Minnesanteckningar förda vid telefonmöte med samverkansgruppen för leaderordföranden och leaders verksamhetsledargrupp måndagen den 30 mars 2012.

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Minnesanteckningar förda vid telefonmöte med samverkansgruppen för leaderordföranden och leaders verksamhetsledargrupp måndagen den 30 mars 2012."

Transkript

1 Minnesanteckningar förda vid telefonmöte med samverkansgruppen för leaderordföranden och leaders verksamhetsledargrupp måndagen den 30 mars Närvarande: Staffan Markström, Leader Mare Boreale Per Andersson, Leader Mitt i Småland Torgny Lundquist, Leader Ystad/Österlen Hans-Erik Hacke Näslund, Leader Höga Kusten Lennart Myrman, Leader Bergslagen Lars Norin, Leader Hälsingebygden Nils Lagerroth, Landsbygdsnätverkets kansli Jenny Hellman, Leader Spira Fyrkanten Annika Andersson, Leader Sjuhärad Charlotte Liliemark, Leader Kustlandet Beata Allen, Landsbygdsnätverkets kansli Deltog ej: Maria Gustafsson, Landsbygdsnätverkets kansli Marion Eckardt, Leader Halland Jeanette Lewald, Leader Södertälje Landsbygd Lars Björneld, Leader Ranrike Norra Bohuslän 1 Mötets öppnande Staffan hälsade de närvarande välkomna till mötet. 2 Val av ordförande sekreterare och justeringsman. Staffan valdes till ordf. Nils valdes till sekr. Torgny justerar. 3 Godkännande av dagordningen. Dagordningen godkändes.

2 4 Föregående mötes minnesanteckningar från den 5 mars. Minnesanteckningarna godkändes och lades till handlingarna. 5 Rapporter - Regionala möten och träffar. Torgny rapporterade att de hade ett möte i region syd den 19 mars. De valde Marion och Torgny till samverkansgruppen. - Landsbygdsnätverket Annika rapporterade från Styrgruppsmötet den 13 mars. Det var ett öppet och positiv möte. Plangruppen berättade hur de arbetat. De kommer fortsätta jobba av egen kraft. De vill jobba mer med underifrånperspektivet i planarbetet. Den tidigare ordf. i jämställdhetsgruppen berättade om bl a resurscentra för kvinnor Det var flera äskanden till gruppen. Det behöver finnas en pott över för sådant som kan bli viktigt längre fram. Alla äskanden kunde därför inte bifallas. Samverkangruppens äskande prutades med kr. Nya medlemmar blev Svenska muslimer för fred och rättvisa, SIOS (Samarbetsorgan för etniska org. i Sverige) och Somaliska riksförbundet. Vad gäller repr i Styrgruppen från Leader fanns det inget gehör för att Leader ska ha två representanter. Flera tyckte att de hade andra ingångar i Leader. Styrgruppen har inte åsikten att det ska var två personer från Leader i styrgruppen. Samverkansgruppen diskuterade representationen i styrgruppen. Vid förra mötet beslutades att både Torgny och Annika föreslås till styrgruppen som Leader repr. Beslutades att Torgny och Annika fortsätter som namnförslag till styrgruppen fram till dess jordbruksverket bestämt sig för vem som ska ingå i styrgruppen. Beslutades även att ta frågan vid senare möte om vem som representerar Leader vid nästa möte i juni med styrgruppen, om jordbruksverket då inte utsett någon. Beslutades att godkänna den arbetsordning som bilagts möteshandlingarna och som även skickats till styrgruppen. - Rapport från Tulpan Hacke redogjorde för hur arbetet gått inom Tulpan efter det att remisserna kommit in. JV har sett igenom materialet. De kommer att ha fler telefonmöten och kommer att ha förslag med till leaderträffen i Fiskebäckkil. Det finns idag ännu inte några nya skrivningar. LSt har lämnat en lång remiss. Staffan menade att JV borde se samverkangruppens inlagda svar som leadersveriges samlade svar. Ett förslag finns nu från Tulpan på 324 sidor. Hackes grupp borde få möjlighet att läsa förslaget innan de går till JV. Redan den 4 april ska ett kärnförslag vara klart och den 11 april är det möte i Jönköping då förslaget ska presenteras för GD.

3 Hacke ska kontakta Carin Wallin för att få mer info. om möjligheterna att få ta del av det material som är skrivet från Tulpan. Staffan menade att det är viktigt att samverkansgruppen har möjlighet ta del av materialet och även fortsatt kunna ge synpunkter på TULPAN. Samverkansgruppen vill kunna fortsätta ge synpunkter på kommande program även efter att TULPANS rapport är inlämnad till landsbygdsdep. 6 Budget för 2012 Nils redogjorde för budgeten och det ekonomiska läget för samverkansgruppen. Styrgruppen beviljade kr istället för de kr extra som samverkansgruppen äskat. Total budget för samverkansgruppen inkl. ordf/vl möten och regionala möten är kr. Aktiviteterna i budgeten är till stor del redan intecknade. - Telefonmötena är inplanerade och delvis genomförda - Vi har redan haft två fysiska möten med samverkansgruppen, ett möte i samband med ordf./vl träffen den 16 feb och ett möte den 5 mars. - Dialogen med JV och dep. är genomförd. En ordf./vl träff är genomförd den 16 feb. Det finns budgetmässigt utrymme för en till, den 27 nov. Totalt kr är bokfört hittills som kostnader för samverkansgruppen. Nils berättade att styrgruppen beslutat att alla kostander som arbetsgrupperna har måste faktureras inom 2 månader efter att de uppstått. - Ersättning till regionala möten Samverkansgruppen diskuterade ersättningen till regionala möten och reglerna för detta (Enl. Annika kostar ett regionalt möte ca kr, enl. Per kr och enl. Jeanette kr.) Den föreslagna budgeten ligger på kr. Synpunkter från mötet: - Det är viktigt för oss att vi visar verkliga kostnader för de som ska ge oss resurser. - I vissa trakter är resekostnaden den stora kostnaden. Det finns ett stort värde i att ha dessa möten. - Rimligt att arvoden för mötena får tas av den egna Leadergruppen. - Konf. kostnader med övernattning kostar ca generellt sett över landet inkl. resekostnader. Med två möten per år i resp. region så kostar det kr. Det blir en budgetkostnad. Detta bör synliggöras. - Vi bör ha både nationella och regionala träffar. - Vi kan inte hoppa över de regionala träffarna eftersom det ställs krav på återkoppling av oss i samverkansgruppen, samt att vi skal väljas på regionala möten. - Kan man ha regionala möten utan övernattning. Kan man då ge sådana förslag på kostnader också.? - Beroende på var vi lägger mötet kan man få lägga vissa pengar själva. - Man kan ha ett möte per år med övernattning och ett som är dagsmöte. Ett dagsmöte kostar ca lunch fika samt reseersättning. - Vi behöver besluta nu eftersom det har kommit fråga på LAGstärkande insatser från vissa regioner. Beslutades att Nils sammanställer ett dokument om vilka kostnader som finns för dagmöten resp. möten med övernattning. Generellt kostar ett tvådagars möte kr.

4 Beslutades att fördela budget för regionala möten om kr med kr per region. Planering av hur medlen ska användas och utbetalning av fakturor, bör ske på initiativ av och måste ske i samråd med, samverkansgruppen regionala representanter. - Övrig fördelning av budgetposter Vad gäller de ytterligare medlen på kr kan det räcka till dels ytterligare fysiskt möte för samverkansgruppen samt dagsarvoden till ordföranden. Styrgruppen diskuterade hur denna fördelning ska göras? Beslutades att alla fakturerar sina hittillsvarande kostnader till kansliet senast nästa vecka. Beslutades att tidigt göra tydligt i mötesplanen om kostnader för deltagande ska belasta samverkansgruppens budget eller ej. Beslutades att av de i extra anslag som styrgruppen beviljade, låta kr gå till fysiska möten för samverkansgruppen och kr till dagsarvoden för ordförandens arbete utöver mötena. Beslutades att då samverkangruppen har möte samtidigt som det är Ordf/VL träff, nätverksträff o dyl., ska samverkansgruppens budget bekosta enbart de merkostnader som uppstår utöver det en ledamot annars skulle haft som deltagare i träffen. Beslutade att alla i samverkansgruppen får ersättning för deltagande vid ordf./vl träffen den 16e feb. Beslutade att Staffan Markström deltar på nätverksträffen i Fiskebäckskil på bekostnad av nätverksträffens eller Samverkansgruppens budget. 7 Nätverksträffen 9 10 Beata redogjorde för planeringen inför Nätverksträffen. 180 deltagare är anmälda hittills. Därav svårt få boende direkt. Enl. offert från Gullmarsstrand ska de kunna tillhandahålla boende för 200 personer. Carin Wallin vill vara med i programmet om Tulpan den 10 maj, under tiden då ordf. och VL har sin tid. Beslutades att Carin Wallin är med en halvtimme innan ordf. och VL tiden den 10 juni. Ordf och Vl-grupperna samt andra grupper får då en timme till sitt förfogande. Beslutades att upplägg av ordf. och Vl tiden görs av samverkangruppen och planeras vid nästkommande möte.. 8 Kommunikationsstrategi 2012 (Jeanette) Beata redogjorde för att broschyren om Leader- och fiskeområden som görs i samarbete med SKL blir klar till nätverksträffen i maj. Jeanette återkommer vid nästa möte om kommunikationsstrategin.

5 9 Kontakt med Leaderansvariga i landsbygdsnätverkets övriga arbetsgrupper Beata redogjorde för att ett infobrev om arbetsgrupperna finns på hemsidan som görs efter varje styrgruppsmöte. Efter och före varje styrgruppsmöte är det en dialog mellan grupperna i möten som Beata bjuder in till och som Staffan alt. den som repr i styrgruppen kommer att bjudas in till. Vissa grupper håller på att avslutas. Beslutades att de leaderansvariga i resp. arbetsgrupp kontaktas och ombeds komma med kort skriftlig info om leaderaspekten i deras resp. grupps arbete. 10 Konferens i Komi i Ryssland Lennart redogjorde för att han fått en fråga om att delta i en träff med regeringsrepresentanter i Ryssland om landsbygdsutveckling. Lennart kommer att delta den 24 april via telebildmöte och ska då berätta om Leader. Lennart återrapproterar vid nästa möte. 11 Leader konferens i Bryssel april Nils rapporterade att de som ska åka är representanter från Leadergrupperna Nedre Dalälven, Polaris, Skånes Ess, Halland, Mitt Skåne och Gotland. Beslutades att godkänna urvalet och ber Marion rapportera vid nästa kommande möte. 12 Landsbygdsriksdagen 6 9 sept. Mötet diskuterade ev. närvaro vid Landsbygdsriksdagen i Ronneby. Beslutades att delta med info om leader mm i anslutning till landsbygdsnätverkets monter å landsbygdsriksdagen. 13 Kommande telefonmöten och fysiska möten Beslutades att anta följande mötesplan för 2012: 26 april kl maj 9-12 på Gullmarstrand, Fiskebäckskil 13 juni kl aug kl sept, Ronneby, Landsbygdsriksdagen sept. gemensam dag samt utb dag med dep. 25 okt kl nov kl dec kl Reservation för att de fysiska mötena i Ronneby och framåt kan genomföras endast om budgeten så tillåter. Beslut om detta tas vid kommande möten då den ekonomiska situationen för samverkangruppen tydligare framgår.

6 14 Övriga frågor Staffan redogjorde för att remissvaren om TULPAN från Lst och HSsl är konfidentiella och kan inte skickas ut till gruppen. Det finns dock inom Lst som har 100 % samsyn med samverkansgruppens och det finns de som har 100 % syn åt alla hållet. Beata berättade att det blir en utvärdering av nätverkets aktiviteter 2 maj siste augusti. Det kommer att bli intervjuer etc. även med samverkansgruppens ledamöter. 15 Avslutning Staffan avslutade mötet och tackade de närvarande. Förda anteckningar Nils Lagerroth Justeras Torgny Lundquist

Minnesanteckningar vid möte med samverkansgruppen för Leaderordföranden och Leaders verksamhetsledare den 30 mars 2011 i Östersund.

Minnesanteckningar vid möte med samverkansgruppen för Leaderordföranden och Leaders verksamhetsledare den 30 mars 2011 i Östersund. Minnesanteckningar vid möte med samverkansgruppen för Leaderordföranden och Leaders verksamhetsledare den 30 mars 2011 i Östersund. Närvarande: Annika Andersson, Leader Sjuhärad Karl Johan Adolfsson, Leader

Läs mer

Minnesanteckningar för telefonmöte med samverkansgruppen för leaderordföranden och Leaders verksamhetsledargrupp den 10 juni 2011

Minnesanteckningar för telefonmöte med samverkansgruppen för leaderordföranden och Leaders verksamhetsledargrupp den 10 juni 2011 Minnesanteckningar för telefonmöte med samverkansgruppen för leaderordföranden och Leaders verksamhetsledargrupp den 10 juni 2011 Närvarande: Annika Andersson, Leader Sjuhärad Maria Gustafsson, Landsbygdsnätverkets

Läs mer

Minnesanteckningar för telefonmöte med samverkansgruppen för leaderordföranden och Leaders verksamhetsledargrupp den 22 augusti 2011

Minnesanteckningar för telefonmöte med samverkansgruppen för leaderordföranden och Leaders verksamhetsledargrupp den 22 augusti 2011 Minnesanteckningar för telefonmöte med samverkansgruppen för leaderordföranden och Leaders verksamhetsledargrupp den 22 augusti 2011 Närvarande: Annika Andersson, Leader Sjuhärad Maria Gustafsson, Landsbygdsnätverkets

Läs mer

2011-02-04 Leaders ordföranden på Saturnus konferenscenter i Stockholm

2011-02-04 Leaders ordföranden på Saturnus konferenscenter i Stockholm 2011-02-04 Leaders ordföranden på Saturnus konferenscenter i Stockholm I det följande ges noteringar, kommentarer med synpunkter från möte med leaders ordföranden den 4 feb i Stockholm. Anteckningarna

Läs mer

Minnesanteckningar vid telefonmöte med samverkansgruppen för leaderordförande och Leaders verksamhetsledargrupp, torsdagen den 25 oktober 2012

Minnesanteckningar vid telefonmöte med samverkansgruppen för leaderordförande och Leaders verksamhetsledargrupp, torsdagen den 25 oktober 2012 Minnesanteckningar vid telefonmöte med samverkansgruppen för leaderordförande och Leaders verksamhetsledargrupp, torsdagen den 25 oktober 2012 Datum: torsdagen den 25 oktober kl. 14.00 15.30 Närvarande:

Läs mer

Minnesanteckningar förda vid möte med samverkansgruppen för Leaders ordförande och verksamhetsledare den 12 maj 2011

Minnesanteckningar förda vid möte med samverkansgruppen för Leaders ordförande och verksamhetsledare den 12 maj 2011 Minnesanteckningar förda vid möte med samverkansgruppen för Leaders ordförande och verksamhetsledare den 12 maj 2011 Närvarande: Annika Andersson, Leader Sjuhärad Jenny Björk, Leader Spira Fyrkanten Maria

Läs mer

Skärgårdens Intresseföreningars Kontakt Organisation, protokoll från styrelsemöte i Tullhuset på Dalarö den 21 april 2016

Skärgårdens Intresseföreningars Kontakt Organisation, protokoll från styrelsemöte i Tullhuset på Dalarö den 21 april 2016 Sida 1 av 5 SIKO styrelsemöte, möte nr 2 år 2016 Närvarande: Skärgårdens Intresseföreningars Kontakt Organisation, protokoll från styrelsemöte i Tullhuset på Dalarö den 21 april 2016 Nilla Söderqvist Britt

Läs mer

Länsbygderådet Sjuhärad STYRELSE

Länsbygderådet Sjuhärad STYRELSE MÖTE Sida 2009-12-03 1(5) Plats och tid: Roasjö, Syfabriken kl: 18:00 21:30 Beslutande: Övriga: Jan Vinkvist Agneta Lindström Per-Åke Davidsson Tina Yngvesson Claes Bergqvist Holger Sandin Sassi Wemmer

Läs mer

Protokoll nr: 5. för sammanträde med GI-styrelsen. Datum: 2015-05-18. Tid: kl.17.00-19.00. Lokal: Idrottens Hus. Paragrafer: 57-68

Protokoll nr: 5. för sammanträde med GI-styrelsen. Datum: 2015-05-18. Tid: kl.17.00-19.00. Lokal: Idrottens Hus. Paragrafer: 57-68 Protokoll nr: 5 för sammanträde med GI-styrelsen Datum: 2015-05-18 Tid: kl.17.00-19.00 Lokal: Idrottens Hus Paragrafer: 57-68 Beslutande Övriga deltagande Frånvarande Mats Ladebäck Anders Allard Eva Widing

Läs mer

Protokoll. Styrgruppsmöte 5 december 2012. 14 december 2012. GR, Göteborg 13.00-15.30

Protokoll. Styrgruppsmöte 5 december 2012. 14 december 2012. GR, Göteborg 13.00-15.30 14 december 2012 Protokoll Styrgruppsmöte 5 december 2012 GR, Göteborg 13.00-15.30 ande Ulrika Samuelsson, Länsstyrelsen, ordförande Leif Schöndell, Borås Monica Dahlberg, GR Övriga deltagande Lasse Lind,

Läs mer

Riktlinjer för arbetsgrupper. Fastställd av styrgruppen den 10 sept. 2014

Riktlinjer för arbetsgrupper. Fastställd av styrgruppen den 10 sept. 2014 Riktlinjer för arbetsgrupper Fastställd av styrgruppen den 10 sept. 2014 Varför arbetsgrupper? Deltagare i arbetsgrupper ska bidra till nätverkets mål om att stärka aktörers förmåga till landsbygdsutveckling

Läs mer

http://villaagarnasavean.se Protokoll från föreningens styrelsemöte tisdag den 3/5-2016 mellan kl. 19.00 21.00 i Tingshusets lilla rum i Lerum.

http://villaagarnasavean.se Protokoll från föreningens styrelsemöte tisdag den 3/5-2016 mellan kl. 19.00 21.00 i Tingshusets lilla rum i Lerum. Sida 1 av 5 http://villaagarnasavean.se Protokoll från föreningens styrelsemöte tisdag den 3/5-2016 mellan kl. 19.00 21.00 i Tingshusets lilla rum i Lerum. Under sammanträdet serverades en enkel fika Närvarande:

Läs mer

BOTTENVIKENS BÅTFÖRBUND - Båtföreningarnas regionala organisation - - Medlem i Svenska Båtunionen -

BOTTENVIKENS BÅTFÖRBUND - Båtföreningarnas regionala organisation - - Medlem i Svenska Båtunionen - PROTOKOLL för HÖSTMÖTE 2008 Tid och plats: Folkets Hus Ripan, Luleå 2008-11-29 Närvarande: BK Neptun, 5 mandat, 2 närvarande Kalix SMS, 2 mandat, 2 närvarande Piteå BK, 8 mandat, 6 närvarande Råneå BK,

Läs mer

Länsbygderådet Sjuhärad SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Arbetsutskott

Länsbygderådet Sjuhärad SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Arbetsutskott 2004-01-08 1(7) Plats och tid: Borås, kl. 17.00 19.15 Beslutande: Övriga Deltagare: Sassi Wemmer Eva Johansson Sven-Olof Carlsson Jan Vinkvist Ted Öjbro Utses att justera: Jan Vinkvist Paragrafer: 1-9

Läs mer

Leader Södertälje Landsbygd LAG 2012-09-05. Övriga deltagare: Jeanette Lewald, verksamhetsledare och Sonia Nilsson Wegler, projektadministratör

Leader Södertälje Landsbygd LAG 2012-09-05. Övriga deltagare: Jeanette Lewald, verksamhetsledare och Sonia Nilsson Wegler, projektadministratör Datum: 2012-09-05 Tid 9-14 Plats: Mötesplats Enhörna Beslutande: Mötesprotokoll Möte: LAG-möte Tage Gripenstam Anna Nienhüysen Lars-Gunnar Thor Peter Friström Ansa Borin Elisabet Aschan Övriga deltagare:

Läs mer

Styrning och ledning av Leader Upplandsbygd Ansvarsbeskrivning och allmänna riktlinjer för verksamheten

Styrning och ledning av Leader Upplandsbygd Ansvarsbeskrivning och allmänna riktlinjer för verksamheten Version 2013-10-14 Styrning och ledning av Leader Upplandsbygd Ansvarsbeskrivning och allmänna riktlinjer för verksamheten LAG (Local Action Group) LAG är Upplandsbygds styrelse. LAG i Leader Upplandsbygd

Läs mer

Styrgrupp och Projektledningsgrupp. Minnesanteckningar, möte Styrgruppen och Projektledningsgruppen Miljösamverkan Skåne

Styrgrupp och Projektledningsgrupp. Minnesanteckningar, möte Styrgruppen och Projektledningsgruppen Miljösamverkan Skåne Styrgrupp och Projektledningsgrupp Vår referens / tel.nr: Göran Jansson / 010-224 13 96 göran.n.jansson@lansstyrelsen.se Elin Ulander / 0728-85 47 56 elin.ulander@kfsk.se Minnesanteckningar, möte Styrgruppen

Läs mer

Ordföranden Peter Sjöbom hälsade alla välkomna o förklarade mötet öppnat. Dagordningen godkändes efter komplettering av Övriga frågor.

Ordföranden Peter Sjöbom hälsade alla välkomna o förklarade mötet öppnat. Dagordningen godkändes efter komplettering av Övriga frågor. Protokoll nr 2, 2015-04-27 Medelpads Orienteringsförbund Närvarande: Peter Sjöbom Annika Blückert Olof Fraenell Thomas Engberg Magnus Engberg adjungerad Karl-Anders Larsson Ann Larsson Plats: SOK-stugan,

Läs mer

SVENSKA DREVERKLUBBEN

SVENSKA DREVERKLUBBEN SVENSKA DREVERKLUBBEN Protokoll fört vid möte med CS för Svenska Dreverklubben, lördag och söndag 15-16/3 2014, Upplands Väsby 1. Sammanträdets öppnande Ordförande Martin Svensson hälsade välkommen och

Läs mer

Inbjudan till Förbundsrådet 2015

Inbjudan till Förbundsrådet 2015 Inbjudan till Förbundsrådet 2015 Härmed inbjuds klubbfunktionärer och intresserade medlemmar till Östergötlands Båtförbunds Förbundsråd 2015 Tid Lördagen den 14 november 2015 Plats Scandic Linköping Väst,

Läs mer

Aktivitetsplan baserad på kommunikationsstrategi och plattform för fortsatt samverkan

Aktivitetsplan baserad på kommunikationsstrategi och plattform för fortsatt samverkan Aktivitetsplan baserad på kommunikationsstrategi och plattform för fortsatt samverkan för miljömyndigheterna i Västra Götaland och Halland Innehållet i Tillsynsutveckling i Väst ska leva vidare Aktivitetsplanen

Läs mer

Samordningsförbundet Västra Skaraborg, Malmgatan 36, 53232 Skara. Måndagen den 28 september 2015 kl. 09.00 12.00

Samordningsförbundet Västra Skaraborg, Malmgatan 36, 53232 Skara. Måndagen den 28 september 2015 kl. 09.00 12.00 Plats och tid Beslutande SoF Västra Skaraborg, Malmgatan 36, 53232 Skara Måndagen den 28 september 2015 kl. 09.00 12.00 Åsa Karlsson, ordförande, Götene kommun Ulla-Karin Gunnarsson, vice ordförande, Louise

Läs mer

Delrapport av projektet "För hälsa mot tobak" ett implementeringsprojekt av metoden Tobaksfri duo i Uppsala län

Delrapport av projektet För hälsa mot tobak ett implementeringsprojekt av metoden Tobaksfri duo i Uppsala län Delrapport av projektet "För hälsa mot tobak" ett implementeringsprojekt av metoden Tobaksfri duo i Uppsala län Carina Hesse Bolin Louise Knutsson Delrapport av projektet "För hälsa mot tobak" ett implementeringsprojekt

Läs mer

Protokoll fört vid möte med Gullmarns vattenråd 20121128 SV Västra Götaland, Uddevalla, kl. 09.30 15.00. Närvarande:

Protokoll fört vid möte med Gullmarns vattenråd 20121128 SV Västra Götaland, Uddevalla, kl. 09.30 15.00. Närvarande: Protokoll fört vid möte med Gullmarns vattenråd 20121128 SV Västra Götaland, Uddevalla, kl. 09.30 15.00 Närvarande: Lars-Åke Winblad Jan Sandell Björn Lagerdahl Miriam Sannum Ulf Johannesson Munkedals

Läs mer

Arbetsordning för Svenska Klätterförbundet

Arbetsordning för Svenska Klätterförbundet Denna arbetsordning har antagits av Svenska Klätterförbundets styrelse den 27 november 2010. Den skall fastställas på nytt vid styrelsens första ordinarie sammanträde efter förbundsmötet och ska revideras

Läs mer

Verksamhetsberättelse 2010

Verksamhetsberättelse 2010 Prostatacancerföreningen Viktor Inledning Verksamhetsberättelse 2010 Prostatacancerföreningen Viktor, vars främsta uppgift är att ge stöd till män som drabbats av prostatacancer och till deras anhöriga,

Läs mer

KALLELSE. föreningens årsmöte kan besluta om hur kallelse till föreningsmöten skall ske och hur långt i förväg kallelse ska ske.

KALLELSE. föreningens årsmöte kan besluta om hur kallelse till föreningsmöten skall ske och hur långt i förväg kallelse ska ske. KALLELSE Styrelsemöte: Föreningsmöte: Årsmöte: det enklaste sättet är att styrelsen själv kommer överens om hur kallelse till styrelsemötena skall ske. Styrelsens ordförande har alltid ansvaret för kallelser

Läs mer

VERKSAMHETSPLAN 2010

VERKSAMHETSPLAN 2010 VERKSAMHETSPLAN 2010 Enligt styrelsebeslut 2010-02-05 1(8) INNEHÅLLSFÖRTECKNING Kapitelrubrik Sid nr FRAMSIDA 1 INNEHÅLLSFÖRTECKNING 2 FÖRENINGENS SYFTE OCH MÅL 3 ORGANISATION 3 EKONOMI 4 KOMMITTÉERNA

Läs mer

Projektplan för En säkrare Sevesotillsyn, godkänd av styrgruppen 2015-11-20

Projektplan för En säkrare Sevesotillsyn, godkänd av styrgruppen 2015-11-20 Projektplan för En säkrare Sevesotillsyn, godkänd av styrgruppen 2015-11-20 Uppdrag Länsrådsgrupp 6 har gett i uppdrag åt miljönätverket (tidigare miljövårdsdirektörernas förening) att driva Miljösamverkan

Läs mer

Leader Södertälje Landsbygd LAG 2011-03-30

Leader Södertälje Landsbygd LAG 2011-03-30 Datum: 2011-03-30 Mötesprotokoll Möte: LAG-möte Tid: 8:30-11:30 Plats: Stadshuset, Södertälje Beslutande: Ansa Borin Peter Friström Tage Gripenstam Björn Jonsson Lars-Gunnar Thor Anita Wennberg Henrik

Läs mer

Minnesanteckningar vid möte med Leaders samverkansgrupp för Leaderordföranden och Leaders verksamhetsledargrupp i Fiskebäckskil den 9 maj

Minnesanteckningar vid möte med Leaders samverkansgrupp för Leaderordföranden och Leaders verksamhetsledargrupp i Fiskebäckskil den 9 maj Minnesanteckningar vid möte med Leaders samverkansgrupp för Leaderordföranden och Leaders verksamhetsledargrupp i Fiskebäckskil den 9 maj Närvarande: Staffan Markström, Leader Mare Boreale, ordf Per Andersson,

Läs mer

Sveriges landsbygdsprogram 2014-2020. Hans-Olof Stålgren Landsbygdsnätverket 2014 01 16

Sveriges landsbygdsprogram 2014-2020. Hans-Olof Stålgren Landsbygdsnätverket 2014 01 16 Sveriges landsbygdsprogram 2014-2020 Hans-Olof Stålgren Landsbygdsnätverket 2014 01 16 Min presentation Inledning Generell info Budget Tidsplan Gårdsstöd LFA Miljöstöd Flerfond CLLD Transnationell komponent

Läs mer

PROTOKOLL Styrelsen Dnr 2014/01 ( 11 t.o.m. 19 ) 1(6) Sammanträde 2014-04-25

PROTOKOLL Styrelsen Dnr 2014/01 ( 11 t.o.m. 19 ) 1(6) Sammanträde 2014-04-25 Dnr 2014/01 ( 11 t.o.m. 19 ) 1(6) Tid: 2014-04-25 kl. 10:00 12:00 Plats: Samordningsförbundet Ledamöter Närvarande: Mats Karlsson (S), Göteborgs Stad, ordförande Frånvarande: Malin Welin, Försäkringskassan,

Läs mer

Nationella Kompetensrådet inom funktionshinderområdet

Nationella Kompetensrådet inom funktionshinderområdet Nationellt Kompetensråd inom Funktionshinderområdet Nationella Kompetensrådet inom funktionshinderområdet En del av Vård- och omsorgscollege Nationella Kompetensrådet NKR bildades 2010 och på initiativ

Läs mer

Protokoll fört vid Karlstads ridklubbs styrelsemöte

Protokoll fört vid Karlstads ridklubbs styrelsemöte Protokoll fört vid Karlstads ridklubbs styrelsemöte Tid: Måndagen den 21 mars 2011, kl. 17.30 Plats: Närvarande: Frånvarande: KRK Maria Andersson, ledamot Lars Boberg, ledamot Karin Johansson, ledamot

Läs mer

Ansökan om från Coompanion i Västmanland om anslag för 2013 års verksamhet

Ansökan om från Coompanion i Västmanland om anslag för 2013 års verksamhet SAMMANTRÄDESPROTOKOLL LEDNINGSUTSKOTIET 14 (20) 5 Sammanträdesdatum 2013-03-12 56 Dnr 2012/402 Ansökan om från Coompanion i Västmanland om anslag för 2013 års verksamhet INLEDNING Coompanion har hos Företagarcentrum

Läs mer

Protokoll nr: 9. för sammanträde med GI-styrelsen. Datum: 2011-10-17. Tid: kl.17.00-19.00. Lokal: Idrottens Hus. Paragrafer: 103-114

Protokoll nr: 9. för sammanträde med GI-styrelsen. Datum: 2011-10-17. Tid: kl.17.00-19.00. Lokal: Idrottens Hus. Paragrafer: 103-114 Protokoll nr: 9 för sammanträde med GI-styrelsen Datum: 2011-10-17 Tid: kl.17.00-19.00 Lokal: Idrottens Hus Paragrafer: 103-114 Beslutande Övriga deltagande Frånvarande Barbro Wettersten Bert-Ola Wallin

Läs mer

Anteckningar från möte i regional styrgrupp, Vård- och omsorgscollege Gävleborg

Anteckningar från möte i regional styrgrupp, Vård- och omsorgscollege Gävleborg Anteckningar från möte i regional styrgrupp, Vård- och omsorgscollege Gävleborg Tid: 20 november 9.00 12.00 Plats: Telebild Närvarande: Jennie Greis, Magnus Käller, Anders Jansson Lans, Maria Halvarsson,

Läs mer

Skärgårdens Intresseföreningars Kontakt Organisation, protokoll från styrelsemöte i Norrtälje, Pythagoras museet, den 7 december 2015

Skärgårdens Intresseföreningars Kontakt Organisation, protokoll från styrelsemöte i Norrtälje, Pythagoras museet, den 7 december 2015 Sid 1 av 5 SIKO styrelsemöte, möte nr 7 år 2015 Skärgårdens Intresseföreningars Kontakt Organisation, protokoll från styrelsemöte i Norrtälje, Pythagoras museet, den 7 december 2015 Närvarande: Ulf Westerberg

Läs mer

Protokoll fört vid styrelsemöte för Falu Brukshundklubb den 5/9 2011.

Protokoll fört vid styrelsemöte för Falu Brukshundklubb den 5/9 2011. Protokoll fört vid styrelsemöte för Falu Brukshundklubb den 5/9 2011. Plats: Klubbstugan, Heden Deltagare ledamöter: Mats Edbäck, Inga lill Palmberg, ulrika S N, Maj britt Johnsson Deltagare suppleanter:

Läs mer

Länsföreningen Västra Götaland HjärtLung

Länsföreningen Västra Götaland HjärtLung Länsföreningen Västra Götaland HjärtLung Protokoll Styrelsemöte 8 Tid 2014-11-29 kl. 9.00 Plats Kvänum Närvarande Bengt Hagstedt Ordförande Olle Flodin Rolf Sundberg Christer Johnsson Yvonne Jansson Monica

Läs mer

Vanliga frågor och svar rörande utlysning om stöd till strategiska innovationsprogram

Vanliga frågor och svar rörande utlysning om stöd till strategiska innovationsprogram Vanliga frågor och svar rörande utlysning om stöd till strategiska innovationsprogram Dokumentet uppdateras löpande. Generella frågor om utlysningen Q: Varför är utlysningen avgränsad till samhällsutmaningar

Läs mer

Protokoll fört vid NHRKs styrelsemöte onsdagen den 2 juni 2010

Protokoll fört vid NHRKs styrelsemöte onsdagen den 2 juni 2010 Protokoll fört vid NHRKs styrelsemöte onsdagen den 2 juni 2010 Närvarande: Ulrika Sonn, Camilla Billö, Per Anders Melin, Gunilla Tochtermann, Susanne Bengtsson, Peter Fridolfsson, Lisa Andersson, Malla

Läs mer

5) Representation. 6) Fadder. 7) Kontaktperson. Lördag: Vi träffas 08:30 och mötet öppnas 09.00.

5) Representation. 6) Fadder. 7) Kontaktperson. Lördag: Vi träffas 08:30 och mötet öppnas 09.00. Arbetsordning för förbundsstyrelsen Detta är en överenskommelse för att styrelsen på bästa sätt ska arbeta med varandra. Överenskommelsen uppdateras vid behov av styrelsen. Här behandlas: 1) Förbundsstyrelse-

Läs mer

Allmänpolitiska utskottet 67-77

Allmänpolitiska utskottet 67-77 PROTOKOLL 1(6) Diarienummer Plats: Bernts loge, Spira Närvarande: ande: Tommy Bernevång Forsberg (KD), Per Hansson (FP), Håkan Sandgren (S) t.o.m. 68, Anders Gustafsson (M) t.o.m. 68, Per-Olov Norlander

Läs mer

Anteckningar Strategiska styrgruppen 2012-12-20

Anteckningar Strategiska styrgruppen 2012-12-20 Anteckningar Strategiska styrgruppen 2012-12-20 kl. 09.30-12.30 Göteborgsregionens kommunalförbund, Gårdavägen 2, Göteborg Närvarande Thomas Jungbeck (Ordförande) Kjell Karlsson Joakim Svärdström Johan

Läs mer

Genomförandeplan för implementering av de nationella riktlinjerna för missbruks- och beroendevård i Blekinge Län 2010

Genomförandeplan för implementering av de nationella riktlinjerna för missbruks- och beroendevård i Blekinge Län 2010 Genomförandeplan för implementering av de nationella riktlinjerna för missbruks- och beroendevård i Blekinge Län 2010 Olofström Sölvesborg INNEHÅLLSFÖRTECKNING Bakgrund...2 Syfte...2 Projektmål...2 Tidplan...2

Läs mer

Lennart Sohlberg, Hakan Yngström ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag.

Lennart Sohlberg, Hakan Yngström ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Sammanträdesdatum Sida 1-15 Plats och tid S:t Mikaelsskolan, Konferensrummen, kl 09.00-11.30 ande Lennart Sohlberg (S), Mora, ordförande Gunilla Elings Friberg (S), Orsa, vice ordförande Anders Björklund

Läs mer

Minnesanteckningar från Jämställdhetsberedningen 2015-05-07

Minnesanteckningar från Jämställdhetsberedningen 2015-05-07 Kommunstyrelsen 2015-05-07 1 (5) Kommunledningskontoret Demokrati och välfärd Karin Gagner, 016-7102045 Minnesanteckningar från Jämställdhetsberedningen 2015-05-07 Närvarande: Lisa Friberg (S) ordförande

Läs mer

Svenska Brukshundklubbens Utskott för avel och hälsa

Svenska Brukshundklubbens Utskott för avel och hälsa Svenska Brukshundklubbens Utskott för avel och hälsa Protokoll 3/2015 Datum: 2015-03-16 Tid: 19:00-22:00 Plats: Telefonmöte Närvarande: Ulrika Paulin sammankallande Kirsten Wretstrand Gunnel Crona Anmält

Läs mer

Lunds samordningsförbund

Lunds samordningsförbund Lunds samordningsförbund 1 Plats och tid Ledamöter Ersättare Arbetsförmedlingen, St. Södergatan 49, Lund Patrik Holmberg (c) ledamot Region Skåne Göran Wallén (m) ledamot Lunds Kommun Staffan Hållö, ledamot

Läs mer

Handikapprådet PROTOKOLL 2012-11-20

Handikapprådet PROTOKOLL 2012-11-20 Handikapprådet PROTOKOLL 2012-11-20 Sid 72 Inledning... 1 73 Val av justeringsledamot... 1 74 Godkännande av dagordningen... 1 75 Föregående protokoll... 1 76 Val av ersättare till vice ordförande... 1

Läs mer

Protokoll möte 9 - Juniorkommittén

Protokoll möte 9 - Juniorkommittén Protokoll möte 9 - Juniorkommittén Datum: 19 oktober 2011 Tid: Kl 17:00-19:00 Plats: Klubbrummet, Gumbalde Närvarande: Adam Munkhammar, Agnes Olofsson, Johan Larsson, Filip Andersson, Josefine Eliasson,

Läs mer

1-2 1-2. Ola Kåberg redovisade det aktuella läget kring framtiden och nytt avtal. Läget inför 2014 ska redovisas vid ett senare tillfälle

1-2 1-2. Ola Kåberg redovisade det aktuella läget kring framtiden och nytt avtal. Läget inför 2014 ska redovisas vid ett senare tillfälle Sida 1 (5) Möte Styrelsemöte 4/2013 (542) Datum och tid Plats 2012-10-21 kl 18.00 20.15 StOF-kansliet Deltagare Lennart Brattgård Leif Carlsson Erik Daniels Gunnar Grönkvist Eidar Lindgren Mette Petersson

Läs mer

STYRELSEMÖTESPROTOKOLL TEV Sida 1 (5)

STYRELSEMÖTESPROTOKOLL TEV Sida 1 (5) STYRELSEMÖTESPROTOKOLL TEV Sida 1 (5) Datum: 2013-06-14 Ort: Stockholm Protokoll nummer: 6 Ordförande: Sekreterare: Justerare: Övriga närvarande: Peter Franzén Madelene Lundin Peter Schulz Gunilla Brattström-Cronqvist,

Läs mer

Regler med förtydliganden för ersättningar och arvoden för förtroendevalda i Tranemo kommun för mandatperioden 2015-2018

Regler med förtydliganden för ersättningar och arvoden för förtroendevalda i Tranemo kommun för mandatperioden 2015-2018 Regler med förtydliganden för ersättningar och arvoden för förtroendevalda i Tranemo kommun för mandatperioden 2015-2018 Fastställd av kommunfullmäktige 2013-12-16, 173, reviderad 2014-06-16, 57, och 2014-12-15,

Läs mer

Besöksmål Åsgarn - förstudie

Besöksmål Åsgarn - förstudie Besöksmål Åsgarn - förstudie Iordningställande av nedfart till sjön Åsgarn i Kolarbo by. Projektägare: Folkärna norra bygdegårdsförening, upa Projektledare: Leif Öster Kommun: Avesta Dnr: 73 Jnr: 2010

Läs mer

PROTOKOLL 11 DATUM 2015-11-11 PLATS PRO Samorganisationens lokal kl 10.00

PROTOKOLL 11 DATUM 2015-11-11 PLATS PRO Samorganisationens lokal kl 10.00 Protokoll fört vid sammanträde med styrelsen för PRO Samorganisation i Västerås. PROTOKOLL 11 DATUM 2015-11-11 PLATS PRO Samorganisationens lokal kl 10.00 Närvarande: Ulf Sandberg nordiskkran@hotmail.se

Läs mer

Protokollet från föregående möte (3/6) godkändes och lades till handlingarna.

Protokollet från föregående möte (3/6) godkändes och lades till handlingarna. Sida 1 (5) Möte Styrelsemöte 3/2013 (541) Datum och tid Plats 2012-08-19 kl 18.00 20.15 StOF-kansliet Deltagare Lennart Brattgård Birgitta Billstam Leif Carlsson Erik Daniels Gunnar Grönkvist Eidar Lindgren

Läs mer

Protokoll fört vid Skärgårdarnas Riksförbunds styrelsemöte på Bokö, Östergötland 27-28 mars 1998

Protokoll fört vid Skärgårdarnas Riksförbunds styrelsemöte på Bokö, Östergötland 27-28 mars 1998 Protokoll fört vid Skärgårdarnas Riksförbunds styrelsemöte på Bokö, Östergötland 27-28 mars 1998 Närvarande delegater: Kjell Björkqvist och Margareta Florén, Bohusläns Skärgårdsråd Ingrid Fredriksson och

Läs mer

14 Mötet öppnades av ordförande Svante Gustafsson som hälsade alla välkomna.

14 Mötet öppnades av ordförande Svante Gustafsson som hälsade alla välkomna. Protokoll från styrelsemöte med Loftahammars Golfklubb och Loftahammars Golf AB den 9 april 2012 mellan kl 09.00-12.30 Plats: Brandstationen i Loftahammar Närvarande Svante Gustafsson, ordförande Ossian

Läs mer

Protokoll nr: 3. för sammanträde med GI-styrelsen. Datum: 2015-03-16. Tid: kl.17.00-19.00. Lokal: Idrottens Hus. Paragrafer: 27-38

Protokoll nr: 3. för sammanträde med GI-styrelsen. Datum: 2015-03-16. Tid: kl.17.00-19.00. Lokal: Idrottens Hus. Paragrafer: 27-38 Protokoll nr: 3 för sammanträde med GI-styrelsen Datum: 2015-03-16 Tid: kl.17.00-19.00 Lokal: Idrottens Hus Paragrafer: 27-38 Beslutande Övriga deltagande Frånvarande Mats Ladebäck Eva Widing Roger Wärn

Läs mer

Protokoll fört vid LAG-sammanträde i Leader Inlandet. Tid: Måndagen den 16 juni 2009 kl. 9.00-12.00 Plats: Leader Inlandets kansli, Eskilstuna

Protokoll fört vid LAG-sammanträde i Leader Inlandet. Tid: Måndagen den 16 juni 2009 kl. 9.00-12.00 Plats: Leader Inlandets kansli, Eskilstuna Protokoll fört vid LAG-sammanträde i Leader Inlandet Tid: Måndagen den 16 juni 2009 kl. 9.00-12.00 Plats: Leader Inlandets kansli, Eskilstuna Närvarande: Niklas Witt, Ingrid Dorsander Andersson, Agneta

Läs mer

Protokoll ViS styrelsemöte 13-14 september 2010 på Lernias huvudkontor i Stockholm

Protokoll ViS styrelsemöte 13-14 september 2010 på Lernias huvudkontor i Stockholm Protokoll ViS styrelsemöte 13-14 september 2010 på Lernias huvudkontor i Stockholm Närvarande: Dag ett: Jonas, Katharina, Thomas, Bengt, Åke, Caroline, Annika, Owe (från punkt 4) Dag ett omfattar punkt

Läs mer

Val av ordf. Bertil Persson, ordförande och Carl G Nilsson, v ordförande valdes att leda förhandlingarna.

Val av ordf. Bertil Persson, ordförande och Carl G Nilsson, v ordförande valdes att leda förhandlingarna. ÅRSSTÄMMOPROTOKOLL Datum 2012-04-14 Tid 9.00-11.00 Plats Gamla Stadshuset, tidigare fullmäktigesalen 1 Val av ordf. Bertil Persson, ordförande och Carl G Nilsson, v ordförande valdes att leda förhandlingarna.

Läs mer

Beslut Minnesanteckningar från kommunchefsmöte 2012-11-07 läggs till handlingarna.

Beslut Minnesanteckningar från kommunchefsmöte 2012-11-07 läggs till handlingarna. Bjurholm Nordmaling Robertsfors Umeå Vindeln Vännäs Minnesanteckningar kommunchefsmöte Dag onsdagen den 23 januari 2013 Tid 08.30 11.45 Plats Umeå stadshus, Kommunstyrelsens sammanträdesrum ande Övriga

Läs mer

Fågelmatning.. .. och hundbajs!

Fågelmatning.. .. och hundbajs! Februari 2013 Fågelmatning.. På förekommen anledning ber styrelsen de medlemmar som matar fåglarna genom att kasta ut bröd och frön på marken att sluta med det. Detta innebär mycket nedskräpning av fågelträck,

Läs mer

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr. Kulturbruket på Dal 2013-09-02 1(8)

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr. Kulturbruket på Dal 2013-09-02 1(8) Nr Kulturbruket på Dal 2013-09-02 1(8) Plats och tid Beslutande Tjänstgörande ersättare Sal N 111, vån 1, Dahlstiernska gymnasiet Onsdag 13 mars, kl 17,00 19,00 Helena Rung, ordförande Britt-Marie Callh,

Läs mer

Svenska Judoförbundet

Svenska Judoförbundet Protokoll vid Svenska Judoförbundets FS-möte nr 1, 2015 Datum och tid: Lördag 2015-01- 10, kl 14.15 16.53 På Scandic Grand Central, Stockholm Deltagare: Ordförande: Alf Tornberg AT V. ordförande Kristiina

Läs mer

PROTOKOLL STYRELSEMÖTE FÖR ALBIN 25 KLUBBEN

PROTOKOLL STYRELSEMÖTE FÖR ALBIN 25 KLUBBEN PROTOKOLL STYRELSEMÖTE FÖR ALBIN 25 KLUBBEN Tid: 4 september 2008 kl 19.00 Plats: Hemma hos ordförande Ove Paulusson i Mölndal Närvarande: Ordförande Ove Paulusson () IT-ansvarig Morgan Fredberg () via

Läs mer

125 Mötets öppnande Ordförande Catarina Hanell hälsade välkommen och förklarade mötet för öppnat.

125 Mötets öppnande Ordförande Catarina Hanell hälsade välkommen och förklarade mötet för öppnat. Sida 1 (7) Protokoll nr 11 fört vid styrelsemöte med ESK torsdag den 26 februari Närvarande: Catarina Hanell, Aino Dahl, Gun Lundin, Staffan Connysson, Per-Erik Johansson, Göran Hugosson samt Eva Andersson.

Läs mer

K U N G S Ö R S S K I N F O B L A D N R 3 2 0 1 2

K U N G S Ö R S S K I N F O B L A D N R 3 2 0 1 2 N U M M E R 3 2 0 1 2 K U N G S Ö R S S K 2012-09- 27 K O M M A N D E A K T I V I T E T E R 7 / 1 0 S I S T A T R Ä N I N G E N I L O C K M O R A 1 3 / 1 0 T R Ä N I N G I N O R B E R G ( L Ö R D A G )

Läs mer

Ärende: 1. Sammanträdet öppnas Ordförande Thomas Ohlsson hälsar alla välkomna och förklarar mötet öppnat

Ärende: 1. Sammanträdet öppnas Ordförande Thomas Ohlsson hälsar alla välkomna och förklarar mötet öppnat Protokoll för Länsteatrarnas styrelsemöte 29/30 september 2013 Sammanträde 5/2013 Närvarande; Thomas Ohlsson, (ordf.) Lena Carlbom, Lennart Thörnlund, Magnus Holm, Linde Sjöstedt (sekr.). Malin Axelsson

Läs mer

Verksamhetsplan för Miljösamverkan Västra Götaland 2011

Verksamhetsplan för Miljösamverkan Västra Götaland 2011 Verksamhetsplan för Miljösamverkan Västra Götaland 2011 Fastställd av styrgruppen på sammanträde den 21 september 2010 Revidering, avseende endast budgetens intäktsdel, fastställd av styrgruppen på sammanträde

Läs mer

Fört vid sammanträde med NTFs centrala yrkesförarråd (CYFR) den 11 mars 2005 på NTF Jämtlands kansli

Fört vid sammanträde med NTFs centrala yrkesförarråd (CYFR) den 11 mars 2005 på NTF Jämtlands kansli PROTOKOLL nr 1/05 Fört vid sammanträde med NTFs centrala yrkesförarråd (CYFR) den 11 mars 2005 på NTF Jämtlands kansli Närvarande: Livs Livs SEKO SEKO NTF, sekreterare Meddelat förhinder: Kommunal Per-David

Läs mer

Diskussionsanteckningar för möte med samverkansgruppen för leaderordföranden och leaders verksamhetsledargrupp

Diskussionsanteckningar för möte med samverkansgruppen för leaderordföranden och leaders verksamhetsledargrupp Diskussionsanteckningar för möte med samverkansgruppen för leaderordföranden och leaders verksamhetsledargrupp Datum: torsdagen den 23 feb. kl. 15.00 16.30 ca Närvarande: Lennart Myrman, Jenny Hellman,

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Blad 1 Styrelsen 2003-09-25. Stadshuset, Göteborgs stad 13.00 16.00

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Blad 1 Styrelsen 2003-09-25. Stadshuset, Göteborgs stad 13.00 16.00 Sammanträdesdatum Blad 1 Plats och tid Stadshuset, Göteborgs stad 13.00 16.00 Beslutande Jan-Erik Wallin, ordf. Göran Johansson Gert-Inge Andersson Lennart Björk Inga-Lill Andersson Stefan Svensson Thomas

Läs mer

3:e november i Vara. Kl 17.30 21.00 Tre aktiviteter för dig som är förtroendevald eller anställd i förening i Västergötland.

3:e november i Vara. Kl 17.30 21.00 Tre aktiviteter för dig som är förtroendevald eller anställd i förening i Västergötland. 3:e november i Vara Kl 17.30 21.00 Tre aktiviteter för dig som är förtroendevald eller anställd i förening i Västergötland. Distriktshöstmöte med val till våra sektioner mm Tävlingstermin våren 2016, planering

Läs mer

Protokoll från årsmöte i Torsby Samfällighetsförening, den 6 mars 2004, i Värmdö bygdegård

Protokoll från årsmöte i Torsby Samfällighetsförening, den 6 mars 2004, i Värmdö bygdegård www.torsbysamfall.org Protokoll från årsmöte i Torsby Samfällighetsförening, den 6 mars 2004, i Värmdö bygdegård!"!# $!" & '( # Föreslagen dagordning godkändes med tillägget av punkt under 19. Övriga frågor

Läs mer

Kommunikationsstrategi för landsbygdsprogrammet 2014-2020 Version 2015-09-24

Kommunikationsstrategi för landsbygdsprogrammet 2014-2020 Version 2015-09-24 Kommunikationsstrategi för landsbygdsprogrammet 2014-2020 Version 2015-09-24 1 Inledning Under hela perioden för genomförandet av landsbygdsprogrammet 2014-2020 är det viktigt med god information och kommunikation

Läs mer

LANTBRUKARNAS RIKSFÖRBUND LRF Västra Götaland

LANTBRUKARNAS RIKSFÖRBUND LRF Västra Götaland LANTBRUKARNAS RIKSFÖRBUND LRF Västra Götaland PROTOKOLL Nr 5/2015 Styrelsesammanträde med motionsgenomgång Tid Kl 09.00-17.40 Plats Sparbanken Skaraborg, Skara Närvarande Sofia Karlsson, ordförande, fr

Läs mer

Anteckningar från möte i Vuxenutbildningsgruppen

Anteckningar från möte i Vuxenutbildningsgruppen från möte i Vuxenutbildningsgruppen Tid: Måndag 31 aug kl 09.30-12.00 och tisdag 1 sep kl 13.00-16.00 2009 Plats: Björholmens Marina, Tjörn Deltagare Jan Elftorp, Utbildningschefsgruppen, Ordförande Inga-Lena

Läs mer

Projektplan för Samsyn samråd enligt 6 kap MB

Projektplan för Samsyn samråd enligt 6 kap MB Projektplan för Samsyn samråd enligt 6 kap MB Uppdrag Länsrådsgrupp 6 har gett i uppdrag åt miljövårdsdirektörernas tillsynsgrupp att driva Miljösamverkan Sverige och att inom ramen för det arbeta fram

Läs mer

Protokoll 78-86/13 Ordinarie Styrelsemöte

Protokoll 78-86/13 Ordinarie Styrelsemöte Datum: 2013-10-07 Tid: 18.00 21.15 Plats: Företagarecentrum Sickla, Nacka Protokoll 78-86/13 Ordinarie Styrelsemöte Närvarande Ordinarie ledamöter: Suppleanter: Revisor Valberedning Anmält förhinder Lars

Läs mer

Anteckningar från arbetsmöte för lärmiljöprojektet 091103 (webbmöte i Adobe Connect 13:00-14:30)

Anteckningar från arbetsmöte för lärmiljöprojektet 091103 (webbmöte i Adobe Connect 13:00-14:30) Deltog: Helena Bengtsson, Mjölby Marie Eriksson, Söderköping Anne Hederén, Länsbiblioteket Karin Hermansson, Ödeshög Inger Hollström Flis, Motala Tommy Jansson, Norrköping Anja Leiding, Åtvidaberg Sten

Läs mer

Protokoll LAG-möte 2016-01-19 på Länsstyrelsen i Jönköping

Protokoll LAG-möte 2016-01-19 på Länsstyrelsen i Jönköping Protokoll LAG-möte 2016-01-19 på Länsstyrelsen i Jönköping Mötet inleddes med att vi lärde känna varandra lite bättre. 1. Mötets öppnande Mötet öppnandes av ordförande, Caroline Dieker. 2. Fastställande

Läs mer

PROTOKOLL 1 DATUM 2016-01-27 PLATS PRO Samorganisationens lokal kl 10.00. Anmält förhinder: Marianne Hellman -

PROTOKOLL 1 DATUM 2016-01-27 PLATS PRO Samorganisationens lokal kl 10.00. Anmält förhinder: Marianne Hellman - Protokoll fört vid sammanträde med styrelsen för PRO Samorganisation i Västerås. PROTOKOLL 1 DATUM 2016-01-27 PLATS PRO Samorganisationens lokal kl 10.00 Närvarande: Ulf Sandberg nordiskkran@hotmail.se

Läs mer

Fisketurism. Inspirationsträff för ännu bättre fisketurism i Sjuhärad

Fisketurism. Inspirationsträff för ännu bättre fisketurism i Sjuhärad Fisketurism Inspirationsträff för ännu bättre fisketurism i Sjuhärad Rådde gård onsdag 8 januari 2014 Inspirationsträff om fisketurism arbetsgrupp skapad för fortsatt analys Ett 60-tal personer samlades

Läs mer

FÖRT VID MÖTE MED STYRELSEN FÖR SVENSKA SJUKVÅRDS- ANSTÄLLDAS IDROTTSFÖRBUND DEN 23 MARS 2013 PÅ KARSUDDEN SJUKHUS I KATRINEHOLM.

FÖRT VID MÖTE MED STYRELSEN FÖR SVENSKA SJUKVÅRDS- ANSTÄLLDAS IDROTTSFÖRBUND DEN 23 MARS 2013 PÅ KARSUDDEN SJUKHUS I KATRINEHOLM. -1- (6) FÖRT VID MÖTE MED STYRELSEN FÖR SVENSKA SJUKVÅRDS- ANSTÄLLDAS IDROTTSFÖRBUND DEN 23 MARS 2013 PÅ KARSUDDEN SJUKHUS I KATRINEHOLM. NAMN ORT FUNKTION ÖVRIGT Närvarande: Johan Svenningson Katrineholm

Läs mer

Slutrapport delprojektet barn som anhöriga, Vi möter barn som anhöriga i Habo.

Slutrapport delprojektet barn som anhöriga, Vi möter barn som anhöriga i Habo. Helene Ottevik-Karlsson Rapport Datum 2014-06-13 Dnr SN13/45 Sida 1 (6) Slutrapport delprojektet barn som anhöriga, Vi möter barn som anhöriga i Habo. Projektansvariga Betty Svensson IFO chef Socialförvaltningen

Läs mer

Minnesanteckningar från kommunbygderåd

Minnesanteckningar från kommunbygderåd Vår ref: Susann Gustafson Turist- och landsbygdsutvecklare Datum: 2012-11-12 Minnesanteckningar från kommunbygderåd Tid: onsdagen den 7 november, klockan 18.30 Plats: Byakrogen, Ambjörnarp Närvarande:

Läs mer

Förslag till arbetsordning Leader Vättern

Förslag till arbetsordning Leader Vättern Förslag till arbetsordning Leader Vättern I arbetsordningen specificeras ansvar och uppgifter för Leader Vättern. Dessa bygger på antagna stadgar och de regler som styr arbetet med lokalt ledd utveckling.

Läs mer

Länsföreningen HjärtLung VästraGötaland

Länsföreningen HjärtLung VästraGötaland Länsföreningen HjärtLung VästraGötaland Protokoll Styrelsemöte 4 Tid 2015-05-11 kl. 9.30 Plats Vänersborg Närvarande Bengt Hagstedt Ordförande Olle Flodin Rolf Sundberg Christer Johnsson Yvonne Jansson

Läs mer

Stadgar Svenska Epilepsiförbundet

Stadgar Svenska Epilepsiförbundet Stadgar Svenska Epilepsiförbundet 1 Namn och karaktär Förbundets namn är Svenska Epilepsiförbundet (The Swedish Epilepsy Federation), förkortat SEF. SEF är ett riksomfattande, ideellt, allmännyttigt, partipolitiskt

Läs mer

Svenska Lagotto Romagnoloklubben org. nummer: 802435-6076 -Styrelseprotokoll-

Svenska Lagotto Romagnoloklubben org. nummer: 802435-6076 -Styrelseprotokoll- Datum: 2015-09-19 2015-09-20 Möte nr 7/2015 Plats: Victoria Tower, Stockholm 137-160 Beslutande: Dan Wikström, Carina Larsson, Maria Pettersson, Monica Hedquist, Lovisa Björkman, Jonas Bygdén (t om 142),

Läs mer

Protokoll nr: 6. för sammanträde med GI-styrelsen. Datum: 2013-06-17. Tid: kl.17.00-19.00. Lokal: Rävhagens vandrarhem.

Protokoll nr: 6. för sammanträde med GI-styrelsen. Datum: 2013-06-17. Tid: kl.17.00-19.00. Lokal: Rävhagens vandrarhem. Protokoll nr: 6 för sammanträde med GI-styrelsen Datum: 2013-06-17 Tid: kl.17.00-19.00 Lokal: Rävhagens vandrarhem Paragrafer: 66-77 Beslutande Övriga deltagande Frånvarande Barbro Wettersten, mötesordf.

Läs mer

Svenska Spaniel och Retrieverklubben Protokoll 4 2014-03-29 Västernorrlandsavdelning Orgnr 889601-2724 58-81

Svenska Spaniel och Retrieverklubben Protokoll 4 2014-03-29 Västernorrlandsavdelning Orgnr 889601-2724 58-81 Protokoll fört vid styrelsens möte 2014-03-29 Plats: Canons lokaler, Örnsköldsvik Närvarande: Anders Flodin, Åsa Åberg, Maria Hansson, Lotta Fornås, Lena Ohlsson. Närvarande suppleant: Ulla Olsson Ej närvarande:

Läs mer

Utvecklingsplan för det drogförebyggande arbetet i Laholms kommun. Antagen av kommunstyrelsen 2003-08-26 Diarienummer 569/02

Utvecklingsplan för det drogförebyggande arbetet i Laholms kommun. Antagen av kommunstyrelsen 2003-08-26 Diarienummer 569/02 1 Utvecklingsplan för det drogförebyggande arbetet i Laholms kommun Antagen av kommunstyrelsen 2003-08-26 Diarienummer 569/02 2 Monica Jacobsson 20030602 Samordnare Laholms kommun UTVECKLINGSPLANEN FÖR

Läs mer

VERKSAMHETSPLAN 2012

VERKSAMHETSPLAN 2012 VERKSAMHETSPLAN 2012 Enligt styrelsebeslut 2012-02-03 1(9) INNEHÅLLSFÖRTECKNING Kapitelrubrik Sid nr FRAMSIDA 1 INNEHÅLLSFÖRTECKNING 2 FÖRENINGENS SYFTE OCH MÅL 3 ORGANISATION 3 EKONOMI 4 KOMMITTÉERNA

Läs mer