Bilaga 4 Konceptstudie e-arkiv

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Bilaga 4 Konceptstudie e-arkiv"

Transkript

1 ägare 1 Bilaga 4 Konceptstudie e-arkiv Rapport från workshop i Samrådsforum Parallellt med den politiska beslutsprocessen oktober-december påbörjades planeringen av verksamheten i den gemensamma arkivorganisationen som startar Tanken med workshopen den 18 november var att fånga upp de varierande behov som finns hos respektive organisation. Workshopen var till för kontaktpersoner för konceptstudien och för dem som närmast kommer att beröras: arkivarier, arkivföreståndare eller sekreterare/registratorer på den centrala administrationen med flera. Syftet med workshopen var att tillsammans arbeta för ett gemensamt synsätt och en struktur som leder till en bra verksamhet i den nya arkivorganisationen. Deltagarna hade vid det här laget mycket kunskaper, intryck och material från workshops, event och arbetsmöten som genomförts under e- arkivprojektet. Workshopen bestod av lite enskilt arbete, men till största delen arbete i grupp. Deltagare på workshopen var: Anders Karlsson, arkivarie, Ronneby kommun Ann Robért-Strand, kanslisamordnare, Lessebo kommun Anna-Karin Sonesson, samordnings- och utvecklingschef/samordnare, Ronneby kommun Ann-Lena Ljungberg, kommunarkivarie, Ljungby kommun, biträdande projektledare, Konceptstudien Helene Gustafsson, receptionist/informatör, Lessebo kommun Jonas Sjöberg, systemförvaltare, Alvesta kommun Kerstin Johansson, arkivarie, Lasse Johansen, it-chef, Alvesta kommun Magdalena Nordin, kommunarkivarie, Karlskrona kommun Marie Ulmhed, arkivarie, Mats Porsklev, kanslichef, Älmhults kommun Ola Eknor, utvecklingsledare, Markaryds kommun Olivia Simson, arkivarie, Karlskrona kommun Informationspass Workshopen inleddes med informationspass om projektet e-arkiv och den planerade färdplanen mot en gemensam arkivorganisation och ett gemensamt arkivsystem. Den inledande informationen utgick från samma presentation som använts för de kommunstyrelser som önskat information i samband med beslut om att inträda i kommunalförbundet Sydarkivera. Kortfattat redogjordes för principerna för att arkivera elektroniskt som går ut på att bevara information digitalt oberoende av tidsbunden teknik (hårdvara och mjukvara). Arkivlagen är teknikneutral och kommunerna har i uppdrag att bevara information för framtiden. Att bevara information i ursprungligt skick är viktigt för att säkerställa äkthet det vill säga principen att elektronisk information bevaras elektroniskt och information på papper bevaras på papper.

2 ägare 2 Under informationspasset redovisades också den planerade organisationen för kommunalförbundet Sydarkivera och ändamålet för den gemensamma verksamheten. De bastjänster som förbundet kommer att tillhandahålla, hur sammarbetet mellan Sydarkiveras och förbundsmedlemmarna kommer att se ut och ansvar för olika typer av system redovisades kortfattat. Verksamhetsplanen och nyttorealiseringsplanen gicks igenom översiktligt. Redovisning av grupparbeten Rangordning av de föreslagna projekten Ett utkast till beskrivning av uppdrag och verksamhet för kommunalförbundet Sydarkivera delades ut. Deltaganda på workshopen hade tid att läsa igenom utkastet. Den första uppgiften var att försöka rangordna de olika projekten som beskrevs i utkastet. Det var inte helt enkelt att rangordna de olika projekten. De olika grupperna kom inte fram till samma resultat, vilket redovisas i tabellen nedan: 1 Förbättra kravställning på hemmaplan Kompetenshöjning Komplettera 2 Förbättrad kravställning på hemmaplan 3 Fördjupad nulägesanalys Kompetenshöjning Komplettera Fördjupad nulägesanalys Komplettera Kompetenshöjning 4 Fördjupad nulägesanalys Pilotprojekt leveranser 5 Pilotprojekt Pilotprojekt leveranser Kravspecifikation arkivsystem Arkivsystem 6 Kravspecifikation arkivsystem Förbättrad kravställning på hemmaplan 7 Samsök Samsök Samsök Analys Rangordningen skiljer sig åt om man tänker utifrån en enskild kommuns behov eller om man tänker på vad som är bäst sett till verksamheten i den gemensamma arkivorganisationen. Utifrån Sydarkiveras synpunkt skulle pilotprojekt leveranser prioriteras högre eftersom det är viktigt för legitimiteten. Att samsök var det minst prioriterade projektet var alla överens om. Orsaken till det var att man såg det som möjligt att genomföra först när information har börjat levereras in. Vissa av projekten hör nära ihop: pilotprojekt leveranser/kravställning arkivsystem samt fördjupad nulägesanalys/. Vilket som kommer först av förbättrad kravställning/nulägesanalys/kompetenshöjning diskuterades. Argument för att prioritera förbättrad kravställning är att vinsten på sikt är betydande. Punktinsatser bör därför göras i samband med viktiga upphandlingar.

3 ägare 3 Argument för att prioritera fördjupad nulägesanalys är att det behövs för att se vad som finns i organisationerna, vilka som är framtagna och vilka system som används. Det är därför en förutsättning för att planera den gemensamma verksamheten. Argument för att prioritera kompetenshöjning är att det behövs utbildning för en lång rad målgrupper som en förutsättning för att framgångsrikt kunna arbeta med förbättrad kravställning och. På frågan om vad som var viktigast att se till den egna kommunens behov eller effekten i ett större perspektiv (totalt sett i Kronoberg/Blekinge) svarade deltagarna det stora perspektivet. Det är en förutsättning för samverkan att arbeta för det som i längden är bäst för alla. Identifierade behov Uppgiften var att skiva upp saker som är särskilt viktiga att göra i den egna kommunen inom de områden som ingår i planeringen inför System som behöver avvecklas, målgrupper som behöver utbildas, nämnder som behöver och liknande. Identifierade behov redovisas utan inbördes prioritering i listan nedan: Processbaserade Information från gamla system sociala system, skolsystem, ekonomi och personal. Utbildning för sekreterare, registratorer, it, chefer, upphandling ( alla ). Alla nämnder och bolag. Standardiserade starta upp ett arbete. Samband med arbetet att ta fram klassificeringsstruktur. Kompetenshöjning för politiker. Styrdokument arkivreglemente,. Upphandling behov av hjälp för att ställa krav på nya system för leverans till e-arkiv i framtiden. Kvalitetshöjning och attitydförändring. Goda exempel Uppgiften var att skriva upp saker som fungerar bra i den egna kommunen och som skulle kunna fungera bra även i andra kommuner. Rutiner, mallar, instruktioner, utbildningsmaterial, styrande dokument eller liknande. Karlshamn erfarenhet av att införa verksamhetsnära arkiv/digitalt närarkiv. Positiva erfarenheter av införandet i kommunen. Alvesta goda erfarenheter av att många olika verksamheter använder ett och samma ärendehanteringssystem och en vilja att anpassa sitt arbetssätt. Ärendehanteringssystemet används både för bygglov och på skolorna. Innebär att det blir färre system att hantera. Markaryd Har två olika ärendehanteringssystem för att få till helheten och en välfungerande hantering av ärenden. Positiva erfarenheter av att införa system för synpunktshantering.

4 ägare 4 Karlskrona Lathundar för till exempel hantering av personalakter. Dokumenten är korta och koncisa, lättlästa och används i verksamheten. Det finns också en generell överenskommelse med friskolorna om arkivering av journaler och betyg. Dessa dokument skulle kunna utvecklas mot processbaserade beskrivningar. Ronneby Nya arkivet i Bräkne Hoby innebär lokal samverkan mellan kommunarkiv, föreningsarkiv och släktforskning. Beställningsformulär på nätet för beställning av betyg (en av de allra vanligaste frågorna till arkiven). Hela arkivet är förtecknat, men inte publicerat på webben. Det finns avtal med friskolor angående hantering av betyg) Växjö Har också nytt arkiv i samverkan med föreningsarkiv. Möjlighet till släktforskning, studiebesök med mera. Det finns arkivförteckningar, som är publicerade på nätet och sökbara via NAD (nationella arkivdatabasen). Det finns också en arkivhandbok framtagen. Älmhult Styrdokument för nämndadministration, en beskrivning hur man arbetar från ax till limpa - från att handlingar kommer in tills de ska arkiveras. Förslag på hur en tjänsteskrivelse ska se ut med mera. Prioriteringsprinciper leveranser/avställningsprojekt Deltagarna kom fram till att det är svårt att föreslå rangordning när det gäller olika principer för prioritering. Detta är att arbete som behöver fortsätta. Slutgiltigt är det kommunalförbundets fullmäktige och styrelse som beslutar om prioritering. En lista med möjliga prioriteringsprinciper sammanställdes (utan inbördes prioriteringsordning): Kommunalt ägd verksamhet/avtal med privata aktörer Samhället/individen Säkerhetsklassning av it-system. Vilka är mest prioriterade ur säkerhetsperspektiv? Vad är det för information som kommunerna absolut behöver ha kontroll på? Data hos andra aktörer utanför kommunens kontroll ( molnet ) har högre prioritet än det som finns lokalt. Det vill säga graden av kontroll över informationen. Sammanblandad information? Verksamhetsperspektivet? Systemets behov tar för lång tid processa information Kostnad priset på systemet som ligger och skvalpar Behovet att hantera själva verksamhetssystemet vid byte av system Mängd information som ska bevaras (mycket är gallringsbart mindre prioritet?) Är informationen unik? Finns informationen på papper? Graden av sökmöjligheter och bearbetningsmöjligheter Maskinläsbar data? Efterfrågan på material (medborgare och forskare)? Möjligt att ta reda på genom erfarenhet och återsökningsfrekvens.

5 ägare 5 Transparens och insyn (till exempel tillgång till information om beslut och ärende samt ekonomi) Många har samma system Så stor nytta för så många som möjligt Bonus om man går in i gemensamma upphandlingar. Har man tänkt på framtiden (bättre och färre system) borde man få hjälp med att avställa av istället för migrera. Enkelhet öva sig Genomförbarhet Produkter på väg ut (leverantörer som avvecklas, uppköpta produkter) Mindre risk Finns det gemensamma specifikationer (FGS:er) Extra resurser? Arbetstid eller pengar? Dokumenthanteringsplaner När det gällde prioritering för arbetet med var deltagarna ense: 1. Framtagande av gemensamma styrdokument/ arkivreglemente 2. Mall för dokumenthanteringsplan 3. Klassificeringsschema som utgångspunkt för. 4. Mål i första skedet: att alla nämnder och bolag har någon form av 5. Därefter uppdatering av inaktuella planer och slutligen enligt principen för verksamhetsnära arkivredovisning. Viktigt för att kunna genomföra detta arbete är att starta upp referensgrupper inom olika verksamhetsområden. Möjligheten att använda befintliga nätverk som referensgrupper diskuterades. En sammanställning av en mängd olika nätverk och grupper har gjorts för Kronobergs län. Arkivinspektioner Prioritering när det gäller arbetet med arkivinspektioner diskuterades. Enligt planen så kommer Sydarkivera ta över vissa arkivmyndighetsfunktioner från och med år Några viktiga apsekter lyftes fram av deltagarna: Framtagande av mallar Flera kommuner har först och främst behov av att någon kommer ut och stämmer av läget och vad som behöver göras. Det behövs en överblicksbild av läget. Olika förbundsmedlemmar kommer att ha olika förutsättningar och varierande utgångslägen så det gäller att anpassa arbetet med tillsyn/inspektioner efter detta. Det är inte möjligt att hinna ut till alla enheter så någon princip för stickprov för inspektioner på till exempel skolor behövs. En del kommuner har redan rutiner för tillsyn och det är viktigt att diskutera vidare hur samarbetet kan ske framöver.

6 ägare Förslag till områden att prioritera: Skola och social verksamhet där det hanteras sekretessinformation Ekonomi (kommunövergripande processer) 6 Gemensamma workshopar Deltagarna som var kvar mot slutet av dagen tyckte att workshopen hade fungerat bra. Under uppbyggnadsskedet är ett förslag att nätverksgruppens kontaktpersoner och objektspecialister träffas en gång i kvartalet. Förslaget är också att träffarna hålls hos olika kommuner. Det var många som inte kunde vara med på workshopen bland annat eftersom en PUL-utbildning i Alvesta genomfördes samma dag. När Sydarkivera startar upp verksamheten i januari-februari planeras besök hos förbundsmedlemmarna. Tanken är att då gå igenom behov, bra exempel, nuläget i kommunen med mera. Då finns det möjlighet att komplettera underlaget. Mer information kommer att skickas ut. Nästa träff planeras i mars 2015.

Anteckningar från arkivträff den 10 september

Anteckningar från arkivträff den 10 september Anteckningar från arkivträff den 10 september 1 Deltagare Niclas Rosenbalck, Älmhults kommun Anders Karlsson, Ronneby kommun Helene Blomquist, Lessebo kommun Kerstin Johansson, Växjö kommun Marie Ulmhed,

Läs mer

Sydarkivera - Verksamhetsbeskrivning

Sydarkivera - Verksamhetsbeskrivning - Verksamhetsbeskrivning Kommunalförbundet har bildats av kommunerna Alvesta, Karlskrona, Karlshamn, Lessebo, Ljungby, Markaryd, Ronneby, Tingsryd, Växjö, Älmhult samt Region Blekinge. Förbundets uppdrag

Läs mer

Kommunalförbundet Sydarkivera. Möte med kommuner i Kalmar Län den 2 september 2015

Kommunalförbundet Sydarkivera. Möte med kommuner i Kalmar Län den 2 september 2015 Kommunalförbundet Sydarkivera Möte med kommuner i Kalmar Län den 2 september 2015 Färdplan Projekt 2013-2014 Gemensam organisation 2015 Gemensamt arkivsystem 2017 Förbättrad tillgänglighet Kommunalförbund

Läs mer

Rapport fördjupad nulägesanalys

Rapport fördjupad nulägesanalys RAPPORT Handläggare Telefon Datum Dnr Elin Jonsson och 0470 349 633 2015 06 01 SARK.2015.7 Magdalena Nordin Rapport fördjupad nulägesanalys Sammanfattning Den här rapporten innehåller en fördjupad nulägesanalys

Läs mer

Klassificering av information exempel och jämförelse. Anki Heimonen Kommunalförbundet ITSAM 2014 05 20

Klassificering av information exempel och jämförelse. Anki Heimonen Kommunalförbundet ITSAM 2014 05 20 Klassificering av information exempel och jämförelse Anki Heimonen Kommunalförbundet ITSAM 2014 05 20 ITSAM ett kommunalförbund Bildas 2008 6 kommuner i Östergötland och Kalmar län Hanterar telefoni, bredband,

Läs mer

Slutrapport från arkivinspektion

Slutrapport från arkivinspektion RAPPORT DATUM DNR HANDLÄGGARE Magdalena Nordin Slutrapport från arkivinspektion Avseende verksamhetsområdena: Styrning och ledning Trygghet och - SYDARKIVERA.SE 0472-39 10 00 Box 182 342 22 Alvesta, Sverige

Läs mer

Slutrapport från arkivinspektion

Slutrapport från arkivinspektion RAPPORT DATUM DNR SARK 2016.71 HANDLÄGGARE Slutrapport från arkivinspektion Avseende verksamhetsområdena: Vård och omsorg Socialt och ekonomiskt stöd SYDARKIVERA.SE 0470-34 96 30 Båtsmanstorget 2 352 30

Läs mer

Kommunalförbundet Sydarkivera Strategisk tillsynsplan Arkiv och informationshantering

Kommunalförbundet Sydarkivera Strategisk tillsynsplan Arkiv och informationshantering Kommunalförbundet Strategisk tillsynsplan 2016-2022 Arkiv och informationshantering 1 shantering Utgåva Kommentar 0.1 2014-11-27 Första utkast efter workshop i Kalmar 20 november 2014. 0.2 2015-10-16 Andra

Läs mer

E-arkiv Kronoberg och Blekinge

E-arkiv Kronoberg och Blekinge Elin Jonsson arkivarie Tel. 0470-413 07 Fördjupad förstudie hösten 2013 Reviderad version E-arkiv Kronoberg och Blekinge - Projektplan KOMMUNKANSLIET Kommunledningsförvaltningen 1 (20) Postadress Box 1222,

Läs mer

Bilaga 5 Konceptstudie E-arkiv

Bilaga 5 Konceptstudie E-arkiv ägare 1 Bilaga 5 Konceptstudie E-arkiv Rapport från workshop om arkivtillsyn Arkivmyndigheten har i uppgift att ansvara för tillsyn över att myndigheterna bevarar och vårdar sina arkiv i enlighet med bestämmelserna

Läs mer

E-arkiv Kronoberg och Blekinge

E-arkiv Kronoberg och Blekinge Dnr Elin Jonsson arkivarie Tel. 0470-413 07 Förstudie E-arkiv Kronoberg och Blekinge - Projektplan KOMMUNKANSLIET Kommunledningsförvaltningen 1 (12) Postadress Box 1222, 351 12 Växjö Besöksadress Västra

Läs mer

Dnr Kst 2016/194 Riktlinjer för hantering av arkiv i Järfälla kommun

Dnr Kst 2016/194 Riktlinjer för hantering av arkiv i Järfälla kommun TJÄNSTESKRIVELSE 1 (5) 2016-09-27 Kommunstyrelsen Dnr Kst 2016/194 Riktlinjer för hantering av arkiv i Järfälla kommun Förslag till beslut Kommunstyrelseförvaltningens förslag till kommunstyrelsen och

Läs mer

Allt skall upplevas korrekt.

Allt skall upplevas korrekt. Det får inte finnas några tveksamheter till att lämna information (ibland mycket personlig) eller misstänkliggöra ett taget beslut från någon av våra verksamheter. Allt skall upplevas korrekt. Kommunalförbundet

Läs mer

Utvärdering. Nyttorealisering 2016 RAPPORT Båtsmanstorget Växjö, Sverige SYDARKIVERA.SE

Utvärdering. Nyttorealisering 2016 RAPPORT Båtsmanstorget Växjö, Sverige SYDARKIVERA.SE RAPPORT DATUM 2017-02-09 DNR HANDLÄGGARE ELIN JONSSON Utvärdering Nyttorealisering 2016 SYDARKIVERA.SE 0470-34 96 30 Båtsmanstorget 2 352 30 Växjö, Sverige SIDAN 1 (18) 2 Innehåll 1 SAMMANFATTNING... 3

Läs mer

ATT FASTSTÄLLA ARKIVANSVAR OCH ARKIVORGANISATION. en handledning för myndigheter i Västra Götalandsregionen och Göteborgs Stad

ATT FASTSTÄLLA ARKIVANSVAR OCH ARKIVORGANISATION. en handledning för myndigheter i Västra Götalandsregionen och Göteborgs Stad ATT FASTSTÄLLA ARKIVANSVAR OCH ARKIVORGANISATION en handledning för myndigheter i Västra Götalandsregionen och Göteborgs Stad I denna serie har även utkommit Att planera, utföra och drifta arkivlokaler

Läs mer

RFI ARKIVREDOVISNING. Kort beskrivning av Sydarkivera

RFI ARKIVREDOVISNING. Kort beskrivning av Sydarkivera RFI ARKIVREDOVISNING Kommunalförbundet Sydarkivera (Sydarkivera) inbjuder härmed till inlämnande av svar på denna RFI (Request for Information) avseende itstöd för arkivförteckning/arkivredovisning som

Läs mer

Verksamhetsplan 2015. Innehåll

Verksamhetsplan 2015. Innehåll Verksamhetsplan 2015 Den första tvåårsperioden med början 2015 används till att bygga upp och etablera verksamheten. Fokus under 2015 är i första hand att komma igång med det förebyggande arbetet med utbildning,

Läs mer

E-arkiv Kronoberg och Blekinge

E-arkiv Kronoberg och Blekinge ÄRENDE Dnr KS/2014:68 Konceptstudie 2014 E-arkiv Kronoberg och Blekinge - plan KOMMUNKANSLIET Kommunledningsförvaltningen 1 (19) Postadress Box 1222, 351 12 Växjö Besöksadress Västra Esplanaden 18 Tel.

Läs mer

Reglemente för hantering av arkiv i Norrtälje kommun antaget 2017-xx-xx av kommunfullmäktige dnr XXXX

Reglemente för hantering av arkiv i Norrtälje kommun antaget 2017-xx-xx av kommunfullmäktige dnr XXXX REGLEMENTE Version 2017-10-20 Reglemente för hantering av arkiv i Norrtälje kommun antaget 2017-xx-xx av kommunfullmäktige dnr XXXX Detta dokument ersätter Arkivreglemente för Norrtälje kommun 1992-10-26,

Läs mer

Mats Porsklev, sekreterare Magdalena Nordin, tillsynsarkivarie Elin Jonsson, bevarandestrateg

Mats Porsklev, sekreterare Magdalena Nordin, tillsynsarkivarie Elin Jonsson, bevarandestrateg SIDAN 1 (16) Plats och tid Sydarkivera sammanträdesrum Växjö fredagen den 7 oktober 2016 kl.10.00 12.25 Beslutande och närvarande ersättare Per Ribacke (S), ordf., Alvesta Magnus Gunnarsson (M), Ljungby

Läs mer

ATT FASTSTÄLLA ARKIVANSVAR & ARKIVORGANISATION

ATT FASTSTÄLLA ARKIVANSVAR & ARKIVORGANISATION ATT FASTSTÄLLA ARKIVANSVAR & ARKIVORGANISATION en handledning för myndigheter i Göteborgs Stad & Västra Götalandsregionen Version 2, 2013-02-26 INNEHÅLL INLEDNING... 3 1 MYNDIGHETENS ARKIVORGANISATION...

Läs mer

Förbundsstyrelsen Datum för anslags nedtagande. Sydarkiveras kontor. Utdragsbestyrkande

Förbundsstyrelsen Datum för anslags nedtagande. Sydarkiveras kontor. Utdragsbestyrkande SIDAN 1 (16) Plats och tid Sydarkivera sammanträdesrum Växjö fredagen den 2 juni 2017 kl.10.00 12.00 Beslutande och närvarande ersättare Per Ribacke (S), ordf., Alvesta Magnus Gunnarsson (M), Ljungby 14-24

Läs mer

Arkivbeskrivning INNEHÅLL OCH ANSVARSFÖRDELNING. Koncernkontoret. Området för informationsförsörjning och regionarkiv Enheten för informationsstyrning

Arkivbeskrivning INNEHÅLL OCH ANSVARSFÖRDELNING. Koncernkontoret. Området för informationsförsörjning och regionarkiv Enheten för informationsstyrning Koncernkontoret Området för informationsförsörjning och regionarkiv Enheten för informationsstyrning Dokumentslag: Styrande Datum: 2016-04-22 Dokumenttyp: Instruktion Version: 2.2 Arkivbeskrivning INNEHÅLL

Läs mer

Bo Johansson. Sollentuna - en plats för möten, utveckling och aktivitet

Bo Johansson. Sollentuna - en plats för möten, utveckling och aktivitet Sollentuna - en plats för möten, utveckling och aktivitet Gemensamma principer för dokument- och ärendehantering samt e-arkiv i Sollentuna kommun Fakta om Sollentuna 2 mil norr om Stockholm C:a 67 000

Läs mer

Förenklad förstudie och samarbetsförslag

Förenklad förstudie och samarbetsförslag Tjänsteskrivelse -02-21 KFN 2013.0096 Handläggare: Annelie Henriksson Förenklad förstudie och samarbetsförslag Sammanfattning Arbetet med införande av e-arkiv i Karlskoga kommun har påbörjats under hösten

Läs mer

VERKSAM BESKRIVNING. Instruktion för att upprätta en arkivbeskrivning

VERKSAM BESKRIVNING. Instruktion för att upprätta en arkivbeskrivning INSTRUKTION DATUM DNR SARK 2017:9 HANDLÄGGARE MAGDALENA NORDIN VERKSAM BESKRIVNING Instruktion för att upprätta en arkivbeskrivning Enligt både offentlighets- och sekretesslagen och arkivlagen ska varje

Läs mer

SYDARKIVERA Sammanträdesdatum Sida

SYDARKIVERA Sammanträdesdatum Sida Kommunalförbundsfullmäktige 2015-10-23 1 (14) Plats och tid Sydarkivera sammanträdesrum Växjö fredagen den 23 oktober 2015 kl.10.00 11.40. Beslutande och närvarande ersättare Börje Dovstad (FP), Karlskrona,

Läs mer

Förbundsstyrelsen Datum för anslags nedtagande. Sydarkiveras kontor. Utdragsbestyrkande

Förbundsstyrelsen Datum för anslags nedtagande. Sydarkiveras kontor. Utdragsbestyrkande SIDAN 1 (15) Plats och tid Sydarkivera sammanträdesrum Växjö fredagen den 3 mars 2017 kl.10.00 12.15 Beslutande och närvarande ersättare Per Ribacke (S), ordf., Alvesta Magnus Gunnarsson (M), Ljungby Ingemar

Läs mer

Kommunens författningssamling

Kommunens författningssamling Kommunens författningssamling Arkivreglemente ÖFS 2010:1 Fastställd av Kommunfullmäktige 1991-12-16, 156 Historik: Kommunfullmäktige1995-12-11, 200, 2000-08-14, 69, 2006-11-27, 98, 2010-04-12, 51 (Dnr

Läs mer

Inspektion av arkivvården vid Örebro tingsrätt

Inspektion av arkivvården vid Örebro tingsrätt 1 (7) Tillsynsavdelningen Ulrica Hofverberg 2015-10-20 Dnr RA 232-2015/8287 Örebro tingsrätt Box 383 701 47 Örebro 1 Inspektion av arkivvården vid Örebro tingsrätt Riksarkivet inspekterade den 8 oktober

Läs mer

Kommungemensam Mötesadministration. Nytt sätt att arbeta inom Sundsvalls kommun

Kommungemensam Mötesadministration. Nytt sätt att arbeta inom Sundsvalls kommun Kommungemensam Mötesadministration Nytt sätt att arbeta inom Sundsvalls kommun Presentation Helge Sjödin Systemförvaltare, projektledare Lina Delde Systemadministratör, projektdeltagare Innehåll Införandet

Läs mer

Nyttorealiseringsplan

Nyttorealiseringsplan Nyttorealiseringsplan Etapp 1 år 2015-2016 Innehållsförteckning 2 1 Inledning... 4 1.1 Dokumentets syfte... 4 1.2 Bakgrund... 4 1.3 Dokumentets sammanhang... 5 2 s ramverk för nyttorealisering... 6 2.1

Läs mer

Riktlinje Hantera e-arkiv

Riktlinje Hantera e-arkiv Riktlinje Process: Arkivera/gallra Område: E-arkiv Giltig fr.o.m: 2017-06-28 Faktaägare: Emma Widén, Projektledare e-arkiv Fastställd av: Ulrika Gustafsson, Kanslidirektör Revisions nr: 3 Gäller för: Region

Läs mer

Ett e arkiv värt att lita på

Ett e arkiv värt att lita på Ett e arkiv värt att lita på Arkivering i olika steg Medborgare Myndigheter Företag Verksamhetssystem Verksamhetsnära arkiv Slutarkiv Internationell standard Audit and Certification of Trustworthy Digital

Läs mer

Verksamhetsbeskrivning gemensam arkivorganisation

Verksamhetsbeskrivning gemensam arkivorganisation Verksamhetsbeskrivning gemensam arkivorganisation beslutsunderlag till Avsiktsförklaring År 1-2 År 3-4 År 5-6 År 7-8 År 9-10 Digitalisering och forskarservice Förbättrat verksamhetsstöd (mellanarkiv) Förbättrad

Läs mer

Arkivreglemente. för Borgholms kommun. Antaget av kommunfullmäktige (Ersätter tidigare arkivreglemente antaget )

Arkivreglemente. för Borgholms kommun. Antaget av kommunfullmäktige (Ersätter tidigare arkivreglemente antaget ) KOM M UNLEDNING Marie-Louise Johansson, 0485-880 18 marie-louise.johansson@borgholm.se 1(10) för Borgholms kommun Antaget av kommunfullmäktige 2017-12-18 195 (Ersätter tidigare arkivreglemente antaget

Läs mer

Styrande dokument. Arkivreglemente för Oskarshamns kommun. Fastställd av kommunfullmäktige , 173

Styrande dokument. Arkivreglemente för Oskarshamns kommun. Fastställd av kommunfullmäktige , 173 Styrande dokument Arkivreglemente för Oskarshamns kommun Fastställd av kommunfullmäktige 2016-12-12, 173 Gäller från och med 2016-12-16 Ersätter "Arkivreglemente för Oskarshamns kommun" som fastställdes

Läs mer

Inspektion av arkivvården vid Överklagandenämnden för nämndemannauppdrag 1. Ansvar och organisation Postadress: Besöksadress: Telefon: Telefax:

Inspektion av arkivvården vid Överklagandenämnden för nämndemannauppdrag 1. Ansvar och organisation Postadress: Besöksadress: Telefon: Telefax: 1 (5) Inspektion av arkivvården vid Överklagandenämnden för nämndemannauppdrag Närvarande: Från Kammarrätten i Sundsvall: Chef administrativa enheten Arkivarie Registrator Arkivassistent Från Riksarkivet:

Läs mer

Införande av digital mellanarkivering, e-arkiv, i Knivsta kommun KS-2014/29

Införande av digital mellanarkivering, e-arkiv, i Knivsta kommun KS-2014/29 Sida 1 av 2 Handläggare Tjänsteskrivelse Diarienummer Lisbeth Rye-Danjelsen Datum KS-2014/29 huvudregistrator 2014-01-27 Kommunstyrelsen Införande av digital mellanarkivering, e-arkiv, i Knivsta kommun

Läs mer

Förbundsstyrelsen (21)

Förbundsstyrelsen (21) Förbundsstyrelsen 2015-05-29 1 (21) Plats och tid Sydarkivera sammanträdesrum fredagen den 29 maj 2015 kl.09.15-11.00. Beslutande Per Ribacke (S), Alvesta, ordförande Nils Ingmar Thorell (FP), Ronneby,

Läs mer

earkiv Kalmar län Slutredovisning av projektet och dess resultat Anki Heimonen, projektledare 1

earkiv Kalmar län Slutredovisning av projektet och dess resultat Anki Heimonen, projektledare 1 earkiv Kalmar län Slutredovisning av projektet och dess resultat 2015-05- 29 Anki Heimonen, projektledare 1 Projektets syfte och mål Sy$et med projektet är a1 höja kunskapen, kompetensen och medvetenheten

Läs mer

Förstudie e-arkiv. Kronoberg och Blekinge

Förstudie e-arkiv. Kronoberg och Blekinge Förstudie e-arkiv Kronoberg och Blekinge Uppstartsmöte i Växjö 15 januari 2013 Marianne Dalesjö, kanslichef och Elin Jonsson, arkivarie Dagordning Mötet inleds (Marianne) Presentation av deltagare Presentation

Läs mer

Arkivreglemente. Antagen av kommunfullmäktige

Arkivreglemente. Antagen av kommunfullmäktige Arkivreglemente Antagen av kommunfullmäktige 2011-10-31 Arkivreglemente 2011-09-12 1 Tillämpningsområde Detta reglemente gäller för kommunfullmäktige och kommunens myndigheter. Med myndighet avses kommunstyrelsen

Läs mer

Riktlinjer för hantering av arkiv i Laholms kommun

Riktlinjer för hantering av arkiv i Laholms kommun STYRDOKUMENT RIKTLINJE 2018-05-14 DNR: 2017 000418 Antagen av KF den 24 april år 2018 44 Gäller från och med den 25 april år 2018 tillsvidare Riktlinjer för hantering av arkiv i Laholms kommun 1 Nämndernas

Läs mer

Införande av verksamhetsbaserad arkivredovisning vid Malmö högskola

Införande av verksamhetsbaserad arkivredovisning vid Malmö högskola MAH / Gemensam förvaltning Kansliet Tomas Holmström Arkivarie PM 2015-10-19 Dnr MAHR 13-2015/646 Införande av verksamhetsbaserad arkivredovisning vid Malmö högskola Bakgrund 2011 Arbete med att införa

Läs mer

FÖRFATTNINGSSAMLING Arkivreglemente Utgivare: Kommunledningsförvaltningen Kansli Gäller från: Lagakraftvunnet beslut Antagen: KF 5,

FÖRFATTNINGSSAMLING Arkivreglemente Utgivare: Kommunledningsförvaltningen Kansli Gäller från: Lagakraftvunnet beslut Antagen: KF 5, Utgivare: Kommunledningsförvaltningen Kansli Gäller från: Lagakraftvunnet beslut Antagen: KF 5, 2016-02-15 Information behövs både i dag och i framtiden. Den ska finnas till hands när den efterfrågas.

Läs mer

ARKIVREGLEMENTE FÖR HEDEMORA KOMMUN Fastställt av kommunfullmäktige 1991-12-18, med senaste ändring 2012-06-19.

ARKIVREGLEMENTE FÖR HEDEMORA KOMMUN Fastställt av kommunfullmäktige 1991-12-18, med senaste ändring 2012-06-19. ARKIVREGLEMENTE FÖR HEDEMORA KOMMUN Fastställt av kommunfullmäktige 1991-12-18, med senaste ändring 2012-06-19. Förutom de i arkivlagen (1990:782) och arkivförordningen (1991:446) intagna bestämmelserna

Läs mer

Välkommen till arkiven!!

Välkommen till arkiven!! Välkommen till arkiven!! Vimmerby kommunarkiv och föreningsarkiv Anki Heimonen, kommunarkivarie 0492-76 94 38 anki.heimonen@vimmerby.se Vad är arkiv? Bestånd av handlingar Institution där handlingar förvaras

Läs mer

ARKIVREGLEMENTE FÖR SIGTUNA KOMMUN

ARKIVREGLEMENTE FÖR SIGTUNA KOMMUN ARKIVREGLEMENTE FÖR SIGTUNA KOMMUN Antagen av kommunfullmäktige den 2018-05-24, 72 Södergatan 20, 195 85 Märsta Tel (vxl) 08-591 260 00 Fax 08-591 260 36 sigtuna.kommun@sigtuna.se www.sigtuna.se Dokumentnamn

Läs mer

Inspektion av arkivvården vid Fastighetsmäklarinspektionen. Riksarkivet inspekterade arkivvården vid Fastighetsmäklarinspektionen

Inspektion av arkivvården vid Fastighetsmäklarinspektionen. Riksarkivet inspekterade arkivvården vid Fastighetsmäklarinspektionen INSPEKTIONSRAPPORT 1 (5) Tillsynsenheten Martin Utvik 2016-02-08 Dnr RA 231-2015/11146 Inspektion av arkivvården vid Fastighetsmäklarinspektionen Riksarkivet inspekterade 2016-01-26 arkivvården vid Fastighetsmäklarinspektionen

Läs mer

ARKIVREGLEMENTE för Höörs kommun

ARKIVREGLEMENTE för Höörs kommun 2016-09-28 Magnus Nilsson 1 (8) ARKIVREGLEMENTE för Höörs kommun Information behövs både i dag och i framtiden. Den ska finnas till hands när den efterfrågas. Då behövs noggrann planering och säker förvaring.

Läs mer

256 Arkivreglemente för Höörs kommun

256 Arkivreglemente för Höörs kommun PROTOKOLLSUTDRAG Sammanträdesdatum Sida 2016-08-29 1 (1) KOMMUNSTYRELSENS ARBETSUTSKOTT Dnr KSF 2016/417 256 Arkivreglemente för Höörs kommun Beslut Kommunstyrelsens arbetsutskott föreslår kommunstyrelsen

Läs mer

Inspektion av arkivvården vid Myndigheten för yrkeshögskolan

Inspektion av arkivvården vid Myndigheten för yrkeshögskolan Avdelningen för tillsyn Inspektionsrapport 1 (6) N. Liljeholm Inspektion av arkivvården vid Myndigheten för yrkeshögskolan Riksarkivet har genomfört en inspektion av arkivvården hos Myndigheten för yrkeshögskolan

Läs mer

ÅRSREDOVISNING 2015 KOMMUNALFÖRBUNDET SYDARKIVERA. Dnr: SARK

ÅRSREDOVISNING 2015 KOMMUNALFÖRBUNDET SYDARKIVERA. Dnr: SARK ÅRSREDOVISNING 2015 KOMMUNALFÖRBUNDET SYDARKIVERA Dnr: SARK.2015.85 Organisation INNEHÅLLSFÖRTECKNING Organisationsschema... 1 Bakgrund & sammanfattning... 2 Förvaltningsberättelse... 3 Måluppfyllelse...

Läs mer

Reglemente för arkiv

Reglemente för arkiv Styrdokument Dokumenttyp: Regler Beslutat av: Kommunfullmäktige Fastställelsedatum: 2019-06-17 Ansvarig: Kanslichef Revideras: Vart 4:e år, 1:a året i mandatperioden Följas upp: Minst vart 4:e år Reglemente

Läs mer

Revisionsrapport Rutiner för arkivering. Östersunds Kommun

Revisionsrapport Rutiner för arkivering. Östersunds Kommun Revisionsrapport Rutiner för arkivering Östersunds Kommun 18 Januari 2013 Innehåll Sammanfattning... 1 1. Inledning... 2 2. Resultat... 3 3. Revisionell bedömning... 5 Sammanfattning Uppdrag och Bakgrund

Läs mer

Hela dokumentet Guide till handlingsalternativ kan hämtas via adressen http://www.vaxjo.se/e arkiv

Hela dokumentet Guide till handlingsalternativ kan hämtas via adressen http://www.vaxjo.se/e arkiv Guide till handlingsalternativ är ett utbildningsmaterial som tagits fram inom ramen för förstudien som genomfördes i samverkan mellan kommuner, landsting och regionförbund i Kronoberg och Blekinge våren

Läs mer

REGIONARKIVETS KURSER 2013

REGIONARKIVETS KURSER 2013 REGIONARKIVETS KURSER 2013 ARKIV- OCH INFORMATIONSHANTERING FÖR ANSTÄLLDA INOM GÖTEBORGS STAD Regionarkivet har under hösten 2013 möjlighet, efter bidrag från stadsledningskontoret för kompetenshöjande

Läs mer

Riktlinjer för hantering av arkiv i Järfälla kommun

Riktlinjer för hantering av arkiv i Järfälla kommun 2016-09-27 1 (7) Dnr Kst 2016/194 Riktlinjer för hantering av arkiv i Järfälla kommun Utöver de bestämmelser om arkiv som finns föreskrivna i arkivlagen (1990:782) och arkivförordningen (1991:446) ska

Läs mer

Vad är arkiv? Vem äger och ansvarar för informationen i arkiven?

Vad är arkiv? Vem äger och ansvarar för informationen i arkiven? Vad är arkiv? Vem äger och ansvarar för informationen i arkiven? och består av.. Arkivet är Myndighetens allmänna handlingar och sådana handlingar som avses i 2 kap 9 TF, om myndigheten beslutar att de

Läs mer

SOLLENTUNA FÖRFATTNINGSSAMLING 1

SOLLENTUNA FÖRFATTNINGSSAMLING 1 FÖRFATTNINGSSAMLING 1 ARKIVREGLEMENTE FÖR SOLLENTUNA KOMMUN Antaget av fullmäktige 2000-05-15, 52 Förutom de i arkivlagen (1990:782) och arkivförordningen (1991:446) intagna bestämmelserna om arkivvård

Läs mer

Bo Johansson. Sollentuna - en plats för möten, utveckling och aktivitet

Bo Johansson. Sollentuna - en plats för möten, utveckling och aktivitet Sollentuna - en plats för möten, utveckling och aktivitet Sollentuna kommun 2 mil norr om Stockholm Drygt 68 000 invånare i jan. 2014 Organisation 11 nämnder 9 förvaltningar Överförmyndarnämnd och familjerättsnämnd

Läs mer

Förteckna och leverera arkiv

Förteckna och leverera arkiv Rutin Process: 2.1.3.0 RGK Leda, styra och organisera Område: Administrativt stöd Giltig fr.o.m: 2018-02-15 Faktaägare: Caroline Svensson, Arkivarie Fastställd av: Anders Pettersson, Enhetschef Revisions

Läs mer

HANTERING AV ALLMÄNNA HANDLINGAR HOS MICASA FASTIGHETER I STOCKHOLM AB

HANTERING AV ALLMÄNNA HANDLINGAR HOS MICASA FASTIGHETER I STOCKHOLM AB S STOCKHOLMS STADSARKIV LANDSARKIV FÖR STOCKHOLMS LÄN INSPEKTIONSRAPPORT SID 1 (9) 2008-07-17 DNR 9.3-6604/08 SSA 2008:2 Styrelsen för Micasa Fastigheter i Stockholm AB HANTERING AV ALLMÄNNA HANDLINGAR

Läs mer

SYDARKIVERA Sammanträdesdatum Sida Förbundsstyrelsen (11) Sydarkivera sammanträdesrum fredagen den 13 mars 2015 kl

SYDARKIVERA Sammanträdesdatum Sida Förbundsstyrelsen (11) Sydarkivera sammanträdesrum fredagen den 13 mars 2015 kl Förbundsstyrelsen 2015-03-13 1 (11) Plats och tid Beslutande Sydarkivera sammanträdesrum fredagen den 13 mars 2015 kl.09.00-10.00. Per Ribacke (S), Alvesta, ordförande Nils Ingmar Thorell (FP), Ronneby,

Läs mer

Invånare. Verksamhet. Bevarande

Invånare. Verksamhet. Bevarande NYTTA Invånare Verksamhet IT Bevarande Invånare Det digitala kulturarvet kan bevaras och finnas åtkomligt under lång tid Förståelsen för vår samtid underlättas i framtiden när forskning i digitala källor

Läs mer

SYDARKIVERA Sammanträdesdatum Sida Kommunalförbundsfullmäktige 2015-02-13 1 (11)

SYDARKIVERA Sammanträdesdatum Sida Kommunalförbundsfullmäktige 2015-02-13 1 (11) Kommunalförbundsfullmäktige 2015-02-13 1 (11) Plats och tid Smålands Museum i Växjö fredagen den 13 februari 2015 kl.14.00 14.30. Beslutande och närvarande ersättare Britta Lundén (S), Tingsryd, Ålderspresident

Läs mer

Förvaltningsgemensamma specifikationer (FGS) Jan Aspenfjäll & Tomas Wallin

Förvaltningsgemensamma specifikationer (FGS) Jan Aspenfjäll & Tomas Wallin Förvaltningsgemensamma specifikationer (FGS) Jan Aspenfjäll & Tomas Wallin Agenda Vad är en FGS? Blir det några FGS:er? Förvaltningsorganisationen Internationellt FGS Arkivredovisning 2 Vad är en FGS?

Läs mer

Byta system bli klar i tid och undvik onödiga kostnader

Byta system bli klar i tid och undvik onödiga kostnader Byta system bli klar i tid och undvik onödiga kostnader Registratorskonferens 19 maj 2015 Elisabeth Jarborn Arkivchef och verksamhetsutvecklare, Danderyds kommun På två månader kan ni ha ny teknisk lösning

Läs mer

HANTERING AV ALLMÄNNA HANDLINGAR HOS MILJÖFÖRVALTNINGEN

HANTERING AV ALLMÄNNA HANDLINGAR HOS MILJÖFÖRVALTNINGEN S STOCKHOLMS STADSARKIV LANDSARKIV FÖR STOCKHOLMS LÄN SID 1 (9) 2007-12-20 DNR 9.3-17071/07 SSA 2007:16 Miljöförvaltningen Att: Håkan Andersson HANTERING AV ALLMÄNNA HANDLINGAR HOS MILJÖFÖRVALTNINGEN Närvarande

Läs mer

SYDARKIVERA Sammanträdesdatum Sida Förbundsstyrelsen 2015-02-13 1 (8)

SYDARKIVERA Sammanträdesdatum Sida Förbundsstyrelsen 2015-02-13 1 (8) Förbundsstyrelsen 2015-02-13 1 (8) Plats och tid Smålands Museum i Växjö fredagen den 13 februari 2015 kl.14.30-15.00. Beslutande Per Ribacke (S), Alvesta, ordförande Nils Ingmar Thorell (FP), Ronneby,

Läs mer

Titel: TAM-Arkiv Arkivhandbok Datum: 2014-09-26 Version: 1.0. TAM-Arkiv Arkivhandbok

Titel: TAM-Arkiv Arkivhandbok Datum: 2014-09-26 Version: 1.0. TAM-Arkiv Arkivhandbok Titel: TAM-Arkiv Arkivhandbok Datum: 2014-09-26 Version: 1.0 TAM-Arkiv Arkivhandbok TAM-Arkiv Arkivhandbok. Allmänna råd om arkivering INNEHÅLLSFÖRTECKNING Allmänna råd om arkivering... 2 Hos medlemmen...2

Läs mer

Inspektion av arkivvården vid Förvaltningsrätten i Jönköping

Inspektion av arkivvården vid Förvaltningsrätten i Jönköping INSPEKTIONSRAPPORT 1 (6) Tillsynsenheten Sofia Särdquist Inspektion av arkivvården vid Förvaltningsrätten i Jönköping Närvarande Från Förvaltningsrätten i Jönköping: chefsadministratör arkivassistent/expeditionsvakt

Läs mer

Arkivreglemente för Götene kommun

Arkivreglemente för Götene kommun 1(6) Arkivreglemente för Götene kommun Upprättad: 2016-11-01 Antagen av kommunfullmäktige 2017-02-27, 18 Att gälla från och med 2017-04-01. Bilaga: Tillämpningsanvisningar till arkivreglemente för Götene

Läs mer

How to keep it simple?

How to keep it simple? How to keep it simple? Att implementera ett nytt dokument- och ärendehanteringssystem och införa processbaserad klassificeringsstruktur Madelene Lust Sjöberg, registrator, Utbildningsförvaltningen, Stockholms

Läs mer

SLUTRAPPORT Fördjupad förstudie e-arkiv

SLUTRAPPORT Fördjupad förstudie e-arkiv E-arkiv Kronoberg och Blekinge SLUTRAPPORT Fördjupad förstudie e-arkiv augusti 2013 februari 2014 ägare 2 Innehåll 1 Sammanfattning... 4 2 Bakgrund... 4 2.1 Allmänt om slutrapporten och den fördjupade

Läs mer

Riktlinjer för hanteringen av arkiv i Tyresö kommun

Riktlinjer för hanteringen av arkiv i Tyresö kommun Riktlinjer för hanteringen av arkiv i Tyresö kommun Beslutad av kommunfullmäktige 2016-xx-xx xx Innehållsförteckning 1. Tillämpningsområde...3 2. Syfte...3 3. Vad är arkiv?...3 4. Arkivansvar...3 5. Redovisning

Läs mer

NYKVARNS KOMMUNS FÖRFATTNINGSSAMLING

NYKVARNS KOMMUNS FÖRFATTNINGSSAMLING Arkivreglemente Antagen av kommunfullmäktige den 23 september 2004 98 Ändringar införda till och med KF, 79/2011 Innehållsförteckning 1 Tillämpningsområde... 2 2 Myndighetens arkivansvar... 2 3 Arkivmyndigheten...

Läs mer

Österåkers kommuns författningssamling, ÖFS 2019:1

Österåkers kommuns författningssamling, ÖFS 2019:1 Österåkers kommuns författningssamling, ÖFS 2019:1 Reglemente för hantering av arkiv i Österåkers kommun Antagen av Kommunfullmäktige 2018-10-22, KF 7:20 Dnr: KS 2018/0114 Ersätter författningssamling

Läs mer

HANTERING AV ALLMÄNNA HANDLINGAR HOS STADSHUS AB

HANTERING AV ALLMÄNNA HANDLINGAR HOS STADSHUS AB STOCKHOLMS STADSARKIV LANDSARKIV FÖR STOCKHOLMS LÄN INSPEKTIONSRAPPORT DNR 9.3-19717/08 SID 1 (7) 2009-04-20 SSA 2009:13 HANTERING AV ALLMÄNNA HANDLINGAR HOS STADSHUS AB Närvarande från bolaget: Joachim

Läs mer

Reglemente för arkiv

Reglemente för arkiv Reglemente för arkiv Reviderat av kommunfullmäktige 2019-04-17, 33 Dnr: LKS 2019-000042 Fastställt av kommunfullmäktige 2015-12-17, 136 (LKS 2015-000398) Lysekils kommun, 453 80 Lysekil Tel: 0523-61 30

Läs mer

Förbundsstyrelsen (14)

Förbundsstyrelsen (14) Förbundsstyrelsen 2015-09-18 1 (14) Plats och tid Sydarkivera sammanträdesrum fredagen den 18 september 2015 kl.09.15-11.45. Beslutande Övriga deltagande Per Ribacke (S), Alvesta, ordförande Nils Ingmar

Läs mer

Ingegerd Lenander (KD) Bo Johansson (S), Ronneby tjg. ers. Mats Porsklev, sekreterare Magdalena Nordin, tillsynsarkivarie

Ingegerd Lenander (KD) Bo Johansson (S), Ronneby tjg. ers. Mats Porsklev, sekreterare Magdalena Nordin, tillsynsarkivarie SIDAN 1 (10) Plats och tid Sydarkivera sammanträdesrum Växjö fredagen den 4 november 2016 kl. 10.00 11.47 Beslutande och närvarande ersättare Börje Dovstad (L), Karlskrona, ordf. Annika Stacke (L), Växjö,

Läs mer

20. Arkivreglemente för Västerviks kommunkoncern ändring Dnr 2017/

20. Arkivreglemente för Västerviks kommunkoncern ändring Dnr 2017/ SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunfullmäktige 35 (59) 2018-02-26 Kf Ks 26 20. Arkivreglemente för Västerviks kommunkoncern ändring Dnr 2017/369-003 Västerviks kommuns arkivreglemente reviderades senast 1995.

Läs mer

Reglemente för hantering av arkiv i Upplands Väsby kommun

Reglemente för hantering av arkiv i Upplands Väsby kommun Styrdokument Stöd & Process 2016-07-13 Karin Pettersson 08-590 979 65 Dnr Fax 08-590 733 40 KS/2016:48/ karin.pettersson@upplandsvasby.se Reglemente för hantering av arkiv i Upplands Väsby kommun Nivå:

Läs mer

Varje myndighet är en egen arkivbildare och svarar för vården av sitt arkiv enligt arkivlagen och på det sätt som framgår av detta arkivreglemente.

Varje myndighet är en egen arkivbildare och svarar för vården av sitt arkiv enligt arkivlagen och på det sätt som framgår av detta arkivreglemente. Arkivreglemente för Landstinget i Kalmar län Förutom de i arkivlagen (1990:782) och arkivförordningen (1991:446) antagna bestämmelserna om arkivvård gäller för den landstingskommunala arkivvården inom

Läs mer

KOMMUNAL FÖRFATTNINGSSAMLING

KOMMUNAL FÖRFATTNINGSSAMLING KOMMUNAL FÖRFATTNINGSSAMLING FÖR STOCKHOLM Utgiven av KF/KS kansli 2007:26 Arkivregler för Stockholms stad Kommunfullmäktiges beslut den 17 september 2007 (Utl 2007:102) (Ersätter Kfs 1995:50) Innehållsförteckning

Läs mer

Inspektion av arkivvården vid Karolinska institutet (KI)

Inspektion av arkivvården vid Karolinska institutet (KI) Inspektionsrapport 1 (5) Avdelningen för tillsyn N. Liljeholm Dnr KI 1553/11-041 Inspektion av arkivvården vid Karolinska institutet (KI) Riksarkivet har genomfört en inspektion av arkivvården hos Karolinska

Läs mer

Yttrande över Sydarkiveras remiss "Analoga arkiv"

Yttrande över Sydarkiveras remiss Analoga arkiv TJÄNSTESKRIVELSE 1(2) Datum Diarienummer 2018-10-05 KLK 2018/561 Handläggare Arkivarie Sofie Niemi Kommunstyrelsen Sofie.Niemi@hassleholm.se Yttrande över Sydarkiveras remiss "Analoga arkiv" Förslag till

Läs mer

Verksamhetssystem och dokumenthantering

Verksamhetssystem och dokumenthantering STADSLEDNINGSKONTORET 2015-09-23 ANNA TYNDERFELDT KOMMUNARKIVARIE Åtgärdsrapport gällande arkiv och dokumenthantering på enheten för vuxenutbildning Berörd myndighet: Social- och arbetsmarknadsnämnden

Läs mer

Arkivreglemente för Kristianstads kommun

Arkivreglemente för Kristianstads kommun -1-2014 Arkivreglemente för Kristianstads kommun Antaget av kommunfullmäktige 2014-10-14 158 att gälla från 2014-11-01. Ersätter nr 452 Inledning Information behövs både i dag och i framtiden. Den ska

Läs mer

Verksamhetsbaserad informationsredovisning. Vallentuna kommun

Verksamhetsbaserad informationsredovisning. Vallentuna kommun Verksamhetsbaserad informationsredovisning Vallentuna kommun 1 Kontaktuppgifter Marianne Sarberg, kommunarkivarie marianne.sarberg@vallentuna.se Karolin Staaf, arkivarie karoline.staaf@vallentuna.se Tel

Läs mer

Reglemente för hantering av allmänna handlingar. Beslutat av kommunfullmäktige i Vaxholms stad , 79

Reglemente för hantering av allmänna handlingar. Beslutat av kommunfullmäktige i Vaxholms stad , 79 Reglemente för hantering av allmänna handlingar Beslutat av kommunfullmäktige i Vaxholms stad 2012-12-17, 79 2 av 9 Innehåll 1 Tillämpningsområde...3 2 Ansvarsfördelning för arkivbildning och arkivvård...3

Läs mer

E-arkiv 22 januari. Välkomna

E-arkiv 22 januari. Välkomna E-arkiv 22 januari Välkomna Agenda Laget runt Mål Utbildning Arbetssätt 2015 Lunch Erik Ander Bengtsfors berättar om deras arbete i Bengtsfors Peter Olofsson berättar om e-arkivet på Stadsbyggnadsförvaltningen

Läs mer

Riksarkivet (RA) inspekterade den 19 mars 2012 arkivvården vid Smittskyddsinstitutet (SMI).

Riksarkivet (RA) inspekterade den 19 mars 2012 arkivvården vid Smittskyddsinstitutet (SMI). 1(5) Inspektion av arkivvården vid Smittskyddsinstitutet Riksarkivet (RA) inspekterade den 19 mars 2012 arkivvården vid Smittskyddsinstitutet (SMI). Närvarande: Från SMI: Chefsjurist Arkivarie Överdirektör

Läs mer

earkiv Kalmar län Rapport 1 - Nulägesanalys inom projekt earkiv Kalmar län hösten 2014 Version 1.0 Kisa 2014-12-10 Ort och datum

earkiv Kalmar län Rapport 1 - Nulägesanalys inom projekt earkiv Kalmar län hösten 2014 Version 1.0 Kisa 2014-12-10 Ort och datum earkiv Kalmar län 1 - Nulägesanalys inom projekt earkiv Kalmar län hösten 2014 Version 1.0 Kisa 2014-12-10 Ort och datum Anki Heimonen Projektledare 1 Bakgrund I uppdraget för projekt e-arkiv Kalmar län

Läs mer

S Arkivreglemente för Hässleholms kommun

S Arkivreglemente för Hässleholms kommun www.hassleholm.se S Arkivreglemente för Hässleholms kommun Innehåll Tillämpningsområde (1 och 2a AL)... 2 Definitioner... 2 Arkivbildningens syfte (3 AL)... 2 Myndighetens arkivansvar (4 AL)... 2 Arkivmyndigheten

Läs mer

KOMMUNAL FÖRFATTNINGSSAMLING

KOMMUNAL FÖRFATTNINGSSAMLING KOMMUNAL FÖRFATTNINGSSAMLING FÖR STOCKHOLM Utgiven av stadsledningskontoret 2015:27 Arkivregler för Stockholms stad Kommunfullmäktiges beslut den 14 december 2015 (Utl 2015:153) (Ersätter Kfs 2007:26)

Läs mer

Arkivreglemente för Köpings kommun

Arkivreglemente för Köpings kommun REGLEMENTE 1 (6) Arkivreglemente för Köpings kommun Antagen av kommunfullmäktige 2010-12-20, 116 Förutom arkivlagens och arkivförordningens bestämmelser om arkivvård gäller följande reglemente för den

Läs mer