Anslutningsplan Kommunalförbundet Sydarkivera. Medlemskap. Genomföra anslutning. Anslutningsöverenskommelse.

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Anslutningsplan Kommunalförbundet Sydarkivera. Medlemskap. Genomföra anslutning. Anslutningsöverenskommelse."

Transkript

1 ANSLUTNINGSPLAN DATUM DNR SARK HANDLÄGGARE ANKI HEIMONEN Anslutningsplan 2018 Kommunalförbundet Planen beskriver det praktiska arbetet med att ansluta kommunerna Borgholm, Eslöv, Hässleholm, Hörby, Vadstena, Vellinge och Åtvidaberg som förbundsmedlemmar. Medlemskap Avsiktsförklaring Anslutningsöverenskommelse Genomföra anslutning SYDARKIVERA.SE Box Alvesta, Sverige SIDAN 1 (14)

2 ANSLUTNINGSPLAN DATUM DNR SARK HANDLÄGGARE ANKI HEIMONEN Innehåll 1 INLEDNING Godkännande Om dokumentet Ändringshantering shantering IDÉ OCH MÅL Bakgrund Idé Mål Avgränsningar UNDERLAG RESULTAT AKTIVITETER OCH TIDPLAN Översiktlig aktivitetsplan Stöd och samordning Nulägesanalys ORGANISATION Projektorganisation och bemanning Utrustning och lokaler ARBETSFORMER Dokumenthantering Sekretess och säkerhet Information och kommunikation Rapportering Mötesstruktur Avvikelse och ändringshantering RISKER RESURSER OCH FINANSIERING Anslutande kommuner REFERENSER SYDARKIVERA.SE Box Alvesta, Sverige SIDAN 2 (14)

3 3 1 Inledning 1.1 Godkännande Anslutningsplanen godkänns av: Beställare: Mats Porsklev Förbundschef mats.porsklev@sydarkivera.se Utförare: Arkivarie/utbildare anki.heimonen@sydarkivera.se Elin Jonsson Bevarandestrateg elin.jonsson@sydarkivera.se Om dokumentet Anslutningsplanen beskriver planerade aktiviteter i samband med anslutning av nya förbundsmedlemmar. 1.3 Ändringshantering Ändringar beslutas av s förbundschef efter samråd med kontaktpersoner hos anslutande kommuner.

4 4 1.4 shantering Utgåva Kommentarer Första utkast (AH) Avstämning i samband med arbetsplatsträff (AH, AK och EJ) Uppdatering av kontaktuppgifter m.m. (AH) Komplettering av ekonomiska uppgifter (MP och AH) Avstämning inför remissutskick (AH och MN) Uppdatering efter kommentarer på Yammer (AH) efter godkännande från förbundschefen (AH och EJ) 2 Idé och mål 2.1 Bakgrund Borgholm, Eslöv, Hörby, Hässleholm, Vadstena, Vellinge och Åtvidabergs kommuner har efter inlämnad avsiktsförklaring godkänts som medlemmar i kommunalförbundet. t behandlades vid s förbundsfullmäktige den 31 mars Beslutet var att godkänna de ansökande kommunerna som medlemmar i kommunalförbundet och att godkänna den nya förbundsordningen (protokoll från s förbundsfullmäktige , 4). Innan den nya förbundsordningen träder i kraft måste den fastställas i medlemskommunernas fullmäktige. Kommunalförbundet bildades den 1 januari 2015 av 10 kommuner och ett regionförbund i Kronoberg och Blekinge utökades förbundets medlemsantal till 18 kommuner Kalmar län Borgholm: har informerat om sin verksamhet och möjligheten att ansluta nya förbundsmedlemmar vid möte i Växjö den 9 december Information har även skett i samband med kommunstyrelsens arbetsutskotts möte den 7 februari Beslut om att underteckna en avsiktsförklaring har tagits den 30 augusti i kommunstyrelsen i Borgholm. Undertecknad avsiktsförklaring inkom den 12 oktober Anslutningsöverenskommelse inkom den 26 april Skåne Eslöv: har informerat om sin verksamhet och möjligheten att ansluta nya förbundsmedlemmar i samband med kommunstyrelsens möte den 10 januari Beslut om att underteckna en avsiktsförklaring har tagits den 7 februari 2017

5 5 27 i kommunstyrelsen i Eslöv och undertecknad avsiktsförklaring inkom den 27 februari Anslutningsöverenskommelse har undertecknats den 19 maj Hörby: har informerat om sin verksamhet och möjligheten att ansluta nya förbundsmedlemmar i samband med ett möte med kanslichef Mikael Daxberg den 20 januari Beslut om att underteckna en avsiktsförklaring togs den 11 april av kommunstyrelsen i Hörby och undertecknad avsiktsförklaring inkom den 14 april Kommunledningsförvaltningen i Hörby meddelade den 7 mars 2017 att de har för avsikt att under år 2017 göra en utredning gällande sina arkiv för att kunna ta ställning till hur pappers- och digitala arkiv ska hanteras. Anslutningsöverenskommelse har därför inte undertecknats och anslutningsprocessen parkeras därför i avvaktan på beslut från kommunstyrelsen. Hässleholm: har informerat om sin verksamhet och möjligheten att ansluta nya förbundsmedlemmar i samband med kommunstyrelsens sammanträde den 8 september 2016 och vid ett möte med kanslichef Elisabeth Aidemark den 9 februari Beslut om att underteckna en avsiktsförklaring har tagits den 23 mars av kommunstyrelsen i Hässleholm och undertecknad avsiktsförklaring har inlämnats den 30 mars Undertecknande av anslutningsöverenskommelse är planerad till september 2017, efter att frågan behandlats i kommunfullmäktige. Vellinge: har informerat om sin verksamhet och möjligheten att ansluta nya förbundsmedlemmar i samband med kommunstyrelsens sammanträde den 11 oktober Beslut om att underteckna en avsiktsförklaring har togs den 31 januari av kommunstyrelsen i Vellinge och undertecknad avsiktsförklaring inkom den 16 februari Anslutningsöverenskommelse har undertecknats den 11 maj Östergötland Vadstena: har informerat om sin verksamhet och möjligheten att ansluta nya förbundsmedlemmar den 25 november 2016 och för kommunstyrelsen den 15 februari Beslut om att underteckna en avsiktsförklaring togs den 15 februari i kommunstyrelsen i Vadstena. Undertecknad avsiktsförklaring inkom den 23 februari Anslutningsöverenskommelse undertecknades den 8 maj Vadstena kommun har aviserat önskemål om att avtala om förvaltning av analoga arkiv som anslutande tjänst, och samtidigt överlåta arkivmyndighetsansvar för de analoga arkiven. Åtvidaberg: har informerat om sin verksamhet och möjligheten att ansluta nya förbundsmedlemmar vid möte i Växjö den 31 oktober 2016 och även informerat om sin verksamhet i kommunstyrelsen den 1 mars Beslut om att underteckna en avsiktsförklaring har tagits den 6 april i kommunstyrelsen i Åtvidaberg. Undertecknad avsiktsförklaring inkom den 9 maj Anslutningsöverenskommelse inkom den 18 april 2017.

6 6 2.2 Idé Anslutningen av nya medlemmar ska innebära ökad nytta för såväl nuvarande förbundsmedlemmar som anslutande kommuner, framförallt genom fördelning av gemensamma kostnader för personal och bevarandeplattform. Tanken är att under arbetet med anslutningen säkerställa insikt i konsekvenser för verksamheten, arbetet med att realisera nyttor och undvika risker som oförutsedda kostnader och oönskade konsekvenser för såväl s som anslutande organisationers verksamheter. 2.3 Mål Målet är att kommunerna som lämnat avsiktsförklaring ska inträda som förbundsmedlemmar i kommunalförbundet från och med Under anslutningen är målet att: Stödja anslutande kommuner under beslutsprocessen med att anta ny förbundsordning och välja politiska representanter, Upprätta anslutningsöverenskommelser, Slutföra och sammanställa fördjupad nulägesanalys. 2.4 Avgränsningar Den formella beslutsprocessen hanteras av respektive kommun. Det gäller förbundsordning, att utse ledamöter, anta nytt arkivreglemente med flera formella beslut. Frågor som rör förbundsordning och andra styrande dokument för kommunalförbundet hanteras i enlighet med bestämmelserna i s förbundsordning. s förbundschef planerar och genomför organisatoriska förändringar som föranleds av att nya förbundsmedlemmar tillkommer. Anslutande kommuner har efter det att anslutningsöverenskommelse inkommit möjlighet att delta vid aktiviteter och ta del av s verksamhet när det gäller råd och stöd i den omfattning som framgår av anslutningsöverenskommelsen. Mer information om planerade aktiviteter finns att tillgå via Digitala arkivleveranser är en del av förbundets bastjänster. Arbete med att genomföra leverans sker först efter slutgiltigt beslut om medlemskap och efter beslut i arkivreglemente om att utse till arkivmyndighet. Prioritering av leveranser hanteras av efter samråd med förbundsmedlemmarna och inriktningsbeslut i styrelsen. Förvaltning och utveckling av s digitala bevarandeplattform hanteras inom ramen för förbundets bastjänster. Anpassningar hanteras i takt med planering av arkivleveranser.

7 7 Inventering av äldre digitalt material ingår som en del i s bastjänst och genomförs preliminärt under våren Förberedelser som rör anslutande tjänster, t.ex. förvaltning av pappersarkiv, hanteras i särskild ordning tillsammans med berörd kommun. Anslutande kommun initierar frågor om anslutande tjänster. 3 Underlag Mall för nulägesanalys. Rapporter från nulägesanalyser Lista med kontaktpersoner hos anslutande förbundsmedlemmar. Kopior av beslut som fattas under beslutsprocesserna i respektive kommun (avsiktsförklaringar, anslutningsöverenskommelser, arkivreglementen med mera). 4 Resultat Rapport/sammanställning från genomförda nulägesanalyser, Erfarenheter från arbetet med anslutning. Rapport/sammanställning av nulägesanalysen rapporteras till s förbundsstyrelse och redovisas i samband med ordinarie möten med kontaktpersoner och arkivfunktioner våren Aktiviteter och tidplan 5.1 Översiktlig aktivitetsplan Aktivitet Upprätta ny förbundsordning Fatta beslut om nya medlemmar Anslutningsplan Mars April Maj Juni Juli Aug. Sept. Okt. Nov. Dec. Jan. Feb. Mars April Nulägesanalyser Anslutningsöverenskommelse Anta ny förbundsordning Anta nytt arkivreglemente Anslutningsrapport Avrapportering Grå markering hanteras av och blå markering hanteras av anslutande kommun.

8 8 Anslutningen genomförs under perioden maj 2017 till och med december 2017 för medlemskap från 1 januari Förberedande arbete för uppstart har utförts av s personal under våren Stöd och samordning Förberedande arbetsmöte med kontaktpersonerna den 24 maj i Växjö och via webb. Uppstartsmöte med information till deltagare den 4 september i Alvesta. Löpande uppdatering av vanligt förekommande frågor och svar på s externa webb. Kommunbesök och råd och stöd via telefon och e-post. Vid behov och önskemål från berörda kommuner kan fler fysiska möten och webbmöten komma att anordnas. 5.3 Nulägesanalys Nulägesanalysen är ett underlag för planering av s verksamhet. Rapporten beskriver anslutande kommuners behov av råd och stöd, överlämnande av digitala arkiv med mera. Det utgör också underlag för prioritering av leveranser och anpassning av s bevarandetjänster. Målet är att besöka samtliga ansökande kommuner och dokumentera svar på frågor om arkiv och dokumenthantering. Besöken är planerade under maj till oktober Varje deltagande organisation bokar in en dag för kommunbesök. Under den aktuella dagen behövs tillgång till personal som kan svara på frågor om arkiv och dokumenthantering. Önskemål är att följande roller deltar under dagen: kanslichef/administrativ chef, arkivarie, arkivföreståndare, registrator, IT-chef och informationssäkerhetsansvarig. Kontaktpersoner ansvarar för att boka in möten och ordna lokal. Frågeformuläret finns att tillgå via Yammer och skickas även ut för till kontaktpersoner och andra deltagande om dessa meddelats innan mötet. Frågorna besvaras muntligt i samband med kommunbesöket. Samordnare genomför besöket. Resultatet dokumenteras i en rapport/sammanställning Projektorganisation och bemanning Samordnare för anslutningen, huvudansvarig och Elin Jonsson, biträdande samordnare.

9 Resurspersoner hos Magdalena Nordin deltar vid behov i arbetet med nulägesanalys Samrådsgrupp för kontaktpersoner Samrådsgrupp för att hantera förankring hos anslutande kommuner samt för att säkerställa att de resurser som behövs finns tillgängliga. Kontaktpersonerna ska: Ha en ledande befattning. Ansvara för att se till att nödvändiga beslut fattas. Tillsätta resurser utifrån behov. Kommun Kontakt E-post Borgholm Marie-Louise Johansson marielouise.johansson@borgholm.se Eslöv Anette Persson Anette.persson@eslov.se Hässleholm Elisabeth Aidemark elisabeth.aidemark@hassleholm.se Hörby Mikael Daxberg mikael.daxberg@horby.se Vadstena Martin Berry martin.berry@vadstena.se Vellinge Martin Jungmann martin.jungmann@vellinge.se Åtvidaberg Jonas Fredriksson jonas.fredriksson@atvidaberg.se Arbetsgrupp Deltagare i arbetsgrupp ska: Bistå samordnare i arbetet med inhämtande av dokumentation med mera Delta vid möten Lämna synpunkter på utkast och förslag Hålla sig informerad/ta del av dokumentation/utkast som skickas ut. Kommun Kontakt E-post Borgholm Johan Ölmebring johan.olmebring@borgholm.se Eslöv Maria Beckman maria.beckman@eslov.se Hässleholm Emilia Bergvall emilia.ohdner@hassleholm.se Odhner Hässleholm Sofie Niemi sofie.niemi@hassleholm.se Vadstena Katarina Ahlsén katarina.ahlsen@vadstena.se Vadstena Solveig Agnevik solveig.agnevik@vadstena.se Vellinge Erik Wittmann erik.wittmann@vellinge.se Vellinge Emil Ahlbertz emil.ahlbertz@vellinge.se Åtvidaberg Britt-Louise Altmar britt-louise.altmar@atvidaberg.se

10 Utrustning och lokaler Lokal för arbetsmöten Alvesta, Värendsgatan 10. Respektive deltagande organisation ombesörjer lokal i samband med nulägesanalyser. 7 Arbetsformer 7.1 Dokumenthantering Dokumenten identifieras av dokumentnamn, datum och utgåva. Handläggare måste framgå av varje dokument. Samtliga original registreras och arkiveras hos kommunalförbundet. Digitala kopior av utkast finns tillgängliga via Yammer. Dokumentation gallras enligt informationsplan. Rapporterade dokument publiceras på webben Sekretess och säkerhet Alla inkomna och upprättade dokument är allmän handling. Dokumentationen förväntas inte innehålla uppgifter som omfattas av sekretess. Allmänna handlingar publiceras eller lämnas ut på begäran. 7.3 Information och kommunikation Fortlöpande information till projektmedlemmar sker via gemensam projektarbetsplats på webben (Yammer). Genomgång av Yammer och inställningar sker i samband med planerade möten. Information kan även spridas via e-post som komplement. Extern information publiceras via s externa webb. Information till förbundsmedlemmarna sker via gemensamma grupper i s gemensamma nätverk på Yammer. Enkelt informationsmaterial för förankring distribueras till anslutande förbundsmedlemmar. 7.4 Rapportering Den rapporterande projektdokumentationen består av följande dokument: Anslutningsplan Lägesrapporter inför möte med förbundsstyrelsen Protokoll från genomförda avstämnings- och arbetsmöten Slutrapport med fördjupad nulägesanalys

11 11 Samtliga dokument kommer att finnas tillgängliga via projektets webbsida på Yammer eller via sydarkivera.se Vid behov tar projektet fram distributionslistor för ovanstående dokument. I annat fall skall projektmedlemmarna aktivt söka upp önskad information. 7.5 Mötesstruktur Förberedande arbetsmöte med kontaktpersoner/arbetsgrupp via webb och på plats i Växjö den 24 maj Uppstartsmöte för anslutning den 4 september 2017 med både samrådsgrupp och arbetsgrupp. I samband med uppstartsmötet planerar arbetsgruppen gemensamt höstens möten. Anslutande kommuner har möjlighet att delta vid gemensamma samrådsmöten med kontaktpersoner och arkivträffar. Information om anslutningsprocessens status i samband med ordinarie möten med s förbundsstyrelse och förbundsfullmäktige under projektperioden. Avstämningsmöten internt inom i samband med ordinarie mötesdagar. I övrigt avstämningar via telefon och webb vid behov. Redovisning av anslutningsrapporten i samband ordinarie informationsträffar våren Avvikelse och ändringshantering Beslut om ändringar fattas av förbundschef efter samråd med kontaktpersoner. Förändringar i organisationen dokumenteras av samordnare. Förändringar rapporteras till förbundschefen.

12 12 8 Risker 1) Kompetensbortfall, bortfall av nyckelpersoner. Nyanställda eller vakanta tjänster hos anslutande förbundsmedlemmar. Effekten: Bristande förankring och förståelse för arbetet med anslutning. Utdragen anslutningsprocess. Sannolikhet: Hög Åtgärd: Gemensamma arbetsdagar. Informationsinsatser och utbildning. Besök och personlig kontakt. 2) Samarbetsproblem orsakade av bristande förståelse för olika arbetssätt i kommunerna och olika samverkansinitiativ. Effekt: Arbetet drar ut på tiden och berörda kommer inte fram till samma målbild. Missnöje med samarbetet. Sannolikhet: Medel Åtgärd: Deltagande vid gemensamma samrådsmöten för kontaktpersoner och arkivfunktioner. Informationsinsatser till olika målgrupper. Utbyte med projektet s utveckling. 3) Bristande intern förankring hos anslutande förbundsmedlemmar. Glapp i förankringen mellan politiker/tjänstemän. Effekt: Motvilja/oförståelse/ointresse för syftet till anslutning. Sannolikhet: Hög Åtgärd: Enkelt informationsmaterial att använda för förankring. Besök på plats hos kommunerna. Nyttorealisering Förmedla information om arbetet med nyttorealisering som uppdateras i anslutning till projektet s utveckling. 4) Kommunikationskanaler fungerar inte som avsett. Information når inte ut till rätt mottagare, missförstås eller blir inte läst. Effekt: Svårigheter med att samla in underlag, bristande deltagande vid möten, nödvändiga beslut fattas inte i rätt tid. Sannolikhet: Medel Åtgärd: Använda flera kommunikationskanaler (skrift/bild/muntligt). Vissa möten personliga/på plats. Uppföljning och påminnelser.

13 13 5) Otydlig ansvarsfördelning och oklara roller. Effekt: Oklart vem som ansvarar för vad och vad som förväntas utföras av olika personer och grupper. Sannolikhet: Medel Åtgärd: Kommunicering av dokumentation som beskriver ansvarsfördelning och roller. 9 Resurser och finansiering % under perioden till Elin Jonsson 10% under perioden till Magdalena Nordin 5% under perioden till Kostnaderna för personal + overhead (inklusive omkostnader för aktiviteter): kronor. Samordnare och omkostnader för anslutningen finansieras genom anslutningsavgiften som uppgår till cirka kronor. 9.2 Anslutande kommuner Kontaktpersoner: timmar under anslutningsperioden. Arbetsgrupp, omkring en arbetsdag i månaden (5%). I samband med fördjupad nulägesanalys avsätter kanslichef, arkivarie/arkivföreståndare, IT-chef, registrator/registratorer och informationssäkerhetsansvariga tid för att delta på möte på plats i respektive kommun (mötestid ca 3 timmar). Kostnader för arbetstid, resor med mera finansieras av respektive anslutande kommun.

14 14 10 Referenser Anslutningsplan 2017 (SARK ), Anslutningsrapport 2017 (SARK ), Handlingsprogram ( ) Projektdirektiv s utveckling och förbundets gemensamma målbild (SARK ) Strategisk tillsynsplan för perioden arkiv och informationshantering (SARK ),

Anslutningsplan Kommunalförbundet Sydarkivera. Medlemskap. Genomföra anslutning. Anslutningsöverenskommelse.

Anslutningsplan Kommunalförbundet Sydarkivera. Medlemskap. Genomföra anslutning. Anslutningsöverenskommelse. Anslutningsplan 2017 Kommunalförbundet Planen beskriver det praktiska arbetet med att ansluta kommunerna Bromölla, Höör, Olofström, Osby, Oskarshamn, Vimmerby och Östra Göinge som förbundsmedlemmar. Medlemskap

Läs mer

Förbundsstyrelsen Datum för anslags nedtagande. Sydarkiveras kontor. Utdragsbestyrkande

Förbundsstyrelsen Datum för anslags nedtagande. Sydarkiveras kontor. Utdragsbestyrkande SIDAN 1 (15) Plats och tid Sydarkivera sammanträdesrum Växjö fredagen den 3 mars 2017 kl.10.00 12.15 Beslutande och närvarande ersättare Per Ribacke (S), ordf., Alvesta Magnus Gunnarsson (M), Ljungby Ingemar

Läs mer

E-arkiv Kronoberg och Blekinge

E-arkiv Kronoberg och Blekinge Dnr Elin Jonsson arkivarie Tel. 0470-413 07 Förstudie E-arkiv Kronoberg och Blekinge - Projektplan KOMMUNKANSLIET Kommunledningsförvaltningen 1 (12) Postadress Box 1222, 351 12 Växjö Besöksadress Västra

Läs mer

Mats Porsklev, sekreterare Magdalena Nordin, tillsynsarkivarie Elin Jonsson, bevarandestrateg

Mats Porsklev, sekreterare Magdalena Nordin, tillsynsarkivarie Elin Jonsson, bevarandestrateg SIDAN 1 (16) Plats och tid Sydarkivera sammanträdesrum Växjö fredagen den 7 oktober 2016 kl.10.00 12.25 Beslutande och närvarande ersättare Per Ribacke (S), ordf., Alvesta Magnus Gunnarsson (M), Ljungby

Läs mer

Anslutningsrapport 2017

Anslutningsrapport 2017 RAPPORT DATUM DNR SARK 2016.23 HANDLÄGGARE ALEXANDER KURTZ Anslutningsrapport 2017 Anslutning av kommunerna Bromölla, Höör, Olofström, Osby, Oskarshamn, Vimmerby och Östra Göinge till Kommunalförbundet

Läs mer

Rapport. Arkivera Mera Städa Närarkiv RAPPORT Båtsmanstorget Växjö, Sverige SYDARKIVERA.SE

Rapport. Arkivera Mera Städa Närarkiv RAPPORT Båtsmanstorget Växjö, Sverige SYDARKIVERA.SE RAPPORT DATUM DNR HANDLÄGGARE MAGNUS HEIMONEN Rapport SYDARKIVERA.SE 0470-34 96 30 Båtsmanstorget 2 352 30 Växjö, Sverige SIDAN 1 (6) 2 Innehåll 1 INLEDNING... 3 1.1 Godkännande... 3 1.2 Tidsperiod...

Läs mer

Förbundsstyrelsen Datum för anslags nedtagande. Sydarkiveras kontor. Utdragsbestyrkande

Förbundsstyrelsen Datum för anslags nedtagande. Sydarkiveras kontor. Utdragsbestyrkande SIDAN 1 (16) Plats och tid Sydarkivera sammanträdesrum Alvesta fredagen den 2 mars 2017 kl. 10.00 14.00 Beslutande och närvarande ersättare Per Ribacke (S), ordf., Alvesta Magnus Gunnarsson (M), Ljungby

Läs mer

Förbundsstyrelsen (21)

Förbundsstyrelsen (21) Förbundsstyrelsen 2015-05-29 1 (21) Plats och tid Sydarkivera sammanträdesrum fredagen den 29 maj 2015 kl.09.15-11.00. Beslutande Per Ribacke (S), Alvesta, ordförande Nils Ingmar Thorell (FP), Ronneby,

Läs mer

E-arkiv Kronoberg och Blekinge

E-arkiv Kronoberg och Blekinge ÄRENDE Dnr KS/2014:68 Konceptstudie 2014 E-arkiv Kronoberg och Blekinge - plan KOMMUNKANSLIET Kommunledningsförvaltningen 1 (19) Postadress Box 1222, 351 12 Växjö Besöksadress Västra Esplanaden 18 Tel.

Läs mer

Yttrande över Sydarkiveras remiss "Analoga arkiv"

Yttrande över Sydarkiveras remiss Analoga arkiv TJÄNSTESKRIVELSE 1(2) Datum Diarienummer 2018-10-05 KLK 2018/561 Handläggare Arkivarie Sofie Niemi Kommunstyrelsen Sofie.Niemi@hassleholm.se Yttrande över Sydarkiveras remiss "Analoga arkiv" Förslag till

Läs mer

Ingegerd Lenander (KD) Bo Johansson (S), Ronneby tjg. ers. Mats Porsklev, sekreterare Magdalena Nordin, tillsynsarkivarie

Ingegerd Lenander (KD) Bo Johansson (S), Ronneby tjg. ers. Mats Porsklev, sekreterare Magdalena Nordin, tillsynsarkivarie SIDAN 1 (10) Plats och tid Sydarkivera sammanträdesrum Växjö fredagen den 4 november 2016 kl. 10.00 11.47 Beslutande och närvarande ersättare Börje Dovstad (L), Karlskrona, ordf. Annika Stacke (L), Växjö,

Läs mer

Mats Porsklev, sekreterare Magdalena Nordin, tillsynsarkivarie Elin Jonsson, bevarandestrateg

Mats Porsklev, sekreterare Magdalena Nordin, tillsynsarkivarie Elin Jonsson, bevarandestrateg SIDAN 1 (11) Plats och tid Sydarkivera sammanträdesrum Växjö fredagen den 1 april 2016 kl. 10.00 11.30 Beslutande och närvarande ersättare Närvarande ej beslutande ersättare Börje Dovstad (L), Karlskrona,

Läs mer

Allt skall upplevas korrekt.

Allt skall upplevas korrekt. Det får inte finnas några tveksamheter till att lämna information (ibland mycket personlig) eller misstänkliggöra ett taget beslut från någon av våra verksamheter. Allt skall upplevas korrekt. Kommunalförbundet

Läs mer

Mats Porsklev, sekreterare Magdalena Nordin, tillsynsarkivarie Sven-Erik Svensson, revisor

Mats Porsklev, sekreterare Magdalena Nordin, tillsynsarkivarie Sven-Erik Svensson, revisor SIDAN 1 (14) Plats och tid Sydarkivera sammanträdesrum Växjö fredagen den 31 mars 2017 kl. 10.00 11.20 Beslutande och närvarande ersättare Börje Dovstad (L), Karlskrona, ordf. Annika Stacke (L), Växjö,

Läs mer

Anslutningsrapport 2017

Anslutningsrapport 2017 RAPPORT DATUM DNR SARK 2016.23 HANDLÄGGARE ALEXANDER KURTZ Anslutningsrapport 2017 Anslutning av kommunerna Bromölla, Höör, Olofström, Osby, Oskarshamn, Vimmerby och Östra Göinge till Kommunalförbundet

Läs mer

Mats Porsklev, Sekreterare Magdalena Nordin, tillsynsarkivarie Elin Jonsson, bevarandestrateg

Mats Porsklev, Sekreterare Magdalena Nordin, tillsynsarkivarie Elin Jonsson, bevarandestrateg SIDAN 1 (11) Plats och tid Sydarkivera sammanträdesrum Växjö fredagen den 13 maj 2016 kl.10.00 12.00 Beslutande och närvarande ersättare Per Ribacke (S), ordf., Alvesta Annika Stacke (L) Växjö Nils-Ingmar

Läs mer

Lena Wallentheim (S), Hässleholm Henrik Thorsell(L), Vellinge. Sydarkiveras kontor, Värendsgatan 10, Alvesta kl.10.00

Lena Wallentheim (S), Hässleholm Henrik Thorsell(L), Vellinge. Sydarkiveras kontor, Värendsgatan 10, Alvesta kl.10.00 SIDAN 1 (11) Plats och tid Sydarkivera sammanträdesrum Alvesta fredagen den 9 november 2018 kl. 10.00 10.30 Beslutande och närvarande ersättare Börje Dovstad (L), Karlskrona, ordf. Annika Stacke (L), Växjö,

Läs mer

Sydarkiveras utveckling

Sydarkiveras utveckling RAPPORT DATUM DNR HANDLÄGGARE ELIN JONSSON s utveckling Slutrapport från projektet 2017 2018 SYDARKIVERA.SE 0472-39 10 00 Box 182 342 22 Alvesta, Sverige SIDAN 1 (27) Projekt s utveckling 2 Innehåll 1

Läs mer

Förbundsstyrelsen Datum för anslags nedtagande. Sydarkiveras kontor. Utdragsbestyrkande

Förbundsstyrelsen Datum för anslags nedtagande. Sydarkiveras kontor. Utdragsbestyrkande SIDAN 1 (16) Plats och tid Sydarkivera sammanträdesrum Växjö fredagen den 2 juni 2017 kl.10.00 12.00 Beslutande och närvarande ersättare Per Ribacke (S), ordf., Alvesta Magnus Gunnarsson (M), Ljungby 14-24

Läs mer

SYDARKIVERA Sammanträdesdatum Sida

SYDARKIVERA Sammanträdesdatum Sida Kommunalförbundsfullmäktige 2015-10-23 1 (14) Plats och tid Sydarkivera sammanträdesrum Växjö fredagen den 23 oktober 2015 kl.10.00 11.40. Beslutande och närvarande ersättare Börje Dovstad (FP), Karlskrona,

Läs mer

Kommunalförbundet Sydarkivera Strategisk tillsynsplan Arkiv och informationshantering

Kommunalförbundet Sydarkivera Strategisk tillsynsplan Arkiv och informationshantering Kommunalförbundet Strategisk tillsynsplan 2016-2022 Arkiv och informationshantering 1 shantering Utgåva Kommentar 0.1 2014-11-27 Första utkast efter workshop i Kalmar 20 november 2014. 0.2 2015-10-16 Andra

Läs mer

Ingegerd Lenander (KD), Markaryd

Ingegerd Lenander (KD), Markaryd SIDAN 1 (9) Plats och tid Sydarkivera sammanträdesrum Alvesta fredagen den 1 juni 2018 kl. 10.00 12.00 Beslutande och närvarande ersättare Per Ribacke (S), ordf., Alvesta Börje Dovstad (L), Karlskrona

Läs mer

Slutrapport från arkivinspektion

Slutrapport från arkivinspektion RAPPORT DATUM DNR SARK 2016.71 HANDLÄGGARE Slutrapport från arkivinspektion Avseende verksamhetsområdena: Vård och omsorg Socialt och ekonomiskt stöd SYDARKIVERA.SE 0470-34 96 30 Båtsmanstorget 2 352 30

Läs mer

Slutrapport från arkivinspektion

Slutrapport från arkivinspektion RAPPORT DATUM DNR HANDLÄGGARE Magdalena Nordin Slutrapport från arkivinspektion Avseende verksamhetsområdena: Styrning och ledning Trygghet och - SYDARKIVERA.SE 0472-39 10 00 Box 182 342 22 Alvesta, Sverige

Läs mer

Kommunalförbundet Sydarkivera. Möte med kommuner i Kalmar Län den 2 september 2015

Kommunalförbundet Sydarkivera. Möte med kommuner i Kalmar Län den 2 september 2015 Kommunalförbundet Sydarkivera Möte med kommuner i Kalmar Län den 2 september 2015 Färdplan Projekt 2013-2014 Gemensam organisation 2015 Gemensamt arkivsystem 2017 Förbättrad tillgänglighet Kommunalförbund

Läs mer

Arkivreglemente. för Borgholms kommun. Antaget av kommunfullmäktige (Ersätter tidigare arkivreglemente antaget )

Arkivreglemente. för Borgholms kommun. Antaget av kommunfullmäktige (Ersätter tidigare arkivreglemente antaget ) KOM M UNLEDNING Marie-Louise Johansson, 0485-880 18 marie-louise.johansson@borgholm.se 1(10) för Borgholms kommun Antaget av kommunfullmäktige 2017-12-18 195 (Ersätter tidigare arkivreglemente antaget

Läs mer

Förbundsstyrelsen (14)

Förbundsstyrelsen (14) Förbundsstyrelsen 2015-09-18 1 (14) Plats och tid Sydarkivera sammanträdesrum fredagen den 18 september 2015 kl.09.15-11.45. Beslutande Övriga deltagande Per Ribacke (S), Alvesta, ordförande Nils Ingmar

Läs mer

Förbundsstyrelsen Datum för anslags nedtagande. Sydarkiveras kontor. Utdragsbestyrkande

Förbundsstyrelsen Datum för anslags nedtagande. Sydarkiveras kontor. Utdragsbestyrkande SIDAN 1 (5) Plats och tid Sydarkivera sammanträdesrum Alvesta fredagen den 1 december 2017 kl.10.00 11.40 Beslutande och närvarande ersättare Per Ribacke (S), ordf., Alvesta Nils Ingmar Thorell (L), Ronneby

Läs mer

Mats Porsklev, Sekreterare Magdalena Nordin, tillsynsarkivarie 1-11 Elin Jonsson, bevarandestrateg 9 Anne Karlsson (S) Ljungby

Mats Porsklev, Sekreterare Magdalena Nordin, tillsynsarkivarie 1-11 Elin Jonsson, bevarandestrateg 9 Anne Karlsson (S) Ljungby SIDAN 1 (20) Plats och tid Sydarkivera sammanträdesrum Växjö fredagen den 16 mars 2016 kl.10.00 12.15. Beslutande och närvarande ersättare Per Ribacke (S), ordf., Alvesta Annika Stacke (L) Växjö Börje

Läs mer

Digitala arkivleveranser

Digitala arkivleveranser Digitala arkivleveranser Hur Sydarkivera arbetar praktiskt inför leveranser Vad står vi inför? Vad behöver vi veta? Informationskartläggning Skyddsnivåer och skyddsåtgärder Workshopar Informationsplan

Läs mer

earkiv Kalmar län Slutredovisning av projektet och dess resultat Anki Heimonen, projektledare 1

earkiv Kalmar län Slutredovisning av projektet och dess resultat Anki Heimonen, projektledare 1 earkiv Kalmar län Slutredovisning av projektet och dess resultat 2015-05- 29 Anki Heimonen, projektledare 1 Projektets syfte och mål Sy$et med projektet är a1 höja kunskapen, kompetensen och medvetenheten

Läs mer

Utveckling av Förvaltningsgemensam Specifikation (FGS) för personakter och patientjournaler. Projektdirektiv

Utveckling av Förvaltningsgemensam Specifikation (FGS) för personakter och patientjournaler. Projektdirektiv Anna Gillquist Sida: 1 (8) Utveckling av Förvaltningsgemensam Specifikation (FGS) för personakter och patientjournaler Projektdirektiv Anna Gillquist Sida: 2 (8) Godkännande av projektdirektiv Beställare/uppdragsgivare:

Läs mer

Förbundsstyrelsen Datum för anslags nedtagande. Sydarkiveras kontor. Utdragsbestyrkande

Förbundsstyrelsen Datum för anslags nedtagande. Sydarkiveras kontor. Utdragsbestyrkande SIDAN 1 (13) Plats och tid Sydarkivera sammanträdesrum Alvesta fredagen den 5 oktober 2018 kl. 10.00 11.45 Beslutande och närvarande ersättare Per Ribacke (S), ordf., Alvesta Börje Dovstad (L), Karlskrona

Läs mer

SYDARKIVERA Sammanträdesdatum Sida Förbundsstyrelsen (11) Sydarkivera sammanträdesrum fredagen den 13 mars 2015 kl

SYDARKIVERA Sammanträdesdatum Sida Förbundsstyrelsen (11) Sydarkivera sammanträdesrum fredagen den 13 mars 2015 kl Förbundsstyrelsen 2015-03-13 1 (11) Plats och tid Beslutande Sydarkivera sammanträdesrum fredagen den 13 mars 2015 kl.09.00-10.00. Per Ribacke (S), Alvesta, ordförande Nils Ingmar Thorell (FP), Ronneby,

Läs mer

Diarienr KFN 2013.0096 Version 1.0. Fö rstudie E-Arkiv. Pröjektplan

Diarienr KFN 2013.0096 Version 1.0. Fö rstudie E-Arkiv. Pröjektplan Fördjupad förstudie 1 Fö rstudie E-Arkiv Pröjektplan Ett samarbetspröjekt mellan Kumla Kömmun, Askersunds Kömmun, Laxa Kömmun, Lekebergs Kömmun, Hallsbergs Kömmun öch Karlsköga Kömmun Fördjupad förstudie

Läs mer

FÖRFATTNINGSSAMLING Arkivreglemente Utgivare: Kommunledningsförvaltningen Kansli Gäller från: Lagakraftvunnet beslut Antagen: KF 5,

FÖRFATTNINGSSAMLING Arkivreglemente Utgivare: Kommunledningsförvaltningen Kansli Gäller från: Lagakraftvunnet beslut Antagen: KF 5, Utgivare: Kommunledningsförvaltningen Kansli Gäller från: Lagakraftvunnet beslut Antagen: KF 5, 2016-02-15 Information behövs både i dag och i framtiden. Den ska finnas till hands när den efterfrågas.

Läs mer

Förbundsstyrelsen (17)

Förbundsstyrelsen (17) KOMMUNALFÖRBUNDET Förbundsstyrelsen 2015-12-04 1 (17) Plats och tid Sydarkivera sammanträdesrum fredagen den 4 december 2015 kl.09.15-11.35 Beslutande Övriga deltagande Per Ribacke (S), Alvesta, ordförande

Läs mer

Rapport fördjupad nulägesanalys

Rapport fördjupad nulägesanalys RAPPORT Handläggare Telefon Datum Dnr Elin Jonsson och 0470 349 633 2015 06 01 SARK.2015.7 Magdalena Nordin Rapport fördjupad nulägesanalys Sammanfattning Den här rapporten innehåller en fördjupad nulägesanalys

Läs mer

ATT FASTSTÄLLA ARKIVANSVAR OCH ARKIVORGANISATION. en handledning för myndigheter i Västra Götalandsregionen och Göteborgs Stad

ATT FASTSTÄLLA ARKIVANSVAR OCH ARKIVORGANISATION. en handledning för myndigheter i Västra Götalandsregionen och Göteborgs Stad ATT FASTSTÄLLA ARKIVANSVAR OCH ARKIVORGANISATION en handledning för myndigheter i Västra Götalandsregionen och Göteborgs Stad I denna serie har även utkommit Att planera, utföra och drifta arkivlokaler

Läs mer

Ekonomisk budget med verksamhetsmål

Ekonomisk budget med verksamhetsmål Dokumentansvarig Organisation Mats Porsklev Sydarkivera Ärende Budget 2018 plan 2019 2020 Telefon 0470 34 96 31 Datum 2018 02 20 Version 1.0 Sida 1 av 4 Ekonomisk budget med verksamhetsmål 2019 01 01 2019

Läs mer

Förbundsordning SYDARKIVERA

Förbundsordning SYDARKIVERA Förbundsordning SYDARKIVERA 2017-04-01 Antaget av förbundsfullmäktige den 31 mars 2017 Förbundsordning för kommunalförbundet SYDARKIVERA som sköter arkivläggning åt förbundsmedlemmar avseende IT-baserade

Läs mer

Delårsrapport Förvaltningsberättelse... 2 Resultaträkning... 8 Balansräkning... 8 Noter... 9 Underskrifter...

Delårsrapport Förvaltningsberättelse... 2 Resultaträkning... 8 Balansräkning... 8 Noter... 9 Underskrifter... Dokumentansvarig Organisation Sydarkivera Telefon 0470-34 96 31 Mats Porsklev Ärende Ekonomiska mål, riktlinjer & rapporter 2016 (SARK.2016.31) Datum 2016-08-30 Version 1.0 Sida 1 av 12 Delårsrapport 2016-01-01

Läs mer

SYDARKIVERA Sammanträdesdatum Sida Kommunalförbundsfullmäktige 2015-02-13 1 (11)

SYDARKIVERA Sammanträdesdatum Sida Kommunalförbundsfullmäktige 2015-02-13 1 (11) Kommunalförbundsfullmäktige 2015-02-13 1 (11) Plats och tid Smålands Museum i Växjö fredagen den 13 februari 2015 kl.14.00 14.30. Beslutande och närvarande ersättare Britta Lundén (S), Tingsryd, Ålderspresident

Läs mer

Dokumenttyp: Projekt: Projektnummer: Utfärdat av: Utf datum: Godkänt av : Godk datum:

Dokumenttyp: Projekt: Projektnummer: Utfärdat av: Utf datum: Godkänt av : Godk datum: Dokument nr: Version: Status: Sida: 1.00 (1)6 Dokumenttyp: Projekt: Projektnummer: Projektbeskrivning etjänster inom socialtjänsten Dokumentbeskrivning: Anslutning till den sammansatta basttjänsten SSBTEK

Läs mer

Styrande dokument. Arkivreglemente för Oskarshamns kommun. Fastställd av kommunfullmäktige , 173

Styrande dokument. Arkivreglemente för Oskarshamns kommun. Fastställd av kommunfullmäktige , 173 Styrande dokument Arkivreglemente för Oskarshamns kommun Fastställd av kommunfullmäktige 2016-12-12, 173 Gäller från och med 2016-12-16 Ersätter "Arkivreglemente för Oskarshamns kommun" som fastställdes

Läs mer

Arkivreglemente för Östra Göinge kommun

Arkivreglemente för Östra Göinge kommun Ansvarig Mikael Torberntsson, Stabschef Dokumentnamn KFS 67 - Arkivreglemente för Östra Göinge kommun Upprättad av Maria Södergård, Arkivarie Reviderad Berörda verksamheter Samtliga verksamheter Fastställd

Läs mer

VERKSAM BESKRIVNING. Instruktion för att upprätta en arkivbeskrivning

VERKSAM BESKRIVNING. Instruktion för att upprätta en arkivbeskrivning INSTRUKTION DATUM DNR SARK 2017:9 HANDLÄGGARE MAGDALENA NORDIN VERKSAM BESKRIVNING Instruktion för att upprätta en arkivbeskrivning Enligt både offentlighets- och sekretesslagen och arkivlagen ska varje

Läs mer

Bernhard Neuman, arkivchef analoga arkiv Therese Jigsved, förbundsjurist/dso Elin Jonsson, bevarandestrateg. Joel Schäfer (S), Borgholm

Bernhard Neuman, arkivchef analoga arkiv Therese Jigsved, förbundsjurist/dso Elin Jonsson, bevarandestrateg. Joel Schäfer (S), Borgholm SIDAN 1 (20) Plats och tid Sydarkivera sammanträdesrum Alvesta fredagen den 11 oktober 2019 kl. 10.00 11.30 Beslutande och närvarande ersättare Se sid 2 Närvarande ej beslutan ersättare Övriga deltagare

Läs mer

ARKIVREGLEMENTE för Höörs kommun

ARKIVREGLEMENTE för Höörs kommun 2016-09-28 Magnus Nilsson 1 (8) ARKIVREGLEMENTE för Höörs kommun Information behövs både i dag och i framtiden. Den ska finnas till hands när den efterfrågas. Då behövs noggrann planering och säker förvaring.

Läs mer

Sydarkivera - Verksamhetsbeskrivning

Sydarkivera - Verksamhetsbeskrivning - Verksamhetsbeskrivning Kommunalförbundet har bildats av kommunerna Alvesta, Karlskrona, Karlshamn, Lessebo, Ljungby, Markaryd, Ronneby, Tingsryd, Växjö, Älmhult samt Region Blekinge. Förbundets uppdrag

Läs mer

Förbundsordning SYDARKIVERA

Förbundsordning SYDARKIVERA Förbundsordning SYDARKIVERA 2016 2017-04-01 07 Förbundsordning för kommunalförbundet SYDARKIVERA som sköter arkivläggning åt förbundsmedlemmar avseende IT-baserade verksamhetssystem, förvaltning av gemensamt

Läs mer

E-arkiv Kronoberg och Blekinge

E-arkiv Kronoberg och Blekinge Elin Jonsson arkivarie Tel. 0470-413 07 Fördjupad förstudie hösten 2013 Reviderad version E-arkiv Kronoberg och Blekinge - Projektplan KOMMUNKANSLIET Kommunledningsförvaltningen 1 (20) Postadress Box 1222,

Läs mer

ATT FASTSTÄLLA ARKIVANSVAR & ARKIVORGANISATION

ATT FASTSTÄLLA ARKIVANSVAR & ARKIVORGANISATION ATT FASTSTÄLLA ARKIVANSVAR & ARKIVORGANISATION en handledning för myndigheter i Göteborgs Stad & Västra Götalandsregionen Version 2, 2013-02-26 INNEHÅLL INLEDNING... 3 1 MYNDIGHETENS ARKIVORGANISATION...

Läs mer

earkiv Kalmar län PROJEKTPLAN Version 1.0 Beställare Styrgruppens ordförande Projektledare Dokumenttyp Projektplan Område Projekt

earkiv Kalmar län PROJEKTPLAN Version 1.0 Beställare Styrgruppens ordförande Projektledare Dokumenttyp Projektplan Område Projekt plan earkiv Kalmar län PROJEKTPLAN Version 1.0 Ort och datum Ort och datum Beställare Styrgruppens ordförande ledare Anki Heimonen 0494-197 34 2014-06-17 1.0 1 (15) ID referens Innehållsförteckning 1 Inledning

Läs mer

Bilaga 5 Konceptstudie E-arkiv

Bilaga 5 Konceptstudie E-arkiv ägare 1 Bilaga 5 Konceptstudie E-arkiv Rapport från workshop om arkivtillsyn Arkivmyndigheten har i uppgift att ansvara för tillsyn över att myndigheterna bevarar och vårdar sina arkiv i enlighet med bestämmelserna

Läs mer

Projektmodell. 1. Riktlinjer projektmodell 1 (6) 2010-03-12

Projektmodell. 1. Riktlinjer projektmodell 1 (6) 2010-03-12 12 1 (6) Projektmodell Projektmodell Projektmodell... 1 1. Riktlinjer projektmodell... 1 2. Projektförutsättningar... 2 2.1 Uppdragsgivaren... 2 2.2 Direktiv... 2 2.3 Förstudie... 2 2.4 Beslut... 2 2.5

Läs mer

Verksamhetsplan 2015. Innehåll

Verksamhetsplan 2015. Innehåll Verksamhetsplan 2015 Den första tvåårsperioden med början 2015 används till att bygga upp och etablera verksamheten. Fokus under 2015 är i första hand att komma igång med det förebyggande arbetet med utbildning,

Läs mer

Hur Sydarkivera långtidsbevarar digital information på ett säkert sätt

Hur Sydarkivera långtidsbevarar digital information på ett säkert sätt Hur Sydarkivera långtidsbevarar digital information på ett säkert sätt Tillit och system av säkerhetsåtgärder E-arkivorganisationen Sydarkivera Skyddsnivåer och skyddsåtgärder Workshopar, informationskartläggningar

Läs mer

Sydarkiveras bastjänster Underlag för verksamhetsutveckling

Sydarkiveras bastjänster Underlag för verksamhetsutveckling Sydarkiveras bastjänster Underlag för verksamhetsutveckling Remissversion svar senast 15 februari 2018 Sydarkiveras förbundsstyrelse beslutade 2017 06 02, 17 att ge förvaltningen i uppdrag att driva projektet

Läs mer

RFI ARKIVREDOVISNING. Kort beskrivning av Sydarkivera

RFI ARKIVREDOVISNING. Kort beskrivning av Sydarkivera RFI ARKIVREDOVISNING Kommunalförbundet Sydarkivera (Sydarkivera) inbjuder härmed till inlämnande av svar på denna RFI (Request for Information) avseende itstöd för arkivförteckning/arkivredovisning som

Läs mer

256 Arkivreglemente för Höörs kommun

256 Arkivreglemente för Höörs kommun PROTOKOLLSUTDRAG Sammanträdesdatum Sida 2016-08-29 1 (1) KOMMUNSTYRELSENS ARBETSUTSKOTT Dnr KSF 2016/417 256 Arkivreglemente för Höörs kommun Beslut Kommunstyrelsens arbetsutskott föreslår kommunstyrelsen

Läs mer

FGS:erna i dag och hur får vi dem att bli fler (FGS = Förvaltningsgemensamma specifikationer)

FGS:erna i dag och hur får vi dem att bli fler (FGS = Förvaltningsgemensamma specifikationer) FGS:erna i dag och hur får vi dem att bli fler (FGS = Förvaltningsgemensamma specifikationer) 2016-10-13 Karin Bredenberg, Teknisk rådgivare, metadata, Riksarkivet Elin Jonsson, Bevarandestrateg, Sydarkivera

Läs mer

Diarienummer 2011-05-24. Förvaltning Kommunledningskontoret Tomas Nilsson. Kommunledningskontoret. Kommunfullmäktige

Diarienummer 2011-05-24. Förvaltning Kommunledningskontoret Tomas Nilsson. Kommunledningskontoret. Kommunfullmäktige Förvaltning Tomas Nilsson Diarienummer 2011-05-24 Kommunfullmäktige Samverkansavtal Eslövs kommun - VA Syd Ärendebeskrivning Kommunfullmäktige fattade 2011-04-18 48 ett inriktningsbeslut som innebär att

Läs mer

Utvärdering. Nyttorealisering 2016 RAPPORT Båtsmanstorget Växjö, Sverige SYDARKIVERA.SE

Utvärdering. Nyttorealisering 2016 RAPPORT Båtsmanstorget Växjö, Sverige SYDARKIVERA.SE RAPPORT DATUM 2017-02-09 DNR HANDLÄGGARE ELIN JONSSON Utvärdering Nyttorealisering 2016 SYDARKIVERA.SE 0470-34 96 30 Båtsmanstorget 2 352 30 Växjö, Sverige SIDAN 1 (18) 2 Innehåll 1 SAMMANFATTNING... 3

Läs mer

Ärenden till kommunstyrelsens sammanträde den 4 september 2018

Ärenden till kommunstyrelsens sammanträde den 4 september 2018 Kommunledningsutskottet - Beredande FÖRSLAG TILL BESLUT Sammanträdesdatum 2018-08-22 Sida 1 (1) Ärenden till kommunstyrelsens sammanträde den 4 september 2018 Dnr 2018/000942-106 Sydarkivera Ny förbundsordning

Läs mer

Verksamhetsplan 2017 VERKSAMHETSPLAN Växjö, Sverige Båtsmanstorget 2 SYDARKIVERA.SE

Verksamhetsplan 2017 VERKSAMHETSPLAN Växjö, Sverige Båtsmanstorget 2 SYDARKIVERA.SE VERKSAMHETSPLAN DATUM DNR SARK 2016:4 Användare Mats Porsklev Verksamhetsplan 2017 SYDARKIVERA.SE 0470-34 96 30 Båtsmanstorget 2 352 30 Växjö, Sverige SIDAN 1 (14) 0.7 2 Innehåll 1 INLEDNING... 3 2 VISION...

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag.

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Plats och tid Sammanträdesrum Yxningen, Nya kommunhuset, kl 13.30 14.45 Beslutande Ledamöter Lennart Haraldsson (S), ordförande Magnus Hesse (M), vice ordförande Elisabeth Edlund (S) Mira Wedenberg (M)

Läs mer

Johan Tegnhed, ord. Karin Strömberg, Samordningsförbundet i Jämtlands län

Johan Tegnhed, ord. Karin Strömberg, Samordningsförbundet i Jämtlands län Protokoll, datum: 2011-01-21 Plats: Sommarhagen, Arbetsförmedlingen, Östersund Tid: 13.00-17.00 Sidantal: 1(7) Försäkringskassan Kommuner Landsting Arbetsförmedling Charlott Ax, ord Per Sundin, ers Torsten

Läs mer

Bilaga 4 Konceptstudie e-arkiv

Bilaga 4 Konceptstudie e-arkiv ägare 1 Bilaga 4 Konceptstudie e-arkiv Rapport från workshop i Samrådsforum Parallellt med den politiska beslutsprocessen oktober-december påbörjades planeringen av verksamheten i den gemensamma arkivorganisationen

Läs mer

Projektdirektiv. AD-Data

Projektdirektiv. AD-Data Projektdirektiv AD-Data 2013-09-04 Innehåll Revisionsinformation... 3 Målbeskrivning... 3 Bakgrund... 3 Projektidé... 3 Mål... 4 Avgränsningar... 4 Etapper... 5 Budget... 5 Organisation... 5 Projektorganisation...

Läs mer

Projektdirektiv. Kravspecifikation för en högskolegemensam virtuell lärandemiljö

Projektdirektiv. Kravspecifikation för en högskolegemensam virtuell lärandemiljö Projektdirektiv Kravspecifikation för en högskolegemensam virtuell lärandemiljö Revisionsinformation Utgåva Datum Kommentar Projektdirektiv 1.0 130930 Ursprunglig version Projektdirektiv 1.1 131004 Möte

Läs mer

Förstudie e-arkiv. Kronoberg och Blekinge

Förstudie e-arkiv. Kronoberg och Blekinge Förstudie e-arkiv Kronoberg och Blekinge Uppstartsmöte i Växjö 15 januari 2013 Marianne Dalesjö, kanslichef och Elin Jonsson, arkivarie Dagordning Mötet inleds (Marianne) Presentation av deltagare Presentation

Läs mer

Regionens revisorer Region Östergötland Arbetsordning

Regionens revisorer Region Östergötland Arbetsordning Regionens revisorer Region Östergötland Arbetsordning Antagen av regionens revisorer 2015-01-27 Innehållsförteckning 1 Inledning... 2 2 Ordförandes roll och arbetssätt... 2 3 Informell arbetsuppdelning

Läs mer

B-samordningsprojektet och behovsanalysprocessen

B-samordningsprojektet och behovsanalysprocessen B-samordningsprojektet och behovsanalysprocessen 2016-01-19 Ingrid Nilsson ingrid.nilsson@folkhalsomyndigheten.se Bakgrund Varför ett projekt om B-samordning Samordningen är komplicerad inom B- pga av

Läs mer

Kommunens utlagda verksamheter

Kommunens utlagda verksamheter Bengt Sebring, tel 042-225637 2016-04-19 E60975 1(7) cc Kommunstyrelsens ledamöter Kommunfullmäktiges ledamöter 2015-2018 ALLMÄNT Utöver att driva verksamhet i egen regi har kommunen lagt ut ett större

Läs mer

Projekthandbok. administrativa utvecklingsprojekt

Projekthandbok. administrativa utvecklingsprojekt administrativa utvecklingsprojekt Dokumentet uppdaterat oktober 2018 Innehållsförteckning 1. Syfte och bakgrund 3 2. Projekt som arbetsform 3 3. Projektportföljen kriterier och funktion 3 Projekt som inte

Läs mer

FÖRFATTNINGSSAMLING BESLUT GÄLLER FR FLIK SID Ks 69/01 2001-05-18 Ks14 1

FÖRFATTNINGSSAMLING BESLUT GÄLLER FR FLIK SID Ks 69/01 2001-05-18 Ks14 1 HÄRJEDALENS KOMMUN FÖRFATTNINGSSAMLING BESLUT GÄLLER FR FLIK SID Ks 69/01 2001-05-18 Ks14 1 PROJEKTPOLICY Denna projektpolicy syftar till att göra projektarbete som arbetsform effektivt samt att ange riktlinjer

Läs mer

Förslag till föreskrifter och riktlinjer om arkiv- och informationshantering i Göteborgs Stad

Förslag till föreskrifter och riktlinjer om arkiv- och informationshantering i Göteborgs Stad Tjänsteutlåtande Utfärdat 2017-08-24 Diarienummer AN-1858/16 Handläggare: Bodil Fredriksson Telefon: 031-701 50 53 E-post: bodil.fredriksson@arkivnamnden.goteborg.se Förslag till föreskrifter och riktlinjer

Läs mer

ÄRENDEHANTERINGSPROJEKTET 2011-06-01 2012-03-31

ÄRENDEHANTERINGSPROJEKTET 2011-06-01 2012-03-31 ÄRENDEHANTERINGSPROJEKTET 2011-06-01 2012-03-31 Ärendehanteringsprojektet 2011-01-01 infördes en ny organisation i kommunen för såväl politiker som tjänstemän. Det innebär bland annat att samtliga kommunsekreterare

Läs mer

Datum för anslags nedtagande

Datum för anslags nedtagande SIDAN 1 (9) Plats och tid Sydarkivera sammanträdesrum Alvesta fredagen den 8 februari 2019 kl. 10.00 11.30. ajournering 10.40-11.10. Beslutande och närvarande ersättare Se sida 2. Närvarande ej beslutande

Läs mer

earkiv Kalmar län Rapport 1 - Nulägesanalys inom projekt earkiv Kalmar län hösten 2014 Version 1.0 Kisa 2014-12-10 Ort och datum

earkiv Kalmar län Rapport 1 - Nulägesanalys inom projekt earkiv Kalmar län hösten 2014 Version 1.0 Kisa 2014-12-10 Ort och datum earkiv Kalmar län 1 - Nulägesanalys inom projekt earkiv Kalmar län hösten 2014 Version 1.0 Kisa 2014-12-10 Ort och datum Anki Heimonen Projektledare 1 Bakgrund I uppdraget för projekt e-arkiv Kalmar län

Läs mer

Dokument för Intern kontroll av löpande rutiner

Dokument för Intern kontroll av löpande rutiner Dokument för Intern kontroll av löpande rutiner Antagen av styrelsen 2015-03-06 1 INNEHÅLLSFÖRTECKNING SID 1 Ansökan om medel... 2 2 Genomförande av aktivitet... 2 3 Redovisning av medel beviljade av styrelsen...

Läs mer

Nya arbetsformer för utvecklad samverkan mellan Region Östergötland och länets kommuner för Östergötlands utveckling

Nya arbetsformer för utvecklad samverkan mellan Region Östergötland och länets kommuner för Östergötlands utveckling 1/8 Nya arbetsformer för utvecklad samverkan mellan Region Östergötland och länets kommuner för Östergötlands utveckling Bakgrund I samband med att Region Östergötland övertog det regionala utvecklingsansvaret

Läs mer

Förbundsordning SYDARKIVERA

Förbundsordning SYDARKIVERA Förbundsordning SYDARKIVERA 2016-04-01 Förbundsordning för kommunalförbundet SYDARKIVERA som sköter arkivläggning åt förbundsmedlemmar avseende IT-baserade verksamhetssystem, förvaltning av gemensamt arkivsystem,

Läs mer

Bilaga 5 b Mall för projektplan

Bilaga 5 b Mall för projektplan Bilaga 5 b Mall för projektplan Hur ska bilagan användas? Detta är ett exempel på en mall för hur en projektplan skrivs och vad den kan innehålla. De flesta organisationer har egna mallar för projektplaner

Läs mer

Projektplan för Enklare samråd enligt 12 kap 6 miljöbalken. Uppdrag. Bakgrund. Syfte (varför?)

Projektplan för Enklare samråd enligt 12 kap 6 miljöbalken. Uppdrag. Bakgrund. Syfte (varför?) Projektplan för Enklare samråd enligt 12 kap 6 miljöbalken Uppdrag 2019-01-10 Länsrådsgrupp 6 har gett i uppdrag åt Miljönätverket att driva Miljösamverkan Sverige och att inom ramen för det arbeta fram

Läs mer

Projektplan för nytt bostadsförsörjningsprogram. KS

Projektplan för nytt bostadsförsörjningsprogram. KS Utdrag ur protokoll fört vid sammanträde med kommunstyrelsens arbetsutskott i Falkenberg 2015-06-23 200 för nytt bostadsförsörjningsprogram. KS 2015-221 KS Beslut Arbetsutskottet föreslår kommunstyrelsen

Läs mer

Kommunstyrelsens Ledningsutskott och Ekonomiutskott 2013-09-18 16 (18)

Kommunstyrelsens Ledningsutskott och Ekonomiutskott 2013-09-18 16 (18) LYSEKILS KOMMUN Sammanträdesprotokoll Kommunstyrelsens Ledningsutskott och Ekonomiutskott 2013-09-18 16 (18) 154 GRANSKNING AV INTERN KONTROLL AVSEENDE RUTINER FÖR UTBETALNINGAR ATTEST OCH FIRMATECKNING

Läs mer

Kommunfullmäktige kallas till sammanträde

Kommunfullmäktige kallas till sammanträde Kommunfullmäktige KUNGÖRELSE Sida 1(2) Datum 2017-06-02 Kommunfullmäktige kallas till sammanträde Plats Sessionssalen, Gamla kommunhuset Datum och tid Onsdagen den 14 juni 2017, kl 13:30 Dagordning Sammanträdets

Läs mer

Ekonomisk budget med verksamhetsmål

Ekonomisk budget med verksamhetsmål Dokumentansvarig Organisation Mats Porsklev Sydarkivera Ärende Budget 2018 plan 2019 2020 Telefon 0470 34 96 31 Datum 2018 02 20 Version 1.0 Sida 1 av 4 Ekonomisk budget med verksamhetsmål 2018 01 01 2018

Läs mer

Projektplan. Projektnamn: Förberedande insatser inom området e-arkiv - Systeminventering med informationsfokus. Upprättad av: Christian Jarnekrantz

Projektplan. Projektnamn: Förberedande insatser inom området e-arkiv - Systeminventering med informationsfokus. Upprättad av: Christian Jarnekrantz SKÅNE NORDVÄST SID 1 (9) Projektnamn: Förberedande insatser inom området e-arkiv - Systeminventering med informationsfokus Upprättad av: Christian Jarnekrantz Datum: 2013-11-22 Diarienummer: SID 2 (9)

Läs mer

Utsikt - Ett projekt kring missbruksproblematik och

Utsikt - Ett projekt kring missbruksproblematik och Innehåll 1. Inledning 4 1.1 Projektets bakgrund... 4 2 Projektbeskrivning 4 2.1 Uppdragsbeskrivning... 4 2.2 Syfte... 4 2.3 Mål... 4 2.4 Avgränsningar... 4 2.5 Framgångsfaktorer... 4 2.6 Risker... 5 Utsikt

Läs mer

Se särskild närvarolista i slutet av protokollet. Se särskild närvarolista i slutet av protokollet. Stefan Nilsson, biträdande kommunchef

Se särskild närvarolista i slutet av protokollet. Se särskild närvarolista i slutet av protokollet. Stefan Nilsson, biträdande kommunchef SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(17) Plats och tid Sessionssalen, Gamla kommunhuset, kl 13:30 Beslutande Ledamöter Se särskild närvarolista i slutet av protokollet. Tjänstgörande ersättare Se särskild närvarolista

Läs mer

Styr- och handledningsdokument

Styr- och handledningsdokument Mahr 61-2014/600 1 (av 5) Styr- och handledningsdokument Dokumenttyp: Beslutsdatum: Beslutande: Giltighetstid: Dokumentansvarig: Diarienummer: Projektdirektiv 2015-02-16 Förvaltningschef 2015-02-16-2015-06-30

Läs mer

SYDARKIVERA Sammanträdesdatum Sida Förbundsstyrelsen 2015-02-13 1 (8)

SYDARKIVERA Sammanträdesdatum Sida Förbundsstyrelsen 2015-02-13 1 (8) Förbundsstyrelsen 2015-02-13 1 (8) Plats och tid Smålands Museum i Växjö fredagen den 13 februari 2015 kl.14.30-15.00. Beslutande Per Ribacke (S), Alvesta, ordförande Nils Ingmar Thorell (FP), Ronneby,

Läs mer

Riktlinjer Projektmodell fo r Kungä lvs kommun

Riktlinjer Projektmodell fo r Kungä lvs kommun Riktlinjer Projektmodell fo r Kungä lvs kommun Riktlinjerna är antagna av förvaltningsledningen 2013-01-28 och gäller tillsvidare. (Dnr KS2012/1542) Ansvarig för dokumentet är chefen för enheten Utveckling,

Läs mer

Projekthandbok. för administrativa utvecklingsprojekt vid Uppsala universitet

Projekthandbok. för administrativa utvecklingsprojekt vid Uppsala universitet för administrativa utvecklingsprojekt vid Uppsala universitet Innehållsförteckning 1. Syfte och bakgrund 3 2. Projekt som arbetsform 3 3. Projektportföljen kriterier och funktion 3 Projekt som inte är

Läs mer

Arkivreglemente för Motala kommun

Arkivreglemente för Motala kommun Kommunal författningssamling Arkivreglemente för Motala kommun Motala kommun Beslutsinstans: Kommunfullmäktige Diarienummer: 13/KS 0244 Datum: 2013-12-16 Paragraf: Reviderande instans: Kommunfullmäktige

Läs mer

PROJEKTPLAN FÖR UTVECKLINGSPROJEKTET. Hur kan fullmäktige använda återredovisningen från nämnderna som styrinstrument?

PROJEKTPLAN FÖR UTVECKLINGSPROJEKTET. Hur kan fullmäktige använda återredovisningen från nämnderna som styrinstrument? PROJEKTPLAN FÖR UTVECKLINGSPROJEKTET Hur kan fullmäktige använda återredovisningen från nämnderna som styrinstrument? Hur kan fullmäktige använda återredovisningen från nämnderna som styrinstrument? Datum:

Läs mer