Servicetjänster och omvårdnadstjänster Enkätundersökning (NKI) sommaren 2011

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Servicetjänster och omvårdnadstjänster Enkätundersökning (NKI) sommaren 2011"

Transkript

1 RAPPORT 1(9) HUMANISTISK SERVICE VÅRD OCH OMSORG Servicetjänster och omvårdnadstjänster Enkätundersökning (NKI) sommaren Bakgrund Under åren har enkätundersökningar motsvarande denna genomförts av företaget Metakoncept AB på beställning av vård och omsorg, Staffanstorps kommun. Från och med 2011 tar kommunen själv över denna uppföljning. Frågorna i enkäterna är i allt väsentligt identiska i år jämfört med tidigare år. Några frågor har formulerats om men förändringarna har framför allt bestått i att ytterligare frågor har lagts till. På så vis uppnås högsta möjliga grad av jämförbarhet med tidigare års undersökningar. Sammanställningen av NKI-resultatet återfinns (av utrymmestekniska skäl) i den tillhörande bilagan: Kundval NKI service omvårdnad bilaga 1_ Denna rapport läses med fördel med nämnda bilaga tillgänglig. 2. Metod 2.1 Tillvägagångssätt och urval Undersökningen genomfördes med postenkät och var en totalundersökning. Dvs att alla som vid tiden för utskicket (juni 2011) hade stöd i form av servicetjänster och/eller omvårdnadstjänster ombads delta. Separata enkäter användes för servicetjänster och omvårdnadstjänster varför även resultaten presenteras separat i denna rapport.

2 2(9) 2.2 NKI (Nöjd-Kund-) NKI (Nöjd-Kund-) är ett sammanfattande mått på hur nöjda kunderna är med en tjänst eller en vara. Högsta möjliga poäng är 100 och betyder att alla respondenter gett toppbetyg. Lägsta möjliga poäng är 0 och betyder att alla respondenter valt det lägsta betyget. I enkäten ombads respondenterna betygsätta olika positiva påståenden på en skala mellan 1 och 6. För att öka överskådligheten i tabellerna i bilagan är NKIpoängen färgmarkerad enligt illustrationen nedan. Detta betyder tex att påståenden med gröna fetstilta NKI-siffror har fått ett genomsnittligt betyg mellan 5 och 6. Enkätpoäng NKI-poäng < >81 3 Resultat - servicetjänster 3.1 Respons Av totalt 182 tillfrågade svarade 109 respondenter på enkäten om servicetjänster. Detta innebär en svarsfrekvens på 61%, ca tio procentenheter mer än för motsvarande enkät de senaste två åren. Givet tillvägagångssättet är detta att betrakta som en mycket bra svarsfrekvens. 59% av de som svarat anger att de har kommunens hemvård och 36% anger att de valt Activa Servicepartner. Gällande Poolarna, Klöverlyckan Attendo Care och Förenade service var antalet svarande så lågt (mellan 3 och 1 respondent/utförare) att det med utgångspunkt i enkätresultatet i stort sett är meningslöst att försöka dra några slutsatser gällande dessa utförare. Av denna anledning kommer inget utrymme ägnas åt dessa utförare i denna analys. (Trots det låga antalet svar finns dessa utförare med i Tabell 1 i bilaga 1, huvudsakligen eftersom man tidigare år presenterat alla utförares resultat oavsett svarsfrekvens.) 3.2 NKI - resultat (alla utförare) På det hela taget är resultatet gällande servicetjänster mycket bra. NKI-värdena spänner mellan som lägst 72 och som högst 90 för gruppen alla utförare. I år syns

3 3(9) inte några stora förändringar jämfört med 2010 års mätning. De största förändringarna handlar om personalens punktlighet (+5) och upplevelsen av att personalen är kompetent (+6). Förändringarna var större mellan 2009 och 2010 då NKI-värdena höjdes betydligt (upp till +17) för flera påståenden. Denna förbättring berodde i stort sett helt på att Kommunens hemvård kom ikapp efter relativt låga värden Högst/lägst index alla utförare Högst index: Jag får den hjälp som jag har rätt till. 90 Jag känner mig trygg med den service jag får. 87 Lägst index: Jag har möjlighet att påverka vid vilken tidpunkt jag får min hjälp. 72 Jag får besök av lagom antal olika personal NKI - resultat (Kommunens hemvård/activa Servicepartner) 1 Generellt sett så var förändringarna större för både Kommunens hemvård och Activa Servicepartner mellan 2009 och 2010 än vad de var under det senaste året. Kommunens hemvård gick starkt fram samtidigt som Activa under samma år tappade en del i sitt resultat. Trots detta är kunderna som har valt Activa, för tredje året i rad, på det hela taget mer nöjda än de som har Kommunens hemvård. Activa Servicepartner ligger 2011 i genomsnitt ca 9 NKI-poäng över kommunens hemvård. Störst skillnad är det gällande personalens punktlighet (diff. +13 för Activa) och hjälpens bidrag till en ökad känsla av självständighet (diff. +14 för Activa). Minst skillnad är det gällande möjligheten till snabb kontakt med personalen (diff. +3 för Activa) och upplevelsen av att få den hjälp man har rätt till (diff. +4 för Activa). 1 Pga mycket knapp respons kommenteras inte resultatet för de övriga utförarna (Poolarna, Klöverlyckan, Attendo Care och Förenade service). Det är dock möjligt att ta del av dessa utförares resultat i den tillhörande bilagan.

4 4(9) Högst/lägst index Kommunens hemvård Högst index: Komm Activa Jag känner mig trygg med den service jag får Jag upplever att personalen är kunnig och kompetent Lägst index: Jag har möjlighet att påverka vid vilken tidpunkt jag får min hjälp Jag får besök av lagom antal olika personal Högst/lägst index Activa Servicepartner Högst index: Activa Komm Personalen kommer vid överenskommen tidpunkt Jag får den hjälp jag har rätt till Lägst index: Jag har möjlighet att påverka vid vilken tidpunkt jag får min hjälp Jag får besök av lagom antal olika personal. Jag kan snabbt få kontakt med personalen om jag skulle behöva det Övriga synpunkter - servicetjänster Liksom föregående år erbjöds även i år möjligheten att framföra synpunkter i fri text. Här nedan presenteras de synpunkter som lämnats angående servicetjänster, uppdelade efter respektive utförare. ([?] betyder att ett handskrivet ord inte gått att tyda.) Kommunens hemvård Tack för deltagare på onsdagarnas gymnastik. Finns inget att tillägga! Jag är mycket nöjd. Varför finns det ingen enkät om hur färdtjänsten fungerar? När vi stiger upp sysslar ofta "hjälparen" med andra saker. Städningen fungerar perfekt nu då tjänsterna delats. Och jag fått samma personal och bestämd tid varje gång.

5 5(9) Jag har inga problem. Allting går att ordna på ett eller annat vis. Mycket bra. Jag tycker att servicetjänsterna är av hög klass och tackar för detta. Gärna samma personal om möjlighet finns, det hade känts tryggare. Det vore bra att vi som närstående och kontaktperson, får mer info om de byter ut den som brukar göra inköp. Även om inköpslistan känns konstig, eller att vårdarna inte längre vill ha vissa varor. Bättre dialog då vårdtagaren själv inte kan uttrycka sig pga demens eller liknande. Activa Servicepartner Jag har endast städhjälp och larmklocka. Men personal jag kommit i kontakt med har varit vänliga och hjälpsamma. Enkäten är trevlig! Ni har dock glömt att ni har att göra med äldre personer som varken kan fylla i enkäten utan hjälp, vilket stressar äldre människor, samt att äldre dementa personer lider av närminnesförlust och därför kan, pga glömska, enkäten ej besvaras sanningsenligt. Dvs personen minns inte vem som utförde tjänsten, när det skedde och om personal bytts frekvent. Jag är mycket nöjd med den personal som är och städar hos mig, hon är noggrann och duktig samt vänlig till sättet. Har endast utnyttjat servicetjänsten 1 tim var 14:e dag. Jag har varit service-anlitare knappt ett år. Men som svaren på enkäten visar är jag både nöjd och tacksam för denna hjälp. Har 2 timmar var 14:e dag och det räcker så att vi tom kan sitta och småprata en stund. Som aktiv tänkte man på de äldre som bara fick städat ungefär 2 ggr i månaden. Nu, som gammal har mina åsikter om städning förändrats. Det är fullt tillräckligt, då man samtidigt ej vill ha främlingar i mitt hem för ofta. Jo detta är min åsikt (goda) om servicehjälpen från en gammal pensionär. Jag har hittills utnyttjat väldigt lite av de tjänster som Ni erbjuder mig. Jag är tacksam för att de möjligheterna finns och en sak är säker att jag kommer att behöva i ökad grad era tjänster. Fram tills nu har jag hjälp till städning 1 timma varannan vecka och det är jag nöjd med och det fungerar bra. Jag har valt att svar så här denna gång för jag har för lite erfarenheter av edra erbjudanden. MVH/ N.N. Har haft städning 2x1 tim, varför jag inte anser att jag kan uttala mig om saken. Jag har lite svårt att fylla i alla uppgifter då detta är så nytt för mig, sedan maj månad. Servicen jag har är städning varannan vecka från klöverlyckan och gräsklippning av Activa Servicepartner. Hittills har det fungerat bra. Får den hjälp som behövs för mina behov.

6 6(9) Har endast 2 tim/14 dagar städning sedan slutet av maj. Omvårdnaden sköts av min hustru. Pga den korta tiden är det svårt att gradera omdömena. Samarbetet med Activa Servicepartner har fungerat bra och vi använder dem till trädgårdshjälp och fönsterputsning. Lördagen den 28 maj skulle min fru vara fri och åka på utfärd och hemtjänsten skulle sköta omvårdnaden. Kom på avtalad tid på morgonen och en gång på fm och bytte stomipåse. Kom vid lunch och gav insulin och ställde fram smörgåsar direkt på bordet utan tallrik och bestick. Glömde skala äpple och sätta kallt vatten och tillsyn på eftermiddagen. Skulle värma middag och ge insulin kl 17, men kom ej förrän kl 18:10 då min fru redan hade hunnit hem och värmt mat och gett insulin. Tyvärr dålig erfarenhet av kommunens hemtjänst. Poolarna Jag är mycket nöjd med den service jag har från Poolarna. Jag vill inte ändra på något. Klöverlyckan Jag har lite svårt att fylla i alla uppgifter då detta är så nytt för mig, sedan maj månad. Servicen jag har är städning varannan vecka från klöverlyckan och gräsklippning av Activa Servicepartner. Hittills har det fungerat bra. Behöver för närvarande inte fler tjänster, men vet att jag får, när jag behöver. De gånger jag haft hjälp har varit bra. 4 Resultat - omvårdnadstjänster 4.1 Respons Av totalt 143 tillfrågade svarade 71 respondenter på enkäten om servicetjänster. Detta innebär en svarsfrekvens på 50%, vilket är detsamma som 2010 och något högre än Givet tillvägagångssättet är detta att betrakta som en tillfredställande svarsfrekvens. 89% av de som svarat anger att de har kommunens hemvård och endast 9% anger att de valt någon av de andra tillgängliga utförarna. Gällande dessa utförare (Klöverlyckan, Attendo Care och Poolarna) var antalet svarande så lågt (mellan 4 och 2 respondenter/utförare) att det i stort sett är meningslöst att försöka dra några slutsatser med utgångspunkt i enkätresultatet. Av denna anledning kommer mycket lite utrymme ägnas åt dessa utförare här nedan. (Trots det låga antalet svar finns dessa utförare med i Tabell 2 i bilaga 1, huvudsakligen eftersom man tidigare år presenterat alla utförares resultat oavsett svarsfrekvens.)

7 7(9) 4.2 NKI - resultat Eftersom nästan 90% av de som svarat hör till gruppen Kommunens hemvård, är skillnaden mellan denna grupp och gruppen alla utförare att betraktas som närmast försumbar. Gruppen alla utförare ligger aldrig under utan snarare en aning över Kommunens hemvård. Detta beror på att de 6 personer som angett Klöverlyckan eller Attendo Care som utförare genomgående har satt mycket höga betyg. 4.3 NKI - resultat (Kommunens hemvård) 2 NKI-mässigt har Kommunens hemvård utvecklats positivt sedan Endast när det gäller hur nöjd man är med informationen man fått om kundvalet kan man se en nämnvärd, om än inte dramatisk, tillbakagång (-6). I övrigt står denna utförare i stort sett stilla eller ökar något i NKI-värdena. Lite extra uppmärksamhet bör riktas mot möjligheten att själv välja när man vill ha hjälp (+15) och anpassningen av omvårdnaden till brukarens behov och förutsättningar (+7) där man har gjort tydliga ökningar sedan Precis som gällande servicetjänsterna får påståendet om man tycker att man får besök av lagom antal olika personal jämförelsevis ganska lågt omdöme (NKI 63). Detta är knappast alarmerande men sänder trots allt signalen att personalkontinuitet är ett område som hyser möjligheter till förbättringsarbete. Högst/lägst index Kommunens hemvård Högst index: Jag får den hjälp som jag har rätt till. 87 Omvårdnaden är anpassad till mina behov och förutsättningar. 85 Lägst index: Jag får besök av lagom antal olika personal. 63 Jag är nöjd med den information jag fick om kundvalet Pga mycket knapp respons kommenteras inte resultatet för de övriga utförarna (Klöverlyckan, Attendo Care och Poolarna). Det är dock möjligt att ta del av dessa utförares resultat i den tillhörande bilagan.

8 8(9) 4.4 Övriga synpunkter - omvårdnadstjänster Liksom föregående år erbjöds även i år möjligheten att framföra synpunkter i fri text. Här nedan presenteras de synpunkter som lämnats angående omvårdnadstjänster, uppdelade efter respektive utförare. ([?] betyder att ett handskrivet ord inte gått att tyda.) Kommunens hemvård Önskar att all personal tog av sig skorna eller tar på sig skoskydd. En del går in med skorna, orkar ej städa så ofta. Har blivit felmedicinerad. Är blind och kan inte se vad de ger mig. För stor personalomsättning. Den kommun där min mamma tas om hand funkar det kommunala bra. Visst är det för många vårdare och alla är inte kompetenta där finns något att göra mindre team med samma personal som går och besöker samma person och bättre prat samarbete med dagverksamhet. Helt enkelt bättre koll på vad varje patient har för problem och vårdar efter detta. Kommer en vikarie eller ny person skall manual med varje patient finnas att läsa så man vet den personens behov och medicinsk behandling. Dotter till vårdtagare med demens. Är för många olika som kommer, för sällan samma personal som gör duschen på fredagarna, mindre roligt. Därmed ingen kritik mot personalen som alltid är så vänlig och omtänksam. Mkt svårt ibland att få kontakt per telefon med hemvårdspersonalen, blir runtkopplad i kommunens växel och ingen svarar. Är nöjd med min duschning en gång i veckan, men misstror enkätfrågorna. Det är svårt att tillgodose allas behov genom att försöka prata med patienten kan man kanske få en tråd att nysta på. För mycket ny personal hela tiden! När det gäller omvårdnadstjänster sätter jag mycket högt betyg. Tack! Jag har varit vårdtagare ca 2 månader och saknar organisation inom hemtjänsten tex att flera personer kommer för att ge en insulinspruta. Det är alldeles för stort antal personal som besöker mig. Under sommaren har det varit mkt ung och oerfaren personal. Det saknas bassänger för bad. Det krävs mer terapiträning och gymnastik. Flyttar nu till Lunds kommun. Tack för mig!

9 9(9) Anhörigs synpunkter: Organisation Om samma personal arbetar flera dagar bör 1 personal vara ansvarig för samma individ under hennes arbetspass. 1 erfaren + 1 mindre erfaren om man ska vara två. Sommartid: Ej komma 4 stk vid ett och samma tillfälle. Får inte plats i rummet och jag tillåter bara 2 att gå till min man. De andra får sitta. Om en helt ovan med endast 4 [?] bör den personalen gå till minst vårdkrävande. Även om hon är tillsammans med någon annan, Vad kan man efter 4 [?]. - Sängen - Rullstolen - Om toalettstolen - Om [?] - Om bemötande av människor med [?] problem - Om kontakt och beröring av en åldrig sjuk person - Om att ta hand om bajsiga sängkläder Låt ej de mest vårdkrävande få den med minst utbildning och erfarenhet även om den anhöriga har kunskapen. Det blir alltför påfrestande för den personen. Skall kommunen få en helhetsbedömning bör även den anhöriga höras Hälsningar NN En och samma vårdare vore bäst för mig. Attendo Care Angående Attend Care, Norreg. 2 vån 1: Under sommartid i juli månad har vårdtagarnas säkerhet varit i fara. Anhöriga har då anmält Attendo Care. Gustav Blohm Kvalitetsutvecklare

Matdistribution Enkätundersökning (NKI) sommaren 2011

Matdistribution Enkätundersökning (NKI) sommaren 2011 RAPPORT 1(6) -10-05 HUMANISTISK SERVICE VÅRD OCH OMSORG Matdistribution Enkätundersökning (NKI) sommaren 1. Bakgrund Under åren 2006-2009 har enkätundersökningar motsvarande denna genomförts av företaget

Läs mer

Vård och omsorg, Staffanstorps kommun

Vård och omsorg, Staffanstorps kommun RAPPORT Vård och omsorg, Staffanstorps kommun Datum: 2013-12-16 Alexandra Emanuelsson, kvalitetsutvecklare Gustav Blohm, kvalitetsutvecklare 2(11) Omvårdnadstjänster Genomförande och respons Undersökningen

Läs mer

Hemvårdsbidraget Enkät till hemvårdsbidragstagare vintern 2010/2011

Hemvårdsbidraget Enkät till hemvårdsbidragstagare vintern 2010/2011 RAPPORT 1(8) 2011-02-10 HUMANISTISK SERVICE VÅRD OCH OMSORG Hemvårdsbidraget Enkät till hemvårdsbidragstagare vintern 2010/2011 1. Bakgrund Hemvårdsbidraget infördes 2002 i Staffanstorps Kommun. Från och

Läs mer

Kvalitetsuppföljning, Åkershus 28 (2010-04-15) Bilaga 1. 1(3) Bilaga 1 Enkät till anhöriga/gode män - resultat NKI (Nöjd-Kund-Index) NKI (Nöjd-Kund-Index) är ett sammanfattande mått på hur nöjda kunderna

Läs mer

Bilaga 1 Enkät till/intervju med boende

Bilaga 1 Enkät till/intervju med boende Kvalitetsuppföljning, Pilegården (juli 2010) Bilaga 1. 1(5) Bilaga 1 Enkät till/intervju med boende NKI (Nöjd-Kund-Index) NKI (Nöjd-Kund-Index) är ett sammanfattande mått på hur nöjda kunderna är med en

Läs mer

HUMANISTISK SERVICE. BRUKARUNDERSÖKNING Nöjd Kund Index. Vård och Omsorg. Servicetjänster. Omvårdnad. Februari 2010 METAKONCEPT

HUMANISTISK SERVICE. BRUKARUNDERSÖKNING Nöjd Kund Index. Vård och Omsorg. Servicetjänster. Omvårdnad. Februari 2010 METAKONCEPT HUMANISTISK SERVICE Vård och Omsorg BRUKARUNDERSÖKNING Nöjd Kund Index Servicetjänster Omvårdnad Februari 2010 METAKONCEPT Staffanstorps kommun NKI feb-10 - METAKONCEPT - sid 1(13) Innehåll sida 1. BAKGRUND...3

Läs mer

Vård och omsorg, Staffanstorps kommun

Vård och omsorg, Staffanstorps kommun RAPPORT Vård och omsorg, Staffanstorps kommun Datum: 2014-09-15 Susanne Bäckström, enhetschef Alexandra Emanuelsson, kvalitetsutvecklare Gustav Blohm, kvalitetsutvecklare 2(13) Intervjuer med boende Genomförande

Läs mer

Brukarundersökning 2012

Brukarundersökning 2012 Brukarundersökning 2012 Hemtjänsten i Håbo Uppdrag enligt verksamhetsplan Genomföra brukarundersökning årligen Höja svarsfrekvensen Målet att minst 90 % ska vara nöjda Syfte En temperaturmätning som signalerar

Läs mer

Citypunkten Enkät till socialpsykiatrins deltagare hösten 2010

Citypunkten Enkät till socialpsykiatrins deltagare hösten 2010 Senast uppdaterad 2010-11-17 1(5) Citypunkten Enkät till socialpsykiatrins deltagare hösten 2010 är ett sammanfattande mått på hur nöjda kunderna är med en tjänst eller en vara. Högsta möjliga poäng är

Läs mer

Vård och omsorg, Staffanstorps kommun

Vård och omsorg, Staffanstorps kommun RAPPORT Vård och omsorg, Staffanstorps kommun Datum: 2014-10-09 Alexandra Emanuelsson, kvalitetsutvecklare Gustav Blohm, kvalitetsutvecklare 2(5) Enkät till brukare Genomförande och respons Undersökningen

Läs mer

Vård och omsorg, Staffanstorps kommun

Vård och omsorg, Staffanstorps kommun RAPPORT (BILAGA 1) Vård och omsorg, Staffanstorps kommun Datum: 2014-07-02 Alexandra Emanuelsson, kvalitetsutvecklare Gustav Blohm, kvalitetsutvecklare 2(13) Intervjuer med deltagare Genomförande och respons

Läs mer

HUMANISTISK SERVICE. BRUKARUNDERSÖKNING Nöjd Kund Index. Vård och Omsorg. Avseende Mat- och kostsituation * Servicetjänster * Omvårdnad.

HUMANISTISK SERVICE. BRUKARUNDERSÖKNING Nöjd Kund Index. Vård och Omsorg. Avseende Mat- och kostsituation * Servicetjänster * Omvårdnad. HUMANISTISK SERVICE Vård och Omsorg BRUKARUNDERSÖKNING Nöjd Kund Index Avseende Mat- och kostsituation * Servicetjänster * Omvårdnad Februari 2009 (Metakoncept/Moweb) Staffanstorps kommun NKI feb-09 Metakoncept/Moweb

Läs mer

NKI - Särskilt boende 2012

NKI - Särskilt boende 2012 NKI Särskilt boende (boende) 2012 1(7) NKI - Särskilt boende 2012 Enkät till boende 1.1 Nöjd Kund Index Tabell 1.1 Färgformatering i tabellen: Genomsnitt mellan svarsalt 1 & 2 RÖD Genomsnitt mellan svarsalt

Läs mer

Bilaga 1 Enkät till boende - resultat

Bilaga 1 Enkät till boende - resultat Kvalitetsuppföljning, Magnoliagården (2010-11-18) Bilaga 1. 1(5) Bilaga 1 Enkät till boende - resultat Urval På Magnoliagården finns åtta avdelningar, av dessa är fyra renodlade demensavdelningar. De boende

Läs mer

Eget val och brukares uppfattningar om kvalitet i hemtjänsten

Eget val och brukares uppfattningar om kvalitet i hemtjänsten Eget val och brukares uppfattningar om kvalitet i hemtjänsten En sammanfattning av utvärderingen av införandet av Eget val ur ett brukarperspektiv Bo Davidson Linköpings universitet och FoU-centrum Under

Läs mer

Enkätundersökning i hemtjänsten november 2013. 212 enkäter är utskickade 154 personer har svarat

Enkätundersökning i hemtjänsten november 2013. 212 enkäter är utskickade 154 personer har svarat Enkätundersökning i hemtjänsten november 2013 212 enkäter är utskickade 154 personer har svarat Enkätundersökning i hemtjänsten november 2013 Totalt ligger svarsfrekvensen på 73% Svarsfrekvensen på fråga

Läs mer

KUNDUNDERSÖKNING MAJ 2012

KUNDUNDERSÖKNING MAJ 2012 SN/202/59 202-06-25 (9) KUNDUNDERSÖKNING MAJ 202. URVAL Socialförvaltningen har genomfört den årliga kundundersökningen avseende serviceinsatser inom kundval. En enkät har skickats till samtliga personer

Läs mer

Kvalitetsundersökning inom Rågsveds Äldrecentrum 2005

Kvalitetsundersökning inom Rågsveds Äldrecentrum 2005 Äldre- och handikappomsorgen V A N T Ö R S S T A D S D E L S F Ö R V A L T N I N G Sid 1 Kvalitetsundersökning inom Rågsveds Äldrecentrum 2005 Enkätundersökning till boende inom Rågsveds Äldrecentrum,

Läs mer

Jämförelse svar från 2017 (redigerad)

Jämförelse svar från 2017 (redigerad) Jämförelse svar från 2017 (redigerad) 1. Antal svarande: 110 (N=13) (N=29) (N=15) (N=18) (N=35) 13 0 0 0 0 0 29 0 0 0 0 0 15 0 0 0 0 0 18 0 0 0 0 0 35 2. Kön Antal svarande: 105 (N=13) (N=28) (N=12) (N=18)

Läs mer

Brukarundersökning Järfälla kommun. Socialförvaltningen Utvärdering dagverksamhet inom Äldreomsorgen (ÄO) Januari 2014

Brukarundersökning Järfälla kommun. Socialförvaltningen Utvärdering dagverksamhet inom Äldreomsorgen (ÄO) Januari 2014 Brukarundersökning 2013 Socialförvaltningen Utvärdering dagverksamhet inom Äldreomsorgen (ÄO) Januari 2014 Nordiska Undersökningsgruppen 2014-01-31 Titel: Socialförvaltningen Utvärdering dagverksamhet

Läs mer

Bilaga till FoU-rapport 2014:2. PERSONALENS UPPLEVELSE AV HEMSJUKVÅRD. Delaktighet

Bilaga till FoU-rapport 2014:2. PERSONALENS UPPLEVELSE AV HEMSJUKVÅRD. Delaktighet Bilaga 3. Samtliga kommentarer till frågorna om DELAKTIGHET Härnösands kommun -Beror tyvärr ofta på hur påstridig o stark brukaren och dess anhöriga är. -vi är i minsta detalj planerad i tid och det gäller

Läs mer

Rapport Brukarundersökning personer med funktionsnedsättning (LSS) 2012

Rapport Brukarundersökning personer med funktionsnedsättning (LSS) 2012 www.ljungby.se Rapport Brukarundersökning personer med funktionsnedsättning (LSS) 2012 Innehållsförteckning Innehållsförteckning...2 Brukarundersökning personer med funktionsnedsättning (LSS) 2012...3

Läs mer

Kundundersökning maj 2011

Kundundersökning maj 2011 Dnr SN/0/0 0-0- Kundundersökning maj 0 Socialförvaltningen har genomfört en kvalitetsundersökning avseende serviceinsatser inom kundval. Resultatet av kvalitetsundersökningen ger värdefull information

Läs mer

Verksamheter för personer med funktionsnedsättning Assistansenheten Barbro Färninger

Verksamheter för personer med funktionsnedsättning Assistansenheten Barbro Färninger Verksamheter för personer med funktionsnedsättning Assistansenheten Barbro Färninger Resultat av brukarundersökning personlig assistans 2014 Resultat från brukarundersökning inom personlig assistans 2014

Läs mer

Redovisning av brukarenkät gällande hemtjänsten i Nordanstigs Kommun

Redovisning av brukarenkät gällande hemtjänsten i Nordanstigs Kommun Redovisning av brukarenkät gällande hemtjänsten i Nordanstigs Kommun Dokumenttyp Dokumentnamn Rapport Brukarenkät 2008 Dokumentägare Dokumentansvarig OA-förvaltningen Berit Burman Dokumentinformation Redovisning

Läs mer

Genomförandet av mätningen 2015

Genomförandet av mätningen 2015 Genomförandet av mätningen 015 I sammanställningen redovisas resultaten från den enkät som genomfördes vid Socialförvaltningens Vuxensektion under 015. Enkäten utförs årligen. Enkäten riktades till alla

Läs mer

Uppföljning av kvalitetsgarantier i äldreboendet

Uppföljning av kvalitetsgarantier i äldreboendet FALKÖPINGS KOMMUN Socialförvaltningen Socialkontoret Elisabeth Gerhardsson, Verksamhetsutvecklare Tfn 0515-85322 E-post elisabeth.gerhardsson@falkoping.se Datum 2004-03-29 Dnr 1 (8) Uppföljning av kvalitetsgarantier

Läs mer

Intervjuer med brukare inom Farsta Södra Hemtjänst och vid Edö servicehus

Intervjuer med brukare inom Farsta Södra Hemtjänst och vid Edö servicehus FARSTA STADSDELSFÖRVALTNING AVDELNINGEN FÖR ÄLDREOMSORG TJÄNSTEUTLÅTANDE SID 1 (5) 2008-11-27 Handläggare: Thomas Kultti Telefon: 08-508 19 101 Till Farsta stadsdelsnämnd 2009-01-22 Intervjuer med brukare

Läs mer

REDOVISNING AV ENKÄTUNDERSÖKNING 2006 AVSEENDE HEMTJÄNST

REDOVISNING AV ENKÄTUNDERSÖKNING 2006 AVSEENDE HEMTJÄNST 1 TJÄNSTEUTLÅTANDE Omvårdnadsförvaltningen 2007-01-19 Dnr: ON/2005/0029 826 80 SÖDERHAMN Omvårdnadsnämnden REDOVISNING AV ENKÄTUNDERSÖKNING 2006 AVSEENDE HEMTJÄNST Omvårdnadsnämndens vision är att äldre

Läs mer

BILAGA 1: RAPPORT OM UPPFÖLJNING AV HEMTJÄNSTEN INOM ÄLVSJÖ SDF

BILAGA 1: RAPPORT OM UPPFÖLJNING AV HEMTJÄNSTEN INOM ÄLVSJÖ SDF ÄLVSJÖ STADSDELSFÖRVALTNING VERKSAMHETSOMRÅDE ÄL DRE OCH FUNKTIONSNED SATTA BILAGA 1 DNR 1,1,71-2012 SID 1 (17) 2012-09-07 BILAGA 1: RAPPORT OM UPPFÖLJNING AV HEMTJÄNSTEN INOM ÄLVSJÖ SDF Denna rapport

Läs mer

Eddaskolan. Elever År 3 - Våren Genomsnitt Sigtuna kommuns kommunala verksamheter

Eddaskolan. Elever År 3 - Våren Genomsnitt Sigtuna kommuns kommunala verksamheter Elever År - Våren 2 svar, 9% Kunskaper och bedömning 2 Medelvärde 9 2, 2. Jag vet vad jag ska kunna för att nå målen i de olika ämnena., 1 2 7, 7 27 1 2. Jag tycker att lärarna förklarar så att jag förstår.

Läs mer

Brukarundersökningar 2009 äldreomsorg, bistånd och anhörigstöd

Brukarundersökningar 2009 äldreomsorg, bistånd och anhörigstöd sida 1 (9) Brukarundersökningar 2009 äldreomsorg, bistånd och anhörigstöd sida 2 (9) SAMMANFATTNING... 3 BAKGRUND... 3 METOD... 3 RESULTAT... 3 HEMTJÄNST... 3 SÄRSKILT BOENDE OCH VÄXELVÅRD... 4 NÖJD-KUND-INDEX

Läs mer

Välkommen till. vår hemtjänst

Välkommen till. vår hemtjänst Välkommen till vår hemtjänst Vi har alltid nära hem till dig Vi har alltid nära hem till dig Hemtjänsten i Kungsbacka kommun är namnet på den kommunala hemtjänsten. Vi som arbetar här är anställda av kommunen.

Läs mer

Genomförandet av mätningen 2013

Genomförandet av mätningen 2013 2 Genomförandet av mätningen 2013 I sammanställningen redovisas resultaten från den enkät som genomfördes vid Socialförvaltningens Vuxensektion under 2013. Enkäten utförs årligen. Sammanställningar kommer

Läs mer

Så tycker brukarna om Vård och omsorg i Mölndals stad

Så tycker brukarna om Vård och omsorg i Mölndals stad Så tycker brukarna om Vård och omsorg i Mölndals stad Enkätundersökning genomförd hösten 2009 Resultatet sammanställt mars 2010 Vård och omsorg Kvalitet och verksamhetsutveckling Helena Bertilsson Lena

Läs mer

Brukarundersökning. Socialpsykiatrins boendestöd Handikappomsorgen 2006

Brukarundersökning. Socialpsykiatrins boendestöd Handikappomsorgen 2006 Brukarundersökning Socialpsykiatrins boendestöd Handikappomsorgen 2006 sept 2006 Bakgrund Från 2003 har socialförvaltningen i Tingsryd påbörjat ett arbete med s.k. Balanserad styrning. Det innebär att

Läs mer

Referens SDN Medel- Lägsta Högsta värde värde värde

Referens SDN Medel- Lägsta Högsta värde värde värde Referens SDN Medel- Lägsta Högsta värde värde värde NKI, HELHET 70 78 70 93 BEMÖTANDE 86 93 INFLYTANDE 70 80 70 87 TRYGGHET 72 81 72 90 INFORMATION 72 90 HJÄLPENS OMFATTNING 74 82 73 92 HJÄLPENS UTFÖRANDE

Läs mer

Individuell uppföljning i ord boende 2016

Individuell uppföljning i ord boende 2016 Individuell uppföljning i ord boende 2016 1. Antal svarande: 93 15 0 0 0 0 0 26 0 0 0 0 0 12 0 0 0 0 0 11 0 0 0 0 0 29 2. Kön Antal svarande: 90 (N=14) (N=26) (N=11) (N=10) (N=28) Kvinna 6 18 10 5 20 Man

Läs mer

Information om brukarundersökning och närstående undersökning i särskilt boende - 2010

Information om brukarundersökning och närstående undersökning i särskilt boende - 2010 2010-09-23 Sidan 1 av 12 Socialförvaltningen Information om brukarundersökning och närstående undersökning i särskilt boende - 2010 Under våren 2010 genomfördes en brukarundersökning inom de särskilda

Läs mer

Redovisning av brukarundersökning hemtjänst/lov våren 2012

Redovisning av brukarundersökning hemtjänst/lov våren 2012 Redovisning av brukarundersökning hemtjänst/lov våren 2012 Margareta Sjögren, kvalitetsuppföljare Nordanstigs kommun Kvalitets- och utvecklingsenheten 2012-04-25 Sammanfattning I denna redovisning presenteras

Läs mer

Referens SDN Medel- Lägsta Högsta värde värde värde

Referens SDN Medel- Lägsta Högsta värde värde värde Västra Göteborg Referens SDN Medel- Lägsta Högsta värde värde värde NKI, HELHET 69 4 66 84 BEMÖTANDE 85 84 81 91 INFLYTANDE 6 5 5 86 TRYGGHET 1 9 1 8 INFORMATION 61 0 52 85 HJÄLPENS OMFATTNING 63 6 63

Läs mer

Brukarundersökningar 2014 Hemtjänst och särskilt boende

Brukarundersökningar 2014 Hemtjänst och särskilt boende sida () Brukarundersökningar Hemtjänst och särskilt boende sida () Bakgrund Att genomföra brukarundersökningar för att följa upp brukares upplevda kvalitet av verksamheten är en del av socialförvaltningens

Läs mer

Kvalitetsuppföljning, Planeten (2010-05-12) Bilaga 1. 1(4) Bilaga 1 Enkät till boende - resultat NKI (Nöjd-Kund-Index) NKI (Nöjd-Kund-Index) är ett sammanfattande mått på hur nöjda kunderna är med en tjänst

Läs mer

KUNDUNDERSÖKNING 2013

KUNDUNDERSÖKNING 2013 2013-07-29 1 (9) SN/2013/200 KUNDUNDERSÖKNING 2013 1. URVAL Socialförvaltningen har genomfört den årliga kundundersökningen avseende insatser inom kundval. En enkät har skickats till samtliga personer

Läs mer

Socialstyrelsen genomför varje år en undersökning av vad personer med hemtjänst eller äldreboende tycker om det stöd, den hjälp och den omsorg de får.

Socialstyrelsen genomför varje år en undersökning av vad personer med hemtjänst eller äldreboende tycker om det stöd, den hjälp och den omsorg de får. Socialstyrelsen genomför varje år en undersökning av vad personer med hemtjänst eller äldreboende tycker om det stöd, den hjälp och den omsorg de får. Undersökningen görs av Statistiska Centralbyrån och

Läs mer

SMEDJEBACKENS KOMMUN 2010-04-16 Socialförvaltningen Anita Jernberg Utredningssekreterare Telefon: 0240-66 03 39

SMEDJEBACKENS KOMMUN 2010-04-16 Socialförvaltningen Anita Jernberg Utredningssekreterare Telefon: 0240-66 03 39 SMEDJEBACKENS KOMMUN 2010-04-16 Socialförvaltningen Anita Jernberg Utredningssekreterare Telefon: 0240-66 03 39 Socialnämnden Brukarundersökning hemtjänsttagare med daglig hjälp november 2009 Sammanfattning

Läs mer

Kungälvs kommun alla brukare 2009 EAS = Ej angivet svar per fråga Mv = medelvärdet beräknat på en skala från 1-5 där 5 är Instämmer helt

Kungälvs kommun alla brukare 2009 EAS = Ej angivet svar per fråga Mv = medelvärdet beräknat på en skala från 1-5 där 5 är Instämmer helt Kungälvs kommun alla brukare 2009 EAS = Ej angivet svar per fråga Mv = medelvärdet beräknat på en skala från 1-5 där 5 är Instämmer helt 1. Jag upplever att hemtjänstpersonalen är bra på att utföra den

Läs mer

STOCKHOLMS STAD PERSONER MED FUNKTIONSNEDSÄTTNING 2014 DAGLIG VERKSAMHET STADSDELSRAPPORT HÄGERSTEN-LILJEHOLMEN

STOCKHOLMS STAD PERSONER MED FUNKTIONSNEDSÄTTNING 2014 DAGLIG VERKSAMHET STADSDELSRAPPORT HÄGERSTEN-LILJEHOLMEN STOCKHOLMS STAD PERSONER MED FUNKTIONSNEDSÄTTNING 2014 DAGLIG VERKSAMHET STADSDELSRAPPORT HÄGERSTEN-LILJEHOLMEN Kontakt: Sofie Hellström-Rückert Datum: Oktober 2014 Anna Ragnarsson Senior Consultant Tel:

Läs mer

Hur nöjda är våra kunder med SPV? Sammanfattning av nöjdkundmätning 2014

Hur nöjda är våra kunder med SPV? Sammanfattning av nöjdkundmätning 2014 Hur nöjda är våra kunder med SPV? Varje år gör vi undersökningar om hur våra kunder upplever de tjänster, den service och bemötande samt den information som vi ger om den statliga tjänstepensionen. Resultatet

Läs mer

Min dag med Gunnel Eriksson den trädgårdsintresserade undersköterskan som har varit distriktsmästarinna i bordtennis

Min dag med Gunnel Eriksson den trädgårdsintresserade undersköterskan som har varit distriktsmästarinna i bordtennis Min dag med Gunnel Eriksson den trädgårdsintresserade undersköterskan som har varit distriktsmästarinna i bordtennis Gunnel 59 år är uppväxt i Fromheden och bor nu i hus i Norsjö. Hon är utbildad undersköterska

Läs mer

Tabell: Betygsindex, medelbetyg och svarsfördelningar för hemtjänst

Tabell: Betygsindex, medelbetyg och svarsfördelningar för hemtjänst Gävle Antal svarande: 771 2010 2008 svarande: 65 I denna tabell redovisas för NKI och samtliga faktorer samt svarsfördelning och medel för delfrågorna i enkäten. Även andelen som har angett "ingen åsikt"

Läs mer

Redovisning av brukarenkät inom hemtjänsten (Ä-O) 2006

Redovisning av brukarenkät inom hemtjänsten (Ä-O) 2006 Redovisning av brukarenkät inom hemtjänsten (Ä-O) 2006 Bakgrund I ett av de mål som formulerades i Socialplanen framhölls vikten av att undersöka vad äldreomsorgens brukare tycker om de insatser som ges.

Läs mer

STOCKHOLMS STAD PERSONER MED FUNKTIONSNEDSÄTTNING 2014 KORTTIDSBOENDE STADSDELSRAPPORT HÄSSELBY-VÄLLINGBY

STOCKHOLMS STAD PERSONER MED FUNKTIONSNEDSÄTTNING 2014 KORTTIDSBOENDE STADSDELSRAPPORT HÄSSELBY-VÄLLINGBY STOCKHOLMS STAD PERSONER MED FUNKTIONSNEDSÄTTNING 2014 KORTTIDSBOENDE STADSDELSRAPPORT HÄSSELBY-VÄLLINGBY Kontakt: Sofie Hellström-Rückert Datum: Oktober 2014 Anna Ragnarsson Senior Consultant Tel: 0720

Läs mer

Kvalitetsmätning inom hemvården i Ale kommun

Kvalitetsmätning inom hemvården i Ale kommun Kvalitetsmätning inom hemvården i Ale kommun - Redovisning av personalens uppfattning (8) November 8 Nora Wetzel Innehåll 1. Sammanfattning... 3 2. Bakgrund... 4 3. Metod... 4 4 Redovisning av resultat...

Läs mer

Upplands Väsby kommun

Upplands Väsby kommun Upplands Väsby kommun Må Bra Förskolor AB Sanda Ängar - Föräldrar Förskola 113 respondenter Våga visas kvalitetsuppföljning med enkäter 216 Pilen Marknadsundersökningar Mars 216 Våga Visa 216, sida 1 Om

Läs mer

Ekillaskolan. Elever År 8 - Våren Genomsnitt Sigtuna kommuns kommunala verksamheter

Ekillaskolan. Elever År 8 - Våren Genomsnitt Sigtuna kommuns kommunala verksamheter Elever År - Våren 9 svar, % Kunskaper och bedömning 9 Medelvärde,. Jag vet vad jag ska kunna för att nå målen i de olika ämnena., 0, 0,9. Jag tycker att lärarna förklarar så att jag förstår.,0 9, 9 0,.

Läs mer

Vad tycker a ldre om a ldreomsorgen, sa rskilt boende (2015)

Vad tycker a ldre om a ldreomsorgen, sa rskilt boende (2015) 1 Vad tycker a ldre om a ldreomsorgen, sa rskilt boende (2015) Socialstyrelsen genomför årligen rubricerade undersökning, som är en totalundersökning med 67 procent svarsfrekvens. Deltagande I Staffanstorp

Läs mer

Redovisning av brukarundersökning inom äldreomsorgen 2015

Redovisning av brukarundersökning inom äldreomsorgen 2015 Dnr 41-639/215 Redovisning av brukarundersökning inom äldreomsorgen 215 stockholm.se Brukarundersökning 215 3 (42) Innehållsförteckning Om undersökningen 4 Sammanfattning av årets resultat 4 Vård och omsorgsboende

Läs mer

Kundundersökning 2013. Hemtjänst

Kundundersökning 2013. Hemtjänst Kundundersökning 2013 Hemtjänst Gävle kommun 2013-12-16 2 Om undersökningen Under september-oktober 2013 har enkäter skickats ut till samtliga Omvårdnad Gävles kunder inom hemtjänsten, undantaget kunder

Läs mer

Konferensrum 2:2 Kommunalhuset Tumba

Konferensrum 2:2 Kommunalhuset Tumba 1 [7] Referens Josefin Blomquist, verksamhetsutvecklare Möte om hemtjänsten Dag och tid Torsdag 21 mars 2013 kl. 17 19 Plats Konferensrum 2:2 Kommunalhuset Tumba Mahria Persson Lövkvist, verksamhetschef

Läs mer

Vallentuna kommun. Våga visas kvalitetsuppföljning med enkäter Ormstaskolan - Föräldrar år 5. Pilen Marknadsundersökningar Mars 2016

Vallentuna kommun. Våga visas kvalitetsuppföljning med enkäter Ormstaskolan - Föräldrar år 5. Pilen Marknadsundersökningar Mars 2016 Vallentuna kommun Ormstaskolan - Föräldrar år 5 39 respondenter Våga visas kvalitetsuppföljning med enkäter 216 Pilen Marknadsundersökningar Mars 216 Våga Visa 216, sida 1 Om undersökningen Bakgrund Tio

Läs mer

Brukarundersökning Järfälla kommun. Socialförvaltningen Utvärdering LSS Gruppbostad/ Serviceboende inom Funktionshinderomsorgen (FO)

Brukarundersökning Järfälla kommun. Socialförvaltningen Utvärdering LSS Gruppbostad/ Serviceboende inom Funktionshinderomsorgen (FO) Brukarundersökning 2013 Socialförvaltningen Utvärdering LSS Gruppbostad/ Serviceboende inom Funktionshinderomsorgen (FO) Januari 2014 Nordiska Undersökningsgruppen 2014-01-31 Titel: Socialförvaltningen

Läs mer

Sammanställning av enkätundersökning

Sammanställning av enkätundersökning Sammanställning av enkätundersökning Feriearbete sommaren 2016 Arbetsmarknadsenheten Nordanstigs kommun Efter feriearbetet sommaren 2016 gjorde vi en enkätundersökning bland ungdomarna. Vi ville ta reda

Läs mer

Rättspsykiatrisk omvårdnadskonferens

Rättspsykiatrisk omvårdnadskonferens Rättspsykiatrisk omvårdnadskonferens Stockholm 15 16 november 2007 Utvärdering Motsvarade konferensen 1-10 dina förväntningar? 0 ---------------------------------------------/-------- ------------10 Sammanfattning

Läs mer

Hur nöjda är våra kunder med SPV? Sammanfattning av nöjdkundmätning 2015

Hur nöjda är våra kunder med SPV? Sammanfattning av nöjdkundmätning 2015 Hur nöjda är våra kunder med SPV? Varje år gör vi undersökningar om hur våra kunder upplever de tjänster, den service och bemötande samt den information som vi ger om den statliga tjänstepensionen. Resultatet

Läs mer

Kundundersökning inom äldreomsorgen 2012 Attitydundersökning

Kundundersökning inom äldreomsorgen 2012 Attitydundersökning Kundundersökning inom äldreomsorgen 2012 Attitydundersökning ATTITYD I KARLSTAD AB 2012 Attityd i Karlstad AB 2012 1 Sammanfattning Den nu föreliggande undersökningen inom äldreomsorgen avser två undersökningsområden;

Läs mer

Täby kommun. Våga visas kvalitetsuppföljning med enkäter Näsbyparksskolan - Elever åk 8. Pilen Marknadsundersökningar Mars 2016.

Täby kommun. Våga visas kvalitetsuppföljning med enkäter Näsbyparksskolan - Elever åk 8. Pilen Marknadsundersökningar Mars 2016. Täby kommun - Elever åk 8 75 respondenter Våga visas kvalitetsuppföljning med enkäter 216 Pilen Marknadsundersökningar Mars 216 Våga Visa 216, sida 1 Om undersökningen Bakgrund Tio kommuner i Stockholms

Läs mer

Utredningar & rapporter

Utredningar & rapporter Utredningar & rapporter 2016-06-21 Skolenkät 2016 Rapport för förskolan Barn och föräldrar [Skriv text], Utredning och Statistik 721 87 Västerås 021-39 00 00, www.vasteras.se Karolina Öjemalm, 021-39 14

Läs mer

Källskolan. Elever År 8 - Våren Genomsnitt Upplands-Bro kommun. 2. Jag vet vad jag ska kunna för att nå målen i de olika ämnena.

Källskolan. Elever År 8 - Våren Genomsnitt Upplands-Bro kommun. 2. Jag vet vad jag ska kunna för att nå målen i de olika ämnena. Kunskaper och bedömning Medelvärde 9,. Jag vet vad jag ska kunna för att nå målen i de olika ämnena. 8, föregående år 1 10, 8 1,1. Jag tycker att lärarna förklarar så att jag förstår. 9,0 föregående år

Läs mer

Vallentuna kommun. Våga visas kvalitetsuppföljning med enkäter Lovisedal - Föräldrar år 5. Pilen Marknadsundersökningar Mars 2016

Vallentuna kommun. Våga visas kvalitetsuppföljning med enkäter Lovisedal - Föräldrar år 5. Pilen Marknadsundersökningar Mars 2016 Vallentuna kommun - Föräldrar år 5 51 respondenter Våga visas kvalitetsuppföljning med enkäter 216 Pilen Marknadsundersökningar Mars 216 Våga Visa 216, sida 1 Om undersökningen Bakgrund Tio kommuner i

Läs mer

Albatross Montessoriskola

Albatross Montessoriskola Elever År - Våren svar, 00% Kunskaper och bedömning 46 43 4 Medelvärde. Jag vet vad jag ska kunna för att nå målen i de olika ämnena. 3 0 3, 64 3 64 3 3 3. Jag tycker att lärarna förklarar så att jag förstår.

Läs mer

Redovisning av brukarundersökning inom äldreomsorgen 2017

Redovisning av brukarundersökning inom äldreomsorgen 2017 Bilaga Dnr 4.1-142/218 Februari 217 Redovisning av brukarundersökning inom äldreomsorgen 217 stockholm.se Redovisning av brukarundersökning inom äldreomsorgen 217 Februari 217 Utgivare: Äldreförvaltningen

Läs mer

Kartläggning socialsekreterare Kontakt: Margareta Bosved Kontakt Novus: Gun Pettersson & Viktor Wemminger Datum:

Kartläggning socialsekreterare Kontakt: Margareta Bosved Kontakt Novus: Gun Pettersson & Viktor Wemminger Datum: Kartläggning socialsekreterare 2016 Kontakt: Margareta Bosved Kontakt Novus: Gun Pettersson & Viktor Wemminger Datum: 2016-03- 31 1 Bakgrund & Genomförande BAKGRUND Novus har för Akademikerförbundet SSR:s

Läs mer

252st patientenkäter. Du har idag behandlats av en, Tandläkarstudent som går på termin: Totalt 252 st

252st patientenkäter. Du har idag behandlats av en, Tandläkarstudent som går på termin: Totalt 252 st 252st patientenkäter Du har idag behandlats av en, Tandläkarstudent som går på termin: Totalt 252 st Vi ber dig att fylla i följande sidor, dina synpunkter är viktiga. Dessa gör att vi hela tiden ska kunna

Läs mer

STOCKHOLMS STAD PERSONER MED FUNKTIONSNEDSÄTTNING 2014 GRUPPBOENDE STADSDELSRAPPORT NORRMALM

STOCKHOLMS STAD PERSONER MED FUNKTIONSNEDSÄTTNING 2014 GRUPPBOENDE STADSDELSRAPPORT NORRMALM STOCKHOLMS STAD PERSONER MED FUNKTIONSNEDSÄTTNING 2014 GRUPPBOENDE STADSDELSRAPPORT NORRMALM Kontakt: Sofie Hellström-Rückert Datum: Oktober 2014 Anna Ragnarsson Senior Consultant Tel: 0720 700 432 anna.ragnarsson@novus.se

Läs mer

Enkätundersökning ekonomiskt bistånd

Enkätundersökning ekonomiskt bistånd Enkätundersökning ekonomiskt bistånd s resultat stockholm.se Enkätundersökning ekonomiskt bistånd Konsult: Enkätfabriken AB 2 Innehåll Staden 4 6 Metod 7 Målgrupp och bortfall 8 Resultat 8 Resultatens

Läs mer

HÄGERSTEN LILJEHOLMENS STADSDELSFÖRVALTNING

HÄGERSTEN LILJEHOLMENS STADSDELSFÖRVALTNING HÄGERSTEN LILJEHOLMENS STADSDELSFÖRVALTNING SOCIAL OMS ORG BRUKARUNDERSÖKNING 2-8-4 ANHÖRIG-BRUKARUNDERSÖKNING 2 LILJEHOLMENS DAGLIGA VERKSAMHET (FÖRETRÄDARE) Liljeholmens dagliga verksamheter består av

Läs mer

BRUKARENKÄT NÄRSTÅENDE ÄLDREBOENDE 2011 GÖTEBORGS STAD

BRUKARENKÄT NÄRSTÅENDE ÄLDREBOENDE 2011 GÖTEBORGS STAD BRUKARENKÄT NÄRSTÅENDE ÄLDREBOENDE 2011 GÖTEBORGS STAD MAJ 2011 SCANDINFO MARKETING RESEARCH 1 Innehåll Information om undersökningen... 3 Tillvägagångssätt... 3 Rapportering... 5 Undersökningens resultat...

Läs mer

Sammanställning av brukarenkät till deltagare vid ToRa 2017

Sammanställning av brukarenkät till deltagare vid ToRa 2017 Sida 1 (13) Sammanställning av brukarenkät till deltagare vid ToRa 17 Sammanfattning En brukarenkät lämnades ut under mars 17 till brukarna som deltar i verksamheten ToRa. 3 besvarade enkäter har lämnats

Läs mer

Inkomna synpunkter och klagomål under perioden till

Inkomna synpunkter och klagomål under perioden till Inkomna synpunkter och klagomål under perioden 2014-03-01 till 2014-06-17 Äldreomsorg, Handikappomsorg, Individ- och familjeomsorg Sammanställning av inkomna synpunkter och klagomål under perioden 2014-03-01

Läs mer

Redovisning av brukarundersökning inom äldreomsorgen 2016

Redovisning av brukarundersökning inom äldreomsorgen 2016 Dnr 41-766/16 November 16 Redovisning av brukarundersökning inom äldreomsorgen 16 stockholm.se November 16 Utgivare: Äldreförvaltningen Kontaktperson: Elisabeth Landström Dnr 41-766/16 Innehåll Innehåll

Läs mer

Enkätundersökning 2012 Familjedaghem/Pedagogisk omsorg - Rawley, Gisela Sara Ulrika. Älvsjö sdf

Enkätundersökning 2012 Familjedaghem/Pedagogisk omsorg - Rawley, Gisela Sara Ulrika. Älvsjö sdf Älvsjö sdf OM UNDERSÖKNINGEN Stockholms stad genomför årligen en kvalitetsmätning i stadens familjedaghem/pedagogiska omsorg. Föräldrar med barn i familjedaghem/pedagogisk omsorg ombeds att fylla i en

Läs mer

STOCKHOLMS STAD PERSONER MED FUNKTIONSNEDSÄTTNING 2014 KORTTIDSBOENDE STADSDELSRAPPORT SPÅNGA-TENSTA

STOCKHOLMS STAD PERSONER MED FUNKTIONSNEDSÄTTNING 2014 KORTTIDSBOENDE STADSDELSRAPPORT SPÅNGA-TENSTA STOCKHOLMS STAD PERSONER MED FUNKTIONSNEDSÄTTNING 2014 KORTTIDSBOENDE STADSDELSRAPPORT SPÅNGA-TENSTA Kontakt: Sofie Hellström-Rückert Datum: Oktober 2014 Anna Ragnarsson Senior Consultant Tel: 0720 700

Läs mer

Kvalitetsundersökning inom hemtjänsten i Vantör 2005

Kvalitetsundersökning inom hemtjänsten i Vantör 2005 Äldre- och handikappomsorgen V A N T Ö R S S T A D S D E L S F Ö R V A L T N I N G Sid 1 2005-11-23 Kvalitetsundersökning inom en i Vantör 2005 Enkätundersökning till i Vantör med insatser från Undersökning

Läs mer

Brukarenkät hemtjänsten 2011

Brukarenkät hemtjänsten 2011 Rapport 0-0-0 (5) Handläggare Johan Norbelie Planeringssamordnare 0-5 90 johan.norbelie@bollebygd.se Brukarenkät hemtjänsten 0 Omsorgsförvaltningen i Bollebygd genomför varje år en enkätundersökning bland

Läs mer

STOCKHOLMS STAD PERSONER MED FUNKTIONSNEDSÄTTNING 2014 BARNBOENDE STADSDELSRAPPORT BROMMA

STOCKHOLMS STAD PERSONER MED FUNKTIONSNEDSÄTTNING 2014 BARNBOENDE STADSDELSRAPPORT BROMMA STOCKHOLMS STAD PERSONER MED FUNKTIONSNEDSÄTTNING 2014 BARNBOENDE STADSDELSRAPPORT BROMMA Kontakt: Sofie Hellström-Rückert Datum: Oktober 2014 Anna Ragnarsson Senior Consultant Tel: 0720 700 432 anna.ragnarsson@novus.se

Läs mer

Brukarundersökning. Najaden socialförvaltningens öppna missbruksvård. Juni 2006

Brukarundersökning. Najaden socialförvaltningens öppna missbruksvård. Juni 2006 Brukarundersökning Najaden socialförvaltningens öppna missbruksvård 2006 Juni 2006 Bakgrund Från 2003 har socialförvaltningen i Tingsryd påbörjat ett arbete med s.k. Balanserad styrning. Det innebär att

Läs mer

STOCKHOLMS STAD PERSONER MED FUNKTIONSNEDSÄTTNING 2014 KORTTIDSBOENDE STADSDELSRAPPORT ÖSTERMALM

STOCKHOLMS STAD PERSONER MED FUNKTIONSNEDSÄTTNING 2014 KORTTIDSBOENDE STADSDELSRAPPORT ÖSTERMALM STOCKHOLMS STAD PERSONER MED FUNKTIONSNEDSÄTTNING 2014 KORTTIDSBOENDE STADSDELSRAPPORT ÖSTERMALM Kontakt: Sofie Hellström-Rückert Datum: Oktober 2014 Anna Ragnarsson Senior Consultant Tel: 0720 700 432

Läs mer

Rapport till Vara kommun om invånarenkät år 2009/2010

Rapport till Vara kommun om invånarenkät år 2009/2010 om invånarenkät SKOP, har på uppdrag av Vara kommun genomfört en invånarenkät bland kommunens invånare. Huvudresultaten redovisas i denna rapport. Undersökningens genomförande framgår av Bilaga. Undersökningen

Läs mer

STOCKHOLMS STAD PERSONER MED FUNKTIONSNEDSÄTTNING 2014 BARNBOENDE STADSDELSRAPPORT SÖDERMALM

STOCKHOLMS STAD PERSONER MED FUNKTIONSNEDSÄTTNING 2014 BARNBOENDE STADSDELSRAPPORT SÖDERMALM STOCKHOLMS STAD PERSONER MED FUNKTIONSNEDSÄTTNING 2014 BARNBOENDE STADSDELSRAPPORT SÖDERMALM Kontakt: Sofie Hellström-Rückert Datum: Oktober 2014 Anna Ragnarsson Senior Consultant Tel: 0720 700 432 anna.ragnarsson@novus.se

Läs mer

Nacka bibliotek. Brukarundersökning. November Genomförd av Enkätfabriken

Nacka bibliotek. Brukarundersökning. November Genomförd av Enkätfabriken Nacka Brukarundersökning November 2016 Genomförd av Enkätfabriken Innehållsförteckning 1. Bakgrund 3 2. NKI 4 3. Generell nöjdhet 5 4. Bakgrundsfrågor 8 5. Nöjdhet verksamheten 12 6. Personal och öppettider

Läs mer

Mentorsundersökningen 2018

Mentorsundersökningen 2018 Mentorsundersökningen 2018 Innehållsförteckning Sammanfattning...3 Inledning...4 Syfte...4 Metod...4 Enkäten...5 Resultat...6 Studielängd och tid med mentor...6 Information och kännedom om mentorsstöd...8

Läs mer

Enkätundersökning om patienters upplevelser av vården på Bergsjön Vårdcentral

Enkätundersökning om patienters upplevelser av vården på Bergsjön Vårdcentral Enkätundersökning om patienters upplevelser av vården på Bergsjön Vårdcentral Rapportförfattare: Jenny Nordlöw Inledning Denna rapport är en del av Bergsjöns Vårdcentrals arbete för att kartlägga och förbättra

Läs mer

LÄNSSTYRELSEN KALMAR LÄN INFORMERAR. Verksamhetstillsyn av hemtjänsten i sex kommuner i Kalmar län. Meddelande 2005:17

LÄNSSTYRELSEN KALMAR LÄN INFORMERAR. Verksamhetstillsyn av hemtjänsten i sex kommuner i Kalmar län. Meddelande 2005:17 LÄNSSTYRELSEN KALMAR LÄN INFORMERAR Verksamhetstillsyn av hemtjänsten i sex kommuner i Kalmar län Meddelande 2005:17 Verksamhetstillsyn av hemtjänsten i sex kommuner i Kalmar län Utgiven av: Meddelande

Läs mer

Ekerö kommun. Våga visas kvalitetsuppföljning med enkäter Sanduddens skola - Föräldrar år 5. Pilen Marknadsundersökningar Mars 2016

Ekerö kommun. Våga visas kvalitetsuppföljning med enkäter Sanduddens skola - Föräldrar år 5. Pilen Marknadsundersökningar Mars 2016 Ekerö kommun - Föräldrar år 5 39 respondenter Våga visas kvalitetsuppföljning med enkäter 216 Pilen Marknadsundersökningar Mars 216 Våga Visa 216, sida 1 Om undersökningen Bakgrund Tio kommuner i Stockholms

Läs mer

HJÄLP & STÖD I VARDAGEN OMSORGSFÖRVALTNINGEN

HJÄLP & STÖD I VARDAGEN OMSORGSFÖRVALTNINGEN HJÄLP & STÖD I VARDAGEN OMSORGSFÖRVALTNINGEN Omsorg & vård - Landskrona stad Ibland kan människor behöva hjälp för att klara sin vardag och leva ett bra liv. Omsorgsförvaltningen kan ge hjälp till dig

Läs mer

Österåkers kommun. Våga visas kvalitetsuppföljning med enkäter Rydbo skola - Föräldrar år 5. Pilen Marknadsundersökningar Mars 2016

Österåkers kommun. Våga visas kvalitetsuppföljning med enkäter Rydbo skola - Föräldrar år 5. Pilen Marknadsundersökningar Mars 2016 Österåkers kommun - Föräldrar år 5 14 respondenter Våga visas kvalitetsuppföljning med enkäter 216 Pilen Marknadsundersökningar Mars 216 Våga Visa 216, sida 1 Om undersökningen Bakgrund Tio kommuner i

Läs mer

Nacka kommun Ektorps skola - Föräldrar år 6 Våga visas kvalitetsuppföljning med enkäter 2016

Nacka kommun Ektorps skola - Föräldrar år 6 Våga visas kvalitetsuppföljning med enkäter 2016 Nacka kommun Ektorps skola - Föräldrar år 6 23 respondenter Våga visas kvalitetsuppföljning med enkäter 2016 Pilen Marknadsundersökningar Mars 2016 Våga Visa 2016, sida 1 Om undersökningen Bakgrund Tio

Läs mer

Enkätundersökning. riktad till enskilda inom handikapp- och psykiatriomsorgen 2014

Enkätundersökning. riktad till enskilda inom handikapp- och psykiatriomsorgen 2014 Enkätundersökning riktad till enskilda inom handikapp- och psykiatriomsorgen 2014 1 INNEHÅLLSFÖRTECKNING INLEDNING... 3 SYFTE... 3 UTFORMNING AV ENKÄTEN... 3 ÅRETS UNDERLAG... 4 MÅLVÄRDET... 4 RESULTAT

Läs mer

Ekerö kommun Tappströmsskolan - Elever åk 8 Våga visas kvalitetsuppföljning med enkäter 2016

Ekerö kommun Tappströmsskolan - Elever åk 8 Våga visas kvalitetsuppföljning med enkäter 2016 Ekerö kommun - Elever åk 8 87 respondenter Våga visas kvalitetsuppföljning med enkäter 216 Pilen Marknadsundersökningar Mars 216 Våga Visa 216, sida 1 Om undersökningen Bakgrund Tio kommuner i Stockholms

Läs mer