-10-14 1 Plats och tid Beslutande Familjerättsbyrån, Industrivägen 22 B, Upplands Väsby Tisdagen den

Läs mer

Österåkers kommuns styrdokument

Österåkers kommuns styrdokument Österåkers kommuns styrdokument Riktlinjer arkivkrav IT-system Antagen av Kommunstyrelsen 2019-05-20, 7:15 Dnr: KS 2019/0145-004 Kommentar: Gäller från och med 2019-05-20 Riktlinjer arkivkrav för IT-system

Läs mer

Sekreterare. Ordförande. Jan-Olof Sewring. Justerare. Gun-Inger Sjögren ANSLAG/BEVIS

Sekreterare. Ordförande. Jan-Olof Sewring. Justerare. Gun-Inger Sjögren ANSLAG/BEVIS Plats och tid: Stadshuset, sammanträdesrum blå, 2014-11-25, kl. 13:15-15:15 Beslutande: Jan-Olof Sewring (M) Anders Malm (M) Katarina Nilsson (KD) Gun-Inger Sjögren (S) Marita Tuvesson (S) tj ersättare

Läs mer

Plats och tid Vansbrorummet, Medborgarhuset, tisdagen den 24 april 2018, kl. 17:00 17:15. Oscar Fredriksson, kommunchef

Plats och tid Vansbrorummet, Medborgarhuset, tisdagen den 24 april 2018, kl. 17:00 17:15. Oscar Fredriksson, kommunchef Protokoll Plats och tid Vansbrorummet, Medborgarhuset, tisdagen den 24 april 2018, kl. 17:00 17:15 Beslutande Stina Munters (C), ordf. Lars-Olov Liss (C) Lovisa Berglund (C) Torsten Larsson (KD) Wahan

Läs mer

Tommy Edenholm (KV), ordf. Åsa Carlsson (FP) Terese Borg, ekonom, 142-145 Catarina Påhlman, IFO-chef, 144, 146-156

Tommy Edenholm (KV), ordf. Åsa Carlsson (FP) Terese Borg, ekonom, 142-145 Catarina Påhlman, IFO-chef, 144, 146-156 Barn- och ungdomsnämndens arbetsutskott 2011-12-21 1 (16) Plats och tid Barn- och ungdomskontorets sammanträdesrum, kl. 15.00-16.00 Beslutande Tommy Edenholm (KV), ordf. Åsa Carlsson (FP) Övriga deltagare

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Sida 1(9)

Sammanträdesprotokoll Sida 1(9) Sammanträdesprotokoll Sida 1(9) Plats och tid Sevederummet, onsdagen den 13 september 2017 kl 10:00-11.30 Beslutande Ledamöter Eva Berglund (S), ordförande Sören Sjöholm (M), 1:e vice ordförande Magnus

Läs mer

Ulla-Britt Lindblad, ordförande Maj Lundgren Torsten Medalen Berit Johansson Elise Ryder-Wikén Eva Simonsson Annika Jakobsson,ersättare

Ulla-Britt Lindblad, ordförande Maj Lundgren Torsten Medalen Berit Johansson Elise Ryder-Wikén Eva Simonsson Annika Jakobsson,ersättare Sammanträdesdatum 2 Plats och tid Kommunkontoret, Bergssalen, kl 08.30-15.00 Beslutande Ulla-Britt Lindblad, ordförande Maj Lundgren Torsten Medalen Berit Johansson Eva Simonsson Annika Jakobsson,ersättare

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Socialnämnden 2010-12-14 71 Plats och tid Hjernet, 2010-12-14 kl 13.00-13.25 Beslutande Monica Anderssson (S), ordförande Mosad Saker (S) Maritha Söderlund (S) Kent Nilsson (S) Elis Karlsson (S), tj ersättare

Läs mer

Christer Landin (S), Ordförande Martin Fridehjelm (S), 1:e vice ordförande Urban Berglund (KD) Lisbeth Madsen (M)

Christer Landin (S), Ordförande Martin Fridehjelm (S), 1:e vice ordförande Urban Berglund (KD) Lisbeth Madsen (M) 1 (10) Plats och tid S8, Almliden, fredagen den 27 april 2018 kl 09:00-10.15 Beslutande Christer Landin (S), Ordförande Martin Fridehjelm (S), 1:e vice ordförande Urban Berglund (KD) Lisbeth Madsen (M)

Läs mer

256 Arkivreglemente för Höörs kommun

256 Arkivreglemente för Höörs kommun PROTOKOLLSUTDRAG Sammanträdesdatum Sida 2016-08-29 1 (1) KOMMUNSTYRELSENS ARBETSUTSKOTT Dnr KSF 2016/417 256 Arkivreglemente för Höörs kommun Beslut Kommunstyrelsens arbetsutskott föreslår kommunstyrelsen

Läs mer

Socialnämndens arbetsutskott

Socialnämndens arbetsutskott 1 Plats och tid: Stadshuset, sammanträdesrum blå, 2012-05-15, kl 13:15-14:20 Beslutande: Anders Malm (M) ordförande Mikael von Krassow (S) Katarina Nilsson (KD) Gun-Inger Sjögren (S) Christina Hanstål

Läs mer

Kommunstyrelsens arbetsutskott. Plats och tid Kommunhuset, Svalöv, kl Beslutande. Ej tjänstgörande ersättare Övriga deltagare

Kommunstyrelsens arbetsutskott. Plats och tid Kommunhuset, Svalöv, kl Beslutande. Ej tjänstgörande ersättare Övriga deltagare 1(6) Plats och tid Kommunhuset, Svalöv, kl 15.30 18.00 Beslutande Ej tjänstgörande ersättare Övriga deltagare Ann Pettersson (M) tjg ers för Birgitta Jönsson (S) Fredrik Jönsson (C) ordf. Lennart Pettersson

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Barn- och ungdomsutskottet 2012-01-16 1 (5)

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Barn- och ungdomsutskottet 2012-01-16 1 (5) Barn- och ungdomsutskottet 2012-01-16 1 (5) Plats och tid Kommunkontoret i Mörbylånga klockan 09.00-11.05 Beslutande Övriga deltagande Sven Stenson (M), ordförande Anna-Kajsa Arnesson (C) Ulf Magnusson

Läs mer

Sammanträdesprotokoll 1 (8)

Sammanträdesprotokoll 1 (8) Sammanträdesprotokoll 1 (8) Plats och tid Garvaren Röd, kl. 13.15 16.15 Beslutande ledamöter Övriga närvarande Sten Fransson, Ordförande (S) Maria Rönnehäll, Vice ordförande (S) Per-Olov Ålander, Vice

Läs mer

Sammanträdesdatum Sida 1-10

Sammanträdesdatum Sida 1-10 Sammanträdesdatum Sida 1-10 Socialnämnden 2012-03-14 Plats och tid Kommunstyrelserummet, Kommunhuset, Mora, kl 08.15-09.45 ande Bernt Persson (S), ordförande Christina Bröms (C) Christiane Djäken (M) Ulla

Läs mer

Socialnämndens arbetsutskott

Socialnämndens arbetsutskott 1 Plats och tid: Stadshuset, sammanträdesrum grå, 2012-08-30, kl 13:15-15:25 ande: Jan-Olof Sewring (M) ordförande Mikael von Krassow (S) Gun-Inger Sjögren (S) Christina Hanstål (M) tj ersättare för Anders

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(7) Kommunstyrelsens arbetsutskott

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(7) Kommunstyrelsens arbetsutskott SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(7) Plats och tid Örestensrummet, kommunhuset, Kinna, klockan 13:30-17:35 Paus 14.55-15.05, 15.35-15.45 Beslutande S Lisa Dahlberg L Niklas Herneryd C Leif Sternfeldt M Tomas

Läs mer

(6) Ragnar Sandberg (M)

(6) Ragnar Sandberg (M) 2010-06-07 1 (6) Plats Vargön Holmen Paper AB, Huvudkontoret Tid Måndag den 7 juni kl. 13.30 15.30 Beslutande Enligt närvarolista, sid 2 Ersättare Enligt närvarolista, sid 2 Övriga deltagande Enligt närvarolista,

Läs mer

FÖRFATTNINGSSAMLING Arkivreglemente Utgivare: Kommunledningsförvaltningen Kansli Gäller från: Lagakraftvunnet beslut Antagen: KF 5,

FÖRFATTNINGSSAMLING Arkivreglemente Utgivare: Kommunledningsförvaltningen Kansli Gäller från: Lagakraftvunnet beslut Antagen: KF 5, Utgivare: Kommunledningsförvaltningen Kansli Gäller från: Lagakraftvunnet beslut Antagen: KF 5, 2016-02-15 Information behövs både i dag och i framtiden. Den ska finnas till hands när den efterfrågas.

Läs mer

Ej närvarande: Lennart Nilsson (C) Lena Laurell, HR-utvecklare 52 Frida Persson, sekreterare. Utses att justera: Bengt Sävström Paragrafer: 49-56

Ej närvarande: Lennart Nilsson (C) Lena Laurell, HR-utvecklare 52 Frida Persson, sekreterare. Utses att justera: Bengt Sävström Paragrafer: 49-56 1 Plats och tid: Stadshuset, sammanträdesrum Röd, 2012-08-30 kl 13:15-15.30 Beslutande: Ragnar Steen (M) Lennart Nilsson (C) Bengt Sävström (S) Ola Carlsson (M) Eva Kullenberg, Ej närvarande: Lennart Nilsson

Läs mer

Ingrid Karlsson. Teo Zickbauer (s) Kristina Valtersson (c) Omid Hassib. Gudrun Johansson (kd) för Viktor Thorell (fp) 1(7) Sammanträdesprotokoll

Ingrid Karlsson. Teo Zickbauer (s) Kristina Valtersson (c) Omid Hassib. Gudrun Johansson (kd) för Viktor Thorell (fp) 1(7) Sammanträdesprotokoll Sammanträdesprotokoll 1(7) 2009-01-13 Socialnämndens arbetsutskott Plats och tid: Listerbysalen, Stadshuset, Ronneby 13.30-16.15 Beslutande Ingrid K Karlsson (s) Teo Zickbauer (s) Kristina Valtersson (c)

Läs mer

Plats och tid Sal 209, Ale gymnasium, kl 12:30 17:00 Ajournering mellan 14:00-14:10

Plats och tid Sal 209, Ale gymnasium, kl 12:30 17:00 Ajournering mellan 14:00-14:10 PROTOKOLL 1(9) Plats och tid Sal 209, Ale gymnasium, kl 12:30 17:00 Ajournering mellan 14:00-14:10 Beslutande Tjänstgörande ersättare Boel Holgersson (C), ordförande Carina Zito-Averstedt (M) Ingela Nordhall

Läs mer

Vård- och omsorgsnämnden. Plats och tid Kommunhuset, Svalöv, kl Beslutande. Ej tjänstgörande ersättare.

Vård- och omsorgsnämnden. Plats och tid Kommunhuset, Svalöv, kl Beslutande. Ej tjänstgörande ersättare. 1(7) Plats och tid Kommunhuset, Svalöv, kl 13.30 14.30 Beslutande Ej tjänstgörande ersättare Övriga deltagare Anders Svärd (S), ordförande Eva Olofsson (C), vice ordförande Anna Berg von Linde (M), tjg

Läs mer

Slutrapport från arkivinspektion

Slutrapport från arkivinspektion RAPPORT DATUM DNR HANDLÄGGARE Magdalena Nordin Slutrapport från arkivinspektion Avseende verksamhetsområdena: Styrning och ledning Trygghet och - SYDARKIVERA.SE 0472-39 10 00 Box 182 342 22 Alvesta, Sverige

Läs mer

Utveckling av Förvaltningsgemensam Specifikation (FGS) för personakter och patientjournaler. Projektdirektiv

Utveckling av Förvaltningsgemensam Specifikation (FGS) för personakter och patientjournaler. Projektdirektiv Anna Gillquist Sida: 1 (8) Utveckling av Förvaltningsgemensam Specifikation (FGS) för personakter och patientjournaler Projektdirektiv Anna Gillquist Sida: 2 (8) Godkännande av projektdirektiv Beställare/uppdragsgivare:

Läs mer

org. nr. 22 20 00-1917 2006-11-14 Sid 1 av 12 Plats och tid Torparummet, kommunkontoret, Tranemo kl 09.00-11.15

org. nr. 22 20 00-1917 2006-11-14 Sid 1 av 12 Plats och tid Torparummet, kommunkontoret, Tranemo kl 09.00-11.15 org. nr. 22 20 00-1917 2006-11-14 Sid 1 av 12 Plats och tid Torparummet, kommunkontoret, Tranemo kl 09.00-11.15 Beslutande Alva Hjärth, ordförande Kerstin Berggren-Nilsson, vice ordförande Birgitta Wichne

Läs mer

Personal- och löneenheten

Personal- och löneenheten RONNEBY KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunstyrelsens Personalutskott 2006-03-20 1 (10) Plats och tid Hobysalen, Stadshuset, Ronneby kl. 08.30 11:05 Beslutande JanAnders Palmqvist, S, ordf. Margareta Yngveson,

Läs mer

Lennart Johansson. Kommunkontoret kl Paragrafer Ronny Nilsson. Justerare Lennart Johansson. Sekreterare Cecilia Håkansson

Lennart Johansson. Kommunkontoret kl Paragrafer Ronny Nilsson. Justerare Lennart Johansson. Sekreterare Cecilia Håkansson Plats och tid Kommunkontoret, sammanträdesrummet Karpen, kl. 16.30-17.10 1 (9) Beslutande Ronny Nilsson (S), ordförande Patrik Ströbeck (M), 1:e vice ordförande Bo Dahlqvist (PF), 2:e vice ordförande Thim

Läs mer

Sammanträdesprotokoll 1 (5)

Sammanträdesprotokoll 1 (5) Sammanträdesprotokoll 1 (5) Plats och tid Garvaren Röd, kl. 13.15 16.20 Beslutande ledamöter Lena Kandergård (S), ordförande Jonas Ås (S), 1:e vice ordförande Börje Wahlund (M), 2:e vice ordförande Maria

Läs mer

STORUMANS KOMMUN PROTOKOLL 1 (8) Gunnar Andersson (S) ej tjänstgörande ersättare

STORUMANS KOMMUN PROTOKOLL 1 (8) Gunnar Andersson (S) ej tjänstgörande ersättare STORUMANS KOMMUN PROTOKOLL 1 (8) Plats och tid Luspengymnasiet, Storuman 2018-02-27, kl. 08.45-09.30 Beslutande Se närvarolista sid. 2 Övriga Maria Mickelsson kommunsekreterare Peter Persson koncernchef

Läs mer

RONNEBY KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sid. 1 av 9 TEKNISKA NÄMNDEN 2007-02-14

RONNEBY KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sid. 1 av 9 TEKNISKA NÄMNDEN 2007-02-14 RONNEBY KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sid. 1 av 9 Plats och tid Hoby-salen Stadshuset kl 13 30 13 50. Beslutande Bengt-Christer Nilsson S Ordförande Tommy Arvidsson S Christer Svantesson S Lindis Olsson

Läs mer

Jan-Egon Leo (M), Jönköpings kommun. Lisbeth Rydefjärd (KD), Landstinget i Jönköpings län. Klas Rydell, Försäkringskassan

Jan-Egon Leo (M), Jönköpings kommun. Lisbeth Rydefjärd (KD), Landstinget i Jönköpings län. Klas Rydell, Försäkringskassan SAMORDNINGSFÖRBUNDET JÖNKÖPING Sammanträdesprotokoll 1 (5) Plats och tid Sofiahuset, Jönköping, 2009-11-30 kl. 15.30-17.05 Beslutande Jan-Egon Leo (M), Jönköpings kommun Lisbeth Rydefjärd (KD), Landstinget

Läs mer

Omsorgskontorets sammanträdesrum Kl. 13:15 15:15 Bo Gunnar Åkesson (M) Gunnel Johansson (S) Ingemar Steneteg (C)

Omsorgskontorets sammanträdesrum Kl. 13:15 15:15 Bo Gunnar Åkesson (M) Gunnel Johansson (S) Ingemar Steneteg (C) Omsorgsnämndens arbetsutskott 2014-09-04 1 (9) Plats och tid Beslutande Övriga deltagare Omsorgskontorets sammanträdesrum Kl. 13:15 15:15 Bo Gunnar Åkesson (M) Gunnel Johansson (S) Ingemar Steneteg (C)

Läs mer

~ flruelfl- GEMENSAM RÄDDNINGSNÄMND FÖR ÅSTORPS OCH KLIPPANS KOMMUNER SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum

~ flruelfl- GEMENSAM RÄDDNINGSNÄMND FÖR ÅSTORPS OCH KLIPPANS KOMMUNER SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum 1(8) GEMENSAM RÄDDNINGSNÄMND FÖR SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum 201 5-08-18 Plats och tid Räddningstjänstens lokaler i Åstorp, 13.30-14.10 Beslutande Se bilaga Övriga deltagare Staffan Winstedt,

Läs mer

Plats och tid IFO-sammanträdesrum tisdagen den 25 september 2018 kl. 08:30-15:00, ajournering för lunch 12:30-13:00

Plats och tid IFO-sammanträdesrum tisdagen den 25 september 2018 kl. 08:30-15:00, ajournering för lunch 12:30-13:00 1(12) Plats och tid IFO-sammanträdesrum tisdagen den 25 september 2018 kl. 08:30-15:00, ajournering för lunch 12:30-13:00 Beslutande Se särskild förteckning sid 2 Övriga Se särskild förteckning sid 2 Justeringens

Läs mer

ANSLAG/BEVIS KOMMUNSTYRELSEN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2013-03-26 1(5) Kommunstyrelsen

ANSLAG/BEVIS KOMMUNSTYRELSEN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2013-03-26 1(5) Kommunstyrelsen 2013-03-26 1(5) Plats och tid: Centrumhuset i Alvesta den 26 mars 2013, kl 17.00 17.35. Beslutande Mats Johnsson (m), ordf. Per-Anders Nordahl (s) Thomas Johnsson (m) Thomas Haraldsson (c) Helen Gustavsson

Läs mer

Bengt Ingvarsson (s), ordförande Rose-Marie Jönsson (c), 1:e vice ordförande Ann-Christin Jarl (s), 2:e vice ordförande. Rose-Marie Jönsson

Bengt Ingvarsson (s), ordförande Rose-Marie Jönsson (c), 1:e vice ordförande Ann-Christin Jarl (s), 2:e vice ordförande. Rose-Marie Jönsson SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (24) Plats och tid Kommunförvaltningens sammanträdesrum Eken kl 09.00 12.00 Beslutande Övriga deltagande Bengt Ingvarsson (s), ordförande Rose-Marie Jönsson (c), 1:e vice ordförande

Läs mer

Bilaga 4 Konceptstudie e-arkiv

Bilaga 4 Konceptstudie e-arkiv ägare 1 Bilaga 4 Konceptstudie e-arkiv Rapport från workshop i Samrådsforum Parallellt med den politiska beslutsprocessen oktober-december påbörjades planeringen av verksamheten i den gemensamma arkivorganisationen

Läs mer

Arkivreglemente. för Borgholms kommun. Antaget av kommunfullmäktige (Ersätter tidigare arkivreglemente antaget )

Arkivreglemente. för Borgholms kommun. Antaget av kommunfullmäktige (Ersätter tidigare arkivreglemente antaget ) KOM M UNLEDNING Marie-Louise Johansson, 0485-880 18 marie-louise.johansson@borgholm.se 1(10) för Borgholms kommun Antaget av kommunfullmäktige 2017-12-18 195 (Ersätter tidigare arkivreglemente antaget

Läs mer

Ulf Anagrius (LOK) Bo Örtegren, förbundschef och sekreterare Anders Hansson, administrativ samordnare

Ulf Anagrius (LOK) Bo Örtegren, förbundschef och sekreterare Anders Hansson, administrativ samordnare 12 Plats och tid Beslutande Kommunkontoret, Hällefors Benny Jansson (s) ordförande Ingegerd Lööv (s) Tord Westin (s) Hans Hedborg (c) John Sundell (kd) Svante Fägerås (s) Lars-Göran Zetterlund (c) Pär-Ove

Läs mer

29 Likvidation av Regionförbundet Sörmland, verksamhetsövergång

29 Likvidation av Regionförbundet Sörmland, verksamhetsövergång PROTOKOLL Arbetsutskottet 2018-09-20 29 Likvidation av Regionförbundet Sörmland, verksamhetsövergång m m Dnr 18 067 Sammanfattning Landstinget Sörmland ska tillsammans med Regionförbundet Sörmland och

Läs mer

Patientnämnden. Plats: Regionens kansli. Ordförande. Justerare. Datum: Tid: 09:00-14:00

Patientnämnden. Plats: Regionens kansli. Ordförande. Justerare. Datum: Tid: 09:00-14:00 Patientnämnden Datum: 2017-11-16 Tid: 09:00-14:00 Plats: Regionens kansli Ledamöter Bo Dalesjö (S) (ordförande) Anna Zelvin (KD) (vice ordförande) Mats Johnsson (M) Marie-Louise Hilmersson (C) Susanne

Läs mer

Socialnämnden 1999-05-25

Socialnämnden 1999-05-25 Plats och tid Listerbysalen, Stadshuset, Ronneby, kl 08.30-11.55. Beslutande S Anders Johansson, ordförande C Kristina Valtersson S Ingrid Karlsson KD Ingegärd Axelsson S Juhani Kujansivu V Ally Karlsson

Läs mer