Minnesanteckningar förda vid möte med samverkansgruppen för Leaders ordförande och verksamhetsledare den 12 maj 2011

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Minnesanteckningar förda vid möte med samverkansgruppen för Leaders ordförande och verksamhetsledare den 12 maj 2011"

Transkript

1 Minnesanteckningar förda vid möte med samverkansgruppen för Leaders ordförande och verksamhetsledare den 12 maj 2011 Närvarande: Annika Andersson, Leader Sjuhärad Jenny Björk, Leader Spira Fyrkanten Maria Gustavsson, Landsbygdsnätverkets kansli Nils Lagerroth, Landsbygdsnätverket Christer Hederberg, Leader Folkungaland Jeanette Lewald, Leader Södertälje Landsbygd Lars Norin, Leader Hälsingebygden Beata Allen, landsbygdsnätverkets kansli Anmält förhinder: Per Andersson, Leader Mitt i Småland Marion Eckard, Leader Halland Lars Björneld, Leader Ranrike Norra Bohuslän Charlotte Liliemark, Leader Kustlandet Hans-Olof Stålgren, Landsbygdsnätverkets kansli 1 Möte öppnas Christer hälsade välkommen och förklarade mötet öppnat. 2 Val av ordförande, sekreterare och justeringsman Ordförande: Christer Hederberg utsågs att var ordförande för mötet, Beata Allen till sekreterare och till att justera minnesanteckningarna utsågs Lars Norin. 3 Godkännande av dagordning Dagordningen godkändes. 4 Föregående mötes minnesanteckningar Föregående minnesanteckningar godkändes. 5 Ersättning till samverkansgruppen Marie Söderström redogör för rutin för ersättning. Gå in på vår under kontakter, där finns mall för rekvisition, använd den. Skicka en tidsrapportering som bilaga. Marie skickar direktlänk.

2 Tänk på 2-månadersgränsen. Bra att arbeta in en rutin för att redovisa kontinuerligt för att få en bättre koll av det ekonomiska läget. Gruppen samlar in alla ackumulerade kostnader och gör en ekonomisk avstämning. Från och med nu håller vi hårt på 2 månadersgränsen. 6 Rapporter Torgny: Hade träff i regionen den 4 april, Blekinge och Halland bjöds in. Material från senaste mötet har skickats ut. Nivåer för nya geografiska gränser har diskuterats då överlevnaden i små områden anses vara så gott som omöjliga. Kriteriet för den geografiska ytan på leaderområden måste omformas. DAWA-statistiken stämmer inte. Dawaproblemet gick laget runt: Annika, problem med att ta ut DAWA-statistik. Jenny, statistik går att få ut men den måste bearbetas. Lars, tidigare problem med budgettaket i LB. DAWA-statistik går att få ut. Det finns en osäkerhet om hur mycket pengar av total budget som är tillgängliga i LB. Annika: Hade möte den 17 maj. Det finns en oro över att lst har flaggat för att dra ned på personalresurser. Hon har frågat sina leaderområden om synpunkter inför det nya programmet. Kontorspersonal är orolig för att man släpper tankarna för innevarande period, man vill inte lägga allt fokus på det kommande programmet. Några LAG börjar få brist på pengar. Man ligger bra till i beslutsläget. Måste nu börja prioritera bland ansökningar Christer: Möte nästa vecka Jeanette: Har kallat till ett första samverkansmöte den 8 juni i Arboga. Stora möjligheter att få ihop ett tight team i regionen. LAG är väldigt nöjda och ser fram emot att träffas. Hoppas på att orförandena ansluter till hösten. Lars: Inget möte sedan Östersund. Träffar kräver övernattningar, området är för stort. Vår region berör 4 lst och13 leaderområden. Många VL är ointresserade att delta. En tanke är att dela upp området i 2 delar. Lars gör ett utskick och ställer frågan om en uppdelning. Jenny: Planen var att ha en träff innnan sommaren, den flyttas istället till september. God dialog med VL via mailen efter Östersundsträffen. Lokalt dilemma; rekvisitionshanteringen, dessa går direkt till lst utan att passera leaderkontoret. Lst rapporterar att dessa rekvisitioner håller en sämre kvalitet än de som passerar leaderkontor. En gemensam projektskola har arbetats fram. Bra samarbete mellan leaderkontor och lst. Lst Norrbotten informerar om att de är en servicefunktion till projekten. Erbjuder rådgivning innan ansökan om utbetalning skickas in.

3 Leadernätverksträffen i Storsjöbygden Utvärderingen har sammanställts och finns på Landsbygdsnätverkets webbplats; en31mars1april a264f12efc4806c html Maria förslår att vi inför planeringen av nästa leadernätverksträff gemensamt går igenom utvärderingarna. Beslut: Att avsätta tid för en gemensam genomgång av utvärderingen från årets nätverksträff i Storsjöbygden vid uppstarten av planeringsarbetet inför nästa års träff. Landsbygdsnätverket Mycket händer och vi hinner inte rapportera allt här och nu. 24-timmarsrace 24-timmarsracen är avslutade. Nils kommer att sammanfatta alla förslag i en rapport. Många leaderområden har varit engagerade, engagemanget skiftar i de olika regionerna. En enkät ska skickas ut till alla deltagare för att ta reda på vad som har hänt efter racen. Detta ska användas som underlag för hedersomnämnande vid Landsbygdsgalan. Varje träff är utvärderad och visar på väldigt hög uppskattning. Många anger att man har för avsikt att jobba vidare med förslagen. Totalt har 190 deltagare varit med. Ullbaggenomineringar Hälften av leadergrupperna har nominerat projekt till årets Leader. Mail kommer att skickas ut för omröstning, svar senast den 10 juni. Ordförande har den avgörande rösten i varje LAG. De 4 mest röstade förslagen går vidare och dessa röster väger lika tungt som styrgruppens röster. Landsbygdsgalan är den 9 nov. Kommentarer/synpunkter har lämnats på filmerna som visades på 2010 års gala om de nominerade projekten. Forskarna i vetenskapliga rådet kommer att titta på de 4 slutnominerade projekten innan filminspelning görs för att ta kvalitetssäkra frågeunderlag och hur man presenterar projekten. Styrgruppsmöte Landsbygdsnätverket har styrgruppsmöte den 15 juni i Sätra Brunn. Då bl.a. rapporter från arbetsgrupperna presenteras. Kapitalfrsörjningsgruppen har bjudits in för att redogöra för gruppens arbete på plats. Christer rapporterar från Samverkansgruppen. Stärkande insatser till LAG Informationen på webben om stärkande insatser till LAG har uppdaterats. Dokumentet skickas ut till samverkan sgruppen.

4 Kreativa och kulturella näringar Samtal har förts sedan hösten 2010 med Tillväxtverket om kopplingen mellan Kreativa och kulturella näringar, KKN och Leader. Per Olof Remmare från Tvv hade ett seminarium på nätverksträffen i Östersund om satsningarna på KKN. Många av de projekt som beslutas i Leader har bäringar på Kreativa och kulturella näringar och därför finns det ett stort intresse av att stärka samarbetet och kunskapen inom området. Tillveäxtverkets särskilda program för satsningarna kommer bl.a att resultera i 21regionala mötesplatser för att stimulera till nyföretagande och företagsutveckling inom olika KKN-branscher. Länken mellan den regionala mötesplatsen och företagaren skulle kunna vara Leader. För att samarbetet ska bli framgångsrikt krävs bl. a utbilsningsinsatser riktade både till Leader och mötesplatserna. För att ta in synpunkter och tankar om detta från alla leaderområden kommer en enkät skickas ut till alla VL i början av juni. Enkäten är ett samarbete mellan Tillväxtverket, Landsbygdsnätverket och Team landsbygd. Christer och Beata bestämde efter mötet att bjuda in P-O Remmare till nästa telefonmöte den 10 juni för att berätta mer om KKN. Vi försöker få till ett förmöte med P-O, Christer, Johan Fors och Beata. Innan enkäten går ut till VL ska samverkansgruppen få ta del av materialet som skickas ut. Samverkansgrupp för företagande på landsbygden Träff den 5 maj med samverkansgruppen för Landsbygdsutvecklingsenheten(LU-enheten) tillika referensgrupp för Team landsbygd och Team företagande. Maria deltog. Bl. a. togs det upp: LB-SUS projektet (LU-enheten, utbetalningsenheten, granskningsenheten) En satsning på att införa förenklingar i handläggningsprocessen) Nära samarbete med lst. Förslag: att Nuria eller Annett är med nästa möte för att berätta mer. Vi tar över frågor från Fiskeriverket den 1 juli i år. Anna Lööv har fått tjänst på programledningen för fiskefonden. Beata tar över arbetet med nätverscheckarna. Utbetalningsläget för nationella projekt. Utbetalningsenheten har stärkta resurser. Ändringar i hanteringen av bedömningar har införts. Varje ärende har effektiviserats avsevärt. Brister i ansökningar skapar fördröjning, oftast brister som t, ex avsaknad av underskrift av protokoll. HSSL är missnöjda för att man har flyttat pengar från byutvecklingsåtgärden i axel 3. De har tidigare ställt sig bakom förslag om flytt till axel 4. Pengarna har gått till åtgärder för diversifieing, mikroföretag, natur o kultur och service. Lst i Jkpg känner av att antalet leaderprojekt ökar markant, viktigt med bra samarbete med leaderkontoren. Tulpan-projektet rapporterade Team landsbygd presenterade samma statistik som visades i Östersund. Per rapporterade från Samverkansgruppen.

5 Professionellt leaderarbete Utbildningarna startar nästa vecka. Reflektion vid nästa möte med samverkansgruppen. Folkungaland och Sjuhärad deltar i maj. Hälsingebygden i september. Ystad-Österlen är med vid sista tillfället. Vad gör vi med de LAG som inte anmäler sig? Svårt att veta hur många dessa är/blir. Deltagarlistan för första kursen visar på många deltagare. 7 Val av ledamot till Tulpans styrgrupp. Nomineringar till styrgruppen för Tulpan har lämnats in från LAG. Christer var med på första mötet med Tulpanprojektet, vid andra mötet hade han förhinder. En sammanfattning av diskussionen i ordförandegruppen i Östersund säger att man vill se en ordförande i styrelsen och en VL i kommande arbetsgrupper. Maria har en känsla av att det inte kommer att bildas arbetsgrupper där Leader deltar. Christer menar att vi måste tänka till hur Samverkansgruppen ska driva vissa frågor oavsett vilka dialogforum och arbetsgrupper som Tulpan och Landsbygdsnätverket erbjuder. Alla i mötet anser att representanten i Tulpan bör vara en representant från samverkansgruppen. Torgny har haft samtal med Marion om att det är viktigt att nominera en person som är väl insatt och också sitter med i samverkansgruppen. Annika instämmer i att nominera en person med anknytning till samverkansgruppen trots att de har nominerat en person som inte är med i gruppen. Annika uppmanar att fundera över Per Andersson utifrån hans långa leadererfarenhet både från Jordbruksverket och från två Leaderområden och leaderperioder. Spira Fyrkanten tog vid nomineringen fasta vid vikten av den kommunala erfarenheten som var ett av kriterierna, vilket Jenny har som fd näringslivsutvecklare och erfarenhet från att skriva landsbygdsprogram/plan. Tre personer är nominerade i samverkansgruppen: Christer, 3 röster Jenny, 1 röst Per, 1 röst Förslag: att utse Christer som representant till Tulpan. Beslut: att utse Christer som representant.

6 8 Plan för framtagande av förslag till hur samverkansgruppen ska se ut 2012 Förslag: Vid träff efter sommaren ska samverkansgruppen enas om ett gemensamt förslag som går ut till alla VL/ordförande. Diskussioner tas vid detta möte. Förslag att samverkansgruppen träffas den 8-9 sep i Stockholm med start kl 16 dag 1oh avslut kl 14 dag 2. En uppsamlande träff med VL/ordförande genomförs den 10 nov. Maria: det är budgeterat med en VL/ordf-träff under hösten. Om det blir fler träffar måste en avgift tas ut. Det är också önskvärt att förlägga en VL/ordf-träff i anslutning till andra träffar som t.ex Nationella nätverksträffen den 9 nov eller vid de olika kurstillfällena som Team landsbygd arrangerar. Behov finns av att ha en träff direkt efter sommaren. Beslut: Träff med samverkansgruppen i Stockholm den 8-9 sep. VL/ordförandeträff i Stockholm den 10 november. 9 Synpunkter inför ÖK Var och en skickar in synpunkter till Nils som sedan sammanställer ett underlag till Leopold. Jenny lämnar mötet. 10 Orförande och VL-träff 2011 Belut: Ordförande och VL-träff genomförs den 10 november i samband med den nationella nätverksträffen Landsbygdsgalan. 11 Nätverksträff 9-10 nov Punkten lämnades 12 Nästa möte Nästa möte enligt planering 10 juni kl Mötet den 30 aug ställs in. Telefonmötena den 4 oktober, 3 november och 5 december, alla med start kl ligger kvar i planeringen. 13 Avslutning Christer tackade de närvarande och avslutade mötet. Förda anteckningar Beata Allen Justeras Lars Norin OK enl e-post den 20 maj 2011

Minnesanteckningar för telefonmöte med samverkansgruppen för leaderordföranden och Leaders verksamhetsledargrupp den 10 juni 2011

Minnesanteckningar för telefonmöte med samverkansgruppen för leaderordföranden och Leaders verksamhetsledargrupp den 10 juni 2011 Minnesanteckningar för telefonmöte med samverkansgruppen för leaderordföranden och Leaders verksamhetsledargrupp den 10 juni 2011 Närvarande: Annika Andersson, Leader Sjuhärad Maria Gustafsson, Landsbygdsnätverkets

Läs mer

Minnesanteckningar för telefonmöte med samverkansgruppen för leaderordföranden och Leaders verksamhetsledargrupp den 22 augusti 2011

Minnesanteckningar för telefonmöte med samverkansgruppen för leaderordföranden och Leaders verksamhetsledargrupp den 22 augusti 2011 Minnesanteckningar för telefonmöte med samverkansgruppen för leaderordföranden och Leaders verksamhetsledargrupp den 22 augusti 2011 Närvarande: Annika Andersson, Leader Sjuhärad Maria Gustafsson, Landsbygdsnätverkets

Läs mer

Minnesanteckningar vid möte med samverkansgruppen för Leaderordföranden och Leaders verksamhetsledare den 30 mars 2011 i Östersund.

Minnesanteckningar vid möte med samverkansgruppen för Leaderordföranden och Leaders verksamhetsledare den 30 mars 2011 i Östersund. Minnesanteckningar vid möte med samverkansgruppen för Leaderordföranden och Leaders verksamhetsledare den 30 mars 2011 i Östersund. Närvarande: Annika Andersson, Leader Sjuhärad Karl Johan Adolfsson, Leader

Läs mer

Minnesanteckningar förda vid telefonmöte med samverkansgruppen för leaderordföranden och leaders verksamhetsledargrupp måndagen den 30 mars 2012.

Minnesanteckningar förda vid telefonmöte med samverkansgruppen för leaderordföranden och leaders verksamhetsledargrupp måndagen den 30 mars 2012. Minnesanteckningar förda vid telefonmöte med samverkansgruppen för leaderordföranden och leaders verksamhetsledargrupp måndagen den 30 mars 2012. Närvarande: Staffan Markström, Leader Mare Boreale Per

Läs mer

Minnesanteckningar vid telefonmöte med samverkansgruppen för leaderordförande och Leaders verksamhetsledargrupp, torsdagen den 25 oktober 2012

Minnesanteckningar vid telefonmöte med samverkansgruppen för leaderordförande och Leaders verksamhetsledargrupp, torsdagen den 25 oktober 2012 Minnesanteckningar vid telefonmöte med samverkansgruppen för leaderordförande och Leaders verksamhetsledargrupp, torsdagen den 25 oktober 2012 Datum: torsdagen den 25 oktober kl. 14.00 15.30 Närvarande:

Läs mer

Minnesanteckningar förda vid möte med samverkansgrupp för Leaderordföranden den 18 dec 2009 i Stockholm

Minnesanteckningar förda vid möte med samverkansgrupp för Leaderordföranden den 18 dec 2009 i Stockholm Minnesanteckningar förda vid möte med samverkansgrupp för Leaderordföranden den 18 dec 2009 i Stockholm Närvarande: Christer Hederberg ordförande Karl Johan Adolfsson Jörgen Nilsson Tomas Öhlund Carina

Läs mer

Diskussionsanteckningar för möte med samverkansgruppen för leaderordföranden och leaders verksamhetsledargrupp

Diskussionsanteckningar för möte med samverkansgruppen för leaderordföranden och leaders verksamhetsledargrupp Diskussionsanteckningar för möte med samverkansgruppen för leaderordföranden och leaders verksamhetsledargrupp Datum: torsdagen den 23 feb. kl. 15.00 16.30 ca Närvarande: Lennart Myrman, Jenny Hellman,

Läs mer

Minnesanteckningar förda vid möte med landsbygdsnätverkets arbetsgrupp för kapitalförsörjning den 24 nov 2011.

Minnesanteckningar förda vid möte med landsbygdsnätverkets arbetsgrupp för kapitalförsörjning den 24 nov 2011. Minnesanteckningar förda vid möte med landsbygdsnätverkets arbetsgrupp för kapitalförsörjning den 24 nov 2011. Närvarande: Anders Johansson Rebecca Källberg Thomas Norrby Oscar Kjellberg Ulla Herlitz Nils

Läs mer

Sammanställning enkät

Sammanställning enkät Sammanställning enkät Exempel på goda rutiner och samarbetsformer. Antal utskick:140 Antal svar: 56 Svarsfrekvens: 40% Antal LAG som svarat: 33 Antal länsstyrelser som svarat: 23 Nedan framgår de olika

Läs mer

Tillsammans gör vi landsbygden attraktiv LEADER I LANDSBYGDSPROGRAMMET

Tillsammans gör vi landsbygden attraktiv LEADER I LANDSBYGDSPROGRAMMET Tillsammans gör vi landsbygden attraktiv LEADER I LANDSBYGDSPROGRAMMET 2 Det behövs företagsamma människor för att skapa en konkurrenskraftig och attraktiv landsbygd. Leadermetoden är ett sätt att lyfta

Läs mer

Eventuellt kan ordförandenätverket framöver skapa ett eget projekt? Det behövs då konkretiseras vilka aktiviteter som skall genomföras.

Eventuellt kan ordförandenätverket framöver skapa ett eget projekt? Det behövs då konkretiseras vilka aktiviteter som skall genomföras. Minnesanteckningar förda vid möte med samverkansgruppen för Leaderordförande den 20 april på Hotel Arlandia. Anteckningarna är inget protokoll utan kan snarare sen som ett referat av diskussionen. Närvarande:

Läs mer

Kartläggning av fondsamverkan

Kartläggning av fondsamverkan 2016-10-13 Kartläggning av fondsamverkan För att få en lägesbild av hur kontaktytor i dag ser ut mellan Leader och övriga fondaktörer i syfte att stärka flerfondsperspektivet, har samordningsgruppen för

Läs mer

Trekom Leaders styrelse

Trekom Leaders styrelse Trekom Leaders styrelse Möte nr: 11 Plats: Kommunhuset i Norsjö Tid: 17 december 2009, kl. 15 ca 17.30 Närvarande: Roland Lundqvist, ordf. Birgitta Marklund Marjet Gustavsson Britt-Inger Olofsson Mikael

Läs mer

Kort rapport om arbetsgruppen för jämställdhets arbete under 2009 till Landsbygdsnätverkets hemsida.

Kort rapport om arbetsgruppen för jämställdhets arbete under 2009 till Landsbygdsnätverkets hemsida. Kort rapport om arbetsgruppen för jämställdhets arbete under 2009 till Landsbygdsnätverkets hemsida. Följande personer har deltagit i arbetsgruppen Jessica Hagård, SJV, Landsbygdsnätverkets kansli Roland

Läs mer

Skellefteå Älvdals styrelse/ LAG

Skellefteå Älvdals styrelse/ LAG Skellefteå Älvdals styrelse/ LAG Möte nr: 1 Plats: Kommunhuset, Norsjö Tid: 15 oktober 2015, kl. 13.00 16.00 Närvarande: Ingrid Ejderud Nygren Ulrika Renström Per-Ove Lööv Dorina Larsson Peder Johansson

Läs mer

Trekom Leader, ideell förening. Föreningsstämma 2014-03-13

Trekom Leader, ideell förening. Föreningsstämma 2014-03-13 Trekom Leader, ideell förening Föreningsstämma 2014-03-13 VERKSAMHETSBERÄTTELSE 2013 Föreningens styrelse, som även är beslutsgrupp för leaderområdet Trekom Leader, har följande sammansättning: Roland

Läs mer

Riktlinjer för arbetsgrupper. Fastställda av styrgruppen den 4 februari 2015

Riktlinjer för arbetsgrupper. Fastställda av styrgruppen den 4 februari 2015 Riktlinjer för arbetsgrupper Fastställda av styrgruppen den 4 februari 2015 Varför arbetsgrupper? Deltagare i arbetsgrupper ska bidra till nätverkets mål om att stärka aktörers förmåga till landsbygdsutveckling

Läs mer

Arbetsgruppen Unga i landsbygdsutveckling

Arbetsgruppen Unga i landsbygdsutveckling Minneanteckningar från mötet 2015 08 24 Arbetsgruppen Unga i landsbygdsutveckling Deltagare: Josefin Heed Hela Sverige ska leva, Matilda Göransson LRF, Matilda Björkqvist Länstyrelsen Skåne, Mårten Andersson

Läs mer

Cecilia inleder med en presentation om målsättningarna från TUV och jämförelse med MVG:s styrdokument.

Cecilia inleder med en presentation om målsättningarna från TUV och jämförelse med MVG:s styrdokument. 15 april 2014 Protokoll Styrgruppsmöte 9 april 2014 Lidbeckska huset, Lidköping 10.00-12.00 Beslutande Ulrika Samuelsson, Länsstyrelsens Miljöskyddsenhet Leif Schöndell Borås stad/sjuhärads kommunalförbund

Läs mer

Förslag till arbetsordning Leader Vättern

Förslag till arbetsordning Leader Vättern Förslag till arbetsordning Leader Vättern I arbetsordningen specificeras ansvar och uppgifter för Leader Vättern. Dessa bygger på antagna stadgar och de regler som styr arbetet med lokalt ledd utveckling.

Läs mer

Stadgar för Leader Vättern

Stadgar för Leader Vättern Stadgar för Leader Vättern 1 Föreningens namn Leader Vättern 2 Syfte och ändamål Leader Vättern ska bedriva en allmännyttig och ideell verksamhet genom leadermetoden. Leader Vätterns ändamål är att, främst

Läs mer

Protokoll från möte 2011-10-24 med HSSL styrgrupp för Landsbygdsriksdagen 2012

Protokoll från möte 2011-10-24 med HSSL styrgrupp för Landsbygdsriksdagen 2012 Protokoll från möte 2011-10-24 med HSSL styrgrupp för Landsbygdsriksdagen 2012 Sid 1 Plats: Galtsjöns Wärdshus, Ronneby Tid: 24 oktober 2011, kl.1000-1200, 1300-1500 Närvarande: Inez Arbrahamzon, ordförande

Läs mer

Fyrbodals kommunalförbund

Fyrbodals kommunalförbund Fyrbodals kommunalförbund Protokoll Samhällsorientering 2014-02-26 Tid: onsdag den 26 februari 2014 kl. 13:00-16:00 Plats: Närvarande: Förhindrade: Fyrbodals kommunalförbund K-G Elf Trollhättan Jan Annebjörk

Läs mer

Minnesanteckningar vid möte med Leaders samverkansgrupp för Leaderordföranden och Leaders verksamhetsledargrupp i Fiskebäckskil den 9 maj

Minnesanteckningar vid möte med Leaders samverkansgrupp för Leaderordföranden och Leaders verksamhetsledargrupp i Fiskebäckskil den 9 maj Minnesanteckningar vid möte med Leaders samverkansgrupp för Leaderordföranden och Leaders verksamhetsledargrupp i Fiskebäckskil den 9 maj Närvarande: Staffan Markström, Leader Mare Boreale, ordf Per Andersson,

Läs mer

2011-02-04 Leaders ordföranden på Saturnus konferenscenter i Stockholm

2011-02-04 Leaders ordföranden på Saturnus konferenscenter i Stockholm 2011-02-04 Leaders ordföranden på Saturnus konferenscenter i Stockholm I det följande ges noteringar, kommentarer med synpunkter från möte med leaders ordföranden den 4 feb i Stockholm. Anteckningarna

Läs mer

Leader Södertälje Landsbygd LAG 2012-09-05. Övriga deltagare: Jeanette Lewald, verksamhetsledare och Sonia Nilsson Wegler, projektadministratör

Leader Södertälje Landsbygd LAG 2012-09-05. Övriga deltagare: Jeanette Lewald, verksamhetsledare och Sonia Nilsson Wegler, projektadministratör Datum: 2012-09-05 Tid 9-14 Plats: Mötesplats Enhörna Beslutande: Mötesprotokoll Möte: LAG-möte Tage Gripenstam Anna Nienhüysen Lars-Gunnar Thor Peter Friström Ansa Borin Elisabet Aschan Övriga deltagare:

Läs mer

Föregående mötesprotokoll från extra LAG-möte och konstituerande LAG-möte lades till handlingarna.

Föregående mötesprotokoll från extra LAG-möte och konstituerande LAG-möte lades till handlingarna. Möte: kl. 17.30-18.00 Plats: Tryde 1303, Tomelilla Närvarande: Andrea Nowag (offentlig/ystad), Carina Almedal (privat/tomelilla), Daniel Jonsgården (offentlig/tomelilla), Hanna Axelsson (ideell/sjöbo),

Läs mer

Landsbygdsnätverket 2014-2020

Landsbygdsnätverket 2014-2020 Landsbygdsnätverket 2014-2020 Erfarenheter utbyts. Information sprids. Kontakter knyts. Samarbeten uppstår. Lärande exempel analyseras och sprids. Metoder utvecklas och sprids. De organisationer och myndigheter

Läs mer

PROTOKOLL FORSKNINGSRÅDET I SYDÖSTRA SVERIGE 2006-09-06 Kl 10.00-15.00 15-27

PROTOKOLL FORSKNINGSRÅDET I SYDÖSTRA SVERIGE 2006-09-06 Kl 10.00-15.00 15-27 Sammanträdesplats: Gränsö Slott, Västervik Deltagande Ledamöter Sven-Olof Karlsson FORSS ordförande Ewa Idvall H län Claes Hallert E län Jan Ernerudh HU Karin Fälth-Magnusson ordförande /Pk 1 Peter Blomstrand

Läs mer

Minnesanteckningar från Folkhälsoberedningens extra möte den 14 juni 2006

Minnesanteckningar från Folkhälsoberedningens extra möte den 14 juni 2006 Folkhälsovetenskapligt centrum 2006-06-21 Minnesanteckningar från Folkhälsoberedningens extra möte den 14 juni 2006 Närvarande Agneta Niklasson (mp) ordförande Birgitta Wessman-Thyrsson (s) Criss Hagfeldt

Läs mer

Riktlinjer för arbetsgrupper. Fastställd av styrgruppen den 10 sept. 2014

Riktlinjer för arbetsgrupper. Fastställd av styrgruppen den 10 sept. 2014 Riktlinjer för arbetsgrupper Fastställd av styrgruppen den 10 sept. 2014 Varför arbetsgrupper? Deltagare i arbetsgrupper ska bidra till nätverkets mål om att stärka aktörers förmåga till landsbygdsutveckling

Läs mer

Länsbygderådet Sjuhärad STYRELSEMÖTE Sida1(6) STYRELSE

Länsbygderådet Sjuhärad STYRELSEMÖTE Sida1(6) STYRELSE Länsbygderådet Sjuhärad MÖTE Sida1(6) Plats och tid: Od Sockengård, 18:30 21:30 Beslutande: Övriga: Claes Bergqvist Mikael Larsson Kjell Gröndahl Sassi Wemmer Tina Yngvesson Holger Sandin Hans Kilén Hans

Läs mer

Ordförande- och verksamhetsledareträff för Leader

Ordförande- och verksamhetsledareträff för Leader 2012-12-10 Ordförande- och verksamhetsledareträff för Leader den 2012-11-27 Anteckningar från gruppdiskussionerna Gruppdiskussion 1 Personal, budget, arbetsuppgifter 2014 Hur blir vi en god arbetsplats

Läs mer

Styrgruppens möte den 15 december 2016

Styrgruppens möte den 15 december 2016 2016-12-15 Protokoll Styrgruppens möte den 15 december 2016 Länsstyrelsen i Göteborg klockan 13.00-15.10 ande Ulrika Samuelsson, Länsstyrelsens Miljöskyddsavdelning Karin Lundborg, Länsstyrelsens Veterinär-

Läs mer

PROTOKOLL. Kronobergsrummet, Landstingets Kronoberg, Ingelstadsvägen 9, Växjö

PROTOKOLL. Kronobergsrummet, Landstingets Kronoberg, Ingelstadsvägen 9, Växjö 1 (7) Landstingets kansli Kansliavdelningen, Justerat 2014-03-07 2014-02-27 FoUB 1/2014 FoU-beredningen Tid Torsdagen den 27 februari 2014 kl. 13-16 Plats Närvarande ledamöter Övriga närvarande Sekreterare

Läs mer

Minnesanteckningar från Hälsosamverkansberedningens möte den 17 oktober 2007

Minnesanteckningar från Hälsosamverkansberedningens möte den 17 oktober 2007 Folkhälsovetenskapligt centrum 2007-10-24 Kjerstin Strandh Minnesanteckningar från Hälsosamverkansberedningens möte den 17 oktober 2007 Närvarande Agneta Niklasson (mp) vice ordförande Alma Basic (s) Angelo

Läs mer

Tillsyn av LAG tillsynsbesök

Tillsyn av LAG tillsynsbesök Enheten för lokalt ledd utveckling Tillsyn av LAG tillsynsbesök Version 160916 Leaderområde Sjö skog & fjäll År 2016 Ansvarig handläggare Patric Andersson Jordbruksverket I tabellen nedan anger du eventuella

Läs mer

Leader Södertälje Landsbygd LAG 2011-03-30

Leader Södertälje Landsbygd LAG 2011-03-30 Datum: 2011-03-30 Mötesprotokoll Möte: LAG-möte Tid: 8:30-11:30 Plats: Stadshuset, Södertälje Beslutande: Ansa Borin Peter Friström Tage Gripenstam Björn Jonsson Lars-Gunnar Thor Anita Wennberg Henrik

Läs mer

Stadgar för Hela Sverige ska leva Östergötland antagna vid.. FÖRSLAG TILL ÄNDRING ÄR RÖDMARKERAT!

Stadgar för Hela Sverige ska leva Östergötland antagna vid.. FÖRSLAG TILL ÄNDRING ÄR RÖDMARKERAT! Stadgar för Hela Sverige ska leva Östergötland antagna vid.. FÖRSLAG TILL ÄNDRING ÄR RÖDMARKERAT! 1 Föreningens namn Föreningens namn är Hela Sverige ska leva Östergötland. 2 Föreningens säte Hela Sverige

Läs mer

Protokoll fört vid LAG-sammanträde i Leader Inlandet. Tid: Måndagen den 16 juni 2009 kl. 9.00-12.00 Plats: Leader Inlandets kansli, Eskilstuna

Protokoll fört vid LAG-sammanträde i Leader Inlandet. Tid: Måndagen den 16 juni 2009 kl. 9.00-12.00 Plats: Leader Inlandets kansli, Eskilstuna Protokoll fört vid LAG-sammanträde i Leader Inlandet Tid: Måndagen den 16 juni 2009 kl. 9.00-12.00 Plats: Leader Inlandets kansli, Eskilstuna Närvarande: Niklas Witt, Ingrid Dorsander Andersson, Agneta

Läs mer

LÄNSMUSEERNAS SAMARBETSRÅD

LÄNSMUSEERNAS SAMARBETSRÅD LÄNSMUSEERNAS SAMARBETSRÅD Styrelsesammanträde 13 december, 2012 kl. 10.00 16.00 Stockholms stadsmuseum, Stockholm Närvarande: Anmält förhinder: Adjungerande: Inga Göransson (ordförande) Yvonne Hagberg

Läs mer

Termer kring lokalt ledd utveckling och Leader

Termer kring lokalt ledd utveckling och Leader 2016-05-17 Termer kring och Leader I tabellen hittar du termer som ska användas kring lokal ledd utveckling och Leader i extern kommunikation. Termerna är sorterade i alfabetisk ordning. Använd listan

Läs mer

Protokoll. Styrgruppsmöte 4 december 2013. 10 december 2013. GR Göteborg, 13.00-15.00

Protokoll. Styrgruppsmöte 4 december 2013. 10 december 2013. GR Göteborg, 13.00-15.00 10 december 2013 Protokoll Styrgruppsmöte 4 december 2013 GR Göteborg, 13.00-15.00 Beslutande Ulrika Samuelsson, Länsstyrelsens Miljöskyddsenhet Daniel Eek, Göteborgs stad Monica Dahlberg, Göteborgsregionens

Läs mer

Protokoll Sammanträdesdatum

Protokoll Sammanträdesdatum Styrelsen 2007-05-16 1 (13) Plats och tid Orbaden Konferens, Orbaden, klockan 09.00 12.00 Beslutande Sven-Åke Thoresen, ordf, s, Hudiksvall Evy Degerman, c, Bollnäs Olle Nilsson Sträng, s, Bollnäs Stefan

Läs mer

Länsbygderådet Sjuhärad SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Arbetsutskott

Länsbygderådet Sjuhärad SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Arbetsutskott 2009-10-08 1(5) Plats och tid: Seglora, hos Jan kl: 18:00 21:00 Beslutande: Jan Vinkvist Sassi Wemmer Tina Yngvesson Utses att justera: Paragraferna: 42 63 Underskrifter: Sekreterare:.. Sassi Wemmer Ordförande:..

Läs mer

Johan Tegnhed, ord. Karin Strömberg, Samordningsförbundet i Jämtlands län

Johan Tegnhed, ord. Karin Strömberg, Samordningsförbundet i Jämtlands län Protokoll, datum: 2011-01-21 Plats: Sommarhagen, Arbetsförmedlingen, Östersund Tid: 13.00-17.00 Sidantal: 1(7) Försäkringskassan Kommuner Landsting Arbetsförmedling Charlott Ax, ord Per Sundin, ers Torsten

Läs mer

Protokoll LL01-2010. Lilla LAG Terra et Mare (styrelsen) 8 februari 2010. Tid: 09.30-11.30. Kulturhuset Fregatten, Stenungsund

Protokoll LL01-2010. Lilla LAG Terra et Mare (styrelsen) 8 februari 2010. Tid: 09.30-11.30. Kulturhuset Fregatten, Stenungsund LL01-2010 Protokoll Lilla LAG Terra et Mare (styrelsen) 8 februari 2010 Tid: 09.30-11.30 Plats: Kulturhuset Fregatten, Stenungsund Medverkande: Inger Blixt (tf. ordf.) Lars Strömberg Carina Dyås Tomas

Läs mer

Länsbygderådet Sjuhärad STYRELSE

Länsbygderådet Sjuhärad STYRELSE MÖTE Sida 2008-06-12 1(5) Plats och tid: Borås, Boråshälsan kl: 18:30 21:00 Beslutande: Övriga: Utses att justera: Jan Vinkvist Jan Smith Per-Åke Davidsson Claes Bergqvist Tina Yngvesson Agneta Lindström

Läs mer

Folkhälsorådet Sammanträdesdatum Sida (11) KFF Kansli, Greenroom. Tommy Cedervall (FP) ordförande.... Ann-Margret Ringnér

Folkhälsorådet Sammanträdesdatum Sida (11) KFF Kansli, Greenroom. Tommy Cedervall (FP) ordförande.... Ann-Margret Ringnér Folkhälsorådet 2014-04-08 1(11) Plats och tid KFF Kansli, Greenroom Beslutande Övriga deltagare Tommy Cedervall (FP) ordförande Börje Norén, folkhälsosamordnare Ann-Margret Ringnér, hälsostrateg Bert-Inge

Läs mer

Redogörelse för Expertgruppens möten och beslut (februari-juni2013)

Redogörelse för Expertgruppens möten och beslut (februari-juni2013) Bilaga 2 till protokoll 2013-10-08 Expertgruppen för utvärdering och analys av Sveriges internationella bistånd Redogörelse för Expertgruppens möten och beslut (februari-juni2013) Expertgruppen för utvärdering

Läs mer

Information om nätverksaktiviteter

Information om nätverksaktiviteter Information om nätverksaktiviteter Genom nätverksaktiviteterna sprider Landsbygdsnätverket information om landsbygdsprogrammet. Nätverksaktiviteterna syftar även till att underlätta metodutbyte och erfarenhetsutbyte

Läs mer

::::: De som bestämmer vilka som ska få bestämma :::::

::::: De som bestämmer vilka som ska få bestämma ::::: ::::: De som bestämmer vilka som ska få bestämma ::::: Leaderträffen - Varberg - 2016 Arbetsgruppen Unga i landsbygdsutveckling Stina Nilss och Josefina Andersson VI Josefina Andersson Coompanion Halland.

Läs mer

Svenska Beagleklubben

Svenska Beagleklubben Svenska Beagleklubben Protokoll Art: Styrelsemöte 10 efter BF 2011. Tid: 2011-09-08 Plats: Telefonmöte. Närvarande: Catharina Linde Forsberg Ordförande Sekreterare, Webmaster (AK) Hans Eliasson Ledamot

Läs mer

LEADER SYDÖSTRA SKÅNE. Organisationsnummer VERKSAMHETSPLAN 2017 BUDGET

LEADER SYDÖSTRA SKÅNE. Organisationsnummer VERKSAMHETSPLAN 2017 BUDGET LEADER SYDÖSTRA SKÅNE Organisationsnummer 802496-4218 VERKSAMHETSPLAN 2017 BUDGET 2016-2023 VERKSAMHETSPLAN Leaderkontoret Leaderkontoret ska sköta LEADER Sydöstra Skånes operativa verksamhet. Leaderkontoret

Läs mer

Minnesanteckningar: Temagrupp/NOSAM: Datum:

Minnesanteckningar: Temagrupp/NOSAM: Datum: Minnesanteckningar: Temagrupp/NOSAM: Datum: 2018-03-15 Kallade: Marie Berg, Närhälsan Vc Torslanda Ordförande Daniel Pus, Västra Hisingen, Göteborgs Stad Gunhild Unger Snygg Västra Hisingen, Göteborgs

Läs mer

Länsbygderådet Sjuhärad STYRELSE

Länsbygderådet Sjuhärad STYRELSE 2009-09-17 1(6) Plats och tid: Borås, Boråshälsan kl: 18:30 21:30 Beslutande: Övriga: Jan Vinkvist Per-Åke Davidsson Tina Yngvesson Sassi Wemmer Tommy Johansson Klaes G Elvin Anna Fagefors Janet Jansson

Läs mer

SKK/UK nr

SKK/UK nr Sida 1/5 SKK/UK nr 2-2015 20-38 Protokoll fört vid sammanträde med Svenska Kennelklubbens utbildningskommitté (UK) tisdagen den 12 maj 2015 på SKKs kansli. Närvarande: Ordinarie ledamöter: Eva Lejdbrandt

Läs mer

Nätverksmöte för Norrlands samordningsförbund Östersund 6-7/11 2014

Nätverksmöte för Norrlands samordningsförbund Östersund 6-7/11 2014 Rapport från Nätverksmöte för Norrlands samordningsförbund Östersund 6-7/11 2014 Nätverket Norrland - 2014 träffades i Östersund. Mycket klokskap vad gäller samordningsförbundsarbete var på plats. Mötet

Läs mer

~?la,;zc c _ < Hässleholms kommun. Plats och tid. Stadshuset, sammanträdesrum 1, kl :00

~?la,;zc c _ < Hässleholms kommun. Plats och tid. Stadshuset, sammanträdesrum 1, kl :00 . 1(5) Plats och tid Stadshuset, sammanträdesrum 1, kl 13.00-16:00 Ordförande Tjänstemän Fackliga representanter Marie Söderqvist Maria Bengtsson Rebecca Nordström Kristina Rauer Angela Arnesen Marie Lundgren

Läs mer

Söndag 13 september klockan 15:00 till måndag 14 september klockan 16:00 på Ouality Hotel Winn i Haninge.

Söndag 13 september klockan 15:00 till måndag 14 september klockan 16:00 på Ouality Hotel Winn i Haninge. Stockholm 2015-09-13-14 Protokoll Styrelsens sammanträde nr 5/15 Tid och plats Söndag 13 september klockan 15:00 till måndag 14 september klockan 16:00 på Ouality Hotel Winn i Haninge. Närvarande ledamöter

Läs mer

Protokoll Styrelsemöte

Protokoll Styrelsemöte Protokoll Styrelsemöte Tid: 2016-05-30, 9.00-11.30 Plats: Folkets Hus, Uddevalla Beslutande Ej närvarande styrelseledamöter Övriga deltagare Ordförande Justerare Sekreterare Underskrifter: Sekreterare

Läs mer

Protokoll Styrelsemöte

Protokoll Styrelsemöte Protokoll Styrelsemöte Tid: 2015 06 01, 9.00 12.00 Plats: Folkets hus, Uddevalla Beslutande Ej närvarande styrelseledamöter Övriga deltagare Ordförande Justerare Sekreterare Underskrifter: Sekreterare

Läs mer

Protokoll från arbetsutskottets (AU) möte i Leader Linné den 10 mars 2010 på Electrolux i Ljungby.

Protokoll från arbetsutskottets (AU) möte i Leader Linné den 10 mars 2010 på Electrolux i Ljungby. Leader Linné Protokoll från arbetsutskottets (AU) möte i Leader Linné den 10 mars 2010 på Electrolux i Ljungby. Närvarande: Sven Sunesson Solveig Carlsson Gottlieb Granberg Annika Nilsson Solveig Carlsson

Läs mer

Ansökan om LEADER Sjuhärads Kulturcheck

Ansökan om LEADER Sjuhärads Kulturcheck LEADER-kontorets anteckningar Ankomstdatum: Sjuhärad Ansökan om LEADER Sjuhärads Kulturcheck Förstudie Lokala Planer... Kulturcheckens namn Länsbygderådet Sjuhärad... Sökande (Namn/Förening/Företag) Diarienummer:.

Läs mer

M U L L S J Ö K O M M U N Folkhälsorådet Brottsförebyggande rådet

M U L L S J Ö K O M M U N Folkhälsorådet Brottsförebyggande rådet 2008-05-23 10 Plats och tid Sandhemsrummet kl. 13.00 14.30 Beslutande David Hagel, ordf. (mf) Ida Brinning-Klasson (fp) Håkan Jansson, Landstinget Övriga närvarande Paula Eriksson, folkhälsoplanerare/sekreterare

Läs mer

Vid utgången av 2014 var medlemsanslutningen till förbundet enligt följande :

Vid utgången av 2014 var medlemsanslutningen till förbundet enligt följande : Fastställd vid förbundsstämman i Stockholm 2015-05-29 VERKSAMHETSSTRATEGI SVERIGES FISKEVATTENÄGAREFÖRBUND 2015-2017 Sveriges Fiskevattenägarerförbund är rikstäckande intresseorganisation för landets ägare

Läs mer

Plats och tid Sammanträdesrum Lunne, kl. 13.00 16.00. 2. Johanna M går igenom föregående anteckningar.

Plats och tid Sammanträdesrum Lunne, kl. 13.00 16.00. 2. Johanna M går igenom föregående anteckningar. Natur- och friluftsråd 2015-04-10 1(5) Plats och tid Sammanträdesrum Lunne, kl. 13.00 16.00 Närvarande Se bifogad deltagarlista Per N hälsar välkommen och inleder mötet. 1. Dagordningen godkänds. 2. Johanna

Läs mer

Årsrapport Regional- och socialfondsprogrammet för lokalt ledd utveckling.

Årsrapport Regional- och socialfondsprogrammet för lokalt ledd utveckling. Årsrapport 2015 Regional- och socialfondsprogrammet för lokalt ledd utveckling Bakgrund Det svenska regional- och socialfondsprogrammet för lokalt ledd utveckling har en budget på sammanlagt 282,7 miljoner

Läs mer

SVENSKA DANSSPORTFÖRBUNDET Styrelseprotokoll nr 18 /

SVENSKA DANSSPORTFÖRBUNDET Styrelseprotokoll nr 18 / SVENSKA DANSSPORTFÖRBUNDET Styrelseprotokoll nr 18 / 2010 239-257 Plats: DSF kansli, Stockholm Datum: 2010-10-31 Tid: 9-11 Närvarande: Förhinder: Adjungerade: Lena Arvidsson, Hans Björkborg, Thomas Nilsson,

Läs mer

styrdokument i botkyrka kommun

styrdokument i botkyrka kommun styrdokument i botkyrka kommun Riktlinjer för dialogforum Strategi Program Plan Policy Riktlinjer Regler Diarienummer: KS/2015:201 Dokumentet är beslutat av: Kommunfullmäktige Dokumentet beslutades den:

Läs mer

Trekom Leaders styrelse

Trekom Leaders styrelse Trekom Leaders styrelse Möte nr: 4 Plats: Norsjö kommun, Sammanträdesrum Renen Tid: 21 januari 2009, kl 15 - ca 17.30 Dagordning 52. Mötets öppnande 53. Val av justerare 54. Föregående protokoll 55. Verksamhetsledare

Läs mer

Inledning Yngve inleder som ordförande för mötet. Alla hälsas välkomna och en presentationsrunda av deltagarna genomförs. Dagordningen fastslås.

Inledning Yngve inleder som ordförande för mötet. Alla hälsas välkomna och en presentationsrunda av deltagarna genomförs. Dagordningen fastslås. Anteckningar 2014-10-23/24 1(4) Närvarande: Maria Pihlajärvi Per Linnér Malin Hultegård Karolina Hedlund Annelie Vestergren Yngve Blomberg Inger Alf-Johansson Göran Kugelberg Linnéa Salbark Karin Sigvardsson

Läs mer

PROTOKOLL LAG DALSLAND OCH ÅRJÄNG. Datum: 2008-05-05 sida 1 (5) Hotel Nordlandia, Årjäng Tid: 18:00 20:30

PROTOKOLL LAG DALSLAND OCH ÅRJÄNG. Datum: 2008-05-05 sida 1 (5) Hotel Nordlandia, Årjäng Tid: 18:00 20:30 Datum: 2008-05-05 sida 1 (5) Plats: Hotel Nordlandia, Årjäng Tid: 18:00 20:30 Närvarande: LAG, beslutande Kansli Övriga Per Jonsson, ordförande Anne Sörqvist Mats Bergling Bo Carlsson Carina Bohm Kjell-Arne

Läs mer

Protokoll nr Protokoll fört vid möte med styrelsen i Gymnastikförbundet Sydost. Tid: Kansliet, Växjö

Protokoll nr Protokoll fört vid möte med styrelsen i Gymnastikförbundet Sydost. Tid: Kansliet, Växjö Protokoll nr 7 2010 Protokoll fört vid möte med styrelsen i Gymnastikförbundet Sydost Tid: 2010-10-24 Plats: Kansliet, Växjö Närvarande: Gun Ståhl, ordförande Gun Svensson Christer Johansson Mats Nydesjö

Läs mer

SKK/UK nr 4-2014 2014-09-18 55-76

SKK/UK nr 4-2014 2014-09-18 55-76 Sida 1/6 SKK/UK nr 4-2014 55-76 Protokoll fört vid sammanträde med Svenska Kennelklubbens utbildningskommitté (UK) torsdagen den 18 september 2014 på SKKs kansli. Närvarande: Ordinarie ledamöter: Eva Lejdbrandt

Läs mer

Ärendeförteckning 14-28

Ärendeförteckning 14-28 Minnesanteckningar Kommunrevisionen Ärendeförteckning 14-28 14 Mötet öppnas 15 Justeringsperson 16 Fastställa dagordningen 17 Inkomna/avsända handlingar 18 Revisionens egen budgetuppföljning 19 Minnesanteckningar

Läs mer

Protokoll från styrelsemöte med Föreningen Grävande Journalister

Protokoll från styrelsemöte med Föreningen Grävande Journalister Protokoll från styrelsemöte med Föreningen Grävande Journalister Föreningen Grävande Journalister Orgnr 800301-1429 Protokoll nr: 2, 2018 Datum: 27 februari, 2018 Plats: Dagens Arbete, Olof Palmes gata,

Läs mer

Om behovet av kunskap: Analys av Landsbygdsnätverkets forskningsenkät

Om behovet av kunskap: Analys av Landsbygdsnätverkets forskningsenkät Om behovet av kunskap: Analys av Landsbygdsnätverkets forskningsenkät Landsbygdsnätverkets styrgrupp har sedan något år tillbaka efterlyst en bättre bild om behovet av forskningsbaserad kunskap. Frågan

Läs mer

Verksamhetsplan med verksamhetsbeskrivning

Verksamhetsplan med verksamhetsbeskrivning Verksamhetsplan med verksamhetsbeskrivning 2016 2 (10) Innehåll 1. Inledning... 3 2. Verksamhet... 3 2.1 Uppdrag... 3 3. Organisation... 3 3.1 Styrelsen... 3 3.2 Verkställande direktör... 4 3.3 Föreningens

Läs mer

Samordningsförbundet PROTOKOLL Nr 2/09 1(11) Sydnärke

Samordningsförbundet PROTOKOLL Nr 2/09 1(11) Sydnärke Samordningsförbundet PROTOKOLL Nr 2/09 1(11) Datum: 2009-02-18 Tid: 13.30-16.00 Plats: Kommunalkontoret i Hallsberg Närvarande: Ledamöter Ordförande Annica Eriksson, Kumla kommun V ordförande Inga-Britt

Läs mer

SKK/Assistanshundsrådet nr 4/2015 2015-09-02 52-67

SKK/Assistanshundsrådet nr 4/2015 2015-09-02 52-67 Sida 1/6 52-67 Protokoll fört vid telefonmöte med Svenska Kennelklubbens Assistanshundsråd onsdagen den 2 september 2015. Närvarande: Ordinarie ledamöter: Ulf Uddman (ordf), Marie Fogelquist, Kerstin Jonsson,

Läs mer

1 Mötets öppnande Ordförande för Kalmar länsbygderådet Eva Svensson förklarar medlemsmötet för öppnat.

1 Mötets öppnande Ordförande för Kalmar länsbygderådet Eva Svensson förklarar medlemsmötet för öppnat. Länsbygderådet Protokoll Medlemsmöte Länsbygderådet i Kalmarlän 2010-11-29 Plats: Forum Oskarshamn 1 Mötets öppnande Ordförande för Kalmar länsbygderådet Eva Svensson förklarar medlemsmötet för öppnat.

Läs mer

Ansökan för Leader Sjuhärads Lokal Utvecklingscheck

Ansökan för Leader Sjuhärads Lokal Utvecklingscheck Leader-kontorets anteckningar Ankomstdatum:203-0-28 Diarienummer:200-06 BJ Ansökan för Leader Sjuhärads Lokal Utvecklingscheck Landsortsnät i Tranemo - fiber i Grimsås Checkens namn Grimsås Samhällsförening

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2013-11-29

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2013-11-29 1(5) Plats och tid: fredagen den 29 november 2013. Livin Hotell-Vandararhem-Lägenhetshotell, Örebro Beslutande: Torgny Larsson Anneli Moilanen Anders Hagström Annika Lyttbacka Charlotta Englund Ersättare:

Läs mer

Protokoll fört vid styrelsemöte för Dusty Road Blues

Protokoll fört vid styrelsemöte för Dusty Road Blues Protokoll fört vid styrelsemöte för Dusty Road Blues Tid: Onsdagen den 12 mars 2014 Plats: Föreningslokalen på Drottninggatan 2, Tidaholm Närvarande: Jan-Yngve Ekstedt, ordförande Anneli Persson, kassör

Läs mer

Närvarande: Marianne Johansson, Christer Fröje, Jan-Inge Glenberg, Helena Eliasson, Ingegärd Noaksson, Renée Selander, Jaana Kapuli.

Närvarande: Marianne Johansson, Christer Fröje, Jan-Inge Glenberg, Helena Eliasson, Ingegärd Noaksson, Renée Selander, Jaana Kapuli. STYRELSEPROTOKOLL FÖR SSRK/V GBG SEKTIONEN 2014-11-22 Nr 4. Plats: Ljungslätt Närvarande: Marianne Johansson, Christer Fröje, Jan-Inge Glenberg, Helena Eliasson, Ingegärd Noaksson, Renée Selander, Jaana

Läs mer

Sammanträde med styrelsen för Västergötlands Orienteringsförbund Nr 7-2014

Sammanträde med styrelsen för Västergötlands Orienteringsförbund Nr 7-2014 Protokoll Sammanträde med styrelsen för Nr 7-2014 Torsdag 16 oktober 2014, kl.18:30 Hagatorpet, Tranemo Närvarande Ledamöter Suppleant Konsulenter Kansli Agneta Berlin Karin Johansson Fredrik Plumppu Johan

Läs mer

Examinerade språkkonsulter i svenska Protokoll för styrelsemöte 22 oktober 2014

Examinerade språkkonsulter i svenska Protokoll för styrelsemöte 22 oktober 2014 Examinerade språkkonsulter i svenska Protokoll för styrelsemöte 22 oktober 2014 Plats: Skype Tid: Onsdag 22 oktober 2014, kl. 18.00 Närvarande: Ingrid Herbert, Mea Näsman, Gabriella Sandström, Malin Bornhöft,

Läs mer

Mats Ove Svensson, kommunchef Ann Larsson, Omsorgsförvaltningen. Maria Hassing Karlander, folkhälsosamordnare. Maria Hassing Karlander

Mats Ove Svensson, kommunchef Ann Larsson, Omsorgsförvaltningen. Maria Hassing Karlander, folkhälsosamordnare. Maria Hassing Karlander 24-34 Plats och tid Kommunhuset, Långö, Kungshamn, kl 09:00 11:30 Beslutande Britt Wall (s), KS, ordförande Susanne Aronsson (nsp), UN Eva Abrahamsson (m), M&BN Petra Sundblad (s), HSN Adjungerade Mats

Läs mer

Demo Införande av Företagsstöd i nya Nyps

Demo Införande av Företagsstöd i nya Nyps Demo 2019-03 Införande av Företagsstöd i nya Nyps Syfte och Agenda Syfte med mötet är att presentera skisser av preliminära lösningsförslag för hur företagsstöd skulle kunna se ut i nya Min Ansökan/Nyps.

Läs mer

Verksamhetsplan med verksamhetsbeskrivning. Fastställd av styrelsen

Verksamhetsplan med verksamhetsbeskrivning. Fastställd av styrelsen Verksamhetsplan med verksamhetsbeskrivning 2014 Fastställd av styrelsen 2014-01-28 2 (11) Innehåll 1. Inledning... 3 2. Verksamhet... 3 2.1 Uppdrag... 3 2.2 Beskrivning av föreningens verksamhet... 3 3.

Läs mer

Beredningsprocess i länsstyrelsernas arbete inom Miljömålsrådet

Beredningsprocess i länsstyrelsernas arbete inom Miljömålsrådet PROCESSBESKRIVNING 1(7) Beredningsprocess i länsstyrelsernas arbete inom Miljömålsrådet (MMR) 1. Sammanfattning Syftet med detta dokument är att tydliggöra vad som ska gälla för länsstyrelsernas medverkan

Läs mer

Punkter som togs upp enligt på Anteckningar mötet fastställd dagordning 1. Mötet öppnas Mötet öppnades av Jane.

Punkter som togs upp enligt på Anteckningar mötet fastställd dagordning 1. Mötet öppnas Mötet öppnades av Jane. Protokoll EHSS styrelsemöte 25 september 2014 (telefonmöte kl. 15.00-16.30) Närvarande: Jane, Göran, Per-Johan, Susanne, Anna, Mathias. Frånvarande: Cecilia, Anna-Lisa, Hillevi, Olle. Punkter som togs

Läs mer

Styrning och ledning av Leader Upplandsbygd Ansvarsbeskrivning och allmänna riktlinjer för verksamheten

Styrning och ledning av Leader Upplandsbygd Ansvarsbeskrivning och allmänna riktlinjer för verksamheten Version 2013-10-14 Styrning och ledning av Leader Upplandsbygd Ansvarsbeskrivning och allmänna riktlinjer för verksamheten LAG (Local Action Group) LAG är Upplandsbygds styrelse. LAG i Leader Upplandsbygd

Läs mer

Ungdomsråd. Tid och plats för Sammanträdet

Ungdomsråd. Tid och plats för Sammanträdet Ungdomsråd Tid och plats för Sammanträdet Landstingshuset. konferensrum Styrelserum Hus 3 plan 3 samt Dr Prag. Hus 2 Plan 2. 2009-12-03 kl. 09:00-15:30 Beslutande Kajsa Larsson Emma Morin Malin Axelsson

Läs mer

Trekom Leaders styrelse

Trekom Leaders styrelse Trekom Leaders styrelse Möte nr: 1 Plats: Kommunhuset Norsjö, sammanträdesrum Björnen Tid: 22 oktober 2008, kl 18-21.00 Dagordning 1. Mötets öppnande 2. Val av justerare 3. Presentation av styrelsen 4.

Läs mer

Landsbygdsnätverksträff 26 nov 2012, Piperska muren Stockholm

Landsbygdsnätverksträff 26 nov 2012, Piperska muren Stockholm 1(5) Landsbygdsnätverksträff 26 nov 2012, Piperska muren Stockholm Rapport från Lasse Carlsson, Hela Sverige ska leva Dagen inleddes med att Nätverkets ordf Peter Melin beskrev dagens upplägg med speeddating,

Läs mer

SVENSKA DANSSPORTFÖRBUNDET Styrelseprotokoll nr 11-2012 150-171

SVENSKA DANSSPORTFÖRBUNDET Styrelseprotokoll nr 11-2012 150-171 SVENSKA DANSSPORTFÖRBUNDET Styrelseprotokoll nr 11-2012 150-171 Plats: Telefon Datum: 2012-06-26 Tid: 19.30-23.00 Närvarande: Förhinder: Adjungerade: Lena Arvidsson, Thomas Nilsson, Jonny Svensson, Mattias

Läs mer

Uppföljningen bygger på svar från en enkät som skickades ut i november 2018 samt en gruppintervju den 24 april

Uppföljningen bygger på svar från en enkät som skickades ut i november 2018 samt en gruppintervju den 24 april Ändringar i administrationen av lokalt ledd utveckling en uppföljning inom landsbygdsprogrammet, havs- och fiskeriprogrammet samt regional- och socialfondsprogrammet för lokalt ledd utveckling Uppföljningen

Läs mer

Länsbygderådet Sjuhärad SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Arbetsutskott

Länsbygderådet Sjuhärad SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Arbetsutskott 2009-08-03 1(5) Plats och tid: Borås, Boråshälsan kl: 17:30 20:30 Beslutande: Jan Vinkvist Sassi Wemmer Claes Bergqvist Utses att justera: Paragraferna: 20 41 Underskrifter: Sekreterare:.. Sassi Wemmer

Läs mer